• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 40084
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : فرق عشق مجازى و حقيقى چيست‏
پاسخ : شق دو گونه است: الف) عشق‏هاى مجازى و مادى؛ در اين گونه عشق‏ها، همه شكوه و زيبايى در طريق وصال است و همين كه وصال حاصل شد، عشق مى‏ميرد و جلال و عظمت خود را از دست مى‏دهد. ب ) عشق حقيقى و الهى؛ در چنين عشقى هم طريق وصال بسيار پر شكوه و زيبا است و هم خود وصال. افزون بر آن وصال در چنين عشقى مراتبى دارد و عارف و اصل، هم‏چنان سالك مراتب عالى وصل است و وصال نهايى فناى مطلق است، كه در آن بنده؛ يعنى، موجودى بى‏نهايت كوچك، در محبوب حقيقى - كه كمال مطلق است - فانى مى‏شود و حتى از فناى خويش نيز فانى مى‏شود و در آن مرتبه ديگر فردى نيست و هر چه هست او است. مانند قطره‏اى كه در دريا مى‏افتد و با فنا شدن در اقيانوس، به اقيانوس تبديل مى‏شود. در اينجا ديگر عشق و عاشق و معشوق يكى است. كه يكى هست و نيست جز او وحده لا اله الا هو
کد سوال : 40085
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : حكم نماز و روزه دانشجويانى كه فاصله وطن آنها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى و خوابگاه آنان خارج شهر با فاصله كمتر از 5/22 كيلومتر و دانشجو دو روز در هفته در محل تحصيل و خوابگاه است و حداقل يك ترم چنين برنامه‏اى دارد، در محل تحصيل، خوابگاه و بين راه
پاسخ : آيت‏الله فاضل: نماز اين افراد شكسته است و نمى‏توانند روزه بگيرند مگر اين كه تصميم داشته باشند ده روز يا بيشتر در يك مكان بمانند.
کد سوال : 40086
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : اگر خانمى هميشه در روز هفتم از حيض پاك مى‏شد ولى اين دفعه ادامه پيداكرد حكمش چيست؟
پاسخ : در فرض سؤال اگر بعد از هفتم تا ده روز خون يا خونابه قطع شود حكم حيض را دارد و بايد دوباره غسل حيض انجام دهد اما اگر تا بعد از ده روز لكه‏بينى ادامه داشته باشد پس از ايام عادت حكم استحاضه دارد و بايد به احكام ستحاضه عمل‏نمايد و نمازهايى را كه در ايام استحاضه نخوانده است بايد قضا كند.
کد سوال : 40087
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا قطع صله رحم براى فرار از غيبت و گناه جايز است؟
پاسخ : صله رحم منحصر به نشستن گفتن و شنيدن نيست. شما مى‏توانيد صله‏رحم را به گونه‏اى انجام دهيد كه همراه با غيبت نباشد حتى از طريق تلفن و يك احوال پرسى ساده و كمك و احسان و سلام مى‏شود صله رحم كرد و اگر در مجلسى قرار گرفتيد كه آنها مشغول غيبت شدند اگر مى‏توانيد بايد نهى از منكر كنيد و آنها را از گناه بازداريد و اگر قدرت نداريد به عنوان اعتراض مجلس را ترك كنيد.
کد سوال : 40088
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيه سى سوره بقره مى‏فرمايد: (اذ قال للملئكه اسجدوا) ابليس كه ملك‏نبود، پس چرا خداوند به او امر كرد؟
پاسخ : فسران در توجيه اين مطلب چند نكته را متذكر شده‏اند كه به اختصار بيان مى‏كنيم: 1- طبق نظر برخى از صاحبان فكر، در حالى به فرشتگان خطاب شد كه در جايگاه خاصى (جايگاه قدس) مشغول تسبيح و تنزيه بودند و شيطان نيز، در ميان آنان مشغول تنزيه خدا بود. خطاب الهى به گونه‏اى بود كه همه آنان را كه در آن جايگاه قرار داشتند شامل مى‏شد (علامه طباطبايى، تفسير الميزان، ج 1 ص 238) 2- توجيه ديگر اين است كه ابليس در كنار ملائكه، امر ويژه‏اى داشته است ؛ چنان كه ظاهر آيه بر آن گواهى مى‏دهد ما مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ‏ ؛ چه چيز تو را از سجده بر آدم، آن گاه كه امر كردم، باز داشت؟)، (سوره اعراف، آيه 12). شيطان نيز وجود اين امر را پذيرفت و در مقام اعتذار بر آمد، (سبحانى، جعفر: منشور جاويد، ج 11، ص 67، انتشارات مؤسسه امام صادق(ع)). 3- نظر ديگر اين است كه ابليس به سبب بسيارى عبادت، در زمره فرشتگان به حساب مى‏آمد. ملائكه نيز خيال مى‏كردند كه او از خود ايشان است خطاب نيز چنان پس كه گويى ابليس مشمول اين خطاب بود و خودش هم مى‏دانست كه مشمول اين خطاب است، (مصباح يزدى، محمد تقى، معارف قرآن، ص 299، نشر مؤسسه امام خمينى(ره)، سال 1378). نتيجه اين كه هر چند شيطان با ملايك نبود اما در حكم يعنى امر به سجده بر آدم با آنان شريك بوده است.
کد سوال : 40089
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا اقتدا كردن به امام جماعتى كه قواعد تجويد را خوب رعايت نمى‏كندصحيح است؟
پاسخ : در امام جماعت شرط است كه حمد و سوره را صحيح بخواند حال اگر كسى آن را صحيح مى‏خواند ولكن قواعد تجويد را به خوبى رعايت نمى‏كند اقتدا به او اشكال ندارد.
کد سوال : 40090
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : خريد و فروش پاسور و سى‏دى چه حكمى دارد؟
پاسخ : خريد و فروش پاسور حرام است و معامله نوارخالى و سى‏دى فى‏نفسه اشكال ندارد مگر اين كه خلاف مقررات دولت و يا براى استفاده حرام باشد.
کد سوال : 40091
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : فرق رحمت خدا و عذاب و بلا چيست؟
پاسخ : آنچه كه در عالم اصل است رحمت خداوند است آفرينش و برنامه‏هاى آن جملگى جلوه‏اى از رحمت خداوند هستند حتى با ديد دقيق برخى مصائب نيز جلوه‏اى از رحمت او هستند زيرا كه موجب تنبيه و بيدارى مى‏گردد. البته زمينه اين مصائب را بايد در عمل خود انسان جستجو نمود ولى خداوند به جهت تنبيه آدمى را به عواقب آن دچار مى‏سازد. در هر صورت يك معيار تقريبى براى تشخيص اينكه مصائب از كدام نوع است مى‏توان ارائه نمود و آن اينكه اگر در گرفتارى توجه به خدا و تنبيه حاصل مى‏شود و دل انسان را نرم مى‏كند رحمت است و اگر چنين نيست نعمت است و بايد با استغفار و دعا و ديگر اعمال خير حال را دگرگون نمود.
کد سوال : 40092
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : در حال حاضر تعداد شيعيان در جهان زياد است يا تعداد اهل سنت‏
پاسخ : در حال حاضر تعداد اهل سنت در سطح جهان بيشتر است. البته بايد توجه داشت كه كثرت عددى از نظر منطقى، مساوى با صحت و حقانيت نيست؛ به تعبير حضرت على(ع) بايد حقيقت را ملاك شناسايى افراد قرار داد، نه افراد را ملاك تشخيص حق. از طرف ديگر حكومت‏ها در تمامى اين كشورها از زمان بنى‏اميه تا حال با شيعيان و مذهب آنان به شدت در مخالفت و دشمنى بودند واز هر وسيله‏اى استفاده مى‏كردند تا شيعيان را نابود سازند. در مثل بسيارى از اهل سنت كشورهايى مانند: هند، پاكستان، سرى‏لانكا و علويين تركيه و سوريه و بسيارى از ديگر مناطق از نظر تاريخى سابقه تشيع داشته‏اند، ليكن بر اثر فشار و خفقان شديد حكام ناچار به تقيه شده و براساس فقه شافعى‏ها و ديگر مذاهب اهل سنت عمل نمودند. استمرار اين وضعيت در چند نسل متوالى و دورى از علما باعث شد كه به تدريج نسل‏هاى بعدى اصل و تشيع خود را به فراموشى سپرده و با آن بيگانه شدند.
کد سوال : 40093
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا آيه ان‏الله كان غفورا رحيما شخص لواط كننده با خواهر ملوط را شامل‏نمى‏شود و باعث اين نمى‏شود كه ازدواج آنها صحيح باشد؟
پاسخ : اين ناشى از جهل نسبت به حكم وضعى است. در صوتيكه عمل لواط قبل از ازدواج صورت گرفته باشد به طور وضعى مانع تحقق و ثبوت ازدواج مى‏شود، ولى اگر قبل از آن ازدواج حاصل شده معنى ندارد كه لواط مانع آن شود، زيرا قبلاً ثبوت و تحقق يافته است و در زمان تحققش مانعى براى آن وجود نداشته است.