• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1271روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه گفته می‌شود، تست کرونا از افراد بالای ۶۰ سال گرفته نمی‌شود و به گروه‌های خاصی محدود شده است، گفت: تست‌های کرونا محدود نشده، بلکه هدفمند شده است. از طرفی کمبودی در زمینه کیت‌های تشخیصی هم نداریم و روزانه ۲۰ هزار کیت تشخیصی در کشور تولید می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به دشواری‌های روش نمونه‌برداری و خطر انتقال بیماری هنگام نمونه‌برداری، از گروه‌های هدف غربالگری آزمایشگاهی می‌شود.

از چه کسانی تست رایگان کرونا گرفته می شود؟
لاری در پاسخ به این سوال که تست‌‎های کرونا از چه افرادی گرفته می‌شود، گفت: این گروه‌ها شامل افراد سرپایی علامت‌دار یا کسانی که بیش از ۶۰ سال سن دارند یا افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و زنان باردار است. همچنین افراد در تماس با مبتلایان به شرط علامت‌دار بودن یا اینکه بیش از ۶۰ سال داشته باشند یا مبتلا به بیماری زمینه‌ای یا زنان باردار باشند، جزء این دسته هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: البته در مورد زندانیان علامت‌دار از همه آنها تست گرفته می‌شود و اگر یک شخص مبتلا تشخیص داده شد، از همه افراد در تماس با او و کارکنان زندان که در تماس مستقیم با فرد مبتلا بودند تست گرفته می‌شود. در مورد معتادان متجاهر نیز به همین صورت خواهد بود.



لاری اظهار کرد: اتباع خارجی علامت‌دار که از کشورهای با شیوع بالای ویروس وارد کشور شده‌اند هم باید تست بدهند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: همچنین از پرسنل شاغل در بخش‌های ویژه کووید ۱۹ و کارکنان ارائه خدمات برای کووید-۱۹ در واحدهای مراقبت‌های بهداشتی اولیه سلامت هم باید تست گرفته شود.

انتهای پیام/

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:50
سلامت و بهداشت جامعه

 

سید محمدرضا یثربی، مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به صدور پروانه تأسیس و مسئولیت فنی آزمایشگاه‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین وظایف اداره امور آزمایشگاه‌ها، عنوان کرد: ممیزی و نظارت بر مراکز آزمایشگاهی تحت پوشش، رسیدگی به شکایات مراجعان به آزمایشگاه‌های تحت پوشش و بررسی درخواست‌های تأسیس برخی از شرح وظایف این اداره است.

او با بیان اینکه نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های تحت پوشش دانشگاه اساس کار اداره امور آزمایشگاه‌ها را تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: بازدید‌های دوره‌ای یا مبتنی بر شکایات، نظارت بر رعایت استاندارد‌ها و تعرفه‌های مصوب وزارتخانه و شورای عالی بیمه و سایر موضوعات فنی و پزشکی مرتبط با آزمایشگاه‌ها از جمله وظایف کارشناسان اداره امور آزمایشگاه‌ها تعریف شده است.

او با اشاره به پروسه نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌ها و اصلاح فرآیندها، گفت: شاخص‌های عملکردی و استاندارد فعالیت آزمایشگاه‌ها از سوی وزارتخانه اعلام و به آزمایشگاه‌ها ابلاغ می‌شود، طی نظارت‌ها و بازدید‌های دوره‌ای تمام این آیتم‌ها بررسی شده و اگر مطابق با استاندارد نباشد در مرحله اول تذکر و فرجه داده می‌شود و در صورت عدم اصلاح نسبت به برخورد قانونی و حتی پلمب مرکز اقدام می‌شود.

دریافت هزینه آزمایشگاه به روش‌های غیرمعمول تخلف محسوب می‌شود
یثربی با بیان اینکه دریافت هزینه آزمایشگاه به روش‌های غیرمعمول و خارج از رقم تعرفه تخلف محسوب می‌شود، گفت: شکایت‌های مرتبط با این مسائل بلافاصله بررسی شده و در صورت تایید، ضمن برخورد با آزمایشگاه، هزینه اضافی دریافت شده به فرد شاکی بازگردانده می‌شود و این مساله به عنوان امتیاز منفی در پرونده و سابقه آزمایشگاه درج می‌شود.

او تاکید کرد: شهروندان در صورت برخورد با این موارد می‌توانند شکایات خود را به سامانه ۱۶۹۰ اعلام کرده و یا مستقیماً با اداره امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه‌ها ارتباط برقرار کنند.

مراکز مجاز برای انجام تست کرونا و نمونه‌گیری آزمایشگاهی در منزل
یثربی در ادامه با تاکید بر اینکه نمونه‌گیری و انجام تست در منزل تنها در موارد خاصی امکانپذیر است، گفت: انجام تست و نمونه‌گیری در منزل تنها از سوی مراکز خدمات پرستاری و درمان در منزل تایید شده از سوی وزارت بهداشت، مجاز است. به عبارت دیگر اگر فردی قادر به مراجعه به آزمایشگاه نباشد، مراکز خدمات پرستاری با آزمایشگاه طرف قرارداد خود تماس می‌گیرند و کارشناس آزمایشگاه همراه با تجهیزات برای اخذ نمونه به منزل بیمار مراجعه کرده و نمونه اخذ شده را در محیط نگهدارنده استاندارد به آزمایشگاه منتقل می‌کند.

او با بیان اینکه وزارت بهداشت آیین نامه و دستورالعمل مشخصی برای ارائه خدمات پرستاری و بالینی در منزل تدوین کرده که برای معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها لازم الاجراست، اظهار کرد: مراکز مجاز ارائه خدمات پرستاری در منزل تحت دستورالعمل خاصی نسبت به ارائه خدمات درمانی و پرستاری به بیماران اقدام می‌کنند که نمونه‌گیری برای انجام آزمایش و اخیرا با توجه به شیوع بیماری کرونا، انجام تست کرونا نیز شامل این خدمات می‌شود.

او با بیان اینکه مراکز ارائه کننده خدمات پرستاری و بالینی در منزل معمولا با پزشکان، مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها طرف قرارداد هستند، توضیح داد: در این راستا برخی از خدمات آزمایشگاهی برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه ندارند، توسط این مراکز ارائه می‌شود.

یثربی ادامه داد: در رابطه با تست کرونا نیز با توجه به شرایط و محدودیت‌های خاص تست PCR، یعنی اخذ نمونه از نقطه خاصی از حلق یا بینی، نمونه گیر با مهارت آزمایشگاه‌های مجاز وزارت بهداشت، توسط مراکز خدمات پرستاری در منزل اعزام می‌شوند و (VTM) نمونه اخذ شده در داخل محیط‌های نگهدارنده ویروسی به آزمایشگاه حمل شده و پس از انجام آزمایش، نتیجه آن ارسال می‌شود.

توضیحاتی در رابطه با اپلیکیشن‌ها و آزمایشگاه‌های آنلاین

مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به برخی از شیوه‌های نوین انجام تست و آزمایش‌های پزشکی، با بیان اینکه اغلب آزمایشگاه‌های آنلاین از نظر فنی و استاندارد قابل قبول نیست، اظهار کرد: همچنین اپلیکیشن‌ها و استارتاپ‌های مختلف در زمینه‌های پزشکی و آزمایشگاهی فعالیت می‌کنند که اغلب آنها مجاز و مورد تایید نیست، ولی متأسفانه مردم به دلیل بی‌اطلاعی و عدم آگاهی به آنها اعتماد می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه فعالیت خارج از چارچوب و استاندارد این اپلیکیشن‌ها تخلف محسوب می‌شود، گفت: اغلب این اپلیکیشن‌ها به دلیل عدم رعایت استاندارد‌ها و اصول و قواعد فنی آزمایشگاه، گرفتاری‌های زیادی ایجاد می‌کنند. با این حال از استارتاپ‌های فعال در چهارچوب استاندارد حمایت و پشتیبانی می‌شود.

یثربی در خصوص حمایت دولت از نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه و استارتاپی در حوزه سلامت، اظهار کرد: اگر این فعالیت‌ها در چارچوب مشخص و استاندارد وزارت بهداشت باشد، مورد حمایت سیستم دولتی قرار می‌گیرد، ولی متأسفانه در چند مورد تخلفاتی صورت گرفت که البته با آنها برخورد شد.

دوشنبه 6/5/1399 - 6:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

سیامک سمیعی مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به درستی تست‌های تشخیص بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر با بررسی روش های مختلف به این نتیجه دست یافتیم که تست های سلولوژی به جز در موارد سرواپیدمیولوژی، مورد تائید وزارات بهداشت نیست و بهترین روش تشخیص بیماری کرونا تست های  PCR  است.

او ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که در حال حاضر هیچ کدام از تست های تشخیص بالینی بیماری کرونا ایده ال نبوده و هرکدام دارای یک درصد خطایی است.

سمیعی با اشاره به لزوم نظارت معاونت درمان دانشگاه ها بر همکاری استارتاپ‌ها، بیان کرد: ما به مدیران این حوزه پیشنهاداتی در زمینه ضوابط نمونه گیری خارج از بیمارستان ها توسط آزمایشگاه های سراسر کشور داده شده است.

 مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر تست های سرولوژی برای تشخیص بیماری کرونا مستلزم در دسترس قرار گرفتن کیت های معتبر است که باید تاییدیه استفاده از سازمان غذا و دارو را داشته باشد.


او گفت: یکی از پیشنهادات ما این است که  تعیین و ابلاغ ضوابط نمونه گیری خارج از آزمایشگاه ها باید با نظارت معاونت درمان دانشگاه  های علوم پزشکی انجام شود.  همکاری استارتاپ‌ها برای تولید کیت های تشخیصی و فعالیت آزمایشگاه ها همگی تحت نظارت معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور باید باشد.

سمیعی یاد آوری کرد: سازمان جهانی بهداشت استفاده از کیت های تشخیصی  رپید تست را  برای تشخیص بیماری کرونا در افراد توصیه نمی‌کند و علت آن این است که   افراد حامل ویروس در سیر عفونت می توانند نتایج مثبت و منفی آنتی بادی به همراه داشته باشند.

 

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

پیمان طبرسی معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص تست‌های تشخیصی بیماری کرونا اظهار کرد: در حال حاضر علائم بیماری سرماخوردگی مشابه علائم حاد تنفسی است و افراد می‌توانند با استراحت در منزل این بیماری را شکست دهند، اما اگر علائم بیماری شان مانند بدن درد و تب بهتر نشد باید به پزشک مراجعه کنند. این بیماران نیازمند انجام هیچ گونه تست تشخیصی نیستند.
او ادامه داد: اگر علائم بیماران شدیدتر شد و بیمار دارای شغل حساسی است که باید در محل کار خود حاضر شود و نمی‌تواند در قرنطینه باشد می‌تواند از تست‌های استاندارد PCR استفاده کند.
طبرسی گفت: در حال حاضر تست‌های تشخیصی سرولوژی جواب منفی و کاذب بالایی دارد و کمکی به تشخیص بیماری کرونا نمی‌کند.
او افزود: هنگامی که یک فرد از ریه خود تست سی‌تی اسکن می‌گیرد به میزان ۱۸۰ عکس معمولی اشعه را دریافت می‌کند به طوری که این اشعه‌ها برای فرد ضرر دارد. انجام سی‌تی اسکن از ریه افراد باید با تجویز پزشک باشد و زمانی کاربرد دارد که علائم گمراه کننده بیماری در فرد ظاهر شود.

 

طبرسی گفت: افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده‌اند با رعایت نکردن مسائل بهداشتی و پروتکل‌ها دوباره به این بیماری مبتلا می‌شوند به همین دلیل انجام تست‌های آنتی بادی موثر نیست و بیشتر جنبه تحقیقاتی دارد. در ۳۰ درصد از موارد هیچ وقت جواب تست‌های آنتی بادی مثبت نخواهد شد.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:40
اخبار

 

 

 

سردار نصرالله فتحیان مشاور وزیر بهداشت و مدیر هماهنگی بین دستگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل عدم رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی توسط برخی از مردم میزان آمار مبتلایان به کرونا در کشور افزایش پیدا کرده است، به طوریکه برخی از استان‌های کشور مانند خوزستان، کرمانشاه و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر در برخی از استان‌های کشور میزان افراد فوتی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: دولت باید حمایت‌های بیشتری از کادر درمان در زمینه مقابله با بیماری کرونا انجام دهد.

فتحیان تاکید کرد: با همت و تلاش گروه‌های جهادی و بسیج مستضعفان ۵۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در کشور تولید می‌شود و این ظرفیت وجود دارد که میزان محصولات خود را به ۷۵۰ هزار لیتر در روز برسانند.

مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: روزانه ۳۵ دستگاه تنفس مصنوعی توسط شرکت‌های دانش بنیان در کشور تولید می‌شود و خوشبختانه از نظر تولید ماسک و سایر تجهیزات حفاظتی مشکل یا کمبودی نداشته و توانایی لازم برای صادرات این تجهیزات در کشور وجود دارد.

او با اشاره به اینکه باید در زمینه تهیه محتوا‌های آموزشی اقدامات لازم انجام گیرد، تاکید کرد: متاسفانه در برخی از مراکز درمانی و درمانگاه‌ها پروتکل‌های بهداشتی به خوبی رعایت نشده و آموزش‌های لازم به مراجعه کنندگان داده نمی‌شود. 

فتحیان ادامه داد: یکی از اقدامات مهم اتصال اقامتگاه‌های سراسر کشور به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است که گام مهمی در این خصوص انجام نگرفته است.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۶۲ درصد افراد شناسایی شده در غربالگری دارای علائم مثبت کرونا بودند، ادامه داد: بیش از ۴۰ میلیون نفر در مرحله دوم غربالگری شدند که از این تعداد بیش از چهار میلیون نفر جزو افراد پرخطر و شش میلیون نفر نیز جزو افراد بالای ۶۰ سال هستند.




او افزود: در حاتل حاضر ۵۷ هزار و شش تیم در بسیج ملی در زمینه مقابله با بیماری کرونا فعالیت می‌کنند و چهار درصد از افراد غربالگری شده نیز در مراکز درمانی ویزیت شده اند.

فتحیان در پایان گفت: در حال حاضر ۳۲ درصد از افراد غربالگری شده فاقد مشکل و حدود چهار درصد نیازمند رژیم درمانی سرپایی هستند.

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:35
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

آزیترومایسین نوعی داروی آنتی‌بیوتیک است که برای جلوگیری از عفونت برخی از باکتری‌ها مصرف می‌شود. این دارو روی عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا اثری ندارد. آزیترومایسین را برای عفونت سینوس، بیماری مزمن انسدادی ریه یا لوزه تجویز می‌کنند. آزیترومایسین می‌تواند با طیف گسترده‌ای از باکتری‌های خانواده استرپتوکوک مبارزه کند. این دارو را باید به صورت خوراکی و به میزانی که پزشک تجویز کرده، معمولا قبل از وعده غذایی مصرف کنید، زیرا بهترین حالت جذب دارو مصرف آن با معده خالی است. اگر دچار تهوع شدید، می‌توانید همراه با غذا یا شیرهم مصرف کنید. این قرص اگر شکسته شود، مزه تلخی دارد لذا قرص کامل را قورت دهید و از جویدن یا شکستن آن خودداری کنید.

عوارض جانبی مصرف خودسرانه آزیترومایسین

مصرف آزیترومایسین ممکن است موجب عوارضی مانند درد شکم، اسهال، ضعف، کاهش اشتها و حالت تهوع یا درد‌های غیرعادی شکمی و خستگی شود. مصرف این دارو همراه با غذا ممکن است باعث کاهش این عوارض جانبی شود.

 

نکاتی برای شروع مصرف آزیترومایسین

- در صورت بارداری، تصمیم به بارداری یا شیردهی حتماً پزشک خود را مطلع کنید.

- در صورتی که سابقه ناراحتی کبدی یا کلیوی دارید به پزشک اطلاع دهید.

- در صورت سابقه ضربان قلب نامنظم و حساسیت دارویی پزشک را مطلع کنید.

موارد مصرف آزیترومایسین

آزیترومایسین به عنوان جایگزین پنی سیلین‌ها در بیمارانی که به این دارو حساسیت مفرط دارند، استفاده می‌شود. آزیترومایسین یک داروی تجویزی است؛ بنابراین، مردم نباید آن را بدون نسخه مصرف کنند. این دارو به صورت قرص، شربت خوراکی، قطره چشم و تزریق در دسترس است. بهترین نوع و دوز مصرفی به نوع عفونت فرد بستگی دارد.

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:32
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان دانشگاه جورج واشنگتن دستگاه کوچکی اختراع کرده اند که می‌تواند به سرعت ابتلای افراد به ویروس کرونا را تشخیص دهد.

این دستگاه می‌تواند به کادر درمانی برای تشخیص فوری ویروس کرونا با استفاده از تلفن همراه کمک کند.

دانشگاه جورج واشنگتن یک جایزه ۵۰ هزار دلاری به مونا زاغلو و یانگ یانگ ژائو به خاطر اختراع این دستگاه اهدا کرد.

این دستگاه کوچک که ضخامتی به اندازه یک مو دارد، با یک لایه طلا پوشیده شده است. زمانی که سطح این دستگاه با مولکول‌های کوچک و گاز‌ها تماس می‌یابد، نوری با طول موج‌های مختلف منعکس می‌کند. این تغییرات در طول موج نور از طریق برنامه‌های هوش مصنوعی قابل رهگیری و شناسایی است.

این دستگاه دارای حسگر‌هایی است که وقتی نمونه یک فرد آلوده به کووید ۱۹ با آن آزمایش شود، نوری با طول موج مشخص ساطع می‌کند که از طریق تلفن‌های هوشمند قابل تشخیص است. با این روش می‌تواند در زمانی کوتاه و به راحتی ابتلای افراد به ویروس کرونا را تشخیص داد.

با این وجود، محققان هنوز در حال تحقیقات بیشتر در این باره هستند و مشخص نیست نمونه اولیه این دستگاه چه زمانی قرار است وارد بازار شود.

تاکنون ۱۵ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۶۴۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. کشف روشی برای تشخیص سریع مبتلایان به کووید ۱۹ می‌توان راه را برای قرنطینه و انجام اقدامات پیشگیرانه پزشکی هموار کند.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

، ویروس کرونا در پیک دوم خود هر روز در آمار مبتلایان و جان باختگان رکورد می‌زند. این ویروس با سرعت غیر قابل تصوری منتشر می‌شود و می‌توان گفت تقریبا کسی از حمله آن در امان نیست. ویروس کرونا از راه‌های مختلفی از جمله سرفه و عطسه فرد مبتلا و مهمتر از همه لمس سطوح آلوده منتشر می‌شود. از این رو دانشمندان و متخصصان تا پیدا کردن راه درمان، تلاش می‌کنند تا از طریق رعایت شیوه نامه بهداشتی از شیوع ویروس جلوگیری کنند.

در همین رابطه محققان دانشگاه کمبریج صفحه نمایشی را طراحی کرده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی قصد کاربر را قبل از رسیدن دستش به صفحه نمایش پیش بینی می‌کند. 

در واقع این صفحه نمایش برای استفاده در خودرو‌های هوشمند طراحی شده بود، اما مهندسانی که آن را طراحی کرده‌اند، ادعا می‌کنند صفحه نمایش فوق به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند در طی یک بیماری همه گیر نیز کاربرد‌های گسترده‌ای داشته باشد.

فناوری "پیش بینی لمس" می‌تواند به نمایشگر‌های موجود تغییر یابد و از آن می‌توان برای جلوگیری از شیوع پاتوژن‌ها در صفحه لمسی در ایستگاه‌های بازرسی، سوپرمارکت‌ها، دستگاه‌های خودپرداز و پایانه‌های بلیط در ایستگاه‌های راه آهن استفاده کرد.

مطالعات نشان داده‌اند که ویروس کرونا می‌تواند بین دو ساعت تا یک هفته در هر نقطه بر روی پلاستیک و شیشه باقی بماند، بنابراین برای جلوگیری از انتقال ویروس، لزوم استفاده از این صفحه نمایش در اماکن عمومی افزایش می‌یابد.

 

به گفته یکی از مهندسان، صفحه نمایش لمسی و سایر نمایشگر‌های تعاملی به شکلی هستند که اکثر افراد در روز چند بار از آن‌ها استفاده می‌کنند. این فناوری با ترکیبی از هوش مصنوعی و سنسور‌ها و با ردیابی اطلاعات متنی مانند مشخصات کاربر، شرایط محیطی و یک ردیاب چشمی، حرکت دست کاربر را پیش بینی می‌کند



دکتر بشار احمد رهبر در این باره گفت: "فناوری ما دارای مزایای بی شماری نسبت به تکنیک‌های اساسی‌تر تعامل بین هوا یا تشخیص حرکت معمولی است، زیرا از تعامل بصری با طرح‌های رابط پشتیبانی می‌کند و نیازی به یادگیری از طرف کاربر ندارد.

این صفحه نمایش به سیستم تکیه می‌کند تا آنچه کاربر قصد دارد و می‌تواند در هر دو صفحه لمسی جدید و موجود و سایر فناوری‌های نمایش تعاملی را که در آن گنجانده می‌شود، به سیستم متکی کند

 

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 
 
قرمزی و جوش در دهان جدیدترین علائم کرونا
طبق گزارش جدید پزشکان انگلیسی بروز جوش‌های کوچک در دهان و قرمزی زبان، یکی از جدیدترین علائم بیماری کووید ۱۹ است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان انگلیسی اعلام کردند جوش‌های کوچک و قرمز رنگ در دهان از نشانه‌های جدید ویروس کرونا است.

این پزشکان با تجزیه و تحلیل ۲۱ بیمار کرونایی فهمیدند که ۲۹ درصد از بیماران، دارای ضایعات حفره دهان هستند و همچنین ۸۳ درصد بیماران دارای لکه‌های کوچک بنفش، قرمز یا قهوه‌ای رنگ در دهان خود هستند.

محققان انگلیسی معتقدند این نشانه‌ها مشاهدات اولیه هستند و تعداد کمی از بیماران مورد تحقیق قرار گرفتند.

آن‌ها افزودند: هر روز تعدادی زیادی از بیماران کووید ۱۹ با مشکلات پوستی مانند قرمزی پوست مواجه می‌شوند که تشخیص علت آن چالش بزرگی است.

با این حال بیشتر پزشکان سه علائم اصلی بیماری کرونا را تب شدید، سرفه و از دست دادن حس بویایی یا چشایی برشمردند.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

هر جایگاه سوخت ویروس کرونا را به 8 هزار نفر انتقال می دهد

▫️وزارت بهداشت : جایگاه‌های سوخت از پرخطرترین مکان‌هایی هستند که می‌تواند ویروس کرونا را به هشت هزار نفر انتقال دهند، به همین دلیل رانندگانی که خود اقدام به سوخت‌گیری خودرو می‌کنند باید از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته