• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
ایرانگردی


دوشنبه بیست مردادماه سال 1399، پروژه احداث بلوار استاد معین جنوبی(حدفاصل خیابان نوری نیارکی تا محور 30 متری جی) طی مراسمی با حضور دکتر پیروز حناچی شهردار پایتخت، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران ضمن اعلام خبر فوق افزود: پروژه احداث ادامه جنوبی بلوار استادمعین شامل احداث یک معبر 45 متری به طول ۸۷۵ متر حدفاصل خیابان نیارکی تا محور 30 متری جی است و بهره برداری از آن نه تنها از ترافیک سنگین معابر کم عرض منتهی به سه راه آذری می کاهد بلکه سبب روان سازی جریان عبور و مرور خودروها در میدان آزادی، خیابان آزادی و حتی بزرگراه آیت ا... سعیدی خواهد شد.
وی با بیان آنکه عرض 45 متری بلوار استادمعین جنوبی فضای کافی برای احداث 2 لاین تندرو و 2 لاین کندرو را فراهم ساخته است، وجود این باندهای مجزا را زمینه ساز تامین حداکثری ایمنی مسیرهای دوچرخه و عابر پیاده دانست و تاکید کرد مسیرهای پیاده و دوچرخه بلوار استادمعین جنوبی براساس استانداردهای روز دنیا تامین شده است.
مهندس صبوری، با تاکید بر اینکه امکان بهره برداری از این معبر راهگشا متعاقب توافق با نهادهای متولی پادگان جی فراهم شده است، از مشارکت این نهادها تقدیر کرد و گفت: با بهره برداری از پروژه احداث بلوار استادمعین جنوبی، علاوه بر بسته شدن پرونده یک پروژه نیمه تمام دیگر، شهروندان ساکن در منطقه 9 شاهد تحقق یکی از مهمترین مطالبات خود از مدیریت شهری خواهند بود.

سه شنبه 14/5/1399 - 18:31
ایرانگردی



اولین هایپرمارکت پسماند خشک در منطقه ۱۹ امروز با حضور عضو شورای اسلامی اسلامی شهر تهران، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، شهردار منطقه و رئیس آموزش و پرورش افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۹، در این مراسم آرش میلانی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ایجاد این هایپرمارکت را اقدام ارزشمندی در زمینه مدیریت جامع پسماند دانست و گفت: ۴۰ درصد پسماندهای تولیدی شهروندان را پسماندهای خشک تشکیل می دهد که با توجه به پیامدهای منفی زیست محیطی آن ها تلاش شهرداری تهران در برنامه سوم توسعه شهری، تفکیک از مبدأ با هدف تسریع در فرایند بازیافت و افزایش تفکیک پسماندهای بهداشتی بوده است.

در این راستا نیز اجرای اقدامات مؤثر این چنینی برای افزایش تفکیک بهداشتی پسماندها جمله طرح کاپ و راه اندازی هایپرمارکت پسماند خشک در این منطقه بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه نیز صدرالدین علی پور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران یکی از اقدامات مهم مدیریت شهری را در دوره جدید کاهش پسماند و دفن آن با هدف افزایش تفکیک اعلام کرد و راه اندازی هایپرمارکت را نیز یکی از خدمات ارزشمند و مکانیزم های تشویقی در این منطقه دانست.

علی توکلی شهردار منطقه نیز تولید پسماندهای خشک در کشور را امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: این هایپرمارکت که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده قطعاً اتفاق خوبی برای شهروندان منطقه ۱۹ و مناطق همجوار خواهد بود.

او افزود: در این هایپر امکان دریافت پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی شهروندان نیز فراهم شده است، ضمن اینکه به منظور کاهش تولید پلاستیک، اقلام خریداری شده با کیسه های پارچه ای به شهروندان تحویل می شود.

در بخش دیگری از این مراسم هادی حنیف نیا مدیر آموزش و پرورش منطقه ۱۹ نیز آموزش شهروندان را پایه اصلی فرهنگ سازی در جامعه دانست و درخصوص ارائه آموزش های لازم درخصوص تفکیک پسماند به شهروندان اعلام آمادگی کرد.

او به قابلیت های شبکه دانش آموزی شاد برای نشر فیلم ها و تبلیغات آموزشی تفکیک پسماند اشاره و بیان کرد: این شبکه در دسترس دانش آموزان و اولیاء آن ها قرار دارد و  از طریق آن می توانند آموزش های لازم را در زمینه این موضوع دریافت کرده و تبلیغات را ملاحظه کنند.

در این مراسم که با اهدای تندیس طرح کاپ به عضو شورای اسلامی شهر تهران و شهردار منطقه همراه بود، کارشناس اداره مدیریت پسماند منطقه نیز به ارائه توضیحاتی درخصوص روند اجرای طرح کاپ در منطقه و فعالیتهای انجام شده در زمینه تفکیک پسماند پرداخت.

براساس این گزارش نخستین هایپرمارکت پسماند خشک کشور جنب پایانه اتوبوسرانی شهید سروری منطقه ۱۹ که محلی پرتردد است، راه اندازی شده و در آن پسماندهای خشک شهروندان از جمله دورریختنی های پلاستیکی، شیشه، الکترونیکی، فلزی و ...  براساس قیمت های مصوب سازمان پسماند شهر تهران خریداری و معادل آن نیز کالاهای مورد نیاز شهروندان از جمله اقلام خوراکی به آن ها تحویل می شود.

سه شنبه 14/5/1399 - 18:26
اخبار

محمدحسین استاد بر ضرورت اتخاذ راهکارهای مناسب برای جلوگیری از سودجویی مالی و ناامنی تراکنش های بانکی با همکاری و تعامل نهادهای امنیتی و نظام بانکی در ایجاد امنیت حداکثری برای استفاده گسترده مردم از بستر بانکداری الکترونیک و خدمات آن تاکید کرد.

 
به گزارش تبیان؛پس از شروع ویروس کرونا در کشور و جان باختن تعدادی زیادی از هموطنان ، طبق اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یکی از مهم ترین مکان های عمومی و خطرناک برای ابتلا به بیماری کرونا شعبه های  بانکی هستند از این رو استفاده راهکار ها و امکانات لازم برای کاهش حضور مردم در شعبه های بانکی به قطع زنجیره‌ی ویروس کرونا یک ضرورت است ، مهمترین راه کار استفاده از بستر بانکداری الکترونیک و گسترش آن است . اما لزوم گسترش بانکداری الکترونیک نه تنها در ایام شیوع بیماری کرونا بلکه در دنیای امروز یک ضرورت است اما این امر با مخاطراتی مواجه است که مهم ترین آن تأمین امنیت شبکه و جلوگیری از سوء استفاده های مالی است. به همین منظور نظر آقای استاد، کارشناس بانکداری را در این خصوص جویا شدیم.

محمدحسین استاد، کارشناس بانکداری با اشاره به برخی از مخاطرات بانکداری الکترونیک و لزوم توجه به امنیت شبکه گفت:  مشتریان بر اساس قوانین و اسناد متقن می‌توانند از خدمات غیر حضوری و همچنین بانکداری الکترونیک استفاده کنند. و بانک نیز مجاز است بر اساس این اسناد امکان تراکنش‌های مالی را از طریق درگاه های الکترونیکی برای آنان فراهم کند.

 وی افزود: سوء استفاده از این امکانات غیر قابل انکار است  همانطور که می‌دانید بانک موظف است تمام تراکنش های مالی  به  اداره مبارزه با پولشویی  گزارش دهد و همچنین  تراکنش های مشکوک از طریق سیستم‌های بانکی  رصد خواهد شد.اما اتفاقی که می گفتند برخی مشتریان به ظاهر از طریق راهکارهای قانونی  از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده می کنند ولی در پشت پرده این خدمات در جای غیر قانونی مصرف می شود که تشخیص آن از طرف بانک کاری  امکان ناپذیر است. حل این معضل نیازمند همفکری و خرد جمعی است و ما  با همکاری قوه قضایی و دادستانی خواهان اتخاذ راهکارهای مناسب  برای جلو گیری این سودجویی هستیم.

این کارشناس بانکی تصریح کرد: این در حالی است که با همکاری و پیگیری پلیس فتا بسیاری از فعالیت های غیر قانونی از طریق درگاه های بانکداری مسدود شده است   اما راهکار مناسبی  یافت نشده است و در شرایط امروز و لزوم جلوگیری از اجتماعات مردمی برای قطع زنجیره کرونا استفاده از سیستم بانکداری الکترونیکی را دو چندان کرده است از طرفی مخاطرات و ناامنی های موجود در حوزه فضای مجازی ارائه خدمات و تراکنش های مالی غیر حضوری را با چالش مواجه  کرده است.  لذا ضمن افزایش خدمات غیر حضوری و افزایش بهره برداری از بانکداری الکترونیکی باید از طریق  راهکارهای مناسب جلوی  سوء استفاده های مالی در این حوزه را گرفت.

وی عنوان کرد:  ورود به اینترنت بانک به صورت دو مرحله ای، استفاده از رمز پویا برای انجام تراکنش های مالی  و حتی تغییر رمز عبور پویا  و مجزاسازی آن برای خرید شارژ و یا تبادلات مالی با ارزش بالاتر  راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از سوء استفاده مالی در حوزه بانکداری الکترونیک است اما با این حال نمی‌توان جلوی تمام سوء  استفاده ها را گرفت.

به عنوان مثال یک شرکت اینترنتی و یا هر فرد حقیقی حقوقی به صورت قانونی از بانک درخواست درگاه اینترنتی میکند و علی رغم تایید این درگاه اینترنتی از طریق سایت شاپرک و شتاب  گاهی اوقات برای استفاده سایت های شرط بندی و خلاف قانون به کار گرفته می شود و بانک پس از  اطلاع و هماهنگی پلیس فتا این درگاه ها را مسدود می کند.

وی با اشاره به لزوم اصلاح کارمزد فعالیت های بانکی و تاثیر آن بر کاهش فیزیکی مشتریان در ایام پرمخاطره شروع بیماری کرونا گفت پیش از اصلاح قانون کارمزد بانکی باید فرهنگ‌سازی مناسب انجام شود و در صورت اجرای صحیح آن می تواند بسیاری از تجمعات بی مورد بانکی را کاهش دهد.

سه شنبه 14/5/1399 - 15:35
اخبار

مدیرعامل بانک ایران زمین، ضمن بازدید از تعدادی از شعب استان تهران از همکاران این شعب با توجه به شرایط سخت ارائه خدمت در دوران کرونا تقدیر و تشکر کرد.

به گزارش تبیان و به نقل از روابط عمومی بانک ایران زمین ،عبدالمجید پورسعید مدیرعامل بانک ایران زمین در بازدید از شعب استان تهران با اشاره به نقش بانکها در حفظ آرامش اجتماعی، اقتصادی و ارائه خدمات در دوران شیوع بیماری کرونا گفت: بیماری کرونا همه بخشهای کشور را تحت تاثیر قرار داده، اما بانکها به جهت نقشی که در ارائه خدمات به حوزه های مختلف دارند و همچنین مشکلاتی که شیوع این بیماری برای بخشهای مختلف تولیدی و اقتصادی ایجاد کرده، در خط مقدم درگیری با این بیماری قرار دارند.

پورسعید افزود: از روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا حفظ سلامت مشتریان و کارکنان اولویت اول ما بوده است، و در این راستا تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا با وجود تمام کمبودهایی که در روزهای ابتدایی وجود داشت، پروتکل های بهداشتی را برای حفظ سلامت مشتریان و همکاران رعایت کنیم.
مدیرعامل بانک ایران در این دیدار با تقدیر از پرسنل شعب این بانک گفت: در طول این مدت همکاران من زحمات زیادی را در شعب متحمل شده اند و با شرایط سخت با تمام توان به مشتریان خدمت رسانی کرده اند که جا دارد، از زحمات آنها تقدیر شود.

وی شرایط اقتصادی کشور را حساس عنوان کرد و گفت: کشور شرایط ویژه ای را دارد، هم به لحاظ بیماری کرونا و هم تحریم های اقتصادی که تولید کشور را با مشکلات زیادی مواجه کرده است، که جا دارد تمام بخش های کشور تلاش خود را جهت رفع موانع تولید بردارند.

در این بازدیدها ، مدیر امور شعب استان تهران، مدیر حوزه مدیرعامل و مدیر روابط عمومی، مدیرعامل را همراهی کردند.

سه شنبه 14/5/1399 - 10:32
اخبار

 


به گفته حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در شرایط جنگی با ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی هستیم و همه کشورهای دنیا تا زمان کشف داروی ویروس کرونا باید با این ویروس رفتار تهاجمی داشته باشند.

او ادامه داد: میزان رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی مرتبط با کرونا از سوی مردم و در اصناف و اماکن عمومی از حدود ۸۰ درصد به ۱۰ تا ۲۰ درصد و در تهران به ۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

به خودتان رحم نمی‌کنید، به کادر پزشکی رحم کنید
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۰ هزار کادر درمان به کرونا مبتلا شده اند و ۱۱۰ نفر برای نجات جان بیماران کرونایی جان خود را از دست داده و به درجه شهادت نائل شدند.

معاون وزیر بهداشت خطاب به کسانی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، بیان کرد: اگر به خودتان رحم نمی‌کنید به کادر پزشکی رحم کنید، با کرونا شوخی نکنید. ریه فردی که به علت کرونا در آی‌سی‌یو بستری می‌شود دیگر مانند ریه سالم عمل نمی‌کند.

 

 

سه شنبه 14/5/1399 - 7:21
اخبار

 

 

 

برخی بار سفر بسته‌اند تا خستگی‌های کار پس از شیوع کرونا را از تن به در کنند چراکه فکر می‌کنند پس از بازگشایی‌ها کرونا تمام شده است و اکنون می‌توانند در خانه ماندن و سختی‌های آن را با سفر و خوش‌گذرانی به پایان برسانند، اما غافل از اینکه کرونا سوغاتی سفر به نقاط مختلف کشور است.

این در حالی است که برخلاف تصور کسانی که راهی جاده‌ها شده اند و فکر می‌کنند، ویروس نوپدید کرونا ناپدید شده است، کووید ۱۹ در جاده ها، شهرها، اماکن بین راهی و هرجایی که تصور ش را می‌کنید، کمین کرده است تا با ابتلای افراد جدید به حیات خود ادامه دهد و قربانی بگیرد.

به دلیل اینکه درمان قطعی و واکسن برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کشنده کرونا تاکنون یافت نشده است، متخصصان، محققان و وزارت بهداشت ار مردم درخواست دارند که در خانه بمانند، به سفر نروند و در موارد غیر ضروری تردد نکنند.

 

 

سه شنبه 14/5/1399 - 7:17
سلامت و بهداشت جامعه

با وجود این که این روز‌ها خیلی از مردم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را تا حدامکان محدود کرده‌اند، اما باید بدانید که این وسایل محیط مناسبی برای قرار گرفتن در معرض کروناویروس هستند. توصیه می‌کنیم از استفاده مکرر از اتوبوس و مترو بخصوص در ساعات اوج شلوغی بپرهیزید. بهتر است در صورت امکان دورکاری کنید و از ماشین شخصی‌تان برای عبور و مرور استفاده کنید.

نتایج پژوهشی که در The Lancet به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که حفاظت از چشم‌ها به وسیله عینک یا شیلد صورت می‌تواند خطر قرار گرفتن در معرض کروناویروس را کاهش دهد. اگر عادت کرده‌اید که به صورتتان دست نزنید استفاده از دستکش جزو ضروریات نیست. بدون شک استفاده از دوچرخه باعث می‌شود که تماستان با افراد دیگر به مراتب کمتر شود.

به عقیده متخصصان حوزه سلامت ویروس در بین ما وجود دارد و صرفاً با محافظت خود و رعایت بهداشت می‌توان از ابتلا دور ماند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اصلی‌ترین راه انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی است و آلوده شدن یک‌سوم موارد به دلیل صحبت کردن، عطسه و سرفه رخ داده است؛ بنابراین توصیه می‌شود در این تابستان از هر نوع فعالیت گروهی از کار گرفته تا تفریح و سرگرمی بپرهیزید.

 

 

 

 

سه شنبه 14/5/1399 - 7:16
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

فصل تابستان برای قشر بزرگی از جامعه به منزله شروع رویا‌های بزرگ است، دوره ۳ ماهه‌ای که بیش‌تر اعضای خانواده به دور از برنامه‌های فشرده مدرسه، دانشگاه و محل کار می‌توانند دور هم جمع شده و برای سفری خاطره‌انگیز آماده شوند اما امسال با همه گیری ویروس کرونا این شرایط متفاوت شده است.

اگر اعتقادی به قرنطینه خانگی ندارید و دلتان می‌خواهد سفر کنید و به تفریحات مورد علاقه‌تان بپردازید بهتر است حداقل به برخی نکات بهداشتی به طور جدی پایبند باشید.

در این مطلب برخی موارد را در این روز‌های پرخطر مرور می‌کنیم.

 

قانون طلایی را فراموش می‌کنید!

امسال تابستان هر جا که هستید قانون «به صورتتان دست نزنید» را در هر شرایطی رعایت کنید. زمانی که منزل را ترک می‌کنید دست‌ها را دور از صورت نگه داشته و قبل از خوردن، دست زدن به چشم‌ها، پاک کردن بینی یا جویدن احتمالی ناخن‌ها حتماً دست‌هایتان را بشویید.

شاید در سفر و در جاده و ... شستشوی مرتب دست‌ها کمی سخت باشد؛ اما این کار برای پیشگیری از بیمار شدن و یا آلوده کردن دیگران بسیار مهم است. اگر به آب دسترسی ندارید حتماً ضدعفونی‌کننده در جیبتان داشته باشید.

 

فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنید

در محیط‌های تفریحی مانند پارک‌ها، استخر‌ها و ساحل حتماً فاصله اجتماعی را رعایت کنید. یعنی اینکه حداقل دو متر از دیگران فاصله بگیرید. در این صورت اگر به طور ناگهانی عطسه یا سرفه کنید خطر سرایت ویروس‌های احتمالی کمتر خواهد بود. بهتر است به فضا‌های شلوغ و پرجمعیت نروید و اگر رفتید به دیگران نزدیک نشوید و اجازه ندهید آن‌ها به شما نزدیک شوند.

 

به بهانه گرما ماسک نمی‌زنید

این روز‌ها خیلی از افراد به دلیل گرما تحمل ماسک را ندارند و از زدن آن خودداری می‌کنند؛ اما بدانید که تابستان امسال را باید با ماسک سر کنیم، چون در حال حاضر بهترین پوششی است که در اماکن عمومی می‌تواند ما را از ریز قطرات تنفسی افراد آلوده محافظت کند. زدن ماسک بسیار مهم است، چون ممکن است فرد آلوده به کووید ۱۹ کاملاً بدون علامت باشد و اگر خود او و دیگران ماسک داشته باشند، خطر انتشار ویروس بسیار کمتر می‌شود.

در جشن‌هایی که در فضای باز برگزار می‌شود، احتیاط نمی‌کنید

اگرچه احتمال انتقال بیماری در فضا‌های باز کمتر است؛ اما این بدین معنی نیست که شما بی‌خیال فاصله اجتماعی و رعایت بهداشت شوید. حتماً از تجمع زیاد در اماکنی مانند پارک‌ها و باغ و ... بپرهیزید. حتی در این محیط‌ها هم حتماً از ماسک استفاده کرده و فاصله دو متری را رعایت کنید. دستانتان را بعد از هر بار لمس کردن سطوح مختلف بشویید و حتماً ماده ضدعفونی‌کننده به همراه داشته باشید.

 

تا حد امکان از شنا کردن بپرهیزید

گفته شده که می‌توانید در امنیت کامل در استخر یا دریاچه شنا کنید. البته هنوز به‌درستی مشخص نشده است که آیا کووید ۱۹ امکان انتقال در آب دارد یا خیر، اما با این حال موادی مانند «کلر» یا «برم» که برای تصفیه آب استخر‌ها استفاده می‌شود این ویروس خاص را غیرفعال می‌کنند.

به عقیده متخصصان در آب دریاچه یا دریا و اقیانوس‌ها به دلیل وسعت آب امکان این که کروناویروس بتواند فعال مانده و منتقل شود اندک است اما با این حال بهتر است برای امنیت هرچه بیشتر تا حد امکان از شنا کردن و نزدیک شدن به دیگران بپرهیزید. چون اصول بهداشتی شنا کردن و به طور کلی تفریحات آبی این است که در ساحل، کنار استخر و حتی در آب فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

زمانی که به استراحت مشغول هستید و شنا نمی‌کنید ماسکتان را بزنید. اگر می‌بینید استخر کوچک و شلوغ است حتماً از خیر شنا کردن بگذرید و محیط را ترک کنید.

سطوح مشترک استخرها را ضدعفونی نمی‌کنید

این که دلتان برای آب‌تنی و استخر تنگ شده است درست! اما تصور نکنید این کار بدون خطر است. رفتن به استخر یا حتی ساحل و ... شما را در معرض تماس‌های مکرر با سطوح عمومی و مشترک قرار می‌دهد؛ بنابراین باید قبل از نشستن و استفاده از این سطوح مشترک دست به کار شده و آن‌ها را تا حد امکان ضدعفونی کنید.

زمانی که بچه‌ها در آب استخر بازی می‌کنند معمولاً بسیار به هم نزدیک می‌شوند و با لوازم مشترکی مشغول می‌شوند. این مسئله نگران‌کننده است؛ بنابراین بهتر است هر وسیله و ابزار مشترکی که در استخر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد را ضدعفونی و تمیز کنید. حتی صندلی‌ها نیز بدون خطر نیستند و توصیه می‌شود تا حد امکان از ابزار مشترک استفاده نکنید و در صورت نیاز قبل از هر کاری آن‌ها را ضدعفونی کنید.

 

کرم ضدآفتاب‌تان را قرض می‌دهید؟

مهم است که در حین خروج از منزل حتی اگر ماسک می‌زنید نیز حتماً ضدآفتاب استفاده کنید و آن را به همراه داشته باشید. اگر ضدآفتابتان را فراموش کرده‌اید از کرم افراد دیگر استفاده نکنید و همچنین ضدآفتابتان را در اختیار فرد دیگری قرار ندهید.

به اشتراک گذاشتن کرم ضدآفتاب در گام اول قانون فاصله اجتماعی را زیر پا می‌گذارد. به این ترتیب که افراد در تیوپ را لمس می‌کنند و کرم را به صورت و اطراف دهان خود می‌زنند؛ بنابراین استفاده مشترک از یک کرم خطر انتقال ویروس را افزایش می‌دهد. اگر فرد فراموش کاری هستید علاوه بر کِرِمی که همیشه در منزل دارید یک کرم اضافه نیز در داخل کیفتان داشته باشید تا همیشه همراهتان باشد.

 

ورزش‌های گروهی خطرآفرین است

پرداختن به ورزش‌های دو نفره یا گروهی در فصول گرم یکی از تفریحات رایج و مورد علاقه اکثر مردم است. اما متاسفانه در شرایط کنونی انجام برخی از این تفریحات خطرآفرین است. باید بگوییم ورزش‌هایی مانند تنیس که در آن ورزشکاران حداقل دو متر از هم فاصله دارند جزو ورزش‌های مطمئن هستند. اما ورزش‌هایی که نیاز به تماس‌های فیزیکی نزدیک دارند مانند فوتبال خطرآفرین بوده و باید از آن‌ها بپرهیزید.

دوچرخه‌سواری، گلف یا یوگا در فضای باز نیز با رعایت فاصله مناسب اشکالی ندارند. اگر اهل ورزش ایروبیک هستید بدانید که به دلیل هوازی بودن این ورزش افراد به واسطه نفس‌های عمیق ریز قطرات تنفسی‌شان را در هوا پخش می‌کنند. حتماً می‌دانید که نمی‌توان در انجام این ورزش ماسک زد بنابراین بهتر است از انجام گروهی این ورزش اجتناب کنید.

 ضدعفونی‌کننده را در گشت‌وگذارهایتان فراموش نکنید

بدون شک این روز‌ها هیچ چیز به اندازه گشت‌وگذار در طبیعت دلچسب نیست. اما این کار زمانی بی‌خطر است که فاصله اجتماعی را رعایت کنید. همچنین لازم است که مکان‌های مناسبی برای پیک نیک انتخاب کنید که در آن امکان دسترسی به آب و شستشوی مرتب دست‌ها باشد؛ اما در هر حال لازم است که این روز‌ها هر جا که می‌روید حتماً ضدعفونی‌کننده با خود داشته باشید. چون به هر حال مجبور به لمس سطوح مختلف و همچنین درخت و ... خواهید بود؛ بنابراین لازم است که دست‌هایتان را ضدعفونی کنید.

 

 

سه شنبه 14/5/1399 - 7:14
اخبار

 

 

 

انتظار بیماران کرونایی در اورژانس برای خالی شدن تخت کرونا

امید براتی رئیس بیمارستان یافت آباد با تاکید بر اینکه از اول تیر ماه تخت‌های بیمارستان یافت آباد پر شده است، گفت: ما روزانه ۱۵ مریض در اورژانس داریم که در صف بستری اند. ملاک بستری نیز طبق پروتکل بیمارستان انجام می‌شود.

او با تایید معطلی زیاد بیماران در اورژانس بیمارستان اظهار کرد: در موج دوم کرونا بیمارستان یافت آباد از نظر نیروی انسانی و تجهیزات سی تی اسکن و دستگاه‌های غیرتهاجمی (نوعی تجهیزات پزشکی که برای لوله گذاری بیماران کرونایی استفاده می‌شود) تجهیز شد، با این حال هنوز توزیع امکانات در بیمارستان‌ها نامتوازن است.

براتی گفت: از طرفی، چون اورژانس بیمارستان‌ها شلوغ است و ممکن است برخی بیماران با یکسری علائم ریوی به مرکز درمانی مراجعه کنند که گاهی با توصیه پزشکی در منزل قرنطینه می‌شوند خیلی از موارد نیاز به بستری ندارند. مریض‌هایی که نیاز به بستری پیدا می‌کنند به دلیل اشغال تخت‌ها در اورژانس به شرایط پایدار می‌رسند و سپس به بخش منتقل می‌شوند.

چالش کنونی بیمارستان ها، فقط به پُر شدن تخت‌های کرونایی باز نمی‌گردد بلکه در برخی استان‌های کشور بیماران غیر کرونایی هم با چالش مواجه شده اند به عنوان مثال  بیماری که نیازمند جراحی سنگ کلیه است با وجود وقت قبلی جراحی در بیمارستان پذیرش نمی‌شود و تنها چند مسکن برای تسکین درد راهکار پزشکان برای اوست یا بیمار قلبی باید استنت بگذارد و پزشک پیش از این اصرار به مراجعه سر وقت بیمار داشته است،  به دلیل پر شدن تخت‌های بیمارستانی با درب بسته رو به رو می‌شود و عمل جراحی او یک ماه به تعویق می‌افتد.

این روز‌ها پُر شدن تخت‌های بیمارستانی مخصوص بیماران کرونا و خالی نبودن ظرفیت برای مبتلایان به کووید ۱۹ و سایر بیماران یکی از عمده چالش‌های وزارت بهداشت است، به گفته حریرچی راه موفقیت در درمان و کنترل ویروس از بیمارستان و درمانگاه نمی‌گذرد، پس بهتر است پیشگیری و رعایت اصول سه گانه بهداشت را مد نظر قرار دهیم و مسئولان هم در اصناف مختلف نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی را سخت گیرانه انجام دهند.

سه شنبه 14/5/1399 - 7:11
اخبار

 

خطر ورود بیمارستان‌های کشور به فاز خطر

 

گل‌پیرا رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت درباره وضعیت بیمارستان‌های کشور گفت: در حقیقت در حال رسیدن به ظرفیتی هستیم که خطر رسیدن به وضعیت نارنجی یا فاز خطر را احساس می‌کنیم؛ چراکه وضعیت کنونی مانند شرایط عید نیست که تمام خدمات غیرکرونایی را تعطیل کرده باشیم، بلکه در حال حاضر هم به بیماران مبتلا به کرونا خدمات ارائه می‌دهیم و هم سرویس دهی به سایر بیماران را نیز انجام می‌دهیم.

گل‌پیرا اظهار کرد: درواقع به طور کلی باید در بیمارستان‌هایمان مراقب ظرفیت تخت‌ها باشیم. بهترین حالت زمانی است که ۳۰ درصد ظرفیت تخت های خالی یک بیمارستان را به کرونا اختصاص دهیم. در این صورت خیالمان راحت است که تعداد کسانی که به بیمارستان مراجعه می کنند و تعداد کسانی که از بیمارستان مرخص می شوند، در یک بازه زمانی مناسب، حرکت و چرخش تخت مناسبی را ایجاد می کنند. حالا اگر این درصد بالاتر برود، وارد فاز خطر می شویم.

 نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران پیش از این در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه شرایط مناسب نیست و در عمل وضعیت قرمز کرونایی در تهران حاکم است، گفت: چرا که تعداد موارد ابتلا و بستری بالاست، حجم اعظم بیماران کرونایی به بخش‌های سرپایی مراجعه می‌کنند و بیماران بد حال که تنگی نفس پیدا کرده اند و دچار کمبود اکسیژن شده اند، در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.

سه شنبه 14/5/1399 - 7:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته