• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 187
تعداد نظرات : 300
زمان آخرین مطلب : 4963روز قبل
دانستنی های علمی

گزيده‌اى از اهم اقدامات انجام شده در سيستم 110
1 ـ تاكنون 944 خط تلفن 110 در سطح كشور راه‌اندازى گرديده است.

2 ـ آموزش پرسنل پايور سيستم 110 در رسته‌هاى رايانه، مخابرات و اپراتوري.

3 ـ تشكيل جلسات متعدد از جمله كميسيون ساماندهى سيستم 110، ستاد پيگيرى طرح واگذارى كليه مأموريت‌هاى پليسى سيستم 110.

4 ـ تعداد 10 كلان شهر به سيستم رايانه‌اى در سطح كلانترى‌ها و پاسگاه‌هاى مربوطه تجهيز شده‌اند كه در اين رابطه برقرارى و امكان كنترل مكانيزه وجود دارد و مى‌توان با ورود به كليه كلانترى‌ها و پاسگاه‌هاى مربوطه وضعيت عملكرد سيستم 110 مربوطه را به راحتى تحت نظر و كنترل قرار داد.

5 ـ در ارتباط با وضعيت فرهنگ‌سازى در خصوص سيستم 110 برنامه‌ها و طرح‌هاى متعددى از جانب مسئولين محترم از شبكه‌هاى مختلف صدا و سيما و روزنامه‌ها و رسانه‌هاى جمعى اجرا گرديد كه بى‌ترديد بسيار تأثيرگذار بوده خصوصاً اينكه تقريباً هر شب در شبكه تهران گزارش مركز 110 در حال پخش مى‌باشد. ضمن اينكه با استقبال وسيع مردم روبه‌رو شده تماس و مردم با مراكز 110 پليس به صورت يك فرهنگ در آمده و اين مهم روز به روز در حال پيشرفت مى‌باشد.

6 ـ هدف‌مند شدن توزيع امكانات : نيروى انسانى ،خودرو و تجهيزات رايانه‌اى و مخابراتى بر اساس فراوانى جرائم و نيازمندى‌هاى پليسى در جغرافياى مختلف كشور.

7 ـ هدف‌مند شدن فرايند عملياتى بكارگيرى واحدها و امكانات گشتى براساس نتايج حاصله از تجزيه و تحليل آمار وقوع جرائم.

8 ـ سازماندهى مراكز فرماندهى و كنترل (مراكز 110) بر اساس اهداف و سياست‌هاى ترسيم شده ساير اقدامات : فعال سازى يگان‌هاى واكنش سريع (يگان ويژه پاسداران) به منظور تقويت موردي.

9 ـ پيگيرى تصويب و تأمين اعتبارات نيازمندى‌هاى مخابراتى رايانه‌اى و ضرورت‌هاى آماد و پشتيبانى بالغ بر 71 ميليارد ريال و طرح توزيع ريز اقلام به تفكيك شهرستان‌هاى تابعه هر استان.

10 ـ تجهيز و همسان‌سازى سالن‌هاى مراكز 110.

11 ـ پيگيرى مستمر دستورات و تدابير هيئت رئيسه محترم ناجا در سطح استان‌ها پيرامون تهيه و نصب نرم‌افزار جديد سيستم 110.

12 ـ ايجاد وحدت رويه در انجام بازرسى‌ها توسط ستادهاى استان‌ها و واحدهاى اعزامى از مركز.

13 ـ پيگيرى و برآورد كمبود و تأمين منابع انسانى مراكز 110 با عنايت به استاندارد مصوبه جديد به تفكيك استان ، شهرستان و رسته‌هاى مورد نياز.

14 ـ پيگيرى امور آموزش نيروهاى موجود و بازنگرى در متون و سرفصل‌هاى آموزشي.

15 ـ پيگيرى و انتقال تلفن 197 (تصادفات) و استقرار بى‌سيم راهور در مراكز 110 كليه شهرستان‌ها.

16 ـ پيگيرى و تحقق امكان شماره‌گيرى موبايل بدون پيش كد در شهرستان‌هايى كه از طريق شهرهاى ديگر تغذيه مخابرات مى‌شوند و تماس با گوشى موبايل بدون سيم كارت و انتقال شماره 112 به صورت خودكار به 110 و رايگان بودن مكالمات موبايل با تلفن 110.

17 ـ راه‌اندازى طرح امداد جاده‌اى با همكارى و مشاركت سازماندهى امدادى شركت مخابرات ـ وزارت راه‌ و ترابرى صدا و سيما و وزارت بهداشت و درمان.


يکشنبه 6/8/1386 - 17:19
دانستنی های علمی
مقدمه
تأمين امنيت و تحكيم نظم و اجراى قانون و عدالت از مهمترين اركان ثبات و سلامت يك نظام اجتماعى و سياسى است و نقش نهادهايى كه تأمين كننده اين هدف باشند، به اندازه‌اى مهم است كه شايد بتوان گفت، بدون وجود چنين نهادهايي، بقاى يك جامعه ممكن نمى‌گردد. در كشور ما بخش عمده‌اى از اين وظيفه مهم بر عهده نيروى انتظامى است.
با نگرش كلى بر وظايف نيروى انتظامى در كشور مى‌توان به گستردگى فعاليت‌هاى اين نيرو كه بالغ بر انجام 22 مأموريت خاص و بيش از 120 مأموريت عام مى‌گردد واقف شد. اين تنوع و تعدد وظايف در هيچ يك از نيروهاى نظامى و سازمان‌هاى غير نظامى جمهورى اسلامى ايران وجود نداشته و مى‌توان اذعان داشت نيروى انتظامى تنها نهادى است كه در عرصه‌هاى مختلف و در اقصى نقاط كشور از مرزها تا درون شهرها در گستره وسيع و انجام وظايف محوله مى‌پردازد، با وجود اين گسترگى و تنوع مأموريتى و همچنين توجه به كمبودهاى مختلف در اين سازمان بود كه سبب شد طراحى‌ سيستمى كه بتواند با سازماندهى امكانات موجود و افزايش تحرك و سرعت عمل، به نيازمندى‌هاى فورى مردم پاسخ دهد، احساس گردد. تا ضمن حضور به موقع در صحنه‌ها، با ناامن كردن كشور براى مجرمين و امنيت بخشيدن به وظايف اجتماعى كشور، رضايت عمومى جامعه را در بحث امنيت و ناهنجارى‌هاى اجتماعى مربوط به وظايف پليسى فراهم نمايد. لذا در جهت اجراى فرامين مقام معظم رهبرى و فرماندهى معظم كل قوا و تحقق بخشيدن به اهداف ذكر شده مركز فوريت‌هاى پليس 110 در تاريخ 20/7/79 مصادف با 13 رجب سالروز ولادت حضرت اميرالمؤمنين و در سال منصوب به آن حضرت تأسيس و جهت پاسخگويى به نيازهاى فورى پليسى مردم راه‌اندازى گرديد.

در بررسى كلى مى‌توان اذعان داشت كه بحول و قوه الهى در بطن نيروى انتظامى جمهورى اسلامى ايران تحولى ارزشمند ايجاد گرديده است و مركز فوريت‌هاى پليسى توانسته در اين فاصله زمانى مأمورين را در انجام وظايف محوله و ارائه خدمات ارزنده موفق‌تر و اطمينان مردم را نسبت به ناجا افزايش دهد كه اميد است اين مركز با انسجام و يكپارچگى روز افزون تشكيلاتى بتواند با اقتدار بيشترى به انجام مسئوليت‌هاى محوله بپردازد و قلب مقام معظم رهبرى و مردم شريف اين مرز و بوم را شاد نمايد.
يکشنبه 6/8/1386 - 17:17
دانستنی های علمی

هدف و منظور از ايجاد مراكز فوريت‌هاى پليسى (سيستم 110)
1 ـ ايجاد تحول و ساماندهى در حضور به موقع پليس در صحنه‌هاى جرم.
2 ـ ارائه سريع‌ترين روش براى درخواست كمك از پليس.
3 ـ كاهش چرخه كارى در مراجعه مردم به كلانترى‌ها در مواقع ضروري.
4 ـ ايجاد ناامنى براى مجرمين و بزهكاري.
5 ـ افزايش حساسيت امنيت در جامعه.
6 ـ بالا بردن توان اطلاعاتى و تصميم‌گيرى فرماندهان در متناسب سازى عمليات پليس براى نياز جامعه.
7 ـ فراهم نمودن امكانات تحليلى ،  امنيتى و انتظامى شهرستان‌ها.
8 ـ يكپارچه سازى عمليات امداد و نجات بين پليس و اورژانس ـ آتش نشانى و ساير سازمان‌هاى امدادي.
9 ـ تحكيم امنيت عمومى و تلاش براى پايدارى آن.
10 ـ انجام كنترل عمليات پليسى به وسيله ابلاغ مأموريت از بالا و دريافت بازخورد آنها.


يکشنبه 6/8/1386 - 17:15
دانستنی های علمی

اهداف اصلى تشكيل مركز فوريت‌هاى پليسى 110
1 ـ تحقق شعار پليس پاسخگو در جامعه.
2 ـ تحول در نظام دريافت، ابلاغ و پيگيرى بازخورد مأموريت‌هاى محوله پليس.
3 ـ تشكيل و تسريع در برقرارى ارتباط مردم و برخوردارى آنها از خدمات پليسى ناجا.
4 ـ ساماندهى كليه ورودى‌هاى مأموريتى به ناجا از طريق 110 و اعمال نظام كنترلى بر چرخه دريافت، ابلاغ و نحوه اجراى مأموريت‌ها در ناجا.
5 ـ هدفمند شدن عمليات پليس بر اساس نيازهاى واقعه ای  جامعه (از زبان و درخواست مردم).
6 ـ دست‌يابى به واقعيت‌هاى آمارى و تجزيه و تحليل صحيح و اصولى‌تر روند تغييرات انواع تخلفات و جرائم در جغرافياى مختلف كشور.
7 ـ ارتقاء كيفى برنامه‌هاى پيشگيرى ناجا بر اساس نتايج تجزيه و تحليل‌هاى آماري.
8 ـ تحقق نظام فرماندهى و كنترل در ناجا.
9 ـ بستر سازى براى تقويت همكارى اطلاعاتى مردمى با ناجا و مشاركت آنان در ساير زمينه‌ها.
10 ـ تسهيل در ارائه خدمات مشاوره‌اى و پاسخگويى به سؤالات پليسى مردم از طريق 110.
11 ـ جلوگيرى از سرگردانى مردم در مراجعه به پليس و تسريع بخشيدن به نيازمندى‌هاى مردم.
12 ـ ايجاد ارتباط و تعامل منطقى بين سيستم‌هاى پيشگيري، پيگيرى ، كشف جرم ،  كنترل ، پيگيرى مأموريت‌هاى ناجا و مهمترين اهداف.

يکشنبه 6/8/1386 - 17:14
دانستنی های علمی

مراحل شماره‌گيري هنگام تماس با مشترك ثريا:

1-  گرفتن كد دسترسي بين‌الملل در كشور مبدأ

2-   گرفتن كد كشور ماهوارة ثريا (88216)

3-   گرفتن شمارة مشترك ثريا

تعرفه ارتباطات ماهواره‌اي ثريا

1-  هزينة فعال سازي هر سيم كارت تلفن همراه ماهواره ثريا مبلغ 30 دلار (000/240 ريال) مي‌باشد.

2-   آبونمان ثابت ماهانة هر شماره تلفن همراه مشتركين ماهواره ثريا مبلغ 14 دلار (000/112 ريال) مي‌باشد.

3-  نرخ وصولي هر دقيقه ارتباط مشتركين تلفن ثابت شركت مخابرات ايران به مقصد تلفن همراه ثريا معادل 8600 ريال مي‌باشد.

4-   براي هر دقيقه ارتباط مشتركين تلفن همراه شركت مخابرات ايران با تلفن همراه ماهواره‌اي ثريا معادل 8 پالس مكالمات تلفني به مبلغ 8600 ريال اضافه خواهد شد.

5-   تعرفة ارتباط مشتركين تلفن همراه به تلفن همراه ماهواه‌اي ثريا در ايران هر دقيقه 4200 ريال مي‌باشد.

يکشنبه 6/8/1386 - 17:10
دانستنی های علمی

نحوه برقراري تماس با مشتركين ثريا

شماره تلفن مشتركين ثريا متشكل از پيش شمارة 88216 و يك شمارة 8 رقمي مي‌باشد.

در حال حاضر مشتركين مخابرات 125 كشور جهان مي‌توانند با مشتركين ثريا تماس بگيريد. فهرست اين كشورها در پايگاه اينترنتي ثريا موجود مي‌باشد   

 

يکشنبه 6/8/1386 - 17:10
دانستنی های علمی

شرايط لازم جهت برقراري ارتباط تلفن همراه ماهواره‌اي

_ گوشي‌هاي ثريا، در حالت ماهواره‌اي، زير سقف و داخل خودرو كار نمي‌كنند . شما مي‌توانيد با نصب وسيله‌اي به نام SATEL در ساختمان و وسيله‌اي به نام VDF در خودرو اين مشكل را برطرف سازيد.

_ شما مي‌توانيد از تلفن ثريا در حالت GSM ، زير سقف نيز استفاده كنيد.

_ براي برقراري تماسهاي ماهواره‌اي لازم است كه فضاي اطراف، باز و بدون مانع باشد.

_ هنگام كه زير سقف قرار داريد، يك پيام صوتي پرقدرت شما را مطلع مي‌سازد كه كسي پشت خط است.

يکشنبه 6/8/1386 - 17:9
دانستنی های علمی

تلفن همراه ماهواره‌اي

تلفن همراه ماهواره‌اي امكان ارتباط مستقيم گوشي‌هاي كوچك همراه را با يك ماهوارة مخابراتي فراهم مي‌سازد. براي بهره‌مندي از امكانات تلفن همراه ماهواره‌اي لازم است از گوشي‌هاي خاص ماهواره‌اي استفاده  شود.

گوشي‌هاي تلفن همراه ماهواره‌اي شركت ثريا،  تحت نام‌هاي هيوز (Hughes) و اسكوم (Asco) عرضه مي‌شوند و ويژگي‌هاي مشابهي دارند.

اين گوشي‌ها به عنوان يك گوشي معمولي همراه نيز قابل استفاده هستند و مشترك مي‌تواند در نزديكي آنتن‌هاي  زميني و درون شهرها، سيم كارت ماهواره‌اي را از آنها بيرون آورد و از سيم كارت معمولي خود استفاده كند.

گوشي‌هاي ثريا امكاناتي از قبيل اتصال به رايانه و ديتا، ارسال دورنگار، موقعيت‌يابي و ارسال پيام كوتاه را در اختيار مشترك قرار مي‌دهد.

يکشنبه 6/8/1386 - 17:8
بیماری ها
  آشنايي با رشته دندانپزشكي

هدف

دندانپزشك به تشخيص و درمان بيماري‌هاي دهان و دندان مي‌پردازد و از همين‌رو شايد بهتر باشد كه عنوان اين رشته را دهان‌پزشكي گذاشت.در گذشته دندانپزشكي را مساوي با دندانسازي مي‌دانستند. اما امروزه دندانسازي تنها بخشي از دندانپزشكي است. «رشته دندانپزشكي در مقطع دكتراي عمومي نحوه رعايت بهداشت، پيشگيري و درمان بيماري‌هاي دهان و دندان را آموزش مي‌دهد. دندان‌پزشكي يك علم تخصصي است كه سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوي مهم در سلامت جسم و روح، زيبايي و ادا كردن كلمات تامين مي‌كند. همچنين به ياري اين علم مي‌توان بسياري از بيماري‌ها را در مراحل اوليه شناخت و از پيشرفت آن جلوگيري نمود.

ماهيت :

اين مقطع داراي دو دوره مجزاي 2 و 4 ساله است. كه در 2 سال اول دانشجويان واحدهاي علوم پايه مثل بيوشيمي، آناتومي، بافت‌شناسي، فيزيولوژي، ژنتيك، ميكروب‌شناسي و ايمني‌شناسي را مي‌گذرانند و بعد از 2 سال وارد دوره تخصصي دندانپزشكي شده و دروس اختصاصي خود را در زمينه آسيب‌شناسي فك و دهان، ارتودنسي، اندودنتيكس، پروتزهاي ثابت و اكلوژن، پروتزهاي متحرك و فك و صورت ، پريودنتولوژي، ترميمي و مواد دنداني، بيماري‌هاي دهان و دندان، جراحي دهان و فك و صورت، دندانپزشكي كودكان و راديولوژي دهان و فك و صورت مي‌گذرانند. و در نهايت مي‌توانند بيماري‌هاي دهان و دندان را تشخيص داده و در حد يك دندانپزشك عمومي نسبت به درمان آنها اقدام كنند.»

عده‌اي دندانپزشكي را با كار عملي و تكنيكي صرف، يكي مي‌دانند در حالي كه اگر دانشجوي دندانپزشكي تنها فن و تكنيك اين رشته را فراگرفته اما در علوم پايه ضعيف باشد، در نهايت يك دندانساز خواهد شد يعني چنين فردي كار روي دندان را فراگرفته است اما از علم پزشكي بي‌نصيب مي‌باشد.

آينده شغلي ، بازار كار، درآمد:

امروزه در كشور ما نزديك به 12 هزار دندانپزشك وجود دارد و از سوي ديگر سالانه 18 دانشكده دندانپزشكي دولتي و خصوصي موجود در كشور بيش از 1000 دندانپزشك تربيت مي‌كنند. حال سوال اينجاست كه آيا براي اين تعداد فارغ‌التحصيل رشته دندانپزشكي فرصت‌هاي كاري وجود دارد؟

دكتر افشار در پاسخ به اين سوال مي‌گويد:

«امروزه در كشور ما فرصت‌هاي شغلي براي دندانپزشكان جوان به دو دليل عمده محدودتر شده است كه يكي از اين دلايل پيشرفت بهداشت در كشور ماست. يعني خوشبختانه كشور ما نيز مانند ساير كشورهاي جهان در جهت پيشگيري و اهداف بهداشتي حركت كرده و بسياري از بيماري‌ها را مهار و كنترل كرده است. در نتيجه مردم كمتر به پزشكان و دندانپزشكان مراجعه مي‌كنند. از سوي ديگر در چند سال اخير رشد پزشكان و دندانپزشكان نسبت به نرخ رشد جمعيت افزايش يافته است. براي مثال اگر تا 20 سال قبل به ازاي هر 25 هزار نفر يك دندانپزشك وجود داشت حال به ازاي هر 5 يا 6 هزار نفر يك دندانپزشك وجود دارد. البته ذكر عوامل فوق به معناي آن نيست كه هيچ فرصت شغلي براي دندانپزشكان جوان وجود ندارد بلكه در بسياري از شهرستانهاي كشور، ما هنوز شاهد كمبود دندانپزشك هستيم. يعني در حالي كه در بعضي از نقاط كشور به ازاي هر 2 هزار نفر يك دندانپزشك داريم، در نقاط محروم كشورمان به ازاي هر 100 هزار نفر يك دندانپزشك وجود دارد.»

دكتر كوثري نيز ضمن تاييد موارد فوق مي‌گويد:

«مطمئنا با پيشرفت بهداشت دهان و دندان، فرصت‌هاي شغلي يك دندانپزشك عمومي كاهش پيدا كرده است و البته افزايش تعداد دندانپزشكان جوان بيكار تنها مشكل ايران نيست چون طبق بررسي‌ها و پيش‌بيني‌هاي جوامع علمي خارج از كشور، در سال 2030 ميلادي بهداشت دهان و دندان مردم به اندازه‌اي خوب خواهد بود كه دندانپزشكي عمومي به بخشي از پزشكي عمومي برخواهد گشت و رشته دندانپزشكي تنها جنبه تخصصي پيدا مي‌كند.»

توانايي‌هاي مورد نياز و قابل توصيه :

همانطور كه در قسمت‌هاي قبل اشاره شد، عدم تسلط بر علوم پايه و زبان انگليسي، دانشجو را از مقولات علمي دور مي‌كند و صرفا به او توانايي انجام كارهاي عملي اين رشته را مي‌دهد.

هرآنچه كه يك دانش‌آموز در درس زيست‌شناسي دوره دبيرستان خود فرا مي‌گيرد به نحوي به رشته دندانپزشكي ارتباط دارد بخصوص دو بخش فيزيولوژي و آسيب‌شناسي كه دانشجويان دندانپزشكي در دو سال اول تحصيل خود با وسعت و عمق بيشتري نسبت به دوره دبيرستان مطالعه مي‌كنند. همچنين دانشجوي اين رشته بايد از دستهايي ماهر و توانمند برخوردار باشد چون بسياري از كارهاي دندانپزشكي از تراش دندان گرفته تا بازسازي دندان نياز به دستهايي هنرمند و توانا دارد تا بتوان به نحو احسن كارهاي ظريف دندانپزشكي را انجام داد.

برخورداري از سلامت كامل جسمي و رواني و قابليت انجام كارهاي بسيار دقيق علمي، عملي، كلينيكي براي داوطلبان اين رشته بسيار ضروري است. خلاقيت و مهارت در كار دست و همچنين برخورداري از خلاقيت و ديد هنري، دانشجو را در انجام كارهاي عملي اين رشته و انجام مهارت‌هاي لازم در پياده كردن آموخته‌هاي آن، كمك بسيار مي‌كند.

وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر:

امكان ادامه تحصيل فوق دكترا در رشته‌هاي مختلف دندان‌پزشكي در ايران وجود دارد.

تعداد وعناوين واحدهاي اصلي و اختصاصي:

طول دوره دندان‌پزشكي پنج سال است و درسهاي آن در سه بخش : عمومي ، پايه و اختصاصي برنامه‌ريزي شده است كه از لحاظ نحوه تعليم و تدريس، به درسهاي نظري ، عملي – نظري، عملي تقسيم مي‌شود.

اين دوره شامل دو مرحله است:

مرحله اول (5/1 سال) : در اين مرحله دانشجويان درسهاي نظري و عملي علوم پايه و عمومي را در دانشگاه (كلاس و آزمايشگاه)‌ مي‌گذرانند.

مرحله دوم (5/3 سال) : در اين مرحله دانشجويان درسهاي تخصصي را در دانشگاه (كلاس و بخشهاي كلينيكي) فرا مي‌گيرند و به منظور برخورداري از كارايي آموزشي- درماني، بيشتر اين دوره تحصيلي را در بخشهاي كلينيكي دانشكده و بيمارستانهاي وابسته به ارائه خدمات بهداشتي و درماني مي‌پردازند؛ لازم به تذكر است كه گذراندن درسهاي پايه براي ورود به دوره كلينيكي (مرحله دوم) ضروري است.

نظام آموزشي مطابق آيين‌نامه مصوب شوراي عالي برنامه‌ريزي است و هر واحد درس نظري 17 ساعت و هر واحد درس عملي 34 ساعت است. كل واحدهاي درسي اين دوره 203 واحد است.

درسهاي پايه

درسهاي پايه به درسهايي گفته مي‌شوند كه زمينه‌ساز ورود دانشجو به درسهاي اصلي و تخصصي و فراگيري آنهايند. در اين رشته درسهاي پايه جمعا به تعداد 43 واحد درسي است كه عبارتند از: فيزيك پزشكي ، بيوشيمي ، بافت‌شناسي انساني، جنين‌شناسي، تشريح ، ژنتيك انساني، ميكروب‌شناسي، ايمني شناسي، فيزيولوژي، روان‌شناسي عمومي، آسيب‌شناسي عمومي.

درسهاي اختصاصي

درسهاي تخصصي به درسهايي گفته مي‌شود كه اطلاعات و آگاهيهاي لازم را درباره رشته تخصصي به دانشجو داده، او را با مفاهيم تخصصي و عمده رشته مورد نظر آشنا مي‌كند و آموزشهاي لازم را به او مي‌دهند.

در رشته دندان‌پزشكي درسهاي تخصصي عبارتند از: كالبدشناسي و مرفولوژي دندان، زبان خارجي اختصاصي، جنين و بافت‌شناسي فك و دهان ، آسيب‌شناسي دهان، ارتودنسي، اندودنتيكس، بيماريهاي دهان و تشخيص ، بيولوژي دهان، پريودنتولوژي، دندان‌پزشكي ترميمي(پروتز متحرك پارسيل، پروتز ثابت ، پروتز كامل) جراحي دهان و فك و صورت ، دندان‌پزشكي كودكان، راديولوژي دهان ، گوش و حلق و بيني ، نظام پزشكي و طب قانوني، بهداشت عمومي و اكولوژي ، بهداشت محيط زيست ، دندان‌پزشكي مجتمعي ، بيماريهاي رواني ، بيماريهاي دروني، فارماكولوژي ، بهداشت دهان و تغذيه و ندان‌پزشكي پيشگيري مواد دنداني و پايان‌نامه (رساله)‌.

دانشجويان در سال چهارم با تاييد استاد راهنما، موضوعي را براي پايان‌نامه انتخاب  وراجع به آن تحقيقاتي را آغاز مي‌نمايند، ولي واحد پايان‌نامه در سال آخر محاسبه خواهد گرديد كه در آن زمان دانشجو پايان‌نامه را به هيات داوران منتخب ارائه و از آن دفاع مي‌نمايد.

خلاصه‌اي از مطالب مطرح شده بعضي از درسهاي تخصصي الزامي:

اندودنتيكس: مطالب اين درس شامل بررسي اتيولوژي، تشخيص، پيشگيري و درمان بيماريهاي پالپي و بافتهاي نگهدارنده دندان‌ناشي از ضايعات پالپ به منظور حفظ سلامت و نگهداري دندانهاي طبيعي است.

بيماريهاي دهان و تشخيص : در درس بيماريهاي دهان و تشخيص، به شناسايي ، تشخيص كلينيكي و پاراكلينيكي ضايعات حفره دهان و درمان ضايعات مخاطي آن و ارتباط آن با ساير بيماريهاي بدن پرداخته مي‌شود.

پروتزهاي دنداني: در اين درس در ارتباط با مسائل ترميمي و بازسازي دستگاه جونده (دندانها و ساختمان مجاور كناري صورت) از طريق پروتزهاي ثابت، متحرك (پارسيل و كامل) و فك و صورت بحث مي‌شود. همچنين مسائل مربوط به اصول اكلوژن در اين رشته مورد تدريس علمي – عملي قرار مي‌گيرد.

راديولوژي: درس راديولوژي يكي از درسهاي دندان‌پزشكي و از علوم اساسي جهت دستيابي و شناسايي حالات طبيعي و غيرطبيعي استخوان فكها و دندانها مي‌باشد.

دندان‌پزشكي كودكان: درس دندان‌پزشكي كودكان، قسمتي از درسهاي دندان‌پزشكي است كه شامل : تشخيص، پيشگيري و درمان بيماري‌ دهان و دندان كودكان، معلولان و معلولان ذهني و شناسايي رابطه آن با سلامت عمومي آنها مي‌باشد.

دندان‌پزشكي ترميمي : اين درس شامل بررسي اتيولوژي ، تشخيص ، پيشگيري و درمان و ترميم ضايعات بافتهاي سخت دنداني به منظور حفظ سلامت و زيبايي دندانهاي طبيعي و بافتهاي نگه‌دارنده آنهاست.

رشته‌هاي مشابه و نزديك به اين رشته :

وجوه مشترك علمي وسيعي كه اين رشته با رشته پزشكي دارد، به دندان‌پزشك اين مهارت را مي‌دهد تا با شناخت همه جانبه ساختمان بدن و فيزيوپاتولوژي آن خدمات و درمان‌هاي لازم را در راستاي تخصصي خود ارائه دهد.

وضعيت نياز كشور به اين رشته در حال حاضر :

اگرچه اهميت رشته دندان‌پزشكي در شهرهاي بزرگ و متوسط تا حدود زيادي روشن است، اما متاسفانه هنوز اين رشته نتوانسته است ارزش والاي خود را در شهرهاي كوچك و روستاها، آن‌چنان كه بايد نشان دهد. گرايش روزافزون داوطلبان به اين رشته و مراجعه رو به افزايش شهروندان به شاغلان اين حرفه ، مي‌تواند اهميت قابل ملاحظه و نياز به متخصصان را در اين رشته ، حتي در مقايسه با ساير رشته‌هاي پزشكي به وضوح نشان دهد.

نكات تكميلي :

اما تحصيل در اين رشته خالي از مشكل نيست . دكتر صنوبري نيز در مورد دشواري‌ها و مشكلات اين رشته مي‌گويد:

«دندانپزشكي حرفه‌اي است كه با كارهاي عملي بر روي بيمار همراه است، بنابراين امكان انتقال بيماري‌هاي عفوني مثل «هپاتيت» يا «ايدز» از بيمار به پزشك بسيار زياد است و دندانپزشكان بايد همواره به اصول كنترل عفونت توجه داشته باشند چون يك كوتاهي يا اشتباه مي‌تواند براي آنها عواقب ناخوشايندي داشته باشد. همچنين يك دندانپزشك بايد بطور مرتب نرمش و ورزش كند تا دچار كمردرد و پادرد مزمن نگردد.»

:
يکشنبه 6/8/1386 - 17:4
دانستنی های علمی
 

زندگی نامه سید احمد خاتمی

سید احمد خاتمی

سید احمد خاتمى در سال 1339شمسى در سمنان متولد شد. پدر ایشان مرحوم سیّد مهدى مردى بسیار متدیّن و غیرتمند به شمار می ‏آمد.

خاندان خاتمى از سادات معروف سمنان بوده و جدّ اعلاى این خاندان، مرحوم سیّد هاشم به حدّى محبوب و مورد عنایت مردم بوده است . پس از اتمام دوره ابتدایى دروس طلبگى را آغاز كرد. بعد از اتمام تحصیل ابتدایى، در حدود یازده سالگى دروس طلبگى را درحوزه علمیّه سمنان شروع كرد. ناگفته نماند سه سال راهنمایى را به‏طور متفرّقه در دو سال امتحان داده، قبول شد و مقدارى از دروس دبیرستان را هم خواند، ولى در امتحانات شركت نكرد. تا سال 1354شمسى دروس مقدّماتى را در آن حوزه از محضر حضرات آقایان حجّة الاسلام و المسلمین سیّد محمد شاهچراغى و حجّة الاسلام و المسلمین محمد تقى نصیرى آموخت و سپس در سال 1354شمسى مهرماه همان سالى كه رژیم طاغوت مدرسه فیضیّه و دارالشّفاء را در اشغال در آورد وارد حوزه مقدّس قم شد و بیش‏تر دروس خوانده شده در حوزه سمنان را نزد مرحوم حجّة السلام و المسلمین مدرّس افغانى كه به تازگى از نجف آمده بود و تبحّر بسیار خوبى در ادبیّات داشت، تجدید كرده، دو باره خواند.

دروسی كه در حوزه علمیّه قم تحصیل نمود عبارت‏ند از:

سید احمد خاتمی

شرح لمعه را از محضر حضرت حجّة الاسلام و المسلمین آقاى فاضل هرندى، اصول الفقه را نزد حضرت حجّة الاسلام و المسلمین آقاى هادى مروى خراسانى، مكاسب را از محضر حضرات آیات ستوده، خزعلى، اشتهاردى و بنى‏فضل، رسائل را از محضر حجّة الاسلام و المسلمین آقاى موسوى، كفایة الاصول را از محضر حضرات آیات سیّد على محقّق داماد و دوزدوزانى، شرح منظومه و تجرید را از محضر حضرت آیة اللّه حاج شیخ یحیى انصارى شیرازى و جناب حجّة الاسلام و المسلمین آقاى دكتر احمد بهشتى فسائى، اسفار را از محضر فقیه متألّه حضرت آیة اللّه جوادى آملى و آیة اللّه حاج شیخ ابراهیم امینى، اشارات را از محضر فیلسوف و عارف معاصر حضرت آیة اللّه حسن زاده آملى، تفسیر را از محضر حضرت آیة اللّه مشكینى و حضرت آیة اللّه خزعلى، عهدنامه مالك اشتر نهج‏البلاغه را از آیة اللّه حسین نورى همدانى، یك دوره خارج اصول و بخش‏هاى زیادى از فقه را از محضر حضرت آیة اللّه العظمى میرزا جواد آقا تبریزى، خارج اصولِ جلد اوّل كفایه و بحث خارج اجاره را از محضر آیة اللّه العظمى فاضل لنكرانى، مدّت هفت سال از درس فقه آیة اللّه منتظرى، نیز از محضر حضرات آیات آیة اللّه العظمى میرزا هاشم آملى، حضرت آیة اللّه العظمى وحید خراسانى و حضرت آیة اللّه العظمى شبیرى زنجانى استفاده كرد.

فعالیتهای‌ علمی‌ و فرهنگی‌:

عمده‌ فعالیتهای‌ فرهنگی‌ سید احمد خاتمی‌ در 4 بخش‌ است‌:

بخش‌ اول‌:  تدریس‌

سید احمد خاتمی

وی‌ از سال‌ 1364، تدریس‌ دروس‌ حوزوی‌ را به‌ صورت‌ عمومی‌ شروع‌ كرده‌ است‌. اگر چه‌ قبل‌ از آن‌ به‌ طور خصوصی‌ چند دوره‌ كتب‌ مقدمات‌ (جامع‌ المقدمات‌، سیوطی‌، مغنی‌، مختصر المعانی‌ و...) را تدریس‌ كرده‌ بود.

تا كنون‌ 4 دوره‌ معالم‌ الاصول‌، 7 دوره‌ اصول‌ الفقه‌، 3 دوره‌ شرح‌ لمعه‌، 2 دوره‌ مكاسب‌، 3 دوره‌ رسائل‌ و اینك‌ (آذر 1383) مشغول‌ پنجمین‌ دوره‌ تدریس‌ كفایة‌ الاصول‌ است‌. وی‌ مدت‌ ده‌ سال‌ است‌ كه‌ به‌ تدریس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ اشتغال‌ دارد، دوره‌ اول‌ تدریس‌ خارج‌ اصول‌ را به‌ اتمام‌ رسانده‌ و اینك‌ (آذر 1383) مشغول‌ تدریس‌ دوره‌ دوم‌ خارج‌ اصول‌ است‌ و از كتابهای‌ فقهی‌ بخشهایی‌ از كتاب‌ قصاص‌ و دیات‌ و تقریبا تمام‌ كتاب‌ الحج‌ را تدریس‌ كرده‌ و اینك‌ اشتغال‌ به‌ تدریس‌ خارج‌ كتاب‌ صلوة‌ دارد. در این‌ مدت‌ صدها طلبه‌ از محضر وی‌ بهره‌مند شده‌ و همچنان‌ استفاده‌ می‌كنند.

وی‌ در كنار تدریس‌ علوم‌ مصطلح‌ حوزوی‌ از سال‌ 1365 به‌ تدریس‌ سیره‌ پیامبر و امامان‌ (آذر 1383) در روزهای‌ تعطیل‌ (پنج‌ شنبه‌ها) رو آورد كه‌ در سال‌ 1380 یكدوره‌ از این‌ دروس‌ به‌ پایان‌ رسید و اینك‌ سه‌ سال‌ است‌ كه‌ پنج‌ شنبه‌ها تفسیر زیارت‌ جامعه‌ را دنبال‌ می‌كند.

وی‌ در سال‌ 1367 به‌ دستور برخی‌ از بزرگان‌ حوزه‌ درس‌ تفسیر شروع‌ كرد و اینك‌ شانزدهمین‌ سال‌ این‌ درس‌ است‌ كه‌ هر شب‌ پس‌ از نماز مغرب‌ و عشاء، در مدرس‌ امام‌ مدرسه‌ فیضیه‌ دائر است‌ و تا كنون‌ تفسیر 8 جزء قرآن‌ به‌ پایان‌ رسیده‌ (تفسیر جزء آخر و 7 جزء اول‌) و اینك‌ مشغول‌ تفسیر هشتمین‌ جزء قرآن‌ كریم‌ (سوره‌ انعام‌) می‌باشند.

تا كنون‌ 1660 جلسه‌ تفسیری‌ داشته‌اند، درس‌ تفسیر نهج‌ البلاغه‌ نیز در ایام‌ تعطیل‌ داشته‌اند كه‌ حدود دو سال‌ است‌ بحث‌ موضوعی‌ «امام‌ علی‌ (ع‌) و مخالفان‌ حكومت‌» را از نگاه‌ مولی‌ در نهج‌ البلاغه‌ دنبال‌ می‌كنند. خوشبختانه‌ نوار كاست‌ این‌ درسها (گرچه‌ نه‌ به‌ كیفیت‌ عالی‌) موجود است‌.

وی‌ كار اصلی‌ خود راتدریس‌ دانسته‌ و سخت‌ علاقه‌مند به‌ آن‌ است‌ به‌ گونه‌ای‌ كه‌ در ایام‌ تحصیل‌ به‌ هیچ‌ وجه‌ كار دیگری‌ را جای‌ آن‌ قرار نمی‌دهد.

بخش‌ دوم‌: تألیف‌

سید احمد خاتمی

از سید احمد خاتمی‌ تا كنون‌ كتابهای‌ زیر به‌ چاپ‌ رسیده‌ است‌،

1ـ ابعاد جنگ‌ در قرآن‌ و حدیث‌

2ـ شایعه‌ از نظر قرآن‌ و حدیث‌

3ـ سیمای‌ نفاق‌ در قرآن‌

4ـ رسالت‌ خواص‌

5ـ عبرتهای‌ عاشورا

6ـ سیری‌ در سیره‌ سیاسی‌ امام‌ علی‌ (ع‌)

7ـ سیمای‌ حماس‌ امام‌ سجاد (ع‌)

8ـ مدیریت‌ در قرآن‌ و حدیث‌

9ـ اخلاق‌ سیاسی‌

10ـ امر به‌ معروف‌ و نهی‌ از منكر

11ـ در سایه‌ سار حكمت‌ علوی‌

12ـ مدیریت‌ و تشكل‌ در سیره‌ امام‌ هادی‌(ع‌)

13ـ نگاهی‌ به‌ مبانی‌ تفكر امام‌ خمینی‌ پیرامون‌ ولایت‌ فقیه‌

14ـ فقه‌ الاخلاق‌ از دیدگاه‌ شیخ‌ انصاری‌

تا كنون‌ بیش‌ از 120 مقاله‌ قرآنی‌، اخلاقی‌، تاریخی‌، فقهی‌ و... از سید احمد خاتمی‌ در برخی‌ روزنامه‌ها، هفته‌ نامه‌، ماهنامه‌ها و گاهنامه‌ها منتشر شده‌ است‌.

سید احمد خاتمی

سید احمد خاتمی‌ آثار فراوان‌ چاپ‌ نشده‌ نیز دارد كه‌ برخی‌ از آنها عبارتند از:

1ـ كتاب‌ الحج‌ «به‌ زبان‌ عربی‌»

2ـ كتاب‌ القصاص‌ «به‌ زبان‌ عربی‌»

3ـ كتاب‌ الاسیر فی‌ الفقه‌ الاسلامی‌ «به‌ زبان‌ عربی‌»

4ـ شرح‌ دعای‌ مكارم‌ الاخلاق‌

5ـ سیره‌ نبوی‌ (ص‌)

6ـ سیره‌ امامان‌ (ع‌)

7ـ اخلاق‌ كارگزاران‌ در اسلام‌

8ـ بحثی‌ پیرامون‌ اسباب‌ النزول‌

9ـ مباحثی‌ پیرامون‌ «اخلاق‌ قضاوت‌»

10ـ خانواده‌ در اسلام‌

11ـ مجموعه‌ دروسی‌ پیرامون‌ حضرت‌ امام‌ زمان‌ عج‌ و...

بخش‌ سوم‌: خطابه‌

سید احمد خاتمی

سید احمد خاتمی‌ در عرصه‌ خطابه‌ نیز توفیق‌ خوبی‌ داشته‌ و تاكنون‌ در همه‌ استانهای‌ كشور و اغلب‌ شهرستانها حاضر شده‌ و به‌ ایراد خطابه‌ پرداخته‌ است‌ ویژگی‌ خطابه‌ سید احمد خاتمی‌ عبارت‌ است‌ از:

1ـ با مطالعه‌ صحبت‌ كردن‌

2ـ منظم‌ و مرتب‌ بودن‌ بحث‌

3ـ عمق‌ قرآنی‌ و روایی‌

4ـ به‌ روز بودن‌ و طرح‌ مسائل‌ سیاسی‌ مورد نیاز

5ـ اعتدال‌ در سخن‌

در سخنرانیهای‌ وی‌ هم‌ قرآن‌ و هم‌ روایات‌ و هم‌ مسائل‌ سیاسی‌ در حد نیاز هست‌. وی‌ در صدا و سیمای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ تا كنون‌ صدها برنامه‌ اجراء كرده‌ است‌ و امت‌ مسلمان‌ ما استقبال‌ خوبی‌ از خطابه‌های‌ وی‌ داشته‌ و دارند.

بخش‌ چهارم‌: حضور در عرصه‌ پایان‌ نامه‌ها

سید احمد خاتمی‌ به‌ عنوان‌ استاد راهنما و داور در رسالة‌ سطح‌ چهار و سطح‌ سوّم‌ حوزه‌ و نیز به‌ عنوان‌ استاد راهنما در مؤسسه‌ پژوهشی‌ امام‌ خمینی‌ و دانشكده‌ شهید محلاتی‌ سپاه‌ خدمت‌ می‌كنند و تا كنون‌ رساله‌ متعددی‌ را در عرصه‌ معارف‌ دینی‌، فعالیتهای‌ سیاسی‌، راهنمایی‌ و ساماندهی‌ كرده‌ است‌.

فعالیتهای‌ سیاسی‌:

سید احمد خاتمی

سید احمد خاتمی‌ قبل‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ همگام‌ با رهبر كبیر انقلاب‌ اسلامی‌ امام‌ خمینی‌ در ستیز با رژیم‌ منحط‌ پهلوی‌ بود و با ایراد خطابه‌های‌ حماس‌ علیه‌ آن‌ رژیم‌ سیاه‌ نقش‌ مفیدی‌ در روشنگری‌ مردم‌ ایفاء كرد و بعد از پیروزی‌ انقلاب‌ عمده‌ راهی‌ را كه‌ برای‌ خود برگزید كار فرهنگی‌ بود كه‌ از طریق‌ تدریس‌ ق‌، خطابه‌، تألیف‌ آنرا دنبال‌ كرد.

وی‌ موضع‌ سیاسی‌ خود را "موضع‌ ولایت‌ فقیه‌" قرار داده‌ است‌ تا زمانی‌ كه‌ امام‌ راحل‌ در قید حیات‌ بودند همراهی‌ با آن‌ امام‌ بزرگوار و اینك‌ همراهی‌ با مقام‌ معظم‌ رهبری‌ مدظله‌ العالی‌ وجهه‌ همت‌ اوست‌.

وی‌ در كنار كار فرهنگی‌ در عرصه‌هایی‌ كه‌ نیاز بوده‌ است‌ موضع‌گیری‌های‌ مناسب‌ سیاسی‌ داشته‌ كه‌ در روزنامه‌ و جرائد كشور منعكس‌ شده‌ است‌. او در طول‌8 سال‌ دفاع‌ مقدس‌ در مواقع‌ مورد نیاز در جبهه‌های‌ حاضر شده‌ و به‌ وظیفه‌ خود عمل‌ نموده‌ است‌.

سید احمد خاتمی‌ هم‌ اكنون‌ عضو جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌، عضو كمیسیون‌ حوزه‌ آن‌ جامعه‌ نماینده‌ مردم‌ كرمان‌ در مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌، عضو هیأت‌ رئیسه‌ مجلس‌ خبرگان‌، عضو هیأت‌ مدیره‌ مركز تحقیقات‌ كامپیوتری‌ علوم‌ اسلامی‌، عضو شورایعالی‌ مجمع‌ جهانی‌ اهل‌ بیت‌ (ع‌) ، عضو شورای‌ سیاستگذاری‌ فرهنگی‌ آن‌ مجمع‌ می باشد.

يکشنبه 6/8/1386 - 11:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته