• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 169
تعداد نظرات : 145
زمان آخرین مطلب : 5943روز قبل
دعا و زیارت
 

با همسر خود خوب رفتار كنید

 
(( رحم الله عبدا احسن فیما بیته و بین زوجته ))
امام صادق علیه السلام فرمود:
رحمت خدا بر آن بنده كه با همسرش به نیكى رفتار كند، همانا خداوند زن را در اختیار او قرار داده و او را سرپرست وى كرده است (پس باید با این امانت به خوبى برخورد كند)

سه شنبه 25/10/1386 - 14:10
دعا و زیارت
 

زن گل است با او مدارا كنید

 
(( فان المراة ریحانة و لیست بقهرمانة . ))
امیرالمؤ منین در ضمن سفارشات خویش به فرزندانش محمد حنفیه فرمود: اى پسر من وقتى قوى بر طاعت خدا قوى باش (ظلم نكن ، به مردم خدمت كن ) و چون ناتوان شدى از معصیت خدا ناتوان باش (حقوق مردم را ضایع مكن ) اگر بتوانى كه زن را بیش از آنچه مربوط به خود اوست ، اختیار ندهى ، انجام ده ، چرا كه این كار جمال زن را پیوسته و خاطرش را آسوده و حال او را نیكو مى كند، همانا زن گل است نه قهرمان ، با او به هر حال مدارا كن و نیكو برخورد نما تا زندگى تو با صفا شود.

سه شنبه 25/10/1386 - 14:8
دعا و زیارت
 

وظایف مرد یا آداب زن دارى

 
مرد بعنوان سرپرست خانواده و تنظیم كننده برنامه زندگى ، داراى وظائفى است ، كه باید آن را مراعات كند، از نظر اقتصادى ، مرد مسئول تاءمین مخارج همسر و فرزندان مى باشد و باید در حد توان خود به این مهم بپردازد، اما مسئولیت مهم او همان تربیت و اخلاق پسندیده در خانه است

 فرمان خدا در مورد بانوان
(( عاشروهن بالمعروف ))
خداوند راجع به رفتار شایسته با همسر مى فرماید: با زنهاى خود به نیكوئى رفتار كنید
آرى ، این جمله در حین كوتاهى ، حدود برخورد با همسر و كیفیت رفتار با او را تعیین مى كند و مى فرماید مرد نباید در رفتار نسبت به همسر، از حد اعتدال خارج شود، ظلم و بداخلاقى و بخل و سختگیرى ، خلاف دستور خداست ، همچنانكه رها كردن همسر، مراقبت او نبودن ، مطیع كامل زن بودن و خرجهاى بیهوده و سستى هاى ناپسند نیز درست نیست ، مرد باید با همسر از حد اعتدال خارج نشود، نه ظلم كند و نه خود را رها و در اختیار همسر قرار دهد. حضرت على علیه السلام فرمود: هر مردى كه امور او را زن بگرداند ملعون است.

سه شنبه 25/10/1386 - 14:7
دعا و زیارت
 

جهاد فاطمه علیهاالسلام


حضرت زهرا(ع ) در حالى كه شوهرش را به جهاد مى فرستاد و در میان خانه كار مى كرد و زندگى را سر و سامان مى داد و با فقر و تنگدستى دست و پنجه نرم مى كرد و عبادت خدا را به بهترین وجه انجام داده و فرزندانش را هم براى جهاد تربیت مى كرد، با این همه خود نیز به جهاد پرداخت ، جهادى مقدس و بزرگ ، بگونه اى كه امروز هر كس براى نگارش زندگى زهرا قلم بدست بگیرد ناچار است مبارزه او را با ستمگران بنگارد و آن حوادث افتخار آفرین ولى دردناك را بازگو كند و با صراحت حكومت ستمكاران را رسوا كند، و چنان سیاستمدار و متفكرانه جهاد مى كرد كه سفارش كرد بعد از شهادتش هم مراسم تدفین او مخفیانه باشد تا این لكه ننگ همیشه بر دامن دشمنانش بیفتد كه چرا تنها بازمانده پیامبر بعد از پدر چند ماهى بیش ‍ زندگى نكرد و مظلومانه شهید شد و چرا مظلومانه تشییع و مخفیانه دفن شد و قبرش هم مجهول ماند، و آفرین بر این جهاد و جهادگر.

دوشنبه 24/10/1386 - 17:23
دعا و زیارت
 

فاطمه بانوى نمونه اسلام


او دختر پیامبر اسلام است ، شوهرش على بن ابیطالب بعد از پیامبر نظیر ندارد، گرچه حوادث روزگار نگذاشت تا بتوانیم از كمالات و معنویات حضرتش ، آن طور كه باید مستقیما درس بگیریم و در مدت كوتاهى راه شهادت را پیمود اما كسانى كه با عظمت امیرالمؤ منین آشنا هستند مى توانند از این راه به عظمت زهراء مرضیه پى ببرند، چرا كه پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: اگر على علیه السلام نبود براى زهرا همتائى نبود، زهرا همتاى على علیه السلام است و همتاى على علیه السلام بودن عظمتى مى خواهد كه در تصور نمى گنجد، در دورانى ازدواج كرد كه اوج جهاد اسلام بود هر لحظه شیپور جنگى نواخته مى شد و این شوهر والامقام بود كه با فداكارى خود قامت اسلام را راست نگاه مى داشت و این فاطمه علیه السلام بود كه در این راه مقدس ، شوهر را كمك مى كرد و هرگز تاریخ نشان نمى دهد كه از شركت شوهر در این نبردها اظهار نگرانى كرده باشد، و درست در همان زمان كه فقر و فشار اقتصادى شدیدى بر زندگى مسلمانها مخصوصا خاندان پیامبر حاكم بود، او با آغوش باز جهاد را و فشار اقتصادى را كه گاهى موجب مى شد تا چند وعده فرزندانش غذا نمى خوردند و با بهانه آنها را مى خواباند براى پیشبرد اسلام پذیرا مى شد، جهاد و فقر نه تنها او را از اسلام دور نكرد كه برعكس بر عبادت و راز و نیاز دائمى او افزود، گرفتاریهاى اقتصادى و مسائل سیاسى و خانوادگى هرگز او را از خدا راز و نیاز مى كرد و از همان لحظات شیرین نیرو مى گرفت ، ارزش را به دارائى نمى داد و ندارى را علامت بدبختى نمى پنداشت با اینكه دختر پیامبر بود هرگز به این نسبت فخر و تكبر و بر شوهر نكرد با آن عظمت ، در خانه كار مى كرد و كار در منزل را عار نمى پنداشت و بعنوان روشنفكرى و ارزش ‍ بدنبال كار در خارج از منزل و یا خودنمایى نبود. و مهمتر از همه فرزندانى به جامعه تحویل داد مانند امام حسن و حسین و زینب و كلثوم ، كه جهان اسلام به وجودشان افتخار مى كند.

دوشنبه 24/10/1386 - 17:16
دعا و زیارت
 

وضع اقتصادى و شوهردارى حضرت زهرا علیه السلام

 


امام باقر علیه السلام روایت كند كه حضرت فاطمه علیه السلام كارهاى خانه و خمیر كردن و نان پختن و جاروب كردن را به عهده گرفت ، حضرت امیر عهده دار شد كه كارهاى بیرون از خانه مثل آوردن هیزم و غذا را انجام دهد.
روزى حضرت امیر علیه السلام به حضرت فاطمه (س ) فرمود: آیا چیزى (از غذا و خوراكى ) نزد شما هست ؟ حضرت زهرا گفت : سوگند به آنكه حق ، تو را گرامى داشت ، سه روز است كه چیزى نداریم تا بیاورم . حضرت امیر علیه السلام فرمود: چرا به من نگفتى ؟ عرض كرد: پیامبر مرا نهى فرموده از اینكه از شما چیزى بخواهم و به من فرمود: از پسر عمویت چیزى مخواه ، اگر چیزى آورد كه خوب وگرنه از او درخواست مكن ، و در روایتى آمده است كه فرمود: از خدایم حیا مى كنم كه شما را وادار كنم به چیزى كه در توان ندارى ، امیرالمؤ منین از خانه بیرون آمد، از شخصى دینارى قرض ‍ گرفت تا چیزى تهیه كند، وقتى برمى گشت هوا تاریك بود، در میان راه مقداد ابن اسود (از یاران با وفاى پیامبر صلى الله علیه و آله ) را دید (كه شب هنگام در كوچه سر گردان بود) حضرت از او پرسید: چرا این وقت بیرون آمده اى ؟ مقداد گفت : اى امیرالمؤ منین سوگند به آنكه حق تو را بزرگ داشته است به خاطر گرسنگى بیرون آمدم ، از امام باقر علیه السلام سؤ ال شد آیا آن زمان پیامبر زنده بود؟ فرمود: آرى .
حضرت امیر به مقداد فرمود: من نیز بخاطر همین بیرون آمده ام ، و یك دینار قرض كرده ام ولى تو را بر خود مقدم مى دارم ، آن پول را به مقداد داد و برگشت ، همینكه به خانه آمد، دید كه پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله نشسته اند و حضرت فاطمه (س ) نماز مى خواند و در مقابل ایشان ظرفى سرپوشیده قرار دارد: حضرت فاطمه بعد از نماز سرپوش را از ظرف برداشت ، ظرف آبگوشتى بود كه نان و گوشت در آن بود. حضرت امیر علیه السلام پرسید: اى فاطمه این را از كجا آورده اى ؟ حضرت زهرا عرضكرد: از نزد خداست ، خداوند به هر كه بخواه بى حساب روزى مى دهد!
پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله به حضرت امیر علیه السلام فرمود: مى خواهى راجع به همانند تو و او بگویم ؟ عرض كرد: آرى ، پیامبر فرمود مثل تو همانند زكریا است كه چون نزد مریم در محراب عبادت رفت ، دید غذایى نزد مریم است ، پرسید اى مریم این غذا از كجاست ؟ مریم گفت : این از نزد خداست ، خداوند هر كه را بخواهد بى حساب روزى مى دهد. امام باقر علیه السلام فرمود: سپس همگى تا یك ماه از آن مى خوردند و این همان ظرف است كه حضرت قائم علیه السلام از آن غذا مى خورد و اكنون نزد ماست .

اى گرامى دخت سالار امم

 

همسر و همراه حبل المتین

 

از تو جسته سكه عصمت رواج

 

عصمتت بگرفته از عفت خراج

 

با وجود چون زن در احترام

 

دیگر از مردان نباید برد نام

 

كوه مس را مى كند كان طلا

 

خاك پاى فضه ات چون كیمیا

 

آبروى مریم از خاك درت

 

ساره و هاجر به خدمت دربرت

 

گر توئى زن اى سرفراز زمن

 

كاش مردان جهان بودند زن

 

آنچه قدرت داشت ذات كردگار

 

حمله را بردست در ذاتت بكار

 

بیش از اینم نى به وصفت دست رس

 

گر بود در خانه كس یك حرف بس

دوشنبه 24/10/1386 - 17:15
دعا و زیارت
 

 علاقه به شوهر
امام صادق علیه السلام فرمود: پیامبر اكرم از جنگى كه در آنها عده بسیارى از مسلمانان آسیب دیده بودند برمى گشت ، عده اى از زنها به استقبال آمده از شهداى خود مى پرسیدند، زنى نزدیك شد و گفت یا رسول الله فلانى چه شد؟ حضرت فرمود با تو چه نسبتى دارد؟ گفت برادرم است حضرت فرمود: خداى را سپاس گوى (بخاطر توفیق شهادت برادرت ) و استرجاع كن (بگو انا الله و انا الیه راجعون یعنى ما همه براى خدائیم و به سوى او بر مى گردیم ) همانا او شهید شد، آن زن نیز سپاس گفت و استرجاع كرد، سپس ‍ عرض كرد: یا رسول الله فلانى چه شد؟ حضرت فرمود با تو چه نسبتى دارد، عرض كرد: شوهرم است . حضرت فرمود: خداى را سپاس گوى و استرجاع كن كه او شهید شد، زن (كه به شدت ناراحت شده بود) عرض كرد واى از ذلت ، پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: گمان نمى كردم زنى اینقدر راجع به شوهرش غصه دار شود تا این زن را دیدم .

دوشنبه 24/10/1386 - 17:12
دعا و زیارت
 

جهاد زن
(( جهاد المراة حسن التبعل .))
امام هفتم (ع ) فرمود: جهاد زن به نیكو شوهردارى است (زیرا زندگى و سامان دادن به آن و دست و پنجه نرم كردن با مشكلات مادى و معنوى كمتر از جهاد نیست
رضایت شوهر براى بانوان اصل است
زنى نزد پیامبر اكرم (ص ) آمده بود كارى داشت حضرت فرمود، مادران مشتاق و با محبت به فرزندان خود، اگر نبود برخورد تند آنها به شوهرانشان به آنها گفته مى شد بى حساب وارد بهشت شوید (بانوان در گفتار و رفتار در خواستهاى خود همواره باید توجه داشته باشند كه رضایت شوهر براى ایشان یك اصل است كه سعادت آنها تا حد زیادى به آن بستگى دارد لباس ‍ و خانه و اثاث و سایر اشیاء اگر با خشم شوهر همراه باشد بى ارزش و ناچیز است.
غسل توبه
امام صادق علیه السلام فرمود: هر زنى كه شب بخوابد در حالى كه شوهرش ‍ بر او به حق خشمگین باشد، هیچ نمازى از او قبول نیست تا اینكه شوهرش ‍ از وى راضى گردد، و هر زنى كه براى غیر شوهر خود را خوشبو كند، خداوند هیچ نمازى از او قبول نكند تا اینكه از خوشبو كردن غسل كند همچنانكه از جنابت غسل مى كند
این زن كارمند خداست .
مردى به پیامبر(ص ) عرضه داشت : همسرى دارم كه چون وارد خانه مى شوم به استقبالم مى آید و هنگام بیرون رفتن بدرقه ام مى كند، و چون مرا غصه دار ببیند مى گوید: چرا ناراحتى ؟ اگر به خاطر روزى است كه دیگرى (خدا) عهده دار است و اگر به خاطر آخرت است ، خدا غصه ات را زیاد كند (تا بیشتر به فكر قیامت باشى و مرتكب حرام نشوى ).
پیامبر اكرم (ص ) فرمود: همانا خداوند كارمندى دارد كه این زن از كارمندان خداست براى او نیمى از اجر شهید است .

 

 

 

 

 

 
دوشنبه 24/10/1386 - 16:50
دعا و زیارت

اطاعتهاى واجب  
خروج از منزل

امام باقر علیه السلام فرمود: زنى نزد پیامبر اكرم (ص ) آمده عرض كرد: یا رسول الله حق شوهر بر زن چیست ؟ حضرت فرمود: او را اطاعت كند و نافرمانى نكند، از خانه او چیزى صدقه ندهد و روزه مستحبى نگیرد مگر با اجازه شوهر، كه اگر بى اجاره خارج شود، ملائكه آسمان و زمین و ملائكه رحمت و غضب همه او را لعنت مى كنند تا برگردد.
آن زن پرسید: یا رسول الله چه كسى بیش از همه بر گردن مرد حق دارد؟ حضرت فرمود: پدر، چه كسى بیش از همه بر زن حق دارد؟ حضرت فرمود: شوهر.

در خانه بنشین و از شوهرت اطاعت كن
در زمان پیامبر(ص ) مردى از انصار بخاطر كارى به مسافرت رفت و با زنش ‍ عهد كرد كه از خانه بیرون نرود تا او برگردد، در این میان پدر آن زن مریض ‍ شد، به پیامبر پیغام داد كه شوهرم به سفر رفته و با من عهد كرده كه از خانه بیرون نروم تا برگردد، اما اكنون پدرم مریض شده آیا دستور مى دهى به عیادت او بروم ؟ حضرت فرمود: نه در خانه ات بنشین و حرف شوهرت را گوش كن ، تا این كه پدرش مرد، آن زن به پیامبر پیغام داد یا رسول الله پدرم مرد آیا دستور مى دهى (در مراسم ) او حاضر شوم ؟ حضرت فرمود نه در خانه ات بنشین و از شوهرت اطاعت كن ، وقتى پدرش را دفن كردند، پیامبر شخصى را نزد آن زن فرستاد كه به او بگوید، همانا خداوند تو را و پدرت را به خاطر اطاعت تو از شوهرت آمرزید
اختیارش با شوهر است
در روایت است كه یهود مدینه كه در همسایگى حضرت فاطمه علیه السلام بودند، مجلس عروسى داشتند، نزد پیامبر اكرم (ص ) آمدند و از حضرت تقاضا كردند به خاطر حق همسایگى ، اجازه دهد دخترش حضرت فاطمه علیه السلام به مجلس آنها آید و مجلس آنها را رونق دهد، پیامبر اكرم (ص ) فرمود: فاطمه همسر على بن ابیطالب است ، و در اختیار اوست ، (یعنى زن هر چقدر هم با فضیلت باشد براى خروج از خانه باید از شوهرش اجاره بگیرد.
 

دوشنبه 24/10/1386 - 16:48
دعا و زیارت

آراسته بودن
زن همواره باید براى شوهر آراسته باشد.
لاینبغى للمراة تعطل نفسها و لو تعلق فى عنقها قلادة - الحدیث . امام باقر علیه السلام فرمود: براى زن سزاوار نیست كه (رسیدگى به ) خود را رها كند، گرچه با انداختن یك گردنبند باشد.
پیامبر اكرم (ص ) نیز به زنى كه از حقوق شوهر پرسیده بود فرمود: بر زن است كه با بهترین عطر، خود را خوشبو كند، و بهترین لباس خود را بپوشد، و با بهترین زینت خویش ، خود را زینت دهد و هر صبح و شب خود را بر شوهر عرضه كند.
آرى روایات اسلامى در این باره متعدد است ، و یك بانوى آگاه متوجه است كه ، مبنا و اساس زندگى مشترك بر محبت و ارضاء غریزه جنسى استوار است ، و این دو مهم هر دو احتیاج به زیبایى و آراسته بودن دارد.

دوشنبه 24/10/1386 - 16:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته