• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4151روز قبل
بیماری ها
جام جم آنلاین: این‌كه بیماری ام.اس از چه زمانی به سیستم عصبی برخی انسان‌ها حمله‌ور شد مشخص نیست‌ اما مورخان رد پای آن‌ را در كتابی كه توسط دكتر ژان كروویلیه، استاد دانشكده پزشكی پاریس در قرن 19 به رشته تحریر درآمده است، پیدا كرده‌اند.

دكتر كروویلیه در این كتاب و در توصیف علائم بیماری ام.اس این گونه نوشته است: «بیمار دچار ضعف پیشرونده در دست و پاها، اسپاسم عضلانی و وجود اختلال در حس بینایی است.»

دكتر كروویلیه این بیماری را فلج بر اثر تحلیل و از بین رفتن رشته‌های خاكستری نخاع توصیف كرده است. بیماری‌ای كه این پزشك فرانسوی در مورد آن توضیح داد ظاهرا همان بیماری سیستم عصبی است كه امروزه ما آن را با نام ام.اس می‌شناسیم.

گفت‌وگو در زمینه بیماری ام.اس بهانه‌ای شد تا به سراغ دكتر افشین لطیفی صوفی، متخصص مغز و اعصاب برویم تا بگوید چرا برخی از مردم گرفتار این بیماری می‌شوند.

بیماری ‌ام.‌اس یا «مولتیپل اسكلروزیس» نوعی بیماری پیشرونده و مزمن با یك علت ناشناخته است كه با درگیر كردن سیستم ایمنی بدن، سبب تخریب سیستم اعصاب مركزی‌(مغز، نخاع و عصب بینایی) می‌شود.

میلین یك لایه پروتئینی موجود در سیستم عصبی بدن است‌ كه روی بسیاری از دندریت‌های بلند و آكسون‌ها تشكیل می‌شود و با تخریب آنها، انتقال پیام به اعصاب مركزی با اختلال مواجه خواهد شد‌ اما چه زمانی بیماری ام.اس خود را نشان می‌دهد؟

وقتی گلبول‌های سفید بدن اشتباهی به میلین‌ها به عنوان عامل بیگانه حمله می‌كنند، بیماری ام.اس شروع می‌شود و هر بار كه گلبول‌های سفید به رشته‌های اعصاب مربوط به یكی از اندام‌های بدن‌ حمله‌ور می‌شوند، آن اندام دچار مشكل می‌شود.

این حمله در بیماران مبتلا‌ به ام.اس خودش را به شكل تاری دید و مشكل در راه رفتن و سایر علائم نشان می‌دهد.

با این‌كه علت اصلی بروز این بیماری هنوز كشف نشده است، اما دلایل مختلفی برای شروع بیماری ام.اس می‌توان برشمرد كه هیچ‌ كدام‌شان صددرصد قطعیت پیدا نكرده و در هاله‌ای از ابهام قرار دارند‌ اما فاكتورهایی مانند ژنتیك، كمبود ویتامین D در كودكی، بروز برخی عفونت‌های ویروسی یا میكروبی در دوران خردسالی و برخی عوامل محیطی دیگر می‌توانند در بروز این بیماری موثر باشند. از نظر آماری در كمتر از 15 درصد موارد، ام.اس از راه ژنتیك و وراثت به فرد منتقل می‌شود.

فرضیه دیگری كه در مورد ابتلا فرد به بیماری ام.اس وجود دارد و هنوز به اثبات قطعی نرسیده، كمبود ویتامین D است. دیده شده بیشتر افرادی كه در بزرگسالی و كودكی به بیماری ام.اس مبتلا می‌شوند، از لحاظ تامین این ویتامین در مضیقه بوده‌اند.

وجود هوای سرد و به تبع آن بروز عفونت‌های ویروسی یكی دیگر از عواملی است كه به نظر می‌آید در ابتلای افراد به این بیماری نقش داشته باشد.

در بعضی از بیماران ام.اس مجموعه‌ای از آنتی‌بادی بر ضد بعضی عفونت‌های ویروسی مشاهده شده و همین مساله این شك را به‌وجود آورد كه ممكن است یكی از علل بروز بیماری ام.اس ابتلا‌ به همین عفونت‌های ویروسی در دوران كودكی باشد.

شیوع بیماری ام.اس در نقاط مختلف جهان یكسان نیست. به طوری كه هرچه رد پای این بیماری در قسمت‌های شمالی و معتدل و سرد جهان بیشتر دیده می‌شود، در نقاط گرمسیر كمتر به چشم می‌خورد.

علائم بالینی

ابتدای مطلب در توضیح علائم و تظاهرات بالینی بیماری ام.اس در مبتلایان، در وهله اول به تاری دید اشاره شد كه در 50 درصد از بیماران و معمولا به صورت یك طرفه به وجود می‌آید اما در بعضی افراد ممكن است علائم بیماری به شكل احساس ضعف در اندام‌ها، دست‌ و پاها، تاری دید، دو‌بینی، اختلال در راه رفتن، نبود تعادلی كه بیشتر از یك هفته تا ده روز طول بكشد، انحراف صورت و بی‌اختیاری ادرار خودش را نشان دهد.

در شروع بیماری و در بیشتر افراد ممكن است حمله‌ای‌(علائم بیماری) رخ دهد و خود به خود هم بهبود پیدا كند.

مشكل اینجاست كه بیشتر بیماران در دفعه‌های اول و دوم بروز حمله به پزشك مراجعه نمی‌كنند زیرا طی مدت دو هفته علائم بیماری فروكش می‌كند و فرد بر این باور است كه به دلیل ابتلا‌ به یك بیماری ویروسی، علائم حمله را تجربه كرده است.

در ضمن اگر تاری دید هم پیدا كنند، پس از دو هفته تا 20 روز خوب می‌شوند. بنابراین بیمار تنها پس از درگیری با حمله‌های متعدد بیماری به پزشك مراجعه می‌كند و به تدریج و با افزایش حمله‌ها، بهبودی بیمار نسبی شده و مقداری از علائم باقی می‌مانند كه همین مساله باعث بروز ناتوانی در فرد می‌شود.

در صورتی كه بیمار علائم بالینی‌اش را جدی نگیرد و به موقع برای درمان به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نكند، ضایعه‌هایی كه از حمله‌های مكرر باقی می‌مانند، سبب ناتوانی فرد طی ده تا پانزده سال بعد می‌شود.

خانم‌ها بیشتر در تیررس ابتلا به ام.اس هستند

شروع بیماری ام.اس در دوران جوانی و میانسالی بیشتر مشاهده می‌شود و زنان را بیش از مردان درگیر می‌كند زیرا ابتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی، لوپوس و رماتیسمی در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود و البته پای ژنتیك نیز در میان است، به همین دلیل زنان سه برابر بیشتر از مردان درگیر این بیماری می‌شوند.

بیماری ام.اس معمولا در افراد بین 20 تا 50 ساله خود را نشان می‌دهد. گرچه حتی در افراد بالای50 سال و حتی كودكان نیز دیده شده كه به آن ام.اس زودرس گفته می‌شود.

تغذیه

توصیه می‌شود مواد غذایی كه بیماران استفاده می‌كنند، حتما حاوی ویتامین D باشد. لبنیات كم‌چرب، میوه و سبزیجات تازه، مغزها و دانه‌های خوراكی و ماهی از جمله خوراكی‌هایی هستند كه ویتامین D در آنها موجود است.

ورزش

ورزش كردن از جمله مواردی است كه همه پزشكان انجام آن را به مردم توصیه می‌كنند. هر‌چند ورزش كردن فواید بسیاری را برای بیماران به همراه دارد، اما هر فردی بسته به نوع بیماری كه دارد، باید در انتخاب نوع ورزش دقت كند.

ورزش مناسب برای بیماران مبتلا به ام.اس ورزشی است كه مداوم اما كم باشد تا بیمار دچار خستگی نشود اما مهم‌ترین كاری كه این دسته از افراد می‌توانند انجام دهند، آب‌درمانی با آب خنك است زیرا استفاده از آب گرم باعث تشدید بیماری به صورت موقت می‌شود.

بارداری

همان‌طور كه گفته شد بخش اعظمی از بیماران مبتلا به ام.اس را خانم‌ها تشكیل می‌دهند كه برخی از آنها دوران بارداری را تجربه می‌كنند. به توصیه متخصصان مغز و اعصاب اگر خانم‌های مبتلا به م.اس فرزند دارند، بهتر است به بارداری مجدد فكر نكنند.

خانم مبتلا به ام.اس طی دوران بارداری و شیردهی قادر به تزریق اینترفرون به دلیل عوارض جانبی كه در پی دارد، نیست ولی اگر قصد بارداری داشت، منعی ندارد با این وجود توصیه می‌شود حتما زیر نظر متخصص باردار شود.

تشخیص بیماری

بیماری ام.اس از جمله بیماری‌هایی است كه تشخیص آن مستلزم دقت فراوانی است زیرا ممكن است در قالب بیماری‌های دیگری خود را نشان دهد.

بیشتر بیماران با تكرار حمله‌ها به پزشك عمومی مراجعه می‌كنند و پزشك نیز با ارزیابی و پرسیدن چند سوال به وجود بیماری ام.اس مشكوك می‌شود و فرد را به متخصص مغز و اعصاب ارجاع می‌دهد.

متخصص نیز با در نظر گرفتن نشانه‌های بیماری در مدت زمان خاص و انجام آزمایش به تشخیص قطعی می‌رسد.

* اولین راه تشخیص بیماری، معاینه بالینی بیمار است كه حداقل باید دو حمله را در طول شش‌ماه تجربه كرده باشد و دست‌كم یك هفته تا 10 روز علائم بالینی بیماری را مانند تاری دید یا دو‌ بینی داشته باشد.

حالا اگر بیماری ادعا كند كه برای مثال ده دقیقه تاری دید داشته است نمی‌توان آن را جزو حمله این بیماری محسوب كرد.

* دومین راه تشخیص انجام ام.آر.آی است. پس از حمله در مغز و نخاع تعدادی پلاك سفیدرنگ كه ناشی از تخریب غلاف اعصاب مغزی و نخاعی است به وجود می‌آید. تعداد این پلاك‌ها به اندازه و محل قرار گرفتن‌شان به پزشك در تشخیص بیماری كمك می‌كند.

* سومین راه انجام آزمایش‌های الكترودیاگنوستیك است. در این روش با استفاده از دستگاهی از اعصاب چشم، گوش و اعصاب محیطی نواری گرفته می‌شود. اگر بیمار به ام.اس مبتلا باشد، این آزمایش اختلال را نشان خواهد داد.

* چهارمین راه تشخیص بیماری ام.اس، گرفتن مایع نخاع یا انجام آزمایش ال.پی است.

* آخرین روش هم گرفتن تست‌های آزمایشگاهی است تا با استفاده از این روش برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های روماتیسمی، عفونت‌ها و امراض بدخیم- كه خود را به شكل بیماری ام.اس نشان می‌دهند ـ غربالگری می‌شوند.

تولید داروهای جدید ام.اس

هر سال با پیشرفت‌هایی كه در زمینه پزشكی صورت می‌گیرد، روش درمان بیماری‌ها نیز تغییر می‌كند و داروهای جدیدی وارد بازار دارویی می‌شود.

طی چند سال اخیر نیز داروهای جدیدی برای درمان ام.اس وارد بازار شده‌ كه در عین داشتن فواید برای بیمار عوارضی نیز به همراه دارد.

اكنون بیماری ام.اس به دو شكل درمان می‌شود؛ یكی درمان حاد مرحله بیماری ام.اس است كه معمولا به صورت تزریق یا پالس كورتون است كه با استفاده از این دارو بیمار به طور موقت از حمله‌ای كه به او دست داده رها می‌شود.

روش دوم استفاده از درمان نگهدارنده است. درمان رایجی كه اكنون بیش از 95 درصد از بیماران از آن استفاده می‌كنند، درمان با اینترفرون است كه با سه داروی مشخص به نام‌های آوانكس، بتافرون و ربیف انجام می‌شود. البته خوشبختانه بیشتر بیماران در زمان استفاده از این داروها پاسخ مثبت می‌دهند.

درمان‌های جدیدی به‌جز اینترفرون‌ها هستند كه در رده دوم و در بیمارانی استفاده می‌شود كه به درمان اینترفرون پاسخ مناسبی نداده یا با مشكلاتی مانند بالا رفتن آنزیم‌های كبدی، ریزش مو، علائم حساسیت‌های شدید پوستی و بروز اختلال در گلبول‌های سفید و قرمز مواجه شده‌اند.

این درمان‌ها از دسته آنتی‌بادی‌های مونوكولونال و بعضی از داروهای سیستم ایمنی هستند كه با توجه به این‌كه در برخی از موارد سبب بروز عوارض بسیار شدیدی به صورت پیدایش انواع بدخیمی‌ها، مستعد كردن بیمار به ابتلا به عفونت‌های شدید، به وجود آمدن اختلال شدید در عصب بینایی، بروز اختلالات قلبی و عروقی می‌شوند، بنابراین استفاده از چنین داروهایی در مراحل اولیه درمان به بیمار توصیه نمی‌شود اما جدیدترین و بهترین دارویی كه مجوز سازمان.اف.دی.ای یا سازمان دارو و غذای آمریكا و همچنین تائیدیه وزارت بهداشت و درمان را گرفته، داروی ناتالی زوماب است كه تاثیر بسیار خوبی در كنترل بیماری ام.اس دارد اما به دلیل عوارض زیادی كه ایجاد می‌كند، حتما باید تحت شرایط خاص و دقیقی به بیماران تزریق شود تا در صورت ایجاد عارضه بلافاصله درمان را شروع كرد.

دومین دارویی كه باز هم تائیدیه این دو سازمان را گرفته و تولید داخل بوده و در دسترس نیز هست، دارویی خوراكی است به نام فینگو لیمود كه در كاهش حملات ام.اس موثر است اما باز به دلیل ایجاد عوارض قلبی شدید به صورت افت شدید ضربان قلب و همچنین بروز اختلال شدید در عصب بینایی كمتر تجویز می‌شود مگر در مواردی كه بیمار به درمان با اینترفرون‌ها جواب ندهد، در این صورت از این دارو تحت نظر پزشك و در بیمارستان استفاده می‌شود.

داروهای جدیدتر دیگری نیز هستند كه به شكل خوراكی در بازار تولید شده و كم و بیش در ایران وجود دارند اما باز به دلیل ایجاد عوارض جانبی از این داروها به شكل پراكنده و در مراكز پژوهشی استفاده می‌شود.

اكنون گروه بسیار زیادی از داروهای جدید وجود دارند كه در دست بررسی هستند كه بیشتر اینها از دسته داروهای آنتی‌بادی مونوكولونال هستند.

نیلوفر قشقایی

جمعه 24/9/1391 - 2:23
اخلاق
چرا ما تا این حد بی‌تفاوت شده‌ایم؟ چرا فكر می‌كنیم كه همیشه مرگ برای همسایه است و برای ما تا آخر عمر حادثه‌ای اتفاق‌نمی‌افتد. افزون بر این، ما همیشه از مشكلاتی كه خودمان مسبب آن هستیم شكوه‌ می‌كنیم اما هیچ وقت آن طور كه باید درباره علت آنها فكر نمی‌كنیم. اگر خوب راجع به ریشه مشكلاتمان فكر كنیم، می‌بینیم این بی‌تفاوتی ماست ‌كه كار را به اینجا كشانده است.

 

بگذارید مثالی از حادثه‌ای كه چند روز پیش اتفاق افتاد و روز گذشته رئیس قوه قضاییه هم در خصوص آن اظهار نظر كرد و گفت‌ چنین اتفاقاتی در كشور اسلامی ما تكان‌دهنده است و مجازات عاملان آن در حكم محاربه، ‌یعنی اعدام است، حرف بزنیم.

همان حادثه زورگیری كه تنها تاثیری‌ كه روی ما گذاشت، این بود كه بلوتوث‌بازی‌هایمان را دوباره از سر بگیریم، انگار عادت شده هر از چند گاهی كه حادثه‌ای وحشتناك رخ می‌دهد، مردم به یاد تكنولو‍ژی‌های تلفن‌های همراهشان می‌افتند و می‌خواهند كارایی تلفن‌های خود را به نمایش بگذارند.

در آخرین بلوتوثی كه مردم از دیدن آن هیجان زده شدند، چهار پسر موتور سوار در خیابانی پر رفت و آمد، در كمال خونسردی قمه كشیده و به زور كیف مرد جوانی را از دستش گرفته وكتش را هم از تنش بیرون آوردند. بهتر است بگوییم در واقع آنها یك زورگیری تمام و كمال را به نمایش گذاشتند.

اگر فیلم را دیده باشید، حتما نگاه سرد عابران را هم دیده‌اید كه بی‌تفاوت از كنار حادثه عبور می‌كنند. شاید شما هم جزو همان افرادی هستید كه از نزدیك ماجرا را دیدند و ككشان هم نگزید. روی حرفمان با خودمان است كه تا به حال شاید شاهد حوادثی از این دست بوده‌ایم اما بی‌تفاوت از كنار آن گذشته‌ایم.

باور كنید، این بی‌تفاوتی ما از حركت آن زورگیران خطرناك‌تر و وحشتناك‌تر است.

ما با این كارمان فرهنگی را گسترش می‌دهیم كه مسبب خیلی از مشكلات ماست. شاید بگوییم ، مملكت پلیس و قاضی دارد.

درست است، حق با شماست، اما اگر با وجود آنها باز حوادثی مانند میدان كاج و پل مدیریت اتفاق می‌افتد، شك نكنیم كه بخشی از آن تقصیر خود ماست كه در برابر یكدیگر بی‌تفاوت شده‌ایم. شاید ماهیت ماجرا برایمان روشن نیست، اما قبول كنیم باید كمی به اطرافمان دقیق‌تر باشیم.

مهدی آیینی - جام‌جم

جمعه 24/9/1391 - 2:19
مصاحبه و گفتگو
خبرگزاری فارس: کاشی‌کار حرم حضرت عباس و امام حسین علیهما‌ السلام، «زیارت عاشورا» را موسیقی کاشی‌کاران حرم‌های مطهر می‌داند و می‌گوید: حقیقت آن است که ما در اینجا کار می‌کنیم اما دلمان در حرم یار است.

رضا مصطفایی از کاشی‌کاران حرم حضرت عباس و امام حسین علیهما‌السلام در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه فارس، اظهار داشت: کاری که ما انجام می‌دهیم فقط، کاشی‌کاری نیست بلکه یک کار روحی و روانی بسیار زیبایی است که وصف آن از عهده انسان خارج است. 

* برای 26 کشور جهان، کاشی‌کاری کرده‌ایم

وی تصریح کرد: ما تاکنون برای 26 کشور دنیا کار کاشی‌کاری را انجام داده‌ایم، همچنین کارهای بسیاری از اماکن مقدسه ایران و عراق بر عهده داشته‌ایم اما هیچ کاری، این حس و حال را به ما نداده است.

 

این کاشی‌کار حرم حضرت عباس و امام حسین علیهما‌السلام با بیان اینکه حس و حال این کار با دیگر کارها متفاوت است و در قالب گفتار نمی‌گنجد، اظهار داشت: بعضی اوقات که مشغول کار هستیم، ناخودآگاه، یک نفر می‌زند زیر گریه، حقیقت آن است که ما در اینجا کار می‌کنیم اما دلمان در حرم یار است. این کار، یک کار ملکوتی است.

وی ادامه داد: معمولا کارگران هنری هنگام انجام کار، موسیقی گوش می‌دهند اما موسیقی ما زیارت عاشورا است. ما همیشه زیارت عاشورا گوش می‌دهیم و همه افراد گروه، همیشه با وضو بر سر کار حاضر می‌شوند و تا اکنون سابقه نداشته است که فردی بدون وضو بیاید.

* شفای فرزند، به برکت عنایت حضرت عباس(ع) و امام حسین(ع)

مصطفایی به یکی از خاطرات جالبی که در طول کاشی‌کاری حرم حضرت عباس و امام حسین علیهماالسلام رخ داده بود اشاره کرد و به خبرگزاری فارس گفت: یکی از دوستانم که با ما همکاری می‌کرد، فرزندش بیماری مغزی داشت و پزشکان گفته بودند که ممکن است عمل جراحی وی موفقیت‌آمیز نباشد. همان روز که این موضوع را فهمید، فرزندش را در منزل گذاشت و به سر کار آمد، آن روز فقط گریه می‌کرد و می‌گفت: «از صاحب کار می‌خواهم فرزندم را شفا دهد»؛ حالت وی طوری بود که همه را منقلب کرد و ما نتوانستیم آن روز به کار خود ادامه دهیم.

وی افزود: پدر طفل آن روز را کلی گریه می‌کرد و می‌گفت: یا امام حسین، یا ابالفضل! می‌بینیم که شما ارمنی‌ها را شفا می‌دهید ما که شیعه هستیم نباید ببینیم که شما فرزند ما را نیز شفا می‌دهی؟! این پدر یک هفته بعد وقتی فرزند خود را برد بیمارستان، آثار بیماری به طور کلی از بین رفته بود و فرزندش شفا گرفته بود.

 

* هر روز حس می‌کنم به حرم آقا سیدالشهداء(ع) می‌روم

این کاشی‌کار حرم حضرت عباس و امام حسین علیهما‌ السلام در پاسخ به این سؤال که کاشی‌کاری این اماکن متبرکه چه تاثیری در زندگیشان داشته است، تصریح کرد: از زمانی که این کار را شروع کرده‌ایم، زندگی ما دگرگون شده است و آن هم نه تنها به لحاظ مالی، بلکه جهت‌گیری ما به طور کلی در زندگی تغییر یافته و شاهد معنویت خاصی هستیم. وقتی هر روز سر کار می‌روم حس می‌کنم که به حرم آقا سیدالشهداء(ع) می‌روم و همه گروه، شدیداً احساس نزدیکی به این بزرگواران را در خود حس می‌کنند.

 

* گر انتخاب جنت و کویت به من دهند/ کوی تو را به عالم امکان نمی‌دهم

وی اظهار داشت: روزی یکی از دوستان روحانی برای بازدید از کار آمده بود و به ما گفت اگر حاجتی از خداوند بخواهید چیست؟ من پاسخ دادم: هیچ حاجتی ندارم، دوباره سؤال کرد که آیا مثلا آرزو نمی‌کنید که جایی در بهشت داشته باشید. من گفتم: بهشت بی امام حسین(ع) نمی‌خواهیم. حرف دل ما این است: 

مهر تو را به عالم امکان نمی‌دهم / این گنج پر بهاست، ارزان نمی‌دهم

گر انتخاب جنت و کویت به من دهند / کوی تو را به عالم امکان نمی‌دهم

 

مصطفایی در پایان خاطرنشان کرد: آرزویم این است: «اللهم اجعلنی وجیها بالحسین(ع) فی‌الدنیا و الاخرة»؛ امیدوارم خداوند این حاجت را برآورده کند و امام حسین(ع) نیز واسطه شوند و ما به واسطه ایشان، در دنیا و آخرت وجیه و آبرومند شویم.

جمعه 24/9/1391 - 2:15
کامپیوتر و اینترنت
جام جم آنلاین: در خلال كنفرانس بین‌المللی امنیت سایبری كه شركت‌كنندگانی از سراسر جهان در آن حضور داشتند، فهرستی از 10 حمله بزرگ‌ سایبری تا به امروز منتشر شد. بیشترین نگرانی مطرح‌شده در این كنفرانس مربوط به شمار فزاینده حملات سایبری به شركت‌های دفاعی و شیمیایی بود؛ به گونه‌ای كه این شركت‌ها از حملات مداوم و پی در پی سایبری مستاصل شده‌اند.

از نظر كارشناسان این كنفرانس بزرگ‌ترین وقایع مرتبط با امنیت سایبری در سال‌های گذشته به این شرح بوده است.

پسر مافیا

مایكل كالك پس از حمله با نام مستعار مافیابوی به سایت یاهو و از كار انداختن آن در سال 2000 - یعنی زمانی كه یاهو یكی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین موتورهای جستجوی اینترنت بود - مشهور شد. مایكل در آن زمان تنها 15 سال داشت.

در این حمله علاوه بر یاهو كمپانی‌های دیگری همچون آمازون، سی.‌ان.‌ان و ebay هم مورد حمله قرار گرفتند. طبق اظهارات متخصصان صنعتی، كل خسارت ناشی از این حمله حدود 1.2 میلیارد دلار برآورد شد. به دلیل سن كم مایكل، او تنها به هشت ماه حبس باز و محدودیت استفاده از اینترنت محكوم شد.

باران تیتان

باران تیتان، نامی است كه توسط اف‌بی‌آی به یكسری حملات كه هدف آن ضربه‌زدن به ناسا و لاكهید مارتین و در كل امنیت نظامی آمریكا به‌عنوان بزرگ‌ترین سازنده تسلیحات جهان بوده، داده شده است.

این حمله توسط شاون كارپنتر یكی از كارمندان لابراتوارهای ملی ساندیا در سال 2004 كشف شد. تصور می‌شد در این حمله بسیاری از اهداف نظامی دیگر هم مورد حمله قرار گرفته باشد.

همچنین علاوه بر لو رفتن اطلاعات بسیار حساس، سیستم‌ها تبدیل به ماشین‌های زامبی می‌شدند كه هك كردن آنها در آینده بسیار راحت‌تر می‌شد. باران تیتان یكی از بزرگ‌ترین حملات سایبری تاریخ است كه احتمالا توسط هكرهای چینی انجام گرفت.

كرم موریس

رابرت تاپان موریس، اولین شخصی است كه خالق یك كرم اینترنتی نام گرفت؛ هرچند او ادعا داشت این كرم را به​شكلی كاملا تصادفی خلق كرده است. تاپان موریس این كرم را زمانی كه در تلاش برای پیدا كردن اندازه و وسعت اینترنت بود، خلق كرد.

كرم موریس در حقیقت برنامه‌ای بود كه بسرعت در گستره‌ای بسیار وسیع از اینترنت انتشار یافت و باعث وارد آمدن خسارات قابل توجهی از جمله غیرقابل استفاده شدن بیش از 6000 كامپیوتر پس از آلوده‌شدن به این كرم شد.

او اولین فردی است كه به جرم تخلف رایانه‌ای و استفاده غیرقانونی از كامپیوتر در سال 1986 مورد پیگرد قانونی قرار گرفت و به سه سال حبس تعلیقی محكوم شد.

اپسیلون

هك اپسیلون یكی از بدترین مصادیق نقض داده در تاریخ شركت اپسیلون بود كه هزینه‌ای معادل 4 میلیارد دلار در پی داشت.

این شركت در زمینه بازاریابی و بازاریابی از طریق پست الكترونیك فعال است و برخی مشتریانش سازمان‌های بزرگی هستند؛ به‌گونه‌ای كه هفت عدد از آنها در فهرست صد شركت موفق موسسه فورچون و در میان ده تای اول هستند.

این شركت سالانه بیش از 40 میلیارد ایمیل بین بیش از 2500 شركت رد و بدل می‌كند. میزان صدمات واقعی وارد آمده زمانی آشكارتر می‌شود كه بدانیم تعداد آدرس‌های در دسترس این شركت 250 میلیون نشانی پست الكترونیكی است.

شبكه پلی استیشن سونی

اوایل سال 2011 خبری مبنی بر سرقت شناسه كاربری و كلمه عبور بیش از 77 میلیون كاربر پلی استیشن سونی منتشر شد.

در پی این خبر، حمله دیگری به شبكه سونی انجام گرفت و طی آن، جزئیات كارت‌های اعتباری و نشانی كاربران به صورت آنلاین در اینترنت انتشار یافت.

تصور می‌شود این حمله توسط گروهی موسوم به LulzSec انجام شده است. این حمله یكی از هزینه برترین حملات سایبری است كه بالغ بر یك میلیارد دلار هزینه به شركت سونی تحمیل كرد.

ویروس مای‌دوم

در ژانویه 2004 و به‌محض ورود این ویروس مشخص شد در میان گزارش‌های مربوط صدمات ویروس‌ها، این ویروس بیشترین صدمات را وارد كرده است؛ یعنی هزینه‌ای بالغ بر 39 میلیارد دلار.

این ویروس بر سیستم عامل ویندوز مایكروسافت صدمه‌زده و بیشترین سرعت انتشار یك ویروس را به‌خود اختصاص داده است.

سال 2009 هم با فعال‌شدن مجدد این ویروس كشورهایی همچون كره جنوبی و آمریكا بیشترین خسارات را متحمل شدند.

اطلاع دقیقی از سازندگان این ویروس در دست نیست، اما اولین ایمیلی كه حاوی این ویروس بود، از كشور روسیه نشات گرفته است.

بمب اصلی منطقی

سازمان سیا با استفاده از بمب منطقی اثرات خطرناكی در سال 1982 به‌وجود آورد. بمب منطقی بخشی از یك كد بود كه می‌توانست عملكرد یك سیستم را به‌طور كامل تغییر دهد.

آمریكا در سال 1982 بدون شلیك حتی یك موشك یا استفاده از هر گونه مواد منفجره توانست خط لوله انتقال گاز سیبری در شوروی سابق را منفجر كند.

به گفته یك متخصص، این تنها انفجار غیر هسته‌ای و آتش‌بازی است كه از فضا قابل رؤیت بود.

گزارش‌هایی مبنی بر این كه این اتفاق یك شوخی فریب‌دهنده و اغراق‌آمیز از سوی آمریكاست هم در آن زمان منتشر شد، اما این ایده كه حملات سایبری می‌توانند به این طریق مورد استفاده قرار گیرند، جهان اینترنت و حملات سایبری را برای همیشه تغییر داد.

آدریان لامو

آدریان لامو پس از انجام دادن چند فعالیت در زمینه سایبری و هك كردن شبكه‌های معروفی مانند مایكروسافت و نیویورك تایمز، خود را به‌عنوان یكی از مشهورترین هكرهای تاریخ معرفی كرد.

آنچه لامو را از دیگر هكرها متمایز ساخته، این بود كه او از روی سوءنیت و بداندیشی این كار را نمی‌كرد بلكه قصد او از حمله به این شبكه‌ها این بود كه نقاط ضعف موجود در آنها را پیدا كرده و به مالكان شبكه‌ها گزارش می‌داد تا علاوه بر ارتقا و بهبود امنیت شبكه‌شان نسبت به نقاط آسیب‌پذیر آن آگاهی پیدا كنند.

پس از آن كه مشخص شد لامو از كامپیوتر شخصی‌اش برای این حملات استفاده نكرده و در عوض با حضور در مكان‌های عمومی مانند كافی‌نت‌ها و كتابخانه‌های عمومی دست به این حملات زده، به او لقب هكر بی‌خانمان داده شد.

اسون جاشان

 

سال 2004 جاشان هجده ساله، كرم بدنام ساسر را منتشر كرد. این كرم كامپیوتری ده‌ها میلیون كامپیوتر را در سرتاسر جهان آلوده ساخت.

گزارش‌ها حاكی از آن بود كه 70 درصد كامپیوترها و سیستم‌های آلوده جهان در نیمه اول سال 2004 به این كرم مبتلا هستند.

بیشترین سطح صدمات این كرم زمانی بود كه سیستم‌های كامپیوتری خطوط هوایی دلتا به این كرم آلوده و غیرفعال شدند و در نتیجه بسیاری از پروازها لغو شد.

حمله به گرجستان

 

حملات سایبری 2008 به گرجستان درست همزمان با تهاجم قشون نظامی روسیه به گرجستان در آگوست 2008 توسط دو گروه مختلف و جداگانه انجام شد.

در این حملات رایانه‌های سازمانی گرجستان مورد حمله قرار گرفتند. حمله به‌گونه‌ای بود كه هر شهروند با دانلودكردن نرم‌افزاری سبك به شكل آگاهانه یا تعمدی باعث ایجاد ترافیك روی سایت‌های دولتی می‌شد.

پنج شنبه 23/9/1391 - 3:26
کامپیوتر و اینترنت
سال‌ها قبل از این‌كه رایانه‌ها به یكدیگر بپیوندند، موضوع امنیت در ابعاد بسیار محدودی مطرح بود، اما با ظهور شبكه‌های كامپیوتری، مشكلات امنیتی و اختلالات ارتباطی آنچنان گسترش یافت كه تقریبا هیچ شبكه‌ای بدون حضور عوامل تضمین‌كننده امنیت، قابل اعتماد و استفاده نیست.

ویروس‌ها و بدافزارهای رایانه‌ای نیز ابعاد شبكه‌ای به خود گرفته و هر روز پیچیده‌تر و سرسخت‌تر می‌شود. بر همین اساس و در خصوص حملات سایبری اخیر به شبكه‌های كامپیوتری ایرانی، گفت‌وگویی با محسن مهدوی‌فر از كارشناسان و مدرسان امنیت شبكه و برنامه‌نویسی انجام داده‌ایم كه توجه شما را به آن جلب می‌كنیم.

وقتی صحبت از امنیت شبكه‌های رایانه‌ای می‌كنیم، در حقیقت داریم چه نكاتی را مدنظر قرار می‌دهیم؟

طبق استاندارد‌های بین‌المللی، یكی از ابتدایی‌ترین اصول برقراری امنیت در شبكه‌های كامپیوتری، برقراری امنیت فیزیكی است و در مرحله بعدی امنیت با استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزارهای امنیتی در شبكه مطرح می‌شود. باید به این مساله نیز توجه داشت كه در گذشته امنیت تنها در داشتن یك دیواره آتشین خلاصه می‌شد؛ در حالی كه امروزه امنیت باچند لایه‌كردن محافظ‌ها محقق می‌شود. نكته مهم دیگری كه امروزه برای برقراری امنیت حائز اهمیت است، بالا بردن آگاهی كاربران شبكه است كه یكی از مهم‌ترین موارد برقراری امنیت در شبكه‌های كامپیوتری است. رمزنگاری اطلاعات حساس و استفاده از سیستم‌های حسابرسی و بررسی روزانه گزارش‌های امنیتی و تحلیل آنها نیز از دیگر موارد است كه مدیران شبكه و مسئولان امنیتی باید به آن توجه كنند.

هزینه امنیت شبكه چطور باید برآورد شود تا توجیه اقتصادی نیز داشته باشد؟

هزینه امنیت در شبكه با نوع داده‌ها و اهمیت آنها رابطه مستقیم دارد؛ زمانی كه داده‌ها خیلی مهم نیست. طبیعتا هزینه برقراری امنیت در سطح بسیار بالا توجیه اقتصادی ندارد. در این مورد می‌توان مثال سارق و كیف را زد كه تقدیم‌كردن كیف به سارق در حالتی كه مبلغ قابل‌توجهی در كیف‌تان نیست، طبیعتا نسبت به درگیری و مقابله با آن به صرفه‌تر است.

متاسفانه در حال حاضر یكی از مشكلاتی كه همواره مسئولان شبكه‌های رایانه‌ای با آن مواجه هستند، هزینه بالایی است كه برقراری امنیت در شبكه‌ها به شركت‌ها و سازمان‌ها تحمیل می‌كند، به همین دلیل نیز معمولا امنیت در شبكه‌ها به صورت جدی و استاندارد پیاده‌سازی نمی‌شود. زمانی كه شما با برقراری امنیت در سطح بالا، امنیت داده‌های مهم‌تان را تضمین می‌كنید، هزینه‌های فوق كاملا به صرفه جلوه می‌كند. پس توجیه اقتصادی هزینه امنیت شبكه به نوع داده‌ها و اهمیت آنها بستگی دارد كه هر سازمان یا شركت با توجه به آنها هزینه‌ها را برآورد می‌كند كه هر چه داده‌ها امنیت بالاتری داشته باشد، برقراری امنیت، هزینه‌بر‌تر است.

با توجه به سابقه شما در بحث‌های امنیت شبكه، عمده مشكلات كاربران و سازمان‌های ایرانی را از این نظر چه می‌بینید؟

مهم‌ترین مشكل سازمان‌ها در ایران نبود آگاهی كافی مسوولان شبكه‌ها و كاربران در مورد اهمیت امنیت و تهدیدهایی است كه آنها را هدف گرفته‌اند. بی‌توجهی به امنیت در شبكه، نداشتن اطلاعات كافی، صرفه‌جویی در هزینه‌كردن برای برقراری امنیت در یك شبكه و در نهایت به‌روز نبودن اطلاعات از مشكلات عمده شبكه‌های ایرانی است. در ضمن پیكره‌بندی نادرست سرورها و پیاده‌سازی سرویس‌ها با تنظیمات پیش‌فرض به دلیل نداشتن دانش از مشكلات عمده‌ای است كه در شبكه‌های رایانه‌ای دیده می‌شود.

ویروس‌های شبكه‌ای جدید چه تفاوتی با ویروس‌های قبلی دارد؟

تفاوت‌ها بسیار پیچیده و تخصصی شده و با وجود برخی تشابهات در ساختار ویروس‌ها و با توجه به تغییر نرم‌افزار و سخت‌افزارهای شبكه، این نوع بدافزارها نیز در سطح برنامه‌نویسی بسیار پیچیده‌تر ‌شده ‌است. تا حدی كه برخی از آنها كه به زبان‌های برنامه‌نویسی معمول مانند C نوشته شده است نیز قابل رمزگشایی نیست.

چطور می‌شود رمزگشایی یك كد نرم‌افزاری به زبان ساده C تا این حد دشوار باشد؟

برنامه‌هایی كه با زبان C و C++ تفسیر می‌شوند، نمی‌تواند به كد اصلی برگردانده شود و این یك انتقال یكسویه است. این مسأله باعث سردرگمی تحلیلگران در یافتن زبان اصلی و برنامه مبدا این كدها می‌شود. تقریباً همیشه این كار تا این حد دشوار نیست، چراكه بیشتر برنامه‌نویسان از یك زبان و مفسر معمول به این منظور استفاده می‌كنند و هركدام نشان خاصی از خود در كد به جا می‌گذارند كه مانند یك اثر انگشت عمل می‌كند. این در حالی است كه كد ویروس‌های جدید مانند دوكو و فلیم هیچ نشان بارزی از این دست نداشتند و عملا قابل بازخوانی نبودند.

آیا ویروسی مانند «دوكو» ارتباطی به استاكس‌نت دارد؟

تحقیق و بررسی‌ها نشان می‌دهد كدنویسی ویروس دوكو، بسیار ساختارمند و قابل گسترش است و این نیز آشكار شده كه ارتباط دوكو به استاكس‌نت كاملاً مردود است. روی هم رفته با این كه هردوی اینها در سطحی مشابه و بسیار پیچیده هستند، تجزیه و تحلیل درباره كد دوكو روشن می‌سازد كه دوكو و استاكس‌نت بسیار متفاوت بوده و توسط دو تیم جدا طراحی شده‌اند.

ویروس فلیم نیز این‌گونه است؟ آیا قدرت این ویروس شبكه‌ای واقعا مخرب است؟

یكی از متخصصان آنتی ویروس به نام الكساندر گوستف، فلیم (Flame) را این‌گونه توصیف می‌كند: «بی‌گمان فلیم را می‌توان یكی از پیچیده‌ترین تهدیدهایی دانست كه جهان رایانه‌ها تا به امروز به خود دیده است. این نرم‌افزار خرابكارانه دیدگاه نوینی از جنگ سایبری و جاسوسی كامپیوتری را پیش روی ما می‌گذارد» و این خود گویای قدرت این نرم‌افزار است.

آیا برای مبارزه با این ویروس‌ها اقدامات بین‌المللی نیز می‌شود؟

قطعا باید وجود داشته باشد. در همین خصوص آن‌طور كه در اخبار آمده بود، كارشناسان یك تیم تحقیقاتی با كاوش‌هایی كه از سوی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) ترتیب داده شده بود، توانستند بدافزار فلیم را رمزگشایی كنند. این برنامه خرابكارانه به طور ویژه برای شنود كامپیوتری پدید آمده و توانایی دزدیدن داده‌های باارزشی از این دست را دارد. داده‌های نشان داده شده روی صفحه‌نمایش كامپیوتر هدف، داشته‌های روی سیستم‌ها، فایل‌های ذخیره‌شده، گزارش تماس‌ها و حتی صدای گفت‌وگوهای پیرامون رایانه از راه روشن‌كردن میكروفن آن از جمله اطلاعاتی است كه فلیم توانایی دزدیدن آنها را دارد.

آیا این برنامه‌ها را می‌توان مانند سلاح خطرناك دانست؟

شاید هم بیشتر. پیچیدگی و كاركرد این برنامه‌های شنود، از تمام جنگ‌افزارهای سایبری كه تا به امروز شناخته شده، پا فراتر گذاشته و این عملا یك ابزار جنگی است. بر اساس اطلاعاتی كه درباره این بدافزار منتشر شد، گفته شده كه ساختار آن به گونه‌ای است كه گمان می‌رود ردیابی آن، كاری نشدنی باشد. بیشتر بدافزارهای شناخته شده، ساختاری كوچك و پنهان داشتند، ولی بزرگی فلیم به این بدافزار امكان می‌دهد كه بخوبی پنهان شده و شناسایی نشده بماند. فلیم با بهره‌گیری از روش‌های كارشناسانه پیشرفته‌ای كه پیشتر تنها در بدافزار استاكس‌نت به كار رفته بود، كامپیوترهای هدف را آلوده می‌كند.

سعید نوری‌آزاد - جام‌جم

پنج شنبه 23/9/1391 - 3:25
آشپزی و شیرینی پزی
سوپ سفید یا سوپ جو، از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین سوپ‌هاست. این سوپ‌ها معمولا سوپ‌های مجلسی، غلیظ و به اصطلاح پروپیمان هستند. سوپ سفید هم از این قاعده مستثنا نیست. این خوراك می‌تواند به همراه نان به عنوان یك غذای اصلی مقوی و لذیذ سرو ‌شود.

سوپ سفید

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
  •  جو پرك: 100 گرم، خیسانده
  •  هویج متوسط: یك عدد، رنده‌ شده
  •  كتف مرغ: 4 تا 6 عدد، آبپز
  •  آب مرغ: 3 پیمانه
  •  كره: 60 گرم
  •  آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری
  •  شیر: نیم لیتر
  •  خامه: 100 میلی‌لیتر
  •  جعفری ساطوری: یك قاشق غذاخوری
  •  نمك و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1- جو را آبكش كرده و همراه یك لیتر آب‌جوش روی شعله ملایم 10 دقیقه بپزید. هویج و آب مرغ را اضافه كرده و پخت سوپ را 20 دقیقه دیگر ادامه دهید تا هویج نرم شود.

2- كره را روی شعله متوسط در یك قابلمه كوچك آب كنید. هنگامی كه كره شفاف شد، آرد را اضافه كرده و مخلوط كنید. پس از یك دقیقه شیر را اضافه كرده و دائم هم بزنید تا غلیظ شده و سس آماده شود.

3- گوشت مرغ را از استخوان جدا كرده و همراه سس سفید به سوپ اضافه كنید. اگر غلظت سوپ زیاد بود، كمی آب‌جوش اضافه كنید. نمك و فلفل سوپ را اندازه كرده و خامه را اضافه كنید. یكی، دو دقیقه قبل از سرو جعفری را اضافه كنید تا نپزد و رنگش عوض نشود.

نکات آشپزی:

1 - به جای آب مرغ از آب گوشت یا سبزیجات هم می‌توانید استفاده كنید.

2 - به جای شیر، سس را با آب مرغ یا گوشت می‌توانید تهیه كنید، طعم سوپ متفاوت می‌شود و اسمش دیگر سوپ سفید نیست.

3 -  جو پرك را زیاد نپزید چون در سوپ له می‌‌شود.

4 - اگر كمی پیاز را تفت داده و اول كار به سوپ اضافه كنید، سوپ پرمایه‌تر می‌شود.

مجله آشپزی ایده آل

پنج شنبه 23/9/1391 - 3:24
اطلاعات دارویی و پزشکی
جام جم آنلاین: روزی نیست كه در مورد یكی از نزدیكان و آشنایان خبر ابتلا به سرطان پستان یا پیدا شدن توده‌ای در پستان را نشنویم. البته مهم‌ترین علت این اخبار پیشرفت روش‌های تشخیصی، در دسترس‌ بودن این روش‌ها و همین‌طور بالا رفتن سطح اطلاعات عمومی است.

در كنار این موارد باید دانست به هر حال سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان پس از سرطان ریه است و در 50 سال اخیر شیوع آن بشدت افزایش یافته است، به طوری كه از هر هفت زن یكی در طول زندگی‌اش دچار سرطان سینه می‌شود.

اما علت این افزایش چیست؟ مسلما مهم‌ترین عامل این مساله كشف روش‌های معاینه پستان و كشف روش بررسی رادیولوژی پستان با ماموگرافی است، اما علل دیگری هم در بروز این بیماری نقش دارند.

از مهم‌ترین عوامل موثر در پیدا شدن بیماری ارث است. وجود بیماری در مادر، خواهر و مادربزرگ (بستگان درجه یك)، خاله و عمه (بستگان درجه 2) و حتی در بستگان دورتری مثل دختر خاله و دختر عمه علامت خطر مهمی است كه باید به آن توجه كرد. به طوری كه توصیه می‌شود كسانی كه یكی از بستگانشان بخصوص بستگان درجه یك دچار این بیماری شده باشند باید 10 سال زودتر از سن فرد مبتلا، اقدام به معاینات و بررسی‌های دوره‌ای كنند، مثلا اگر فرد بیمار در 40 سالگی دچار سرطان پستان شده، وابستگان مونث وی از 30 سالگی اقدام به بررسی كنند.

از دیگر عواملی كه در بروز بیماری نقش دارد، رژیم غذایی و بخصوص افزایش چربی‌های بدن و چاقی است. مصرف هورمون‌ها هم در افزایش احتمال سرطان پستان نقش كوچكی دارد. بویژه در زنانی كه سال‌های طولانی و به صورت مداوم از قرص‌های جلوگیری استفاده می‌كرده‌اند این خطر بیشتر است، اما با قطع قرص، پس از چند سال این اثر مخرب كاهش می‌یابد. نكته جالب این كه بارداری از عوامل كاهنده احتمال سرطان پستان است.

اما علائم خطر چیست؟ مهم‌ترین علامت، احساس وجود توده‌ای در پستان است بخصوص توده‌ای كه قوام سفت و سنگی داشته باشد و با لمس براحتی حركت نكند و همچنین شایع‌ترین محل این توده در ناحیه فوقانی خارجی پستان است. سرطان‌های پستان بندرت دردناك است و درد از علائم این سرطان نیست.

از علائم مهم دیگر تغییرات پوست سینه به صورت چین‌خوردگی و شبكه شبكه شدن پوست سینه مثل پوست پرتقال است. از علائم مهم دیگر فرورفتن نوك پستان به سمت داخل است.

هرچند در بیشتر موارد ترشحات نوك پستان علامت بیماری خوش‌خیم پستان است، ولی ترشحات نوك پستان هم می‌توانند از علائم خطر باشد، بخصوص اگر ترشحات خونی باشد. هرچه سن بالاتر باشد احتمال این‌كه توده پستانی بدخیم باشد بیشتر است.

خوشبختانه ماموگرافی روش تشخیصی بی‌ضرری است كه به كشف بیماری كمك می‌كند و برخلاف تصور عمومی میزان اشعه‌ای كه از این روش به بدن می‌رسد، زیاد نیست و در هر سنی قابل استفاده است.

مهم‌تر از ماموگرافی معاینه ماهانه پستان توسط خود فرد و معاینه سالانه توسط پزشك ماهر در معاینه است كه بسیار كمك‌كننده محسوب می‌شود.

دكتر ثریا عالمی - جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان

چهارشنبه 22/9/1391 - 2:18
ایرانگردی
جام جم آنلاین: شمال غرب ایران و كوه‌های برافراشته و طبیعت زیبای آن در كنار تاریخ پرشكوه این منطقه خود به تنهایی می‌تواند مقصدی ایده‌آل برای این جستجوگران باشد.‌

سردشت یكی از شهرهای جنوب آذربایجان غربی است كه در كنار مرز عراق قرار دارد. مردم سردشت به زبان كردی سورانی صحبت می‌كنند. برای رفتن به سردشت می‌توان از مسیرهای مهاباد، پیرانشهر و بانه استفاده كرد.

سردشت به لحاظ كوهستانی بودن و داشتن آب و هوای معتدل، شهری خوش آب و هوا و سرسبز همچون شهرهای شمالی ایران دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است.

جنگل‌ها و دشت‌های سرسبز، چشمه‌های پرآب و كانی‌های معدنی با خاصیت درمانی و باغات و درختان میوه ازجمله باغات انگور سیاه منطقه آلان، از شهرت بسیاری برخوردار است.

مسافران و گردشگران بسیاری برای دیدن تابلوهای زیبای آفریدگار با بوم طبیعت وارد شهر سردشت شده و با چمدانی پر از سوغات‌های این شهر ازجمله عسل طبیعی كوهستان‌های سرسبز، كتیرا و انگور سیاه آلان، با كوله باری از خاطره زیبا و با انگیزه دیدار دوباره شهر را وداع می‌گویند.

بازارچه‌های مرزی از دیگر جاذبه‌هایی است كه سبب می‌شود مسافران زیادی از گوشه و كنار ایران به سردشت سفر كنند.

بازارهای سردشت به دلیل هم‌مرز بودن با عراق مركز عرضه كالاها و لوازم خانگی با قیمت مناسب است كه این خود به عنوان یكی دیگر از جاذبه‌های این شهر محسوب می‌شود.

برای آشنایی بیشتر و برنامه‌ریزی مناسب گردشگران به معرفی كوتاهی از مراكز دیدنی و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی سردشت می‌پردازیم:

آبشار شلماش: دیدن یك آبشار و فرود آمدن آب از ارتفاع برای هر كسی جذابیت دارد چراكه دیدن منظره آبشار و شنیدن صدای آب و ایستادن در مسیر ذرات آبی كه صورت را نوازش می‌دهد منظره‌ای از یاد نرفتنی به یادگار می‌گذارد. آبشار شلماش یكی از آبشارهای زیبایی است كه در چند كیلومتری شهرستان سردشت قرار گرفته است. دیدن مناظر فوق‌العاده زیبای دره‌ها و كوهستان‌های پوشیده از درختان سرسبز در مسیر حركت، زیبایی این سفر را دوچندان می‌كند. این آبشار در مسیر رودخانه شلماش قرار دارد و از سه آبشار پشت سر هم تشكیل شده است. پله‌های تعبیه شده در كنار آبشار، سرویس‌های بهداشتی و نیز احداث جایگاه‌هایی برای رفاه مسافران ازجمله امكاناتی است كه سبب شده گردشگران بتوانند براحتی برای ساعت‌های طولانی در این محل اقامت كرده و احیانا با استفاده از چادر، شبی را در این محل به صبح برسانند.

چشمه معدنی گراو: یكی دیگر از تابلوهای فوق‌العاده زیبای طبیعت سردشت، چشمه جوشان گراو یا
كانی‌گراوان است كه در فاصله 13 كیلومتری سردشت به طرف مهاباد بعد از شهر ربط و كنار روستای كانی‌گویز واقع است. این چشمه در ارتفاع‌1200‌متری از سطح دریا قرار گرفته است. واقع شدن چشمه در میان دره‌ای سرسبز با پوشش گیاهی زیاد و درختان پراكنده بلوط بر زیبایی این مناظر می‌افزاید. آب چشمه بر بالای توده‌ای مخروطی از رسوبات آهكی و معدنی می‌جوشد و پس از جاری شدن، موادی رسوبی از خود برجای می‌گذارد. هر روز بر انبوه این مواد افزوده شده كه پس از هزاران سال بصورت توده‌ای مخروطی به ارتفاع حدود 20 متر درآمده است. آب چشمه شور و گازدار است و دارای خواص درمانی و برای امراض پوستی مفید است.

كوهستان باژار: این كوهستان در 11 كیلومتری جنوب غربی شهرستان سردشت و نزدیك روستای قلعه رش است. آب و هوای خنك این كوهستان در فصول بهار و تابستان، طبیعت زیبا و سرسبز پوشیده از جنگل و وجود گیاهان و سبزیجات كوهی باعث جذب گردشگران زیادی شده است. گردشگران با آمدن به این كوهستان خوش آب و هوا اوقاتی را دور از شلوغی و آلودگی شهر به سر برده و در‌نهایت به عنوان رهاورد سفر خویش علاوه بر دیدن مناظر بكر و آب و هوای خوش، می‌توانند عسل طبیعی و ناب كوهستان، كتیرا و انگور سیاه را از اهالی روستای قلعه رش تهیه كنند.

رودخانه زاب: رودخانه زاب از كوه‌های كردستان سرچشمه گرفته و وارد خاك عراق می‌شود. این رودخانه در مسیر خود از بین دره‌ها و كوه‌های سرسبز عبور می‌كند. یكی از شعبات آن، رودخانه رزگه است كه در مسیر خود آبشاری بسیار زیبا را خلق می‌كند. آبشار رزگه همچون آبشار شلماش مكانی بسیار دیدنی است. روی رودخانه زاب چند پل وجود دارد ازجمله پل قلاتاسیان و پل فلزی كه دارای قدمت تاریخی هستند.

دره گرژال یكی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان سردشت است كه در مسیر رودخانه زاب قرار دارد.

این دره پوشیده از درختان بلوط و گیاهان كوهستانی است و از آب و هوای بسیار معتدل در طول فصول بهار و تابستان برخوردار است.

علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، سردشت دارای چند اثر و جاذبه‌های تاریخی و باستانی است.

حمام قدیمی یا حمام كهنه سردشت در مركز شهر كه توسط سردار عزیزخان مكری در عصر قاجاریه ساخته شده است از دیدنی‌های تاریخی سردشت به شمار می‌رود.

شهر ربط در فاصله 15 كیلومتری شهرستان سردشت دارای چند اثر تاریخی از جمله قلعه و تپه با قدمت هزاره اول پیش از میلاد مربوط به دوره حكومت ماناها و مادهاست.

دیدار سردشت فرصت مناسبی است تا بخش‌های دیده نشده از ایران را به تجربیات سفر خود اضافه كرده و تصاویر زیبایی از طبیعت ایران را به آلبوم خاطرات خود اضافه كنیم.

در سفر به سردشت دوربین خود را فراموش نكنید زیرا هر قسمت از طبیعت این سرزمین خود یك شاهكار بی‌نظیر است.

نادر فرجی

چهارشنبه 22/9/1391 - 2:16
تغذیه و تناسب اندام
جام جم آنلاین: نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که کاهش مصرف کره، پنیر، بیسکوئیت، کیک، چیپس و خوردن غذاهای کم چرب بدون پیروی از هیچ رژیم خاصی باعث کاهش وزن می شود.

براساس تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه «ایست آنگلیا» در بریتانیا، اگر افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند از این الگو پیروی کنند در عرض شش ماه بدون هیچ رژیمی شاهد کاهش وزن خود خواهند بود.

نتایج این تحقیق برای اولین بار ثابت کرده است که کاهش وزن صرفا به واسطه انتخاب غذاهای کم چربی به جای غذاهایی میزان کربوهیدرات آنها کم است میسر خواهد شد. چرا که پیش از این تبلیغات بسیاری برای دنبال کردن رژیمهایی که میزان کربوهیدرات آن در حداقل است یا به هیچ وجه در آن غذاهای حاوی کربوهیدرات قرار نگرفته است.

«لی هوپر» از دانشکده پزشکی نورویچ، دانشگاه «ایست انگلیا» که ریاست این تحقیقات را برعهده داشت، گفت: این رژیم می تواند دست کم هفت سال کاهش وزن مستمر به دنبال داشته باشد.

وی افزود: کاهش وزنی که در این تحقیقات توجه ما را به خود جلب کرد زمانی صورت گرفت که داوطلبان در این تحقیق از میزان چربی کمتری در غذاهای خود استفاده کردند و ما نتایج ثابت این مسئله را در هر آزمایشی که انجام دادیم مشاهده کردیم. هرچقدر داوطلبان میزان چربی مصرفی خود را کاهش دادند، توانستند وزن بیشتری کم کنند.

«هوپر» یادآور شد که میزان کاهش وزن از این طریق در مقایسه با رژیم گرفتن، چندان قابل توجه نیست. این تحقیق به طور خاص افرادی را مورد بررسی قرار داد که چربی را در غذاهای خود کاهش دادند اما قصد کاهش وزن نداشتند.

این تحقیق دربرگیرنده 33 آزمایش کنترل شده بود که از شش ماه تا هشت سال طول کشیده است. در این تحقیق بیش از 73 هزار مرد و زن با سن و شرایط جسمانی مختلف شرکت داشتند.

تأثیر این نوع غذا خوردن بر شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر تا شش ماه اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که کاهش مصرف چربی وزن بدن را تا 1.6 کیلوگرم کاهش می دهد. (مهر)

چهارشنبه 22/9/1391 - 2:14
موبایل
هر چه می‌كنید گوشی موبایلتان كار نمی‌كند. كلافه‌اید. هر كسی چیزی می‌گوید كه از گفته‌اش هم سر درنمی‌آورید: هنگ كرده! ریست فاكتوریش كردی؟! برو بده فلشش كنن! فقط باید جیتگ شه! كاش طوری حرف می‌زدند كه بدانید چه می‌گویند! نیازی به آرزو و ای كاش ای كاش نیست، بفرمایید برخی از اصطلاحات تعمیری موبایل را كه ممكن است بشنوید اما ندانید چه هستند با زبانی ساده‌تر بخوانید:

 

هنگ كردن: به گیر كردن یا توقف برنامه‌ها حین اجرای آنها گفته می‌شود. این حالت وقتی رخ می‌دهد كه هر چه صبر می‌كنید كار گوشی متوقف شده و روشن و خاموش كردن مجدد یا حتی گاهی خارج كردن و دوباره جا زدن باتری، هیچ دستوری اجرا نمی‌شود.

ریست فاكتوری: فرمان و دستوری در گوشی است كه وضع و برنامه‌های نصب شده روی گوشی را به حالت ابتدای خرید یا همان تنظیمات پیشفرض كارخانه سازنده بازمی‌گرداند. چاره برخی هنگ‌های پی‌درپی یا به‌هم‌ریختگی‌های مدام و دردسرساز، ریست فاكتوری است.

فلش كردن: از «خوب است بدانید»های گذشته، OS یا سیستم عامل را كه به یاد دارید؟ آپدیت، برنامه‌ریزی، نصب مجدد نرم‌افزار اصلی یا همان سیستم عامل حافظه اصلی گوشی و رفع عیب‌های اینچنینی را فلش كردن می‌گویند.

روت: به معنای لغوی ریشه، و به مفهوم دسترسی به فایل‌های مخفی سیستمی و فعال كردن یا اعمال تغییراتی مانند تعویض یا نصب فونت، زبان، امكانات و برنامه جدید برای عملكرد بهتر آنهاست.

روت كردن باعث لغو گارانتی گوشی می‌شود و نیازمند دقت و آگاهی زیاد است اما بسیاری از كاربران نمی‌توانند مزایای آن را نادیده بگیرند و گوشی خود را روت می‌كنند.

بریك: در صورت روت نادرست یا ایجاد اشكالی كه نتیجه‌اش از كارافتادگی گوشی باشد، طوری كه گویی آجری به دست گرفته‌اید، می‌گویند گوشی بریك شده است. بریك به دو نوع سافت یا نرم و هارد یا سخت تقسیم می‌شود.

سافت بریك: اگر گوشی روشن شود و روی آرم هنگ كند، یا علامت مثلث خطر روی نمایشگر ظاهر شود، یا فقط نور صفحه كلید و گاهی علامت دیباگ اسكرین ظاهر شود، گوشی سافت بریك شده.

هارد بریك: وقتی طی روند روت كردن، فایل بوت یا پیت اشتباه روی گوشی ریخته شود، یا به طور كلی گوشی به هیچ وجه روشن نشود و عملی انجام ندهد، گوشی هارد بریك شده.

آنبریك: به رفع اشكال گوشی‌های بریك شده و خارج كردن آنها از حالت ناكارآمد و آجری‌شده و بلااستفاده اطلاق می‌شود.

جیتگ: روشی است كه به وسیله آن مدارهای الكترونیكی را با دقت زیاد طراحی، تست، عیب‌یابی و اشكال‌زدایی می‌كنند. گاه، وقتی گوشی هیچ نرم‌افزاری را دریافت نكند و بلااستفاده شود، تنها راه برای رفع عیب آن جیتگ كردن با وسیله یا سخت‌افزاری به نام جیتگ‌باكس است كه تعمیركاران برای فلش، باز كردن قفل فراموش شده، تغییر ورژن، رفع عیب و مانند اینها از آن استفاده می‌كنند.

موضوعاتی را كه دوست دارید درباره آنها بیشتر بدانید به شماره 300011220 پیامك كنید.

رشید حسام - جام‌جم

سه شنبه 21/9/1391 - 1:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته