• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1273روز قبل
ایرانگردی



روند انجام پایش سلامت کارکنان سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار از سوی تیم پزشکی شرکت شهر سالم در مرکز دائمی پایش سلامت شهرداری تهران آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با تاکید بر لزوم پایش سلامت کارکنان سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار به عنوان سرمایه اصلی این سازمان گفت: همکاران ما در صورتی می‌توانند به طور شایسته به شهروندان خدمات رسانی کنند که خودشان از آرامش فکری و سلامت جسمی برخوردار باشند.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با اعلام اینکه کارکنان میادین و بازارهای میوه و تره بار هر روز با صدها هزار شهروندی سر و کار دارند که یک میلیون نوبت خرید روزانه را رقم می‌زنند، افزود: سلامت جسمی و روحی همکاران ما می‌تواند بر سلامت شهروندانی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، اثرگذار باشد.
وی با تاکید بر اینکه میادین و بازارهای میوه و تره بار، تمام ایام هفته بدون تعطیلی مشغول ارائه خدمات به شهروندان هستند، خاطرنشان کرد: اگر همکاران سازمان مدیریت میادین از آرامش فکری و سلامت جسمی برخوردار باشند، نه تنها وظایف روزانه خود نظیر کنترل کیفیت محصولات عرضه شده در این مراکز را با دقت بیشتری انجام می‌دهند، بلکه در نوع برخورد با مراجعه‌کنندگان که در نهایت تأمین آرامش و سلامت شهروندان را به دنبال دارد نیز عملکرد بهتری خواهند داشت.
گفتنی است، در قالب این پروژه سلامت محور، وضعیت سلامت کارکنان مشغول به خدمات رسانی در 246 میدان و بازار میوه و تره بار از سوی تیم پزشکی شرکت شهر سالم مورد پایش قرار می‌گیرد.

 

چهارشنبه 6/6/1398 - 18:25
ایرانگردی

 

 

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار از مرکز نگهداری و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب در آراد کوه بازدید به عمل آورد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری مدیر کل این مجموعه در این بازدید از تدوین دستور العمل نظارت بر عملکرد مراکز نگهداری و کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب با رعایت الزامات محیط زیستی، بهداشتی و حقوق حیوانات خبر داد.

وی در این بازدید با تاکید بر روند بهسازی و انجام فرایندهای تکمیلی جهت نگهداری از سگهای بلاصاحب در این مرکز افزود: اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار به منظور انجام یک رویه واحد در موضوع نظارت بر ساماندهی سگ های بدون صاحب جهت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در این حوزه دستورالعملی را تدوین و به زودی به مناطق ابلاغ خواهد کرد.

 لازم به ذکر است این مرکز در زمینی به مساحت 3 هکتار در آرادکوه قرار گرفته و سگ های بدون صاحب که از سطح مناطق 22 گانه جمع آوری می شوند در این مرکز تحت انجام فرایند درمانی و بهداشتی و عقیم سازی قرار گرفته و بعد از طی زمان ریکاوری رها سازی می شوند.

چهارشنبه 6/6/1398 - 18:23
ایرانگردی


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در جلسه ای که به منظور رفع مشکلات نوسازی املاک و اراضی اوقافی در بافت های فرسوده برگزار شد، تصریح کرد: تنها 10% از املاک وقفی تخریب و نوسازی شده اند و پایین ترین میزان نوسازی در ده سال گذشته مربوط به محله هایی است که با تمرکز املاک اوقافی مواجه هستند.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، مشکلات و موانع نوسازی مربوط به املاک و اراضی وقفی در جلسه ای با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران و برخی از مدیران دفاتر توسعه محله ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این جلسه با بیان این که در 12 سال گذشته، حدود 45% نوسازی مسکن در بافت های فرسوده شهر تهران توسط مالکین و با مشارکت سازندگان محلی و یا خصوصی اتفاق افتاده است، یادآور شد: بررسی ها نشان می دهد پایین ترین میزان نوسازی در ده سال گذشته مربوط به محله هایی است که با تمرکز املاک اوقافی مواجه هستند.
علی اکبری با اشاره به اینکه به این موضوع واقف هستیم که تمامی املاکی که دارای ویژگی وقف هستند در محدوده اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه قرار نمی گیرند، تصریح کرد: برخی از املاک وقفی دارای موقوفه های مشخصی هستند که این امر دشورای و پیچیدگی برنامه ریزی، تسهیل گری و اقدام در حوزه نوسازی بافت های فرسوده دوچندان کرده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: مالکین یا متصرفینی که در املاک اوقافی زندگی می کنند وقتی اقدام به دریافت پروانه تخریب و نوسازی می کنند، متحمل هزینه هایی می شوند که این هزینه ها برای املاک غیر اوقافی وجود ندارد و این امر با کاهش و یا به صفر رساندن هزینه های بالاسری ساخت و ساز برای نوسازی در بافت های فرسوده در تضاد است که ضروری است راهکاری برای آن اندیشیده شود.
علی اکبری با اشاره به این که محله های مورد فعالیت سازمان نوسازی، عمدتاً محله های کم برخوردار هستند و ساکنان آنها از سطح توانمندی اقتصادی پایینی تری نسبت به سایر شهروندان بهره مند می باشند، اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه می پذیرد که بخشی از منافع مربوط به اراضی و املاک در اختیارش را برای منفعت عمومی قرار دهد و به عنوان مالک خصوصی صرفاً به دنبال انتفاع اقتصادی با بهترین کاربری، بالاترین میزان تراکم و سطح اشغال در اراضی و املاک موقوفه در بافت های فرسوده نباشد.
وی با بیان این که مواردی از زمین های متعلق به اوقاف از سوی دفاتر توسعه محله ای شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفته و پروژه هایی نیز برای آن ها تعریف شده است، خاطرنشان کرد: می توان کاربری هایی را برای زمین های اوقافی تعریف کرد که هم حداکثر بهره برداری از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای اجرای نیت واقفین صورت پذیرد و هم منفعت محله و ساکنان بافت های فرسوده تأمین شود.
مجتبی عبداللهی، مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: خوشحال هستم که می خواهیم کار مشترکی را انجام دهیم تا هم دغدغه مدیران دفاتر توسعه محله ای برای رفع مشکلات نوسازی در بافت های فرسوده مرتفع شود و هم توانسته باشیم به نیت واقفینی که در سال های دور و نزدیک اموال خود را با نیت خدمت به مردم وقف کرده اند، جامه عمل بپوشانیم.
عبداللهی با تأکید بر این که رعایت احکام دینی و شرعی در مباحث وقفی بسیار حائز اهمیت است، یادآور شد: برخی از املاک وقفی، متصرفی هستند و در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارند و برخی غیر متصرفی هستند و متولیانی دارند که بر مبنای وصیت واقف در زمان حیات، تولی گری آن را بر عهده گرفته اند و سازمان اوقاف در این موارد نقش نظارتی ایفا می کند.
مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران با بیان این که تنها 10% از املاک وقفی تخریب و نوسازی شده اند، خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط خاص و مسائل شرعی در املاک وقفی و نوع متفاوت وقفیات، این املاک نتوانسته اند همچون سایر املاک واقع در بافت های فرسوده مورد تصمیم گیری و نوسازی قرار گیرند.
عبداللهی عنوان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران آمادگی دارد به منظور پیشبرد امور و رفع موانع و مشکلات نوسازی املاک وقفی در بافت های فرسوده، تفاهم نامه ای را با سازمان نوسازی شهر تهران منعقد نماید.
وی در این خصوص افزود: مدیران دفاتر توسعه محله ای در هر منطقه می توانند با استقرار در محل اداره اوقاف منطقه مربوطه نسبت به مطالعه املاک وقفی و ارائه پیشنهادات مناسب برای کاربری املاک وقفی با حداکثر بهره برداری برای سازمان اوقاف در راستای اجرای نیت واقفین و همچنین حل مشکلات مربوط به محله اقدام نمایند.در ادامه این جلسه مواردی از املاک وقفی و کاربری های پیشنهادی دفاتر ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت

چهارشنبه 6/6/1398 - 18:21
ایرانگردی

شهردار منطقه۱۳ از بازسازی انهار قدیمی و تبدیل آنها به نهر های جدید کتابی شکل تحت عنوان "کانیو" با محوریت بافت فرسوده محلات ناحیه یک و نقاط مورد نیاز در محدوده خبر داد .
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۳، مرتضی رحمان زاده ، شهردار منطقه ۱۳ با اشاره به احصا مسائل و مشکلات محلات در سلسله برنامه های بازدید میدانی در سه شنبه های بدون خودرو ،طرح فوریتی نگهداشت شهر و دریافت درخواست شهروندان در جلسات ملاقات مردمی بر اساس تدابیر شهردار تهران مبنی بر کسب رضایت مندی شهروندان گفت: یکی از طرح های عمرانی منطقه بر اساس در خواست های شهروندان ، جمع آوری و بازسازی انهار قدیمی است.

وی افزود: بازسازی انهار قدیمی و تبدیل آنها به نهرهای جدید کتابی شکل تحت عنوان "کانیو" با محوریت بافت فرسوده در سطح محلات منطقه ۱۳ در حال اجراست و نظر سنجی های صورت گرفته حاکی از رضایت کامل شهروندان برای اجرای این طرح است.

شهردار منطقه۱۳ اظهار داشت: نهرهای فرسوده به عنوان یک تهدید محسوب می شود و علاوه بر اینکه منشاء تجمع جانوران موذی، بوی نامطبوع و انتشار آلودگی است در زمان وقوع بارندگی منجر به آبگرفتگی و نشست فاضلاب به منازل شهروندان می شود.

وی خاطر نشان کرد: مزیت کانیو نسبت به نهر، نگهداری، نظافت و لایروبی آسان تر و کم هزینه تر است چرا که لجن و ضایعات کمتری در آنها جمع می شود و تنها آب باران در آن جاری می شود که در صورت انتقال صحیح آن از طریق کانال به خارج از محدوده شهری می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

گفتنی است، اهالی کوچه های جوانمردان و اخلاص واقع درخیابان شهید کلینی ناحیه یک با صدور نامه ای که به امضای ساکنین آن رسیده است، از مرتضی رحمان زاده شهردار منطقه ۱۳، شهردار ناحیه، رئیس اداره عمران و... به دلیل جمع آوری انهار قدیمی و تبدیل آنها به "کانیو" تقدیر و قدردانی کردند.

چهارشنبه 6/6/1398 - 18:8
ایرانگردی

 

دستفروشی در سطح معابر یکی از مواردی است که در سال‌های اخیر به یکی از موضوعات پرچالش  در شهرهای بزرگ به ویژه کلانشهر تهران بدل شده است؛ و هر روزه شاهد گلایه مندی شهروندانی هستیم که از سد معبر و مشکلاتی که دستفروشان در معابر شهر تهران به وجود می آوردند شکایت دارند.

این موضوع در برخی از محلات کم برخوردار منطقه چهار به عنوان بزرگترین منطقه پایتخت نیز پررنگ بوده و رشد این پدیده در معابر شمال شرق تهران باعث بروز مشکلاتی که علاوه بر نقص حقوق شهروندی، سلامت روان و زیبایی شهر را دچار اختلال شده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار ؛ نگاهی به پیام های ثبت شده  شهروندان در سامانه 137 طی 5 ماه گذشته نشان می دهد که از مجموع 59 هزارو 898  پیام ثبت شده ، موضوع سدمعبر دستفروش با 3 هزارو 664  پیام 12/6 درصد ، سدمعبر اصناف با یکهزارو 241 پیام 07/2 درصد  و سدمعبر مصالح با 514 پیام  86/0 درصد کل پیام های منطقه چهار را شامل می شود.

طیف وسیعی از پیام های مردمی ثبت شده با موضوع سدمعبر دستفروش در سامانه137 مربوط به نواحی 6 و 7 منطقه است که به ترتیب 23 و 34  درصد و ناحیه 8 با 27/2 درصد کمترین پیام ها را از کل پیام های سدمعبر را شامل می شوند.

ناحیه 3 منطقه چهار در موضوع سد معبرمصالح با ثبت 95 پیام 48/18 درصد پیام ها را از آن خود کرده و ناحیه 9 با 29 پیام کمترین ناحیه با این موضوع بوده است.

در خواست های ثبت شده با موضوع سدمعبر اصناف همچنین در ناحیه 6  با 97/22 درصد و ناحیه  7 با 97/17 درصد بیشترین پیام را ثبت کرده اند و نواحی 8و 9  در مجموع 8 درصد کمترین درخواست ها را  به خود اختصاص داده اند.

از این رو مدیریت شهری منطقه چهار برآن است با یک عزم همگانی و مشارکت همه دستگاه های مسئول ، رسیدگی جدی تر بر درخواست های شهروندان را در دستور کار خود قرار دهد.

چهارشنبه 6/6/1398 - 18:5
ایرانگردی

 

به گفته ی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 3، 186 هزار نفر مخاطب برنامه های غنی سازی اوقات فراغت شهرداری این منطقه بودند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، کاظم کمالی نسب با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون در مجموع 170 شب برنامه در بوستان ها، محلات و نواحی برگزار شده گفت: در این مدت 146 برنامه از جمله: 70 موسیقی سنتی، 140 موسیقی پاپ، 40 خیمه شب بازی، 17 تئاتر بزرگسال، 90 تئاتر کودک، 35 تئاتر موزیکال و 86  موسیقی محلی برای غنی سازی اوقات فراغت شهروندان به معرض نمایش گذاشته شده است.

کمالی نسب اظهار داشت: در برنامه های غنی سازی اوقات فراغت، شهرداری این منطقه که از ابتدای بهار در بوستان ها و سرای محلات در حال برگزاری است تمامی اقشار و گروه های سنی را شامل می شود.

 

 
 

چهارشنبه 6/6/1398 - 17:50
ایرانگردی

 

 

به مناسبت فرارسیدن ایام محرم و در راستای ارائه خدمات شایسته به عزاداران و زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع) و امامزادگان مجاور، شهرداری منطقه 20 از خادمین افتخاری عاشورای حسینی دعوت به همکاری کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20، فرهاد افشار شهردار منطقه 20 با اشاره به اینکه عزاداری های سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش به صورت خودجوش انجام می شود گفت: به منظور خدمات رسانی بهینه به شهروندان و عزاداران حسینی در ایام دهه اول محرم، شهرداری منطقه 20 از خادمین افتخاری عاشورای حسینی دعوت می کند تا این سازمان را یاری کنند.

افشار با بیان اینکه تشکیل کمپین خادمین افتخاری با همکاری شهرداری نواحی و حسینیه ها و تکایا برای مشارکت در ایجاد انضباط ترافیکی و موضوعات خدمات شهری انجام می شود افزود: شهروندان علاقمند به مشارکت در فراخوان جذب خادمین افتخاری عاشورای حسینی از سن 15 تا 60 سال می توانند جهت ثبت نام به سایت شهرداری منطقه 20 به آدرس region20.tehran.ir مراجعه کنند.

وی در جلسه پیش بینی برنامه های ایام محرم گفت: با هدف گرامیداشت ماه محرم و در راستای انتقال پیام عاشورا و ایجاد فضای معنوی مناسب برای عزاداری سرور و سالار شهیدان، تمهیدات ویژه و برنامه ریزی برای اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی و همچنین فضاسازی و سپاه پوش کردن ساختمان ها، معابر و میادین این منطقه تدارک دیده شده است.

افشار با تاکید بر تهیه محتوای فرهنگی ویژه این ایام افزود: در همین راستا بسته های فرهنگی و معنوی با موضوعات رفتار علوی، اخلاق عاشورایی و تکالیف شهروندی تهیه و بین شهروندان توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت احیا و گسترش فرهنگ عاشورایی که فرهنگ عزت و آزادمنشی است گفت: با توجه به اینکه تعزیه خوانی می تواند خواستگاه طرح وقایع جانگداز حادثه کربلا برای نسل جوان و نوجوان باشد و فرهنگ عاشورایی را در سطح جامعه گسترش دهد، برنامه ریزی برای اجرای سوگواره تعزیه خوانی در سطح محلات انجام شده است.

افشار با تاکید بر اهمیت نظم دهی و نظارت بر دسته های عزاداری تصریح کرد: به منظور دسترسی اطلاعات هیئتها و ایستگاه های صلواتی، اپلیکیشن و نرم افزار با قابلیت بارگذاری اطلاعات هیاتها و ایستگاه های صلواتی تهیه شده است.

وی با تاکید بر تعیین متولی نظافت ایستگاه های صلواتی گفت: تهیه شناسنامه هیاتهای مذهبی و اخذ تاییدیه آنها در خصوص نحوه استقرار و تعیین موقعیت مکانی با هماهنگی ادارات ذیرربط انجام می شود.

افشار گفت: به منظور نظم بخشی هیئتها و دسته های عزاداری، تبلیغات محیطی از طریق تلویزیونهای شهری و فضاهای تبلیغاتی، تهیه لوگو و بارکد شناسایی برای ایستگاه های صلواتی و دسته های عزاداری انجام خواهد شد.

وی افزود: به منظور برقراری انضباط ترافیکی معابر، تهیه تابلوهای ترافیکی دستی و پرتابل ویژه نماینده های هیاتهای مذهبی و  استقرار عوامل امنیتی و امدادی در دستور کار قرار گرفته است.

این گزارش حاکی است در آستانه ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان جلسه پیش بینی برنامه های این ماه با حضور شهردار، معاون اجتماعی فرهنگی، شهرداران نواحی و مدیر روابط عمومی منطقه 20 برگزار شد.

 

چهارشنبه 6/6/1398 - 16:55
ایرانگردی

 

 

برای نخستین بار در شهر تهران، جانمایی تعبیه مخازن پسماند برای صدور پروانه ساخت مجتمع های بیش از 20 واحد و مجتمع های تجاری و اداری در محدوده منطقه 11 شهر تهران الزامی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11، تفاهم نامه الزام نقشه های ساختمانی مجتمع های مسکونی20واحد و بالاتر و مجتمع های تجاری و اداری به جانمایی محلی برای تعبیه مخازن پسماند به امضای معاونین خدمات شهری و محیط زیست و معماری و شهرسازی منطقه ۱۱ رسید.

کورش خرد معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 11 با اشاره به چالش های زیست محیطی و دفع زباله که همواره در سطح شهر تهران وجود دارد؛ گفت: برای اصلاح شیوه جمع آوری پسماند و بهبود شرایط، از این پس جانمایی مکان تعبیه مخازن پسماند برای واحدهای 20 واحد و بیشتر الزامی خواهد بود.

خرد با اشاره به الزام ساختمان ها به جانمایی مخازن پسماند ، انعقاد تفاهم نامه فی مابین معاونت خدمات شهری و معاونت شهرسازی منطقه را که برای اولین بار در شهر تهران در چنین موضوعی انجام شده است؛ راهکار مفیدی برای حل معضل جمع آوری و تفکیک پسماند در مجتمع های مسکونی ، تجاری و اداری دانست و افزود: در مذاکرات با معاونت شهرسازی منطقه و نگاه تعاملی مقرر شد ساختمان های 20واحد و بالاتر که درخواست صدور پروانه دارند و مجتمع های تجاری و اداری مکلف شوند در نقشه های ساختمانی خود جانمایی مخازن پسماند و تفکیک زباله را تعبیه کنند.

وی با بیان این که برای تشویق شهروندان به اجرای این طرح در فاز نخست ، مخازن تفکیکی و آموزش های لازم به صورت رایگان در اختیار قرار می گیرد؛ ابراز امیدواری کرد که ساخت و سازها به مرور چهره شهر را عوض کنند .

همچنین محمد شهر آبادی معاون شهرسازی و معماری منطقه 11 با اشاره به این که موضوع پسماند و تفکیک زباله دغدغه مهمی برای شهر تهران است؛ انعقاد تفاهم نامه را با هدف کاهش مشکلات زیست محیطی حائز اهمیت دانست و گفت: در نظر داریم در آینده نزدیک این امر را به تمام ساختمان ها تعمیم دهیم.

شهرآبادی افزود: در حال حاضر واحدهای 20 واحد و بالاتر و مجتمع های تجاری و اداری شامل این طرح می شوند و مواردی که نیاز به اصلاح و بازنگری داشته باشند انجام خواهد شد .

چهارشنبه 6/6/1398 - 16:22
ایرانگردی



نشست تخصصی با حضور معاون وزارت راه و شهرسازی، سفرای کشورهای صربستان، روسیه، کوبا، قرقیزستان، رایزن بازرگانی سفارت ترکیه، فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران، مفاخریان شهردار منطقه۹، کریمی رئیس شورای سیاستگذاری فدراسیون توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی و مدیران شهری و دولتی در هتل هما انجام شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه9، در این نشست تخصصی فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مسئله کنترل ترافیک و آلودگی هوا به عنوان دو معضل اساسی شهر تهران بیان داشت:براساس نظر سنجی ها 80درصد از شهروندان شهر تهران این دو موضوع را از اصلی ترین موضوعات می دانند که این دو معضل پایتخت با گسترش حمل و نقل عمومی قابل حل می باشد.
وی با اشاره به رویکرد مدیریت ارشد شهری عنوان کرد: مدیریت شهری بر این باور است که با استفاده از جدیدترین اندیشه های روز و تکنولوژی برتر دنیا و با الگوبرداری از تجربیات کشورهای پیشرفته می توان برای رفع مشکل ترافیکی و آلودگی قدم برداشت.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: از اصلی ترین کارهای مدیریت شهری در دور جدید توجه به مسئله هوشمندسازی و استفاده از استارت آپها برای حل مشکلات شهر تهران است که در این میان منطقه9 شهری به عنوان سرآمد مناطق شهری در توجه به مسئله استارت آپها در راستای ایجاد شهر هوشمند اقدام کرده است.
فراهانی در ادامه به بحث اجرای طرح آزمایشی پارک حاشیه ای در شهر تهران اشاره کرد و اظهار داشت:اجرای طرح آزمایشی پارک حاشیه ای به شکل هوشمند و کاملا مکانیزه و با استفاده از سامانه تهران من از منطقه2 شهری شروع شده است که با انجام موفقیت آمیز آن قابل تسری در سایر مناطق شهری می باشد که می تواند کمک شایانی به ساماندهی پارک های حاشیه ای و درآمد پایدار برای شهرداری تهران کند.
وی همچنین به سایر مواردی که در راستای کاهش آلودگی و ترافیک در سطح شهر تهران توسط مجموعه شهری در حال انجام است اشاره و اذعان داشت: استفاده از سامانه بارانه برای حمل بار،اجرای طرح کنترل آلودگی هوا،تاکسی های آنلاین،پرداخت های الکترونیک کرایه های تاکسی،هوشمند سازی ناوگان حمل و نقل عمومی و همچنین استفاده از اپلیکیشن دوچرخه از جمله اقدامات شهرداری تهران برای ایجاد شهری هوشمند در حوزه حمل و نقل ترافیک و رفع معضلات می باشد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران در خاتمه تاکید کرد: می بایست با همکاری و همدلی تمامی نهادهای ذیربط مشکل ترافیک و آلودگی هوا را با کمک استارت آپها، تکنولوژی برتر روز دنیا، اندیشه خلاق ایرانی و تجربیات خوب جهانی برای رضایت مندی شهروندان مرتفع کرد.
در ادامه مفاخریان شهردار منطقه9 با اشاره به ظرفیت 750 هزار خودرو در تهران اشاره و بیان کرد: در تهران بیش از 4 میلیون خودرو تردد می کنند که باعث ترافیک سنگین و هدر رفت انرژی و افزایش آلودگی های زیست محیطی می شود.
وی با اشاره به فرهنگ دوچرخه سواری اذعان داشت: برای اینکه جایگزینی برای استفاده از خودرو های شخصی پیدا کنیم، می بایست بستر مناسبی برای استفاده از دوچرخه فراهم و آن را فرهنگ سازی کنیم.
شهردار منطقه9 افزود: استفاده از وسایل حمل و نقل پاک و عمومی متناسب با مدیریت ارشد شهری اجرا و حمایت شده است تا زمینه ساز کاهش ترافیک فراهم شود.
مفاخریان همچنین به توسعه استارت آپ ها اشاره کرد و بیان داشت: شهرداری منطقه9 با کمک مراکزی چون مرکز رشد و کاآفرینی و توسعه کسب و کار های شهری و فناوری های هوشمند شهری با استفاده از شرکت های نوپا و دانشجویان و نخبگان، از مدل های نوینی در حوزه ترافیکی بهره می برد.
وی اذعان داشت: شهر هوشمند نیازمند حمل و نقل هوشمند است که این امر جز با استفاده از فناوری های روز در تمامی جوانب شهری میسر نخواهد بود.
شهردار منطقه 9 به موقعیت جغرافیایی منطقه اشاره کرد و گفت: منطقه9 به عنوان کریدور غربی به واسطه فرودگاه مهرآباد، پایانه غرب و شهرک های اقماری شامل بیش از 5 میلیون سفر روزانه است، از این رو احداث پارکینگ های مکانیزه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی ضروری است.
مفاخریان در پایان اظهار داشت: در حال حاضر 13 مرکز پارک خودرو در منطقه 9 با ظرفیت بیش از 20 هزار خودرو در حال فعالیت هستند و امید است با استفاده از ابزار های استارت آپی این امکان فراهم شود که بتوانیم پارکینگ های مکانیزه را در منطقه 9 توسعه دهیم.

چهارشنبه 6/6/1398 - 16:19
اهل بیت

زُهَیر بن قَین بَجَلی

زُهَیر بن قَین بَجَلی از بزرگان قبیله بجیله؛ چند روز قبل از واقعه کربلا به امام حسین(ع) پیوست و در روز عاشورا به شهادت رسید. وی از مردان شریف و شجاع شهر کوفه و قوم خود شمرده می‌شد و به واسطه حضور در جنگ‌ها و فتوحات بسیار، جایگاه رفیعی به دست آورده بود.

«دیلم بنت عمرو» همسر او بوده و در همراهی زهیر با امام حسین(ع) نقش بسزائی داشته است. زهیر قبل از این‌که پیرو امام حسین(ع) گردد؛ از طرفداران افراطی عثمان بود![1]

همراهی و پیروی از امام حسین(ع)
داستان همراهی زهیر با امام حسین(ع) چنین گزارش شده است:
ما به همراه «زهیر بن قین بجلى» از مکه خارج شده و به سمت کوفه حرکت کردیم. قافله حسین بن علی(ع) به سوى کوفه در حرکت بود. ما (به دلیل شرایط حاکم) خواهان دیدار و هم‌سفر شدن با حسین(ع) نبودیم و به همین جهت با آنکه هم‌مسیر بودیم اما با فاصله حرکت می‌کردیم تا هنگامی فرارسید که کاروان حسین(ع) در جایى فرود آمد که ما نیز جز اسکان در آن‌جا چاره‌ای نداشتیم! حسین(ع) در یک سو و ما در سوى دیگر ساکن شدیم، ما نشسته بودیم و مشغول خوردن غذا؛ که ناگاه فرستاده حسین(ع) نزد ما آمده؛ سلام کرد و داخل شد. سپس گفت: اى زهیر بن قین! حسین(ع) مرا به سوى تو فرستاده تا از تو بخواهم که به نزدش بروى! پس همنشینان ما (از فرط تحیر) آنچه در دست داشتند بر زمین انداختند و بگونه‌ای آرام نشستیم ‌که گویا پرنده‌ای بر سر ماست!(هیچ جنبشی نداشتیم).
[زهیر میلی به این ملاقات نداشت، اما] زن زهیر به او گفت: سبحان الله! آیا پسر پیامبر، قاصدی به سوى تو می‌فرستد و تو پاسخ نمی‌دهی؟! چرا نزدش نمی‌روى و سخنش را نمی‌شنوى و برنمی‌گردی؟! اینجا بود که زهیر به دیدار آن‌حضرت شتافت و چیزى نگذشت که با شادمانی برگشت! دستور داد خیمه‌هاى او را باز کرده و اسباب سفرش را در کنار کاروان حسین(ع) مستقر سازند، آن‌گاه به زنش گفت: تو را طلاق دادم و آزادى، پیش خاندانت برو؛ زیرا من دوست ندارم به سبب من گرفتار شوى. سپس به همراهانش گفت: هر که می‌خواهد، با من همراه شود و در غیر این صورت، این‌ آخرین دیدار ماست! من براى شما حدیثى نقل می‌کنم: ما در منطقه بحر (یا بلنجر) می‌جنگیدیم و خداوند ما را پیروز گردانید و غنیمت‌هایى به دست آوردیم، سلمان فارسى (یا سلمان باهلی) به ما گفت: آیا از اینکه پیروز شده و غنیمتهایی به چنگ آورده‌اید شادمانید؟!گفتیم: آرى! سلمان گفت: هنگامى که آقاى جوانان آل محمد(ص) را دیدید؛ در جنگ کردن در رکاب او شاداب‌تر و خوشحال‌تر باشید.[2]
البته نقل دیگری نیز وجود دارد که در بخشهای انتهایی تفاوت‌هایی با نقل بالا دارد:
«... زهیر به دیدار امام رفت و چیزى نگذشت که با چهره‌ای شادمان و درخشان بازگشت.سپس به همسرش گفت: تو را طلاق دادم؛ زیرا نمی‌خواهم در زندگى با من جز خیر و رفاه ببینى! من تصمیم گرفته‌ام در خدمت امام باشم و جان و تنم را فدایش کنم، سپس تمام مالش را به همسرش واگذار کرده و او را به یکى از عموزادگانش سپرد تا او را به خانواده‌اش برساند. همسر زهیر هنگام وداع با شوهر، برخاست، گریست و گفت: خدا کمک تو باشد و خیرت دهد، از تو می‌خواهم که مرا نزد جدّ حسین(ع) در قیامت به یاد آورى! بعد زهیر به یارانش گفت: هر که خواهد با من باشد، بیاید، و گرنه این آخرین دیدار ماست»[3].

چرا زهیر که عثمانی مسلک بود، به امام حسین پیوست؟
در این‌جا نکته‌ای باقی می‌ماند که چرا امام حسین(ع) از زهیر دعوت کرد و چگونه او با آنکه طرفدار افراطی عثمان بود، دعوت امام را پذیرفت؟! در پاسخ باید گفت که امام از افراد بسیاری خواست تا او را همراهی کنند که از این میان، بیشتر آنان با بهانه‌هایی از این کار سرباز زدند اما تعداد اندکی نیز دعوت امام را پذیرفتند. در همین راستا، چون زهیر شخصی دلیر و سخنور بود، پیوستن او به امام چه در میدان نبرد و چه در مقام گفتگو با دشمن، می‌توانست کمکی بزرگ به سپاه امام باشد و بنابراین، طبیعی بود که امام او را به جمع خود دعوت کند.
با این وجود، گزارش معتبر و دقیقی از اینکه میان زهیر و امام در آن جلسه ملاقات چه گذشت؛ وجود ندارد و تنها می‌توان وجود فطرت پاک در زهیر را در پذیرش این همراهی، اثرگذار بدانیم.



[1] ابن اثیر جزری، علی بن محمد، الکامل فی التاریخ، ج 4، ص 42، بیروت، دار صادر، 1385ق.
[2] مفید، محمد بن محمد، الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج 2، ص 72- 73، قم، کنگره شیخ مفید، 1413ق.
[3] اللهوف على قتلى الطفوف، ص 71 - 72.

چهارشنبه 6/6/1398 - 12:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته