• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1637
تعداد نظرات : 162
زمان آخرین مطلب : 3379روز قبل
جهانگردی


مردم از ابتدای خلقت در غارها زندگی می‌کردند و علاقه زیادی به غارنشینی داشتند به خاطر امنیت و شرایط روز امروزه نیز غارهای زیادی هستند که در باورهای مردم وارد شده‌اند و به آنها اعتقاد و عقیده‌هایی دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مردم از ابتدای خلقت در غارها زندگی می کردند و علاقه زیادی به غار نشینی داشتند به خاطر امنیت و شرایط روز امروزه نیز غارهای زیادی هستند که هنوز کشف نشده اند و غارهای زیادی هم وجود داند که در باور های مردم وارد شده اند و به آنها اعتقاد و عقیده هایی دارند.

یکی از این غارهای زیبا در بلغارستان است، این غار که سقف آن به صورت شگفت انگیزی با دو  سوراخ طبیعی و بزرگ ایجاد شده و رو به آسمان است با نام مستعار (چشم خدا) شناخته می شود.
 





جمعه 3/11/1393 - 23:25
ایرانگردی


یکی از اماکن تاریخی اردکان که با حسرت و تأسف تنها خاطره آن را از معماران و سالخوردگان می‌شنویم و تنها با نیروی خیال می توانیم آن را در ذهن مجسم کنیم، بازار چارسوق است که متأسفانه با ورود مظاهر جدید شهری تخریب شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ یکی از اماکن تاریخی اردکان که با حسرت و تأسف تنها خاطره آن را از معمران و سالخوردگان می‌شنویم و تنها با نیروی خیال می توانیم آن را در ذهن مجسم کنیم، بازار چارسوق است که متأسفانه با ورود مظاهر جدید شهری
 تخریب شد. به نظر مرحوم دکتر سید محمود طباطبایی اردکانی این بازار بیش از چهارصد سال قدمت داشته و از «مقابل باغ ملی آغاز و به میدان کوشکنو» ختم می شده است. (فرهنگ عامه اردکان، دکتر سیدمحمود طباطبایی اردکانی، ص213) 



واژه چارسوق هم بدین صورت و هم به صورت چارسو و چارسوی در کتب ثبت شده است و در لهجه عامیانه بیشتر به صورت چارسو تلفظ می شود. مرحوم دهخدا هر دو لفظ چارسوق و چارسوی را به معنی محلی که چهار سمت آن بازار باشد، ثبت نموده و این بیت خاقانی را   شاهد آورده است: در چارسوی فقر درآ تا ز راه ذوق/ دل را ز پیچ نوش سلامت کنی دوا و از چند چارسوی معروف ار جمله چارسو نمکی اصفهان، چارسو کوچک تهران و چارسو کهنه کرمان نام برده است.



 مرحوم استاد بدیع الزمان فروزانفر که پایه‌ی علمی و دقت نظر و مداقه ایشان در تحقیقات ادبی بر هیچ کس پوشیده نیست، در مقدمه کتاب «رساله قشیریه» در ذیل عنوان «نیشابور در روزگار قشیری» مینویسد: «در این شهر بازارهای مخصوص برای طبقات پیشه وران و تجار    وجود داشته و مهمترین آن ها بازار چهارسوی بزرگ(المربعه الکبیره) و دیگری بازار چهار سوی کوچک(المربعه الصغیره) بوده … .(رساله قشیریه، به تصحیح بدیع الزمان فروزانفر، صص13-14) بنابراین می توان گفت صورت صحیح کلمه باید چهارسوق باشد که به محل تلاقی     دو بازار اطلاق می شود. لازم به یادآوری نیست که ترجمه تحت اللفظی چهارسوق یعنی«چار بازار» نام یکی از کشتخوان های اردکان    است که ظاهراً ربطی به بازار چارسوق ندارد بازاری که گویند درازایش به ۸۰۰ متر می رسیده است.شروع بازار از یک طرف، دروازه ی بازارنو   بوده است و از طرف دیگر دروازه ی کوشکنو. جالب این جاست که گذر این بازار از دو حسینیه بوده است. از ظرافت های دیگری که در معماری و طرّاحی بازار وجود داشته، عبور آب از وسط آن بوده است؛ آبی که نماد حیات و سرزندگی است. این آب از قنات نیلی تأمین می شده و تا انتهای بازار ادامه داشته است. نکات دیگری که در مورد بازار اردکان قابل بیان است، وجود تیمچه هاست که فلسفه اش تأمین امنیت بیشتر برای برخی دکان های خاص بوده است. از نمونه های به جای مانده ی آن، تیمچه ایست رو به روی مسجد حاج محمد حسین.





 همچنین این بازار دارای بازارهای فرعی بوده است که از آن مشتق می شده اند مانند بازار چیلونگرها که بقایایی از آن بجای مانده است. اما شاهکار معماری آن تلاقی بازار اصلی با بازار کوچک تری بوده است که بقایای آن امروزه نمادی گشته است برای بازار قدیمی اردکان. این تلاقی به چهارسوق یا به بیان عامیانه چارسوق معروف بوده. چارسوق در قاعده ی شبه دایروی خود که شعاعی معادل ۱۰ متر داشته، دارای ۸ ضلع بوده است که ۴ دهنه ی آن را مغازه تشکیل می داده. این بنا دارای یک گنبد مخروطی شکل بوده است که ۳۲ وجه داشته است و ارتفاع آن به ۶ متر می رسیده به قسمی که از حوالی ترک آباد قابل رؤیت بوده است. انتهای این بنای مخروطی شکل با کلاه فرنگی پوشانده شده بوده و در نقش نورگیر عمل می کرده است. بازار حوالی سال ۱۳۳۶ در اثر بارش زیاد باران آسیب دید که توسط مرحوم استاد محمّد شابل و استاد میرزا محمّد دهستانی مرمّت گردید؛ امّا انگار تصمیم بر این گرفته شده بود تا این قلب تپنده ی اردکان با تمام خاطرات، خوشی ها و ناخوشی هایش برای همیشه به تاریخ بپیوندد و بنا بر آن چه که معروف است در تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال ۱۳۳۸، این تصمیم عملی گردید.
جمعه 3/11/1393 - 23:24
ایرانگردی


مسجد و مدرسه جامع زنجان معروف به مسجد سید در قرن سیزدهم هجری قمری (سال ۱۲۴۲) در دوره قاجاریه توسط یکی از پسران فتحعلی شاه قاجار به نام عبدالله میرزا دارا که مرید آیت الله سید محمد مجتهد سردانی بود ساخته شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،مسجد و مدرسه جامع زنجان معروف به مسجد سید در قرن سیزدهم هجری قمری (سال ۱۲۴۲) در دوره قاجاریه توسط یکی از پسران فتحعلی شاه قاجار به نام عبدالله میرزا دارا که مرید آیت الله سید محمد مجتهد سردانی بود ساخته شد تا مرکز تدریس، اقامه نماز و مراجعات مردمی این مجتهد زنجانی باشد. خاندان حسینی زنجانی از آن زمان تا کنون تولیت مسجد را به عهده دارند. این مسجد که در قلب بافت قدیمی شهر و در مکان مناسبی از نظر دسترسی قرار گرفته‌است، از سمت باختر با بازار قیصریه، از سمت خاور با کوچه مسجد سید و از سوی شمال با خیابان امام خمینی و سبزه میدان درارتباط است. این مسجد در دوره زندگانی بانی آن به نام‌های مسجد دارا، مسجد سید، مسجد سلطانی و مسجد جمعه نیز خوانده می‌شده‌است.


این مجموعه تاریخی که در شمار بزرگ‌ترین و زیباترین مساجد و مدارس دینی زنجان است، یکی از بناهای ارزشمند ساخته شده بر اساس طرح مساجد چهار ایوانی است. ایوان‌های چهارگانه‌ای که در چهار ضلع مسجد به شکل قرینه قرار گرفته‌اند، بیش تر از هر چیزی در صحن مسجد، خودنمایی می‌کند. صحن این مسجد مانند سایر مساجد چهار ایوانی، به شکل مربع مستطیل است و ۴۸ متر طول و ۳۶ متر عرض دارد.


در گذشته وسط صحن مسجد یک واحد حوضی بوده که گرداگرد آن را به استثنای جلوی حجرات و شبستان‌ها، باغچه‌های پرگل و گیاه پوشانده بود که بعدها به دلایل نامعقولی از بین رفته‌است. در ایوان‌های خاوری و باختری ۱۶ حجره به طور قرینه و در جبهه شمالی نیز ۶ واحد حجره جهت طلاب علوم دینی قرار ساخته شده‌است. در سطوح ایوان‌های شمالی و جنوبی تزییناتی مانند خط بنایی، کاشی معقلی و نگاره‌های گیاهی با تکنیک کاشی هفت رنگ، به سبک هنری دوره قاجار و بیش تر با استفاده از رنگ‌های سیاه و زرد به چشم می‌خورد. 


شبستان گنبد دار فضایی به عرض ۷٫۹۰ متر و طول۸٫۵۰ متراست که بدون واسطه در پشت ایوان جنوبی قرار گرفته و از جهت باختری و خاوری با شبستان‌های طرفین و از طرف شمالی با ایوان جنوبی در ارتباط است. بر فراز این شبستان، گنبد عظیمی بر جرزهای سنگین به ضخامت ۲۰٫۳۰ متر استوار گردیده‌است. گنبد این مسجد که از نوع دو جداره بوده و با کاشی‌های فیروزه‌ای پوشانده شده، از گنبدهایی است که بدون گوشواره و ترنبه بر روی جرزهای چهارگانه ضخیم نشسته‌است. سوره مبارکه الدهر با خط ثلث بر روی این گنبد نقش بسته و بر زیبایی آن افزوده‌است. در نوک بنای گنبد، علامتی از برنز به شکل گوی وجود دارد.
جمعه 3/11/1393 - 23:24
ایرانگردی


قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان قرار دارد و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان برمی‌گردد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان قرار دارد و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان برمی‌گردد.

قلعه بهستان یکی از 20 قلعه تاریخی شهرستان ماهنشان در استان زنجان است که قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری تخمین زده می‌شود.


به علت شرایط زمانی خاص آن دوره، حاکمان جهت دفاع از خود و مردم اقدام به ساخت این قلعه کرده‌اند.
طبقات بالای این قلعه جهت دفاع و طبقات پایین‌تر به عنوان زاغه و محل نگهداری آذوقه مردم مورد استفاده قرار می‌گرفت.
این قلعه که در دل کوهی از جنس خاک سفت و سخت بنا شده است به علت وزش بادهای تند و فرسایش و همچنین عبور رودخانه قزل اوزن از کنار قلعه در حال تخریب است.



سازندگان قلعه با در نظرداشتن طرح اولیه، اقدام به کندن کوه و تخلیه خاک‌ها و سنگ‌ها کرده‌اند و اتاق‌ها را بوجود آوردند و به هر تعدادی که به اتاق‌های آن اضافه شده راه‌های ارتباطی آنها به مجموعه نیز بصورت دالان‌هایی افزوده شده.
فضای کلی قلعه به 3 دسته شامل اتاق‌ها، دالان‌ها و راه‌پله‌ها تقسیم می‌شده‌ تکه گاه دارای سقفی تیزه‌دار و دارای محل‌هایی به شکل مثلث یا مدور روی دیوارها برای قرار گرفتن پیه‌سوز بوده‌است.



این دژ دارای راه‌پله‌های زیگ‌زاگی در ضلع‌های غربی و شرقی است که روزگاری از پایینی‌ترین قسمت ضلع شمالی آن شروع می‌شده و به دلیل فرسایش طبقات زیرین آن، تردد در این مسیر خطرناک و تقریباً ناممکن است.
راه‌پله‌های ضلع شمال‌غربی قلعه به عنوان یکی از مناطق دست نخورده و سالم دژ بهستان است که بالای این پله‌ها، اتاقی به شکل طاق محراب‌های مسجد دوران اسلامی تزئین شده متعلق به دوره اسلامی وجود دارد و راه‌پله‌های زیاد با عرض یک متر نیز اقتباس از این سبک معماری است.


هم اکنون به دلیل تخریب زیاد تنها با کوهنوردی می‌توان بر بالای قلعه با تخته سنگ‌های عظیم مسطح آن رسید.
قسمت بالای قلعه با گچ اندوده شده و داخل آن حوضی با ابعاد ۷ در ۳ متر و از جنس سنگ و ساروج قرار دارد که با استفاده از لوله‌های آب گلی نیم‌متری به اسم گنگ آب آن تأمین می‌شده‌است.


برخی، پیشینه این دژ را به زمان ماد نسبت می‌دهند. مادها از طریق مصب و کناره‌های رودخانه قزل اوزن وارد فلات ایران شدند و در روستاهایی همچون مادآباد در ۱۵ کیلومتری شهر ماه‌نشان مستقر شدند و وجود قلعه‌های دفاعی همچون قلعه بهستان در ۱۲ کیلومتری ماه‌نشان معماری زیبا و هنرمندانه‌ای را به نمایش گذاشته‌است.
اما بر اساس پژوهش‌های باستان شناسی، پیشینه این دژ به دوره هخامنشیان به اثبات رسیده. این دژ در دوره پس از اسلام و تا قرن پنجم نیز این دژ پابرجا بوده و کاربرد داشته‌است.
این دژ به شماره ۱۴۵۸ به نام قلعه بهستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است.
جمعه 3/11/1393 - 23:24
جهانگردی


همیشه هم مقصد سفرهای گردشگران مناطق زیبا و بکر طبیعی نیست. گاهی انسان‌های عاشق هیجانی هم پیدا می‌شوند که دوست داشته باشند برای لذت بردن از سفرشان، قدم به یک زندان بسیار مخوف بگذارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ همیشه هم مقصد سفرهای گردشگران مناطق زیبا و بکر طبیعی نیست. گاهی انسان های عاشق هیجانی هم پیدا می شوند که دوست داشته باشند برای لذت بردن از سفرشان، قدم به یک زندان بسیار مخوف بگذارند یا به چرنوبیل - روستایی در روسیه که فاجعه وحشتناک انفجار نیروگاه اتمی در آن رخ داد - بروند. با وجود این درخواست، برخی تورهای گردشگری برای رسیدن به سود، گاهی این مکان های شگفت انگیز را به مشتریان شان پیشنهاد می دهند.


زندگی در زندان

در شهر لاپاز بولیوی که یک «زندان شهر» است، تورهای گردشگری با دادن پول به جنایتکاران از آنها می خواهند تا توریست ها را در زندان شهر بگردانند. اگرچه این کار چندان خوشایند مسئولان محلی نیست اما برای اینکه نشان دهند زندانی ها شرایط چندان بدی در زندان ندارند، اجازه این کار صادر شده است.


لاپاز زندان شهری است که جنایتکاران بسیاری در آنجا نگهداری می شوند. افرادی که دائما در فکر فرار هستند. این زندان شهر، توسط نیروهای پلیس و سیم خاردارها و تجهیزات امنیتی حفاظت می شود.

زندان سن پدرو یکی از عجیب ترین زندان های دنیاست که زندانی ها می توانند در آنجا در کنار خانواده هایشان زندگی کنند. این خانواده ها در آپارتمان هایی زندگی می کنند که می بایست هر ماه اجاره بهای آن را پرداخت کنند.

مامورانی که مسئولیت حفاظت از این زندان را برعهده دارند فقط بیرون از زندان دیده می شوند و در داخل این زندان شهر هیچ پلیسی دیده نمی شود. گردشگرانی که گردش در این زندان را انتخاب می کنند می بایست بسیار شجاع باشند زیرا هیچگونه تجهیزات امنیتی آنها را محافظت نمی کند و این سفر برای آنها یک ماجراجویی واقعی به شمار می رود.

عجیب ترین تورهای گردشگری جهان+تصاویر////ساعت 19.30 منتشر شود

شرکت در مراسم ترسناک

اگرچه زلزله ای که سال 2010 در هاییتی رخ داد این کشور را با خاک یکسان کرد اما هنوز هم گردشگرانی که به موضوعات ترسناک علاقمند هستند به این منطقه سفر می کنند تا با جادوی سیاه «وودو» بیشتر آشنا شوند.

گردشگرها در این سفر به نمایش واقعی «جادوی وودو» برده می شوند و سپس به افرادی که این جادو را انجام می دهند، معرفی می شوند. پس از آن از توریست ها خواسته می شود تا در این مراسم شرکت کنند؛ مراسمی که در آن حیوانات مختلفی را هم قربانی می کنند، برای همین خیلی از گردشگران ترجیح می دهند فقط یک تماشاچی باشند.

عجیب ترین تورهای گردشگری جهان+تصاویر////ساعت 19.30 منتشر شود

سفر به مزارع مواد مخدر

جاماییگا به خاطر اقامتگاه های زیبا و طبیعت بکری که دارد بسیار مشهور است. با این وجود در این کشور سالانه مقدار زیادی مواد مخدر به صورت مخفیانه پرورش و کشت داده می شود.

یک شرکت گردشگری، توریست های علاقمند را به مزرعه هایی می برد که در آنجا مواد مخدر پرورش داده می شود.

البته در وب سایت یا راهنمای تور گردشگری به هیچ عنوان حرفی از گردش در مزرعه های کشت مواد مخدر زده نشده و فقط در هنگام سفر به این کشور، به علاقمندان بالای 18 سال این گردش پیشنهاد می شود.

عجیب ترین تورهای گردشگری جهان+تصاویر////ساعت 19.30 منتشر شود

بوی بد پاریس

پاریس به خاطر عطرهای خوش بو و نان هایی با عطر دلپذیر و اشتهاآور بسیار مشهور است اما آیا تا به حال درباره بوی بسیار بد فاضلاب های این شهر چیزی شنیده اید؟

این دقیقا جایی است که یک تور گردشگری در پاریس، مسافران را به آنجا می برد. هدف این تور نشان دادن مکان های مختلف در پاریس و آشنا کردن مردم با تاریخ این شهر است.

شهر زیرزمینی که در زیر پاریس قرار دارد مکانی عجیب و دلهره آور است. گردشگرها می توانند در خیابان های زیرزمینی قدم بزنند و مناظر نه چندان زیبا را مشاهده کنند.

عجیب ترین تورهای گردشگری جهان+تصاویر////ساعت 19.30 منتشر شود

جمعه 3/11/1393 - 23:24
جهانگردی


افرادی که اسکی دوست دارند یا افرادی که بارش برف و تماشای آن روی کوه ها را از پشت شیشه در کنار شومینه و یک فنجان قهوه بسیار دوست دارند، مسلما از آشنایی با پربرف ترین شهرهای دنیا بسیار خوشحال خواهند شد.
 به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،افرادی که اسکی دوست دارند یا افرادی که بارش برف و تماشای آن روی کوه ها را از پشت شیشه در کنار شومینه و یک فنجان قهوه بسیار دوست دارند، مسلما از آشنایی با پربرف ترین شهرهای دنیا بسیار خوشحال خواهند شد.


ایستگاه گردشگری پارادایس - کوه Rainier، واشنگتن

این منطقه سالانه حدود 17 هزار میلی‌متر بارش برف را شاهد است. منظره و چشم‌انداز اینجا فوق‌العاده است.



آلیسکا، آلاسکا

 در آلیسکا سالانه حدود 16 هزار میلی‌متر برف می بارد. اما جالب است بدانید در زمستان دو سال پیش، به طور عجیبی حدود 23 هزار میلی‌متر برف در اینجا باریده بود که در سال های گذشته سابقه نداشته است.


کوه کرکوود، کالیفرنیا

افرادی که در تفرج‌گاه زمستانی و کوهستانی کرکوود در جنوب غربی رودخانه Tahoe زندگی می کنند، هر سال بارش 15 هزار میلی‌متری برف را در اینجا گزارش می کنند.



Niseko، ژاپن

 Niseko یک برآمدگی از بالای ساحل رودخانه در کوهستان است. اینجا کمی ترسناک به نظر می رسد. باید بدانید در این کوهستان سالانه حدود 15 هزار میلی‌متر برف می بارد.


Valdez، آلاسکا

 Valdez  یکی از بیشترین بارش های برف را در آمریکای شمالی دارد. سالانه حدود 8 هزار میلی‌متر برف در این منطقه می بارد.


کوهستان واشنگتن، نیوهمشایر

کوهستان واشنگتن در جنگل ملی کوهستان سفید نیوهمشایر، بلندترین قله در شمال شرقی ایالت متحده آمریکا است. در هر سال این کوهستان حدود 6 هزار میلی‌متر برف بارد. اینجا محل قرارگیری رصدخانه کوهستان واشنگتن است که موسسه علمی است که لقب «مرکز بدترین شرایط آب‌وهوایی دنیا» را دارد.


بلو کانیون، کالیفرنیا

 Blue Canyon در حاشیه جنگل ملی Tahoe، در فاصله حدود یک ساعتی از رودخانه Tahoe قرار دارد. در این دره سالانه حدود 6 هزار میلی‌متر برف می بارد. لازم به ذکر است، یک بار نزدیک به 20 هزار میلی‌متر برف در این دره باریده بود که دیگر هرگز تکرار نشد.


Yakutat، آلاسکا

 با اینکه Yakutat  یکی از شهرهای بسیار پهناور ایالت متحده است اما فقط 4 هزار نفر در آن زندگی می کنند. این شهر در در میان خلیج آلاسکا قرار دارد و سالانه حدود 5 هزار میلی‌متر برف در آنجا می بارد.



Marquette، میشیگان

مارکت که در حاشیه رودخانه Superior قرار دارد نیز سالانه شاهد بارش 3600 میلی‌متری برف است. با این میزان بارش، رتبه پنجم برف‌خیزترین شهر آمریکا را به خود اختصاص داده است.



Sault Ste. Marie، میشیگان

 Sault Ste. Marie در فاصله حدود 3.5 ساعتی از مارکت قرار دارد. این منطقه که در زمستان ها همیشه سفیدپوش است، سالانه به طور متوسط شاهد بارش 3 هزار میلی‌متری برف است. 

جمعه 3/11/1393 - 22:41
ایرانگردی


بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از مهم‌ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم‌نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی‌کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال‌های پس از آن است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از مهم‌ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم‌نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی‌کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال‌های پس از آن است. این بنا پس از وفات شیخ به سال 735 هجری قمری، به وسیله فرزند وی؛ صدرالدین موسی پایه‌گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد. اهمیت این اثر تاریخی به‌طور کلی در رابطه‌ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه‌گر می‌شود.


اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول؛ بنیان‌گذار این سلسله، در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده‌اند. روی مقبره شاه اسماعیل گنبدی ساخته شده و بالای این گنبد پنج شمشیر نصب شده است که نشانه اسلحه خانواده‌هایی بوده که به شاه اسماعیل در رسیدن به سلطنت کمک کردند. در این بقعه، مقابر دیگری از سایر شاهان و شاهزادگان و بزرگان خاندان صفوی و امرای آن دوره باقی مانده است، از جمله قبر منسوب به مادر شاه اسماعیل.


مجموعه کنونی که به نام بقعه شیخ صفی نامیده می‌شود شامل بیرون بقعه (عالی قاپو)، سردر، حیاط بزرگ، رواق، مقبره شیخ صفی‌الدین، حرم خانه، مقبره شاه اسماعیل، چینی خانه (که دارای گچ‌بری‌های زیبا و چندین درِ چوبی و نقره‌ای نفیس است)، مسجد جنت‌سرا، خانقاه، چراغ خانه، چله خانه، شهیدگاه و متعلقات دیگری است.


ساختمان سردرِ اصلی بقعه و محوطه سه گنبد که مزین به کاشی معرق و کتیبه‌هایی به خط رقاع و کوفی است، عظمت و جلوه خاصی به این مکان داده است.


مقبره شیخ صفی‌الدین برجی استوانه‌ای شکل است که گنبدی کوتاهی در بالای آن قرار دارد. در زیر گنبد صندوق منبتی وجود دارد که از جمله آثار نفیس بقعه محسوب می‌شود و در حاشیه آن کتیبه‌ای به خط رقاع حک شده است.


گنبد مقبره شاه اسماعیل کوتاه‌تر از گنبد مقبره شیخ صفی است و قسمت خارجی آن با کاشی‌های خوشرنگ و کتیبه‌ای به خط کوفی تزئین شده است. در زیر گنبد صندوق نفیس گرانبهایی بر روی قبر قرار دارد. صندوق‌های مزارهای دیگر موجود در این بنا از لحاظ ظرافت و کنده‌کاری بسیار جالب‌اند.


بقعه شیخ صفی حاوی ده‌ها اثر بدیع در مضامین مختلف رشته‌های هنری از جمله عالی‌ترین نوع كاشی‌كاری معرق و مقرنس و گچبری كتیبه‌های زیبا و نفیس به خط خطاطان بزرگ دوره صفوی و منبت‌های ارزنده، نقره‌كاری، تذهیب و طلاكاری، نقاشی و سنگ‌بری است و از سبک معماری مناسبی برخوردار است كه تجمیع این همه فضایل هنری در یک مجموعه، از موارد نادر در مجموعه‌های تاریخی كشور به شمار می‌رود.


این مجموعه ارزشمند در تاریخ 5 تیر ماه سال 1389 خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید. یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالی‌های جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم اکنون در موزه ویکتوریا و آلبرت کشور انگلستان نگهداری می‌شود.


جمعه 3/11/1393 - 22:41
ایرانگردی


دیدار از پاتوق دزدها حتما می‌تواند موضوع جذابی برای یک سفر ماجراجویانه باشد؛ کمینگاه‌هایی که از زمان‌های دور باقی مانده‌اند و برگی از تاریخ ایران را تشکیل می‌دهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،دیدار از پاتوق دزدها حتما می‌تواند موضوع جذابی برای یک سفر ماجراجویانه باشد؛ کمینگاه‌هایی که از زمان‌های دور باقی مانده‌اند و برگی از تاریخ ایران را تشکیل می‌دهند.

روی «دژ کرشاهی» یا «قلعه دزدها» در نزدیکی روستای ابوزیدآباد هنوز هم آثار گلوله‌های توپ از نبرد نیروهای دولت رضاشاه و حسین کاشی، یاغی معروف دیده می‌شود.


برای رفتن به ابوزیدآباد و دیدن قلعه‌ای که روزگاری کمینگاه راهزنان کویری بوده، باید 70 کیلومتر از شهرستان آران و بیدگل استان اصفهان دور شد و پس از گذر از ابوزیدآباد، راه روستای قاسم آباد را در پیش گرفت، 30 کیلومتر بعد از روستا، قلعه دزدها دیده می‌شود.

پس از عبور از شهر ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل، به روستایی به نام قاسم‌آباد می‌رسید که پس از ورود به روستا و گذر از آن، راه خاکی به سمت شمال وجود دارد که پس از طی مسافت ۳۰ کیلومتر به قلعه کرشاهی می‌رسد. از مرنجاب هم می‌توان به این قلعه رفت، دژ در حاشیه غربی کوه‌های یخ آب است.


با آن که قلعه حاضر قدمتی 130 ساله دارد، اما گفته می‌شود شالوده آن پیش از اسلام بنا شده است. کرشاهی از خشت و گل ساخته شده و مساحتی بیشتر از چهار هزار متر مربع دارد. سازه خشتی قلعه چنان محکم و پیچیده بنا شده که در مقابل یورش‌های مغول‌ها هم تاب آورده است. مغول‌ها زمانی که قلعه را محاصره می‌کنند، بر این تصورند که با تمام شدن آب و آذوقه، ساکنان تسلیم و قلعه تسخیر خواهد شد، اما غافل از آنکه معماری کویری قلعه به شکلی است که سطح زمین آن با سفره‌های زیر زمینی کمترین فاصله را داشته، حوضی که حالا هم در وسط دژ دیده می‌شود، گویای همین موضوع است. قلعه جدا از این معماری دوراندیش، به تونل‌های مخفی مجهز بوده که هنگام شبیخون‌های شبانه به دشمن به کار می‌آمد. نایب حسین خان کاشی قلعه خود را روی ویرانه‌های همان دژ قدیمی برپا کرد.


قلعه در دوره‌های مختلف بارها بازسازی شده تا جلوی پیشروی دشمنانی را که قصد داشتند از راه کویر به مرکز ایران نفوذ کنند بگیرد. پس از آن قلعه مقر حاکمان و راهزنان دیگر شده است. آخرین‌بار هم همان راهزن معروف دوره رضاشاه، حسین کاشی قلعه را بازسازی کرد، البته در اواخر دوره قاجار.

حسین خان آن زمان بر کل منطقه کاشان از نطنز تا ساوه تسلط داشت و یاغی‌گری می‌کرد و عاقبت به دستور رضا شاه کشته شد.



قلعه کرشاهی با این تاریخ اسرارآمیز و معماری پیچیده‌اش در دل کویر با آن که می‌تواند جاذبه‌ای برای سفرهای کویری باشد و شایسته مرمت، حفاظت و احیای دوباره است، اما سال‌هاست به حال خود رها و به متروکه‌ای مخروب تبدیل شده است و فقط هر از گاهی مقصد کویرنوردان و گردشگران می‌شود.


به جز دژ کرشاهی یا دزد قلعه که گفته می‌شود بعد از زلزله بم و تخریب ارگ بم، بزرگترین قلعه خشتی ایران به شمار می‌آید، چندین قلعه دیگر هم وجود دارد که عنوان دزد را یدک می‌کشند و کمین‌گاه راهزنان و یاغیان بوده‌اند، دزد قلعه در شهرستان نوشهر یکی از همین قلعه‌هاست که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده است.


دزد قلعه به عصر آهن دو مربوط است که در روستای دوآب بخش کجور شهرستان نوشهر واقع شده و سال ۱۳۸۲ هم به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است.


جمعه 3/11/1393 - 22:41
جهانگردی


یک رشته کوه در شرق اسلوونی در اتقاع بلند مکان بسیار سرد و بادخیز است که این هوای نامساعد باعث نشد که عکاس ماهر و خبره به نام مارکو از گرفتن این پدیده جالب صرفنظر کند و با گذراندن شرایط سخت در 5 روز موفق شد این عکس ها را بگیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ یک رشته کوه در شرق اسلوونی در اتقاع بلند مکان بسیار سرد و بادخیز است که این هوای نامساعد باعث نشد که عکاس ماهر و خبره به نام مارکو از گرفتن این پدیده جالب صرف نظر کند و با گذراندن شرایط سخت در 5 روز موفق شد این عکس ها را بگیرد. 

عکس هایی که که مانند مجسمه های یخی هستند و اینها چیزی نیست جز اثرات باد و سرما و درختان کوهی که شما در ادامه تصاویر آنها را مشاهده می کنید: 
 
مجسمه های یخ زده + تصاویر

مجسمه های یخ زده + تصاویر

مجسمه های یخ زده + تصاویر

مجسمه های یخ زده + تصاویر

مجسمه های یخ زده + تصاویر

مجسمه های یخ زده + تصاویر
جمعه 3/11/1393 - 22:41
ایرانگردی


پیدایش کوه های آتشفشانی حاصل فوران مواد مذاب و انباشته شدن مواد است. زمانی که فشار گازها و سنگ های مذاب در هسته زمین بسیار بالامی رود، فوران اتفاق می افتد. فوران می تواند به آرامی ‌یا به صورت انفجاری رخ دهد و جریان گدازه همراه با گازهای سمی‌، پرتاب خاکستر و سنگ و فوران آتشفشانی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ پیدایش کوه های آتشفشانی حاصل فوران مواد مذاب و انباشته شدن مواد است. زمانی که فشار گازها و سنگ های مذاب در هسته زمین بسیار بالامی رود، فوران اتفاق می افتد. فوران می تواند به آرامی ‌یا به صورت انفجاری رخ دهد و جریان گدازه همراه با گازهای سمی‌، پرتاب خاکستر و سنگ و فوران آتشفشانی است. 
  
ایران دارای پنج آتشفشان دماوند، سبلان، تفتان، بزمان و سهند است که از این تعداد سه آتشفشان بزمان، تفتان و دماوند جز آتشفشان های فعال محسوب می شوند. 
 
 دماوند؛ ببر خفته 
کوه دماوند کوهی در شمال ایران است که بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین قلهء آتشفشانی آسیا است. این قله در 69 کیلومتری شمال شرقی تهران، 62 کیلومتری غرب آمل و 26 کیلومتری شمال شهر دماوند واقع شده‌است. 
 
مخروط دماوند در مرکز سلسله کوه‌ های البرز بارزترین فعالیت آتشفشانی دوره "کواترنر" است. به استثنای برخی از فوران های کوچک که اخیرا کشف شد، فعالیت جدیدی شناخته نشده است از این رو به آن آتشفشان نیمه فعال می گویند. 
 
مخروط این قله منظم و روی کوه های فرسایش یافته چهار هزار متری واقع است. دامنه کوه پوشیده از جریان گدازه هایی به وسعت 400 کیلومتر مربع است. جدیدترین گدازه ها در دامنه غربی مخروط قرار گرفته اند و روی همین دامنه است که به طور محلی مخروط هایی از خاکستر وجود دارد. 
 
 در ارتفاع 100 متری ضلع جنوبی دماوند گازهایی نمایان است. ضمن آنکه در دهانه این آتشفشان با 300 متر قطر دریاچه ای پوشیده از یخ وجود دارد. آتشفشان دماوند از دید زمین شناسی یک سامانه آتشفشانی فعال است ولی فعالیت آن در حد خروج بخار و گاز و چشمه های آب گرم و همچنین بعضی از تظاهرات سطحی از نهشته های وابسته به یک سامانه آتشفشانی و همچنین اثرگذاری بر فرم و ریخت دره ها و ایجاد لغزش های گوناگون به عنوان اثرهای ثانویه بوده است. 
 
دماوند یک آتشفشان خفته‌ است که امکان فعال شدن مجدد آن وجود دارد. در برخی از سال ها از جمله سال 1386 شاهد افزایش خروج دود و بخارهایی از قله بودیم که برخی از شاهدان آن را گواهی بر فعال شدن این آتشفشان پنداشتند اما در حقیقت در سال های پر بارش با نفوذ آب به درون قله و برخورد سنگهای داغ، جریانی از بخار آب از دهانه قله خارج می شود و چنین به نظر می رسد که فعالیت های آتشفشانی صورت گرفته است. 
 
 
 آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر
  
تفتان؛ آتشفشانی فعال 
تفتان نام تنها آتشفشان فعال در سراسر ایران است. این کوه آتشفشانی در جنوب شرقی زاهدان و شمال غربی خاش با ارتفاع چهار هزار و 110متر از سطح دریا قرار دارد. پیکره اصلی آن شامل دو کوه است که به وسیله بخش زین مانند و باریکی به هم متصل شده اند. گدازه تفتان مساحتی معادل هزار و 300 کیلومتر مربع را پوشانده و لایه های خاکستر در این آتشفشان کم است. 
 
  تفتان در زبان پارسی به معنای مکان گرما است. این آتشفشان فعال است و گازهای گوگرد در دهانه آن منتشر می‌شوند. کوهنوردان عموما از یال غربی صعود می‌کنند که در آن پناهگاه مجهزی ساخته شده‌است.از فعالیت های درون آتشفشان ابر سفید و مشخصی تشکیل می شود که از فاصله 100 کیلومتری قابل مشاهده است و منظره یک آتشفشان فعال را به خوبی نشان می دهد. تفتان جزء یک منطقه آتشفشانی است که تا پاکستان شمالی ادامه دارد و به گره آتشفشان کوه سلطان که در پاکستان واقع و اکنون خاموش است تعلق دارد. 
 
 
 آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر
 
بزمان؛ جوان ترین آتشفشان ایران 
کوه بزمان یا قله بزمان یکی از کوه‌های آتشفشانی ایران است که در منطقه سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران واقع شده‌است. گرچه هیچ تاریخچه‌ای از فوران این آتشفشان در دست نیست، اما قلل این آتشفشان مملو از بخارات انواع دی اکسید هستند. 
 
  بزمان در 110 کیلومتری شمال غرب ایرانشهر و جنوب غربی قله تفتان واقع شده که ارتفاع آن از سطح دریا سه هزار و 503 متر است ولی نسبت به اراضی پیرامونی دو هزار و 100متر ارتفاع دارد. جریان بزرگ گدازه‌ از دامنه شرقی قله جریان یافته است. در دامنه شمالی نیز همین جریان گدازه، مخروطی با شیب تند و بسیار مشخص را شکل داده که از آن، جریان گدازه با عظمت خیلی زیاد بیرون آمده است. 
 
در اطراف قله اصلی چندین مخروط کوچک دیده می شود که از گدازه تیره رنگ بازالتی تشکیل شده‌ است. بلندترین قله، مخروطی تازه ساز است که از قطعات بزرگ گدازه شکل یافته و قطر دهانه آن در حدود 500 متر است. به نظر می رسد که بزمان جدیدترین آتشفشان ایران باشد. مواد آتشفشانی آن منطقه ای را در حدود هزار و 400 کیلومتر مربع پوشش داده است. 
 
آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر 


 سبلان 
سبلان (ساوالان)، از کوه‌های مرتفع ایران است که در شمال غرب این کشور و در استان اردبیل قرار دارد. سبلان سومین قله بلند ایران (پس از دماوند و علم‌کوه) و یک کوه آتشفشانی غیرفعال است. ارتفاع قله این کوه 4811 متر است و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد. 
 
 در دامنه جنوبی سبلان، چشمه های گوگردی زیادی وجود دارد که آب آنها در حدود 40 درجه سانتی گراد حرارت دارد و تنها گواه فعالیت آتشفشان خاموش سبلان است. 
 
قله سبلان به شماره 19496/12 در فهرست آثار طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده و سند مالکیت آن از ارتفاع بالای سه هزار و 600 متری قله سبلان به وسعت شش هزار و 200 هکتار به نام سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده‌است. 
 
آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر
 
 سهند؛ عروس کوه‌های ایران 
سهند نام قله و رشته‌کوهی آتش‌فشانی در جنوب تبریز، شمال مراغه، شرق آذرشهر و غرب بستان‌آباد در مرکز استان آذربایجان شرقی است. این رشته‌کوه دارای 17 قله با ارتفاع بیش از 3000 متر است که بلندترین آن‌ها (قوچ‌گلی داغی) 3707 متر بلندی دارد و مرتفع‌ترین نقطهء استان محسوب می‌شود. 
 
آتشفشان بزرگ سهند در 40 کیلومتری جنوب تبریز واقع است و با آتشفشان های کوچک تر شمال غرب دریاچه ارومیه و مرکز آتشفشانی ارمنستان و آرارات که در نزدیکی مرز ایران واقع است ارتباط دارد. کوه سهند مخروطی بسیار پهن و گسترده دارد که از خاکسترهای فراوان تشکیل شده و به وسیله آب های جاری، دره های تنگی در آنها ایجاد شده است. 
 
 به باور زمین شناسان به احتمال زیاد، پیدایش آتشفشان های سهند به تجدید فعالیت گسل سلطانیه - تبریز که از منطقه سهند عبور می‌کند، مربوط بوده است. مواد آتشفشانی سهند که بر روی رسوبات مختلف و در مساحت تقریبی چهار هزار و 500 کیلومتر مربع پوشانده شده است. 
 
سن مطلق گدازه های مختلف سهند بین 12 تا 14 میلیون سال را نشان می دهد. به این ترتیب آتشفشان های سهند در چند مرحله فعالیت داشته و در حد بین این مراحل فعال، آرامش نسبی برقرار بوده است. 
  
آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر
 
قلعه حسن علی 
قلعه حسن علی نام آتشفشانی در جنوب شرقی استان کرمان است. با وجود اینکه آخرین زمان فوران این آتشفشان مشخص نیست اما احتمالا زمان شکل گیری آن دوره هولوسین است. 
 
آتشفشان های خاموش سرمایه طبیعی ایران+تصاویر 
 
جمعه 3/11/1393 - 22:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته