• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4150روز قبل
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: حدود ۵۰ متر بیشتر تا خط پایان نمانده؛ نفس زنان می‌ایستد، دستش را روی ساق پاهایش می‌گذارد، نفس می‌گیرد و دوباره با سرعت بیشتری شروع به حرکت می‌کند. نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود و از خط پایان می‌گذرد. خبرنگاران به سوی او هجوم می‌برند. مربیان حوله‌ای بر دوشش می‌اندازند و او که دیگر توان ایستادن ندارد، می‌افتد.

 

داستان جان استفن آکواری در المپیک 1968 در میان تمام ورزشکاران سینه به سینه نقل می‌شود. او که از همان شروع مسابقه زمین خورده و بشدت آسیب‌دیده بود، با وجود این که 20 کیلومتر تا خط پایان فاصله داشت به مسیرش ادامه داد.

او معتقد بود یک اراده قوی بر همه چیز حتی بر زمان غلبه می‌کند. ماراتن به عنوان یک ورزش استقامتی همواره یکی از سخت‌ترین رشته‌های ورزشی بوده که هر ورزشکاری به سادگی از پس آن برنمی‌آید.

امروزه تحقیقات دنیای علم ثابت کرده که برای رسیدن به خط پایان، تنها تمرین و تقویت عضلات اهمیت ندارد بلکه آموزش ذهن و تقویت روحیه نیز به همان اندازه باید مورد توجه قرار گیرد و تحت مراقبت باشد.

به عنوان مثال برای مسابقات ماراتن نیویورک سیتی، 47 هزار دونده با تمرین و ممارست بدن‌های خود را برای یک رقابت بی‌نظیر آماده کردند که همواره رعایت برنامه غذایی مناسب برای جذب کربوهیدرات‌ها به عنوان اولین منبع تأمین انرژی و همچنین چگونگی تامین میزان کافی آب بدن از جمله مواردی است که مورد توجه قرار می‌گیرد، اما برای رسیدن به خط پایان تنها یک بدن قوی لازم نیست بلکه یک ورزشکار به یک ذهن آماده و روحیه‌ای مناسب برای مقابله با درد، خستگی و فشار روحی در تمام طول مسیر مسابقه نیز نیاز دارد.

بسیاری از ورزشکاران در مسافت‌های طولانی، راه‌هایی را برای مقاومت در برابر ترک مسیر، امتحان می‌کنند، اما موفق‌ترین این افراد ضمن تقویت ماهیچه‌های خود با بیشترین مراقبت از ذهن و آموزش مغز خود قادرند، این مسیر را به بهترین شکل طی کنند.

یک روان‌شناس دانشگاه انگلستان می‌گوید: وقتی دونده انرژی‌اش تمام می‌شود و بدنش سوخت زیادی را سوزانده است، سیگنال‌هایی برای کاهش سرعت به مغز ارسال می‌شود که او را از ادامه مسیر ناامید می‌کند.

وی معتقد است، کلید موفقیت در تلاش برای پایداری و تدام بر دویدن، آن است كه باید به ورزشكار آموزش داد چگونه این سیگنال‌ها را نادیده بگیرد و آنها را با پیام استقامت جایگزین کند.

آموزش ذهن باید یکی از اولین قدم‌های شروع هر برنامه ورزشی بخصوص برای افراد تازه‌کار باشد. تحقیقات نشان داده که برای جلوگیری از فرو رفتن در افکار بیهوده و تضعیف‌کننده، ساعت‌های طولانی شنا کردن، دوچرخه‌سواری و دویدن بسیار موثر است، این تمرینات می‌تواند به تمركز ذهن روی عملکرد هر یک از اعضای بدن به صورت جداگانه و شکل دادن آنها برای افزایش کنترل زمان و دقت روی آنها کمک کند.

در بعضی افراد مجسم‌سازی و استفاده از تصورات، روشی است که به آنها کمک بزرگی می‌کند. به عنوان مثال یک دوچرخه‌سوار می‌تواند چیزی شبیه به چرخش چرخ قطار بخار را با هر فشار پدال تصور کند.

وقتی مجسم‌سازی با شکست مواجه می‌شود، پرت کردن حواس می‌تواند موثر باشد. صحبت کردن با خود برای تمرکز نکردن روی درد و عبور از مرحله سخت در بیشتر موارد نتیجه‌بخش است.

صبر، پذیرش و خرد كردن اهداف بزرگ به اهداف کوچک‌تر نکات ارزشمندی است که محققان بر آن تاکید دارند. بسیاری از توانایی‌ها و استعداد‌ها با تلاش و آموزش رشد می‌کنند و می‌توانند در دیگر بخش‌های زندگی مانند نوشتن کتاب و کسب و کار موثر باشد.

تحقیقات نشان داده است که بیشتر ورزشکاران استقامتی در دیگر بخش‌های زندگی خود نیز موفق هستند.

این به آن معنی نیست که آنها از این درد و رنج لذت می‌برند بلکه آنها در تمام طول مسابقه با کمک گرفتن از ذهن و توانایی‌های همه اعضای بدنشان برای ادامه مسیر و عبور از خط پایان تلاش می‌کنند.

discovery - مترجم: حمیده سادات هاشمی

دوشنبه 13/9/1391 - 1:17
موفقیت و مدیریت
جام جم آنلاین: من نه پزشكم، نه وكیل؛ نه مهندسم كه از صبح تا شب در دفتر كاری بزرگ و باشكوه مشغول كار با اعداد و ارقام باشم؛ نه پرستارم كه لبخند بیمارها خستگی كار روزانه‌ام را از تنم بیرون كند.

 

من هتلدار هم نیستم كه همیشه پشت میزم بنشینم و مشتریان هتل را كه با لباس‌ها و چهره‌های مختلف به اتاق‌هایشان می‌آیند و می‌روند تماشا كنم؛ من تاجری پولدار با لباس‌های گرانقیمت هم نیستم؛ معلم نیستم كه در مدرسه و میان بچه‌ها زندگی كنم؛ هیچ یك از این شغل‌ها، به كار من مربوط نمی‌شود، اما من عاشق كار خودم هستم. كاری كه مطمئنم هیچ وقت از آن خسته نخواهم شد و تغییرش نخواهم داد؛ حتی اگر برای كار جدید حقوقی بیشتر به من پیشنهاد شود!

من شیرینی‌فروش هستم؛ همه شیرینی‌ها و شكلات‌ها را هم خودم درست می‌كنم. از صبح كه وارد آشپزخانه كوچك فروشگاه می‌شوم تا آخر وقت كه وسایل را برای فردا صبح آماده می‌كنم، شادم و خوشحال و از زندگی لذت می‌برم. شاید هیچ كس باور نكند، اما من از صبح تا شب با شیرینی‌هایم صحبت می‌كنم و با آنها دوست می‌شوم.

***

شكلات‌های سفید معمولا باید دهان بچه‌ها را شیرین كنند؛ بچه‌هایی كه بعد از یك هفته جمع كردن پول توجیبی‌شان، به فروشگاه من می‌آیند و چند عدد شكلات سفید می‌خرند؛ باهوش‌ترها ترجیح می‌دهند شكلات‌های مغزدار را بخرند و بچه‌های شیطان و سربه‌هوا از شكلات‌های خرگوشی خوششان می‌آید.

شكلات‌های سكه‌ای هم برای كوچك‌ترهاست؛ بچه‌هایی كه هنوز به مدرسه نمی‌روند و با پدر و مادرشان به خرید می‌آیند. شكلات‌های تلخ باب میل خانم‌ها و آقایان میانسال است؛ آنهایی كه موقع خرید عینكی را از كیفشان درمی‌آورند و با دقت، درصد تلخی شكلات و قیمتش را می‌خوانند و بعد انتخاب می‌كنند.

شیرینی‌ها هم همین داستان را دارند؛ شیرینی‌های خشك و ساده مربوط به مامان‌بزرگ‌ها و بابابزرگ‌هاست یا جوان‌ترهایی كه به یاد روزهای كودكی خانه مادربزرگ چند تایی از آنها را می‌خرند. نامزدها شیرینی‌های بزرگ و رنگی را انتخاب می‌كنند؛ شیرینی‌های خامه‌ای كه با توت‌فرنگی و كیوی یا كرم‌های شكلاتی تزئین شده بهترین انتخاب برای این گروه است.

شیرینی‌های كوچك خامه‌ای هم روزهای عید طرفداران زیادی دارد؛ روزهایی كه همه اعضای خانواده دور هم جمع می‌شوند و چند دقیقه‌ای را با شادی و خوشی می‌گذرانند.

هر روز صبح كارم را با تصور چهره افرادی شروع می‌كنم كه قرار است این شیرینی‌ها و شكلات‌ها را بخرند. مثلا وقتی مایه شكلات‌ سكه‌ای را هم می‌زنم، با دختر بچه‌ای كه دست‌های مادرش را گرفته و به شكلات‌ها خیره شده است حرف می‌زنم و می‌گویم: باید یكی دو ساعت دیگر هم منتظر بمانی تا شكلات آماده شود.

وقتی سینی پر از شیرینی‌های خشك و كوچك را داخل فر هل می‌دهم، به پدربزرگی فكر می‌كنم كه تنها روی مبل اتاق نشیمن نشسته است و سعی می‌كنم طعم خوب شیرینی من خستگی و تنهایی او را برطرف كند.

شیرینی‌های خامه‌ای بزرگ را همیشه با این فكر درست می‌كنم كه طعم شیرین آن تا ابد در دهان نامزدها و زوج‌های جوان بماند تا آنها هیچ وقت این روز را فراموش نكنند؛ روزی كه با همسرشان بیرون آمده‌اند تا كمی با هم قدم بزنند و تفریح كنند.

***

هر روز این برنامه تكرار می‌شود و من با عشق و لذت شیرینی‌هایم را می‌پزم. شیرینی‌هایی كـــــــه هر كدام داستانی برای من دارند؛ داستان‌هایی كه از تخیل من شروع می‌شود و می‌دانم بالاخره در لحظه‌ای به واقعیت می‌رسد.

اما یك چیز را مطمئنم و آن این كه اگر با این همه عشق و علاقه شیرینی‌هایم را نمی‌پختم هم خودم از كار كردن در یك آشپزخانه كوچك عذاب می‌كشیدم و هم مشتری‌هایم این شیرینی‌ها را اینقدر دوست نداشتند.

مترجم : زهره شعاع

دوشنبه 13/9/1391 - 1:15
شعر و قطعات ادبی

خبرگزاری فارس: این مثنوی استخواندار 27 بیتی سراسر ارادت و عشق به ماه بنی‌ هاشم حضرت ابوالفضل(ع) است و شاعر در ابیات ابتدایی با فخر و افتخار و حماسه از قمر بنی هاشم یاد می‌کند.

خبرگزاری فارس: ای حَرَمت قبله حاجات ما

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در طول تاریخ، شعرهایی که در حوزه عاشورا قرار می‌گیرند بسیارند و شاعرانی که در این وادی مقدس سرودند نیز بسیارند؛ کسایی مرزی، ناصرخسرو، سیف فرغانی، محتشم کاشانی، نیر تبریزی، اقبال لاهوری، قیصر امین‌پور، سید حسن حسینی، زکریا اخلاقی، یوسفعلی میرشکاک، بیژن اژزن و ... همه این شاعران مراثی عاشورایی قابل توجهی ارائه داده‌اند اما در شب‌های تاسوعا این ابیات بیشتر به گوش ما سینه‌زن‌ها می‌رسد؛

ای حَرَمت قبله حاجات ما

یاد تو تسبیح و مناجات ما

این شعر استوار را سیدمحمدعلی ریاضی یزدی در قالب مثنوی و بر وزن «مفتعلن، مفتعلن، فاعلن» سروده است.

این مثنوی استخواندار 27 بیتی سراسر ارادت و عشق به ماه بنی‌ هاشم حضرت ابوالفضل(ع) است. شاعر در ابیات ابتدایی با فخر و افتخار و حماسه از قمر بنی هاشم یاد می‌کند و می‌گوید؛ ماه با آن همه زیبایی، ارزش این را ندارد که چهره شما را به آن تشبیه کنم و ... به نظرم اوج‌مند‌ترین بیت این مثنوی پر مغز و روان این بیت است؛

پنج امامی که تو را دیده‌اند

دست علم‌گیر تو بوسیده‌اند

همه ابیات مذکور، حماسه و عشق و دلدادگی شاعر شیعی نسبت به ماه منیر بنی هاشم است. وقتی که این نوحه حماسی در هیئت‌های مذهبی خوانده می‌شود؛ مخاطب (سینه‌زن) پس از هر مصراع «اباالفضل» می‌گوید و جانی دیگر می‌گیرد؛ یعنی این‌گونه خوانده می‌شود؛

ای حرمت قبله حاجات ما، اباالفضل

یاد تو تسبیح و مناجات ما، اباالفضل

راستی چرا شاعران و مادحین اهل بیت دیگر چنین شعرهای روانی نمی‌سرایند تا این گونه فرهنگ مقاوم حسینی را در دل‌ها شعله‌ور کنند؟

اى حرمت قبله حاجات ما

 

یاد تو تسبیح و مناجات ما

 

 

 

تاج شهیدان همه عالمى

 

دست على ماه بنى هاشمى

 

 

 

ماه کجا روى دل آراى تو

 

سرو کجا قامت رعناى تو

 

 

 

ماه و درخشنده تر از آفتاب

 

مشرق تو جان و تن بوتراب

 

 

 

همقدم قافله سالار عشق

 

ساقى عشاق و علمدار عشق

 

 

 

سرور و سالار سپاه حسین

 

داده سر و دست به راه حسین

 

 

 

عم امام و اخ و ابن امام

 

حضرت عباس علیه السلام

 

 

 

اى علم کفر نگون ساخته

 

پرچم اسلام بر افراخته

 

 

 

مکتب تو مکتب عشق و وفاست

 

درس الفباى تو صدق و صفاست

 

 

 

مکتب جانبازى و سر بازى است

 

بى سرى آنگاه سر افرازى است

 

 

 

شمع شده آب شده سوخته

 

روح ادب را ادب آموخته

 

 

 

آب فرات از ادب توست مات !

 

موج زند اشک به چشم فرات !

 

 

 

یاد حسین و لب عطشان او

 

و آن لب خشکیده طفلان او

 

 

 

تشنه برون آمدى از موج آب

 

اى جگر آب برایت کباب !

 

 

 

ساقى کوثر، پدرت مرتضى است

 

کار تو سقایى کرب و بلاست

 

 

 

مشک پر از آب حیات به دوش

 

طفل حقیقت ز کف آبنوش

 

 

 

درگه والاى تو در نشاتین

 

هست در رحمت و باب حسین

 

 

 

هر که به دردى ، به غمى شد دچار

 

گوید اگر یکصد و سى و سه بار

 

 

 

اى علم افراخته در عالمین

 

اکشف یا کاشف کرب الحسین

 

 

 

از کرم و لطف جوابش دهى

 

تشنه اگر آمده آبش دهى

 

 

 

چون نهم ماه محرم رسید

 

کار بدانجا که نباید کشید

 

 

 

از عقب خیمه صدر جهان

 

شاه فلک جاه ملک پاسبان

 

 

 

شمر به آواز ترا زد صد

 

گفت کجایید بنو اختن

 

 

 

تا برهانند ز هنگامه ات

 

داد نشان خط امان نامه ات

 

 

 

رنگ پرید از رخ زیباى تو

 

لرزه بیفتاد بر اعضاى تو

 

 

 

من به امان باشم و، جان جهان

 

از دم شمشیر و سنان بى امان ؟!

 

 

 

دست تو نگرفت امان نامه ر

 

تا که شد از پیکر پاکت جدا

 

 

 

مزد تو شد دست شه لافتى

 

خط تو شد خط امان خدا

 

 

 

چهار امامى که ترا دیده اند

 

دست علم گیر تو بوسیده اند

 

 

 

طفل بدى ، مادر والا گهر

 

بردت تا ساحت قدس پدر

 

 

 

چشم خداوند چو دست تو دید

 

بوسه زد و اشک ز چشمش چکید

 

 

 

با لب آغشته به زهر جف

 

بوسه به دست تو زده مجتبى

 

 

 

دید چو در کرب و بلا شاه دین

 

دست تو افتاده به روى زمین

 

 

 

خم شد و بگذاشت سر دیده اش

 

بوسه بزد با لب خشکیده اش

 

 

 

حضرت سجاد هم آن دست پاک

 

بوسه زد و کرد نهان زیر خاک

 

 

 

مطلع شعبان همایون اثر

 

بر ادب توست دلیلى دگر

 

 

 

سوم این ماه ، چون نور امید

 

شعشعه صبح حسینى دمید

 

 

 

چارم این مه که پر از عطر بوست

 

نوبت میلاد علمدار اوست

 

 

 

شد به هم امیخته از مشرقین

 

نور ابوالفضل و شعاع حسین

 

 

 

اى به فداى سر و جان و تنت

 

و ین ادب آمدن و رفتنت

 

 

 

وقت ولادت قدمى پشت سر

 

وقت شهادت قدمى پیشتر!

 

 

 

مدح تو این بس که شه ملک جان

 

شاه شهیدان و امام زمان

 

 

 

گفت به تو گوهر والا نژاد

 

جان برادر به فداى تو باد!

 

 

 

شه چو به قربان برادر رود

 

کیست (ریاضى ) که فدایت شود؟!

 

 

سیدمحمدعلی ریاضی یزدی فرزند حاج سیدابراهیم ریاضی مقلب به معین السادات به سال 1290 ش در محله وقت و ساعت یزد دیده به جهان گشود. جد بزرگ وی میرزا علی‌نقی وقت و ساعتی بود و نام خانوادگی ایشان هم برگرفته از نام و شهرت حاج سیدریاض الدین فرزند کوچک‌تر میرزا علی نقی وقت و ساعتی است. حاج سیدریاض الدین از جمله عرفای زمان خود بود که زن و فرزند نداشت و عمده سال های زندگی خود را در اردکان به زهد و گوشه نشینی گذراند.

جد مادری ریاضی ناظم الاطباء و تنها دایی او معتمد الحکماء به حرفه پزشکی اشتغال داشته و در میان اهالی یزد به خوش نامی و پاک طینتی شهره بودند.

سیدمحمدعلی ریاضی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در یزد عازم اصفهان شد و در عنفوان جوانی به کسب علوم دینی پرداخت. همزمان دوره نخست دبیرستان را هم در آنجا طی نموده و سپس عازم تهران شد. ورود ریاضی به تهران با آغازین سال های سلطنت پهلوی اول و ورود جریان مدرنیته به ایران همراه بود. ریاضی در تهران به ادامه تحصیل پرداخت و از آنجا که به زبان و ادبیات عربی مسلط بود مدتی هم به امر تدریس خصوصی مشغول شد. او پس از اخذ دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون وارد دانشکده معقول و منقول شد و دوره سه ساله رشته الهیات را با کسب رتبه اول به پایان رساند. او به علاوه در سال 1318 موفق به اخذ مدرک لیسانس علوم تربیتی از دانشسرای عالی تهران شد و پس از آن ازطرف وزارت فرهنگ و علوم مأمور به خدمت در بخش اداری – مالی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران گردید. همچنین وی در طول هفته ساعاتی را نیز به تدریس در دبیرستان های تهران مشغول بود.

ریاضی پنج برادر و دو خواهر داشت. خواهر جوان او زهرا ریاضی در سال 1320 فوت نمود. برادر ارشدش سیدعلی اکبر امیرریاضی و نیز سه برادر دیگر یعنی دکتر سیدکاظم ریاضی، دکتر سیدمرتضی ریاضی و دکتر سیدحسن ریاضی که همگی در کسوت پزشکی بودند در حدفاصل سال های 1335 تا 1339 یکی پس از دیگری درگذشتند.

ریاضی سرانجام پس از سال ها خدمت صادقانه در سال 1355 بازنشست گردید و در همه این سال ها ادبیات و به ویژه شعر و شاعری تنها دل مشغولی وی بود. ریاضی فرزند نداشت و همسر وی خانم ملیحه بزرگ پور نیز در سال 1349 در اثر سانحه غم بار تصادف در مسیر قم به رحمت ایزدی پیوست.

ریاضی یزدی که کار شعر و شاعری را از اوان جوانی شروع کرده بود دارای نثری قوی، پرکشش و مستحکم بود. چنانکه با برداشته شدن فشار سنگین و نفس گیر سال های دیکتاتوری پهلوی اول از روی فضای عمومی کشور در حدفاصل سال های 1320 تا 1332 به فعالیت در عرصه مطبوعات آزاد کشور پرداخت. ریاضی فارغ از هرگونه وابستگی حزبی و گروهی نهایت بهره برداری را از فضای آزاد حاکم بر مجامع فرهنگی – ادبی کشور نموده و با نگارش سلسله مقالاتی نغز و پرمایه به بسط و توسعه افکار و اندیشه های بلند خود در عرصه شعر و ادبیات فارسی پرداخت. مطالب و مقالات تراوش کرده از خامه زرین و پرارج وی اغلب در روزنامه های انسان آزاد (به مدیریت سیدجواد سعیدی فیروزآبادی) و آتشفشان (به مدیریت ادیب رضوی یزدی؛ وکیل سرشناس دادگستری) چاپ و منتشر شد.

پس از کودتای اسفناک 28 مرداد و سرنگونی دولت ملی دکتر محمد مصدق بود که ریاضی هم دست و قلم از عرصه مطبوعات فرا کشید و به همان حضور در مجالس و انجمن های ادبی تهران و دیگر شهرها بسنده نمود.

ریاضی در سرودن انواع قالب های شعری به خصوص قطعه، عزل و مثنوی مهارت و استادی تام و تمام داشت. اما شاخصه اصلی ریاضی توانایی و جایگاه رفیع وی در عرصه «شعر آئینی» است. نامبرده اشعار زیادی در مدح و منقبت مقام پیامبر اسلام و اهل بیت و همچنین در تعزیت و سوگواری آن بزرگواران دارد. اشعار ریاضی در توصیف واقعه سوزناک و شگرف کربلا و مقام های معنوی و بلند حضرت سیدالشهداء، جایگاه سخن را به اوج تعالی و عروج می رساند. ابیات برخاسته از سینه پرسوز این شاعر دل سوخته در مدح حضرت قمر بنی هاشم و حالات روحانی آن جناب در نوع خود بی نظیر می باشد. اشعار ریاضی به مناسبت ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع)، مدیحه سرایی در ستایش مقام سترگ و والای حضرت فاطمه زهرا علیهم السلام و همچنین اشعاری که به سال 1347 در ستایش و منقبت حضرت رسول اکرم (ص) در حسینیه ارشاد توسط وی سروده و سپس قرائت گردید از عالی ترین و شیواترین نمونه های شعر آئینی به شمار می رود. ریاضی یزدی به سبب حضوری فعال در عرصه شعر و ادب ایران با بسیاری از بزرگان و ادبای این خاک به ویژه مرحوم امیری فیروزکوهی و استاد سیدمحمد حسین شهریار دوستی و مجالستی نزدیک و صمیمانه داشت.

وی به علاوه اشعاری در سوگ اساتید بزرگی همچون استاد جلال الدین همایی، مرحوم سیدکاظم عصار، دکتر محمد معین و دکتر لطفعلی صورتگر دارد.

با اوج گیری مبارزات انقلابی مردم ایران در سال 1357 ریاضی قلم و بیان خود را صادقانه در خدمت اسلام‌، انقلاب و مردم نهاده و اشعاری پرمایه و قوی در خصوص حوادث و روزهای پرشور انقلاب سرود. اشعار وی در رابطه با قیام خونین 17 شهریور، تحصن اساتید انقلابی در دانشگاه تهران، شهادت استاد دکتر نجات اللهی، فوت آیت الله طالقانی و همچنین شهادت آیت الله صدوقی در قالب شعر و ادبیات انقلابی مردم ایران می گنجد.

ریاضی اشعار نغز و پرکشش فراوان دارد که برخی از بهترین های آنها زینت بخش مقابر مقدسه و حرم های امن حضرت علی (ع)، حضرت امام حسین (ع)، حضرت امام رضا (ع) ، حضرت معصومه و نیز گنبد و بارگاه برخی امامزاده ها و دیوارهای مسجد بزرگ دانشگاه تهران شده است. مجموعه اشعار این شاعر بزرگ اهل بیت در کتابی تحت عنوان «هنرستان عالی مرغان» به طبع رسیده است.

سیدمحمدعلی ریاضی که در دوران حیات پربرکت خود و به سبب ارادت فراوان به دختر ارجمند و والا مقام حضرت موسی بن جعفر (ع) به مقام خادم افتخاری و نیز ملک الشعرای بارگاه مقدس حضرت معصومه علیهم السلام مفتخر گردیده بود، پس از سال ها خدمت صادقانه بر آستانه پرمهر اهل بیت سرانجام در روز 29 اسفند سال 1361 در بیمارستان بانک ملی تهران درگذشت و در گورستان ابن بابویه به خاک سپرده شد.

يکشنبه 12/9/1391 - 1:59
كودك
مدرسه‌ كه تعطیل می‌شود، بچه‌ها دسته‌دسته راهی خانه‌‌ها می‌شوند. در این میان، بعضی‌ها دور از چشم پدر و مادر به سوپرماركت نزدیك مدرسه سری می‌زنند و شكلات، بستنی یا بسته‌ای لواشك می‌خرند.

بعضی‌ها هم چنان سرگرم بازی می‌شوند و با لباسی نامرتب و گاه خاك‌آلود به خانه می‌رسند. با این‌كه شاید والدین از رفتار این دو گروه چندان راضی نباشند، اما عده‌ای از بچه‌ها هستند كه كارشان را هیچ‌كس دوست ندارد و هیچ فرد عاقلی آنها را تائید نمی‌كند؛ دو گروه اول هر كاری كه می‌كنند، لااقل به دیگران صدمه‌ای نمی‌زنند، اما گویا این‌ گروه فكر می‌كنند تنها با سنگ‌زدن به گربه‌ها یا ترساندن پرنده‌هاست كه می‌توانند چند دقیقه‌ای شاد و آزاد باشند.

شاید فكر كنید تعداد این بچه‌ها خیلی كم است، آنقدر كم كه پرداختن به مسائل آنها ضروری نیست. یا اینها فقط به گروه و طبقه خاصی اختصاص دارند، اما چه تعدادشان كم باشد و چه زیاد، چه متعلق به گروه و فرهنگ خاصی باشند و چه رفتارشان همه‌گیر باشد، در هر صورت در این جامعه زندگی می‌كنند و یكی باید برای‌شان توضیح دهد موجودات بی‌گناه به هیچ دلیلی نباید مورد آزار قرار گیرند.

علیرضا. س. فقط 9 سال دارد. پسر مودب و مهربانی است؛ اما با همه این مهربانی و عطوفت، گاهی دلش می‌خواهد چرت گربه‌هایی را كه در حال استراحت هستند، پاره كند. وقتی در مورد این كارش از او سوال می‌كنم، می‌گوید: چرا وقتی من خوابم، یكی می‌آید و بی‌دلیل بیدارم می‌كند؟ حالا من هم دوست دارم خواب او را به هم بزنم.

شاید اگر علیرضا با شما صحبت كند و چنین دلیلی بیاورد، فكر كنید پسر لوس و بی‌تربیتی است، در حالی كه او یكی از بهترین بچه‌هایی است كه می‌توان دید و سراغ گرفت و شاید فقط محبتی را كه انتظار دارد، از خانواده‌اش دریافت نكرده است.

دكتر پروین ناظمی، روان‌شناس و مدرس دانشگاه ضمن تاكید بر این نكته كه تمام رفتارهای محبت‌آمیز كودكان یا خشونت‌هایی كه از خود نشان می‌دهند، دقیقاً از رفتارهایی نشأت می‌گیرد كه دیگران نسبت به آنها د‌اشته‌اند، در این‌باره به «جام‌جم» می‌گوید: نباید فراموش كنیم رفتارهای اجتماعی كودكان حاصل برخورد و نوع رفتار دیگران در مقابل آنهاست؛ به این معنا كه رفتار تمام اعضای خانواده و اطرافیان كودك كه به نوعی با او در ارتباط هستند، در این زمینه بسیار مهم و تاثیرگذار است. در واقع زمانی كه كودك از طرف كسی كه او را دوست دارد، طردشده یا با خشونت با او برخورد شود، شاهد چنین رفتارهایی نیز خواهیم بود.

وی با اشاره به این‌كه برخی از كودكان بدون توجه به رفتار خانواده دچار برخی ناسازگاری‌های‌ رفتاری هستند كه باید بین آنها و بچه‌های خشن و تندخو تفاوت قائل شد، تاكید می‌كند: ناسازگاری‌های رفتاری به خودی خود ایجاد نمی‌شود. به عنوان مثال ممكن است كودكی به این دلیل كه بیش‌فعال است، رفتارهای ناسازگارانه‌ای داشته باشد، البته به معنای واقعی باید پزشك بیش‌فعالی او را تشخیص داده باشد، نه این‌كه با دیدن شیطنت‌های كودكانه، خانواده تصور كنند فرزندشان دچار چنین مشكلی است. در ضمن، نباید فراموش كنیم در این موارد هم ابراز رفتارهای خشن، قطعی و صد درصد نیست، به این معنا كه بچه‌های بیش‌فعال هم تمایلی به آزار و اذیت حیوانات ندارند.

زورشان فقط به حیوانات می‌رسد

بچه‌ها معمولاً نمی‌توانند در مقابل رفتارهای نادرست پدر و مادرشان بایستند و از آنها شكایت كنند. با این توصیف اگر پدر بی‌دلیل فرزند كوچكش را كتك بزند یا مادر دائم با فریاد و تحقیر با او برخورد كند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مسلماً كودك از چنین رفتاری ناراحت می‌شود، اما در مقابل این برخوردها، چه كاری از دستش ساخته است؟ آیا می‌تواند ناراحتی و خشمش را به بزرگ‌ترها ابراز كند؟

در چنین شرایطی، چه چیزی می‌تواند بهتر از حمله به حیوانات یا اشیای بی‌زبان، خشم كودك را تخلیه كند؟ حیواناتی كه از آزار كودك، خشمگین و ناراحت می‌شوند ولی توان مقابله با او را ندارند و اشیایی كه در برابر رفتار كودك هیچ صدایی از آنها در نمی‌آید. پس یادمان باشد این چرخه معیوب، ساخته دست بزرگ‌ترهاست و نه كودكان.

دكتر ناظمی با اشاره به این مطلب، می‌افزاید: بچه‌هایی كه اغلب سعی می‌كنند به حیوانات آزار برسانند و افرادی مخرب محسوب می‌شوند، در واقع با این نوع كارها خشم، ناراحتی‌ و حقارتی را كه احساس می‌كنند، روی اشیاء و حیوانات تخلیه خواهند كرد. به عنوان مثال تصور كنید كودك از رفتار نامناسب پدرش ناراحت است، اما قدرت و توان مقابله با پدر را نیز ندارد؛ بنابراین طبیعی است این خشم و ناراحتی را نسبت به موجودات و اشیایی نشان دهد كه زورش به آنها می‌رسد و با خیال راحت می‌تواند در مورد آنها واكنش نشان دهد؛ در واقع نسبت به موجودی كه از او ضعیف‌تر است.

بچه‌هایی كه حیوانات را آزار می​دهند، به نوعی می​خواهند ناراحتی، خشم و حقارت خود را روی آنها خالی کنند

به گفته این روان‌شناس، تقریباً در بیشتر موارد، خانواده مسئول چنین برخوردهایی است. همچنین موضوع دیگری نیز در این زمینه مطرح است؛ در واقع خانواده باید خصوصیاتی مانند محبت، رحم و شفقت را در عمق روح كودك رشد و پرورش دهد، در مورد چنین بچه‌هایی یا خانواده چنین تربیتی را در مورد او اعمال نكرده یا او را تا حدی نسبت به اطراف بدبین كرده‌اند كه كودك دیگر نمی‌تواند در برخورد با دیگران رحم و شفقتی داشته باشد.

پس این گروه از كودكان اصولا نمی‌توانند با رحم و محبت با حیوانات برخورد كنند و در بسیاری موارد اصلاً متوجه آزار و صدمه‌ای كه به آنها می‌رسانند نیز نخواهند شد. بنابراین باید تاكید كرد زمانی كه والدین و سایر اعضای خانواده با مهر و محبت با كودك برخورد نكنند و رحم و شفقت در فضای خانواده جایی نداشته باشد، كودك هم نمی‌تواند رفتار مناسبی با دیگران و از جمله حیوانات داشته باشد.

در كنار این موضوع، خانواده حتماً باید از كودك بخواهد محبتش را نسبت به دیگران ابراز كند. با این كار آنها به صورت غیرمستقیم به كودك می‌آموزند فقط نباید محبت دریافت كند و به هر شیوه‌ای كه می‌تواند باید مهربانی‌اش را به دیگران و از جمله حیوانات نیز نشان دهد.

كودك را طرد نكنید

احسان. ك مانند همه بچه‌ها پدرش را خیلی دوست دارد؛ اما پدر هیچ وقت فرصتی برای او ندارد و به هر دلیل همیشه مشغول كار است. روزهای تعطیل هم بچه‌ها باید ساكت باشند تا پدر براحتی كارهایش را تمام كند و پس از آن هم وقت استراحتش می‌رسد. احسان دوست دارد یك بار با پدرش به پارك برود و با او بازی و صحبت كند، اما پدر تا جایی كه زورش می‌رسد فقط با بچه‌ها دعوا می‌كند و به اجبار از آنها می‌خواهد ساكت و آرام در اتاق‌شان بمانند.

با این توضیحات به نظر شما نباید از احسان انتظار داشته باشیم در برابر این همه زورگویی و خشونت، رفتاری متفاوت از خود نشان دهد و ناهنجاری رفتاری در اعمالش دیده شود؟

دكتر ناظمی بر این باور است كه این قبیل كودكان سعی می‌كنند رفتارهای تند والدین را در مقابل دیگران داشته باشند؛ اما اگر نسبت به دوستان‌شان زورگویی كنند، از طرف آنها هم طرد می‌شوند و حتی ممكن است كتك بخورند.

پدر و مادر هم كه حتماً رفتارهای قبلی را ادامه داده و كودك را تنبیه می‌كنند بنابراین حیوانات مظلوم و بی‌زبان ناچارند خشونت این بچه‌ها را تحمل كنند. البته این ناهنجاری رفتاری تا آنجا پیش می‌رود كه حتی ممكن است كودك از رنج و شكنجه حیوان لذت هم ببرد.

روح كودك را نیازاریم

همه والدین دوست دارند فرزندشان بهترین باشد؛ اما چطور می‌توان این بهترین‌ها را تربیت كرد؟ آیا پدر و مادر یا معلم‌ها می‌توانند این رفتارها را اصلاح كنند؟

دكتر ناظمی در پاسخ به این پرسش می‌گوید: رشد و پرورش ویژگی‌هایی مانند رحم و شفقت به معنای واقعی در ارتباطات گروهی و همكاری‌های متقابل شكل می‌گیرد و خانواده باید این شیوه زندگی را به كودك آموزش دهد. در واقع رشد و شكل‌گیری بعد عاطفی انسان‌ها در بستر مناسبی در فضای پر مهر خانوادگی ایجاد می‌شود و هیچ‌گاه نباید اهمیت آن‌ را نادیده گرفت.

همیشه انتظار می‌رود زمانی كه مادر كسالت دارد، كودك به دلیل روابط عاطفی موجود در خانواده با او همدردی كرده و تا حد توان مراقبش باشد یا وقتی نگرانی‌های پدر را می‌بیند، به این موضوع اهمیت دهد و آنچه از دستش برمی‌آید برای كمك به پدر انجام دهد؛ اما متأسفانه به دلیل این‌كه بیشتر خانواده‌ها برای هوشیار كردن بچه‌ها، اغلب ویژگی‌های منفی محیط بیرون را به كودك گوشزد می‌كنند، بتدریج روحیه آرامش و محبت در بچه‌ها ضعیف و كمرنگ می‌شود.

به گفته دكتر ناظمی ما باید كودكان را نسبت به خطرات موجود در جامعه نیز آگاه كنیم تا در حد نیاز محتاط باشند اما نباید در این كار چنان افراط شود كه حس دلسوزی و شفقت در آنها از بین برود و در مقابل تبدیل به فردی خشن و خودخواه شود.

خانواده‌ها باید بدانند وظیفه دارند محیطی را فراهم سازند كه كودك با اطمینان خاطر احساساتش را بیان كند و به این ترتیب بعد عاطفی‌اش پرورش یابد. چنین كودكانی هیچ‌گاه با بچه‌های كوچك‌تر از خود، حیوانات و اشیاء، رفتارهای تند و خشن نخواهند داشت.

در پایان ذكر این نكته هم لازم است كه گروهی از افراد ـ چه كوچك و چه بزرگ ـ دچار بیماری هستند و از آزار دیگران لذت می‌برند.

به همین دلیل هم ممكن است افراد دیگر یا حیوانات را آزار دهند. در مورد این گروه باید دقت بیشتری داشته باشیم و درمان آنها را تحت نظر متخصص پیگیری كنیم.

نیلوفر اسعدی‌بیگی - جام‌جم

يکشنبه 12/9/1391 - 1:57
کامپیوتر و اینترنت
جام جم آنلاین: بابا حیدر 70 ساله است و امروز حس می‌کند خیلی از زمانه عقب مانده است. اصلا نمی داند چگونه می‌شود از اینترنت استفاده کرد.او حتی یک خاموش و روشن‌کردن ساده کامپیوتر را هم بلد نیست.

 

وقتی کوچک‌ترین فرزندش ازدواج کرد، دستگاه کامپیوتر خود را نبرد و به پدر گفت لازمت می‌شود، اما کسی نیست به او یاد بدهد با این دستگاه چه كار کند.

او داروهای زیادی دارد که نمی‌داند برای چه هستند، گاهی مشکلاتی پیدا می‌کند که نیاز به راهنمایی پزشکی دارد. بابا حیدر برای خریدکردن مشکل دارد و راه‌حل امروزی خیلی از مسائل را نمی‌داند. مسائلی که اگر شماره تلفن‌های راهنمایی‌کننده و استفاده از اینترنت را می‌دانست برایش پیش نمی‌آمد.

سایت‌های مرجع زیادی وجود دارد که می‌توان با مراجعه به آنها اطلاعات اولیه و مورد نیاز را به دست آورد. امروزه خرید اینترنتی و تلفنی می‌تواند تا حد زیادی مشکلات سالمندان را برای خرید رفع کند.

اطلاعات تلفنی

پدربزرگ داروهایش را اشتباه مصرف کرده بود و داشت به حالت اغما می‌رفت. مادربزرگ، اول دستپاچه شده و بعد سری به دفتر تلفن‌ها زد تا شماره تلفن‌های ضروری را بیابد.

بعد با شماره 115 اورژانس تماس گرفت و در مورد وضعیت همسرش توضیح داد. آنها اطلاعات اولیه در مورد مراقبت‌های قبل از رسیدن اورژانس را به او گفتند و دقایقی بعد، نزدیک‌ترین آمبولانس برای رساندن او به بیمارستان بقیه امور را به عهده گرفت و جان پدربزرگ نجات پیدا کرد.

امروزه ارتباطات جای بسیاری از خدمات پیشین را گرفته‌ است و اگر کسی در این روزگار بخواهد راحت زندگی کند باید با تسهیلات ارتباطی آشنا شود.

شماره تلفن‌های اطلاع‌رسانی عمومی برای شناسایی داروها و عوارض آن و فوریت‌های امدادی وجود دارد که با دانستن آن تاحد زیادی مشکلات شخص را برطرف می‌کند. نمونه‌ای از این تلفن‌ها در ادامه می‌آید:

سالمند توانمند

مریم خانم، بانویی 70 ساله است که تـــا پیش از این که زمین بخورد هر روز ورزش می‌کرد و به سلامتی خود اهمیت زیادی می‌داد.

اما بعد از این که استخوان پایش شکست کم‌تحرک شد و بناچار ورزش را کنار گذاشت. کم‌کم اضافه وزن پیدا کرد و دیابت به سراغش آمد.

به چشمش صدمه خورد و به مراقبت نیاز پیدا کرد.او امروز غمگین و افسرده است و فکر می‌کند در زندگی فقط یک شخص دست و پاگیر است.

با افزایش سن، كمبودها باعث ناسازگاری فرد سالمند با شرایط جدید می‌شود که این امر به تدریج خوداتکایی و کیفیت زندگی سالمند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تطابق موفقیت‌آمیز با سالمندی به آموزش شیوه زندگی سالم در این دوران بستگی دارد.

آموزش سالمندی، مختص شخص سالمند نیست. خانواده نیز باید درخصوص نیازها و مسائل دوران سالمندی آموزش ببینند.

آموزش خود توانبخشی و معرفی شبکه‌های حمایتی به سالمند و روزآمد کردن اطلاعات کاربردی شخص سالمند از دیگر نیازهای این قشر است.

سلیمان حسینی، سالمند شصت و هفت ساله‌ای كه هیچ آشنایی با كامپیوتر نداشته است، می‌گوید: یكی از نوه‌هایم برایم از كاربرد‌های كامپیوتر و اینترنت گفت و مرا به استفاده از آن راغب كرد. این بود كه من از او به عنوان معلم خصوصی بــــهره بردم و به خوبی با این فنون آشنا شدم. اكنون می‌توانم از طریق اینترنت با فرزندانم كه فرسنگ‌ها از من دورند، ارتباط برقرار كنم و تصویرشان را ببینم. می‌توانم قبض‌هایم را بپردازم و كالاهای مورد نیازم را سفارش دهم.

می توانم مطالعه كنم و متن را درشت كنم تا بخوبی ببینم. می‌توانم نامه رد و بدل كنم. از وقتی این كار را آموخته‌ام همه چیز رنگ دیگری به خود گرفته است.

آموزش مهارت‌های تكمیلی و عملی، تجربه تسلط یافتن، در معرض الگو‌های ایفای نقش مثبت قرارگرفتن، سازگاری با از دست‌دادن‌ها و اندوه، ارائه آگاهی، اطمینان از توانایی انجام كارها و گسترش حمایت‌های اجتماعی سایر نیازهایی است كه در توانمندسازی سالمندان باید به آن توجه كرد.

ساختار اصلی توانمندی در سالمندان را میزان رضایت و حس كنترل تشكیل می‌دهد. از این‌رو اگر سالمندان درك خوبی از توانایی‌های خودمراقبتی، رضایت و بالندگی از یك عمر زندگی و حس داشتن مالكیت داشته باشند، حس توانمندی بیشتری خواهند داشت كه ارتقای كیفیت زندگی را در آنها در پی دارد.

زهره زیارتی

يکشنبه 12/9/1391 - 1:55
ایرانگردی
جام جم آنلاین: گل نرگس از جمله گل‌های پیازدار محسوب می‌شود و امكان رشد و تكثیرطبیعی آن تنها در نقاط خاصی با شرایط آب و هوایی ویژه وجود دارد؛ گلی كه در ایران به‌عنوان نرگس شیراز معروف و محبوب ایرانیان است. استان فارس یكی از معدود استان‌های كشور است كه این گل در برخی نقاط آن به‌صورت ارگانیك و در شرایط طبیعی رشد می‌كند.

طی سال‌های اخیر و با ارتقای دانش كشاورزی در استان فارس، كاشت و پرورش گل نرگس نیز به‌عنوان یكی از راه‌های كسب درآمد مد نظر بسیاری از مردم شهرستان‌های شیراز، كازرون و جهرم‌ قرار گرفته و هرساله اراضی بیشتری در قالب نرگس‌زار، به كشت این گیاه زیبا اختصاص می‌یابد.

شهرستان‌های كازرون و جهرم، دو شهرستان گرمسیری استان فارس است كه یكی در شرق و دیگری در جنوب شیراز واقع شده و به‌عنوان مراكز كاشت و پرورش گل نرگس، محسوب می‌شود. نرگس‌زارها علاوه بر ویژگی اقتصادی آن، مركزی برای جذب گردشگر در فصولی خاص از سال مد نظر قرار داشته و دارد.

مدیر جهاد كشاورزی شهرستان جهرم با اشاره به آغاز گل‌دهی گل نرگس از اوایل آبان‌ در این شهرستان، به ایسنا گفت: برداشت این گل همزمان با آغاز فصل گل‌دهی آغاز می‌شود.

جلال‌ بهجو با بیان این‌كه برداشت این گل معمولا تا اسفند ادامه خواهد داشت، از زیر كشت رفتن حدود 200 هكتار از اراضی و باغ‌های شهرستان جهرم خبر داد و گفت: معمولا از هر مترمربع، بین 200 تا 500 گرم گل‌نرگس برداشت می‌شود.

وی با یادآوری این‌كه فروش این گیاه در حجم عمده به‌صورت كیلویی است، گفت: قیمت هر كیلو گل نرگس به‌صورت میانگین 160 هزار ریال است.

بهجو، شیراز و تهران را مقاصد اصلی صادرات این گیاه خوشبو و زیبا عنوان كرد و گفت: پرورش گل و گیاه یكی از رشته‌های جذاب بخش كشاورزی محسوب می‌شود كه مورد حمایت ما نیز بوده است.

مدیر جهاد كشاورزی شهرستان جهرم خاطرنشان كرد: امكان كاشت این گل در باغ‌های نخل و مركبات، اقتصادی بودن، بازار مناسب و قیمت خوب و اشتغال‌زایی مناسب از جمله عوامل موثر در افزایش اقبال عمومی به كاشت و پرورش گل نرگس در این شهرستان است.

شنبه 11/9/1391 - 2:34
معرفی کتاب و بازی های آموزشی

خبرگزاری فارس: کتاب «اطلس غدیر و عاشورا» به همت پژوهشکده علوم و معارف حدیث تدوین و منتشر شد.

خبرگزاری فارس: کتاب «اطلس غدیر و عاشورا» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، کتاب اطلس غدیر و عاشورا به همت جمعی از پژوهشگران پژوهشکده علوم و معارف حدیث با استخراج مطالب از دانشنامه امیر مؤمنان (ع) و دانشنامه امام حسین (ع) تدوین شده است.

این پژوهشکده بخشی از کارهای پژوهشی خود را طی 10 سال گذشته به تجزیه و تحلیل زندگی‌نامه امام علی (ع) و امام حسین (ع) اختصاص داده است که ثمره آن چاپ و نشر دو مجموعه با عنوان دانشنامه امیر مومنان (ع) و دانشنامه امام حسین (ع) بوده است.

کتاب‌ اطلس غدیر و عاشورا جغرافیای تاریخی و وقایع دوران امیر مؤمنان (ع) و سیدالشهدا (ع) را شرح می‌دهد و مشتمل بر سه بخش کلی غدیرخم، خلافت امام علی (ع) و حادثه کربلاست.

نقشه‌های موجود در کتاب اطلس غدیر و عاشورا در فهم هر چه بهتر حوادث تاریخی نقش بسزایی دارد و مانند بازسازی صحنه حوادث برای تحلیل‌گران مسائل اجتماعی با اهمیت است.

به دلیل آنکه چاپ و نشر مستقل این نقشه‌ها به صورت مجزا از دو دانشنامه‌ برای پژوهشگران و زائران این سرزمین‌ها مفید است، بنابراین تصمیم گرفته شد تمام نقشه‌های دو دانشنامه همراه توضیحات اجمالی به صورت کتاب حاضر در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

بخش اول کتاب اطلس غدیر و عاشورا به مسیر حج پیامبر اکرم (ع) از مدینه (حجةالوداع و مسیر حج امیر مؤمنان (ع) از یمن)، تصاویری از منطقه غدیر خم، وضعیت کنونی مکان غدیر خم و موقعیت جغرافیایی غدیر خم می‌پردازد.

بخش دوم شامل هفت نقشه محدوده جهان اسلام در دوره خلافت امام علی (ع)، محل نبرد جمل و مسیر حرکت دو سپاه، محل نبرد صفین و مسیر حرکت دو سپاه، محل نبرد نهروان و مسیر حرکت دو سپاه، مسیر غارتگری‌های سرداران معاویه، نقشه سیاسی استان‌های حکومت اسلام در روزگار خلافت امام علی (ع) و نقشه سیاسی استان‌های مرکزی در روزگار خلافت امام علی (ع) است.

بخش سوم با عنوان حادثه کربلا دارای پنج نقشه تقریبی کوفه هنگام قیام امام حسین (ع)، خط سیر کاروان حسینی در منطقه مکه مکرمه، خط سیر کاروان حسینی از مدینه تا کربلا، منطقه کربلا هنگام قیام امام حسین (ع) و خط سیر کاروان حسینی در بازگشت به مدینه است.

کتاب اطلس غدیر و عاشورا توسط پژوهشکده علوم و معارف حدیث در 47 صفحه تهیه شده و به همت سازمان چاپ و نشر دارالحدیث با شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 3 هزار تومان منتشر شده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به نمایشگاه دائمی آثار دارالحدیث واقع در قم، میدان شهدا، خیابان معلم پلاک 125 مراجعه کنند.

شنبه 11/9/1391 - 2:32
شعر و قطعات ادبی

خبرگزاری فارس: محسن غلامحسینی، شاعر آیینی و برگزیده کنگره شعر عاشورایی سال 88، شعری با عنوان «هدیه مردمان ایران» درباره ضریح مطهر امام حسین سروده است.

خبرگزاری فارس: این هدیه مردمان ایران/ تقدیم تو باد ای حسین جان

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محسن غلامحسینی، شاعر آیینی و برگزیده کنگره شعر عاشورایی سال 88، شعری با عنوان «هدیه مردمان ایران» درباره ضریح مطهر امام حسین که در ایران ساخته شده سروده و در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است.

 

ای جلوه آفتاب و مهتاب

و ضریح شش گوشه ارباب

تا چهره خود به من نمودی

از سینه دل مرا ربودی

من غرق تماشای جمالت

شش گوشه ضریح خوش به حالت

 

 

چون رهسپر کرببلایی

بر خلق خدا قبله‌نمایی

بنگر تو سرشک حسرتم را

زین گریه ببین ارادتم را

بی‌تاب حسین شد وجودم

ای کاش که همره تو بودم

فخر و شرفت به عالمین است

چون سینه تو قبر حسین است

 

 

آغوش بگیر پیکرش را

بنگر شب جمعه مادرش را

نورت زده طعنه بر ستاره

ای مضجع جسم پاره پاره

نقشی ز گلان لاله داری

آیا خبر از سه‌ساله داری؟

از نقره، طلا، شکوفه داری

آیا خبری ز کوفه داری؟

در مستی و رقص و چنگ کوفی

خاکستر و طعن و سنگ کوفی

 

زینب به سری نظاره می‌کرد

دختر به پدر اشاره می‌کرد

آن سر به نوای حزن قرآن

 

 

 

شد یاور زینب و یتیمان

شش گوشه ضریح پاک و زیبا

ای راهی کربلای مولا

گر رأس بریده‌اش ندیدی

بینی تو هر آنچه را شنیدی

در لجه خون کنی نگاهش

همسایه توست قتلگاهش

بر درگه پاک تشنه کامی

از قول منم رسان سلامی

اینجا منم و نگاه و صد آه

شش گوشه ضریح خدا به همراه

این هدیه مردمان ایران

تقدیم تو باد ای حسین جان

 

چهارشنبه 8/9/1391 - 16:8
بیماری ها
جام جم آنلاین: متخصص علوم اعصاب‌شناختی گفت: اوتیسم یک واژه عمومی است که برای گروهی از اختلالات رشد مغز در نظر گرفته می‌شود. این بیماری با علایمی از قبیل نقص در تخیل، تعامل اجتماعی، برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی و با رفتارهای عجیب تکراری همراه است.

دکتر هاشم فرهنگ دوست گفت: عامل بروز بیماری اوتیسم یک علت مشخص و ثابت نیست نیاز به بررسی‌ها بسیاری دارد. طی پنج سال اخیر دانشمندان دریافته‌اند که اوتیسم با برخی تغییرات ژنی یا جهش‌های ژنتیکی همراه است. برخی از این تغییرات ژنی خود به تنهایی باعث ظهور اوتیسم می‌شوند اما در اکثر موارد ترکیبی از این جهش‌های ژنی در کنار عوامل محیطی بر مراحل رشد مغزی تاثیر گذاشته و خطر اوتیسم را افزایش می‌دهد.

وی افزود: در کنار پتانسیل ژنتیکی اوتیسم، برخی از عوامل و استرس‌های محیطی خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش می‌دهد.

عضو انجمن علمی گفتار درمانی با اشاره به عوامل مهمی که برای پیشگیری از ابتلا به اوتیسم باید در دوران قبل و بعد از فرزنددار شدن در نظر گرفت، تصریح كرد: عواملی از قبیل سن بالای والدین در هنگام لقاح و بیماری‌های مادر در طی دوران بارداری مانند دیابت، چاقی مفرط، فشار خون بالا و غیره باید قبل و بعد از تولد فرزند برای پیشگیری از بروز اوتیسم مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: البته باید خاطر نشان کرد که این عوامل به تنهایی منجر به بروز بیماری اوتیسم نمی‌شود بلکه در ترکیب با عوامل ژنتیکی خطر ابتلا را افزایش می‌دهند.

اوتیسم با طیف عظیمی از علایم مواجه است

عضو مدرسان دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به علایم بیماری اوتیسم، اظهارداشت: نقض در تعامل اجتماعی، برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی و تخیل به همراه رفتارهای عجیب تکراری از جمله علایم بارز این بیماری است.

متخصص علوم اعصاب‌شناختی با بیان اینکه اختلالات طیف اوتیسم ممکن است با نقایص هوشی، مشکلات حرکتی، نقص در توجه و اختلال در خواب و گوارش همراه باشد، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود اختلالات ذکر شده، برخی از مبتلایان به اوتیسم دارای توانمندی‌های ویژه‌ای از جمله مهارت بینایی، موسیقی، ریاضی و هنری هستند.

فرهنگ دوست افزود: ۲۵ درصد از مبتلایان به اوتیسم فاقد قدرت گفتارند اما می‌توانند یاد بگیرند که با استفاده از سایر روش‌ها با دیگران ارتباط برقرار کنند.

تشخیص به موقع کلید پیشگیری از اوتیسم در کودکان

وی ریشه اوتیسم را در مراحل آغازین رشد مغز دانست و تصریح كرد: علایم این بیماری در سن دو الی سه سالگی در کودکان بروز می‌کند، اما می‌توان گفت ریشه اوتیسم به مراحل آغازین رشد مغز باز می‌گردد.

تشخیص و درمان به موقع می‌تواند نتایج چشم‌گیری در بهبود روند رشد کودک داشته باشد. مداخلات درمانی زود هنگام و فشرده، مهارت‌های اجتماعی، ارتباط و یادگیری کودک اوتیستیک را به‌صورت چشم‌گیری بهبود می‌بخشد.

به گفته عضو مدرسان دانشگاه علوم پزشکی تهران، شناخت والدین از علایم اولیه اوتیسم و آشنایی با مراحل رشدی کودک می‌تواند در تشخیص به هنگام بیماری نقش بسزایی را داشته باشد.

وی یادآور شد: در صورتی که کودک تا شش ماهگی یا پس از آن لبخند نزد و یا خوشحالی خود را نشان نمی‌داد و یا اگر تا ۹ ماهگی به صداسازی، خنده و یا حالات چهره اطرافیان واکنش نشان نداد والدین باید کودک را به واسطه تیم توان‌بخشی مورد پیگیری و ارزیابی قرار دهند.

عضو انجمن علمی گفتار درمانی در پایان با بیان اینکه کودک از ماه سوم به بعد، کم‌کم خود را با این صداها سرگرم می‌کند و از این به بعد به اصطلاح «قان و قون» کردن کودک شروع می‌شود و از ماه ششم به بعد به گونه فزاینده‌ای صداها را تقلید و تکرار می‌کند، خاطر نشان کرد: اگر کودک تا ۱۲ ماهگی این عمل را انجام نداد و یا در هر سنی هر گونه پسرفت یا افت در گفتار و تعاملات اجتماعی را به دنبال داشت در معرض خطر ابتلا قرار دارد و باید مورد بررسی و پیشگیری قرار گیرد.(خبرگزاری دانا)

چهارشنبه 8/9/1391 - 16:5
اهل بیت

خبرگزاری فارس: گفته می‌شود یکی از زنان امام‌حسین (ع) که با کاروان اسرای کربلا بوده، به حلب که رسیده بچه‏اش سقط شده است و این همان «محسن بن حسین» علیه‌السلام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، مقام «محسن‌بن‌حسین«(ع) در مسجد النقطه واقع در حلب است که به محسن السقط شهرت یافته است. 

شیخ «کامل الغزی» در تاریخ خود از «ابن الفوطی» نقل می‌کند که سیف‌الدوله در خانه‌ای که در خارج از شهر داشت چندین دفعه ملاحظه کرد که نوری از مکان مشهد محسن پدیدار شد.

سپس به آن مکان رفت و دید که سنگی هست که بر روی آن نوشته شده: «این قبر محسن بن حسین بن علی بن ابی طالب است».

مقام «محسن‌بن‌حسین(ع) در مسجد النقطه در حلب که به محسن السقط معروف است

«یحیی بن ابی طی» (سال وفات 630 هجری) در تاریخ خود ذکر کرده که در زمان «غیاث الدین غازی بن صلاح الدین یوسف» دیوار شمالی مسجد فرو ریخت و دستور داد تا آن را بنا کنند. همچنین در زمان «یوسف بن عزیز محمد بن طاهر» دیواری از مسجد فرو ریخت که دستور بنای آن را داد.

همچنین وقتی پادشاه «برقوق بن الرضی» والی حلب دستور داد تا مشهد النقطه تعمیر شود و در آن یک مسئول و امام و موذن قرار داد. این‌ها اتفاقاتی بود که در گذشته برای این مسجد رخ داد اما اکنون نیز از این مسجد محافظت می شود.

گفته می شود که یکی از زنان امام حسین (ع) که با کاروان اسرای کربلا در این مکان بوده است، به این نقطه که رسیده، بچه‏اش سقط شده است و این همان محسن بن حسین علیه السلام است.

سه شنبه 7/9/1391 - 18:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته