• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2590
تعداد نظرات : 2639
زمان آخرین مطلب : 1650روز قبل
مهدویت

مهدی جان ، آقای من

می دانم ، خوب می دانم که شایسته نعمت وجود تو نیستم

میدانم که شایسته نام منتظر نیستم ،

ولی یوسف زهرا امید به عطوفت و مهربانی و بخشش تو دارم

تو را به آبروی مادر غریبت زهرا یاریم کن

مرا یاری کن تا در این دنیایی که بی تو بودن افتخار است و هنر

با تو باشم ، با تو بمانم و با یاد تو ترک دنیا کنم و بمیرم

 

جمعه 3/6/1396 - 10:21
عقاید و احکام

ابن حجر عسقلانی در تهذیب التهذیب نقل می کند که ابوحنیفه می گفت: «مدتی نزد جعفر بن محمد(علیه السلام) رفت و آمد می کردم. او را همواره در یکی از این سه حالت می دیدم؛ یا نماز می خواند، یا در حال روزه بود و یا قرآن تلاوت می کرد و هرگز او را ندیدم که بدون وضو حدیث نقل کند».1نیز از ابوحنیفه روایت شده است که در مورد امام صادق(علیه السلام) می گفت: «در علـم و عبادت و پرهـیزگـاری برتر از جعفـربن محمد(علیه السلام) هیچ چشمـی ندیده، هیچ گوشی نشنیده و به قلب هیچ بشری خطور نکرده است.»2

1.ابن حجر عسقلانی، تهذیب التهذیب، ج1ص88؛

 2.حیدر اسد، الامام الصادق و مذاهب الاربعه،ج1ص53 به نقل از: جایگاه اهل‌بیت (ع) از دیدگاه ابوحنیفه، محمد شفق خواتی، طلوع، بهار 1385، شماره 17، (30 صفحه، از 145 تا 174).ص162

جمعه 3/6/1396 - 6:14
عقاید و احکام


نقل شده که روزی ابوحنیفه(رح) در مراسم حج نزد امام صادق(علیه السلام) آمد و امام با او معانقه نمود و از احوال او و خانواده اش پرسید. فردی سؤال کرد: آیا این مرد را می شناسی؟ امام فرمود: من از احوال او و خانواده اش می پرسم و تو می پرسی آیا او را می شناسی؟ این ابوحنیفه فقیه ترین فرد شهر خود است.
(ابوالمؤید خوارزمی، جامع مسانید ابی حنیفه، ج2، ص376 به نقل از: جایگاه اهل‌بیت (ع) از دیدگاه ابوحنیفه، محمد شفق خواتی، طلوع، بهار 1385، شماره 17، (30 صفحه، از 145 تا 174). صص153و154)

جمعه 3/6/1396 - 6:11
اهل بیت

از زمانی که به عقیده شیعیان دوازده امامی امام مهدی از دیده‌ها پنهان شده و در پس پرده غیبت زندگی خود را شروع کرده‌است، انبوهی از پرسش‌ها، پیرامون مسائل غیبت مطرح شده‌است که بسیاری از آنها از یک پیشینه دیرینه‌ای برخوردار است، به گونه‌ای که بسیاری از این سؤال‌ها در نوشته‌های نویسندگان کتاب‌های مربوط به امام مهدی در قرن چهارم و پنجم اسلامی مطرح گردیده و علما پاسخ‌های مناسبی به آن داده‌اند.

به عقیده شیعیان دوازده امامی اصولاً هر جامعه‌ای برای خود تشکیلات و سازمانی دارد، و برای بقا و ادامه کار سازمان‌ها و به منظور تعقیب هدف، وجود رهبری لازم است. هرگاه این رهبر در دل اجتماع باشد، وجود و مداخله‌اش در رهبری و گردش تشکیلات و سازمان‌ها لازم و ضروری خواهد بود، ولی هرگاه که رهبر به عللی محبوس، یا تبعید و دور افتاده، یا بیمار باشد، وجود او برای پیگیری امور اجتماع و افراد، کافی خواهد بود؛ زیرا باز مردم به امید آن رهبر، دست به دست هم داده، کارها را ادامه می‌دهند. در طول تاریخ، در میان ملل زنده که قیام و نهضت‌هایی داشتند، برای این مطلب گواهی‌های فراوانی وجود دارد[نیازمند منبع] که نشان می‌دهد تا آن رهبر از حیات و زندگی برخوردار بوده، هر چند از نزدیک موفق به رهبری نمی‌شده، اما تشکیلات آن گروه، باقی و پایدار می‌مانده‌است؛ اما لحظه‌ای که حیات و زندگی او به پایان می‌رسید، تفرقه و دو دستگی، پراکندگی قوا و نابسامانی در میان جمعیت حکم‌فرما می‌گردید.

به عقیده برخی شیعیان اگر رهبر یک جنبش در میان مردم هم نباشد، وجود واقعی او می‌تواند الهام‌بخش معنوی و مایه امید، تحرّک و یادآوری گردد و اما در مورد اینکه چرا خداوند امام را در موقع ظهور خلق نکرد، باید گفت: اگر چنین بود، اصولاً عنوان انتظار ظهور مصلح، واقعیت خارجی پیدا نمی‌کرد، زیرا انسان‌ها در انتظار فردی می‌توانند باشند که به زنده بودنش معتقدند والاّ نمی‌توان بشریت را به این دلخوش داشت که چند سال بعد ممکن است کسی به دنیا آید که قرار است نقش منجی را ایفا کند. پس آدمیان در شناخت دقایق و ظرایف حیات و برای آنکه در مسیر تکاملی به پیکار برخیزند، لازم است که از وجود رهبری، حتی اگر غایب باشد، الهام گرفته و بهره‌مند گردند.

در ادبیات تشیع دو نوع پنهان شدن و غیبت از نظرها وجود دارد:

غیبت صغرا
غیبت کبرا

غیبت صغری در ادبیات شیعی به معنای غایب شدن کوتاه مدت است و بنابر آموزه‌های شیعی دورانی است که در آن امام مهدی (عج) زندگانی مخفی و فقط از طریق نمایندگان چهارگانه خود با شیعیان ارتباط داشته است. این دوره از سال ۲۶۰ ه‍. ق (۸۷۴ م) آغاز و در ۳۲۹ ه‍. ق (۱–۹۴۰ م) پایان یافته است.

پیشوای یازدهم شیعیان، مدت شش ساله امامت خود را در خفا و تقیه زندگی می‌کرد؛ زیرا خلیفه وقت، معتمد عباسی، ارتباطات امام را محدود کرده بود و از طریق جاسوسان خود، آن حضرت را به‌شدت زیر نظر داشت. از این رو، بیشتر شیعیان از تماس با امام محروم بودند و صرفاً برگزیدگانی از شیعیان می‌توانستند شخصاً با او در تماس باشند.[۱] امام عسکری (ع) سرانجام در سال ۲۶۰ق/ ۸۷۴م کشته شد.[۲]

از دیدگاه امامیه مجموعه ائمه(ع) با امام دوازدهم خاتمه می‌یابد. بنابر منابع کهن امامیه، پیشوای یازدهم شیعیان امام مهدی فرزند خویش را به صورت علنی به امامت بعد از خود منصوب نکرد؛[۳] بلکه به اشاره و تنها به برخی خواص او را معرفی کرد.[۴] از سوی دیگر، پیروان امام از ستم عباسیان به ستوه آمده بودند. خلیفه معتمد در جستجوی فرزند پیشوای یازدهم شیعیان بود و می‌کوشید تا او را بیابد و دستگیر کند. باورهای شیعیان دربارهٔ حجت بن الحسن در سطح جامعه مشهور و مطرح بود؛ از جمله آنکه آنان در انتظار قیام او هستند. از این رو، پیشوای یازدهم شیعیان فرزند خویش را پنهان می‌ساخت و تنها برخی از خواص توانستند فرزند امام را ببینند.[۵]

در منابع روایی امامیه نام و گواهی بسیاری از شیعیان که فرزند پیشوای یازدهم شیعیان را به چشم خود دیده‌اند، ثبت و ضبط شده‌است. بنابر روایتی منسوب به محمد بن عثمان، سفیر دوم پیشوای دوازدهم، امام عسکری چهل نفر از پیروان مورد اعتماد خود را گرد هم آورد و فرزندش را به آنها نشان داد.[۶]

پس از کشته شدن پیشوای یازدهم شیعیان در سال ۲۶۰ق. فرزندش امام مهدی بر پیکرش نماز گزارد و از آن روز غیبت صغرا آغاز شد و تا سال ۳۲۹ق. ادامه یافت. برخی منابع این دوره را «غیبت صغیره و برخی دیگر «غیبت صغری خوانده‌اند.

عد از درگذشت علی بن محمد سمری چهارمین نایب خاص پیشوای دوازدهم شیعیان، باب نیابت خاصه و وکالت از آن مسدود گشته و تا روز ظهور، نایب خاصی در میان شیعه نخواهد بود. بدین سان با وفات علی بن محمد سمری، غیبت صغرای امام زمان که۷۰ سال طول کشید، به پایان رسید و غیبت کبرای آن حضرت آغاز گردید.     متین دانشور  كارشناس فرهنگی و مذهبی

جمعه 3/6/1396 - 1:18
ایرانگردی

دبیر اجرایی و عضو هیأت‌داوران دومین جشنواره فیلم 180ثانیه‌ای پاسارگاد، از استقبال چشمگیر علاقمندان از دومین جشنواره فیلم 180 ثانیه‌ای پاسارگاد خبر داد.
 

به گزارش روابط‌ عمومی بانک‌پاسارگاد، خسرو رفیعی دبیر اجرایی و عضو هیأت‌داوران دومین جشنواره فیلم 180ثانیه‌ای پاسارگاد گفت: پس از تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم 180ثانیه‌ای‌ پاسارگاد، ارسال آثار به دبیرخانه همچنان ادامه دارد و علاقمندان، دانشجویان و هنرمندان بسیار خوب از این جشنواره استقبال کرده‌اند.

وی با بیان اینکه مهلت ارسال آثار تا پایان شهریور 1396 است، ادامه داد: علاوه بر فیلم‌های کوتاه، تعداد بسیاری ایده و فیلمنامه که امکان ساخت نداشته‌اند به دبیرخانه ارسال شده‌است که توسط هیأت‌ داوران جهت پرداخت کمک هزینه ساخت، بررسی خواهند شد.

رفیعی تأکید کرد: کلیه شرکت‌کنندگان در این جشنواره چه در بخش اصلی و چه در بخش جنبی (ارسال ایده) باید ضمن مراجعه به سایت جشنواره، نسبت به ثبت‌نام و درج اطلاعات خود اقدام کنند. در غیر این صورت، آثار آنها در بخش داوری شرکت داده نخواهد شد.

وی در ادامه در خصوص اهداف برگزاری جشنواره ادامه داد: برگزاری این جشنواره به دنبال نگاه ویژه‌ مدیرعامل بانک‌پاسارگاد به موضوعات اجتماعی و همچنین حمایت از فرهنگ و هنر آغاز شد و هدف آن، علاوه بر جلب افکار عمومی به موضوعات روز کشور، شناسایی استعدادها و توانمندی‌های جوانانی است که به این حوزه علاقمند هستند اما زمینه‌ بروز استعدادهای خود را نیافته‌اند. در همین راستا و در اولین دوره این جشنواره نیز زمینه برای ساخت فیلم و نمایش توانمندی‌ها برای بسیاری از جوانان فراهم شد. امیدوارم در دومین دوره از این جشنواره نیز به این مهم دست یابیم.

رفیعی در خصوص محورها و موضوعات این جشنواره ادامه داد: حفظ محیط‌زیست و منابع‌طبیعی، تکریم خانواده و حقوق اجتماعی و اهدای عضو از محورهای اصلی جشنواره هستند. همچنین یک بخش جنبی مربوط به ایده‌هایی که امکان ساخت پیدا نکرده‌اند نیز در جشنواره لحاظ شده‌است.

وی در خصوص حامیان معنوی این جشنواره تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی، سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری و انجمن اهدای عضو از حامیان معنوی این جشنواره هستند.

عضو هیأت داوران جشنواره با بیان اینکه تاکنون بیش از 450 اثر و 500 ایده به دبیرخانه جشنواره رسیده‌است، اظهار داشت: قرار است در هر بخش 4 نفر به عنوان برگزیدگان جشنواره انتخاب شوند. جوایز جشنواره در هر بخش برای نفرات اول تا چهارم به ترتیب عبارتند از تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 80 میلیون ریال، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 60 میلیون ریال، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 40 میلیون ریال، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال، تندیس جشنواره، لوح سپاس و مبلغ 10 میلیون ریال برای 4 ایده برتر در هر بخش.

رفیعی در خصوص شرایط و قوانین جشنواره خاطرنشان کرد: زمان آثار ارائه شده به جشنواره فیلم 180 ثانیه‌ای پاسارگاد بیش از 180ثانیه نباشد. سازندگان آثار، نسخه نهایی اثر خود را همراه با عکس کارگردان(پس از ثبت‌نام در سایت) برای دبیرخانه ارسال کنند. ارسال ایده‌های بخش جنبی باید (پس از ثبت‌نام در سایت) فقط از طریق ایمیل idea@pasargadfilmfest.ir انجام شود.

گفتنی است علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، تماس با دبیرخانه و همچنین ثبت‌نام، به سایت جشنواره به نشانی www.pasargadfilmfest.ir مراجعه کنند.

چهارشنبه 1/6/1396 - 20:22
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کاهش شنوایی و دیابت را از عوامل بروز زوال عقل و آلزایمر نام برد و گفت: نتایج مطالعات ما بر روی 30 هزار شهروند شهری و روستایی نشان می‌دهد تا 15 سال آینده 30 درصد جمعیت کشور مبتلا به دیابت هستند.
به گزارش ایسنا،‌ دکتر رضا ملک‌زاده در افتتاحیه اولین دوره آموزشی پروژه کشوری راه‌اندازی کلینیک‌های اختلالات شناخت و حافظه با تاکید بر اینکه در کشور اپیدمی بزرگ آلزایمر را خواهیم داشت، افزود: از هر 20 انسان بالای 60 سال و از هر 5 نفر بالای 80 سال یکی از آنها مبتلا به آلزایمر است.

 

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای حداقلی در سال 2015 در ایران 250 هزار نفر مبتلا به آلزایمر هستند که اگر بخواهیم این عدد را بپذیریم، هزینه نگهداری این تعداد نیم درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) را می‌طلبد که این میزان هزینه‌های مستقیم است و اگر هزینه‌های غیر مستقیم را به آن اضافه کنیم، چندین برابر خواهد شد.

 

ملک زاده با تاکید بر اینکه دمانس (زوال عقل) بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند، ادامه داد: این بیماری به دلیل تغییر نقشه سلامت در ایران است و از سوی دیگر به دلیل نبود ابزارهای مناسب تحقیقاتی، محدودیت‌هایی را در حوزه‌های تحقیقاتی و تشخیصی ایجاد کرده است.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه همه ریسک فاکتورهایی که باعث بروز دمانس می‌شوند، در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: با افزایش امید به زندگی در کشور عواملی چون فشار خون و دیابت و متعاقب آن دمانس در کشور به شدت افزایش یافته است.

 

وی با اشاره به مطالعات وسیعی که در کشور اجرایی شده است، خاطر نشان کرد: این مطالعات در سال 2016 بر روی 30 هزار فرد شهری و روستایی در سنین 18 تا 70 سال انجام شد و نتایج آن نشان داد که 10 درصد مردم مبتلا به دیابت هستند، 27 درصد مردم قند بالای 150 دارند؛ از این رو تا 15 سال آینده 30 درصد ایرانی‌ها به دیابت مبتلا هستند.

 

به گفته این محقق، بیماری دیابت منجر به بروز بیماری‌های کلیوی، قلبی و آلزایمر خواهد شد.

 

ملک زاده اضافه کرد: نتایج این تحقیقات در زمینه فشار خون نشان داد 27 درصد افراد 18 سال به بالا فشار خون دارند و این میزان برای افراد بالای 60 سال به 55 درصد می‌رسد.

 

وی با تاکید بر اینکه علاوه بر آن 27 درصد ایرانی‌ها دارای چربی خون بالا هستند و 95 درصد ایرانی‌ها تحرک بدنی لازم را ندارند، خاطرنشان کرد: 30 درصد ایرانی‌ها چاق و 40 درصد ایرانی‌ها دارای وزن بالا هستند.

 

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در کشور درمانی برای دمانس نداریم و تنها روش‌هایی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری را داریم، گفت: درمان فشار خون و دیابت باید قبل از بروز دمانس باشد؛ چراکه بعد از ابتلا به این بیماری، کنترل فشار خون و دیابت موثر نخواهد بود.

 

وی افزایش سن را از جمله ریسک فاکتور بروز بیماری دمانس نام برد و افزود: بر این اساس پیشنهاداتی را می‌توان برای حفاظت از مغز و پیشگیری از زوال عقل مطرح کرد که یکی از آنها این است که باید شیوه زندگی در جامعه اصلاح شود و در این راستا باید به مسایل اجتماعی و ذهنی بیشتر پرداخته شود.

 

ملک زاده فعالیت بدنی را از دیگر موارد پیشگیری از دمانس نام برد و یادآور شد: در حال حاضر جمعیت شهرها به 70 درصد رسیده، ولی هنوز پیست امن برای دوچرخه‌سواری ایجاد نشده است.

 

وی با تاکید بر مصرف غذاهای سالم، ادامه داد: در این راستا حتی در روستاها رژیم غذایی سالم مشاهده نمی‌شود.

 

ملک زاده خواب کافی، عدم مصرف سیگار و دخانیات را از دیگر عوامل موثر در حفظ سلامتی ذکر کرد و ادامه داد: در حال حاضر مصرف تریاک بالا است و نتایج مطالعات نشان می‌دهد یکی از موارد تشدیدکننده دمانس مصرف تریاک است و 10 درصد افراد بالای 40 سال تریاک مصرف می‌کنند.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کم شدن قدرت شنوایی را از دیگر عوامل بروز آلزایمر دانست و خاطرنشان کرد: علاوه بر آن «تنهایی» بزرگترین ریسک فاکتور بروز آلزایمر است و این در حالی است که امروز رفت و آمدهای خانوادگی کم شده است.

 

وی به بیان روش‌های مراقبتی در خصوص دمانس و آلزایمر پرداخت و گفت: تشخیص زودهنگام یکی از الزامات ما است که در این راستا نیاز به تربیت نیروهای متخصص سالمندی داریم که اقدامات در این زمینه آغاز شده است و باید این فعالیت‌ها تقویت شوند.

 

ملک زاده ارتقای آگاهی جامعه را از دیگر اقدامات نام برد و تاکید کرد: در آینده یک سوم جمعیت کشور مبتلا به دیابت هستند، از این رو باید علاوه بر تقویت نظام مراقبتی در کشور، خانه‌های بهداشت و مراکز سلامت در جهت کمک به سالمندان تقویت شود.

 

معاون وزیر بهداشت همچنین از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با مراکز برای انجام پژوهش در حوزه‌های پیشگیری از دمانس و آلزایمر خبر داد.

 

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:47
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سلامت اجتماعی با رویکرد پیشگیری مهم‌ترین اولویت برنامه ششم توسعه است گفت: در تلاش هستیم تا با برنامه‌ریزی در راستای این مهم گام برداریم.
  ایسنا نوشت: فرید براتی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در مراسم افتتاحیه همایش علمی و کاربردی معاونین پیشگیری بهزیستی کشور که صبح امروز در سالن باغستان جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: موضوع پیشگیری از اعتیاد از دو دهه‌ قبل تشکیل و وظایفی تاکنون به این مجموعه محول شده است.

 

وی افزود: امسال با توجه به قوانین برنامه ششم، سازمان بهزیستی متولی سلامت و پیشگیری بوده است که در راستای این مسئولیت حساس و مهم باید برنامه‌ریزی مختلفی صورت گیرد.

 

براتی گفت: در قانون ششم وظایفی مبنی بر تدوین آیین‌نامه مربوط به مشاوره ژنتیک وجود دارد و البته مشاوره و مداخلات روان‌شناختی نیز مورد تائید قرارگرفته است.

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور ادامه داد: صدور مجوز کلینیک‌ها، ساماندهی معتادان و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد و بررسی وضعیت طلاق ازجمله وظایفی است که در قانون ششم برعهده بهزیستی گذاشته‌شده است.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر نرخ ابتلای به HIV از طریق روابط نامتعارف جنسی ۴۱ درصد و اعتیاد از طریق تزریق مواد ۳۹ درصد بوده است که این برابری نرخ می‌طلبد تا برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه صورت گیرد.

 

براتی گفت: سلامت اجتماعی را صرفاً نباید کاهش آسیب‌های اجتماعی مطرح کرد بلکه باید توجه شود تا مشارکت در زمینه‌ امید و نشاط اجتماعی را نیز افزایش دهیم.

 

وی کاهش رفتارهای بزهکارانه، افزایش رفتارهای جامعه گرایانه، تعاون، همدلی، تواضع و فروتنی را ازجمله موارد مهم در زمینه‌ سلامت اجتماعی دانست و گفت: با چنین اقداماتی می‌توان در سلامت اجتماعی جامعه گام برداشت.

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در پایان گفت: به‌منظور تحقق اهداف شعار سال باید تلاش کرد تا جامعه را به فضای پرصلابت و بافضیلت تبدیل کرد.

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:47
سلامت و بهداشت جامعه

محققان در موسسه سرطان جان هاپکینز موفق به ارائه یک آزمایش خون شدند که توانایی تشخیص دامنه وسیعی از سرطان‌ها را دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنها در این آزمایش با شناسایی جهش‌های دی‌.ان‌.ای سرطانی خاص با موفقیت توانستند نشانه‌های اولیه از سرطان‌های مختلف را در نمونه‌های خون بیماران شناسایی کنند.

 

تحقیقات قبلی در شناسایی نشانه‌های دی‌.ان‌.ای جهش یافته برای سرطان مبتنی بر بررسی تومورهای بیوپسی شده از بیماران بود. جهش‌های ژنتیکی موجود در نمونه‌های تومور، به پزشکان نشانگرهای جامدی را نشان می‌داد که این نشانگرهای دی‌.ان‌.ای اغلب مختص همان بیمار بود و به طور گسترده‌ای در یک آزمایش خون قابل اجرا نبود.

 

ویکتور ولکولسکو، استاد انکولوژی در موسسه سرطان جان هاپکینز اظهار کرد: چالش بزرگ محققان توسعه آزمایش خونی بود که بتواند احتمال حضورسرطان را بدون دانستن اینکه جهش‌های ژنتیکی در تومور وجود دارند یا خیر، پیش بینی کند.

 

برای توسعه این آزمایش جدید، این تیم تحقیقاتی کار خود را با تمرکز بر 58 ژن که قبلا مشخص شده بود که به طور گسترده‌ای با سرطان‌های خاص مرتبط هستند آغاز کردند.

 

سپس نمونه خون 200 بیمار مبتلا به سرطان پستان، ریه، تخمدان و سرطان کولورکتال(سرطان روده بزرگ) را مورد بررسی قرار دادند.

 

محققان با استفاده از یک نوع توالی ژنتیکی به نام "targeted error correction sequencing"، توانستند جهش‌های دقیق در ژنهای هدف را شناسایی کنند. این روش در تشخیص حضور سرطان در 62 درصد از بیماران با سرطانهای مرحله 1 یا 2 موفق بوده است.

 

آنها با استفاده از این روش با موفقیت توانستند وجود سرطان را در 62 بیماری که حتی مبتلا به سرطان‌های مرحله 1 و 2 بودند را شناسایی کنند.

 

این تکنیک در شناسایی سرطان‌های کولورکتال موفق بود و به درستی وجود سرطان در 35 نفر از 42 بیماری که قبلا مشخص شده بود که به سرطان مبتلا هستند را تشخیص داد.

 

علاوه بر این محققان نمونه‌های خون 44 فرد سالم را نیز مورد بررسی قرار دادند و هیچ جهش ژنتیکی سرطانی را در آنها مشاهده نکردند.

 

این آزمایش در حال حاضر ارزان قیمت نبوده اما پروفسور ولکولسکو نوید آن را داده است که به زودی مقرون به صرفه‌تر خواهد شد.

 

این پژوهش در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:46
سلامت و بهداشت جامعه

محققان در موسسه تحقیقاتی مرداک استرالیا از سال 2013 یک پژوهش را برای مقابله با آلرژی بادام زمینی آغاز کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنها این پژوهش را بر روی 60 کودک که از آلرژی بادام زمینی رنج می‌بردند آغاز کردند.

 

واکنش حساسیت به بادام زمینی زمانی رخ می‌­دهد که بدن به اشتباه بادام زمینی را به­ عنوان ماده مضر می­‌شناسد. وقتی­ که فرد بادام زمینی یا مواد غذایی حاوی بادام زمینی را مصرف می‌کند، سیستم ایمنی بدن که سیستم طبیعی دفاعی بدن علیه عفونت‌ها و بیماریها است، واکنش نشان داده و می‌تواند سبب بروز یک پاسخ خطرناک شود.

 

محققان در این پژوهش که 18 ماه به طول انجامید، به کودکانی که به بادام زمینی حساسیت داشتند، ترکیبی از پروبیوتیک یک باکتری به نام Lactobacillus rhamnosus و پروتئین بادام زمینی دادند.

 

بعد از پایان این دوره، 82 درصد از کودکانی که درمان پروبیوتیک دریافت کرده بودند به راحتی و بدون بروز هیچ مشکلی توانستند بادام زمینی بخورند.

 

پروفسور میمی تانگ، پیشگام این روش درمانی چهار سال قبل پس از انجام مطالعه اصلی گفت: "به نظر می رسد که ما توانستیم حساسیت به بادام زمینی را تغییر دهیم به طوری که سیستم ایمنی به جای تولید پاسخ مضر به پروتئین بادام زمینی، پاسخ محافظتی از خود نشان می‌دهد.

 

سوال مطرح شده این بود که آیا این روش درمانی در بلند مدت نیز تاثیر خود را حفظ خواهد کرد یا خیر.

 

در حال حاضر و با گذشت چهار سال هنوز هم دارای نتایج فوق العاده مثبت است. هشتاد درصد از آن دسته از افرادی که در پایان مطالعه اصلی دیگر دارای حساسیت به بادام زمینی نبودند، با گذشت چند سال بعد نیز همچنان به طور مرتب بادام زمینی را بدون هیچ مشکلی مصرف می‌کنند.

 

پروفسور تانگ می گوید: "این کودکان در سال‌های پس از اتمام درمان به طور آزادانه و بدون نیاز به برنامه غذایی خاصی بادام زمینی مصرف کردند."

 

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که "درمان مبتنی بر تحمل"( tolerance-based treatment) برای این آلرژی غذایی همچنین می‌تواند یک هدف واقع بینانه و موثر برای مقابله با سایر آلرژی‌های غذایی نیز باشد.

 

این پژوهش جدید در مجله The Lancet Child & Adolescent Health منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:45
سلامت و بهداشت جامعه

هشدار درباره احتمال ابتلا به سوء تغذیه

 

نتایج یک مطالعه نشان می دهد کودکان با نخوردن صبحانه در معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه قرار می گیرند و بیشتر احتمال دارد که به کمبود آهن، کلسیم و ید مبتلا شوند. 
به گزارش ایرنا،مطالعه محققان کالج کینگ لندن روی بیش از یکهزار و 600 کودک نشان داد که 14 درصد از پسرها و 19 درصد دختران شرکت کننده در این تحقیق صبحانه نمی خوردند و حدود 50 درصد از هر دو جنسیت دستکم چند روز یکبار، صرف این وعده غذایی را از قلم می اندازند و در نتیجه بیش از دیگران در معرض ابتلا به کمبود آهن، کلسیم و ید هستند.

 

همچنین براساس نتایج این مطالعه ، یک سوم کودکانی که صبحانه نمی خوردند، حداقل میزان توصیه شده مواد مغذی را نیز دریافت نمی کردند، به طوری که یک پنجم آنها کمبود ید داشتند اما در مقابل در کودکانی که هر روز صبحانه می خوردند، این کمبود تنها در کمتر از پنج درصد آنها مشاهده شد.

 

در این تحقیق از کودکان خواسته شد که ابتدا یک رژیم غذایی را برای مدت چهار روز حفظ کنند و سپس وضعیت مواد مغذی در بدن انها بررسی شد. در این تحقیق وعده صبحانه به عنوان مصرف بیش از 100 کالری بین 6 و 9 صبح در نظر گرفته شد.

 

دکتر "گردا پوت" نویسنده ارشد این مطالعه و مدرس علوم تغذیه ای در کالج کینگ لندن گفت: این مطالعه نشان می دهد که والدین به واسطه وعده صبحانه اطمینان پیدا می کنند که فرزندانشان مواد مغذی مورد نیاز را دریافت می کنند.

 

به گفته محققان، به مطالعات بیشتری نیاز است تا با بررسی غذاهای خاص و کیفیت غذاها مشخص شود که آیا این تفاوت ها به دلیل انواع مختلف صبحانه است که در گروه های سنی متفاوت مصرف می شود و در کل بینش بیشتری در زمینه تاثیر مصرف صبحانه بر کیفیت رژیم غذایی ارائه می دهد.

 

این مطالعه در مجله انگلیسی Nutrition منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته