• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1277روز قبل
ایرانگردی


شهردار منطقه 11 از رایزنی با ارتش برای بهره برداری از مهمانسرای امام علی (ع) که قدمتی بیش از 80 سال دارد؛ برای تبدیل به موزه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، نصراله آبادیان در تشریح اقدامات انجام شده برای حفاظت از ابنیه واجد ارزش تاریخی و میراثی در محدده حصار ناصری و طهران قدیم گفت: از اواخر سال 1395 اقداماتی درباره حفظ و حراست از ابنیه تاریخی و میراثی در چند بخش آغاز کرده است که بعضی از پروژه ها مستقیما توسط شهرداری منطقه و برخی نیز با مشارکت مردم، سازمان ها و نهادهای مرتبط انجام شده است.
آبادیان افزود: از طرح های مرمتی که توسط شهرداری منطقه 11 منطقه انجام شده است؛ می توان به مرمت مسجد مشیرالسلطنه و چهارسوق چوبی، پیرایش میدان و متروی حر، مرمت املاک تاریخی خیابان ولیعصر اشاره کرد که از اولین اقدامات در این زمینه بود.
شهردار منطقه 11 ادامه داد: مرمت مهمانسرای امام علی(ع) در خیابان پاستور غربی که ثبت ملی است، مرمت سقاخانه عزیزمحمد در خیابان فروزش و کتیبه صلوات در خیابان کارگر از اقدامات جاری است که این منطقه در این سه سال انجام داده است.
آبادیان اضافه کرد: مذاکراتی با ارتش در حال انجام است تا مهمانسرای دانشگاه امام علی(ع) تهاتر و تبدیل به موزه شود. این مهمانسرا که بنایی ارزشمند و فاخر دارد اکنون محل استقرار کادرهای دانشگاه افسری است و پس از رایزنی و موافقت ارتش تبدیل به موزه جنگ خواهد شد.
او با بیان این که در یک سری از پروژه ها، این منطقه به عنوان تسهیلگر در پروژه های محرک توسعه عمل کرده، عنوان کرد: پیرایش جداره خیابان وحدت در حد فاصل مختاری تا شوش از جمله این اقدامات است که طی آن با تسهیلگری و برگزاری جلسات فشرده جداره های حدود 50 پلاک در این محدوده بازپیرایی، طراحی و یکسان سازی شد. علاوه بر این مرمت ملک هایی واقع در خیابان وحدت نبش اسدی منش و کوچه لولاگر به عنوان تنها کوچه قرینه ای انجام شده است.

آبادیان با اشاره به این که از جمله پروژه های مشارکتی که این منطقه با سازمان زیباسازی انجام داده مرمت سردر آگاهی شاپور در خیابان وحدت اسلامی است، ادامه داد: علاوه بر این، مرمت سرتاسر کوچه اول در خیابان خارک بعد از خیابان استاد شهریار که تئاتر مهرگان در آن واقع شده با همکاری و مشارکت مالکان در حال انجام است. همچنین از پروژه های مشترک دیگر با سازمان زیباسازی می توان به مرمت خانه مینایی اشاره کرد.
شهردار منطقه 11 درباره مرمت میدان حسن آباد افزود: مناقصه پروژه مرمت میدان حسن آباد به عنوان یکی از مهم ترین میادین شهر تهران، برگزار و مجری آن انتخاب شده است و طی آن جداره میدان بعد از آتش سوزی سال گذشته دوباره مرمت می شود. همچنین پیرایش میدان وحدت اسلامی، پیرایش میدان و متروی رازی نیز تا یک ماه آینده کلید می خورد.
او درباره اقداماتی که در یک ماه گذشته در حوزه احیای بافت و بنای تاریخی توسط شهرداری منطقه 11 انجام شده، گفت: نقاشی دیواری تهران قدیم در خیابان جمهوری به مساحت یکهزار و 440 متر مربع که درآن عکس قدیمی میدان حسن آباد تصویرنگاری شده و نقاشی عناصر و المان های معماری سنتی و تاریخی روی دیوارهای روبروی بیمارستان نجمیه به پایان رسید.
شهردار منطقه 11 از احیای نقشه ابنیه تاریخی سطح این منطقه خبر داد و افزود: این نقشه امسال به روز رسانی شده و یک نقشه باکیفیت چاپ شده که در اختیار شهروندان و گردشگران قرار می گیرد.
او در پایان یادآور شد: مرمت و نورپردازی خانه تیمورتاش متعلق به ارتش در دانشگاه دافوس در خیابان پاستور غربی نیز با همکاری ارتش انجام و این خانه تبدیل به موزه شده و شهروندان می توانند روزهای دوشنبه و جمعه از آن بازدید کنند.

چهارشنبه 5/6/1399 - 12:3
ایرانگردی


سازمان نوسازی شهر تهران به منظور ایجاد، توسعه و بهبود همکاری های چندجانبه و بهره مندی از ظرفیت های تخصصی مؤسسه همشهری در بستر اجرای پروژه ها و برنامه های مشترک در حوزه بازآفرینی و نوسازی بافت های فرسوده، با این مؤسسه تفاهم نامه همکاری منعقد کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، تفاهم نامه همکاری دوجانبه میان سازمان نوسازی شهر تهران و مؤسسه همشهری در جلسه ای با حضور مدیرعامل سازمان و مدیرعامل مؤسسه همشهری به امضاء رسید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این جلسه با اشاره به بازخورد مثبت اجرا و بهره برداری از پروژه میدانگاه امیرکبیر در میان شهروندان، متخصصان، مدیران و سیاست گذاران، خاطرنشان کرد: پروژه میدانگاه امیرکبیر، تجربه نو و جدیدی در شهرداری تهران است چرا که سابق بر این شهرداری در حوزه های کالبدی اقدام به اجرای پروژه های بزرگ مقیاس و تراکم فروشی می کرد.
علی اکبری یادآور شد: پروژه امیرکبیر نیز قرار بود در سال 97 تبدیل به سه طبقه تجاری با سطح اشغال 100% شود، اما به دلیل تراکم بسیار بالا و فقدان فضای باز در محله شکوفه، شهرداری تهران از 30 هزار متر مربع کاربری تجاری چشم پوشی و این عرصه را به قلمرو عمومی اضافه کرد.
علی اکبری با بیان این که سازمان نوسازی قبل از افتتاح میدانگاه امیرکبیر، حدود 12 پروژه بهسازی محیطی محله محور دیگر را به بهره برداری رسانده است، از افتتاح میدانگاه بریانک، میدانگاه دریافت، میدانگاه خورشید و آغاز عملیات اجرایی فضای فوقانی خط آهن تهران- تبریز خبر داد و متذکر شد: این پروژه ها، پروژه های کلیدی ما در مقیاس شهرداری هستند و تلاش سازمان نوسازی نیز بر آن بوده که تمامی پروژه ها با بهترین کیفیت طراحی و اجرا شوند و علیرغم محدودیت ها و مسائل مالی در همین دوره به شکل مناسب به بهره برداری برسند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن تأکید بر ضرورت اقدامات ترویجی و تبلیغی برای آگاهی بخشی به شهروندان و ساکنان محلات، تصریح کرد: این اقدامات افزایش رضایتمندی شهروندان نسبت به عملکرد شهرداری را در پی خواهد داشت.
سید ابوالحسن ریاضی، مدیرعامل مؤسسه همشهری نیز در این جلسه عنوان کرد: یکی از سازمان هایی که می تواند بخشی از فرآیند محتوایی ما را تأمین کند، سازمان نوسازی است و با توجه به پروژه هایی که این سازمان دارد به نظر می رسد ظرفیت همشهری بتواند در موضوع هماهنگی های محله ای، توجیه طرح ها و تسهیل به سازمان نوسازی کمک نماید.

چهارشنبه 5/6/1399 - 12:1
ایرانگردی

 

در روزهایی که به علت ملاحظات پیشگیرانه بهداشتی و الزام رعایت مصوبات ستاد مقابله با کرونا عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در تکایا و محیط‌های بسته با محدودیت‌هایی مواجه شده است عشاق سید و سالار شهیدان در تاکسیرانی تهران امسال به شیوه جدیدی به اقامه عزا می‌پردازند.

این مراسم‌ها با مشارکت معاونت امور مناطق و حوزه مقاومت بسیج شهدای تاکسیرانی شهر تهران در مدت زمان ۳۰ دقیقه برپا می‌شود و تمامی تاکسیرانان ملزم به رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده دست هستند.

محل‌های برگزاری عزاداری تاکسیرانان در روزهای دهه محرم در پایانه‌های اصلی شهر تهران است که از آن جمله می‌توان به پایانه‌های تاکسیرانی ونک، سازمان آب، امام خمینی(ره)، رسالت و شهرری اشاره کرد.



 

چهارشنبه 5/6/1399 - 11:34
ایرانگردی

 


نیروهای مدیریت پسماند منطقه ۲۱ ملزم شدند هر روز صبح پسماندهای خشک ادارات و حوزه ها را به صورت تفکیک شده به خودروهای جمع آوری پسماند خشک تحویل دهند.
به گزارش  روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱، در جلسات طرح کاپ  که به صورت مستمر و هفتگی در محل سالن کنفرانس دفتر شهردار منطقه ۲۱ با حضور معاون خدمات شهری، شهرداران نواحی و پیمانکار این طرح محیط زیستی برگزار می شود معاونت توسعه منابع انسانی نسبت به توجیه نیروهای خدماتی مستقر در ساختمان‌های وابسته به این منطقه در زمینه مدیریت پسماند و آموزش نیروهای فوق و در نهایت تحویل پسماندهای خشک ادارات و حوزه ها به صورت تفکیک شده به خودروهای جمع آوری پسماند خشک در صبح ها ملزم شد.

همچنین مقرر گشت تا شهرداران نواحی سه گانه منطقه ۲۱ نسبت به ایجاد تعامل با مراکز صنعتی و کارخانجات در راستای ترغیب هرچه بیشتر آنها به تفکیک پسماندهای خشک ارزشمند خود و تحویل آن به پیمانکاران مربوطه طرح کاپ اقدام کنند.

در ادامه این جلسه، با توجه به نقش ویژه شهروندان در همکاری و همیاری با مدیریت شهری در اجرای هرچه بهتر طرح کاپ مد نظر قرار گرفته شد تا فعالیت های محیط زیستی و تفکیک پسماند شهروندان مورد توجه ویژه قرار گیرد و به نحوی شایسته از آنها قدردانی شود.

شهرداران نواحی سه گانه منطقه ۲۱ از طریق تعامل مطلوبی که با سه مرکز خرید و فروشگاه زنجیره ای مستقر در هر یک از نواحی دارند می توانند با هماهنگی های لازم، محل مناسبی را جهت دفع پسماند خشک در مراکز مذکور تعبیه و با این روش شهروندان را نسبت به تحویل پسماندهای خشک خود ترغیب کنند.


 

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 11:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

تنگی نفس را می‌توان یکی از علائم انواع بیماری‌ها دانست که در دو نوع خفیف و شدید وجود دارد. فردی که دچار تنگی نفس می‌شود، احساس می‌کند که اکسیژن کافی را نمی‌تواند دریافت کند. اکثر افراد بعد از تمرینات ورزشی دچار مشکلات تنفسی می‌شوند، اما در برخی موارد، مشکلات تنفسی می‌تواند نشان‌دهنده یک وضعیت پزشکی باشد. در ادامه قصد داریم دلایل ایجاد تنگی نفس در افراد را مورد بررسی قرار دهیم.

 

سرماخوردگی یا آنفولانزا

افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا ممکن است دچار تنگی نفس شوند؛ این دو بیماری می‌توانند مشکلات شدیدتری همانند موارد زیر را ایجاد کنند، از جمله:

گرفتگی بینی

گلو درد

راه هوایی متورم

سینوزیت

وجود موکوس بیش از حد در راه هوایی

 

در صورتی که تنگی نفس به علت سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد، باید مشکل پس از طی شدن دوره بیماری رفع شود.

 

اضطراب


یکی از دلایل ایجاد تنگی نفس در افراد را می‌توان اضطراب معرفی کرد؛ زمانی که میزان اضطراب در افراد کاهش پیدا کند، شرایط تنفس به حالت عادی باز می‌گردد. سایر علائم اضطراب را می‌توان موارد زیر عنوان کرد:

داشتن احساس عصبی

ضربان قلب بالا

خستگی

داشتن مشکلاتی در تمرکز

مشکلات گوارشی

 

گاهی وقت‌ها ممکن است برخی افراد، اضطراب شدید یا وحشت‌زدگی را همانند یک حمله قلبی تجربه کنند. سایر علائم وحشت‌زدگی عبارتند از:

افزایش ضربان قلب

داشتن احساس خفگی

تعریق

احساس درد در قفسه سینه

بی حسی یا سوزش

احساس سردی و گرمی

 

آسم

یکی از بیماری‌های مزمن که می‌تواند موجب ایجاد التهاب در مسیرهای هوایی ریه شود، آسم بوده و همانند سایر شرایط مزمن، به طور متناوب در افراد مبتلا ایجاد می‌شود. لازم به ذکر است که شرایط آسم می‌تواند در بین افرادی که استعمال دخانیات یا فعالیت‌های ورزشی دارند، متفاوت باشد. برخی از علائم رایج آسم عبارتند از:

خستگی

سرفه مزمن

احساس درد یا تنگ شدن قفسه سینه

داشتن مشکل در خواب به دلیل سرفه یا تنگی نفس

 

احساس خفگی

خفگی زمانی اتفاق خواهد افتاد که یک جسم در گلوی افراد قرار بگیرد؛ این شی می‌تواند هر چیز معمولی باشد که کودکان یا سایر افراد در دهان قرار می‌دهند. در صورتی که یک جسم در دهان باقی بماند، احساس خفگی می‌تواند خطرناک باشد، اما اگر جسم سریعا از گلو خارج شود، مشکل تنگی نفس حل خواهد شد. نشانه‌های رایج خفگی شامل موارد زیر می‌شود:

سرفه

خستگی

احساس تنگی نفس به محض ورود جسم به گلو

 

در صورتی که جسم به طور کامل راه گلو را مسدود کند، توانایی تنفس در افراد از بین خواهد رفت و این یک وضعیت اورژانسی‌ست. علائم مربوط به جلوگیری از تنفس عبارتند از:

تغییر رنگ لب به رنگ آبی

سخت شدن تنفس

ناتوانی در صحبت کردن

مشکل تنفس بعد از غذا خوردن

 

چندین وضعیت سلامتی بالقوه وجود دارد که می‌تواند موجب ایجاد تنگی نفس در افرادی شود که غذا مصرف کرده‌اند. بر اساس اعلام بنیاد COPD، ایجاد تنگی نفس پس از مصرف غذا در یک وعده غذایی مهم، می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی رایج باشد، زیرا غذا توانایی وارد آوردن فشار بر دیافراگم را دارد. رفلاکس اسید می‌تواند باعث تنگی نفس شود، در حقیقت اسید معده باعث ایجاد مشکلاتی در مری خواهد شد که نتیجه آن، تنگی نفس است. رفلاکس اسید ممکن است موجب ایجاد سرفه مزمن شود.

 

چاقی و نداشتن فعالیت های ورزشی


فردی که به طور مرتب ورزش نمی‌کند یا دچار مشکل چاقی‌ست، امکان دارد تنگی نفس را تجربه کند، همچنین اگر یک فرد در کوتاه مدت به خود فشار وارد کند، ممکن است دچار تنگی نفس شود. در صورتی که وزن یا نداشتن فعالیت های ورزشی باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود، قطعا دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت های ورزشی می‌تواند به طور قابل توجهی در کاهش یا رفع مشکلات تنفسی، موثر باشد.

 

COPD

این اصطلاح شامل اختلالات ریوی همانند آسم مزمن، آمفیزم و برونشیت مزمن می‌شود و علائم آن ممکن است در طول شب و به دلیل تغییرات شیوه تنفس افراد در زمان خواب، بدتر شود. COPD می‌تواند شامل طیف وسیعی از علائم، همانند موارد زیر شود:

تنگی نفس

احساس درد در قفسه سینه

سرفه

احساس خستگی؛ به عنوان یکی از نتایج کاهش اکسیژن موجود در خون

 

آمفیزم

بر اساس اعلام انجمن ریه ایالات متحده آمریکا، یکی از بیماری‌های مربوط به COPD، آمفیزم بوده و می‌تواند آلوئول یا کیسه‌های هوا در ریه را نازک یا نابود کند؛ استنشاق دود سیگار را می‌توان یکی از دلایل اصلی این وضعیت به حساب آورد. علائم اولیه آمفیزم عبارتند از:

سرفه

افزایش خلط

تنگی نفس در طول فعالیت‌ها

 

آنافیلاکسی

اصطلاحا به واکنش آلرژیک شدید، آنافیلاکسی گفته می‌شود؛ این یک وضعیت تهدیدکننده زندگی بوده که نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارد. مراحل پیشرفت آنافیلاکسی بسیار سریع است، اما علائم و هشدارهایی هم درباره احتمال ایجاد آن وجود دارد، از جمله:

کهیر

احساس خفگی در گلو

مشکلات تنفسی

صدای خشن

استفراغ

درد شکم

سرگیجه

افزایش سرعت ضربان قلب

حالت تهوع

فشار خون پایین

احساس بسیار بد و در عذاب بودن

 

بارداری

با گذشت زمان، جنین بزرگ‌تر شده و می‌تواند بر اندام و عضلات اطراف خود فشار وارد کند؛ دیافراگم را می‌توان یکی از این عضلات دانست که در زیر ریه قرار داشته و نقش مهمی در تنفس عمیق دارد. در صورتی که جنین در برابر دیافراگم فشار وارد کند، ممکن است تنفس عمیق برای افراد سخت شود. افراد ممکن است تنگی نفس را در دوارن بارداری به دلیل پروژستورن (هورمونی که در زمان بارداری در بدن به مقدار بیشتری تولید می‌شود) تجربه کنند؛ پروژسترون می‌تواند باعث ایجاد احساس ناتوانی در برخی زنان باردار جهت تنفس عمیق شود. در صورتی که علائم دیگری هم ایجاد شود، امکان دارد بارداری دلیل تنگی نفس باشد و در این شرایط باید به پزشک برای تعیین دقیق علت مشکل، مراجعه کرد.

 

حمله قلبی

بر اساس اعلام انجمن قلب ایالات متحده آمریکا، تنگی نفس می‌تواند یکی از نشانه‌های هشداردهنده حمله قلبی باشد، بنابراین هر فردی که این مشکل را تجربه کند، باید به نشانه‌های احتمالی دیگری هم که ممکن است ایجاد شود، توجه داشته باشد. در صورتی که یک فرد علائم زیر را تجربه کند، مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود:

احساس ناراحتی در قفسه سینه

ایجاد مشکل در تنفس

احساس ناراحتی در پشت، فک، گردن، معده و یک یا هر دو دست

عرق سرد

حالت تهوع

 

شیوه تشخیص

دلایل زیادی درباره تنگی نفس وجود دارد، در حقیقت تمام افرادی که به دلایل ناشناخته دچار تنگی نفس شوند، باید به پزشک مراجعه کنند. پزشکان سوالاتی درباره سایر نشانه‌های احتمالی از افراد مبتلا به تنگی نفس، مطرح خواهند کرد؛ در برخی موارد ممکن است همین مسئله به اندازه کافی برای تعیین علت مشکل توسط پزشکان کافی باشد. ممکن است پزشکان بخواهند آزمایش‌های دیگری را برای تشخیص مشکل انجام دهند، از جمله:

تست‌های مربوط به آلرژی

اشعه ایکس قفسه سینه

آزمایش ریه

سی تی اسکن

تست چالش اسپیرومتری و متاکولین

تجزیه و تحلیل گاز خون شریانی

 

چه افرادی در معرض خطر قرار دارند؟

عوامل خطرناک تا حد زیادی به دلیل تنگی نفس بستگی دارند، به عنوان مثال، کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر خفگی قرار دارند، همچنین احتمال بیشتری وجود دارد که افراد سیگاری آمفیزم را توسعه دهند. خطرات بیشتری افراد مبتلا به آسم را پس از فعالیت های ورزشی یا قرار گرفتن در معرض آلرژن، تهدید می‌کند. داشتن فعالیت و مصرف یک رژیم غذایی سالم متعادل می‌تواند در جلوگیری از ایجاد مشکلات مربوط به تنفس، موثر باشد.

 

روش های درمان تنگی نفس


تشخیص علت اصلی تنگی نفس می‌تواند شیوه درمان را تعیین کند، برخی از روش های درمانی رایج عبارتند از:

خارج کردن جسم یا غذا از گلو در حالت خفگی

تجویز دارو

استنشاق داروی آسم و سایر شرایط تنفسی فوقانی

یک دستگاه تزریق اپی نفرین (EpiPen) برای آنافیلاکسی

خوردن وعده‌های کوچک‌تر برای رفلاکس اسید و COPD

آنتی اسیدها برای رفلاکس اسید

 

در برخی موارد، امکان بهبود و افزایش ظرفیت ریه با تمرینات تنفسی خاص وجود دارد. در صورتی که افراد دچار تنگی نفس شوند و به دنبال آن احساس ضعف یا سایر علائم مربوط به حمله قلبی را تجربه کنند، سریعا باید به پزشک مراجعه کنند، اما اگر ضعف ناگهانی یا سایر مشکلات تنفسی ایجاد شود، می‌توان جهت تعیین علت دقیق مشکل، به پزشک مراجعه کرد. روش‌های بالقوه زیادی برای پیشگیری از مشکلات تنفسی وجود دارد، از جمله:

 

مصرف تکه‌های کوچک غذا و اجتناب از قرار دادن اشیاء در گلو

اجتناب از استعمال دخانیات و تنفس دود ناشی از آن

مصرف داروهای مخصوص واکنش‌های آلرژیک و اجتناب از قرارگیری در معرض آلرژن‌ها

مصرف وعده‌های غذایی سالم و داشتن فعالیت های ورزشی منظم

مصرف وعده‌های غذایی کوچک

مصرف داروهای تجویزی برای بیماری های مزمن

 

جمع‌بندی

دلایل مختلفی درباره تنگی نفس وجود دارد و کسانی که نگران این مشکل هستند، باید به پزشک مراجعه کنند. برخی از دلایل همانند COPD، مزمن هستند و برخی هم به مشکلاتی همانند سرماخوردگی ارتباط دارند. در صورتی که علائم تنگی نفس شدید باشد، افراد به مراقبت‌های فوری پزشکی نیاز خواهند داشت، همچنین امکان پیشگیری از تنگی نفس با داشتن فعالیت های ورزشی منظم و انتخاب رژیم غذایی سالم، وجود دارد.

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:29
بهداشت روانی

 

نتایج مطالعه جدید محققان در انگلستان حاکی از آن است مادرانی که در دوران بارداری و پنج سال اول زندگی کودک خود مضطرب هستند، کودکشان دو برابر بیشتر از دیگران با علائم بیش‌فعالی مواجه می‌شوند.

 

محققان، این بررسی را در بین بیش از ۳۰۰۰ کودک انجام دادند و مدت زمان طولانی انجام این پروژه به آنها، این امکان را داد تا دریابند که چگونه وضعیت سلامتی کودکان، هنگام بزرگسالی تغییر می‌کند.

 

نتایج این بررسی نشان داد استرس‌هایی که مادر تجربه می‌کند، می‌تواند یک نسل بعد در فرزندش بروز کند.

 

لازم به ذکر است که همه مادران، افزایش استرس در دوران بارداری را تجربه می‌کنند.

 

پژوهشگران، بیش از ۸۷۰۰ مادر با علائم اضطراب در دوران بارداری و پنج سال اول زندگی فرزندشان در این مطالعه را بررسی کردند. سطح این اضطراب‌ها به سه دسته بالا، متوسط و پایین طبقه‌بندی می‌شود.

 

زمانی که فرزندان مادران مضطرب به سن هشت سالگی رسیدند محققان دریافتند که بین آنها با سایرین تفاوتی نیست، اما زمانی‌که به سن ۱۶ سالگی رسیدند، تفاوت معناداری در علائم بیش‌فعالی از خود نشان دادند.

 

مادرانی که اضطراب متوسط تا زیاد داشتند، فرزندان آنها در سن ۱۶ سالگی دو برابر بیشتر از کسانی که مادران آنها اضطراب کمتر داشتند، علائم بیش‌فعالی را نشان دادند.

 

البته نمی‌توان به صورت دقیق عنوان کرد که علائم اضطراب دوران بارداری و اوایل زندگی منجر به افزایش بیش‌فعالی می‌شود، بلکه عوامل دیگری مانند ژنتیک، موارد بیولوژیکی یا محیطی هم در این موضوع نقش دارند.

 

این مطالعه اولین بررسی در این زمینه است و برای دریافت نتایج دقیق نیاز به مطالعه بیشتری است.

 

اختلال کم‌توجهی یا بیش‌فعالی، شایع‌ترین اختلال در سنین کودکی و بلوغ است. در این اختلال، معمولا فرد توانایی دقت و تمرکز روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالایی دارد.

 

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

صالح پور متخصص غدد در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران، در مورد تعرق کف دست و پا خاطرنشان کرد: این مدل عوارض در تمام سنین دیده میشود ولی در نوجوانان به علت اضطراب زیادی که دارند بیش تر اتفاق می افتد.

 

اوبا اشاره به این که اضطراب به علل مختلفی برای نوجوانان به وجود می آید ، افزود :تعرق کف دست از بچگی آغاز شده و در زمان بلوغ شدت می گیرد و در جوانی با اضطراب های این دوران به اوج خود میرسد.

 

صالح پور در مورد دلایل این مدل عوارض گفت :مهمترین و اصلی ترین دلایل این عوارض مشکلات هورمونی و غددی هست اما ارث و ژنتیک هم در این عوارض مداخله دارد و همیشه نارسایی تیروئیدی، علل آن نیست ولی میتواند به علت پرکاری تیروئید هم باشد.

 

متخصص غدد در مورد نشانه ها و علایم تعرق خاطرنشان کرد: بارزترین نشانه و علایم این مدل عوارض تعرق شدید کف دست هست که حتی بصورت قطرات آب ظاهر میشود ، امکان دارد علایم آغازین در زمان نوزادی ظاهر شود و ثانویه آن در جوانی و چه بسا پیری اتفاق خواهد افتاد همچنین علایمی مثل بزرگی غدد لنفاوی و ‏کاهش وزن هم در این عوارض محتمل هست.

 

وی در ادامه یاد آوری کرد :علایمی که در زمان نوزادی دیده میشود امکان دارد به علت انتقال کروموزوم های ارثی ایجاد شده باشد، نوع ثانویه هم که در سنین بالاتر پیدایش میکند، میتواند به علت  ترشحات غده هیپوفیز و تیروئید باشد، اما امکان دارد با وجود این علائم شخص حتی به بیماری هایی مانند دیابت، غده و بیماری نقرس مبتلا شود.

 

صالح پور در مورد درمان عوارض تعرق دست و پا گفت: در اول درصورتی که عرق کردن دست و پا ها بار ها تکرار شود شخص باید سریعاً به پزشک مراجعه کند تا تشخیص درست داده شود و درمان صورت بگیرد، اما معمولاً درمان قطعی وجود ندارد و شخص باید زمینه اضطراب را شناسایی و شدت آنرا کم کند، در این وضعیت گاهی بطور خود به خودی این عوارض از بین میرود اما در صورت بهبود نیافتن این عوارض پزشک دست به جراحی میزند ولی این مورد کم پیش می‌اید

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:24
بهداشت روانی

بعضی اشخاص که در سعی برای آرام ساختن خود هستند بیش تر مضطرب میشوند برای این که ریلکسیشن در شرایط نگرانیِ آنان اختلال ایجاد می کند.

 

هرچند هدف از تمرین های ریلکسیشن کاهش استرس است ولی در بعضی اشخاص امکان دارد تأثیر عکس داشته باشد. در این بررسی آمده است که در این اشخاص تمرینات ریلکسیشن در تضاد با راهکاری است که برای به حداقل رساندن تأثیر رویدادهای منفی در این بیماران بکار گرفته می شود.

 

« میشل نیومن» پژوهشگر این مطالعه در سال ۲۰۱۱ نظریه پرهیز از مبارزه( contrast avoidance) را مطرح کرد. این نظریه بر پایه این ایده است که اشخاص به عمد خود را مضطرب می سازند و این راهکاری است برای اجتناب از حس ناامیدی که امکان دارد شخص در وضعیت بد با آن رو به رو شود.

 

در آزمایش تازه پژوهشگران روی گروهی ۹۶ نفره از دانشجویان تحقیقاتی انجام دادند. ۳۲ نفر از این دانشجویان به اختلال اضطراب و ۳۴ نفر به اختلال افسردگی دچار بوده و ۳۰ نفر دیگر به هیچ یک از این دو اختلال مبتلا نبودند.

 

بررسی پژوهشگران با تمرین های ریلکسیشن شروع شد. بعد شرکت کنندگان فیلم هایی تماشا کردند که هدف از انتخاب آنها برانگیختن احساس ترس یا ناراحتی در آنان بود. پژوهشگران با امید به شناسایی اثرات موثر روانی تمرین های ریلکسیشن از شرکت کنندگان درخواست کردند تا به پرسشنامه ای جواب دهند. جواب های این اشخاص سطح آلرژی آنان به تغییرات روانی و عاطفی ناشی از تماشای این فیلم ها را نشان داد. بعد شرکت کنندگان دور دوم از تمرین های ریلکسیشن را تجربه کردند.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این پژوهشگران با ادامه آزمایش ها متوجه شدند افرادی با اختلال اضطراب به تغییرات احساسی و عاطفی شدید آلرژی بیشتری داشتند و این افراد در حین انجام روش های ریلکسیشن احساس اضطراب بیشتری را تجربه کردند. همچنین در مبتلایان به اختلال افسردگی هم این تأثیر وجود داشته هرچند کم تر مشهود بوده است.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:21
آرایشی و زیبایی

عادت های غذایی نامطلوب و استرس زیاد از فاکتورهای خطرناک اصلی مرتبط با آکنه هستند.
سرپوش پزشکی - به گزارش مهر، در این مطالعه، فاکتورهای مختلف تشدیدکننده آکنه بر روی بیش از ۶۷۰۰ شرکت کننده در ۶ کشور دنیا بررسی شد.

 

«بریجیت درنو»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان دانشگاه نانتس فرانسه، در این مورد می گوید: « برای بار اول در این مطالعه مهم ترین فاکتورهای مرتبط با آکنه را برای درمان تجویزی شناسایی کردیم.»

 

نتیجه نشان داد اغلب اشخاص مبتلا به آکنه (۴۸.۲ درصد) در قیاس با اشخاص فاقد آکنه (۳۸.۸ درصد) روزانه محصولات لبنی استفاده می کنند.

 

همچنین مصرف شربت ها و نوشابه های گازدار، شکلات و شیرینی در افراد مبتلا به آکنه به مراتب بیش تر است.

 

قرارگیری در معرض آلودگی هوا و اضطراب هم غالبا در افراد ابتلا به آکنه مشاهده شد.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:20
تغذیه و تناسب اندام

 

 

رژیم کتوژنیک، رژیم کیتو یا رژیم کتون زا (Keto Diet)، یک رژیم غذایی با چربی بالا؛ کربوهیدرات کم، پروتئین متوسط است که برای کاهش وزن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این رژیم غذایی از سال ۱۹۲۰ هم چنان مورد استفاده افرادی که اضافه وزن دارند قرار گرفته و نتایج مثبت آن ثبت شده است. ایده رژیم کتوژنیک این است که شما کالری بیشتری را از پروتئین و چربی به دست آورید و کربوهیدرات کمتری را مصرف کنید.

 

در رژیم کتوژنیک شما اغلب کربوهیدراتی که هضم آن آسان است مثل شکر، نوشابه، شیرینی ها و نان سفید را حذف می کنید. رژیم کیتو سوخت بدن از ذخایر چربی و در صورت لزوم از پروتئین تامین می شود. کبد وظیفه ی تبدیل ذخایر چربی به اجسام کتونی را بر عهده دارد و سوخت جایگزین را می سازد. در واقع استفاده از بافت چربی بعنوان سوخت، باعث کاهش وزن می شود.

 

این کاهش کربوهیدرات بدن شما را به یک وضعیت متابولیکی به نام کتوسیس تبدیل می کند. زمانی که این اتفاق می افتد، بدن شما فوق العاده برای سوختن چربی برای تولید انرژی کار می کند؛ همچنین در کبد، چربی را به کتون تبدیل می کند که میتواند انرژی را برای مغز فراهم کند. رژیم کتوژنیک میتواند سبب کاهش شدید قند خون و انسولین شود همراه با افزایش کتون ها، مزایای سلامتی فراوانی دارد در رژیم کیتو مبنای رژیم بر کاهش مصرف کربوهیدرات ها (فرآورده های قندی، نشاسته، برنج، نان و…) و افزایش مصرف پروتئین و چربی است.

 

رژیم کتوژنیک برای لاغری و چربی‌سوزی رژیم موثری است
 

برعکس دیگر رژیم های غذایی که لیست خوراکی های قابل استفاده در آن ها به شدت محدود هستند و شما باید گرسنگی زیادی را تحمل کنید تا به کاهش وزن دست پیدا کنید، فهرست غذاهای موجود در رژیم کتوژنیک متنوع و جذاب می باشد. رژیم کیتو به جای کالری شماری و محدود کردن خوراکی ها و حتی کمک گرفتن از تمرینات شدید ورزشی برای رسیدن به کاهش وزن شما را از طریق دیگری به هدفتان نزدیک می کند. در رژیم کتون زا منبع سوخت بدن که از آن برای تامین انرژی روزانه استفاده می شود از گلوکز (قند) به چربی ها تغییر می کند و مواد غذایی پرچرب جایگزین کربوهیدرات ها می شوند.

 

انواع رژیم کتوژنیک
چندین نسخه از رژیم کتوژنیک وجود دارد، از جمله:

۱- رژیم استاندارد کتوژنیک:
رژیم استاندارد کتوژنیک حاوی کربوهیدرات بسیار کم، پروتئین متوسط ​​و چربی بالا است. بطور معمول دارای ۷۵٪ چربی،% ۲۰ و پروتئین و% ۵ کربوهیدرات است.

 

۲- رژیم کتوژنیک سیکلی:
در این نوع رژیم کتوژنیک به صورت دوره ای مقدار کربوهیدرات دریافتی تغییر می کند به اینصورت است که ۵ روز در هفته مقدار کربوهیدرات دریافتی بسیار محدود می شود و ۲ روز دیگر میزان زیادی کربوهیدرات بایستی مصرف شود.

 

۳- رژیم غذایی هدفمند کتوژنیک:
این نوع رژیم کتوژنیک به شما اجازه میدهد در بعضی موارد مانند زمان تمرین کربوهیدرات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

رژیم کتوژنیک یک راه مؤثر برای درمان بیماری دیابت است
 

۴- رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا:
این نوع رژیم کتوژنیک شبیه به رژیم استاندارد است، با این تفاوت که محتوی میزان بیشتری پروتئین است. رژیم کتو با پروتئین بالا محتوی ۶۰٪ چربی، ۳۵٪ پروتئین و ۵٪ کربوهیدرات است. با این که بیشتر مطالعات بر روی رژیم کتوژنیک استاندارد و رژیم کتو با پروتئین بالا صورت گرفته است، ولی رژیم های کتوژنیک هدفمند و دوره ای روش های پیشرفته تری هستند و عمدتاً توسط ورزشکاران و بدنسازان مورد استفاده قرار می گیرند.

 

هدف از رژیم کتوژنیک
در رژیم کتوژنیک تلاش برای کم کردن گلوکز (قند) است. زمانی که میزان گلوکز ناچیز باشد، بدن به جای سوزاندن قند، چربی های ذخیره شده در بافت ها یا چربی هایی که از رژیم غذایی دریافت می شود را می سوزاند. این رژیم علاوه بر مزایایی که برای مبتلایان به صرع دارد با کاهش ترشح انسولین و با اجرای تدابیری میتوان مانع ایجاد مقاومت انسولینی شده و به جلوگیری از ابتلا به بیماری قند و سندرم متابولیک کمک کرد.

 

همچنین تصور بر این است سلول های بدن قادر به استفاده از چربی برای انرژی هستند، ولی چون سلول های سرطانی نمی توانند به جای گلوکز از چربی ها استفاده کنند، پس این رژیم میتواند در درمان سرطان ها نیز کاربرد داشته باشد. در رژیم کتوژنیک بطور تقریبی ۷۰ درصد انرژی از چربی ها، ۲۰ درصد از پروتئین ها و صرفا ۱۰ درصد از کربوهیدرات تأمین می شود که با توجه به هدف از تجویز این رژیم و شرایط شخص، این درصدها جابجا می شود.

 

 

رژیم کتوژنیک ممکن است تعادل آب و مواد معدنی را در بدنتان برهم بزند
 

 

رژیم کتوژنیک برای چه کسانی مناسب است؟
کسانی که به اصول رژیم کتوژنیک بطور کامل عمل می کنند، وزن کم می کنند و لاغر می شوند. ولی ظاهرا مواردی مانند بیماری «صرع» هم با این رژیم لاغری تا حدودی بهبود پیدا می کند. همچنین افرادی که از سردرد مزمن رنج می برند، بیماری های مغز و اعصاب و نیز افراد مبتلا به آکنه و دیابت نوع ۱، با رژیم کتوژنیک تا حدودی بهبود پیدا می کنند ولی حتماً لازم است که این رژیم را زیر نظر پزشک دنبال کنند.

 

برنامه غذایی رژیم کتوژنیک
تغییر عادات همواره سخت است و تغییر رژیم روزانه به رژیم کتوژنیک از این قاعده و قانون مستثنی نمی باشد. تمرکز شما باید بر روی کاهش میزان کربوهیدرات دریافتی و افزایش چربی و پروتئین مصرفی باشد. در صورتیکه شما میخواهید که در کتوزیس باقی بمانید باید مصرف کربوهیدراتتان را محدود کنید.

 

بعضی از مردم تنها با مصرف ۲۰ گرم کربوهیدرات در روز به این وضعیت می رسند، در حالیکه بعضی دیگر با دریافت روزانه بیش از ۲۰ گرم به کتوزیس وارد می شوند. بطور کلی هر چه مصرف کربوهیدراتتان پایین تر باشد، راحت تر وارد کتوزیس می شوید. به همین خاطر مصرف خوراکی های کتوژنیک و پرهیز از غذاهای غنی از کربوهیدرات برترین راه کاهش وزن در یک رژیم کتوژنیک می باشد.

 

غذاهای مفید در رژیم کتوژنیک
برخی از غذاهای مفید در رژیم کتوژنیک شامل موارد زیر هستند:

- پنیر خامه ای و فرآوری نشده

- کره و خامه

- روغن نارگیل، روغن آووکادو

- تخم مرغ

- گوشت قرمز، بیکن، مرغ، بوقلمون، ماهی سالمون 

-سبزیجاتی با کربوهیدرات پایین مثل گوجه و پیاز

 

غذاهای ممنوعه در رژیم کتوژنیک
خیلی از غذاهایی که کربوهیدرات بالایی دارند باید در رژیم کتوژنیک حذف بشوند. مانند:

> نان، گندم، درت، برنج

> میوه ها مثل سیب، موز، به، پرتقال و …

> سیب زمینی، هویج و …

> عسل، نوشابه، انواع آب میوه، کیک، بستنی، آب نبات و انواع شیرینیجات

> اغلب سس ها

>  شکلات ها

 

رژیم کتوژنیک تاکنون برای درمان برخی از سرطان‌ها مورد استفاده قرار گرفته است
 

فواید رژیم کتوژنیک
رژیم کتوژنیک مثل سایر رژیم های غذایی با کربوهیدرات بسیار محدود هستند، هر چند به علت کنترل شده بودن مصرف پروتئین در این رژیم احیانا شاهد تشدید این مزایا خواهید بود. محدود بودن پروتئین مصرفی نه تنها تولید کتون ها در بدن را افزایش می دهد، بلکه سبب کاهش سطح انسولین (هورمون ذخیره ساز چربی در بدن) هم می شود. 

- رژیم کتوژنیک و مقابله با دیابت:
رژیم کتوژنیک نه تنها سبب لاغری و کاهش وزن می شود، بلکه برترین روش برای معکوس کردن روند پیشروی بیماری خطرناک دیابت نوع ۲ هم به شمار می رود. علت این امر هم کاهش طبیعی سطح قند خون و حذف اثر منفی انسولین بالای خون در این بیماران است. چنانچه شما دیابت دارید، بالاخص دیابت نوع اول بسیار مهم است که با پزشک خود در مورد تغییر رژیم غذایی خود مشورت کنید.

 

- رژیم کتوژنیک و مقابله با آکنه:
کاهش مصرف کربوهیدرات در واقع به معنای کاهش مصرف قند و شکر هم هست و از آنجایی که شیرینی جات تأثیر منفی روی پوست دارند، بدین ترتیب کاهش مصرف کربوهیدرات به کاهش مشکلات پوستی مانند آکنه هم کمک می کند. بعلاوه رژیم کتوژنیک با کاهش سطح انسولین احتمال ترشح هورمون هایی که سبب آکنه می شوند را کم می کند.

 

با استفاده از رژیم کتوژنیک پوست صورت شفاف ‌تر و روشن‌تر میشود
 

- رژیم کتوژنیک و کاهش وزن:
رژیم کتوژنیک روش موثری برای کاهش وزن و چاقی هست. تحقیقات نشان دادن که این رژیم بیش از رژیم های کم چرب توصیه می شود و در این روش بدون کالری شماری به راحتی می شود وزن کم کرد. یکی از تحقیقات نشان داد افرادی که رژیم کیتو داشتند ۲٫۲ برابر بیشتر از افرادی که رژیم کم چرب و کم کالری داشتند، وزن کم کردن و حتی سطح چربی خون و کلسترول بد هم در آنها بهبود پیدا کرد. نتایج تحقیق دیگری نشان داد، افرادی که رژیم کتوژنیک داشتند ۳ برابر بیش از آنهایی که رژیم بیماری قند داشتند، وزن کم کردند.

 

- رژیم کتوژنیک و بیماری های قلبی:
رژیم کتوژنیک خطر عوامل مؤثر بر بیماری های قلبی را کاهش می دهد. مثلا در کنترل پرفشاری خون، کاهش قند خون و چربی بدن مؤثر است و سطح کلسترول خوب خون را فزونی می دهد.

 

- رژیم کتوژنیک و درمان صرع:
تحقیقات نشان میدهند رژیم کتوژنیک میتواند بروز تشنج در کودکان مبتلا به صرع را بطور چشمگیری تقلیل بدهد.

 

- مقاومت در مقابل سرطان:
یکی از ویژگی های سلول های سرطانی اینست که از کربوهیدرات یا قند خون برای رشد و تکثیرشان تغذیه می کنند. زمانی که رژیم کتوژنیک میگیرید، به علت کاهش مصرف کربوهیدرات ها قند خونتان هم پایین می آید. به این حالت، گرسنگیِ سلول های سرطانی می گویند. هنگامی که سلول های سرطانی تغذیه نشوند یا به اصطلاح گرسنه بمانند، احتمال پیشرفت تومورها هم به حداقل می رسد.

 

رژیم کتوژنیک در اصل برای کمک به کنترل صرع در کودکان به وجود آمد
 

- تاثیر رژیم کتوژنیک بر ورزشکاران برای انجام حرکات ورزشی:
رژیم کتوژنیک به ورزشکاران استقامتی مثل دوندگان و دوچرخه سواران کمک می کند. همچنین، در رشد عضلات و افزایش مقدار اکسیژن مایحتاج بدن شما در موقع انجام کارهای سخت، مؤثر است ولی هرچند رژیم کیتو به ورزش کردن کمک می کند، امکان دارد همانند دیگر رژیم ها به اوج عملکرد شما کمک نکند.

 

- رژیم کتوژنیک و سندرم تخمدان پلی کیستیک:
رژیم کتوژنیک میتواند به کاهش سطح انسولین کمک کند، که امکان دارد نقش کلیدی در سندرم تخمدان پلی کیستیک داشته باشد.

 

- رفع اختلال های سیستم عصبی با رژیم کتوژنیک:
این ها بر روی مغز و ستون فقرات و همچنین اعصاب، که این دو را به هم مرتبط می سازند، تاتیر می گذارند. یکی از این نوع بیماریها صرع است. اما رژیم کتوژنیک به بیماری های دیگری نظیر بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و اختلال های خواب کمک می کند. دانشمندان مطمئن نیستند چرا، ولی این احیانا به این علت است که کتون هایی که بدن شما برای به دست اوردن انرژی می سوزاند، به حفاظت از سلول های مغز شما در برابر آسیب کمک می کند.

 

عوارض رژیم کتوژنیک 
عوارض رژیم کتوژنیک به طور معمول خطرناک نیستند. از عارضه های آن میتوان به یبوست، کاهش قند خون یا سوء هاضمه اشاره نمود. رژیم کیتو هرگز نباید طولانی مدت یا همیشگی باشد و باید کنترل شده و تحت تدابیری اجرا شود، در غیر اینصورت زیانبار خواهد شد. مطالعات گوناگون نشان داده ناتوانی عضله قلب، اختلال ضربان قلب، نارسایی کَبِد، سنگ های کلیه از نوع سنگ های اگزالاتی و همچنین اختلال های هورمونی و عادت ماهانه بی نظم از عوارض طولانی مدت رژیم کتوژنیک است.

 

در روزها یا هفته های اول اجرای رژیم کتوژنیک، بیشتر افراد با کاهش سطح انرژی و عملکرد ذهن، افزایش اشتها، مشکلات خواب، هضم نامناسب، کاهش توان برای اجرای حرکات ورزشی، خستگی مفرط و تنفس بدبو روبرو میشوند که معمولاً میزان کربوهیدرات را کم تر محدود می کنند.

 

همچنین احتمال کاهش سطح آب بدن و مواد معدنی وجود دارد که باید از مکمل های حاوی سدیم، پتاسیم و منیزیم استفاده شود. احتمال از دست دادن عضله نیز وجود دارد مگر اینکه پروتئین کافی مصرف شود. به علت سوخت و ساز مواد کتونی امکان دارد رنگ ادرار مایل به قرمز شود. رژیم کتوژنیک برای ورزشکاران حرفه ای نباید اجرا شود و در بیماران صرع با شدت بالا تجویز نمی شود مگر اینکه با اجرای تدابیری باشد.

 

راه درمان مشکلات گوارشی در رژیم کتوژنیک
بیماری اسهال و مشکلات گوارشی در رژیم کتوژنیک رایج است و معمولاً پس از ۳ تا ۴ هفته رفع می شود. در صورتیکه هم چنان مشکلات گوارشی ادامه داشتُ سعی کنید از سبزیجات پرفیبر و همچنین مکمل منیزیوم استفاده کنید. در صورت ادامه دار شدن مشکلات گوارشی به پزشک گوارش مراجعه فرمایید

 

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 7:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته