• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1277روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

کمبود ویتامین D در بروز بیماری‌های غیرواگیر، از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و بیماری‌های خودایمنی دیده شده است..

 

شنبه 25/5/1399 - 12:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

مردم نگران مواد غذایی بسته بندی نباشند/کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود !👌🏻

مایک رایان مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر اینکه ویروس کرونا در مواد غذایی مشاهده شده، دریافت نکردیم. حتی اگر چنین چیزی صحت داشته باشد باید توجه داشته باشیم که هیچ ویروسی در برابر گرما مقاومت نکرده و پس از پخت از بین می‌رود، بنابراین مردم نگران مواد غذایی بسته بندی نباشند.

شنبه 25/5/1399 - 12:51
سلامت و بهداشت جامعه

علائم و نشانه‌های آسم در نوزادان چیست !؟🤔

 

▫️تنفس سریع
▫️سرفە مداوم
▫️تلاش بیشتر برای تنفس
▫️مشکل در مکیدن یا خوردن
▫️رنگ پریدە یا آبی شدن رنگ صورت

 

شنبه 25/5/1399 - 12:48
اهل بیت

به گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا / عترت : امروز جمعه ۲۴ ذوالحجه ۱۴۴۱ (مصادف با ۲۴ مرداد ۱۳۹۹) یکی از اعیاد مهم برای مسلمانان و نیز پیروان اهل بیت(ع) است؛ عید مباهله.

مباهله در اصطلاح به این معناست که دو تن یا دو گروه یکدیگر را در محضر الهی نفرین کنند؛ پس هر کدام ظالم باشد خداوند وی را رسوا گرداند و نقمت و عذاب خود را بر وی بفرستد و ذریه او را مستأصل و هلاک گرداند. این واژه در تاریخ اسلام به ماجرای مباهله پیامبر اکرم (صلی ‌الله ‌علیه ‌وآله) و مسیحیان نجران اشاره دارد که در ۲۴ ذوالحجه سال نهم هجری واقع شد (برخی، آن را در سال دهم ذکر کرده اند) و پس از آنکه مناظره آن حضرت با آنان سودی نبخشید و ایمان نیاوردند، حضرت پیشنهاد مباهله را مطرح کرده و آنان پذیرفتند ولی در روز موعود، با دیدن همراهان پیامبر(ص) حاضر به این کار نشدند.

این واقعه، علاوه بر اثبات حقانیت دین اسلام و حقیقت دعوت پیامبر(ص)، فضیلت اهل بیت ایشان را نیز ثابت می کند و طبق آیه ۶۱ سوره آل عمران که درباره همین ماجرای مباهله نازل شد، امیرالمؤمنین علی (علیه‌ السلام) به منزله نفس و جان پیامبر قلمداد شده است.

استاد «مرتضی نجفی قدسی» از خادمان قرآن کریم و مؤسس دارالقرآن علّامه طباطبایی، به مناسبت این روز عزیز و برای بزرگداشت یکهزار و چهارصد و سى و دومین سالروز سپید «مباهَلَه» یادداشتی با عنوان تعظیم قرآن و تکریم اهل ‌بیت(ع) در روز مباهله به شرح زیر را قلمی کرده است:

﴿ فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِین ﴾ (سوره آل‌عمران – آیه ۶۱)

طلیعه طلایینِ روز بیست و چهارم ذوالحجّه، همان صبحى است که پیامبر عزیزمان (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) رسولِ مِهر و لبخند، پا به میدانِ نبرد با بزرگان مسیحیّت نهادند… آمدند تا با یک‏دیگر «مباهَلَه» کنند؛ یعنى هر دو طرف دعا کنند و از خداى یکتا بخواهند تا هر کس حقّ است دعایش اجابت شود و هر که ناراست و کژ اندیش و دروغ پیشه است، رسوا شود و عذابِ عظیمِ الهى بَر او فرو ریزد.

مباهله کم اهمیت تر از غدیر نیست

بى ‏گمان یکى از حوادثِ برجسته تاریخ اسلام که هشتاد و چند آیه از سوره آل عمران، پیرامون آن نازل شده است، ماجراى «مباهَلَه» است.

واقعه شگفت ‏انگیزى که در اهمّیّت، اگر هم سطح با حماسه پر شُکوه «غدیر» نباشد، از آن، کم اهمّیّت ‏تر نیست. زیرا «مباهَلَه» زیربناىِ «غـدیر» است و پیش از جریان غدیر، خداى سبحان در قرآن، به روشنى، وجود مبارکِ امیرمؤمنان «على بن ابی طالب علیه ‏السلام» را به منزله «نَفْس و خودِ» پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) یاد کرده است، و این عطیّه الهى و فضیلت عظمى را به آن حضرت اختصاص داده است. ﴿ پس هر که در این باره [که عیسى پسر خدا نیست] پس از علم و دانشى که به تو رسیده [باز] با تو محاجّه و ستیزه کند، بگو: بیایید؛ ما پسرانمان و شما هم پسرانتان، و ما زنانمان و شما هم زنانتان، و ما جانهایمان و شما هم جانهایتان را بیاورید، سپس مباهَلَه کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم ﴾. (سوره آل‌عمران – آیه ۶۱)

ماجرای نامه پیامبر(ص) به نجرانی ها
پیامبر اکرم (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) پس از فتح مکّه، در شوّالِ سال نُهم هجرت، به فرمان خداوند، دستور تنظیمِ نامه ‏اى براى دعوتِ نجرانى ‏ها به اسلام را صادر فرمودند. مخاطب پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) عالمانِ بزرگى بودند که یک حکومت دینى مسیحى را اداره مى‏ کردند.

اُسقف [= کشیش] اعظم با مطالعه نامه، تصمیم به مشورت مى ‏گیرد. پس از تبادل نظر، مجلسِ بسیار بزرگى در کلیساى اعظم برپا شد.

ابتدا اُسقف اعظم، نامه پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) را براى مردم قرائت کرد تا نظرات خود را اعلام کنند.

یکى از علماى بزرگ مسیحى به نام «حارثه» تحقیق درباره حقّانیّت پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) را مطرح نمود.

اُسقف اعظم فرمان داد تا فرازهایى از صحیفه آدم، صحیفه ابراهیم و شیث علیهم ‏السلام، تورات و اِنجیل که در آن‏ها ذکر محمّد و آلِ محمّد علیهم ‏السلام به صراحت آمده بود، براى جمعیّتِ حاضر در کلیسا خوانده شود.

با قرائت صُحُف و کُتبِ انبیاى پیشین، بر همه روشن شد که به تصریحِ آن متون، پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) از نسل ابراهیم و اسماعیل علیهماالسلام است، و نسلِ وى، از دخترِ اوست. و آن که خاتَم پیامبران است نامش «محمّد» و نام دیگر او «احمد» است. دین او جهانى است و اختصاصى به فرزندانِ اسماعیل ندارد؛ و آن‏که منجى بشریّت است، و جهان را پُر از «عدالت» مى‏کند، آخرین فرزند و دوازدهمین جانشین از نسلِ اوست.

پس از قرائتِ این متون، شُبهه ‏افکنان و مُنکِران مغلوب شدند ولى باز هم تسلیم نشدند. آن‏گاه به سرپرستى اُسقف اعظم به مدینه آمدند تا از نزدیکْ پیامبرِ خاتم (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) را ببینند و رفتار و گفتار او را با اوصافى که در کتاب‏هایشان یافته بودند، بسنجند. امّا تا سه روز، نَه رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) درباره موضوع اصلى با آنان سخن فرمود و نَه آنان با رسول خدا صلى‏الله‏علیه‏و‏آله گفتگویى کردند.

در روز سوّم، رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) ایشان را به اسلام دعوت کرد. امّا آن‏ها ضمن اعتراف به تطبیق خصوصیّاتِ آن حضرت با ویژگى‏هاىِ مذکور در اِنجیل، به بهانه «انکارِ الوهیّت عیسى» از پذیرش دینِ اسلام خوددارى کردند.

نزول آیه مباهله
پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) در این باره با آنان مناظره فرمود. امّا منکِران باز هم بَراهینِ روشنِ آن حضرت را نپذیرفتند و پیشنهاد مباهَلَه را مطرح ساختند.

در این هنگامه، خداى متعال، “آیه مباهَلَه” را بر پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) فرو فرستاد. رسول خدا نیز آنچه را که بر او نازل شده بود، بر آنان قرائت کرد و فرمود: «خداوند به من فرمان داده است که اگر بر سخن خود پاى فشردید، درخواست‏تان را اجابت کنم و با شما مباهَلَه نمایم».

دو تَن از مسیحیان نجران که بیش از همه به حقیقت واقف بودند و از مباهَلَه وحشت داشتند، به همراهانِ خود گفتند: «اگر با اصحاب و قوم خود به مباهَلَه با ما آمد، با او مباهَلَه مى‏ کنیم، زیرا این دلیل است که او پیامبر نیست. امّا اگر فقط با اهل‌بیتش به مباهَلَه بیاید با او مباهَلَه نمى‏کنیم؛ چرا که او اهل‌بیتش را در معرضِ خطر قرار نمى‏دهد مگر آنکه از راستگو بودنِ خود مطمئن باشد». این سخن، مورد تأیید اُسقف اعظم قرار گرفت.

خداى متعال، آرایشِ سپاه اسلام را در برابر صف‏ آرایى مِهتران مسیحیان نَجران، خود به عهده گرفت. لذا آیه مباهَلَه، دستورالعمل پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) قرار مى‏ گیرد و باید «پسران» و «زنان» و «نفْـسِ» خود را به دلالتِ آیه ﴿ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ﴾ به آوردگاهِ سِترگِ مباهَلَه، همراه خود بیاورد.

همراهان پیامبر(ص) در روز مباهله

با طلوعِ آفتابِ روزِ سه شنبه ۲۴ ذو‏الحجّه سال نُهم هجرى، مطابق با سال ۶۳۱ میلادى، پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) به سوى محلّ مباهَلَه، درحالى ‏که امیرمؤمنان علیه ‏السلام به منزله «نفْـسِ پیامبر» دوشادوش و دست در دست راستِ پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) و امام حسن علیه‏ السلام در سَمت چپ پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) و امام حسین علیه ‏السلام در آغوش پیامبر، و همه گِرداگِرد شمعِ بى ‏مانند جمعِ آفرینش؛ ریحانه ملکوت، حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام حرکت کردند تا به هم‏آوردى با بزرگان نصارا، آمین‏ گوىِ دعاىِ محمّد مصطفى (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) باشند.

پنج تَن اطهار علیهم ‏السلام در هاله ‏اى از نور، آرام آرام پیش مى ‏آمدند. هستى، چنان غَرقِ تماشایِشان بود که انگار خداوند، بهشت را به معرضِ تماشا گذاشته است. پنج تن اصحاب کِسا علیهم‏السلام به محل تعیین شده رسیدند و زیر عبا ایستادند. پیامبر، دستِ راست خود را به سوى آسمان گرفت. سپس انگشتان را از هم باز کرد و در همان حال فرمود: «خدایا، اینان اهل‌بیت من و خاصّانِ من هستند. هرگونه بدى را از ایشان دور کن و آنان را پاک گردان. خدایا، این ـ على ـ منظور از «نفسى» است؛ و او نزد من همتاىِ نفْسِ من است. خدایا، این ـ فاطمه ـ منظور از «نسائى» است و او افضلِ زنانِ جهان است. خدایا، این ـ حَسن و حُسین ـ دو فرزند و نوه من هستند. من با هر کس که با اینان جنگ کند، روى جنگ دارم و با هر کس که با اینان دوست باشد، دوستم».

ترس سران مسیحیان از غضب الهی
هنوز مباهَلَه انجام نشده است، امّا آثارِ غضبِ الهى ظاهر گشته و عذاب درحال نازل شدن مى‏ باشد. دو نفر از سران مسیحیان نزد پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) آمدند و پرسیدند: اى ابوالقاسم، به وسیله چه کسانى با ما مباهَلَه مى ‏کنى؟ حضرت فرمودند: «به وسیله بهترین مردم روى زمین و عزیزترین آن‏ها نزد خداوند عزّوجلّ».

سپس پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) به على و فاطمه و حسن و حسین علیهم ‏السلام اشاره کرده و فرمود: «به وسیله اینان». دگربار فرمودند: «آیا لحظاتى پیش این مطلب را به شما خبر ندادم؟ بلى، قسم به آن‏که مرا به حقّ مبعوث کرده، دستور داده شده ‏ام به وسیله اینان با شما مباهَلَه کنم. اینان هستند پسران و زنان و نفسِ ما».

تسلیم نجرانیان و ترک مباهله
از این‏رو، به دستورِ اُسقف اعظم، تصمیمِ قطعى نجرانیان بر تَرکِ مباهَلَه و قبولِ مالیات (= جزیه) بین خودشان تصویب شد…

هنگامى‏ که پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) و اهل‌بیت علیهم‏السلام با همراهى مردم از جایگاه مباهَلَه به مسجد رسیدند، جناب جبرئیل نازل شد و این پیام آسمانى را عرضه داشت: «یا محمّد، پروردگار عزّوجلّ به تو سلام مى ‏رساند و مى‏گوید:… اى احمد، به عزّت و جلالم سوگند، اگر تو با کسانى از اهل‌بیتت که در زیر کِساء بودند با همه اهلِ آسمان و زمین و مخلوقات، مباهَلَه مى‏کردى، آسمان تکّه‏ تکّه مى‏شد و کوه‏ها قطعه ‏قطعه مى ‏گشت و زمین از هم گسیخته مى ‏شد و هرگز آرام نمى ‏گرفت مگر آنکه من اراده مى ‏کردم».

پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) با شنیدن این پیامِ الهى، به سجده درآمد و چهره بر خاک سایید. سپس دستانش را بلند کرد و در آن حال، سه بار فرمودند: «شُکر خدایى را که نعمت مى ‏دهد». سپس فرمود: «لعنت ابدى خدا تا روز قیامت بر کسانى که بر شما اهل‌بیت ظلم کنند، و در اجرى که خداوند بر آنان واجب کرده نسبت به من کوتاهى کنند».

احیای نبوت و ولایت در روز مباهله
روزِ فرخنده «مباهَلَه»، قبل از هر چیز، با احیاى نبوّت و ولایت، پُر شُکوه‏ترین و شگفت‏ انگیزترین جلوه از حقیقتِ جاودانى و جهانىِ اسلام، یعنى «نبوّت و خاتمیّتِ نبوى» و «ولایت و امامتِ عَلَوى» است.

در روز مباهَلَه، از یک‏سو، حقّانیّتِ اسلام بر دیگرِ ادیان و عقایدِ تاریخ ثابت شد، و از دیگر سو؛ کادرِ رهبرىِ این عقیدتِ انسانى تا پایان روزگار تعیین گردید.

آیه مباهله عالی ترین مدرک حقانیت امامت امیرالمؤمنین(ع)

آیه مباهَلَه، عالى ‏ترین مدرک براى حقّانیّتِ امامت و خلافتِ بلافصل على علیه‏ السلام بعد از شهادت جانسوز رسول اکرم (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) مى ‏باشد، و نیز واضح‏ترین دلیل بر فضیلت امیرمؤمنان «على بن ابى طالب علیه‏ السلام» است. زیرا خداوند به پیامبر دستور مى ‏دهد که نفْسِ خود را براى مباهَلَه دعوت کن. بدیهى است که مراد از نفْسِ پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) شخصى غیر از خود آن حضرت است، و او ـ على علیه‏ السلام ـ در همه فضایل و کمالات، ـ غیر از نبوّت ـ هم‏رتبه پیامبر و مساوى با ایشان است.

فرمایش امام رضا(ع) درباره آیه مباهله

امام هشتم، حضرت رضا علیه‏السلام آیه مباهَلَه را از جهتِ دلالت بر امامتِ امیرمؤمنان علیه‏السلام بهترین و روشن‏ترین آیه در قرآن دانسته‏ اند و با استناد به این آیه و عملِ رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) پس از نزول آن، ثابت مى ‏کنند که امیرمؤمنان علیه‏ السلام؛ «نفْـسِ پیامبر» و با «فضیلت‏ترین خلقِ خدا» پس از پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) مى ‏باشند.

امیرمؤمنان على علیه ‏السلام، در شوراى شش نفره ‏اى که «خلیفه دوم» براى انتخاب خلیفه پس از خود ترتیب داده بود، براى یادآورى حقّ و حقّانیّتِ خود به حاضران، به ماجراىِ نزولِ آیه شریفه مباهَلَه اشاره کردند و خطاب به اعضاى شورا فرمودند: «آیا احدى هست که در این فضیلت با من شریک باشد؟» همه اعضاى شورا اعتراف کردند که این آیه در شأن حضرتش نازل شده است.

ماجراى شکوهمند مباهَلَه از چند جهت، بر افضلیّتِ اهل‌بیت علیهم ‏السلام دلالت دارد:
اول: به فرمان الهى، دعوتِ پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) از امیرِ مؤمنان، حضرت فاطمه زهرا، امام حسن مجتبى و حضرت سیّدالشّهداء امام حسین ـ درود خدا بر آنان باد ـ بیانگر این حقیقت است که آن بزرگواران، محبوب‏ترینِ افراد نزد رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) بودند، و روشن است که محبوب‏ترین فرد نزد پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله)، با فضیلت ‏ترین افرادِ امّت پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) نیز خواهد بود.

دوّم: دعوت رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) از اهل‌بیت علیهم ‏السلام براى مباهَلَه با دشمنانِ دین، نشان از رفعت و عظمتِ جایگاه و جلالت ایشان نزد خدا دارد. زیرا پیامبر (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) از میان بانوان و خویشاوندان خود، تنها امیرِ مؤمنان علیه‏السلام، حضرت فاطمه علیهاالسلام، امام حسن مجتبى علیه‏السلام، و امام حسین علیه‏السلام را برگزیده و اَحدى از بنى هاشم و خویشاوندان و همسرانِ خود را در این امر با آن بزرگواران شریک نساخته، تا چه رسد به اصحاب و سایر مسلمانان!

سوّم: یکى دیگر از وجوهِ دلالتِ واقعه مباهَلَه بر افضلیّتِ اهل‌بیت علیهم‏السلام یارىِ دین خدا به دست ایشان است.

زمانى که رسولِ خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) با اهل‌بیت خویش براى مباهَلَه خارج شدند، به ایشان فرمودند: «هرگاه من نفرین کردم، شما آمین بگویید». این جریان به خوبى نقشِ اهل‌بیت علیهم‏ السلام را هم در ثبوتِ نبوّت و راستىِ گفتارِ رسول خدا (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) روشن مى‏ کند، و هم بیانگر آن است که اگر دشمنانِ دین خدا، با ایشان وارد مباهَلَه مى ‏شدند، خداوند به واسطه اهل‌بیت علیهم‏ السلام دشمنانِ شریعت و دینِ خود را خوار و نابود مى ‏کرد.

بدیهى است کسى که چنین جایگاهى در مباهله انبیا علیهم‏السلام داشته باشد، به یقین؛ برتر و با فضیلت‏تر از کسانى است که از این جایگاه برخوردار نیستند.

آیه مباهله و افضلیت امیرالمؤمنین(ع) در میان امت
از این‏رو، آیه مباهَلَه بر افضلیّت امیرِمؤمنان در میان امّت دلالت دارد و بنا بر اتّفاقِ همه مسلمانان، کسى سزاوار و شایسته امامت است که با فضیلت‏تر باشد و این حقیقتى است که حتّى اشخاص متعصّبى چون ـ ابن تیمیه ـ بدان اقرار و اذعان دارند.

بى تردید هیچ‏کس به اندازه پیامبر گرامى (صلى ‏الله ‏علیه ‏و‏آله) نگران آینده مسلمانان نبوده است. آن حضرت کسى است که رنج مسلمانان برایش بسى سخت و در هدایتِ آنان بسیار حریص و نسبت به مؤمنانْ دل‏سوز و مهربان است.

از همین ‏رو، همه مسلمانان باور دارند که رسول خدا صلى‏ الله ‏علیه ‏و‏آله در پایان عمر، دو یادگارِ ماندگار و رهایى‏ بخشِ امّتِ اسلام از گمراهى را که هرگز از یک‏دیگر جدا نمى ‏شوند به جاى نهاد.

بزرگداشت مباهله نماد و نمود تعظیم قرآن و تکریم عترت

همه مى ‏دانند که آن حضرت رمزِ ماندگارى اسلام و رشد و بالندگى مسلمانان، و رهایى از گمراهى و پراکندگى و نابسامانىِ آنان را تنها در دو چیز مى‏ داند:

۱ ـ چنگ زدن به ریسمانى استوار، برکشیده از آسمان تا زمین، یعنى «قرآن کریم».
۲ ـ پناه بردن به کَهف حَصین و دِژ استوارِ دین، یعنى «اهل‌بیت کرام».

این‏گونه است که بزرگداشت و نکوداشتِ مباهَلَه، نماد و نِمود روشنى است از تعظیمِ قرآن و تکریمِ اهل‌بیت علیهم‏السلام.

اینک وظیفه هر مسلمانِ آگاهى است که با گرامیداشت و بزرگداشتِ این روز عزیز و مهمّ، هر چند قدمى کوچک، در راه اعتلاى عزّت و عظمت و حقّانیّت اسلام و اهل‌بیت (علیهم ‏السلام) بردارد.

باشد که جاودانگى این پیروزى بزرگ را با ظهور و برپایى حکومتِ شکوهمندِ عُصاره خلقت، موعودِ موجود، حضرت بقیّه ‏اللّه‏ الاعظم، امام زمان (عَجّلَ‌ الله تَعالى فَرَجَهُ الشّریف) شاهد و ناظر باشیم.

مرتضی نجفی قدسی

ماجراى مباهَلَه در کتاب‏هاىِ پُرشمارى از منابع شیعه و اهل‌سنت رقم خورده است. برخى از آن‏ها عبارتند از:

– بحارالانوار؛ ج ۲۱، صص ۲۸۰ ـ ۳۵۴٫ اقبال الاعمال؛ صص ۳۱۰ ـ ۳۴۸٫ الارشاد فى معرفه حجج‌الله على العباد؛ شیخ مفید، ج۱، ص۱۶۹، دارالمفید.
– الکشّاف؛ زمخشرى، ج ۱، ص ۲۸۳٫ تفسیر الرازى؛ فخررازى، ج۴، ص۲۴۰٫
– صحیح مسلم؛ مسلم النیشابورى، ج۱۲، ص۱۲۹، ح۴۴۲۰٫
– فتح البارى؛ (شرح صحیح البخارى)، ابن حجر عسقلانى، ج۷، ص۷۴٫
– الاحتجاج شیخ طبرسی، ج۱، ص۱۹۴٫
– الصواعق المحرقه، احمد بن حجر الهیتمی، ص۱۵۶٫
– تاریخ مدینه دمشق، ابن عساکر، ج۴۲، ص۴۳۲٫

پایان پیام/.

*منبع: عترتنا

جمعه 24/5/1399 - 14:39
ایرانگردی

 

مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران گفت: پیرو دستور شهردار محترم تهران و تاکیدات معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ،با توجه به نزدیک شدن به ایام سوگواری ماه محرم، این سازمان آمادگی دارد مجموعه های غیرآبی خود را در اختیار هیات های عزاداری قرار دهد.

به گزارش روابط عمومی سازمان ورزش شهرداری تهران، "امیر محسنی" با اعلام این خبر افزود: هم اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، بخشی از مجموعه های این سازمان غیرفعال است که با توجه به ابلاغ ستاد مقابله با ویروس کرونا، می توان بخشی از برنامه های ایام سوگواری ماه محرم را در فضاهای ورزشی برگزار کرد.

وی افزود: بیش از 200 مجموعه ورزشی و 400 زمین چمن مصنوعی در اختیار سازمان ورزش قرار دارد که بخشی از این مجموعه ها آمادگی دارد با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی، میزبان مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان کربلا باشد.

به گفته مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران، هیات های مذهبی می توانند در هفته پیش رو و پس از دریافت معرفی نامه از سازمان تبلیغات اسلامی، درخواست های خود را جهت بررسی و دراختیار گذاشتن فضای برگزاری مراسم به سازمان ورزش شهرداری تهران ارسال کنند.

جمعه 24/5/1399 - 12:59
ایرانگردی

 

اولین کتابخانه عمومی مترو در جهان در متروی تهران با ۴ هزار جلد کتاب شروع به کار کرد.
 به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه، در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی در متروی تهران  که بعدازظهر امروز ۲۲ مردادماه۹۹ در ایوان انتظار ایستگاه متروی حضرت ولیعصر(عج) با حضور محمدجواد حق شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران، فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه، علیرضا مختار پورمدیرکل کتابخانه های عمومی کشور و هادی ناصری مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران اظهار کرد: یکی از ویژگی های این نوع کتابخانه ها این است که با توجه به اینکه ساخت کتابخانه هزینه های زیادی دارد، با ایجاد چنین ظرفیت هایی می‌توانیم کار کتابخوانی را راحت تر انجام دهیم.
هادی ناصری با اشاره به اینکه  این کتابخانه کار خود را با 4 هزار جلد کتاب آغاز کرد افزود:ارائه خدمات این کتابخانه با سایر کتابخانه ها متفاوت است و در آینده شاهد افزایش کتابخانه در تهران خواهیم بود.
ویژگی های مهم افتتاح کتابخانه عمومی در متروی تهران
در ادامه مدیرکل کتابخانه های عمومی کشوربا بیان اینکه ۳ ویژگی در این کار اهمیت ویژه ای دارد و اولین آن، همکاری خوب بین ۲ نهاد بود افزود: کسانی که این پروژه را اجرا کردند همگی جوان هستند و ویژگی مهم دوم کار اجرای همین موضوع است.
علیرضا مختارپور تصریح کرد: بحث اخلاقی خوبی اتفاق داده و این روحیه قدرشناسی متقابل بسیار ارزشمند است، چراکه هر ۲ نهاد کتابخانه استان تهران و شرکت بهره برداری متروی تهران رفتار خوبی با یکدیگر داشتند.
افتتاح ماهانه یک کتابخانه در ایستگاه های مترو 
در پایان عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یکی از مصارف و نیازهای شهروندان در حوزه معنوی و فرهنگی بحث استفاده و بهره گیری از کتاب است گفت: امیدوارم هر ماه شاهد افتتاح یک کتابخانه در ایستگاه های مترو باشیم.
حق شناس با اشاره به اینکه در دهه ۵۰  جمعیت کشور حدود ۱/۳ جمعیت امروزبوده و تیراژ کتاب نیز حدود ۳ هزار جلد بودافزود:  با کمال تلخی، در دهه ۹۰ تیراژ کتاب به کمتر از ۵۰۰ جلد رسیده است.
وی تصریح کرد: مهم ترین دغدغه ای که می توان در این شهر داشت، توجه به همین موضوع است که چگونه سرانه کتاب خوانی شهرمان را افزایش دهیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: قبل از کرونا در تهران حداقل ۱ میلیون مسافر و ۲/۵ ملیون سفر در مترو داشتیم.
وی با بیان اینکه به طور متوسط فاصله قطار ها حدود ۴ تا ۵ دقیقه است گفت: خوشبختانه این اتفاق ارزشمند انجام شد و امیدوارم حداقل هر ماه افتتاح یک کتابخانه را در مترو داشته باشیم و ما در شورا به سهم خود کمک می کنیم.حق شناس بیان کرد: باید به فکر استفاده از کتاب های مجازی هم باشیم.
در حاشیه این مراسم مهندس فرنوش نوبخت با اشاره به افتتاح کتابخانه عمومی در متروی جهان گفت: امروز شاهد افتتاح کتابخانه عمومی در متروی تهران هستیم و طبق تفاهم نامه منعقد شده بین شركت بهره‌برداری متروی تهران و حومه و نهاد كتابخانه‌های عمومی استان تهران در هشت ایستگاه منتخب "مترو كتاب" راه اندازی شد.
وی گفت: شرکت بهره برداری متروی تهران در کنار خدمات رسانی به شهروندان اقدام فرهنگی و اجتماعی خوبی در ایستگاه های خطوط متروی تهران انجام داده که می توان به طرح کتابخانه ای به وسعت یک شهر اشاره کرد.
نوبخت تصریح کرد: این طرح با همكاری یكی از شركت های كسب و كار اینترنتی متشكل از تعدادی از جوانان نخبه كشور شرایطی برای دسترسی رایگان به كتاب های الكترونیكی از طریق گوشی های هوشمند بود که در ۲۲ ایستگاه منتخب متروی تهران در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ اجرا شد امیدواریم ما به عنوان یک نهاد خدمتگذار مردم،با افتتاح این کتابخانه عمومی بتوانیم در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی به افراد جامعه خدماتی داشته باشیم.
لازم به توضیح است این کتابخانه در راستای برنامه‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی اجتماعی شرکت بهره برداری متروی تهران با مشارکت نهاد کتابخانه های عمومی استان تهران با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین مسافران متروی تهران اجرا شد.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

پنج شنبه 23/5/1399 - 12:4
ایرانگردی

 
شهرداری منطقه۱۳ ، مجمع خیرین مدرسه ساز استان تهران و آموزش و پرورش برای نوسازی ، بازسازی و تجهیز مدارس این منطقه همکاری می کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۱۳ ، اولین نشست مشترک شهرداری منطقه ، مجمع خیرین مدرسه ساز استان تهران و آموزش و پرورش منطقه ۱۳ به مدیریت مرتضی رحمان زاده شهردار منطقه ۱۳ و با حضور حسینی مدیر آموزش و پرورش منطقه و دکتر قربانی مدیر عامل مجمع خیرین با هدف بررسی و بهبود اوضاع فضاهای آموزشی و واحدهای آموزشی منطقه ۱۳ روز چهارشنبه ۲۲ مردادماه ،در محل شهرداری منطقه ۱۳ تشکیل شد.
شهردار منطقه۱۳ در نشست مشترک با مدیر عامل مجمع خیرین آموزش و پرورش منطقه ، آمادگی این منطقه برای نوسازی و تجهیز مدارس اعلام کردو خواستار تعاملات بیشتر با مجمع خیرین و آموزش و پرورش منطقه شد .
وی با بیان اینکه خیرین نیکوکار مدرسه ساز به عنوان معماران فرهنگی جامعه نقش بسیار ارزشمندی در ترویج و توسعه فرهنگ کار خیر دارند ابراز امیدواری کرد : با جذب اعتبارات لازم و همچنین مشارکت آموزش و پرورش و نیکوکاران عرصه مدرسه سازی ، اقدامات موثر و ماندگاری در زمینه توسعه و بازسازی مدارس منطقه انجام شود
در این جلسه، حسینی ضمن تقدیر و تشکر از همکاری و تعامل شهرداری، گزارشی از وضعیت فضاهای آموزشی ارائه کرد
در این جلسه برای فراهم کردن بستر نوسازی و تجهیز مدارس ، برنامه ریزی لازم برای تشکیل کارگروه فضاهای آموزشی انجام شد.

چهارشنبه 22/5/1399 - 21:33
ایرانگردی

 

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر اینکه رونق اقتصاد شهری، نیازمند بسترسازی برای حضور فعال بخش خصوصی است، گفت: به این منظور، بستر لازم برای مشارکت بخش خصوصی در احداث بازارهای جدید میوه و تره بار فراهم شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با بیان اینکه حکمرانی خوب شهری از تعامل سازنده سه ضلع نهادهای عمومی، بخش خصوصی و جامعه مدنی به دست می‌آید، افزود: اولویت اصلی و نتیجه غایی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در توسعه کیفی و کمی خدماتی که ارائه می‌دهیم، رضایتمندی شهروندان است.
وی با اشاره به یک میلیون نوبت خرید روزانه در میادین میوه و تره بار و اختلاف قیمت 30 تا 40 درصدی محصولات در این مراکز نسبت به سطح شهر، اظهار کرد: ساخت بازارهای جدید میوه و تره بار ضمن تامین مایحتاج روزانه شهروندان، برای مشارکت‌کنندگان بخش خصوصی نیز می‌تواند سود مناسبی به همراه داشته باشد.
راد با بیان اینکه اصلاح زنجیره تامین میوه و تره بار یک ضرورت است، تصریح کرد: با اصلاح فرآیند توزیع و کاهش فاصله تولید تا مصرف، می‌توانیم ضمن کاهش ضایعات و هدررفت محصولات، نقش موثرتری در کاهش قیمت میوه و تره بار ایفاء کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف شهروندان، خاطرنشان کرد: تغذیه سالم را می‌بایست به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم تا مصرف درست و بهینه مواد سالم غذایی، ضمن تامین سلامت شهروندان، سهم بیشتری در کاهش هزینه‌ خانوارهای شهری داشته باشیم.

چهارشنبه 22/5/1399 - 17:42
ایرانگردی

 

 رحیمی؛ دبیر و جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۱۶ از کسب رتبه برتر منطقه در آمادگی و کسب رتبه دوم در مقابله با ویروس کرونا در بین مناطق ۲۲گانه خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۶؛ دبیر و جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران منطقه اظهار داشت: ستاد مدیریت بحران منطقه در ارزیابی عملکرد مناطق ۲۲گانه حائز کسب رتبه نخست در آمادگی شد و ارزیابی‌ها در موضوعاتی چون: برگزاری مانور با محوریت مدیریت بحران در سطح منطقه، برگزاری مانور با محوریت پدافند غیرعامل در سطح منطقه، برگزاری جلسات منطقه و نواحی بصورت فصلی و هر شش ماه یک بار، برگزاری جلسات کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بصورت ماهانه در سطح منطقه، تشکیل و ساماندهی تیم‌های ارزیابی و هماهنگی عملیات میدانی (یک تیم در هر منطقه)، استقرار و عملیاتی نمودن ستادهای مدیریت بحران نواحی در پایگاه های پشتیبانی، عملیاتی نمودن کارکردهای مصوب دستورالعمل نگه‌داری و بهره‌برداری از پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران برای پایگاه‌های در اختیار سازمان، نگهداشت تجهیزات موجود در پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران در اختیار ستادهای مدیریت بحران مناطق، نگهداشت هفته پدافند غیرعامل، فعال‌سازی گروه‌های دوام، تهیه و تدوین EOP عمومی برای مناطق، افزایش آمادگی، ایمنی و امنیت ستاد مدیریت بحران منطقه و ... صورت گرفته است.

وی افزود: ستاد مدیریت بحران منطقه ۱۶، همچنین در ارزیابی مقابله با کرونا حائز کسب رتبه دوم شد و ارزیابی این موضوع با بررسی مواردی از قبیل اقدامات پیشگیرانه در ساختمان‌های منطقه، اقدامات انجام شده جهت ارباب رجوع در مناطق، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، برگزاری دوره‌های آموزشی، ضدعفونی مراکز و معابر شهری، استفاده از ظرفیت‌های اعضاء تخصصی منطقه، ارائه گزارش اقدامات انجام شده در زمان بندی مناسب به سازمان، استفاده از تجهیزات و امکانات خاص و فعال‌سازی این امکانات، تبلیغات محیطی و مجازی و ... انجام شده است.

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 22/5/1399 - 17:29
ایرانگردی



سرپرست معاونت حمل ونقل وترافیک منطقه از اجرایی شدن طرح TOD (توسعه برپایه حمل ونقل) در قلب پایتخت خبر داد.
به گزارش شهر، به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۶، به منظوربررسی زونهای *TOD منطقه و مکانیابی موقعیت مناسب جهت اجرایی شدن طرح ، نشستی با حضور معاونان شهردار برگزار شد.
دراین نشست  درخصوص اجرای طرح  TODدر منطقه بحث و تبادل نظر صورت گرفت و محمد عندلیب سرپرست معاونت حمل ونقل وترافیک ضمن درنظر گرفتن شاخصه ها و اولویت های طرح، ایستگاه نجات الهی را بدلیل قرارداشتن در موقعیت راسته فرهنگی خیابان کریم خان و گردشگری و صنایع دستی آن و مجتمع ایستگاهی درضلع شمالی پارک مریم، بعنوان مکانی مناسب جهت انجام فعالیتهای مطالعاتی در روند اجرای طرح پیشنهاد کرد.
* مفهوم مرکزی TOD ایجادمنطقه های پیاده درتمام سطح شهراست که ازطرفی، کل شهر را پوشش می دهند واز سوی دیگر، با سیستم پر کشش حمل ونقل عمومی (مثلا مترو) به هم متصلند، TOD یک بازآفرینی همگن و به هم پیوسته در سراسر شهر است که روح حاکم برآن، یعنی پیاده مداری، در تمام شهرجاری شده و شهر را مناسب زیست و طبیعت انسان بازسازی می کند.

 

چهارشنبه 22/5/1399 - 17:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته