• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1279روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

اگر جزو افرادی هستید که فکر می‌کنید مخلوط کردن دو ماده شوینده با یکدیگر می تواند نتیجه بهتری در تمیز شدن محل مورد نظر بدست دهد، کاملا در اشتباه هستید.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، خانم‌ها معمولا از مواد پاک کننده بسیاری استفاده می‌کنند؛ اما اگر برخی از این مواد شوینده با یکدیگر ترکیب شوند، بسیار کشنده خواهند بود؛ بنابراین باید خیلی مراقب باشید و به هیچ وجه موادی که در ادامه می‌خوانید را با یکدیگر ترکیب نکنید:

۱- ترکیب دو ماده شوینده متفاوت با یکدیگر

اگرتا به حال فکر می‌کردید که مخلوط کردن دو ماده پاک کننده با هم ممکن است نتایج بهتری به شما بدهد، اشتباه می‌کنید. به هیچ وجه دو ماده تمیز کننده را با هم مخلوط نکنید؛ زیرا هر ماده تمیز کننده هدف و کاربرد خاصی دارد و شما باید متناسب با هدف خود از آن استفاده کنید.

۲- الکل را با وایتکس مخلوط نکنید

به شدت از مخلوط کردن این دو ماده شوینده پرهیز کنید؛ زیرا بسیار خطرناک و کشنده خواهد بود؛ بنابراین از هر کدام به صورت جداگانه استفاده کنید.

۳- وایتکس را با آمونیاک مخلوط نکنید

اگر این دو ماده را با یکدیگر مخلوط کنید، از آن بخار‌هایی سمی به نام کلرآمین منتج می‌شود که هم برای چشم بسیار خطرناک بوده و هم استنشاق آن خطرناک است.

 

۴- وایتکس را با سرکه مخلوط نکنید

اگر وایتکس را با سرکه مخلوط کنید، باعث تولید گاز بسیار سمی کلر شده که این گاز بسیار خطرناک بوده و می‌تواند کشنده باشد.

۵- مواد کربنی را با سرکه مخلوط نکنید

هر چند ترکیب این دو ماده طبیعی است، اما غیر ایمن است. ترکیب کربنات با اسید استیک موجود در سرکه موجب تولید استات سدیم، آب و دی اکسید کربن می‌شود؛ بنابراین مراقب باشید که آن‌ها را در یک ظرف بسته قرار دهید؛ زیرا ممکن است منفجر شود.

 

۶- پراکسید هیدروژن را با سرکه مخلوط نکنید

بسیاری معتقدند که این مخلوط بی خطر است؛ اما هرگز نباید این دو ماده را با هم در یک ظرف ترکیب کنیم؛ زیرا موجب تولید اسید پراستیک شده و این ماده بسیار سمی است که به چشم و سیستم تنفسی آسیب می‌رساند.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:52
اخبار

 

 

روسای هیات مدیره سندیکاها، اتحادیه‌ها و انجمن‌های دارویی کشور در نامه ای به داروخانه ها و شرکت های پخش بر وظایف نظارتی این نهادها تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روسای هیات‌مدیره سندیکاها و انجمن‌های حوزه‌های مختلف تولید، فروش، عرضه و تامین دارو در نامه مشترکی به مدیران عامل مجموعه‌های خود خواستار نظارت دقیق بر تمام فرآیندهای تولید و عرضه دارو برای کنترل میزان مصرف و محافظت از داروهای موجودی کشور شده‌‌اند.

 به دلیل تحریم‌های سنگین آمریکا علیه کشورمان و نیز مشکلات اقتصادی و نوسانات شدید ارزی که در پی آن به وجود آمده است، حوزه سلامت و زنجیره تامین دارو کاملا تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. این اثر منفی تامین مواد اولیه تولید، عرضه و فروش دارو را سخت کرده و نگرانی‌هایی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است.

روسای هیات مدیره سندیکاها، اتحادیه‌ها و انجمن‌های دارویی کشور پس از نشستی مشترک ضمن بررسی مشکلات فعلی زنجیره تامین دارو، راهکارهای عبور از وضعیت بحرانی را بررسی و اعلام کرده‌اند. در نامه مشترکی که به امضای آن‌ها رسیده، تاکید شده مدیریت شرایط فعلی و تامین داروی مورد نیاز بیماران یک وظیفه ملی است.

کاستی در هر مرحله تمام تلاش‌های فرآیند تامین و عرضه را بی‌نتیجه خواهد کرد. به همین علت همه شرکت‌های تولیدی، وارداتی، توزیعی و داروخانه‌های سراسر کشور موظفند بر موجودی‌ها، توزیع و عرضه صحیح دارو نظارت داشته باشند و از فروش، انبارش و عرضه غیرمتعارف جلوگیری نمایند.

محمد عبده‌زاده،‌ رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، عباس کبریایی‌زاده رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی، غذایی ایران، ناصر ریاحی، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان دارو، سید ابراهیم هاشمی، رئیس هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل‌های انسانی، حسام‌الدین مدنی، رئیس هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران و محمدباقر ضیاء، رئیس هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران این نامه را امضا و به مجموعه‌های مربوط خود ابلاغ کرده‌اند.

براساس در متن این نامه با توجه به دسترسی تمام شرکت‌ها به سامانه اطلاعات فروش و توزیع داروی کشور آمده است:

۱. همه شرکت‌های تولیدی و وارداتی درمورد اعلام سیاست‌های فروش ابلاغ‌شده به شرکت‌های توزیع مسئول هستند. آن‌ها باید برنامه فروش متعارف را اجرا کنند و از هرگونه شرایط هیجانی و القا فروش جلوگیری نمایند.

۲. مدیران عامل تمام شرکت‌های توزیع، شعبه‌های مربوط و نمایندگان فروش، باید فروش واحدهای زیرمجموعه را به‌صورت روزانه کنترل و از فروش غیرمتعارف جلوگیری کنند.

۳. موسسان و مسئولان فنی داروخانه‌ها باید بر عرضه داروهای نسخه‌ای (باتوجه به میزان تجویزشده) نظارت کافی داشته باشند و درمورد داروهای غیر نسخه‌ای نیز براساس نیاز معقول بیماران عمل کنند.

۴. سندیکاها، اتحادیه‌ها و انجمن‌های مرتبط ضمن پیگیری جدی این موارد، با تشکیل کارگروه نظارت و پایش بازار در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب به مراجع قانونی ارجاع نمایند

در این نامه تاکید شده است، رعایت موارد فوق برای تمام بخش‌های زنجیره تامین دارو الزامی است و مدیران شرکت‌ها و داروخانه‌ها وظیفه دارند بر اجرای دقیق آن نظارت کامل داشته باشند.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:50
اخبار

 

 

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در ۷ ماه نخست سال، بیشترین میزان اهدای خون کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است.
بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در هفت ماه اول امسال یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۹۳ نفر به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کرده اند که از این تعداد یک میلیون و ۸۸ هزار ۲۶۶ نفر موفق به اهدای خون شده اند.

او ادامه داد: در هفت ماه نخست امسال تعداد ۱۶۳ هزار و ۳۹۶ نفر برای بار اول اقدام به اهدای خون و مشارکت در این کار خیر داشته اند.

حاجی بیگی گفت: در این بازه زمانی بیشترین میزان اهدای خون کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است.

او با اشاره به اینکه مردم تهران به میزان ۱۵ درصد خون اهدا کرده اند، افزود: بانوان استان‌های خراسان جنوبی، کردستان، لرستان، سیستان و بلوچستان بیشترین اهدای خون را داشته اند و در هفت ماه اول امسال یک میلیون و ۹۰۶ هزار فرآورده خونی شامل گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما در بین بیمارستان‌ها توزیع شده است که سهم تهران حدود۴۰۰ هزار واحد است.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در هفت ماه اول امسال ۳۴ درصد از اهدا کنندگان دارای گروه خونی o  مثبت و یک درصد شامل گروه AB منفی هستند.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:49
اخبار

 

معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: از هر ۲۰ نفر باید به ۱۰ نفر تذکر لسانی بدهیم به عبارتی باید به نیمی از افراد برای رعایت مسائل بهداشتی باید تذکر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت تلخ‌ترین روز کرونایی با ۴۱۵ فوتی امشب ۷ آبان ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور حریرچی معاون کل وزیر بهداشت مورد بررسی قرار گرفت.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه اعمال محدودیت‌های اجتماعی این واقعیت را به مردم گوشزد می‌کند که موضوع جدی است گفت: رعایت دستورالعمل‌ها باید به سطح ۸۰ درصد برسد تا موثر واقع شود.

معاون کل وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همه فکر می‌کنند که ابتلا به کرونا فقط برای دیگران اتفاق می‌افتد، برخی از کارکنان کادر درمانی می‌گویند که تمام دغدغه ما سلامت کسانی است که دغدغه ما را ندارند.

او ادامه داد: مردم می‌دانند که این عدم رعایت‌ها چه تاثیراتی دارد، در طی چند روز گذشته برای کار اداری و جلسات به برخی سازمان‌ها رفتم و در مسیر دیدم که از هر ۲۰ نفر باید به ۱۰ نفر تذکر لسانی بدهیم به عبارتی باید به نیمی از افراد برای رعایت مسائل بهداشتی باید تذکر داد. امیدوارم همدلی و هم رنگی ایجاد شود یکی از مشکلات اصلی ما اعتماد اجتماعی و باور داشت مردم به این اخطار‌ها است یکی از دو علت اصلی شرایط فعلی، عادی پنداری و عادی انگاری است.

معاون‌کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اجرای محدودیت‌ها تاثیر مستقیم و غیر مستقیم دارد گفت: اعمال محدودیت‌های اجتماعی این واقعیت را به مردم گوشزد می‌کند که موضوع جدی است لذا رعایت شیوه نامه‌ها باید به بالای ۸۰ درصد برسد تا اثر گذار باشد.

او با بیان اینکه هر کس احساس می‌کند که مرگ کرونایی مال دیگری است عنوان کرد:، اما اینگونه نیست؛ همه باید احتیاط کنند، ۴۱۵ فرد و مرگ آن‌ها کم چیزی نیست، متاسفانه با اعمال تعطیلی‌ها فقط خرید از بازار‌های مرکزی افزایش پیدا کرده است.

حریرچی اظهار کرد: با این همه محدودیت ها، رفت آمد‌ها فقط ۶ درصد کاهش پیدا کرده و این قابل تامل است، وضع تهران به حدی نرسیده که وضع قرمز اعلام شود؛ تراکم بیمار در تهران به دلیل وجود بیمارستان‌های مجهز است.

معاون‌کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه موارد مرگ که اعلام می‌کنیم طبق دستورالعمل‌های بهداشتی است گفت: مواردی که اعلام می‌شود شفاف است و چیزی کم یا بیشتر نیست.

او با اشاره به اینکه آمار مبتلایان و فوتی‌های اخیر کرونا حدود ۱۲ برابر روز‌هایی است که شمار فوتی‌ها به حداقل رسیده بود افزود: در حال حاضر روزانه ۲۵ هزار آزمایش کرونا انجام می‌شود که حدود ۶ و نیم میلیارد تومان هزینه دارد لذا قرار است این رقم را به ۱۰۰ هزار آزمایش در هر روز برسانیم، اقدامات و خدمات جدیدی که برای درمان مبتلایان در نظر گرفته شده، در مرحله دوم مقابله با کرونا قرار دارد و مرحله اصلی همان مراقبت‌ها و رعایت دستورالعمل‌ها است.

حریرچی عنوان کرد : محوریت در تعیین عالمانه مسئولیت‌ها به عهده وزارت بهداشت است و این وزارتخانه هفت راهبرد را برای مدیریت بیماری کرونا اعلام کرده است.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:48
اخبار

 

 تلاش برای انجام ۱۰۰ هزار تست روزانه
ایرج حریرچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره آخرین اخبار محدودیت‌ها و هزینه شش و نیم میلیاری وزارت توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت امشب۸ آبان ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اخبار از محدودیت‌ها و برنامه‌های مقابله با کرونا پرداخت.

حریرچی با اشاره به اینکه قریب به اتفاق دارو‌هایی که برای کرونا مطرح شده هیچ کدام اثر قابل توجهی ندارند گفت: دارو‌های بیشتری برای بیماران تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

او با اشاره به اینکه در فروردین ماه ۷۸ میلیون و پس از آن ۳۴ میلیون نفر غافلگیری شدند افزود: از بسیج بسیار قدردانی می‌کنیم که همکاری خوبی در این مدت با ما داشتند، همچنین با همکاری وزارت ارتباطات و سایر نهاد‌ها افراد را غربالگری خواهیم کرد، لذا افراد در معرض خطر را تست خواهیم کرد، روزانه ۲۵ هزار تست را انجام می‌دادیم که شش و نیم میلیارد تومان هزینه در بر دارد، ما می‌خواهیم روزانه ۱۰۰ هزار تست را انجام دهیم.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: جوانان بسیجی سرمایه اصلی ما در این کار خواهند بود، نیرو‌های بهداشتی تاکنون شاهکار آفریدند و حماسه ایجاد کردند این گروه به کمک آن‌ها خواهند آمد، در غربالگری‌ها، شناسایی‌ها و کمک رسانی به خانواده‌ای که در قرنطینه است نیرو‌های بسیجی کمک خواهد کرد.

او ادامه داد: به ۵۵ هزار پایگاه بسیج دستور داده شد که بسیجیان اقدامات خوبی را انجام دهند، سه و نیم میلیون نفر در معرض آسیب هستند، حتی اگر در مجاورت بیماری قرار نگرفته باشند نباید بگذاریم که در جامعه حاضر شوند، ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها سالمندان مجرد هستند که همسرانشان فوت کرده اند، لذا این‌ها را باید ایزوله معکوس کنیم.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:46
بهداشت روانی

 

دبیر انجمن علمی دانشجویی مشاوره دانشگاه خوارزمی گفت: در دوران ویروس کرونا فعالیت‌های زیادی انجام دادیم تا نقش روانشناسان در سطح جامعه شناخته شود.

مهلا دشتی، دبیر انجمن علمی دانشجویی مشاوره دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات این دانشگاه برای مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: ۳ روز بعد از اعلام همگانی ویروس کرونا، فعالیت‌های خود را به منظور مقابله با این ویروس به صورت کاملا رایگان شروع کردیم.

او افزود: مشاوران و روانشناسان به خصوص در دوران ویروس کرونا در مطب‌های خود منتظر مراجعه کنندگان هستند و در بدنه جامعه نیستند به همین علت چند نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، خوارزمی و الزهرا (س) تصمیم گرفتند تا با فعالیت‌های خود از قبیل راهکار‌هایی برای پیشگیری از افسردگی و اضطراب کرونا، نحوه برخورد با کودک و نوجوان در دوران ویروس کرونا را به صورت وبینار، کارگاه و ... برگزار کنند تا به اینصورت شناخت افراد و جامعه از این بیماری هر لحظه افزایش پیدا کند.

دشتی درباره اهمیت نقش روانشناسان در دوران ویروس کرونا گفت: هدف از برگزاری وبینار‌های مرتبط با آشنایی افراد از ویروس کرونا این بود تا مشاوران و روانشناسان بتوانند در بدنه جامعه قرار بگیرند و با درک مشکلات، اقدامات موثری در جهت رفع و بهبود آن‌ها انجام بدهند؛ چرا که توجه به این افراد در جامعه ما زیاد مرسوم نیست و باید به آنان بیش از پیش اهمیت داده شود.

دبیر انجمن علمی دانشجویی مشاوره دانشگاه خوارزمی ادامه داد: اولین مکان حمایتگر از طرح ما در ابتدا دانشگاه خوارزمی و سپس دانشگاه علامه طباطبایی بود که توانستیم با ساخت یک کلیپ جهانی ماندن در خانه و مراقبت‌های پزشکی را به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ترویج دهیم.

دشتی تاکید کرد: سلسله وبینار‌های ما تنها به این علت بود که از فرصت کرونایی برای رشد فردی استفاده کنیم، برای مثال در زمینه شغلی که بیشتر افراد در این دوران با آن مواجه شده بودند به صورت مجازی، شغل‌های جدیدی را به افراد معرفی و راهکار‌های مقابله با بیماری را برای افراد مطرح کردیم تا هرچه سریع‌تر زنجیره آن متوقف شود.

او گفت: با حمایت‌های دانشگاه خوارزمی توانستیم اولین سری وبینار‌ها را برگزار کنیم تا افراد هرچه سریع‌تر با روش‌های مقابله با ویروس کرونا آشنا شوند، این درحالی بود که هیچ کدام از دانشگاه‌های ایران در این زمینه اقدام موثری انجام نداده بود و بعد از آن دانشگاه‌های شریف، علامه طباطبایی و ... در این حوزه مشغول به فعالیت شدند.

ورزش، یکی از راه های مقابله با استرس کرونایی 
دبیر انجمن علمی دانشجویی مشاوره دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: ورزش یکی از راه‌های مبارزه با استرس و اضطراب کرونایی است اما به علت شرایط قرنطینه، امکان فعالیت بدنی در خارج از منزل وجود ندارد؛ به منظور کنترل سطح استرس و افزایش شادی و نشاط به صورت روزانه تمرین‌هایی از سطح ساده تا نیمه پیشرفته از طریق طرح‌های ما برای افراد برگزار می‌شد و از این طریق فعالیت خوبی در این عرصه انجام دادیم.

دشتی در پایان یادآوری کرد: ورود به بدنه جامعه، کمک به افراد، ارائه خدمات و آموزش‌های لازم با برگزاری برنامه‌ها و همکاری با بخش‌های مختلف مانند شهرداری، آموزش و پرورش، صدا و سیما و ... و اجرای طرح‌های کاربردی به منظور بهبود سطح کیفیت سلامت روان مردم جامعه و همچنین افزایش دانش و مهارت و تجربه‌ دانشجویان و متخصصان حوزه ها‌ی سلامت روان کشور از دیگر فعالیت‌های ما در دوران اپیدمی کرونا بود تا نقش روان شناسان و مشاوران بیش از پیش به افراد جامعه نمایان شود.

 

يکشنبه 11/8/1399 - 6:45
اخبار

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برگزاری مراسم عروسی، مولودی خوانی، دورهمی‌های خانوادگی در مناطق و باغ‌های حاشیه شهر‌ها ، از جمله نگرانی‌های همکاران ما در مدیریت اپیدمی بیماری کروناست.

 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در استان کردستان گفت: موارد ابتلا و بستری روزانه در استان کردستان مجددا روند صعودی به خود گرفته و این روند افزایشی با شیب تند و نگران‌کننده‌ای در حال امتداد است.

او افزود: در حال حاضر شهرستان‌های بانه، بیجار، سقز، سنندج، کمیاران و مریوان در این استان در وضعیت قرمز، شهرستان قروه در وضعیت هشدار یا پرخطر و شهرستان‌های دهگلان و دیوان‌دره در وضعیت زرد و خطر متوسط بیماری قرار دارند.

لاری ادامه داد: کلیه شهرستان‌های قرمز استان کردستان در فهرست شهرستان‌های دارای وضعیت حاد و خطرناک بیماری کووید-۱۹ هستند که لزوم نظارت بر اجرای صحیح محدودتی‌های ویژه ستاد ملی در شهرستان‌های یاد شده از سوی مسئولان استانی، ضروری است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در هفته گذشته میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در استان کردستان، حدود ۴۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر گزارش شده است که این عدد از میانگین کشوری بالاتر است. همچنین میانگین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در هفته گذشته، حدود ۴۱ نفر به ازای هر یک میلیون نفر بوده است که این شاخص هم از میانگین کشوری بالاتر است.

لاری گفت: در حال حاضر ۲۸۵ بیمار قطعی مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان کردستان بستری هستند که ۴۲ نفر از این بیماران به علت شرایط بالینی نامناسب در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

او با اشاره به برگزاری مراسم های مذهبی و عروسی در کرد: برگزاری مراسم عروسی، مولودی خوانی، دورهمی‌های خانوادگی در مناطق و باغ‌های حاشیه شهر‌ها و همچنین تردد مسافران از مناطق مرزی استان، از جمله نگرانی‌های همکاران ما در مدیریت اپیدمی بیماری در استان کردستان است که امیدواریم با همکاری مسئولان و مردم این استان و پرهیز از رفتار‌های اجتماعی پرخطر و نظارت بر حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی از سوی مسئولان دستگاه‌های اجرایی این استان، شاهد توقف شیوع گسترده بیماری در استان کردستان باشیم.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

در اینجا به شما لیستی از موادغذایی مضر را معرفی می‌کنیم که سلامتتان را به خطر می‌اندازد و طول عمرتان را کم می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیم غذایی و تغذیه مناسب یکی از اصول اصلی سبک زندگی درست برای حفظ سلامت بدن است با تغذیه درست موادغذایی مناسب و مفید به اندام‌های بدن می‌رسد و اندام‌های بدن به درستی به فعالیت خود ادامه می‌دهند، تغذیه سالم به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و سیستم ایمنی می‌تواند در مبارزه با ویروس‌ها و میکروب‌ها به خوبی عمل کند.

تغذیه سالم ارتباط بسیاری با سلامت بدن دارد و مصرف موادغذایی مضر می‌تواند اثر سوء روی سیستم ایمنی بدن و عملکرد اندام‌ها بگذارد، به همین دلیل باید موادغذایی مفید مثل میوه، سبزی، لبنیات و گوشت‌های فرآوری نشده را مصرف و موادغذایی مضر را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کرد.

در این روز‌های کرونایی که ویروس منحوس و موذی کرونا در کمین نشسته است تا سالم و بیمار، پیر و جوان و کودکان را آلوده کند و به حیات خود ادامه دهد،  با توجه به شیوع کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف موادغذایی مقوی و سالم و پرهیز از مصرف موادغذایی مضر توصیه می‌شود.

موادغذایی مضر برای سلامت بدن
انواع نوشابه‌های گازدار یا نوشابه‌های بدون قند
نوشابه‌های انرژی‌زا
انوع ماء الشعیر
انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای و آب میوه با ۲۵ درصد گازدار و بدون گاز
انواع شیرینی‌های تر
انواع شربت میوه‌ای و غیر میوه‌ای
فرآورده‌های یخی خوراکی
انواع چیپس سیب زمینی
غلات و فرآورده‌های حجیم شده بر پایه ذرت
انواع سس‌های پرچرب
روغن‌های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار
انواع پودر نوشیدنی فوری
انواع تافی و آبنبات
پنیر پیتزای پروسس و تایپینگ پیتزا
انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه درس در روغن
انواع ساندویچ و پیتزا دارای سوسیس و کالباس و ژامبون
انواع سوسیس و کالباس و ژامبون

 

يکشنبه 11/8/1399 - 6:42
تغذیه و تناسب اندام

 

 

کارشناسان توصیه کرده اند اگر دوست ندارید چاق شوید و می‌خواهید تغذیه‌ای سالم داشته باشید نباید از برخی افزودنی‌ها در غذای خود استفاده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی افزودنی ها مانند ادویه جات و انواع سس ها می توانند در یک وعده غذایی سبک معجزه کرده و آن را به یک وعده غذایی کامل تبدیل کنند.

اما کارشناسان به کسانی که طرفدار افزودنی ها به غذای خود هستند، توصیه کرده اند تا پیش از اضافه کردن آن به غذای خود به ویژه اگر به دنبال غذای سالم هستند خوب فکر کنند.

برخی از انواع افزودنی ها به خاطر شکر اضافه، روغن هیدروژنه و مقادیر زیادی سودیوم که دارند موجب افزایش وزن می شوند.

وبسایت " Eat this" در گزارشی معروفترین افزودنی هایی که موجب افزایش وزن شده و به سلامت انسان آسیب می رساند را برشمرده است:

سس سالاد
این نوع سس حاوی مقادیر زیادی شکر، شربت ذرت و روغن هیدروژنه است که تمام این موارد موجب افزایش وزن می شوند.

 

سس مایونز
این نوع سس کالری بسیار بالا داشته و حاوی مقادیر زیادی چربی و سودیوم است که وزن انسان را افزایش می دهد.

 

سس های خامه ای
این نوع سس حاوی 1000 واحد کالری و نیز چربی هایی است که میزان قند خون را افزایش می دهد.

 

سس باربیکیو
این سس حاوی حدود 150 واحد کالری است و هر دو قاشق آن 18 گرم کربوهیدرات دارد.

 

سس تاتار
هر دو قاشق از این سس حاوی 140 واحد کالر است.

 

يکشنبه 11/8/1399 - 6:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

نکات ساده و موثری برای خلاص شدن از شر چربی‌هایی که باعث پف صورت در برخی افراد می‌شود، وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خلاص شدن از اضافه وزن به ویژه در برخی از مناطق بدن مانند صورت، کار دشواری است. تجمع چربی در نواحی صورت بیشتر به چشم می آید و صورت را بزرگتر، پف کرده تر، گردتر و پرتر نشان می دهد.

بر اساس گزارش منتشر شده در وب سایت آمریکایی «بولد اسکای» گرچه صورت چاق می تواند حالت خوشایندی به چهره بدهد و شاید هیچ بیماری ایجاد نکند، اما می تواند نظرات منفی در مورد شخصیت صاحب آن را منعکس کند.

در هر صورت، خبر خوب این است که نکات و توصیه های ساده و موثر برای خلاص شدن از شر چربی هایی که باعث ورم صورت در برخی افراد می شود، وجود دارد:

۱- تمرینات صورت

تمرینات صورت کمک زیادی به کوچک شدن عضلات صورت و دادن یک خط فک تراشیده ایده آل می‌کند. یک مطالعه آزمایشی نشان داد که ۲۰ هفته تمرینات صورت یا یوگای صورت می‌تواند با تنظیم سطح پری قسمت میانی و پایین صورت باعث جوان سازی چهره و بهبود ظاهر پوست شود.

۲- نوشیدن آب

مصرف میزان کافی آب آشامیدنی می‌تواند از طریق پر کردن معده و در نتیجه کاهش خوردن غذا و افزایش چربی سوزی به خلاص شدن از شر برخی چربی‌ها کمک کند. متخصصان توصیه می‌کنند برای بهبود سوخت و ساز بدن و افزایش کالری سوزی، نیم ساعت قبل از غذا آب بنوشید.

۳- کاهش مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند آرد سفید، برنج سفید، ماکارونی و شیرینی‌ها با خطر چاقی و افزایش وزن ارتباط دارند. میزان فیبر و مواد مغذی ضروری در کربوهیدرات‌های تصفیه شده کاهش می‌یابد. هضم کربوهیدرات‌های تصفیه شده آسان‌تر است و منجر به افزایش گلوکز در بدن می‌شود. سطح بالای گلوکز ناشی از التهاب است که ممکن است باعث پف صورت نیز شود. البته، مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌های تصفیه شده باعث احتباس آب در بدن می‌شود.

 

۴- تمرینات کاردیو

ورزش‌های معروف به «کاردیو» در کاهش توده چربی بسیار موثر است. این تمرینات به ویژه هنگام صبح باعث اکسیداسیون چربی می‌شود. انجام ورزش‌هایی مانند دو، شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی سریع می‌تواند به کاهش چربی اضافی صورت کمک کند.

۵- کاهش مصرف نمک

نمک اضافی باعث می‌شود بدن آب بیشتری در خود نگه دارد و در نتیجه موجب افزایش وزن بدن می‌شود. همچنین تجمع آب در ناحیه صورت ممکن است باعث این توهم شود که صورت چربی اضافی دارد. اما اگر ملزم شوید که میزان سدیم دریافتی خود را از طریق منابع غذایی مانند فست فود‌ها کاهش دهید، قسمت‌های مختلف بدن شروع به لاغر شدن می‌کنند.

 

۶- خواب منظم و راحت

کم خوابی باعث اختلال در چرخه روزانه می‌شود، متابولیسم را کند کرده و اشتها را افزایش می‌دهد. این امر منجر به خوردن غذا در زمان نامناسب و در نتیجه افزایش کالری می‌شود. حفظ زمان مناسب خواب برای ساعت‌های کافی به تقویت متابولیسم و سوزاندن کالری اضافی در تمام نواحی بدن از جمله صورت کمک می‌کند.

 

۷- حلقه کردن لب‌ها

ورزش حلقه زدن لب به خلاص شدن از شر چربی‌های جمع شده در صورت و یافتن ظاهری جوان کمک می‌کند. لب‌ها را می‌توان محکم حلقه کرد و به مدت ۱۰-۱۲ ثانیه نگه داشت و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه این عمل را تکرار کرد.

برای رسیدن به نتایج مطلوب طی یک هفته: عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، رژیم غذایی، عدم ورزش و سبک زندگی بی تحرک می‌توانند در تجمع چربی در صورت نقش داشته باشند. اما کارشناسان معتقدند که موثرترین راه برای از دست دادن چربی صورت در یک هفته شروع فعالیت‌های بدنی مانند ورزش‌های صورت، ورزش‌های کاردیو، رقص یا شنا هستند. این تمرینات کمک می‌کند تا کالری‌ها با سرعت بیشتری سوزانده شوند و یک خط فک کاملا تراشیده ایجاد شود.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته