• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 فرمول‌هایی برای حال خوب کودک در روزهای کرونایی
در دوران کرونا کودکان ممکن است دچار برخی آسیب‌های روانی شوند که با برخی راهکار‌ها می‌توان از آن پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،با شیوع کرونا روال عادی زندگی را به طور کل تغییر داده است. افراد اعم از والدین و دانش آموزان مجبور هستند به دلایل خاصی در خانه بمانند و شرایط سختی را تحمل کنند. همین امر موجب شده است که شرایط روانی نامناسبی  افراد را احاطه و آن ها را نگران و مضطرب  کند. از طرفی ویروس کرونا بزرگ و کوچک نمی شناسد و کودکان را هم درگیر می کند حالا در روزهایی که محدودیت های کرونایی بیش از پیش اعمال شده است و همه باید در خانه بمانیم شرایط برای کودکان سخت تر خواهد شد، کودکان ماه هاست که رنگ مدرسه و بازی با هم سن و الان خود را ندیده اند و بسیاری از آنها طمع شیرین مدرسه با دوستان را نچشیده اند و مجازی مدرسه را آغاز کرده اند.

آمنه دقیقی خداشهری، متخصص روانشناسی بالینی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان،درباره سلامت روان کودکان اظهار کرد: ماه هاست جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با پدیده‌ منحوس کرونا است، پدیده‌ای که توانسته سبک زندگی افراد و جوامع مختلف را تغییر دهد.

وی افزود: در واقع کرونا  به دلیل ناشناختگی و ابهامات فراوان خود اثرات نامطلوب زیادی را برای آحاد جامعه وارد کرده است. تعطیلی بسیاری از مشاغل، مشکلات اقتصادی و آثار روانی منفی زیادی را  به سبب خانه نشینی خانواده‌ها و فرزندانشان ایجاد کرده است. همچنین کرونا موجب شده هزینه‌های سنگینی بر مردم پیرو تهیه‌ اقلام مبارزه با ویروس تحمیل شود .

 

عواض روحی کرونا برای کودکان
متخصص روانشناسی بالینی کودک و نوجوان گفت: در این میان یکی از موضوعات مهمی که خود به تنهایی باعث افزایش بار روانی بر خانواده‌ها می‌شود، تغییراتی است که در سبک زندگی فرزندان رخ می دهد و خود باعث نگرانی بیش از پیش والدین می‌شود. تغییراتی که در رفتار‌های هیجانی و عاطفی، روانی کودکان ظاهر می شود و محیط خانواده را دستخوش تغییر می کند ، در ماه‌های اخیر شاهد حضور والدین و کودکانشان در مراکز، مطب‌ها و کلینیک‌های مشاوره روانشناسی کودک بودیم که اغلب به دلیل موضوعاتی از قبیل ترس، اضطراب، وسواس، افسردگی و بی انگیزگی  جهت حل  مشکلات  مراجعه می کنند.

دقیقی خداشهری بیان کرد: درواقع صحبت در خصوص کودکانی است که هنوز نتوانستند مفاهیمی مانند صبر و طاقت را در خود بیابند و نهادینه کنند تا بتوانند در برابر این ویروس منحوس مقاومت و سازگاری روانی بیشتری نشان دهند.از سویی دیگر دگرگونی‌ها در برنامه‌های تحصیلی و تفریحی کودکان موجب شده  است تا آنان بیشتر و از زوایای متعدد تحت تاثیر آثار مخرب و سو این مسئله قرار گیرند و در مقابل پدیده‌ی کرونا صدمه ببینند.

وی گفت: در حال حاضر کودکانی را مشاهده می کنیم که به شدت دچار وسواس شده  اند و زندگی عادی آن‌ها دچار خلل شده است. قطعا این اثرات منفی تنها کودک را  ناراحت نمی کند بلکه، اثرات منفی آن گریبانگیر تمام افراد خانواده خواهد شد. والدینی که پیش از این در ایام مدارس فرصت استراحت و تجدید قوا را در هنگام حضور کودک در مدرسه می‌یافتند اکنون با مصرف انرژی مضاعف هنگام برگزاری کلاس‌های آنلاین روبرو هستند که همین امر خود موجب بحث و جدل‌های جدیدی میان فرزندان و خانواده‌ها شده است.



 تلفن همراه شخصی برای کودکان نخرید
 متخصص روانشناسی بالینی کودک و نوجوان گفت:‌ یکی دیگر از اتفاقات منفی در اختیار قرار گرفتن ابزار‌های الکترونیکی چون موبایل و تبلت و کامپیوتر نزد دانش آموزان و گا‌ها استفاده‌ نا به جای آن‌ها از این ابزار است. در این برهه‌ زمانی بسیار مشاهده شده است.

خدادقیقی شهری تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات نامرتبط با سن کودک می‌تواند مانند یک شوک عمل نمکند وده و ناهنجاری‌های بسیاری را پیش روی خود داشته باشد و بنیان خانواده و در نهایت جامعه را تحت تاثیر  آثار منفی قرار دهد. لذا به والدین خانه و مدرسه، مسئولین ذی صلاح توصیه‌ اکید می‌شود که از کرونا و آثار مخرب آن در فرزندان و گروه‌های پر خطر غافل نباشند و از هیچ تلاشی جهت آگاه سازی جامعه در مقابله با آثار مخرب این پدیده کوتاهی نکنند.

وی گفت:‌مثال والدین بدانند که ابزار‌های الکترونیکی مانند موبایل و تبلت،کامپیوتر برای افراد زیر ۱۸ سال نباید جزء وسایل شخصی باشند و بهتر است از این ابزار‌های همه‌‌‌ افراد خانواده استفادهکنند همچنین والدین محیط منزل را با استفاده از مواردی مانند موسیقی، بازی و جشن‌های خانوادگی تبدیل به محیطی با نشاط و دوست داشتنی برای فرزندان کنند تا از آثار مخرب این پدیده‌ی آسیب زا هر چه بیشتر مصون شوند. 

او بیان کرد:در واقع اضطراب و بی انگیزشی کودکان معمولا در اثر مشکلاتی که برای خانواده ها ایجاد شده به وجود آمده است.در حال حاضر کودکانی هستند که به شدت دچار وسواس شدند و حتی اجازه به دیگران نمی دهند که به آن ها نزدیک شوند. اضطراب و بی انگیزی به دلیل همین موضوع موجب شده است و اوج و فرود‌های ناگهانی در کودکان ظاهر شود و این تاثیر منفی خانواده را هم تحت تاثیر قرار می دهد..


درباره مرگ های کرونایی با کودکان صحبت نکنید
پوریا پژوهان فر دانشجوی دکتری روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا  می‌تواند برای تمام کودکان و نوجوانان چه بسا برای افرادی که در گذشته روحیه خوبی داشتند، تاثیر بگذارد. اهمیت نقش خانواده در همراهی کردن کودکان و نوجوان از گذشته هم بیشتر شده است. حتی اولیا مربیان و معلمان هم می‌توانند به خوبی در این امر موثر واقع شوند و فوری مشکلات کودکان را شناسایی و آن را رفع کنند.

وی افزود:‌در این بین سن کودک بسیار مهم است زیرا شرایط را برای خانواده‌ها سخت‌تر خواهد کرد و به تبع آسیب‌های روانی بیشتری نسبت به بزرگسالان بر آن‌ها خواهد گذاشت، در حالی که اختلالات روانی کودکان تنوع بیشتری دارد و مباحثی که در خانواده‌ها بیان می‌شود می‌تواند به سرعت بر روح و روان کودکان اثر بگذارد. بهتر است خانواده‌ها در مورد کرونا و مرگ و میر‌ها کمتر صحبت کنند.

 

او افزود: ممکن است مشکلاتی اعم از افت تحصیلی، گوشه گیری، افسردگی‌های شدید، اضطراب، ترس از دست دادن نزدیکان در کودکان رخ دهد به همین دلیل محافظت از کودکان و نوجوانان اصولا باید به صورت تعادل صورت بگیرد. زیرا برخی خانواده‌ها کودکان خود را می‌هراسند، یا از روش هایی به صورت تنبیه‌ استفاده می‌کنند، که می‌تواند عواقب خطرناک خود را داشته باشد همچنین والدین فشار‌های روانی خود را باید بیشتر کنترل کنند تا بتوانند آثار روانی کرونا بر کودکان را کمتر کنند.

 

دوشنبه 3/9/1399 - 12:54
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک متخصص بیماری های عفونی گفت: در شرایط فعلی نیازی به استفاده از دو ماسک برای پیشگیری از کرونا نیست.
مهری نیک بین، متخصص بیماری های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از ۲ ماسک در روزهای کرونایی اظهار کرد: در شرایط فعلی نیازی به استفاده از دو ماسک برای پیشگیری از کرونا نیست، زیرا تنها با زدن یک ماسک هم فرد می تواند به خوبی از خود  در برابر این بیماری مراقبت کند.

او افزود: افراد تنها با زدن دو ماسک موجب بسته شدن مسیر درست دم و بازدم خود می شوند؛ همین امر موجب می شود اکسیژن لازم به آنها نرسد.

این متخصص بیماری های عفونی گفت: افرادی که بیماری های زمینه ای دارند حتما باید از ماسک فیلتردار استفاده کنند و تا حد ممکن از منزل خارج نشوند. در این بین افرادی که از سلامتی کامل برخوردار هستند، نیازی ندارند  از ماسک‌های فیلتردار استفاده کنند.

نیک بین بیان کرد: فراموش نشود که ماسک‌ها محافظت محدودی دارند و با وجود استفاده از آن‌ها باید فاصله خود را با دیگران حفظ کرده و دست‌های خود را مرتب بشویید.

 

با شیوع ویروس کرونا کشور‌های مختلف نکاتی را مبنی بر روش صحیح ماسک زدن به مردم توصیه کردند، بسیاری از افراد در محیط‌های خارج از خانه از ماسک استفاده می‌کنند، اما آن‌ها نمی‌دانند که روش‌های استفاده ناصحیح ماسک تأثیری در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارد.

اگر برای جلوگیری از ویروس کرونا می‌خواهید از ماسک استفاده کنید، باید توجه کنید که سازمان جهانی بهداشت استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای را توصیه نمی‌کند. اما اگر در محیطی بودید که ویروس وجود داشت و به هیچ وجه به ماسک‌های استاندارد دسترسی نداشتید، می‌توانید از ماسک با دو لایه پارچه نخی استفاده کنید.

شست و شوی مجدد ماسک‌ها به منظور استفاده دوباره آن‌ها کار نادرستی است؛ چراکه به دلیل بازشدن منافذ الیاف موجود در ماسک و همچین تغییر در ساختار فیزیکی و شیمیایی، ماسک قابلیت تاثیرگذاری خود را از دست داده و دارای آلودگی شدید ویروسی یا میکروبی خواهد شد.

 بر اساس استاندارد‌های موجود، عمر مفید استفاده از ماسک‌ها حداکثر ۸ ساعت است. حتی معتبرترین شرکت‌های تولیدکننده ماسک به هیچ وجه توصیه نمی‌کنند که از ماسک تولیدی آن‌ها بیشتر از یک بار یا ۸ ساعت استفاده کرد.

به یاد داشته باشید که هر زمان احساس کردید ماسک‌ها مرطوب شده اند، باید آن‌ها را تعویض کنید، در غیر این صورت این ماسک‌ها مکان مناسبی برای تجمع ویروس کرونا خواهند بود. افراد معمولا به دنبال ماسک‌هایی می‌گردند که با عنوان ماسک فیلتردار در بازار معروف شده است. اما بافت پارچه‌ای روی ماسک نقش اصلی را در جلوگیری از ذرات تنفسی دارد، این ماسک‌ها به علت آلودگی هوا در محیط‌های کاری یا محیط آزاد ساخته شده است.

خیلی از افراد این روز‌ها علاقه زیادی به استفاده از ماسک‌های به اصطلاح ( فیلتردار) دارند، اما این ماسک به علت اینکه بازدم فرد از شیر یک طرفه نصب شده روی ماسک خارج می‌شود و احتمال دارد تا فرد سالم در معرض خطر انتشار قطرات تنفسی عطسه یا سرفه افراد مبتلا به کرونا قرار بگیرد؛ بنابراین هیچ نقش حفاظتی ندارد. پس تهیه اینگونه ماسک‌ها با قیمت گران به هیچ وجه برای عامه مردم توصیه نمی‌شود.

دوشنبه 3/9/1399 - 12:52
اخبار

 


نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: هر واکسنی باید ۴ فاز را طی کند تا مورد تایید قرار بگیرد، واکسن کرونا نیز پس از گذراندن چهار فاز حیاتی وارد بازار می‌شود.
علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند اصلی گذراندن مراحل تولید واکسن کرونا اظهار کرد: تقریبا کرونا روی ۸۵ درصد افراد بدون علامت ظاهر می‌شود و اگر بخواهند دارویی را در کار آزمایی، بالینی کنند باید در یک شرایط یکسان با یک گروه شاهد آزمایش را انجام دهند؛ یعنی به افرادی که تست کرونای آن‌ها مثبت شده دارویی داده نشود؛ از طرفی گروه مورد آزمایش هم نباید هیچ دارو و مکملی را دریافت کنند تا روز موعد آزمایش فرا رسد.

فاطمی بیان کرد: برای این که واکسنی تولید شود باید  عامل بیماری زا مانند ویروس یا باکتری را شناسایی کرده و قطعاتی از آن ها را به صورت  ضعیف یا کشته شده ( آنتی‌ژن ) به بیمار تزریق کنیم، بعد سیستم دفاعی بدن  شروع می‌کند به پادتن ساختن، همان پادتنی که می‌تواند در برابر حملات ویروس، خودی نشان دهد.

او گفت: در واکسن‌هایی که ضد ویروس مانند  ویروس کرونا هستند به همین شکل بوده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت. آنتی‌ژن‌های کرونا تحت شرایط خاصی ساخته و به بیمار تزریق می‌شوند تا سیستم ایمنی و دفاعی بدن را وادار به پاسخگویی کنند.

فاطمی بیان کرد: به محض این که این نوع واکسن ها ساخته می شوند باید بررسی‌های دقیق تری را از نظر کیفیت روی آن ها انجام داد.  آنتی‌ژنی که از ویروس و قطعات آن گرفته می شود و به بیمار تزریق خواهد شد، ممکن است موجب حساسیت‌های شدید بدنی در او شود.

او افزود: به همین دلیل فرد بیمار ممکن است در اثر ابتلای به کرونا فوت نکند، اما واکنش‌هایی که به ماده آنتی‌ژن نشان  می‌دهد حتما دچار حساسیت‌های شدید و یا حتی مرگ می شود، که البته این موضوع در تولید روند برخی واکسن‌ها رخ داده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: به همین دلیل این نوع واکسن‌ها به دلیل واکنش‌هایی که نشان می‌دهند در میانه راه متوقف شده و ادامه پیدا نمی‌کنند. عملا یک نوع واکسن و دارو باید ۴ فاز را طی کند تا مورد تایید قرار بگیرد. اغلب واکسن‌هایی که ما می‌شناسیم توانسته اند فاز ۳ را پشت سر بگذارند و فاز ۴ هم بعد از عرضه عمومی دارو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 

فاطمی تصریح کرد: در حال حاضر صحبت سر واکسن‌هایی است که بالای ۹۰ درصد می توانند پاسخ مثبت به ایمنی بدن فرد بیمار بدهند، البته مشکل اساسی این واکسن‌ها نبودِ مکان مناسب برای نگهداری آن‌هاست که باید در شرایط منهای ۷۰ درجه نگهداری شوند. به همین دلیل هر کسی که ادعای تولید واکسن می‌کند باید تمام احتیاط‌ها را در نظر بگیرد.

 

دوشنبه 3/9/1399 - 12:51
خواص خوراکی ها


گردو یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌هایی است که مصرف زیاد آن می تواند بر روی کبد و سایر اندام‌های دستگاه گوارش فشار وارد کند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک،اولگا کوربووا متخصص تغذیه روسیه در خصوص مصرف گردو بیش از اندازه گفت: درخت این میوه مفید می‌تواند به ۲۵ متر ارتفاع و ۴۰۰ سال عمر کند، امروزه در قفقاز، آسیای میانه و مدیترانه گردو کشت می‌شوند و یونانی‌ها گردو را به عنوان آجیل "سلطنتی" می‌نامیدند، زیرا این میوه ارزش بالایی بسیاری دارد و معمولا آن را  به قیمت زیادی به فروش می رسانند.

همچنین در گذشته اجداد ما از رنگ‌های گردو برای ایجاد رنگ موهایی با تناژ قرمز یا قهوه‌ای استفاده می‌کردند.

 اگر مشکل خواب و استراحت دارید این خوراکی می‌تواند به عنوان غذای کمکی در کنار شام قرار گیرد و با ملاتونین غنی در خود هورمونی را که به خوابیدن و برخواستن به شما کمک می‌کند ترشح کند.

 گردو علاوه بر فواید بسیار می‌تواند مضر نیز باشد، زیرا این محصول برای افراد ریسک پذیر می تواند ایجاد  آلرژی نسبتاً قوی داشته باشد، بنابراین مصرف این مواد غذایی باید و به تدریج در رژیم غذایی باشد تا  واکنش بدن را کنترل کند.

 افرادیکه با بیماری‌های التهابی مزمن دستگاه گوارش دست و پنجه نرم می کنند باید توجه داشته باشند که نسبت به مصرف گردو احتیاط کنند زیرا چربی هسته‌های گردو می تواند فشار مضاعفی را بر روی کبد، لوزالمعده و همچنین سایر اندام‌های دستگاه گوارش وارد کند.

 گردو و فندق از آن دسته از آجیل های سرشار از اسید‌های امگا ۳، ویتامین E بوده که دارای خواص آنتی اکسیدان بالا و همچنین منیزیم و فیبر است، لذا به همه افراد جامعه توصیه می شود از مغز فندق شش تا هفت مغز و از مغز گردو سه عدد در طول  سه روز در هفته استفاده کنند.

دوشنبه 3/9/1399 - 12:50
اخبار

در پی تخریب آلونک زن سرپرست خانواده در بندرعباس و انعکاس گسترده آن در فضای مجازی، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«والله جعل لکم من بیوتکم سکنا …» و خداوند خانه‌های شما را برایتان محل آرامش قرار داد. (سوره نحل، آیه ۸۰)

تخریب آلونک زن بی‌سرپرست توسط مأموران شهرداری بندرعباس که در حومه این شهر با بلوک‏های سیمانی خانه محقری برای خود ساخته بود و بدون امکانات حتی آب و برق با دختر بچه‌اش زندگی می‏کرد در فضای مجازی انعکاس گسترده‏ای داشته است و وجدان عمومی را متأثر کرد.

متأسفانه اصرار و التماس آن زن بی سرپرست و ناله‏ های سوزناک دخترش که از عمق وجود خدا را قسم می‏دادند هم نتیجه ‏ای نداشت و مأموران بیرحمانه آلونک را تخریب کردند و متعاقبش آن زن نیز از سر نومیدی اقدام به خودسوزی کرد تا در این دنیایی که برایش به مانند جهنم شده است، دیگر زندگی نکند! گرچه خوشبختانه او از مرگ حتمی نجات یافت و دادستانی بندرعباس نیز تمامی عوامل تخریب را احضار کرده و دستور رسیدگی سریع به موضوع راداده است و ظاهراً از طرف سازمان بهزیستی نیز خانه‏ ای برای آنان درنظر گرفته شده است ولی ‏ای کاش این کارها قبل از تخریب انجام می‏ شد و اینقدر از آبروی نظام جمهوری اسلامی هزینه نمی ‏شد! متأسفانه برخی از مسئولان، بخصوص در شهرداری‏ ها که مکرر از اینگونه اتفاقات در شهرهای مختلف افتاده است نه تنها از ظلم کردن به محرومین و مستضعفین واهمه ‏ای ندارند بلکه از تبعات انعکاس اینگونه رفتارها در فضای مجازی و وجدان‏ های عمومی که محدود به کشور هم نمی شود، هراسی ندارند!

نظام جمهوری اسلامی از ابتدا متکی بر مردم بوده است و اعتماد عمومی سرمایه بزرگ آن است که باید این سرمایه همیشه محفوظ بماند و کسی حق ندارد با رفتارهای غلط و ناصحیح خود موجب کاهش این اعتماد شود.

حمایت از محرومین و مستضعفین نیز یکی از شاخص‏های اصلی انقلاب اسلامی بوده است و حضرت امام خمینی (رض) که معمار کبیر این نظام است در یک جمله ‏ای تاریخی با تصریح بر اینکه یک موی کوخ نشینان بر همه کاخ نشینان ترجیح دارد فرمودند: «آن وقتی که در انقلاب می ‏دیدم که یک پیرمردی از آن گودنشین‏ها از آن منزل محقر خرابه بیرون می ‏آمد و می‏ گفت که ما با بچه‌هایمان صبح که می‏ شود می ‏رویم برای تظاهرات (مباهات می‏ کردم) یک موی شما بر همه آن کاخ نشین‏ها و آن‏هایی که در این انقلاب هیچ فعالیتی نداشتند بلکه کارشکنی هم تا آن اندازه که می ‏توانستند می ‏کردند و الآن هم هر مقدار که بتوانند می‏ کنند، یک موی شما بر همه آن‏ها ترجیح دارد بلکه مقایسه یک موی شما با آنها نباید صحیح باشد!»

حضرت امام در طول دوران انقلاب بر حمایت از مستضعفین و محرومان تأکید داشتند و تشکیل ارگان‏ها و سازمان‏هایی مانند بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شهید و حتی جهاد سازندگی در راستای حمایت و پشتیبانی از قشرهای محروم جامعه تأسیس و تعریف شدند.

رهبری معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ‏ای نیز همین مشی سلف صالح را داشته و همواره مسئولان در بخش‏های مختلف را به رعایت حال محرومان و مستضعفان و ایجاد عدالت اجتماعی فرا خوانده‌اند.

بنابراین وقتی رسالت انقلاب برای ایجاد قسط و عدل تعریف شده و پشتوانه اصلی انقلاب نیز همواره همین مردم محروم و مستضعف بوده اند چرا حرکت بعضی از ادارات دولتی و یا شهرداری‏ها در تناقض با این جهت شاخص انقلاب است؟! آیا شهرداری‏ها نمی‏ دانند که هرگونه رفتار و حرکت ظالمانه آن‏ها به پای انقلاب و نظام نوشته می‏ شود؟! چرا شهرداری‏ها با اینگونه رفتارهای سخیف و خلاف انسانی و خلاف قانون و شرع به خون شهدا خیانت می ‏کنند و موجبات تضعیف نظام جمهوری اسلامی را پدید می آورند!

خوشبختانه قوه قضائیه برای رسیدگی به اینگونه تخلفات ورود کرده ولیکن کفایت نمی‏ کند، آیا حفظ آبروی نظام فقط وظیفه قوه قضائیه است؟ و مدیران دستگاه‌ها و شهرداری‏ها هیچ وظیفه ‏ای در این خصوص ندارند!؟ چندی پیش ریاست قوه قضائیه جناب آقای رئیسی در پی مورد مشابهی تأکید کردند که از منظر ما تخریب کاخ‏هایی که به خلاف ساخته شده است اولویت دارد تا آلونک‏هایی که ولو خلاف در بعضی جاها ساخته شده است و طبیعی است که برای اینگونه موارد هم ابتدا باید برای بی پناهان و آلونک نشینان محل سکنای مناسبی پیش بینی شود و سپس با احترام و حفظ حرمت آن‏ها جابجایی صورت پذیرد.

به هر حال متولیان امر باید خود نسبت به رفع محرومیت‏ها پیشگام شوند و برای آن‏ها مسکن و مأوی پیش بینی کنند و اگر قادر به اداره زندگی نیستند از بیت المال باید برای آن‏ها مقرری تعیین شود.

در قانون اساسی جمهوری اسلامی اصل‏های ۲۱ و ۲۹ به موضوع زنان سرپرست خانوار پرداخته است و نهادهایی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد در تأمین و حمایت معیشتی از آنان وظیفه دارند.

آمارها نشان می ‏دهد که بیش از ۱۴ درصد از خانوارهای ایرانی را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‏ دهند و طبیعی است که این جمعیت همگی در رفاه و آسایش نیستند و نهادهای مسئول وظیفه دارند تا آنجایی که برای آنها امکان دارد در حمایت از آنها دریغ نکنند.

امیدواریم برخورد قاطع قوه قضائیه با عوامل تخریب آلونک آن خانم مظلوم و بی پناه بندرعباسی موجب شود تا دیگر اینگونه اقدامات خودسرانه در شهرداری‏ها که خلاف شئونات نظام جمهوری اسلامی است، رخ ندهد و آه مظلومان دامنگیرمان نشود و چه زیبا ملا عبدالقادر بیدل سروده است که:

بترس از آه مظلومان که هنگام دعا کردن          اجابت از در حق، بهر استقبال آید

امیرالمؤمنین (علیه السلام) پس از ضربت خوردن و قبل از شهادت به فرزندانشان امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) وصیت می‏ کنند و در آن وصیت نامه آورده ‌اند که «کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا» یعنی دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید و معنای خصم به ظالم این نیست که با ظالم بد باشید بلکه می‏ گوید بروید یقه ظالم را بگیرید و سرجایش بنشانید و معنای عون به مظلوم نیز این نیست که صرفاً با مظلوم همدردی کنید بلکه بروید به او کمک کنید و اگر این رویه همگان باشد بسیاری از ظلم‏ها دیگر بوقوع نمی‏ پیوندد و مظلومان نیز احساس تنهایی و بی یاوری نمی‏ کنند.

حضرت امام حسین (علیه السلام) نیز در روز عاشورا و در آخرین لحظات حیاتشان به فرزندشان حضرت سجاد (علیه السلام) وصیت کردند که «یا بُنَیَّ اِیّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لا یَجِدُ عَلیکَ ناصراً اِلّا الله» یعنی ‏ای فرزندم، از ظلم به کسی که در برابر تو، هیچ یاری کننده ‏ای بجز خداوند ندارد، برحذر باشد! و این روایت به لحاظ اهمیت حداقل از چهار امام معصوم (علیهم السلام) نقل شده است.

امام سجاد (علیه السلام) در دعای ابوحمزه از مردم به عنوان «عیال» پروردگار یاد می‏کنند «والخلق کل عیاله» یعنی مردم عائله پروردگار هستند و قطعاً پروردگار نمی‏پسندد که با عائله‌اش رفتار بیرحمانه و ظالمانه بکند، باز هم می‌گویم بترسیم از آه مظلومان که همه چیز را بر باد می ‏دهد و چه زیبا صائب تبریزی سروده است:

از تیره آه مظلومان، ظالم امان نیابد        پیش از نشانه خیزد از دل فغان کمان را

فانّما علیک البلاغ المبین

يکشنبه 2/9/1399 - 21:23
ایرانگردی


همزمان با بارش های فصلی پاییزه، سید مصطفی موسوی از عدم اختلال و آبگرفتگی در سطح معابر سطح منطقه 9 خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۹، سید مصطفی موسوی ضمن بیان این خبر گفت: با توجه به آغاز فصل بارش، معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه با لایروبی انهار روباز و بسته، مسیل ها و قنوات با آمادگی کامل به مقابله با آب ماندگی ها در مبادی و شریان های ورودی شهر تهران رفته است.
وی افزود: در همین راستا و طی برنامه ریزی های انجام شده نسبت به لایروبی و پاکسازی کانال ها و انهار سرپوشیده، براساس برنامه زمان بندی شده به صورت مستمر و روزانه بدون وقفه اقدام شده است.
شهردار منطقه۹ تاکید کرد: اکیپ های اجرایی خدمات شهری منطقه و نواحی این آمادگی را دارند تا در ۵ نقطه آبگیر شناسایی شده در منطقه، حین و بعد از بارندگی اقدامات لازم را به منظور تسهیل در تردد شهروندان در اسرع وقت انجام دهند.
این مقام مسئول شهری با اشاره به تمهیدات پیشگیرانه در خصوص کانال معراج عنوان کرد: احداث و راه اندازی کانال عزیزی و عملیات عمرانی، راهکاری به منظور خروجی آب در ابتدای جاده شهید لشگری به کانال معراج است که در دست اقدام است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیش از٢١٠٠٠ كیسه شن و نمک و٦٠٠٠ گونی سنگری به منظور مقابله با بروز سیلاب در انهار و مسیل ها،٦٠ مخزن شن و نمک در نواحی پیش بینی شده است، از تهیه و تدارک بیش از ۳۰۰تن شن و نمک در ٤سایت برف روبی آماده شده خبر داد.
شهردار منطقه 9با تاکید بر اینکه نظافت و لایروبی بیش از ۲۸۰۰۰متر از انهار روباز و روبسته در راستای خدمت به شهروندان در نظر گرفته شده است، به ضرورت مشارکت شهروندان در پاکیزه نگه داشتن انهار و مسیل ها و توجه به امور نگهداشت شهر اشاره داشت و متذکر شد: با توجه به شیوع کرونا، شهروندان با رفتار مسئولانه ی خود از رها کردن زباله های کرونایی در سطح معابر و مسیل ها خودداری کرده و با این اقدام اخلاقی و مسیولانه به عوامل و نیروهای پرتلاش خدمات شهری منطقه که تلاش مداوم جهت پاکسازی مسیل ها و کانال ها دارند، کمک کنند.

يکشنبه 2/9/1399 - 20:28
ایرانگردی

 

فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهرداری منطقه 15 از اجرای طرح مستاجران «مستاجران خدا» با همکاری دبیران شورایاری محلات منطقه 15 همزمان با هفته بسیج حبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، حجت الاسلام رسولی با تبریک فرارسیدن هفته بسیج گفت: این طرح به منظور یاری رساندن به مستاجرانی است که در شرایط اقتصادی ناشی از کرونا موفق به توافق با مالک ملک مورد اجاره نشده اند.

به گفته او، شناسایی این مستاجران با همکاری مشاوران املاک و شورایاران ، جلب حمایت مسئولین کمیته امداد، اداره بهزیستی،خیرین و سازمانهای مردم نهاد با هدف رفع مشکل مستاجران نیازمند، استفاده از پتانسل ائمه جماعات مساجد و معتمدین محلات جهت تسهیل در امر ایجاد توافق بین مستاجران و مالکین ، تولید محتوا و ارسال پیام های مثبت به مالکین به منظور رعایت حال مستاجرین در شرایط اقتصادی متاثر از کرونا از جمله اقدامات در این طرح است.

رسولی در ادامه به تشریح سایر ویژه برنامه های هفته گرامیداشت بسیج با رعایت شیوه نامه های بهداشتی اشاره کرد و افزود: بهسازی منازل خانواده شهدا در قالب اجرای طرح «همسایه»، برگزاری مسابقه مجازی کتابخوانی ویژه پرسنل، ارسال پیامک با مضمون شعار هر روز هفته بسیج به پرسنل منطقه 15، تجلیل از برگزیدگان مسابقات کتابخوانی، پژوهشگران، برگزیدگان طرح نشاط، بسیجیان سادات، بسیجیان نمونه حوزه، منطقه و فرماندهان، برگزاری مراسم گلریزان به منظور تهیه جهیزیه برای خانواده های نیازمند، تشکیل گروه همدلان برای مشارکت پرسنل در طرح تهیه جهیزیه و گلریزان و برگزاری نمایشگاه عکس گرامیداشت هفته بسیج در منطقه و بوستان پردیس بانوان از برنامه تدارک دیده شده در این هفته است

برپایه این گزارش، آذیین بندی معابر، میادین و محوطه شهرداری و نصب بنر با موضوع گرامیداشت هفته بسیج انجام شده است.

 

يکشنبه 2/9/1399 - 20:25
ایرانگردی



معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران در جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور بر ضرورت تعامل و همکاری دستگاه‌های مسوول در تحقق همه برنامه‌ها و راهکارهای پیشنهادی شهرداری، در بخش آلودگی هوا و کاهش ترافیک تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران؛ در یکصد و شصت و دومین جلسه شورای ‌عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، گزارشی از مراحل انجام فعالیت‌های طرح جامع حمل و نقل تهران، پیشرفت آن و نیز فعالیت‌های باقی‌مانده و زمان‌بندی آن تا پایان ارایه شد.

دراین گزارش که توسط معاون مطالعات و برنامه‌ریزی سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران ارایه شد، ضمن تاکید بر پایان و تصویب طرح جامع ریلی تهران در شورای ‌عالی ترافیک و تقدیر از همراهی، مساعدت و تلاش‌های وزارت کشور بابت این موضوع، به نحوه گروه‌بندی مطالعات جامع در قالب هسته مرکزی شامل داده‌ها و مدل حمل و نقل تهران، و محورهای مطالعاتی شامل طرح جامع حمل و نقل ریلی، طرح حمل و نقل همگانی یکپارچه تهران، طرح حمل و نقل پاک، و طرح مدیریت تقاضای حمل و نقل در تهران پرداخته شد.

همچنین، در ادامه جدول زمانی انجام فعالیت‌ها تا پایان مطالعات ارایه گردید. پس از آن، در بخشی از نظرات ارایه شده، بر ضرورت توجه به طرح آمایش زمین، پدافند غیرعامل، گسل‌های تهران و موارد مشابه توسط برخی از اعضای حاضر در جلسه اشاره شد. در ادامه، «جمالی‌نژاد» معاون وزارت کشور و رییس شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور ضمن تاکید بر این ضرورت توجه به این موضوع‌ها در طرح‌های جامع شهری، اعلام کرد انجام این بررسی‌ها در حوزه فعالیت‌های طرح جامع حمل و نقل نمی‌گنجد و این طرح، عمدتا بر حمل و نقل و پیامدهای آن و نیز برنامه‌های آن در افق زمانی مشخص تمرکز دارد و چنین رویکرد جامعی، همکاری و هماهنگی همه نهادها و سازمان‌های ذیربط، خارج از حوزه وظایف و اختیارات شهرداری تهران را می‌طلبد.

در ادامه جلسه، برنامه‌های شهرداری تهران در معاونت حمل و نقل و ترافیک برای کاهش آلودگی هوای پایتخت، توسط مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا ارایه شد. در این ارایه، بر ضرورت نوسازی ناوگان حمل و نقل همگانی، تامین هزینه احداث و بهره‌برداری خطوط متروی مصوب در طرح جامع ریلی، و نیز اجرای روش‌های مدیریت عرضه و تقاضای سفر برای کاهش استفاده از خودروی شخصی تاکید شد.
همچنین، برنامه‌های توسعه و تجهیز معاینه فنی برای بهبود عملکرد و کیفیت ناوگان حمل و نقل تهران ارایه گردید و در نهایت، ضرورت عملیاتی شدن قوانین بهبود دهنده کیفیت هوای تهران، از جمله اجرای کامل محدودیت‌های ترافیکی به‌ویژه طرح  LEZ مورد اشاره قرار گرفت.
"سید مناف هاشمی"، معاون حمل و نقل، ترافیک شهرداری تهران، در این جلسه گفت: طرح جامع حمل و نقل، مستندات طرح جامع شهری در مورد توسعه شهر و نحوه استقرار کاربری‌ها را، به شکل برآورد و پیش‌بینی تعداد سفرهای حاصل از انواع کاربری‌ها در سطح شهر تا مقیاس ناحیه‌های ترافیکی مد نظر قرار می‌دهد.

معاون حمل و نقل شهرداری تهران، پایان خرداد ماه سال 1400 را زمان پایان مطالعات و ارایه خروجی‌های آن به مراجع ذیربط اعلام کرد.

هاشمی در ادامه به ضرورت هماهنگی و همکاری دستگاه‌های مسوول و ذیربط در دولت، از جمله سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور و وزارت صمت و سازمان برنامه و بودجه برای مشارکت در تامین هزینه‌ها و منابع مالی مورد نیاز مترو، ناوگان حمل و نقل همگانی و نیز مساله موتورسیکلت‌ها و تبدیل آنها به موتورسیکلت‌های انژکتوری یا برقی اشاره کرد و این تعامل و همکاری را در تحقق همه برنامه‌ها و راهکارهای پیشنهادی شهرداری، هم در بخش آلودگی هوا و هم در زمینه کاهش ترافیک، بسیار حیاتی و پر اهمیت دانست.

يکشنبه 2/9/1399 - 17:51
ایرانگردی


 
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: از زمان اعلام فراخوان هشتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی تاکنون حدود ۴۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است، افرادی که تاکنون موفق به ارسال آثار نشدند نیز تا ۱۵ دی ماه ۹۹ فرصت دارند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، تصریح کرد: هشتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی با تکیه‌ بر تولید محتوا در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با محوریت فرهنگ منور رضوی برگزار می‌شود.
وی افزود: از زمان اعلام فراخوان تاکنون حدود ۴۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است، افرادی که تاکنون موفق به ارسال آثار نشدند نیز تا ۱۵ دی ماه ۹۹ فرصت دارند که اثر خود را ارسال کنند، اختتامیه جشنواره در ایام دهه مبارک فجر در قزوین برگزار و از نفرات برتر تقدیر می‌شود.
اسماعیلی اظهار کرد: شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را با موضوعات اجتماعی، ارزش‌های اخلاقی، حاکمیتی و زیارت امام رضا (ع) در قالب‌های مختلف شامل عکس، عکس نوشته، ویدئو و پادکست در بخش مردمی و موشن گرافیک و اینفوگرافی، فیلم کوتاه و نماهنگ (کلیپ)، در بخش حرفه ای ارائه دهند.
وی عنوان کرد: همچنین تولیدکنندگان محتوا، آثار خود را دریکی از نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌ها مانند آپارات، روبیکا، چارخونه، پروفایل، آخرین خبر، تماشا، نماشا، شنوتو با هشتگ #امامرضا و #امامرئوف منتشرشده، ارسال کنند.
رئیس هشتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی یادآور شد: در بخش عمومی به ۳۰ اثر برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون ریال پرداخت می شود، همچنین در بخش حرفه ای نیز به نفر اول ۱۰۰ میلیون ریال، نفر دوم ۸۰ میلیون ریال و نفر سوم ۶۰ میلیون ریال هدیه نقدی پرداخت می شود.
وی در پایان تأکید کرد: آثار ارسالی بر اساس کیفیت و غنای محتوایی، تعداد بازدیدکنندگان در شبکه های اجتماعی و نظرات بازدیدکنندگان ارزیابی و داوری خواهد شد.

يکشنبه 2/9/1399 - 17:40
ایرانگردی



معاون خدمات شهری شهرداری تهران با ابراز رضایت از اقدامات مطلوب سازمان مدیریت پسماند و ‏مناطق در آماده سازی به موقع سایت‌های برف روبی گفت: بازدید انجام شده از سایت‌های برفروبی 9 ‏منطقه حاکی از آمادگی مناطق و پشتیبانی و نظارت مطلوب سازمان پسماند است‎.‎
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند، مجتبی یزدانی پس از بازدید از ‏سایت های برفروبی مناطق 1تا 7 و 21و 22، در نشستی در محل ایستگاه پشتیبانی کوهک، ضمن ابراز ‏خشنودی از وضعیت تجهیزات، ادوات و نیروی انسانی حاضر در این ایستگاه گفت: با توجه به احتمال ‏بارش های فصلی، تجهیز به موقع سایت های برف روبی به شن های مخصوص، نیروهای برف روب و ‏خودرو و ماشین آلات مکانیزه ضروری بود‎.‎
در این بازدید شهرداران مناطق، معاونات خدمات شهری مناطق ۹گانه و علی رباطی سرپرست معاونت ‏خدمات شهری و امور خودرویی سازمان مدیریت پسماند و تنی چند از کارشناسان این مجموعه انجام ‏شد، یزدانی مشارکت و تعامل شهروندان را یکی از مهمترین عوامل کاهش مشکلات در روزهای برفی ‏دانست و تصریح کرد: اقدامات مناطق در آماده سازی به موقع سایت‌های برف‌روبی مطلوب بوده اما در ‏این میان آموزش و جلب مشارکت های مردمی به منظور جذب همراهی و همدلی شهروندان در مواقع ‏بحرانی به ویژه در روزهای برفی در دستور کار سازمان مدیریت پسماند و مناطق قرار گیرد‎.‎
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به تاکید شهردار تهران در خصوص پیشگیری از هرگونه ‏غافلگیری در روزهای برفی، گفت: ضروری است سازمان مدیریت پسماند در کنار تجهیز سایت ها به ‏ماشین آلات تخصصی و تجهیزات لازم، در بزرگراه‌ها و معابر اصلی تهران، با استقرار کیسه های شن و ‏نمک به میزان لازم آمادگی برای مواجهه با برف و یخ زدگی را داشته باشد‎. ‎
علی رباطی، سرپرست معاونت خدمات شهری و امور خودرویی سازمان مدیریت پسماند نیز در ادامه از ‏تکمیل تجهیز سایت های برف روبی و همچنین خدمات رسانی شبانه روزی آنها خبر داد و گفت: در ‏مجموع بیش از ٣٠٠٠ نفر نیروی خدمت رسان از جانب مناطق ٢٢ گانه با پشتیبانی سازمان درگیر ‏عملیات برفروبی هستند تا شهروندان کوچکترین مشکلی در روزهای برفی نداشته باشند‎.‎
او در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه دارای 5 ایستگاه پشتیبانی برای اعزام نیرو و تجهیزات به ‏مناطق است، افزود: در حال حاضر ماشین آلات تخصصی این سازمان به مناطق اعزام شده، همچنین ‏نمک و محلول مورد نیاز پیش‌بینی و تهیه و سایت های برف روبی مناطق 22 گانه برای نزولات جوی ‏به صورت کامل تجهیز شده اند‎. ‎
سرپرست معاونت خدمات شهری و امور خودرویی سازمان پسماند تجهیز کامل سایت ها ، افزایش ‏ماشین آلات تخصصی ، تعمیر و اورهال ماشین های قدیمی، استقرار اکیپ عملیات سوخت رسانی و ‏تعمیر ماشین آلات در سایت های برفروبی را از جمله اقدامات این سازمان جهت آمادگی شهر در ‏روزهای برفی اعلام کرد و اظهار داشت: این سازمان تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا شهروندان ‏محترم خصوصا در این روزها از شادی برف بهره ببرند و درگیر مشکلات ناشی از بارش نزولات جوی ‏نشوند.‏

يکشنبه 2/9/1399 - 17:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته