• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
ایرانگردی



شهر: بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک، اتصال مترو به شهرهای اقماری در دستور کار قرار دارد و بر همین اساس توسعه جنوبی خط ۳ مترو و اتصال آن به مترو اسلامشهر نیز به عنوان یک سیاست دنبال می شود.
پیروز حناچی  در مراسم آغاز احداث عملیات پایانه مترو آزادگان و توسعه جنوبی خط سه مترو با اشاره به بیمارستانی در منطقه ۱۸ به عنوان مرکز طبی کودکان که توسط خیرین در حال انجام است، گفت:  توسعه جنوبی خط ۳ می تواند به سرویس دهی این بیمارستان کمک کند، اتصال منطقه ۱۸ به شبکه ریلی با یک انشعاب یکی از اهداف توسعه جنوبی خط سه بود چرا که اگر می خواستیم منتظر رسیدن خطوط اصلی باشیم  باید تا احداث خط ۱۱ صبر می کردیم اما حالا با انشعاب خط سه یک راه میانبر ایجاد شد که با این اتفاق مترو با سرعت بیشتری به منطقه ۱۸ برسد.

او با اشاره به عقب افتادن ساخت پایانه در ایستگاه های مترو گفت: خطوط مترو با سرعت زیاد ساخته شده است اما متناسب با آن پایانه ساخته نشده است. به هر حال با افتتاح پایانه نمی شود عکس انداخت هر چند که یک مسئله زیربنایی است و پایانه ها تاثیر زیادی روی کیفیت سیستم سرویس دهی دارند.

شهردار تهران به مقایسه مترو تهران با لندن توسط یکی از سخنرانان اشاره کرد و گفت: این مقایسه منصفانه نیست، چرا که مترو لندن ۱۰۰ سال قدمت دارد اما تنها دو دهه از ساخت متروی تهران می گذرد با این حال که سعی داریم با سرعت زیاد آن را تکمیل کنیم فرصت های زیادی را از دست رفته است. به خصوص حدفاصل سالهای ۸۴ تا ۹۲ که کشور منابع زیادی داشت و امکان فعالیت بیشتر بود هم این اتفاق نیفتاده است.

او به ضرورت ایجاد خطوط انشعابی در حاشیه خطوط اصلی اشاره کرد و گفت:  ایجاد انشعاب در انتهای خطوط مترو یکی از راه های افزایش بهره وری است. در دنیا هم ایجاد خطوط کوتاه برای سرویس دهی بهتر در انتهای خطوط مرسوم است، با این روش مناطق فراموش شده حاشیه شهر می تواند به گردونه حمل و نقل برگردد. بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک، اتصال مترو به شهرهای اقماری در دستور کار قرار دارد و بر همین اساس توسعه جنوبی خط ۳ مترو و اتصال آن به مترو اسلامشهر نیز به عنوان یک سیاست دنبال می شود.

حناچی با تاکید بر اینکه روزانه میلیون ها نفر از مترو و اتوبوس استفاده می کنند و بر همین اساس حمل و نقل عمومی در کلانشهرها یک موضوع حاکمیتی است گفت: مسئولیت متروی تهران از مقطعی به شهرداری واگذار شد. به نظر می رسد شاید دولت بدش هم نمی آمد که از مسئولیت مترو شانه خالی کند و از زمانی که مجمع مترو تغییر کرد و به طور تمام به شهرداری ها رسید سهم دولت کاهش یافت اما تمام تلاش خود را می کنیم تا حمل و نقل عمومی توسعه یابد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 15:29
ایرانگردی

 

 

معاون فنی و عمران منطقه سه از اجرای فعالیتهای عمرانی و مناسب سازی معابر در خیابان میرداماد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه، محمد رضا موسوی در این باره گفت: نمای كوتاه جداول رفیوژ میانی خیابان میرداماد كه باعث ایجاد ظرفیت تخلف برخی رانندگان و عبور خطر ساز از عرض رفیوژ در زمان ترافیك بود، اصلاح شد.

او افزود: خیابان میرداماد به عنوان یكی از محورهای اصلی و با اهمیت منطقه سه است كه پس از بررسی های كارشناسی توسط ناحیه مربوطه و هماهنگی های به عمل آمده با پلیس راهور در دستور كار اصلاح ارتفاع جداول رفیوژ میانی قرار گرفت . عملیات اصلاحی در دست اجرا است و امیدواریم كه تا آخر آذر ماه سال جاری تمامی نواقص موجود برطرف شود.

موسوی همچنین در خصوص مناسب سازی معابر ابراز کرد: مناسب سازی تمامی معابر جهت تسهیل عبور و مرور شهروندان بالاخص شهروندان با مشكلات حركتی و سالمندان گرامی بعنوان یكی از اهداف مهم شهرداری تهران به صورت جدی در منطقه سه در حال پیگیری و اجرا است .

معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه سه اظهار کرد: با توجه به اهمیت معبر میرداماد، اولویت اجرای عملیات عمرانی پیاده رو سازی در سطح منطقه به مناسب سازی این معبر اختصاص یافت که بی شک، شهروندان گرامی در این منطقه شاهد تغییرات و تسهیل در عبور و مرور پیاده خواهند بود .

پس از بازدید موسوی معاون فنی و عمران منطقه سه و اصلی مدیر فنی و ترافیك ناحیه چهار از این معبر مقرر شد كه در كوتاه ترین مدت ممکن مشكلات ترافیكی ناشی از عبور برخی رانندگان متخلف به صورت عرضی از مقاطع با جداول كوتاه در خیابان میرداماد رفع شودكه این امر در فاز بندی و اولویت مقاطع با بیشترین آمار تخلف رانندگی اجرایی شد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 15:26
ایرانگردی

 

علی‌محمد سعادتی از برگزاری پنجمین رویداد «اینو تهران» با موضوع ایمنی و مدیریت بحران در بازار تهران خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 12، معاونت برنامه‌ریزی و امور شورای این منطقه با همکاری مرکز و دبیرخانه تهران هوشمند در نظر دارد، پنجمین رویداد از سلسله‌رویدادهای تهران نوآور (InnoTehran) را با محوریت موضوع «ایمنی و مدیریت بحران در بازار تهران» برگزار کند.
علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه ضمن اعلام این خبر گفت: با عنایت به ضرورت دستیابی به شرایط و زمینه‌های شکل‌گیری شهر خلاق، نوآور و هوشمند با توجه به لزوم استفاده مؤثر از ظرفیت‌های جوانان و نخبگان به منظور ارتقای کیفیت زندگی در مرکز تاریخی شهر و با هدف حل مسائل و چالش‌های چندوجهی قلب تهران، دبیرخانه نوآوری و هوشمندسازی از بهمن ماه سال 1398 در منطقه 12 در قالب محورهای متنوع که در لینک https://region12.tehran.ir/Default.aspx?tabid=536 قابل مشاهده است، ایجاد شد و در این مورد فعالیت‌های ارزشمندی صورت پذیرفت.
او با بیان این نکته که هم‌اکنون پنجمین دوره از رویدادهای اینوتهران با همکاری سازمان فاوا شهرداری تهران برگزار می‌شود، در تشریح هدف این موضوع افزود: هدف از برگزاری این رویداد رفع مسائل و چالش‌های مرتبط با بازار تهران در حوزه ایمنی و مواجهه با بحران به شیوه‌ی هوشمند با به‌کارگیری از ظرفیت استارتاپ‌ها، شرکت‌ها و مجموعه‌های نوآور و دانش‌بنیان برای ارائه راه‌حل‌های متناسب بوده که در صورت توافق، به انعقاد قرارداد همکاری بین ارائه‌دهنده راه‌حل و شهرداری منطقه 12 منجر خواهد شد.
گفتنی است متقاضیان شرکت در این رویداد می‌توانند برای ثبت نام و مراجعه به صفحات این رویداد به لینک https://smart.tehran.ir/?page_id=9488 با حساب کاربری شهروندی خود وارد شوند و پس از مطالعه موضوع و نیازهای رویداد، ضمن ثبت نام به ارائه راه‌حل‌ها و مستندات خود بپردازند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 15:22
ایرانگردی


شهردار منطقه 11 از نصب تجهیزات کاملا ایرانی پله های برقی ورودی شرقی خط هفت ایستگاه بریانک توسط شرکت بهره برداری متروی تهران خبر داد که برای نخستین بار در متروهای شهر تهران اجرایی شده است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، نصراله آبادیان با بیان این که ورودی شرقی خط هفت ایستگاه بریانک تا پایان آذر ماه افتتاح خواهد شد؛ گفت: برای نخستین بار و با هدف تکیه به توانمندی های متخصصان داخلی، تجهیزات 8 پله برقی در ورودی شرقی ایستگاه بریانک توسط کارخانه بهران که در شهر پرند فعالیت می کنند؛ ساخته شده و هم اکنون عملیات نصب آن ها از سوی شرکت بهره برداری متروی تهران در محل ایستگاه بریانک در حال انجام است.
شهردار منطقه 11 افزود: پیش از این ورودی غربی ایستگاه بریانک افتتاح شده و تجهیزات 8 پله برقی موجود در ایستگاه از کشور آلمان خریداری شده بود و برای نخستین بار تجهیزات 100درصد ایرانی در ایستگاه بریانک واقع در محدوده منطقه 11 در حال نصب است که امیدواریم این روند با تکیه بر تولیدات با کیفیت ایرانی در سایر ایستگاه ها ادامه یابد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 15:17
ایرانگردی


آیین رونمایی از تمثال شهید اهل قلم، مرتضی  آوینی با حضور عضو شورای اسلامی شهر تهران، فرمانده بسیج  حوزه شهید مطهری ،شهردار منطقه2 و جمعی از مدیران شهری در بزرگراه شیخ فضل الله نوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه2، محمد جواد حق شناس ، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران دراین مراسم با اشاره به جایگاه شهدا گفت: شهیدان در تمامی حوزه های ارزشی از جایگاه والایی برخوردارند و درعصر امروز  علم ،معرفت و اندیشه است که  به این جایگاه شهیدان درخشندگی  و قوت می دهد .
وی با تقدیر از رویکردهای  مدیریت شهری به هنر و جاودانه کردن نام و یاد شهدا گفت: امروز فرصتی فراهم شد تا از یک اثر هنری  رونمایی کنیم که  هنرمند با  نگاه ارزشی تصویر یکی از شهیدان حوزه هنر و قلم را  به تصویر کشیده است.
وی افزود: سید مرتضی آوینی راوی دفاع مقدس  بود  که برای ماندگاری ارزش های دفاع مقدس  تلاش  فراوانی کرد و  آثار ارزشمندی به یادگار گذاشته است.
حق شناس افزود: تا زمانیکه تاریخ ،هنر و ادبیات است نام شهدا ماندگار خواهد ماند و اجرای این طرح های هنری  ،اقدامی ارزشمند و قابل تقدیر برای جاودانه  و ماندگار کردن  یاد  وخاطره دلاوری ها و رشادت های غیور مردان ایران اسلامی  است.
 حسن رحمانی ،شهردار منطقه2 نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به ضرورت حفظ یاد و خاطره شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین آشنایی نسل جدید با چهره های شاخص دفاع مقدس افزود:   به منظور هویت بخشی به سیمای شهر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تصویر شهید آوینی بر دیواره بزرگراه شیخ فضل اله نوری  با هماهنگی سازمان زیباسازی ترسیم شد.
وی  افزود: با توجه به رویکرد مدیریت منطقه در حفظ و اشاعه ارزش های دفاع مقدس ، جانمایی تابلوی شهدای محلات را  در دستور کار قرار داده است و  این اقدام هنری و ارزشی با هماهنگی سازمان زیباسازی و مدیران محلات اجرا می شود  .
 براساس این گزارش  این اثر هنری و ارزشی به طول ۲۰۰ متر مربع با بهره گیری از تکنیک رئال و آکرولیگ  با هنرمندی استاد صابری یکی از هنرمندان کشور اجرا شد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 14:21
ایرانگردی



مسیر جنوب به شرق تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید خرازی با محور 45 متری شهید باقری، طی هفته آینده به بهره برداری می رسد.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس علی پیوسته مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با یادآوری اینکه مسیر دسترسی جنوب به شرق و بخشی از باند کندرو غرب به شرق تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید خرازی با محور 45 متری شهید باقری، در زمان بهره برداری از این تقاطع در آذرماه سال 1396 به دلیل مجاورت با گودهای عمیق پروژه های ساختمانی امکان بهره برداری نداشت، یادآور شد: مراحل نهایی عملیات عمرانی شامل خط کشی و نصب علائم ترافیکی در این مسیرها در حال انجام است و از این رو می توان امیدوار بود گردش ترافیکی جنوب به شرق تقاطع خرازی- باقری طی هفته آینده برقرار شود.
به گفته مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، بهره برداری از مسیر جنوب به شرق تقاطع بزرگراه شهید خرازی با محور 45 متری شهید باقری، زمینه ساز تسهیل دسترسی ساکنان شهرک شهید باقری به مرکز و شرق پایتخت بوده و هدایت بار ترافیک بازدیدکنندگان دریاچه شهدای خلیج فارس به سمت شرق پایتخت نیز در نتیجه این گشایش ترافیکی به شکل بهتری انجام خواهد شد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 14:19
ایرانگردی

 

مدیر کل برنامه ریزی و توسعه شهری معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران با انتقاد از عدم پرداخت سهم شهرداری تهران از محل جرایم رانندگی گفت: مشخص نیست جرایم وصولی رانندگی به کجا می رود؟

به گزارش روابط عمومی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران؛ «مسعود رنجبریان» در این باره گفت: با وجود صراحت قانونی درباره الزام اختصاص ۶۰ درصد از جرایم رانندگی وصولی بابت تخلفات واقع شده در محدوده شهرها به همان شهرها، مشخص نیست چرا جرایم رانندگی وصولی شهر تهران که می بایست جهت بهبود و افزایش ایمنی معابر هزینه شود که تا کنون پرداخت نشده است.
مدیر کل برنامه ریزی و توسعه شهری معاونت حمل ونقل و ترافیک با اشاره به اینکه در سال 1398 کل مبلغ وصولی جرایم رانندگی در سطح شهر تهران حدود یک هزار و صد میلیارد تومان شده است، گفت : برابر بند الف ماده 23 قانون رسیدگی به جرایم رانندگی از این مبلغ می بایست 660 میلیارد تومان به شهرداری تهران تخصیص پیدا می کرد که متأسفانه علی رغم پیگیری های متعدد تنها مبلغ 35 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
به گفته وی مطابق گزارش هاى دریافتی از پلیس راهور ناجا در شش ماهه اول سال جاری، جمعاً مبلغ 800 میلیارد تومان وصولی جرایم رانندگی شهر تهران به حساب خزانه کل کشور واریز شده که با استناد به قانون مذکور، 480 میلیارد تومان آن سهم شهر تهران می‌باشد؛ این در حالی است که تا کنون ریالی به شهرداری تهران اختصاص پیدا نکرده است.
رنجبریان با تأکید پرداخت به موقع سهم وصولی شهرداری تهران اشاره نمود: قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سال 1389 به تصویب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی رسید و با اجرایی شدن این قانون، به تدریج شاهد کاهش تصادفات رانندگی، کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات و کاهش تخلفات رانندگی در شهرها بوده ایم. مطابق ماده 23  قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نحوه هزینه کرد منابع وصولی جرایم رانندگی در شهرها این گونه است : استاندارد سازی وسایل و تجهیزات ایمنی راهها، خط کشی و نگهداری آن، تهیه و نصب و نگهداری علائم راهنمایی و رانندگی و تجهیزات ایمنی، احداث پلهای عابر پیاده، احداث توقفگاههای عمومی و اصلاح راهها و معابر و نقاط حادثه خیز و همچنین استقرار و تأمین و نگهداری و نصب تجهیزات الکترونیکی و هوشمند ثبت تخلف و کنترل و نظارت ترافیکی.
مدیر کل برنامه ریزی و توسعه شهری معاونت حمل ونقل و ترافیک معتقد است در صورت پرداخت سهم صد در صدی درآمد حاصل از جریمه های راهنمایی و رانندگی شهر تهران، حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران می تواند با یک برنامه منسجم و هدفمند با صرف کلیه وجوه جرایم در مبحث ایمن سازی معابر شهری، نسبت به کاهش عمده و معنی دار تلفات و صدمات جرحی تصادفات در سطح شهر تهران اقدام نماید. شایان ذکر است بر اساس بند دال ماده 23 قانون رسیدگی به جرایم رانندگی با تخصیص 5 درصد از کل وجوه وصولی به پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جهت تبلیغ در راستای ارتقاء فرهنگ رانندگی و رعایت مقررات نیز کمک قابل توجهی برای کاهش تصادفات رانندگی و خسارتهای جانی و مالی ناشی از آن می نماید.
رنجبریان در پایان ابراز امیدواری نمود دولت محترم نیز به این مهم توجه ویژه ای داشته باشد و شهرداری تهران را در اجرای صحیح و کامل برنامه های حمل و نقلی کمک و یاری نماید.

چهارشنبه 21/8/1399 - 14:17
ایرانگردی

 

فعالیت های شهرداری منطقه 19 در بحث مقابله با آتش افروزی ها و رفع خطر از ساختمان های ناایمن باعث رشد چشمگیر این منطقه در بحث مدیریت ایمنی شده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ١٩، علی توكلی شهردار منطقه در نشست با مدیرعامل سازمان آتش نشانی با اشاره به مشارکت و همکاری عوامل آتش نشانی در تخریب پاساژ توحید،  اطفاء حریق و شناسایی و رفع خطر از ساختمان های ناایمن، از اقدامات مؤثر آتش نشانی و خدمت رسانی بموقع در نجات جان شهروندان، کاهش مخاطرات و تأمین ایمنی شهر تهران تقدیر کرد.

او همچنین کاهش حریق در محدوده این منطقه بویژه خلازیل را نتیجه موفقیت فعالیت مقابله با آتش افروزی ها دانست و گفت: این فعالیت با توجه به تجارب موفق سال گذشته، امسال نیز در قالب تشکیل اکیپ های اطفاء و آتش کوب با جدیت و بشكل مستمر انجام می شود.

توکلی درخصوص مکان یابی بسیار خوب ایستگاه 132 آتش نشانی که با همت سازمان آتش نشانی و همکاری شهرداری این منطقه در محله دولتخواه راه اندازی شد، اظهار كرد: موقعیت این ایستگاه در قلب دولتخواه و نزدیكی آن به خلازیل اهمیت زیادی در اطفاء بموقع حریق های احتمالی و کاهش زمان خدمت رسانی در این محدوده داشته است که جاری تقدیر و تشکر دارد.

شهردار منطقه در ادامه با اشاره به رفع خطر از ساختمان های ناایمن این منطقه ابراز امیدواری كرد این فعالیت با مشاركت آتش نشانی با موفقیت پیگیری و مانع از بروز حوادث احتمالی مشابه ساختمان سینا اطهر شود.

در ادامه این نشست مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران نیز به فعالیت های شهرداری منطقه در بحث مقابله با آتش افروزی ها و رفع خطر از ساختمان های ناایمن اشاره کرد و گفت: در نتیجه این اقدامات شهرداری  منطقه ١٩ رشد چشمگیری در مدیریت ایمنی داشته است.

او در ادامه به تشریح حوزه های اصلی فعالیت آتش نشانی پرداخت و افزود: آتش نشانی در سه بخش مقابله، ایمنی و پیشگیری از حریق و آموزش های شهروندی فعال است.

این مسئول تصریح كرد: در حوزه پیشگیری و ایمنی مهمترین موضوع رفع خطر از ساختمان  های پرخطر است که اگر مورد توجه قرار نگیرد تبعات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت و دراین راستا دستورات لازم را به همکاران خود بیان کرد.

داوری همچنین آموزش شهروندی را در بحث ایمنی مهم دانست و خواستار افزایش جلب مشاركت شهروندان در مقابله و اطفاء حریق با جلب همیار داوطلب آتش نشان در محلات شد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 14:15
اخبار

 

شرکت فایزر اعلام کرد واکسن کرونایی که این شرکت در حال توسعه آن است بیش از ۹۰ درصد کارایی دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، با گذشت ۱۱ ماه از همه گیری کرونا در جهان، چشم امید تمام مردم به یافتن واکسنی موثر برای مقابله با این ویروس است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هم اینک ۱۹۱ واکسن در کشور‌های مختلف در حال توسعه است که از این میان، نزدیک به ۴۰ واکسن در مرحله آزمایش انسانی و ۱۰ واکسن در مرحله پایانی آزمایشات قرار دارند. غول‌های داروسازی جهان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کنند. با این حال، نتایج امیدوار کننده‌ای از آزمایش واکسن کووید ۱۹ به تازگی منتشر شده است.

بر این اساس، شرکت فایزر، غول داروسازی آمریکا اعلام کرد نتایج اولیه آزمایش مرحله سوم واکسن کرونا نشان می‌دهد این واکسن بیش از ۹۰ درصد کارایی دارد. این دست آورد پیروزی بزرگی در مبارزه با همه گیری کووید ۱۹ در جهان است که تاکنون بیش از یک میلیون نفر را به کام مرگ کشانده، اقتصاد جهان را زیر و رو کرده و زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است.

شرکت فایزر که بزرگترین شرکت داروسازی جهان است با همکاری شرکت بیون تک، شریک آلمانی خود نخستین شرکت‌های داروسازی جهان هستند که نتایج امیدوار کننده‌ای از آزمایش واکسن کرونا در ابعاد بزرگ را ثبت کرده اند. این دو شرکت اعلام کردند از آنجا که هیچ عوارض قابل توجهی در این آزمایشات مشاهده نشده است، نگرانی جدی درباره ایمنی این واکسن وجود ندارد. انتظار می‌رود تا اواخر ماه جاری درخواست برای استفاده اضطراری از این واکسن در آمریکا مطرح شود.

با این حال، حتی در صورت موافقت مقامات بهداشتی، تعداد این واکسن در حال حاضر بسیار محدود است و نمی‌توان به صورت گسترده آن را در بازار توزیع کرد. دانشمندان می‌گویند هنوز سوالات زیادی درباره این واکسن بی پاسخ مانده است. برای مثال، هنوز مشخص نیست این واکسن تا چه زمانی می‌تواند در افراد ایجاد ایمنی کند.

موفقیت دانشمندان آمریکایی و آلمانی باعث ایجاد امیدواری برای رسیدن به نتایج مثبت در آزمایش واکسن‌های دیگر شرکت‌های داروسازی شده است.

 

آلبرت بورلا، مدیر اجرایی شرکت فایزر در این رابطه می‌گوید: امروز روز بزرگی برای علم و انسانیت است. ما زمانی به نقطه عطف تحقیقات خود برای یافتن واکسن کرونا رسیدیم که جهان به شدت شاهد افزایش شمار مبتلایان بوده است. همچنین ظرفیت بیمارستان‌ها در حال تکمیل بوده و مشکلات اقتصادی جهان را درگیر خود کرده است.

شرکت فایزر امیدوار است مقامات بهداشتی آمریکا اجازه استفاده اضطراری از این واکسن را در افراد ۱۶ تا ۸۰ ساله صادر کنند. برای این کار، باید دستکم اطلاعات مربوط به ایمنی واکسن تست شده بر روی ۴۴ هزار داوطلب در دو ماه رصد شود. این بدان معناست که اواخر ماه نوامبر (آذر ماه) احتمالا این دستور صادر شود.

سازمان غذا و داروی آمریکا پیش‌تر اعلام کرده بود در حال حاضر به دلیل شرایط اضطراری جهانی به دلیل همه گیری کرونا، واکسنی که بتواند دستکم ۵۰ درصد کارایی و اثرگذاری داشته باشد، از سوی این نهاد مجوز لازم را اخذ خواهد کرد. با این حال، خبر خوشحال کننده این است که دانشمندان شرکت فایزر از کارایی ۹۰ درصدی این واکسن خبر می‌دهند.

شرکت فایزر و بیون تک قرار دادی معادل یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار با دولت آمریکا برای فروش ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را پیش‌تر به امضا رسانده اند. در صورت تجاری سازی این واکسن و تولید انبوه آن، آمریکا و دیگر کشور‌های ثروتمند غربی در اولویت توزیع قرار دارند.

خبر تلخ سازمان جهانی بهداشت درباره نحوه توزیع واکسن کرونا
یکی از بزرگترین چالش‌های این عرصه، تولید واکسن در ابعاد جمعیت جهان است. هم اینک جمعیت جهان ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است. برآورد محققان این است که برای ایجاد ایمنی گله‌ای در جامعه نیازمند واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصد جمعیت یک کشور وجود دارد. ایمنی گله‌ای به حالتی اطلاق می‌شود که درصد بالایی از مردم یک کشور به طور طبیعی یا از طریق واکسیناسیون عمومی به یک ویروس یا باکتری مبتلا شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع شود و جامعه به ایمنی می‌رسد. برای مثال، در مورد کشور آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفر، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر باید به این ویروس مبتلا شوند تا ایمنی گله‌ای پدید آید و برای این منظور شرکت‌های داروسازی باید برای دستکم ۵.۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان واکسن تولید کنند. دست یابی به این امر در کوتاه مدت بزرگترین چالش برای مبارزه با همه گیری کرونا محسوب می‌شود.

دکتر سمیه سوامیناتان، یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینه‌ای ندارند احتمالاً برای دریافت واکسن کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند، زیرا مقامات بهداشتی کشور‌ها در گام نخست تمرکز خود را بر روی ایمنی سازی افراد مسن و دیگر گروه‌های آسیب پذیر قرار خواهند داد.

او تاکید کرد: کارکنان بخش درمانی، کارکنانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، افرادی که به مردم خدمات عمومی ارائه می‌کنند و سالمندان احتمالاً نخستین گروهی از مردم خواهند بود که واکسن کرونا را دریافت می‌کنند. با این وجود، سازمان جهانی بهداشت در حال طراحی یک دستورالعمل از اولویت‌های کسانی است که واکسن کووید ۱۹ را دریافت خواهند کرد. یکی دیگر از مشکل‌هایی که هم اینک وجود دارد دستیابی به واکسنی است که ایمنی و کارایی آن تایید شده باشد. واکسنی دارای ایمنی و کارایی است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا  یا سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا آن را تایید کند.




این مقام سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: برخی مردم تصور می‌کنند در اول ماه ژانویه یا در روز‌های نخست ماه آوریل واکسن کرونا به بازار عرضه خواهد شد و پس از دریافت آن همه چیز به مانند گذشته به حال طبیعی باز خواهد گشت. اما حقیقت تلخ این است که شرایط آنگونه که مردم تصور می‌کنند نیست. ما امیدواریم دستکم یک واکسن مطمئن و ایمن تا سال ۲۰۲۱ در جهان یافت شود. با این حال، این واکسن به صورت محدود و نه به اندازه جمعیت جهان به بازار عرضه خواهد شد.

سوامیناتان اعلام کرد: هم اینک ۱۰ واکسن کرونا در مرحله پایانی آزمایش ها قرار دارد. از این رو، تعداد واکسن‌هایی که به طور بالقوه توانایی توزیع در بازار را دارند متعدد است. بیشتر مردم موافق آن هستند که توزیع واکسن ابتدا از کادر درمانی و کسانی که در خط مقدم مبارزه با ویروس هستند آغاز شود. پس از این افراد کسانی که در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در خطر بالایی قرار دارند مانند سالمندان و کسانی که از بیماری‌های زمینه‌ای رنج می‌برند باید واکسن را دریافت کنند. دستورالعمل‌های متعددی درباره توزیع واکسن در میان افراد با اولویت‌های مختلف وجود دارد، اما برآورد من این است که افراد سالم و کسانی که در خطر آسیب کمتری قرار دارند مانند جوانان احتمالاً باید تا سال ۲۰۲۲ برای دریافت واکسن صبر کنند.

 

ناتوانی شرکت‌های داروسازی در تولید سریع واکسن کرونا
پیش‌تر آدار پوناوالا، مدیر اجرایی موسسه سروم هند که بزرگترین تولید کننده واکسن در جهان است در مصاحبه با نشریه آمریکایی فایننشال تایمز اعلام کرد: شرکت‌های داروسازی توانایی تولید واکسن کرونا در ابعاد جهانی آن را در کوتاه مدت ندارند.

او تصریح کرد: در بهترین حالت واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون تمام مردم جهان تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی تولید خواهد شد. من درک می‌کنم که مردم جهان بسیار خوشبینانه به مسئله یافتن واکسن موثر برای کووید ۱۹ نگاه می‌کنند، اما هیچ شرکت داروسازی در جهان تاکنون نتوانسته است یک واکسن را در ابعاد جمعیت جهان تولید کند.

 پوناوالا تاکید کرد: در گام نخست ما هنوز به واکسن کرونا دست نیافته ایم و آزمایش‌ها برای یافتن این واکسن همچنان ادامه دارد. با این وجود، حقیقت تلخ این است که حتی پس از کشف واکسن نیز ۴ تا ۵ سال زمان می‌برد که بتوان برای همه جمعیت جهان واکسن کووید ۱۹ را تولید و واکسیناسیون عمومی را تکمیل کرد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:9
اخبار

 

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به بهبود کارایی روش‌های حفظ حریم خصوصی در حوزه سلامت محور مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا شدند.
به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مشایخ، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «بهبود کارایی روش‌های حفظ حریم خصوصی در کاربرد‌های مراقب سلامت مبتنی بر اینترنت اشیا» اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع و مقالات داخلی در این حوزه، تصمیم به مطالعه و تحقیق به منظور ساماندهی و یکپارچه کردن اطلاعات بیماران گرفتیم.

او با بیان اینکه در این طرح یک راهکار برای استفاده امن از یک سیستم یکپارچه پزشکی با حفظ حریم خصوصی ارائه شده است، گفت: در این طرح کاربران فارغ از اینکه در چه منطقه جغرافیایی حضور دارند و تحت پوشش چه بیمه درمانی هستند، می‌توانند از خدمات ارائه شده توسط این مرکز یکپارچه استقاده کنند.

مشایخ اضافه کرد: همچنین با ارائه یک دستورالعمل جدید به نام توافق کلید (که مسئول برقراری ارتباط امن بین کاربر و مرکز ابری ارائه دهنده خدمات پزشکی است) سربار محاسباتی حاصل نسبت به طرح‌های مشابه موجود کاهش یافت.

او با اشاره به روش کار خود در این پروژه گفت: در طرح ارائه شده در این تحقیق یک مرکز واحد در کل کشور در نظر گرفته شد است که مسئولیت کل سامانه را برعهده دارد. وظیفه این مرکز مدیریت واحد‌های درمانی در اقصی نقاط کشور است.

این فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: مراکز درمانی در سراسر کشور می‌توانند با مراجعه به این مرکز مجوز ارتباط با این مرکز را برای بیماران خود دریافت کنند. بعد از این مرحله هر بیماری که به مراکز درمانی محله خود مراجعه کند می‌تواند مجوز ارتباط با مرکز درمانی اصلی را دریافت کرده و از خدمات این مرکز با حفظ حریم خصوصی و به صورت امن بهره ببرد.

مشایخ ادامه داد: یکی از خدماتی که این مرکز می‌تواند به کابران ارائه دهد، استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات سلامت دریافتی از کاربران است. در این طرح مبنا بر این است که با استفاده از ابزار‌های هوشمندی (مانند ساعت‌های هوشمند و انواع سنسور‌هایی که در اینترنت اشیا مرسوم هستند) که به کاربران وصل شده است، اطلاعات حیاتی کاربر به صورت امن به این مرکز درمانی ارسال می‌شوند و در صورتی که سامانه‌ی هوش مصنوعی‌ای که در این مرکز قرار دارد، با توجه به علائم کاربر یک بیماری را برای شخص تشخیص دهد، برای کاربر یک هشدار ارسال خواهد شد و از وی خواسته می‌شود که به مراکز درمانی مراجعه کند.

محقق این طرح اظهار کرد: در کاربرد‌های این چنینی یکی از مهم ترین مسایلی که وجود دارد انتقال امن اطلاعات از کاربر به مرکز درمانی است. یعنی نباید شخص دیگری غیر از فرستنده و گیرنده به اطاعات ارسالی کاربر دسترسی داشته باشد تا کاربر اطمینان حاصل کند که اطلاعات وی افشا نخواهد شد. برای دستیابی به این هدف در پژوهش انجام شده یک دستورالعمل امنیتی ارائه شده است.

او با بیان اینکه از جمله پیچیدگی‌هایی که در کار وجود داشت و باید به آن رسیدگی می‌شد، یکپارچه کردن تمامی مراکزی بود که به صورت مجزا از یکدیگر کار می‌کردند، گفت: همچنین ارائه‌ی راهکاری که در آن کاربران بتوانند مستقل از موقعیت جغرافیایی خود در کشور از این سامانه استفاده کنند، یکی دیگر از پیچیدگی‌های مربوط به طرح ارائه شده بود. 

فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از روش ارائه شده می‌توان در بخش سلامت کشور استفاده کرد تا بتوان علاوه بر یکپارچه کردن پرونده‌های سلامت الکترونیک، از قابلیت‌های هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها استفاده کرد.

او اظهار کرد: برای ادامه‌ی کار می‌توان این پروژه را در مقیاس کوچک و در سطح چندین مرکز درمانی با تعداد محدودی کاربر عملیاتی کرد تا مشخص شود استفاده از این سامانه تا چه حدی در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند به افراد کمک کند. به عنوان مثال می‌توان از این روش برای تشخیص علایم بیماری کرونا بدون مراجعه به پزشک استفاده کرد.

مشایخ با اشاره به مزیت‌های پروژه افزود: یکپارچه‌سازی مراکز درمانی برای بهره‌گیری از یک سیستم واحد هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری‌ها، حفظ حریم خصوصی کاربران در حین استفاده از سیستم تشخیص بیماری، ارائه دستورالعمل توافق کلید با سربار محاسباتی کمتر نسبت به طرح‌های موجود، استفاده از محاسبات ابری و کم کردن سربار محاسباتی در سمت مراکز درمانی از مزایای این پروژه به شمار می‌روند.

او با بیان اینکه تاکنون در کشور چنین طرحی پیاده نشده است، گفت: طرح‌های خارجی، هیچ کدام سناریوی مطرح شده در این تحقیق را مد نظر قرار نداده‌اند و هرکدام به شکلی دیگر سناریویی برای کاربرد خود مطرح کرده‌اند. اما یکی از طرح‌هایی که از نظر برخی از کارکرد‌ها با طرح مورد نظر مشابه است، طرح مربوط به بررسی سلامت افراد توسط ساعت‌های هوشمند شرکت اپل است که با بررسی علائم کاربر، به کاربر توصیه می‌کند که برای بررسی بیشتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

مشایخ تاکید کرد: به دلیل استفاده از محاسبات ابری قدرت بیشتری در پردازش اطلاعات دریافتی از کاربر وجود دارد و با دقت بیشتری می‌توان داده‌های دریافتی را پردازش کرد. از این تحقیق می‌توان برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها به صورت امن با حفظ حریم خصوصی کاربران استفاده کرد.

گفتنی است؛  مسعود صبائی و سلمان نیک‌صفت از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اساتید راهنمای این پروژه بودند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته