• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
اخبار

بیگلری با اشاره به اینکه مدت زمان حدود ۵ تا ۱۰ سال برای ساخت واکسن نیاز است، گفت: این فرآیند زمان بر و هزینه‌بر است.

علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران با حضور در برنامه طبیب شبکه سه سیما با اشاره به اینکه در علم فناوری واکسن زمان آیتمی مهم محسوب می‌شود، بیان کرد: ساخت واکسن زمان بر و هزینه‌بر است.

او با اشاره به اینکه باید مراحل آزمایش مختلفی را از حیوانی تا چهار مرحله انسانی برای ساخت واکسن در نظر گرفت، افزود: در برخی از واکسن‌ها پس از مدتی دیده می‌شود که کاربرد ادعایی را ندارد و لذا واکسن را تکامل می‌دهند.

بیگلری با تاکید بر اینکه حداقل ۵ تا ۱۰ سال در یک بازه زمانی معمولی باید وقت گذاشت تا واکسن تولید شود، بیان کرد: از چندین سال پیش روی دو عضو خانواده این ویروس یعنی مرس و سارس اقداماتی صورت گرفته بود، به طوری که برخی کشور‌ها ساختار‌های این ویروس‌ها را در تولید واکسن کرونا در پیش گرفتند.

رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه ۷ میلیارد جمعیت دنیا به این واکسن احتیاج دارد،  گفت: حتی اگر ۱۰۰ شرکت تولیدکننده اقدام به تولید واکسن کنند کفاف تولید مورد نیاز دنیا را نمی‌کند.

برای ساخت واکسن راه‌های مختلفی در دنیا طی می‌شود
او با اشاره به اینکه برای ساخت واکسن راه‌های مختلفی در دنیا طی می‌شود، اظهار کرد: همه راه‌هایی که دنیا برای ساخت واکسن می‌روند در کشور ما هم نمونه آن در انستیتو پاستور و در سایر مراکز علمی انجام می‌شود.

بیگلری تصریح کرد: در تحریم هستیم، ولی دانش فنی خوبی داریم، حتی اگر نتوانیم زودتر واکسن بسازیم، افرادی را داریم که بتوانند انتقال تکنولوژی را سریع به کشور انجام دهند و لذا انتقال تکنولوژی در صنعت واکسن‌سازی ایراد نیست.

رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه واکسن با هزینه زیادی ساخته می‌شود، اما ممکن است کارایی نداشته باشد، گفت: هنوز مطمئن نیستیم واکسنی که ساخته می‌شود بتواند به صورت دائم ایمنی ایجاد کند.

او عنوان کرد: علم پزشکی در صد سال گذشته همه‌گیری جهانی مثل این ویروس را تجربه نکرده بود و لذا نادانسته‌های ما در مورد این ویروس بسیار زیاد است به طوری که هر چه جلوتر می‌رویم می‌بینیم دارو‌هایی که گفته می‌شد مؤثر است تأثیر چندانی ندارد و پروتکل‌ها تغییر می‌کنند.

بیگلری با اشاره به واکسن روسی گفت: با دانشمندان روسی به صورت مرتب جلساتی به شیوه ویدیو کنفرانس داریم و لذا کاملا می‌دانیم پایه کار آن‌ها چیست و چه روش‌هایی را دنبال می‌کنند، کارایی این واکسن قابل پیش‌بینی نیست این موضوع را حتی خودشان هم اذعان می‌کنند، واکسن بر اساس ژنتیک و شرایط بدنی و محیطی بر روی افراد مختلف واکنش‌های متفاوتی دارد لذا اگر واکسنی وارد کشور شود باید روی گروه‌های خاصی که داریم تست شود.

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 7:1
سلامت و بهداشت جامعه

فرمانده عملیات ستاد کرونای تهران گفت:‌در زمینه‌ اطعام و توزیع مواد غذایی در ماه محرم و صفر محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد.

 

 

علیرضا زالی فرمانده عملیات ستاد کرونای تهران اظهار کرد: با اینکه بیشتر مردم ماسک می زنند و فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند و یک سوم کارمندان دورکار شدند، ولی متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۵ نفر جان خود را به خاطر بیماری کرونا از دست دادند.

فرمانده عملیات ستاد کرونای تهران ادامه داد: تهران تبدیل به منبع کرونا شده است. در ۲۴ ساعت گذشته تعداد بیماران جدید کرونایی بالغ بر ۶۶۲ بیمار و سهم بستری ۱۰.۲ درصد بود و سهم کسانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند ۱۶ درصد بود، یعنی ۱۱۱ نفر نیاز به بستری داشتند.

او بیان کرد: نسبت به ۲۴ ساعت گذشته تقریبا ۱.۵ درصد کاهش موارد بستری داشتیم و نسبت به میزان ترخیص ۲.۲ درصد رشد داشتیم. پیش بینی می‌شود اگر اتفاق جدید نیفتد و استفاده منظم از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی ادامه پیدا کند و رعایت شیوه نامه بهداشتی به طور متعهدانه صورت بگیرد ظرف ۱۰ روز آینده با شیب ملایم سیر نزولی را شاهد باشیم.

فرمانده عملیات ستاد کرونای تهران گفت: طبیعتا مداخله هر گونه تجمع و فرآیندی که باعث افزایش تراکم و جمعیت شود می‌تواند آمار را مخدوش کند، در آستانه ماه محرم و صفر قرار داریم و محدودیت جدی تری در زمینه برگزاری مراسم جمعی ماه محرم خواهیم داشت و برخی از شیوه‌های محدود کننده را شاهد خواهیم بود، به خصوص در زمینه‌ اطعام و توزیع مواد غذایی محدودیت‌های اعمال خواهد شد.

زالی اظهار کرد:توصیه ما به شهروندان این است که مردم در پویش نذر سلامتی شرکت کنند. در غالب این پویش مومنانه و نیکو می‌توان  ماسک و مواردی از این قبیل برای شهروندان به خصوص حاشیه نشینان استان تهران تهیه کرد.

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:57
سلامت و بهداشت جامعه

نکاتی مهم در انجام کارهای روزمره برای جلوگیری از ابتلا به کرونا را باید رعایت کنیم تا هم جان خود و هم جان نزدیکانمان در معرض خطر قرار نگیرد

 

 به احتمال بسیار زیاد ویروس کرونا قصد ناپدید شدن زود هنگام را ندارد و بیشتر افراد یا به نوعی همه ما برای رفتن به خارج از منزل با مشکل مواجه هستیم که در این صورت رعایت برخی از تکنیک‌ها به ما کمک می‌کند تا در مقابل ویروس کرونا سلامت جسمانی خود را حفظ کنیم.

فرض کنید تمامی انسان ها، فضا‌ها به خصوص سطوحی که در معرض مکرر تماس افراد هستند آلوده به ویروس خطرناک کرونا باشند، برای مثال دستگیره درها، دکمه‌های آسانسور، دستگاه‌های خودپرداز، کارت مترو، کارتخوان‌ها و دستگیره مترو به راحتی در معرض ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.

۱_ در صورت خروج از منزل و حضور در اجتماع به هیچ عنوان به وسایل بیرون دست نزنید و حداقل فاصله خود را به میزان یک و نیم متر با افراد دیگر رعایت کنید.

۲_ به جای رفت و آمد از طریق آسانسور حتما از پله استفاده کنید و در موارد ضروری وسایل برقی مانند آسانسور را برای بالا و پایین کردن پله‌ها ترجیح دهید.

۳_ به جای پول نقد یا کارتخوان از پرداخت آنلاین استفاده کنید.

۴_ اگر سطحی را لمس کردید لازم است تا در اولین فرصت دستان خود را با مواد شوینده از قبیل الکل و ... ضدعفونی کنید.

۵_ یادمان باشد افرادی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنند در معرض آلودگی قرار دارند؛ بنابراین در صورت نزدیک بودن مقصد حتما پیاده روی کنید و اگر مسافت طولانی بودید از وسایل حمل و نقل شخصی غافل نشوید.

۶_ استفاده از ماسک در سطح شهر امری لازم و ضروری است و در صورتی که مجبور به رفت و آمد عمومی در مترو، اتوبوس و ... بودید حتما استفاده از آن را در اولویت قرار دهید.

۷_ بیرون از منزل دستان ما آلوده هستند؛ بنابراین نباید آن‌ها را به چشم، بینی، دماغ، دهان و به طور کلی صورت بزنید و حتما مرتب آن‌ها را ضدعفونی کنید و یا با آب و صابون بشویید.

۸_ پوشیدن دستکش یک بار مصرف لازم نیست، مگر اینکه فعالیتی که انجام می‌دهیم باعث آلوده شده دستانمان شود.

۹_ فراموش نکنید که پوشیدن دستکش ما را از شستشوی دست‌ها بی نیاز نمی‌کند.

اگر حواسمان را به همین نکات ساده جلب کنیم حتما با تلاش یک دیگر کرونا را شکست خواهیم داد، در غیر اینصورت باید منتظر افزایش تعداد بیماران و کاهش ظرفیت بیمارستان‌ها و در نهایت مرگ افراد باشیم که در اینصورت هم جان خود و هم جان دیگران در معرض خطر خواهد افتاد.

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:53
اخبار

بهمن اسمی متخصص بیهوشی کرمانشاه به علت ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت

 

 

بهمن اسمی متخصص بیهوشی در کرمانشاه که اخیرا به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانی در تهران بستری شده بود، ساعاتی پیش به فیض شهادت نائل آمد.

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:50
آرایشی و زیبایی

 

 

باید توجه داشت، مادرانی که به نوزاد شیر می‌دهند کمتر به سرطان سینه و دهانه رحم مبتلا می‌شوند و شادابی پوست آن‌ها بیشتر است و پوست خوش رنگ تری دارند، همچنین مادران شیرده به دلیل ترشح هورمون‌های ناشی از شیردهی بیشتر احساس خوشحالی و نشاط می‌کنند.

 

 

باید پس از زایمان تماس پوست به پوست مادر و نوزاد شکل بگیرد و بعد از بریدن بند ناف، نوزاد با مادر روی یک تخت باشد و بهتر است تا سزارین بدون بیهوشی عمومی باشد تا مادر اوج عاطفی در ساعات اولیه پس از زایمان را از دست ندهد چرا که این اوج عاطفی مزایای بسیاری برای نوزاد و مادر به دنبال دارد.

اینکه نوزاد و مادر در یک تخت باشند، خونریزی و عفونت بند ناف به دلیل توجه بیشتر مادر به نوزاد کاهش پیدا خواهد کرد، افزون بر این نوزاد از فواید شیر مادر در ساعات اولیه بهره مند خواهد شد.

همانطور که متخصصان عنوان می کنند، بهترین ماده غذایی مورد نیاز کودک شیر مادر است و با شیردهی نه تنها سلامت نوزاد حفظ می شود، بلکه مادر هم از فواید شیردهی بهره مند خواهد شد، ما هم با حمایت از تغذیه از شیر مادر به شکل گیری سیاره سالم کمک کنیم

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

شیر مادر به عنوان یک حریف سرسخت در برابر ویروس تاجدار کرونا در کودکان شناخته می‌شود و حکم واکسن طبیعی کرونا برای کودکان را دارد.

 

 

«گریه نوزاد» صدایی که زندگی را در ذهن‌ها تداعی می‌کند، نوای شیرین زندگی که هر پدر و مادر آرزوی شنیدن آن را دارد، یکی از شیرین ترین و ماندگارترین لحظات زندگی هر مادری در آغوش کشیدن و شیر دادن به نوزاد است.

اگر از مادران سوال کنید که یکی از شیرین‌ترین دوران ابتدایی فرزنددار شدن را یادآوری کنند، به طور حتم یکی از این لحظات شیر دادن به نوزاد است چرا که مادر با نهایت مهر و محبت شیر جان خود را به فرزندش می‌دهد و روز به روز رشد و نمو فرزندش را در مقابل چشمانش مشاهده می‌کند.

افزون بر تاثیرات احساسی و لذت‌هایی که مادر و فرزند در حین تغذیه با شیر مادر تجربه می‌کنند، تغذیه با شیر مادر فواید بسیاری برای جسم و روان کودک و مادر دارد از این رو همه متخصصان بر تغذیه با شیر مادر تاکید ویژه‌ای دارند.

همه ساله اول آگوست که هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، در کشور‌های مختلف جهان گرامی داشته می‌شود. هدف از نامگذاری روز و هفته جهانی تغذیه با شیر مادر تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.

آن ونمن مدیر اجرایی یونیسف با بیان اینکه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می‌دهد تا خانواده‌ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم، گفت: یونیسف به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد است، اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذا‌ها برای نوزادان توصیه شده است.

بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت تغذیه با شیر مادر را حدود دو سال مشخص کرده اند. پزشکان نیز می‌گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می‌کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می‌کنند، برخوردارند.

شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۲۰۲۰
فاطمه فرهمند فوق تخصص گوارش کودکان و دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هستیم، گفت: شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۲۰۲۰ «سیاره سالم با حمایت از تغذیه شیر مادر» انتخاب شده است تا نوزادان در سراسر دنیا با شیر مادر تغذیه و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر موضوع بسیار مهمی بوده که از چند سال پیش موجب شده است، شیردهی به طور قابل توجهی در کشور‌های مختلف جهان و ایران ترویج پیدا کند و مادران با کمال میل و رغبت کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنند.

 

شیر مادر؛ بهترین ماده غذایی برای نوزاد شیرخوار
همیشه برای مادران و پدران این سوال مطرح است که آیا شیر مادر کفاف تغذیه و نیازهای بدنی او را تامین می کند؟

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر  گفت: باید توجه داشت در دوران زندگی جنینی ارتباط جنین و مادر از طریق جفت و بند ناف است و همه مواد غذایی از این راه تامین می‌شود، اما پس از تولد شیر مادر جایگزین بند ناف خواهد بود و به دلیل ترکیباتی که دارد، بهترین ماده غذایی برای نوزاد شیرخوار است.

فرهمند اظهار کرد: در سه روز نخست پس از تولد شیر آغوز در سینه مادر جریان دارد که حاوی مواد مغذی، ایمونوگلوبین و ویتامین‌ها برای نوزاد است، باید توجه داشت نوزادی که متولد می‌شود در محیطی قرار می‌گیرد که شامل انواع ویروس‌ها و میکروب هاست.

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار کرد: به دلیل اینکه سیستم ایمنی نوزاد هنوز به طور کامل تکامل پیدا نکرده است، نمی‌تواند در برابر عوامل ویروسی و میکروبی از نوزاد دفاع کند به همین دلیل آغوز حاوی ایمونوگلوبین‌هایی است که از نوزاد در برابر عفونت‌ها محافظت کند، ایمونوگلوبین‌ها در شیر مادر به طور مداوم تولید می‌شوند و کودک شیرخوار از این مزیت شیر مادر در طول دوران شیردهی بهره مند می‌شود.

او ادامه داد: شیر مادر بهترین ماده غذایی برای نوزاد بوده، زیرا هنوز کلیه نوزاد تکمیل نشده است و تحمل شیر خشک و شیر حیوانی به دلیل املاح زیاد را ندارد، همچنین پروتئین، کربوهیدارات و چربی شیر مادر متناسب با نیاز شیرخوار تنظیم می‌شود و از نظر هضم و جذب مشکلی برای نوزاد و شیرخوار به وجود نمی‌آورد.

با شیر مادر کودک را در برابر این بیماری‌ها واکسینه کنید
بسیاری از مادران وقتی توان و قدرت فرزندشان را مشاهده می کنند، اذعان دارند که چون شیرمادرشان را خورده اند از این سطح هوش و توانایی برخوردار هستند، این گفته های مادران دور از حقیقت نیست و ریشه در یافته های علمی دارد.

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به خواص آنتی بیوتیکی شیر مادر اظهار کرد: آنتی بادی‌های بدن مادر که به دلیل تماس با عوامل میکروبی و ویروسی به وجود آمده اند، به عنوان ایمونوگلوبین‌ها از طریق شیر مادر به نوزاد و شیرخوار منتقل می‌شوند و او را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کنند.

فرهمند گفت:شیرمادر، نوزاد و کودک شیرخوار را در برابر عفونت‌های مختلف مثل عفونت ادراری، عفونت سیستم مغزی، درگیری ریه، پنومونی و اختلالاتی مانند آلرژی‌های غذایی، آسم، گوش درد‌های مکرر و حتی سلیاک و بدخیمی‌ها در سنین بالاتر محافظت می‌کند، افزون بر این‌ها مطالعات نشان داده است، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند، در آینده کمتر به بیماری‌های قلبی و فشارخون در سنین بالاتر مبتلا می‌شوند.

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار کرد: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شود، از لحاظ عاطفی نسبت به کودکانی که با شیرخشک تغذیه می‌شوند، در شرایط روحی و روانی بهتری در آینده قرار می‌گیرند چرا که شیر مادر و مهر مادر جایگزینی ندارد.

شیر مادر؛ حریف سر سخت ویروس تاجدار کرونا
مریم خشنود شریعتی فوق تخصص نوزادان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تغذیه با شیر مادر را بهترین و مفیدترین تغذیه برای نوزادان دانست و گفت: شیر مادر آنتی بادی‌های لازم برای مقابله با انواع بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا را در بدن نوزاد تامین می‌کند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه، در خصوص ارزش غذایی شیر مادر، تصریح کرد: این شیر، حاوی ایمنوگلوبین های منحصر به فردی از جملهIgG ،IgM، IgD، است و منجر به تقویت نوتروفیل و ماکروفاژ می شود. این عوامل منجر به تقویت سیتم ایمنی بدن نوزاد در مقابل عفونت ها خواهد شد.

دکتر خوشنود شریعتی، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر، فاکتور محرک رشد لاکتوباسیلوس را نیز در بدن نوزاد تقویت می‌کند؛ باکتری‌های مفیدی که در روده نوزاد مانع از رشد پاتوژن‌ها یا باکتری‌های بیماری‌زا می‌شود، به هضم و جذب غذا کمک می‌کند و منجر به تقویت سیستم ایمنی روده ای خواهد شد.

ضریب هوشی بالا با تغذیه  با شیر مادر
او با اشاره به اینکه شیر مادر به علت وجود نوکلئوتیدها، ضریب هوشی را نیز در نوزادان بالا می‌برد، گفت: طبق تحقیقات، ضریب هوشی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، هشت نمره از سایر نوزادان بالاتر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: آمار ابتلا به دیابت در بزرگسالی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، به مراتب کمتر است، چراکه کازئین موجود در شیر گاو سیستم ایمنی را تحریک کرده و ترشح آنتی بادی ضد کازئین باعث تخریب سلول‌های بتای پانکراس می‌شود؛ در نتیجه نوزاد در بزرگسالی مستعد ابتلا به دیابت است.

به گفته او، شیر مادر ریسک ابتلا به بیماری هوچکین، از سرطانهای شایع دوران کودکی را نیز کاهش می‌دهد.

تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی چگونه باشد؟
بسیاری از مادران درباره مدت شیردهی فقط با شیر مادران سوال می کنند زیرا برخی ها توصیه می کنند که تغذیه کمکی از چهار ماهگی یا پنج ماهگی آغاز شود  و در فضای مجازی مطالب متناقضی در این باره وجود دارد.

فرهمند درباره مدت شیردهی فقط با شیر مادران گفت: نوزادان باید از ابتدای تولد تا شش ماهگی فقط شیر مادر و قطره AD مصرف کنند، بعد از شش ماهگی شیر مادر با قطره AD، آهن و غذای کمکی، تغذیه مورد استفاده کودکان خواهد بود البته باید توجه داشت که شیردهی باید تا ۲ سالگی ادامه پیدا کند.

کرونا از طریق شیر مادر منتقل نمی‌شود
امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر را در شرایطی متفاوت تجربه می کنیم، چرا که کرونا در تمام دنیا شیوع پیدا کرده است و بسیاری از افراد گرفتار این ویروس شده اند، در این روزهای کرونایی بسیاری از مادران گرفتار کرونا می‌شوند و از ترس ابتلای نوزاد خود به کرونا شیردهی را متوقف می کنند در حالی که این باوری نادرست است.

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر درباره شیردهی مادران کرونایی و خط ر انتقال ویروس به کودکان گفت: مادران کرونا مثبت نباید شیردهی به نوزاد را متوقف کنند  چرا که کرونا از طریق شیر مادر منتقل نمی‌شود و می‌توان با رعایت نکات بهداشتی شیردهی را ادامه داد تا کودک و مادر از مزایای شیر مادر بهره‌مند شوند.

دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به نکات بهداشتی شیردهی در مادران کرونا مثبت اظهار کرد: مادر کرونایی قبل از شیردهی دست‌های خود را بشویند، ماسک بزنند، با وجود اینکه فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی‌شود، اما تغذیه نوزاد یا شیرخوار با شیر مادر باید ادامه پیدا کند و مادران نگران انتقال کرونا از طریق شیر نباشند.

 

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:47
اخبار

 

وزیر بهداشت گفت: ارتباط جمهوری اسلامی ایران و نیکاراگوئه برای ما بسیار حائز اهمیت است و هر دو کشور تحت فشار تحریم های ظالمانه آمریکا با مشکلات خاصی امور را اداره می کنیم.

 

 

سعید نمکی وزیر بهداشت در گفت و گوی تصویری با  آلوارز وزیر بهداشت نیکاراگوئه اظهار داشت: علیرغم تحریم‌های طولانی مدت علیه ایران، اما در مسائل بهداشتی و درمانی در شرایط مطلوبی قرار داریم. در حال حاضر حدود ۹۷ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور در داخل ایران ساخته می‌شود و برای تولید سه درصد داروی وارداتی توسط شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های داروسازی ایرانی تلاش می‌کنیم تا از واردات دارو بی نیاز شویم.

او افزود: در پاندمی کووید ۱۹، دستاورد‌های بسیار خوبی در عرصه‌های بین المللی داشتیم. در مرحله ورود این بیماری به ایران علیرغم مشکلات ناشی از تحریم ها، توانستیم آزمایش‌های تشخیصی را با کیت ساخت داخل انجام دهیم و در حوزه کیت تشخیصی، دستگاه ونتیلاتور، ماسک و سایر اقلام مورد نیاز گرچه در روز‌های اول مجبور به واردات بودیم، اما در کمتر از ۵۰ روز به یک تولید کننده مقتدر در سطح منطقه تبدیل شدیم.

تولید دارو‌های فاویپیراویر و رمدسیویر در ایران
وزیر بهداشت ادامه داد: دارو‌های معروفی که علیه کووید ۱۹ در جهان مصرف می‌شوند مانند فاویپیراویر را سریعا در کشور تولید کردیم و حتی داروی رمدسیویر که جدیدترین داروی ضد ویروس است در دو شرکت ایرانی تولید می‌شود و از هفته آینده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

 نمکی افزود: در ایران توانستیم با بسیج ملی علیه کرونا، درمرحله اول با استفاده از پرونده الکترونیک، سلامت ۷۸ میلیون نفر را غربالگری کنیم و در این راستا افراد را در مراحل اولیه تست مثبت شناسایی و ایزوله کنیم و تحت مراقبت قرار دهیم و بار بیمارستان‌ها در این شرایط، به شدت کاهش پیدا کرد و با جمعیت بیش از ۸۰ میلیون نفری، هرگز نیاز به تخت اضافه در بیمارستانها، پیدا نکردیم.

او یادآور شد: در حال حاضر علیرغم اینکه در پیک جدید کووید ۱۹ در ایران بعد از بازگشایی مشاغل، صنایع و اصناف قرار داریم، اما همه چیز تحت کنترل است و در استان‌هایی که مشکل داریم در حال مهار بیماری هستیم.

استفاده از زیرساخت‌های ارزشمند کشور برای مقابله با کرونا
وزیر بهداشت گفت: برای مقابله با کرونا از ظرفیت زیرساخت‌های ارزشمند کشور از جمله ۱۸ هزار خانه بهداشت در روستاها، بیش از ۱۰ هزار مرکز خدمات جامع سلامت در شهر‌ها و حاشیه شهر‌ها و ۸۰۰ بیمارستان در شهر‌ها استفاده کردیم. از سوی دیگر خوشبختانه تحقیقات گسترده‌ای در مورد کووید ۱۹ در بیش از ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال انجام است و دستاورد‌های بسیار خوبی در پروتکل‌های درمانی و اثربخشی دارو‌های جدید داشته ایم و به نتایج خوبی هم رسیده ایم.

تلاش حداقل ۵ گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن در کشور
 نمکی تاکید کرد: در حال حاضر حداقل ۵ گروه بسیار برجسته ایرانی بر روی ساخت واکسن در ایران کار می‌کنند و خیلی زود قرار است که مطالعات بالینی این واکسن‌ها بر روی انسان، آغاز شود. همچنین در طول پاندمی کرونا در جهان، در ایران بر روی بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سایر بیماری‌های شایع، کار گسترده‌ای در نظام ارائه خدمات در حال انجام است.

وی یادآور شد: در ایران مراکز درمانی ارائه خدمات به بیماران کرونا از سایر خدمات مجزا هستند و تمام خدمات درمانی و پیشگیرانه و مراقبت‌های مورد نیاز گروه‌های مختلف جامعه از جمله واکسیناسیون و مراقبت از مادر و کودک به خوبی ارائه می‌شود.

آماده انتقال تجربیات به نیکاراگوئه هستیم
وزیر بهداشت اظهار داشت: آمادگی داریم که تمام تجربیات خودمان را در اختیار دولت نیکاراگوئه قرار دهیم. همچنین در زمینه تفاهم نامه‌های قبلی نیز کاملا پایبند هستیم و آمادگی داریم که تفاهم نامه‌ها را ادامه داده و علاوه بر مسائل مورد توافق، در سایر حوزه‌ها از جمله صادرات دارو و انتقال دانش فنی نیز آماده همکاری هستیم.

 نمکی اظهار کرد: خوشحالیم که نیکاراگوئه پیشرفت‌های خوبی از سال ۲۰۰۷ تا کنون در حوزه سلامت داشته و بدون شک هرگونه سرمایه گذاری در بخش سلامت می‌تواند بقیه بخش‌ها را حمایت کند. در دولت دکتر روحانی نیز با اجرای طرح تحول نظام سلامت، اتفاقات بسیار خوبی در سال‌های اخیر رخ داد.

او افزود: در دولت دکتر روحانی بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه شده، بیمه سلامت، همه شهروندان را تحت پوشش قرار داد، پرداخت از جیب بیماران به شدت کاهش یافت، برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، مشوق‌هایی ایجاد شد و سهم بخش سلامت از GDP از حدود ۶ درصد به حدود ۹.۵ درصد رشد پیدا کرد.

با تکیه بر توان داخلی و بردباری می‌توان بر فشار‌های تحریم‌ها غلبه کرد
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در ایران ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شد و تمام دستگاه‌های اجرایی مهم با محوریت وزارت بهداشت و مسئولیت رئیس جمهور، به طور مرتب جلسات هفتگی برگزار می‌کنند. تردید نداریم که ملت ایران و نیکاراگوئه با تکیه بر توان داخلی و بردباری می‌توانند بر فشار‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا، غلبه کنند.

استبداد و زورگویی به ملت‌ها قطعا محکوم به شکست است
نمکی اظهار کرد: هیچ استبداد و زورگویی به ملت‌ها در جهان دوام نیاورده و قطعا محکوم به شکست است. ایران آمادگی هر کمکی به دولت نیکاراگوئه را دارد و برای تداوم همکاری‌های گذشته و همچنین انتقال دانش فنی، آموزش و دانش پزشکی با توجه به وجود ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در ایران، تربیت متخصص در همه رشته‌ها و دارو و تجهیزات پزشکی آمادگی کامل داریم.

وی یادآور شد: پیشنهاد بنده این است که برای تداوم و تقویت همکاری‌های دو کشور، یک نفر از سوی وزارت بهداشت نیکاراگوئه به همراه سفیر ایران در آن کشور و دکتر اسدی لاری از سوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران و سفیر نیکاراگوئه در ایران، در تعامل باشند و گزارش‌ها را مرتب به ما ارائه کنند.

علاقه مندیم از پیشرفت‌های فناوری و تکنولوژی ایران استفاده کنیم
 آلوارز وزیر بهداشت نیکاراگوئه نیز در این گفت و گو با اشاره به تلاش‌های کشورش برای پیشگیری و رسیدگی به درمان بیماران کووید ۱۹، گفت: بین جمعیت ۶ میلیون نفری نیکاراگوئه و بیش از ۸۰ میلیون نفری ایران، تفاوت زیادی وجود دارد، اما علاقه‌مند هستیم که از پیشرفت‌های فناوری و تکنولوژی ایران استفاده کنیم.

او یادآور شد: دولت نیکاراگوئه از سال ۲۰۰۷ تا کنون اقداماتی را برای تقویت نظام سلامت به ویژه در حوزه تقویت زیرساخت ها، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های سیار انجام داده تا خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز به نقاط دوردست کشور نیز ارائه شود. جمعیت نیکاراگوئه حدود ۸ درصد از جمعیت ایران است و تعداد جمعیتی که باید به آن‌ها خدمات ارائه کنیم، خیلی کمتر از ایران است، اما برای تقویت نظام سلامت کشورمان در حوزه پیشگیری و درمان تلاش‌های زیادی کرده ایم.

آلوارز گفت: در حال حاضر ۷۳ بیمارستان مجهز، ۱۴۳ مرکز درمانی، یک هزار و ۳۳۳ خانه بهداشت، دو هزار و ۸۴۸ مرکز درمانی در محلات مختلف در شبکه‌ای شامل دو هزار و ۷۷۶ نقطه، ارائه خدمات درمانی را تقویت و اجرا کردیم. پرسنل وزارت بهداشت نیکاراگوئه حدود ۳۳ هزار نفر هستند، اما با حمایت مردم و شبکه‌ای محلی با مشارکت بیش از ۴۲ هزار نفر از داوطلبان، خدمات مامایی، پزشکی و سایر خدمات پیشگیری و درمانی را ارائه می‌کنیم.

وزیر بهداشت نیکاراگوئه افزود: یکی از بحث‌های مهم از سال ۲۰۰۷ تا کنون، آموزش و ارتقای پرسنل بود و در این مدت، سه هزار پزشک جدید را در ۲۵ تخصص تربیت کردیم و یکی از تخصص‌هایی که کمتر به آن توجه می‌شد و جدیدا به آن توجه شده، تربیت نیرو برای بخش‌های ICU بوده است.

تشکیل کمیسیون بین وزارتی در نیکاراگوئه برای مقابله با کرونا
او ادامه داد: برای مقابله با کرونا در نیکاراگوئه، کمیسیون بین وزارتی تشکیل شد که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور است و همه فعالیت‌ها برای مدیریت کرونا توسط این کمیسیون انجام می‌شود. پروتکل‌های پاسخگویی و رسیدگی به موقع و همچنین مراقبت‌های تقویت شده در این حوزه را تعریف و اجرایی کردیم.

وابستگی نیکاراگوئه به واردات و مشکلات آن
آلوارز یادآور شد: نیکاراگوئه بر خلاف ایران برای واکسن مستقیما عمل نکرده، اما با حمایت موسسه سنت پترزبورگ روسیه کار بر روی واکسن را انجام می‌دهیم و در این زمینه کار‌هایی را شروع کرده ایم، اما متاسفانه به واردات خارجی وابسته هستیم و وابستگی به واردات باعث شده که قیمت برخی از تجهیزات و وسایل مورد نیاز بسیار بالاتر رود و از آنجایی که کشور ما تحت فشار و محدودیت است، کمیت خرید کاهش و قیمت‌ها افزایش می‌یابد که بر روی مردم و دولت ما فشار وارد می‌شود.

 

 

 

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:44
اخبار

تدروس ادهانوم گفت: شاید هرگز سلاح جادویی در مقابله با این ویروس وجود نداشته باشد.

 

 

تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: دولت‌ها و شهروندان باید تمرکز خود در مبارزه با ویروس کرونا را بر روی انجام تست، ایجاد فاصله گذاری اجتماعی، ردیابی و قرنطینه بیماران و نیز استفاده از ماسک در اماکن عمومی قرار دهند.

او افزود: امیدواریم به تعدادی واکسن موثر که بتواند از ابتلای افراد به ویروس کرونا جلوگیری کند، دست یابیم. در حالی که امیدهای زیادی درباره ساخت واکسن «کووید-۱۹» وجود دارد، باید این را در نظر داشت که شاید هرگز سلاح جادویی در مقابله با این ویروس وجود نداشته باشد.


ادهانوم تصریح کرد: در حال حاضر، توقف شیوع بیماری تنها به مسائل ابتدایی مانند بهداشت عمومی و کنترل بیماری محدود شده است. از همه می‌خواهم که به توصیه‌های پزشکان عمل کنند.

تاکنون بیش از ۱۸ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا آلوده شده اند. از این میان، ۶۸۹ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد تا زمانی که واکسن موثر برای این بیماری کشف نشده است، مردم در اماکن عمومی فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:41
اخبار

 

فرانسوی‌ها روش جدید و سریعی را برای تشخیص ابتلای افراد به کووید ۱۹ با استفاده از تنفس افراد کشف کرده‌اند.

 

محققان فرانسوی به روشی آسان و سریع برای پی بردن به ابتلای افراد به ویروس کرونا رسیدند.

بر این اساس، دانشمندان مرکز تحقیقات پزشکی لیون فرانسه از دستگاهی ویژه استفاده می‌کنند که قطرات تنفسی افراد پس از بازدم را مورد سنجش قرار می‌دهد و می‌تواند در زمانی کوتاه ابتلای فرد به کرونا را تایید یا رد کند.

سرعت این تست و در عین حال روش خاص آن بزرگترین مزیت این دستگاه به شمار می‌رود. برخلاف واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، این تست می‌تواند به وسیله متخصصان بالینی برای تشخیص ابتلای افراد به کووید ۱۹ مورد استفاده عمومی قرار بگیرد.


محققان اعلام کردند در سه ماه گذشته آزمایشات اولیه این دستگاه بر روی ده‌ها نفر در بیمارستان لیون با موفقیت انجام گرفته است. کریستین جورج، مدیر این پروژه در این باره گفت: ما مطمئن هستیم که در مسیر درست قرار گرفته ایم. با این حال، هوشیاری و دقت لازم را در استفاده از این روش خواهیم داشت.

تاکنون ۱۸۸ هزار تن در فرانسه به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، بیش از ۳۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. فرانسه جزو یکی از کشور‌های اتحادیه اروپا بود که در موج نخست شیوع این ویروس شاهد تلفات و مبتلایان گسترده بود. مقامات فرانسوی امیدوارند با کشف روش‌های سریع برای تشخیص مبتلایان به ویروس کرونا، روند شیوع ویروس در کشور را کند کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:37
سلامت و بهداشت جامعه

آفتاب سوختگی در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور خورشید به خصوص در فصل گرما به وجود می‌آید که عوارض زیادی به دنبال دارد.

 

 

 

آفتاب سوختگی اصطلاحی برای پوست‌های قرمز، گاه متورم و دردناک است که در اثر قرار گرفتن در معرض پرتو‌های فرابنفش (UV) خورشید ایجاد می‌شود. آفتاب سوختگی می‌تواند از نوع خفیف تا شدید متفاوت باشد. قرار گرفتن در معرض نور شدید و مکرر خورشید که منجر به آفتاب سوختگی می‌شود، خطر ابتلا به سایر آسیب‌های پوستی و برخی بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

علائم و نشانه‌های آفتاب سوختگی
از جمله علائم و نشانه های آفتاب سوختگی می توان به تیرگی یا قرمزی پوست، پوستی که با لمس آن احساس گرمی می‌کنید و این گرمی ادامه دارد، درد، حساسیت، خارش، تورم و تاول‌های پر از مایعات که ممکن است پاره شوند، اشاره کرد. در صورت شدید بودن آفتاب سوختگی؛ پوست سوزش زیادی دارد، تاول می‌زند، کم آب می‌شود، عدم تعادل الکترولیت‌ها در بدن رخ می‌دهد و در نهایت باعث ایجاد عفونت می‌شود.

آفتاب سوختگی شدید می‌تواند باعث ایجاد شوک و کاهش جریان خون به اندام‌های حیاتی و حتی در نهایت منجر به مرگ شود. علائم شایع دیگر آفتاب سوختگی شامل مواردی مانند لرز، تب، تهوع و استفراغ، تاول پوستی، پوسته پوسته شدن و افتادن پوست است.

علائم و نشانه‌های آفتاب سوختگی معمولاً پس از چند ساعت در معرض آفتاب ظاهر می‌شود اما ممکن است یک روز یا بیشتر طول بکشد تا میزان کامل آفتاب سوختگی شما مشخص شود. در صورت بروز علائمی مثل افزایش درد و حساسیت، افزایش تورم، ترشحات از تاول، رگ‌های قرمز که اطراف تاول باز قرار دارد و عفونت حتما به پزشک مراجعه کنید.

عوامل خطر در آفتاب سوختگی قطعی
_ داشتن پوست روشن، چشم‌های آبی و مو‌های قرمز یا بلوند.

_ زندگی یا گذراندن تعطیلات در جای آفتابی گرم یا ارتفاعات.

_ کار در خارج از منزل تحت تابش مستقیم شدید آفتاب.

_ تفریح در فضای باز و نوشیدن الکل.

_ داشتن سابقه آفتاب سوختگی.

عوارض آفتاب سوختگی
قرار گرفتن در معرض شدید و مکرر خورشید که منجر به آفتاب سوختگی می‌شود، خطر ابتلا به سایر آسیب‌های پوستی و برخی بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. این موارد شامل پیری زودرس پوست شما و سرطان پوست است.

_ پیری زودرس پوست: قرار گرفتن در معرض آفتاب و آفتاب سوختگی‌های مکرر روند پیری پوست را تسریع می‌کند و باعث می‌شود پیر‌تر از گذشته به نظر برسید.

_ ضایعات پوستی: ضایعات پوستی در مناطقی که در اثر آفتاب آسیب دیده اند، به صورت لکه‌های پوستی و پوسته پوسته شدن ظاهر می‌شوند. این ضایعات و لکه ها ممکن است سفید، صورتی، برنزه یا قهوه‌ای باشند که معمولاً در نواحی در معرض آفتاب از سر، صورت، گردن و دست افراد دیده می‌شوند. این لکه‌ها می‌توانند در سرطان پوست تکامل یابند.

_ سرطان پوست: قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد، حتی بدون آفتاب سوختگی، خطر ابتلا به سرطان پوست مانند ملانوما را افزایش می‌دهد. این موضوع می‌تواند به DNA سلول‌های پوستی آسیب برساند. آفتاب سوختگی در دوران کودکی و بزرگسالی ممکن است خطر ابتلا به ملانوما در مراحل بعدی زندگی را افزایش دهد. سرطان پوست عمدتاً در مناطقی از بدن که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، از جمله پوست سر، صورت، لب، گوش، گردن، قفسه سینه، بازو‌ها، دست و پا دیده می‌شود. سرطان پوست روی پا بیشتر از مردان در خانم‌ها شایع است.

_ آسیب چشم: خورشید همچنین می‌تواند چشم شما را بسوزاند. نور UV بیش از حد به شبکیه، لنز یا قرنیه آسیب می‌رساند. آسیب آفتاب به لنز می‌تواند منجر به گرفتگی لنز (آب مروارید) شود. چشمان آفتاب زده ممکن است دردناک یا ناخوشایند باشند.



جلوگیری از آفتاب سوختگی
از این روش‌ها برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، حتی در روز‌های سرد، ابری یا مه آلود استفاده کنید. در مورد آب، برف و ماسه مراقب باشید، زیرا آن‌ها پرتو‌های خورشید را منعکس می‌کنند. علاوه بر این، نور UV در ارتفاعات شدید است.

_ استفاده از کرم ضدآفتاب: حدود ۳۰ دقیقه پیش از آن که خانه را ترک کنید، حتی اگر هوا ابری باشد فراموش نکنید که از لب، دستان و گوش‌هایتان و پشت گردنتان محافظت کنید.

_ از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید: پرتو‌های خورشید در این ساعات قوی‌تر است، بنابراین سعی کنید فعالیت‌های در فضای باز را به ساعات دیگر موکول کنید.

_ مدت زمانی که در آفتاب هستید را محدود کنید و در صورت امکان سایه را انتخاب کنید.

_ از تختخواب برنزه و برنزه کردن خودداری کنید.

_ استفاده از کلاه لبه دار: در بیرون از خانه، یک کلاه و لباس پوشیده انتخاب کنید.

اگر دچار آفتاب سوختگی شدیم چه اقداماتی انجام دهیم؟
_ از کمپرس آب سرد استفاده کنید، پس از سوختگی، پوست ملتهب می‌شود. به آب سرد چند تکه یخ اضافه کنید. پارچه‌ای را در مایع فرو ببرید و روی سوختگی بکشید. هر چند دقیقه یک بار با پارچه‌ای دیگر این کار را تکرار کنید. همچنین در حین کمپرس می‌توانید مقابل پنکه یا کولر نشسته و بیشتر خنک شوید.

_  مواد معمولی موجود در آشپزخانه بهترین مُسکن آفتاب سوختگی هستند که در ادامه چگونگی استفاده از آن را شرح می دهیم.

بلغور

 بلغور خشک را در پارچه‌ توری ریخته و روی آن آب بریزید. پس از آنکه آب سرد را روی آن ریختید اجازه دهید تا خیس بخورد. بلغور را دور بیندازید و با این مایع نقاط ملتهب را کمپرس کنید. هر ۲ تا ۴ ساعت این کار را انجام دهید.

شیر بدون چربی

یک فنجان شیر کم چرب را با چهار فنجان آب مخلوط کنید، سپس چند تکه یخ به آن اضافه کنید. برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کمپرس کنید، هر ۲ تا ۴ ساعت تکرار کنید.

نشاسته ذرت

به نشاسته‌ ذرت آب کافی اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید سپس مستقیما روی محل آفتاب سوختگی قرار دهید.

کاهو

برگ‌های کاهو را در آب بجوشانید. آبکش کنید، آب آن را نگه داشته و اجازه دهید مایع چند ساعت در یخچال سرد شود. پنبه‌های کتانی را در مایع غوطه‌ور کنید و به‌آرامی روی پوست تحریک شده فشار دهید و بمالید.

ماست

ماست را روی همه نقاطی که دچار سوختگی شده، استفاده کنید. سپس با آب سرد دوش بگیرید و به‌آرامی پوست را خشک کنید.

چای کیسه‌ای

اگر پلک شما سوخته است، چای کیسه‌ای که در آب سرد خیس خورده است؛ برای کم کردن تورم و تسکین درد کمک شایانی می‌کند. چای اسید خاصی دارد که به‌نظر می‌رسد درد آفتاب سوختگی را کم می‌کند.

_ از صابون زدن اجتناب کنید؛ آفتاب سوختگی را بدتر نکنید! صابون پوست سوخته شده را خشک و ملتهب می‌کند. به همین ترتیب، از وان کف دوری کنید.

_ پوستتان را نسابید، زیرا بیشتر ملتهب می‌شود.

_  پوست را مرطوب کنید، اگر خشک‌ می‌شود. پوستتان را به آهستگی خشک کنید و سپس مقداری روغن مخصوص بزنید و اجازه دهید جذب بدن شود.

_ بخورید و بیاشامید! آب فراوان برای خنثی کردن تاثیرات خشکی آفتاب سوختگی ایده خوبی است. رژیمی متعادل متشکل از مواد مغذی که پوست برای بازسازی نیاز دارد، بسیار کمک‌کننده است.

_ مراقب تاول باشید؛ تاول نشانه‌ای از آسیب‌دیدگی شدید است. اگر تاول زدید، پس سوختگی نسبتا بدی دارید. اگر شما را اذیت می‌کند و تنها ناحیه‌ کوچکی را پوشانده، با دقت آن را تخلیه کنید. اما رویه‌ پوست را بلند نکنید، برای تخلیه‌ مایع، ابتدا سوزن را با نگه‌داشتن روی شعله استریل کنید. سپس سر تاول را سوراخ کنید و اجازه دهید مایع بیرون بریزد. در ۲۴ ساعت اول سه مرتبه این کار را انجام دهید. اما بعد به تاول کاری نداشته باشید.

_ آرایش نکنید؛ اگرچه ممکن است آفتاب سوختگی ظاهر بدی به پوستتان داده باشد، اما هرگز نباید محل آفتاب سوختگی را با مواد آرایشی بپوشانید. پوست شما تنها در صورتی درمان خواهد شد که بتواند تنفس کند. استفاده از مواد آرایشی و اسفنج‌ها یا برس‌های آرایشی آلوده، خطر عفونت پوستی یا واکنش آلرژیک را افزایش می‌دهد و در نهایت باعث می‌شود پوست تان ظاهر ناخوشایندتری پیدا کند.

_کندن یا خاراندن پوست؛ بعد از آفتاب سوختگی، پوسته پوسته شدن بدن به معنی آن است که پوست در حال بهبودی است و بسیار مهم است که این فرآیند بهبودی را مختل نکنید. اجازه دهید پوسته‌های بدنتان به طور طبیعی بریزد و از کندن آن‌ها پرهیز کنید. بهتر است با هر محصولی که مایل هستید پوست بدنتان را مرطوب کنید. این کار ظاهر پوست آفتاب سوخته را بهبود می‌بخشد و کمک می‌کند تا پوسته ریزی‌ها به شکلی طبیعی‌تر و یک دست‌تر باشد.

بعد از اینکه سوخته‌اید، ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا پوستتان به حالت طبیعی باز گردد. وقتی آفتاب سوخته می‌شوید و لایه رویی پوستتان کنده می‌شود، پوست جدید بیشتر از همیشه حساس است. به این معنا که اگر مراقب نباشید خیلی سریع‌تر از گذشته دچار آفتاب سوختگی می شوید.

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 15/5/1399 - 6:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته