• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1288روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


نتیجه یک بررسی جدید نشان می دهد کودکانی که در سال نخست زندگی خود بطور مداوم با خواب می جنگند، در سنین کودکی امکان دارد دچار اختلالات عاطفی مانند بیماری افسردگی شوند.
سرپوش پزشکی - به گزارش فارس به نقل از دیلی میل، نتیجه یک بررسی جدید نشان می دهد کودکانی که در سال نخست زندگی خود بطور مداوم با خواب می جنگند، احتمالاً مبتلا به استرس بچگی می شوند.

 

طبق داده های موجود، از هر ۵ نوزاد یک کودک در طول ۱۲ ماه اول خود دچار مشکلات خواب است؛ بیدار شدن مکرر یا به خواب رفتن من جمله این اختلال است.

 

پژوهشگران متوجه شدند این نوزادان تا چهار سالگی سه برابر بیش از سایر اشخاص از مشکلات عاطفی رنج می برند.

 

آن ها همینطور بیش از دو برابر احتمال ابتلا به یک اختلال عاطفی مانند بیماری افسردگی، استرس جدایی یا اختلال وسواس فکری تا سن ۱۰ سالگی را دارند.

 

مطالعات نشان می دهد، کودکانی که در سال اول زندگی خود بطور مداوم برای به خوابیدن دچار مشکل هستند، احتمالاً در دوران کودکی از استرس و بیماری افسردگی رنج می برند.

 

دانشمندان این پژوهش از انستیتوی تحقیقات کودکان Murdoch در ملبورن استرالیا گفتند کودکانی که برای خوابیدن سعی می کنند باید برای جلوگیری از مشکلات روحی و روانی در دوران کودکی کنترل شوند.

 

این تیم ۱۵۰۰ بچه را تحت نظر قرار دادند و از مادران آن ها در مورد نحوه به خوابیدن کودکان پرسش هایی را انجام دادند؛ معلوم شد که حدود ۱۹ درصد مشکلات خواب پایدار و شدید دارند، از جمله از خواب برخاستن مکرر در شب و مشکل در خوابیدن بدون کمک والدین؛ ۵۶ درصد دیگر مشکل خواب متوسط ​​و نوسان داشتند و ۲۵ درصد خواب آرام داشتند؛ نوزادان در طول دوران بچگی مورد پیگیری قرار گرفتند و سلامت روانی آن ها در سنین چهار تا ده سالگی ارزیابی شد.

 

این تحقیق که در مجله BMJ Archives of Disease in Childhood منتشر شده، نشان داد افرادی که مشکل خواب پایدار و شدید دارند، ۲.۷ برابر بیشتر در معرض علایم مشکلات عاطفی هستند.

 

دانشمندان نوشتند: خواب پریشان در دوران شیرخوارگی امکان دارد نشانه اولیه افزایش حساسیت بچه به مشکلات بعدی سلامت روان به خصوص مشکلات اضطرابی باشد.

 

آن ها گفتند خانواده هایی که مشکلات خواب مداوم در شیرخواران را گزارش می‌دهند، امکان دارد نیاز به حمایت بیشتر داشته باشند.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

بعضی از بیماران نسبت به فشار مکانیکی مثبت وارد شده به ریه توسط دستگاه تنفس مصنوعی واکنش نشان نمی دهند و با تغییر وضعیت دراز کشیدن در تخت بگونه ای که صورت فرد روبه پائین باشد، ریه ها واکنش بهتری دارند. پژوهشگران در این آزمایش، به مدت ۲۴ ساعت بیماران را در وضعیتی قرار دادند که صورت آنها رو به پائین بوده و حداقل اکسیژن رسانی به جریان خون آنها انجام می گرفت. در این مدت جریان اکسیژن، حجم ریه و فشار مسیرهای تنفسی اندازه‌گیری شد.

 

به گفته پژوهشگران، با وجود اینکه تعداد بیماران مورد آزمایش در این تحقیقات اندک بوده است، نتیجه حاصل شده نشان می دهد ریه بعضی از بیماران قابلیت باز شدن در اثر دریافت فشار مثبت را ندارد و ایجاد چنین فشاری در ریه با استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی اثرات غیرقابل جبرانی بر آنها دارد. در حالیکه خوابیدن رو به پائین( دمرو) میتواند باعث افزایش ظرفیت تنفسی فرد شود.

 

 

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine منتشر شده است.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

نتیجه تحقیقات جدید نشان می دهد، مشکلات خواب در نوزادان امکان دارد با بیماری اوتیسم مرتبط باشد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی، بررسی های جدید این را نشان میدهد، کودکانی که اختلالات خواب دارند، شبیه بسیاری از اشخاص مبتلا به بیماری اوتیسم ، امکان دارد با تأخیر در رشد مغزی روبرو شوند.

 

پژوهشگران اظهار کردند: مشکلات خواب در سال اول زندگی امکان دارد بر رشد هیپوکامپ (مرکز یادگیری) تأثیر داشته باشد و همینطور عاملی برای پیش بینی زودهنگام ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان باشد.

 

این بررسی بر روی ۴۰۰ نوزاد ۶ تا ۱۲ ماهه انجام شد و پژوهشگران متوجه شدند، اشخاص مبتلا به اوتیسم احتمالا در خوابیدن مشکل دارند.

 

پژوهشگران اظهار کردند: "زمان خواب، مهمترین زمان برای رشد مغز است."

 

کیت مک دافی، محقق ارشد این تحقیق، در مرکز اوتیسم دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل واشنگتن اظهار‌کرد: "هیپوکامپ، منطقه ای از مغز است که برای یادگیری و حافظه بسیار مهم است و تغییر در اندازه آن با خواب ضعیف کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد."

 


بر اساس نتیجه یافته های پژوهشگران، حدود ۸۰ درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم (Autism) با مشکلات خواب روبرو هستند.

 

البته برای پیش بینی الگوهای خواب و ابتلا به اوتیسم (Autism) هنوز زود است.

 

الگوی خواب در سال های اول زندگی تغییر می کند و تعیین این که مشکلات خواب با خطر ابتلا به بیماری اوتیسم مرتبط است ، نیاز به پژوهش های بیشتر دارد و امکان دارد مؤلفه بیولوژیکی برای مشکلات خواب در بعضی از کودکان وجود داشته باشد.

 

در این آزمایش، کودکان ۶، ۱۲ و ۲۴ ماهه ارزیابی شدند، از والدین در مورد عادت های خواب آنان سوالاتی پرسیده و اسکن ام ارآی (MRI) هم برای نوزدان انجام شد.

 

۱۲۷ نوزاد در معرض خطر ابتلا به اوتیسم در میان این گروه شناسایی شدند که سابقه خانوادگی برای این اختلال نداشتند.

 

مشکلات خواب در بین نوزادانی که مبتلا به اوتیسم بودند، بیشتر و اندازه هیپوکامپ هم بزرگ تر بود، ولی دیگر قسمت های مغز تحت‌تأثیر قرار نگرفته بودند.

 

نتیجه تحقیق دیگر نشان داد، رشد بیش ازاندازه ساختارهای مختلف مغزی با جنبه های اجتماعی، زبانی و رفتاری اوتیسم مرتبط است.

 

درحالی که این تحقیقات بیانگر ارتباط بین ساختار مغز و مشکلات خواب در کودکانی است که بعدها به اوتیسم مبتلا میشوند، ولی این مطالعه هنوز اثبات نشده است.

 

نتیجه این تحقیق در مجله آمریکایی Psychiatry منتشرشده است.

 

 

 

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

بعضی از متخصصان درباره تأثیر ورزش کردن و مهم‌تر از آن انتخاب صحیح رشته ورزشی در سنین رشد دختران بر کوتاهی قد آنان سخن گفته‌اند اما تاکنون هیچ تحقیق علمی‌ای این نکته را به اثبات نرسانده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، احمد باقری مقدم متخصص طب ورزش و رئیس هیأت پزشکی ورزشی اصفهان در مورد کوتاهی قد دختران ایرانی و ارتباط آن با ورزش گفته است: «دخترانی که از دوران کودکی دارای اضافه وزن هستند و رژیم غذایی مناسبی ندارند و ورزش مناسب سن‌شان را نیز انجام نمی‌دهند، به دلیل رشد زیاد غضروف، صفحه رشد استخوانی آن‌ها زودتر بسته می‌شود و قد و قامت کوتاه‌تری نسبت به افراد عادی خواهند داشت.»

 

اما باید دانست که اگرچه ورزش تأثیری انکارنشدنی بر بهبود سلامتی افراد به‌خصوص در زمان رشد دارد، مهم‌ترین عوامل در میزان قد افراد را چیزهای دیگری تعیین می‌کنند که شاخص‌ترین آن‌ها فاکتور ژنتیک است.

 

ژنتیک، مهمترین عامل تعیین کنندۀ قد در افراد است. برای مثال در ژن یک فرد، عدد ۱۶۰cm برای نمو قدی ثبت شده است. این بدین معنا است که این فرد اگر شرایط محیطی مناسبی داشته باشد، توانایی رسیدن به حداکثر ۱۶۰cm را دارد و نه بیشتر از آن. ولی اگر شرایط محیطی مطلوب نباشد، فرد مورد نظر ممکن است هرگز به این قابلیت دست نیابد. پس می‌توان نتیجه گرفت، والدینی که خود قد کوتاهی دارند، احتمالاً فرزندانی نه چندان قد بلند خواهند داشت.

 

عامل مهم دیگری که در تعیین قد افراد می‌توان از آن یاد کرد، عوامل محیطی است. عواملی مانند: تغذیه،   خواب و استراحت،آب و هوا، ارتفاع، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، فعالیت بدنی و …

 

تغذیه صحیح در دوره پس از تولد نیز، مواد و انرژی لازم را برای فرآیند رشد تامین می کند. افرادی که در سنین رشد، حتی به صورت مقطعی دچار سوء تغذیه شوند، اثرات منفی در نمو آن‌ها را می‌توان مشاهده کرد.

 

 

خواب و استراحت کاغی عامل مهم دیگری است که در فرآیند رشد مؤثر است. افراد در سنین رشد، به‌خصوص در دوران نوزادی به خواب کافی نیاز دارند و این عامل بر رشد جسمانی آنها تأثیرگذار است و به هر دلیلی نوزاد از خواب و استراحت کافی بهره مند نباشد، تهدیدی برای نمو مناسب او خواهد بود.

 

همچنین مشاهده شده است که افرادی که در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنند، نسبت به افرادی که در مناطق سردسیر هستند، قد بلندتری دارند. بنابراین عامل آب‌وهوا نیز را نیز باید مدنظر قرار داد.

 

از طرفی در  مناطق مرتفع، افراد دارای قد کوتاه‌تر هستند و این شاید به دلیل محدودیت در دسترسی به اکسیژن کافی برای رشد سلولی باشد.

 

عامل مؤثر بعدی در میزان رشد قدی افراد، وضعیت اجتماعی- اقتصادی آن‌ها است. خانواده‌هایی که دارای وضعیت اجتماعی- اقتصادی خوبی هستند،کودکانی قدبلندتر دارند و این احتمالاً به دلیل نوع تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی آن‌ها است. از همین رو است که میانگین قد افراد جهان بعد از عصر صنعتی شدن و بهبود اوضاع رفاهی و عمومی افراد بیشتر شده است.

 

و اما فعالیت بدنی که بحث‌برانگیزترین فاکتور برای رشد قد است و بیشترین ابهامات مطرح شده در این زمینه را به خود اختصاص می‌دهد. باید گفت که هرچند ورزش می‌تواند در بهبود عملکرد بدن، سلامت بدن و جذب بهتر موادغذایی به‌ویژه در سنین رشد بسیار مؤثر باشد، اما تأثیر آن به‌صورت مستقیم بر افزایش قد در هیچ تحقیق علمی تاکنون به اثبات نرسیده است.

 

بنابراین هرچند که ورزش در تأمین سلامتی دختران جوان مخصوصاً آن‌هایی که در سن رشد هستند تأثیرگذار است و کمبود فضاهای ورزشی برای زنان در ایران محسوس است، اما تأثیر مستقیم عامل ورزش بر افزایش قد تا به حال به‌صورت علمی به اثبات نرسیده است.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:54
تغذیه و تناسب اندام

 

۱۲ علت در اینجا آمده است که ممکن است برنامه‌های لاغر شدن شما را به هم بریزد:

 

شما محرومیت از خواب دارید

 

بر طبق نظر سنجی گالوپ ، ۴۰ درصد از مردم هر شب کمتر از ۷ ساعت خواب دارند. بدون این زمان با ارزش برای خاموش شدن چشم، هورمون استرس و همچنین قند خون و انسولین همگی افزایش می‌یابد که ممکن احساس گرسنگی را برای شما ایجاد کنند. به گفته جی جی ویرجین، یک متخصص مشهور در تغذیه و تناسب اندام ، خواب همچنین منجر به مقاومت انسولین میشود که چربی سازی را برای بدن شما ساده‌تر میکند.

 

لاغری با سرکه سیب
 

تمرین سخت را بهانه‌ای برای خوردن میکنید

یوری الکیم متخصص تغذیه و تناسب اندام و نویسنده “رژیم و انرژی در تمام روز” میگوید فقط به خاطر اینکه شما ۷۰۰ کالری در ورزش سوزانده‌اید بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه میخواهید بخورید. شما همچنین نمیتوانید چیزی را با قصد سوزاندن آن در آینده بخورید ، چرا که ورزش زیاد منجر به بیش تمرینی و افزایش وزن میشود. در عوض، غذایی بخورید که به شما سوخت لازم برای ورزش را برساند و شامل یک میان وعده کوچک برای بازیابی باشد.

 

تیروئید شما مشکل دارد

عملکرد تیروئید برای سوخت و ساز مهم است و کارشناسان معتقدند مشکلات تیروئید یکی از مسائل بی علامت است که میتواند بر سر راهکاهش وزن قرار گیرد.

 

شما وعده‌های کوچک را در دفعات بسیار میخورید

ویرجین می‌گوید “ممکن است تصور کنید خوردن وعده‌های کوچک هر ۲ تا ۳ ساعت به شما کمک می‌کند که قند خون خود را پایدار سازید و شما را از پر خوری دور نگه می‌دارد”. اما این میتواند در حقیقت انسولین شما را بالا ببرد به طوری که شما به چربی ذخره خود دسترسی پیدا نکنید. اگر شما یک ترکیبی از پروتئین بدون چربی ، میوه‌های کم کربن و سبزیجات ، غلات کامل و چربی‌های سالم را بخورید شما احساس پر بودن بیشتر و طولانیتر خواهید داشت و همچنین وزن کم میکنید.

 

شما مقادیر زیادی قند میخورید و حتی این را نمیدانید

ویرجین می‌گوید “آشکار است که خود قند تنها مشکل ما نیست”. قندهای موجود در ماست و غذاهای فراوری شده میتواند شما را در کاهش وزن با مشکل مواجه کند. فروکتوز بدترین است زیرا مستقیما به کبد می‌رود و در آنجا تولید چربی میکند. همچنین اشتهای شما را بالا می‌برد بنابراین شما بیشتر می‌خواهید و می‌خورید ولی هنوز گرسنه‌اید. بنابراین برچسب‌ها را بخوانید و قند مصرفی خود را کم کنید.

 

شما استرس دارید

یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان زمانی که تحت استرس هستند سالی ۱۱ پوند چاق‌تر می‌شوند. استرس، کورتیزول را افزایش می‌دهد که باعث شکسته شدن عضلات و کاهش سرتوئین می‌شود بنابراین شما طلب غذای شیرین بیشتر می‌کنید چرا که کورتیزول اسید معده را کاهش می‌دهد و شما به طور موثر هضم نمیکنید بنابراین گرسنه‌تر میشوید.

 

لاغری با طب سوزنی
 

شما بیش از حد تمرین می‌کنید

 


 

الکایم می‌گوید ” تمرین بیش از حد میتواند نتیجه معکوس دهد. تمرین با فاصله بهترین کار برای کاهش وزن است و همچنین شما میتوانید در یک زمان کوتاهی کمتر تمرین کنید. مطمئن شوید که تمرین را ۲ یا سه بار در هفته انجام دهید زیرا از نظر روانی و جسمی آسیب زننده است”.

 

شما چربی کافی نمی‌خورید

بدن شما نیاز به چربی دارد تا چربی بسوزاند اما نکته این است که نوع مناسب از چربی را برای خودن انتخاب کنید. چربی سالم مانند آنهایی که در ماهی، آووکادو، روغن زیتون، روغن نارگیل، آجیل و دانه‌ها است بهترین نوع چربی هستند.

 

شما دچار کمبود ویتامین دی هستید

ویتامین دی در واقع یک هورمون پیشرفته است که مسئول بسیاری از کارهای بدن است و بدون آن شما نمی‌توانید چربی بسوزانید. بنابراین از دکتر خود بخواهید که سطح ویتامین دی شما را چک کند و غذاهای غنی از ویتامین دی مانند ماهی آزاد ، ساردین و شیر گاو بخورید.

 

شما خیلی دیر غذا می‌خورید

 


 

شما ممکن است یک عادت غذای سبک در زمان خواب داشته باشید ولی این میتواند مانع این شود که بدن شما در زمان ایده‌آل یعنی در شب چربی بسوزاند پس سعی کنید شام را در یک ساعت مناسب بخورید و سپس آشپزخانه را تعطیل کنید.

 

بدن شما سمی است

سموم محیطی همه جا هستند و میتوانند عملکرد هورمون‌های شما را مختل کنند ، دمای بدن شما را پایین بیاورند و بدن شما را مجبور کنند که چربی نگه دارد. شما نمی‌توانید کاملا سم‌ها را حذف کنید ولی خوردن فیبر بسیار ، پروتئین ، سبزیجات سبز، حذف کردن و کاهش حضور در برابر آلودگی میتواند به سم‌زدایی بدنتان کم کند.

 

شما با رژیم یویو بازی می‌کنید

شما سعی می‌کنید خوب باشید و به رژیم غذایی پایبند باشید اما این یک راه خوب برای حفظ کاهش وزن نیست؛ مطالعات نشان می‌دهد حتی میتواند شانس بیماری‌های قلب عروقی را افزایش دهد. در عوض ، تمرکز خود را بر روی سلامت خود بگذارید و نه وزنتان.

 

الکایم می‌گوید:” این چیز زیادی نیست که من ۱۰ کیلو وزن کم کنم. این مهم است که میخواهم چه کسی شوم؟”

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

 بر اساس گزارش محققان، خواب به افراد در یادگیری مداوم در طول زندگی از طریق کدگذاری خاطرات جدید و حفظ خاطرات قدیمی کمک می کند.

 

به گزارش مهر، خواب به طرق مختلف نظیر کاهش ریسک چاقی و بیماری قلبی-عروقی و بهبود تمرکز و عملکرد روزانه، نقش اساسی در سلامت دارد.

 

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، با بررسی حالات مختلف مغز نظیر خواب و بیداری، به بررسی این موضوع پرداختند که چطور خواب موجب تحکیم حافظه های کدگذاری شده جدید و پیش‌گیری از آسیب به خاطرات قدیمی می شود.

 

«ماکسیم بازنوو»، سرپرست تیم تحقیق، در این مورد می گوید: «مغز در زمان خواب بسیار پرمشغله است و در حال تکرار مطالب یادگیری شده در طول روز است. خواب به شناسایی خاطرات کمک کرده و آن ها را در قالب مؤثرترین شیوه ارائه می دهد. در حقیقت خواب به طورمداوم در حال به روزرسانی خاطرات است.»

 


او می افزاید: «ما پیش بینی می کنیم که در طول چرخه خواب، هم خاطرات قدیمی و هم خاطرات جدید به طورخودبخودی پخش میشوند که از فراموشی انها جلوگیری کرده و روند یادآوری آنها را افزایش می دهد.»

 

به گفته بازنوو، بازپخش حافظه در طول خواب نقش حفاظتی در مقابل فراموشی دارد چراکه این امکان را فراهم می کند که جمعیت یکسانی از نورون ها، چندین خاطره تداخل یافته در هم را ذخیره کند.

 

نتیجه این مطالعه می تواند منجر به توسعه تکنیک های جدید تحریک کننده در طول خواب در راستای بهبود حافظه و یادگیری شود.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

آفْت دهان یک بیماری رایج در دهان است که ضایعات دردناک نِکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می آورَد. این ضایعات یک دوره ده تا چهارده روزه باقی می مانند و خود بخود از بین می روند. در اکثر موارد، این علائم عودکننده هستند. آفت دهانی، عارضه ای است که هر شخصی در هر سنی امکان دارد به آن دچار شود و بسیار آزار دهنده خواهد بود و به دلایل مختلفی امکان دارد دیده شود. به زخمی سطحی، کوچک و خوش خیم در بافت نرم داخل دهان یا لب ها، زیر زبان و روی غشاء لثه آفت دهانی یا زخم آفتی می گویند که اندازه ی آن یک سانتیمتر و زخمی گرد یا بیضی شکل، سفید یا زرد رنگ است.

 

آفت دهانی برعکس تاول هایی که در اثر تب شدید در دهان به وجود می آید یا زخم های با منشاء سرماخوردگی مثل تبخال، خارج از دهان ایجاد نشده و هرگز سرایت نمی کنند. زخم های آفتی زمانی به وجود می آید که به علل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می دارد، حضور این مولکول باعث حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخم آفتی خواهد بود. دورهٔ آن حدود یک ماه است و اکثراً بعد از آن بدون درمان هم بهبود می یابد. درمان آن اکثراً علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهان شویه یا قطره استفاده می شود. اگرچه درمان قطعی برای آفت دهان وجود ندارد ولی روش هایی وجود دارد که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار مؤثر است، این روشها شامل بکار گیری نکات تغذیه ای و غیر تغذیه ای است.   

 

انواع آفت دهان
آفت دهان به سه نوع اصلی کوچک (مینور)، بزرگ (ماژور) و هرپتی فرم تقسیم می شود.

۱. آفت دهان مینور:
فرم مینور یا کوچک حدود ۸۰ درصد موارد را شامل می شود. این فرم عمدتاً در گروه سنی ۱۰ تا ۴۰ سال دیده شده و ناراحتی مختصری ایجاد می نماید. زخم هایی بین ۲ تا ۴ میلیمتر در لب ها، گونه ها، کف دهان و زیر زبان ایجاد می شود. این زخم ها در لثه ها، کام و روی زبان شایع نیستند. تعداد زخم ها در یک زمان معمولاً کم بوده و بین ۱ تا ۶ عدد متغیر است. این نوع آفت دهان، طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود یافته، ولی با فواصل نامنظمی امکان دارد عود کند.

 

زخم ها معمولاً گرد و یا بیضی بوده، ولی ممکن است خطی باشند. رنگ زخم اول زرد رنگ بوده، ولی کم کم خاکستری می شود. حاشیه زخم ملتهب و قرمز رنگ است و بهبودی بدون جوشگاه صورت می پذیرد. این نوع آفت دهان وقتی بروز می کند که به علل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می دارد. حضور این مولکول ها سبب حمله لنفوسیت ها خواهد شد. در نتیجه این فرآیند پیدایش زخم های آفتی خواهد بود.

 

۲. آفت دهان بزرگ:
آفت دهان بزرگ از نوع آفت کوچک، بزرگتر و عمقی تر با لبه های نامنظم است که بهبودی آن بیش از ۶ هفته طول می کشد. هر گونه آفتی که بیشتر از سه هفته در دهان باقی بماند باید به وسیله دندانپزشک معاینه شود. محل زدن آفت های بزرگ معمولاً نزدیک لوزه ها است که بیمار متحمل درد زیاد، به خصوص هنگام بلع می شود. معمولاً هر دفعه فقط یک آفت بزرگ در دهان به وجود می آید.

 

۳. آفت فرم شبه تبخال یا هرپتی فرم:
آفت هرپتی فرم به اندازه نوک سوزن و در گروه های ۱۰ تا ۱۰۰ تایی در بین بزرگسالان دیده می شود. آفت هرپتی فرم لبه های نامنظم دارد. این نوع آفت دهان، بدون باقی گذاشتن جای زخم بعد از یک تا دو هفته بهبود می یابد.

این فرم در سنین کمی بالاتر از فرم های قبلی دیده شده در خانم ها شایعتر است. این فرم به شدت دردناک بوده و آن قدر فواصل عود کم است که زخم تقریباً بطور مداوم وجود دارد. این فرم با ایجاد تاول های ریز شروع می شود که سریعاً تبدیل به زخم های کوچک (۲ میلیمتری) می شوند. این ضایعات در هر جای دهان امکان دارد باشند. این زخم ها بزرگ تر شده و به یکدیگر می پیوندند تا یک زخم بزرگ که طی ۱۰ روز یا بیشتر بهبود می یابد، تشکیل شود. به علت شباهت ظاهری این فرم آفت به تبخال، فرم شبه تبخال نام گرفته است، ولی دلیلی بر دخالت ویروس تبخال در این بیماری آفت دهان وجود ندارد.

 

دلایل ایجاد آفت دهان
آفت دهان جزئی و ضعیف به علت آسیب سیستم دفاعی بدن به غشای مخاطی بوجود می آید. آفت های دهانی در این موارد پدیدار میشوند: در ۳۰ درصد موارد زمینه ارثی و سابقه خانوادگی، کمبود های تغذیه ای مانند آهن، ویتامین B ۱۲، روی و اسید فولیک بوده و اختلالات ایمونولوژیک و نقایص خونی، وجود فشار های عصبی، اضطراب و استرس های عاطفی یا جسمانی (به عنوان نمونه در دانشجویان و دانش آموزان به هنگام امتحانات و کنکور) از علل بوجود آورنده آفت دهان است. مصرف سیگار، تغییرات هورمونی (دوره بارداری یا دوره عادت ماهانه )، آسیب به مخاط دهان بر اثر جا اندازی نادرست دهان های مصنوعی، مسواک زدن خشن و با شدت، گاز گرفتن قسمتی از گونه و زبان، مصرف غذا های داغ به دنبال درمانهای دندانپزشکی ممکن است سبب ایجاد آفت دهان شود.

 

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:40
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

پژوهشگران دانشگاه "ماساچوست" در مطالعه اخیرشان که در مجله "Nature Communications" منتشر شده، نشان داده اند که "پادتن های تک دودمانی آی جی ای خاص" (specific IgA monoclonal antibodies) کووید امکان دارد ایمنی موثری در سیستم تنفسی در برابر کروناویروس (Coronaviruses) جدید فراهم کنند که این یک ویژگی بالقوه مهم یک واکسن مؤثر است.

 

دکتر "یانگ وانگ" (Yang Wang) و همکارانش طی این مطالعه به توضیح کشف این موضوع و توصیف پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان (MAB) و ارتباط آن با پروتئینهای میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که سبب انسداد گیرنده ACE۲ بر روی گیرنده مخاطی دستگاه تنفسی میشوند پرداخته اند.

 

شروع داستان و پی بردن به این کشف سریع و مهم به ۱۶ سال پیش بر می گردد، زمانی که پژوهشگران این دانشگاه یک پادتن تک دودمانی آی جی جی توسعه دادند که دربرابر یک ویروس مشابه مانند سارس (SARS) مؤثر بود.

 

ویروس سارس در ابتدا باعث بیماری نگران کننده ای شد ولی سپس ناپدید شد. پژوهشگران که در آن زمان برای شروع یک کارآزمایی بالینی آماده بودند، اطلاعات تحقیقاتی مرتبط با آن کار را ذخیره کردند.

 

زمانی که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ به رسمیت شناخته شد و شروع به گسترش کرد، پژوهشگران متوجه شدند که نخستین پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان امکان دارد به سیستم ایمنی در مبارزه با این بیماری جدید کمک کند. آن ها روند احیای برنامه قدیمی سارس را بازیابی کردند و سلول های هیبریدوما منجمد را که ۱۶ سال پیش ساخته شده بودند، بازیابی کرده، آن ها را ذوب کرده و تعیین کردند که آیا آن برای یک کروناویروس جدید نیز کار می کند یا خیر. اگرچه ۹۰ درصد شباهت بین دو کروناویروس وجود داشت ولی پادتن تک دودمانی هیچگونه اتصال به کروناویروس جدید نشان نداد.

 

پژوهشگران سپس پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان دیگری را که در مطالعه ۱۶ سال قبل مورد بررسی قرار داده بودند را ارزیابی کردند که این نیز مانند پادتن قبلی مؤثر نبود.

 


پس از آن پژوهشگران یک برنامه تحقیق جداگانه برای تولید "آی جی ای های ترشحی" (sIgA) آنتی بادی هایی که نقش مهمی در ایمنی روی سطوح مخاطی دارند را شروع کردند. پژوهشگران طی این مطالعه به بررسی آی جی ای های ترشحی در دستگاه گوارش بعنوان یک درمان ممکن برای جلوگیری از عفونت های دستگاه گوارش پرداختند.

 

آن ها تصمیم داشتند دریابند آیا آی جی ای های ترشحی ضد کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مشابه میتوانند ایمنی مخاطی را در دستگاه تنفسی (جایی که بیماری کووید- ۱۹ فوق العاده به آن آسیب میزند) ایجاد کند یا خیر. این روش با موفقیت عمل کرد و پژوهشگران یک آنتی بادی با میل و فعالیت خنثی سازی به نام MAb۳۶۲ را تولید کردند.

 

محققان گفتند: ما بسیار هیجان زده شدیم که آنتی بادی های کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در اتصال و خنثی سازی ویروس زمانی که در ایزوتایپ آی جی ای های ترشحی آنتی بادی هستند، در مقایسه با آنتی بادی های معمول در حال گردش آی جی جی مؤثرتر هستند.

 

به طور طبیعی آنتی بادی آی جی ای های ترشحی سطح مخاطی مانند دستگاه های تنفسی، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی را پوشش می دهد و لایه مخاطی روی این سطوح تثبیت می شود. در آن جا، آن ها کار مهم جلوگیری از اتصال یک پاتوژن به سلول های میزبان را انجام می‌دهند، بنابراین از بروز عفونت جلوگیری می کنند.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:38
اخبار

علیرضا زالی، درباره شرایط منحنی شیوع ویروس کرونا در پائیز و زمستان، خاطرنشان کرد:پیش بینی می کنم یک شرایط سینوسی را طی خواهیم کرد و با فراز و فرودهای متعدد آماری روبه رو خواهیم شد.

 

وی با عنوان این مطلب که پیش بینی می شود پائیز بسیار سختی داشته باشیم، افزود:اول اینکه در پاییز به علت شرایط سردی هوا تراکم بیشتر جمعیتی را شاهد خواهیم بود و حضور افراد در فضای مسقف با تهویه ناکافی در پائیز و زمستان می تواند مسأله جدی باشد. دوم اینکه در پاییز و زمستان هجوم سایر بیماری های تنفسی را خواهیم داشت که یا مستقیم با تضعیف سیستم دفاعی بدن فرد را در معرض ابتلا به کرونا قرار دهند یا این بیماریها میتوانند با تغییر علائم بیماری کرونا یک سیمای بالینی مخدوش را برای بیمار ترسیم کنند و امکان دارد مسئله مواجهه بیماری را به چالش بکشد.

 

زالی گفت:همچنین ما با امواج بسیار مهم بیماری فصلی آنفلوانزای H۱N۱ در کشور روبه رو خواهیم بود که می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. با توجه به زمان طولانی تری که معمولاً در تابستان ها از اشعه ماورای بنفش استفاده می کنیم شرایط اقلیمی و زیستی برای ویروس کرونا در پاییز مستعدتر و مساعدتر خواهد بود، برای همین پیش بینی می کنیم که پاییز سختی پیش رو خواهیم داشت.

 

وی در رابطه تمهیدات لازم برای مواجهه با پیک دوم کرونا در نیمه دوم سال، عنوان کرد :باید همه ضروریات و آمادگی پزشکی لازم را در حوزه تجهیزات مصرفی، وسایل حفاظتی، دارو و حوزه منابع انسانی به میزان کافی داشته باشیم.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:36
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

دکتر مصطفی قانعی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک دارو در پروتکل درمانی کرونا در سطح بین‌الملل وجود دارد، به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آخرین جمع بندی ۲۳ مطالعه روی چندین هزار بیمار در سطح بین‌المللی، تنها اتفاق دارویی که مرگ و میر و مدت بستری را کاهش می‌دهد «کورتون» است؛ تمام تحقیقاتی که روی زیر ۱۰۰ نفر بودند کنار گذاشته شدند.

 

وی افزود: قبل از اعلام نتیجه این دارو، ما در ایران تاثیر این دارو در کاهش مرگ و میر و مدت بستری بیماران کرونایی را اعلام کرده بودیم که بعد از مدتی سازمان بهداشت جهانی نیز آن را تایید کرد و اکنون هم در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کاهش مدت بستری ۳ و نیم روزه با داروی «رمدیسیور»

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا تاکید کرد: هیچ دارویی مرگ بیماران را کاهش نداده است. آخرین نتایج در خصوص داروی «رمدیسیور» نشان داد ۳ و نیم روز مدت بستری را کاهش می‌دهد ولی تاثیری در مرگ و میر ندارد.

 

قانعی افزود: البته از طرفی نتایج بین‌المللی داروی رمدیسیور مشخص شده ولی در کشور هنوز نتایج آن مشخص نشده است. این دارو در فاز اولیه طول بستری را کم می‌کند ولی باعث کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در فاز نهایی بخش آی سی یو نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه همه داروها به غیر از کورتون تا کنون نشان داده‌اند که مرگ و میر را کاهش نمی‌دهد گفت: بقیه داروها در کاهش بستری تاثیر دارند، نتایج در خصوص «هیدروکسی کلروکین» نشان داد که شکایت بیمار را کمتر می‌کند.

 

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: اکنون جایگاه داروها در پروتکل درمانی مشخص است و در مرحله‌ای هستیم که می‌دانیم کدام دارو در درمان، کاهش بستری و کاهش مرگ و میر کرونا موثر است.

 

وی گفت: «هیدروکسی کلروکین» هنوز در پروتکل درمانی کشور ما وجود دارد.

 

قانعی با بیان اینکه در ایران داروهای زیادی مورد بررسی قرار گرفتند، بیان کرد: بررسی‌های داروی «فاواپیراویر» به پایان رسیده و گزارش پایانی آن ارائه شده که نشان داد هیچ اثری در بهبودی و مرگ و میر افراد کرونایی ندارد.

 

درمان سرپایی بیماران با «برم هگزین»

قانعی خاطر نشان کرد: داروهای دیگری همچون «برم هگزین» نیز مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد استفاده از آن برای بیماران کرونایی تاحدی موثر است؛ از این رو این دارو در پروتکل سرپایی گذاشته شد. در واقع کسانی که در مرحله اول بیماری کرونا هستند از این دارو می‌توانند استفاده کنند چون تاثیر آن روی ویروس است.

 

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج تحقیقات دارویی که به کمیته ارسال شده گفت: برخی تحقیقات که روی «هموپرفیوژن» انجام شده قرار است گزارش نتایج آن به کمیته ارائه شده اما هنوز «هموپرفیوژن» در پروتکل وارد نشده است.

 

وی تاکید کرد: به زودی سه گزارش دارویی به کمیته علمی ارائه می‌شود.

 

وی در خصوص «اربیدول» گفت: نتایج تحقیقات اولیه نشان داد که این دارو تاثیری در درمان کرونا نداشته است.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته