• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
ایرانگردی



به منظور گسترش مسیر دوچرخه در منطقه سه، کفپوش خیابان ولیعصر(عج)، مرمت و مسیر دوچرخه سواری حد فاصل بزرگراه آیت اله هاشمی رفسنجانی تا پارک وی به متراژ 2180 متر طول تعیین شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه، نورچه ای شهردار ناحیه دو گفت: در واقع دوچرخه به عنوان ابزاری برای گذران اوقات فراغت فعال و غیرفعال، به عنوان یک وسیله نقلیه درون شهری غیر موتوری در سامانه حمل و نقل نوین، و نیز به عنوان ابزار یک رشته ورزشی تخصصی و حرفه ای مطرح است.
وی افزود: در این زمینه، به دلیل وجود مشکلات متعدد حمل و نقل و آلودگی های مختلف زیست محیطی، نقش دوچرخه به عنوان یک ابزار حمل و نقل فعال در کاهش ترافیک و آلودگی هوا دارای اهمیتی دوچندان است.
نورچه ای تأمین سلامت عمومی و بهداشت اجتماعی را از جمله ویژگی‌های دوچرخه‌سواری دانست و گفت: این در حالی است که تک سرنشینی خودرو از آفت‌های رانندگی و ترافیک کلان شهرها است.
شهردار ناحیه دو خاطرنشان کرد: در راستای راه اندازی مسیر دوچرخه در با اهمیت ترین خیابان پایتخت، جهت کسب رضایت و تسهیل در رفت و آمد شهروندان، مسیر دوچرخه با سواره با روش هایی از جمله: مرمت کفپوش پیاده راه، تفکیک شد.
پیش از این مسیر دوچرخه ای در بلوار میرداماد احداث شده است.

دوشنبه 24/6/1399 - 17:39
ایرانگردی

 

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در محکومیت عادی سازی سریالی روابط حکام عرب با رژیم صهیونیستی پیامی منتشر کرد.
به گزارش ‌پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، متن پیام حجت الاسلام امرودی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در محکومیت عادی سازی سریالی روابط حکام عرب با رژیم صهیونیستی منتشر شد.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْیَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِیَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ

بیت المقدس قلب ادیان توحیدی و فلسطین سرزمینی اسلامی است و جهاد برای آزاد سازی آن از سلطه اشغالگران صهیونیست و کفار مصداق دفاع از تمامیت اسلام وتکلیف همه جهان اسلام است.
اقدام برخی حکام مرتجع عربی در برقراری رابطه با رژیم جعلی و جنایتكار اسرائیل اقدامی خلاف ازادگی و انسانیت و موازین اسلامی و قرار گرفتن خود در صف كفار و دشمنان اسلام است.
رژیم رو به نابودی صهیونیستی این روزها شبیه غریقی می ماند که چنگ بر هر چیزی برای نجات خود می زند و برخی حاكمان موروثی و خائن عربی نیز با انتخاب های اشتباه خود چون حمایت از تروریسم تکفیری و بحران آفرینی در سوریه، عراق، یمن، لیبی خود نیز در حال غرق شدن در باتلاق خود ساخته اند و بی شک دست در دست غریق نهادن برای نجات خود نتیجه ای جز مرگ هر دو در بر ندارد.
از این رو رژیم های مرتجع عربی باید بدانند دست تقدیر الهی به واسطه خشم امت اسلامی آنها را هلاک خواهد کرد و آن روزی که پیروزی های مقاومت در سطح منطقه و جهان فراگیر شود و رژیم صهیونیستی به دست بندگان صالح خداوند هزیمت گردد بی شک خشم ملتهای مظلوم ،خائنان به آرمان مقدس فلسطین و قدس شریف را نیز فرا خواهد گرفت و آن زمانی است که ندامت و توبه هیچ سودی برایشان نکند.
صهیونیست ها و اربابشان آمریکا نیز بدانند که حساب امت از حاکمان خائن عربی جداست و امت اسلامی هرگز صهیونیست ها را نخواهد پذیرفت و آنها آرزوی رابطه با ملتها و بسط سلطه خود بر انها را باید به گور برند. این وعده بی تغییر خدا در قران است که صهیونیست ها را نجاتی نیست و هرکس خود را به آنها گره زند در سرنوشتشان سهیم خواهد بود.

فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولاهُمَا بَعَثْنَا عَلَیْکُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجَاسُوا خِلالَ الدِّیَارِ وَکَانَ وَعْدًا مَفْعُولا ... فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الآخِرَةِ لِیَسُوءُوا وُجُوهَکُمْ وَلِیَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ کَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِیُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِیرًا

 

دوشنبه 24/6/1399 - 17:36
ایرانگردی

 

نخستین نشست شورای همفکری "تهران ۱۴۰۰"، عصر روز گذشته با حضور صاحبنظران حوزه اجتماعی و جامعه شناسی به میزبانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سالن جلسات این معاونت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در ابتدای این نشست محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران و رئیس ستاد رویداد "تهران ۱۴۰۰"، ضمن خیرمقدم به اساتید حوزه اجتماعی و جامعه شناسی که شورای سیاست‌گذاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی را نیز تشکیل می دهند، پروژه‌ی "تهران ۱۴۰۰" را طرحی حائز اهمیت برای شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری، به جهت پایان قرن و سال پایانی این دوره از شورای اسلامی شهر تهران و ورود به قرن جدید دانست.

رئیس ستاد رویداد تهران ۱۴۰۰، ۱۴مهرماه سال جاری، همزمان با هفته تهران را آغاز بخشی از اقدامات و برنامه‌های رویداد تهران ۱۴۰۰ دانست و افزود: در این رویداد سه موضوع متفاوت از جمله طراحی برندینگ و هویت بصری تهران، تعریف پروژه‌های متعدد و طراحی رویدادهای ویژه‌ی تهران در حال طراحی و پیگیری می‌باشد که توضیحات بیشتر آن در ادامه توسط دبیر ستاد رویداد "تهران ۱۴۰۰" ارائه خواهد شد.

در ادامه سیدمحی‌الدین فاضلیان دبیر ستاد رویداد "تهران ۱۴۰۰" در خصوص جزئیات سه موضوع مطرح شده‌ی رویداد تهران۱۴۰۰ توضیحاتی را به سمع و نظر حاضرین در جلسه رساند.

فاضلیان مهم ترین هدف پروژه ی "تهران ۱۴۰۰" را نقش‌آفرینی و استفاده از ظرفیت همه‌ی شهروندان تهرانی از اقشار مختلف، با تاکید بر افراد کم‌برخوردار در این پروژه دانست و مشارکت شهروندان در همه‌ی سنین براساس پروژه های تعریف شده را خواستار شد.

دبیر ستاد رویداد "تهران ۱۴۰۰"، در ادامه‌ی توضیحات خود با توجه به درگیری ویروس کرونا از اسفندماه سال گذشته و ادامه‌ی آن تا کنون و تاثیر این ویروس بر طرح ها و برنامه های این رویداد، از طراحی ۲۵ گروه پروژه در این رویداد خبر داد و افزود: این ۲۵ گروه پروژه با موضوعات متعددی همچون عمرانی و ساخت و ساز، چیدمان‌های محیطی، زنان و شهر، حکم‌روایی شهری، شهر روان، پروژه‌های نشاط و شادی و.... در حال طراحی و برنامه‌ریزی است و به طور کلی مجموعه‌ی متنوعی از اقدامات مدیریت شهری را دربر دارد که از جمله‌ی این گروه پروژه‌ها میتوان به طرح احیا و بازسازی ساختمان های قدیمی تهران مانند ساختمان بلدیه و... ، برگزاری فراخوان و مسابقات طراحی فضاهای شهری و عمرانی و پروژه‌های مکان‌رویداد همچون پروژه‌ی شهدای ترور، لوکیشن‌های انقلاب‌اسلامی، لوکیشن‌های سینمایی و... اشاره کرد.

در ادامه این نشست پس از پایان ارائه طرح "تهران ۱۴۰۰"هریک از اساتید نظرات انتقادات و پیشنهادات خود را در این زمینه بیان کردند.
در این نشست دکتر سیدضیاء هاشمی عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، دکتر حمیدرضا جلایی‌پور عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، مهندس محمدحسین خوشنویس عضو دفتر پژوهش‌های فرهنگی، دکتر وحید شالچی عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر سیدمهدی اعتمادی‌فر عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، دکتر تقی آزاد ارمکی عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، دکتر غلامرصا ظریفیان عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران، دکتر سمیه توحیدلو عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشگاه علوم انسانی مطالعات فرهنگی و دکتر حسین ایمانی جاجرمی عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران حضور داشتند.

براساس این گزارش این نشست‌ها با حضور گروه‌های مختلف نخبگان، متخصصان و صاحبنظران حوزه‌های مختلف پیرامون رویداد "تهران ۱۴۰۰" با هدف درگیر کردن تمامی گروه‌های مرجع و پس از آن آشنایی و کنش‌گری همه‌ی شهروندان تهرانی با این رویداد ادامه خواهد داشت.

 

دوشنبه 24/6/1399 - 17:33
ایرانگردی


مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، از آغاز عملیات بهسازی روکش آسفالت در خط 2 اتوبوس تندرو(بی آر تی) خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس علی پیوسته ضمن اعلام خبر فوق افزود: متعاقب اتمام عملیات بهسازی آسفالت در مقاطع آسیب دیده خط 10 بی آر تی (بزرگراه جناح و در ادامه بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان آزادی تا واحد علوم تحقیقات)، واحدهای بهسازی آسفالت در خط 2 بی آر تی مستقر شده اند و مراحل مقدماتی عملیات بهسازی قبل از اجرای آسفالت پلیمری شامل موج گیری، تراش و اصلاح سطح آسفالت موجود توسط واحدهای مذکور در حال انجام است.
وی با یادآوری اینکه بهره گیری از آسفالت پلیمری در پروژه های بهسازی خطوط بی آر تی، از اردیبهشت ماه سال جاری و با هدف بهینه سازی نوع مصالح، افزایش سرعت انجام کار و کاهش میزان جرمی آسفالت مصرفی در دستور کار قرار گرفته است، چسبندگی بالا ، قابلیت استفاده در دماهای مختلف و مقاومت در برابر تغییر شکل و حرکت در فصول گرم سال را از جمله مزایای آسفالت پلیمری ذکر کرد؛ مشخصاتی که این نوع از مخلوط های آسفالتی را مناسب استفاده در عملیات بهسازی خطوط بی آر تی ساخته است.
لازم به ذکر است محدوده اجرایی عملیات بهسازی خط 2 بی آر تی شامل محدوده پایانه خاوران تا بزرگراه امام علی (ع) و در ادامه از چهارراه مولوی تا میدان رازی می باشد.

دوشنبه 24/6/1399 - 17:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

کم کاری تیروئید یک اختلال شایع است. در کم کاری تیروئید ، غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید را تولید نمی کند. غده تیروئید در بخش جلو و پایین گردن واقع شده است. هورمون های منتشر شده توسط غده تیروئید از طریق جریان خون شما حرکت می کنند و تقریباً در هر قسمت از بدن از قلب و مغز تا عضلات و پوست شما تأثیر می گذارد.
درمان قطعی کم کاری تیروئید 

درمان کم کاری تیروئید مصرف روزانه داروهای جایگزین هورمون تیروئید است. البته داروها اغلب با عوارض جانبی همراه هستند و فراموش کردن قرص ممکن است منجر به علائم بیشتر شود. در بعضی موارد ، داروهای طبیعی ممکن است عوارض جانبی کمتری داشته باشند و در سبک زندگی کلی شما مناسب تر باشند.

 

هدف از داروهای طبیعی یا داروهای جایگزین رفع علت اصلی مشکل تیروئید است. مشکلات تیروئید بعضی اوقات در نتیجه موارد زیر شروع می شود:

رژیم غذایی ضعیف

استرس

مفقود شدن مواد مغذی در بدن شما 

 

برای کم کاری تیروئید چه بخوریم:

برای تیروئید کم کار چی بخوریم
 

پنج راه حل طبیعی زیر را به عنوان مکمل یا گزینه جایگزین برای برنامه درمانی خود در نظر بگیرید.

 

سلنیوم :

سلنیوم عنصری است که در متابولیسم هورمون تیروئید نقش دارد. بسیاری از غذاها حاوی سلنیوم هستند ، از جمله:

- ماهی تن

- بوقلمون

- آجیل برزیلی

- گوشت گاو 

تیروئیدیت هاشیموتو ، حمله سیستم ایمنی به تیروئید ، اغلب باعث کاهش میزان سلنیوم بدن می شود. با افزودن این عنصر کمکی ، به تعادل سطح تیروکسین یا T4 در برخی از افراد کمک می کند.

مهم است که با پزشک خود صحبت کنید که سلنیوم چه مقدار برای شما مناسب است زیرا هر فرد متفاوت است.

 

رژیم بدون قند

قند و غذاهای فرآوری شده می توانند منجر به افزایش التهاب در بدن شوند. التهاب می تواند تبدیل T4 به تریودوتیرونین یا T3 هورمون تیروئید دیگری را کند، کند. این می تواند علائم و بیماری تیروئید را بدتر کند.

همچنین ، شکر فقط در کوتاه مدت سطح انرژی شما را تقویت می کند ،حذف آن از رژیم غذایی شما ممکن است به تنظیم سطح انرژی شما کمک کند. علاوه بر این ، حذف رژیم غذایی شما ممکن است به سطح استرس و پوست شما کمک کند.

اتخاذ یک رژیم غذایی بدون قند کار ساده ای نیست ، اما ممکن است برای سلامتی تیروئید مفید باشد.

 

ویتامین B

مصرف برخی مکمل های ویتامین می تواند در سلامت تیروئید شما تأثیر بگذارد. کمبود هورمون تیروئید می تواند بر میزان ویتامین B-12 بدن شما تأثیر بگذارد. مصرف مکمل ویتامین B-12 ممکن است در ترمیم برخی از آسیب های کم کاری تیروئید ایجاد شده به شما کمک کند.

ویتامین B-12 می تواند در رفع خستگی ناشی از بیماری تیروئید کمک کند. این بیماری همچنین بر میزان ویتامین B-1 شما تأثیر می گذارد. شما می توانید با غذاهای زیر ویتامین های گروه B بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

- نخود و لوبیا

- مارچوبه

- دانه کنجد

درمان انواع اعتیادبه موارد مخدر و محرک
عدسی فتوکرومیک روبا%50تخفیف سفارش بده
- ماهی تن

- پنیر

- شیر

- تخم مرغ

ویتامین B-12 معمولاً برای افراد سالم در مقادیر توصیه شده بی خطر است. با پزشک خود صحبت کنید که ویتامین B-12 چه مقدار برای شما مناسب است.

 

پروبیوتیک

تحرک دستگاه گوارش (GI) تغییر یافته معمولاً با کم کاری تیروئید مشاهده می شود و باعث رشد زیاد باکتری روده (SIBO) و در نهایت منجر به علائم مزمن دستگاه گوارش مانند اسهال می شود. مکمل های پروبیوتیک حاوی باکتری های مفیدی هستند که می توانند به سلامت معده و روده شما کمک کنند. 

علاوه بر فرم های مکمل ، مواد غذایی و نوشیدنی های تخمیر شده مانند کفیر ، برخی پنیرها و ماست حاوی پروبیوتیک های مفید هستند.

با این حال ، سازمان غذا و دارو استفاده از پروبیوتیک ها را برای پیشگیری یا درمان هر بیماری تایید نکرده است. با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا این مکمل ها به شما کمک می کنند یا خیر.

 

دوشنبه 24/6/1399 - 10:36
اخبار

 

 

مکانی در جهان در حال حاضر وجود دارد که ویروس کرونا هنوز به آنجا نرفته است و افراد می‌توانند بدون ماسک با یکدیگر معاشرت کنند و ترسی از ابتلا به کووید-۱۹ نداشته باشند.

این نقطه از جهان قاره جنوبگان است و تنها جایی است که کووید-۱۹ به آنجا نرفته است. در حال حاضر نزدیک به هزار دانشمند و افراد دیگر در آنجا حضور دارند و در یک تلاش جهانی می‌خواهند مطمئن شوند که همکارانی که جدیدا به آن‌ها خواهند پیوست، ویروس کرونا را با خود همراه ندارند.

رابرت تیلور که در ایستگاه تحقیقات روترا در جزیره آدلاید در قطب جنوب حضور دارد، وضعیت این منطقه از جهان را «حباب کوچک امن ما» توصیف می‌کند.

در روز‌های قبل از شیوع ویروس کرونا، قرنطینه‌های بلند مدت و فشار روانی بالا برای افرادی که در قطب جنوب حاضر بودند، عادی جلوه می‌کرد در حالیکه بقیه جهان زندگی در این نقطه از دنیا را غیر عادی می‌دانست.

تیلور که در ماه اکتبر به قطب جنوب رفت و در زمان همه‌گیری ویروس کرونا در بریتانیا حضور نداشت، می‌گوید:  آزادی‌های ما بیشتر از زمان اوج قرنطینه در بریتانیاست. ما می‌توانیم اسکی کنیم، معاشرت‌های خود را داشته باشیم، بدویم و از سالن بدنسازی استفاده کنیم. همانند دیگر تیم‌ها در جنوبگان از جمله قطب جنوب تیلور و ۲۶ همکارش باید در همه نوع کار‌ها در یک محیط مشترک و دور از دسترس و فضای کم با خطا، مهارت داشته باشند.

تیلور می‌گوید که آن‌ها به نوبت پخت و پز می‌کنند، مشاهدات آب و هوایی را انجام می‌دهند و خیاطی هم انجام می‌دهند.

ارتباط‌های اینترنتی خوب به این معنی است که آن‌ها از نزدیک همه‌گیری ویروس کرونا در زمین را نظاره کرده‌اند اما یکی از دغدغه‌های ساکنان این بخش از کره زمین آماده کردن این مکان برای ورود همکاران جدید است. در این موضوع مشاوره‌هایی در دو طرف داده می‌شود.

تیلور در این باره می‌گوید: اطمینان دارم که می‌توانند چیز‌های زیادی به ما بگویند که به ما کمک می‌کند تا خود را با روش جدید سازگار کنیم. ما تاکنون تجربه‌ای درباره فاصله‌گذاری اجتماعی نداشته‌ایم.

روری اوکونور، پزشک و رهبر گروه زمستانی تایید می‌کند که به محض ورود همکاران جدید که این هفته قرار است بیایند، امکان گرفتن تست از آن‌ها وجود دارد.

دسترسی به قاره جنوبگان تنها از طریق هوایی (پروازها) و یا از طریق کشتی امکان پذیر است به این دلیل شورای مدیران برنامه‌های ملی جنوبگان هشدار داده است که هیچ کشتی تفریحی نباید در این منطقه لنگر بیاندازند.

مدت‌ها است که به افرادی که در قطب جنوب حضور دارند در زمینه نحوه شستن دست‌ها و آداب عطسه کردن آموزش داده شده است با این حال شورای مدیران برنامه‌های ملی جنوبگان یادآوری نیز کرده است که «صورت خود را لمس نکنید.»

در حال حاضر قرار است حدود ۱۲۰ نفر به بزرگترین ایستگاه ایالات متحده آمریکا در جنوبگان یعنی ایستگاه مک مورو منتقل شوند. این افراد قرار است از طریق حمل و نقل هوایی به قطب جنوب بروند. اما برای محدود کردن تماس بین افرادی که قرار است به قطب جنوب بروند و خدمه پرواز، هواپیما یک سرویس بهداشتی جداگانه را به هر یک از این دو گروه اختصاص داده است.

با این حال این افراد بیش از ۱۴ روز در اتاق‌های جداگانه هتل در نیوزیلند قرنطینه شده بودند. اما آب و هوای نامناسب، سفر آن‌ها را هفته‌ها به تاخیر انداخت و طبق پیش بینی‌های جدید قرار است روز دوشنبه این سفر انجام شود.

از چند هفته پیش در ایستگاه مک موردو، افراد حاضر تمرین‌هایی را برای شبیه‌سازی آنچه بقیه مردم در جهان انجام می‌دهند، انجام دادند. آن‌ها ماسک زدند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کردند.

راین هرد، مدیر ایستگاه می‌گوید: نزدیک نشدن و در آغوش نگرفتن دوستان دشوار خواهد بود.

او می‌گوید که او و دیگران ماسک زدن را از دو روز قبل از ورود تازه وار‌ها شروع کرده‌اند. با ورود همکاران جدید، آقای هرد قطب جنوب را ترک می‌کند: صادقانه بگویم، بسیار عجیب و غریب خواهد بود که از جاییکه حس می‌شود سیاره دیگری است بیرون بیایید.

دوشنبه 24/6/1399 - 10:33
اخبار

 

گزارش کمیته اپیدمیولوژی کرونا وزارت بهداشت درباره وضعیت این بیماری در کشور طی هفته منتهی به ۲۱ شهریور ماه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت منتشر شد.

بر اساس این گزارش، در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلای بستری و سرپایی وارد آنالیز می‌شود. همچنین دسته‌بندی استان‌ها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام گرفته و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود. برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید- ۱۹ در هفته اخیر، در استان‌های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل به روش زیر محاسبه شد :

تعداد موارد روز قبل منهای تعداد موارد ثبت شده امروز، تقسیم بر تعداد موارد روز قبل و ضربدر ۱۰۰.

در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

 

 تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد زیر مدنظر قرار گرفت:

-‌ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.

- در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی، ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.

- در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می‌شود، وضعیت به حالت ثبات می‌رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر است.

-‌ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.

منظور از ناسازگاری داده‌ها این است که روند داده‌های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده و تغییرات ناهمگن در روند شاخص‌های ابتلا و مرگ دیده می‌شود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست‌تر می‌توان ارائه داد. ناسازگاری در داده‌ها به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می‌توان به ثبت غیردقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها و وجود خطا هنگام ثبت داده‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.

تقسیم‌بندی استان‌ها از نظر وضعیت کرونا
استان‌ها بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آن‌ها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل بر اساس این شاخص‌ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان‌ها همراه با سایر شاخص‌ها و تحلیل‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل روند کووید-۱۹ در هفته منتهی به ۲۱ شهریورماه

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا وزارت بهداشت، در روند کشوری بیماری، هر چند موارد ابتلا و مرگ نسبتاً بالا است، اما ثبات و تغییرات مختصر صعودی دیده می‌شود. روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در شش استان زنجان، بوشهر، آذربایجان شرقی، قزوین، قم و یزد مشاهده شد. در ۱۲ استان کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، خراسان شمالی، لرستان، ایلام، سمنان، فارس، البرز، تهران، خوزستان، گیلان و کردستان روند صعود یا شروع پیک مشاهده شد.

همچنین در ۱۰ استان چهارمحال و بختیاری، مرکزی، هرمزگان، آذربایجان غربی، مازندران، خراسان رضوی، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و گلستان روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. در سه استان کرمانشاه، اردبیل و همدان نیز ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نداد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.

بر اساس اعلام کمیته اپیدومیولوژی کرونا در وزارت بهداشت به نظر می رسد روند کلی کشور ثبات با تغییرات مختصر صعودی است.

 

آخرین وضعیت کرونا در جهان
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا میزان مرگ و میر و کشندگی بیماری کووید-۱۹ در جهان، ۳.۲ درصد برآورد می‌شود.

همچنین تعداد موارد روزانه مبتلای جدید به کرونا در جهان در در روزهای ۱۹ شهریور ماه ۲۶۵۱۴۷ نفر، در روز ۲۰ شهریور ماه ۲۵۰۰۰۳ و در روز ۲۱ شهریور ماه ۲۸۸۷۸۷ نفر بوده است.

 

در عین حال ۱۵ کشور نخست از نظر ابتلا به کرونا تا ۲۱ شهریور ماه، در جدول زیر آمده است که طبق این جدول، کشورهای آمریکا، هند و برزیل رتبه اول تا سوم ابتلا به کرونا را در اختیار دارند. ایران نیز در رتبه دوازدهم از نظر میزان ابتلا به کرونا قرار دارد.

 

کرونا و چالش بازگشایی مدارس
بر اساس گزارش کمیته اپیدومیولوژی کرونا، پیش از همه‌گیری کووید-۱۹ از هر پنج مدرسه در جهان، دو مدرسه فاقد امکانات اولیه شسـت‌وشوی دسـت بودند.

در حالیکه در سراسر جهان، مدارس با بازگشایی در دوران همه‌گیری دست وپنجه نرم می‌کنند، گزارش برنامه نظارت مشترک سازمان جهانی بهداشت و یونیسف(JMP) نشان می‌دهد که ۴۳ درصد از مدارس در سراسر جهان در سال ۲۰۱۹ به وسایل لازم برای شست‌وشوی دست با آب و صابون، که شرط اصلی مقابله با همه گیری کووید -۱۹ است، دسترسی ندارند.

مدیر اجرایی یونیسف گفت: "تعطیلی مدارس در جهان از زمان همه‌گیری کووید-۱۹، چالش بی سابقه‌ای را برای آموزش و رفاه کودکان ایجاد کرده است. ما باید یادگیری کودکان را در اولویت قرار دهیم. این به این معناست که از بازگشایی ایمن مدارس با تامین شرایطی از جمله دسترسی به بهداشت دست، آب آشامیدنی تمیز و بهداشت عمومی، اطمینان حاصل کنیم.

براساس این گزارش، حدود ۸۱۸ میلیون کودک در مدارس خود از امکانات اولیه شست‌وشوی دست برخوردار نیستند، که این امر آنها را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید-۱۹ و سایر بیماری‌های قابل انتقال قرار می‌دهد. بیش از یک سوم این کودکان یعنی ۲۹۵ میلیون نفر، از کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند. در کشورهای کمتر پیشرفته، از هر ۱۰ مدرسه، ۷ مدرسه فاقد امکانات اولیه شست‌وشوی دست و نیمی از مدارس فاقد خدمات بهداشتی اولیه و تصفیه آب هستند.

این گزارش تأکید می‌کند که دولت‌هایی که به دنبال کنترل شیوع کووید-۱۹ هستند، باید میان اجرای اقدامات حفاظتی مهار کووید- ۱۹ که برای حفظ سلامت جامعه انجام می‌شود و تأثیرات اجتماعی و اقتصادی مرتبط با این اقدامات حفاظتی، تعادل برقرار کنند.

در عین حال شواهد تأثیرات منفی تعطیلی طولانی مدت مدارس بر ایمنی، رفاه و یادگیری کودکان کاملاً مستند است. مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفته است: "دسترسی به بهداشت آب و فاضلاب و خدمات بهداشتی عمومی برای پیشگیری و کنترل موثر عفونت در همه محیط‌ها ضروری است. " این موضوع باید تمرکز اصلی استراتژی‌های بازگشایی ایمن مکان‌های عمومی و فعالیت مدارس در دروان همه‌گیری کووید -۱۹ باشد.

همچنین در این گزارش آمده است که از ۸۱۸ میلیون کودکی که فاقد امکانات اولیه شست‌وشوی دست در مدارس خود بودند، ۳۵۵ میلیون نفر به مدارسی رفتند که دارای آب بدون صابون بودند و ۴۶۲ میلیون نفر به مدرسه هایی رفتند که هیچ نوع امکان دسترسی به آب و شست‌وشوی دست ندارند.

در ۶۰ کشور در معرض خطر بیشترین بحران بهداشتی و انسانی ناشی از کووید-۱۹؛ از هر چهار کودک، سه کودک از ابتدای شیوع همه‌گیری از خدمات اولیه شست‌وشوی دست محروم بوده‌اند. نیمی از کودکان به آب سالم دسترسی ندارند و بیش از نیمی از آنها از خدمات بهداشتی اولیه محرومند.

از هر سه مدرسه، یک مدرسه در سراسر جهان یا امکانات آب آشامیدنی محدود دارند و یا اصلا آب آشامیدنی سالم ندارند و ۶۹۸ میلیون کودک در مدرسه خود از خدمات بهداشتی اولیه برخوردار نبودند.

این گزارش چندین اصل لازم برای پیشگیری و کنترل کووید -۱۹ در مدارس را پیشنهاد می‌کند که یکی از آنها ۱۰ اقدام فوری و تکمیل چک‌لیست ایمنی است. این دستورالعمل بر اساس رهنمودهای مربوط به بازگشایی ایمن مدارس توسط یونسکو، یونیسف، WFP و بانک جهانی از طریق مشاوره عملی با مقامات ملی و محلی در مورد چگونگی آماده‌سازی برای بازگشایی ایمن مدرسه و ایمن نگه داشتن کودکان هنگام بازگشت به مدرسه تهیه شده است. این دستورالعمل‌ها شامل چندین پروتکل مربوط به استانداردهای بهداشت آب و فاضلاب، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی، تمیز کردن و ضدعفونی کردن و همچنین دسترسی به آب سالم و ایستگاه‌های شستن دست با صابون و توالت‌های بهداشتی است.

تجربه اندونزی در مواجهـه با کووید-۱۹
اندونزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه، با مساحت ۱.۸۱۱.۵۷۰ کیلومترمربع و جمعیت ۲۷۴.۰۶۱۰۹۳ نفر است. موارد کووید-۱۹ در این کشور از تاریخ دوازدهم اسفندماه ۱۳۹۸ گزارش شد.

اندونزی هم اکنون در رتبه بیست وسوم کشورهای جهان از نظر شمار مبتلایان قرار دارد. در این کشور تاکنون ۲۰۷.۲۰۳ مورد تأییدشده بیماری و ۸.۴۵۶ مورد مرگ گزارش شده است.

 برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در کشور اندونزی شامل موارد زیر است:

- ممنوعیت موقت صادرات مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات بهداشتی از ابتدای اپیدمی تا ۱۰ تیر ۱۳۹۹

- محدودیت فعالیت کارکنان شرکت ها و تغییر دستمزد پرسنل با توافق میان کارفرمایان و کارکنان

-  پرداخت یارانه دولتی (۲.۴ میلیون روپیه) برای کارگرانی که ماهانه کم تر از ۵ میلیون روپیه (حدود ۳۴۰ دلار آمریکا) دریافت می‌کنند.

- اعمال محدودیت‌ها در برگزاری مناسبات مذهبی با پروتکل‌های بهداشتی و عدم حضور کودکان و سالخوردگان در برنامه‌ها

- کاهش محدودیت‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله پذیرش مسافران تا ۷۰ درصد ظرفیت هواپیماها و فعالیت مجدد تاکسی‌های موتوری از اواخر خرداد ۱۳۹۹

- تشکیل تیمی در سطح ملی جهت شتاب فعالیت‌های تولید واکسن کووید-۱۹

دوشنبه 24/6/1399 - 10:32
سلامت و بهداشت جامعه

دانشگاه آکسفورد روز شنبه اعلام کرد در حال از سرگیری آزمایش واکسن کرونایی هستند که با شرکت داروسازی آسترازنکا در حال تولید است. این اقدامی که چند روز پس از تعلیق مطالعه به دنبال گزارش یک عارضه جانبی در یک بیمار در انگلیس انجام شد.

در بیانیه‌ای، دانشگاه آکسفورد پس از اجرای قانون و پس از تعلیق در روز یکشنبه، شروع مجدد در تمام فعالیت‌های آزمایش بالینی انگلستان را تأیید کرد.

در این گزارش آمده است: روند بررسی مستقل به نتیجه رسیده است و به دنبال توصیه‌های کمیته بررسی ایمنی مستقل و سازمان تنظیم مقررات انگلیس، MHRA، آزمایشات مجدداً در انگلیس آغاز می‌شود.

واکسنی که توسط آکسفورد و آسترازنکا تولید می‌شود به طور گسترده‌ای یکی از قوی‌ترین مدعیان در میان ده‌ها واکسن ویروس کرونا در مراحل مختلف آزمایش در سراسر جهان است.

وزیر بهداشت انگلیس مت هانکوک از شروع مجدد این آزمایش استقبال کرد و در توییتی نوشت: این خبر خوبی برای همه است.

او گفت: انتظار می‌رود که برخی از شرکت کنندگان استثنا باشند و دچار حساسیت شوند و برای اطمینان از ارزیابی دقیق ایمنی، هر مورد باید با دقت ارزیابی شود.

اگرچه آکسفورد اطلاعات مربوط به بیمار را به دلیل محرمانه بودن شرکت کنندگان فاش نمی‌کند، اما سخنگوی آسترازنکا در اوایل این هفته گفت که یک خانم علائم عصبی شدیدی داشته که باعث توقف آزمایشات شده است.

گفته می‌شود که این زن علائمی را دارد که با میلویت عرضی، التهاب نادر نخاع همراه است.

این دانشگاه اصرار داشت که به ایمنی شرکت کنندگان و بالاترین استاندارد‌های رفتاری در مطالعات متعهد است و به نظارت دقیق بر ایمنی ادامه خواهد داد.

وقفه در آزمایشات دارویی امری عادی است و توقف موقت منجر به سقوط شدید قیمت سهام آسترازنکا شد.

در مرحله سوم و مرحله نهایی آزمایش، محققان به دنبال نشانه‌هایی از عوارض جانبی احتمالی هستند که ممکن است در تحقیقات قبلی شناسایی نشده باشد. به دلیل جامعه آماری بالا، این مطالعات مهمترین مرحله مطالعه برای شناسایی عوارض جانبی نادر و ایجاد ایمنی محسوب می‌شوند.

 

 

دوشنبه 24/6/1399 - 10:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

داود پیام طبرسی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی ضمن ابراز نگرانی از فرا رسیدن فصل گسترش ویروس آنفلوآنزا در کشور، اظهار کرد: هر ساله با آغاز فصل پاییز، کشور حدود چهارماه درگیر شیوع ویروس تنفسی آنفلوآنزا می‌شود که ممکن است گاهی منجر به فوت فرد مبتلا شود.

او ادامه داد: از همان ابتدای پاندمی کووید-۱۹، دغدغه مردم و نظام سلامت همزمانی شیوع این دو ویروس بود، چرا که افتراق این دو بیماری از روی علائم بالینی بسیار دشوار است.

 طبرسی با اشاره به اینکه ویروس تنفسی آنفلوآنزا یکی از قدیمی‌ترین ویروس‌های شناخته شده است، گفت: روز‌های اخیر بسیار در مورد پاندمی آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ شنیده‌ایم، بعد از آن هم ویروس‌های آنفلوآنزای مختلفی شناخته شد و در حال حاضر آنفلوآنزای A با سویه H ۱ N ۱، H ۳ N ۲ و آنفلوآنزای B در حال چرخش است.

به گفته رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، آنفلوآنزای B شدت کمتری دارد و محدودتر است، اما آنفلوآنزای A ممکن است باعث درگیری شدید و حتی فوت بیمار شود.

طبرسی در خصوص علائم ویروس آنفلوآنزا و کووید-۱۹ بیان کرد: علائم در هر دو بیماری مشابه است، اما تفاوت‌هایی هم دارد. در اکثر مواقع آنفلوآنزا با علائم تب و لرز شدید و سردرد، به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود. تب علامت شاخصی در این بیماری است و بعد از دو یا سه روز سرفه نیز به علائم افزوده می‌شود.

او افزود: در کرونا، تب ممکن است اولین علامت بروز بیماری نباشد یا حتی اصلا بروز نکند. همچنین دوره معمول بیماری آنفلوآنزا پنج روز است، البته در مواردی که عارضه دار می‌شود ممکن است دو تا سه هفته نیز طول بکشد، اما دوره بیماری کووید-۱۹، در اکثر مواقع کمتر از دو تا سه هفته نیست.

علائم متفاوت آنفلوآنزا، سرماخوردگی و ویروس کرونا 
عضو هیئت علمی دانشگاه، سرماخوردگی را نیز در این فصل بسیار شایع دانست و تمیز علائم آن از کرونا ویروس جدید را دشوار اعلام کرد و گفت: در سرماخوردگی آبریزش بینی و عطسه از علائم غالب است و تب نادر بوده و در صورت بروز، خفیف است؛ همچنین طول دوره این بیماری بیشتر از ۳، ۴ روز نخواهد بود.

طبرسی در ادامه تصریح کرد: برخی علائم در این میان می‌تواند کمک کننده باشد، به عنوان مثال از دست رفتن حس بویای و چشایی در کرونا بیشتر دیده می‌شود. در چند ماه اخیر اسهال نیز جزء علائم کرونا اعلام شده است که در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا به ندرت بروز می‌کند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر دشواری افتراق بین این سه بیماری در فصل سرما از روی علائم بالینی، گفت: اگر فردی با هر کدام از این علائم مراجعه کند، حتی اگر مبتلا به سرماخوردگی باشد، مجبور هستیم هر سه بیماری را در نظر بگیریم.

طبرسی بیان کرد: یکی از راه‌هایی که تا حدی می‌تواند از بار این بیماری‌ها بکاهد، تزریق واکسن آنفلوآنزاست. این واکسن‌ها اثرات نسبی خوبی دارند و تزریق آن برای گروه‌های آسیب پذیر به طور اکید توصیه می‌شود، افراد بالای ۶۵ و زیر پنج سال، افراد مبتلا به دیابت، فشارخون، سرطان، بیماری قلبی، ریوی، کلیوی و کبدی مزمن و افراد دارای نقص ایمنی و زنان باردار در گروه‌های در معرض خطر قرار دادند.

او در پایان بر لزوم رعایت نکات بهداشتی بیش از گذشته تاکید کرد و گفت: در این شش ماه پیش رو مردم حتما باید بیش از گذشته به دستورالعمل‌های محافظتی از جمله زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در تجمعات و محیط‌های سربسته توجه کنند.

 

دوشنبه 24/6/1399 - 10:28
سلامت و بهداشت جامعه

 

 حساسیت بدنی زنان در دوران بارداری با سایر دوران زندگی متفاوت است و این افراد در این ایام نیازمند مراقبت بیشتری هستند و تحقق این امر مستلزم خود مراقبتی و همچنین مراقبت همراهان او در طول این مدت است.

تولد موجودی که بخشی از وجود گرانبها و ارزشمند یک مادر است، شعله امید او را برای در آغوش گرفتن این موجود و گذر از ایام سخت و پر مشقت بارداری روشن نگه می‌دارد و  مادر با جان خود معامله می‌کند تا روزی شاهد این لحظه‌های ناب و بی‌نظیر باشد.

سیستم ایمنی بدن سایر زنان در دوران بارداری نسبت به سایر ایام زندگی آن‌ها ضعیف‌تر است و امکان ابتلای زنان باردار به بیماری‌های مختلف، به ویژه بیماری‌های واگیر مثل بیماری کرونا  در این دوران بیشتر وجود دارد.

زنان باردار نیازمند مراقبتهای پیشگیرانه مضاعف!
اگر زنان باردار به ویروس کرونا مبتلا شوند باید مراقبت‌های ویژه‌ای را برای قبل، بعد و همچنین هنگام زایمان آن‌ها در نظر گرفت و نوزاد این افراد نیز باید با حساسیت بیشتر و بالاتری نگهداری شوند تا به بهبودی نسبی دست پیدا کنند.


پزشکان و متخصصان حوزه زنان و زایمان بر این باور هستند که زنان باردار باید نکات بهداشتی که سایر افراد مراعات می‌کنند را با دقت بیشتری رعایت کرده و در این صورت احتمال ابتلای آن‌ها به کرونا کاهش پیدا خواهد کرد.

نتیجه تحقیق پزشکان متخصص در خصوص اینکه آیا ویروس کرونا از طریق زنان باردار به نوزاد آن‌ها منتقل می‌شود یا خیر  هنوز مشخص نیست و نوزادان بسیاری بدون اینکه دچار این بیماری شوند از مادر متولد شده‌اند.

نغمه منصوری پزشک متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: زنان باردار برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا باید به طور همزمان به فکر سلامت خود و جنین باشند.

او اضافه کرد: برخی از زنان باردار در دوران بارداری با مشکلاتی چون مشکلات تنفسی و همچنین کاهش رشد جنین مواجه شده و در بسیاری از موارد با کاهش مایع آمنیوتیک روبه‌رو می‌شوند.

این پزشک متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: حفظ آرامش و خونسردی، استراحت کافی و مفید، مصرف مایعات فراوان و داشتن رژیم سرشار از پروتئین تاثیرات چشمگیری در پیشگیری از ابتلای زنان باردار به بیماری کرونا دارد.

ابتلا به کرونا خطر تولد نوزادان نارس را افزایش می‌دهد
در گذشته‌های نه چندان دور گاهی برای حفظ جان مادر پزشکان اقداماتی را انجام می‌دادند که در نهایت به فوت نوزاد منتهی می‌شد و البته با پیشرفت علم پزشکی درصد وقوع چنین حوادثی تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است و پزشکان به طور همزمان توانایی نجات مادر و نوزاد را تا حد قابل قبولی کسب کرده‌اند.

منصوری در ادامه یادآور شد: رعایت نکات بهداشتی مورد تاکید پزشکان و کادر درمان مثل شستشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی مناسب، از سوی زنان باردار، بسیار بیشتر از سایر افراد حائز اهمیت است و نباید با سهل انگاری با آن برخورد شود.

او همچنین اظهار کرد: عدم رعایت نکات بهداشتی گاهی اوقات به بروز بیماری‌های حاد تنفسی و خارج کردن جنین به صورت نارس از شکم مادر مبتلا به کرونا منجر می‌شود تا بتوانند به بهبود سلامت مادر کمک کنند.

این پزشک متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: احتمال بروز عوارض و ابتلا به بیماری برای جنین نارس نسبت به سایر نوزادان که در زمان مناسب به دنیا می‌آیند وجود دارد و این نوزادان آسیب پذیرتر هستند.

او افزود: یکی از درمان‌های رایج در درمان بیماری کرونا مصرف داروهای حاوی کورتون است و این داروها با آزمایش‌های سلامت جنین تداخل دارد و تصمیم گیری را برای پزشک متخصص زنان و زایمان سخت می‌کند.

ضرورت صبوری و همراهی زنان باردار با کادر درمان
بیماری کرونا از ابتدای شیوع تاکنون با علائم مختلف و متفاوت در افراد گوناگون بروز کرده است و نمی‌توان نشانه یا علائم ثابتی را برای آن ذکر کرد و این مسئله موضوع درمان آن و ساخت واکسن ویژه این بیماری را با سختی مواجه کرده است.

منصوری تصریح کرد: آزمایش‌های تشخیصی نمی‌تواند در همه مواقع جواب قطعی را به پزشک معالج و کادر درمان در خصوص سایر بیماران بدهد و در این موارد بیمار، پزشک و کادر درمان را تحت فشار قرار می‌دهد و عبور از این مرحله مستلزم صبوری و همراهی بیشتر بیمار است.

او اضافه کرد: مراقبت‌های وقت زایمان و موضوع شیردهی به نوزاد از مادر مبتلا به کرونا، در اوایل تولد نوزاد با نظر متخصص اطفال تعیین می‌شود و تاکنون منع کامل شیردهی و چنین دستور العملی به دلیل ابتلای مادر به کرونا صادر نشده است.

این پزشک متخصص زنان و زایمان یادآور شد: سطح نزدیکی نوزاد تازه متولد شده از مادر مبتلا به کرونا با توجه به نظر متخصص اطفال صورت می‌گیرد و تصمیم گیری‌ها در چنین مواردی درباره نوزادان و مادران مختلف متفاوت است.

زنان باردار و همسران آن‌ها به عنوان بهترین مراقب و همراه این افراد باید با دقت بیشتری مراقب سلامتی این گروه باشند تا با کمترین خطری این دوران را که در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان روبه‌رو شده است سپری و به سلامت از این مرحله پر مخاطره و توام با استرس عبور کنند‌.

دوشنبه 24/6/1399 - 10:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته