• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1285روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

گلابی میوه ای آبدار و شیرین است که فواید متعددی برای سلامت بدن دارد.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، گلابی سرشار از فیبر، مواد مغذی ضروری و مواد معدنی است و خواص ضدالتهابی آن به کاهش تب و التهاب کمک می کند. در ادامه به خواص مصرف این میوه برای سلامت اشاره می شود.

گلابی می تواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد چراکه سرشار از فیبر است و می تواند به کنترل کلسترول کمک کند از اینرو از شما در مقابل بیماری های کُشنده قلبی نظیر سکته محافظت می کند.

می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. فیبر زیاد به حذف سلول های سرطانی کمک کرده و ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

می تواند شما را پرانرژی و شاداب نگه دارد: اگر احساس ضعف و خستگی دارید گلابی مصرف کنید. گلابی حاوی گلوکز است که می تواند انرژی فوری در شما ایجاد کند.

می تواند به روند هضم غذا کمک کند: گلابی سرشاز از فیبر بوده و می تواند روند هضم را تقویت کند.

می تواند به پایین نگه داشتن فشارخون کمک کند: افراد مبتلا به فشارخون بالا گلابی بخورند. این میوه حاوی گلوتاتیون ضد سرطان زا است که می تواند فشارخون بالا را تحت کنترل قرار دهد.

می تواند به تسکین درد کمک کند: دارای خواص ضدالتهابی است و می تواند علائم آرتروز را کاهش دهد.

می تواند به درمان پوکی استخوان کمک کند: حفظ سلامت استخوان ها بسیار مهم است و گلابی یک گزینه سالم در این مورد باشد. گلابی سرشار از بور بوده و می تواند به حفظ سلامت استخوان ها کمک کند.

می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند: گلابی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است که به بدن در مقابله با عفو.نت ها کمک می کند.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:39
سلامت و بهداشت جامعه

 

رئیس مرکز تحقیقات لنز و اپتیک ایران هشدار داد که شستشوی لنزهای تماسی چشم (کنتاکت لنز) با آب لوله‌کشی سبب عفونت قرنیه چشم می‌شود و ضروری است استفاده‌کنندگان از این لنزها حتما از محلول استریل استفاده کنند.

دکتر هومن زرین‌ دست ، چشم‌پزشک با اعلام این مطلب افزود: اخیرا مواردی مشاهده شده که استفاده از آب لوله‌کشی آلوده برای نگهداری و پاک کردن لنز، سبب شده که افراد به عارضه چشمی‌ دچار شوند.

وی به تمام افرادی که از انواع لنزهای چشمی‌ استفاده می‌کنند، همچنین کسانی که تحت اعمال جراحی چشم قرار می‌گیرند ، توصیه کرد از ورود آب لوله‌کشی به چشم و تماس این آب با لنز جلوگیری کنند ؛ حتی برای بهداشت بیشتر از مواد ضدعفونی‌کننده دست‌ها که در داروخانه‌ها موجود است، بهره‌ گرفته و پس از خشک‌کردن دست‌ها آن را به لنز یا چشم بزنند.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:38
سلامت و بهداشت جامعه

 

 سیب زمینی می تواند حاوی مواد سمی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.


 
به گزارش جام جم آنلاین، سیب زمینی آب پز به همراه تخم مرغ آب پز و یک پرس سالاد، یک وعده غذایی کامل به حساب می آید اما اگر در انتخاب سیب زمینی دقت نکنید، همین غذای سالم تبدیل به ماده ای سرطان زا خواهد شد!

سیب زمینی هایی که بخشی از آن ها به رنگ سبز درآمده است بالقوه می توانند محتوی نوعی سم به نام “گلیکو آلکالویید” یا GA باشند که بطور طبیعی در سیب زمینی به وجود می آید و برای سلامت انسان زیانبار است. اما دانشمندان می گویند که فقط با بریدن قسمت های سبز شده می توان بخش اعظم سم تولید شده را از سیب زمینی جدا کرد و به این ترتیب، خطر را کم کرد.

چگونه مانع از تولید شدن سم GAدر سیب زمینی شویم؟

میزان سم GA در سیب زمینی را می توان با بکار بستن شیوه های صحیح قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همین دلیل کشاورزان و تولید کنندگان می توانند نقش مهمی در کاستن از خطری که متوجه سلامت مردم است، ایفا کنند.

آثار مسمومیت با سم GA

معمولا نشانه ها ۸ تا ۱۲ساعت بعد از هضم سیب زمینی سبز شده آغاز می شود که این نشانه ها می تواند به صورت به هم خوردن وضعیت گوارشی و یا اختلالات عصبی نمودار گردد.

آثار ملایم آن شامل سردرد، سرگیجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بی قراری، خواب آلودگی و برهم خوردن تعادل روانی، لرزش و هذیان گفتن از دیگر نشانه های این مسمومیت است اما از آنجا که در بسیاری از دیگر بیماری ها نیز این نشانه ها مشاهده می شود امکان تشخیص اشتباه آن بسیار است.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

یک متخصص طب اورژانس با اشاره به اختلال حمله خواب، گفت: حمله خواب یک اختلال خواب مزمن است که با خواب آلودگی و حملات ناگهانی خواب در روز همراه است.


به گزارش جام جم آنلاین، دکتر غلامرضا معصومی در گفتگو با ایسنا درباره اختلال حمله خواب یا نارکولپسی، گفت: حمله خواب یک اختلال خواب مزمن است که با خواب آلودگی و حملات ناگهانی خواب در روز همراه است. این بیماری علت مشخصی نداشته و هیچ ارتباطی هم با افسردگی، اختلالات تشنجی و افت هوشیاری ندارد. شاید عواملی مانند ژنتیک و یا عفونت‌ها در این اختلال موثر باشند که البته مورد اثبات شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: این اختلال از ۱۰ تا ۲۵ سالگی شروع می‌شود. معمولا در سال‌های اول وضعیت بدتری دارد، اما به مرور بهتر شده و فرد زندگی‌اش را بر اساس آن تغییر داده و خود را با شرایط هماهنگ می‌کند. علائم این بیماری در افراد شامل افزایش خواب روزانه، کاهش ناگهانی قدرت عضلانی، فلج موقت در زمان حمله خواب و توهم است. معمولا فرد دچار نارکولپسی، اختلالات دیگر مربوط به خواب را نیز ممکن است تجربه کند. این اختلال معمولا با حملات کوتاه و درحد چند ثانیه همراه است، اما در همین زمان کم امکان دارد فرد رفتارهای غیرارادی انجام دهد. مثلا فردی که در حال رانندگی است، ناگهان یک لحظه به خودش می‌آید و متوجه می‌شود که مقداری از مسیر را طی کرده، اما متوجه نشده است.

معصومی ادامه داد: وقتی این اختلال باعث برهم خوردن نظم زندگی شده یا احتمال رخداد حادثه و خطری وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. البته حمله خواب درمان مشخصی ندارد، اما بعضی از داروها و تغییر در نحوه زندگی می‌تواند علائم آن را کنترل کند. حمایت اطرافیان، فامیل و دوستان نیز می‌تواند در تحمل حمله خواب کمک کننده باشد.

این متخصص طب اورژانس افزود: همچنین رفتار کاملا منظم در زمان خواب، برنامه داشتن برای زمان استراحت، دوری کردن از مصرف نیکوتین و الکل و ورزش منظم از جمله عواملی است که می‌تواند در برخورد با این بیماری به فرد کمک کند.

 

يکشنبه 11/6/1397 - 16:33
سلامت و بهداشت جامعه

بسیاری از مردم بر این باورند که صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه است چرا که گرسنگی شبانه را رفع کرده و سوخت و ساز طبیعیِ بدن فرد را آغاز می‌کند.

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، غذاهای محبوبی که معمولا به عنوان صبحانه صرف می‌شوند از جمله دونات‌ها، شیرینی‌ها و پنکیک‌ها، سرشار از قند و چربی‌های اشباع شده بوده و مقادیر کمی فیبر یا پروتئین دارند.

یک صبحانه سالم، صبحانه‌ای است که شامل مواد مغذی باشد که انرژی لازم را برای بدن فرد فراهم کرده و به او احساس سیری بدهد تا از پرخوری او در ادامه روز جلوگیری شود.

در این مقاله از سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، بهترین و سالمترین مواد غذایی برای وعده غذایی صبحانه آورده شده که به شرح زیر است:

۱) بلغور جوی دو سر: جوی دو سر را می‌توان یک نیروگاه تغذیه‌ای دانست. این ماده غذایی حاوی بتاگلوکان است که یک فیبر غلیظ و چسبنده بوده و به فرد کمک می‌کند تا مدت بیشتری احساس سیری داشته باشد و همچنین میزان کلسترول را کاهش می‌دهد.

یک مطالعه نشان داده افرادی که جوی دو سر را در وعده غذایی صبحانه می‌خورند نسبت به افرادی که «کورن فلکس» (برگه ذرت) می‌خورند به هنگام نهار غذای کمتری مصرف می‌کنند. جوی دو سر همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب امگا – ۳، اسید فولیک و پتاسیم است. بلغور جوی دو سر که به نسبت انواع دیگر جو، پروتئین و فیبر بیشتری دارد برای افرادی که شاخص گلوکز (GI) پائین‌تری دارند، گزینه‌ای مناسب است. داشتن شاخص گلوکز پائین به این معناست که قند خون فرد به اندازه کافی افزایش نمی‌یابد.

۲) تخم مرغ: تخم مرغ صبحانه‌ای محبوب است که حاوی مواد مغذی و پروتئین‌های با کیفیت بالاست. برخی تصور می‌کنند که تخم مرغ به دلیل میزان کلسترولش ناسالم است اما تحقیقات نشان می‌دهد که کلسترول موجود در تخم مرغ تاثیری جزیی بر کلسترول بد (LDL) در خون می‌گذارد. یک مطالعه کوچک بر افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۲ یا بیماری قلبی – عروقی بودند نشان داد که مصرف کامل تخم مرغ و کاهش مصرف کربوهیدرات به میزان قابل توجهی موجب بهبود سطوح کلسترول خون و کاهش اندازه دور کمر، وزن و چربی بدن می‌شود.

۳) آجیل‌ها و کَره‌های مغزها: در صورتی که فردی محصولات حیوانی مصرف نکند، خوردن آجیل‌ها یکی دیگر از روش‌های مناسب برای دریافت پروتئین کافی است. آجیل‌ها همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌ها، منیزیم، پتاسیم و چربی‌های مفید برای قلب هستند.

طبق یک مطالعهِ ۳۰ ساله صورت گرفته در نیوزیلند، افرادی که هفت بار یا بیشتر در هفته آجیل مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که آجیل نمی‌خورند، ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ هستند.

کَره‌های مغزها و آجیل‌ها بسیار پرکاربرد هستند. می‌توانید آنها را روی نان تست سبوس کامل بمالید، به بلغور جوی دو سر یا ماست اضافه کنید یا از آن به عنوان شیرین کننده میوه‌های تازه استفاده کنید. از انواع کره‌های مغزهای سالم می‌توان به کره بادام زمینی، کره بادام، کره بادام هندی، کره فندق و کره کاکائوی شیرین نشده اشاره کرد.

۴) قهوه: نوشیدن قهوه همراه با صبحانه به دلیل محتوای کافئینی آن محبوب است. قهوه به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها که به مبارزه با التهاب‌ها کمک می‌کند، مزایای دیگری نیز برای سلامت شما به ارمغان می‌آورد.

یک بررسی از انجمن دیابت آمریکا نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه عادی یا بدون کافئین می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. همچنین برخی از ترکیبات قهوه، متابولیسم گلوکز را بهبود می‌بخشد. البته افزودن خامه یا شکر اثرات مفید قهوه را کاهش می‌دهد. بهتر است از افزودن شکر به قهوه خودداری کرده یا مقدار آن را کاهش دهید و از شیرهای گیاهی به جای خامه استفاده کنید.

۵) توت‌ها: انواع توت‌ها و میوه‌های شبیه به توت از جمله ذغال اخته، توت فرنگی، تمشک و تمشک سیاه گزینه‌ای عالی برای شروع صبح هستند. چرا که کالری و فیبر بالا داشته و حاوی انواع آنتی اکسیدان‌های مبارز با بیماری‌ها هستند.

یک مطالعه از انجمن قلب آمریکا نشان داد که میزان مصرف زیاد آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها با کاهش خطر حمله قلبی در زنان جوان مرتبط است. می‌توانید انواع توت‌ها را روی غلات، بلغور جوی دوسر یا ماست بریزید یا آنها را با اسموتی‌ها مخلوط کنید. در صورتی که توت‌های تازه گران بوده یا در فصل موجود نیستند می‌توانید از توت‌های یخ زده که همان خواص توت‌های تازه را دارند استفاده کنید. البته بهتر است به این توت‌ها هیچ گونه قندی افزوده نشده باشد.

۶) تخم کتان: تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا – ۳، پروتئین و فیبر است. از جمله مزایای سلامتی این ماده خوردنی می‌توان کاهش سطح کلسترول خون، بهبود حساسیت به انسولین، کاهش قند خون و حتی محافظت در برابر سرطان سینه را نام برد.

می‌توان دانه‌های تخم کتان را به ماست یا بلغور جوی دوسر اضافه کرد یا آنها را با اسموتی‌ها مخلوط کرد. بهتر است دانه‌های آسیاب شده تخم کتان را خریداری یا آنها را در خانه آسیاب کنید چرا که این دانه‌ها بدون تجزیه از بدن دفع می‌شوند.

۷) ماست یونانی: ماست یونانی منبعی عالی برای پروتئین است که می‌توان به عنوان صبحانه صرف کرد. ماست یونانی غلیظ تر و خامه‌ای تر از ماست‌های معمول بوده و پروتئین بیشتری نیز دارد. همچنین غنی از کلسیم بوده و حاوی پروبیوتیک‌هایی است که به حفظ سلامت روده و سیستم ایمنی کمک می‌کند. می‌توان ماست‌های یونانی کم چرب و سرشار از پروتئین‌های دیگر را با مواد مغذی دیگر که در این مقاله عنوان شد مانند انواع توت‌ها یا کره‌های مغزها مخلوط و به عنوان صبحانه صرف کرد.

۸) چای: چای سیاه، سبز و سفید همگی حاوی آنتی اکسیدان‌ها هستند، اما چای سبز احتمالا مفیدترین نوع چای است. بر اساس یک مطالعه چای سبز می‌تواند به چربی سوزی کمک کرده و باعث کاهش وزن شود. این چای‌ها حاوی کافئین هستند اما کافئین آنها به اندازه قهوه نیست.

۹) پنیر کوتاژ: پنیر کوتاژ یکی دیگر از نیروگاه‌های پروتئینی است. یک مطالعه نشان داد که این نوع پنیر می‌تواند گرسنگی را به همان اندازه تخم مرغ رفع کند. پنیر کوتاژ همچنین حاوی ویتامین B، ویتامین A و کلسیم است. می‌توان این پنیر را به تنهایی صرف کرد یا آن را با انواع دیگر مواد غذایی خوش طعم مانند فلفل، پیازچه یا میوه‌ها و آجیل‌ها ترکیب کرد.

۱۰) موز: موز نیز یک افزودنی سریع و مناسب برای صبحانه‌های مغذی است و می‌تواند به عنوان میان وعده‌ای خوب بین صبحانه و نهار گرسنگی را برطرف کند. موز حاوی نشاسته پایدار است که بدن آن را هضم نمی‌کند و بدون تغییر از بدن عبور می‌کند و همین امر به سلامت گوارش کمک می‌کند. موزهای نارس در مقایسه با موزهای رسیده نشاسته پایدار و قندهای طبیعی بیشتری دارند. موز همچنین منبع خوبی از پتاسیم است که به فشار خون سالم در افراد کمک می‌کند. می‌توان موز را با کره‌های مغزها یا همراه با بلغور جوی دوسر یا غلات صرف کرد.

به طور کلی توجه داشته باشید که برای صبحانه غذاهایی که حاوی مقدار زیادی مواد مغذی هستند انتخاب کنید تا به کاهش گرسنگی در طول روز و آغاز سوخت و ساز بدن کمک کند.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:32
سلامت و بهداشت جامعه

 

مطالعه جدید نشان می دهد افراد مبتلا به آپنه خواب با احتمال بالاتر ابتلا به بیماری نقرس روبرو هستند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه کیل انگلستان داده های مربوط به حدود ۱۶ هزار فرد مبتلا به آپنه خواب و بیش از ۶۳ هزار فرد بدون این عارضه را که به طورمیانگین حدود ۶ سال تحت نظر بودند، بررسی کردند.

در مجموع ۴.۹ درصد بیماران مبتلا به آپنه خواب و ۲.۶ درصد سایر افراد مبتلا به نقرس شدند. نتایج نشان داد افراد مبتلا به آپنه خواب ۴۲ درصد بیشتر با ریسک ابتلا به نقرس مواجه بودند.

به گفته محققان، این افزایش ریسک یک تا دو سال بعد از تشخیص آپنه خواب به بالاترین میزان می رسد و در بیماران دارای وزن عادی در مقایسه با بیماران چاق یا دارای اضافه وزن به مراتب بیشتر است.

بیماری نقرس نوعی دردناک از آرتروز است که به دلیل تشکیل اسید اوریک در بدن ایجاد می شود. این بیماری موجب تورم، قرمزی، داغ شدن و سفتی مفاصل می شود.

«ادوارد رادی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افراد مبتلا به آپنه خواب هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت در معرض ریسک بالا ابتلا به نقرس هستند»

این باور وجود دارد که میزان پایین اکسیژن ناشی از آپنه خواب منجر به تولید بیش از اندازه زیاد اسید اوریک، عامل بیماری نقرس، می شود.

آپنه خواب یک نوع اختلال خواب جدی است که با وقفه تنفسی به هنگام خواب همراه است. این اختلال موجب انسداد راه هوایی در بینی و حلق می شود که به هنگام خواب به اصطلاح موجب خفگی کوتاه مدت می شود.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:31
سلامت و بهداشت جامعه

خوراکی‌های سرشار از مواد قندی و کربوهیدرات‌ها معمولا عامل تشدید میل به خوردن هستند و کنترل این ولع را دشوار می‌کنند.

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، پاسخ دادن به این میل شدید ممکن است به مرور زمان به یک عادت تبدیل شود و معمولا هم ساده‌ترین راه برای ارضای این میل، روی آوردن به مواد قندی و کربوهیدرات‌ها بدون در نظر گرفتن عوارض این قبیل خوردنی‌ها برای سلامتی است.

هرچند، درصورتیکه فرد تصمیم قطعی بگیرد که به طور مثال با رعایت یک رژیم غذایی جدی این عادت را ترک کند به سرعت می‌توان میل شدید به خوردن را کنار گذاشت.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، از جمله راهکارهای دیگری که می‌توان از آن‌ها برای کنترل ولع شدید به خوردن کمک گرفت شامل موارد زیر است:

آب بنوشید

بدن می‌تواند در مورد احساس تشنگی و گرسنگی دچار اشتباه شود و نوشیدن آب ممکن است به کنترل میل به خوردن کمک کند. درحقیقت، این امکان وجود دارد که بدن سیگنال‌های مغز را اشتباه پردازش کرده و آنچه که میل به خوردن احساس می‌شود ممکن است در واقع نشانه‌ای از تشنگی باشد.

محققان در سال ۲۰۱۴ روی چندین زن دارای اضافه وزن که روزانه ۱.۲ لیتر آب اضافی مصرف می‌کردند، مطالعاتی انجام دادند. نتایج بررسی‌ها نشان داد افرادی که آب می‌نوشند وزن و چربی بدنی کمتری دارند.

همچنین نتایج مطالعه دیگری نشان داد که نوشیدن دو فنجان آب پیش از وعده غذایی در کنار رژیم غذایی با میزان کالری پایین به افراد میانسال و مسن دارای اضافه وزن کمک می‌کند که وزن خود را از دست بدهند.

ورزش کنید

در سال ۲۰۱۵، محققان نتایج مطالعه‌ای را که در مورد تاثیر ورزش کردن روی میل به خوردن شکلات در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام گرفته بود، منتشر کردند. در این بررسی مشخص شد ۱۵ دقیقه پیاده‌روی نسبت به نشستن در کاهش میل به مصرف شکلات موثرتر است.

استرس خود را کاهش دهید

ورزش‌های کاهنده استرس همچون تای‌چی می‌تواند میل شدید به خوردن را کاهش دهد. استرس می‌تواند در احساس گرسنگی نقش داشته باشد و عوامل استرس‌زا در طولانی مدت باعث می‌شود برخی از افراد به خوردن خوراکی‌هایی تمایل پیدا کند که حاوی قند یا سرشار از کالری هستند.

از گرسنه ماندن خودداری کنید

بسیاری از افرادی که رژیم می‌گیرند کالری مصرفی را کاهش می‌دهند. این محدودیت در مصرف کالری فرد را دچار مشکل کرده و باعث می‌شود فرد بیشتر احساس گرسنگی داشته باشد. درصورتیکه فرد در تمامی مواقع احساس گرسنگی داشته باشد لازم است در رژیم غذایی خود تغییرات خاصی را اعمال کند تا به کنترل میل به خوردن مواد قندی و کربوهیدرات‌ها کمک کند.

مقدار بیشتری پروتئین مصرف کنید

افزایش میزان مصرف پروتئین ممکن است میل به خوردن را کاهش داده و احساس گرسنگی را به تاخیر اندازد.

گاهی اوقات در برابر میل به خوردن تسلیم شوید

کاملا نادیده گرفتن میل شدید به خوردن پیامدهای منفی به همراه دارد. به همین دلیل خوب است گاهی اوقات رژیم غذایی خود را کنار بگذاریم.

آدامس بجوید

برخی از افراد تصور می‌کنند جویدن آدامس فاقد قند به رفع میل شدید به غذا خوردن کمک می‌کند. بررسی انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان داد جویدن آدامس اشتها را کاهش داده که به دلیل تاثیرات فرآیند جویدن آدامس است.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:30
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، ورزش و به خصوص دویدن می تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، ورزش به حفظ تناسب اندام و زندگی عاری از استرس کمک می کند. حال یک مطالعه جدید نشان می دهد ورزش می تواند از افراد در مقابل سرماخوردگی هم محافظت کند.

نتایج مطالعه مشترک توسط محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک و دانشگاه گلف کانادا نشان داد دویدن به ایجاد عضله در اندام بدن کمک می کند. همین عضلات بهترین عامل دفاعی در مقابل سرماخوردگی هستند.

از اینرو محققان توصیه می کنند افرادی که در شرایطی بی نهایت سرد زندگی می کنند باید ورزش کنند تا از خودشان در مقابل ضعف و خستگی در عضلات شان محافظت نمایند.

سایر فواید دویدن عبارتند از:

- ساخت استخوان های قوی تر؛

- حفظ سلامت قلب؛

- بهبود خلقیات و رفتار؛

- کمک به کاهش استرس؛

- تقویت عضلات؛

- افزایش اعتمادبه نفس؛

- نیرومند کردن پاها.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان توصیه می کنند گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی موجب بهبود سیستم ایمنی شده و فرد را در مقابل سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت های ویروسی مسلح می کند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، با نزدیک شدن به فصل پاییز، پزشکان و متخصصان توصیه می کنند با تغذیه سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم تا بتوان با بیماری های فصل مقابله کرد.

در ادامه به برخی مواد خوراکی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره می شود.

سیر: آلیسین، مولفه اصلی موجود در سیر، موجب فعال شدن عوامل ضدمیکروبی و آنتی باکتریایی فعال می شود. تحقیقات نشان می دهد افرادی که سیر مصرف می کنند کمتر مبتلا به سرماخوردگی می شوند. به گفته محققان، سیر نه تنها موجب افزایش سلامت روده ها می شود بلکه موجب رهایی بدن از مواد سمی، باکتری ها و ویروس ها هم می شود.

گوشت گاو: سرشار از زینک (روی) بوده که تقویت کننده فعال سیستم ایمنی است. زینک برای رشد سلول های سفیدخون در بدن ضروری است و سلول های سفید خون به بدن در مقابله با عفونت ها کمک می کنند. تحقیقات نشان می دهد در صورت کمبود زینک، واکنش و عملکرد سیستم ایمنی بدن اُفت می کند. همچنین گوشت گاو دارای مقدار قابل توجهی پروتئین است که به بدن در تولید آنتی بادی و مقابله با عفونت ها کمک می کند.

سیب زمینی شیرین: این نوع سیب زمینی سرشار از ویتامین A بوده و نقش موثری در حفظ سلامت سطوح مخاطی از جمله درون بینی، مجاری معده و روده و حتی پوست، ایفاء می کند. باید بدانید که پوست اولین خط دفاعی بدن محسوب می شود و از ورود عفونت ها به پوست جلوگیری می کند.

زردچوبه: این ادویه منبع آنتی اکسیدان ها و عوامل ضدالتهابی است که در صورت مصرف منظم موجب دفع مواد سمی از بدن می شود. محققان دریافتند افرادی که هر روز زردچوبه در رژیم غذایی شان وجود دارد، کمتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، سرفه و احتقان هستند.

سبزیجات پربرگ سبز تیره: نه تنها مرکبات، بلکه سبزیجات پربرگ به رنگ سبز تیره نظیر اسفناج هم سرشار از ویتامین C هستند، ویتامینی که به ویتامین مقابله با سرماخوردگی معروف است. تحقیقات نشان می دهند مصرف قابل توجه ویتامین C در روز می تواند طول مدت سرماخوردگی را کاهش دهد.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

یک چشم‌پزشک با اشاره به علائم ابتلا به آب مروارید گفت: دیابت، ضربه به چشم، مصرف برخی داروها و کهولت سن از دلایل عمده بروز این بیماری است.

به گزارش جام جم آنلاین، سید جواد هاشمیان در گفتگو با فارس در ارتباط با بیماری آب مروارید اظهارداشت: این بیماری از نظر علمی ایجاد هرنوع کدورت در عدسی چشم است. بةصورت طبیعی در داخل چشم انسان درپشت عنبیه عدسی شفافی قرار دارد که به متمرکز کردن شعاع‌های نورانی بر روی شبکیه کمک می‌کند. همچنین عدسی عنصر اصلی در تطابق برای دید نزدیک بوده و علت پیدایش کدروت در عدسی، تغییر در ساختار پروتئین‌های آن است.

وی افزود: آب مروارید به‌صورت مادرزادی یا در اثر ضربه، مصرف بعضی از داروها و سموم، در معرض تشعشعات قرار گرفتن، ابتلا به بیماری دیابت و مهمتر از همه به‌علت تغییرات سنی رخ می‌دهد.

این چشم پزشک با بیان اینکه آب مروارید سنی شایع‌ترین نوع آب مروارید است، عنوان کرد: ایجاد کدورت در عدسی چشم را شاید بتوان به یخ زدگی شیشه پنجره در زمستان شبیه کرد فقط با این تفاوت که پس از ذوب شدن یخ، شیشه دو مرتبه شفاف می‌شود اما برای رفع کدورت از عدسی به‌جز خارج کردن و جانشین کردن آن با یک نوع مصنوعی راهی دیگری تا کنون برای شناخته نشده است.

هاشمیان اضافه کرد: البته باید توجه داشت که صرف وجود کدورت در عدسی چشم حتما به معنی نیاز فوری به عمل جراحی نیست. بعضی ازانواع کدورت‌های عدسی یا خیلی خفیف هستند و یا در قسمت‌هایی از عدسی واقع شده که مانع از رسیدن نور به داخل چشم نمی‌شوند و بنابراین نیاز به درمان نخواهند داشت.

وی افزود: به هنگام ایجاد کدورت در عدسی، به‌علت ایجاد مانع بر سر راه عبور نور به‌داخل چشم، بینایی مختل می شود که با یک یا چند تا از علائم از جمله تاری آرام و تدریجی دید در طی مدت چندین ماه و یا سال در یک یا هر دو چشم، تاری دید در شرایط نوری کم مخصوصا در غروب، دو بینی در یک چشم و یا سایه دار دیدن، تغییرات مکرر نمره عینک از دیگر علائم این بیماری است.

يکشنبه 11/6/1397 - 16:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته