• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1264روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

باید به راهکاری برای برگزاری مراسم محرم با حفظ سلامت مردم برسیم/ پیک سنگین کرونا نشان از جهش ویروس دارد

 

سعید نمکی، وزیر بهداشت در جلسه کمیته علمی  مشورتی بیماری کووید ۱۹ که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: در مواجهه با ویروس کرونا باید رفتار‌های متفاوت مدیریتی داشته باشیم زیرا رفتار اجتماعی بر گسترش و یا کاهش بیماری موثر است.

نمکی افزود: ما یک اقلیم پهناوریم و در این اقلیم پهناور، هیچ مدلی از بیماری‌ها را نمی‌توان به طور یکسان در استان‌ها قضاوت کرد؛ به همین دلیل باید در هر استان و در هر اقلیم و سرزمین مبتنی بر واقعیت‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و موارد مرتبط با نظام سلامت تحقیق کرد.

او ادامه داد: رعایت پروتکل‌های درمانی بسیاری حائز اهمیت است و باید روند پروتکل‌ها در ستاد مرکزی اعلام شود تا برای آن برنامه ریزی کنیم.

ویروس کرونا جهش داشته است
وزیر بهداشت خطاب به کادر درمان گفت: جهش ویروس کرونا را جدی بگیرید و ببینید که ویروس کرونا همان ویروس ووهان چین بوده یا دچار جهش شده است. باید بدانیم ویروس کرونا به سمت چموشی یا خاموشی می‌رود و همکاران باید لحظه به لحظه عملکرد ویروس را دنبال کنند. پیک سنگین در شهر‌هایی مانند قم و گیلان نشان از جهش ویروس دارد بنابراین حق خطا نداریم و باید با آمادگی کامل ویروس را رصد کنیم.

نمکی گفت: من تعجب می‌کنم که گاهی می‌گویند یک داروی گیاهی یا پروتکل درمانی یافته‌اند که حتماً کرونا را درمان می‌کند، این تفکر نوعی توهم است.

ما از مدعیان تولید واکسن عقب نیستیم
وزیر بهداشت گفت: ما از مدعیان دنیا در تولید واکسن عقب نیستیم اما هنوز هیچ کس به پاسخ صریح و شفاف درباره واکسن کرونا نرسیده است و نمی‌دانیم واکسنی که ساخته می‌شود چند ماه و به چه میزان ایمنی می‌دهد.

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:40
اخبار

 

 

جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه کرونا برای همه حوزه هاست و اقتصاد دنیا را متلاشی کرده است، گفت: توریسم سلامت در دنیا دچار مشکلات جدی شده و همه حوزه‌ها در کشور باید در شکل جدیدی از ارائه خدمت بازنگری شده و از این بحران درس آموخته باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره جدا شدن بیمارستان‌های کرونایی و غیرکرونایی، گفت: بیمارستان کرونایی و غیر کرونایی به صورت صفر و صد نیست. یکسری بیماران با تشخیص کرونا می‌آیند که آن‌ها جدا هستند و مشخص است که در هر استان این افراد در کدام بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.

او ادامه داد: یکسری بیمارستان‌ها بیمار با یک تصادف مراجعه می‌کند، اما مشخص می‌شود که کرونا دارد. بر همین اساس به همه بیمارستان‌هایی که خدمات غیر کرونایی ارائه می‌دهند، اعلام کردیم که باید یک یا دو بخش کرونایی داشته باشند تا این بیماران را بستری کنند. در مجموع همه بیمارستان‌های کشور بخش کرونا دارند.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در هر استان دو تا سه بیمارستان خاص کرونا داریم، گفت: در مجموع ۲۰۰ بیمارستان داریم که خدمات کرونا را به صورت خاص ارائه می‌دهند.

محدودیتی برای توسعه تخت‌های ویژه نداریم

جان بابایی درباره وضعیت تجهیزات و تخت‌های کرونا بیان کرد: خوشبختانه در همین مدت بالغ بر ۱۵۰۰ تخت ویژه اضافه کردیم و الان هم محدودیتی برای توسعه تخت‌های ویژه نداریم، خوشبختانه بسیاری از بیمارستان‌های ما به سمت راه اندازی آای سی یو استاندارد رفته اند.

او افزود: در مرحله اول از شرکت‌های دانش بنیانی که دستگاه تنفس مصنوعی تولید می‌کنند، ۲۰۰۰ دستگاه خرید تضمینی کردیم و اگر نیاز باشد، باز هم این ظرفیت وجود دارد بنابراین نیازی به واردات نداریم. در تولید ماسک و لوازم حفاظتی هم به خودکفایی رسیده ایم و حتی می‌توانیم این محصولات را صادر کنیم.

جان بابایی گفت: حوزه بهداشت بیش از ۱۲۰۰ مرکز سرپایی ۱۶ ساعته دارد که در تمام استان‌ها فعال هستند و می‌توانند وضعیت بیمار مبتلا به کرونا را ارزیابی کنند. اگر بیمار کم ریسک است، می‌تواند در خانه مراقبت‌ها را دریافت کند. برخی افراد دیر مراجعه کرده و مستقیم به بیمارستان منتقل می‌شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: یکی از دلایلی که میزان فوتی‌های ما زیاد شده، دیر مراجعه کردن افرادی است که از قبل به جایی مراجعه نکرده اند و اولین مراجعه آن‌ها به بیمارستان با حال عمومی بد است. قطعا این بیماری یک سیر دارد اگر در فازی رود که سیستم التهابی فعال شود و بافت ریه دچار التهاب شدید باشد، میزان درمان و اثرگذاری درمان مانند روز‌های ابتدایی نیست و درصدی از این افراد ممکن است جانشان را از دست دهند. مراجعه زودتر مردم به مراکز سرپایی اعم از کلینیک‌های ویژه و مراکز ۱۶ ساعته توصیه و خواهش من از همه مردم است.

جان بابایی درباره مرگ‌های ناگهانی کرونا بیان کرد: در عین حال اینطور نیست که بیماری کرونا مرگ ناگهانی ایجاد کند، قطعا فرد چند روز علائم تنفسی و خستگی داشته است که سطح اکسیژن‌خون را کاهش می‌دهد. گاهی تنها علامت کرونا احساس خستگی و ناتوانی در کار کردن است، فردی که علامت خستگی دارد میزان اشباع اکسیژن خون او پایین بوده و ممکن است به زیر ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد فردی که علی رغم اینکه خسته است، علائم تنفسی دارد و با یک فعالیت کوچک دچار تنگی نفس می‌شود، باید به مراکز سرپایی مراجعه کند. در غیر این صورت ممکن است سطح اکسیژن خون به حدی برسد که با علائم اغما مراجعه کند.

هیچ فرقی بین بیمار ایرانی و غیر ایرانی قائل نشده ایم

جان بابایی درباره برخی هجمه‌ها مبنی بر بستری نشدن بیماران کرونایی افغان گفت: براساس مشاهدات از بسیاری از استان ها، تعداد زیادی از بیمارانی که در بخش ها هستند، بیماران افغانستانی هستند.بی انصافی است که به کشوری که هم نسبت به مردم خود و هم‌نسبت به مهاجران هیچ قید و بندی برای بستری نگذاشته است، این گونه هجمه‌هایی را وارد کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: اگر این افراد بستری نشده اند، پس کجا هستند؟. در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، قم، خراسان و... تعداد زیادی بیمار غیر ایرانی خدمت دریافت کرده اند. هیچ فرقی بین بیمار ایرانی و غیر ایرانی قائل نشده ایم. حتی معاونان کشور افغانستان به ایران آمدند و از ما کمک خواستند و ما برای همه نوع کمک اعم از آموزش نیروی انسانی و... اعلام آمادگی کردیم.

 او گفت: به هر حال ظرفیت ما محدود است و هیچ کس نمی‌تواند بگوید که هیچ مشکلی نخواهیم داشت. همه موارد به میزان مراجعات ما بستگی دارد اگر میزان مراجعات ما بیش از ظرفیت مان باشد، مازاد ظرفیت خواهیم داشت. برنامه ما این است که ۱۳ هزار تخت بیمارستانی را طی یکسال راه اندازی کنیم و ۵۰ درصد این تخت‌ها در چند ماه آینده راه اندازی می‌شود.

جان بابایی افزود: قصد داریم ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت تخت‌های کشور را نگه داشته باشیم تا اگر اتفاقاتی مانند کرونا و آنفلوانزا یا همزمانی این دو رخ داد، آماده باشیم. تمهیداتی اندیشیدیم که در پاییز و زمستان بخشی از ظرفیت‌ها در اختیار کرونا باشد اما همیشه ظرف محدود است و باید با تقویت خدمات سرپایی، اصلاح رفتار‌های اجتماعی و تغییر رفتار و الگوی زندگی ورودی به بیمارستان‌ها را کاهش دهیم.

 

 

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:38
سلامت و بهداشت جامعه

 

سوء تغذیه در مردان بیشتر از زنان استرئیس اداره بهبود تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت گفت: براساس مطالعات انجام گرفته زنان بیشتر از مردان به فکر سلامتی خود هستند و سوء تغذیه در مردان بیشتر دیده می‌شود.

رضا عزتیان رئیس اداره بهبود تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بر اساس آخرین مطالعات و تحقیقات انجام گرفته توسط کارشناسان حوزه تغذیه، کارایی افرادی که مواد مغذی و سالم مصرف می کنند در خدمت رسانی  به مراجعه‌کنندگان جهت انجام امور ارباب رجوع در حد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. تغذیه مناسب ارتباط مستقیمی با نوع کارکردهای کاری و روتین اداری افراد به ویژه کامندان دارد.

او ادامه داد: در حال حاضر مردم کشورمان دچار  مشکلات تغذیه ای هستند و با  شیوع بیماری کرونا متأسفانه موضوع تغذیه به حاشیه رفته و توجه کمتری به آن می شود. این در حالی است که تغذیه سالم و مصرف مواد مغذی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کرونا خواهد شد.

زنان بیشتر به فکر سلامتی خود هستند
رئیس اداره بهبود تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت تاکید کرد: دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت دستورالعمل های بهداشتی ویژه افراد  و گروه های  مختلف در خصوص مصرف مواد غذایی سالم  و با هدف ارتقای سطح تغذیه افراد را ابلاغ کرده است. معتقدم تغذیه مناسب سبب  رعایت بهتر نکات  بهداشت فردی در محیط خانه  و حتی جامعه می شود.

عزتیان بیان کرد: به طور کلی محیط های جمعی در محل کار مردانه است و متاسفانه  بیشتر مردان  مسائل بهداشتی را کمتر از زنان رعایت می کنند؛  بر اساس مطالعات انجام گرفته زنان بیشتر از مردان به فکر سلامتی و حتی مصرف تغذیه سالم  خود هستند.

رئیس اداره بهبود تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت افزود: مصرف تغذیه مقوی ارتباط  مستقیمی با کاهش شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کشور دارد به طوری که اگر فردی از تغذیه سالم برخوردار  باشد کمتر دچار بیماری های غیرواگیر مانند پوکی استخوان و دیگر مشکلات اسکلتی خواهد شد.

او گفت: یکی از موضوعات مهم اصلاح الگوی تغذیه برای مردم به ویژه مردان است که این موضوع می‌تواند بار بیماری‌ها را به میزان چشمگیری کاهش بدهد، به همین دلیل باید برنامه های تغذیه ای در دوران شیوع کرونا اجرا شود.

او گفت: به طور کلی مردان از نظر فیزیولوژی قوی تر از زنان هستند اما خانم ها به نکات بهداشتی و تغذیه ای بیشتر توجه کرده و به آن اهمیت می دهند.

 

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:34
خواص خوراکی ها

 

 
 
 
تاثیر بی‌نظیر کلم در مقابله با ویروس کرونا
یافته‌های جدید دانشمندان دانشگاه مونپلیه فرانسه از تاثیر بی‌‌نظیر کلم در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا ماه‌هاست که با ظهور ناگهانی خود زندگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار داده است، همه دولت‌های درگیر با این مسئله، سازمان جهانی بهداشت و بسیاری از متخصصان دنیا به دنبال کشف راه‌های درمان و یا مقابله با این ویروس هستند.

تاکنون راه‌های مختلفی برای درمان یا کاهش اثرات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا از سوی متخصصان مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است. در این میان تغذیه مناسب به عنوان یکی از کارآمدترین راهکار‌ها در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بیان شده است.

 به تازگی در مطالعه‌ای جدید دانشمندان دریافتند کلم می‌تواند در مقابله با ویروس کرونا مفید باشد. این تحقیق توسط محققان دانشگاه دانشگاه مونپلیه فرانسه انجام شد که طی آن مشخص شد کلم، خیار و کیمچی می‌توانند در ایجاد مقاومت در برابر ویروس مفید باشند.

 

در تحقیقاتی که دانشمندان این دانشگاه انجام دادند مشخص شد میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در کشور‌های مختلف با توجه به رژیم غذایی متفاوت بوده است. بر اساس این مطالعه کشور‌هایی مانند بلغارستان، یونان و رومانی به دلیل محبوبیت کلم، کمترین میزان مرگ و میر را داشته‌اند. درک این تفاوت‌ها می‌تواند به کنترل بیماری‌های همه گیر کمک کند.


اگرچه مقایسه سیستم‌های بهداشتی و گزارش آمار مرگ و میر در کشور‌های مختلف دشوار است، اما در سه کشور مذکور میزان جان باختگان ویروس کرونا بسیار کم بوده است.

گفتنی است کلم به دلیل دارا بودن ویتامین ث، ب ۶، ویتامین آ، کلسیم، منیزیم و آهن، خاصیت دفاعی بالایی دارد.

 

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:30
سلامت و بهداشت جامعه

اگر کرونایی در خانه دارید جاروبرقی نکشید!

🔺 تا حد ممکن نباید از جاروبرقی در منزل یک فرد مبتلا به ویروس #کرونا استفاده شود.
🔺 کرونا روی سطوح مختلف مدت زمان متفاوتی زنده می ماند اما می‌خواهیم بفهمیم آیا با جارو کشیدن ممکن است کرونا بیشتر منتشر شود.
🔺 استفاده از جاروبرقی در منزل فرد بیمار ممکن است باعث انتشار گردوغبار آلوده به ویروس کرونا در هوا شود. همان‌طور که می‌دانیم ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح مختلف ممکن است از چند ساعت تا چند روز باشد.
🔺 بنابراین تمیز کردن سطوح آلوده و به دنبال آن ضدعفونی کردن بهترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:22
اخبار

تهران، پایتخت شلوغ و پرهمهمه ایران، این روزها جایی است شبیه قم در روزهای ابتدایی همه‌گیری بیماری، شهری که کانون کرونا بود و در ذهن مردم هاله‌ای از وحشت دور سرش می‌‌چرخید. امروز پنج ماه بعد از آن روزهاست، پنج ماه پر از بالا و پایین، پنج ماهی که کانون کرونا را صد کیلومتر جابه جا کرد و رساند به تهران،‌ به تهرانی که ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت آب پاکی را روی دست همه ریخت و گفت منبع پخش ویروس به کل کشور است.

با این که حریرچی می‌‌گوید وضعیت همه استان‌ها تقریبا قرمز است، اما بیایید ذهن‌مان را از قم برسانیم به تهران که حالش به هیچ وجه خوب نیست، ‌نه حال آمارهای کرونایی اش و نه حال تصمیم گیری‌ها برایش.حریرچی می‌‌گوید این روزها به طورمیانگین 600بیمارجدید در بیمارستان‌های تهران بستری می‌‌شوند اما درعین حال به ما می‌‌گوید فعلا قرار نیست محدودیت‌های بیشتری در پایتخت اعمال شود.این تناقض البته از ابتدای شیوع کرونا در کشور وجود داشته و هر وقت نوبت به تهران رسیده تناقض‌ها شدیدتر شده.

حریرچی خودش گفته‌است کرونا آینه عمل ماست، حتی جدولی زمانی ارائه کرده و گفته هر رفتار نامناسب بهداشتی ما پنج تا هفت روز بعد خودش را در حوزه سرپایی، دو تا سه هفته بعد در بخش بستری و چهار تا شش هفته بعد در مرگ و میرها نشان می‌‌دهد. او حتی گفته‌است ویروس کرونا از تهران به سایر نقاط کشور مخصوصا شهرستان‌های اطراف چرخش زیادی دارد ولی این که چرا برای این کانون انتشار ویروس فکری نمی‌‌شود و دولت برای مهندسی رفتار مردم این شهر کاری نمی‌‌کند، سوالی است که ماه‌هاست جوابی ندارد.

غلبه ورودی بر خروجی
دورکار شدن نیمی از کارمندان استان تهران که خواسته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از وزیربهداشت است، شاید بتواند اوضاع بغرنج بیماری در تهران را تا حدی بهبود دهد ولی از آنجا که فقط کارمندان دولتی در تهران رفت و آمد نمی‌‌کنند، اعمال این تصمیم نمی‌‌تواند تاثیر بزرگی در مهار کرونا داشته‌باشد.

رصد وضعیت بیمارستان‌های شهر تهران که کارکنان آنها این روزها دوباره وقت سر خاراندن ندارند،‌ گویای حقیقتی تلخ است. بیمارستان شهدای تجریش مصداق خوبی برای توضیح این ماجراست، جایی که رئیس آن 12 روز به خاطر کرونا بستری بوده و به روایت او از اسفند تا امروز حدود 200 نفر از کارکنان بیمارستان نیز تسلیم کرونا شده‌اند. بدتر این که به گفته او برخی پرسنل برای بار دوم بیمار شده‌اند که این اتفاق آیینه تمام نمای همه خستگی‌های این پنج ماهه و افت سیستم ایمنی آنهاست.

بیمارستان شهدای تجریش 410 تختخواب دارد که 120 تخت آن فعلا در اختیار بیماران کرونایی است،‌ بیمارانی که این روزها دیرتر از قبل ترخیص می‌‌شوند و در بیمارستان ماندگارترند. در این بیمارستان مثل بقیه بیمارستان‌های بزرگ و مهم تهران، آمار ورودی بیماران کرونایی از ترخیصی‌ها پیشی گرفته و معنی اش شدت گرفتن اپیدمی بیماری و بدحال تر شدن مبتلایان است.

با این حال سیاست‌هایی که این وضع را تغییر دهد و این معادله را که به نفع کروناست، به هم بریزد فعلا نه در دولت و نه در ستادملی مقابله با کرونا وجود ندارد. با این که ذهن موشکاف عده‌ای این روزها میل دولت برای ایمنی جمعی را تحلیل می‌‌کند، ولی وزارت بهداشت زیر بار این اتهام نرفته و نمی‌‌رود.

حتی استدلال ایرج حریرچی این است که آبله و سرخک که بیش از ده قرن بشر را درگیر کرد برایش ایمنی جمعی ایجاد شد که حالا ما دنبال این اتفاق باشیم.اگر سیاست ایمنی جمعی در دستور کار نیست، پس لطفا کسی بدون آن که فقط مردم را متهم کند، پاسخ دهد چرا 25 استان کشور همچنان در وضعیت قرمز و هشدار کرونا قرار دارند؟

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:9
اخبار

 

حریرچی سه شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی درخصوص وضعیت قرمز کرونا در تهران افزود: به دلیل مشاهده اثرات تغییر رفتار مردم، درخصوص مرگ و میر به بازه زمانی ۴ تا ۶ هفته و برای مشاهده کاهش موارد بستری به یک بازه زمانی ۳تا ۴ هفته ای احتیاج داریم.

او ادامه داد: در حال حاضر تنها تغییر رفتاری که از ۱۵ تیرماه تا به امروز در کشور مشاهده شده است، استفاده بیش از حد از ماسک است اما همچنان بیش از ۳۰ درصد افراد جامعه این موضوع را رعایت نمی‌کنند در حالی که آمار استفاده از ماسک باید در کشور به ۸۰ الی ۹۵ درصد برسد، خوشبختانه در کشور میزان تعطیلی، مهمانی، تجمعات و مراسم ترحیم کاهش یافته است.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به دستورالعمل های بهداشتی و استفاده از ماسک و پیشگیری مردم، چرا آمارها باید همچنان رو به افزایش باشد، افزود: از پانزدهم تیر ماه استفاده از ماسک در کشور اجباری شده و از این طرح حدود ۲۵ روز می‌گذرد و امیدواریم از چند روز آینده در کشور شاهد کاهش آمار مبتلایان به کرونا باشیم.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکثر استان ها نسبت به وضع گذشته که در رده‌های آبی و سفید جدول ارزیابی قرار داشتند به رنگ قرمز در آمده‌اند و این یعنی فاجعه، البته فاجعه اصلی در تهران رخ داده است و تهران در ردیف سوم آمار بالای مبتلایان و فوتی ها قرار دارد و به رنگ ماه‌های اسفند و فروردین در آمده است، کل فوت روزانه ما در سراسر کشور هزار نفر است یعنی ما سالی ۳۸۰ هزار فوت داریم، ۲۳۵ یعنی نزدیک ۲۵ درصد و بیش از یک پنجم  فوتی ها به دلیل کرونا است، لذا افراد جامعه باید توجه داشته باشند این هشدار را جدی بگیرند و مراقب کودکان و جوانان و رفتارهای اجتماعی آنها نیز باشند.


کانون جدید شیوع کرونا در کشور کجاست؟
وی در ادامه درخصوص برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم، افزود: اصل کلی در مراسم عزاداری محرم بر پیشگیری است و ما باید این موارد را به حداقل رسانده و طبق دستورات اسلامی نجات جان یک فرد از اوجب واجبات است بنابراین برای مراسم عزاداری محرم شرایط خاصی در کشور اعمال خواهد شد.

او همچنین درباره بحث‌های مطرح شده و تصمیم های گرفته شده در این باره گفت: ما در تجمعات سال گذشته رعایت مشکل فاصله گذاری را داشته‌ایم که اصلاً این تجمع امسال ممکن نیست، همچنین تصمیم‌هایی در خصوص دسته های عزاداری گرفته شده است که تقریباً بیرون بودن آنها امکان نخواهد داشت و تجمعات با فضاهای بسته هم ممکن نخواهد بود.

وی تصریح کرد: همچنین به افرادی که در این خصوص اظهار نظر می‌کنند توصیه می کنم که منتظر فرمایش رهبر معظم انقلاب در این خصوص باشند و ببینند این بزرگان چگونه مراسم می‌گیرند زیرا همه ما خواهان یک مراسم معنوی مبتنی بر شعور و با حفظ جان تمام مسلمانان هستیم.

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

تاکنون هیچ یک از هموفیلی های مبتلا به کرونا فوت نکرده اند/ از 12 هزار هموفیلی 39 نفر به کرونا مبتلا شده اند

 

احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران درباره تاثیر کرونا بر بیماران هموفیلی گفت: تعداد مبتلایان  به کرونا 39 نفر از جمعیت 12 هزار نفری جمعیت هموفیلی  است.

 او تاکید کرد: تاپایان اردیبهشت تعداد مبتلایان به کرونا در بین افراد هموفیلی 10 نفر بود از اوایل خرداد که  فاصله گذاری اجتماعی از اهمیت کمتری برخوردار شد تعداد هموفیلی‌های مبتلا به کرونا نیز افزایش یافت. 

قویدل افزود: براساس پیش بینی های انجام شده روند ابتلا به کرونا در کشور در بین هموفیلی‌ها افزایش پیدا کرده است. این پیش بینی با توجه به جمعیت مبتلایان به کرونا در کشور بدست آمده است.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران اظهار کرد: تاکنون هیچ یک از افراد هموفیلی مبتلا به کرونا بر اثر کرونا فوت نکرده اند. مبتلایان بعد از قرنطینه خانگی و بستری سلامتی خود را بازیافتند.  جالب است بدانید که سه نفر از مبتلایان اولیه به کرونا شاغل در بخش درمان کشور بودند. 

چهارشنبه 8/5/1399 - 7:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی از نگرانی های مردم در زمان همه گیری ویروس کرونا، اطلاع از چگونگی راه‌های انتقال آن است.

با توجه به گذشت زمان و شناخت بیشتر راه های انتقال این ویروس، سوالی که مطرح می شود این است که آیا دود دخانیات می تواند عامل انتقال ویروس کرونا از افراد مبتلا به این ویروس به سایر افراد باشد و دخانیات چگونه می‌تواند بر انتقال ویروس کرونا تاثیر بگذارد.

قطرات ریزی که از تنفس افراد در هوا شناور می شوند، می توانند ویروس کرونای جدید را گسترش دهند. گفته می شود که ویروس کرونا از طریق این قطرات ریز در هوا حدود سه ساعت حالت عفونی خود را حفظ  می کند.

مصرف دخانیات باعث افزایش تولید بزاق می شود و به دنبال آن تمایل افراد به بیرون ریختن آب دهان بیشتر می شود که می‌تواند شیوع کووید ۱۹ را افزایش دهد.

 
همچنین در اماکن و فضاهای سربسته که امکان مصرف دخانیاتی مثل قلیان وجود دارد، ویروس‌ها از طریق وسایل مشترک و هوای آلوده به راحتی منتقل می‌شوند.

ویروس کرونا می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم از افراد مبتلا به کووید ۱۹ که مصرف کننده دخانیات نیز هستند به سایر افراد منتقل شود.

همچنین در معرض دود سیگار و قلیان بودن نیز آسیب جدی به ریه های فرد وارد می کند که خود این موضوع می تواند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ شدت بیماری و احتمال مرگ را افزایش دهد.

به طور کلی، برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ باید از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات خودداری شود، رعایت آداب تنفسی، قرار نگرفتن در مکان های کوچک و سربسته که به استعمال دخانیات می پردازند، تهویه مناسب هوا و حفظ فاصله ایمن با این افراد نیز توصیه می‌شود.

 

چهارشنبه 8/5/1399 - 6:57
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

کدام ژن‌ها را از پدر و کدام را از مادر به ارث می‌بریم !؟🤔

▫️دانشمندان پی بردند اغلب پستانداران از نظر ژنتیکی بیشتر شبیه پدر خود هستند. بسیاری از ما تصور می کنیم فرزندان نیمی از DNA را از مادر خود می گیرند و نیمی دیگر را از پدر، اما تحقیقات از غالب تر بودن ژن های پدر حکایت دارد

▫️ما وضعیت روانی مان را از پدرمان به ارث می بریم. در پدران مبتلا به اسکیزوفرنی، اوتیسم اختلال بیش فعالی یا نقص توجه، احتمال به ارث گذاشتن این مشکلات برای فرزندان بیشتر است

▫️ما خنده هایمان، قد و حتی دندان‌هایمان را از پدرمان به ارث می بریم. ژن های پدر می تواند حساس بودن یا نبودن مینای دندان یا به هم ریخته بودن یا نبودن دندان های فرزند را تعیین کند. ولی مادر در میزان چربی بدن فرزند نقش دارد

+ ما می‌تونیم حتی شخصیت پدرمون رو به ارث ببریم: افسردگی، اضطراب یا خجالتی بودن...



 

چهارشنبه 8/5/1399 - 6:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته