• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1287روز قبل
خواص خوراکی ها

 


دارچین به عنوان یک ادویه خوشبو در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای خواص درمانی زیادی است.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از ادویه‌های خوشبو که به عنوان یک داروی گیاهی در آشپزی استفاده می‌شود دارچین نام دارد. اکثر درخت‌های دارچین در هندوستان و چین یافت می‌شود. این گیاه همیشه سبز است.

دارچین دارای پوستی قهوه ای، گل‌های مرتب و سفید مایل به زرد و گلبرگ‌های دو لپه‌ای جداگانه بوده و یک درختچه کوچک با ارتفاعی حدود ۵ تا ۷ متر است که به دلیل بوی خوب و مطبوع آن از تمامی قسمت‌های درختش استفاده می‌شود.

این گیاه در ماه‌های بین بهمن تا فروردین کشت می‌شود. در قرون وسطی نیز از این ادویه به عنوان دارویی برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلو درد استفاده می‌شد. دارچین در هر کشوری با یک عنوان مختلفی نامیده شده است. به عنوان مثال در کشور هندوستان با نام لالجین و در اندونزی به اسم چوب شیرین و یا کایو مانیس شناخته می‌شود.

انواع دارچین
۱- دارچین اصل که سیلانی نامیده می‌شود دارای پوست داخلی نرم و لطیفی است.

۲- آروماتیکوم  یک نوع دارچین چینی با پوستی سخت و همچنین تند‌تر از باقی ادویه‌هاست.

۳- بورمانی نوعی دارچین اندونزی است. 

۴- لوریروری که این دارچین مختص کشور ویتنام است.

بر اساس نظر متخصصان استفاده از ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین در طول روز توصیه می‌شود. استفاده بیش از حد دارچین می‌تواند موجب ایجاد و بروز مسمومیت در فرد شود.

 

خواص دارچین را بشناسید
ضد آلزایمر: وجود سیمانیک الدهید و اپی‌کاتچین در دارچین موجب جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و سلامت مغز می‌شود.

خواص آرایشی: به علت رنگ زیبای دارچین از آن به عنوان رنگ مو استفاده می‌شود.

کاهش وزن: استفاده از ترکیب عسل و دارچین موجب کم اشتهایی نسبت به کربوهیدرات و در نتیجه کاهش وزن می‌شود. توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیماری‌های خاص برای استفاده از این مخلوط با پزشک معالج خود مشورت کنند.

بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف دارچین موجب جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع دو می‌شود. دارچین خواص ضد ویروسی و درمان کننده بیماری نقص ایمنی اکتسابی دارد. اگر به فکر سلامتی و تندرستی خود هستید از مصرف این ادویه خوشمزه غافل نمانید.

 

عوارض دارچین که باید بدانید
مشکلات قلبی: مصرف دارچین موجب افزایش ضربان قلب می‌شود در نتیجه افراد مبتلا به مشکلات قلبی و عروقی از خوردن آن به شدت اجتناب کنند.

حرارت بدن: استفاده از دارچین مانند موادی از قبیل الکل، فلفل، گل کلم، قهوه، لابستر، زنجبیل، سیر، برنج، پیاز و کدو موجب افزایش حرارت بدن می‌شود. به علت سردی هوا در زمستان استفاده از آن با خطرات کمتری همراه است. بر اساس توصیه متخصصان افراد یائسه از مصرف دارچین پرهیز کنند.

آسیب کبد: کاسیا که همان دارچین معمولی است حاوی کومارین فراوانی است. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از دارچین کاسیا به علت وجود کومارین موجی سمی شدن کبد و آسیب رساندن به آن می‌شود.

آلرژی: افراد دارای آلرژی و حساسیت نسبت به دارچین از مصرف آن به شدت اجتناب کنند. از جمله علائم افراد مبتلا به آلرژی نسبت به دارچین می‌توان به آبریزش بینی، چشمان مرطوب، درد معده، تشکیل و ایجاد جوش در صورت و دست‌ها اشاره کرد.

رقیق سازی خون: یکی از خاصیت‌های دارچین کاسیا خاصیت رقیق کنندگی و عدم لخته شدن خون است به همین دلیل افرادی که از دارو‌های رقیق کنندگی خون استفاده می‌کنند از مصرف آن خودداری کنند.

 

مضر برای زنان باردار: دارچین موجب ایجاد درد زایمان زودهنگام و باز شدن دریچه رحم می‌شود؛ بنابراین بانوان باردار از خوردن این ادویه خودداری کنند. علاوه بر تمامی فواید دارچین استفاده مداوم و بیش از حد آن نیز موجب بروز انواع مشکلات و بیماری‌ها می‌شود.

 

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:41
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

مطالعه‌ای در آمریکا نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان علائم عصبی دارند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، اکثر بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بستری  در بیمارستان‌ها از علائم عصبی رنج می‌برند.

محققان دریافتند بیش از ۸۰ درصد بیماران از سردرد، سرگیجه، درد عضلانی رنج می‌برند که این‌ عوارض به عنوان انسفالوپاتی یعنی تغییر در عملکرد ذهنی و مغزی شناخته می‌شود.

علاوه بر این، میانگین بستری بودن در بیمارستان برای بیمارانی با این علائم سه برابر و خطر مرگ و میر هفت برابر بیشتر بود.

تیمی از بیمارستان مموریال در شیکاگو، می‌گوید که این مطالعه برای اولین بار در ایالات متحده انجام شده است و می‌تواند به شناسایی و درمان بیماران بستری کمک کند.

در این مطالعه داده‌های بیش از ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ را در ۱۰ بیمارستان آمریکا بررسی کردند.

داده‌ها نشان داد که ۴۲ درصد از بیماران همزمان با شروع بیماری از علائم عصبی رنج می‌بردند و همچنین ۶۳ درصد آن‌ها هنگامی که در بیمارستان بستری بودند با این علائم مواجه شدند.

با این حال، به طور حیرت آوری ۸۲ درصد بیماران کرونایی در طول دوره بیماری خود حداقل یک علامت عصبی را تجربه کرده‌اند.

شایعترین علائم بیماران کرونایی درد عضلانی بود که حدود ۴۵ درصد بیماران از آن رنج می‌بردند و در درجه‌ی دوم سردرد قرار داشت که حدود ۳۸ درصد این نوع نشانه را گزارش دادند. حدود ۱۶ درصد مبتلایان دارای اختلالات چشایی بوده و ۱۱ درصد نیز اختلالات بویایی را گزارش کرده‌اند. کمتر از دو درصد بیماران عوارض شدیدی مانند تشنج، سکته مغزی یا اختلالات حرکتی را تجربه کرده‌اند.

پس از ترخیص، بیش از دو سوم بیماران مبتلا به انسفالوپاتی و انواع آسیب دیدگی‌های عصبی مغز، قادر به مراقبت از خود در خانه نبودند، در مقایسه، نزدیک به ۹۰ بیمار که با این علائم مواجه نشدند، پس از ترخیص توانستند از خود مراقبت کنند.

علاوه بر این، میزان مرگ و میر در میان بیماران انسفالوپاتی بیشتر بوده و حدود ۲۲ درصد بیماران کرونایی که دچار انسفالوپاتی شدند، جان خود را از دست می‌دهند.

ایگور کورالنیک، مختصص معتبر بیماری‌های عفونی مغز و اعصاب جهان که عضو این تیم محقق است، گفت: ما در حال حاضر به دنبال مشخص کردن اثرات عصبی طولانی مدت کووید- ۱۹ هستیم.

 

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:39
اخبار

 

کودکی که تا ۱۰ سالگی فوبیای غذا خوردن داشت و تنها غذای او نان تست بود، پس از انجام هپنوتیزم به دنیای خوراکی‌های خوشمزه بازگشت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کودکی که فوبیای غذا خوردن داشت و فقط نان تست سفید می‌خورد، پس از هیپنوتیزم بهبود یافت.

مارتا دیویز کودک انگلیسی تا یک و نیم سالگی غذای معمول کودکان در این سن را می‌خورد، اما به یک بیماری روحی عجیب و غریب در ارتباط با ترس غیر معمول از غذا خوردن مبتلا شد.

بنا به گزارش فاکس نیوز مادر این کودک گفته بود: او جیغ می‌کشید و غذا را دور می‌کرد. تلاش کردم به او کمک کنم تا با این حالت مبارزه کند، اما با گذشت زمان اوضاع بدتر شد. رژیم غذایی این دختر بچه فقط به نان تست و چیپس سیب زمینی محدود بود.
 
هیپنوتیزم کودک ۱۰  ساله را به دنیای خوراکی های خوشمزه بازگرداند

مادر این دختر افزود: او قبلاً دو نان تست شده به همراه کره برای صبحانه و سه عدد برای شام می‌خورد. او در این مدت فقط یک نوع نان مصرف می‌کرد.
 

خانواده این دختر تصمیم گرفتند که او را نزد یک درمانگر هیپنوتیزم ببرند که پس از جلسه اول، مارتا یک تکه پیتزا خورد و سپس شروع به خوردن سبزیجات و میوه‌ها کرد؛ بعد از چند هفته هم حدود ۵۰ نوع غذا و خوراکی‌های دیگر را تست کرد.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:37
اخبار

طبق آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۲۷ نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.

بر اساس این آمار ایران برای دومین روز متوالی رکورددار بیشترین آمار مرگ و میر روزانه کرونا در جهان را ثبت کرد.

پس از ایران کشور‌های روسیه، هند، آمریکا و مکزیک با ۱۸۸، ۱۸۷، ۱۸۴ و ۱۸۰ به ترتیب در رتبه‌های دوم تا پنجم آمار روزانه قرانیان کرونا قرار گرفته‌اند.

همچنین امروز رکورد ابتلای روزانه به ویروس کرونا در ایران شکسته شد و برای اولین بار آمار ابتلا روزانه به بیش از ۴ هزار نفر رسید.

ایران از نظر آمار ابتلای روزانه به کرونا در رتبه هشتم جهان قرار گرفته است.

 

 

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:36
خواص خوراکی ها

 

 با توجه به آثار ضدویروس، ضدباکتری و ضدقارچی ثابت ‌شده عسل، مصرف آن در حد معقول و با رعایت اعتدال، می‌تواند بسیار مناسب باشد.

او گفت: بسیاری از مردم بر اساس عادت اشتباهی که دارند صبح به صورت ناشتا آب می‌نوشند؛ چراکه به آن‌ها القا شده که این کار، سبب شستشوی کلیه‌ها خواهد شد و  یا برای درمان یبوست مفید است؛ درحالی‌که این کار درست نیست و افراد می‌توانند به جای مصرف آب به صورت ناشتا، که برای کبد، معده و مفاصل زیان‌آور است، صبح‌ها از شربت عسل، یا درصورت تمایل از شربت آبلیمو و عسل استفاده‌کنند. البته باید توجه‌داشت که این شربت نباید زیاد از حد شیرین باشد و همچنین استفاده مکرر آن نیز توصیه‌ نمی‌شود.

او افزود: عسل با توجه به خواصی که دارد، می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت‌کند؛ بنابراین مصرف عسل، در پیشگیری و درمان برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های ویروسی که در فصل پاییز بیشتر با آن‌ها مواجه هستیم، مانند انواع سرماخوردگی، آنفلوانزا و... مفید است.

رضایی‌پور تصریح‌کرد: یکی از بهترین کار‌هایی که مردم هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا انجام‌می‌دهند استفاده از شربت عسل است، اما باید بدانید که این شربت نباید زیاد غلیط باشد..

 

این متخصص طب سنتی گفت: عسل منبع بسیار خوبی از ریزمغذی‌ها، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ث و آنتی‌اکسیدان است که برای تقویت عمومی بدن بسیار مفید هستند.

احتمال درمان کرونا با عسل
او افزود: به احتمال زیاد مصرف عسل و دیگر محصولات زنبور عسل مانند ژل رویال می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به کرونا، کاهش علائم و تسریع درمان این بیماری کمک‌کننده باشد. البته چنین ادعایی نیاز به مطالعات بالینی و اثبات دارد، ولی مصرف عسل قطعاً برای این بیماران، مضر نخواهدبود.

رضایی‌پور ادامه داد: عسل در طب ایرانی جزو غذا‌های لطیف محسوب می‌شود؛ یعنی پس‌از هضم، مقدار زیادی از آن باقی‌نمی‌ماند به همین دلیل می‌تواند برای افرادی که به دلیل مشکلات گوارشی مانند نفخ، ترش‌کردن و سنگینی معده، نمی‌توانند غذا‌های سنگین مصرف کنند مناسب باشد؛ زیرا علاوه‌بر زودهضم بودن، انرژی خوبی برای بدن فراهم‌می‌کند و از ریزمغذی‌های فراوانی هم برخوردار است که برای بدن ضروری هستند.

دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: از عسل می‌توان برای درمان‌های موضعی مانند رفع برخی جوش‌ها و بثورات پوستی، ماساژ‌های زیبایی و پانسمان زخم‌ها نیز استفاده‌کرد. به عنوان مثال به طور معمول برای پانسمان جای حجامت از عسل استفاده‌می‌شود که به بهبود هرچه‌زودتر زخم‌ها کمک‌می‌کند.

 

درمان بیماری‌ها با عسل
رضایی‌پور تاکید کرد: عسل می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند ام‌اس، مشکلات کبدی، فراموشی و آلزایمر نیز موثر باشد.

او در پایان یادآوری کرد: بیماری ام‌اس، معمولاً یک بیماری سرد است و افراد مبتلا به این بیماری دچار علائمی، چون خستگی و ضعف‌های حسی و حرکتی در اندام‌های مختلف هستند که عسل به‌عنوان یک غذا- داروی مقوی عمومی و سرشار از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های مختلف، می‌تواند شرایط عمومی این افراد را بهبود بخشیده و خستگی را که یکی از علایم شایع این بیماری است، تا حد زیادی برطرف‌کند.

 

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

براساس پژوهشی که در کره جنوبی انجام شده است، برخی از عوارض جانبی مانند خستگی، پیامد‌های روانی و از دست دادن حس بوبایی و چشایی در ۹۰ درصد از بهبودیافتگان کرونایی نمایان بوده است.

این نتیجه در حالی به دست آمده است که تعداد جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا تا به امروز از یک میلیون نفر فراتر رفته که موضوع بسیار دردآوری است. علاوه براین، کرونا ویروس زیان بسیاری را بر اقتصاد جهانی تحمیل کرده، نظام بهداشتی جهان را رنجور و شیوه زندگی مردم را تغییر داده است.

گون جون ووک مسئول مراکز مبارزه با بیماری‌ها و پیشگیری در کره جنوبی گفت: در یک نظرسنجی اینترنتی که در آن ۹۶۵ نفر از بهبودیافتگان کرونایی مشارکت داشتند، ۹۱ درصد افراد دستکم دچار یک عارضه جانبی بر اثر ابتلا به کرونا شده اند.

خستگی یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی بیماری کرونا است؛ به گونه‌ای که ۲۶.۲ درصد از شرکت کنندگان احساس خستگی داشتند و پس از آن اختلال در تمرکز به میزان ۲۴.۶ درصد در رتبه دوم قرار دارد. این بیماری همچنین عوارض جانبی دیگری همچون مشکلات روحی، روانی و فقدان حواس بویایی و چشایی نیز داشته است.

کیم شو وو استاد دانشگاه کیونجونگ در استان دایجو و پژوهشگر ارشد این پژوهش گفت: نظرسنجی اینترنتی بوده است، اما به زودی با جزئیات و تحلیل مفصل منتشر خواهد شد.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:34
سلامت و بهداشت جامعه

 

ویروس کرونا بیش از ۹ ماه است که زندگی بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است. این ویروس تمامی کشور‌ها را فارغ از توسعه یافته یا نیافته مورد هدف قرار داده و تلفات سنگینی به این کشور‌ها تحمیل کرده است. برای مثال، آمریکا که خود را توسعه یافته‌ترین کشور جهان تلقی می‌کند در صدر لیست تلفات و قربانیان کووید ۱۹ قرار داد.

هند نیز با بیش از یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفر جمعیت که درصد قابل توجهی از آنان در فقر زندگی می‌کنند، در رده دوم تلفات کرونا در جهان قرار دارد. آمریکا، هند و برزیل روی هم رفته بیش از ۴۵ درصد آمار جهانی تلفات ویروس کرونا را به خود اختصاص داده اند.

با این حال، تلفات بالا تنها عواقب شیوع ویروس کرونا نبوده است. دانشمندان می‌گویند علائم بیماری برای ماه‌ها پس از بهبودی در بدن بیماران باقی می‌ماند و بسیاری از این بیماران نمی‌توانند هفته‌ها پس از بهبودی به زندگی عادی گذشته خود بازگردند. همین موضوع سبب نگرانی متخصصان شده است.

دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند که بسیاری از بیماران کرونایی هفته‌ها و ماه‌ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند، ما این موضوع را علائم پساکرونایی می‌نامیم.

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت: شواهد نشان می‌دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته‌ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آن‌ها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می‌شود.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج‌ترین آن‌ها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش‌های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن‌ها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می‌بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.


تحقیقات دانشمندان در کالج ترینیتی دوبلین نیز نشان می‌دهد بیش از نیمی از مبتلایان به ویروس کرونا از بی‌حالی دائمی رنج می‌برند. این موضوع فارغ از شدت کرونا در این بیماران است و حتی بیمارانی که علائم خفیفی از کووید ۱۹ را داشتند نیز از بی‌حالی مداوم شکایت دارند.

محققان ایرلندی در تحقیقات خود ۱۲۸ بیمار کرونایی را مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیقات نشان داد ۵۲ درصد بیماران کرونایی حتی ۱۰ هفته پس از بهبودی از کووید ۱۹، همچنان دچار خستگی و بی‌حالی دائمی بودند. میانگین سنی این بیماران ۵۰ سال بوده است و ۵۴ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند. شواهد حاکی از آن است که دو سوم بیمارانی که از بی‌حالی دائمی رنج می‌بردند را زنان تشکیل می‌دادند.

دانشمندان ایرلندی اعلام کردند این تحقیقات نشان داد، دوره ریکاوری از بیماری و نیز دوره پساکرونا برای بیماران به چه میزان پراهمیت است. ما شاهد آن بودیم که فارغ از شدت علائم بیماری در افراد، بی‌حالی یکی از رایج‌ترین علامت ماندگار کووید ۱۹ در بیماران است. این امر نشان می‌دهد که سیستم بهداشتی هر کشور باید خود را برای حمایت‌های پساکرونایی از بیماران آماده کند. هم اینک با گذشت ۶ ماه، ما شاهد مراجعه هزاران بهبودیافته کرونایی به بخش بهداشت و درمان ایرلند برای دریافت خدمات بوده‌ایم.

دانشمندان استرالیایی نیز در تحقیقات خود اعلام کردند آسیب‌های شدید ریوی در بهبودیافتگان از کووید ۱۹ می‌تواند پس بهبودی و هفته‌ها بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان در این افراد دیده شود. تحقیقات ما نشان داد آسیب ریوی، مشکلات شدید تنفسی و سرفه می‌تواند در بلندمدت در بیماران بهبودیافته کرونایی مشاهده شود.

دانشمندان می‌گویند تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر سلامت جسمانی افراد باعث ایجاد نگرانی در مجامع علمی شده است. ما شاهد آن هستیم که حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده‌اند برای هفته‌ها و حتی ماه‌ها پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان، همچنان با عوارض سنگین این بیماری دست به گریبان هستند. طول دوره نقاهت و زمان لازم برای بازگشت این افراد به زندگی عادی قبل از بیماری مایه نگرانی است.

دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن این بیماران از بیمارستان، بیش از ۸۸ درصد از آن‌ها هنوز علائم آسیب ریوی را داشته‌اند. آزمایشات و سی‌تی اسکن این افراد نشان داد ریه‌های آن‌ها هنوز هم درگیر عوارض ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

همچنین ۴۷ درصد این بیماران با گذشت بیش از ۶ هفته از بهبودی از مشکلات تنفسی و ناتوانی در دم و بازدم شکایت داشتند. تحقیقات دانشمندان پس از گذشت ۱۲ هفته (تقریبا ۳ ماه) نشان داد، ریه‌های ۵۶ درصد از بهبود یافتگان هنوز هم از عوارض کرونا آسیب دیده است و ۳۹ درصد آن‌ها همچنان مشکل تنفسی دارند.

میانگین سنی این بیماران ۶۱ سال بود و مردان ۶۰ درصد این جامعه آماری را تشکیل می‌دادند. بیش از ۵۰ درصد از این بیماران سابقه استعمال دخانیات داشتند و ۶۵ درصد آن‌ها از چاقی یا اضافه وزن رنج می‌بردند. این تحقیقات همچنین خط بطلانی بر تصور نادرست اجتماعی درباره مصونیت افراد سیگاری یا معتاد در برابر ویروس کروناست.

محققان تاکید دارند فرآیند ریکاوری بهبودیافتگان کووید ۱۹ هفته‌ها ادامه داشته و بسیاری از آن‌ها دچار آسیب‌های ریوی بلند مدت شده‌اند. با این حال، بدن این افراد در مسیر بهبودی قرار دارد، اما ضروری است افرادی که به کرونای شدید مبتلا می‌شوند در دوره ریکاوری و نقاهت تحت نظر پزشک و کادر درمانی قرار بگیرند.

 

از سوی دیگر، یافته‌ها نشان داد اگرچه ریکاوری از بیماری کرونا یک پروسه زمانی طولانی مدت است، اما بیماری نمی‌تواند در بلندمدت باعث شدت زخم‌های ریوی شود. محققان با بررسی بیماران پی بردند هم بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده‌اند و هم افرادی که درجات خفیفی از بیماری را داشته‌اند به یک اندازه دچار مشکلات بلندمدت سلامتی شده‌اند. محققان همچنین شاهد مشکلات قلبی در بهبودیافتگان کرونا بودند. با این حال، این مشکلات با گذشت زمان کاهش و سلامت قلبی افراد بهبود یافت.

مطالعات دانشمندان آمریکایی نیز نشان می‌دهد مبتلایان به کرونا علائم مختلفی را از خود نشان می‌دهد که دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود.

پزشکان می‌گویند ضعف به طور گسترده در میان بهبودیافتگان از کووید ۱۹ دیده می‌شود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایج‌ترین مواردی است که بهبودیافتگان همواره از آن شکایت می‌کنند.

سندرم خستگی مزمن در بهبودیافتگان از بیماری به گونه‌ای است که آن‌ها پس از انجام اقدامات روزمره مانند دوش گرفتن یا خرید از مغازه احساس خستگی شدید می‌کنند. همچنین آن‌ها زمانی که به سرعت از جای خود برمی‌خیزند احساس سرگیجه و ضعف می‌کنند. برخی مبتلایان به این سندرم برای روز‌ها و هفته‌ها بستری می‌شوند، اما با وجود استراحت و خواب حالشان بهتر نمی‌شود.

دکتر نات فوین، یکی از متخصصان در این باره می‌گوید: در مجامع عملی هم اینک موضوع وجود سندرم خستگی مزمن در بهبودیافتگان از کرونا به طور گسترده مطرح است. این موضوع می‌تواند در بلندمدت نیز فرد را درگیر خود کند.

مه مغزی نیز یکی از دیگر مواردی است که در بیماران کرونایی پس از بهبودی مشاهده می‌شود. مه مغزی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار اختلالات فکری می‌شود و فرد احساس می‌کند فرآیند تفکر و یادگیری‌اش به درستی کار نمی‌کند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارت‌های دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال می‌شوند.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:32
اخبار

پدیده‌ای عجیب و جنجالی در دنیای علم
پزشکان مصری پس از تولد یک نوزاد، متوجه وجود یک جنین در شکم او شدند.

 

استان الشرقیه مصر اخیرا شاهد اتفاقی عجیب و نادر بود؛ به گونه‌ای که یک مادر نوزادی را به دنیا آورد که در شکم او یک جنین وجود داشت. این یک اتفاق بسیار نادر است که از هر ۵۰۰ هزار کودک یک مورد اتفاق می‌افتد.

روزنامه الوطن مصر به نقل از دکتر عمرو عبدالمحسن استاد بیماری‌های زنان و زایمان در دانشگاه الزرقاء که این زایمان تحت نظر او انجام شده است، می‌نویسد: این جنین در آغاز دوقلو بوده است که کیسه جنینی آن وارد شکم نوزاد دیگر شده است. در ماه هفتم بارداری مادر، نسبت به وجود یک شی عجیب در شکم جنین مشکوک شدم، اما آن زمان به قطعیت نرسیدم و این اولین باری است که من چنین موردی را مشاهده می‌کنم.

این پزشک می‌گوید: با هماهنگی متخصص کودکان این زایمان انجام شد. نوزاد به مدت ۲۴ ساعت تحت مراقب بود و پس از آن، اقدام به انجام سی تی اسکن کردیم که متوجه وجود یک جنین در شکم نوزاد شدیم. از این رو عمل جراحی لازم برای پاکسازی شکم این نوزاد را انجام دادیم.

 

اتفاقی نادر که به ۲۰۰ مورد در جهان نمی رسد

دکتر عبدالمحسن توضیح داد: نوزاد پس از ۴۸ ساعت مراقبت، از بیمارستان مرخص شد و اکنون به شکل طبیعی زندگی می‌کند و هیچ نگرانی وجود ندارد.

او در پایان گفت: این ماجرا را نوشتیم و انتشار دادیم. اینگونه موارد گردآوری می‌شوند تا به علل آن پی برده شود؛ زیرا امثال این اتفاقات شاید فقط به ۲۰۰ مورد در جهان برسد.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:31
اخبار

 

ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه چاپ اول، گفت: شیوع کرونا بر مبنای اصول ریاضی و علمی شکل می‌گیرد. این ویروس یک نوع رفتار ویروسی دارد، اما انتشارش بر اساس معادلات و رفتار‌های اجتماعی است.

او ادامه داد: میزان انتشار این ویروس به میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی که مردم رعایت می‌کنند، بستگی دارد.

گرفتن آمار مردم، با رصد موبایل ها

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان حرکت گوشی‌های موبایل امروزه با ماهواره رصد می‌شود، افزود: در این رصد بررسی می‌شود که به چه میزان حرکت گوشی‌های موبایل به نسبت قبل از شیوع کرونا افزایش پیدا کرده است. حداقل کاهش حرکت اجتماعی مردم که با حرکت موبایل سنجیده می‌شود در شرایط فعلی شروع کرونا، باید حدود ۵۰ درصد به صورت معمول و ۷۰ درصد در حد مطلوب باشد.

حریرچی تاکید کرد: در فروردین ماه تا پایان تعطیلات حرکت اجتماعی مردم به حدود ۴۵ درصد کاهش پیدا کرد. هم اکنون و در دو ماه اخیر کاهش حرکت مردم در حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد بررسی و ارزیابی شده که بر این اساس باید بگوییم که در این آزمون رفوزه شدیم.

او با بیان اینکه برای مهار کرونا نباید فقط از دیگران توقع داشت، گفت: از نظر ما کسی که کرونا مثبت است و در شهر تردد می‌کند، مجرم و جنایتکار است.

معاون کل وزیر بهداشت بیان کرد: بزرگترین چالش ما در مدیریت فراگیری "اقناع مردم" است. در اینکه مردم و دیگر عناصر تصمیم گیر را قانع کنیم که کرونا خطرناک است و باید دستورالعمل ها جدی گرفته شود، نقص داشته ایم.

ویروس کرونا، هوشمند نیست

حریرچی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا، ویروس هوشمند نیست، گفت: خیلی بر سر وزارت بهداشت متن نگذارند که ما باعث تعطیلی کسب و کار‌ها شدیم، زیرا بسیاری از کارخانجات مواد غذایی در ماهی مانند فروردین همیشه تعطیل هستند. بعضی اوقات می‌گوییم که اقلیت جامعه در رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همراهی نمی‌کنند در حالیکه این اقلیت ناهمراه تنها  ۴۹ درصد هستند.

او ادامه داد: در چند ماهی که حضور کارمندان یک سوم شد بر اساس حرکت گوشی‌های موبایل متوجه شدیم که این افراد به سمت بازار‌ها و مراکز خرید سوق پیدا کرده اند و برخی نیز به مسافرت رفته اند. هدف از تعطیلی این است که تماس اجتماعی کمتر شود نه اینکه مردم آزادی عمل بیشتر داشته باشند.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: تصمیم تمام دولت‌ها این است که بررسی کنند چگونه ویروس را کنترل کنند که چرخ اقتصاد و معیشت نیز بچرخد. دولت‌های اروپایی در سه ماه سوم امسال حدود ۱۰ درصد رشد اقتصادی داشته اند که فاجعه محسوب می‌شود.

مجبوریم فعالیت‌های اقتصادی را به شیوه فعلی اداره کنیم

او بیان کرد: ما مجبوریم برای حفظ معیشت مردم برخی از فعالیت‌های اقتصادی را دایر نگه داریم. مردم باید به مسئله این گونه نگاه کنند که دولت هر کاری که می‌توانسته برای کنترل کرونا انجام دهد را عملیاتی کرده و مجبور است برای چرخیدن چرخ اقتصاد شرایط را به شیوه فعلی اداره کند.  

متقاضیان اصلی تعطیلی، حقوق بگیران ثابت هستند

معاون کل وزیر بهداشت افزود: در استرالیا باید با اظهار نامه از خانه بیرون بروید. در صورتی که در کشور ما هم اکنون برخی از فروشگاه‌های شبه دولتی حراج برگزار کرده  و مردم را تشویق به خرید می‌کنند و یا در حوزه گردشگری تصمیم گرفته اند به مردم وام برای مسافرت بدهند، از این  اقدامات واقعا متاسفم.

او ادامه داد: فعالیت‌های اقتصادی حتی با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، باعث انتشار ویروس می‌شود، زیرا رعایت کردن مسائل بهداشتی فقط باعث کاهش انتشار ویروس می‌شود، اما آن را به صفر نمی‌رساند. در انجام برخی از تعاملات اجتماعی مانند مترو، ناچار هستیم که شاهد انبوهی از جمعیت باشیم. در این شرایط باید انتخاب کنیم که کدام فعالیت‌ها را حذف کنیم.

حریرچی تصریح کرد: متقاضیان اصلی تعطیلی، حقوق بگیران ثابت هستند. شرایط کشور ما مثل سایر کشور‌ها که ادارات را تعطیل کرده اند نیست، زیرا وقتی ما اعلام می‌کنیم که ادارات تعطیل شوند برخی از مراکز اقدام به تعدیل نیرو و کاهش حقوق و... می‌کنند و در نتیجه کارمند رفتن به سر کار را ترجیح می‌دهد.

صنعت گردشگری ما در حال از بین رفتن است

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه صنعت گردشگری ما در حال از بین رفتن است، اضافه کرد: دولت فقط توان پرداخت حداقل ۱۵ میلیون وام به مراکز گردشگری دارد، این مبلغ فقط حقوق و بیمه ۳ تا ۴ ماه یک کارمند می‌شود.

او یادآوری کرد: اکنون وقت اختلاف مخصوصا در حوزه سلامت نیست. در این شرایط اگر دست به دست هم دهیم فقط می‌توانیم ویروس را کنترل کنیم، اما با طعنه و پشت پا زدن به هم، صد در صد شکست می‌خوریم.

حریرچی تاکید کرد: بر اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است، برای ۴ اقدام اساسی باید دست به دست هم بدهیم. اقدام اول جلوگیری از تجمعات تشدید کننده «تجمعات مذهبی، تجمعات مسافرتی، کلوپ‌های شبانه، تجمعات در پارک ها، تجمعات کاری، جمع شدن مردم برای خوشحالی برد یک تیم» است.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: در اقدام دوم با استفاده از اقدامات خاص، مرگ و میر را کاهش دهیم، زیرا اکثر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند فوت نمی‌کنند، اما افراد مسن و یا افرادی که شغل‌های خاص دارند مثل کادر بهداشت و درمان احتمال فوتشان بالاست. در راستای عمل به اقدام دوم برخی از کشور‌ها اقداماتی را انجام داده اند برای مثال خروج فرد ۶۵ ساله از منزل ممنوع است. به این معنی که برای حضور افراد پر خطر در سطح جامعه ممنوعیت قائل شده اند. در کشور آلمان خرید افراد مسن را دولت انجام می‌دهد و به درب منزل آن‌ها ارسال می‌کند.

او اضافه کرد: اقدام سوم اقدامات فردی است، یعنی هر فرد باید رعایت دستورالعمل‌های ساده بهداشتی از خود و دیگران محافظت کند. در این شرایط تحت هر شرایطی باید از خود و دیگران حداقل دو متر فاصله داشته باشیم. دستهایمان را همیشه بشوریم و اصول تنفسی مثل عطسه و سرفه و بلند حرف زدن را رعایت کنیم، در این شرایط افراد باید از ماسک استفاده کنند. خوشبختانه استفاده از ماسک از شنبه در تهران اجباری می‌شود.

حریرچی گفت: اقدام چهارم شناسایی تست و قرنطینه سازی افراد بیمار و  پیگیری تماس‌های نزدیک است. به این صورت که هر کس به کرونا مبتلا شد سیستم بهداشت و درمان موظف است خانواده و همکاران او را نیز مورد بررسی قرار دهد و از آن‌ها تست گرفته و ایزوله کند. اگر مبتلایان، تماس نزدیک را  با سایر افراد کنترل کنند به میزان زیادی ابتلا به کرونا کاهش پیدا می‌کند.

معاون کل وزیر بهداشت درباره نحوه اعمال اجبار به ماسک زدن از شنبه در تهران توضیح داد: اصل استفاده اجباری از ماسک توسط ستاد کرونا تصویب شده و توسط رئیس جمهور اعلام شده است. امیدواریم که این اجبار توسط سایر استان‌ها نیز عملیاتی شود. در آذربایجان غربی نیز استفاده از ماسک اجباری شده است. عدم استفاده از ماسک جریمه دارد و میزان جریمه و نحوه اعمال جریمه باید مشخص شود.

حریرچی ادامه داد: افراد دارای تست مثبت کرونا اعم از علامت دار و بی علامت باید کاملا کنترل شوند، رئیس جمهور دو بار بر این مسئله تاکید کرده است، ولی اجرایی نشد. این افراد از طریق شماره موبایل و سامانه ماسک قابل شناسایی هستند و از طریق بلوتوث میزان تماس فرد با اطرافیان را هم مشخص می‌کنیم.  

بیمارستان راه مقابله با ویروس کرونا نیست

معاون کل وزیر بهداشت تاکید کرد: بیمارستان راه مقابله با ویروس کرونا نیست. از هر ۱۰ بستری موجود در بیمارستان حداقل یک نفر فوت می‌کند. از هر دو نفر که به آی سی یو می‌رسند، یک نفر فوت می‌کند. از هر ۱۰ نفری که برایشان لوله گذاری انجام می‌شود، ۹ نفر فوت می‌کند. ۲۰ الی ۳۵ درصد مریض‌های بستری در بیمارستان را علی رغم وجود ۷۰ بیمارستان در تهران و تخت‌های بیمارستانی زیاد کاهش داده ایم، اما با این وجود تخت آی سی یو خالی نداریم و با مشکلات جدی مواجه هستیم.

حریرچی بیان کرد: مهترین نقدی که از نظر من به وزارت بهداشت وارد است حمایت طلبی و متقاعد سازی دیگران است. نتوانستیم مردم و عناصر تصمیم گیر را قانع کنیم که بیماری کرونا یک بیماری جدی است و در یک سیر منطقی قرار دارد. بایستی سه اصل دانش، باور و عمل کرد را بالا می‌بردیم. در این شرایط دانش را بالا برده ایم و همه مردم می‌دانند ویروس چگونه منتقل می‌شود و قدرت سرایتش چقدر است، اما در اینکه مردم و مسئولان به قدرت این بیماری باور پیدا کنند و اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند، موفق نبوده ایم. در این سه اصل یک قسمت نهادینه سازی است اما قسمت مهمتر اجبار است.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:30
سلامت و بهداشت جامعه

با آغاز همه گیری کرونا، بیشتر کسب و کار‌های جهان تحت تاثیر این امر قرار گرفته است. با ناتوانی دولت‌ها در مدیریت و کنترل شیوع ویروس، اعمال قوانین و محدودیت‌های اجتماعی باعث شد بخش گردشگری و کسب و کار‌های مرتبط با آن بیشترین آسیب را ببینند.

با این حال، هنوز هم افرادی هستند که باوجود توصیه‌های بهداشتی بخواهند به مسافرت بروند. استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی یکی از شایع‌ترین مکان‌ها برای انتقال کووید ۱۹ در میان افراد است زیرا در سیستم حمل و نقل عمومی شمار زیادی از افراد در یک محیط بسته و برای مدت زمان قابل توجهی قرار می‌گیرند و افراد نمی‌توانند فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

استفاده از سیستم حمل و نقل هوایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این وجود، تحقیقات جدید ابعاد دیگری از این موضوع را نشان داده  است.

تحقیقات جدید دانشمندان استرالیایی نشان می‌دهد افرادی که در هواپیما روی صندلی‌های کنار پنجره می‌نشینند احتمال آنکه به ویروس کرونا مبتلا شوند بسیار بیشتر از سایر مسافران است.

متخصصان با بررسی و تحلیل مسافران شرکت هوایی کانتاس، بزرگترین خطوط هوایی استرالیا در ماه مارس اعلام کردند: برخلاف تحقیقات قبلی که خطر ابتلا به کرونا در مسافران نزدیک به راهروی هواپیما را بیشتر می‌دانست، تحقیقات ما نشان داد کسانی که در نزدیکی پنجره می‌نشینند احتمال بیشتری دارد که به کووید ۱۹ مبتلا شوند.

همچنین این تحقیقات نشان داد افرادی که در صندلی‌های وسط هواپیمای ایرباس ۳۳۰ می‌نشینند احتمال آنکه به کرونا مبتلا شوند بیشتر از کسانی است که در صندلی‌های انتهایی هواپیما می‌نشینند.

دانشمندان دانشگاه استرالیای غربی تاکید کردند: البته صندلی که افراد در طول پرواز بر روی آن می‌نشینند یکی از عوامل دخیل در خطر ابتلا به کووید ۱۹ است. یکی از مهمترین عوامل در این زمینه مقدار زمانی که است که پرواز به طول می‌انجامد. مشخصاً هر چه زمان پرواز طولانی‌تر باشد، احتمال شیوع ویروس به دیگران نیز به همان نسبت بیشتر می‌شود


دانشمندان می‌گویند افراد باید تا حد ممکن از انجام سفر‌های غیرضروری در ایام شیوع ویروس کرونا خودداری کنند و در صورت سفر با هواپیما حتما در طول سفر از ماسک استفاده کنند.

استرالیا یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان در مدیریت و کنترل ویروس کرونا است. تاکنون ۲۷ هزار نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا و از این میان کمتر از ۹۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

چهارشنبه 16/7/1399 - 12:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته