• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 143
تعداد نظرات : 63
زمان آخرین مطلب : 4466روز قبل
آموزش و تحقيقات

ذهن خویش را وا دارید تا افکار مثبت ایجاد کند

هنگامی که از دوستان خود می شنوید: «این فقط زاییده تخیلات خودت است ، نگران نباش ! چیزی وجود ندارد که از آن بترسی » در خوش نیتی آنها شک نکنید . با وجود این ، خود شما بهتر میدانید که این قبیل مسکنهای ضد ترس هرگز کاری نبوده اند. چنین عبارات وجملات آرامبخشی می توانند برای چند دقیقه یا حتی چند ساعت ترس شما را تسکین دهند ، اما درمان از طریق القای «این فقط زاییده تخیلات تو است» در واقع نه ایجاد اطمینان میکند و نه ترس را از بین می برد.

بله ترس واقعیت دارد . و ما مجبور هستیم برای به زانو در آوردن آن ، ابتدا وجودش را بپذیریم و بعد بشناسیم. بسیاری از ترسهای عصر ما منشا روانی دارند. نگرانی ، تنش ، دستپاچگی ، و سردرگمی ..... همه و همه ، از تخیلات منفی و به بیراهه رفته نشات میگیرند. اما فقط با دانستن زمینه رشد ترس نمی توان آنر را درمان کرد. فرض را بر آن بگیر که ترس وجود خارجی ندارد . در حالیکه ترس واقعیت دارد. ترس دشمن شماره یک موفقیت است. ترس اجازه نمی دهد مردم از فرصتهای که به آنها رو آورده است استفاده کنند. ترس انرژی و کارایی را تحلیل میبرد. انسانها را عملآ بیمار میکند و عمر را کوتاه میکند.ترس میتواند به محض حرف زدن دهانتان را ببندد.
اعتماد به نفس تمامآ اکتسابی است . به این معنا که هیچ کس با اعتماد به نفس از مادر زاده نمی شود. در جنگ جهانی دوم ، نیروی دریایی میخواست اطمینان پیدا کند که تمام سربازان تازه وارد به خدمت شنا میدانند و یا آن را آموزش دیده اند.هدف هم البته آن بود که در مواقع لزوم جان خود را در دریا نجات دهند. آن دسته که شنا نمی دانستند ، به دوره آموزش شنا فرستاده میشدند. دیدن مردان سالم و جوانی که از آب وحشت داشتند ، خالی از تفریح نبود. . ملوانان مورد نظر باید از روی یک تخته پرش در آبی به عمق دو نیم متر ، یا بیشتر که در آن عده ای شناگر خبره منتظر آن بوده اند جفت پا بپرند. ترسی که بیشتر این ملوانان جوان داشتند حقیقی بود . در بسیاری از از موارد، آن مردان جوان را « دفعتآ » از روی تخته حول دادند . نتیجه دلخواه چیرگی بر ترس آنها بود.
اقدام ، ترس را بر طرف میسازد و بلاتکلیفی و تعلیل به ترس میدان میدهد. این جمله ر ادر کتابچه موفقیت خود یادداشت کنید . اقدام ترس را از بین میبرد. ترس خود را مهار کنید آنگاه دست به عمل مناسب بزنید.

در زیر مثالهایی از ترسهای متفاوت و چند را حل عملی برای مقابله با آنها آمده است

1- خجالت کشیدن به خاطر قیافه :
به خودتان برسید به یک آرایشگاه خوب بروید.
کفشهایتان را برق بیندازید . سعی کنید لباسهایتان
همیشه تمیز و اتو کرده باشد.در مجموع سر و وضعتان را بهتر کنید . این کار بدون لباسهای گران قیمت هم امکان پذیر است.

2-ترس از مردود شدن :
به جای آنکه وقت خود را صرف نگرانی کنید، درس بخوانید . و به مزاییای آن بیندیشید.

3- ترس به خاطر از دست دادن مشتریان مهم :
تلاش خود را برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر، دو برابر کنید. آنچه را که باعث صلب اعتماد مشتری می شود را از بین ببرید.

4- ترس از چیزهایی که حیطه اختیار و کنترل شما نیستند.
توجه خود را به امور دیگر معطوف کنید .
به سینما بروید.با دوستانتان بیرون بروید.

5- ترس از آسیبهای جسمانی در اثر عواملی که مطلقآ خارج از کنترل شماست مثل : گردباد یا زلزله یا سوانح هوایی...
توجه خود را به تسکین دادن ترس و اضطراب دیگران معطوف کنید .
دعا بخوانید.

6- ترس از اینکه دیگران درباره شما چه فکری میکنند یا در فلان مورد چه خواهند گفت:
از درستی کارهایی که قصد انجام آنرا دارید، مطمئن شوید ؛ سپس آنها را انجام دهید. تا به حال هیچ کس کار ارزشمندی را بدون زیر سوال رفتن انجام نداده است.

7-ترس از مرگ که مقوله مهمتری است.

به یاد داشته باشید که دست روی دست گذاشتن فقط ترس را بزرگتر و هراس انگیز تر میکند.
سریع اقدام کنید.
مصمم باشید.
منبع: وبلاگ جادوی کلمات مثبت
برگرفته از:
mlm.orgfree

شنبه 10/12/1387 - 11:26
آموزش و تحقيقات

تفكر مثبت :

آیا تا به حال به این موضوع فكر كرده اید كه این خود ما هستیم كه از طریق بسیاری از اعمالی كه انجام می دهیم یا اندیشه هایی كه می كنیم و حرف هایی كه بر زبان می آوریم ، مجازاتها و تنبیهات خود را تعیین و مشخص می كنیم. یعنی اگر تفكرات و اندیشه های ما مثبت باشند ما انرژی مثبت موجود در پیرامونمان را به خود جذب می كنیم و اگر تفكرات و اندیشه ای ما منفی باشند ، به تناسب انرژی منفی موجود در ژیرامونمان را جذب می كنیم.راستی انرژی مثبت چیست؟

انرژی مثبت اساساً همان چیزی است كه در ذهن خود تصوری درست از آن داریم؛ یعنی همان نور- خوبی - محبت- عشق- انفاق- صبر-احسان به همنوع - امیدواری و...

و به همان اندازه انرژی منفی همان چیزی است كه در ذهن خود تصویری درست از آن نداریم؛ تاریكی و ظلمت ونفرت(كه مهمترین سلاح برای شیطان به شمار می رود) بد جنسی ،شرارت، رذالت ،بی صبری، خود خواهی ،تعصب، نا امیدی و یاس و اندوه .

این دو انرژی مثبت و منفی در مخالفت از همدیگر فعالیت می كنند و ضد یكدیگر و زمانی ما بتوانیم این انرژی ها را در درونمان،آرام سازیم و بر آنها تسلط یابیم بی درنگ خدمتگذار ما می شوند. هر چیز مثبت ، مثبت خود را جذب می كند و هر چیز منفی ، منفی خود را . نور در جستجوی نور است و ظلمت شیفته ظلمت پس چنانچه ما كاملاً مثبت یا كاملاً منفی بشویم كم كم به سراغ اشخاص می رویم و جذب می شویم كه مانند خود ما هستند. اما نباید فراموش كرد كه ما خود مثبت و یا منفی را انتخاب می كنیم . صرفاً با تفكر اندیشه های مثبت و بیان مطالب خوب و مثبت قادر می شویم انرژی مثبت را به خود جذب كنیم . زیرا انسان با بیان مطالبی ، قادر است میدان انرژی اطراف بدنش را تحت تأثیر قرار دهد . زیرا قدرتی عظیم در افكار و اندیشه های ما نهفته است و این خود ما هستیم كه محیط اطرافمان را با افكاری كه در ذهن داریم ، می آفرینیم .

روح قدرتی عظیم برای كنترل ذهن دارد و ذهن نیز بر جسم تسلط دارد و زمانیكه ذهن و فكر ما منفی باشد ، انرژی منفی اطراف را جذب كرده و باعث ضعف تدریجی سیستم دفاعی بدن شده و كالبد فیزیكی یارای مقاومت و مصونیت از بیماریها و امراض را ندارد و این زمانی پیش از پیش صادق است كه افكار ما (منفی) بر حول محور وجود خودمان بچرخد و به نیازها و مشكلات دیگران اهمیتی ندهد . حال آنكه اگر به فكر خدمت به دیگران باشد می تواند امراض خود را شفا دهد . با پرورش نیروی ایمان كه مانند كشت گیاهان است و داشتن این تصور كه اگر خوبی كنیم ، خوبی دریافت می كنیم و اگر بدی كنیم ، بدی دریافت می كنیم و اینكه با داشتن تفكر مثبت و بیان جملات و واژه هایی هر چند ساده كه قادرند یكی از دو نوع انرژی مثبت و یا منفی را جذب كنند ، باورمان نمی شود كه این خود ما هستیم كه می توانیم راهرویی پیچ در پیچ از ناامیدی و اندوه خود بیافزاییم . به همان اندازه ما می توانیم جاده ای عریض و پهن و دلپذیر از تحقق یافتن تمام آرزوها و امیدهایمان و سعادت و نیكبختی مان ، پدید بیاوریم.

حقیقت این است كه اندیشه های ما ، از قدرتی خارق العاده برخوردارند.
بر گرفته از : در آغوش نور « بتی جین ایدی »
زهره كولیوند
منبع:
arbm

شنبه 10/12/1387 - 11:24
دعا و زیارت

کلام پیامبر اكرم در رابطه با : ارتباط و معاشرت

"با یكدیگر برابر شوید تا دل‏هایتان برابر شود و با یكدیگر ارتباط و معاشرت داشته باشید تا نسبت به هم مهربان باشید"(نهج الفصاحه حدیث 289)

"دوستی با مردم، پس از ایمان به خداوند بهترین كارهاست"(387 نهج الفصاحه حدیث)

"دوستی با مردم، نیمی از عقل است"(1057 نهج الفصاحه حدیث).

"دوست بسیار، انتخاب كنید؛ زیرا خداوند شما با حیا و كریم است و شرم دارد كه روز قیامت بنده خود را در حضور دوستانش عذاب كند"( نهج الفصاحه حدیث 445).

"هر یك از شما آینه برادر خویش است. پس هرگاه عیبی بر او دید، آن را بزداید"( نهج الفصاحه حدیث 580، 3111).

"بهترین كارهای نیك، تكریم هم‏نشینان است"( نهج الفصاحه حدیث 396).

"دیدار و بازدید را با اعتدال و منظّم انجام بده تا بر محبوبیّت خود بیفزایی"( نهج الفصاحه حدیث 1702).

"نباید مرد در مجلس میان پدر و فرزندش بنشیند"( نهج الفصاحه حدیث 2523 ).

"میان دو نفر جز با اجازه آنها منشینید"( نهج الفصاحه حدیث 2439).

"اگر می‏خواهی خداوند تو را دوست بدارد، دنیا را دشمن بدار و اگر می‏خواهی مردم تو را دوست بدارند، آنچه از زواید دنیا داری، پیش آنها بریز"( نهج الفصاحه حدیث 170).

"سه چیز محبت و دوستی برادرت را برای تو خالص می‏كند: 1. سلام كردن به او هنگام ملاقات 2. جا دادن به او در مجالس 3. صدا زدن او به بهترین نام‏هایش"(1293).

"با یكدیگر دست بدهید تا كینه از دل‏های شما برود"( نهج الفصاحه حدیث 1150).

"مؤمنان در مهربانی و دوستی و ارتباط عاطفی با یكدیگر همچون اعضای یك پیكرند كه وقتی عضوی به درد آید، اعضای دیگر آرام نگیرند (مشكل یك عضو در بدن به همه اعضا سرایت می‏كند و با او همدرد می‏شوند یا با تب و گرما و یا با بیداری و نخفتن)"( نهج الفصاحه حدیث 1139).

"مؤمنان باید از رنج یكدیگر احساس درد كنند؛ همان گونه كه تن از رنج سر دردمند می‏شود"( نهج الفصاحه حدیث 849).

"هر كس بیش از سه روز از برادر خویش دوری گزیند و با او قهر كند و بمیرد، به دوزخ خواهد رفت"( نهج الفصاحه حدیث 2772

"روا نیست كه مسلمانی بیش از سه روز با برادر خود قهر كند"( نهج الفصاحه حدیث 2085).

"هر كس یك سال از برادر خویش قهر كند، چنان است كه خون او را ریخته است"( نهج الفصاحه حدیث 2895).

"وقتی سه تن با هم هستند، دو نفر از آنها درگوشی با هم سخن نگویند"(235 ).

"وقتی سه نفر با هم هستید، دو نفر از شما درگوشی و به صورت آهسته با هم سخن نگویید - تا اینكه به میان مردم روید و اجتماع سه نفره شما به هم بخورد - زیرا سخن گفتن درگوشی شما دو نفر مایه غم و اندوه نفر سوم می‏شود"(236

).

"وقتی دو تن آهسته سخن می‏گویند، میان آنها داخل مشو"(230).

"بندگان خدا! با هم برادر باشید و عیب‏جو و ستایشگر (بدون دلیل) و طعنه‏زن مباشید"(2442).

"هرگاه كسی از شما از برادر خویش حاجتی را طلب می‏كند، گفتار خود را با ستایش آغاز نكند و پشت او را گران بار نكند"(217).

"هرگاه كسی تو را به آنچه از تو می‏داند، دشنام دهد، تو او را به آنچه از او می‏دانی، دشنام مده تا اجر این كار از آن تو شود و وبال آن بر گردن او باشد"(213).

"از كسی كه تو را عیادت نمی‏كند، عیادت كن و به آن كس كه به تو هدیه نمی‏دهد، هدیه بده"(1935).

"هرگاه بزرگ طایفه‏ای پیش شما آمد، او را تكریم كنید و بزرگ شمارید"(132).

"هر چه برای خود نمی‏پسندی، برای دیگران مپسند و هر چه برای خود دوست داری، برای برادرت دوست بدار"(2700).

"عادل‏ترین مردم آن است كه آنچه برای خود می‏پسندد و بدان راضی گردد، برای مردم بپسندد و آنچه را بر خود روا ندارد، بر مردم نیز روا ندارد"(340).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : گشاده‏رویی

"منفورترین شخص در پیشگاه خدا شخص لجوج و ستیزه‏جو است"(18).

"شما هیچ‏گاه نمی‏توانید با اموال و دارایی خویش همه مردم را پوشش دهید و آنان را فرا بگیرید، ولی با اخلاق خود همه را فرا بگیرید (و خرسندشان سازید)".

"گشاده‏رویی، كینه را می‏برد و نیك‏خویی، دوستی را تثبیت می‏كند و استوار سازد"(1370، 1375).

"لبخندی كه انسان از شوق دیدار به روی برادرش می‏زند، خنده‏ای است كه خداوند آن را دوست دارد(1892)

"سلام كردن با گشاده‏رویی مصداق صدقه در راه خدا معرفی شده است (3068).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : مدارا كردن، رفق و ملایمت

"عاقل‏تر از همگان، كسی است كه مدارایش با مردم بیشتر باشد"(358).

"دانش، دوست مؤمن و بردباری، پشتیبان او و عقل، راهنمای او و عمل، مایه استواری و ارزش او و مدارا، پدر و ملایمت، برادر و صبر، امیرِ سپاه وی به شمار می‏رود"(465).

"مدارا قرین فزونی و بركت است و هر كه از مدارا بی‏بهره باشد، از خوبی بی‏بهره است"(1697).

"وقتی خداوند برای خانواده‏ای نیكی و خیر اراده كند، رفق و مدارا را در بین آنها قرار می‏دهد"(151).

"خداوند به من مأموریت داده كه با مردم به مدارا رفتار كنم؛ همچنان كه مرا به اقامه فرایض و انجام واجبات مأمور ساخته است"(677)

"خداوند رفیق است (اهل رفق و مدارا است) [رفیق از نام‏های پروردگار است‏] و رفق و ملایمت را دوست دارد و به واسطه رفق، بهره‏ای نصیب انسان می‏سازد كه انسان اهل خشونت از آن محروم است"(701) "

"خشونت مایه بی‏ارزشی و شومی و رفق و مدارا مایه میمنت و زینت است"(1540، 1698).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : پرهیز از سخت‏گیری

"خداوند مرا اشكال‏گیر و اشكال‏تراش [بهانه‏گیر و بهانه‏جو] مبعوث نكرده است، بلكه مرا آموزگار و آسان‏گیر مبعوث كرده است" (725)

"تعلیم دهید و آسان گیرید و سخت مگیرید و گشاده‏رویی كنید و خشونت مكنید و چون یكی از شما خشمگین شود، خاموشی برگزیند" (1957

"تعلیم دهید و خشونت مكنید؛ كه آموزگار، بهتر از خشونتگر است"(1958)

"از آنان مباش كه بر مردم سخت گیرند و بر خویش آسان می‏گیرند"(2483).

"تعلیم دهید و سهل گیرید و سخت مگیرید و با گشاده‏رویی و اخلاق خوش به دیگران بشارت و مژده دهید و آنان را جذب كنید و مایه گریز و روی‏گردانی دیگران نشوید" (1957)

"تعلیم دهید و خشونت مكنید كه آموزگار بهتر از خشونتگر است" (1958)

"خداوند مرا اشكال‏گیر و اشكال‏تراش مبعوث نكرده است، بلكه مرا به عنوان آموزگار و آسان‏گیر برانگیخته است"(725).

"سخت‏گیری انسان دارا و بهره‏مند (كسی كه توانایی پرداخت بدهی خویش را دارد) آبروی او را بازیچه و عقوبت و تنبیه او را روا و آسان می‏كند"(2425).

"برای گناهان جوان‏مردان و لغزش‏های آنان عذرتراشی كنید"(965).

"وقتی تردید پیش آمد، مجازات‏ها را باز دارید و لغزش‏های بزرگان را ببخشید، مگر در مورد حدود الهی"(120)

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : بهشت تضمینی

"شش چیز را از طرف خود برای من تعهد كنید تا من بهشت را برای شما تعهد كنم: 1. هنگامی كه سخن می‏گویید، راست بگویید؛ 2. هنگامی كه وعده می‏دهید، وفا كنید؛ 3. هنگامی كه امانت به شما سپردند، آن را بازپس دهید؛ 4. دامان خویش را از روابط حرام، پاك كنید؛ 5. چشمان خویش را از نگاه‏های حرام فرو بندید؛ 6. دستان خویش را از كارهای ناپسند نگهدارید"(321، 1174).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : محبوبیّت الهی

"محبوب‏ترین بندگان در پیش خدا كسی است كه برای بندگان خدا سودمندتر است"(86)

"مردم همه عیال خدایند و محبوب‏ترین آنها در پیشگاه خداوند كسی است كه برای مردم سودمندتر باشد"(1543).

"محبوب‏ترین بندگان خدا در پیشگاه او، كسی است كه اخلاقش نیكوتر باشد"(84).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : جایگاه زن‏

"خداوند شما را درباره زنان سفارش به نیكی می‏كند؛ زیرا زن‏ها، مادران و دختران و خاله‏های شما هستند"(779).

"بهترین شما كسی است كه برای خانواده و اهل خویش بهتر است و من از همه شما برای خانواده‏ام بهترم. جز انسان كریم، زنان را تكریم نمی‏كند و جز فرومایه و پست آنان را اهانت نمی‏كند"(1520).

"شما را از حق دو ناتوان به سختی برحذر می‏كنم: یتیم و زن"(956).

"هر یك از فرزندان آدم، فرمانروایی است. مرد فرمانروای خانواده است و زن فرمانروای خانه خویش است"(2177).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : مسكن‏

"هركس خانه‏ای بفروشد و پس از فروش، پول آن را برای تهیه خانه‏ای دیگر خرج نكند، معامله‏ای كه با آن پول می‏كند، بركت ندارد"(2931).

کلام پیامبر اکرم در رابطه با : عوامل غم و اندوه

"علاقه به دنیا، غم و اندوه را زیاد می‏كند"(1695، 1713).

"علاقه به دنیا، تن و جان را خسته می‏كند"(1714).

"هرچه می‏توانید خود را از غم‏های دنیا فارغ نگه دارید؛ زیرا هركه بزرگ‏ترین غصه‏اش دنیا باشد، خداوند مالش را فراوان كند و فقر او را روبه‏رویش قرار دهد، ولی هركس بزرگ‏ترین غصه و اندوهش آخرت باشد، خداوند كارهایش را سامان بخشد و بی‏نیازی را در دلش قرار دهد"(1169).

"از قرض بپرهیزید كه مایه اندوه در شب و خواری در روز است"(990).

احادیث از کتاب نهج الفصاحه

زیستن با پیامبر ، مهدی رضایی

 

شنبه 10/12/1387 - 9:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته