• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
اخبار

 

 

مقامات بهداشتی در لندن از مردم خواستند در صورتی که علائم ابتلا به کرونا را دارند از مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی عمومی اجتناب کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روند افسار گسیخته شیوع کووید ۱۹ در جهان به بزرگترین چالش بهداشتی کشور‌ها تبدیل شده است. در هر ۱۶ ثانیه یک نفر در کره زمین به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست می‌دهد. به دلیل توانایی بالای این ویروس در انتقال، سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد عموم مردم باید در رعایت نکات بهداشتی کوشا باشند. با این حال، مقامات محلی نیز با پشتوانه تحقیقات دانشمندان اقدام به وضع محدودیت‌های خاص خود می‌کنند. یکی از این محدودیت‌ها عدم مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی است.

بر این اساس، مقامات بهداشتی در لندن اعلام کردند کسانی که علائم کرونا را در خود مشاهده می‌کنند باید از مراجعه غیرضروری به مراکز درمان عمومی خودداری کنند، زیرا این افراد می‌توانند به سادگی ویروس را به دیگران منتقل کرده و بر شدت شیوع بیماری بیافزایند.

بهتر است کسانی که دارای علائمی مانند: سرفه، تب، ناخوش احوالی، از دست دادن حس بویایی و چشایی و اسهال هستند به صورت تلفنی با مشاوران بهداشتی صحبت کنند. کسانی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند غالباً دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و در صورت ابتلا به کرونا شرایط وخیمی را تجربه خواهند کرد. از این رو، افرادی که دارای علائم کووید ۱۹ هستند تنها در شرایط اورژانسی باید به این مراکز رجوع کنند.

همچنین کادر درمانی در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند. برخی پزشکان بیمارستان‌ها در طول روز با بیش از ۳۰۰ بیمار در ارتباط هستند. در صورتی که افراد مبتلا به کرونا که دارای علائم شدیدی نیستند به این مراکز مراجعه کنند می‌توانند جان این افراد را نیز به خطر بیاندازند.


بیشتر بخوانید

سیاه ترین عوارض بلند مدت کرونا در انتظار بهبودیافتگان

مقامات بهداشتی تاکید دارند بسیاری از افراد دارای علائم کرونا بخصوص جوانان با قرنطینه کردن خود در خانه و استراحت می‌توانند سلامت خود را بازیابند، اما مراجعه این افراد به مراکز شلوغ درمانی می‌تواند جان افراد آسیب پذیر را به خطر بیاندازد.

افراد دارای علائم ابتلا به کووید ۱۹ همچنین بهتر است از مراجعه به داروخانه‌ها و اماکن شلوغ پرهیز کنند. مشاهده علائم کرونا به تنهایی کافی است تا فرد اقدام به قرنطینه خود کند. قرنطینه به معنای آن است که فرد پس از مشاهده علائم بیماری به مدت ۱۴ روز خود را از دیگران دور نگاه دارد. در صورتی که در این مدت علائم بیماری از بین رفت، می‌تواند خود را از قرنطینه خارج کند.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

یکی از مشکلاتی که با قطع برق یخچال مواجه می‌شویم جلوگیری از فاسد شدن غذا‌های حساس به گرماست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه «Brightside»، قطعی برق از مسائل ناخوشایندی است که می‌تواند با خاموش کردن یخچال شما، سبب فاسد شدن سریع غذاهایتان شود اما داشتن یک برنامه مشخص در خصوص اینکه به هنگام قطعی برق چه کاری باید انجام داد، می‌تواند به حفظ غذای شما کمک کند.

پایگاه «Brightside» در گزارشی به هفت راهکار پرداخت که می‌تواند به شما در تازه نگهداشتن غذا به هنگام قطعی برق کمک کند:

۱- یک دماسنج خانگی را در یخچال خود نگه دارید
دماسنج‌های خانگی به شما کمک می‌کنند در زمان نبود برق، دمای غذا را در یخچال و فریزر بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که دمای فریز شما در دمای صفر درجه فارنهایت (برابر با منفی ۱۷/۷ سانتی‌گراد) یا پایین‌تر بوده  همچنین دمای یخچال شما در ۴۰ درجه فارنهایت (برابر با ۴/۴ سانتیگراد) باشد. این اعداد اعلامی، دما‌هایی است که ایمنی مواد غذایی شما را تضمین می‌کند.

 

۲- در‌های یخچال و فریزر را بسته نگه دارید
در هنگام قطع برق اطمینان پیدا کنید که در‌های یخچال و فریزر شما بسته مانده اند. بسته ماندن در‌های یخچال و فریزر کمک می‌کند تا مواد غذایی داخل آن‌ها برای مدت طولانی تری سرد بمانند. اگر در‌های یخچال و فریزر بسته بمانند، غذا در یخچال تا ۴ ساعت، در فریزر تا ۴۸ ساعت و در فریزر‌هایی که به صورت یخچال فریزر هستند (فریزر کامل نیستند) تا ۲۴ ساعت غذا می‌تواند بدون مشکل باقی بماند.

۳- از بطری‌های آب یخ زده برای خنک کردن غذا استفاده کنید
چند بطری آب را از قبل در فریزر نگه داشته و به هنگام قطعی برق، با استفاده از آنها، غدای داخل یخچال را در دمای ۴۰ درجه فارنهایت (۴/۴ سانتیگراد) یا پایین‌تر نگه دارید.

 


۴- به خرید یخ فکر کنید
داشتن یک یخدان در زمانی که شما نیاز به نگهداری غذا‌ها به صورت تازه در خارج از یخچال دارید، مفید خواهد بود. خرید قالب یخ  یا «کیسه‌های یخ ژله ای» نیز می‌تواند ایده خوبی باشد؛ خصوصا زمانی که متوجه می‌شوید قطعی برق ممکن است طولانی باشد.

 

۵- غذا‌ها را در فریزر طبقه بندی کنید
هر چه فریزر پرتر باشد، غذا‌ها مدت بیشتری در آن تازه‌تر می‌ماند. بنابراین بهتر است فریزر خود را پُر نگه دارید یا دست کم، غذا‌های موجود در آن را در گوشه‌ای قرار دهید.

 

۶- غذا‌های یخچالی را در فریزر قرار دهید
 ببینید کدامیک از غذا‌ها را بلافاصله به آن نیاز ندارید. آن‌هایی را که بلافاصله مصرف نمی‌شوند به فریزر منتقل کنید تا برای مدت زمانی بیشتر سالم بمانند. این مواد ممکن است شامل باقیمانده گوشت، مرغ تازه و حتی شیر باشد.

۷- جداسازی غذا‌هایی که مدت دوام بیشتری دارند
هر چه قدر هم که سعی کنید دمای مناسب داخل یخچال یا فریزرتان را حفظ کنید، این احتمال وجود دارد در صورتی که قطعی برق طولانی شود، دمای آن بالاتر رود.

در اینجا ما اسامی شماری از مواد غذایی که با خیال راحت می‌توانید برای مدت طولانی تری در زمان قطعی برق نگهداری کنید و آن‌هایی که احتمال خراب شدنشان سریعتر است و باید با استفاده از روش‌های بالا (مانند انتقال از یخچال به فریزر و یا استفاده از یخدان و قالب‌های یخ و یا بطری‌های آب یخ زده) آن‌ها را نگهداری کنید، می‌آوریم:

شما می‌توانید پنیر‌های سخت و فرآوری شده، کره و مارگارین (کره گیاهی)، میوه‌های تازه قاچ نخورده و سبزیجات، میوه‌های خشک، کره بادام زمینی، ژله، سس تاکو، خردل، سس کچاپ، زیتون و ترشیجات همچنین نان، کلوچه، شیرینی‌های پای میوه جات، قارچ تازه، گیاهان و ادویه جات را با خیال راحت تری نگه داری کنید.

اما مواردی که احتمال فاسد شدن آن‌ها سریعتر است و باید مراقبت بیشتری به خرج دهیدشامل گوشت‌های پخته یا خام، مرغ، غذا‌های دریایی، پنیر‌های نرم  یا کم چرب، شیر و خامه، پاستا یا ماکارونی پخته شده، برنج، سبزیجات پخته شده، سوپ‌ها و خورشت هاست.

در این موارد تلاش کنید با استفاده از روش‌های ذکر شده مواد غذایی خود را تا زمان وصل شدن دوباره برق، در دمای مناسب نگهداری کنید.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

افزایش کلسترول خون در دوره اپیدمی کرونا در نتیجه کم تحرکی حاصل از این بیماری موجب نگرانی افراد شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اندر ساراش پزشک ترکیه‌ای در مصاحبه با روزنامه Sozcu راهی را معرفی کرد که به شما کمک می‌کند تا بدون استفاده از دارو سطح کلسترول خون خود را کاهش دهید.

ساراش تصریح کرد که در دوره اپیدمی ویروس کرونا، تحرک مردم کم شده است و به شکل بدتری تغذیه می‌کنند که این امر موجب افزایش سطح کلسترول در خون می‌شود.

این پزشک ترکیه‌ای توصیه کرد که اولا و پیش از انجام هرکار باید سیگار را کنار گذاشته و میزان فعالیت بدنی خود در طول روز را افزایش دهید.

او تاکید کرد: خوراکی‌هایی مانند آواکادو، هسته‌های انگور، چای، دانه‌های روغنی، آجیل و انواع ماهی‌ها می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند.

ساراش همچنین توصیه کرد که حتما از لوبیای سویا، غلات سبوس دار و مرکبات نیز در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:9
خواص خوراکی ها

 

سرکه که جایگاه ویژه‌ای در یک رژیم غذایی سالم دارد، یکی از مهمترین منابع درمانی از دوران گذشته به حساب می‌آید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از سیب و عسل گرفته تا گلابی و مریم گلی، از گیاه چای ترش گرفته تا گیاه رز ماری، انواع معدودی از ده‌ها نوع سرکه موجود در جهان هستند که در این گزارش برخی از فواید این خوراکی  را برمی‌شمریم:

تنظیم وزن و چاقی‌

می‌توانید با اضافه کردن یک قاشق بزرگ سرکه به سالاد و رژیم غذایی خود  یا مخلوط کردن این مقدار سرکه با آب و استفاده از آن وزن خود را کاهش دهید، اما نباید فقط خوردن یک قاشق سرکه در روز نهایت تلاش شما برای کاهش وزن باشد.

ایبک ارتان متخصص ترکیه‌ای در امور تغذیه در مصاحبه با روزنامه حرییت می‌گوید: براساس تحقیقات انجام شده، افزودن یک قاشق سرکه به وعده‌های غذایی به مدت سه ماه می‌تواند به میزان ۷/۴ دهم واحد از شاخص توده بدنی شما بکاهد.

درمان سرفه‌های بی وقفه

می دانیم که معروفترین شخصیت‌ها در تاریخ پزشکی مانند بقراط که پدر علم پزشکی به شمار می‌رود، از سرکه برای درمان عفونت‌ها و زخم‌های عمیق در قرن چهارم میلادی استفاده می‌کرده است.

علی رغم اینکه اکنون مشخص شده سرکه در برابر انواع باکتری‌ها فعال عمل نمی‌کند، اما همچنان از ترکیب عسل و سرکه به عنوان یک محلول قدیمی برای درمان سرفه‌های بی وقفه استفاده می‌شود.

 

همچنین باتوجه به نوع باکتری موجود می‌توان از سرکه برای درمان عفونت‌ها و التهابات روی پوست استفاده کرد، اما نباید فراموش کرد که اسیدیته بالای سرکه ممکن است باعث تحریک شود.

ابزاری برای حفظ سلامت مواد غذایی

سرکه می‌تواند به کمک اسید استیک خود، به حفظ سلامت خوراکی‌ها و جلوگیری از فساد آن کمک کند؛ زیرا باکتری‌های مضر نمی‌توانند در محیط‌های اسیدیته باقی بمانند همچنین افزودن سرکه به آب  در شست و شوی سبزیجات و میوه ها و تمیز کردن آن‌ها بسیار تاثیرگذار است.‌

می‌توان با اضافه کردن یک قاشق سرکه به یک لیتر آب و خیساندن سبزی‌ها و میوه‌ها در آن به مدت پنج دقیقه تمیزی آن‌ها را تضمین کنیم.

استفاده از سرکه هنگام بالا رفتن فشار خون

در یکی از تحقیقاتی که روی موش‌ها انجام شد، کاهش فشار خون در موشی که از آب مخلوط با سرکه نوشیده بود، نسبت به دیگر موش‌ها که آب معمولی می‌نوشیدند، مشهود بود.

تحقیقاتی در این زمینه روی مورد انسانی تا کنون انجام نشده است، اما باتوجه به اینکه سرکه به غذا‌ها طعم می‌دهد، می‌تواند از میزان نیاز به نمک کاسته و در نتیجه به کاهش فشار خون کمک کند.

کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، اگر در دستگاه گوارش خود مشکلی ندارند، خوردن روزانه مخلوط یک قاشق سرکه با آب می‌تواند برای آن‌ها مفید باشد.

 

مقابله با تومور‌ها

یک پژوهش دیگر روی موش‌ها نشان داد که سرکه می‌تواند بر تومور‌ها تاثیر بگذارد. دو گروه از موش‌ها که از طریق واکسن به سرطان مبتلا شده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند و مشخص شد که آن گروه از موش‌ها که از آب مخلوط به سرکه استفاده کرده بودند، نسبت به گروه دیگر سلول‌های سرطانی بسیار کمتری دارند.

براین اساس دانشمندان معتقدند سرکه به تجزیه فیبر‌های موجود در روده از طریق اسید‌های چرب سالم کمک می‌کند.

کمک به تنظیم قند خون

برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که خوردن سرکه سفید پس از هر وعده غذایی که حاوی کربوهیدرات است، به شکل قابل توجهی از میزان قند خون کاسته و حساسیت انسولین را به شدت افزایش می‌دهد.

براساس تحقیقات انجام شده سرکه سفید می‌تواند میزان قند خون را تنظیم کرده و نقش مهمی را در مدیریت میزان قند خون ایفا کند.

با این وجود سرکه قند خون بالا را درمان نمی‌کند، اما می‌تواند به هضم کربوهیدرات‌های موجود در بدن به شکل بهتر کمک کند.

حفاظت از روده‌ها

سرکه یکی از قدیمی‌ترین محصولات مخمر است و ترکیبات مفید به ویژه آنتی اکسیدان‌هایی که در هنگام تخمیر آزاد می‌شوند کافی است تا سرکه یک ماده مغذی مناسب برای روده به شمار رود.

هشدار‌هایی در مورد استفاده از سرکه

علی رغم آنکه سرکه فواید بسیاری دارد، اما باید هنگام استفاده از آن به چند نکته بسیار مهم توجه داشت؛ به گونه‌ای که استفاده مداوم از آن ممکن است باعث از بین رفتن مینای دندان شما شود.

همچنین افرادی که از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برند، نباید به طور منظم از سرکه استفاده کنند. علاوه براین اگر از اختلالات گوارشی مانند زخم، ریفلاکس و ورم معده رنج می‌برید، باید از خوردن سرکه پرهیز کنید حتی اگر از مشکل خاصی رنج نمی‌برید، هرگز سرکه را خالی نخورید، بلکه دستکم آن را با مقداری آب مخلوط کرده و سپس میل کنید.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشمندان آمریکایی به سوالات رایج درباره ابتلای کودکان به کووید ۱۹ پاسخ دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دو ماه دیگر شیوع همه گیری کرونا در جهان یکساله خواهد شد. طی این مدت دانشمندان با بررسی و تحقیقات گسترده موفق شدند نسبت به برخی ابعاد رفتاری کووید ۱۹ آگاهی لازم را کسب کنند. برای مثال، تاکنون مشخص شده است که در آمار مربوط به مرگ و میر ناشی از کرونا جنسیت، سلامتی و سن نقش تاثیر گذاری دارد.

مردان، افراد دارای بیماری‌های زمینه ای و سالمندان آسیب پذیرترین گروه‌ها در مقابل این ویروس هستند. در مقابل زنان و جوانان و کودکان سالم کمترین آمار میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را به خود اختصاص داده اند.

با این حال، دانشمندان می‌گویند در همه گیری کرونا کودکان نیز می‌توانند یک ناقل فعال بیماری باشند. با بازگشایی محدود مدارس، خانواده‌ها نگرانی‌های زیادی در زمینه ابتلای فرزندان خود به کووید ۱۹ دارند. در این گزارش متخصصان بیماری‌های عفونی بیمارستان شهر فیلادلفیای ایالت پنسیلوانیای آمریکا به سوالات رایج خانواده‌ها در این زمینه پاسخ می‌دهند.

سوال: شاهد برخی علائم مانند آب ریزش بینی در کودک هستیم، چگونه تشخیص دهیم این علائم نشان دهنده ابتلا به کرونا، سرماخوردگی یا آنفلوآنزا است؟
پاسخ: علائم کرونا در کودکان و بزرگسالان بسیار به یکدیگر شبیه است. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا شایع‌ترین علائم ابتلا به کرونا در میان کودکان سرفه و تب است، اما علائم دیگر مانند گلو درد، درد شکم، اسهال و بی اشتهایی نیز در این گروه سنی دیده می‌شود. حقیقت این است که بدون انجام دادن تست کرونا پی بردن به ابتلای کودکتان به کووید ۱۹ غیرممکن است، زیرا علائم این بیماری بسیار به آنفلوآنزا و سرماخوردگی نزدیک است.

با این حال، آبریزش ملایم بینی نشان دهنده ابتلا به کرونا نیست. مرکز بهداشت و درمان اسکاتلند تاکید دارد کسانی که دارای علائم آبریزش بینی هستند به هیچ عنوان نیازی به انجام تست کرونا ندارند. آبریزش یا گرفتگی بینی یکی از علائم رایج ابتلا به سرماخوردگی است و مبتلایان به کرونا به ندرت این علامت را نشان می‌دهند. با این حال، در برخی موارد مبتلایان به آنفلوانزا نیز شاهد آبریزش بینی هستند.

متخصصان می‌گویند وقتی کودکی دارای آب ریزش بینی است، والدین باید توجه خود را به سایر علائم مانند تب، سرفه یا مشکلات گوارشی معطوف کنند. اگر کودک علائم دیگر ابتلا به کرونا را از خود نشان داد، سپس باید نسبت به انجام تست اقدام شود.

با این وجود، اگر چه کودکان کمترین آسیب پذیری را در مقابل این همه گیری دارند، اما نباید نسبت به رعایت بهداشت در این گروه سنی بی توجه بود. گزارش مرکز علمی پدیاتریک نشان می‌دهد هم اینک کودکان بیش از ۱۰ درصد شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آمریکا را به خود اختصاص داده اند. با این حال، به دلیل اینکه کودکان کمتر تست کرونا می‌دهند، بی تردید آمار‌های مربوط به این گروه سنی بسیار بیشتر از این میزان است.

 

سوال: چه زمانی باید کودک مشکوک به کرونا را در خانه قرنطینه کنیم؟ آیا تمامی اعضای خانواده هم باید در خانه بمانند؟
پاسخ: به طور طبیعی والدین نباید اجازه دهند کودکی که دچار تب شده است خانه را ترک کند همچنین اگر می‌بینید علائم سرماخوردگی در کودکتان طولانی شد نباید وی را به مدرسه بفرستید. با این حال، دانشمندان می‌گویند همیشه ممکن است اشتباهاتی در تشخیص رخ دهد.

متخصصان بیماری‌های عفونی تاکید دارند حتی اگر مطمئن هستید که کودک دچار سرماخوردگی شده است، در صورت طولانی شدن روند بهبودی باید از خروج وی از خانه جلوگیری کنید.

این کودک به دلیل آنکه ناقل بیماری است باید از سایر اعضای خانواده هم دور نگه داشته شود. می‌توانید با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید، اما به دلیل شرایط بحرانی کرونا هرگز علائم بیماری را در کودک دستکم نگیرید و اجازه ندهید شرایط از کنترل شما خارج شود.

بهتر است در زمینه بیماری کودک خود به متخصص اطفال رجوع کنید. در صورتی که وی علائم بیماری در کودک را مشکوک به کرونا دانست، آنگاه سایر اعضای خانواده نیز باید خود را قرنطینه کنند.

قرنطینه به معنای آن است که شما باید ۱۴ روز را در خانه بمانید. دوره نهفتگی ویروس کرونا (از زمانی که فرد به ویروس آلوده می‌شود تا زمانی که علائم بیماری بروز می‌کند) می‌تواند تا ۷ روز به طول بیانجامد. در صورتی که فردی ۱۴ روز دوره کامل قرنطینه را بگذراند و علائمی از بیماری را در خود مشاهده نکند، می‌تواند از قرنطینه خارج شود.




سوال: اگر کودک من به آلرژی مبتلا باشد و به صورت دائمی از آب ریزش بینی رنج ببرد، چگونه به ابتلای وی به کرونا پی ببرم؟
پاسخ: در این شرایط موضوع کمی متفاوت است. با توجه به آلرژی کودک، نیازی نیست با مشاهده اولین علامت مشکلات مرتبط با بینی (گرفتنی بینی، عطسه، یا تو دماغی صحبت کردن) به پزشک مراجعه کنید. والدین به دلیل آنکه به طور مداوم با کودک زندگی می‌کنند بهتر از پزشکان به شرایط جسمانی او آشنایی دارند. در این زمینه بینش والدین درباره بیماری کودک بسیار مهم است. در این شرایط والدین باید به علائم کودک که پیش‌تر سابقه نداشته است (مانند تب، بی اشتهایی، مشکلات گوارشی و ...) توجه کنند.

اگر والدین شاهد علائم غیرقابل پیش‌بینی در کودک بودند که در گذشته کمتر سابقه داشته است، باید سریعاً با پزشک تماس بگیرند همچنین آنها باید به طور مداوم شرایط آلرژی کودک را تحت نظر قرار دهند و از او درباره شرایط جسمانی و مشکلاتش سوال کنند. اگر کودکتان با فرد آلوده به کرونا در ارتباط بوده است، ارزیابی درباره آلرژی کودک معنای دیگری پیدا می‌کند و باید نسبت به ابتلایش به کووید ۱۹ مشکوک باشید.

اگر در محیطی قرار دارید که شمار مبتلایان به کرونا زیاد است، یا کودکتان به تازگی به اماکن پرازدحام  و پرخطر رفته است، دیگر نباید به سادگی علائم کودک را تنها به آلرژی نسبت داد.

سوال: چه زمانی باید کودک تست کرونا بدهد؟
پاسخ: اگر کودکتان بیمار شد، باید سریعاً به مدرسه و پزشک اطلاع دهید. یک متخصص اطفال می‌تواند به راحتی براساس علائم کودک و نیز سابقه ابتلای سایر اعضای خانواده، مدرسه و ... توصیه لازم برای انجام تست را مطرح کند. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا کودکانی که در سن مدرسه رفتن قرار دارند، باید در شرایط ذیل تست کرونا بدهند:

۱- اگر علائم ابتلا به کووید ۱۹ در آن‌ها دیده می‌شود و به طور همزمان: الف) ارتباط نزدیکی با فرد مبتلا به کرونا یا مشکوک به کرونا داشته اند. این ارتباط نزدیک یعنی در مجموع بیش از ۱۵ دقیقه در فاصله دو متری یک فرد آلوده بوده اند. ب) علائم بیماری در آن‌ها شدت یابد.

۲- در حالت دوم کودک هیچ علامتی از بیماری را ندارد، اما به طور مداوم ارتباط نزدیکی با بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا داشته است. توصیه به انجام تست کرونا در کودکان بدون علائم به این دلیل مطرح می‌شود که نداشتن علائم ابتلا به کرونا در کودکان بسیار شایع است. کودکان در صورت آلوده شدن به کووید ۱۹ می‌توانند به راحتی سایر افراد را به این ویروس آلوده کنند. به خصوص افراد آسیب پذیر مانند سالمندان (مانند پدربزرگ و مادربزرگ) می‌توانند از کودکان ناقل، به این ویروس مبتلا شوند.

با این حال، اگر شرایط انجام تست کرونا در کودک وجود ندارد باید والدین او را برای ۱۰ روز در خانه قرنطینه کنند. این امکان وجود ندارد که از کودکان به طور مداوم و هر روز تست کرونا گرفت، اما بسیار اهمیت دارد در صورتی که کودک در ارتباط با افراد آلوده بوده است یا علائمی دارد که به هیچ بیماری دیگری مرتبط نیست، تست کرونا بدهد و دوره قرنطینه را در خانه طی کند.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان آمریکایی معتقدند اختلالات بیش فعالی و رفتار‌های پرخاشگرانه می‌تواند به دلیل مصرف مواد غذایی سرشار از مقادیر زیادی فروکتوز مانند بیسکویت و بستنی باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آنچه "دیلی میل" انگلیس منتشر کرده است، محققان دانشگاه کلرادو استدلال کرده اند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری می‌شود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی می‌شود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری می‌شود.

این تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب می‌سازد.

فروکتوز یا قند میوه به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و عسل یافت می‌شود، اما در رژیم‌های مدرن از طریق شکر تصفیه شده و شربت ذرت شایع‌تر است. غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که در حال حاضر حاوی مقادیر زیادی فروکتوز هستند شامل بستنی، بیسکویت، کیک، سیب، انگور، آب میوه، نوشیدنی‌های شیرین و ماست میوه‌ای است.

براساس تخمین ها، تقریبا از قرن هجدهم به بعد مصرف فروکتوز ۴۰ برابر شده است که این موضوع دلیل افزایش موارد ابتلا به دیابت و چاقی را روشن می‌سازد.

باوجود توصیه کارشناسان و سازمان‌های بین المللی و محلی به استفاده مقدار کمی شکر و قند در روز اما طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، همچنان میزان مصرف قند و شکر در جهان بسیار بالاست.

 

افزایش مصرف شکر، بسیاری از کشور‌های جهان را بر آن داشت تا میزان نرخ به اصطلاح "مالیات شکر" برای نوشیدنی‌های گازدار را افزایش دهند که براین اساس در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بسیاری از کشور‌ها این مالیات به ۷ ٪ رسید.

این تیم تحقیقاتی متشکل از پروفسور ریچارد جانسون و همکارانش از دانشگاه کلرادو تاکید کرده اند که شناسایی فروکتوز به عنوان یک عامل خطر برای بروز اختلالات روانی، از اهمیت عوامل ژنتیکی، خانوادگی، جسمی، عاطفی و زیست محیطی که سلامت روان را شکل می‌دهند، نمی‌کاهد.

اما طبق آنچه پروفسور جانسون توصیه می‌کند، مصرف بیش از حد فروکتوز موجود در قند‌های تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است در ایجاد این موارد نقش مهمی داشته باشد.

او توضیح می‌دهد که نتایج مطالعه فقط قند و شکر را عامل بروز رفتار پرخاشگرانه نمی‌داند، بلکه در این تحقیق تاکید شده است که مصرف زیاد  فروکتوز یکی از دلایلی است که به رفتار پرخاشگرانه کمک می‌کند.

فروکتوز به اندازه گرسنگی مهیج است

گروه محققان در مقاله تحقیقاتی خود نتایج تعدادی از مطالعات قبلی را در مورد فروکتوز و تأثیر آن بر بدن انسان بررسی کردند. محققان توضیح دادند هنگامی که سطح انرژی در سلول‌ها کاهش می‌یابد، فروکتوز باعث پاسخی مشابه حالات پیش آمده هنگام گرسنگی می‌دهد. در نتیجه کنجکاوی برای یافتن غذا خطر پذیری و تصمیم گیری‌های عجولانه و تهاجمی را مانند کسی که در تلاش برای زنده ماندن است، افزایش می‌دهد.

 

در حالی که قرار بود فروکتوز به زنده ماندن انسان‌ها کمک کند، افزایش چشمگیر در مصرف آن طی قرن گذشته منجر به توسعه این رفتار‌ها به دلیل وجود بیش از حد شکر و قند در رژیم غذایی فعلی غربی شده است.

یک جدل علمی

برخی از متخصصان در مورد نتایج مطالعه مربوط به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) ابراز تردید کرده اند؛ به گونه‌ای که ادموند سونوگا پارک روانشناس حوزه رشد، از کالج کینگ لندن در مصاحبه با روزنامه تایمز می‌گوید: این یک مدل بسیار خوب و معقول از نظر زیست شناسی است که بر یک ایده بیولوژیک پیشرفته تمرکز دارد، اما متأسفانه، این تصور که بین میزان مصرف شکر و بیش فعالی در انسان رابطه‌ای پیوسته وجود دارد، تا حد زیادی دهه‌ها پیش رد شده است.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

دانشمندان انگلیسی با انجام تحقیقات گسترده اعلام کردند خطر وجود علائم بلند مدت کووید ۱۹ در بدن برخی افراد بیشتر است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونای بلند مدت درباره کسانی به کار می‌رود که دوره بهبودی کرونا را طی کرده اند، اما همچنان شاهد عوارض و علائم بلند مدت بیماری هستند. علائم بیماری در این افراد به طور معمول بسیار طولانی‌تر از دیگر بیماران است و ممکن است ماه‌ها پس از بهبودی نیز مشاهده شود.

در جدیدترین تحقیقات دانشگاه کینگ لندن مشخص شد خانم‌ها بیشتر از آقایان دچار کرونای بلند مدت می‌شوند.

کلیر استیو، محقق این مطالعه گفت: همانطور که اطلاعات به ما نشان داد که مردان بیشتر در معرض ابتلا به کووید ۱۹ هستند، اما زنان بیشتر از مردان دچار کرونای بلند مدت می‌شوند.

این دانشمند افزود: افراد مسن و بالای پنجاه سال، افرادی که دارای اضافه وزن هستند و همچنین کسانی که مبتلا به آسم هستند از شانس بیشتری برای ابتلا به کرونای بلند مدت برخوردار هستند.

استیو درباره این بیماری توضیح داد: کسانی که علائمی بیشتر از سرفه را دارند و بیش از یک نوع علامت را تجربه می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که به عوارض طولانی مدت کرونا مبتلا شوند.

این تحقیق به صورت آنلاین و با استفاده از اپلیکیشن‌های ردیابی بیماران کرونایی  صورت گرفته است.

تیم اسپکتور، مسئول اپلیکیشن‌های ردیابی بیماران کرونایی گفت: داده‌های ما نشان می‌دهد که از هر ده نفر که حدود یک ماه از بهبودی آن‌ها می‌گذرد، یک نفر دچار کرونای بلند مدت شده و دچار عوارض این بیماری می‌شود.

او افزود: طبق بررسی ها از بین پنجاه بهبود یافته کرونایی که سه ماه از بهبودیشان می‌گذرد، یک نفر از کرونای بلند مدت رنج می‌برد.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران:
آموزش همگانی باید بهتر از گذشته انجام شود
زالی گفت: آموزش همگانی باید بهتر از گذشته انجام شود تا میزان تاب آوری مردم در مواجهه با ویروس کرونا افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره اجرای فرمایشات رهبری مبنی بر اطلاع رسانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در شهر تهران ۳۵۴ محله وجود دارد که باید یک برنامه ریزی و ترسیم نقشه‌ای در حوزه بهداشتی و درمانی با محوریت مساجد و کمک نیرو‌های بسیجی و داوطلب داشته باشیم.

او افزود: مساجد نقاط معروف و شناخته شده‌ای در محله‌ها محسوب می‌شوند و ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم. ما باید محله‌ها را به خوبی از نظر انتشار بیماری کرونا و دیگر مسائل آسیب شناسی کنیم. آموزش همگانی باید بهتر از گذشته انجام شود، امروزه سازمان بهداشت جهانی تاکید جدی به موضوع آموزش همگانی دارد.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران  گفت: ساماندهی نیروهای داوطلب بر اساس علایق فردی و سابقه تجربی آنها انجام می شود و هر مسجد به عنوان یک پایگاه بهداشتی تلقی خواهد شد.

زالی تاکید کرد: اقدامات بازدارنده شکل جدیدی به خود می‌گیرد، بنابراین آموزش‌ها باید بهتر از قبل شود تا میزان تاب آوری مردم در مواجهه با ویروس کرونا افزایش پیدا کند. بر اساس انجام طرح پایلوت بر روی ۵۴۰۰۰ نفر از ساکنان شهر تهران ما نقاط آلوده را شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه در خصوص عدم انتشار بیماری کرونا انجام گرفته است. با کمک مراقبان بهداشت لیست بیماران با تست کرونای مثبت در اختیار بسیج و نیرو‌های داوطلب قرار می‌گیرد.

او اضافه کرد: خیرین در زمینه کمک به شناسایی خانواده‌های آسیب پذیر اقدامات خوبی را انجام داده اند، در این خصوص بسته‌های حمایتی به این خانواده‌های کم برخوردار داده می‌شود. بیماران در دوران قرنطینه باید از تغذیه خوبی برخوردار باشند که خیرین در این خصوص کمک خواهند کرد. همچنین در برخی از محلات افراد پرخطری هستند که باید شناسایی شده و مورد حمایت قرار بگیرند.

زالی گفت: ما باید در انتهای هفته، تحلیلی در خصوص میزان ابتلای افراد در محلات داشته باشیم. در آینده نوع غربالگری تغییر پیدا می‌کند به طوری که مراکز مراقبان سلامت در محله‌ها، کار شناسایی بیماران را انجام خواهند داد.

او افزود: در آینده میزان تست pcr افزایش پیدا می کند، اما این موضوع بدین معنا نیست که هر فردی به مراکز بهداشتی بیاید از او تست خواهیم گرفت. اگر کرونای فردی مسجل شود از چهار نفر از اعضای خانواده او و دو نفر از همکاران در وحله اول تست گرفته می شود که این میزان تست در فاز بعدی از ده نفر از اطرافیان فرد بیمار تست گرفته خواهد شد.

زالی گفت: در برنامه جدید، از افراد پر خطر مثل مادران باردار توسط نیرو‌های بسیجی کار نمونه گیری انجام می‌شود. البته نیروی انتظامی در این خصوص نیرو‌ها را یاری می‌کند تا از نظر امنیت این افراد، مشکلی پیش نیاید. ما باید یک فهرستی از داوطلبان داشته باشیم تا نیرو‌های جهادی را به طور منطقی توزیع کنیم و با تجهیزات حفاظتی کامل در جایگاه مشخص کار‌های محوله را انجام دهیم.

دورکاری نیمی از کارمندان در طرح جدید اعمال محدودیت ها در تهران

زالی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این هفته نیز محدودیت ها در تهران اعلام می شود و نیمی از کارمندان به صورت دورکاری  فعالیت می‌کنند، براین اساس حضور افراد در سرکارشان به صورت یک روز در میان خواهد بود.

او با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از مسائل مهم در فصل زمستان است، افزود: متاسفانه ارتباط مستقیمی بین افزایش آلاینده ها و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا وجود دارد، به همین دلیل کاهش تردد در سطح شهر، باعث کم شدن میزان آلودگی هوا می شود.

زالی بیان کرد: پیشنهاد ستاد کرونا تهران مبنی بر زوج و فرد شدن فعالیت اصناف است. بهتر است برخی از مشاغل فاقد ارباب رجوع فعالیت شان را در ساعات شب انجام دهند.

او ادامه داد: یکی از پیشنهاد ستاد کرونا تهران تقسیم بندی ساعت های سروع به کار مشاغل و اصناف مختلف است تا ترافیک در ساعت پیک تهران کاهش پیدا کند.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران گفت: متاسفانه میزان مرگ و میر در تهران بالاست. مردم باید دستور العمل های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند و از ترددهای غیر ضروری در سطح شهر بپرهیزند.



اجرای طرح یاوران مهدی در زمینه کمک به انجام غربالگری

در ادامه مراسم حسین یزدی فرمانده سپاه تهران گفت: از امروز طرح یاوران مهدی به صورت جهادی در زمینه کمک به تست بیماران مشکوک کرونایی و ضد عفونی اماکن عمومی پس از آموزش‌های لازم توسط نیرو‌های بسیجی داوطلب انجام می‌شود.

او افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار ماسک به صورت صلواتی و بخشی با قیمت کم در مسیر‌های اتوبوس و مترو در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

یزدی بیان کرد: گشت‌های ارشادی توسط نیرو‌های داوطلب بسیجی انجام می‌شود که مسائل آموزشی و تذکرات در خصوص استفاده از ماسک توسط نیرو‌های بسیجی انجام می‌شود.کار تهیه و توزیع آب معدنی و آب میوه مخصوص بیماران و کادر درمان از روز سه شنبه مجددا راه اندازی می‌شود.

فرمانده سپاه تهران ادامه داد: در آینده‌ای نزدیک از ظرفیت ۱۱۴ گردان صایبری برای ساخت انیمیشن و دیگر تولیدات استفاده بهینه می‌شود. 

یزدی تاکید کرد: ما از نیرو‌های بسیجی تحت عنوان سلامت یار استفاده خواهیم کرد و در این خصوص آموزش‌های لازم به این افراد داده می‌شود. برخی از نیرو‌های بهداشتی به دلیل نداشتن تجهیزات حفاظتی ممکن است خود تبدیل به کانون بیماری شوند.

۲۲۲ خانه بهداشت در تهران خدمات درمانی ارائه می‌دهند

در ادامه بهادری معاون بهداشت ستاد کرونا تهران گفت: از میان افرادی که غربالگری شده اند تنها دو درصد به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع داده شده و ۹۸ درصد از آن‌ها بدون مشکل بودند که از میان ارجاع کنندگان به مراکز ۱۶ ساعته حدود ۷۰ درصد از آن‌ها بدون مشکل بودند، ۲۵ درصد از این افراد دستور قرنطینه در منزب بدون هیچ درمانی، دو درصد درمان دارویی و تنها سه درصد از این افراد به بیمارستان‌ها ارجاع داده شده اند.

او بیان کرد: در حال حاضر ۲۲۲ خانه بهداشت و بیش از ۲۷۰۰ مراقب سلامت در تهران خدمات به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهند و به ازای هر مرکز یک و نیم پزشک وجود دارد.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:2
اخبار

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۹۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (یکشنبه، ۴ آبان) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۴۱ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۶۸ هزار و ۸۹۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۹۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۲ هزار و ۶۱۶ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۴۵۵ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۴ هزار و ۹۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۴ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۹۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

جدیدترین وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

دوشنبه 5/8/1399 - 7:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران:
نیروهای تازه نفس باید به کادر درمان اضافه شوند
زالی گفت: باید در رابطه با تأمین مجوزهای استخدامی اقدام شود تا نیروهای تازه نفس به جمع بیمارستان‌ها اضافه شوند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره اعمال مدیریت و مناسب در مقابله با کرونا اظهار کرد:  همان طور که می‌دانید حدود ۹ ماه است که از تشکیل ستاد مقابله با کرونا می گذرد. تشکیل  این ستاد ملی با تدبیر هوشمندانه مقام معظم رهبری صورت گرفته است که شاید در سال‌های اخیر با چنین ظرفیت اجرایی و حقوقی مشاهده نکرده باشید. یک ظرفیت فرابخشی، بین نهادی که توانسته  جایگاه ممتاز و نهادینه ای به وجود بیاورد.  طبیعتا بخش زیادی از  این کار نوین از اختیارات شورای امنیت کشور مقام معظم رهبری بوده است که در این مسیر ما را همراهی کرده اند.

او گفت: ضمن گفته‌های مقام معظم رهبری ما در حال حاضر توانسته ایم تا حدودی در مقابله با بیماری کرونا با وجود  چالش‌های مختلف، به خصوص با فرا رسیدن  فصل سرما که طبیعتا در ابعاد و دامنه بیماری تاثیر خواهد داشت، خوب پیش رفته ایم. باید تمام بخش ها و دستگاه ها در راستای مقابله با کرونا عمل کنند و ترجیح آن ها امور  سلامت افراد باشد. طبیعتا باید در مرحله اجرایی و نهادی تصمیماتی صورت بگیرد یعنی یک  عقبه قرارگاهی عملیاتی و میدانی اتفاق بیفتد و همچنین مصوبات به طور دقیق اعمال شود.  باید به صورت بازخورد دائمی و پویا مشکلاتی که پیش رو است، رفع شود.

کرونا  چهره فرسایشی  ایجاد کرده است

زالی بیان کرد: کرونا  چهره بسیار فراگیر و فرسایشی  ایجاد کرده، به گونه‌ای است که توان اجرایی کم شده است. در این بین باید با یک طراوت جدید تمام نیرو‌های ذی ربط وارد کار شوند. با وجود شرایط فعلی و چالش‌هایی که وجود دارد یک آرایش شبه جنگی ظاهر شده که باید تمام دستگاه ها  مشارکت داشته باشند.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران تاکید کرد: باید هرچه سریع‌تر در رابطه با تأمین مجوزهای استخدامی اقدام شود تا نیروهای تازه نفس به جمع بیمارستان‌ها اضافه شوند.

او گفت: در حال حاضر موضوع و مسئله اصلی کشور مقابله با کروناست. سر منشا بیشتر موضوعات این ویروس منحوس بوده که باید برای رفع آن تلاش کنیم، زیرا مشکلات زیادی را در پی داشته و رفع نشده  است. تقریبا تمام نهاد‌ها و دستگاه‌های ذی ربط باید در این مسئله مشارکت داشته باشند. حضور حداکثری دستگاه‌ها نیاز است، زیرا مشکلاتی که این ویروس ایجاد کرده می‌طلبد که همه در راس کار باشند و همکاری کنند.

ابتلای ۳۰ هزار نفر از کادر درمان به کرونا
زالی بیان کرد: در حال حاضر تقریبا ۳۰ هزار نفر از کادر بیمارستانی ما اعم از پرستاران  به بیماری کرونا مبتلا شده اند که دیگر توان ادامه راه را ندارند. حتی حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد افراد هم خواستار مرخصی استعلاجی هستند، زیرا به این ویروس منحوس مبتلا شده اند. ما باید ظرفیت های ردیابی بیماری و همچنین مردم نهاد را فعال سازی کنیم که بتوانیم در شناسایی بیماران با سرعت قابل توجه ای حرکت کنیم.



فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران تصریح کرد: مسیر سختی پیش رو است که باید با تدابیر مناسب به خوبی با آنها مقابله کنیم. نظرات فنی خوبی برای عملیاتی شدن بسیاری از کارها داده شده و در حال انجام است. مردم باید  بیش از پیش به کادر درمان اعتماد کرده و  به افراد در این  عرصه کمک کنند  تا بتوانیم به طور منسجم موجب از بین رفتن این ویروس منحوس باشیم. باید به زیرساخت‌ها و نیرو‌ها اعتماد کرد تا یک همبستگی ایجاد شود. افراد در هر خانواده باید اطلاعات بالایی داشته باشندتا بتوانند مراحل را به خوبی برای شناسایی بیمار طی کنند.

او بیان کرد: همان طور که می‌دانید ویروس بسیار ناپایدار است و موجب یک دل مشغولی جهانی شده است ، زیرا  مدام چهره‌های متفاوتی از خود در کشورهای مختلفی نشان می‌دهد. بنابراین باید جلوی ترددهای بی مورد گرفته شود زیرا به دلیل شکل‌ها و رفتارهای مختلف ویروس ممکن است با سفر کردن به کشورهای دیگر آن را به دیگران منتقل کنیم. 

زالی تصریح کرد: امروز با نیروی انتظامی تصمیمی گرفته شد که  محدودیت‌هایی در ورودی‌ها و خروجی‌های کشور هم صورت بگیرد  یا در کشور های مبدا تست پی سی آر حتما انجام شود. افراد به خوبی رصد خواهند شد تا در صورت شک داشتن قرنطینه اتفاق بیفتد.  در حال حاضر فردی که بخواهد وارد کشور شود باید به مدت ۲ هفته قرنطینه برای او اعمال شود.

انتهای پیام/

دوشنبه 5/8/1399 - 6:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته