• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1271روز قبل
ایرانگردی

 

تقویت مسیرهای گردشگری در شمال تهران با برنامه ریزی در سه گام اساسی ساماندهی ترافیکی، اجرای زیرساخت های امداد و نجات و ایمن سازی مسیرها و جلب همکاری و مشارکت سرمایه گذاران در حریم گردشگری در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک، سید حمید موسوی شهردار این منطقه با اشاره به اقدامات اجرایی در راستای ساماندهی مسیرهای کوهنوردی و گردشگری شمال تهران اظهار داشت: شهروندان تهرانی شمیران را با مسیرهای کوهنوردی و طبیعت کوهستانی می‌شناسند و مسیر کوهنوردی کلکچال نیز مانند درکه، دربند، دارآباد و توچال روزهای آخر هفته گزینه انتخابی تعدادی از گردشگران، طبیعت گردها، کوهنوردان و زائران یادمان شهدای گمنام است.

وی افزود: مسیر کلکچال یکی از این مسیرهاست که نیاز به ایمن‌سازی بیشتر برای‌ تردد آسان، فراهم کردن زیرساخت‌ها، مرمت و بازسازی سازه یادمان شهداری گمنام و محوطه‌سازی در مسیر دارد که با تخصیص اعتبارات لازم، این امکانات به‌زودی فراهم می‌شود.

موسوی ضمن اشاره به تلاش مدیریت شهری در سوق سرمایه‌ها از بخش ساخت‌وساز مسکن به توسعه گردشگری در شمال پایتخت گفت: شهرداری به‌عنوان تسهیل‌کننده در این امر مهم ۳ گام مهم و اساسی باید بردارد گام نخست در توسعه گردشگری کاهش ترافیک در خیابان‌های منطقه است که تاکنون تمهیدات خوبی در این‌باره انجام شده است و به‌صورت هدفمند با کمک معاونت‌ها در شهرداری منطقه یک در حال پیگیری و تقویت مسیرهای گردشگری از جمله دربند، درکه، دارآباد، توچال و کلکچال هستیم.

شهردار منطقه یک در ادامه تصریح کرد: گام دوم در تقویت مسیرهای گردشگری در شمال تهران، توسعه و راه‌اندازی ۳ مرکز امداد و نجات و یک مرکز دیگر است که به‌زودی آماده افتتاح و بهره‌برداری می‌شود. استقرار ایستگاه‌های آتش‌نشانی در مسیر درکه، ساخت سرویس‌های بهداشتی و رفع مشکلات سایر سرویس‌های بهداشتی قدیمی در مسیر کوهنوردان، نصب تابلو راهنما و تخلیه به موقع مخازن زباله و از همه مهم‌تر ایمن‌سازی مسیرها را در دستور کار داریم.

وی خاطر نشان ساخت: گام بعدی مذاکره با صنف هتل داران و مالکان اراضی بزرگ در حریم منطقه است و نهایتا همسو با توسعه پایدار مهم‌ترین هدف شهرداری منطقه یک فرهنگسازی برای حضور حداکثری گردشگران و از طرفی به حداقل رساندن آسیب‌ها به طبیعت بکر اطراف شهر است

يکشنبه 23/6/1399 - 13:23
ایرانگردی

 

25 هزار متر خط کشی محوری به منظور ایمن سازی تردد دانش آموزان در معابر منتهی به مدارس منطقه 19 اجرا شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، علیرضا مرآتی معاون حمل و نقل و ترافیک این منطقه در تشریح اقدامات ترافیکی صورت گرفته در طرح استقبال از بازگشایی مدارس بیان کرد: این طرح در نزدیک به 70 مدرسه محدوده این منطقه در قالب اجرای خط کشی و نصب تابلوهای ترافیکی انجام شده و پیش بینی می شود تا پایان طرح به 90 مدرسه افزایش یابد.

به گفته او طی این طرح تاکنون ضمن اجرای 25 هزار متر خط کشی محوری در معابر مقابل مدارس از جمله خیابان های شهید صمدی، مهران، شهید زلفی و شهید مطهری، هزار و 452 بلوک عابر پیاده نیز در خیابان های شهرداری، آموزگار، شهید مطهری، نیلوفر و شهید بختیاری مرزن آبادی خط کشی شده است.

همچنین در راستای ایمن سازی معابر منتهی به مدارس فعالیت های ترافیکی دیگری در قالب نصب مانع ترافیکی در خیابان های شهید لطیفی و میثاق جنوبی، تعمیر چراغ راهنمایی و رانندگی در خیابان میثاق شمالی ، همسطح سازی در مقابل دانشکده فنی شریعتی و خیابان بخشنده و خیابان شهید علی نژاد و نیز نصب نرده ترافیکی و تابلو در خیابان های شهید مطهری و شهید بختیاری انجام شد.

این مسئول با اشاره به ادامه این طرح تا 25 شهریور گفت: حذف موانع فیزیکی و ترمیم کف پوش در خیابان عیسی بیگلو و نصب چراغ چشمک زن در خیابان سهیل، ایمن سازی رفیوژ میانی بزرگراه تندگویان و ترمیم نرده های زیر پل در بزرگراه شهید کاظمی از دیگر اقدامات اجرا شده در این طرح هستند. 

يکشنبه 23/6/1399 - 13:20
اخبار

 

🔹روحانی: مقامات بلند پایه عراقی به صراحت به ما اعلام کردند آمادگی پذیرایی از زائران اربعین را ندارند
🔹امسال ( هم داخل عراق و هم داخل ایران ) مراسمی به نام راهپیمایی اربعین نداریم
🔹 الان ما در کشورهای همسایه خودمان پول‌هایی داریم که بر آن قفل زده‌اند و پول ما را به خودمان تحویل نمی‌دهند. چرا که آمریکا تهدیدشان کرده است.
🔹 شما در تاریخ هم نمی‌توانید چنین چیزی را ببینید که یک کشوری برای خرید داروها با پول خودش هم نتواند کاری کند و پول او را به خودش تحویل ندهند.
🔹 کسی نگوید بازار را قفل بزنید برای سلامت مردم، مدارس و دانشگاه‌ها را قفل بزنید برای سلامت بچه‌ها. تعطیلی راه مقابله با کرونا نیست.

يکشنبه 23/6/1399 - 10:25
سلامت و بهداشت جامعه

🔹️ نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که بهبودیافتگان بیماری کووید - ۱۹ در طولانی مدت از مشکلات ریه و قلب رنج می‌بینند، البته ممکن است این مشکلات با گذشت زمان بهبود یابد.
🔹️ در این پژوهش به بیماران گفته ‌شد که برای بررسی بیشتر ۶ و ۱۲ و ۲۴ هفته پس ترخیص از بیمارستان به پژوهشگران مراجعه کنند.
🔹️ در زمان اولین ویزیت، بیش از نیمی از بیماران حداقل یک علامت مداوم داشتند، عمدتاً دچار تنگی نفس بودند و سرفه می کردند و ۸۸ درصد بیماران آسیب ریوی داشتند.
🔹️ با این حال، در زمان مراجعه بعدی آنها ۱۲ هفته پس از ترخیص، علائم بهبود یافت و آسیب ریه ها به ۵۶ درصد کاهش رسید.


❗️ 

يکشنبه 23/6/1399 - 10:22
آرایشی و زیبایی

زمانی که موها خیس یا مرطوب است باید از شانه ‌زدن بپرهیزید.
آب، ریشه‌های مو را خیلی ضعیف می‌کند
پس فقط موهای خشک را شانه کنید.
سرعت شانه زدن نباید بالا باشد.
در واقع باید بنشینید و با آرامش، بخش‌های مختلف موهای خود را شانه کنید.
البته انتخاب شانه یا برس مناسب نیز بسیار مهم است.
برای شانه زدن باید از قسمت پایین موها شروع کنید و کم کم به سمت بالا بروید و بخش‌های مختلف مو را از قسمت پایین در جهت بالا به پایین شانه کنید. قبل از شانه زدن خوب است که از روغن‌ها یا آبرسان‌های مو استفاده کنید

توجه داشته باشید که کل موها را نباید به صورت همزمان شانه کنید بلکه باید موها را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید و کم‌کم بخش‌های مختلف را شانه بزنید.
این روش شانه زدن به سلامت موها کمک زیادی خواهد کرد و درخشش و مقاومت مو را افزایش خواهد داد.

يکشنبه 23/6/1399 - 10:18
سلامت و بهداشت جامعه

در خصوص عوارض قوز کردن، اظهار کرد: علت اصلی قوز کردن یا انجام کار‌هایی رو به پایین است که به اقتضای شغل انجام می‌دهیم و یا استفاده مکرر از گوشی تلفن همراه، مانیتور، کامپیوتر و لپ تاپ است که مجبور هستیم سر را به سمت جلو ببریم.

او گفت: در چنین شرایطی بعد از ده دقیقه عضلات اطراف ستون فقرات خسته می‌شوند و دیگر آن را صاف نگه نمی‌دارند که ناخودآگاه این امر سبب می‌شود ستون فقرات به سمت جلو خمیده شود. این خمیدگی زمانی که طولانی مدت ادامه پیدا می‌کند باعث چرخش شانه‌ها به سمت جلو شده و کوتاهی عضلات جلوی شکم را به دنبال دارد.

 

پارسانژاد فزود: همچنین در پی کوتاهی عضلات جلوی شکم و سینه، عضلات پشت ستون فقرات در حالت کشیده قرار می‌گیرند و به مرور زمان ضعیف شده و دیگر توانایی صاف نگه داشتن قامت را نخواهند داشت. زمانی که ستون فقرات به سمت جلو خمیده می‌شود و ما به اصطلاح قوز می‌کنیم برای اینکه راستای نگاهمان را مستقیم نگه داریم به صورت ناخودآگاه سر را به سمت عقب میبریم که این سبب می‌شود قوس گردن نیز افزایش یابد و این امر ضعف عضلات جلوی گردن و کوتاهی عضلات پشت ناحیه گردن را به همراه خواهد داشت.

 

نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران ادامه داد: همانطور که می‌دانید به طور کلی شرایط بیومکانیکی نرمال ستون فقرات بر اثر قوز کردن به هم می‌ریزد و این امر در نهایت سبب می‌شود مفاصل پشتی گردن تحت فشار قرار گیرد که امکان دارد فرد به مرور زمان دچار آرتروز گردن و در برخی موارد دچار بیرون زدگی دیسک در ناحیه گردن و فشار بر روی ریشه‌های اعصاب شود. در چنین حالتی فرد معمولا با احساس درد، گزگز، مورمور و خواب رفتگی در اندام‌های فوقانی رو به رو خواهد شد.

او بیان کرد: ضعف عضلات گردن سبب می‌شود تا فرد دچار سردرد، سرگیجه و حالت تهوع شود. زمانی که عضلات پشت گردن به علت قوز کردن کوتاه ‌شود فرد براثر ایجاد تغییر در قوس کمر دچار انواع کمر درد‌ها می‌شود؛ زیرا قوز کردن سبب خواهد شد تا ستون فقرات از حالت طبیعی خود خارج شود.

راه‌های جلوگیری از قوز کردن
این فیزیوتراپیست گفت: افرادی که به اقتضای شغل خود مجبور هستند طولانی مدت پشت میز بنشینند بهتر است پس از یک ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کار کردن و پشت میز نشستن، در کنار دیوار قرار گرفته و سینه خود را به دیوار بچسبانند تا در این حالت عضلات ناحیه سینه تحت کشش قرار گیرد.

پارسانژاد ادامه داد: همچنین می‌توانیم چرخش شانه‌ها به سمت جلو و عقب را داشته باشیم تا با این کار عضلات پشت کتف و بالای سرشانه نیز تقویت شوند. به این صورت می‌توانیم عضلات ثبات دهنده ستون فقرات را نیز تقویت کنیم و مانع از این شویم که با قوز کردن فشاری بر روی ستون فقرات و نواحی گردن ایجاد شود.

 

عوارض گوارشی قوز کردن
او اظهار کرد: زمانی که ستون فقرات به سمت جلو حالت خمیده پیدا می‌کنند غلاف عضلانی که در بدن وجود دارد دچار چسبندگی شده و کوتاه می‌شود. این حالت مانند آن است که فرد یک لباس بسیار تنگ را بپوشد، لباس همه مفاصل و عضلات بدن را دربر می‌گیرد و کل سیستم گوارش، سیستم‌های احشایی و عضلانی- اسکلتی را تحت فشار قرار می‌دهد که این موضوع سبب می‌شود تا عملکرد روده‌ها و دستگاه گوارش نیز دچار آسیب شود؛ در نهایت فرد با درد در ناحیه کمر و ستون فقرات روبه رو خواهد بود. به این نوع از کمردرد‌ها و درد‌های ستون فقرات ناشی از قوز کردن اصطلاحاً درد‌هایی با منشا احشایی می‌گوییم که آزاد کردن فاشیای این ناحیه می‌تواند عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را به حالت اولیه بازگرداند.

 

 

يکشنبه 23/6/1399 - 10:15
سلامت و بهداشت جامعه

خمیازه کشیدن بیش از حد دلایل مختلفی دارد و می‌تواند به علت اثرات جانبی یک دارو، وضعیت جسمی خاص، مشکلات روحیه، بی خوابی و ... باشد. ممکن است علائمی مثل خستگی بیش از حد، اختلال تمرکز و مشکلات تنفسی را در پی داشته باشد.

 

 

بطور کلی خمیازه یک کارکرد و عملکرد طبیعی مغز است که برای کاهش دمای مغز در فرد رخ می‌دهد. به عبارتی خمیازه کشیدن را می‌توان به دمای مغز مرتبط دانست.

خمیازه مانند یک نفس عمیق می‌ماند، زمانیکه فرد خمیازه می‌کشد، حجم بسیار زیادی از اکسیژن وارد بدن فرد می‌شود، این امر سبب می‌شود تا مغز نیز خنک شود و دمایش کاهش یابد. به همین خاطر است که فرد به هنگام خستگی خمیازه می‌کشد، زیرا با این کار مغز خنک می‌شود و سعی می‌کند احساس خستگی و خواب آلودگی را از بین ببرد.

يکشنبه 23/6/1399 - 10:13
اخبار

 


دهم اسفند ماه پارسال اولین مورد کرونا مثبت در خراسان جنوبی اعلام شد و تا اوایل فروردین امسال شاهد اوج گیری کرونا در استان بودیم. اولین بار روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه خراسان جنوبی روز بدون کرونا را سپری کرد و هفتم و یازدهم خرداد هم مورد جدید ابتلای قطعی به کرونا در خراسان جنوبی اعلام نشد که خبری خوشحال کننده بود، اما به گفته مسئولان بهداشت و درمان این کاهش به معنای پایان کرونا نبود.

با وجود تاکید‌های ستاد ملی و استانی کرونا مبنی بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تلاش بی وقفه کادر درمان، آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از این بیماری متوقف نشده است تا جایی که در حال حاضر، خراسان جنوبی در وضعیت نارنجی قرار دارد.

بر خلاف این که خراسان جنوبی استان گردشگر پذیری نیست و پس از ورود ویروس کرونا نیز میزان ورود گردشگر به استان نسبت به پارسال بیش از ۸۰ درصد کاهش یافت، اما هنوز آمار ابتلا به کرونا در استان به نسبت جمعیتش بالاست.

کاهش ۸۰ درصدی ورود گردشگر به خراسان جنوبی
عربی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۱۹۶ هزار اقامت گردشگر در استان به ثبت رسیده که در مدت مشابه پارسال این تعداد ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اقامت بوده است.

او افزود: میزان ورود گردشگر به استان نسبت به پارسال کاهش بیش از ۸۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

کاهش ۴۳ درصدی میزان جابجایی مسافر در خراسان جنوبی
حسینی رئیس اداره حمل و نقل مسافر اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: در ۲ ماهه اول تابستان امسال بیش از ۲۷۵ هزار و ۲۳۶ مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی برون شهری استان جابه جا شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۳ درصد کاهش داشته است.

او افزود: در ۲ ماهه اول تابستان امسال تعداد ۵۹ هزار و۷۲۸ مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی برون شهری به استان وارد و ۵۹ هزار و ۷۵۶ مسافر از استان خارج شده اند.

حسینی تصریح کرد: همچنین ۱۵۵ هزار و ۷۵۲ مسافر درون استان جابجا شده اند.

رئیس اداره حمل و نقل مسافر اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا میزان جابجایی مسافر وارد شده به استان، خارج شده از استان و جابجایی داخل استان به ترتیب با کاهش ۵۸، ۶۲ و ۱۶ درصدی مواجه بوده است.

حال با توجه به این که میزان ورود گردشگر به خراسان جنوبی نسبت به پارسال ۸۰ درصد و میزان جا به جایی مسافر نیز ۴۳ درصد کاهش داشته است، این سوال پیش می‌آید که علت آمار بالای مبتلایان به کرونا در خراسان جنوبی چیست؟

 

هر ۳۳ ساعت یک فوتی کرونا در خراسان جنوبی / ۶۰ درصد انتقال کرونا همچنان خانوادگی
شریف زاده دبیر ستاد دانشگاهی مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند  با اشاره به این که متوسط روزانه ابتلا به کرونا در استان ۱۴ نفر است، گفت: در هر ۳۳ ساعت یک نفر در استان جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست می‌دهد.

او افزود: بررسی‌های مربوط به نحوه انتقال نشان می‌دهد ۶۰ درصد موارد جدید ابتلا به کرونا از طریق انتقال درون خانوادگی است.

شریف زاده توصیه کرد: مردم رعایت فاصله اجتماعی را به ویژه در تجمع‌های خانوادگی جدی بگیرند.

دبیر ستاد دانشگاهی مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: به لحاظ میزان بروز تجمعی از ابتدای شروع اپیدمی تا کنون شهر‌های بیرجند رتبه اول، سرایان رتبه دوم و سربیشه رتبه سوم را در استان داشته اند.

 


او اظهار کرد: سه شهرستان بیرجند، نهبندان و سربیشه در وضعیت قرمز یا بسیار پر خطر هستند.

شریف زاده تصریح کرد: شهرستان‌های طبس، فردوس و قائن در وضعیت نارنجی یا پر خطر، شهرستان‌های زیرکوه، درمیان و سرایان در وضعیت زرد یا متوسط خطر و شهرستان‌های خوسف و بشرویه در وضعیت سفید یا کم خطر قرار دارند.

دبیر ستاد دانشگاهی مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: استان از نظر شاخص‌های میزان بروز تجمعی، نسبت مرگ و میر و میزان مرگ و میر اختصاصی-علیتی نسبت به شاخص کشوری از وضعیت مطلوب تری برخوردار است و شاخص نمونه گیری استان نیز کمتر از نصف شاخص کشوری است.

او گفت: میزان بروز تجمعی در استان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۲۳ نفر است که این شاخص در سطح کشور ۴۵۰ نفر است.

شریف زاده با بیان این که نسبت مرگ و میر در سطح استان ۵.۳ درصد و در سطح کشور ۵.۸ درصد است، عنوان کرد: شاخص نمونه گیری نیز به ازای هر هزار نفر در استان ۱۶.۴ است که این شاخص در سطح کشوری ۳۹.۲ است.

دبیر ستاد دانشگاهی مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: میزان مرگ و میر اختصاصی-علیتی در استان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۷.۲ نفر و در سطح کشور ۲۵.۹ نفر است.

او اظهار کرد: درصد نمونه‌های مثبت از کل نمونه‌های اخذ شده در سطح استان ۱۹.۷ درصد است که میزان این شاخص در سطح کشور ۱۱.۵ درصد است.

 

نیامدن گردشگر هم کرونا را کاهش نداد
با وجود اینکه خراسان جنوبی، استانی گردشگر پذیر نیست و آمار‌ها حکایت از کاهش ورود گردشگر و مسافرت‌ها به استان دارد، کرونا اینجا همچنان جولان می‌دهد.

از آنجایی که دورهمی‌های خانوادگی عامل ۶۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی است، بنابراین مراودات خانوادگی و رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی در این دید و بازدید‌ها سبب شده است تا به طور میانگین هر ۳۳ ساعت شاهد یک مورد فوتی ناشی از کرونا در استان باشیم.

هرچند به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند آمار بستری شدگان و فوتی‌های کرونا در خراسان جنوبی از میانگن کشوری پایین‌تر است، اما مردم نباید با روند کاهشی کرونا، حساسیت شان نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی کاهش یابد و استفاده مستمر از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و خودداری از سفر‌های غیر ضرور همچنان تنها راهکار مهار و کنترل بیماری کروناست.

مسئولان بهداشتی خراسان جنوبی همچنان هشدار می‌دهند در صورت عادی انگاری کرونا، پیک دوم کرونا در خراسان جنوبی به مراتب خطرناک‌تر از پیک اول خواهد بود.

 

 

 

 

يکشنبه 23/6/1399 - 9:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رژیم غذایی انسان‌ها سرشار از مواد غذایی متنوع و دارای خواص مختلف است. با این حال، حقیقت تلخ این است که هر چیزی که کام شما را شیرین می‌کند ممکن است سلامت شما را به خطر بیاندازد و  یکی از این مواد غذایی شیرین، شکر است.

شکر علاوه بر داشتن کالری بالا، می‌تواند به سرعت باعث افزایش قند خون شده و در نتیجه فشار خود فرد را بالا ببرد. با این وجود، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد در مصرف هر ماده غذایی اعتدال و میانه روی را رعایت کنند.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف رژیم غذایی سرشار از شکر با ابتلا به افسردگی در افراد ارتباط مستقیم دارد. دانشمندان می‌گویند شکر برای سلامت دهان و دندان مضر است. همچنین مصرف زیاد این ماده غذایی می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب، مقاومت بدن به انسولین، ابتلا به سرطان، افزایش چاقی، اعتیاد ذهنی و بیماری‌های قلبی و عروقی در انسان‌ها شود.

همچنین تحقیقات نشان داده است مولکول‌های شکر می‌توانند با اتصال به کلاژن پوست، انعطاف پذیری آن را کاهش دهند. این بدان معناست که پوست افراد دچار افتادگی، چین و چروک و خط‌های عمیق خواهد شد. از همین رو، زنانی که به زیبایی و شفافیت پوست خود اهمیت می‌دهند بهتر است تا حد ممکن مصرف شکر در رژیم غذایی خود را کاهش دهند.

متخصصان تغذیه در مقابل توصیه می‌کنند به جای مصرف شکر، این مواد غذایی مفید را جایگزین آن کنید.

۱- عسل

عسل سرشار از ویتامین‌های مختلف مانند ویتامین گروه B و C، و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. تاکنون تحقیقات مختلف خواص بی شمار عسل را تایید کرده است و متخصصان تغذیه بر استفاده از این ماده در رژیم غذایی تاکید دارند. می‌توانید برای شیرین کردن چای، دسر و دیگر مواد غذایی خود از عسل استفاده کنید.

تحقیقات متعدد نشان داده است عسل می‌تواند فشار خون در افراد را تنظیم کند همچنین از دیرباز از عسل طبیعی به عنوان یک دارو برای درمان زخم معده استفاده می‌شده است.

به طور کلی استفاده از عسل در کسانی که از بیماری‌های دستگاه گوارشی رنج می‌برند، یکی از گزینه‌های مناسب است. به دلیل آنکه عسل سرشار از آنتی اکسیدان هاست و می‌تواند باعث بهبود عملکرد عروق و قلب شود و خطر بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد.

متخصصان تغذیه به افراد دیابتی پیشنهاد می‌کنند با حذف شکر، عسل طبیعی را جایگزین آن کنند. از سوی دیگر، خاصیت عسل در افزایش انرژی بدن و تقویت سیستم ایمنی برای مبارزه با عوامل بیماری زا تایید شده است. خانم‌هایی که به بهداشت و سلامت پوست خود اهمیت می‌دهند می‌توانند علاوه بر استفاده خوراکی از عسل، از ماسک آن نیز برای صورت خود استفاده کنند. تحقیقات نشان داده است به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها و نیز مواد معدنی در عسل، مصرف آن می‌تواند مانع از پیری زودرس پوست شود.

۲- استویا

استویا (شیرین برگ) به دلیل آنکه ۲۰۰ برابر شیرین‌تر از ساکاروز و در عین حال فاقد کالری است، به عنوان یک شیرین کننده رژیمی شناخته می‌شود. برخلاف بیشتر شیرین کننده‌های موجود در بازار که منشا شیمیایی دارند، استویا کاملا گیاهی بوده و به دلیل نداشتن کالری، بهترین جایگزین برای شکر در افراد چاق است.

استویا بخصوص در کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند می‌تواند باعث کاهش قند خون شود. به ویژه در افرادی که نمی‌توانند مصرف شکر را در رژیم غذایی خود متوقف کنند، مصرف استویا بسیار مناسب است، زیرا هم طعم شیرین را به رژیم غذایی آن‌ها باز می‌گرداند و هم فاقد هر گونه انرژی است.

با این حال، برخی تحقیقات عوارض جانبی را در استویا گزارش کرده اند. متخصصان تغذیه تاکید دارند با آنکه استویا فاقد انرژی است، اما نباید در مصرف آن نیز زیاده روی کرد.

۳- شیره میوه‌ها و گیاهان

شیره گیاهان و میوه‌ها از دیرباز به عنوان منبع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گرفت. از این میان، شیره انگور بهترین و مغذی‌ترین ماده است. این خوراکی ویتامین‌های مختلف و مواد معدنی داراست همچنین خون ساز، تقویت کننده بدن و مفید برای سلامت دستگاه گوارش محسوب می‌شود. به دلیل وجود آهن و دیگر مواد معدنی، مصرف شیره انگور راهکاری طبیعی در درمان کم خونی است.

با این حال، شیره انگور برخلاف استویا، دارای کالری زیادی است. از این رو، بهتر است کسانی که به وزن خود اهمیت می‌دهند در مصرف آن زیاده روی نکنند. شیره توت، خرما و درخت افرا از دیگر شیره‌های مفید و مغذی هستند. مصرف شیره افرا به ویژه در آمریکای شمالی به شدت رایج است. اروپایی‌ها زمانی که پا به قاره آمریکا گذاشتند طرز تهیه این شیره سحر آمیز را از بومیان آنجا یاد گرفتند.

شیره افرا سرشار از ویتامین گروه B و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی است. تحقیقات نشان داده است شیره درخت افرا برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد قلب و سیستم عروقی، جلوگیری از سرطان و کنترل قند خون مفید است.

متخصصان می‌گویند بهتر است در کنار حذف شکر از رژیم غذایی، در مصرف سایر مواد شیرین کننده زیاده روی صورت نگیرد.

 

يکشنبه 23/6/1399 - 9:8
اخبار

 

،با گذشت بیش از ۷ ماه از شیوع ویروس کرونا  همچنان راه حل قطعی برای از بین بردن  این بیماری منحوس هنوز کشف نشده است. راهکارهایی که می تواند تا حدودی این ویروس کشنده را کنترل کند، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون است اما با این حال همچنان  شاهد گسترش  کووید ۱۹ در کشور‌های هستیم. 

در این چند ماه دانشمندان در صدد بودند که بتوانند دارو و درمان قطعی برای ویروس کرونا  تولید کنند و یکی از این روش های درمانی برای بهبود مبتلایان استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان از کروناست.

پلاسما درمانی چیست؟
معمولا  در بیمارانی که از یک بیماری بهبود یافته‌اند، آنتی‌بادی‌ها یا پادتن‌هایی دائمی ایجاد می‌شود. برای تبدیل این مایع به یک دارو، پلاسمای برداشت شده مورد آزمایش قرار می‌گیرد و آنتی‌بادی‌های محافظ تصفیه  و محصول نهایی به بدن بیمار تزریق می شود.

به گفته  سومیا سوامیناتان دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، پلاسما درمانی در قرن گذشته برای معالجه بیماری‌های عفونی  بسیار موفقیت آمیز بوده اما باز هم  سازمان جهانی بهداشت باید این روش را مورد بررسی قرار دهد زیرا استاندارد سازی این روش درمانی بسیار دشوار است؛ زیرا بدن افراد سطوح مختلف آنتی بادی را تولید می‌کند و پلاسما باید به طور جداگانه از بیماران بهبود یافته جمع آوری شود.

عوارض و مزایای پلاسما درمانی در کرونا
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفت و گو با  خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره عوارض و فواید پلاسما درمانی اظهار کرد: پلاسما درمانی یک روش شناخته شده در ادبیات پزشکی جهانی است؛ تقریبا از این روش برای اولین بار در زمان آنفلوانزا اسپانیایی استفاده کردند.پلاسما درمانی برای برخی از بیماری‌ها مانند اچ آی وی، همچنین بیماری آنفلوآنزا، ویروس ابولا، حتی در یک مقطعی برای سارس هم استفاده شد.

 

او افزود: پلاسما تراپی یک روش درمانی است که برای بسیاری از بیماری ها مانند کووید ۱۹ هم استفاده می شود البته باید بپذیریم که هنوز درمان قطعی برای بیماری کرونا وجود ندارد.

زالی بیان کرد:تمام درمان‌هایی که در حال حاضر وجود دارد با یک درجاتی از اثربخشی می‌توانند کنار هم باشند. مهم‌ترین الگو درمانی موفق، یک درمان جامع و همه جانبه است. بیماری کووید ۱۹ می‌تواند تمام بدن فرد را درگیر کند؛ بنابراین باید از یک روش درمانی کامل برای مقابله با آن استفاده کرد.

او گفت: در بخشی از درمان بیماری کرونا می توان از پلاسما درمانی استفاده کرد. ایران اولین کشوری بود که از این نوع درمان برای رفع بیماری استفاده کرد و تعداد بیمارانی که از این راه درمان شدند بسیار بالا بود و در حال حاضر پلاسما درمانی به دلیل اثربخشی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

زالی تصریح کرد:میزان عوارض گفته شده در این روش درمانی نسبت به آثار مطلوبش بسیار اندک اس؛ بنابراین روشی امن برای همه بیماران تلقی می‌شود البته استفاده از این روش باید با اجازه پزشک باشدو باید در کنار این روش از درمان دارویی هم به خوبی استفاده کرد.

 




او گفت:سازمان جهانی بهداشت و FDA برای زمان‌های اضطراری مجوز استفاده از این روش را در بیماری کرونا داده اند؛ بنابراین این روش  موانع علمی را کاملا به خوبی گذرانده است، به طور کلی میزان منفعت و اثربخشی این روش درمانی نسبت به عواقب بسیار بیشتر بوده است البته  در برخی بیماران عوارضی گذرا مانند تب، لرز و ... مشاهده شده است اما این عوارض خطرناک نیستند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: کشور‌های اروپایی هم به طور مرتب در حال استفاده از پلاسما درمانی در درمان کرونا هستند.

 

پلاسما درمانی روشی ایمن در درمان کرونا
حسن ابولقاسمی رئیس  انجمن خون و سرطان کودکان ایران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پیامدهای اهدا پلاسما در افراد بهبود یافته اظهار کرد: پلاسما در واقع جزیی از خون بوده که می تواند در شرایط خاص موجب بهبودی بسیاری از  بیماران شود.  در حال حاضر روزانه به مقدار ۲ میلیون لیتر خون دریافت و بین بیمارستان‌ها توزیع می‌شود. در حال حاضر ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار پلاسما در بیمارستان  ها توزیع می‌شود و تا کنون عوارض خاصی مشاهده نشده است. همه افراد باید بدانند و نگران نباشند که روش پلاسما درمانی از گذشته بوده و راه حل مناسبی در درمان کروناست اما باید توجه داشت که اگر تمام تست‌ها و مراحل به خوبی طی نشود این اقدام می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد.

او  افزود: اگر تمام تست‌های لازم روی پلاسمای خون  افراد انجام شود این روش ایمن و راه مناسب برای درمان کروناست. مطالعاتی هم که در ایران انجام شده نشان داده پلاسما محصولی بسیار مناسب است واستفاده از آن عارضه‌ای ندارد. اگر در فردی عوارض  تب و لرز مشاهده شد حتما به دلیل وجود  گلبول‌های سفید است که درون واحد های خونی وجود دارد البته گاهی تزریق پلاسما ممکن است موجب کهیر زدن فرد شود، زیرا پروتئین خارجی وارد بدن می شود و جای نگرانی نیست و این کهیرها  با کمی دارو رفع می شوند.

 

 

يکشنبه 23/6/1399 - 9:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته