• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
اخبار

 

 

حاجی محمودی گفت: از ابتدای خرداد، تولیدکننده‌های معین نتوانستند ماسک مورد نیاز را تامین کنند و روزانه کمبود ۶۰ هزار ماسک در بخش بیمارستانی احساس می‌شود.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه داروخانه‌ها تحت نظارت و کنترل ارگان‌های نظارتی هستند، اظهار کرد: داروخانه، قائم به دو رکن است؛ موسس داروخانه و مسئول فنی که هر دو داروساز و موظف به رعایت ضوابط ابلاغی وزارت بهداشت هستند.

وی افزود: در بین صنوف مختلف، صنف‌هایی که موظف به حضور مسئول فنی آموزش دیده مرتبط هستند، با پاسخگویی و نظارت شخص مسئول فنی مکان قابل اعتمادتری برای تهیه کالا‌های سلامت هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که داروخانه‌ها باید کالای خود را با فاکتور رسمی از پخش رسمی و معتبر تهیه و به مراجعان ارائه کنند، تصریح کرد: برخی دیگر از صنوف الزام رعایت زنجیره تامین معتبر برای کالای خود را ندارند و قطعاً به همین علت است که عرضه برخی اقلام حفاظت شخصی کرونا مانند ماسک در داروخانه‌ها با محدودیت جدی روبه رو است، در صورتی که در صنوف دیگر مانند عطاری یا سوپرمارکت یا …. ارائه می‌شود.

حاجی محمودی اظهار کرد: داروخانه‌ها مجوز لازم برای فروش ماسک با فاکتور رسمی و با حاشیه سود ۱۵ درصد را دارند.

وی در خصوص اینکه از ابتدای بحران کرونا تاکنون میزان نیاز مردم و تقاضای ارائه ماسک در داروخانه‌ها افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: با افزایش میزان تقاضا، تامین آن هم به خصوص در مناطق با شیوع بالای کرونا یا مناطق قرمز دچار مشکل جدی شد. در ابتدای بحران کرونا، کمبود ماسک N۹۵ و سه لایه وجود داشت، که با توجه به تامین ماسک N۹۵ تا حدی مشکل کمبود در کشور حل شد، اما همچنان کمبود ماسک سه لایه به قوت خود باقی است.

حاجی محمودی گفت: در ابتدای بحران کرونا کمبود ماسک کشور توسط اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو مدیریت شد و برای هر دانشگاه با معرفی تولید کننده معین و دانشگاه ناظر نیاز‌های بیمارستانی تا حدی مدیریت شد.

مشکل کمبود مواد اولیه تولید ماسک از ابتدای خرداد ماه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه مواد اولیه تولید ماسک از ابتدای خرداد ماه با کمبود مواجه شد، بیان کرد: متاسفانه از ابتدای خرداد ماه، تولیدکننده‌های معین به دلیل کمبود مواد اولیه تولید ماسک، نتوانستند به درستی ماسک مورد نیاز را تامین کنند.

کمبود ۶۰ هزار ماسک به طور روزانه
وی با تاکید بر اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور متوسط روزانه ۸۰ هزار ماسک فقط جهت تامین بیمارستان‌های دولتی و خصوصی نیاز است، گفت: با توجه به کمبود مواد اولیه و عدم تامین آن برای واحد‌های تولیدی، در حال حاضر با توجه به تولید فقط ۲۰ هزار ماسک از سوی تولید‌کننده‌های معین به طور متوسط روزانه کمبود ۶۰ هزار ماسک فقط در بخش بیمارستانی احساس می‌شود.

حاجی محمودی گفت:از ابتدای بحران کرونا تا به امروز یک عدد ماسک از طریق شرکت‌های پخش با فاکتور رسمی و قیمت مصوب ۸۰۰ تومان در داروخانه‌های استان تهران توزیع نشده است، تصریح کرد: برای داروخانه‌ها حتی به صورت سهمیه‌ای با قیمت مصوب ۸۰۰ تومان ارسال نشده است.

داروخانه‌ها متهم به گران فروشی نیستند

وی با تاکید بر اینکه تامین ماسک بیمارستان‌ها و کادر درمان اولویت اول دانشگاه‌ها و تولیدکننده‌ها بوده است، گفت: تامین ماسک بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و شبکه‌های بهداشتی که فعالیت پایش تست‌های کرونا را انجام می‌دهند، اولویت اول دانشگاه‌ها و تولید کننده‌های معین است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: اولویت بعدی دانشگاه‌ها درمانگاه‌های دولتی و خصوصی سطح شهر بود. دانشگاه‌ها حتی نتوانسته‌اند، ماسک‌های بیمارستان‌های دولتی را به درستی تامین کنند، طبق شنیده‌ها در برخی از استان‌های کشور که ممکن است، در شرایط قرمز نباشند، ماسک در داروخانه‌های آن به صورت سهمیه‌ای بعضا به صورت محدود توزیع شده است.

حاجی محمودی با اشاره به اینکه ماسک‌های وارداتی قیمت بالایی نسبت به ماسک تولید داخل دارند، گفت: واردات ماسک‌های N۹۵ با ارز آزاد از سوی شرکت‌های پخش صورت گرفت که به دلیل قیمت بالای آن برخی داروخانه‌ها به تعداد محدود خریداری کردند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با همکاری انجمن داروسازان تهران با بسیج اصناف در خصوص تامین ماسک داروخانه‌های استان تهران، اظهار داشت: ماسک‌های تولید شده توسط بسیج اصناف ماسک‌های پزشکی نیست و به صورت کارگاهی تولید می‌شود و به همین دلیل تنها در برخی داروخانه‌ها به صورت محدود و با قیمت مصوب ۱۶۰۰ تومان به صورت محدود توزیع می‌شود.

حاجی محمودی در پاسخ به این سوال که چرا گاهی داروخانه‌ها ماسک را در کیسه فریزر به مراجعان تحویل می‌دهند، بیان کرد: به دلیل محدودیت در توزیع ماسک؛ داروخانه از بسته‌های ۵۰ عددی، به درخواست و نیاز مراجعان تعدادی را در بسته بندی کوچک‌تر ارائه می‌دهد، ولی در صورت نیاز، مشتری می‌تواند مجوز تولیدی ماسک را از داروخانه استعلام کند.

وی تاکید کرد: ماسک‌های ارائه شده در داروخانه باید حتما از واحد‌های تولیدی مورد تایید سازمان غذا و دارو تامین شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه رفتار ویروس کرونا غیرقابل پیش بینی است، اظهار داشت: طبق توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، در صورت رعایت حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک می‌توان امید داشت، که ویروس کرونا کمتر قربانی گیرد.

حاجی محمودی خاطر نشان کرد: امید است با سیاست‌گذاری‌های وزارت بهداشت و هماهنگی‌های بین سازمانی، شاهد اتفاق‌های خوب از جمله تامین ماسک به قیمت مصوب در داروخانه‌های کشور و کاهش بیماری کرونا باشیم.

وی با بیان اینکه امروزه متولی ماسک در کشور وزارت صنعت و معدن است، گفت: وزارت صمت می‌بایست روزانه ۲.۵ میلیون ماسک در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت تامین ماسکِکادر درمانی و بیمارستان‌های کشور قرار دهد.

وی افزود: امید است وزارت صمت با مدیریت، بقیه ماسک‌های تولید شده را در داروخانه‌های کشور توزیع کند.

حاجی محمودی با بیان اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دپوی ۳ الی ۴ روز ماسک بیمارستان‌های خود را دارد، گفت: طبق قانون پروتکل بحران، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید حداقل دپوی ۲ الی ۳ ماه ماسک با کیفیت بیمارستان‌ها را داشته باشد.

وی ادامه داد: براساس نیاز روزانه بیمارستان‌ها به ماسک می‌توان گفت در ماه حدود ۲ میلیون ۴۰۰ و در سه ماه ۶ میلیون ماسک باید معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران دپو داشته باشد، در صورتی که موجودی انبار بسیار کمتر از نیاز است.

وی با تاکید بر اینکه معاونت غذا و دارو ماسک مورد نیاز بیمارستان‌ها را به صورت روزانه تامین می‌کند، اظهار داشت: امروزه مشکل کمبود ماسک در بیمارستان‌ها جدی است و معاونت تمام تلاش خود را در راستای تامین ماسک سه لایه مورد نیاز بیمارستان‌ها خواهد کرد، تا شرمنده کادر درمانی نشود.

حاجی محمودی تصریح کرد: علاوه بر آن، مردم هم باید تا حد ممکن در منزل بمانند و فعالیت‌های خود را به صورت دور کاری انجام دهند، همچنین می‌توانند از ماسک‌های کارگاهی و پارچه‌ای استفاده کنند.

 

 

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:28
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

از ۱۸ تیرماه دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت توصیه موکد به دولت‌ها بود که شهروندان خود را به استفاده از ماسک تشویق کنند، به ویژه در مکان‌هایی که انتقال ویروس کرونا شایع‌تر است و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نیز سخت و مشکل است.

 توصیه‌ای که در کشور‌های مختلف با سختگیری‌های فراوان مواجه شد،بطوریکه دولت فرانسه اعلام کرده است هر یک از افراد جامعه که در اماکن‌ عمومی به ویژه فضا‌های سرپوشیده از ماسک استفاده نکند تا ۱۳۵ یورو جریمه می‌شود و در صورت ادامه تخطی میزان هزینه‌ها به صورت تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد، همچنین در کشور ترکیه شهروندان ۶۲ استان ملزم به استفاده از ماسک در اماکن عمومی هستند و از ابتدای اعمال این قانون ۷۰۰ هزار شهروند بدون ماسک ۹۰۰ لیر جریمه شده اند همچنین دولت این کشور استفاده از ماسک را اجباری کرده و تا ۵۰ هزار لیر لبنانی معادل ۱۰۰ هزار تومان افراد جریمه خواهند شد.

بعد از اجباری شدن ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی در حال حاضر دولت مالزی استفاده از ماسک را از روز شنبه و در سراسر کشور اجباری و اعلام کرده است افراد بدون ماسک ۱۰۰۰رینگیت جریمه می‌شوند شهروندانی که در کشور در صورت عدم استفاده از ماسک در اماکن عمومی حضور می‌یابند معادل ۳۰ تا ۲۴۰ دلار جریمه خواهند شد.

این گزارش حاکی از این است که محدودیت‌های کرونایی و لغو تردد در مصر جریمه ۴ هزار پوندی معادل ۲۵۰ دلار دارد همچنین در کشور هندوستان نیز جریمه عدم استفاده از ماسک در برخی مناطق به بیش از ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ روپیه می‌رسد.

در ایران قانون استفاده از ماسک در اماکن عمومی را رئیس‌جمهور در تاریخ چهاردهم تیرماه الزامی اعلام کرد و از ۱۵ فروردین همه افراد جامعه که در یک مکان سرپوشیده قرار دارند باید از ماسک استفاده کنند و اگر افرادیکه این موضوع را رعایت نکنند،نباید به آن‌ها خدمات ارائه  داد.

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:26
اخبار

امارات به تازگی در فرودگاه‌های خود از سگ‌ها برای تشخیص ابتلای مسافران به کووید ۱۹ استفاده می‌کند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، امارات متحده عربی از سگ‌ها برای تشخیص ابتلای مسافران به ویروس کرونا در فرودگاه‌های این کشور استفاده می‌کند.

مسافرانی که وارد فرودگاه‌های امارات می‌شوند نخستین افرادی در جهان خواهند بود که ابتلایشان به ویروس کرونا به وسیله سگ‌های پلیس تشخیص داده خواهد شد. این سگ‌های آموزش دیده در تمامی فرودگاه‌های امارات مستقر شده و به پلیس فرودگاه برای تشخیص ابتلای افراد به کووید ۱۹ کمک می‌کنند.

صلاح المزروعی، یکی از مقامات پلیس فرودگاه دبی در این باره گفت: ما در فرودگاه دبی یک بخش را به سگ‌های پلیس برای تشخیص ابتلای افراد به ویروس کرونا اختصاص داده ایم. این اقدام با هماهنگی مقامات بهداشت و درمان امارات صورت می‌گیرد و نتیجه ابتلای افراد به کرونا در کمتر از یک دقیقه مشخص می‌شود.

این سگ‌ها توانایی تشخیص ابتلای افراد به ویروس کرونا از طریق بوی بدن آن‌ها را دارند. این آزمایش بسیار سریع و به راحتی انجام می‌گیرد.

يکشنبه 12/5/1399 - 7:24
اخبار

 

تیمی از دانشمندان جهان در مطالعه‌ای دریافتند ۲۱ داروی موجود در بازار باعث اختلال در عملکرد ویروس کرونا در بدن انسان می‌شود.

از این میان، چهار دارو در صورت مصرف با رمدسیویر، دارویی که امروزه به صورت گسترده در مقابله با کووید ۱۹ تجویز می‌شود، می‌توانند کارآیی این دارو را افزایش دهند.

یکی از دانشمندان این تحقیق اعلام کرد: ثابت شده است که رمدسیویر می‌تواند زمان بازیابی جسمی بیماران بستری در بیمارستان را کاهش دهد، اما متاسفانه این دارو روی تمامی بیماران به صورت یکسان اثر نمی‌کند. اگر نرخ شیوع ویروس کرونا با همین روند در آمریکا و سطح جهان افزایش پیدا کند، ما باید به صورت اورژانسی به یک داروی موثر، سهل‌الوصول و مقرون به صرفه دست یابیم که بتواند تکمیل کننده داروی رمدسیویر باشد.

او افزود: همچنین یافتن دارویی برای پیشگیری از تشدید حال بیماران سرپایی که به تازگی علائم کووید ۱۹ را مشاهده می‌کنند، ضرورت دارد.

در این مطالعه محققان به صورت گسترده اقدام به آزمایش دارو‌های موجود در بازار کردند که بر همین اساس، تاثیرات دارو‌های مختلف بر روی ریه افراد مبتلا به ویروس کرونا مورد سنجش قرار گرفت. همچنین مصرف این دارو‌ها به صورت همزمان با رمدسیویر مورد مطالعه قرار گرفت و رابطه میان دوز دارو و فعالیت‌های ضدویروسی بدن نیز بررسی شد. 

نتایج این تحقیقات نشان داد ۲۱ دارو در جلوگیری از تکثیر ویروس کرونا موثر عمل می‌کند. دانشمندان اعلام کردند تحقیقات خود را از این تعداد بر روی ۱۳ دارو به منظور یافتن میزان دوز مناسب مصرفی و اثرگذاری بهتر گسترش خواهند داد.

با این حال، دانشمندان بیشترین زمان خود را برای کشف واکسن ویروس کرونا اختصاص داده‌اند. تاکنون ۲۳ واکسن در جهان به مرحله آزمایش انسانی رسیده است. انتظار می‌رود نسخه اولیه واکسن کرونا اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه شود. تاکنون ۱۶ میلیون و ۲۶۰ هزار تن در جهان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. از این میان، ۶۴۸ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت از مردم خواسته است تا زمان کشف واکسن این بیماری، فاصله اجتماعی را رعایت کرده و در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:22
اخبار

غول دخانیات آمریکا اعلام کرد موفق به کشف واکسن کرونا از پروتئین موجود در برگ تنباکو شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با افزایش رقابت میان شرکت‌های داروسازی جهان برای کشف واکسن ویروس کرونا، "شرکت آمریکایی انگلیسی تنباکو" اعلام کرد نسخه اولیه واکسن کووید ۱۹ خود را آزمایش می‌کند.

این غول دخانیات آمریکایی اعلام کرد به واکسنی دست یافته که از پروتئین موجود در برگ تنباکو استخراج شده است. سازمان غذاوداروی آمریکا قرار است به زودی به این شرکت برای آزمایش واکسن خود اجازه رسمی دهد.

کینگزلی ویتون، رئیس بخش بازاریابی این شرکت در این باره گفت: ما به موفقیت این واکسن بسیار امیدواریم. این اقدام بخش مهمی از راهبرد ما برای ساخت یک آینده روشن برای مردم جهان است.

پیش‌تر آزمایش اولیه این واکسن با موفقیت انجام گرفته بود و این شرکت از گیاه تنباکو مزارع خود واکسن کرونا را استخراج کرده است.



این برای نخستین بار است که در جهان یک شرکت دخانیات مدعی کشف واکسن ویروس کرونا از برگ‌های تنباکو است. پیش‌تر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد استعمال دخانیات می‌تواند علائم ابتلا به کووید ۱۹ را در بیماران تشدید کند. از همین رو، کشیدن انواع تنباکو به هیچ عنوان برای مقابله با ویروس کرونا توصیه نمی‌شود.

تاکنون نزدیک به ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. از این میان، ۶۸۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت از مردم خواسته است تا زمان کشف واکسن موثر برای مقابله با کووید ۱۹، در اماکن عمومی فاصله اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کنند.

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  سید کامل تقوی‌نژاد معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت  با اشاره به آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی وزارت بهداشت از فردا اظهار کرد: یکی از مسائلی که این روزها وزارت بهداشت به   جدی به دنبال حل آن است، بحث تامین نیروی انسانی کافی و مورد نیاز برای بخش‌های توسعه‌ای و نیروهای جایگزین است تا افرادی که در این مدت درگیر کارهای بیمارستانی بودند،  با توجه به اینکه زمان طولانی خدمات ارائه کردند، نیروهای تازه‌نفس‌تر به آنها کمک کنند.  

او افزود: برهمین اساس با توجه به مذاکراتی که تاکنون با ستاد ملی مقابله با کرونا، سازمان اداره استخدامی و سازمان برنامه و بودجه داشتیم،  چند مرحله استخدام نیرو برای وزارت بهداشت در پیش‌رو داریم، یک مرحله،  آزمونی است که از فردا به عنوان نیروی کار معین در نظر گرفته شده است و در این مرحله ۲ هزار و ۲۸۴ نفر در رشته‌های مختلف از جمله پرستاری، بخش بهداشتی، فوریت‌های پزشکی و سایر مشاغل اداری و مالی و به طور کلی بخش‌هایی که می‌توانند به نوعی در وضعیت فعلی هرچه سریع‌تر در خدمت نظام بهداشت و درمان کشور قرار گیرند،  جذب شوند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درباره زمان ثبت‌نام  آزمون استخدامی وزارت بهداشت اظهار کرد: ثبت‌نام آزمون از فردا از طریق سایت sanjeshp.ir شروع خواهد شد و حدود دو هفته ثبت‌نام ادامه دارد.  با توجه به شرایط کرونا، پیش‌بینی ما این است که روز جمعه (۱۴ شهریورماه) آزمون متمرکزی استخدامی وزارت بهداشت را در کشور برگزار کنیم، البته این تصمیم فعلی است و با توجه به شرایط پیش‌رو امکان دارد در خصوص نحوه برگزاری با توجه به پروتکل‌های بهداشتی تغییراتی حاصل شود.  

تقوی‌نژاد با بیان اینکه خوشبختانه آزمونی در آبان‌ماه سال گذشته برگزار کردیم، تصریح کرد: ۱۰ هزار نفر در آن آزمون شرکت کردند و نتیجه آن در اسفندماه سال گذشته اعلام شد و همزمان با اوج بیماری کرونا بود.  اکثر افرادی که در آن آزمون نمره قابل قبولی به دست آوردند، تلاش بر این بود تا با کمترین تشریفات اداری مشغول به کار شوند، در گزارشی که از دانشگاه های علوم پزشکی دریافت کردیم این بود که عمده افراد مشغول به کار شدند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: دو آزمون غیر از آزمون‌های مذکور در دستور کار داریم؛ اول، بحث به کارگیری سه هزار نفر است که طی روزهای آینده در این مورد اطلاع رسانی خواهد شد؛ تلاش ما بر این است که آزمون مختصری برگزار شود و یا از میان افرادی که در آزمون آبان‌ماه شرکت کرده‌اند و نمرات بعدی بعد از افراد پذیرفته شده کسب کرده‌اند، ۳ هزار نفر در رشته‌های مختلف به کار گیریم همچنین برای ماه‌های آتی جذب ۷ هزار نفر را به عنوان نیروهای مختلفی به ویژه در بخش‌های پرستاری،  بهداشتی، فوریت‌ها و نیروهای بخش درمان مجوز لازم را از سازمان اداره استخدامی دریافت کردیم.

 

 

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید از اقدامات غیرضروری پرهیز کنیم، ادامه داد: در دنیا گروه‌های تحقیقاتی زیادی هستند که روی تولید واکسن در حال فعالیت هستند، در کشور ما هم کار‌های خوبی انجام شده است، از نظر علمی از کشور‌های پیشرفته عقب نیستیم، پیچیدگی ویروس در حدی بوده که معلوم نیست واکسن تولید شده روسی تا چه حد می‌تواند موثر باشد لذا توصیه اصلی ما به مردم و مسئولین این است که بهترین راه مقابله با ویروس رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی است.

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:16
سلامت و بهداشت جامعه

 

حق‌دوست گفت: آمار مرگ و میر بر اثر کرونا در کشور بالا نیست و جزو کشورهای در محدوده متوسط روبه پایین هستیم.

 

 

علی اکبر حق دوست معاون وزیر بهداشت ۱۱ مرداد با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اخبار مرتبط با کرونا در کشور پرداخت.

حق دوست با اشاره به اینکه استفاده از ماسک یکی از روش‌های کنترل بیماری است، گفت: استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست بلکه باید از حضور در تجمعات پرهیز کرد به طوری که عدم رعایت پروتکل‌ها را در مترو‌ها پاساژ‌ها شاهدیم حتی اگر ماسک داشته باشیم ایجاد کننده اپیدمی است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ماسک زدن خطر بیماری را کاهش می‌دهد، اما میزان ابتلا را به صفر نمی‌رساند افزود: عزاداری و مراسم مذهبی ما مسلمانان ترکیبی از شعائر و شعور است و این دو باعث رشد و تعالی جان و روان انسان می‌شود، حفظ شعائر مهم است و جزء اصول محسوب می‌شود، باید در کنار آن حفظ سلامت که از واجبات است را مدنظر قرار دهیم.

او با اشاره به اینکه پرهیز از ایجاد خطر برای دیگران واجبی است که خداوند بر آن تاکید فرموده است، بیان کرد: اکنون در شرایط خاص و حساسی به سر می‌بریم لذا باید به کنترل ویروس بپردازیم بنابراین باید حداقل امکان مراسم‌عزاداری سبک و با فاصله گذاری زیاد و به صورت مجازی برگزار شود.

حق دوست با اشاره به اینکه باید از طریق رادیو و تلویزیون مراسم ایام محرم و صفر را برگزار کنیم، ادامه داد: در شرایط سالم و ایمن سال بعد این مراسم باشکوه مانند همیشه برگزار خواهد شد، سلامت مردم ایران برایمان بسیار مهم است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سلامت کنکوری‌ها برایمان حائز اهمیت است، افزود: ستاد مقابله با کرونا بهترین هدیه را برای مردم که همانا سلامتی است را در تمامی امور در نظر می‌گیرد و همچنین برای نمایندگان مجلس سلامتی مردم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

سرطان خون، به مجموعه بیماری‌هایی گفته می‌شود که سلول‌های نافرمان، جزو مجموعه دستگاه گردش خون بدن انسان هستند.

 

 

سرطان بیماری است که طی آن رشد یک یا مجموعه‌ای از سلول‌های بدن از کنترل بدن خارج شده و توده یاخته (سلول‌های سرطانی) یا تومور شکل می‌گیرد، سرطان خون، به مجموعه بیماری‌هایی گفته می‌شود که سلول‌های نافرمان، جزو مجموعه دستگاه گردش خون بدن انسان هستند.

چندین مدل سرطان به سلول‌های سازنده خون هجوم می‌آورند. علائم آن‌ها معمولاً به آرامی بروز می‌کند و در برخی افراد هیچ‌گونه علامتی از خود نشان نمی‌دهند، بنابراین حتی ممکن است متوجه ورود آن‌ها به بدن‌تان نشوید.

اما چند نشانه برای شناسایی انواع متداول سرطان خون وجود دارد، در ادامه چند نوع سرطان خونِ شایع و علائم و نشانه‌های آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سرطان بافت خون‌ساز بدن یا لوسمی
سلول‌های خونی در مغز استخوان ساخته می‌شوند و این همان جایی است که ابتدای شروع سرطان خون یا لوسمی است، لوسمی سرطان بافت خون‌ساز بدن، یعنی مغز استخوان و دستگاه لنفاوی است. واژه لوسمی یا لوکمیا (leukemia) واژه‌ای یونانی به معنای "خون سفید" است. منشا آغاز این بیماری عموماً در گلبول‌های سفید خون است.

در شرایط عادی، گلبول‌های سفید خون به مصاف عوامل بیماری‌زا می‌روند، این سلول‌ها به طور عادی رشد می‌کنند و به طور منظم و برنامه‌ریزی شده و به مقدار نیاز بدن، تقسیم می‌شوند، در لوسمی این فرایند به هم می‌ریزد.

در لوسمی، مغز استخوان مقدار زیادی گلبول سفید غیرعادی تولید می‌کند، آن‌ها از گلبول‌های سفید عادی متفاوت به نظر می‌رسند و وظیفه‌شان را به درستی انجام نمی‌دهند. سرانجام، این سلول‌های نارس از تولید گلبول‌های سفید عادی جلوگیری می‌کنند و در نتیجه توانایی بدن در رویارویی با عوامل بیماری‌زا کاهش می‌یابد.

چند نوع سرطان خون وجود دارد؟
انواع مختلفی از سرطان خون یا لوسمی وجود دارد. برخی به سرعت و خیلی ناگهانی وخیم می‌شوند که آن‌ها را لوسمی حاد می‌گویند و برخی دیگر ممکن است سال‌ها طول بکشد تا علائمی از خود نشان دهند که لوسمی مزمن نامیده می‌شوند، اولین هشدار هم می‌تواند نتایج غیر معمول آزمایشی باشد. بیشتر علائم سرطان خون به این دلیل اتفاق می‌افتد که سلول‌های سرطانی سلول‌های خونی سالم شما را از رشد و کار طبیعی خود باز می‌دارند.


نشانه‌های سرطان خون چیست؟
برخی از مشکلات ناشی از سرطان خون یا لوسمی و نشانه‌های آن عبارتند از:

کم خونی: هنگامی که بدن به مقدار کافی گلبول قرمز تولید نمی‌کند و یا گلبول‌های قرمز وظیفه‌شان را به خوبی انجام نمی‌دهند. برخی نشانه‌ها شامل موارد زیر است:

• احساس خستگی و ضعف
• تنگی نفس
• سرگیجه
• پوست رنگ پریده
• درد قفسه سینه

اختلال در لخته شدن خون، نشانه سرطان است؟
پلاکت‌ها سلول‌هایی هستند که سبب لخته شدن خون می‌شوند. هنگامی که بدن از آن‌ها به طور مناسب استفاده نکند، بریدگی‌های کوچک ممکن است بیشتر از حد معمول خونریزی کنند و یا ممکن است در بیشتر اوقات دچار خونریزی بینی شوید؛ همچنین ممکن است علائمی مانند   کبودی غیرمعمول، خونریزی مکرر لثه‌ها، نقاط کوچک قرمز رنگ بر روی پوست و عادت‌های ماهیانه شدید را داشته باشید.

از آنجا که گلبول‌های سفید به خوبی با عفونت‌ها مبارزه نمی‌کنند، افراد مبتلا به لوسمی، بیشتر بیمار شده و مدت زمان بهبودی طولانی‌تری دارند. همچنین ممکن است تب زیاد همراه تعریق شبانه داشته باشند.

سلول‌های سرطانی می‌توانند در غدد لنفاوی، لوزه‌ها، کبد و طحال به‌وجود بیایند و باعث متورم شدن آن‌ها گردند. احتمالا توده‌هایی را در گردن یا زیر بغل مبتلایان نیز دیده می‌شود و یا ممکن است بعد از خوردن مقدار کمی غذا، احساس سیری کنند.

کاهش وزن زیاد آن هم به‌صورت غیر ارادی از دیگر علائم سرطان خون یا لوسمی است، گاهی اوقات نیز رشد سلول‌های سرطانی در مغز استخوان سبب درد‌های استخوانی می‌شود.

 

سرطان سیستم لنفاوی یا لنفوم
سیستم لنفاوی دارای نوعی از گلبول‌های سفید خون به نام لنفوسیت‌ها است که با یکدیگر همکاری می‌کنند تا بتوانند از بدن در برابر عوامل مهاجم، همچون باکتری‌ها، ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی که همگی تهدید کننده سلامت بدن هستند، دفاع کنند.

لنفوم باعث تولید لنفوسیت‌هایی می‌شود که خارج از کنترل بدن رشد می‌کنند و مقابله با عفونت را سخت‌تر می‌کند، گره‌های لنفاوی متورم نشانه اصلی لنفوم است.

در اکثر موارد اولین علامت لنفوم بزرگی و تورم یک یا چند غده‌ی لنفاوی است. این غدد متورم ممکن است از زیر پوست قابل لمس باشند و اغلب بدون درد هستند؛ این علامت بیشتر در غدد لنفاوی گردن، کشاله‌ی ران، زیر بغل یا معده دیده می‌شود.

غدد لنفاوی عمقی‌تر بدن نیز ممکن است متورم شده و سبب ایجاد علائمی شوند برای مثال: تورم غدد لنفاوی اطراف ریه‌ها می‌تواند سبب سرفه یا اختلالات تنفسی شود.

برخی از علائم شایع دیگر لنفوم عبارتند از  تب،  تعریق شبانه، احساس خستگی، کاهش وزن ناگهانی و خارش پوست.

سرطان سلول‌های پلاسما یا مولتیپل میلوما چیست؟
سلول‌های پلاسما نوعی سلول سفید خون در مغز استخوان هستند، در این بیماری، گروهی از سلول‌های پلاسما سرطانی شده و سپس تکثیر می‌شوند.

این بیماری می‌تواند به استخوان‌ها، سیستم ایمنی بدن، کلیه‌ها و تعداد گلبول‌های قرمز خون آسیب برساند همچنین مواد شیمیایی موجود در خون را آزاد می‌کند که می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب برساند.

 نشانه‌های سرطان سلول‌های پلاسما
درد استخوان: شایع‌ترین علامت بیماری مولتیپل میلوما، درد جدی و طولانی مدت است که معمولاً در ناحیه پشت یا دنده وجود دارد، سلول‌های سرطانی ماده‌ای شیمیایی آزاد می‌کنند که روند رشد و بهبود طبیعی استخوان‌ها را متوقف می‌کند. آن‌ها نازک و ضعیف می‌شوند و به راحتی می‌شکنند.

آسیب دیدگی استخوان‌های ستون فقرات می‌تواند بر اعصاب بدن فشار آورده و باعث ایجاد درد یا ضعف در پاها، سوزن سوزن شدن دست‌ها و از دست رفتن کنترل روده یا مثانه شود.

هایپرکلسمی: مولتیپل میلوما باعث بالا رفتن کلسیم در خون می‌شود که این می‌تواند منجر به حالت تهوع و درد معده، تشنگی و ادرار بیش از حد، یبوست، از دست دادن اشتها، ضعف و گیجی شود. وجود کلسیم اضافی در خون و نیز پروتئین‌های خاصی که توسط سلول‌های سرطانی تولید می‌شوند هم می‌توانند سبب آسیب رسیدن به کلیه‌ها شوند؛ علائم هایپر کلسمی شامل ورم مچ پا، تنگی نفس و خارش پوست است.

سایر علائم سرطان سلول‌های پلاسما
پروتئین‌هایی که سلول‌های سرطانی آزاد می‌کنند می‌توانند به اعصاب آسیب وارد کنند که می‌تواند باعث ضعف، بی حسی و درد در دست‌ها و پا‌ها شود.

سلول‌های مولتیپل میلوما همچنین سلول‌های سالم موجود در خون شما را جمع می‌کنند که می‌تواند باعث مشکلات خونریزی شود و باعث کم خونی و احتمال ابتلا به عفونت شود.

 

 

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

سرطان خون یا لوسمی یک بیماری مغزاستخوان است که در بافت‌های خون‌ساز آغاز شده و باعث عدم توانایی بافت در تولید گلبول‌های قرمز می‌شود.

 

سرطان خون یا بیماری لوسمی بیماری مخصوص مغزاستخوان است که در بافت‌های خون ساز آغاز می‌شود.

سرطان خون در مغزاستخوان و خون افراد به وجود می‌آید و به سه نوع لوسمی، لنفوم و میلوم تقسیم بندی می‌شود. این نوع سرطان می‌تواند به شدت باعث جلوگیری از توانایی مغزاستخوان در تولید گلبول‌های قرمز شده و مرگ زودرس مبتلایان را به همراه داشته باشد.

متخصصان به این نتیجه دست یافته اند که لوسمی به راحتی باعث اختلال در تولید و عملکرد سلول‌های خونی خواهد شد . در مردا بیشتر از زنان دیده می‌شود.

متخصصان پزشکی بر این عقیده هستند که سرطان خون به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود که مدت زمان آن در نوع حاد از آغاز بیماری تا مدت زمان شیوع کم خواهد بود، اما در نوع مزمن باید انتظار گسترش بیماری به مدت طولانی تری را داشته باشیم؛ چرا که در آن رشد سلول‌های سرطانی کند‌تر خواهد بود.

نشانه‌های بیماری لوسمی را بشناسید
لکه‌های بنفش رنگ یا جوش‌های قرمز روی پوست سینه، صورت یا دست‌ها نمایان می‌شود که این عوامل از نشانه‌های ابتلا به بیماری لوسمی یا سرطان خون هستند. از دیگر نشانه‌های بیماری می‌توان به درد عمیق در استخوان و مفاصل، سردرد‌های مکرر و طولانی مدت، برآمدگی‌های غیرعادی یا گره‌های متورم لنفاوی، احساس خستگی یا ضعف، خون ریزی های مکرر در مدفوع یا ادرار، کبودی پوست، تب، عفونت‌های مکرر، بی اشتهایی و تنفس‌های غیر طبیعی اشاره کرد.

شیمی درمانی، پیوند مغز استخوان یا پیوند سلول‌های بنیادی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای درمان سرطان خون یا لوسمی هستند که با مراجعه به پزشک و طی کردن روند درمان آن می‌توانید بیماری خود را بهبود ببخشید. ممکن است به این فکر کنید که چگونه می‌توان از شر ابتلا به سرطان خون خلاص شد، اما باید بدانید که هیچ راهی برای جلوگیری از ابتلا به آن وجود ندارد و دور بودن از بنزین یا اشعه ایکس شاید بتواند کمک زیادی به سلامت سیستم ایمنی بدن شما در پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری کند.

 

وراثت، افزایش سن، قرارگیری در معرض سموم آفت کش به مدت طولانی، رژیم غذایی گوشتی و پر چرب، اضافه وزن، هوای آلوده و فعالیت در مشاغل مرتبط با صنایع، نفت و پتروشیمی می‌تواند شانس ابتلا به لوسمی یا سرطان خون را افزایش دهد.

متخصصان معتقد هستند که ورزش یا فعالیت بدنی تاثیر بسیار زیادی در افزایش روحیه افراد مبتلا و مقاوت بدن در برابر این بیماری خواهد داشت.

 

 

 

 

يکشنبه 12/5/1399 - 7:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته