• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 8163
تعداد نظرات : 2195
زمان آخرین مطلب : 3418روز قبل
سخنان ماندگار
 
سه شنبه 24/4/1393 - 9:1
سخنان ماندگار
سه شنبه 24/4/1393 - 8:59
نماز

 

سه شنبه 24/4/1393 - 8:57
سخنان ماندگار

 

از حضرت على علیه السلام روایت شده است كه فرمود: «خداوند متعال بر اثر علاقه‌اى كه به برخى بندگانش دارد، دنیا را بر آنها تنگ گرفته و محبّت دنیا را از دل آنها برداشته است. از این ‌رو آنان بر تنگى خوردنى‌ها و آشامیدنى‌ها و سختى‌هاى دنیا شكیبایى ورزیده و به جهان آخرت و آنچه از كرامت ابدى كه نزد خداست مشتاق و راغب‌اند و جان خود را در راه رضاى خدایشان بر كف گرفته و سرانجام به شهادت مى‌رسند و هنگام كوچیدن به جهان دیگر، خداوند از آنان خشنود است. چنین بندگانى نیك مى‌دانند كه مرگ دامنگیر همه مى‌شود (و باید دنیا و هر آنچه را در آن است بگذارند و بگذرند)؛ به همین علّت، به فكر تهیّه زاد و توشه براى جهان دیگرند. آنها به فكر گردآورى طلا و نقره نیستند، لباس‌هاى ساده مى‌پوشند و بیش از ضرورت و نیاز غذا نمى‌خورند و اضافه بر آن را در راه خدا هزینه مى‌كنند، تا توشه آخرتشان باشد. آنان براى جلب رضاى خدا، با انسان‌هاى خوب دست دوستى داده و با دشمنان خدا قطع رابطه مى‌كنند. این بندگان خوب خدا، چراغ‌هاى هدایت و غرق در نعمت‌هاى جهان آخرتند»
معانى الأخبار، ص 199؛ امالى طوسى، ج 2، ص 51.

سه شنبه 24/4/1393 - 8:40
سخنان ماندگار
سه شنبه 24/4/1393 - 8:34
سخنان ماندگار
سه شنبه 24/4/1393 - 8:31
رمضان

 

١ ـ معراج پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و اله)
٢ - غزوه‌ بدر
٣ ـ صدور فرمان بنای مسجد مقدس جمکران توسط حضرت ولی عصر (عج)
٤ ـ مرگ عایشه


۱ـ معراج پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و اله)
بنا بر روایت معتبر، در شب هفدهم ماه رمضان سال دوازدهم بعثت پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و اله) به امر خدا از مکه به بیت المقدس سیر کردند و از آنجا به آسمان‌ها تا سدره المنتهی و عرش اعلی عروج نمودند. حق تعالی در قرآن مجید می‌فرماید: «سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ البَصِیرُ ؛ پاک و منزه است خدایی که بنده‌اش را در یک شب، از مسجد الحرام به مسجد الاقصی که گرداگردش را پر برکت ساخته‌ایم، برد، تا برخی آیات خود را به او نشان دهیم؛ چرا که او شنوا و بیناست».
احادیث متواتر از خاصه و عامه دلالت بر آن دارد که عروج پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و اله) جسمانی بوده نه روحی و معنوی و نیز در بیداری بوده است نه در خواب. در این معراج عجایب آفرینش آسمانها را به آن حضرت نشان دادند؛ رازهای نهانی و معارف نامتناهی را به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) القا کردند. ایشان در بیت المعمور تحت عرش به عبادت حق تعالی پرداختند و نیز با انبیای الهی ملاقات و بهشت و جهنم و منازل آنها را مشاهده نمودند. مرکب پیامبر (علیه السلام) در این سفر آسمانی « بُراق» نام داشت و جبرئیل، فرشته بزرگ خداوند، با آن حضرت همسفر بود و خلاصه، دیدنی‌های عالم بالا و ملکوت را به ایشان نشاند دادند . این حادثه از معجزات بزرگ رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و اله) به شمار می‌رود و حاکی از جایگاه رفیع ایشان است.
در مورد مکانی که حرکت پیامبر (صلی الله علیه و اله) به سوی معراج آغاز شده سه قول است: منزل حضرت خدیجه کبری(سلام الله علیها)، منزل امّ هانی خواهر امیرالمؤمنین (علیه السلام) و شعب ابیطالب.
در روایتی از امام صادق (علیه السلام) چنین آمده است: «حق تعالی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و اله) را صد و بیست و چهار مرتبه به آسمان برد و در هر مرتبه به آن حضرت درباره ولایت و امامت امیرمؤمنان و دیگر ائمه طاهرین(علیهم السلام) بیشتر از فرایض دیگر تاکید و توصیه نمود» .
۲ـ وقوع غزوه‌ بدر
در روز جمعه هفدهم رمضان سال دوم هـ .ق. غزوه بدر به وقوع پیوست . این غزوه‌ نخستین نبرد مسلمانان با مشرکان بود. جریان جنگ از آنجا آغاز شد که بزرگان کفار قریش مانند ابوجهل، ولید بن عتبه، شیبه و نوفل بن خویلد، به همراه جمع کثیری از مردمان جنگی که بالغ بر ۹۵۰ تن بودند، به همراه صد اسب و هفتصد شتر به منظور از بین بردن مسلمانان از مکه به جانب مدینه حرکت کردند.
پیامبر پس از اطلاع از این خبر، دستور دادند تا مسلمانان آماده نبرد شوند؛ از این روی سپاهی با ۳۱۳ نفر از مسلمانان به همراه سرداران بزرگی همچون: امیرمؤمنان علی(علیه السلام)، حمزه بن عبدالمطلب، عبیده بن الحارث بن عبدالمطلب به سرعت آماده جنگ شدند.
سپاه اسلام و لشکر کفار در اراضی بدر روبه روی هم قرار گرفتند و مسلمانان که با اعتقادی راسخ مبارزه میکردند، توانستند به آسانی سپاه دشمن را که تعداد آنها سه برابر مسلمانان بود، شکست دهند. در این جنگ سران کفار از جمله: ابوجهل، ولید بن عتبه، حنظله بن ابوسفیان، عتبه و شیبه و نیز هفتاد تن از کفار قریش به هلاکت رسیدند و همچنین هفتاد نفر اسیر گشتند. ۳۵ نفر از کفار قریش به خصوص سران آنها به دست توانمند بزرگ پرچمدار اسلام حضرت علی(علیه السلام) به قتل رسیدند.
بعد از جنگ، پیامبر خدا(صلی الله علیه و اله) فرمود: «کسی خبر از ابوجهل بیاورد». عبدالله بن مسعود رفت و پا روی سینه او گذاشت. ابوجهل به هوش آمد و گفت: « برجای بلند پاگذاشته‌ای، کاش قاتل من دهقان نبود». عبدالله بن مسعود سر او را از بدن جدا کرد و نزد پیامبر خدا(صلی الله علیه و اله) آورد و جلوی پای آن حضرت انداخت. آن حضرت با دیدن سر ابوجهل سجده شکر به جای آورد. بدین ترتیب خداوند نصرت خود را بر پیامبر و مسلمانان نازل نمود که آن حضرت در این باره فرمودند : «امروز، روز عید است و باید شکر خدا را بر نعمتی که به اهل ایمان عطا فرموده به جای آورد».
۳ـ صدور فرمان بنای مسجد مقدس جمکران توسط حضرت ولی عصر (عج)
در هفـدهم رمضـان سال ۳۹۳ هـ .ق. دسـتور بنـای مسـجد مقدس جمکران توسط حضرت ولی عصر (عج) به شیخ حسن بن مثله جمکرانی صادر گردید. وی در این باره‌ می‌گوید: « شب سه‌شنبه، هفدهم ماه مبارک رمضان سال ۳۹۳ هـ .ق. در خانه خود خوابیده بودم که ناگاه جماعتی از مردم به خانه من آمدند و مرا از خواب بیدار کردند و گفتند: "برخیز که حضرت مهدی (عج) تو را طلب نموده است". پس برخاستم و آنها مرا به محلی که اکنون مسجد مقدس جمکران است آوردند. چون نیک نگاه کردم، تختی دیدم که فرش نیکو بر آن گسترده شده و جوانی سی ساله بر آن تخت، بر بالش تکیه کرده و پیری هم پیش او نشسته است. گویی آن پیر حضرت خضر(علیه السلام) بود. آن گاه امام زمان (عج) مرا به نام خود خواند و فرمود: "برو به حسن بن مسلم، که در این زمین کشاورزی می‌کند، بگو که این زمین شریفی است و حق تعالی آن را از زمینهای دیگر برگزیده است و دیگر نباید در آن کشاورزی کند". گفتم: "ای سید و مولای من! لازم است که من دلیل و نشانه‌ای داشته باشم وگرنه مردم حرف مرا قبول نمی‌کنند." حضرت فرمودند: "برو و آن رسالت را انجام بده، ما خودمان نشانه‌هایی برای آن قرار می‌دهیم و پیش سید ابوالحسن برو و به او بگو حسن بن مسلم را احضار کند و سود چند ساله را که از این زمین به دست آورده وصول کند و با آن پول، مسجد را بنا کند"».
شیخ حسن می‌گوید: "آن گاه امام زمان (عج) طریقه خواندن نماز در آن مسجد را بیان و سپس فرمودند: "من صلیهما فکانما صلی فی البیت العتیق؛ هر کسی که این دو رکعت نماز را بگزارد، گویی دو رکعت نماز در کعبه گزارده است"».
بدین شکل بنای مسجد مقدس جمکران آغاز شد که هم اکنون پناهگاه عاشقان و ارادتمندان حضرت ولی عصر(عج) است و از دورترین نقاط کشور و حتی کشورهای دیگر مشتاقانه به این مسجد می‌آیند و لحظاتی چند در فراق مولایشان اشک می‌ریزند و برای تعجیل ظهور آن عزیز زهرا دست به دعا برمی‌دارند.

سه شنبه 24/4/1393 - 8:22
اخبار
به خوبی می‌دانیم کمبود خواب باعث از دست رفتن حافظه و خستگی عمومی می‌شود؛ محرومیت از خواب تأثیرات زیادی بر انسان می‌گذارد و باعث آسیب‌های غیر قابل برگشت مانند از دست دادن سلول‌های عصبی می‌شود.

 

محققان آمریکایی مطالعاتی درباره اثرات کمبود خواب بر روی مغز داشتند و برای نتیجه‌گیری بهتر آزمایشاتی بر روی موش‌ها انجام دادند؛ آنها نیمی از موش‌ها را بیدار نگه داشتند و در این آزمایشات مشخص شد موش‌هایی که بیدار ماندند 25 درصد از سلول‌های عصبی را با وجود دوره کوتاه مطالعات از دست داده‌اند و این یکی از عادات بد انسان است که موجب بیماری او می‌شود.

 

به گفته محققان مثلاً یک کارگر شب کار در اثر بی‌خوابی دچار آسیب‌های فراوان می‌شود؛ این نتایج نشان می‌دهد بیدار ماندن آسیب‌های قابل توجهی به انسان وارد می‌کند که یکی از مهم‌ترین آنها از دست دادن سلول‌های عصبی برای هوشیاری و عملکرد شناختی است.

 

با این حال این محققان می‌گویند باید مطالعات بیشتری انجام داد تا به مضرات بیشتر بی‌خوابی پی برد.

منبع: مجله علوم اعصاب - انگلستان le journal Neuroscience

 

دوشنبه 23/4/1393 - 9:27
آموزش و تحقيقات

 

 

محمد اکبرزاده در گفت‌وگو با فارس در ساری با اشاره به اینکه ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشته‌های دور به ویژگی‌های خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پی‌برده‌اند، اظهار کرد: براساس اسناد بین‌المللی، مبداء تولید گلاب، ایران و مبداء تولید اسانس گل سرخ (محمدی) و عصاره گلبرگ‌های تازه، یونان ذکر شده‌ است.

 

وی بیان‌ کرد: گل سرخ یا رز یا محمدی، گیاه بومی ایران و خاستگاه و موطن اصلی آن ایران است که تا حدود 350 سال پیش غیر از ایران در جایی دیگر رویش نداشته‌ است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری ادامه داد: مواد اصلی تشکیل دهنده اسانس گل محمدی شامل 33 درصد سیترنلول، 28 درصد گرانتول، 20 درصد استاروپنین و چهار درصد فنیل اتانول است.

 

اکبرزاده با بیان اینکه اسانس گل محمدی دارای اثرات ضد ویروسی و باکتری، ضد اسپاسم، آنتی سپتیک و آرام‌بخش است، افزود: گلاب حاصل جهت شستشوی اماکن متبرکه، شیرینی‌سازی، مرباجات و از اسانس آن در صنایع داروسازی و غذایی استفاده می‌شود.

 

وی درباره کاربردهای دیگر گلاب تصریح کرد: از گلاب برای رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد، سردردهای گرم، درد چشم، تقویت حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی‌هوشی و خفقان استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی، یکی از پاک کننده‌های قوی برای پوست‌های خشک است.

 

اکبرزاده با اشاره به اینکه گلاب بهترین نوشیدنی برای کسانی است که دچار خونریزی و مشکلات سینه و گلو هستند، گفت: گلاب ناراحتی سینه را از بین می‌برد و از بیهوشی جلوگیری می‌کند، همچنین گلاب سرد، گرمی درون را از بین مى برد و بدن را تقویت می‌کند.

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار کرد: بوییدن گلاب براى تقویت قلب، جلوگیری از بیهوشى و تقویت حواس مفید است.

اکبرزاده بیان کرد: نوشیدن و بوییدن گلاب سردرد را برطرف می‌کند، به‌ویژه سردردى که در اثر هواى آلوده یا آلودگی صوتی باشد.

دوشنبه 23/4/1393 - 9:24
آموزش و تحقيقات

 به گفته محققان غذا خوردن با قاشق نقره‌ای طعم غذا را بهتر می‌کند؛ روانشناسان کشف کردند که وزن، مدل و حتی رنگ قاشق و چنگال می‌تواند در طعم غذا اثر داشته باشد؛ به گفته آنها خوردن ماست با یک قاشق نقره‌ای طعم بسیار خوب و شیرینی نسبت به یک قاشق معمولی دارد.

 

این مطالعات نشان داده است که رنگ ظروف می‌تواند موجب شیرین شدن ماست شود و رنگ ظروفی که با غذاها مطابقت دارند، طعم غذا را بهتر می‌کنند؛ به گفته آنها وجود دلیل دیگری که در طعم غذا اثر گذار است، رعایت نکردن آداب درست غذا خوردن است، برای مثال برای خوردن پنیر استفاده کردن از قاشق به جای چاقو در طعم پنیر اثر می‌گذارد.

 

پروفسور «چارلز اسپنس» نویسنده این پژوهش و بررسی در دانشگاه آکسفورد می‌گوید: رستوران‌ها با تغییر ظروف و رنگ‌آمیزی و چیدمان میز و مدل جدید قاشق و چنگال یک اثر کاملاً روانی و خوبی در مشتری می‌گذارند و این نتایج به وضوح نشان می‌دهد این کار نوعی بازی کردن با سلیقه مشتری است.

 

محققان برای اثبات این نظریه 35 شرکت کننده را برای ارزیابی طعم ماست با کارد و چنگال پلاستیکی مورد آزمایش قرار دادند؛ گروهی که ماست را با قاشق‌های پلاستیکی سبک وزن خوردند نسبت به آنهایی که ماست را با قاشق سنگین خوردند شیرین‌تر و خوش طعم‌تر حس کردند.

 

آزمایش دیگری نیز نشان داد که خوردن ماست با قاشق نقره‌ای سنگین در مقایسه با مدل‌های پلاستیکی و استیل ضد زنگ طعم و مزه بهتری دارد.

پژوهشگران معتقدند دلیل این تغییر طعم ممکن است به دلیل تصورات غلط در مورد چگونگی ظاهر ظروف و حس خوردن آن باشد و این حس به مواد غذایی منتقل می‌شود؛ مثلا طعم ماست با قاشق سفید پلاستیکی بهتر و شیرین‌تر از قاشق سیاه است؛ این نتایج در آزمایش قبلی نیز نشان داد که کیفیت و رنگ ظروف، اثراتی در طعم غذا می‌گذارد.

دکتر «ونسا هارار» یکی دیگر از نویسندگان این بررسی افزود: تغییر ظروف می‌تواند در خوشمزه بودن غذا تأثیر فراوانی داشته باشد و این یک اثر روانی است که بر روی انسان دارد و با این روش می‌توان حتی روی شیوه غذا خوردن و اندازه غذا و مقدار نمک آن نیز استفاده کرد.

دوشنبه 23/4/1393 - 9:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته