• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 604
تعداد نظرات : 199
زمان آخرین مطلب : 5205روز قبل
بیماری ها

همشهری آنلاین:راه رفتن یک کارکرد خودکار وغریزی است و به بسیاری از نقش‌های عملی کمک می‌کند. گرچه شاید عجیب به نظر رسد،‌ امروز ما  کمتر از هر زمان دیگری راه می‌‌رویم.

تعداد کمی از ما تا محل کارمان پیاده‌روی می‌کنیم، و حتی تعداد بسیار کمتری از ما برای رفتن به خانه یک دوست یا فروشگاه محله‌مان پیاده‌رفتن را انتخاب می‌کنیم. و تنها  مسئله راه‌رفتن برای انتقال از جایی به جایی دیگر نیست، آسانسورها و پله‌برقی‌ها بسیاری از افراد را از بالا و پایین رفتن از پله در محل کار یا زندگی و سایر جاها بی‌نیاز کرده است.

لازم نیست حتما ورزش سنگین کنید

در گذشته تاکید زیادی بر روی ورزش‌های هوازی سنگین به صورت دویدن می‌شد. گرچه ورزش‌ هوازی با این شدت برای آمادگی برای رقابت‌های ورزشی خوب است و منافع سلامت ‌بخشی هم دارد. اما این امر به معنای آن نیست که ورزش با شدت کمتر اتلاف وقت باشد. فعالیت جسمی در حد متوسط هم برای سلامتی مفید است، و پیاده‌روی یکی از نمونه‌های خوب آن است.

صدها تحقیق پزشکی نشان داده است که ورزش منظم برای سلامتی شما خوب یا در واقع بسیار خوب است. اما بسیاری از بررسی‌ها بر مجموعه‌ای از اشکال فعالیت جسمی متمرکز بوده‌اند و به بررسی این موضوع پرداخته‌اند که مقدار کلی فعالیت جسمی چه تاثیری بر سلامت می‌گذارد. گرچه این بررسی‌ها پژوهش‌های مهمی هستند،‌ لزوما ثابت نمی‌کردند. که پیاده‌روی، به خودی خود، مفید است.

بقراط بیش از 2400 سال پیش گفته است: "پیاده‌روی بهترین دارو برای یک انسان است."

اخیرا دو دانشمند از یونیورسیتی کالج لندن تمام بررسی‌های انجام شده در مورد پیاده‌روی در 30 سال گذشته را مورد تجزیه و تحلیل مجدد قرار دادند.

نتایج نشان داد که پیاده‌روی خطر بیماری‌های قلبی - عروقی را تا 31 درصد و خطر مرگ را در دوره مورد بررسی را تا 32 درصد کاهش می‌دهد. این مزیت‌ها از لحاظ سلامتی هم برای مردان و هم برای زنان بود.

حفاظت در مقابل بیماری‌های قلبی - عروقی، حتی در مواردی که فرد در هفته 9 کیلومتر و با سرعت حدود 3.5 کیلومتر در ساعت هم پیاده‌روی می‌کرد، مشهود بود. در افرادی که مسافت طولانی‌تری یا با سرعت بیشتری پیاده‌روی می‌کردند یا هر دوی این کارها را انجام می‌دادند، حفاظت بیشتری به وجود می‌آمد.

 پیاده‌روی چگونه اثر می‌کند؟

منافع قلبی - عروقی پیاده‌روی از لحاظ زیستی هم قابل‌توضیح است؛ پیاده‌روی مانند سایر اشکال ورزش منظم با شدت متوسط، عوامل خطرساز برای بیماری قلبی مانند کلسترول، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، سفتی و التهاب دیواره عروق و استرس روانی را کاهش می‌دهد.

اگر حفاظت در برابر بیماری قلبی و کاهش میزان مرگ ومیر برای‌تان کافی نیست که به پیاده‌روی بپردازید، در نظر داشته باشید که پیاده‌روی و سایر برنامه‌های ورزشی با شدت متوسط با حفاظت در مقابل زوال عقل و آلزایمر، بیماری‌های شریانی در اندام‌های محیطی، چاقی، دیابت، افسردگی، سرطان روده بزرگ، و حتی اختلال نعوظ در مردان کمک می‌کنند.

پیاده‌روی برای زندگی

سعی کنید پیاده‌روی را به بخشی از زندگی روزانه‌تان تبدیل کنید. برای رسیدن به محل کارتان یا فروشگاه محله‌‌تان پیاده‌روی کنید. اگر فاصله خیلی زیاد است می‌توانید به سمت ایستگاه اتوبوس یا مترو پیاده‌روی کنید و بعد چند ایستگاه مانده به مقصد پیاده شوید، و بقیه راه را هم پیاده بروید. به جای رقابت برای گرفتن نزدیک‌ترین محل پارک یا پرداخت پول بیشتر برای یک جای پارک نزدیک، ماشین‌تان دورتر از محل کار یا مقصدتان پارک کنید و پیاده‌روی کنید. در موقع ناهار به جای گذراندن وقت در کافه‌تریا، پیاده‌روی کنید.

برای پیاده‌روی در حین زندگی روزانه نیاز به تجهیزات خاصی ندارید. کفش‌های خیابانی با کف محکم کفایت می‌کند، اما اگر بخواهید می‌توانید برای پیاده‌روی به سمت محل کار یا موقع ناهار کفش‌های پیاده‌روی بپوشید. و از آنجایی که نیازی نیست عرق خود را در بیاورید، نیازی به لباس خاصی هم ندارید؛ تنها کافی است خودتان را در زمستان گرم و در تابستان خنک، و در هنگام باران خشک نگهدارید. اما هنگامی که وضع هوا آشفته یا خیابان‌ها لغزنده است، بهتر است ایمنی را رعایت کنید و در طول راهروهای طولانی، یا در فروشگاه‌های بزرگ یا روی پله‌های سرپوشیده پیاده‌روی کنید.

برای سالم ماندن تقریبا هر روز 30 تا 45 دقیقه پیاده‌روی کنید. می‌توانید این پیاده‌روی را یک دفعه انجام دهید یا آن را به چند بخش 5 تا 10 دقیقه‌ای تقسیم کنید. هدف این است که با سرعت 5 تا 6.5 کیلومتر در ساعت پیاده‌روی سریع انجام دهید، اما توجه داشته باشید که پیاده‌روی با سرعت کمتر هم اگر به طور منظم انجام شود، برای سلامتی مفید است.

 اگر می‌خواهید هدف‌های دقیق‌تری برای خود تعیین کنید، در روز 3.5 تا 6.5 کیلومتر پیاده‌روی کنید. برای شهرنشینان تقریبا هر پنج بلوک شهری معادل یک کیلومتر می‌شود.

راه دیگر برای اندازه‌گیری میزان پیاده‌روی استفاده از "پدومتر" (pedometer) بر روی کمربند‌تان است. برخی از پدومترها تنها تعداد گام‌های شما را می‌شمارند، و برخی دیگری دارای تجهیزاتی ماننند تایمر، ساعت، زنگ هشدار هستنند. پدومتر می‌واند به شما در اندازه‌گیری میزان پیاده‌روی و انگیزه‌ دادن به شما برای پیاده‌روی بیشتر در مواردی که می‌توانید، کمک کنند.

اگر طول قدم شما در حد متوسط است هر 1100 قدم تقریبا معادل یک کیلومتر پیاده‌روی می‌شود. با همین قاعده می‌توانید شدت پیاده‌روی‌تان را هم محاسبه کنید: سرعت 80 قدم در دقیقه بیانگر پیاده‌روی تفریحی است،‌ 100 قدم در دقیقه نشان‌دهنده پیاده‌روی با سرعت متوسط، و 120 قدم در دقیقه به معنای پیاده روی سریع است.

حتی بدون شمردن قدم‌ها می‌توانید به خودتان یادآوری کنید به طور سریع پیاده روی کنید. پژوهشگران تنها همین دستور را  به گروهی از 84 داوطلب دارای اضافه‌وزن و دارای زندگی بی‌حرکت دادند، و این افراد توانستند بدون داشتن تجربه ورزشی، به 58 تا 70 درصد ضربان قلب حداکثرشان برسند.

پیاده‌روی به سوی محل کار یا سکونت راه خوبی برای شروع یک برنامه ورزشی است؛ و راهی عالی برای حفظ سلامتی هم هست. با این وجود بسیاری از افراد از اختصاص دادن ساعات مخصوص به پیاده‌روی منافع اضافی از لحاظ سلامت کسب خواهند کرد.

پیاده‌روی برای پیاده‌روی

فرق نمی‌کند با لباس معمولی کار یا لباس ورزشی، در خیابان‌های شهر یا جاده‌های حومه شهر پیاده‌روی کنید، با پیاده‌روی یک گام دیگر به سوی سلامتی برمی‌دارید. پیاده‌روی برای خود پیاده‌روی نشان می‌دهد که شما به ورزش اولویتی را می‌دهید که مستحق آن است.

پیاده‌روی باعث می‌شود  شما را از کارهای معمول زندگی روزانه، فاصله بگیرید، که مزیت مهمی از لحاظ سلامت روانی است. و با پوشیدن کفش‌های مخصوص پیاده‌وی و لباس ورزشی می‌توانید به سرعت‌هایی برسید که در پیاده‌روی معمول به سوی محل کار معمولا به دست نمی‌آید.

اندازه بودن و مناسب بودن کفش‌ها مهمتر از مد است؛ کفش‌های شما باید کف محکم داشته باشد، اما در عین حال نیاید سفت باشد و به پا شما فشار بیاورد. به دنبال کفشی باشید، كه کف آن در محل پنجه و پاشنه دارای بالشتک باشد. رویه  کفش باید سبک و انعطاف‌پذیر باشد و امکان انتقال هوا را بدهد، داخل کفش باید در مقابل رطوبت مقاوم باشد، و کف کفش باید جذب‌کننده ضربه باشد.

شیب پاشنه کفش باید طوری باشد که کف کفش در عقب کفش دو برابر ضخیم‌تر از جلوی آن باشد. نهایتا جلوی کفش که انگشتان در آن قرار می‌گیرد، باید جادار باشد، به طوری که حتی با پوشیدن جوراب ورزشی کفش برای پنجه پای شما تنگ نباشد.

گرچه در مورد کفش باید دقت بیشتری کنید، اما لباسی را که موقع پیاده‌روی می‌پوشید به ترجیحات شخصی و عرف بستگی دارد. در هوای گرم ممکن است تی‌شرت و شلوارک بپوشید. وقتی هوا سرد است ممکن است یک عرق‌گیر ورزشی معمولی بپوشید، اما یک لباس ورزشی نایلونی ممکن است راحت‌تر باشد. اگر هوا سردتر است،‌ به لایه‌های لباس‌های‌تان اضافه کنید؛ دستکش و کلاه به طور خاص مهم هستند. اگر واقعا می‌خواهید خرج کنید، یک لباس ضدآب ساخته شده از گورتکس یا پارچه‌های مصنوعی مشابه می‌تواند شما را بدون اینکه از عرق خیش شوید، گرم نگهدارید.

از لحاظ ایمنی بهتر است لباس‌های بیرونی‌تان به رنگ روشن باشد، و اگر در جاده‌های تاریک پیاده‌روی می‌کنید، لباس دارای بازتاب‌دهنده فلورسانس بپوشید. اگر پیاده‌رو وجود ندارد، در جهتی از جاده پیاده‌روی کنید که روبرو به ماشین‌هایی باشد که از آن جهت می‌آیند و از خیابان‌ها و جاده‌های با ترافیک زیاد یا پرسرعت اجتناب کنید. مراقب سگ‌ها و نیز آدم ها باشید، اگر برای پیاده‌روی به جای ناآشنایی می‌روید، اطمینان حاصل کنید که آنجا بی‌خطر است و سعی کنید با یک همراه پیاده‌روی کنید.

پیش از آنکه به یک پیاده‌روی جدی بپردازید، با انجام تمرین‌های کششی خودتان را گرم کنید، و پس از پایان پیاده‌روی هم با این تمرین‌ها خود را سرد کنید. با سرعت کم پیاده‌روی را آغاز کنید، و در پایان پیاده‌روی هم سرعت‌تان را به تدریج کاهش دهید. پیاده‌روی را با فاصله‌هایی شروع کنید که در حد توانایی‌هایی‌تان است ‌و بعد با بهبود وضعیت بدنی‌تان فاصله‌های بیشتری را پیاده‌روی کنید.

همین مسئله در مورد سرعت هم صادق است؛ با سرعت متوسط شروع کنید و هر چه توانایی‌ بدنی‌تان بهبود پیدا می‌کند، سرعت‌تان را افزایش دهید. به طور متناوب پیاده‌روی سریع و پیاده‌روی با سرعت کمتر انجام دهید، و بعد زمان پیاده‌روی سریع‌تر را به تدریج افزایش دهید. بعدها می‌توانید با پیاده‌روی در مسیرهای شیب‌دار شدت فعالیت‌تان را افزایش دهید.

یکی از جنبه‌های خوب پیاده‌روی این است که به مهارت خاصی نیاز ندارد و لازم نیست که برای آن آموزش دید. مسئله اصلی این است که به طور طبیعی و راحت پیاده روی کنید. اما اگر هدف‌تان یک پیاده‌روی ایده‌ال است، چند نکته ممکن است به شما کمک کند.

سعی کنید که بدن‌تان را هنگام پیاده‌روی راست نگه‌دارید، ‌به طوری كه چانه‌‌تان بالا باشد، چشم‌های‌تان به جلو نگاه کند، شانه‌‌ها خم نشده باشد. پشت‌تان را صاف نگهدارید، و شکم‌تان را به تو بدهید و باسن‌تان را راست نگهدارید. بازوهای‌تان را نزدیک تنه‌ نگهدارید و در آرنج آنها را خم کنید. به طور طبیعی گام بردارید، اما سعی کنید با بهبودی وضع بدنی‌تان گام‌های بلندتری بردارید. پای‌تان را ابتدا بر روی پاشنه‌تان بر روی زمین بگذارید و بعد به جلو روی پنجه پاهای‌تان فشار آورید تا قدم بعدی را بردارید.  بازوهای‌تان را در هر قدمی که بر می‌دارید، تاب دهید، یک حرکت مداوم و ریتمیک را ایجاد کنید.

برای اینکه باانگیزه باقی بمانید، می‌توانید با دوست‌تان پیاده‌روی کنید یا یک رادیو یا پخش‌کننده MP3 به همراه داشته باشید.

برای اینکه از مشکلات احتمالی اجتناب شود،‌ اگر بیمار یا آسیب‌دیده هستید‌،از پیاده‌روی پرهیز کنید، همیشه به بدن‌تان گوش دهید،‌ با مصرف مایعات آب بدن‌تان را در حد کافی نگهدارید، و از پیاده‌روی در شرایط خطرآفرین اجتناب کنید.

اگر هوا خیلی گرم یا خیلی‌ سرد یا بارانی است، به پیاده‌روی درون فروشگاه‌‌های بزرگ بپردازید. همچنین می‌توانید پیاده‌روی‌تان را روی تردمیل در خانه یا سالن ورزشی انجام دهید

يکشنبه 4/11/1388 - 11:14
شعر و قطعات ادبی

مهدی فاطمه ...


نام تو می‌برم، دهنم سبز می‌شود


تا می‌نویسم از تو، قلم سبز می‌شود


«از هر زبان که می‌شنوم نامکرّر است»


این شعرها شبیه به هم سبز می‌شود...


با ابر بی‌رمق حرَجی بر کویر نیست

پس جای ردّپای تو غم سبز می‌شود


حتماً قرار نیست که باران شوی، بیا


این باغ با یکی دو سه نم سبز می‌شود


دل می‌زند به آبیِ دریای چشم‌هات


هی چشم‌های خیس بلم سبز می‌شود


هر اتّفاق تازه در این باغ ممکن است


گُل هم به احترام تو خَم سبز می‌شود


گفتی «بگو به جان من»، آری، به جان تو


سوگند می‌خورم که قسم سبز می‌شود


حالا لبان قرمز خود را تکان بده


بختم ـ اگر که زرد شوم ـ سبز می‌شود؟


این بوی آتش است، ببین: یا نمی‌رسی


یا چوب خشک مزرعه هم سبز می‌شود


گفتم دلت بسوزد و لبخند بشکفی


گُل از شکاف سنگ چه کم سبز می‌شود


باشد، نیا، نبار، نیاور، ولی بدان


بُغضی میان صحن حرم سبز می‌شود

باد شمال بوی تو را تا جنوب برد


خرمای نخل خستة بم سبز می‌شود

 

 

محمدمجتبی احمدی

يکشنبه 4/11/1388 - 10:55
خواستگاری و نامزدی

پلیس صورتی

 رنگ لباس این پلیس ها با نوع کارشان هم خوانی ندارد مگر اینکه پلیس مهد کودک باشند

   پلیس

 منبع : خبر آن لاین
يکشنبه 4/11/1388 - 10:45
دنیای گیاهان و حیوانات

پیچک ساعتی

"سید مهدی حسینی مزینانی"

"علی طوسی"

"محمد حسین منصوری"

عمر...

زندگی

تصاویر "سعیده امیری"

يکشنبه 4/11/1388 - 10:33
دنیای گیاهان و حیوانات

"سعیده امیری"

سهیل زندآذر

"محمد فخرایی"

 "علیرضا صالحی (کوروش)"

تصاویر "بهروز راد"

"پدرام عباسی"

 

شنبه 3/11/1388 - 10:34
اخبار

 

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: در سال جدید تحصیلی 9هزار نفر در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) در حوزه های علمیه خواهران پذیرش می شوند.
سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: پذیرش حوزه های علمیه خواهران در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) از روز گذشته اول بهمن آغاز شده است و تا پایان بهمن ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در سال جدید با توجه به افزایش فضاهای آموزشی و تاسیس مدارس جدید، ظرفیت حوزه های علمیه در سطح دو (کارشناسی) به 8 هزار نفر افزایش یافته و در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در 5 رشته فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآن، فلسفه، کلام و تاریخ اسلام ظرفیت پذیرش یک هزار نفر ایجاد شده است.

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: آزمون ورودی رشته های تخصصی در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در دو مرحله برگزار شده و آزمون ورودی سطح دو (کارشناسی) نیز 24 اردیبهشت برگزار خواهد شد.

منبع : بازیاب

شنبه 3/11/1388 - 10:21
دعا و زیارت

نام:موسى‏ بن جعفر.

كنیه: ابو ابراهیم، ابوالحسن، ابوالحسن اوّل، ابوالحسن ماضى، ابوعلى و ابواسماعیل.

القاب: كاظم، صابر، صالح، امین و عبدالصالح.

نكته: آن حضرت در میان شیعیان به «باب الحوائج» معروف است.

منصب: معصوم نهم و امام هفتم شیعیان.

تاریخ ولادت:هفتم ماه صفر سال 128 هجرى. برخى نیز سال 129 را ذكر كردند.

محل تولد: ابواء (منطقه‏اى در میان مكه و مدینه) در سرزمین حجاز (عربستان سعودى كنونى).

نسب پدرى: امام جعفر بن محمد بن على بن حسین بن على بن ابى‏طالب علیهم السلام.

نام مادر:حمیده مصفّاة. نام‏هاى دیگرى نیز مانند حمیده بربریه و حمیده اندلسیه نیز براى او نقل شده است. این بانو از زنان بزرگ زمان خویش بود و چندان فقیه و عالم به احكام و مسائل بود كه امام صادق علیه السلام زنان را در یادگیرى مسائل و احكام دینى به ایشان ارجاع مى‏داد. و درباره‏اش فرمود: «حمیده، تصفیه شده است از هر دنس و چركى؛ مانند شمش طلا. پیوسته فرشتگان او را حفاظت و پاسبانى نموده تا رسیده است به من، به خاطر آن كرامتى كه از خداى متعال براى من و حجت پس از من است.»

مدت امامت:از زمان شهادت پدرش، امام جعفر صادق علیه السلام، در شوال 148 هجرى تا رجب سال 183 هجرى، به مدت 35 سال. آن حضرت در سن بیست سالگى به امامت رسید.

تاریخ و سبب شهادت: 25 رجب سال 183 هجرى، در سن 55 سالگى، به‏ وسیله زهرى كه در زندان سندى بن شاهك به دستور هارون ‏الرشید به آن حضرت خورانیده شد.

محل دفن: مكانی به نام مقابر  قریش در بغداد (در سرزمین عراق) كه هم اكنون به «كاظمین» معروف است.

همسران: 1. فاطمه بنت على. 2. نجمه.

فرزندان: درباره تعداد فرزندان آن حضرت چند قول وجود دارد. بنابر نقل یكى از آنها، آن حضرت 37 فرزند داشت كه 18 تن از آنان پسر و 19 تن دختر بودند.

الف) پسران‏

1. امام على بن موسى الرضا(ع).

2. ابراهیم.

3. عباس.

4. قاسم.

5. اسماعیل.

6. جعفر.

7. هارون.

8. حسن.

9. احمد.

10. محمد.

11. حمزه.

12. عبداللّه.

13. اسحاق.

14. عبیداللّه.

15. زید.

16. حسین.

17. فضل.

18. سلیمان.

ب) دختران

1. فاطمه كبرى.

2. فاطمه صغرى.

3. رقیّه.

4. حكیمه.

5. ام ابیها.

6. رقیّه صغرى.

7. كلثوم.

8. ام جعفر.

9. لبابه.

10. زینب.

11. خدیجه.

12. علیّه.

13. آمنه.

14. حسنه.

15. بریهه.

16. عائشه.

17. ام سلمه.

18. میمونه.

19. ام كلثوم.

یكى از دختران آن حضرت به نام فاطمه، معروف به حضرت معصومه علیهاالسلام كه براى دیدار برادرش امام رضا علیه السلام عازم ایران شده بود، در شهر قم بیمار شد و پس از چند روز بیمارى، وفات یافت و در این شهر مدفون گردید. هم اكنون مقبره ایشان زیارتگاه شیعیان سراسر جهان و دانشگاه عالمان و مجتهدان شیعى است.

اصحاب ویاران:

تعداد یاران، اصحاب و راویان امام موسى كاظم علیه السلام بسیار است. در این جا نام تعدادى از اصحاب بزرگ آن حضرت ذكر مى‏گردد:

1. على بن یقطین.

2. ابوصلت بن صالح هروى .

3. اسماعیل بن مهران.

4. حمّاد بن عیسى.

5. عبدالرحمن بن حجّاج بجلى.

6. عبداللّه بن جندب بجلى.

7. عبداللّه بن مغیره بجلى.

8. عبداللّه بن یحیى كاهلى.

9. مفضّل بن عمر كوفى.

10. هشام بن حكم.

11. یونس بن عبدالرحمن.

12. یونس بن یعقوب.

زمامداران معاصر:

1. مروان بن محمد اموى - معروف به مروان حمار- (126 - 132 ق.).

2. ابوالعباس سفاح عباسى (132 - 136 ق.).

3. منصور عباسى (136 - 158 ق.).

4. مهدى عباسى (158 - 169 ق.).

5. هادى عباسى (169 - 170 ق.).

6. هارون الرشید (170 - 193 ق.).

امام موسى كاظم علیه السلام در عصر خلافت منصور عباسى به مقام امامت نایل آمد. از آن زمان تا سال 183 هجرى، سال وفات آن حضرت، چندین بار توسط خلفاى عباسى دستگیر و زندانى گردید. تنها در دوران خلافت هارون الرشید به مدت چهار سال زندانى و در همان زندان به شهادت رسید.

رویدادهاى مهم:

1. شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، پدر ارجمند امام موسى كاظم علیه السلام، به دست منصور دوانیقى، در سال 148 هجرى.

2. پیدایش انشعاباتى در مذهب شیعه، مانند: اسماعیلیه، اَفْطَحیه و ناووسیه، پس از شهادت امام صادق علیه‌السلام و معارضه آنان با امام موسى كاظم علیه السلام در مسئله امامت.

3. ادعاى امامت و جانشینى امام جعفر صادق علیه السلام، توسط عبدالله اَفْطَحْ، برادر امام موسى كاظم علیه السلام و به وجود آوردن مذهب افطحیه در شیعه.

4. اعراض بیشتر اصحاب امام صادق علیه السلام از عبدالله اَفْطَحْ، و گرایش آنان به امام‏ موسى كاظم علیه‌السلام.

5. مرگ منصور دوانیقى، در سال 158 هجرى، و به خلافت رسیدن ابوعبدالله مهدى عباسى، فرزند منصور.

6. احضار امام موسى كاظم علیه السلام به بغداد و زندانى نمودن ایشان در آن شهر، به دستور مهدى عباسى.

7. زندانى شدن امام موسى كاظم علیه السلام در بغداد، در دوران حكومت هادى عباسى.

8. مبارزات منفىِ امام موسى كاظم علیه السلام با دستگاه حكومتىِ هارون‏الرشید، در مناسبت‏هاى گوناگون.

9. بدگویی و سعایت على بن اسماعیل، برادرزاده امام موسى كاظم علیه السلام از آن حضرت، نزد هارون الرشید با توطئه‏چینى یحیى برمكى، وزیر اعظم هارون.

10. دستگیرى امام كاظم علیه السلام در مدینه و فرستادن آن حضرت به زندان عیسى بن جعفر در بصره، به دستور هارون‏الرشید، در سال 179 هجرى.

11. انتقال امام علیه السلام از زندان بصره به زندان فضل بن ربیع در بغداد.

12. انتقال امام علیه السلام از زندان فضل بن ربیع به زندان فضل بن یحیى برمكى.

13. مراعات كردن حال امام علیه السلام در زندان، توسط فضل بن یحیى و عكس‏العمل شدید هارون به این قضیه.

14. مضروب و مقهور شدن فضل بن یحیى، توسط هارون، به خاطر مراعات حال امام علیه السلام در زندان.

15. انتقال امام علیه السلام از زندان فضل بن یحیى به زندان سندى بن شاهك.

16. مسموم كردن امام علیه السلام با خرماى زهر آلود، توسط سندى بن شاهك در زندان.

17. شهادت امام كاظم علیه السلام به خاطر مسمومیت در زندان سندى بن شاهك، در 25 رجب سال 183 هجرى.

18. انتقال پیكر مطهر امام موسى كاظم علیه السلام به جِسر (پل) بغداد و فراخوانىِ مردم براى دیدن آن توسط مأموران هارون‏الرشید.

19. انزجار سلیمان بن جعفر بن منصور دوانیقى از تحقیر پیكر امام موسى كاظم علیه السلام، توسط مأموران حكومتى، و دستور او به تجهیز و تكفین مناسب شأن پیكر آن حضرت و به خاك سپارى در مقابر قریش بغداد.

منبع: از كتاب "خاندان عصمت علیهم السلام" ، سید تقى واردى.

منبع : بازیاب

شنبه 3/11/1388 - 10:14
شعر و قطعات ادبی

 

گرچه در دورترین شهر جهان محبوسم
از همین دور ولی روی تو را می‌بوسم

گرچه در سبزترین باغ، ولی خاموشم
گرچه در بازترین دشت، ولی محبوسم

خلوت ساکت یک جوی حقیرم بی‌تو
با تو گستردگی پهنه اقیانوسم

ای به راهت لب هر پنجره یک جفت نگاه!
من چرا این‌قدر از آمدنت مأیوسم؟

این غزل حامل پیغام خصوصی من است
مهربان باشی با قاصدک مخصوصم

گرچه تکرار نباید بکنم قافیه را
به‌خصوص آن غلط فاحش نامحسوسم

بار دیگر می‌گویم تا یادت نرود:
مهربان باشی با قاصدک مخصوصم

 

شاعر ؟؟؟

شنبه 3/11/1388 - 8:58
دنیای گیاهان و حیوانات

نارگل

اسیر

جامه دریدن

تصاویر "سعید ترابی گودرزی"

شنبه 3/11/1388 - 8:47
شعر و قطعات ادبی



در زدی پدر ولی پشت در كسی نبود


كاش دست نرم باد در به روت می‌گشود


كاش روزهای تو شاد می‌شد و سپید


كاش چشم‌های من كور می‌شد و كبود


نامه‌های آخرت چون كبوتری سپید


روی آسمان شهر بال زد، ولی چه سود


هیچ‌كس نشان نداشت از دل شكسته‌ات


گرچه بندبندشان، تار و پودی از تو بود


تو درست مثل ما، ما درست مثل تو


سوختیم و ساختیم، چاره غیر از این نبود


راستی پدر بگو: لحظه‌های‌ِ آخرین


شانه‌های خسته‌ات روی دامن كه بود؟


چشم كی برای تو، قطره‌قطره می‌گریست؟


دست كی غبار درد از تن تو می‌زدود؟

 

عبدالجبار کاکائی

شنبه 3/11/1388 - 8:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته