• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1284روز قبل
تاریخ

 

الكساندروس كوریزیس Alexandros Koryzis نخست یونان 18 اپریل 1941 درآستانه افتادن شهر آتن به دست نیروهای هیتلر خودكشی كرد. ارتش آلمان ششم آوریل از دو سوی ـ بلغارستان و یوگوسلاوی ـ یونان را مورد حمله قرارداده بود. یوگوسلاوی به تصرف آلمان درآمده بود و بلغارستان متحد هیتلر بود. قبلا ایتالیا ـ متحد آلمان ـ پس از تصرف آلبانی، قلمرو یونان را مورد تعرض قرارداده بود تا امپراتوری روم باستان را احیاء کند که با مقاومت سخت یونانیان رو به رو شده بود. در جریان جنگ ایتالیا با یونان، نخست وزیر یونان بر اثر بیماری درگذشت و جورج دوم پادشاه وقت یونان 29 ژانویه 1941 کوریزیس رئیس بانک ملی را به جای او به نخست وزیری کشور انتخاب کرده بود. کوریزیس از همان آغاز کار با مداخله جورج دوم در تصمیمگری های نظامی ژنرال‌های ارتش و امور دیگر مخالفت داشت. شکست یونان برغم کمک نظامی انگلستان (ازجمله فرستادن نیرو) در 11 و 12اپریل در تنگه کلیدی (Klidi Pass) و ناحیه «وویVevi» و پیشروی تیپ‌های زرهی آلمان به سوی آتن کوریزیس را متاثر و افسرده ساخته و هجدهم اپریل پس از آن که شنید آلمانی‌ها تا آتن فاصله چندانی ندارند و از یگان‌های یونان و کمکی‌های آنان ـ انگلیسیپ‌ها و استرالیایی‌ها ـ کاری بر نخواهد آمد پیشنهاد لندن را که با پادشاه و اعضای کابینه به جزیره کرت Krete منتقل شود رد کرد و با شلیک گلوله خودکشی کرد. پادشاه یونان ظاهرا با هدف جلوگیری از تضعیف روحیه یونانی‌ها، مرگ کوریزیس را حمله قلبی اعلام کرد ولی یونانی‌ها حقیقت را از رادیو برلین شنیدند و دو روز بعد روزنامه‌های آتن واقعیت قضیه را نوشتند. چند روز پس از خودکشی کوریزیس، اعضای دولت یونان و مقامات ارشد این کشور از آتن به جزیره كرت Krete نقل مکان كردند و خودرا در پناه ناوگان انگلستان قراردادند. پس از جنگ، کوریزیس به صورت یک قهرمان ملّی یونان درآمد و موزه، خیابان و میدان به نام او کردند.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:55
تاریخ

 

 


18 آپریل زلزله و حریق مرگبار و ویرانساز سانفرانسیسکو اپریل سال 1906 یك زلزله بسیار شدید و متعاقب آن حریق، سه چهارم شهر سانفرانسیسكو را ویران و با خاك یكسان ساخت و با این‌كه در آن زمان این شهر جمعیت امروز را نداشت 700 تا چهار هزار تن كشته شدند. در میان این مقتولین 275 تن از زندانیان شهر بودند كه در ساختمان زندان كشته شدند. در سال 1851 نیز حریق مرگباری در سانفرانسیسكو روی داده بود. سانفرانسیسكو و همه ایالت كالیفرنیای آمریكا روی كمربند زلزله واقع شده است.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:54
تاریخ

 

 

 

18اپریل 1521 «نشست ورمز Diet of Worms» مارتین لوتر Martin Luther كشیش آلمانی را كه دست به انجام اصلاحات در مسیحیت زده بود مورد تحقیق قرارداد و در این جلسه پرسش‌های متعدد از او بعمل آمد و از او خواسته شد كه درستی نظراتش را اثبات كند. لوتر در پایان جلسه كه نوعی بازپرسی از او بود تاكید كرد كه به اصلاحات ادامه خواهد داد و به تكفیر پاپ كه دستگاه سلطنتی برای خود ایجاد كرده و برای كلیساها و كشیش‌ها قیود زائد از جمله ممنوعیت ازدواج به وجود آورده اعتناء نخواهد كرد و با این اعتراض، پروتستانیسم پاگرفت (شاخه لوتر مذهب پروتستان). اتهامات جنسی وارده به کشیش‌های کاتولیک این روزها از اخبار ردیف یکم رسانه‌ها است. مارتین لوتر پنج قرن پیش این وضعیت را که سبب آن منع شرعی کشیش‌های کاتولیک از ازدواج است پیش‌بینی کرده و گفته بود که چنین جنجال‌هایی مردم را نسبت به حضور در کلیسا بی‌علاقه می‌کند. لوتر با عمل اعتراف مجرم در برابر کشیش و دریافت بخشودگی با پرداخت پول نیز مخالفت کرده بود.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:53
تاریخ

 

 


18شاپور دوم اپریل سال 331 میلادی شاپور دوم (ذوالاكتاف) شاه ساسانی وقت پس از سركوب مهاجمان عرب به میش ماهیگ (جزیره بحرین) و سواحل غربی خلیج فارس، كه در ایام طفولیت او از صحرای عربستان به آن جزیره و قلمرو ایران مهاجرت عُدوانی كرده بودند، دستورداد كه هزاران تن از آنان به روستاهای دوردست كرمان و مكران [جنوب بلوچستان ـ پاکستان جنوب غربی امروز] تبعید شوند. شاپور دوم پیش از تولد، شاه ایران اعلام شده بود و اعراب قبل از رسیدن او به سن رشد [و در زمان حکومت نایب السلطنه او]، از خلاء قدرت در تیسفون [پایتخت وقت ایران ـ واقع در حومه جنوبی بغداد امروز] سوء استفاده كرده و از جمله دست به مهاجرت‌های غیر مجاز به قلمرو ایران زده بودند كه وی بعدا آنان را به سخت ترین شكلی مجازات كرد. نوشته‌اند كه به تصمیم شاپور دوم، كِتف عرب‌ها را سوراخ كردند و آنان را به ریسمان كشیدند و به همین دلیل، اعراب وی را ذوالاكتاف خوانده‌اند. تازیان (عرب) در آن زمان، مناطق ساحلی غرب خلیج فارس و مجمع الجزایر مجاور آن را کُلا «بحرین» می‌گفتند. مناطق ساحلی غرب خلیج فارس شیعه نشین و دارای ذخایر فراوان نفت هستند. 13 قرن پس از تصمیم شاپور دوم، شاه عباس یکم در سال 1622 در کاخ خود در اصفهان و در اجتماع سفیران و نمایندگان سایر کشورها ضمن اعلام پیروزی نظامی ایران بر پرتغالی‌ها در خلیج فارس، اخراج آنان از بحرین و اشاره به تاریخ و پیشینه مناطق واقع در غرب این خلیج همچنین گفت که دولت ایران تکلیف خود می داند که از شیعیان در هر نطقه از دنیا که باشند حمایت کند. مورخان فرنگ نوشته اند که این گفته شاه عباس مشابهت دارد به پیام اپریل 399 میلادی یزدگرد یکم شاه ساسانی ایران به دولت روم كه دولت ایران مكلّف به حمایت از پیروان آیین زرتشت در سراسر جهان است. شاپور دوم در طول حكومت خود چند بار با رومیان درگیر شده و آنان را به سختی شکست داده بود.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:52
تاریخ

 

 

18مرگ معاویه اپریل سال 680 میلادی (ماه رجب سال 60 در تقویم هجری قمری) معاویه موسس سلسله امویان در 78 سالگی درگذشت و پسرش یزید برجایش نشست. معاویه كه دمشق را پایتخت قرار داده بود از سال 661 تا سال 680 میلادی حكومت كرده بود.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:51
تاریخ

 

 

آیت‏‌اللَّه حسین خادمی اصفهانی در حدود سال 1317ق در اصفهان به دنیا آمد. پس از فراگیری مقدمات و سطح، به نجف اشرف رفته و از محضر اساتیدی چون میرزای نائینی، سیدابوالحسن اصفهانی، خوانساری و شیخ محمد جواد بلاغی بهره‏‌مند شد. آیت‌اللَّه خادمی در 26 سالگی به مقام رفیع اجتهاد نائل گشت و سپس به اصفهان مراجعت نمود. ایشان در جریان كشف حجاب، با سخنرانی‏‌های آتشین خود به مبارزه با رژیم رضاخان برخاست و در ملی شدن صنعت نفت نیز در كنار آیت‌‏اللَّه كاشانی و شهید نواب‏ صفوی فعالیت زیادی داشت. آیت‏‌اللَّه خادمی از آغاز نهضت امام خمینی، در تشویق و ترغیب مردم در برپایی جنبش اسلامیِ ضد سلطنتی و بیان اهداف امام، در اصفهان نقش ارزشمندی ایفا نمود. این عالم بزرگوار در 20 اسفند 1363 ش در 86 سالگی در اصفهان بدرود حیات گفت و در آن ش

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:50
تاریخ

 

در نیمه‏‌ی دوم دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، عده‏‌ای از خارجیان تقاضای امتیاز بهره‏‌برداری از معادن و سایر منابع كشور را نمودند. نخستین و مهم‏ترینِ آن‏ها، امتیازی بود كه به موجب آن، انحصار ساختمان راه آهن، استخراج معادن و تاسیس بانك ملی به "بارون جولیوس دو رویتر" سرمایه‏‌دار انگلیسی اعطا شد. این امتیاز که به امتیاز «رویتر» معروف شد، به قدری وسیع بود كه اجرای آن برای رویتر نیز مشكل می‏‌نمود و دو طرف معاهده به زودی فهمیدند كه این كار بدون مطالعه‏‌ی دقیق انجام یافته است. بنابراین، این امتیاز بر اثر تاخیر رویتر لغو شد. ولی در سال 1306 قمری دولت ایران به پسر رویتر، امتیاز تاسیس بانك را اعطا كرد و وی توانست از بعضی معادن بهره‏‌برداری كند. این امتیاز در نهایت به تاسیس بانك شاهنشاهی و بانك صنایع و معادن در ایران منتهی گشت.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:49
تاریخ

 

شیخ مرتضی انصاری شوشتری دزفولی، یكی از نام‌ورترین و پرآوازه‏‌ترین مراجع عالی‏‌قدر تقلید در سده‏‌های اخیر و یكی از محقق‏ترین چهره‌‏های علمی و فقهی قرون متأخّر به شمار می‌‏رود. شیخ مرتضی انصاری در روز عید غدیر 1214 ق در دزفول و از سلاله‏‌ی جابربن عبداللَّه انصاری به دنیا آمد. وی در 18 سالگی راهی كربلا شد و به تحصیل علوم دینی پرداخت. سپس به نجف اشرف رفت واز محضر درس شیخ موسی كاشف الغطاء استفاده برد. ایشان همچنین دركاشان به حلقه‌‏ی درس ملااحمد نراقی راه یافت و زانوی ادب زد. شیخ انصاری در 35 سالگی بار دیگر عازم نجف گردیدو به تدریس و تالیف پرداخت. صدها شاگرد مجتهد از جمله میرزای شیرازی، شیخ جعفر شوشتری، میرزای رشتی، سیدحسین كوه كمره‏‌ای، آخوند خراسانی و... در محضر او پرورش یافته و كتاب مكاسب و فرائد الاصول از جمله آثار مشهور این استاد اعظم می‏باشند. سرانجام این مرد علم و فضیلت در 67 سالگی به لقای معبود شتافت و در جوارمرقد مطهر امام علی(ع) آرمید.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:46
تاریخ

 

 

قاضی نور اللَّه بن سید شرف الدین شوشتری، رجالی، فقیه، اصولی، محدث، شاعر و عالم بزرگ عهد صفوی، بود. در سال 956 ق در شوشتر به دنیا آمد. دروس آغازین را نزد پدر دانشمندش فرا گرفت و در سال 979 راهی مشهد مقدس شد. سیدنور اللَّه در مشهد به درس اساتید بزرگ راه یافت و از بزرگان شهر اجازه‏‌ی روایت گرفت. او در سال 993 روانه‌‏ی هند شد و پس از سالیانی،منصب قضاوت را عهده‌دار گشت. این اندیشمند مسلمان در هند مذهبِ خود را اظهار نمی‏‌داشت و تقیه می‏‌كرد تا این كه علمای دربار هند از نفوذ او هراسان شده و در صدد فتنه و برانگیختن شاه، علیه قاضی برآمدند. سرانجام با توطئه چینی، به كتاب مجالسُ المؤمنینِ وی دست یافته و او را به جرم شیعه بودن، مستحق اجرای حَد دانستند. قاضی نور اللَّه شوشتری، سرانجام در سال 1019 ق در حالی كه حدود 65 سال عمر داشت در زیر شلاق حسودان به شهادت رسید. تصنیفات این بزرگ مرد عرصه‏‌ی سیاست و نگارش را تا 140 كتاب ذكر كرده‏‌اند كه: اِحقاقُ الحَقّ، مَجالِسُ المؤمنین، تَفسیر القرآن، تحفَةُ العقول و ده‏‌ها اثر دیگر از اوست. مزار قاضی شوشتری در آگره‏ی هندوستان، زیارتگاه مسلمانان بسیاری در دلِ شبه قاره‏ی هند است.

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:45
تاریخ

رویدادهای مهم 29 فروردین در تقویم خورشیدی:

 

• روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی

•انتشار روزنامه‌ آتش‌ به‌ مدیریت‌ "سید مهدی‌ میراشراقی" (1325ش)

• دکتر محمد سام استاندار اصفهان به سمت وزیر اطلاعات تعیین شد (1350ش)

• سران کنسرسیوم برای پاره‌ای مذاکرات با مقامات نفتی ایران وارد تهران شوند (1352ش)

• عملیات ساختمانی اتوبان کرج-قزوین آغاز گردید (1352ش)

• حریق‌ در سینما آزادی تهران‌ (1355ش)

• مجدداً کوه‌های جاده چالوس ریزش کرد و بطور کلی جاده بسته شد (1355ش)

• حماسه ناوچه قهرمان جوشن در خلیج فارس (1367 ش)

• روز ورود آمریکا به‌ جنگ‌ تحمیلی درگیری‌ در خلیج‌ فارس‌ (1367 ش)

• شهادت شهید اسماعیل افراسیابی (1367 ش)

• تصویب‌ لایحه‌ اصلاح‌ ماده‌ 22 قانون‌ مطبوعات‌ (1369 ش)

• درگذشت‌ جلال‌ مقدم‌ فیلمنامه‌‌نویس، کارگردان، بازیگر سینما (1375 ش)

چهارشنبه 29/1/1397 - 14:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته