• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 272
تعداد نظرات : 805
زمان آخرین مطلب : 5065روز قبل
موسيقي
آی خدا دلگیرم ازت
آی زندگی سیرم ازت
آی زندگی میمیرمو
عمرمو میگیرم ازت...

این غصه های لعنتی
از خنده دورم میکنن
این نفسهای بی هدف
زنده به گورم می کنن
چه لحظه های خوبیه
ثانیه های آخره
فرشته ی مردن من
منو از اینجا میبره

آی خدا دلگیرم ازت
آی زندگی سیرم ازت
آی زندگی میمیرمو
عمرمو میگیرم ازت

چه اعتراف تلخیه
انگار رسیدم ته خط
وقت خلاصی از هوس
آی دنیا بیزارم ازت
ازت..
ازت...
ازت......

شریک ضجه های من!
بگو که گوشت بامنه
ببین که زخمای تنم
شاهد حرفای من

آی خدا دلگیرم ولی
احساس غم نمی کنم
چون با توام پیش کسی
سرم رو خم نمی کنم!

آی خدا دلگیرم ازت
آی زندگی سیرم ازت
آی زندگی میمیرمو
عمرمو میگیرم ازت

چه اعتراف تلخیه
انگار رسیدم ته خط
وقت خلاصی از هوس
آی دنیا بیزارم ازت

آی خدا دلگیرم ولی
احساس غم نمی کنم
چون با توام پیش کسی
سرم رو خم نمی کنم!

آی خدا دلگیرم ازت
آی زندگی سیرم ازت
آی زندگی میمیرمو
عمرمو میگیرم ازت

چه اعتراف تلخیه
انگار رسیدم ته خط
وقت خلاصی از هوس
آی دنیا بیزارم ازت
جمعه 4/5/1387 - 16:26
سياست
طی توافقی كه بین مسئولان روزنامه همشهری و هیئت نظارت بر مطبوعات صورت گرفت، همشهری عصر بصورت داوطلبانه ۳ ماه منتشر نمی‌شود.
هیئت نظارت بر مطبوعات به علت چاپ مطلبی در «همشهری» عصر در رابطه با مسائل اقتصادی كشور كه كذب بوده به این نشریه تذكر كتبی داد و اعلام كرد كه در صورت تكرار موارد مشابه تصمیم جدی‌تر در مورد همشهری عصر اتخاذ خواهد شد.
همشهری عصر داوطلبانه و طبق توافق با هیئت نظارت به مدت ۳ ماه منتشر نمی‌شود.
جمعه 4/5/1387 - 16:24
هوا و فضا
امید طیری مدعی شد تیم فوتبال استقلال تهران در فصل آماده سازی پیش فصل بهتر و بیشتر از دیگر تیم ها تمرین کرده است.

مربی تیم فوتبال استقلال تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان این مطلب افزود: در مجموع اردوی خوبی را در ترکیه پشت سرگذاشتیم. یک اردو بدنسازی در شرایط سخت که فکر نمی کنم تیمی در ایران توانسته باشد با این شرایط خود را آماده حضور در مسابقات لیگ کند. بازیکنان استقلال طی مدت اقامت در کمپ تمرینی ترکیه سنگ تمام گذاشتند و با اجرای دقیق خواسته های مربیان به شرایط آرمانی رسیدند.

وی ادامه داد: تیم ما در ترکیه روزی دوجلسه و گاهی روزها سه جلسه تمرین می کرد. طی این مدت دو بازی دوستانه هم در شرایط بدنسازی برگزار کردیم که خیلی پرفشار و خوب بود. جمع بندی ما از آنچه در ترکیه گذشت مطلوب بود که تاثیرات آن را در مسابقات لیگ برتر خواهیم دید.ما اگر فرصت داشتیم و پروازمان به تهران از قبل پیش بینی نشده بود تمایل داشتیم بیش از 10 روز در ترکیه بمانیم.

امید طیری تاکید کرد: ما در ترکیه پیش بینی تمرینات سخت کرده بودیم که خوشبختانه با تلاش بچه ها به این هدف رسیدیم و حتی برآیند تمرینات بیشتر از حد تصور ما بود. در این مدت با هیچ بازیکنی شوخی نداشتیم. امیر قلعه نویی پیش از آنکه تمرینات آغاز شود به بازیکنان گوشزد کرد که هر کس نمی تواند با این شرایط تمرین کند می تواند به تهران بازگردد. ما در فصل آتی سه جام معتبر را پیش رو داریم و بازیکنان باید خود را برای یک فصل سنگین آماده کنند.

وی افزود: ما هدف های بزرگی را پیش رو داریم که برای رسیدن به این اهداف می بایست به اندازه توان خود زحمت بکشیم. در این بین بازیکنان باید متوجه شرایط حساس تیم باشند و خوب تمرین کنند. در ترکیه سرمربی تیم بارها به بازیکنان تاکید کرد که اگر گمان می کنید در ترکیب اصلی جای دارید هر چه زودتر محل تمرین تیم را ترک کنید.

مربی تیم فوتبال استقلال تهران در خصوص بازیهای دوستانه این تیم در ترکیه گفت: فکر می کنم دو تیمی که از لیگ های ترکیه و آذربایجان با آنها بازی کردیم جز بهترین های کشور خود بوده و به عقیده من در حد و اندازه های سه تیم برتر ایران بودند. تیم ترکیه ای در فصل گذشته جز بهترین های لیگ یک ترکیه بوده و در آخرین لحظه از صعود به سوپر لیگ این کشور بازمانده بود. تیم آذربایجانی نیز در زمره بهترین های کشورش بود و امسال حضور در جمع سه تیم باشگاه های آذربایجان و صعود به جام یوفا را هدف قرار داده است.

طیری در خاتمه با اشاره به تمایل تیم فوتبال استقلال برای جذب یک مهاجم توانمند افزود: در جریان اردوی تیم در ترکیه یک مهاجم غنایی در تمرینات ما حضور یافت که در حدواندازه های تیم استقلال نبود. با این حال در صددیم تا پیش از آغاز مسابقات لیگ یک مهاجم دیگر جذب کنیم. ما در فصل آینده 50 بازی سنگین را در لیگ، جام حذفی و مسابقات باشگاه های آسیا پیش رو داریم که باید با تمام توان در این رقابت ها حضور یابیم .

جمعه 4/5/1387 - 16:21
سينمای ایران و جهان
ماجرای آخرین سیلی‌های «خسرو شكیبایی» به پسرش
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
     
   
   
 
     
«پوریا شكیبایی» در یك برنامه تلویزیونی از خاطره ماجرای آخرین سیلی‌های پدرش در آخرین لحظات عمر سخن گفت.
در برنامه تلویزیونی «پنج+شب» كه پنجشنبه شب ۳ مرداد به روی آنتن شبكه تهران رفت، «پوریا شكیبایی» فرزند مرحوم «خسرو شكیبایی» در كنار «مانی رهنما» و «پویا امینی» به عنوان میهمان حضور داشتند.
بنا بر این گزارش، در بخشی از این برنامه، «پوریا شكیبایی» به شیرین‌ترین خاطره از پدر مرحومش اشاره كرد و گفت: پدر در آخرین لحظات زندگی، در شرایطی كه در بستر بیماری بود، ناگهان من را صدا كرد و به من گفت: تو پسر منی؟ و پس از آن بدون این كه دیگر سخنی بگوید، چهار سیلی محكم به گوش من نواخت...
وی گفت: این در حالی بود كه من تا این سن حتی یكبار هم از «خسرو شكیبایی» سیلی نخورده بودم و به هیچ شكل تنبیه بدنی نشده بودم...
پوریا شكیبایی گفت: در آن لحظات، اولین و آخرین سیلی‌های پدر بر من نواخته شد، گویی می‌دانست باید برود و می‌خواست من را بیدار كند كه از این پس بدون تكیه‌ بر پدر باید بار زندگی را به دوش بكشم و این خاطره عجیب و بزرگی برای من بود.
جمعه 4/5/1387 - 16:19
سينمای ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری فارس، «پرویز پرستویی» در بخش ابتدای گفت‌وگو با «فریدون جیرانی» در برنامه «دوقدم مانده به صبح» به ذكر خاطراتی از همكاری خود با خسرو شكیبایی پرداخت و گفت: فیلم «شكار» از تجربه‌های بسیار خوب من بود. هم از این كه فیلم «شكار» را كار كنم، مخاطب پیگیر آثار «خسرو شكیبایی» در تئاتر بودم و اولین بار بود كه در فیلم «شكار» این افتخار نصیب بنده شد كه با وی همكاری كنم. تجربه بسار خوبی بود و آنجا بود كه من فهمیدم كه چقدر بازیگری سخت و جدی است.
وی ادامه داد: در حقیقت حرمتی كه من برای بازیگری قائل هستم را از خسرو یاد گرفتم. خسرو نقش یك دانشجوی پزشكی را بازی می‌ كرد كه از زندان فرار می‌كند و قرار بود ما شبانه به امامزاده‌ای پناه ببریم و بعد صبح با تریلی از آنجا فرار كنیم. در امامزاده، آدم‌های مختلفی بودند كه دخیل بسته بودند و كاراكتر خسرو، انسان‌دوست بود همان طور كه خود شكیبایی اینگونه‌بود و همه آدم‌ها را دوست داشت.
وی گفت: برای بازی در این سكانس خسرو قرار بود پسر پیرمردی را كه دخیل بسته و آسم دارد، معاینه كند و به او می‌گوید: دوا با دكتره، شفا با خدا...پسر شما آسم داره. اما خسرو شكیبایی از كنار ایفای این نقش ساده عبور نكرد و چگونگی ایفای آن را با «مجید جوانمرد» كه ارتباطی صمیمی با ما داشت مطرح كرد. در ادامه من و خسرو نشستیم یك سناریوی دو نفره را نوشتیم و قرار شد نزد یك پزشك برویم تا خسرو شیوه طبابت را از او بگیرد. برای انجام این كار من قرار شد نقش مریض را بازی كنم.
وی ادامه داد: برای این كار من و شكیبایی و رضا قومی (چهره‌پرداز فیلم) به یك درمانگاه در ایوانكی مراجعه كردیم كه پزشك آنجا پاكستانی یا هندی بود و آنها من را روی دست نزد پزشك بردند و وقتی من را معاینه كرد گفت: این آقا آسم دارد! در ادامه بدون مقدمه نشستم و آنجا پزشك جا خورد و به نوعی كار ما به او برخورد و به این باور رسید كه ما نقشه‌ای داریم پس به ما گفت بفرمائید بیرون! اما خسرو با همان حالت شیرین و مؤدب خود یه پزشك گفت: شتاب نكنید، ما بازیگریم و سكانسی در یك فیلم داشتیم كه می‌خواستیم غیرمستقیم ببینیم شما چه كاری می‌كنید. پزشك گفت: حالا كه دانستید، بفرمائید بروید اما خسرو گفت: نه ندانستیم. یعنی خسرو همچنان پیگیری می‌كرد. او به پزشك گفت: شما اینجا در درمانگاه گوشی دارید اما ما كه در فیلم در بیابان گیر كرده‌ایم، چه عملی را باید انجام بدهیم؟ خسرو آنقدر پیگیری كرد كه در نهایت پزشك پیشنهادی داد كه در فیلم هست و شما می‌بینید.
پرستویی گفت: نمی‌خواهم به جماعت بازیگر توهین كنم اما باید بگویم بازیگری برای مرحوم شكیبایی خیلی جدی بود در حالی كه امروز برخی بازیگران ما شب قبل خود را آماده نمی‌كنند و صبح سرگردان به صحنه وارد می‌شوند و می‌پرسند ما قرار است چه سكانسی را بگیریم!
وی افزود: وقتی بازیگری در یك سكانس با خسرو همبازی می‌شد، همه چیز برایش جدی می‌شد چون خسرو بازیگری بود كه طی شبانه‌روز ارتباطش با همه جهان قطع می‌شد تا طی یك سیروسلوك شخصیتی جدید را خلق كند.
پرستویی در ادامه به چگونگی حضورش در عرصه بازیگری پرداخت و گفت: من در سینما جوانی نكردم و جوانی نسل ما در تئاتر طی شد در حقیقت نسل ما دغدغه تئاتر داشت چون ما در تئاتر كیف می‌كردیم و نگاهمان جدی می‌شد.
وی به خاطرات كودكی‌اش از سینما پرداخت و گفت: در دوران كودكی، محله‌ای كه در آن زندگی می‌كردیم، درس‌های زیادی به من داد و در شكل‌گیری نگاه من به زندگی، وارد شدنم به دنیای بازیگری نقش داشت. یادم می‌آید ان زمان ما تلویزیون نداشتیم و سریال‌های مطرح آن زمان مثل چاپارل و فراری را از پشت شیشه قهوه خانه نگاه می‌كردم و همیشه وارد شدن به دنیای بازیگری برایم رویا بود.
پرستویی به ذكر خاطره‌ای از دیدن اولین فیلم عمرش در سال سینما پرداخت و گفت: وقتی فیلم «ریكاردو» را از پشت شیشه قهوه‌خانه دیدم برایم جالب بود كه به سینما بروم و آن موقع فكر می‌كردم كه در سینما آدم‌ها زنده كار می‌كنند! یك روز سر چهارراه مولوی، دیدم یك سینما فیلم را گذاشته و آن زمان من كه سن كمی داشتم، حق نداشتیم به سینما بروم اما آن روز در حالی كه در خانه مهمان داشتیم، من رفتم سر كیف مادرم، یك اسكناس 2 تومانی برداشتم و به هر زحمتی بود آن فیلم را دیدم. البته امیدوارم بدآموزی نشود اما شرایط آشنایی ما با سینما خیلی دشوار بود...
وی در ادامه به شیوه‌ بازیگری‌اش در فیلم چون «بید مجنون» و صحنه دشوار بازیابی بینایی كاراكتر خود در این فیلم پرداخت و همچنین درباره ایفای نقش در فیلم‌های كمدی خود به پرسش‌های «فریدون جیرانی» پاسخ گفت.
او «محمدرضا هنرمند» را كارگردانی دانست كه به دلیل همكاری‌های متعدد، خیلی سریع با او هماهنگ می‌شود و هنرمند با كد و شماره با او درباره نقش و ایفای آن صحبت می‌كند.
پرستویی همچنین به بازی «آژانش شیشه‌ای» اشاره كرد و گفت:آقای حاتمی‌كیا وقتی فیلمنامه این فیلم را به من داد گفت اگر این نقش را پذیرفتی با شما همكاری می‌كنم وگرنه آن را به هیچ بازیگر دیگری نخواهم داد و سراغ حاج‌كاظم واقعی خواهم رفت. من وقتی این فیلمنامه را خواندم، همان ابتدا پذیرفتم و چون عرق خاصی هم نسبت به این شخصیت و آدم‌های دفاع مقدس داشتم و دارم، گفتم حتما باید حاج كاظم واقعی را ببینم.
وی افزود: در ادامه وقتی وی را دیدم، به این نتیجه رسیدم كه او گرچه اسمش حاج كاظم نیست اما شبیه همان حاج كاظم فیلمنامه است. مدت‌ها به خانه وی رفت و آمد داشتم تا او را بشناسم و بعدها از ایشان خواستم هروقت فرصت كرد بیاید پشت صحنه بایستد چون برای من، همین حس كه این آدم آنجا حضور دارد، به ایفای بهتر نقش حاج كاظم كمك می‌كرد.
پرستویی سپس به دفترچه‌ای كه برای ایفای هر نقش در دست دارد اشاره كرد و گفت: این دفترچه را برای درجه‌بندی حسی‌ نقش و فراز و فرودهایش در دست دارم. درست است كه كارگردان این قضایا را كنترل می‌كند اما من لازم می‌دانم برای حفظ یكدستی بازی از آن استفاده كنم و حتی دیالوگ‌های فیلم‌هایم را با خط خودم از اول تا آخر می‌نویسم تا بدون این كه آنها را حفظ كنم، در من بنشینند.
پرستویی گفت: بازیگری اگر با رنج و سختی همراه نباشد لذت بخش نیست. من همیشه جوان‌های علاقه‌مند به بازیگری را از ایفای نقش در فیلم‌ها منع می‌كنم اما به ‌آنها می‌گویم اگر می‌توانید‌ سختی‌ها را تاب بیاورید، بیائید و وارد این دنیا بشوید.
جمعه 4/5/1387 - 15:54
سينمای ایران و جهان

«فوربس»، مجله ماهانه اقتصادی، چاپ آمریکا، به روال هر سال، روز سه شنبه فهرست پردرآمدترین بازیگران مرد هالیوود را منتشر کرد.

فهرست مورد نظر درآمد بازیگران مرد را از تاریخ اول ژوئن ۲۰۰۷ تا ۳۱ می ۲۰۰۸ مورد بررسی قرار داده است.

بنا بر این گزارش، همان طور که انتظار می‌رفت، ویل اسمیت بازیگر ۳۹ ساله که با دو فیلم «من افسانه‌ام» و «هنکوک»، تماشاگران بسیاری را به سالن‌های سینما کشاند، با درآمد هشتاد میلیون دلار، معادل پنجاه میلیون یورو، در صدر این فهرست قرار گرفت.

«من افسانه‌ام» در دسامبر ۲۰۰۷ در نخستین «پایان هفته» نمایش خود ۷۷ میلیون دلار فروش کرد و تا آن زمان رکورد فروش بود و فیلم «هنکوک» که همین ماه ژوئیه به روی پرده سینماهای آمریکا رفت در «نخستین پایان هفته» خود ۶۶ میلیون دلار فروش کرد.

فروش خوب فیلم‌های ویل اسمیت گواهی می‌داد که حضور این بازیگر در فیلم‌ها موفقیت تجاری آن‌ها را تضمین می‌کند از این رو اعلام نام وی در رتبه نخست فهرست پردرآمدترین بازیگران سال جای تعجب نداشت.

جانی دپ، بازیگر ۴۵ ساله آمریکایی که در فرانسه زندگی می‌کند، و امسال برای فیلم « سوینی تاد»، نامزد دریافت اسکار بهترین بازیگر مرد شد، و در سه فیلم پرفروش «دزدان کارائیب» میلیون‌ها تماشاگر را به سالن‌های سینما کشاند، با ۷۲ میلیون دلار در رده دوم قرار دارد.

ادی مورفی، بازیگر ۴۷ ساله فیلم‌های کمدی، ستاره فیلم «دختران رویایی»، با ۵۵ میلیون دلار در رتبه سوم قرار دارند.

ادی مورفی این رتبه را با مایک میرز، ستاره ۴۵ ساله با اصلیت کانادایی تقسیم کرد. مایک میرز بیش از هر چیز به خاطر گویندگی به جای شخصیت اصلی سه کارتون «شرک» مشهور شد.

پس از این بازیگران، به ترتیب، لئوناردو دی کاپریو، یکی از ستارگانی که مدت‌ها از پردرآمدترین بازیگران هالیوود محسوب می‌شد (۴۵ میلیون دلار)، بروس ویلیس، بازیگر معروف فیلم‌های اکشن (۴۱ میلیون دلار)، بن استیلر، بازیگر ۴۸ ساله نیویورکی که اکثرا در فیلم‌های کمدی ایفای نقش می‌کند (۴۰ میلیون دلار)؛ قرار دارند.

بعد از این بازیگران، نیکلاس کیج، برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد در سال ۱۹۹۵، با درآمد ۳۸ میلیون دلار بالاتر از ستاره‌های کمدی، ویل فرل (۳۱ میلیون دلار) و آدام سندلر (۳۰ میلیون دلار) قرار گرفت.

مجله اقتصادی فوربس به خاطر ارائه فهرست‌های سالانه خود در باره شخصیت‌های ثروتمند جهان معروف شده است. یکی از مشهورترین فهرست‌هایی که فوربس همه ساله منتشر می‌کند، فهرست میلیاردرهای سال است.

«فوربس عمومی ۲۰۰۰» فهرست  دو هزار شرکت بزرگ دنیا است و «فوربس ۵۰۰» نیز فهرست پانصد شرکت بزرگ ایالات متحده آمریکا که هر سال فوربس منتشر می‌کند. از فهرست‌های معروف دیگری که این مجله منتشر می‌کند می‌توان به فهرست‌های «۱۳ ثروتمند فوت شده»، «موفق ترین شرکت‌های جهان» و « صد نفر از قوی ترین زنان جهان» اشاره کرد.
این مجله که دفتر مرکزی آن در نیویورک قرار دارد، در سال ۱۹۱۷ توسط یک مهاجر اسکاتلندی به نام «برتی چارلز فوربس» آغاز به کار کرد.
پنج شنبه 3/5/1387 - 19:12
دانستنی های علمی
برن: ااز نظر بیشتر دختران تحصیلکرده، محیط کاری امن مهمترین فاکتور اساسی در یک کار محسوب می شود. اما از نظر پسران تحصیلکرده درآمد بیشتر نخستین اولویت ورود به بازار کار است. پسران همچنین انتظار دارند که پس از ورود به محیط کار قراردارد کاری با آنها امضاء شود، برعکس رشته های با پرستیژ برای دختران تحصیلکرده در درجه نخست اهمیت قرار دارند...

انتخاب رشته های دانشگاهی همیشه به عنوان دغدغه پایان ناپذیر کنکوری ها و خانواده هایشان مطرح بوده و مشکلاتی را به بار آورده است.

دخالت در علایق افراد و تردید و دو دلی در انتخاب رشته از مهترین چالش های پیش روی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته است. در این میان همواره این سوال مطرح بوده که کدام رشته یا گرایش ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

کدام رشته بهتر است؟ پول‌ساز یا با پرستیژ

رشته های دانشگاهی در ایران بر حسب کاربرد و علاقه به دو دسته تقسیم می شوند. رشته های پول ساز و رشته های با پرستیژ.

رشته های پول ساز آنهایی هستند که افراد پس از دریافت مدرک آن با حداقل تضمین کافی برای ورود به بازار کار و کسب درآمد روبرو می شوند.

اینگونه رشته ها در ایران به شدت مورد توجه هستند اما بر حسب برخی شرایط، در آنها هیچگونه تضمینی برای پول دار شدن نیست. به عنوان مثال رشته های مدیریت بازرگانی، حسابداری و علوم کامپیوتر در زمره رشته های تحصیلی پول ساز به حساب می آیند.

اما رشته های با پرستیژ آنهایی هستند که ممکن است بازار کار مناسبی نداشته باشند ولی از نظر عامه با کلاس محسوب شوند. ولی واقعیت آن است که در حال حاضر حتی کسب مدرک در این رشته ها نمی تواند تضمین فوری و بلافاصله برای پول پارو کردن به حساب آید.

مشکل ناراحت کننده اینجاست که در برخی رشته های دبیرستانی، امکان برگزیدن مجموعه ای از رشته های جذاب و مورد توجه وجود ندارد.

به عنوان مثال در رشته های تجربی و ریاضی، پزشکی و مهندسی از بیشترین اقبال برخوردار است. در گروه انسانی نیز رشته حقوق و علوم اجتماعی در کانون توجه داوطلبان قرار دارد اما تا چه میزان می توان به ترسیم نقشه های آرمانی دور و دراز از انتخاب رشته امیدوار بود.

تصور دکتر یا مهندس شدن؛ افتخاری موروثی

بیشتر خانواده ها تصور می کنند که دکتر یا مهندس شدن فرزندان افتخار آفرینی برای خانواده بوده و موجب بالا رفتن شأن و شخصیت آنها می شود. طی سال های اخیر این انگیزه به آرامی در حال رنگ باختن است و خانواده ها به کسب مدرک در هر رشته ای از سوی فرزندان بسنده کرده اند.

امروزه کسب مدرک دانشگاهی صرفاً ابزاری تسهیل کننده و نه چندان کلیدی برای ورود به بازار کار محسوب می شود. در دوران معاصر این تفکر که فارغ التحصیلی یعنی مشغول شدن به کار در حوزه تحصیلی مرتبط، به کلی بی اهمیت شده است.

اشباع جامعه از فارغ التحصیلان این امکان را به کلی سلب کرده که افراد پس از گرفتن مدرک بتوانند بلافاصله در شغلی آرام و بی دغدغه با درآمدی بالا مشغول به کار شوند.

از سال 1378 به بعد که علائم هشدار دهنده افزایش فارغ التحصیلان نمود یافت ناگهان تقاضا برای کار به حد بی سابقه ای بالا رفت. این روند به مرور تا سال 83 به یک پدیده نگران کننده دومی نیز منجر شد که آن افزایش تعداد تحصیلکرده های دختر نسبت به پسر بود.

اخیراً از این پدیده با عنوان بر هم خوردن تعادل فارغ التحصیلان نام برده شده است. گرچه به هیچ وجه نمی توان افزایش دختران تحصیلکرده را یک خطر محسوب کرد اما نکته نگران کننده زمانی است که این دختران فشار به سیستم را برای مشغول شدن به کار در پیش می گیرند.

فاکتورهای اساسی انتخاب رشته و شغل

نتایج یک بررسی نشان داد که میزان درآمد از کمترین اهمیت برای دختران تحصیلکرده آماده به کار برخوردار است. همین تحقیق نشان داده که دختران تحصیلکرده مدت زمان طولانی کارآموزی بدون حقوق یا با کمترین حقوق را به منتظر ماندن برای دست یابی به شغل مناسب ترجیح می دهند.

همچنین از نظر بیشتر دختران تحصیلکرده، محیط کاری امن مهمترین فاکتور اساسی در یک کار محسوب می شود. اما از نظر پسران تحصیلکرده درآمد بیشتر نخستین اولویت ورود به بازار کار است. پسران همچنین انتظار دارند که پس از ورود به محیط کار قرار دارد کاری با آنها امضاء شود. این افراد همچنین تمایل دارند که بر حسب تحصیلات شان مسئولیت های کم درد سر و با پرستیژ به آنها محول شود.

به همین دلیل رشته های پول ساز بیشتر مورد توجه پسران قرار می گیرد. بر عکس رشته های با پرستیژ برای دختران تحصیلکرده در درجه نخست اهمیت قرار دارند.

واقعیت آن است که جامعه ما اکنون اعتقاد درس خواندن برای رسیدن به شغل مناسب را از دست داده است. گرچه در پس زمینه ذهنی برخی خانواده ها و جوانان کماکان کور سوی امیدهای آرمانی وجود دارد اما واقع نگری ایجاب می کند که آینده بر حسب پیشداوری های غیر معقول پایه ریزی نشود.

تمایل پسرها به رشته های پول ساز و پر پرستیژ را نمی توان مطلق فرض کرد. تجربه نشان داده که بیشتر پسرها پس از قبولی در رشته ای که مورد علاقه آنها نیست، با امید و اکراه به ثبت نام و تحصیل مبادرت می کنند و تعداد اندکی از آنها در میانه راه انصراف می دهند.

اما این نگرش در دختران تا حدی متفاوت است. دخترها به خاطر فرصتی که در اختیار دارند در صورتی که برای ازدواج تحت فشار خانواده قرار نگیرند، به شدت اهل ریسک و انصراف از ثبت نام در رشته هایی که مورد علاقه شان نیست، می باشند
چهارشنبه 2/5/1387 - 22:25
ورزش و تحرک

"حسین رضازاده" قهرمان نامدار وزنه‌برداری ایران و جهان، از حضور در بازی‌های المپیك منع شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین رضازاده، پرافتخارترین ورزش‌كار تاریخ ایران، به دستور پزشكان از حضور در بازی‌های المپیك منع شدند.

این در حالی است كه هجده روز دیگر مراسم افتتاحیه بیست و نهمین دوره بازی‌های المپیك در شهر پكن برگزار می‌شود و مردم و مسوولان ایران رضازاده را شانس نخست كسب مدال طلا در این بازی‌ها می‌شناختند.

رضازاده برای همیشه از دنیای ورزش قهرمانی خداحافظی كرد. وی پس از ده سال حضور حرفه‌ای در ورزش قهرمانی، از دنیای این رشته خداحافظی كرد.

حسین رضازاده در طول ده سال حضور حرفه‌ای در ورزش افتخارات زیر را كسب كرد:

- مدال برنز بازی‌های آسیایی 1998 تایلند

- مدال برنز مسابقه‌های قهرمانی جهان 1999 یونان

- مدال طلای مسابقه‌های قهرمانی آسیا 1999 چین

- مدال طلای بازی‌های المپیك 2000 سیدنی

- مدال طلای مسابقات ستاره‌های جهان 2001 استرالیا

- مدال طلای بازی‌های آسیایی 2002 بوسان

- مدال طلای مسابقه‌های قهرمانی جهان 2002 لهستان

- مدال طلای ستاره‌های جهان 2002 روسیه

- مدال طلای جایزه بزرگ 2002 نروژ

- مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا 2003 چین

- مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان 2003 كانادا

- مدال طلای بازی‌های المپیك 2004 آتن

- مدال طلای مسابقه‌های قهرمانی آسیا 2005 امارات

- مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان 2005 قطر

- مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان 2006 دومینیكن

- مدال طلای بازی‌های آسیایی 2006 دوحه

 

این درحالی است كه رضازاده در این سال‌ها بارها ركوردهای جهان و المپیك را بهبود بخشیده است و هم اكنون ركورددار دسته‌ی فوق سنگین بازی‌های المپیك، جهان و آسیا است.

چهارشنبه 2/5/1387 - 20:31
ورزش و تحرک

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سه شنبه 1/5/1387 - 18:19
ورزش و تحرک
مقامات چینی اعلام کرده‌اند که قصد دارند بهترین بازی‌های تاریخ المپیک را امسال در پکن برگزار کنند.آنچه تا کنون مسلم است، این رقابت‌ها گران‌ترین رقابت‌های تاریخ المپیک خواهند بود.اما هزینه‌ها چقدر هستند؟

در فوریه 2001، 5 ماه پیش از اعطای میزبانی المپیک تابستانی 2008 به چین، آماری منتشر شد که رقم سرمایه‌گذاری‌های لازم در پکن را پیش‌بینی می‌کرد.بر اساس این آمار،چین نیاز به دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های خود داشت تا به حدی برسد که بتواند بازی‌ها را میزبانی کند.
ساخت ورزشگاه‌ها و راه‌های ارتباطی در اطراف دهکده المپیک در شمال پکن از جمله اقداماتی بودند که دولت چین باید انجام می‌داد.کمیته بین‌المللی المپیک نیز اعلام کرد که برای اجرای بازی‌ها 5/1 میلیارد دلار در اختیار پکن قرار خواهد داد.
چهار سال بعد و در سال 2005،در نشستی با حضور کمیته برگزاری المپیک چین و مقامات کمیته بین‌المللی المپیک،طرف چینی آماری روی میز گذاشت که تعجب همگان را برانگیخت.در این جلسه اعلام شد که تنها بودجه لازم برای برگزاری رقابت‌ها باید 20 درصد افزایش داده شود.رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در پی آن اعلام کرد که اگر این هزینه باز هم بالا برود، این کمیته از پکن به جرم اهمال‌کاری شکایت خواهد کرد.
چینی‌ها نیز اعلام کردند که هزینه تأمین زیرساخت‌ها تفاوت معناداری با پیش‌بینی‌ها داشته است.البته مقامات کمیته بین‌المللی المپیک احتمالاً در زمان اعطای میزبانی به چین می‌دانستند که چین از این رقابت‌ها برای به رخ کشیدن خود استفاده خواهد کرد؛به این معنی که پکن بسیار فراتر از حد انتظارات در این رقابت‌ها سرمایه‌گذاری خواهد نمود.

کمیته برگزاری المپیک چین در ابتدای سال 2008 اعلام کرد که این کشور بیش از 34 میلیارد دلار برای المپیک پکن سرمایه‌گذاری کرده است؛ یعنی 17 برابر رقم پیش‌بینی.بخش بزرگی از این پول در ساخت استادیوم‌های لوکس،همچون ورزشگاه ملی پکن(معروف به لانه پرنده)سرمایه‌گذاری شد.بر اساس آمار، هشت میلیون دلار آمریکا تنها برای طراحی این بنا پرداخت شده است.متروی پکن هم یکی از پروژه‌هایی بود که میلیاردها دلار را بلعید.
بازی‌های سبز زیر آسمان آبی
چین همچنین تعهد کرده که المپیکی صلح‌آمیز را زیر آسمانی آبی برگزار کند. این هدف میلیاردها دلار هم صرف ارتقای کیفیت محیط زیست پکن شده است.در مدت کوتاهی تمام سیستم‌های گرمایشی زغال‌سوز جایگزین شده‌اند.در طول بازی‌ها همچنین باید فعالیت صنایع آلاینده همچون ذوب آهن و کارخانه‌های آلومینیوم‌سازی اطراف پکن متوقف شود.ضمن اینکه زیان توقف این صنایع را هم باید به اعداد فوق افزود.

برنامه‌ریزان چینی برای توجیه سرمایه‌گذاری سنگین خود در ورزشگاه‌های لوکس به اشتیاق حامیان مالی اشاره می‌کنند.12حامی مالی اصلی این رقابت‌ها بیش از یک میلیارد یورو به چین خواهند آورد تا نامشان در رقابت‌های 2008 پکن مطرح شود.50 حامی مالی دیگر نیز نزدیک به همین مبلغ پرداخت کرده‌اند.

پشت این سرمایه‌گذاری سنگین یک امید نهفته است؛رقابت‌ها هرچه با شکوه‌تر برگزار شوند،چهره بهتری از چین به جهانیان ارائه خواهند داد.همچنین قیمت املاک اطراف ورزشگاه‌ها افزایش خواهند یافت و زیرساخت‌های حمل‌ونقل هم پس از رقابت‌ها برای پایتخت باقی خواهند ماند.این‌ها همه به نفع چین خواهد بود.

منبع :دویچه وله
سه شنبه 1/5/1387 - 18:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته