• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

در چند هفته اخیر شدت شیوع کرونا در جهان دوباره سیر صعودی گرفته است. از ماه سپتامبر تاکنون روزانه به طور میانگین بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در جهان قربانی کووید ۱۹ شده اند. این بدان معناست که هر ۱۶ ثانیه یک نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهد. دانشمندان می‌کوشند با مطالعه رفتار ویروس و آگاه سازی مردم نسبت به آن، زنجیره شیوع کرونا را در جامعه قطع کنند. در این گزارش دانشمندان انگلیسی به سوالات رایج مردم در زمینه کرونا پاسخ می‌دهند.

چه قدر طول می‌کشد که علائم ابتلا به کرونا در بیمار مشاهده شود؟
مطالعه دانشمندان آمریکایی و ایمیونولوژیست‌ها بر روی صد‌ها بیمار مبتلا به کووید ۱۹ تصویر دقیقی از دوره نهفتگی (دوره پیش از بروز) این ویروس را نشان می‌دهد. دوره نهفتگی کرونا به زمان میان ابتلای فرد به ویروس تا ظهور علائم اطلاق می‌شود. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد به طور معمول از زمان ابتلای فرد به کووید ۱۹ تا ظهور علائم بیماری ۵ روز طول می‌کشد.

همچنین ۹۷ درصد تمامی کسانی که به ویروس آلوده می‌شوند تا ۱۱ روز پس از ابتلا علائم بیماری را از خود بروز می‌دهند. سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است زمان ابتلای فرد به ویروس تا ظهور نخستین علائم بیماری می‌تواند ۵ تا ۶ روز به طول بیانجامد، اما در بیشتر موارد علائم بیماری در افراد در بازه ۱ تا ۱۴ روزه بروز می‌کند.

علائم کرونا تا چه مدت در بدن بیمار باقی خواهد ماند؟
 براساس اعلام مقامات بهداشتی انگلیس، علائم کرونا به طور معمول بین ۷ تا ۱۴ روز در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، علائم بیماری می‌تواند در بازه بسیار طولانی و پس از بهبودی در بیماران مشاهده شود. دوره ریکاوری (بهبودی) پس از ابتلا نیز بستگی به شدت بیماری فرد در زمان ابتلا دارد. عواملی مانند جنسیت، سن، و بیماری‌های زمینه‌ای می‌تواند احتمال ابتلا به کرونای شدید در افراد را افزایش دهد و همین موضوع نیز در دوره بهبودی فرد تاثیرگذار است.

بسیاری از افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند نیازی به درمان پزشکی ندارند و پس از ۳ هفته بهبود می‌یابند. تب می‌تواند بیش از یک هفته در بیماران کرونایی مشاهده شود. با این حال، سرفه و تغییر در حس چشایی و بویایی می‌تواند هفته‌ها پس از بهبودی نیز در بیماران مشاهده شود. کسانی که به کرونای شدید مبتلا می‌شوند ۲ تا ۸ هفته طول می‌کشد که فرآیند ریکاوری را طی کنند، اما اغلب در بلند مدت از خستگی و بی حالی رنج می‌برند.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:24
اخبار

 

 تامین اعتبار ۱۰۰ میلیون دلاری برای خرید رپید تست‌ها
رییسی گفت: قرار است تا رپید تست‌های کرونا را که جواب آن‌ها ۲۵ دقیقه‌ای آماده می‌شود، از خارج کشور خریداری کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر اعلام وزیر بهداشت در موج جدید کرونا ابتلای جوانان به کرونا بیشتر شده است و شاهد آن هستیم که جوانان مشکوک به کرونا با این ادعا که سرما خورده اند و به کرونا مبتلا نمی شوند، در جامعه تردد می کنند، چرا که هزینه تست کرونا حدود ۶۰۰ هزار تومان است و مراکز جامع سلامت هم فقط از افراد بالای ۶۵ سال یا بیماران مبتلا به بیماری زمینه ای تست رایگان کرونا می‎گیرند، با توجه به این موضوع شاهد تردد جوانان مبتلا به بیماری در جامعه و شیوع بیشتر بیماری هستیم. 

علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگاران باشگاه خبرنگاران جوان درباره تغییر سیاست وزارت بهداشت در موج جدید بیماری برای تست کرونا گفت: یک سوال خیلی مهم وجود دارد و آن این است که استراتژی جدید وزارت بهداشت برای مقابله با موج جدید چیست؟. ما چهار استراتژی اصلی در موج جدید کرونا داریم؛ اولین استراتژی ما تشدید نظارت‌ها و اعمال قانون برای قانون شکنان در حوزه رعایت شیوه‌نامه‌ها و وضع جرایم در همین راستاست. استراتژی دوم انجام تعداد زیاد تست است. استراتژی سوم، رهگیری، ردیابی و ایزوله کردن افراد مثبت بوده و استراتژی چهارم ما آموزش و اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی است.

ظرفیت تست‌های کرونا به ۴۰ هزار عدد در روز خواهد رسید
 معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در زمینه تست کرونا برنامه وزارت بهداشت این است که طبق دستور آقای رییس جمهور روزانه  ۱۰ هزار موردبه ظرفیت تست های کرونا در کشور اضافه کنیم و  اعتبار خرید این تست ها در حال تامین است و اگر این اتفاق بیفتد، ظرفیت کنونی‌ تست کرونا که از نظر تعداد تست ۲۵ تا ۳۰ هزار عدد است به ۴۰ هزار تست در روز برسد. این استراتژی اصلی است که دنبال می‌شود و این تست‌ها ونمونه‌گیری در مراکز منتخب ما انجام می‌شود. به اضافه اینکه از بخش خصوصی هم در این زمینه کمک می‌گیریم.

رییسی گفت:  در زمینه تست کرونا اقدام دیگری که انجام می‌دهیم و رییس جمهور هم دستور آن را داده، این است که ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار برای افزایش تست تامین شود و قرار شده است تا تست‌ها را از کره جنوبی یا کشور دیگری تهیه کنیم. تفاوت این تست‌های کرونا با تست‌های قبلی این بوده که این تست ها رپید هستند و جواب تست، ظرف ۲۵ دقیقه آماده می‌شود و نیاز به دستگاه خاصی ندارد و تست مخاطی است. اگر این اتفاق بیفتد، قطعا به استراتژی دوم خواهیم رسید. برای استراتژی سوم هم استفاده از اپلیکیشن ماسک را در دستور کار داریم تا بتوانیم افراد کرونا مثبت را رهگیری و ایزوله کنیم و استراتژی آخر هم که نیاز به کمک رسانه‌ها دارد.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:22
خواص خوراکی ها

 

با آمدن فصل سرما و شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا، استفاده از برخی نسخه‌های خانگی می‌تواند مفید باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تغییر فصل‌ها غالبا با شیوع ویروس‌ها همراه است که مهم‌ترین، شایع‌ترین و تأثیرگذارترین ویروس‌ در این فصول آنفلوانزا محسوب می‌شود.

برای مبارزه با ویروس آنلفوانزا به طور معمول از نسخه‌های پزشکی و نیز از مواد مغذی، مکمل‌ها و دارو‌هایی استفاده می‌شود که با عوارض نگران کننده بیماری مقابله کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. همچنین می‌توان برای این منظور از برخی نسخه‌های خانگی از جمله مرهم پیاز که با اثرگذاری بالا به مقابله با سرفه کمک می‌کند، استفاده کرد.

پیاز حاوی ویژگی‌های ضد باکتریال بوده و حتی می‌تواند مانع از گرفتگی بینی و گلو شود.

 

برای تهیه مرهم پیاز باید به میزان سه فنجان پیاز را خرد کرده و آن را روی باند پزشکی پخش کنید. سپس این باند را به مدت سی دقیقه روی سینه یا گردن قرار دهید. بهتر است این کار را شب هنگام و پیش از خواب انجام دهید.
 
تاکید می‌شود که این مرهم برای کودکان بسیار مفید است، اما پیش از انجام این کار بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید
واکسن مدرنا دارای عوارض است
عسل؛ معجونی که خواص آن شما را از پزشک بی نیاز می‌کند

دوشنبه 21/7/1399 - 9:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

راه رفتن در خواب هنگام خوابی عمیق اتفاق میفتد و می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود و بهتر است آگاهی افراد راجع به آن افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شاید شما نیز دیده باشید که افراد هنگام خواب از تخت بلند می‌شوند و به طور ناخودآگاه راه می‌روند و خود را از این سو به آن می‌کشند. راه ارفتن هنگام خواب نوعی اختلال در خواب محسوب می‌شود که بهتر است هرچه زودتر درمان شود. مشکل راه رفتن در خواب در کودکان می‌تواند خطرناک‌تر از سایر افراد باشد.

راه رفتن در خواب برای کودکان خطرناک است زیرا ممکن است با اشیاء برخورد کنند یا از ارتفاعی مانند پله‌ها سقوط کنند و یا حتی هنگام راه رفتن از خانه خارج و گم شوند. کودکانی که دچار این مشکل هستند طی خواب ممکن است چندین بار زمزمه کنند و حرفی را با خود بزنند.

بسیاری افراد بر این باورند که زمانی که کودکاش در خواب راه می‌رود باید او را بیدار کنند اما این راه حل توصیه نمی‌شود زیرا با این کار به آن‌ها شوک وارد می‌شود. اینگونه آن‌ها خود را در محیطی غریبه با افرادی ناآشنا تصور می‌کنند و وحشت می‌کنند. راه رفتن در خواب از 3 تا 12 سالگی می‌تواند در کودکان اتفاق بیفتد.

این اختلال به طور معمول در سه ساعت اولیه خواب ممکن است اتفاق بیفتد و خود افراد از آن آگاه نیستند و آن را به یاد نمی‌آورند. برای کمک به رفع این اختلال در کودکان سعی کنید اشیاء و مانع‌ها را هنگامی اینکه در خواب راه می‌روند جمع‌آوری کنید و از آن‌ها مراقبت کنید و درها و پنجره‌ها را قفل کنید.

در دوره‌ای خاص از زندگی کودکان ممکن است آن‌ها با این عارضه مواجه شوند و رویدادهای تلخ و دلهره‌آور، کمبود خواب، بدخوابی، نگرانی می‌تواند این اختلال را تشدید کند. این اختلال تا زمانی که به یک عادت و رویدادی مداوم تبدیل نشود نگران کننده نمی‌باشد اما در صورت تکرار آن حتما به پزشک مشورت کنید.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

شاید کودکان شما هم عادت به راه رفتن در خواب داشته باشند که علت این امر کامل نشدن مغز است.

به گزارش خبرنگارحوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خواب برای همه افراد زمانی برای استراحت و بیشترین حرکاتی که به طور معمول به هنگام خوابیدن انجام می‌دهیم چرخیدن و غلتیدن است، اما برای برخی، خوابیدن می‌تواند زمانی برای راه رفتن، رانندگی و حتی درست کردن غذا به صورت آگاهانه باشد که به این امر راه رفتن در خواب می‌گویند و دانشمندان در تلاشند که علت این اتفاق را بدانند.

این اتفاق بیشتر در کودکان رخ می‌دهد و بیشتر در ساعاتی که به خواب عمیق فرو می‌رویم و امواج مغز در کمترین حالت خود است این امر اتفاق می‌افتد.

اما در حالت خواب rem که خواب زیاد عمیقی نیست و فعالیت مغز در بیشترین حد خود است، زمانی که شما خواب می‌بینید برای جلوگیری از تکان خوردن بدن، عضلات بدن به صورت موقت فلج می‌شوند. جالب است بدانید که بیشتر راه رفتن‌های در خواب زمانی اتفاق می‌افتد که خارج از زمان mre هستید، زیرا شما نمی‌توانید با عضلات فلج راه بروید و با همین منطق حرف زدن‌های در حال خواب هم در همین حالت از خواب rem برای شما اتفاق می‌افتد.

 

زمانی که یک نفر در خواب راه می‌رود در خواب عمیق بسر می‌برد و بیدار کردن این فرد بسیار سخت است و اگر این افراد را بیدار کنیم در یک حالت گیجی بسر می‌برد و برایشان سوال است که چرا روی تخت خودشان نیستند. بیدار کردن این دسته از افراد خطرناک نیست، اما شما مجبور هستید به این افراد توضیح دهید که چه اتفاقی برایشان رخ داده است.

علت اصلی راه رفتن در خواب
یک فرضیه وجود دارد که ایجاد این حالت به دلیل تغییر وضعیت مستقیم مغز در حالت خواب عمیق به بیداری به جای طی کردن فرآیند بیدار شدن اتفاق می‌افتد. همچنین اتفاق نظری بین دانشمندان وجود ندارد و فرضیه‌های آنها در حد یک فرضیه است.

راه رفتن در خواب بیشتر در کودکان اتفاق می‌افتد، زیرا دانشمندان معتقدند که مغز کودکان هنوز کامل نشده است و هورمون‌های رشد در آن‌ها باعث این اتفاق می‌شود که سبب اختلال در کارکرد گیرنده‌های منع‌کننده مغز می‌شوند.

 

انتقال‌دهنده‌های عصبی به نام گابا وجود دارند که به اصطلاح موتور مغز را به هنگام خواب خاموش می‌کنند؛ در افراد بالغ این انتقال‌دهنده‌ها کارشان را برای جلوگیری از حرکت عضلات بدن به خوبی انجام می‌دهند، اما در کودکان به دلیل کامل نبودن مغزشان این فرآیند به خوبی انجام نمی‌شود و مغزشان همچنان فعال باقی می‌ماند که در نهایت موجب راه افتادنشان در خانه به هنگام خواب می‌شود.

معمولاً با افزایش سن و کامل شدن مغز، این مشکل در کودکان حل می‌شود، اما اگر شما همچنان بزرگ شده‌اید و هنوز در خواب راه می‌روید احتمالاً اعتیاد به الکل یا افسردگی دارید که می‌توانید با مراجعه به پزشک، به درمان خود بپردازید.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:19
اخبار

 

کسری اسماعیلی جهادگر و مسئول قرارگاه خدمت‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اللّه شب گذشته آسمانی شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته کسری اسماعیلی که برای شناسایی منطقه محروم جهت برگزاری طرح خدمت‌رسانی به الیگودرز لرستان رفته بود، دچار سانحه رانندگی شد.

اسماعیلی مسئول قرارگاه خدمت‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اللّه، از فعالان جهادی در عرصه سلامت و درمانی بود که در طول مدت تحصیل خود به فعالیت جهادی نیز می‌پرداخت.

گفتنی است؛ این جهادگر دانشجوی ترم ۹ رشته پزشکی بود و در سن ۲۳ سالگی آسمانی شد و به دیار باقی شتافت.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:18
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

یک پزشک متخصص آنژیوپلاستی درباره عوارض قلبی و عروقی بیماری کرونا در مبتلایان توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین نجفی پزشک متخصص آنژیوپلاستی با اشاره به عوارض درگیر شدن قلب و عروق به کرونا تصریح کرد: خطر انعقاد و لخته شدن خون در مبتلایان به کرونا بالا رفته است و التهاب عضله قلبی، حمله به سیستم هدایتی ایجادکننده پالس و گشادی قلب با علامت تنگی نفس از عوارض حمله ویروس کرونا به سیستم قلبی و عروقی است.

او با اشاره به اینکه کرونا روی عضلات قلب اثر می‌گذارد، یادآور شد: کرونا روی اغلب اندام‌ها اثر می‌گذارد و شانس انعقاد و لخته شدن خون در افراد مبتلا بیشتر است، لخته می‌تواند داخل عروق مغزی اتفاق بیفتد و منجر به سکته مغزی شود، لخته می‌تواند در داخل عروق قلبی شکل بگیرد و منجر به سکته قلبی شود یا حتی لخته در داخل عروق تغذیه‌کننده پا اتفاق افتد و پا به سمت سیاه‌شدگی برود، به طور کلی التهاب می‌تواند در اتمام ارگان‌ها اتفاق بیفتد به همین جهت افراد باید تحت نظر پزشک از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده کنند.

فوق تخصص آنژیوپلاستی گفت: در کرونایی ها ممکن است پرده دور قلب دچار عارضه شود یا سیستم هدایتی ایجادکننده پالس مورد حمله قرار گیرد و فرد بی‌جهت دچار کاهش یا افزایش ضربان قلب شود.

نجفی گفت: ویروس‌های بسیاری هستند که می‌توانند به قلب حمله کنند و عارضه ناشی از ویروس به شکل نارسایی قلب خود را نشان دهد؛ یعنی یک فرد جوان مراجعه کند و بگوید من وقتی می‌خوابم، دچار تنگی نفس می‌شوم، وقتی پیاده‌روی می‌کنم، تنگی نفس دارم و دچار ورم پا شده‌ام و وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم کارکرد قلب  از ۶۰ تا ۶۵ درصد به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسیده است و به این اختلال نارسایی قلبی می‌گویند.

او همچنین تصریح کرد: یکی از علل نارسایی قلبی ویروس‌ها هستند و یکی از این ویروس‌ها کروناست که همه افراد را می‌تواند درگیر کند، اما برخی افراد دچار عارضه‌ قلبی می شوند، افرادی که فشار خون بالا و کنترل نشده دارند شانس اینکه کرونا در آن‌ها عارضه‌دار شود و پیشرفت کند و اندام بیشتری را درگیر کند، بیشتر است، افرادی که چاق یا دیابتی هستند و نارسایی قلبی دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

این پزشک متخصص در خصوص اینکه برخی افراد وقتی می‌خوابند قلب‌شان درد می‌گیرد، گفت: گرفتگی قلب چندین نوع است، اینکه وقتی بعضی افراد می‌خوابند یا از پله بالا می‌روند نفس‌شان سنگین می‌شود، می‌تواند نشان از گرفتگی رگ باشد، اما درد‌هایی که موقعیتی هستند یعنی شخص اظهار می‌کند من وقتی دراز می‌کشم دردم بیشتر می‌شود یا زمانی که به جلو خم می‌شوم دردم کمتر است، ناشی از التهاب پرده قلب بر اثر حمله ویروس کروناست.

وی در خصوص قطع داروی فشار خون در مبتلایان به کرونا گفت: از نظر من قطع داروی فشار خون در افرادی که فشارشان با دارو کنترل می‌شود بسیار اشتباه است، عمده افرادی که با سکته‌های مغزی به اورژانس مراجعه می‌کنند از جوان تا مسن افرادی هستند که با دارو فشارشان تنظیم می شده است و خودسرانه دارو را قطع کرده اند و فشارشان ناگهان بالا رفته و عروق مغزی دچار پارگی شده و سکته مغزی رخ داده است، لذا شانس سکته‌های مغزی در افرادی که خودسرانه اقدام به قطع دارو می‌کنند بسیار بالاست.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:16
اخبار

 

 لزوم تزریق نیروی انسانی جدید
زالی گفت: به نظر می‌رسد پیک سوم کرونا خیلی هولناک‌تر، عظیم‌تر و با دامنه عمیق‌تر از پیک‌های قبلی باشد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در جلسه‌ای که امروز با حضور مدیران پرستاری بیمارستان‌های دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: امروز سپاسگزاری و قدردانی از جامعه پرستاری گفتمان عمومی جامعه شده است و در هر کوی و برزنی بحث تکریم مدافعان سلامت و به طور ویژه جامعه پرستاری مطرح است.

او با اشاره به ابتلای تعدادی از کادر درمان و همچنین به شهادت رسیدن برخی از پرستاران در جریان مبارزه با کرونا، یادآور شد: این روز‌ها سرمایه اجتماعی انباشته شده برای کادر درمان به ویژه گروه پرستاری بی‌نظیر است.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به شروع پیک سوم کرونا، توضیح داد: به نظر می‌رسد این پیک خیلی هولناک‌تر، عظیم‌تر و با دامنه عمیق‌تر از پیک‌های قبلی باشد.

او با بیان اینکه مدیران پرستاری بیمارستان‌ها به عنوان دیده وران خط مقدم نبرد با کرونا عمل می‌کنند، گفت: پیش‌بینی می‌شود با افزایش تعداد بیماران بدحال‌ نسبت به هفته‌های گذشته روبرو باشیم.

 زالی با اشاره به فشار مضاعفی که در مواجهه با بیماران بدحال به پرستاران وارد می‌شود، گفت: تقریباً می‌توان گفت وضعیت هیچ بیمار کرونایی در بیمارستان قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است بیماری که امروز با حال عمومی خوب و وضعیت تنفسی مطلوب به بیمارستان مراجعه کرده است، فردا سرنوشت متفاوتی پیدا کند.

فاصله بین پیک‌ها در حال کوتاه شدن است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه رفتار این ویروس در تهران سینوسی است، یادآور شد: تا پایان فصل سرما باید در انتظار پیک‌های کرونا باشیم، حتی اگر هفته آتی به آرامش برسیم باید بدانیم که این آرامش گذراست، همچنین بررسی‌ها نشان داده که فاصله بین پیک‌ها در حال کوتاه شدن است.

او ادامه داد: اگر بین پیک اول و پیک دوم چند هفته فرصت ریکاوری وجود داشت، پیک دوم و سوم به یکدیگر وصل شد و ریکاوری صورت نگرفت.

زالی با بیان اینکه بزرگترین نقطه قوت برای مقابله با کرونا که شانس پیروزی در این نبرد را افزایش می‌دهد، نیروی انسانی است، بر اهمیت تامین اعتبارات مالی و همچنین جبران کمبود نیروی انسانی به ویژه در حوزه پرستاری تاکید کرد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، تصریح کرد: ما در حوزه درمان نیاز به تزریق نیروی انسانی جدید داریم.

خستگی مزمن نیرو‌های انسانی باعث افزایش احتمال ابتلای پرستاران به کرونا می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: خستگی مزمن نیرو‌های انسانی و همچنین مواجهه با لود کثیری از ویروس باعث افزایش احتمال ابتلای نیرو‌های پرستاری به کرونا می‌شود.

او در ادامه بر نقش مهم بهینه‌سازی اتاق‌های رست و همچنین نظارت بر کیفیت وسایل تجهیزات فردی در جلوگیری از انتقال ویروس به کادر پرستاری تاکید کرد.

زالی در ادامه با تاکید بر اهمیت سیاست‌گذاری در حوزه بهداشت، بر ضرورت افزایش ارتباط تنگاتنگ و ارگانیک مترون‌ها و دفتر پرستاری با حوزه بهداشتی اشاره کرد.

دوشنبه 21/7/1399 - 9:15
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک دندانپزشک مالزیایی، از باور اشتباهی که در خصوص استفاده از خمیر دندان وجود دارد، سخن گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دیر زمانی است که بسیاری از ما شستن دندان‌های خود را روزی دو بار با خمیردندان حاوی فلوراید به مدت دو دقیقه امری ضروری می‌دانیم؛ اما به تازگی یک دندانپزشک مالزیایی در خصوص برداشت‌های نادرست در خصوص مقدار مناسبی که از خمیردندان باید برای تمیز کردن دندان‌ها استفاده کرد، خبر داد.

طبق اعلام پایگاه «Health» بسیاری از اوقات در تبلیغات، مسواک به همراه مقدار زیادی خمیر دندان نشان داده می‌شود؛ گویی به مصرف کننده گفته می‌شود، هر زمانی که مقدار زیادی از خمیر دندان استفاده شود، تمیزی دندان‌های او بیشتر خواهد بود.

میزان خمیردندان باید چه میزان باشد؟
در این خصوص، «Gao Jie Te» دندانپزشک مالزیایی در دانشکده «کینگز» لندن با رد کردن این عقیده، در حساب کاربری خود در «تیک تاک» توصیه‌های مفیدی در خصوص سلامت دندان‌ها را به اشتراک گذاشت.

او با انتشار ویدئویی اعلام کرد میزان مناسب خمیر دندان در افراد بالای سه سال به میزان یک دانه «نخود فرنگی» است.

او همچنین گفت این مسأله از جمله اطلاعاتی است که بر تیوپ خمیر دندان نوشته می‌شود؛ اما بیشتر مردم آن را نمی‌خوانند.

این دندانپزشک مالزیایی همچنین گفت: تبلیغات تجاری معمولا به شما دروغ می‌گویند و شما نیازی به مصرف مقدار زیادی خمیر دندان ندارید.

او افزود: استفاده خمیردندان بیشتر از دانه نخود فرنگی برای کودکانی که دندان هایشان هنوز به طور کامل رشد نکرده است، خطر زیادی دارد.

او گفت: برای کودکان زیر ۳ سال به اندازه «دانه برنج» از خمیر دندان استفاده شود.

 

 

دوشنبه 21/7/1399 - 9:14
خواص خوراکی ها

 

 

پزشکان و متخصصان سلامت توصیه می‌کنند هر هفته دو بار از انواع ماهی‌های چرب مانند قزل آلا برای سلامت قلب و مغز استفاده شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، انجمن تغذیه آلمان اعلام کرده است که ماهی قزل آلا فواید اعجاب برانگیز و بی نظیری را برای سلامت جسم انسان‌ها دارد؛ به گونه‌ای که استفاده آن از ابتلا به سکته قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند، سطح کلسترول مضر را کاهش و میزان کلسترول مفید را افزایش می‌دهد.

انجمن تغذیه آلمان توضیح داده که ماهی قزل آلا سرشار از اسید‌های چرب امگا با زنجیره ای طولانی مانند اسید ایکوزاپنتائوئیک و اسید دوکوزا هگزانوئیک است.

همچنین مصرف این ماهی، اسید‌های چرب امگا ۳ وکلسترول مضر بدن را کاهش و در مقابل کلسترول مفید را افزایش می‌دهد. کاهش فشار خون بالا، بهبود رقیق سازی خون و در نتیجه جلوگیری از سکته‌های قلبی و مغزی از دیگر مزیت‌های ماهی قزل آلاست.

 

براین اساس انجمن تغذیه آلمان توصیه کرده است که افراد هفته ای دو بار ماهی مصرف کنند و هر هفته ۷۰ گرم از انواع ماهی‌های چرب مانند ماهی قزل آلا، شاه ماهی و خال مخالی را استفاده کنند.

 

دوشنبه 21/7/1399 - 9:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته