• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1285روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذاودارو در یک پیام توئیتری درباره واکسن کرونا نوشت:

هیچ واکسنی بدون گذراندن کلیه مراحل مطالعات بالینی و تایید سازمان‌ها و مجامع بین المللی سلامت و البته تایید نهایی مستندات ایمنی، سلامت و اثربخشی در سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، وارد، تولید و تجویز نخواهد شد و در این زمینه شتاب و تعجیلی وجود نخواهد داشت.

 

 

شنبه 1/6/1399 - 14:21
ایرانگردی


مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت:عملکرد شركت بهره برداری متروی تهران و حومه در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا قابل تقدیر است و از همان ابتدای شیوع این ویروس در بخش اطلاع رسانی و آموزش همگام با اداره كل سلامت شهرداری تهران كار كرده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شركت بهره برداری متروی تهران و حومه، مریم نصیری صبح امروز شنبه اول شهریورماه ۹۹ در بازدید از ایستگاه های تئاترشهر و میدان حضرت ولیعصر(عج) با اشاره به اینكه از ابتدای شروع ویروس کرونا ارتباط و همکاری خوبی با شرکت بهره برداری متروی تهران داشتند افزود: در همان ابتدا بازدیدی را از روند ضدعفونی کردن قطارها و پایانه های متروی تهران انجام دادیم و به صورت غیر رسمی نیز در مواقعی كه از مترو استفاده می كنم عملكرد آن را بررسی و نكات مورد نیاز را عنوان كرده ام.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران تصریح كرد: مترو یکی از شرکت هایی است كه همکاری خوبی با ستاد مقابله با کرونا در سطح شهر تهران دارد و از زمان شیوع ویروس کرونا دغدغه‌های زیادی داشت تا بتواند تمامی دستور العمل های ابلاغی را اجرایی كند.
نصیری با بیان اینكه از نظر تهیه و تولید ماسک و همچنین بحث استفاده مسافران از ماسك نیز دغدغه هایی وجود داشت گفت: سیاست های به کار گرفته شد و همكاری وزارت صمت با ما، مشکلی در بخش تولید و توزیع ماسک نداشتیم و با اطلاع رسانی و آموزش های خوبی كه در بخش روابط عمومی و معاونت فرهنگی و اجتماعی شركت بهره برداری متروی تهران و حومه انجام شد شاهد این هستیم كه در حال حاضر تعداد زیادی از شهروندان و مسافران بدون هیچ اجباری از ماسك استفاده می كنندو
وی گفت: از ۱۵ اردیبهشت ماه با اجباری شدن استفاده از ماسك در حمل و نقل و عمومی سیاست های اطلاع رسانی و آموزشی خوبی در شبکه متروی تهران انجام شد و این موضوع کمک کرد مسافران حساسیت و ضرورت ها را بیشتر بدانند و امروز هم شاهد هستیم که بیشتر افراد در شبکه مترو از ماسک استفاده می‌کنند.
نصیری با بیان اینکه درحال حاضر شرایط و فضا با گذشته تغییر پیدا کرده است افزود: تعداد كمی از افرادی که وارد فضاهای عمومی می‌شوند فاقد ماسک هستند، در همین راستا حضور مجموعه هایی که بحث توزیع ماسک را در ایستگاه های مترو دارند کمک خوبی می کند تا افرادی که فاقد ماسک هستند نیز ماسک دریافت کنند.
نصیری با اشاره به عملکرد مناسب شرکت بهره برداری متروی تهران بیان کرد: امروز شرایط خوبی محیا است و بحث توزیع ماسک با قیمت مناسب و مصوب نیز دنبال می‌شود.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران درباره توزیع ماسک رایگان به افراد نیازمند گفت: اجرای طرح خیر موثر در مترو باعث می‌شوند تا افراد نیازمند هم ماسک دریافت کنند.

شنبه 1/6/1399 - 14:20
سلامت و بهداشت جامعه

با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان و پیدا نشدن واکسن موثر برای مقابله با این ویروس، کنترل و مهار کووید ۱۹ به یکی از چالش‌های بزرگ بهداشتی کشور‌ها تبدیل شده است. سازمان جهانی بهداشت علائم مختلفی مانند سرفه خشک، تب، بی حالی و از دست دادن حس بویایی و چشایی را از ویژگی‌هایی دانست که در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، زمانی موضوع پیچیده می‌شود که بدانیم همه مبتلایان به ویروس کرونا این علائم را از خود نشان نمی‌دهند.

بر این اساس، محققان می‌گویند کودکان بسیار فراتر از آنچه در گذشته تصور می‌شد، ناقلان خاموش ویروس کرونا هستند و به طور بالقوه می‌توانند به آسانی آن را در جامعه پخش کنند.

محققان بیمارستان ماساچوست آمریکا و بیمارستان عمومی کودکان در مطالعه‌ای اعلام کردند شواهد نشان می‌دهد کودکان نقش بزرگی در گسترش کووید ۱۹ در جامعه دارند. در این تحقیق ۱۹۲ فرد زیر ۲۳ سال مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. تحقیقات نشان داد در افراد نابالغ سطح ویروس موجود در مجاری تنفسی بسیار بیشتر از افراد بالغ مبتلا به کرونا بوده است.

دکتر لاول یونکر، مدیر این تحقیقات گفت: ما از میزان بالای ویروس کرونا در مجاری تنفسی کودکان شگفت زده شدیم. کودکان بخصوص در ۴۸ ساعت نخست ابتلا به کووید ۱۹، دارای سطح بسیار بالایی از ویروس کرونا در مجاری تنفسی خود نسبت به افراد بالغ بودند.




او افزود: برخی تصور می‌کنند افرادی که به کرونای شدید مبتلا هستند و در بیمارستان بستری شده اند باعث حجم بالای شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند. این در حالی است که کودکان مبتلا به کووید ۱۹ که علائمی از خود نشان نمی‌دهند و در جامعه حضور دارند می‌توانند با شدت بیشتری باعث انتقال ویروس شوند. به هر میزان که ویروس در مجاری تنفسی بیشتر باشد، آن فرد می‌تواند به میزان قابل توجهی ویروس را در جامعه منتشر کند.

یکی از متخصصان در این باره گفت: کودکان در مقابل عوامل بیماری زا مقاوم نیستند. با این حال، از زمان شیوع ویروس کرونا شاهد آن هستیم که درصد قابل توجهی از مبتلایان را بزرگسالان تشکیل می‌دهند. باید به کودکان به دید یک ناقلان خاموش و فعال در شیوع ویروس کرونا نگاه کرد.

محققان درباره بازگشایی مجدد مدارس و تاثیر آن در افزایش شیوع کرونا در جامعه هشدار دادند.

 

 

 

شنبه 1/6/1399 - 14:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

سازمان جهانی بهداشت در خصوص ابتلای جوانان به بیماری کرونا هشدار می دهد و معتقد است که جوانان در معرض موارد شدید  ابتلا به این بیماری  در نهایت با خطر مرگ مواجه هستند.

سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که جوانان ریسک نکرده و حتی الامکان در خانه بمانند و تنها برای انجام کارهای ضروری از خانه خارج شوند و با دوستان خود هم از طریق فضای مجازی ارتباط برقرار کنند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که جوانان باید به طور مرتب دست های خود را با آب و صابون شستشو داده و راهنمایی های لازم را از متخصصان این حوزه بگیرند.

اصول مراقبت از سلامت روان در دوران کرونا برای جوانان
سازمان جهانی بهداشت در خصوص محافظت از سلامت روان در دوران شیوع بیماری کرونا گفت: زندگی در شرایط اپیدمی بر ای هر فردی استرس زا  است و جوانان با دوستان و بستگان خود از طریق فضای مجازی ارتباط برقرار کنند تا هیچ وقت احساس تنهایی نکنند.

جوانان باید رصد اخبار را محدود کرده و از انتشار و دنبال کردن شایعات و اخبار غیر واقعی بپرهیزند و خبرهای درست را از منابع رسمی پیگیری کنند.

 

 

 

شنبه 1/6/1399 - 14:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشستی مطبوعاتی در ژنو همه‌گیری کووید ۱۹ را بحرانی توصیف کرد که در هر قرن یک بار رخ می‌دهد.

او با اشاره به آنفلوانزای سال ۱۹۱۸، زمان مشابهی را برای نتیجه گیری در نظر گرفت و افزود: در حال حاضر فناوری‌هایی برای متوقف کردن این پاندمی وجود دارد که یک قرن پیش در دسترس نبود، فرصتی که می‌تواند روند تشخیص و درمان این بیماری را تسریع کند.

تاکنون ۸۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده و بالغ بر ۲۲ میلیون تن به این ویروس مبتلا شده‌اند.

مایک رایان مدیر برنامه‌های اضطراری WHO نیز یادآور شد: پاندمی سال ۱۹۱۸ در سه موج مجزا بروز کرد که موج دوم آن در پاییز رخ داد و کشنده‌ترین بود؛ اما به نظر نمی‌رسد کووید ۱۹ همان الگو را دنبال کند.

او با تاکید بر اینکه این ویروس الگوی مشابه را نشان نمی‌دهد، افزود: شیوع ویروس زمانی می‌تواند به عقب بازگردد که تحت کنترل نباشد. گرچه ویروس‌های همه گیر معمولاً به یک الگوی فصلی تبدیل می‌شوند، اما به نظر نمی‌رسد که در مورد ویروس کرونا هم چنین باشد.

این اظهارات رایان در حالی مطرح شد که چند روز گذشته WHO بار‌ها در خصوص شیوع گسترده این ویروس در میان جوانان هشدار داد.

از سوی دیگر تاکشی کسایی نماینده سازمان جهانی بهداشت در غرب اقیانوس آرام نیز در یک جلسه توجیهی مجازی در خصوص ویروس کرونا گفت: همه‌گیری در حال تغییر است و افراد ۲۰، ۳۰ و ۴۰ ساله به طور فزاینده‌ای منجر به گسترش آن می‌شوند.

او تاکید کرد: بسیاری از آن‌ها به دلیل نداشتن هیچ علامتی یا خفیف بودن علائم، از بیماری خود آگاه نیستند و این امر سبب می‌شود به طور ناآگاهانه ویروس را به دیگران منتقل کنند، خطری که می‌تواند جان طیف زیادی از بیماران، سالمندان و افراد تحت مراقبت‌های طولانی مدت را تهدید کند.

 

 

شنبه 1/6/1399 - 14:16
ایرانگردی


معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه ۲ " گفت: همزمان با آغاز ماه محرم و  ایام سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع)
ویژه برنامه های  فرهنگی و مذهبی با شعار " عزادار حسینی _ مدافع سلامت "  در منطقه آغاز شد.
 
به گزارش  روابط عمومی شهرداری منطقه2، یوسف مزارعی ، معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 2  در تشریح ویژه برنامه های محرم گفت:  همزمان با آغاز ایام سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) ویژه برنامه های فرهنگی و مذهبی متمایزی  با توجه به پروتکل های بهداشتی پیش بینی شده است .
وی به برپایی موکب های سلامت تحت عنوان قرارگاه های مردمی مدافعان سلامت در 16 نقطه از محلات  اشاره کرد و افزود: این موکب ها  با مشارکت ستاد مردمی مدافعان سلامت شهر تهران به منظور ارائه خدمات سنجش سلامت شهروندان برپا می شود.
وی با اشاره به  اینکه  ماه محرم فرصت مناسبی برای  توسعه معنویت و فرهنگ همدلی و مواسات است گفت: برهمین اساس  ویژه برنامه” خادم منتظر “با هدف بهره گیری از کمک های مومنانه  برای حمایت از  اقشار آسیب پذیر  اجرا می شود
وی به  برگزاری  مسابقات فرهنگی با موضوع  عزادار حسینی- مدافع سلامت در دوبخش عکاسی و پادکست   اشاره کرد و گفت:  برگزاری نمایشگاه بزرگ عکس در میدان شهید طهرانی مقدم با  مشارکت  بسیجیان مسجد حضرت رسول اکرم  ( ص)، روز شمار عاشورا ی حسینی در رادیو محلی کاج با برپایی استدیو ویژه رادیو محرم ، معرفی آداب و سنن عزاداری محرم در تهران و محلات قدیمی منطقه ۲ توسط کانون های گردشگری  از جمله  برنامه های فرهنگی پیش بینی شده است. 
معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه  2 افزود:پخش زنده مداحی مجازی با بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های محلی و خواندن زیارت عاشورا به صورت روزانه از صفحه اینستاگرام معاونت اجتماعی و همچنین  برپایی هییت بزرگ عزای حسینی در بوستان دلاوران در دهه اول محرم با همکاری حوزه بسیج شهید آوینی منطقه ۲ ، از برنامه های تدارک دیده شده در ماه محرم است.

 

شنبه 1/6/1399 - 14:15
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان هلندی در تحقیقی که اخیرا بر روی شیر مادران کرونایی بهبودیافته انجام دادند دریافتند شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌های است که می‌تواند در درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا موثر باشد.

به گفته این محققان، بیماران می‌توانند برای این منظور یک مکعب یخ حاوی شیر مادر را بمکند، این امر سبب می‌شود که آنتی بادی‌ها بتوانند به غشا‌های مخاطی دهان و مجاری هوایی چسبیده و مانع از انتشار بیشتر ویروس کرونا در بدن شوند.

خون بهبودیافتگان ویروس کرونا، سرشار از آنتی بادی است که در حال حاضر در برخی از کشور‌ها برای درمان بیماران از آن استفاده می‌شود.

به اعتقاد این تیم هلندی استفاده از شیر مادر شاید عجیب به نظر برسد، اما اگر بتواند در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد، نباید از آن غافل شد.

شیر مادر سرشار از آنتی‌بادی‌های ضد ویروس است 
پس از انجام این تحقق هزاران مادر شیرده اعلام آمادگی کردند به کمپینی که برای این منظور راه اندازی شده ۱۰۰ میلی لیتر شیر اهداء کنند. طبق گزارش NHS، شیر مایل به زرد (آغوز) که چند روز اول پس از تولد تولید می‌شود علاوه بر ویروس کرونا، می‌تواند سرشار از آنتی بادی‌های ضد ویروس‌های دیگر مانند آبله مرغان باشد.

دکتر بریت ون کولن از بانک هلندی شیر مادر در آمستردام در این باره گفت: ما می‌دانیم که شیر مادر از کودکان تازه متولد شده در برابر عفونت‌های تنفسی محافظت می‌کند. با تغذیه شیر مادر، آنتی بادی‌ها به کودک منتقل می‌شود.

آنتی بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که در پاسخ به وجود یک ماده خارجی مانند ویروس کرونا توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند؛ نقش آن‌ها این است که به پاتوژن‌های تهاجمی چسبیده و آن‌ها را با سلول‌های ایمنی دیگر مانند سلول‌های T از بین می‌برند. آنتی بادی‌های خنثی شده نیز خود قادرند ویروس را بکشند نه اینکه آن را برای حمله به سایر سلول‌های ایمنی نشان دهند.

 

 

 

 

شنبه 1/6/1399 - 14:15
سلامت و بهداشت جامعه

بهترین راهکار برای پاکیزه کردن هوای مکان‌های بسته این است که به طور پیوسته هوای محیط بیرون و هوای داخل با یکدیگر جا به جا شوند. این اقدام می‌تواند با کار‌هایی ساده همانند باز کردن در و پنجره‌ها صورت گیرد. اطمینان حاصل کنید در هر ساعت به میزان کافی هوای داخل با هوای بیرون جابه جا شود. باید در هر ساعت دست کم یک بار این کار را انجام داد.
با انجام تهویه مناسب در مکان‌های بسته، از تراکم ویروس کاسته می‌شود. با این حال، دانشمندان دانشگاه کلمبیا در آمریکا می‌گویند ما هنوز نمی‌دانیم چه میزان از تراکم ویروس در هوای مکان‌های بسته برای انسان خطرناک است. از این رو، هنوز هیچ سیستم تهویه‌ای را نمی‌توان در این باره کاملاً ایمن دانست. با این وجود، شش بار تصفیه کامل هوای داخل (یک بار در هر ۱۰ دقیقه) به عنوان پایه‌ای برای پاکیزه کردن هوا از ویروس در نظر گرفته می‌شود.
محققان می‌گویند تهویه مناسب، باز کردن مستمر در و پنجره‌ها و جابه جایی هوای داخل با هوای بیرون، از راهکار‌های ساده‌ای است که می‌تواند میزان شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

 

شنبه 1/6/1399 - 14:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه تاکید کرد کودکان بالای ۱۲ سال نیز باید همانند بزرگسالان در همه جا از ماسک استفاده کنند؛ بر همین اساس آژانس جهانی بهداشت سازمان ملل متحد با همکاری یونیسف، دستورالعمل جدیدی را منتشر کرد که در آن بر لزوم استفاده کودکان بالای ۱۲ سال از ماسک تاکید شد. این کار به منظور جلوگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ انجام می‌شود. بر اساس این یافته‌ها و همچنین ملاحظات مربوط به نیاز‌های رشدی کودکان، تاکید شد این توصیه‌ها در گروه‌های سنی مختلف متفاوت است.

بر همین اساس WHO توصیه کرد کودکان ۱۲ ساله و بالاتر باید تحت همان شرایط بزرگسالان ماسک بزنند به ویژه در شرایطی که رعایت فاصله یک متری از دیگران امکان پذیر نیست و در مورد کودکان ۶ تا ۱۱ ساله هم در مکان‌هایی که احتمال انتقال گسترده ویروس وجود دارد، استفاده از ماسک توصیه می‌شود؛ البته استفاده از ماسک در کودکان زیر ۱۲ سال باید با نظارت بزرگسالان انجام شود تا شیوه صحیح استفاده از آن را بیاموزند.

طبق دستورالعمل‌های جدید، برای کودکان در هر سنی با اختلالات رشدی، ناتوانی یا سایر شرایط خاص سلامتی که ممکن است در استفاده از ماسک تداخل داشته باشد، نباید هیچ اجباری در کار باشد.

سازمان جهانی بهداشت همچنین توصیه کرد به هیچ عنوان هنگام ورزش یا انجام فعالیت‎‌های بدنی از کودکان خواسته نشود که از ماسک استفاده کنند تا تنفس آن‌ها به خطر نیفتد، اما این سازمان بر اهمیت حفظ فاصله مناسب از دیگران و محدود کردن تعداد کودکانی که در کنار هم قرار دارند، تأکید دارد.

 

شنبه 1/6/1399 - 14:10
ایرانگردی

 

پنجاه و سومین مرکز مهارت آموزی کوثر با رویکرد حمایت از مشاغل خانگی با حضور مدیرکل امور بانوان، شهردار منطقه و جمعی از معاونین و‌ مدیران شهری در منطقه ۱۴ افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زهرا بهروزآذر مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در مراسم افتتاحیه این مرکز ضمن تشکر از شهردار و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۴ گفت: این مرکز با مساحت ۲۲۰ متر، دارای ۱۶ غرفه در زمینه‌های زیورآلات، پوشاک، کالای خواب و ... است که در مجموع موجب اشتغال حدود ۷۰ نفر از زنان ساکن منطقه با اولویت زنان سرپرست خانوار می‌شود. هر غرفه به یک کارآفرین اختصاص می یابد و با ایجاد یک شبکه تولیدی متشکل از زنانی که به دلایل مختلف امکان کار در بیرون از منزل را ندارند، به توسعه اشتغال و تولید کمک می کند.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر 3 مرکز کوثر در سطح منطقه 14 فعال هستند، ایده‌ راه اندازی مرکز چهارم با رویکرد مشاغل خانگی بسیار عالی است و تلاش می کنیم با حمایت و ترویج این ایده، زمینه توسعه و تسری آن به سایر مناطق را فراهم کنیم. امیدواریم این نمونه تا پایان امسال به عنوان نمونه‌ی قابل اجرا در دیگر مناطق نیز اجرا شود و منطقه ۱۴ جهت انتقال تجربه‌ خود پیشرو باشد.
مدیر کل امور بانوان در پایان گفت: با توجه به نزدیکی ایام سوگواری امام حسین(ع)، امیدوارم ما هم بتوانیم همچون ایشان در مسیر حفظ عزت و کرامت همه‌ی شهروندان و زنان سرپرست خانوار در حد اعلا گام برداریم.
عباسی، شهردار منطقه ۱۴ نیز در نشست افتتاح این مرکز گفت: برای داشتن شهری شهروندمدار، کسب رضایت شهروندان ضروری است و این امر زمانی محقق می شود که حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی را به عنوان یکی از اولویت ها در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم. زنان سرپرست خانواری که با تکیه بر توانمندی و اراده خود برای مدیریت خانواده تلاش می کنند موجب عزت ما هستند و تکلیف ما حمایت از ایشان در عرصه‌های مختلف است.
گفتنی است در حال حاضر ۵۲ مرکز مهارت آموزی کوثر در سطح شهر تهران با ۷55 نفر شاغل وجود دارد که با رویکرد کارآفرینی اجتماعی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار توسط شهرداری تهران ایجاد شده و با نظارت اداره کل امور بانوان فعالیت می کنند.

 

شنبه 1/6/1399 - 14:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته