• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
ایرانگردی


طول معابر بهسازی شده در قالب طرح بهسازی معابر پیاده رو و احداث مسیرهای دوچرخه به بیش از 121 کیلومتر رسید.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران که در تشریح دستاوردهای اجرایی طرح 500 کیلومتری احداث مسیرهای دوچرخه و بهسازی معابر پیاده رو موسوم به "طرح بهراه" سخن می گفت، با بیان آنکه در پایان هفته سی و دوم اجرای طرح منتهی به یازدهم آبان ماه سال 1399 بیش از 121 کیلومتر از معابر پیاده رو شهر تهران بهسازی و به مسیر ویژه دوچرخه سواری مجهز شده است، افزود: طرح مذکور هم اکنون در بیش از 232 کیلومتر طول از معابر پایتخت در حال اجرا بوده و به لحاظ پراکندگی جغرافیایی، تمام مناطق 22گانه شهر تهران را در بر گرفته است.
وی با بیان آنکه در طرح بهسازی معابر پیاده رو جداول، بتن خشک و افزودنی های لازم براساس یک طرح اختلاط از پیش تعیین شده در اختیار مناطق گذاشته شده و ضمن کنترل کیفیت مصالح در مبداء، هزینه های اجرای طرح به شدت کاهش یافته است، یادآور شد: در واقع همان گونه که مدیریت شهری پایتخت به مدد اجرای طرح بهسازی معابر شهر تهران، از یکی از بزرگترین مصرف کنندگان آسفالت به یکی از مهمترین تولید کنندگان آن در کشور تبدیل شده است، می توان امیدوار بود اجرای طرح 500 کیلومتری بهراه نیز منشاء آثاری مثبت در جهت جهش تولید و البته بهبود وضعیت پیاده روها باشد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، با تاکید بر اینکه دوره فعلی مدیریت شهری پایتخت در بوته نقد و قضاوت آیندگان با تلاش برای توسعه قلمرو عمومی شهر از طریق حذف کارگاه های غیرضروری، ساخت میدان گاه های شهری و البته بهسازی 500 کیلومتر معبر پیاده رو و احداث مسیرهای دوچرخه شناخته خواهد شد، خاطرنشان ساخت تمام این فعالیت ها، تلاشی است تا این شهر 751 کیلومتر مربعی تا حدودی از سلطه خودروها رهایی یابد و به این ترتیب پیاده روی و دوچرخه سواری در میان مدهای مختلف حمل و نقلی پررنگ تر شوند.

دوشنبه 26/8/1399 - 12:58
ایرانگردی

 

معابر 4بوستان منطقه21 رنگ و بوی پاییزی به خود گرفت.

به گزارش اداره روابط عمومی شهرداری منطقه21، مهدی صباغ زاده معاون خدمات شهری و محیط زیست این منطقه درباره جزئیات بیشتر این خبر گفت: معبر چهار بوستان مریم، نرگس، وردآورد و طبیعت با استفاده از برگ های پاییزی همان بوستان ها پوشانده شده است تا شهروندان با عبور و پیاده روی از آن لذت ببرند.

وی هدف از این کار را به تصویر کشیدن جلوه های زیبای این فصل با رویکرد زیبایی بصری شهروندان از مناظر و زیبایی های پاییز عنوان کرد.

صباغ زاده همچنین از نصب "کف پوش لاستیکی یکپارچه در زمین بازی بوستان استقلال" واقع در ناحیه دو منطقه21 به مساحت هزار مترمربع خبر داد.

 

دوشنبه 26/8/1399 - 12:55
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 19 از تعریض خیابان سبلان با رفع ملک معارض واقع در این خیابان پس از نزدیک به 30 سال انتظار اهالی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، علی توکلی با اشاره به قرار گرفتن ملک معارض خیابان سبلان در طرح عقب نشینی از سال 70 اعلام کرد: این ملک معارض، بخشی از زمین متعلق به شهرداری منطقه به پلاک ثبتی 14/227 بود که توسط شخصی تصرف و در سال های گذشته به شکل مسکونی ساخته شده بود.

او ادامه داد: شهرداری این منطقه به منظوررفع تصرف این ملک اقدام به طرح دعوای حقوقی در دادگاه کرده و موفق به اخذ رأی قطعی از حاکم، به نفع شهرداری منطقه شد.

در نهایت نیز با همکاری مجتمع قضایی بعثت رأی اجرا و پس از سال ها انتظار اهالی این خیابان، ملک متصرف تخریب و خیابان سبلان تعریض شد.

توکلی با بیان اینکه موقعیت این ملک معارض در وسط خیابان سبلان باعث بروز چندین تصادف وطبق گفته اهالی منجر به فوت یک موتور سوار و همچنین گره ترافیکی در این خیابان شده بود خاطرنشان کرد: رفع تصرف از ملک مذکور و بازگشایی این خیابان از مطالبات جدی شهروندان، شورایاران و شهرداری این منطقه بود که با تحقق آن مشکل ترافیکی خیابان سبلان رفع و این معبر مواصلاتی تعریض شده است.

ضمن اینکه با توجه به قرارگیری ساختمان و سوله ستاد مدیریت بحران منطقه در این خیابان و بیم عدم خدمات رسانی بموقع به دلیل ترافیک بوجود آمده در خیابان فوق، با تخریب و بازگشایی معبر این مشکل نیز مرتفع شد.

به گفته این مسئول پس از تخریب ملک عملیات جدول گذاری انجام شده و در مرحله اجرای آسفالت است.

دوشنبه 26/8/1399 - 12:52
ایرانگردی

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه4 تهران از اجرای طرح لایروبی مستمر کانال ها ومسیل ها خبرداد و گفت: با اجرای این طرح، آبگرفتگی در سطح معابر به حداقل کاهش خواهد یافت.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 تهران" حمیدرضا فرخی"  با اشاره به اینکه منطقه 4 از قسمت شمالی هم مرز با مناطق یک و 3 است و همین باعث می شود آب مسیل ها و کانال ها از بالادست روانه منطقه 4 شود، افزود: قبل از فرارسیدن فصل بارندگی همه مسیل ها و کانال ها پایش، بررسی و نقاط آبگیر شناسایی شده اند.

 او گفت: منطقه ۴ دارای حدود ۵۰ کیلومتر کانال و مسیل روباز، روبسته و مدفون می باشد که بعضا مسیل ها و کانال ها طبق برنامه زمانبندی لایروبی می شوند و  با اقدامات انجام شده از سوی حوزه خدمات شهری منطقه، آبگرفتگی به حداقل رسیده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست  منطقه 4 در ادامه افزود: مسیل خشایار واقع در خیابان رودخانه  و کانال علم و صنعت  از مهمترین کانال ها و مسیل هایی هستند که با توجه به اهمیت به صورت روزانه لایروبی و کانال های دیگر ماهی 4 تا 5 بار لایروبی می شوند.

او در پایان با بیان اینکه تجمع زباله مهمترین عاملی  است که باعث ایجاد آبگرفتگی در معابر و انهار می شود ، گفت: شهروندان برای تفکیک زباله باید دقت بیشتری به خرج دهند و پسماند خود را روانه انهار نکنند

دوشنبه 26/8/1399 - 12:51
ایرانگردی

 

 

۱۰۰ در صد ماشین آلات برف روب با توجه به بارش های پیش رو از سوی سازمان مدیریت پسماند در منطقه یک مستقر می شوند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک؛ مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در بازدید سر زده از سایت مرکزی برف روبی منطقه یک که با حضور مانی جعفریان معاون خدمات شهری منطقه انجام شد، اظهار داشت: کلیه درخواست های منطقه یک مبنی بر تامین ماشین آلات برف روبی که قرار بود طی چند مرحله از طرف سازمان مدیریت پسماند به منطقه یک واگذار شود با توجه به موقعیت جوی و جغرافیایی شمال تهران به طور کامل به همراه اپراتورها در منطقه مستقر می شوند.

وی ضمن ابراز رضایت از آمادگی و تمهیدات شهرداری منطقه یک برای مدیریت بارش ها بویژه عملیات برف روبی تصریح کرد: برای جلوگیری از کوچکترین وقفه در خدمات رسانی، اکیپ عملیات سوخت رسانی و در صورت لزوم تعمیر ماشین آلات با پشتیبانی کامل، در سایت برف روبی مستقر و به صورت شبانه روزی به خدمات رسانی مشغول می شوند.

گفتنی است؛ در این بازدید از سایت برف روبی ناحیه ۵ واقع در دارآباد نیز بازدید شد و مجید صالحی شهردار این ناحیه به ارائه گزارش کاملی از اقدامات اجرا شده و همچنین تمهیدات لازم برای حفظ سلامتی نیروهای برف روب در راستای پروتکل های بهداشتی پرداخت.

دوشنبه 26/8/1399 - 12:48
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک فوق تخصص کنترل و درمان درد از رفتار اشتباه بسیاری از مردم هنگام مواجهه با کمر درد سخن گفت.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن محمدی فوق تخصص کنترل و درمان درد درباره شایع‌ترین کمر دردها اظهار کرد: شایع‌ترین کمر دردها ناشی از کشیدگی و پارگی عضلات، آرتروز و دیسک‌های کمری است و به دلیل سبک زندگی امروزی ۹۰ درصد مردم در گروه‌های سنی مختلف این عارضه را تجربه می‌کنند.

او بیان کرد: افرادی که به بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها مبتلا می‌شوند، بیشتر به کمر درد دچار می‌شوند که باید درمان‌های اساسی انجام دهند.

علل ایجاد کننده کمر درد

این فوق تخصص کنترل و درمان درد افزود: اختلالات ستون فقرات، بیماری دیسک بین مهره‌ای، تاندون‌ها و عضلات از علل ایجاد درد کمر هستند و ممکن است کمر درد منشاء عصبی و درگیری اعصاب کانال نخاع داشته باشد. در بین علل کمر دردها، دیسک بین مهره‌ای از همه شایع‌تر است.

محمدی با بیان اینکه کمر درد می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد و افراد را از انجام دادن فعالیت‌ها و کار‌های روزانه باز دارد، گفت: بسیاری از افراد هنگام مواجهه با درد کمر به طور معمول کمر خود را ماساژ می‌دهند و نمی‌دانند که با این کار ممکن است به کمر و ستون فقرات خود آسیب برسانند.

او تاکید کرد: استراحت، بهترین درمان است و می‌تواند کشیدگی‌ها و آسیب‌های مزمن ناحیه کمر را رفع کند، ولی استراحت نباید به این معنا باشد که فرد طولانی مدت در رختخواب بماند، زیرا نه تنها کمکی به کاهش درد نمی‌کند بلکه کمردرد را هم تشدید می‌کند. تناسب اندام یکی از راز‌های سلامتی جسم است و تاثیر چشمگیری در جلوگیری از ابتلا به کمردرد‌های ناشی از اضافه وزن دارد.کمردرد شایع‌ترین درد بین افرادی است که از اضافه وزن رنج می‌برند.


این فوق تخصص کنترل و درمان درد تصریح کرد: نشستن‌های طولانی مدت فشاری مزمن برای کمر است و بیرون‌زدگی دیسک را به همراه دارد، افرادی که مجبور هستند به مدت طولانی پشت میز بنشینند، باید زمانی را برای ورزش کردن و کش و قوس دادن بدن خود اختصاص دهند.همه افراد باید روزانه فعالیت بدنی داشته باشند.

محمدی یادآوری کرد: اگر با استراحت و کاهش وزن کمردرد بهبود پیدا نکرد، افراد باید به کلینیک‌های درد مراجعه کرده  تا برای آن‌ها فیزیوتراپی، اُزن تراپی، لیزر درمانی انجام شود. جراحی آخرین مرحله درمان این بیماری است.

دوشنبه 26/8/1399 - 7:48
اخبار

 


حریریچی گفت:خبر خوشحال کننده این است که در یکی دو هفته آینده حتما واکسن کرونای تولید شده را در فاز انسانی قرار خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره ماجرا واکسن کرونا اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران درکنسرسیوم قرار دارد که سازمان بهداشت جهانی تشکیل داده است. حدود ۱۸ شرکت معتبربرای واکسن کرونا وجود دارد که برای کشور‌هایی که عضو این کنسرسیوم شدند توزیع شود.

او گفت:ما جز این کنسرسیوم هستیم که ۱۸ شرکت عضو آن هستند. برنامه تمام کشور‌ها برای یکسال آینده این است که حدود ۲۰ درصد از واکسن مورد نیاز مردمشان را تامین کنند. این ۲۰ درصد شامل افراد بالای ۶۰ سال، همچنین بیماری‌های صعب العلاج، کادر درمان در معرض این آسیب هستند، می شود. هیچ کشوری تا ۶ ماه آینده برنامه‌ای درمورد واکسیناسیون افراد زیر ۵۰ سال ندارند به طور مثال کشوری مانند انگلستان افراد زیر ۵۰ سال را در اولویت یازدهم خود قرارداده است.

حریرچی بیان کرد:جمهوری اسلامی و وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام داده و  ما را درکنسرسیوم بهداشتی خود قرار داده که می توانیم از واکسن‌های تولید شده انتخاب کرده و استفاده کنیم. خبر خوشحال کننده این است که در یکی دو هفته آینده حتما واکسن تولید شده را در فاز انسانی قرار خواهیم داد.

او گفت: مراحل مطالعاتی هم طی می شود و در صورت نیاز استفاده می شود. شرکت فایزر یکی از این چند تا شرکت‌ها است، اما هنوز اعلام نشده که از سبد کدام شرکت می توان استفاده کرد.خوشبختانه ما جزو کشور‌هایی هستیم که می‌توانیم از هر سبد به طور دلخواه انتخاب کرده و آن چرا که برای سلامتی مردمان مد نظر است، استفاده کنیم.

دوشنبه 26/8/1399 - 7:47
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

دانشمندان انگلیسی با انجام آزمایش‌های بالینی و استفاده از هوش مصنوعی پی بردند که یک داروی دم‌دستی تا دو سوم احتمال مرگ بیماران کرونایی را کاهش می‌دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل، دانشمندان انگلیسی برای مقابله با کرونا سلاحی جدید کشف کردند. این دانشمندان معتقدند که داروی آرتروز بیش از دو سوم مرگ و میر بیماران کرونایی را کاهش می‌دهد.

محققان یک شرکت انگلیسی با تجویز داروی آرتروز احتمال مرگ بیماران کروانایی که در بیمارستان‌ها بستری هستند را تا ۷۰ درصد کاهش دادند. در تحقیقات مشاهده شد که باریسیتینیب در افراد سالمندی که دچار کرونای متوسط یا شدید شده بودند، بسیار موثر عمل کرد.

باریسیتینیب دارویی است که برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود و حدود سه سال است وارد بازار شده است. این دارو در چند ماه گذشته و اوایل همه گیری کرونا نیز به عنوان درمانی جدید برای کرونا مورد استفاده قرار گرفت، اما استفاده از آن در درمان بیمارن کرونایی به طور جدی پیگیری‌ نشد.

اکنون دانشمندان با انجام آزمایش‌های بالینی و استفاده از یک برنامه هوش مصنوعی پیش بینی کردند که این دارو می‌تواند عفونت ریه‌ها را کاهش دهد.

جاستین استبینگ، پروفسور کالج امپریال انگلیس گفت: داروی آرتروز می‌تواند جان صد‌ها بیمار مبتلا به کرونا را نجات دهد.

او ادامه داد: تنها دو داروی دگزامتازون و باریسیتینیب برای درمان بیمارن کرونایی موثر هستند. در گزارش‌های پیشین اعلام شده بود داروی استروئیدی دگزامتازون نیز تا ۳۳ درصد احتمال مرگ ناشی از کرونا را کاهش می‌دهد. 

دوشنبه 26/8/1399 - 7:46
اطلاعات دارویی و پزشکی

 


پژوهش‌های دانشمندان سنگاپوری از طریق شبیه سازی نشان داد که سرفه می‌تواند قطرات تنفسی را بیش از ۲ متر پراکنده کند.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سی‌ان‌ان، ویروس کرونا همچنان در حال قربانی گرفتن روزانه است و اسرار و معما‌های حول و حوش آن از زمان پیدایش، دانشمندان را سر درگم کرده است.

پژوهشی از طریق شبیه‌سازی، نشان داد فردی که سرفه می‌کند می‌تواند قطراتی را تا بیش از ۶ فوت (۲ متر) پراکنده کند و هر فرد کوتاه قدتر از کسی که سرفه کرده، ممکن است در مسیر سقوط ذرات پراکنده شده از سرفه قرار گیرد. موضوع ذرات بزاق پرتاب‌شده در اثر سرفه در دوران پاندمی کرونا، توجه بسیاری از دانشمندان را به خود جلب کرده است.

از سوی دیگر در مطالعه جدید انتشار یافته در ۳ نوامبر در مجله «فیزیک مایعات» آمده است که خطر انتشار کرونا از طریق قطرات پراکنده شده در اثر سرفه، درمحیط‌های بیرونی استوایی متفاوت هستند.

یکی از پژوهشگران این تحقیق نوشته است: چه بسا خردسالان در مقایسه با بزرگسالان، با توجه به مسیر سقوط این ذرات، بیشتر در معرض ابتلا قرار داشته باشند.

در این تحقیق توصیه شده است نوجوانان و بزرگسالان کوتاه قد باید فاصله بیش از ۲ متر را با افراد قد بلندتر از خود داشته باشند.

ماسک‌های طبی قادر به جلوگیری از پخش ذرات بزرگ هستند و به همین دلیل هم استفاد از آن‌ها توصیه شده است.

پژوهندگان آژانس علوم و فناوری سنگاپور، شبیه ‌سازی‌هایی را از مسیر حرکت قطرات پراکنده‌شده از افراد هنگام سرفه در کنار فردی که فاصله نزدیکی از او دارد، ساخته‌اند. این شبیه‌ سازی با قطراتی با حجم‌های گوناگون در دمای‌های مختلف، رطوبت نسبی، سرعت باد و فواصل متفاوت بین فرد سرفه‌کننده و فردی در نزدیکی او انجام گرفته است. بر اساس این مطالعه جدید، زمانی که سرعت وزش باد به ۲ متر در ثانیه یا ۴ مایل در ساعت می‌رسد، مسافتی که قطرات پراکنده شده با حجم تقریبی ۱۰۰ میکرومتر و ۱۰۰۰ میکرومتر می‌توانند طی کنند به ۲۱.۶ فوت و ۴ فوت پیاپی در دمای ۳۰ درجه برسد.

برای قطره ۱۰۰ میکرو متری، این مسافت حرکت از ۳ فوت بدون وزش باد به ۲۲ فوت هنگام وزیدن باد با سرعت ۶.۷ مایل در ساعت می‌رسد.

این تحقیق در بردارنده برخی محدودیت‌هاست ازجمله اینکه صرفا نتایج متکی بر شبیه‌ سازی‌ها است و نه آزمایش در زندگی حقیقی. هنوز میزان تاثیر دمای اطراف و رطوبت بر توان ادامه حیات ویروس کرونا روشن نیست.

گفتنی است؛ این نخستین‌بار نیست که یکی از نمونه‌های شبیه ‌سازی، نشان داده که قطرات ناشی از سرفه می‌تواند تا بیش از ۶ فوت حرکت کند. پژوهشی جداگانه از قبرس که ماه مه گذشته منتشر شد، نشان داد که وزش نسیم ملایم می‌تواند برخی از قطرات را تا ۱۸ فوت هم با خود ببرد.

 

دوشنبه 26/8/1399 - 7:43
بهداشت روانی

 

 


توجه به شادی و نشاط سالمندان نقش غیر قابل انکاری در حفظ سلامتی و طول عمر و افزایش امید به زندگی در آن‌ها خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دوران سالمندی یکی از دوران حساس زندگی و به عبارتی دوره زنده شدن و تکرار حساسیت‌هایی مشابه سنین کودکی است.

دوره‌ای که تقریبا تمامی رفتارها و برخوردهای افراد مثل دوره کودکی سریع و با حساسیت شکل می‌گیرند و البته تفاوت ‌های بسیاری هم در این دو دوره مشاهده می‌شود.

زود رنجی سالمندان اتفاقی طبیعی و معمول در این دوره از زندگی محسوب می‌شود و اطرافیان فرد سالمند باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تنش و درگیری در حضور او به کار بگیرند.

بسیاری از افراد از ورود به دوره سالمندی ترس و هراسی عجیب دارند و علت آن به تفکر قالبی با عنوان کاهش کارایی و اثربخشی در دوره سالمندی و پیری بازمی‌گردد و البته از بین رفتن چنین هراسی به عوامل مختلفی بستگی دارد.

احترام گذاشتن به سالمندان و داشتن رفتاری همراه با احترام و همچنین محبت و مهربانی در برخورد و رفتار با فرد سالمند به او این احساس را تزریق می‌کند که هنوز هم برای دیگران مهم و قابل ارزش و احترام است.

از افسردگی سالمندی غفلت نکنید
بروز این احساس که حتی اگر روزی توان انجام ساده‌ترین کارها مثل لباس پوشیدن و انجام کارهای شخصی را هم نداشته باشیم حس خوشایندی نخواهد بود و یکی از مهمترین نکات مراقبت از سالمندان جلوگیری از شکل‌گیری چنین تفکراتی است.

ژیلا آهنگرزاده روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک اظهار کرد: افراد در دوره سالمندی روحیه‌ای به مراتب  حساس‌تر از دیگر دوره‌های زندگی دارند و نیازمند مراقبت و نگهداری بیشتر ودقیق‌تری هستند.

او اضافه کرد: احترام و محبت به سالمندان در نظر آن‌ها از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و گاهی کوچکترین بی‌احترامی به سالمندان، آن‌ها را دچار افسردگی و استرس شدید خواهد کرد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در ادامه تصریح کرد: احترام به سالمندان حس ارزنده بودن را در آن‌ها ایجاد کرده و از ایجاد فکر بی‌فایده بودن در پدربزرگ و مادربزرگ ها جلوگیری خواهد کرد و در نتیجه نشاط و شادابی و همچنین افزایش امید به زندگی در این گروه را به دنبال می‌آورد.

آهنگرزاده به تأثیر حاضر شدن فرد سالمند در جمع دوستان هم سن و سال او اشاره کرد و گفت: دیدار مستمر سالمندان با دوستان و همکارانی که با آن‌ها خاطرات مشترک دارند، به تلطیف روحیه و افزایش شادی در او  کمک موثر و قابل توجهی خواهد کرد.

سندروم آشیانه خالی را بشناسید
پرنده‌ای را در نظر بگیرید که چندین جوجه دارد و با بزرگتر شدن جوجه‌ها هر کدام به سویی می‌روند و او تنها می‌ماند که تشبیه این اتفاق به زندگی انسان بی‌  مناسبت و بی دلیل نیست.

آهنگرزاده همچنین یادآور شد: در دوره سالمندی یک اختلال و شبه بیماری به نام سندروم آشیانه خالی داریم و خانه و آشیانه سالمند همانند پرنده‌ای است که با رفتن فرزندانش تنها می‌ماند و تنهایی و نداشتن همدم و فردی همدل و بی‌اهمیتی اطرافیان و نزدیکان روحیه فرد سالمند را کسل و بیمار می‌کند.

او با اشاره به نقش توجه به استقلال افراد در دوره سالمندی و همچنین توجه به حفظ حریم شخصی فرد سالمند تاکید کرد: به همان اندازه که مراقبت از سالمندان و سر زدن منظم به آن‌ها اهمیت دارد، به همان اندازه هم رعایت حریم خصوصی آن‌ها مهم و قابل احترام است.

این روانشناس بالینی اظهار کرد: فرد در دوره سالمندی در هشتمین و آخرین مرحله زندگی روانی و اجتماعی قرار دارد و در این دوره به بررسی گذشته خود می‌پردازد و اگر از زندگی احساس رضایت داشته باشد دوره سالمندی خوبی را سپری می‌کند و اگر از وضعیت گذشته خود راضی نباشد، روحیه او کسل شده و در برخی از مواقع به خود آسیب می‌رساند.

«خودکشی» نتیجه حس نارضایتی و بی‌فایده بودن سالمندان
اعلام رضایت از نحوه زندگی که فرد سالمند در گذشته پشت سر گذاشته است، حس امیدواری را در او ایجاد کرده و از ایجاد افکار باطل و آسیب زننده در او جلوگیری می‌کند.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: در برخی از موارد متاسفانه عدم رضایت فرد سالمند از زندگی گذشته و وضعیتی که دارد، به خودکشی و افکاری برای پایان دادن به زندگی او منجر می‌شود و بیان خاطرات خوب و شیرین زندگی سالمند و مفید نشان دادن او در هر شرایطی از مهمترین راه‌های افزایش امید به زندگی سالمندان به شمار می‌رود.

او همچنین اضافه کرد: کلام و رفتار محبت آمیز با سالمندان و همچنین همراهی آن‌ها در انجام و تحقق کارهای مورد علاقه‌شان روحیه این افراد را تقویت کرده و از بروز افسردگی و اضطراب و وسواس فکری درباره اینکه در این دوره ناتوان هستند خودداری خواهد کرد.

این روانشناس بالینی بیان کرد: در نظر داشته باشید که فرد سالمند در کنار اینکه باید تغذیه کافی و مناسب داشته باشد و رژیم غذایی مفیدی برای او تعیین شود، به محبت و مهربانی و صبوری شما بیشتر از هر چیز دیگری نیاز دارد.

آهنگرزاده همچنین تاکید کرد: بهانه‌گیر شدن در دوره سالمندی اتفاقی بدیهی و عادی محسوب می‌شود و اطرافیان فرد سالمند باید با بهره‌مندی از حضور موثر یک مشاور و روانشناس آگاه و خوب ترفندهای مناسب و جالبی را برای رفع این بهانه‌ها به کار بگیرند.

او با اشاره به اهمیت مشارکت دادن سالمندان در زندگی خانوادگی تصریح کرد: یکی از چالش‌های اصلی که پیش روی افراد سالمند قرار دارد، موضوع کنار گذاشتن آن‌ها در این دوره و عدم بهره‌مندی از تجربیات ارزنده و سازنده‌شان است و نوسان روحی و روانی سالمندان در بسیاری از موارد به این مسئله مربوط می‌شود.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه یادآور شد: توجه به تغذیه، تفریح و سرگرمی، ورزش مناسب با سن و همچنین همدلی و همراهی با فرد سالمند از جمله راهکارهای ساده و آسانی هستند که رعایت سلسله‌وار آن‌ها به حفظ نشاط و شادابی فرد در دوره سالمندی کمک می‌کند.

آهنگرزاده اضافه کرد: اگر پدر یا مادر سالمند شما و یا پدربزرگ و مادربزرگتان با شما زندگی نمی‌کند بهتر است فضای خانه او را متناسب با توانایی‌های جسمی او مرتب و تجهیز کنید و البته از نظر خود او نیز حتما مشارکت بگیرید.

سالمندان گنجینه‌های ارزشمند و گرانبهایی هستند که حضور پربرکت آن‌ها رنگ و روح زندگی را عوض می‌کند و مراقبت از این گنجینه‌ها بدون هیچ تعارفی از ضروریات زندگی پر دردسر امروزی به شمار می‌رود.

 

دوشنبه 26/8/1399 - 7:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته