• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 3908روز قبل
اخبار

افشای راز ۳۰۰۰ ساله مرگ فرعون مصر

نتایج پژوهش‌هایی که به تازگی در "مجله پزشکی بریتانیا" منتشر شده است، نشان می‌دهد رامسس سوم از فراعنه مصر نه به مرگ طبیعی، بلکه بر اثر جراحات ناشی از ضربات چاقو به قتل رسیده است. پسر فرعون هم در قتل پدر دست داشته است.

به گزارش «تابناک»، به نقل از «دویچه وله»، تاکنون تنها می‌دانستیم که فرعون مصر، رامسس سوم، در سال ۱۱۵۵ پیش از میلاد در سن ۶۵ سالگی از جهان رفته است. نتایج پژوهش‌هایی که در موسسه مومیایی‌ها و مردان یخی (EURAC) در آکادمی اروپا در شهر بولزانوی ایتالیا صورت گرفته است، نشان می‌دهد که زندگی فرعون مصر با مرگ طبیعی به پایان نرسیده، بلکه او به قتل رسیده است.

اسکن‌هایی که از پیکر مومیایی شده رامسس سوم تهیه شده است، محل ضربه چاقو بر گردن او را مشخص می‌کند. پژوهش‌گران موسسه مومیایی ‌در ایتالیا پس از این اکتشاف تصاویر مربوط به آن را در "مجله پزشکی بریتانیا" منتشر کردند.

رامسس سوم که از حاکمان دودمان "بیستم" است، در بین سال‌های ۱۱۸۶ تا ۱۱۵۵ پیش از میلاد مسیح فرمانروای مصر باستان بود. کارشناسان می‌گویند قتل فرعون احتمالا در جریان حمله‌ای که به مقر حکمرانی او صورت گرفته، رخ داده است.

پرنس مصر در دسیسه قتل پدر شرکت داشته است

نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که یکی از فرزندان رامسس سوم با نام پنتاوره در توطئه قتل پدر دست داشته است. می‌گویند، این دسیسه در همان زمان برملا می‌شود و بانیان آن در دادگاه محاکمه می‌شوند.

اما آن‌چه تا به امروز ناروشن مانده بود، سرنوشت خود فرعون مصر بود. گمانه‌زنی‌ها در مورد سرنوشت رامسس سوم سبب شد تا تیمی متشکل از پژوهش‌گران بین‌المللی جسد مومیایی شده‌ی فرعون مصر را که در موزه قاهره نگهداری می‌شود، مورد آزمایش و عکس‌برداری قرار دهند.

اسکن ‌پیکر و آزمایشات رادیولوژی و ژنتیک، شک و تردیدها در مورد قتل فرعون مصر را به یقین تبدیل کرد. پرسشی که پژوهش‌گران تاکنون پاسخی برای آن نیافته‌اند، این است که آیا رامسس سوم بلافاصله پس از درگیری جان خود را از دست داده یا بر اثر جراحات ناشی از ضربات چاقو مدت زمانی دیرتر کشته شده است.

نتایج پژوهش‌های صورت گرفته یک نکته را روشن ساخته است و آن این‌که جراحاتی که بر روی گردن رامسس سوم مشاهده شده است، نه ساختگی‌اند و نه به پس از مرگ وی مربوط می‌شوند، بلکه در پی ضربات چاقو ایجاد شده که به کشته‌شدن او انجامیده است.

مومیایی ناقص پرنس؛ جریمه‌ای برای شرکت در قتل

علاوه براین محققان موفق شدند در جریان تحقیقات خود پیکر پرنس پنتاوره، فرزند رامسس سوم را نیز شناسایی کنند. آزمایشات دی‌‌ان‌‌ای نشان می‌دهد که جسدی که در قبرستانی در منطقه دیربحرین مصر یافت شده است، متعلق به فرزند فرعون مصر، پنتاوره است.

سن پرنس مصر میان ۱۸ تا ۲۰ سال تخمین زده می‌شود. آن‌چه برای محققان در این بین قابل توجه است، این است که پیکر فرزند مصر به طور کامل و مرسوم مومیایی نشده است. بدن او تنها با پوست بز پوشیده شده است و مغز و سایر اعضای داخلی بدن پنتاوره آن‌چنان که در کار مومیایی کردن مرسوم است، از بدن خارج نشده‌اند.

کارشناسان می‌گویند این بی‌توجهی در مومیایی کردن پرنس می‌تواند این گمانه‌زنی را تقویت کند که دست داشتن پنتاوره در قتل پدر در زمان حیات او مشخص شده بوده و از همین رو به حکم جریمه، مومیایی کردن پیکر او ناقص صورت گرفته اس
جمعه 11/12/1391 - 19:9
نجوم

برای اولین بار، سیاره ای درست شبیه به زمین کشف شد

سرانجام انتظارها به پایان رسید. امروز درست همان روزی است که بسیاری از ستاره شناسان و دوستداران فضا در انتظار آن بودند. پس از سال ها تحقیق و جستجو پیرامون سیارات فراخورشیدی، ستاره شناسان بالاخره موفق به یافتن سیاره ای شدند که دارای شرایطی کاملاً شبیه به کره زمین می باشد. این سیاره از لحاظ علمی "منطقه گولدیلاکس برای زندگی" خوانده می شود یعنی سیاره ای که نه بسیار گرم و نه بسیار سرد است و دارای شرایط آب و هوایی بسیار عالیست.

سیاره ای که از ستاره میزبان خود نه آنچنان دور و نه بسیار نزدیک است. درست در فاصله مناسب قرار گرفته و از این رو وجود آب مایع در آن امکان پذیر است. این سیاره از لحاظ اندازه نه بسیار بزرگ و نه بسیار کوچک است و بدین خاطر دارای سطح، نیروی گرانش و شرایط جوی کاملاً مناسب است. به بیان بهتر این درست همان سیاره ای است که به دنبال آن بودیم. سیاره ای درست مانند زمین.

 

پل باتلر از موسسه تحقیقاتی کارنگی واشنگتن در اینباره می گوید: " این واقعاً اولین سیاره گولدیلاکس است که انسان تابدین روز موفق به یافتن آن شده است"

برخلاف تمامی سیاراتی که ستاره شناسان تا پیش از این موفق به یافتن آنها شده بودند (در حدود 500 سیاره در خارج از منظومه شمسی ) ، این سیاره جدید درست در نقطه ای قرار گرفته است که ستاره شناسان آنرا "منطقه قابل سکنی" می خوانند. بعلاوه این سیاره در همسایگی کهکشانی ما قرار دارد که این موضوع خود حاکی از وجود سیارات بسیار زیاد دیگری با شرایط قابل سکنی می باشد.

 

تصویر بالا : مدار سیارات در سیستم ستاره ای Gliese 581 ، که  با منظومه شمسی ما مورد مقایسه قرار گرفته است. ستاره  Gliese 581 دارای جرمی حدود 30% جرم خورشید ما است و سیارات در این منظومه بسیار نزدیکتر یه ستاره خود می باشند (در مقایسه با فاصله سیارات منظومه شمسی به خورشید) . سیاره چهارم , G , سیاره ای می باشد که قادر به میزبانی حیات است . (برای دیدن تصویر در اندازه بزرگ اینجا کلیک نمایید)

 

یافتن چنین سیاره ای که به طور بالقوه قادر به حمایت و میزبانی زندگی است قدمی بزرگ به سمت پاسخی برای این سوال همیشگی می باشد: آیا ما تنها موجودات زنده در این جهان هستی می باشیم؟

تحقیقات پیرامون این سیاره ادامه دارد و ما تلاش خواهیم نمود تا سایر اطلاعات تکمیلی را به محض انتشار در مراجع رسمی، در خبرهای بعدی "سایت نجوم ایران" در اختیار شما قرار دهیم. برطبق گزارشات فعلی، پنج تن از ستاره شناسان برجسته به خبرگزاری "آسوشیتد پرس" چنین اظهار نموده اند: این سیاره درست در منطقه ای مناسب قرار گرفته است و کشفی کاملاً متفاوت و واقعی نسبت به یافته های پیشین ما به شمار می آید.

 

تصویری از استیون ووت و اسپکتروگراف همیلتون که در شناسایی سیارات فراخورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد

جیم کاستینگ از دانشگاه ایالتی پن در این باره می گوید: " صادقانه بگویم، این تنها سیاره ای است که یافتن آن مرا به هیجان آورده است" و ادامه می دهد : " این سیاره یک کاندیدای واقعی و درجه یک برای میزبانی حیات می باشد" .

در اینجا ذکر این نکته ضروریست که زندگی در سیارات دیگر به معنی وجود موجودات فضایی نیست. حتی کشف یک باکتری تک سلولی و یا نمونه ای ازیک کپک قارچی در سایر سیارات، خود اکتشاف علمی عظیمی بشمار می آید که برداشت ها را نسبت به یگانگی زندگی در کره زمین تغییر خواهد داد.

اما هنوز سوالات بی جواب زیادی درباره این سیاره عجیب وجود دارد. این سیاره دارای جرمی در حدود 3 تا 4 برابر زمین ، کمی بزرگتر از لحاظ عرضی و به ستاره اش نزدیکتر است. ( فاصله زمین تا خورشید در حدود 93میلیون مایل است و فاصله این سیاره تا ستاره میزبانش در حدود 14 میلیون مایل است) . سیاره در مدت زمان تنها 37 روز به دور ستاره میزبان خود می چرخد و جرم سیاره نشان دهنده این است که به احتمال قوی این سیاره صخره ای، دارای سطحی پایدار و گرانشی به اندازه کافی برای حفظ جو است. با توجه به شکل چرخش سیاره در اغلب اوقات یک سمت آن روشن و طرف دیگر تاریک می باشد.

 

 

این تصویر گرافیکی، چهار سیاره درونی سیستم Gliese 581  و نیز ستاره میزبان آنرا به نمایش گذاشته است (برای دیدن تصویر در اندازه بزرگ اینجا کلیک کنید)

 

به گفته استیون ووت از دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز، دما در نواحی گوناگون سیاره متفاوت است و در فاصله بین 160 درجه (بسیار داغ) تا منفی25 درجه (یخبندان) متغیر می باشد.

طبق اظهارات استیون هنوز وجود قطعی آب در سیاره به اثبات نرسیده و نیز اطلاعات زیادی در رابطه با جو سیاره نداریم. از آنجا که شرایط محیطی سیاره برای وجود آب مایع کاملاً ایده آل می باشد و شواهد علمی نشان می دهد که وجود آب مایع به معنی وجود حیات است ، استیون ووت معتقد است: "احتمال وجود حیات در این سیاره 100% می باشد" .

این یافته ستاره شناسان در روز چهارشنبه، توسط بنیاد ملی علوم اعلام گردیده و در ژرنال ستاره شناسی نیز به چاپ رسید.

 

 

استیون ووت در ادامه مصاحبه چنین توضیح می دهد : سیاره به دور ستاره ای که Gliese 581 نامیده می شود درحال چرخش است و در حدود 120 تریلیون مایل دورتر از ما قرار دارد. بنابراین سفر به این سیاره با سفینه های فضایی فعلی چندین نسل به طول خواهد انجامید. شاید درنگاه اول چنین به نظر برسد که این فاصله بسیار زیاد است اما فراموش نکنید که مکان و نقطه ای که این سیاره درنقشه پهناور این جهان هستی قرار گرفته است درست در کنار ماست. آنقدر نزدیک که حتی تصور آنرا هم نمی کنید!

با توجه به فاصله نزدیک این سیاره و تشخیص سریع آن در تحقیقات اخیر ستاره شناسان برای سیاره های قابل سکنی، این موضوع حاکی از آن است که برخلاف تصورات پیشین سیارات مانند زمین نه تنها نادر نمی باشند، بلکه بایستی بسیار فراوان باشند.

بر اساس محاسباتی که توسط "ووت" و "باتلر" انجام گرفته و با درنظر گرفتن عوامل گوناگون، در بدترین و سخت ترین شرایط، از هر 5 تا 10 ستاره در جهان هستی ، حداقل یک ستاره وجود دارد که دارای سیاراتی با اندازه و شرایط زمین است ، سیاراتی که قادر به پشتیبانی حیات می باشند.

ووت می گوید : " این بدان معناست که اگر تعداد ستاره های موجود در جهان را حدود 200 میلیارد تخمین بزنیم، در اینصورت احتمالاً چیزی در حدود 40 میلیارد سیاره با شرایط مناسب برای حیات در جهان وجود دارد". البته اسکات گادی از دانشگاه اوهایو دراین باره هشدار می دهد که هنوز نمی توان درباره با تعداد این سیارات با این قاطعیت نظر داد و بایستی تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

 

R. Paul Butler / INSTITUTION: Carnegie Institution of Washington / FAX: 202-478-8821 / ADDRESS: 5241 Broad Branch Road NW / Washington DC, 20015-1305

"ووت" و "باتلر" به مدت 11 سال با استفاده از تلسکوپ های زمینی و با دقت بسیار بالا حرکات ستاره Gliese 581 را تحت نظر داشته و به دنبال حرکاتی بودند که نشان دهنده چرخش سیارات به دور آن ستاره بود. سیاره ای که به تازگی کشف شده درواقع ششمین سیاره شناسایی شده و درحال گردش به دور ستاره Gliese 581 می باشد. سیاره دوم تاحدی برای شرایط حیات امیدوار کننده بود، یکی از سیارات بسیار داغ و سیاره پنجم بسیار سرد بود. اما کشف این سیاره یعنی ششمین سیاره، درست در نقطه بسیار مناسب و در فاصله ای مابین این سیارات باعث خشنودی بسیاری از ستاره شناسان شده است.

بر اساس نام گذاری رسمی و استاندارد تعیین شده برای ستارگان، این سیاره " Gliese 581g " نامیده شده است. اگرچه ووت در اینباره معتقد است که این سیاره بسیار زیباست و نام رسمی که به این سیاره داده شده است اصلاً جالب نمی باشد، بدین جهت او نام این سیاره را (به طور غیر رسمی) به یاد همسر خویش "دنیای زارمینا" نامیده است.

 

Gliese 581 یک ستاره کوتوله و با قدرتی در حدود 1/3 خورشید ما می باشد. ازاینرو مشاهده و رصد این ستاره با چشم غیرمسلح و بدون تلسکوپ از روی زمین امکانپذیر نمی باشد. این ستاره در صورت فلکی ترازو قرار دارد.

باتلر در اینباره می گوید:" اما اگر شما در سطح این سیاره بایستید به راحتی قادر خواهید بود تا خورشید سیاره زمین رو مشاهده کنید" و ادامه می دهد : "ستاره کوتوله کم انرژی Gliese 581، میلیاردها سال زندگی خواهد نمود ، بسیار بیشتر از خورشید ما. و این احتمال توسعه زندگی در این سیاره را افزایش می دهد ".

و در پایان ووت چنین می گوید: " بسیار دشوار است تا در مکانی که دارای تمامی شرایط مناسب محیطی است ، بتوانیم حیات را متوقف نماییم

جمعه 11/12/1391 - 19:5
جهانگردی
آتشفشان نوتدا
آتشفشان Fly Geyser را می توان زیبا ترین و عجیب ترین آتشفشان جهان نامید. این آتشفشان زیبا که از دهانه آن به جای آتش یا گداخته، آب نسبتا گرم فوران می کند، دارای رنگ بندی بسیار زیبایی است و منظره ای به وجود آورده که باور کردن طبیعی بودن آن سخت به نظر می آید.

به گزارش روزگار نو، این آتشفشان در یک مزرعه دامی در ایالت «نیوادا» در آمریکا قرار دارد و منظره زیبای آن تعداد زیادی گردشگر را به خود جذب کرده که هر ساله برای دیدن آن، به این محل می روند.









جمعه 11/12/1391 - 18:59
آلبوم تصاویر














جمعه 11/12/1391 - 17:59
نجوم

شبی كه ماه ، مشتری را بلعید+ تصویر

ستاره‌شناس برزیلی، موفق به ثبت دقیق و وضوح بالای یك رویداد نادر آسمانی شده كه در آن ماه بنظر در حال بلعیدن سیاره مشتری است.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، رافائل دفاواری، برای ثبت گذر بزرگترین سیاره منظومه شمسی از پشت ماه و پنهان شدن آن در پشت سطح پر گودال این قمر در زمان و مکان مناسب تلسکوپ پرقدرت خود را متمرکز کرده بود.

این پدیده جالب که اختفاء نام داشته، شامل پنهان شدن یک جسم سماوی در پشت یک جسم دیگر بوده که در میان آن و مشاهده‌کننده قرار گرفته است.

فیلم ثبت شده، پدیده نادر را با سرعت پنج برابر سریع‌تر از حالت واقعی به نمایش گذاشته است.

این تصاویر زیبا همچنین سیاره مشتری را که 122 برابر زمین بوده، در حالی نشان می‌دهد که در پشت ماه از نظر خارج می‌شود.

یکی از قمرهای این سیاره عظیم‌الجثه گازی موسوم به آیو نیز قابل مشاهده بوده که بر روی سیاره سایه انداخته است.

جزئیات این فیلم به دلیل مسافت دخیل در آن بسیار جالب توجه است. در این زمان ماه در مسافت 386 هزارکیلومتری قرار داشت و فاصله سیاره مشتری که پنجمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید بوده، حدود 580 میلیون کیلومتر بوده است.

پدیده اختفاء که در آن ماه دخیل باشد، بسیار نادر بوده چرا که مدار این قمر نسبت به مسیر سیارات منظومه شمسی مورب است.

این مدار منحرف بدین معنی است که ماه غالبا در برابر سیارات دیگر قرار نمی‌گیرد.

6-52.JPG
جمعه 11/12/1391 - 17:55
اخبار
مرکز تحقیقات کشاورزی مریلند در آمریکا با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونیکی بسیار پرقدرت، اشکال مختلفی از دانه های برف را به تصویر کشیده اند.
این محققان برای تهیه این گالری عکس، دانه های برف را در دماهای مختلف جمع آوری کردند و این تصاویر را به دست آورند.
براساس گزارش لارپوبلیکا، تحقیق بر روی ساختار برف برای بخشهای مختلف علم و همچنین درک بهتر فعالیتهای مختلفی که بر روی کشاورزی و فعالیتهای روزانه اثر می گذارند حیاتی است.
گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com 
 
گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com


گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com


گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com
گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

 
گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com

گروه اینترنتی درهم |Www.Darhami.Com
جمعه 11/12/1391 - 17:52
اخبار
فضانوردان در جدیدترین اقدام خود، تصاویر خیره کننده ای از سیاره زمین تهیه کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، از جمله این تصاویر نفس‌گیر می‌توان به وجود یک حلقه آبی عجیب و غریب در تهران، آتشفشانها، بیابانها، جزایر کارائیب و شفق شمالی اشاره کرد.

این تصاویر از ایستگاه بین المللی فضایی و توسط توماس مارشبورن، فضانورد ناسا، کریس هتفیلد فضانورد کانادایی و دیگر همکارانشان گرفته و آن لاین شده است.

هتفیلد به شوخی در مورد تصاویر تهیه شده از زمین می گوید: این تصاویر حاکی از مشکل پوستی زمین است. اشاره او به یک آتشفشان در حال فوران است، در حالی که کوه آتشفشانی کنار آن هیچ فعالیتی از خود نشان نمی دهد.
کریس هتفیلد این تصویر را در هشتم فوریه گرفته و می گوید: اینجا تهران پایتخت ایران است که در شب می درخشد. او پرسید آیا کسی می داند این بیضی از نور درخشان آبی در داخل شهر چیست؟ کاربران شبکه های اجتماعی پاسخ او را فرودگاه شهر می دانند.

کپسول سایوز در روز 12 فوریه، فضاپیمای پروگرس در آستانه پهلوگیری به ایستگاه بین المللی فضایی


مشکلات پوستی زمین در روز هشتم فوریه. (منطقه نامشخص)


غبار در دریا، وزش خاک و  غبار به سواحل لیبی و دریای مدیترانه در اوایل فوریه


در زیر ابرها : در این تصویر ماهواره ای، قله کوه آتشفشانی پالوه در جزیره اندونزی قرار دارد که در زیر ابرها پنهان شده است


ابرهای چین، ابرهای صبحگاهی در سواحل چین


تصویر ناسا از توفانی که طی روزهای 8 و 9 فوریه در شمال شرقی ایالات متحده ایجاد شد و موجب بارش برف در چندین ایالت شد

جمعه 11/12/1391 - 17:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته