• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1714
تعداد نظرات : 758
زمان آخرین مطلب : 3923روز قبل
مهدویت
پنج شنبه 29/10/1390 - 6:18
سياست
Download UN.jpg (14.4 KB)

مهندس مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی سایت هسته ای نطنز و استاد دانشگاه صنعتی شریف در یك اقدام تروریستی كور، صبح دیروز مقابل دانشكده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی به شهادت رسید.
ساعت 20/8 دقیقه چهارشنبه انفجار یك خودروی پژو 405 توسط یك تیم تروریستی باعث به شهادت رسیدن شهید احمدی روشن و مجروح شدن تعدادی از عابران در خیابان گل نبی و در مسیر تردد روزانه وی شد.
به گفته برخی دانشجویان دانشكده علامه كه شاهد این حادثه بوده اند یك دستگاه موتورسیكلت با دو سوار مقابل دانشكده ارتباطات بمب دست سازی را به در سمت راست جلوی اتومبیل حامل شهید احمدی روشن چسبانده و بعد از طی مسافتی حدود 200 تا 300 متر این بمب عمل كرده و باعث انفجار خودرو می شود.
دانشگاه صنعتی شریف با صدور بیانیه ای ضمن محكوم كردن این اقدام تروریستی تایید كرد كه شهید احمدی روشن معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است.
به گفته اساتید دانشگاه شریف، وی از دانشجویان برجسته در حوزه های علمی و فرهنگی بوده اند.
شهید احمدی روشن در سال 1380 و در دوران تحصیل خود در این دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها كه برای اولین بار در كشور انجام می شد همكاری داشته است. از ایشان چندین مقاله ISI به زبان های انگلیسی و فارسی منتشر شده است.
صبح چهارشنبه براثر انفجار بمبی در مقابل دانشكده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی شهید مصطفی احمدی روشن به واسطه اتصال بمبی مغناطیسی توسط یك موتورسوار به در سمت شاگرد خودرواش به شهادت رسید.
تركش های ناشی از این انفجار باعث زخمی شدن تعدادی از افراد حاضر در محل حادثه شد كه فقط یك مرد سالخورده به دلیل جراحات ناشی از انفجار با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد.
صدای ناشی از این انفجار باعث آشفتگی همسایگان و ادارات مستقر در اطراف محل این حادثه شد.
حادثه تروریستی دیروز در حالی اتفاق افتاد كه منابع آگاه یك روز قبل از ترور شهید احمدی روشن، از دیدار مقامات نظامی - اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و انگلیس با محوریت مقابله با فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران خبر داده بودند.
روز سه شنبه، بخش فارسی رادیو اسرائیل در گزارشی از «ژنرال بنی گانتس»، رئیس ستاد كل ارتش اسرائیل كه در نشست كمیسیون امور دفاعی و سیاست خارجی «كنست» سخنرانی می كرد، مدعی شد كه «سران جمهوری اسلامی ایران گوش شنوایی برای شنیدن پیام جامعه جهانی ندارند و در برابر فشارهای بین المللی كه بر رژیم ایران برای تغییر مسیر برنامه های اتمی ایران به عمل می آید، مقاوم شده اند.»
ژنرال گانتس در این نشست مدعی شده بود كه «فشارها علیه ایران بسیار سنگین شده و تشدید هم خواهد شد اما هیچ نشانه ای از اینكه حاكمان ایران، تغییری در هدف خود برای داشتن بمب اتمی بدهند، دیده نمی شود.»
همزمان دانی ایالون معاون وزیر خارجه اسرائیل، در دیدار با «الیستر برست» وزیر مشاور بریتانیا در امور خاورمیانه كه به اسرائیل آمده است، اعلام كرد كه روند تلاش ایران برای رسیدن به بمب اتمی، وارد مراحل خطرناك تر خود شده است و مدعی شد كه آغاز غنی سازی اورانیوم در تاسیسات اتمی جدید ایران در منطقه «فردو» در قم شاهد این مدعا است.
رادیو اسرائیل در خبر روز سه شنبه خود اعلام كرد كه وزیر انگلیسی به اورشلیم آمده تا دولت اسرائیل را در جریان جزئیات برنامه های كشورش علیه جمهوری اسلامی ایران بگذارد.
منابع مطلع در تهران معتقدند با توجه به اینكه اقدام تروریستی دیروز یك ترور دارای امضا و كاملاشبیه ترور شهیدان مسعود علی محمدی و مجید شهریاری بوده است، بنابراین در جامعه اطلاعاتی ایران در این باره كه مسئولان میز ایران در سرویس های اطلاعاتی اسرائیل، آمریكا و انگلیس پس پرده این ترورها هستند هیچ تردیدی وجود ندارد.
این ترور درست در روز سالگرد شهادت دكتر مسعودعلی محمدی انجام شد.
در همین رابطه «صفرعلی براتلو» دبیر شورای تامین استان تهران در گفت وگو با فارس به جزئیاتی از ترور شهید مصطفی احمدی روشن اشاره كرد و اظهار داشت: این بمب از نوع مغناطیسی و همان هایی است كه قبلا نیز برای ترور دانشمندان از آنها استفاده می شده و در واقع كار صهیونیست هاست.
وی تصریح كرد: به نظر می رسد در آستانه انتخابات تلاش صهیونیست ها این است كه فضا را امنیتی كنند تا كاهش مشاركت صورت گیرد.
«محمد كوثری» نائب رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به حادثه تروریستی صبح دیروز اظهار داشت: این حادثه با انفجار بمب توسط تروریست ها در ماشین شهید مصطفی احمدی روشن رخ داده است.
وی با بیان اینكه حادثه تروریستی صبح دیروز در حال پیگیری است، با اشاره به شباهت این رخداد تروریستی با سایر حوادث كوری كه توسط عوامل موساد طی چند سال گذشته روی داده است تاكید كرد: در این مورد نیز ردپای صهیونیست ها و استكبار جهانی دیده می شود.
واكنش ها به ترور
دانشمند هسته ای كشور
اقدام تروریستی دیروز با واكنش های گسترده ای از سوی محافل داخل كشور مواجه شده است.
جریحه دار شدن احساسات عمومی جامعه، این مطالبه جدی را از دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی كشور بوجود آورده است كه باید از طراحان ترور دانشمندان هسته ای كشور انتقام سختی گرفت.
با توجه به اطلاعات دریافت شده از «مجید جمالی فشی» عامل ترور شهید علی محمدی كه وابستگی اثبات شده به موساد دارد، جامعه اطلاعاتی ایران از موقعیت بسیار خوبی برای طراحی عملیات مقابله به مثل در مقابل طراحان این اقدامات تروریستی دارد.
«كاظم جلالی» سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره گفت: از لحاظ عملیاتی، این ترورها فاقد ارزش است چرا كه فردی در هنگام عبور از خیابان مورد شناسایی قرار گرفته و ترور می شود و این نشانگر اوج استیصال آنان است كه نتوانسته اند در برابر اراده ملت ایران مقاومت كنند و اقدام به ترور انسان های بی گناه می كنند.
غلامعلی حدادعادل رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص ترور مصطفی احمدی روشن از اساتید دانشگاه در سالروز شهادت دكتر علی محمدی گفت:چنین تاریخ هایی از سوی دشمنان حساب شده است ولی به آنها می گوییم هر پرچمی كه از دست سرداری می افتد سرداران دیگری با قوت آن را به دست می گیرند و راه را ادامه خواهند داد.
حجت الاسلام ابراهیمی، نایب رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جنایت دیروز تروریست ها برای تحت الشعاع قرار دادن انتخابات مجلس نهم در 12 اسفندماه سال جاری است.
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور هم در این باره با محكوم كردن حادثه تروریستی دیروز گفت: این اقدام تروریستی به وسیله عوامل رژیم صهیونیستی و كسانی رخ داد كه مدعی مبارزه با تروریسم هستند.
حجت الاسلام احمد سالك، عضو شورای مركزی جامعه روحانیت نیز گفت: برای اینكه دشمن اجازه ندهد یك انتخابات سالم به وجود بیاید، سعی دارد كه فضای كشور را به اشكال مختلف همچون ترور شهید احمدی روشن ملتهب جلوه دهد.
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و با صدور اطلاعیه و بیانیه های جداگانه ای ضمن محكوم كردن اقدام تروریستی دیروز تاكید كردند كه راه شهید مصطفی احمدی روشن با صلابت ادامه خواهد یافت.
كارنامه سیاه آمریكا درخصوص ترور دانشمندان ایرانی
اقدام كور سازمان جاسوسی و اطلاعاتی آمریكا و رژیم صهیونیستی موسوم به «سیا» و«موساد» در ترور دانشمندان هسته ای ایران، به ترور دكتر «مسعود علی محمدی» استاد فیزیك دانشگاه تهران، در تاریخ 22 دی ماه 88 بازمی گردد.
شهید علی محمدی در مقابل در ورودی منزل خود در منطقه قیطریه بر اثر انفجار یك بمب كنترل از راه دور كه در موتورسیكلتی در نزدیكی خودروی شخصی وی جاسازی شده بود، مورد حمله تروریستی قرار گرفت و به شهادت رسید.
در حملات تروریستی دیگری كه صبح دوشنبه هشتم آذر 1389 با همان روش پیشین انجام شد، دو تن از اساتید فیزیك دانشگاه شهید بهشتی مورد سوءقصد قرار گرفتند كه طی آن، دكتر مجید شهریاری جان باخت و دكتر فریدون عباسی دوانی زخمی شد.
به دنبال این واقعه تروریستی، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد كه یك شبكه رژیم صهیونیستی را كه متشكل از گروهی از جاسوسان و تروریست های آموزش دیده صهیونیستی بودند، منهدم و عوامل اصلی مرتبط با ترور دانشمند ایرانی را دستگیر كرده است.
همچنین، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران می گوید سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، از پایگاه هایی در برخی از كشورهای خاص اروپایی و كشورهای غیر اروپایی و نیز كشورهای همسایه ایران برای دست یافتن به اهداف غیرانسانی خود استفاده می كند.
در ادامه این فعالیت های تروریستی، سرویس های جاسوسی بیگانه، عصرگاه شنبه (اول مرداد ماه 1389) داریوش رضایی نژاد یكی از دانشجویان دوره كارشناسی ارشد برق (گرایش قدرت) دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را در مقابل دیدگان همسر و فرزند خردسالش به شهادت رساندند.
بعد از این اقدام تروریستی بود كه پایگاه اینترنتی « دبكا فایل» وابسته به موساد اعلام كرد كه سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، مسئولیت ترور شهید داریوش رضایی نژاد را پذیرفت.
دبكا فایل كه ارتباطات شناخته شده و تایید شده ای با سرویس اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) دارد، در گزارشی راجع به ترور رضایی نژاد او را «یك دانشمند هسته ای» و «مرتبط با پروژه های سری» خواند و اعلام كرد كه ترور وی با نفوذ در مراكز فنی ایران انجام شده است.
نویسندگان این گزارش ادعا كردند رضایی نژاد علاوه بر فعالیت شناخته شده دانشگاهی اش به تاسیسات پارچین رفت وآمد داشته و فعالیت های چندگانه او این امكان را فراهم می كرد كه پوشش های چندگانه ای برای خود فراهم كند.
ادعای ناشیانه «دبكا فایل» در حالی است كه پارچین اساسا یك تاسیسات هسته ای نیست و آژانس هم این موضوع را تایید كرده است و دیروز 21 دی ماه 1390، مقارن با سالروز شهادت دكتر علیمحمدی، مهندس مصطفی احمدی روشن توسط عوامل استكبار و رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

ملاحظه و نظریه
آنچه مسلم است این تروربا هدایت اسرائیل صورت گرفته و قبلا حول آن مابین سرویس اطلاعاتی انگلیس و آمریکا گفتگو و تبادل نظر صورت گرفته است از جمله اهدافی را که میتوان برای اینگونه تروربرشمرد؛ حفظ روحیه سیاستمداران اسرائیل و انگلیسی در قبال بازی سیاسی با ایران میباشد - ونکته مهمتر برجسته نگه داشتن موضوع هسته ای ایران .
اسرائیل تنها به یک نکته بسیار مهم نمی اندیشند و آن این مطلب است که ترور دانشمندان هسته ای ایران موجب آن خواهد شد فعالیت در امر هسته ای از یک موضوع ساده خارج شده و به امری مقدس تبدیل شود .
به عبارتی اینگونه روش های اسرائیلی ها ؛ حدیث شریف امام صادق علیه السلام را دراذهان یاد آور خواهد شد که فرمود : خداوند دشمنان مارا از احمق ها آفریده است .
جمعه 23/10/1390 - 8:55
اخلاق
رفتار دین گریزانه

از امام صادق(ع) نقل شده است كه فرمود: مسلمانی، همسایه ای مسیحی داشت، با او رفت و آمد می كرد. كم كم او را دعوت به اسلام كرد. او هم بعد از مدتی قبول كرد و مسلمان شد و آن مرد، آداب وضو و نماز یادش داد. همان شب اول مسلمانی اش خوابیده بود؛ ساعت آخر شب دید كسی در می زند. وحشت زده شد كه این ساعت شب كیست و چه كاری دارد. پشت در رفت و گفت: كیست؟ گفت: من همسایه مسلمان شما هستم. در را باز كرد و گفت: آیا حادثه ای پیش آمده؟ گفت: مگر مسلمان نشده ای؟ مسلمان باید آخر شب بیدار شود و به مسجد برود و نافله شب بخواند! او وضو گرفت و با هم به مسجد رفتند. نافله شب خواندند و تمام شد. مرد تازه مسلمان گفت: حالا خوب است كه برویم. مرد كهنه مسلمان گفت: نه، نماز صبح مانده. این نافله شب بود. بنشین نماز صبح را هم با جماعت بخوانیم. بعد از نماز صبح گفت: خوب تمام شد؟ گفت: خیر! مستحب است انسان پس از نماز صبح برای تعقیبات بنشیند تا آفتاب بالا بیاید كه سبب زیادی رزق آدم می شود. بیچاره تازه مسلمان نشست تا آفتاب بالا آمد. تكان خورد كه برخیزد، كهنه مسلمان دامن او را كشید كه بنشین مقداری دعا و قرآن بخوانیم تا ظهر نماز را با جماعت ادا كنیم. مگر نمی دانی كه مؤمن در مسجد مانند ماهی در آب است و هرگز از شناوری در آب احساس خستگی نمی كند؟ بعد از نمازظهر و عصر هم گفت: تا مغرب چیزی نمانده، صبر كن بعد از نماز مغرب و عشا كه با جماعت خواندیم، می رویم. خلاصه پس از نماز عشا رفتند. آن بیچاره تازه مسلمان خسته و كوفته به خانه رفت و خوابید. هنوز خستگی از جانش در نرفته بود كه آخر شب دید باز درمی زنند! پشت در رفت. همسایه را دید كه می گوید: بیا با هم به مسجد برویم. گفت: آقای عزیز! این دین شما یك آدم بیكار می خواهد من كار دارم با دین شما نمی توانم زندگی كنم. من به همان دین قبلی خودم برمی گردم! امام صادق(ع) فرمود: این آدم همان طور كه او را مسلمان كرد، همان طور هم كافرش كرد.(1)
1- وسایل الشیعه، كتاب الامربالمعروف والنهی عن المنكر، باب14، ح
پنج شنبه 8/10/1390 - 6:33
قرآن
سوره 75 آیه 20
چنین نیست كه شما مى‏پندارید و دلایل معاد را كافى نمى‏دانید بلكه شما دنیاى زودگذر را دوست دارید و هوسرانى بى‏قید و شرط را
شنبه 3/10/1390 - 5:36
فلسفه و عرفان

 

چهارشنبه 9/9/1390 - 8:55
سياست

پنج شنبه 12/8/1390 - 7:26
اخبار
قذافی را از این سوراخ بیرون کشیدند 




الله اکبر نوشته شده برسردرب مخفی گاه قذافی حکایت از آن دارد که سقوط این ابلیس فقط و فقط به اراده خداوند بزرگ بوده و بس .
جمعه 29/7/1390 - 7:46
مهدویت
جمعه 29/7/1390 - 6:55
فلسفه و عرفان

امام خمینی، زنده كننده نام حضرت زهرا


آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
اشاره:
آنچه خوانندگان عزیز روزنامه كیهان پیش رو دارند گزیده ای از سخنرانی های حضرت آیت الله مصباح یزدی كه در دفتر رهبر معظم انقلاب در قم همزمان با ماه مبارك رمضان سال گذشته ایراد شده است. امید است این رهنمودها چراغ فروزان راه هدایت و سعادت ما قرارگیرد.
وحدت و اختلاف
بارها تمایل داشتیم كه درباره كلمات حضرت زهرا صلوات الله علیها صحبت كنیم؛ ولی غالبا این شبهه پیش می آمد كه طرح كردن سخنان ایشان ممكن است موجب حساسیت برادران اهل سنت و احیانا عامل اختلاف بیشتر شود؛ ولی بعد از این كه امسال خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها به ثبت رسید و با تیراژ زیاد چاپ و منتشر شد و مراجع عظام تقلید حفظهم الله آن را تأیید و امضا كردند، در مقابل آن سؤال، سؤال دیگری مطرح شد و آن این كه با وجود انتشار این خطبه در سطح عموم آیا خودداری كردن از شرح و بیان آن توجیه معقولی دارد؟ اصولا آن وحدتی كه مطلوب است چگونه باید تحقق پیدا كند؟ آیا باید بسیاری از حقایق مكتوم بماند و چه بسا بعد از گذشت زمان هایی مورد انكار قرار بگیرد؟ یا این كه مسائل علمی و تحقیقی، باید دور از تعصبات و به انگیزه استفاده از معارف بیان شود. این حقایق است كه نقش اساسی را در حفظ اسلام و اهداف اسلام دارد و باید در محافل علمی مورد تحقیق بی طرفانه قرار بگیرد تا زمینه ای فراهم شود برای این كه كسانی كه در اشتباه هستند از اشتباه خارج شوند.
فكر می كنم كه دل حضرت زهرا سلام الله علیها از این بیشتر شاد شود كه ابتدا درباره اصل مسئله حفظ وحدت بحث كنیم. چند جلسه ای درباره وحدت و اختلاف بحث كنیم و در ادامه، درباره این خطبه شریف كه یكی از فصیح ترین و بلیغ ترین كلماتی است كه از اهل بیت صلوات الله علیهم نقل شده و از نظر تاریخی هم جای تشكیكی درباره آن باقی نمانده بحث كنیم تا مشمول عنایت های خاص حضرت زهرا سلام الله علیها قرار بگیریم.
انقلاب زنده كننده نام حضرت زهرا
حقیقت این است كه یكی از بركات انقلاب اسلامی زنده شدن نام حضرت زهرا صلوات الله علیها در جامعه بود. ما بخش عمده ای از جوانی مان را قبل از انقلاب گذراندیم. در شهر یزد كه یكی از شهرهای مذهبی است اصلا چیزی به نام دهه فاطمیه و این حرف ها شهرتی نداشت. عواملی باعث شد كه نام حضرت زهرا سلام الله علیها در جامعه ما به صورت ویژه ای زنده شود و بركات بسیار عظیمی را برای عالم اسلام به ارمغان آورد. از عواملی كه من می شناسم یكی بیانات حضرت امام رضوان الله علیه درباره حضرت زهرا سلام الله علیها بود كه مشابه آن را كمتر كسی بیان كرده بود. حقیقت این است كه ایشان از كسانی بودند كه نام حضرت زهرا را در این عصر و زمان احیا كردند. همراه این یك جاذبه معنوی در میان رزمندگان ما نسبت به حضرت زهرا سلام الله علیها پیدا شد كه من آن را نمی توانم با اسباب عادی توجیه كنم. به همراه اینها عامل دیگر اقدام چند تن از مراجع بزرگ قم در احیای دهه فاطمیه بود كه خودشان در مجالس عزاداری حتی با پای برهنه شركت كردند و بالاخره به این جا رسید كه امسال خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان یك سند ثبت شد و مراجع به صورت بی سابقه ای آن را تأیید و امضا كردند و شاید همین امر باعث شد به ما هم پیشنهاد شود كه درباره این خطبه بحث كنیم.
وحدت؛ تقویت ملاك های مشترك
آیا معرفی اهل بیت و مواضع و تاریخ ایشان اگر به طور صحیح، علمی و تحقیقی بیان شود با وحدت مخالفت دارد؛ یا برعكس، آنچه اساسا عامل وحدت امت اسلامی است مسئله امامت و ولایت است؟ با توجه به این گونه سؤالات، یك نوع تكلیف شرعی احساس كردم كه بحث جامعی نسبت به مسئله «وحدت و اختلاف» مطرح كنم و در خلال بحث سؤالاتی مطرح شود تا عزیزانی كه اهل تحقیق اند آنها را دنبال كنند و به سرانجام برسانند.
معنای حقیقی وحدت بدیهی است و جای ابهامی ندارد؛ اما برای جامع بودن بحث احتمالاتی را مطرح می كنیم. اگر منظور از ایجاد وحدت این باشد كه انسان ها كاملا یكی شوند یعنی هیچ تعددی میان شان نباشد، همه می دانند چنین چیزی امكان ندارد. دو انسان دو موجودند و هیچ وقت یكی نمی شوند. امكان ندارد كه بین همه افراد جامعه وحدت حقیقی به وجود آید.
مسئله ای را علمای علم الاجتماع مطرح كرده اند و آن این كه آیا مجموعه انسان هایی كه یك جامعه را تشكیل می دهند می توانند یك وحدت حقیقی داشته باشند؛ یعنی یك هویت جدیدی غیر از هویت افراد به وجود آید. این هم بحثی است كه در فلسفه اجتماعی باید طرح كرد. این مسائل محل بحث ما نیست. وحدتی كه محل بحث است این است كه ما انسان های كثیری كه در یك جامعه هستیم و هر كدام یك وجود مستقلی داریم، با این اختلافاتی كه داریم تا چه اندازه باید سعی كنیم كه گرایش به وحدت پیدا كنیم؟ معنای این ایجاد وحدت، وحدت حقیقی فلسفی نیست؛ بلكه منظور این است كه ملاك های مشتركی شناسایی كنیم و آن ملاك های مشترك را تقویت و چیزهایی كه باعث پراكندگی و دشمنی می شود را كم و ضعیف كنیم. منظور از ایجاد وحدت، وحدتی است كه به اصطلاح اعتباری است. منظور این نیست كه كثرت ها و اختلافات به كلی حذف شود. شبیه آنچه كه در وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت شیعه و سنی، و وحدت همه طوایفی كه در كشور زندگی می كنند دنبال آن هستیم، یعنی ملاك های مشتركی را شناسایی كنیم و سعی كنیم آن ملاك ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد و تقویت شود و در سایه تقویت آن ملاك ها، چیزهایی كه موجب اختلاف می شود كم رنگ شود.
این اندازه از معنای وحدت معلوم است؛ اما گاهی مسائلی مطرح می شود كه نمی دانیم آیا وحدت اقتضا می كند كه ما از آنها صرف نظر كنیم یا چیز دیگری مطلوب است. یكی از مسائلی كه به بحث ما مربوط می شود و دغدغه ذهنی ما هم بوده همین است كه ما وقتی صحبت از وحدت شیعه و سنی می كنیم معنایش این است كه باید مسائل شیعه و سنی اصلا حذف شود و فقط از اصل حقانیت اسلام و نبوت و معاد بحث كنیم به این بهانه كه وقتی مسائل اخلاقی مطرح می شود دل ها از هم جدا می شود؛ پس اصلا اینها را ترك كنیم؟ آیا معنای وحدت این است؟!
انواع اختلاف
در مباحث عقلی، وحدت در مقابل كثرت مطرح می شود؛ اما در این جا وحدت در مقابل اختلاف مطرح می شود. وحدت در این جا یعنی نبود اختلاف. وقتی دعوت به وحدت می كنیم یعنی می خواهیم كه اختلافات كنار گذاشته شود؛ پس درواقع باید مفهوم وحدت و مفهوم اختلاف را با همدیگر بسنجیم. حال كه در این بحث، وحدت در مقابل اختلاف به كار می رود اول معنای اختلاف را بررسی می كنیم.
ممكن است دو موجود داشته باشیم كه كاملا مثل هم باشند؛ مثل كالاهایی كه معمولا در كارخانه ها با اصول فنی ساخته می شود. خیلی به زحمت می شود تشخیص داد كه كدام الف است و كدام ب. كثرت هست اما اختلافی نیست و مثل هم هستند؛ پس وحدت در این جا وحدتی است كه نه با مثل بودن منافات دارد نه با كثرت و تعدد. اختلاف آن است كه مثل هم نباشند دو چیز وقتی مثل هم نبودند می گوییم با هم اختلاف دارند. معنای اختلاف جنگ و نزاع نیست؛ بلكه معنای آن وجود تفاوت است. آیا وجود اختلاف چیز بدی است؟ آیا اگر دو موجود تكوینا با هم فرق داشته باشند بد است؟ من سؤال می كنم اگر اختلاف وجود نداشت اصلا عالمی به وجود می آمد؟ اگر اختلافات تكوینی نباشد اصلا انسانی نمی تواند زندگی كند و اصلا جامعه انسانی شكل نمی گیرد. اساس این عالم هم همین طور است؛ اگر اختلافات تكوینی نباشد این عالم تحقق پیدا نمی كند. تا اختلافات تكوینی بین مرد و زن نباشد نسل انسان قابل بقاء نیست. پس اصل اختلافات تكوینی كه ربطی به اعمال و اختیارات ما ندارد لازمه وجود این عالم است؛ اگر نباشد راه فیض الهی مسدود می شود. بقاء این عالم با این زیبایی ها همه به خاطر اختلافات آن است و آن عین زیبایی است؛ الذی احسن كل شیء خلقه.1 بنابراین این معنا از اختلاف محل بحث نیست.
نوع دیگری از اختلاف وجود دارد كه فی الجمله اختیار افراد در آن نقش دارد. نمونه بارز آن در استفاده از مواهب طبیعی این عالم است كه نتیجه اش این می شود كه عده ای ثروتمند و عده ای فقیر باشند. صرف نظر از مسائل ارزشی دیگر، آیا خود این كه توانایی انسان ها مختلف است و آن اختلافات منشأ این می شود كه بهره های اختیاری و اكتسابی جدیدی پیدا كنند، خوب است یا بد؟ اراده و فعل خودشان هم مؤثر است؛ اما منشأ آن اختلافات طبیعی خدادادی است. كسی هوش بیشتری داشته توانایی بیشتری داشته قوای بدنی اش را بیشتر به كار گرفته است خلاقیتش بیشتر بوده ابتكارش بیشتر بوده و این زمینه را فراهم كرده تا بهره های مادی بیشتری در اختیار بگیرد. این صددرصد جبری نیست؛ اما در عین حال در نظام خلقت و در تدبیر عالم منظور است. خدا می فرماید: «و هوالذی جعلكم خلائف الارض و رفع بعضكم فوق بعض درجات لیبلوكم فی ما آتاكم؛2 خداوند شما را از لحاظ مواهب تكوینی با هم مختلف قرار داد، بعضی ها را بالاتر از بعضی دیگر قرار داد برای این كه زمینه هایی برای امتحان شما فراهم شود.» اگر كسانی مواهب مادی بیشتری دارند تكالیف خاصی به آنها تعلق می گیرد و آن زمینه امتحانش را فراهم می كند. اصل این عالم برای این است كه انسان ها در معرض امتحان های مختلف قرار بگیرند تا خودشان مسیرشان را انتخاب كنند تا معلوم شود چه قدر خدا را اطاعت می كنند. آنچه كه خدا به من داده استعداد ذاتی است. این اختلافات خدادادی زمینه می شود كه افراد در جامعه موقعیت های مختلفی پیدا كنند. این موقعیت ها تكالیف مختلفی را اقتضا می كنند و این یعنی زمینه های امتحان. این یك نوع اختلاف است. آیا این اختلاف خوب است یا بد؟ اگر چنین زمینه هایی نباشد، این امتحانات انجام نمی گیرد. وقتی امتحانات انجام نگرفت تكاملی پیدا نمی شود. در این صورت غرض خلقت تحقق پیدا نمی كند. اصلا خدا انسان را آفریده تا با اختیار و انتخاب خودش مسیرش را تعیین كند و به آن كمالی كه خدای متعال در سایه بندگی و اطاعت خودش قرار داده نایل شود. اگر این امتحان ها نباشد این كمالات هم پیدا نمی شود. اختیار انسان در وجود این اختلافات فی الجمله موثر است. اینها هم جزء زیبایی های خلقت است كه در اصل هدف آفرینش منظور است و باید باشد.
نوع دیگری از اختلافات هم پیش می آید كه سهم انتخاب و اختیار انسان در آنها بیشتر است. این نوع از اختلافات به هدف نهایی آفرینش كه مسئله عبادت و اطاعت خداست مربوط می شود. در این جا مسئله دین مطرح می شود. اختلافاتی كه تكوینی و جبری نیست؛ یعنی این طور نیست كه كسی كه به دنیا می آید ابتدائا با یك دین خاصی جبرا متولد شود. انتخاب یك دین و یك روش به انتخاب و اختیار خود افراد بستگی دارد. این جا عوامل زیادی موثر است و فرمول های بسیار پیچیده ای وجود دارد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- سجده، 7 2- انعام، .165

پنج شنبه 28/7/1390 - 19:20
سخنان ماندگار
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): •


إنَّ الشَّدیدَ لَیسَ مَن غَلَبَ النّاسَ ولكِنَّ الشَّدیدَ مَن غَلَبَ نَفسَهُ.

قدرتمند كسى نیست كه بر مردم سلطه یابد، بلكه كسى است كه بر نفس خود چیره شود.


مستدرك الوسائل - ج 11 - ص 139 . میزان الحکمة ج13- ص76- ح21516Edit
سه شنبه 26/7/1390 - 8:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته