• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1298روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، محدودکردن مصرف کالری روند پیری را کُند می نماید.
 به گزارش مهر، مطالعات قبلی نشان داده اند که محدودیت مصرف کالری موجب کُندشدن روند پیری در کرم ها، مگس ها و موش های آزمایشگاهی شد، حال محققان دانشگاه دوک کارولینای شمالی می خواهند دریابند که آیا این شیوه بر پیری بیولوژیکی انسان هم تاثیر دارد.

 

دنیل بلسکی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پیری بیولوژیکی به معنای تحلیل تدریجی و پیشرونده اعضای بدن است که با افزایش سن تقویمی اتفاق می افتد.»

 

وی در ادامه توضیح می دهد: «اگر ما بتوانیم در سرعت روند پیری بیولوژیکی دخالت کنیم، امکان پیشگیری یا حداقل به تعویق انداختن شروع بسیاری از بیماری ها و ناتوانی های مرتبط با سن امکان پذیر است.»

 

محققان در این مطالعه به بررسی ۱۴۵ نفر که در طول ۲ سال ۱۲ درصد از کالری مصرفی شان را کاهش داده بودند پرداختند و آنها را با گروه کنترل متشکل از ۷۵ نفر که کالری شان را محدود نکرده بودند مقاسیه کردند.

 

در ابتدای مطالعه، میانگین سن بیولوژیکی شرکت کنندگان هر دو گروه، ۳۷ سال و سن تقویمی شان نزدیک به ۳۸ سال بود. سن بیولوژیکی براساس خواندن اعداد مرتبط با کلسترول کل، فشارخون و تعداد هموگلوبین محاسبه شد.

 

در طول دو سال مطالعه، سن بیولوژیکی گروه محدودیت کالری به طورمیانگین ۰.۱۱ سال به ازای هر ۱۲ ماه افزایش یافت درحالیکه این رقم برای گروه کنترل ۰.۷۱ سال بود. به گفته محققان، این اختلاف به لحاظ آماری قابل توجه است.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشیار رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس تحقیقات انجام شده شیوع سرطان پستان در زنان ایرانی 27 نفر به ازای صد هزار نفر جمعیت است.
 دکتر سودابه شهید ثالث روز پنجشنبه در حاشیه همایش علمی "چالشهای درمانی سرطان پستان متاستاتیک" در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در ایران و جهان شناخته شده است.

 

وی اظهار کرد: سالانه یک میلیون مورد جدید سرطان پستان در جهان گزارش می شود.

 

وی گفت: درمان سرطان پستان در صورت تشخیص در مراحل اولیه، قطعی است و احتمال زنده ماندن بیمار با تشخیص زودرس بیش از 90 درصد می باشد.

 

وی خاطر نشان کرد: پنج تا 10 درصد سرطان های پستان اندامهای دیگر را درگیر می کنند.

 

دکتر شهید ثالت ادامه داد: آمار سرطان های متاستاتیک در ایران بیش از میانگین جهانی و بر اساس آمارهای غیر رسمی بیش از 17 درصد می باشد.

 

وی گفت: در سرطان های متاستاتیک پستان، توده های سرطانی اغلب به اندامهایی شامل استخوان، کبد، ریه و مغز نیز دست اندازی می کند.

 

وی افزود: بسیاری از سرطان های پستان در کشور در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود که ترس، عدم آگاهی و بی توجهی مهم ترین علل آن به شمار می رود.

 

به گفته وی، سن شیوع سرطان پستان در ایران به دلایلی مانند عوامل ژنتیکی 10 سال کمتر از کشورهای دیگر است، به طوریکه میانگین سن بروز سرطان پستان در ایران بالای 40 سال و در کشورهای دیگر بالای 50 سال است.

 

دبیر علمی همایش چالشهای درمانی سرطان پستان متاستاتیک گفت: در این همایش بیش از 100 نفر از متخصصان رادیوتراپی انکولوژی، استادان گروه روانپزشکی و پزشکان عمومی از خراسان رضوی و دیگر مناطق کشور حضور دارند.

 

دکتر شهید ثالث هدف از برگزاری این همایش را بررسی چالشها و ارائه راهکارهای مناسب درمان سرطان پستان متاستاتیک عنوان کرد.

 

وی آگاه سازی و اطلاع رسانی در زمینه علائم و نشانه های سرطان پستان، تشخیص زودرس، غربالگری و معاینات ماهانه را از جمله راهکارهای کنترل سرطان پستان ذکر کرد.

 

همایش مزبور مدت یک روز در بیمارستان امید مشهد برگزار شد. 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: دستگاه‌های سولاریوم، فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین نگهداشت عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم است. تصویر برنزه کردن جرم شد
به گزارش تسنیم، جمال تولی با ابراز تاسف از اینکه برنزه کردن به یکی از ملاک های زیبایی بین افراد جامعه به خصوص بانوان تبدیل شده است، اظهار داشت: استفاده از دستگاه‌های سولاریوم یکی از راه‌های برنزه کننده بدن است که علی رغم قیمت‌های و عوارض جدی مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: استفاده از سولاریوم به این دلیل وارد ساختن مستقیم اشعه ماورای بنفش به بدن و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست به‌ویژه نوع خطرناک آن معروف به ملانوما حتی برای یکبار هم خطرناک است.

 

وی با تاکید بر اینکه عملا برنزه شدن بی‌عوارض وجود ندارد، عنوان کرد: متاسفانه در بسیاری موارد فعل اول جمله عامیانه " بکش و خوشگلم کن" دیگر ما به ازای بیرونی یافته و ماهیت چنین اقداماتی بصورت علمی زیر سوال است چرا که ایجاد پیری زودرس، آسیب چشمی تحریک و تاول زدن پوست، کاهش سطوح کلاژن و افزایش رنگدانه سازی پوست بعنوان عوارض برنزه شدن با دستگاه سولاریوم همواره در استفاده کنندگان از این دستگاهها مشاهده می شود.

 

این مقام مسئول در اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی تصریح کرد: اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، استفاده از دستگاه‌های سولاریوم را ممنوع اعلام کرده است کما اینکه در اینجا هم بصراحت اعلام می‌کنیم دستگاههای مذکور، فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین نگهداشت عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم و قابل پیگیری است.

 

تولی با اشاره به اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت هم در صورت مشاهده این دستگاه در مراکز درمانی با آن برخورد می‌کند، عنوان داشت: سازمان بهداشت جهانی به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانینی برای کنترل این پدیده تعیین کرده و بصورت جدی درباره برنزه کردن پوست هشدار داده است.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:22
سلامت و بهداشت جامعه



 

شب گذشته انجمن ام اس ایران در همایش سالانه خود، لک لک سفید را به عنوان نماد زیست محیطی خود معرفی کرد.
شب گذشته همایش «روز جهانی ام اس» با حضور محمدجواد ظریف و همسرش، معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی در محل روزنامه اطلاعات برگزار شد. در جریان این همایش لک لک سفید به عنوان نماد زیست محیطی این انجمن انتخاب شد. 

 

معصومه ابتکار دراین باره در حساب توئیتر خودش نوشته: 

 

 

 

 انجمن ام اس در اقدامی ارزشمندیكی از گونه های حفاظت شده ایران، لک لک سفید را بعنوان نماد انتخاب كرد تا حس نشاط و پرواز را به همراهان خود بدهد.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان عنوان می کنند گوجه فرنگی و خیار حاوی پروتئینی هستند که منجر به ابتلا به آلزایمر می شود. 
به گزارش مهر، دکتر استیون گاندری، محقق از دانشگاه کالیفرنیا، بین زوال حافظه و پروتئین «لکتین» ارتباطی یافته است. لکتین در خیار، گوجه فرنگی، غلات کامل، سویا، دانه ها، فلفل، جوانه غلات، سیب زمینی و برخی محصولات لبنی یافت می شود.

 

به گفته محققان، لکتین برای روده مضر است و می تواند موجب بروز مشکلاتی همچون زوال حافظه شود.

 

محققان تاثیر لکتین را بر روی انواع گروه خونی آزمایش کردند و دریافتند این پروتئین می تواند نقش مهمی در اختلالات مغزی داشته باشد.

 

به گفته محققان، این پروتئین بر روی افراد به شکلی متفاوت تاثیر می گذارد و آسیب ناشی از آن به ژنتیک هر فرد بستگی دارد.

 

محققان دریافتند بین گروه خونی فرد و این پروتئین ارتباط وجود دارد و امکان اجتناب از لکتین میسر نیست چراکه برای برخی افراد خوب و برای برخی دیگر مضر است.

 

محققان عنوان می کنند لکتین می تواند موجب تغییر بدن، سیستم ایمنی و میزان خون شود. می تواند گیرنده های انسولین را متوقف کند که به مرور زمان بر عروق خونی و حتی بر مغز تاثیر می گذارد.

 

شباهت لکتین به سایر پروتئین ها در بدن موجب حمله سیستم ایمنی می شود که در نهایت منجر به واکنش های التهابی در بدن و مشکلاتی در دستگاه گوارش، مغز، اعصاب و بیماری های خودایمنی می شود.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

مطالعه جدید نشان می دهد احتمالا سلول های ایمنی معیوب در از دست دادن موها نقش دارند.
به گزارش  مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در آزمایش بر روی موش ها دریافتند سلول های T تنظیمی (Tregs) موجب تحریک سلول های بنیادی پوست در رشد مو می شوند. Tregs نوعی سلول ایمنی هستند که به کنترل التهاب کمک می کنند.

 

تیم تحقیق دریافت اگر Tregs از بین رود، سلول های بنیادی قادر به بازتولید فولیکول های مو نخواهند بود.

 

دکتر مایکل روزنبلوم، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «فولیکول های مو به طورمداوم بازیافت می شوند: زمانیکه یک تار مو می افتد، کل فولیکول مو مجددا به وضعیت رشد برمی گردد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «این باور وجود دارد که این فرآیند کاملا وابسته به سلول بنیادی است، اما وجود Tregs هم ضروری است. اگر این یک نوع سلول ایمنی از بین رود، مو رشد نمی کند.»

 

این یافته ها نشان می دهد نقص و عیب در Tregs می تواند منجر به «آلوپسی آره آتا» شود که یک اختلال خودایمنی شایع است که منجر به از دست دادن موها شده و در بروز طاسی هم نقش دارد.

 

حال محققان قصد دارند این آزمایش را بر روی انسان انجام دهند.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان پی بردند ترکیب مکمل ویتامین D با خواب خوب می تواند به کنترل بیماری های همراه با درد کمک کند. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل به بررسی تحقیقات مربوط به رابطه بین سطح ویتامین D، خواب و کنترل درد پرداختند و دریافتند میزان ویتامین D همراه با خواب باکیفیت می تواند به کنترل مشکلاتی نظیر آرتروز، دردهای قاعدگی و پشت درد مزمن کمک کند.

 

باوجودیکه نقش ویتامین D در متابولیسم استخوان ها به خوبی اثبات شده است، اما مطالعات گسترده ای در مورد نحوه تاثیر ویتامین D بر انواع فرایندهای بیولوژیکی از جمله موارد مرتبط با باروری، عفونت، درد و خواب در حال انجام است.

 

مطالعات قبلی نشان داده اند که ویتامین D می تواند بر واکنش التهابی بدن تاثیر گذارد. واکنش التهابی موجب تغییر حساسیت بدن به درد می شود. چندین مطالعه بالینی هم گزارش کرده اند که سطح ویتامین D با اختلالات خواب مرتبط است.

 

یافته های این مطالعه نشان می دهد مکمل ویتامین D همراه با خواب خوب باکیفیت موجب افزایش کارآمدی درمان های کنترل درد می شود. این شیوه ساده می تواند موجب کاهش هزینه های خدمات درمانی و همچنین بهبود زندگی بیماران شود.

 

تیم تحقیق با بررسی داده ها دریافت میزان ویتامین D نقش مهمی در رابطه بین درد و خواب دارد و متخصصان باید در انواع بیماری های همراه با درد نظیر آرتروز، پشت درد مزمن و دردهای دوره ماهیانه زنان این رابطه را در نظر بگیرند.

 

دکتر مونیکا لوی اندرسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما معتقدیم مصرف مکمل مناسب ویتامین D همراه با خواب مناسب می تواند مدیریت درمانی بیماری های همراه با درد را بهینه سازد.»

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان به رابطه بین جنگل زدایی و افزایش نرخ ابتلا به مالاریا در کشورهای درحال توسعه پی بردند. 
به گزارش مهر، طبق گزارش اخیر سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، در حدود ۱۳۰ میلیون هکتار جنگل، که مساحتی به اندازه آفریقای جنوبی است، از سال ۱۹۹۰ از بین رفته است.

 

به گفته کلی اوستین، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لیهای پنسیلوانیا، «جنگل زدایی یک پدیده طبیعی نیست، بلکه عمدتا ناشی از فعالیت های انسانی است.»

 

به گفته وی، «تغییرات انسانی در محیط زیست طبیعی می تواند تاثیر چشمگیری بر نرخ ابتلا به مالاریا داشته باشد.»

 

مطالعه ۶۷ کشور کمتر توسعه یافته که مالاریا در آن شیوع بیشتری دارد نشان می دهد الگوهای تغییر اب و هوا، جنگل زدایی و سایر تغییرات انسانی در محیط زیست طبیعی موجب تشدید انتقال مالاریا می شود.

 

به گفته محققان، جنگل زدایی به چندین طریق موجب شیوع مالاریا می شود که از آن جمله افزایش میزان نورخورشید و اب راکد در برخی نواحی است. این دو وضعیت، شرایطی مطلوب برای رشد اکثر گونه های پشه آنوفل هستند که در انتقال مالاریا نقش اصلی را ایفاء می کنند.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان در برزیل یک کارآزمایی بالینی انجام داده‌اند و برای پانسمان سوختگی شدید از روشی نامتعارف یعنی پوست ماهی تیلاپیا استفاده کرده‌اند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی، در کشورهای غربی از پوست منجمد خوک یا بافت‎های انسانی یا محصولات مصنوعی برای پوشاندن سوختگی‌‎های شدید استفاده می‌شود اما اینها در برزیل در دسترس نیستند بنابراین باید برای پوشاندن سوختگی از گازهای استریل استفاده می‌شود.

 

این گازها ممکن است به زخم بچسبند و تعویض پانسمان را تبدیل به کاری بسیار دردناک کنند. علاوه بر این تعویض پانسمان، اگر گاز به زخم چسبیده باشد، ممکن است باعت کنده شدن بافت‌های تازه روییده از سطح زخم شود.

 

از این رو پژوهشگران برزیلی به چیزی روی آورده‌اند که در برزیل زیاد یافت می‌شود و بسیار ارزان است، ماهی تیلاپیا، ماهی که این روزها تقاضا برای آن رو به افزایش است و حتی در بازار ایران هم جای خود را باز کرده است.

 

محققان دانشگاه فدرال سیارا در شمال برزیل، دریافتند که پوست تیلاپیا مرطوب و حاوی کلاژن و مقاومتش در برابر عوامل بیماری‌زا مثل پوست انسان است.

 

آنها با استفاده از پوست تیلاپیا برای درمان سوختگی، مدت زمان ترمیم زخم را چند روز کاهش دادند. به علاوه پوست تیلاپیا باعث کاهش درد بیماران و کاهش مصرف مسکن شد.

 

پوست ماهی تیلاپیا معمولا خورده نمی‌شود و دور ریخته می‌شود. این پوست را تکنسین‌های دانشگاه سیارا با مواد مختلف ضدعفونی کرده و بعد آن را به سائوپائولو می‌فرستند تا با تابش پرتو ویروس‌های آن کشته شوند.

 

پس از این مراحل پوست بسته‌بندی و در یخچال نگهداری می شود. این پوست را که دیگر بوی ماهی هم نمی‌دهد می‌توان تا دو سال نگهداری کرد.

 

در حالیکه گازهای استریل را برای پوشاندن سوختگی باید مرتب عوض کرد تیلاپیا چنین نیست.

 

محققان برزیلی پوست تیلاپیا را برای ۵۶ بیمار دچار سوختگی درجه دو و سه استفاده کرده‌اند، پوست تیلاپیا را روی سوختگی گذاشته و بعد روی آن را پانسمان می‌کنند بدون استفاده از کرم یا داروی دیگری. بعد از 10 روز پانسمان را بر می‌دارند و پوست ماهی که خشک شده براحتی از زخم جدا می‌شود.

 

محققان برزیلی می‌گویند استفاده از پوست تیلاپیا که در واقع جزو ضایعات حوضچه‌های پرورش ماهی است ۷۵ درصد از درمان‌های رایج ارزان‌تر است و نیازی به کرم سولفادیازین هم نیست که معمولا در برزیل برای پوشاندن سوختگی استفاده می‌شود.

 

این محققان امیدوارند پوست تیلاپیا در سطح صنعتی و وسیع برای درمان سوختگی تولید و در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان آمریکایی متوجه ارتباط غیر منتظره ای میان گلوکز یا قند با ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها شدند.
 به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه تگزاس در دالاس با تجزیه و تحلیل داده های 33 نوع سرطان در بیش از 11 هزار بیمار متوجه شدند سطح پروتیینی که مسئول انتقال گلوکز به سلول ها است، در کارسینوم سلول سنگفرشی (یکی از انواع سرطان ریه سلول غیرکوچک)- SqCC- در قیاس با آدنوکارسینوم (توده بدخیم در بافت غدد) -ADC - بالاتر بود.

 

سرطان ریه به دو نوع کلی سرطان ریه سلول غیرکوچک و سرطان ریه سلول کوچک تقسیم می شود؛ نوع اول به انواع مختلفی از سرطان ریه با عملکرد مشابه اطلاق می شود و نوع دوم سرطان ریه تقریبا به طور انحصاری در سیگاری های حرفه ای رخ می دهد و کم شیوع تر از نوع اول است.

 

دکتر "جانگ وان کیم" استادیار علوم بیولوژی دانشگاه تگزاس در یک بیانیه خبری گفت: پیش از این تصور می شد که بسیاری از سلول های سرطانی برای تامین انرژی مورد نیاز خود به اندازه زیادی به قند وابسته هستند اما مشخص شد که این وابستگی در یک نوع خاص به نام کارسینوم سلول سنگفرشی به اندازه قابل توجهی بیشتر است.

 

این پروتیین که مسئول حمل گلوکز است، انتقال دهنده شماره 1 گلوکز یا GLUT1 خوانده می شود و گلوکز را به سلول ها می برد تا در آنجا به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده قرار گیرد؛ این پروتیین مسئول متابولیسم سلولی است.

 

به گفته وان کیم، پیش از این مطالعه تصور می شد که علائم متابولیک دو نوع کلی سرطان ریه مشابه هستند اما اکنون متوجه شدیم که آنها بسیار با یکدیگر تفاوت دارند؛ به واقع، یافته های ما موید این ایده است که سرطان تنها یک بیماری نیست بلکه چندین بیماری با خصیصه های بسیار متفاوت است.

 

محققان نشان دادند که GLUT1 افزایش یافته با نیاز کارسینوم سلول سنگفرشی سرطان ریه سلول غیرکوچک به قند ارتباط دارد.

 

آنها خاطرنشان کردند: یافته های جدید نشان می دهند کهGLUT1 می تواند هدف بالقوه ای برای خطوط جدید دارودرمانی به ویژه برای زیرگروه سنگفرشی سرطان باشد.

 

ابن مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته