• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1282روز قبل
ایرانگردی



معابر و جداره های شهری شمال تهران با حضور نیروهای خدمات شهری شهرداری منطقه یك از پوسترها، شعار نویسی ها و دیگر تبلیغات محیطی انتخاباتی  پاكسازی شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک مهندس مجید نوربخش معاون امور شهری و فضای سبز شهرداری این منطقه، با اعلام خبر فوق اظهار داشت : در سطح معابر شمال تهران بیش از 5 هزار متر مربع فضای تبلیغاتی بر روی 210 سازه به صورت دو رو ایجاد شده بود كه بدلیل انجام برخی  تبلیغات در خارج از فضاهای تعیین شده ، نیروهای شهرداری منطقه یک به صورت شبانه روزی اقدام به پاكسازی سریع جداره های شهری نمودند.
وی افزود: بیش از30 هزار متر از معابر منطقه در محورهای شهید دكتر باهنر، ولیعصر(عج) شریعتی ، شهید کبیری(دزاشیب)، شهید لواسانی( فرمانیه)، پاسداران، ولنجك و... تا صبح امروز شنبه – 30 اردیبهشت ماه - پاكسازی شد.
نوربخش گفت : پاكسازی شعارنویسی ها با استفاده از مواد پوشاننده نیز در نواحی انجام و كلیه بنرهای تبلیغاتی جمع آوری و رفت و روب معابر و جمع آوری پوسترها نیز با بسیج نیروهای خدمات شهری به اتمام رسید.

شنبه 30/2/1396 - 15:46
ایرانگردی

معاون خدمات شهری منطقه 4 گفت: همزمان با پایان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر تهران، بیش از یک میلیون و 500 هزار متر مربع از معابر منطقه 4 پاکسازی شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4، حسین سیگارودی با اعلام این خبر و با بیان اینکه با پایان تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر تهران در روز پنجشنبه 28 اردیبهشت، عملیات پاکسازی معابر آغاز شد گفت: از نخستین دقایق نیمه شب شنبه 30 اردیبهشت با بکارگیری بیش از 300 نیروی خدماتی از نواحی 9 گانه و همچنین اداره زیباسازی، طرح پاکسازی تمامی دیواره های شهری، جداول، المان ها و سایر تجهیزات شهری آغاز شد.
وی افزود:  بیشترین حجم عملیات در طرح پاکسازی، در بزرگراه های امام علی(ع)، شهید زین الدین، رسالت و محلات تهرانپارس اجرا شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 4 خاطر نشان کرد: اجرای این طرح طی یک عملیات از نیمه شب شنبه 30 اردیبهشت با استفاده از 40 خودرو مجهز به واتر جت و مواد پوشاننده در محدوده یک میلیون و 500 هزار متر مربعی منطقه چهار اجرا و تا قبل از طلوع آفتاب به پایان رسید.

شنبه 30/2/1396 - 15:43
ایرانگردی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه 20 از مشارکت 1400 دانش آموز این منطقه در  پویش نمایش ترافیکی «از خودمان شروع کنیم» خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 ابوذر ریاضی با بیان این مطلب گفت: پویش نمایشی ترافیک با شعار «از خودمان شروع کنیم» با هدف نهادینه کردن رفتارهای صحیح ترافیکی در کودکان، با حضور گروه نمایشی حافظان شادی در مدارس منطقه 20 اجرا و بیش از 1400 دانش آموز با قوانین ترافیکی آشنا شدند.

ریاضی با بیان اینکه این شیوه آموزشی به دانش آموزان کمک می کند تا زودتر با مسئولیت های شهروندی  و ترافیکی خود آشنا شوند افزود:این طرح در مدارس شاهد لاله ها، ایلیا، حضرت زهرا، صدیقه طاهره، حنانه و سرای محله نفرآباد اجرا شد.

وی اظهار داشت: پویش نمایش ترافیکی از سوی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در راستای اهداف بلند مدت این سازمان مبنی بر ارتقاء آگاهی قوانین ترافیکی کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان و شهرسازان شهر آغاز شده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک این منطقه  تصریح کرد: مرحله دوم پویش نمایشی ترافیک با شعار «از خودمان شروع کنیم» به منظور نهادینه کردن رفتارهای صحیح ترافیکی در کودکان،با اجرای پنج گروه نمایشی و آموزش قوانین و رفتارهای صحیح ترافیکی از چهارم اردیبهشت در سطح مدارس شهر تهران آغاز شده است و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.

 

شنبه 30/2/1396 - 15:42
مهدویت

یا صاحب الزمان!
🌼میترسـم از آن لحـظـہ کـہ عمرم بہ سر آیـد
🌼مـهتـاب رُخــت بـعـد غُـ ـروبــم بــہ در آیـد
🌼مـے تـرسـم از آن دم کـہ بیـایـے و نبـاشـم 
🌼جــان از بـدنـم رفتــہ و عـمـرم بـہ سـر آیـد
🍃"السلام علیڪ یا صاحِبَ الزَّماڹِ"🍃

یا صاحب الزمان!


🌼میترسـم از آن لحـظـہ کـہ عمرم بہ سر آیـد

🌼مـهتـاب رُخــت بـعـد غُـ ـروبــم بــہ در آیـد

🌼مـے تـرسـم از آن دم کـہ بیـایـے و نبـاشـم 

🌼جــان از بـدنـم رفتــہ و عـمـرم بـہ سـر آیـد


🍃"السلام علیڪ یا صاحِبَ الزَّماڹِ"🍃

جمعه 29/2/1396 - 20:21
اخلاق

مراعات شادابى مخاطب

 مسند ابن حنبل ـ به نقل از قیس بن ابى هازم به نقل از پدرش ـ: پیامبر صلى الله علیه و آله در حالى كه سخنرانى مى كرد ، مرا دید كه میان آفتابم . فرمان داد تا جایم را به سایبان تغییر دادم.

صحیح البخارى ـ به نقل از عكرمه ، به نقل از ابن عباس ـ: براى مردم در هر جمعه تنها یك بار سخن بگو ، و اگر اصرار دارى ، [فقط ]دو بار باشد ، و اگر بیشتر مى خواهى ، [فقط] سه بار باشد و با این قرآن ، ملامت مردم را فراهم نكن. مبادا نزد گروهى بروى و در حالى كه در حال گفتگو هستند ، سخن آنان را ببُرى و با سخن گفتنت باعث خستگى آنان بشوى ؛ بلكه خاموش بمان و هرگاه از تو خواستند ، برایشان سخن بگو، كه در این صورت ، بدان مشتاق خواهند بود ، و در دعا از آهنگین گویى اجتناب كن . من با پیامبر خدا و یاران وى هم روزگار بودم و ندیدم جز آن كه چنین رفتار مى كردند.

مراعات مقتضاى حال

امام على علیه السلام : وقتى براى گفتار ، زمان مناسبى نمى بینى ، سخن مگو.

 امام على علیه السلام : به سان طبیب مداراگر باش كه دوا را در آن جایى كه سود بخشد ، مى نهد.

امام حسین علیه السلام ـ به ابن عباس ـفرمود : اى ابن عباس! در آنچه سودى به تو نبخشد ، سخن مگو ، كه من مى ترسم گناهى بر دوش تو باشد ؛ و بدانچه سود بخشد ، تنها هنگامى سخن بگو كه براى گفتار ، فرصت را مناسب بینى ، كه بسا گوینده اى به حقّ سخن گوید ؛ امّا مورد نكوهش قرار گیرد.

امام صادق علیه السلام : بدانچه سودت نبخشد ، سخن مگو و بسیارى از كلام مفید را وا گذار ، مگر آن كه فرصت را براى آن مناسب بیابى، كه اى بسا گوینده اى كه مفید و به حق ، سخن مى گوید ، امّا چون به جایش نیست ، به زحمت مى افتد.

امام صادق علیه السلام ـ به یارانش ـفرمود : از من گفتارى بشنوید كه براى شما از شتران سیاه موى [6] بهتر است : هیچ كس بدانچه سودش نبخشد ، سخن نگوید، و در آن جا كه مفید است ، بسیارى از گفتار را وا نهد ، مگر آن كه زمان مناسب بیابد، كه بسا گوینده اى كه نا به جا سخن گوید و با گفتارش بر خود جفا كند.

مراعات ترتیب اهمّیت

صحیح البخارى ـ به نقل از ابن عباس ـ: هنگامى كه پیامبر صلى الله علیه و آله معاذ بن جبل را به سوى مردم یمن فرستاد ، به او فرمود : تو نزد گروهى از اهل كتاب مى روى. از این رو ، مى باید نخستین دعوت تو از آنان ، یكتا پرستى خداوند متعال باشد. اگر توحید را شناختند ، به آنان باز گو كه خداوند در شبانه روزشان پنج نماز بر آنان واجب كرده است ؛ و هرگاه نماز را به پاى داشتند ، به آنان بگو كه خداوند ، در اموالشان زكات قرار داده تا از بى نیازشان ستانده شود و به تهى دستشان داده شود . پس هرگاه بدان اذعان كردند ، از آنان زكات بگیر و از گزیده اموال مردم ، اجتناب كن.

التوحید ـ به نقل از ابن عباس ـ: مردى بادیه نشین نزد پیامبر صلى الله علیه و آله آمد و گفت : اى رسول خدا! از شگفتى هاى دانش به من بیاموز. فرمود : «تو با اساس علم چه كرده اى كه حال ، خواهان شگفتى هاى آن هستى؟!» . آن مرد گفت : اساس علم چیست اى رسول خدا؟ فرمود : «شناخت خداوند ، چنان كه بایسته اوست». اعرابى گفت : شناخت بایسته خداوند چیست؟ فرمود : «او را بشناسى كه نظیر، شبیه و انباز ندارد و او یگانه ، یكتا، ظاهر، باطن، اوّل و آخر است و هم سنگ و همسان ندارد . این است حقّ شناخت خداوند».

امام على علیه السلام ـ در وصیّت خویش به فرزندش حسن علیه السلام ـفرمود : ... و این كه آغاز مى كنم به آموزش قرآن و تأویل آن و شرایع و احكام اسلام و حلال و حرام آن به تو ، و از تو به دیگرى نگذرم.

رعایت اختصار

سنن أبى داوود ـ به نقل از ابو امامه ـ: هرگاه رسول خدا صلى الله علیه و آله فرماندهى را گسیل مى داشت ، مى فرمود : «خطابه را كوتاه كن و كم ، سخن بگو» .

سنن أبی داوود ـ به نقل از جابر بن سمره سوّایى ـ: رسول خدا صلى الله علیه و آله ، موعظه روز جمعه را طولانى نمى كرد و خطابه ایشان ، تنها چند كلمه كوتاه بود.

امام على علیه السلام : زیبایى گفتار ، در كوتاه بودن آن است.

امام على علیه السلام : تا آن جا كه روا مى دانى ، گفتارت را مختصر كن، چون براى تو مناسب تر است و بر فضیلت تو رهنمون تر است.

امام على علیه السلام : بهترین گفتار آن است كه نه ملال آور و نه نارسا باشد.

امام صادق علیه السلام ـ هنگامى كه به ایشان گفته شد : بلاغت چیست؟ ـفرمود : آن است كه هر كس چیزى را شناخته ، سخنش درباره آن اندك باشد ؛ و به بلیغ ، از آن جهت بلیغ گفته شده كه با كم ترین تلاش ، مى تواند خواسته خود را برساند.

جمعه 29/2/1396 - 9:14
انتخابات

بسم الله الرحمن الرحیم

🔹مناسبت : انتخابات

🔹موضوع : بررسی ضرورت و راه های تشخیص اصلح

🔹عنوان : چگونه اصلح را تشخیص دهیم؟

🔹پیام : به کسی رای دهیم که اهل رعایت تقوا باشد تا بتواند به درستی منافع ملی را تشخیص دهد

♻ ماهیت بحث : بررسی اهمیت و ضرورت تشخیص درست و پیامدهای منفی تشخیص غلط و صعوبت و سختی رسیدن به تشخیص درست و راه رسیدن به تشخیص درست در تصمیمات سیاسی با عقل و مشورت و روشنگری و تقوا.

انگیزه سازی                                                                                       

یکی از فعالیت های که به صورت متناوب یا مستمر هرکسی در زندگی خودش دارد؛ تشخیص منافع و مصالح خودش و تشخیص عوامل ضرر زننده است. ما دائما دنبال جلب منفعت هستیم و دفع ضرر. برای اینکه مجبوریم قدرت تشخیص خودمون رو بکار بگیریم.

گاهی یک تشخیص درست یا غلط می تواند زندگی انسان را زیر و رو کند. یک پزشک کافی یک تشخیص غلط بوده ممکنه با جان بیمارش بازی کنه. و جانش رو بگیره

مثلا شما در حال رانندگی تشخیص می دهید الان اگر ترمز نکنید وارد پرتگاه می شوید. بلافاصله ترمز گرفته و جان خود و مسافرین را نجات می دهید. با یک تشخیص درست جان خودتان و عزیزانتان را نجات دادید.

پدر و مادری که اهل تشخیص نباشند؛ از لحاظ تربیتی فرزندشان را نابود می کنند مثل آنجایی که لازم است مهربانی کنند؛ با فرزندانشان مقابله می کنند و برعکس.

اقناع اندیشه                                                                                      

البته تشخیص درست دادن کار ساده ای نیست. اینگونه نیست انسان با کسب چهار آگاهی بتواند به یک تشخیص درست برسد.

چقدر روانشناس به شما نشان دهم که همه فنون و مهارت های روابط زندگی خوب را بلد هستند ولی در زندگی فردی خودش مشکلات جدی دارند؛ چرا؟ تو که همه فنون را می دانی چرا در زندگی خانوادگی ات درمانده ای؟

گاهی می بینید یک نفر عالم دهر است ولی تشخیصهای غلط وحشتانکی می دهد. هزاران توجیه می آورد تا تشخیص غلط خودش را اثبات کند. و گاهی می بینید یک نفر بی سواد است ولی تشخیصهای درستی می دهد. که دهان انسان از تعجب باز می ماند و اگر از او بپرسی چرا این درست است نتواند برای تو دلیل بیاورد ولی می گوید دلم گواهی می دهد این کار درست است. راست می گوید حضرت فرمود:« لَا یَصْدُرُ عَنِ الْقَلْبِ السَّلِیمِ إِلَّا الْمَعْنَى الْمُسْتَقِیم‏».(غرر،67) از قلبی که دارای سلامت باشد جز تشخیص درست بیرون نمی آید.

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ قَوْماً لِلْحَقِّ فَإِذَا مَرَّ بِهِمُ الْبَابُ مِنَ الْحَقِّ قَبِلَتْهُ قُلُوبُهُمْ وَ إِنْ كَانُوا لَا یَعْرِفُونَهُ وَ إِذَا مَرَّ بِهِمُ الْبَاطِلَ أَنْكَرَتْهُ قُلُوبُهُمْ وَ إِنْ كَانُوا لَا یَعْرِفُونَهُ وَ خَلَقَ قَوْماً لِغَیْرِ ذَلِكَ فَإِذَا مَرَّ بِهِمُ الْبَابُ مِنَ الْحَقِّ أَنْكَرَتْهُ قُلُوبُهُمْ وَ إِنْ كَانُوا لَا یَعْرِفُونَهُ وَ إِذَا مَرَّ بِهِمُ الْبَابُ مِنَ الْبَاطِلِ قَبِلَتْهُ قُلُوبُهُمْ وَ إِنْ كَانُوا لَا یَعْرِفُونَهُ‏.

پرورش احساس                                                                                      

حیاتی تر و مهم تر از تشخیص در حوزه فردی؛ تشخیص در تصیمات سیاسی است. مثلا امام حسن ع تشخیص دادند وضعیت جامعه به صورتی است که الان مصلحت بر صلح است. خیلی از ولایت مدارن کم آوردند. نتوانستند این تصمیم را تحلیل کند و بر صحت تشخیص امام که الان زمان صلح است گردن نهند. و حضرت را متهم کردند به سازش و کرنش در مقابل معاویه.

زمان امام حسین ع حضرت تشخیص دادند که باید مبارزه کرد و نباید تسلیم شد. این تشخیص و تصمیم خودشان را با یارانشان در میان گذاشتند؛ آنهایی که جمعیت قابل توجهی هم بودند از مکه همراه حضرت شدند جدا شدند.

امیرالمومنین در اوج و گرماگرم نبرد صفین وقتی قرآنها سر به نیزه شد حضرت فرمود:«امْضُوا عَلَى حَقِّكُمْ وَ صِدْقِكُمْ»(ارشاد، ج1، ص270) مبارزه کنید عقب ننشینید. بیست هزارنفر قاری که از شدت سجده بر پیشانی پینه بسته شمشیر بلند کردند با بی ادبی تمام گفتند علی مگر نمی بینی قرآن به نیزه کردند جواب قرآن رو بده. «فَجَاءَهُ مِنْ أَصْحَابِهِ زُهَاءُ عِشْرِینَ أَلْفاً مُقَنِّعِینَ فِی الْحَدِیدِ شَاكِی السِّلَاحِ سُیُوفُهُمْ عَلَى عَوَاتِقِهِمْ وَ قَدِ اسْوَدَّتْ جِبَاهُهُمْ مِنَ السُّجُود... یَا عَلِیُّ أَجِبِ الْقَوْمَ إِلَى كِتَابِ اللَّهِ إِذَا دُعِیتَ إِلَیْهِ وَ إِلَّا قَتَلْنَاكَ »همین های که تشخیص غلط دادند شدند گروهی به نام خوارج شش هزار نفر گفتند یا علی تو باید مقابل تشخیص غلط ما می ایستادی هرچند ما تو را می کشتیم!

حضرت فرمود: خوارج حق طلبانی بودند که درست تشخیص ندادند. اینها دنبال حق بودند ولی تشخیص غلط دادند؛ لَا تُقَاتِلُوا الْخَوَارِجَ بَعْدِی فَلَیْسَ مَنْ طَلَبَ الْحَقَّ فَأَخْطَأَهُ كَمَنْ طَلَبَ الْبَاطِلَ فَأَدْرَكَه‏»(نهج البلاغه،ص94)

انگاری امتحان خواص و عوام جامعه است خدا آنها را در معرض تشخیص قرار می ده.

امیرالمومنین بعد از جنگ جمل به کوفه برگشتند خواص کوفه آمدند یارانه از حضرت دریافت کنند حضرت فرمود چرا شما در جنگ جمل با من همراهی نکردی یکی از آنها سعد ابن ابی وقاص بود گفت یا علی شمشیری به من بده که او تشخیص دهد مومن کیست و کافر کیست؟ می ترسم به جهنم بروم؛ َالَ سَعْدٌ: یَا عَلِیُّ أَعْطِنِی‏ سَیْفاً یَعْرِفُ الْكَافِرَ مِنَ الْمُؤْمِنِ أَخَافُ أَنْ أَقْتُلَ مُؤْمِناً فَأَدْخُلَ النَّار» امتحان سختی بود نماز خوان ها را کشتن به این سادگی نبود.

بنابراین آن همه مظلومیت ها امیرالمومنین و امام حسن ع و امام حسین ع در اثر تشخیص غلطی بود که عوام یا خواص جامعه می دادند و زمینه را برای تحمیل نظر خودشان و تنها شدن ولی جامعه ایجاد می کردند

رفتار سازی                                                                                      

دو مانع مهم برای اینکه انسان قدرت تشخیصش را از دست می دهد.

۱- تعصب: از سر این ما تو این طرفدار این تیم سیاسی هستیم رای بدهم. هرچند می دانم که ایشان شایستگی لازم را ندارد. این آدم مقتدا و امامش شیطان هست حضرت امیر فرمود:« إِمَامُ الْمُتَعَصِّبِین‏» او به شیطان اقتدا کرده. : بعضی ها دنبال تحریک این عصبیت های سیاسی هستند. اصلاح طلب و اصول گرا می کنند. عملکردت رو بگو... شما که مدعی آزادی هستی چرا حق آزادی عمل انسان را در حوزه نظر و تشخیص می گیری؟

2- تبعیت بی چون و چرا و بی دلیل از کسانی که روی شما اثر گذارند. نام اینها می شود ولائج که مقابل ولایت قرار می گیرند. روش های شان با هم متفاوت است. البته مرز نزدیکی بین این دو است.

ماهیت بحث: مستقل بودن و تحت تاثیر قبیله سازی سیاسی قرار نگرفتن| پیام:«خنثی کردن فتنه قبیله سازی سیاسی توسط جهانگیری و روحانی در مناظره دوم»

توبه،16) «أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تُتْرَكُوا وَ لَمَّا یَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِینَ جاهَدُوا مِنْكُمْ وَ لَمْ یَتَّخِذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لا رَسُولِهِ وَ لَا الْمُؤْمِنِینَ وَلِیجَةً (تحت تاثیر نفوذ فکری دیگران شدن)»(التوبة: 16)

احزاب) وَ قالُوا رَبَّنا إِنَّا أَطَعْنا سادَتَنا وَ كُبَراءَنا فَأَضَلُّونَا السَّبِیلَا(66) رَبَّنا آتِهِمْ ضِعْفَیْنِ مِنَ الْعَذابِ وَ الْعَنْهُمْ لَعْناً كَبیرا(67)

ألَا فالحَذَرَ الحَذَرَ مِنْ طاعةِ ساداتِكُمْ وكُبَرائكُمُ ... فإنّهُمْ قواعدُ أساسِ العَصَبیّةِ، ودعائمُ أركانِ‏الفِتْنَة

اصول سته عشر) امام صادق ع: إِیَّاكُمْ وَ الْوَلَائِجَ فَهُمُ الصَّادُّونَ عَنِ اللَّهِ.

تفسیر عیاشی) امام صادق ع: یا مَعشَرَ الأَحداثِ اتَّقُوا اللّهَ و لا تَأتُوا(نروید) الرُّؤَساءَ دَعوهُم (رهایشان کنید) حَتّى یَصیروا أذنابا،( به دنباله‏رو تبدیل شوند) لا تَتَّخِذُوا الرِّجالَ وَلائِجَ« به معناى كسى است كه آدمى او را تكیه‏گاه خود قرار ده » مِن دونِ اللّهِ ، إنّا وَ اللّهِ خَیرٌ لَكُم مِنهُم، ثُمَّ ضَرَبَ بِیَدِهِ إلى صَدرِه‏ (اى گروه جوانان! تقوا پیشه كنید و نزد رئیسان نروید. رهایشان كنی تا زمانى كه از ریاست بیفتند. مردان (شخصیت‏هاى برجسته) را به جاى خداوند، دوستِ همراز مگیرید. ما به خدا سوگند، ما به خدا سوگند، برایتان بهتر از آنان هستیم». آنگاه با دست بر سینه‏اش زد [؛ یعنى به جاى ما به دنبال رهبران ستمكار نروید)

کافی) امام صادق ع: إیّاكَ و الرِّئاسَةَ، و إیّاكَ أن تَطَأَ أعقابَ الرِّجالِ / قالَ: قُلتُ: جُعِلتُ فِداكَ! أمَّا الرِّئاسَةُ فَقَد عَرَفتُها، و أمّا أن أطَأَ أعقابَ الرِّجالِ، فَما ثُلُثا ما فی یَدی إلّا مِمّا وَطِئتُ أعقابَ الرِّجالِ! / فَقالَ لی: لَیسَ حَیثُ تَذهَبُ، إیّاكَ أن تَنصِبَ رَجُلًا دونَ الحُجَّةِ، فَتُصَدِّقَهُ فی كُلِّ ما قال‏ («بپرهیز از ریاست‏طلبى، و بپرهیز از این كه دنباله‏روِ مردان (شخصیّت‏هاى برجسته) باشى». گفتم: جانم فدایت! ریاست‏طلبى را دانستم؛ امّا این كه از مردانْ دنباله روى كنم، دو سومِ آنچه در دست من است، از در پىِ مردان [ى مانند شما] رفتن است. فرمود: «مراد، این نیست كه فهمیدى؛ [بلكه این است بپرهیز از این كه كسى را بدون حجّت، امام قرار دهى و هر چه مى‏گوید، او را تصدیق كنى»)

چه کنیم تشخیص درست داشته باشیم؟

1- عقل. قدرت عقل اینگونه است که در پرتو وحی اگر پرورش پیدا کند؛ درصد خطایش کم خواهد شد. حضرت فرمود: «عقل مثل چراغ عمل می کند نور می اندازد در دل تاریکی اتاق اطراف شما را روشن می کند؛ مَثَلُ الْعَقْلِ فِی الْقَلْبِ كَمَثَلِ السِّرَاجِ فِی وَسَطِ الْبَیْتِ.»(علل الشرائع، ج1، ص98)

2- مشورت دادن و روشنگری کردن: مشورت یعنی از دیگران کمک بگیریم که به یک جمع بندی درست برسیم. بعضی ها خودشان را عقل کل می دانند حاضر نیستند از نظرات دیگران استفاده کنند. امام رضا ع می فرماید پدرم امام کاظم ع با اینکه عقلشان از همه بیشتر بود با این حال غلامان را جمع می کردند و در کارهایشان از آنها نظر می خواستند بعد می فرمودند:«شاید خدا به زبان او از کار ما گره گشایی کرد؛ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى رُبَّمَا فَتَحَ عَلَى لِسَانِهِ»(مکارم الاخلاق، ص319)خصوصا عرصه سیاست که اینقدر پیچیده است نمی شود از روی هوا و هوس به تشخیص رسید.

3- راه سوم تقواست. یکی از کلمات پرتکرار که دلیل بر اهمیتش است در قرآن کریم لفظ تقواست. تقوا فقط آثار اخروی ندارد. بلکه اثر تقوا اولا در زندگی انسان نمودار می شود. و اولین اثر تقوا در زندگی انسان این است که او قدرت تشخیص درست را پیدا می کند. تقوا به او توان فهم و درک و تشخیص درست را می دهد. الأنفال : 29 یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ یُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَیِّئاتِكُمْ وَ یَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظیمِ علامه طباطبایی می فرماید فرقان در لغت یعنی قدرتی که بتوانی بین درست و غلط فرق بگذاری به قول خودمان اهل تشخیص بشوی.

تقوا به انسان یک هوشمندی و فراستی می دهد که دیگر متقین دچار خطاهای وحشتناک نمی شوند. نه در حوزه فردی نه در حوزه زندگی در اجتماع. من اگر مومنی را ببینم که دچار اشتباه در تشخیص شده است. اول ایمان او را متهم می کنم. به تقوای او شک می کنم نکند دکان زده خودش و دیگران را فریب می دهد. چرا که اگر تقوا داشت که نباید این اشتباه را کند.

4- دعاست. اینکه خدا فرمود کمک می کنم. قلب مومن توسط خدا مدیریت شده است. المحاسن) عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: أَبَى اللَّهُ أَنْ یُعَرِّفَ بَاطِلًا حَقّاً أَبَى اللَّهُ أَنْ یَجْعَلَ الْحَقَّ فِی قَلْبِ الْمُؤْمِنِ بَاطِلًا لَا شَكَّ فِیهِ وَ أَبَى اللَّهُ أَنْ یَجْعَلَ الْبَاطِلَ فِی قَلْبِ الْكَافِرِ الْمُخَالِفِ حَقّاً لَا شَكَّ فِیهِ وَ لَوْ لَمْ یَجْعَلْ هَذَا هَكَذَا مَا عُرِفَ حَقٌّ مِنْ بَاطِلٍ. (حرف های نامزدها حق و باطل داره دیگه . تو تشخیص بدهی چه کسی حق می گوید؟ )

در آستانه انتخابات هستیم. شما باید تشخیص دهی چه کسی بیشتر و بهتر به نفع کشور است؟ او می شود اصلح...

مگر می شود به کسی رای داد که تقوای حداقلی دارد بعد از او توقع داشت که بتواند تشخیص های درست حداکثری برای منافع و مصالح کشور را بدهد؟

نامزد کم تقوا با تقوای حداقلی در سیاست گذاری هایش یعنی تشخیص هایش دچار خطاء یا خیانت خواهد شد. مشکل هم اینجاست هرچقدر با او صحبت می کنی که این تشخیص غلط است نمی پذیرد.

تشخیص درست و دقیق نامش در دین ما می شود بصیرت.

انتخابات عرصه تشخیص است. اگر تقوای ملت پایین باشد تمایلاتشان و تشخصیشان به سمت کسی خواهد بود که فکر می کنند او به نفعشان است. در حالی که او به ضررشان است. چقدر آدم های پیشیمان از رای به اونهایی که با شعار امید آمدند ولی مردم رو از نظام نا امید کردند می گوید دیگر حاضر نیستم رای بدهم.

نباید از پا نشست بلکه با تقوا با عقل با مشورت قلب ها را به اجتماع و تشخیص اصلح رساند انشاء الله.



.:گردآوری توسط علیرضا نیکخواه:.

جمعه 29/2/1396 - 9:6
ایرانگردی



به همت سازمان خدمات اجتماعی شهرداری
تهران رستوران های پایتخت  ،میزبانی همشهریان نیازمند را برعهده می گیرند .
به گزارش روابط عمومی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران ، رضا قدیمی مدیر عامل این سازمان  با اشاره به آمارهای رسمی و غیر رسمی در خصوص میزان هدر رفت مواد غذایی در ایران ، گفت :  نقطه ی مشترک در تمامی این آمارها، اعداد و ارقام سرسام آور از میزان هدر رفت غذا است، به طور مثال ایران در فهرست سه کشور اول جهان در مواد دور ریز غذایی است که٣٠ درصد از مواد غذایی در ایران که ارزش آن بالغ بر 5 تا 8 میلیارد دلار در سال است هدر می رود در حالیکه می توان با حجم غذاهای دورریز ١٥ میلیون نفر را سیر کرد.
وی افزود : از سوی دیگر خانواده های نیازمند بسیاری در شرایط بحرانی به سر می برند و تمامی افراد این خانواده از حداقل امکانات در حوزه دریافت منابع غذایی محروم بوده و همین امر انواع مشکلات جسمی و روحی را در آنها تشدید می نماید.
رضا قدیمی مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری در ادامه خاطر نشان کرد: بر همین اساس از سال 94 به منظور کاهش میزان هدر رفت مواد غذایی و همچنین حمایت از اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر با تأکید بر جلب مشارکت اجتماعی طرح "یه لقمه مهربونی" در سطح شهر تهران درحال اجراست که این طرح در طول دوسال گذشته فرآیندها و مدل های متفاوتی را به منظور جلب حداکثری ظرفیت ها اجرا نموده است.
 قدیمی تصریح کرد : در مرحله جدید اجرای طرح " یه لقمه مهربونی" در نظر داریم تا از تمامی رستوران های سطح شهر تهران  که شامل تمامی مراکز تهیه ی غذا اعم از رستوران ها، فست فود، فودکورت، آشپزخانه، تهیه غذا و کترینگ، سلف سرویس و بوفه، آش و حلیم و ... دعوت نماییم تا با مشارکت در اجرای طرح گامی را در راستای اطعام نیازمندان و همچنین کاهش میزان هدر رفت مواد غذایی بردارند.
این مقام مسئول در سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه ، بیان کرد : نمایندگان سازمان خدمات اجتماعی با مراجعه به رستوران ها ضمن تشریح طرح«یه لقمه مهربونی»  ، مدل های مختلفی را به منظور مشارکت پیشنهاد می دهند و صاحب رستوران در صورت تمایل می تواند با انتخاب یکی از مدل ها و یا پیشنهاد یک مدل مشارکت خود را در اجرای طرح اعلام می نمایند.
قدیمی هدف از اجرای طرح «یه لقمه مهربونی»  را ایجاد زیر ساخت هایی به منظور کاهش هدر رفت غذا در رستوران ها و تأمین بخشی از نیاز های غذایی گروه های نیازمند، آسیب دیده و در معرض آسیب  دانست و خاطر نشان كرد : در طول روزهای آینده، نمایندگان سازمان خدمات اجتماعی با مراجعه به رستوران های شهر تهران، این جریان مهم و تاثیر گذار شهری را پیگیری و اجرایی خواهند كرد.
لازم به ذكر است علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت http://hami.tehran.ir/  و یا مراكز خدمات اجتماعی در سطح مناطق 22گانه مراجعه نمایند.

پنج شنبه 28/2/1396 - 10:20
ایرانگردی

مروی از کوچه‌های قدیمی تهران است و از همان ایام در شمار اماکن معروف خرید محسوب می‌شده‌ است که در مجاورت خیابان ناصرخسرو واقع شده‌ است. کوچه مروی، کوچه‌ای شرقی‌غربی است و از سمت غرب و از خیابان ناصرخسرو مقابل شمس‌العماره شروع شده و به خیابان پامنار ختم می‌شود. به دلیل وجود مهاجران عرب در این محل جلوه‌های فرهنگ و زندگی عربی را می‌توان در این کوچه و اطرافش دید. وجود تعدادی خوراک‌فروشی با تابلوهایی به زبان عربی و عرضه خوراک‌هایی نظیر فلافل نشانگر این فرهنگ است. اگر در این کوچه قدم بردارید، معمولا چند نفر عرب‌زبان را در حال مکالمه خواهید دید که بخش قابل توجهی از کسبه بازار را هم تشکیل می‌دهند.

چهارشنبه 27/2/1396 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی, نور خورشید

متخصصان پوست و مو دریافتند گرمای خورشید و اشعه UVبه موها آسیب می‌رساند.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، کارشناسان بر این باورند که موها در تابستان به علت تعریق بیش از حد و گرد و غبار آسیب می‌بینند، اما نتایج مطالعات جدید نشان داده است این گرمای خورشید و اشعه UV است که به مو آسیب می‌رساند و حتی منجر به تغییر رنگ آن نیز می‌شود.

 

این پزشکان در عین حال اظهار کردند: تعریق بیش از حد مو خوب نیست و منجر به چسبندگی و جذب گرد و غبار و آلودگی هوا می‌شود. بنابراین، موها در تابستان نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

 

از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از آسیب مو در تابستان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

*شستن مو

رطوبت، گرما، گرد و غبار و عرق منجر به آسیب رساندن به مو و پوست سر  و عفونت‌های باکتریایی و قارچی می‌شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سر، باید موهای خود را شست‌وشو دهید.

 

*چرب کردن مو

از آنجا که شست‌وشوی بیش از حد منجر به از بین رفتن رطوبت می‌شود، باید سر خود را چرب کنید، البته به مقدار کم و با روغن‌های مناسب سر.

 

*پوشاندن سر در نور خورشید

قرار گرفتن مستقیم مو در نورخورشید و اشعه UVبه مو آسیب می‌رساند. برای جلوگیری از آسیب مو در معرض نورخورشید از کلاه، روسری و یا هر پوششی استفاده کنید.

 

*عدم استفاده از سشوار و اتوی مو

استفاده از سشوار و همچنین اتوی مو به فولیکول‌های مو آسیب می‌رسانند.

 

* استفاده از کلاه در شنا

همیشه در هنگام شنا موهای خود را با کلاه بپوشانید تا از مواد شیمیایی استخر مانند کلر دور بمانند. علاوه بر این، بعد از استخر بلافاصله موهای خود را شست‌وشو دهید.

 

چهارشنبه 27/2/1396 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی ,شارژ ایمپلنت‌های پزشکی

دانشمندان نوعی سیستم دخیره‌سازی زیستی ساخته‌اند که از مایعات بدن برای تامین برق خود استفاده می‌کند. 

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، برخلاف پیشرفت‌های صورت گرفته در ایمپلنت‌های پزشکی مانند ساخت ضربان‌سازهای کوچک، این ابزارها هنوز با باتری‌های سنتی برق‌رسانی می‌شوند.

 

این باتری‌ها حاوی مواد شیمیایی سمی‌اند و استفاده از آن‌ها در داخل بدن ایده‌آل نیست چون باید به صورت دوره‌ای جایگزین شوند و این کار نیازمند فرآیندهای دردآور جراحی است.

 

سیستم ذخیره‌سازی جدید، «ابرخازن زیستی» نام دارد و می‌تواند ابزارهای قابل کاشت را برق‌رسانی کند به طوری که این ابزارها نیاز به باتری و جایگزین شدن نداشته باشند.

 

ابرخازن دوستدار محیط زیست که توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس و دانشگاه کانکتیکات ساخته شده، با استفاده از الکترولیت‌های موجود در مایعات زیستی مانند سرم خون و ادرار شارژ می‌شود.

 

این سامانه دارای نوعی برداشت‌کننده انرژی است که حرارت و حرکت را به جریان برق تبدیل می‌کند و این جریان به نوبه خود در ابرخازن ذخیره می‌شود.

 

برخلاف باتری‌ها که از واکنش‌های شیمیایی حاوی مواد شیمیایی سمی و الکترولیت‌ها برای ذخیره‌سازی انرژی بهره می‌برند، ابرخازن‌ جدید با استفاده از یون‌های آماده یا مولکول‌های باردار موجود در سرم خون انرژی را ذخیره می‌کنند.

 

ابرخازن ابداعی مجهز به یک الکترولیت است که از گرافن لایه‌بندی شده و پروتئین‌های انسانی اصلاح‌شده ساخته شده و مایعات زیستی بدن نیز به عنوان الکترولیت‌های آن عمل می‌کنند. در جریان تست این ابرخازن، نانوکامپوزیت اکسید گرافن پروتئینی اصلاح شده جدید در تراکم بالا، هیچ گونه سمی در فیبروبلاست‌های جنین موش و کشت‌های سلولی تولید نکرد.

 

تیم علمی مدعی است ابزار خازن زیستی ابداعی فقط یک میکرومتر ضخامت دارد، انعطاف‌پذیر است و فشارهای مکانیکی ناشی از پیچ خوردن در داخل بدن را تحمل می‌کند. این سامانه همچنین دارای تراکم انرژی قابل مقایسه با باتری‌های لیتیوم مجهز به فیلم‌های نازکی است که اکنون در ضربان‌سازها به کار می‌روند.

 

گرچه ابرخازن‌ها به طور گسترده در ابزارهای ایمپلنت پزشکی استفاده نشده‌اند، محققان بر این باورند فناوری جدید پتانسیل چنین کاربردهایی را دارد.

 

جزئیات این ابرخازن در Advanced Energy Materials منتشر شد.

چهارشنبه 27/2/1396 - 16:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته