• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
ایرانگردی

 

 

 

 

 

 

 

شهردار منطقه21 از آغاز اجرای طرح پایش مستمر "آفت سفید بالک" در فضای سبز شهری موجود در سطح این منطقه همزمان با شروع فصل بهار و یورش این آفت نباتی به درختان توت و زیتون خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، رحمانی شهردار این منطقه با اعلام خبر فوق گفت: مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه21 همچون سنوات گذشته با عنایت به اهمیت پایش مستمر از روند مبارزه و کنترل "آفت سفید بالک" شروع به اجرای طرح پایش این آفت با توجه به تجمع بیشتر سفیدبالک ها در برگ های درختان توت و زیتون از طریق شمارش آنها روی برگ درختان و سنجش کیفی آلودگی درختان به این آفت کرده است.

وی با اشاره به شروع این طرح پایشی از اواخر اسفند ماه سال گذشته افزود: فعالیت های پیشگیری از شیوع "آفت سفید بالک" از اسفندماه سال96 در سطح منطقه21 آغاز شده و پیش بینی های لازم برای کنترل "آفت سفید بالک" با هماهنگی کارشناسان گیاه پزشکی مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز (تام) صورت گرفته و همچنین اجرای موارد ابلاغی از سوی پیمانکاران فضای سبز از جمله آبشویی مستمر، نصب کارت و رول های زرد در برنامه کاری لحاظ شده است.

رحمانی در پایان یادآور شد: در این راستا از اسفند ماه سال96 تا فروردین سال97 کارت های زرد رنگ بر روی درختان توت و زیتون منتخب در قسمت های مختلف نواحی یک، دو و سه نصب شده که به صورت هفتگی نیز بررسی و تعویض می شوند و علاوه بر تعویض کارت های زرد، میزان آلودگی به آفت برگ درختان با پایش روزانه توسط کارشناسان مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه21 در قالب گشت های مستمر در سطح معابر صورت می گیرد.

لازم به ذکر است، معابر منتخب دارای کانون های اصلی آفت سفید بالک جهت نصب کارت زرد در ناحیه یک شامل خیابان های فجر، مالک اشتر، بلوار اصلی تهرانسر و بوستان ریما و در ناحیه دو در شهرک فرهنگیان-آزادی و شهرک دانشگاه تهران می باشد.

 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 15:57
تاریخ

 


یورش تروریستی امریكا به شهرهای لیبی به بهانه مبارزه با تروریسمدر سپیده دم پانزدهم آوریل 1986م، ده‏‌ها هواپیمای نظامی امریكا، به بهانه مقابله با تروریسم، محل سكوت سرهنگ معمَّر قذافی رهبر لیبی در طرابلس و بن‏غازی را به شدت بمباران كردند. در این یورش كه هواپیماهای امریكایى با ریختن بیش از یك‏صد تن مواد منفجره، قصد قتل رهبر لیبی را داشتند، صدها نفر از مردم لیبی كشته و زخمی شدند. درپی این تجاوز كه تروریسم بین‏المللی و دولتی لقب گرفت، نیروهای مسلح لیبی، ایستگاه ارتباطاتی امریكا در جزیره لامبیدوزا در دریای مدیترانه واقع در 300 كیلومتری شمال طرابلس را با موشك هدف قرار دادند. هم‏چنین، عملیات گسترده‏ای به منظور سنگربندی سواحل لیبی توسط ارتش آن كشور آغاز شد. هرچند پیش از این تجاوز، ناظران سیاسی انجام چنین تهاجمی را به دلیل استقرار ناوگان‏در سواحل لیبی، بعید نمی‏‌دانستند، با این حال، حمله امریكا به لیبی، اوج تروریسم دولتی را نشان داد و ثابت كرد كه مدعیان دروغین حقوق بشر، هیچ گونه ارزشی برای انسان‌‏ها قائل نیستند و حاضرند در راه دستیابی به اهداف پلید خود، مردم بی‏گناه كشوری را كه تن به تسلیم نمی‏سپارد، مورد تجاوز وحشیانه قرار دهند. هدف اصلی از این حمله، علاوه بر جلوگیری از پرخاشگری‏‌های قذافی در مجامع بین‌المللی علیه امریكا و رژیم صهیونیستی و گرفتن انتقام از لیبی، سرنگونی خود قذافی بود. این حمله یك تجاوز آشكار در مجامع بین‏‌المللی قلمداد شد.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:55
تاریخ

 

 


خالد شوقی اسلامبولیخالد شوقی اسلامبولی افسر مسلمان و مبارز مصری در سال 1958م به دنیا آمد. او در مدرسه فرانسوی نوتِردام قاهره تحصیل كرد و سپس به ارتش پیوست و در 20 سالگی با درجه ستوانی در توپخانه ارتش مصر مشغول به كار گردید. وی ضمن این كه از افسران لایق ارتش محسوب می‏‌شد، با جنبش اسلامی جهاد مصر، همكاری مخفیانه داشت. پس از امضای قرارداد ننگین كمپ دیوید كه در آن انور سادات رئیس جمهور وقت مصر حكومت غاصب اسرائیل را به رسمیت شناخت، نقشه ترور این خائن به آرمان فلسطین، در ذهن خالد اسلامبولی ترسیم شد. این نقشه در ششم اكتبر 1981م عملی گردید و هنگامی كه انور سادات در مراسم رژه نظامی ارتش مصر در سالگرد جنگ اكتبر 1973م شركت كرده بود، خالد اسلامبولی در لحظه عبور زره‏‌پوش‏‌ها و خودروهای نظامی از مقابل جایگاه، همراه با چند تن از نظامیان هم‏رزم خود به سوی سادات آتش گشود. خالد اسلامبولی و گروهی كه برای قتل او هم قسم شده بودند. در این زمان در مقابل جایگاهی كه سادات و رهبران سیاسی و نظامی مصر در آن نشسته بودند توقف كردند و با سرعت عملی كه بیشتر به یك فیلم سینمایى شباهت داشت از خودروی نظامی خود بیرون پریده، با شلیك مسلسل و پرتاب نارنجك به طرف جایگاه سادات پیش رفتند. در این حادثه، هفت تن از مقامات مصری به هلاكت رسیدند. كه در جایگاه بودند و سادات نیز ساعاتی بعد در بیمارستانی در قاهره به كام مرگ فرو رفت. پس از این عملیات شجاعانه، خالد اسلامبولی كه رهبری آن را بر عهده داشت دستگیر و پس از یك محاكمه طولانی، در 15 آوریل 1982م در 34 سالگی تیرباران شد. وی در جریان محاكمه خود فریاد می‏زد مردم! من فرعون مصر را كشت

يکشنبه 26/1/1397 - 15:54
تاریخ

 

اعتراض به ازدواج فاطمه پهلوی خواهر شاه وقت با یك مرد تبعه امریكا، از 15 اپریل 1950 (26 فروردین 1329 هجری خورشیدی) در ایران شدت گرفته بود. این ازدواج در ایتالیا انجام شده بود. اعتراض و مخالفت به این لحاظ بود كه ازدواج یك زن مسلمان با مرد غیر مسلمان ممنوع و به علاوه ازدواج یك زن تبعه ایران با یك مرد تبعه كشور دیگر منوط به كسب اجازه قبلی از دولت ایران (وزارت امورخارجه) است كه فاطمه پهلوی هر دو مورد را نادیده گرفته بود. فاطمه پهلوی با این كه بعدا شوهرش را وادار به مسلمان شدن «صوری» كرد بر اثر فشار مردم ایران و اعتراض روحانیون، از همه مزایای خود محروم و از بازگشت به ایران كه موجب دستگیری و محاكمه او می‌شد ممنوع شد. فاطمه بعدا از شوهر آمریكایی‌اش طلاق گرفت و با فرمانده نیروی هوایی ایران كه او نیز بعدا در یك تمرین هوایی كشته شد ازدواج كرد.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:52
تاریخ

 

كشتی اقیانوس‏‌پیمای تایتانیك، در اوایل قرن بیستم میلادی توسط انگلستان ساخته شد و علاوه بر عظمت و بزرگی ظاهری، در داخل آن نیز از لوازم لوكس استفاده شده بود. این كشتی كه انگلیسی‏‌ها آن را غرق ناشدنی نامیده بودند، با 46/300 تُن، بزرگ‏ترین كشتی جهان تا آن مقطع به شمار می‏‌رفت. با این همه، این كشتی در اولین سفر خود در جریان پیمودن اقیانوس اطلس دچار مشكل شد و در واقع، آخرین سفر خود را انجام داد. در نیمه شب 15 آوریل 1912م، این كشتی با یك كوه یخ عظیم برخورد كرد و با تمامی استحكام و بزرگی‏اش، هم‏چون مقوایى درهم شكست. سرعت زیاد، كمی تعداد قایق‏‌های نجات و ناآزمودگی كاركنان كشتی باعث شد تا از حدود دو هزار مسافرِ تایتانیك، در حدود هزار و پانصد نفر به همراه كشتی در اعماق دریا غرق شوند و فاجعه‌‏ای بزرگ و مصیبت‏بار را در آغاز قرن بیستم رقم بزند. این حادثه سبب شد تا مقررات و تشریفات فراوانی برای تأمین ایمنی كشتی‏‌های اقیانوس پیما وضع گردد كه به كارگیری بیشتر وسایل ایمنی، تجدیدنظر در وسایل موجود در تمام كشتی‏‌های مسافربری و ایجاد مقررات سخت‏تر برای گشت و دیدبانی از جمله آنهاست.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:51
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 4 تهران گفت: در بارندگی اخیر که از شب گذشته آغاز و تا به امروز  ادارمه دارد، با لایروبی و رسوب برداری 9200 مترطول از کانال ها و مسیل ها ، آبگرفتگی جدی در سطح منطقه به وجود نیامد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 سیدعلیرضا حسینی با اعلام این خبر گفت: در ادامه فعالیت های مربوط به آبگرفتگی که از نیمه دوم سال 1396 همزمان با آغاز دور نخست بازدیدهای میدانی در سطح منطقه آغاز شده بود و در پی بارندگی شب گذشته،  به منظور جلوگیری از ایجاد آبگرفتگی طرح فوریتی بهسازی و مناسب سازی انهار و کانیوها به همراه لایروبی و رسوب برداری کانال ها،  مسیل ها و حوضچه ها انجام شد.

وی افزود: در این عملیات بیش از 9200 متر طول کانال و 15 حوضچه لایروبی و رسوب برداری شد.

حسینی خاطرنشان کرد: علاوه بر کانال ها، لایروبی مسیل های خشایار ، امام علی(ع) و ابوذر غفاری در فضایی به مساحت 8000 مترطول به صورت روزانه و ماهیانه انجام می شود.

حسینی در پایان گفت: به منظور جلوگیری از آبگرفتگی و طغیان احتمالی کانال ها و سهولت تردد عابران پیاده، اجرای پروژه جمع آوری آب های سطحی از سطح منطقه عامل مهمی در کاهش مشکلات آبگرفتگی  خواهد بود.

 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 15:51
تاریخ

 

 

«كیم ایل سونگ» نخستین رهبر جمهوری دمكراتیك خلق كره (کره شمالی) 15 اپریل 1912 به دنیا آمد، 82 سال عمر کرد و 47 سال رهبری آن سرزمین را برعهده داشت. اعلامیه معروف چوچه Chuche از او است كه از سال 1955 رعایت می‌شود. طبق این اعلامیه، كره‌ای‌ها باید از هویت ملّی خود دفاع كنند، غرور ملّی خود را از دست ندهند و تنها به خود متّكی باشند [خود کفا شوند.]. با اینكه چین و روسیه به كره شمالی كمك بسیار كرده‌اند، كیم در اعلامیه چوچه به مردم كره توصیه كرده است كه متوجه باشند كاری نكنند كه این دو دولت دوست برای تغییر سیاست‌های ملّی كره (شمالی) اعمال نفوذ كنند. او تاكید بر مبارزه بی امان با امپریالیسم، زورگویی و استثمار كرده است. كیم ایل سونگ که هشتم ژوئیه 1994 درگذشت تا آخرین لحظه حیات از فکر تامین وحدت شبه جزیره کره که فاتحان جنگ جهانی دوم آن را دو قسمت کرده اند خارج نشده بود. كیم ایل سونگ كه یك كشاورز زاده بود در جوانی با خانواده‌اش به منچوری (شمال شرقی چین) رفته بود. بعدا در آنجا یك دسته پارتیزان مسلح برای جنگ چریكی با ژاپنی‌ها تشكیل داده بود كه بر اثر فشار نیروهای ژاپنی در سال 1941 مجبور به عقب نشینی به شوروی شده و در آنجا به ارتش سرخ پیوسته و سرگُرد شده بود. وی در سال 1945 با ارتش سرخ وارد كره شد و اندک زمانی پس از تقسیم موقت شبه جزیره كره به تصمیم و طبق سازش فاتحان جنگ، نخست وزیر بخش شمالی شد و در سال 1950 موفق شد استالین را موافق نقشه حمله نظامی به قسمت جنوبی كره كند كه این حمله 25 ژوئن 1950 آغاز شد كه نتیجه‌اش مداخله سازمان ملل و ادامه تقسیم كره به دو كشور بوده است. برنامه تسلیحات اتمی و موشكی كره از كیم ایل سونگ (پدر) است كه معتقد بود اگر یك كشور بخواهد زنده و پایدار بماند باید بتواند به تنهایی از خود دفاع كند و اگر از لحاظ دفاعی نیرومند باشد دیگران در صدد حمله نظامی به آن بر نخواهند آمد زیرا كه گمان خواهند كرد برایشان گران تمام شود.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:50
تاریخ

 

 

دوك دو ریشلیو [با کاردینال ریشلیو اشتباه نشود] نخست وزیر وقت فرانسه دستور داد كه از 15 اپریل در سال 1820 در فرانسه باردیگر سانسور نشریات كه انقلاب این كشور آن را مطلقا ممنوع كرده بود برقرار شود كه با مخالفت احزاب و اعتراض انجمن‌های ادیبان و روشنفكران رو به رو شد، و متعاقب آن اكثریت پارلمانی‌اش را از دست داد و مجبور به كناره گیری شد و میراث انقلاب محفوظ ماند. ریشلیو دو بار نخست وزیر فرانسه شده بود كه دور اول نخست وزیری او در سال 1818 پایان یافته بود. او بمانند بسیاری از اشراف فرانسوی در جریان انقلاب از فرانسه فرار كرده بود. ریشلیو پس از فرار از وطن به روسیه پناهنده شده بود و از سوی تزار روسیه به او یك مقام دولتی هم داده شده بود.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:49
تاریخ

 

 

میخائیل لاماناسوف ادیب و نویسنده مشهور روسی در 19 نوامبر 1711م به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در مسكو و سن پترزبورگ به پایان رسانید. لاماناسوف در 20 سالگی در آكادمی زبان‏‌های خارجی (اسلاو، یونانی، لاتین) ثبت نام كرد و از موفقیت در دروس، به سال 1736م در آكادمی سلطنتی علوم پترزبورگ پذیرفته شد و از طریق همین آكادمی عازم آلمان گردید. وی در كنار كسب علم و دانش به مطالعه و پژوهش در آثار ادبی، كلاسیك یونان، روم و آلمان پرداخت. لاماناسوف در 31 سالگی استادیار آكادمی شد و این امر زمین‌ه‏ای گردید برای رشد سریع وی و كسب دست‏‌آوردهای علمی، به نحوی كه 3 سال پس از ورود به آكادمی به عنوان استاد شیمی پذیرفته شد. وی در سال 1748م یك آزمایشگاه شیمی به راه انداخت و هفت سال بعد در تأسیس دانشگاه مسكو مشاركت نمود كه این دانشگاه اینك به نام وی "دانشگاه لاماناسوف" خوانده می‎‏شود. وی هم‏چنین در سال 1757م به ریاست آكادمی نائل آمد. كارهای علمی لاماناسوف مشتمل بر تحقیق در انبساط گازها و فلزات، نجوم، زمین‏‌شناسی، اقتصاد و پویش‌‏های قطبی است. وی ضمن تدریس شیمی و انجام آزمایشات مربوط به آن، كتبی را نیز دراین‏‌باره نگاشت. لاماناسوف برای اولین بار، انجماد جیوه را در 46 درجه سانتی‏گراد زیر صفر مشاهده و ثبت كرد. او هم‏چنین درسال 1761م جو سیاره زهره را هنگام عبور از خورشید رصد نمود. فعالیت‏های علمی لاماناسوف به حدی رسید كه او را بانی علوم جدید در روسیه نیز پنداشته‏اند. در كنار این مسائل لاماناسوف به عنوان یك ادیب و نویسنده آثاری ارائه نموده است از جمله كتاب دستور زبان روسی، راهنمای كوچك فصاحت و تاریخ قدیم روسیه. وی زبان ادبی روسی را دگرگون نمود و ادبیات را به سوی تصنّع و طمطراق سوق داد به همین دلیل وی را پدر ادبیات روس می‏دانند. در كتاب چكامه‏های لامانوسوف موضوعات مذهبی جایگاه ویژه‏ای دارند، گرچه در اشعار و آثار وی انعكاسی از دانش‏های كلاسیك سراینده به چشم می‏خورد. لاماناسوف شاعری بود كه از طبقات پایین اجتماع برخاسته بود و در عرصه علم و ادبیات روسیه قرن هجدهم چهره‏ای شاخص و برجسته به حساب می‏آمد. میخائیل واسیلیویچ لامانوسوف سرانجام در 15 آوریل 1765م در 54 سالگی درگذشت.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:47
تاریخ

 

 

گورو «نانك Nanak» پیشوای سیك‌ها 15 اپریل سال 1469 در تالوندی در پنجاب غربی (پاكستان امروز) به دنیا آمد و از 32 سالگی به ترویج عقاید خود پرداخت كه پیروان فراوان دارد. نانك بر ضد استثمار بود و آموزش می‌داد كه خدا از كسی متنفر نیست و مردم نیز باید چنین باشند. نانك از كودكی با هندو و مسلمان دوست بود. وی قادر بود كه به زبان پارسی نیز بگوید و بنویسد. نانك كه از زندگانی لوكس و تجملات بیزار بود در سال 1539 درگذشت.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته