• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1264روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 


 مارگارت هریس، سخنگوی WHO در نشستی مطبوعاتی که هر دو هفته یک بار در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار می‌شود، گفت: ویروس کووید ۱۹ همه نژاد‌ها را دوست دارد و بر خلاف ویروس‌های تنفسی دیگر، این ویروس  رفتار متفاوتی را نشان می‌دهد و این یعنی ما باید بیش از پیش احتیاط کنیم.

او افزود: این ویروسی است که همه فصل‌ها را دوست دارد و تحت هر شرایط آب و هوایی بروز می‌کند؛ اما بیش از همه این‌ها انتقال از فردی به فرد دیگر را دوست د ارد، پس اجازه این کار را به آن ندهیم.

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه در مورد ویروس کرونا موج اول، دوم و سوم معنا ندارد، گفت: ما شاهد اوج بالای ویروس در کشور‌های استوایی و گرم مانند فیلیپین هستیم؛ یا آمریکا و برزیل نیز در حال تجربه میزان بالای مرگ و میر در نیمه تابستان هستند؛ بنابراین به نظر نمی‌رسد که فصل‌ها تاثیری در میزان شیوع داشته باشند و تنها راهکار پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است.

شنبه 11/5/1399 - 8:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در جلسه کمیته اضطراری WHO هشدار داد: پاندمی جدید فاجعه‌ای است که تاثیرات آن تا دهه‌ها گریبان گیر انسان‌ها خواهد بود. بیماری کووید ۱۹ از زمان ظهورش در ووهان چین تاکنون بیش از ۱۷ میلیون نفر را مبتلا و بالغ بر ۶۷۰ هزار تن را به کام مرگ برده است.

او گفت: ایالات متحده، برزیل، مکزیک و انگلیس به‌ویژه در هفته‌های اخیر به دلیل بیماری کووید۱۹ به شدت آسیب دیده‌اند و اعمال محدودیت‌ها به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری، اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داده است، این در حالی است که بسیاری از کشور‌ها از موج دوم می‌ترسند.

در حال حاضر بیش از ۱۵۰ شرکت داروسازی روی واکسن کرونا کار می‌کنند، اما سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده تا اوایل سال ۲۰۲۱ استفاده از این واکسن‌ها امکان پذیر نخواهد بود و اگرچه پیشرفت‌ها در مسیر شناخت ویروس کرونا خوب بوده است، اما همچنان سوال‌های بسیاری بی‌پاسخ مانده‌اند.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت بیان کرد: نتایج اولیه مطالعات سرولوژی (آنتی بادی) تصویری پایدار را نشان می‌دهد؛ اکثر مردم جهان در مناطقی که شیوع شدیدی را تجربه کرده‌اند مستعد ابتلا به این ویروس هستند و بسیاری از کشور‌ها که تصور می‌کردند شرایط بحرانی را پشت سر گذاشته‌اند، اکنون درگیر شیوع‌های جدید شده و شاهد افزایش تعداد مرگ و میر هستند.

 

شنبه 11/5/1399 - 8:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 توجه به شیوع دوباره کرونا و اوج گرفتن آن در کشور، بدون شک، ناقلان بدون علامت نقش بسزایی در گسترش و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ دارند و کنترل کرونا را برای متخصصان دشوار می‌کند. یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹، استفاده از وسایل حفاظت فردی همچون ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.

در ابتدای شیوع بیماری کووید-۱۹، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که استفاده از ماسک توسط افراد سالم الزامی نیست، اما پس از مشخص شدن احتمال انتشار ویروس از طریق افراد بدون علامت، سازمان‌های مختلف استفاده از ماسک توسط همه مردم در مکان‌های عمومی به ویژه مکان‌های سربسته که امکان حفظ فاصله فیزیکی مشکل است را پیشنهاد کردند؛ زیرا  پزشکان استفاده از ماسک توسط افراد بدون علامت را یکی از اقدامات غیردارویی برای به حداقل رساندن ریسک اپیدمی یا پاندمی شدید کرونا برمی‌شمرند و این اقدام را برای کاهش انتقال در جامعه مؤثر می‌دانند.

در مطالعه‌ای که توسط محققان سنگاپوری روی ۲۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ صورت گرفته، تخمین زده شده است که حدود ۱۰ درصد از بیماران توسط افراد ظاهراً سالم و بدون علامت یا افراد دارای علائم بسیار خفیف مبتلا شده‌اند. سازمان جهانی بهداشت درباره کشور‌هایی که آمار ابتلا به کرونا در آنها رو به کاهش است، هشدار داده که هنوز موج دوم کرونا نزدیک

شنبه 11/5/1399 - 8:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

بنا بر گفته‌های پزشکان در حال حاضر استفاده صحیح از ماسک، یکی از مهمترین راههای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و انتقال آن به سایرین است امادر  قشر ضعیف، امکان خرید ماسک برای دوران طولانی وجود ندارد.

همراهی و همدلی مردم و کسانی که همواره در سایر شرایط بحرانی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و مشارکت آن‌ها در پویش‌های مشابهی چون نذر ماسک و اهدای ماسک رایگان به افرادی که توان مالی در خرید و تهیه ماسک ندارند از بهترین اقداماتی است که می تواند شکل بگیرد.

 

 

شنبه 11/5/1399 - 8:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

حامد همتیان بانی اهدای تعدادی از ماسک های رایگان به مردم شهر تهران است. جوان خوش برخورد و خوش اخلاقی که به گفته خودش تمام اقدامات خود در این راه را نذر ظهور حضرت صاحب الامر عج الله کرده است.

به گفته همتیان تنها راهی که برای کاهش فشار و استرس مردم وجود دارد، مشارکت افراد توانمند و مرفه در تامین حداقل نیازهای بهداشتی اولیه برای افراد ضعیف و محروم است تا ضمن پیشگیری از گسترش بیماری کرونا دلگرمی بزرگی برای این افراد باشد و ما تا شکست کرونا در کنار یکدیگر هستیم.

او همچنین معتقد است: در شرایط فعلی نباید دست روی دست گذاشت و توقع رفع مشکلات جامعه را داشت و همه مردم می‌توانند با مبلغ ناچیزی که به اهدای اقلام بهداشتی مثل ماسک به مردم محروم اختصاص می‌دهند، در تامین سلامت شهروندان و همچنین برداشتن باری سنگین از شانه‌های خسته کادر درمان قدم بردارند.

این جوان خیّر در ادامه یادآور شد: در دین مبین اسلام بارها بر موضوع سخاوت و بخشندگی و مهمتر از آن، مسئله دستگیری از نیازمندان و فقرا تاکید شده است و این حجم از مهربانی که در سطح جامعه با آن مواجه هستیم، بدون تردید از الگوبرداری مردم مومن ما از اهل بیت علیه السلام سرچشمه می‌گیرد.

همتیان یادآور شد: مردم تنها با اختصاص مبالغ اندک و ناچیز می‌توانند به جمع کسانی بپیوندند که در قالب خیریه و گروههای خودجوش به تهیه و توزیع ماسک رایگان میان محرومین فعالیت می‌کنند و در آسان‌تر سپری شدن این روزهای سخت سهم کوچکی داشته باشند.

 

 

شنبه 11/5/1399 - 8:40
اخبار

 

 

توزیع ماسک رایگان میان محرومان
عده‌ای از افراد خیر در محله‌های مختلف شهر تهران، با راه اندازی پویش های زیبایی چون نذر ماسک، این کالای پر استفاده در روزهای کرونایی را به طور رایگان در اختیار اقشار مختلف و به ویژه قشر محروم و آسیب پذیر قرار می‌دهند.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با دو نفر از خیرین فعال در اجرای طرح‌های  اهدای ماسک رایگان در شهر تهران گفتگویی انجام داده است که در ادامه به روایت آن خواهیم پرداخت.

حسین موسوی یکی از افراد فعال در اجرای طرح توزیع اقلام بهداشتی چون ماسک و مواد ضد عفونی کننده میان مردم محله‌های محروم جنوب شهر است. به گفته او جمعی از خیرین محلی و افرادی که به وضعیت معیشتی قشر آسیب پذیر واقف هستند، با همراهی یکدیگر اقلام بهداشتی و به ویژه ماسک را به کمک تعدادی از زنان سرپرست خانوار تولید و به همراه بسته‌های مواد غذایی به خانواده‌های کم بضاعت اهدا می‌کنند.

او با اشاره به کارگیری افراد جویای شغل و نیازمند درآمد بیان کرد: در تولید ماسک های اهدایی از افرادی که نیازمند شغل و درآمد هستند استفاده می‌شود و در این میان قسمت گسترده‌ای از کار به دست زنان سرپرست خانوار اجرا می‌شود و در نهایت به طور رایگان در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرد.

موسوی همچنین به حضور داوطلبانه نوجوانان و جوانان در امر توزیع ماسک‌های اهدایی به محرومین پرداخت و اضافه کرد: ما جوانترها که خاطرات همدلی و همراهی مردم در دوران سخت دفاع مقدس را از بزرگترها شنیده‌ایم، سعی مان بر این است تا با الگوگیری از رفتارهای پسندیده رزمندگان در تامین آرامش و آسایش مردم، تا حدودی بتوانیم میزان استرس همشهریان محروم خود را کاهش دهیم و در این میان نوجوانان نیز حضور چشمگیری دارند.

به جرات می‌توان گفت که اگر همدلی مردم با افراد ضعیف و قشر محروم نبود، میزان خسارتی که بیماری کرونا بر جامعه وارد آورده است، چند برابر بود و راز بردباری در مقابل مشکلات ناشی از شیوع بیماری همین یک دلی و یک صدایی هموطنان برای رفع معضلات فوق است.

 

 

شنبه 11/5/1399 - 8:38
اخبار

 

 

 

روزهای سخت و پر استرس رویارویی جامعه با بیماری کرونا در حالی سپری می‌شود که برخی از مردم دوشادوش مدافعان سلامت، با مهربانی برای ایجاد آرامش تلاش می‌کنند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همه‌گیری بیماریهای واگیردار در دوره‌های مختلف، تاکنون انسان‌ها را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است.

شیوع بیماری‌هایی چون طاعون، وبا، آنفولانزا و سایر بیماری های این چنینی و کرونا که برای مردم جوامع امروزی معضلات مختلف را رقم زده، همواره بشر را برای رفع مشکلات این قبیل امراض به تکاپو و همدلی بیشتری وادار کرده است.

در کشور ما نیز که مردم به محبت و مهربانی شهره و شناخته شده هستند، روزهای سخت و پر التهاب همه گیری کرونا فرصتی را برای همدلی و همراهی بیشتر افراد در جایگاه‌های مختلف با یکدیگر فراهم کرده است.

جدای از بخش تلخ ماجرای احتکار اقلامی چون ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده  در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا در جامعه ما که همچون دیگر جوامع گرفتار آن بود، قسمت شیرین و به یاد ماندنی خاطرات این روزهای سخت را افرادی رقم می‌زنند که با اقدامات انسانی و پسندیده خود به حفظ بهداشت و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا کمک فراوانی خواهد بود.

 

شنبه 11/5/1399 - 8:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

جدیدترین یافته‌های محققان نشان می‌دهد مبتلایان به ویروس کرونا در کنار از دست دادن حس بویایی و چشایی، در سیستم شنوایی خود نیز دچار مشکل می‌شوند.

بر این اساس، متخصصان دانشگاه علوم پزشکی منچستر در جدیدترین تحقیقات خود بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا اعلام کردند،‌تضعیف شنوایی یکی از مواردی است که در بیماران مشاهده می‌شود. همچنین شماری دیگر از بیماران اعلام کردند در گوش خود صدای زنگ ضعیفی را به طور مداوم می‌شنوند.

در این تحقیقات ۱۲۱ بیمار بالغ مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد ۸ هفته پس از مرخص شدن از بیمارستان  سنجش شدند که این مطالعات نشان داد از هر ۸ کرونایی یک نفر دچار مشکلات شنوایی  می‌شودیا در گوش خود صدای زنگ ضعیفی را به طور مداوم می‌شنود.

دکتر کوین مونرو، استاد دانشگاه علوم پزشکی منچستر گفت: ما از قبل می‌دانستیم که برخی بیماری‌های مانند سرخک، اوریون و مننژیت می‌تواند سیستم شنوایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد اما این نخستین باری است که مشخص شد ویروس کرونا با آسیب به عصب‌های شنوایی که پیام‌های صوتی را به مغز می‌رساند، باعث کم شدن شنوایی افراد می‌شود.



این متخصص افزود: از نظر تئوری این امکان وجود دارد که ویروس کرونا با درگیر کردن سیستم شنوایی مانند گوش میانی  یا حلزون گوش، باعث مشکل شنوایی در افراد شود.

محققان اعلام کرده اند برای درک بهتر چگونگی تاثیر ویروس کرونا بر سیستم شنوایی افراد نیازمند تحقیقات بیشتر هستند. پیش‌تر از دست دادن حس بویایی و چشایی از مهم‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ اعلام شده بود.

 سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است تا زمان کشف واکسن موثر برای ویروس کرونا بهتر است مردم در اماکن عمومی فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.

 

 

 

شنبه 11/5/1399 - 8:34
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه استفاده ۸۰ درصدی مردم از ماسک مطلوب وزارت بهداشت است، گفت: تامین ماسک بر عهده وزارت صمت است و لذا ما بر آن قسمتی که ماسک در داروخانه ها به فروش می رود نظارت داریم ،امیدوارم کمبود ماسک رفع شود.

او با مقایسه سه معیار ابتلا، بستری و فوتی های ناشی از کرونا در ابتدای شیوع با شرایط فعلی افزود: تا جایی که روند ابتلا صعودی باشد، میزان فوتی ها نیز افزایش خواهد داشت.

حریرچی با اشاره به اینکه مسئله ای که ما را به شدت ناراحت کرده ، افزایش میزان فوتی ها از ۳۵ به ۲۳۵ است، ادامه داد: فعلا مهمترین موضوع جهان به لحاظ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کروناست، متاسفانه ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز قرار دارند.

او اظهار کرد: پایگاه های سلامت در شهرها و خانه های بهداشت در روستاها از کرونا صد درصد پاک هستند و واکسیناسیون کودکان در این مراکز انجام می شود.

 

شنبه 11/5/1399 - 8:32
اخبار

 

 

 

جدیدترین یافته‌های محققان نشان می‌دهد علائم ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند برای مدت طولانی در بدن بیماران باقی بماند. همچنین علائم این بیماری بسیار متنوع‌تر از آن چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد.

بر این اساس، جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد از درد مفاصل تا تب و از ریزش مو تا دو بینی، می‌تواند از علائم ابتلا به کووید ۱۹ باشد. در تحقیقات دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی ایندیانای آمریکا مبتلایان به ویروس کرونا ۹۸ علائم مختلف را در زمانی که به این بیماری مبتلا بودند از خود نشان داده اند.

ناتالی لامبرت، یکی از محققان در این رابطه گفت: یک هزار و ۵۰۰ فردی که در این آزمایش مورد مطالعه قرار گرفتند در بیمارستان بستری نشدند، اما در زمان ابتلا به کووید ۱۹ علائم بسیار شدیدی را برای مدت طولانی از خود نشان دادند.

در این تحقیق از این افراد خواسته شد که علائمی که در زمان ابتلا به ویروس کرونا داشتند، تشریح کنند. این افراد ۹۸ علامت مختلف را که در زمان ابتلا به کرونا تجربه کرده بودند، اعلام کردند. برخی از این علائم شامل مواردی همچون سرگیجه، اضطراب، سردرد، جوش، درد مفاصل، تنگی نفس، سوزش معده، اسهال و تب می‌شد آن‌ها همچنین از موارد مرتبط با کارکرد مغز مانند مشکل در حافظه، تفکر کردن، خواب و بینایی شکایت داشتند.

بیش از یک سوم مبتلایان اعلام کردند عوارضی، چون درد مداوم مانند سر درد، درد عصبی و درد مفاصل را در طول بیماری تجربه کردند.

 

 

شنبه 11/5/1399 - 8:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته