• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 30
تعداد نظرات : 78
زمان آخرین مطلب : 5292روز قبل
دانستنی های علمی

صاف نمودن موی سر

چگونه می توانیم موهای سر خود را به صورت طبیعی بدون استفاده از مواد شیمیایی صاف كنیم ؟ 

روش كار :

برای از بین بردن فر مو و صاف نمودن آن می توان، آنها را با روغن بنفشه یا روغن کنجد مخلوط با آب، چرب نمود.

 
شستن موهای مجعد با جوشانده برگ کنجد و ریشه توت سیاه نیز باعث صاف شدن مو می شود. بهترین راه صاف نمودن موها، چرب کردن آنها با موم روغن است. برای تهیه آن مقداری روغن کنجد یا روغن های مایع دیگر را روی آتش ملایم گرم کرده، بعد مقداری موم را به تدریج در آن ریخته تا غلیظ شود. بعد موها را با آن چرب کنید.
سه شنبه 26/8/1388 - 0:10
آموزش و تحقيقات
بیشتر مردم با دو نوع اساسی گیربکس در اتومبیل ها آشنا هستند :گیربکس دستی : در گیربکس دستی راننده باید ابتدا پدال کلاچ را فشار دهد و بعد از دسته دنده برای تعویض دنده استفاده کند.گیربکس اتوماتیک : در گیربکس اتوماتیک همه کار ها برای تعویض دنده توسط تورک کنورتور و کلاچ ها  و  مجموعه دنده های سیاره ای انجام می شود .امروزه گیربکس دیگری بین این دو در دنیا عرضه شده که dual-clutch transmission نام دارد ، که همچنین گیربکس نیمه خودکار  ، گیربکس دستی بدون کلاچ ("clutch less" manual transmission) و گیربکس دستی عمل کننده به صورت اتوماتیک(automated manual transmission) نامیده می شود .در دنیای ماشین های مسابقه ای گیربکس های نیمه خودکار همچون گیربکس های دستی ترتیبی هر ساله به عنوان قسمت اصلی استفاده می شود . اما در جهان تولید وسایل نقلیه  dual-clutch, or direct-shift gearbox که با طراحی خیلی خاص ، یک تکنولوژی نسبتاً جدیدی است .در این قسمت توضیح داده خواهد شد که (DCT) چگونه کار می کند و مقایسه آن با دیگر گیربکس ها و این که چرا برخی این گیربکس را برای آینده پیشنهاد می کند.

 

Hands-On or Hands-Offیک dual-clutch transmission وظیفه دو گیربکس دستی را همزمان انجام می دهد . و مرور طرز کار گیربکس های دستی در درک این مطلب موثر و مفید است . در گیربکس های دستی وقتی راننده می خواهد یک دنده را تعویض کند باید ابتدا جریان نیرو را از موتور به گیربکس را قطع کند (که این کار توسط کلاچ انجام می شود،  یعنی پدال کلاچ را تا ته فشار دهد ) و سپس راننده از دسته دنده برای انتخاب دنده جدید استفاده می کند . در این مرحله دندانه های یک چرخ دنده در حال حرکت با دندانه های چرخ دنده ی دیگر با اندازه های مختلف درگیر می شود . از یک وسیله بنام سنکرونیزه برای match کردن دنده ها و جلوگیری از سایش دنده ها قبل از اینکه درگیر شوند استفاده می شود . حال یک دنده جدید تعویض شده و راننده پدال کلاچ را رها می کند ، که دوباره بین موتور و جعبه دنده و از جعبه دنده به چرخ ها نیرو وصل می شود .

بنابراین در گیربکس دستی معمولی جریان نیرو از موتور به چرخ ها پیوسته نیست (نیروی تحویلی به شفت قطع و مجدداً وصل می شود ) که این مکانیزم با عناوین(shift shock) یا(torque interrupt)  شناخته شده است . نتیجه تعویض دنده برای راننده های بی تجربه به جلو و عقب پرتاب شدن سرنشینان است .

 

در طرح dual-clutch transmission از دو کلاچ استفاده شده ، اما بدون پدال کلاچ است . کنترل هیدرولیکی و الکترونیکی پیچیده در کلاچ ها فقط در گیربکس های اتوماتیک استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد . در DCT هر چند ، کلاچ ها مستقلانه به کار می افتند . یک کلاچ برای کنترل دنده های (R-1-3-5 ) و دنده های (2-4-6 ) بوسیله کلاچ دیگر کنترل   می شوند . به این گونه قرار گرفتن دنده ها برای تعویض دنده بدون قطع کردن جریان نیرو از موتور به گیربکس می توان بطور مداوم استفاده کرد . این شبیه کار آن است:

 

راننده می تواند روش کاملاً اتوماتیک را انتخاب کند ، که وظیفه تغییر تمامی دنده ها توسط کامپیوتر انجام می شود . در این مدل راننده یک رانندگی خیلی شبیه به گیربکس اتوماتیک معمولی را تجربه می کند . زیرا در گیربکس DCT یک دنده به ترتیب خارج و در دنده دیگر وارد می شود که تکان ها و لرزش ها در تعویض دنده تقلیل می دهد . خیلی مهم است که ، در تغییر دنده تحت فشار از یک جریان نیروی پیوسته حمایت می شود .

 

Transmission Shafts and Multi-plate Clutchesیک شفت دو تکه در مرکز گیربکس DCT قرار دارد، که برخلاف گیربکس های معمولی که همه دنده ها بر روی شفت ورودی سوار هستند در گیربکسDCT دنده های شفت ورودی بر روی دو شفت ورودی جدا از هم قرار دارند .چگونه این ممکن است ؟ شفت خروجی یکپارچه و توخالی است و محفظه در آن تعبیه شده است که شفت ورودی در داخلش قرار گرفته شده ، شفت خروجی توخالی دنده های 2 و 4 را تغذیه می کند در حالیکه شفت ورودی دنده های 1و 3و5 را تغذیه می کند .

شکل زیر نشان دهنده این  است که گیربکس DCT در پنج دنده مرتب شده است توجه نمائید به اینکه یک کلاچ کار دنده های دوم و چهارم را کنترل می کند در حالیکه کلاچ دیگر که مستقل از کلاچ اول است دنده های 1و 3و 5 را کنترل می کند این حالتی است که اجازه     می دهد تا دنده با سرعت زیاد درگیر شود و به صورت پایداری نیرو را ارتباط دهد یک گیربکس معمولی نمی تواند چنین عملی را انجام دهد چرا که برای در گیری همه دنده ها از یک کلاچ بهره می گیرد .

 

به دلیل شباهتی که بین dual-clutch transmissionو گیربکس اتوماتیک وجود دارد ممکن است شما فکر کنید که این گیربکس (DCT ) به تورک کنورتور نیازمند است ( تورک کنورتور قسمتی است که گشتاور موتور را به گیربکس انتقال می دهد) با اینکه DCT به تورک کنورتور نیازی ندارد در عوض بطور معمول در بازار ها گیربکس DCT از یک کلاچ چند صفحه ای روغنی بهره می گیرد یک کلاچ wet نوعی کلاجی است که در آن اجزایی کلاچ با روغن در ارتباط هستند . به جهت کاهش اصطکاک و دمای تولید شده، برخی از کارخانه های سازنده گیربکس های DCT ‌،درصد ارتقای DCT هایی هستند که از کلاچ خشک مثل کلاجی که در گیربکس های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد اما همه وسایلی که از گیربکس های DCTبهره می گیرند امروزه از کلاچ های روغنی بهره می گیرند . بیشتر موتور سیکلت ها نیز از یک کلاچ چند صفحه ای روغنی استفاده می کنند .

 

مثل تورک کنورتور ،کلاچ چند صفحه ای روغنی نیز از فشار هیدرولیکی به جهت به حرکت در آوردن دنده ها استفاده می کند سیال ، کارش را در داخل پیستون کلاچ انجام می دهد همانطور که در شکل بالا دیده می شود وقتی کلاچ درگیر است فشار هیدرولیک درون پیستون به فنرهای( حلقه ای) فشار وارد می کند که دیسک ها و صفحات را روی یکدیگر فشار وارد کرده و فیکس می شوند  . صفحات اصطکاکی دندانه های داخلی دارند که هم شکل و هم اندازه سوراخ ها splines یا محفظه کلاچ است در هنگام چرخش این محفظه با مجموعه دندانه هایی که نیرو را انتقال می دهند مرتبط است . کلاچ DCT ، Audi هم یک فنر حلقه ای کوچک دارد و هم ، یک فنر دیافراگمی بزرگ در کلاچ چند صفحه ای روغنی اش دارد .

 

براى خلاص كردن كلاچ، فشار سیال داخل پیستون كم‌شده است. این امر به فنر های پیستون اجازه استراحت می دهد ( فشار برابری دارد ) و در نتیجه فشار روی صفحات کلاچ و دیسک ها بر داشته می شود .Pros and Consخوشبختانه مشخص شده است که چرا گیربکس DCT به عنوان یک گیربکس دستی خودکار طبقه بندی می شود . اصولاً رفتار و عملکرد DCT کاملاً شبیه یک گیربکس معمولی استاندارد است این گیربکس یک شفت ورودی جهت جای گیری دنده ها ، سیستم سنکرونیزه  و یک کلاچ دارد چیزی که DCT ندارد یک پدال کلاچ است ، براى اینكه كامپیوترها، سیم‌پیچ‌ها و هیدرولیك تعویض واقعى را انجام مىدهند .

Driver experience تنها یکی از مزایایی متعدد گیربکس DCT است. به دلیل درگیر شدن در 0.008 ثانیه DCT از هر وسیله دیگر موجود در بازار پر شتاب تر است . به دلیل جذب ظربه های ناشی از درگیری دنده بر شفت ها این گیربکس بدون ضربه( یا شوک) به نرمی شتاب می گیرد نرم تر از گیربکس های معمولی و حتی نرم تر از گیربکس های اتومات از همه بهتر این که ( DCT ) به رانندگان حق انتخاب می دهد که برای لذت بیشتر از رانندگی خودشان درگیر کردن دنده ها را بر عهده می گیرند و یا به کامپیوتر اجازه دهند همه این کار ها را انجام دهد .

 

شاید بتوان گفت که بیشتر پیشرفت های انجام شده در DCT به علت بهبود هزینه سوخت صورت گرفته است زیرا نیروی موتور ارسالی به گیربکس قطع نمی شود و کارآیی ( بازده ) سوخت به میزان زیادی افزایش می یابد بیشتر کارشناسان می گویند DCT شش سرعته بازده سوخت را به نسبت یک دنده اتومات 5 سرعته ، 10 درصد افزایش می دهد . بیشتر کارخانه های سازنده خودرو به تکنولوژی DCT علاقمند شده اند با وجود این برخی خودرو سازان در هزینه های ناشی از تغییر خط تولید به منظور ساخت گیربکس جدید محتاط هستند . ممکن است این کار در ابتدا باعث افزایش هزینه ساخت ماشین های مجهز DCT شود که ممکن است خریداران را نسبت به پرداخت این هزینه دلسرد کند . به علاوه ، تولید کنند گان آماده صرف هزینه های سنگین در جهت بهبود تکنولوژی گیربکس هستند یکی از نمونه هی بر جسته CVT است یک CVT نوعی گیربکس اتومات که از سیستم فولی و یک تسمه یا زنجیر به جهت ایجاد نسبت دنده ها در محدوده وسیعی هستند CVT ها همچنین ضربه را کاهش داده ( هنگام درگیری دنده ) و نسبت بازده سوخت را افزایش می دهند اما از CVT برای انتقال گشتاور زیاد در ماشین های سنگین نمی توان استفاده کرد . DCT ها این مشکل (انتقال گشتاور زیاد) را ندارند و برای ماشین های سنگین مناسب هستند. در اروپا ، گیربکس های معمولی به دلیل بازده سوخت و ایجاد گشتاور دلخواه ، ترجیح داده می شوند برخی پیش بینی کرده اند که DCT می تواند 25 درصد بازار را تسخیر کند فقط 1 درصد ماشین ها در سال 2012 در غرب اروپا با CVT تولید خواهد شد  

Past, Present and Future

 مردی که dual-clutch gearbox را اختراع کرد یکی از پیشگامان مهندسی صنعت اتومبیل بود . Adolphe Kégresse مشهورترین شخص است که کامیونت ها را توسعه بخشید وسیله ای که با لاستیک های بسیار زیاد ساخته شده بود تا پای به زمینهای ناهموار و هر نوع مسیری بگذارد در سال 1939 ، Adolphe Kégresse ایده ساخت dual-clutch transmission به ذهنش رسید و او به طور افسانه واری آرزو داشت که درCitroënاستفاده شود اما بدبختانه سود بیشتر در تجارت جلوی پیشرفت در آینده را گرفت.

سه شنبه 26/8/1388 - 0:7
آموزش و تحقيقات

توربوشارژر:

زمانی که مردم درباره خودروهای مسابقه ای یا موتورهایی با بازدهی و عملکرد بالا صحبت می کنند معمولاً بحث توربوشارژرها مطرح می شود. توربوشارژرها همچنین در موتورهای دیزلی بزرگ نیز استفاده می شوند.
توربوشارژر یک کمپرسور می باشد که توان خروجی موتورهای احتراق داخلی را در اثر افزایش میزان جرم هوا و سوخت ورودی به موتور افزایش می دهد. یکی از مزایای بزرگ توربوشارژرها آن است که افزایش قدرت خروجی موتور آنها در مقایسه با وزن آنها بسیار ناچیز است و این یکی از دلایلی است که باعث شده توربوشارژرها تا این اندازه محبوب و معروف گردند.
 

نحوه عملکرد توربوشارژر:
یک توربوشارژر از یک کمپرسور گریز از مرکز و یک توربین گازی تشکیل شده است که توربین گازی توسط پیچ به مانیفولد دود متصل می شود و گازهای خروجی از موتور باعث چرخش توربین گاز شده و به سبب آن کمپرسور که توسط یک شفت به توربین گازی متصل است شروع به چرخش نموده و هوای محیط را مکش کرده و سپس آن را متراکم کرده و به طرف موتور می فرستد و هوای ورودی بیشتر به موتور به معنی سوخت بیشتر به داخل موتور و هوا و سوخت بیشتر به معنی انرژی و قدرت خروجی موتور می باشد. سرعت چرخش توربین با توجه به استفاده توربوشاررژ می تواند متفاوت باشد و اکثراً دارای سرعتهای چرخش بالا هستند به همین دلیل باید از یاتاقانهای مخصوصی استفاده گردد که بتواند نیروی حاصل از چرخش شقت را تحمل کند که معمولاً از یاتاقانهای سیال (fluid bearing) استفاده می شود. در یاتاقانهای سیال بین شفت و یاتاقان یک لایه روغن قرار دارد که روغن فوق دو وظیفه مهم بر عهده دارد:
۱- باعث خنک شدن شفت و سایر قسمتهای توربوشارژر می شود
۲- باعث از بین رفتن اصطکاک بین شفت و یاتاقان هنگام چرخش می شود. نکاتی در مورد طراحی یک توربوشارژر:
۱- تقویت بیش از اندازه: اگر فشار تولیدی توربوشارژر خیلی زیاد باشد همان طور که می دانید این امر باعث بالا رفتن درجه حرارت هوای ورودی به موتور شده و در نتیجه سوخت قبل از آن که توسط شمع محترق شود دچار خودسوزی شده که به پدیده فوق ضربه (Knocking) می گویند که برای جلوگیری از پدیده فوق می بایست از بنزین با درجه اکتان بالاتر استفاده نموده و یا نسبت تراکم موتور را کاهش دهیم.
۲- پس افت (Lag): یکی از مشکلات توربوشارژر آن می باشد که توربوشارژرها نمی توانند یک قدرت فوری را زمانی که شما پدال گاز را فشار می دهید، ایجاد نمایند و مدت زمانی طول می کشد تا توربین گاز چرخیده و هوای متراکم شده را به داخل موتور بفرستد. به همین خاطر شما در اول حرکت خودروی خود احساس یک حرکت ناگهانی به طرف جلو می کنید. دلیل این موضوع نیروی اینرسی (واماندگی) قسمت چرخنده توربین گاز می باشد. اما می توانیم با تمهیداتی نیروی اینرسی را کاهش داده تا توربین گاز بتواند در مدت زمان کوتاهی شتاب گرفته و دیگر پدیده پس افت ایجاد نشود، که در زیر به مواردی اشاره می کنیم:

الف) استفاده از توربوشارژرهای کوچک به جای توربوشارژرهای بزرگ: یکی از راههای که می توانیم نیروی اینرسی توربین گاز را کاهش دهیم آن است که از توربوشارژرهای کوچک استفاده نمائیم زیرا توربوشارژرهای کوچک سریعتر شتاب گرفته و در دور پائین موتور تقویت بهتری ایجاد می نمایند اما نمی توانند تقویت بیشتری را در دورهای بالای موتور که ما نیاز به وارد نمودن حجم بیشتری از هوا به موتور هستیم را تولید کنند و نیابد دور توربین گاز در آنها خیلی بالا رود. در جاهائی که ما نیاز به شتاب بالا در توربین گاز و مقدار بیشتری از هوای ورودی به موتور داریم می توانیم از دو توربو شارژر کوچک که به صورت مجزا از یکدیگر می باشند، استفاده نمائیم که شرکتهای خودروسازی همچون تویوتا، آئودی، مزدا این نوع توربوشارژر را در برخی از تولیدات خود به کار برده اند. به توربوشارژرهای فوق توربوشارژرهای دوقلو (Twin Turbocharger) نیز می گویند.
ب) استفاده از توربین گاز با پره های سرامیکی: همان طور که می دانید توربین گاز با پره های سرامیکی سبکتر از توربین گاز با پره های فولادی هستند در نتیجه این امر باعث می شود که توربین گاز سریعتر شتاب گرفته و نیروی اینرسی کاهش یابد.

ج) استفاده از یاتاقانهای توپی (Ball Bearing) به جای یاتاقانهای سیالی: برخی از توربوشارژرها از یاتاقانهای توپی به جای یاتاقانهای سیالی استفاده می کنند که یاتاقانهای فوق بسیار دقیق و از مواد پیشرفته و خاصی ساخته شده اند تا بتوانند سرعت و حرارت شفت را کنترل نمایند. یاتاقانهای توپی باعث می شوند که شفت با اصطکاک کمتری بچرخد و همچنین این نوع یاتاقانها به ما اجازه می دهد تا از شفتهای کوچکتر و سبکتر استفاده نمائیم که امر فوق باعث می شود تا توربین گاز با شتاب بیشتری چرخیده و نیروی اینرسی آن کاهش یابد.

د) استفاده از توربوشارژرهای ترتیبی (Sequential Turbocharger): برخی از موتورها از دو توربوشارژر با اندازه مختلف استفاده می کنند که توربوشارژر کوچکتر در دور پائین موتور تا پس افت را کاهش دهد استفاده دارد اما توربو شارژر بزرگتر در دورهای بالاتر موتور که نیاز به تقویت و حجم بیشتری از هوا داریم کاربرد دارد. این نوع توربوشارژر در ب.ام.و سری 5 مدل 535d استفاده شده است.

ذ) استفاده از ضد پس افت (Anti-Lag) در خودروهای مسابقه ای:

مکانیزم کنترل توربین گاز (Waste Gate):
بسیاری از توربوشارژر خودروها یک سوپاپ بایپس یا گذرگاه فرعی(Waste Gate) دارد که باعث می شود در توربوشارژرهای کوچک میزان چرخش آنها از حد مجازی تجاوز نکند. در واقع سوپاپ بایپس فشار داخل توربین گاز را حس کرده و اگر فشار آن بالا باشد سوپاپ فوق باز شده و مقداری از گاز را به خارج از محفظه توربین گاز هدایت می کند تا این که فشار به میزان مطلوبی برسد.

کولر داخلی (Inter Cooler):
همان طور که می دانید زمانی که هوا فشرده می شود آن گرم شده و منبسط می شود اما هدف از استفاده توربوشارژرها افزایش میزان چگالی ورودی به موتور (تعداد بیشتری از مولکولهای هوا) می باشد. به همین خاطر از کولرهای داخی استفاده می کنند تا هوای فشرده خروجی از کمپرسور را خنکتر کند تا میزان چگالی آن افزایش یابد

سه شنبه 26/8/1388 - 0:5
آموزش و تحقيقات

اجزاء تشكیل دهنده یخچال:

اجزا، مكانیكی-     1- كمپرسور: مجموعه ای مكانیكی شامل میل لنگ ،پیستون و سوپاپ ها می باشد.كه میل لنگ توسط یك موتور آسنكرون كه داخل محفظه كمپرسور قرار دارد.می چرخد و در نتیجه پیستون مانند یك تلمبه عمل كرده با  باز و بسته شدن سوپاپ ها گاز موجود در سیلندر و لوله ها به گردش در می آید. گاز مرتبا" از لوله برگشت مكیده شده با فشار وارد لوله رفت می شود بنابراین گاز سرما ساز مدام در حال حركت بوده به ترتیبی كه در ادامه ذكر خواهد شد عمل سرما سازی انجام می شود . روی بدنه كمپرسور معمولا" سه لوله دیده می شود : الف-لوله رفت یا فشار گاز ب- لوله بر گشت یا مكش ج- لوله كور یا لوله مخصوص شارژ گاز .

2-كندانسور(رادیاتور خنك كننده):از آنجایی كه گاز در كمپرسور تحت فشار قرار میگیرد (تا آماده حركت درون لوله های مسیر شود) حرارت گاز افزایش یافته واگر به طریقی این گرما از گاز سلب نشود و یا تعدیل نگردد عمل سرما سازی مختل می شود . از این رو همواره گاز تحت فشار قرار گرفته پس از كمپرسور وارد لوله های مارپیچ مانندی میشود كه جایگاه این لوله در یخچال های خانگی پشت كابینت اصلی یخچال است.

3- فیلتر یا درایر:از آنجا كه ممكن است گاز پس از عبور از كندانسور جرم های آن را حمل كند یا گاز دارای رطوبت باشد،لازمست قبل از سرما سازی كاملا" پاك و خشك شود . به همین منظور پس از رادیاتور از فیلتر(درایر) عبور میكند درایر دارای دو لوله ارتباطی است كه یكی از لوله ها سطح مقطع بزرگتری دارد و در واقع محل اتصال آن به خروجی كندانسور است . در این ورودی درایر شبكه های توری بسیار ریز به منظور سلب جرم و یا جداره های فرسوده شده لوله های كندانسور است.لوله دوم درایر سطح مقطع بسیار كمتری دارد تا بدینوسیله گاز پس از درایر تحت فشار بسیار زیاد قرار گیرد.

درون درایر را از موادی بنام سیلیكات یا سیلیكاژل پر می كنند . این مواد خاصیت رطوبت زدایی داشته و گاز پس از عبور  رطوبت خود را تماما" به این مواد میدهد وخشك می شود بمرور بر اثر كار كرد زیاد رنگ قهوه ای بسیار روشن این مواد به تیرگی می نهد و این تغییر حالت در واقع بیانگر پایان توانایی این مواد جهت رطوبت زدایی است از اینرو پیشنهاد می شود به هنگام تعویض كمپرسور یا شارژ گاز مجدد یخچال درایر را نیز تعویض نمایید تا سرما سازی كیفیت مطلوب را داشته باشد.

4- اواپریتور (محفظه تولید یخ ):از آنجا كه آلومینیوم در انتقال سرما از توانایی بالایی برخور دار است به طور معمول اواپراتور را از لوله های مارپیچ آلومینیومی می سازند و از آنجا كه بتوسط بسته شدن درب جای یخی هوا درون اواپریتور مسدود می شود ،تبخیر مداوم سرما در اواپریتور دما را شدیدا"كاهش می دهد بگونه ای كه آب و یا هر ماده غذایی دیگری درون اواپریتور منجمد می شود.   اواپریتور نیز مانند درایر دو لوله ارتباطی با سایر اجزاء مكانیكی دارد ،لوله ورودی اواپریتور بسیار باریك است ودر واقع نقطه اتصال آن به لوله مویی است. لوله خروجی اواپرایتور سطح مقطع بیشتری دارد و به لوله بر گشت كمپرسور می رسد.

5- كاپیلاری تیوب(لوله مویی):به سبب قطر بسیار كمی كه داراست لوله مویی نامیده می شود . جایگاه آن بین خروجی فیلتر (درایر)و ورودی اواپریتور است. قطر وطول آن در كیفیت سرمای ایجاد شده بسیار با اهمیت است در رابطه با نقش سرما سازی آن در ادامه بحث خواهد شد.   در شكل زیر مجموعه قطعات مكانیكی شامل: كمپرسور-كندانسور - لوله مویی- درایر و  اواپریتور  دیده می شود.

اجزاء الكتریكی یخچال-  1-موتور الكتریكی: همانگونه كه قبلا" نیز ذكر شد موتور الكتریكی با یك مجموعه مكانیكی كمپرسور یخچال را تشكیل می دهند. موتور یخچال از نوع آسنكرون بوده ودر یخچال های مختلف نوع راه انداز خازنی و یا بدون خازن آن مورد استفاده قرار می گیرد. سرهای خروجی موتور از بدنه كمپرسور خارج شده و به سایر قطعات الكتریكی متصل می شود . معمولا" سر های خروجی شامل سه سر سیم كه مانند شكل یكی از سر سیم ها متعلق به سیم پیچ اصلی ،سرسیم دوم مربوط به سیم پیچ كمكی وسر سیم سوم مشترك بین اصلی و كمكی است.بر روی بدنه بعضی از كمپرسور ها حروفی خاص،سر سیم ها را از یكدیگر تفكیك می كند.

2-ترموستات(اتومات):عمل تنظیم سرما در یخچال بتوسط ترموستات صورت می گیرد .اجزاء اصلی ترموستات عبارتند از:1- بدنه فلزی 2-كنتاكت های اتصال 3- فانوسك محتوی گاز 4- لوله مویی 5- لوله بلو 6- فنر و اهرم ها 7- پیچ تنظیم .

معمولا" لوله بلوی ترموستات را به قسمت تحتانی ویا سقف اواپرایتور متصل می سازند و با قرار دادن ترموستات در حالت وصل ،كمپرسور شروع بكار می كند.با سرد شدن اواپرایتور گاز درون لوله بلو ،لوله مویی و به تبع آن ها فانوسك تقلیل حجم داده و جمع می شود و با جمع شدن آن اهرم اتصال كلید درون ترموستات بطرف پایین كشیده شده و فاز موتور قطع می گردد. با خاموش شدن موتور و توقف كار كمپرسور،سرمای محیط یخچال ،بالاخص اواپرایتور كاهش یافته و گاز درون فانوسك ترموستات فعال شده و بر اثر گرم شدن محیط اضافه حجم یافته و فانوسك بزرگتر می شود . با افزایش حجم فانوسك كلید ترموستات بحالت وصل در آمده و كمپرسور شروع بكار می كند و .... میزان سرمای دلخواه در اواپرایتور و یخچال یا بعبارت دیگر مدت كار كمپرسور را می توان بوسیله ولوم ترموستات كه در واقع اهرم كنترل حجم فانوسك است تنظیم نمود.

3- رله استارت یا رله راه انداز موتور:آسنكرون بكار گرفته شده در مجموعه كمپرسور از نوع آسنكرون هایی است كه سیم پیچ استارت تنها در لحظه راه اندازی (كه همواره در این حالت بیشترین مقدار گشتاور مورد نیاز است) در مدار بوده وسپس از مدار خارج می شود. در مبحث موتور های آسنكرون به این دسته از موتور ها اشاره شد البته خروج سیم پیچ كمكی در آنها بتوسط كلید گریز از مركز صورت می گیرد.

در موتور یخچال سیم پیچ اصلی از مسیر رله استارت كه در خارج از مجموعه كمپرسور تعبیه شده تغذیه می شود.

اجزاءاصلی رله استارت عبارتند از : 1-بدنه معمولا" از جنس باكلیت 2-بوبین یا سیم پیچ 3-اهرم فلزی سرگرد یا سرتخت 4- كنتاكت های اتصال 5-مادگی های (فیش های)اتصال رله به موتور.       همانطور كه ذكر شد بوبین رله استارت با سیم پیچ اصلی سری قرار گرفته. در لحظه اول راه اندازی كه نیاز به گشتاور فراوانی است تا روتور و سپس پیستون به حركت در آید،بیشترین جریان از دو سیم پیچ مذكور عبور نموده وبه تبع آن حد اكثر میدان مغناطیس ایجاد می شود ،با افزایش ولتاژ خود القاء در رله استارت و رسیدن آن به سقف معینی،اهرم فلزی درون رله بطرف بالا جذب شده و اتصال كنتاكت های 3و4 مطابق شكل برقرار می شود و در نتیجه سیم پیچ كمكی وارد مدار شده و شروع به ایجاد گشتاور می كند. به كمك دو میدان مغناطیسی سیم پیچ های اصلی و كمكی رتور براه افتاده و جریان راه اندازی معادل جریان نامی موتور می شود (شدیدا" كاهش می یابد.)   با كاهش جریان دریافتی موتور از شبكه ،مغناطیس سیم پیچ رله استارت كاهش یافته و اهرم فلزی جذب شده رها میشود وبا قطع ارتباط كنتاكت های 3و4 در رله،سیم پیچ كمكی از مدار خارج می گردد.مراحل مذكور همواره در لحظه آغازین حركت كمپرسور تكرار می شود و اگر بعللی در مكانیسم عملكرد رله استارت مشكلی بوجود آید،كمپرسور قادر به حركت نخواهد بود.

4- اورلود یا محافظ جریان دریافتی موتور: هرگاه در عملكرد صحیح موتور مشكلی بوجود آید مانند آسیب دیدن سیم پیچ های اصلی و كمكی ویا مسدود شدن مسیر گردش گاز ویا ضعیف بودن ولتاژ و.... جریان دریافتی موتور افزایش یافته و حرارت موتور رو به افزایش می نهد ودر نتیجه خواهد سوخت از این رو استفاده از اورلود یا محافظ الكتریكی موتور ضروری است.ساختمان آن تشكیل شده است از: 1-بدنه مخصوص 2-پایه های فلزی اتصال برق 3- صفحه حساس بی متالی 4- سیم فنری از جنس كرم نیكل یا كرم آلمینیوم 5- پلاتین های اتصال (مطابق شكل).   عبور جریان از اورلود كه سری با كنتاكت مشترك موتور قرار می گیرد،حرارت تولید شده توسط فنر كرم نیكل را افزایش داده و صفحه حساس را تحریك می سازد.با افزایش طول صفحه حساس ارتباط كنتاكت ها با یكدیگر قطع می شود وكمپرسور خاموش می شود (در این حالت نول قطع است)  پس از مدتی با كاهش دما در محفظه اولود،صفحه حساس منقبض شده و ارتباط كنتاكت ها مجددا" بر قرار می گردد واگر مشكل همچنان وجود داشته باشد،قطع خود كار اورلود (و به تبع آن كمپرسور) تكرار می شود.

5-دوشاخه،سیم های رابط،لامپ ، سرپیچ و كلید معكوس لامپ .

گاز های مورد استفاده در یخچال سازی (گاز های مبرد - سرما زا ).

در یخچال های اولیه از گاز آمونیاك NH3 استفاده می شد ولیكن از آنجا كه این گاز سمی بوده ودر بر خورد با اعضای بدن بالاخص چشم عوارض ناگواری را ایجاد می سازد و همچنین در تركیب با رطوبت اثر بسیار مخربی را بر روی فلزاتی چون مس و آلمینیوم گذارده و خاصیت انفجاری دارد و...به جمیع علل مذكور به تدریج كنار گذارده شد و گازهای فریون جانشین آن شد.در انواع یخچال های موجود در بازار از گاز فریون 12 استفاده می شودفریون 12 (ccl2f2 )در تركیب با هوا بی بو بوده و بر روی فلزات (حتی در تركیب با رطوبت ) اثر مخربی بجای نمی گذارد و سمی نیست. در مناطقی كه دمای هوا در حدود 60 درجه سانتی گراد است این گاز سرما سازی بسیار عالی داشته ودر برابر شعله قابل اشتعال نیست.علیرغم محاسن مذكور استفاده از فریون 12در مقایسه با آمونیاك مقرون بصرفه نبوده و حجم زیادی را نسبت به آمونیاك (در تامین سرما) اشغال می سازد.معایب فوق از ارزش فریون نمی كاهد،اما پیرو آخرین بر رسی های بعمل آمده فریون ها در تخریب لایه اوزون و ایجاد حالت گلخانه ای در جو بسیار موثرند از اینرو دانشمندان تمام مساعی خویش را بكار گرفتند تا جانشینی مناسب برای فریون ها بیابند.در حال حاضر گاز مورد استفاده در یخچال سازی R134A می باشد. فریون مخصوص كولر های گازی فریون 22 (CHCLF2 ) است . از آنجا كه این فریون دارای هیدروژن است،اثر تخریبی آن در لایه اوزون بمراتب كمتر از فریون 11 و 12  است..

برخی از گاز های مبرد عبارتند از :        آمونیاكNH3             فریون 11 NFCL3                 فریون 12 CCL2F2             فریون 21  CHCL2F21   فریون22 CHCLF2       فریون 114 C2CL2F2        انیدرید سولفورو SO2      متیل كلرید CH3CL      انیدریدكربنیك CO2          اتیل كلرید C2H5CL

چگونگی تولید سرما در یخچال:

در تولید سرما از دو ویژگی مهم گاز ها استفاده می شود. 1-گازها تحت اثر فشار زیاد بحالت مایع در آمده ودر این تغییر حالت،درجه حرارت گاز افزایش می یابد. 2- اگر گاز مایع در محیطی باز تر از محیط قبلی قرار گیرد. بحالت فوران در آمده ،تبخیر شده و دمای آن شدیدا" كاهش می یابد.بنابر این بصورت یك سرما ساز مورد استفاده قرار می گیرد.    حال با توجه به این دو ویژگی به شرح سرما سازی در یخچال می پردازیم.     با بكار افتادن كمپرسور پیستون مرتبا"گاز را از طریق لوله بر گشت می مكد و با فشار وارد لوله رفت می كند.فشار وارده بر گاز ،حرارتش را افزایش می دهد.بمنظور كاستن از حرارت گاز آن را وارد رادیاتور می كنند ودر آن جا مقداری از حرارت گاز كاسته می شود.سپس با عبور از فیلتر (درایر)كاملا" خشك می شود و چون لوله خروجی درایر و پس از آن سطح مقطع لوله مویی بسیار كم است گاز تحت فشار زیادی قرار گرفته و همانگونه كه قبلا" ذكر شد بر اثر این فشار بحالت مایع در می آید و حرارتش نیز افزایش می یابد.با عبور از لوله مویی ، وارد لوله های اواپریتور (جای یخ) می شود ودر آن جا كه سطح مقطع جدید به مراتب بیشتر از سطح مقطع لوله مویی است شروع به فوران نموده و تولید سرما میكند،فشار كمپرسور گاز را از اواپریتور عبور داده و خروجی اواپریتور توسط لوله ای مسی یا آهنی به لوله برگشت یخچال می رسد و مجددا"... گفتیم كه براثر ازدیاد فشار در لوله مویی حرارت گاز افزایش می یابد . اگر حرارت بطریقی از گاز سلب نشود ،سرماسازی در اواپریتور كیفیت مطلوبی نخواهد داشت بهمین منظور معمولا"كار خانجات سازنده لوله بر گشت اواپریتور كه حاوی گاز سرد است را به لوله رفت  لوله مویی كه حاوی گاز گرم است جوش می دهند تا گاز گرم لوله مویی در حركت بطرف اواپریتور در مجاورت بر گشت گاز سرد از اواپریتور سرد شود واز دمای آن كاسته شود.

بعضی از كارخانجات بمنظور بهره وری بیشتر از برگشت گاز سرد،لوله مویی را از درون آن عبور داده و به اواپریتور می رسانند. بدین ترتیب گاز مایع شده گرم قبل از رسیدن به اواپریتور كاملا" سرد میشود ودر جای یخی حد اكثر راندمان را ارائه خواهد داد.  هر گاه سرمای ایجاد شده در اواپریتور بحد تنظیم شده در ترموستات برسد ، براثر انقباض فانوسك درون ترموستات برق كمپرسور قطع شده و عمل سرما سازی متوقف می شود .دمای محفظه یخچال معمولا" بین 1 الی 7 درجه سانتی گراد ،اواپریتور در حدود 15 درجه زیرصفر است.

ذوب برفك در یخچال (دیفراست):با باز شدن درب یخچال مقداری از هوای گرم محیط وارد یخچال شده و بر اواپریتور قطرات آب را بوجود می آورد . بمرور قطرات آب بوجود آمده ، توده های عظیم یخ یا بعبارت دیگر برفك را ایجاد می سازد كه بوسیله آن ها عمل سرما سازی مختل می شود از اینرو لازم است در فواصل زمانی معین نسبت به ذوب برفك ها اقدام شود. در اكثر یخچال ها برای نائل آمدن به این منظور تدبیری اندیشیده نشده و تنها راه ذوب برفك ها ،باز گذاشتن درب یخچال است كه در اینحالت برق آن از مدار قطع می شود.     روش دیگر استفاده از چند لایه سیم المنت است كه بدور اواپریتور پیچیده می شود .هر گاه ذوب برفك ضروری به نظر آمد،باقرار دادن ترموستات در وضعیت مخصوص ذوب برفك ،المنت تولید گرما نموده ویخ های زائد را از میان می برد.

در دیفراست گازی كه امروزه متداول ترین شكل ذوب برفك است از شیر سولنوئیدی(شیر الكتریكی) استفاده می شود . این شیر دارای دو ورودی و یك خروجی مطابق شكل است . ورودی B در حالت عادی مسدود است اما با اتصال برق به شیر الكتریكی ، مسیر B نیز باز می شود و گاز گرم از این مسیر به خروجی C راه می یابد.   همانطور كه در شكل دیده می شود مادامی كه به شیر الكتریكی برق نمی رسد گاز سرد با  ورود به قسمت A و خروج مستقیم از قسمت C وارد اواپریتور شده و عمل سرما سازی صورت می گیرد.  با اتصال برق به شیر الكتریكی ،مسیر B باز شده و گاز گرم از مسیر  C خارج شده و محفظه اواپریتور را گرم می سازد.        گرمای محیط اواپریتور برفك های بوجود آمده را ذوب می سازد و پس از ذوب برفك ها ،یك ترموستات مجددا" شیر سولنوئیدی را بحالت قطع و در واقع مسدود بودن مسیر B ، باز می گرداند.    در شكل بالا همین مكانیسم بتوسط شیر سولنوئیدی با یك ورودی و یك خروجی دیده می شود.

البته اشكال دیگری از ذوب برفك نیز بكار گرفته شده كه امروزه كاربرد كمتری دارد . بعنوان مثال می توان نوع دیفراست با شمارش دفعات باز و بسته شدن درب یخچال را نام برد . با قرار دادن كلید مخصوص شمارش زیر درب ،تعداد دفعات باز و بسته شدن درب شمارش شده و بمحض رسیدن تعداد آن به عدد تنظیمی كلید، مدار یخچال برای مدتی قطع می شود .در زمان توقف كمپرسور ،بر اثر افزایش دمای محیط یخچال برفك ها ذوب می شوند. ویا می توان بروش استفاده از تایمر اشاره نمود در این روش پس از زمان معینی تایمر مخصوص عمل نموده و مدار را قطع می سازد . در بعضی از یخچال ها ،تایمر بمحض قطع مدار اصلی ،مدار المنت پیچیده شده بدور اواپریتور را بر قرار نموده تا عمل ذوب برفك با سرعت بیشتری انجام شود.

مدار الكتریكی یخچال:

عیب یابی و تعمیر یخچال :

عیب1-یخچال روشن نمی شود.

علت1-پریز برق ندارد،دوشاخه یا سیم رابط معیوب است.

رفع عیب1-پس از كنترل برق پریز دوشاخه وسیم رابط را به این صورت آزمایش می كنیم .توسط یك سیم دو قطب دو شاخه را به یكدیگر مرتبط ساخته ودر حالی كه ورودی كابل را از مدار یخچال باز نموده ایم ،آوامتر را به آن ها متصل می نماییم در صورت عدم انحراف عقربه ،سیم رابط ودو شاخه را كه معمولا" به شكل یك پارچه تولید می شود تعویض می كنیم.

عیب 2- یخچال روشن نمی شود

علت 2- ترموستات معیوب است

رفع عیب 2- با بررسی مدار الكتریكی یخچال (شكل فوق ) به این نتیجه خواهید رسید كه اگر كلید ترموستات خراب باشد و فاز ورودی را به موتور ،هدایت نكند كمپرسور قادر به حركت نخواهد بود . ورودی و خروجی ترموستات را به آرامی از آن جدا سازید و با اتصال رابط های اهم متر به آن ولوم را به چپ و راست بچرخانید تا صدای قطع و وصل كلید داخل ترموستات شنیده شود . اگر با وصل كلید عقربه بطرف صفر منحرف و با قطع كلید عقربه بطرف بی نهایت باز گردد عیب از ترموستات نیست .در غیر این صورت ترموستات را از بدنه یخچال خارج نموده و قاب آن را باز كنید و به آرامی سعی كنید مشكل كلید داخل آن را رفع نمایید.اگر ترموستات تعمیر نمی شود آن را تعویض كنید تا یخچال شروع بكار كند.

تذكر:در مواردی كه نیاز است ترموستات از یخچال خارج شود ویا اگر ناچارید در همان وضعیت (متصل به بدنه ) بر روی آن آزمایش را انجام دهید، می بایست در نظر داشته باشید كه اعمال فشار نا مناسب برروی ترموستات ممكن است به لوله مویی و یا لوله بلو آسیب رساند، ودر نتیجه گاز داخل ترموستات تخلیه شود.ترموستاتی كه دچار چنین عیبی گردد،بلافاصله باید تعویض شود زیرا عمل اتومات را انجام نخواهد داد.

عیب3- یخچال روشن نمی شود.

علت 3- اورلود معیوب است.

رفع عیب 3- در صورت خرابی اورلود كمرسور روشن نخواهد شد زیرا عموما" جایگاه اورلود سر راه نول مشترك كمپر سور است واگر پلاتین های داخلش در حالت عادی متصل نباشند به موتور الكتریكی كمپرسور ولتاژ نمی رسد اتصال پلاتین های اورلود را بتوسط اهم متر در حالی كه دوشاخه از پریز جدا شده ،مورد بررسی قراردهید.اگر این پلاتین ها به یكدیگر متصل نیستند،اورلود را با نوع مشابه خودش تعویض نمایید.معمولا"بر روی اورلود كد بخصوصی ذكر می شود كه در واقع بیانگر جریان نامی اورلود است.اگر به مورد مذكور توجه نشود و اورلود جدید دارای جریانی كمتر از جریان نامی اورلود قبلی باشد،بمحض اتصال برق به كمپر سور ،عمل نموده و مدار الكتریكی موتور را قطع می كند.

عیب4- یخچال روشن نمی شود.

علت4- سیم های رابط از مجموعه سیم بندی مدار جدا (قطع)شده اند.

رفع عیب4- اگر سیم های اصلی مانند فاز و یا نول مدار پاره شده ،و یا از اتصالات قطعاتی مانند ترموستات - اولود یا موتور جدا شوند عیب مربوطه بوجود می آید. سیم بندی را دقیقا" بر رسی نمایید ودر صورت مشاهده قطعی و یا پارگی در سیمی،اتصال را مجددا" بر قرار نمایید تا مشكل بر طرف شود.

عیب5- یجچال اتومات نمی كند.

علت5- لوله بلو از جای خود خارج شده است.

رفع عیب 5- در مبحث ترموستات به اهمیت صحت قرار گرفتن لوله بلو در جایگاهش (بدنه اواپریتور ) اشاره شد.اگر به سبب جابجایی یخچال ویا ذوب برفك و یا.....لوله بلو از بدنه اواپریتور جدا شود اتومات یخچال بسیار با تاخیر و یا در بعضی موارد به صورت كلی قطع شد.توصیه می شود قبل از هر اقدامی به محل استقرار لوله بلو توجه نمایید و اگر با موارد مذكور مواجه شدید لوله بلو را را به آرامی در جایگاهش مستقر نمایید تا من بعد عمل اتومات همانند گذشته انجام شود . 

عیب6- یخچال اتومات نمی كند.

علت6- كنتاكت های ترموستات به یكدیگر جوش خورده اند.

رفع عیب6- گاها" دیده می شود كه بر اثر كار مداوم سطح پلاتین های اصلی كلید ترموستات فرسوده شده وبه یكدیگر بصورت دائم اتصال می یابند . برای پی بردن به این عیب اتومات را در حالی كه یخچال روشن است به طرف خلاف عقربه ساعت ویا بعبارت دیگر بطرف صفر بچرخانید.اگر یخچال خاموش شد كلید ترموستات (اتومات)سالم است اما اگر تغییر حالت در كار ترموستات مشاهده نشد قطعا" پلاتین ها به یكدیگر چسبیده اند. ترموستات را به آرامی از بدنه یخچال خارج نمایید و پس از باز نمودن قابه آن كنتاك های كلید را از یكدیگر جدا ساخته و پس از سمباده كشی ،كلید را بتوسط اهم متر تست نمایید. اگر با حركت ولوم بطرف چپ و راست قطع و وصل كلید بتوسط انحراف عقربه اهم متر مشاهده شده ترموستات را بی آن كه به لوله مویی آسیبی برسد ،مجددا" به محل استقرار اولیه اش باز گردانید.در بعضی از ترموستات ها ،دسترسی به كلید دشوار و یا غیر ممكن است.اینگونه ترموستات ها را اجبارا"تعویض می كنیم.

عیب7-یخچال اتومات نمی كند.

علت7- مقدار برفك در اواپریتور بسیار زیاد است.

رفع عیب7- در مباحث قبل ذكر شد كه ایجاد برفك و تجمع آن در اواپریتور عمل سرما سازی را مختل می سازد.از اینرو اگر مقدار برفك اواپریتور از حد معینی تجاوز نماید،عمل اتومات قطع شده ویا بسیار بكندی و با تاخیر صورت می گیرد. اگر یخچال دارای سیستم دیفراست است،آن را به كار اندازید.در غیر این صورت یخچال را از برق خارج نموده ودرب آن را برای مدتی باز بگذارید و پس از ذوب برفك ها و پاك سازی كامل دیواره های اواپریتور از یخ های زائد، مجددا" یخچال را به برق وصل كنید تا اتو مات همانند گذشته بصورت مداوم انجام شود.

عیب8-یخچال اتومات نمی كند.

علت8- سیم بندی یخچال اشتباه است.

رفع عیب8- اگر پس از سیم بندی یخچال عیب مذكور رخ داده ،یكی از علل ممكنه می تواند اشتباه شما در سیم بندی باشد. مدار را مجددا" بر رسی نمایید.

عیب9- علیرغم عملكرد صحیح كمپرسور ،اواپریتور دائما" خیس بوده و قطرات آب از آن چكه می كند.

علت9-ترموستات بر روی درجه مناسب قرار نگرفته

رفع عیب9- از آنجا كه ترموستات در حد كمی تنظیم شده ، سرمای ایجاد شده پاسخگوی نیاز یخچال نیست.توسط حركت ولوم در جهت عقربه های ساعت میزان سرما سازی یخچال را افزایش دهید.

عیب10- علیرغم عملكرد صحیح كمپرسور،اواپریتور دائما" خیس بوده و قطرات آب از آن چكه می كند.

علت 10- ترموستات تنظیم نیست.

رفع عیب 10- در بسیاری از موارد مشاهده می شود كه به سبب تنظیم نا مناسب و یا ضعیف شدن فنر زیر اهرم كلید، مدت استراحت (توقف) ترموستات افزایش یافته و بواسطه افزایش دما در اواپریتور ، برفك ها ذوب شده و شاهد ریزش قطرات آب خواهیم بود از اینرو لازم است با حركت بسیار ملایم پیچ تنظیم در جهت عقربه های ساعت ، توقف ترموستات را كاهش دهیم این عمل نیاز به تبحر فراوانی دارد .

عیب11- علیرغم عملكرد صحیح كمپرسور،اواپریتور دائما" خیس بوده و قطرات آب از آن چكه می كند.

علت11- سیستم ذوب برفك (دیفراست) دائم در مدار است.

رفع عیب11- در مواردی دیده شده كه به سبب بروز اشكال در ترموستات دیفراست ،شیر سولنوئیدی مدام عمل نموده و با ورود گاز به اواپریتور،یخ و برفك ها ذوب می شوند. صحت عملكرد دیفراست را كنترل نمایید.

عیب 12- اواپریتور در فواصل زمانی اندك،مملو از برفك می شود

علت12- لاستیك دور درب خراب است

رفع عیب12- اگر لاستیك دور درب خراب شود (از ضخامتش كاسته شود)،بین درب و شاسی یخچال فاصله هوایی ایجاد شده و هوای گرم بدرون یخچال راه می یابد. هوای سرد در بر خورد با هوای گرم بصورت قطرات آب در آمده و مجددا" یخ می بندد بدین ترتیب درون یخچال توده های ضخیم یخ و برفك شكل می گیرند. لاستیك دور درب را تعویض نمایید.

عیب13- اواپریتور در فواصل زمانی اندك ، مملو از برفك می شود.

علت13- غذا بصورت گرم در یخچال قرار داده می شود

رفع عیب 13- قرار دادن غذای گرم درون یخچال بمنزله راه یابی هوای گرم بدرون آن است از این رو همواره می بایست دمای غذا در بیرون از یخچال بمیزان لازم كم شود و سپس در یخچال قرار گیرد.

عیب14- اواپریتور در فواصل زمانی اندك،مملو از برفك می شود

علت 14- دیفراست اتوماتیك دچار مشكل شده است

رفع عیب 14- همانگونه كه در مبحث دیفراست ذكر گردید،سیستم ذوب برفك در بعضی از یخچال ها بتوسط شمارنده دفعات باز و بسته شدن درب یا با استفاده از تایمر و یا با بكار گیری اتومات مخصوصی دیفراست انجام می شود. اینگونه یخچال ها به برفك بسیار حساس بوده و در صورت از كار افتادن سیستم سریع دچار مشكل می شوند (معمولی ترین مشكل عدم اتو مات یخچال است).سیستم دیفراست یخچال را بررسی و عضو معیوب را تعمیر ویا تعویض نمایید.

عیب15- كمپرسور یخچال بی وقفه در حال كار است اما اتومات نمی كند ودر یخچال سرما وجود ندارد.

علت15- در یخچال گاز وجود ندارد

رفع عیب15- می بایست یخچال را به تعمیر گاه انتقال داده و با دقت در اطراف كندانسور و اواپریتور جستجو نمود تا حفره ایجاد شده در مسیر گردش گاز را پیدا نمود سپس یك تعمیر كار مجرب ابتدا محل آسیب دیده را با مهارت جوشكاری نموده و پس از آن یخچال را تحت فشار هوا قرار می دهد.اگر پس از فشار دهی به یخچال ،در تست با كف صابون نشتی دیده نشد ابتدا توسط  وكیوم پمپ لوله ها را كاملا" از وجود هوا خالی نموده و سپس به آرامی گاز را درون لوله ها تزریق می كنند. پس از اتمام شارژ گاز، لوله كور را مجددا" مسدود و جوشكاری می كنند تا از خروج گاز درون یخچال ممانعت بعمل آید.عملیات تخلیه و شارژ گاز ، همچنین ترمیم نقطه آسیب دیده ، می بایست توسط فردی مجرب انجام شود.

عیب16-كمپرسور یخچال بی وقفه در حال كار است اما اتومات نمی كند ودر یخچال سرما وجود ندارد

علت 16- گاز یخچال كم است

رفع عیب16- اگر شارژ گاز به اندازه كافی نباشد،سرمای ایجاد شده در اواپریتور و كابینت یخچال بسیار ناچیز و نا محسوس است.معمولا"تزریق گاز می بایست بحدی باشد كه اگر انگشت خیس خود را به 30 سانتی متری لوله خروجی اواپریتور (كه معمولا" در اكثر یخچال ها ، از پشت كابینت خارج شده ) مماس نمایید كاملا"به آن بچسبد. در صورت مشاهده و انجام آزمایش و پی بردن به ناچیز بودن گاز ، می بایست با آزاد ساختن لوله كور و بستن شلینگ مخصوص رابط بین كپسول گاز و كمپرسور ، به آرامی آنقدر گاز تزریق نمایید تا سرمای مطلوب در یخچال ایجاد شود . البته تزریق گاز بحثی به مراتب پیچیده تر از مطلب ارائه شده است.

عیب17- كمپرسور یخچال بی وقفه در حال كار است اما اتومات نمی كند ودر یخچال سرما وجود ندارد.

علت17- موتور الكتریكی سالم است اما كمپرسور معیوب شده

رفع عیب 17- كمپرسور را در حالت جدا از یخچال به برق متصل سازید و اگر مشاهده شد كه قدرتی جهت كمپرس ندارد و لوله رفت آن فشار انگشت را دفع نمی سازد و براحتی مسدود می شود كمپرسور معیوب شده و باید تعویض شود.

عیب 18- كمپرسور یخچال بی وقفه در حال كار است اما اتومات نمی كند و در یخچال سرما وجود ندارد

علت 18- كندانسور به دیوار چسبیده است و یا فاصله اش با دیوار بسیار ناچیز است

رفع عیب 18- نقش عمده و اهمیت بسزایی كه كندانسور در سرما سازی مطلوب بر عهده دارد قبلا" مورد بحث قرار گرفت .از نظر رعایت استاندارد حد اقل فاصله كندانسور با دیوار 20 سانتی متر است واز آنجا كه رعایت این نكته قسمتی از فضای مفید آشپزخانه را اشغال خواهد نمود ،مورد رعایت قرار نمی گیرد وكاهش فاصله ذكر شده وسرمای تولید شده را تحت تاثیر قرار می دهد.

عیب 19- كمپرسور یخچال بی وقفه در حال كار است اما اتو مات نمی كند ودر یخچال سرما وجود ندارد.

علت 19- فن معیوب شده

رفع عیب 19- در بعضی از یخچال ها برای خنك شدن كندانسور و گاها" موتور از دمنده (فن) استفاده می شود . خرابی فن موجب افزایش دما در قطعات مذكور شده كه بر تولید سرما نتیجه عكس خواهد گذارد.   سیم های رابط فن را جدا نموده و توسط كابل دیگری ولتاژ 220 ولت را مستقیما" به آن اعمال كنید. اگر فن شروع بكار كرد.نتیجه می شود كه برق به فن نمی رسد . مشكل را بر رسی نمایید. اگر فن عكس العملی نشان نداد آن را از شاسی جدا نموده و پیرو مطالب ذكر شده در عیب یابی موتور های الكتریكی، به عیب یابی و رفع عیب بپردازید.

عیب20- قبل از آن كه یخچال شروع به كار كند ، صدای بخصوصی شنیده شده و از كار می افتد.

علت 20- برق ضعیف است

رفع عیب 20- اگر یخچال در تمام مدت روز شروع بكار خوبی داشته اما در ساعات اولیه شب كمپرسور قادر بحركت نیست ،مشكل از ضعیف بودن برق است . میتوان با استفاده از ولتمتر یا قسمت ولتاژ آوامتر ، مقدار اختلاف سطح (ولتاژ) را اندازه گیری نمود و به یقین برسید. در صورت ضعیف بودن برق در ساعات اولیه شب دو راه پیش رو دارید. اول آن كه در این ساعات یخچال را از برق خارج نمایید كه روش چندان مطلوبی نیست دوم آن كه از ترانس های تقویت ولتاژ جهت منازل استفاده شود كه بطور قطع مشكل راه اندازی موتور كمپرسور ،بر طرف خواهد شد.

عیب 21-قبل از آن كه یخچال شروع به كار كند،صدای بخصوصی شنیده شده واز كار می افتد.

علت21- اورلود معیوب است.

رفع عیب 21- اگر مشكل مذكور در تمام ساعات شبانه روز مشاهده شود ،ودر روز مقدار برق در اندازه گیری با ولتمتر طبیعی باشد. یكی از علل ممكنه خرابی اورلود است.ساده ترین روش جهت حصول اطمینان آن است كه اورلود را از مدار الكتریكی یخچال خارج نموده و بر سر راه مدار یخچال یك آمپر متر قرار دهید.اگر جریان دریافتی یخچال طبیعی باش اورلود را با شماره سریال مشابه خودش تعویض نمایید.  شماره های مذكور بر روی اورلود ها ، بیانگر جریان و توان مصرف كننده است كه اورلود سری با آن قرار می گیرد.

عیب22- قبل از آن كه یخچال شروع به كار كند،صدای بخصوصی شنیده شده و از كار می افتد.

علت22- نیم سوز بودن موتور

رفع عیب 22- اگر در آزمایشی اندازه گیری جریان بدون اورلود به دریافت جریان اضافی توسط موتور برخورد نمودید،یكی از علل آن می تواند اتصال حلقه یا اتصال كلاف در سیم پیچ های استاتور باشد.به استاتوری كه دچار مشكل مذكور شده ،استاتور نیم سوز می گویند.استاتور مذكور می بایست تجدید سیم پیچی شود.

عیب23-قبل از آنكه یخچال شروع بكار كند ،صدای بخصوصی شنیده شده و از كار می افتد.

علت 23- مسدود بودن مسیر گردش گاز در یخچال

رفع عیب 23- گاها" به هنگام تغییر مكان یخچال ،قسمتی از مسیر گردش گاز مانند كندانسور با اشیاء مجاور و یا دیوار بگونه ای بر خورد می كند كه در نتیجه آن ،قسمتی از مسیر گردش گاز مسدود می شود.ایجاد سد،در برابرعبور گاز سرما ساز ،عملكرد كمپرسور را مختل نموده و در نتیجه به موتور الكتریكی كمپرسور فشار وارد شده و جریان اضافی می كشد.اورلود متوجه جریان اضافه بار شده و همواره بمحض آغاز حركت كمپر سور ،اورلود آن را از مدار خارج نموده و عیب مذكور بوجود می آید. در بعضی موارد می توان محل آسیب دیده را با دست بگونه ای حالت داد كه گاز  از آن نقطه عبور نماید.در غیر این صورت می بایست توسط جوشكاری نقطه مذكور را از سایر لوله ها جدا نموده و لوله دیگری را به همان طول در نقاط مورد نظر جوشكاری نمود از آنجا كه به هنگام تعویض محل آسیب دیده ، گاز یخچال تخلیه می شود ، پس از ترمیم مسیر حركت گاز ، نیاز به شارژ مجدد گاز می باشد.

عیب 24- قبل از آنكه یخچال شروع بكار كند،صدای بخصوصی شنیده شده و از كار می افتد.

علت 24- خرابی رله استارت

رفع عیب 24- در تشریح عملكرد یخچال به نقش رله استارت اشاره شد .بكمك این رله برای مدت اندكی سیم پیچ استارت وارد مدار شده و پس از راه اندازی روتور ، از مدار خارج می شود . اگر رله در ورود سیم پیچ كمكی بمدار ، تعللی داشته باشد،موتور بكمك سیم پیچ اصلی براه نمی افتد و بر اثر جریان اضافی كه می كشد ، اورلود مدار را قطع خواهد نمود. برای آزمایش رله استارت بهتر است موتور را مستقیما" به برق متصل نماییم.مداری مانند (شكل فوق )ایجاد نمایید و بمحض بستن كلید b1 ، شستی b2 را برای یك لحظه بطرف پایین فشار داده و رها كنید بدین وسیله استارت برای چند ثانیه وارد مدار و سپس خارج می شود.اگر موتور براه افتاد و كمپرسور شروع بكار نمود (و اورلود عكس العملی را بروز نداد)،استارت را با مشابه خودش تعویض نمایید.

عیب 25- صدای یخچال در هنگام كار غیر عادی و تا حدودی زیاد است.

علت25- یخچال كاملا" تراز قرار نگرفته

رفع عیب 25- اگر وضعیت استقرار یخچال كاملا" تراز نباشد،روتور در حال چرخش درون موتور دچار مشكل شده و صدای زیادی را بوجود می آورد. برای رفع عیب محل استقرار یخچال را كاملا" تراز نمایید. می توانید بجای تراز از یك لیوان آب نیز استفاده كنید.اگر لیوان بر روی یخچال قرار گیرد،براحتی تراز بودن یا عدم تراز قرار گرفتن آن را نشان خواهد داد.با قرار دادن پایه های چوبی نازك زیر پایه های یخچال،آب درون لیوان را كاملا" در حالت متعادل قرار دهید و یقین داشته باشید یخچال در وضعیت كاملا" تراز قرار گرفته.

عیب 26- صدای یخچال در هنگام كار غیر عادی و تا حدودی زیاد است.

علت 26- موتور فن دچار مشكل شده

رفع عیب 26- همانگونه كه قبلا" ذكر شد در بعضی از یخچال ها ،برای خنك شدن كندانسور و یا موتور از فن استفاده می شود بر اثر برخورد فن با سیم هایی كه از كلاف اصلی جدا شده اند و یا خرابی یاتاقان های فن و یا شل شدن اتصالاتی كه فن را به شاسی متصل كرده است صدای فن شدید می شود . مورد عیب بررسی و رفع شود تا صدای یخچال در حال كار كاهش یابد.

عیب 27- صدای یخچال در هنگام كار غیر عادی و تا حدودی زیاد است.

علت 27- اتصالات موتور (كمپرسور ) به شاسی شل شده است

رفع عیب 27- اگر می توان با دست براحتی كمپرسور را در محل استقرارش حركت داد،لازمست اتصالات موتور به شاسی بررسی شود ودر صورت نیاز ، پیچ و مهره های مربوطه را محكم نمود.

عیب 28- صدای یخچال در هنگام كار غیر عادی و تا حدودی زیاد است.

علت 28- موتور معیوب است.

رفع عیب 28- علیرغم تراز بودن یخچال در محل استقرارش و یا بررسی سایر موارد ، گاها" صدای زیاد از خود كمپرسور است كه می تواند بواسطه بروز یك مشكل مكانیكی ایجاد شود.  نیاز است كه پوسته كمپرسور جدا شده و قطعات مكانیكی سرویس شوند و پس از جوشكاری پوسته كمپرسور ،عملیات تخلیه هوا از لوله كور و شارژ گاز تكرار شود.در بعضی موارد نیز كمپرسور قابل تعمیر نیست و اجبارا" می بایست آنرا تعویض نماییم.

عیب29-بدنه یخچال برق دارد

علت 29- موتور اتصال بدنه دارد

رفع عیب 29- در اكثر موارد ،برق دار بودن یخچال ،ناشی از اتصال بدنه موتور است كه گاها" با ارت نمودن یخچال از میان می رود ودر بعضی موارد ،در صورت بستن ارت همزمان با زدن دو شاخه یخچال به پریز ،فیوز منزل قطع می شود.  اجبارا"در مورد دوم موتور می بایست كاملا" تعمیر (تجدید سیم پیچی )ویا تعویض شود.

عیب30- بدنه یخچال برق دارد

علت30- ترموستات اتصال بدنه دارد

رفع عیب30- رابط های ترموستات را از آن جدا نموده و با احتیاط كامل ترموستات را توسط چراغ سری مورد آزمایش قرار دهید.برای این آزمایش می توانید از اهم متر استفاده كنید.ترموستات معیوب می بایست تعویض شود.

عیب 31- بدنه یخچال برق دار است

علت 31- سر پیچ لامپ درون یخچال اتصال بدنه دارد

رفع عیب 31- اگر فاز مستقیما" به سر پیچ رفته باشد و نول را از میكروسوئیچ عبور داده باشند،احتمال اتصال بدنه سر پیچ نیز وجود دارد كه می توان رابط های سر پیچ را جدا نموده و بتوسط اهم متر آنرا مورد آزمایش قرار داد. علت اصلی اتصال بدنه سر پیچ را بیابید و مشكل را رفع نمایید.

عیب 32- بدنه یخچال برق دار است

علت 32-سیم های رابط معیوب شده اند

رفع عیب 32-پس از بررسی قطعات الكتریكی یخچال مانند موتور -ترموستات-لامپ-المنت دیفراست و... بهتر است سیم بندی یخچال را تعویض نمایید تا اتصال بدنه كاملا"از میان برود.

عیب 33- مواد درون یخچال منجمد شده وسرما بیش از حد زیاد است.

علت 33- ترموستات اتومات نمی كند.

رفع عیب 33- رجوع شود به عیوب مربوط به یخچال اتومات نمی كند.

عیب 34- مواد درون یخچال منجمد شده و سر ما بیش از حد زیاد است.

علت 34- ترموستات تنظیم نیست

رفع عیب 34- ترموستات را بگونه ای تنظیم نمایید كه محل اتوماتش متناسب با عدد تنظیم شده توسط ولوم باشد البته تنظیم ترموستات به تبحر زیادی نیاز دارد كه پیشنهاد می شود از یك تعمیركار مجرب كمك بگیرید.

عیب35- مواد درون یخچال منجمد شده و سر ما بیش از حد زیاد است.

علت35- گاز بیش از حد تزریق شده

رفع عیب 35- در صورت تزریق بیش از حد گاز بهنگام شارژ ،علاوه بر بروز عیب 33 لوله بر گشت نیز منجمد می شود كه ریزش قطرات آب از ذوب یخ های این لوله در پشت یخچال ،مصرف كننده را با زحمت مواجه می سازد.لازم است مقداری از گاز یخچال بوسیله آزادنمودن لوله كور ،رها شده و مجددا"لوله كور مسدود و جوشكاری شود.

عیب 36- با باز شدن درب یخچال ،فیوز منزل قطع می شود

علت 36- سیم بندی لامپ روشنایی یخچال اشتباه است

رفع عیب 36- مدار را بررسی و اصلاح نمایید.

عیب37- با باز نمودن درب یخچال فیوز منزل قطع می شود.

علت 37- پایه های درون سر پیچ لامپ به یكدیگر چسبیده اند.

رفع عیب 37- این عیب عموما"به هنگام تعویض لامپ صورت می گیرد .با محكم نمودن بیش از حد لامپ درون سر پیچ ،فاصله پایه ها بقدری نزدیك می شود كه قوس الكتریكی مابینشان،منجر به قطع فیوز می شود.  یخچال را از برق جدا نموده و لامپ را باز كنید و پایه های درون سر پیچ را از یكدیگر جدا ساخته و لامپ را به آرامی ببندید. پایان

سه شنبه 26/8/1388 - 0:5
آموزش و تحقيقات

سوختگی : براحتی عسل را روی سوختگی استعمال کنید . سوزش آن را آرام می کند، درد را از بین می برد و به معالجه سریع و بدون بر جای گذاشتن اثر کمک می کند . صرف نظر از مرهم بودن و آنتی بیوتیک بودن عسل ، باکتری ها نیز بسادگی نمی توانند در آن زنده بمانند.


شب ادراری کودکان : یک قاشق چای خوری از عسل قبل از خوابیدن کمک می کند که بچه ادرار خود را راحت تر نگه دارد و ترس کودک را آرام می کند .


بی خوابی : یک قاشق دسرخوری از عسل در یک لیوان شیر گرم به خوابیدن کمک می کند و کارایی شگفت انگیزی دارد.


بیش فعالی: کل مصرف شکر سفید خود را با عسل جایگزین کنید . شکر محرکی بدون ارزش های غذایی است .اما عسل در بدن ایجاد انرژی کرده و باعث تحریک نیز نمی شود.


خلط بینی شدید: یک قاشق دسرخوری از عسل را در یک لگن کوچک از آب جوش حل نموده و بخور آن را پس از پوشاندن سرتان با یک حوله استنشاق نمائید. بسیار مؤثر است.


کوفتگی: یک قاشق دسرخوری عسل را در آب ولرم حل کرده یا محلولی از آب و عسل که یک چهارم آن عسل باشد در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید . عسل اصولا از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است بنابراین به سرعت توسط سیستم گوارش جذب می شود . عسل یک تثبیت کننده طبیعی بی همتاست . در رم باستان پهلوانان برای استقامت بیشتر در رقابت ها و حتی پس از آن به عنوان یک احیا کننده از عسل استفاده می کردند..


روشن کننده قوی صورت:عسل را با مقدار مساوی از آردجو، مخلوط نموده و به عنوان ماسک روی صورت قرار دهید . برای نیم ساعت آن را رها کرده و سپس آن را بشوئید. به عنوان یک سفید کننده قوی برای جوش ها و دیگر آسیب های نا خواسته پوست بسیار عالی است.


سوء هاضمه: عسل را با مقدار مساوی از سرکه سیب مخلوط نموده و با مقدار مناسب آب جهت خوش خوراک شدن رقیق نمائید. این محلول همچنین برای مفاصل و تسریع کردن در کاهش وزن بسیار شگفت انگیز است.


حالت دهنده مو : عسل را با مقدار مساوی از روغن زیتون مخلوط نموده و موها را با آن آغشته نمائید، سر را برای نیم ساعت با یک حوله گرم بپوشانید ، سپس این شامپو را از روی سر خود بشویید ، این معجون موها و پوست سر را تغذیه      می کند. موهایتان را هرگز به این خوش حالتی حس نکرده اید.


گلودرد: اجازه دهید که یک قاشق چای خوری از عسل در انتهای حلقتان ذوب شده و قطره قطره وارد گلویتان شود. براحتی قسمت متورم شده را نرم می کند .


استرس: محلول عسل و آب آرام کننده است و باعث آرامش زیاد در شما می شود . می توانید از محلولی که تقریبا یک چهارم آن عسل باشد استفاده نمائید .


کم خونی : عسل بهترین عامل غنی کننده خون بوسیله بالا بردن میزان گلوبولها بشمار       می رود. البته هر چه عسل تیره تر باشد حاوی کانیهای بیشتری است.


به عنوان نگهدارنده در غذاها: اگر شما در دستور پخت کیک و کلوچه های خود عسل را جایگزین شکر نمایید ، آنها به دلیل خواص آنتی باکتریال عسل، به مدت طولانی تری تازه  می ماند. البته به دلیل وجود رطوبت در عسل باید مایعات موجود در مخلوط خود را تا حدود یک پنجم کاهش دهید.


شیشه بچه: چهار قاشق چای خوری از عسل در شیشه ریخته و با آب مخلوط کنید . این محلول یک تسکین دهنده بسیار مناسب و یک کمکی مولتی ویتامین است .


اگر مدفوع بچه خیلی شل باشد مقدار عسل را یک دوم قاشق کاهش داده و اگر خیلی سفت است ، یک دوم قاشق افزایش دهید. (اخطار: هرگز عسل خام را به بچه زیر یک سال ندهید این برای او بیش از حد غنی است. ) در زمان رشد دندانهای نوزاد نیز عسل را روی دندان استعمال نمائید. زیرا می تواند یک مسکن و بی حس کننده ملایم باشد.


پوکی استخوان : تحقیقات نشان می دهد یک قاشق چای خوری عسل در هر روز به جذب کلسیم در بدن کمک نموده و باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شود. این کار به همه افراد بالای 50 سال توصیه می شود.


طول عمر: اکثر افراد با طول عمر بالا در جهان افرادی بودند که به صورت مرتب از عسل استفاده می کردند. یک واقعیت جذاب این است که زنبورداران در کل جهان به نسبت سایر گروه های شغلی کمتر از سرطان یا آرتروز رنج می برند.


میگرن: یک قاشق دسر خوری از عسل را در یک نصف لیوان آب ولرم حل کرده و در آغاز حمله میگرنی آن را بنوشید و اگر لازم شد پس از بیست دقیقه این کار را تکرار کنید.


آماس: مقدار مساوی عسل و آب ولرم را با هم مخلوط نموده وقتی که سرد شد به عنوان لوسیون روی آن استفاده نمایید.


شربت سرفه: 170 گرم عسل مایع را با 55 گرم گلیسیرین خوراکی و آب دو لیمو مخلوط کرده و خوب بهم بزنید . این محلول را در شیشه ریخته ، درب آن را محکم ببندید و هر زمان که لازم بود استفاده کنید.



      عسل خام ممکن است که رس کند همان گونه که برای بعضی از انواع آن پس از یک هفته و برای بعضی دیگر پس از چند سال این اتفاق می افتد.اگر رس کردن عسل شما را آزار می دهد به سادگی ظرف عسل را داخل آب داغ قرار دهید(حرارت این آب در حد جوشیدن نباشد) و به آن اجازه دهید تا زمانی که دوباره به حالت مایع بازگردد در این ظرف باشد.

جمعه 22/8/1388 - 22:56
آموزش و تحقيقات

عسل خام – عسلی که پاستوریزه و فیلتر نشده و کاملا مستقیم از داخل کندو برداشت شده باشد – گنجینه ای است از داروهای شفابخش و ارزشهای غذایی. چنین عسلی شامل مقدار فراوانی از مواد معدنی و ویتامینها و یک داروی قوی طبیعی با مصرف خوراکی یا استعمال خارجی است .

        لیست کارکردهای سودمند عسل برای بدن بسیار طولانی است.


 

       عسل جذب کلسیم را بالا می برد ، می تواند مقدار هموگلوبین را افزایش دهد و یا با عامل های تغذیه ای خود باعث جلوگیری از کم خونی شود ، زمانی که با سرکه ی سیب مخلوط شده باشد به بهبود ورم مفاصل کمک می کند ، با سرماخوردگی و همه انواع امراض تنفسی مبارزه      می کند ، می تواند سرعت بهبود زخم معده را بالا ببرد ، به عنوان یک ملین طبیعی ملایم عمل می کند ، به یبوست ، آلرژی و چاقی کمک می کند ، مجموعه ای از ویتامینها و مواد معدنی را برای بدن محیا می کند و بدون به جریان انداختن انسولین در بدن - که مصرف شکر سفید آن را ایجاد می کند - باعث فراهم آمدن سریع انرژی است .


 

        بسیاری عسل خام را به دلیل تأثیر مثبت بر ضد حساسیت ها و تب یونجه مفید یافته اند و یک یا دو قاشق چای خوری از آن قبل از خواب می تواند به بی خوابی(insomnia) کمک کند.


 

        به عنوان یک ضد عفونی کننده ، عسل یک مرهم برای مسمومیت هایی نظیر گزش ، نیش خوردگی یا زخم های عفونی به کار می رود .


 

       عسل یک آنتی بیوتیک برتر در درمان زخم معده ، قانقاریا و عفونت زخمهای جراحی است . همچنین به التیام محل برش حاصل از جراحی کمک کرده و یک محیط محافظ را برای بافتهای پیوندی پوست ، قرنیه ، عروق خون و استخوان در زمان حمل یا نگهداری ایجاد     می کند تا درعمل پیوند استفاده شوند.


 

      دکتر کاس ایگرام ( Cass Igram) می گوید : «عسل خام به گونه ای استثناعی به صورت داخلی علیه باکتریها و انگلها مؤثر است . علاوه بر این ، حاوی آنتی بیوتیک هایی است که به طور مستقیم به کشتن میکروبها کمک می کنند . عسل خام زمانی که به صورت موضعی به کار رود به معالجه بافتهای آسیب دیده از عفونت یا ضربه سرعت می دهد . عسل به همان میزان که از قندهای ساده تشکیل شده است ، حاوی ویتامینها ، مواد معدنی و آنزیمها نیز هست و این یعنی همه عواملی که برای معالجه جراحات لازم است .»


 

        دریک تحقیقات اعجاب انگیز و مدرن دانشمندان و پزشکان کشف مجدد تأثیرات عسل به عنوان درمان جراحات را در دستور کار دارند . در سالهای اخیر عسل به صورت مؤثر در محیط های کلینیکی برای معالجه زخم های عمیقی که تا استخوان پیش رفته اند (fist-sized ulcers) همچنین در درمان سوختگی های درجه اول ، درجه دوم و سوم به خوبی کاربرد دارد که در این موارد حتی معالجه کامل بدون نیاز به پیوند پوست ،عفونت یا ضایعات ماهیچه ای نیز گزارش شده است.


 

        عسل می تواند به خوبی برای چنین ضایعاتی با پوششی از بانداژ استریل که هر روز تعویض می شود به کار گرفته شود. زمانی که جراحات تمیز هستند عسل به عنوان یک معالجه کننده عمل می کند و همچنین رویه مشابهی نیز برای زخمهای عفونی ، جراحات ، یا آلسرها و زخمهای زرد دارد .


 

         عسل سیر می تواند به طور مستقیم برای جراحات عفونی به کار رود که به تمیز کردن محدوده زخم نیز کمک خواهد کرد .


 

           دکتر پیتر مولان ( Petter Molan ) استاد بیوشیمی در دانشگاه وایکاتو (Waikato) نیوزیلند در خط مقدم تحقیقات عسل ظرف بیست سال گذشته حضور داشته است . او سرپرستی بخش تحقیقات عسل را در دانشگاه به عهده دارد . ارگانی که به صورت بین المللی به دلیل تخصص اش در خواص ضد میکروبی عسل ، شناخته می شود .


 

        مشاهدات کلینیکی و مطالعات تجربی ثابت کرد که عسل خواص آنتی باکتریال [ضد میکروب] و ضد فساد پذیری مؤثری دارد . عسل به طور خارق العاده چرکها ، زخمهای پوستی و بافتهای مرده را در جراحات از بین می برد و بافت جدید را برای رشد تحریک    می کند .


 

       دکتر مولان توضیح می دهد : «آزمایشهای اتفاقی نشان داد که عسل از سولفادیازین نقره - گسترده ترین پماد ضد باکتری برای سوختگی ها ، که در بیمارستان ها استفاده می شود-   در کنترل عفونتهای زخمهای سوختگی مؤثر تر است » .


 

       دکتر مولان معتقد است که اگر از ابتدا عسل در موارد عفونت خونی(septicemia) استفاده می شد ، بافتهای خراب شده بسیار کمتری داشتیم ؛ وی می گوید: « توانایی چشمگیر عسل برای کاهش التهاب و از بین بردن یون های آزاد روند تخریب پوست را متوقف می کند ، همانگونه که در خصوص سوختگی ها عمل می کند و به همان خوبی که محیط را در برابر عفونت حمایت می کند.» دکتر مولان افزود: « هم اکنون در حالی که هیچ چیز دیگری مؤثر نیست ، مردم دوباره به عسل روی آورده اند . این بستر مناسبی برای انتخاب عسل به عنوان نخستین عامل درمانی است.»


 

       محققان معتقدند که پتانسیل درمانی عسل به طور برجسته مورد استفاده قرارگرفته است. با افزایش علاقه مندی به استفاده از معالجات جایگزین و با وجود شیوع مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیف باکتریها ، ممکن است در نهایت عسل نقش خود را به عنوان معالج زخم ها باز یابد .


 

      مطمئنا عسل مؤثر خواهد بود : عسل خام یک پوشش استریل بدون درد و مؤثر برای زخم ایجاد می کند . عسل را به طور مستقیم بر روی بریدگیهای باز ، خراشیدگیها و سوختگیها استعمال کرده و آن را با یک قطعه گاز بپوشانید . نتیجه بسیار سریع تر از جایگزین های مرسوم دیگر نظیر پمادها و کرم ها پدیدار خواهد شد .


 

      عسل همچنین به طوراستثنائی برای بیماریهای تنفسی مؤثر است. یک مطالعه در بلغارستان روی بیش از 18000 مریض نشان داد که عسل برونشیت مزمن (برونشیت تنگی نفس) ، التهاب آلرژیک مزمن غشاء مخاطی بینی و سینوزیت را بهبود می دهد .


 

      عسل یک درمان مؤثر برای سرماخوردگی، آنفولانزا ، عفونتهای تنفسی است و تقویت کننده سیستم ایمنی از افسردگی محسوب می شود.در حالی که مصرف شکر سیستم ایمنی از افسردگی را متوقف می کند عسل با کیفیت می تواند آن را تحریک به کار نماید .


 

      در این جا روش های دیگری را برای بهره مندی از قدرت شفا بخشی عسل مطرح      می کنیم .


 

جمعه 22/8/1388 - 22:51
آموزش و تحقيقات

تیونینگ کامل

مرحله ی اول
سیستم مكش
وظیفه: تنفس موتور
1 )
آسانترین راه برای تقویت سیستم مكش بیشتر كردن سطح تماس فیلتر هوا با هوای خنك است
برای اینكار در موتورهای كاربراتی از فیلترهای مخروطی یا 360 درجه میتوان استفده كرد كه

 

بسته به نوع٬ جنس و مارك كارایی متفاوتی از خود به نمایش میگذارند
و در انواع انژكتوری فیلتر های مخروطی انتخاب بهتری هستند
2) وسیله ی دیگری كه بری تقویت این سیستم به كار میرود سایكلون نام دارد

این قطعه كه در مجاری تنفسی موتور و یا در دهانه ی ورودی هوای كاربراتور و انژكتور قرار میگیرد با یكدست كردن جریان هوا به افزایش كارایی سیستم مكش كمك میكند كه البته به علت قیمت بالا در مقابل كارایی كم كمتر مورد استفاده قرار میگیرد

سیستم تخلیه
وظیفه: خروج مواد زائد از درون سیلندرها
قطعات: مونیفولد ٬ لوله ها ٬ منبع های صدا خفه كن و كاتالیزور
هرچه سطح داخلی این قطعات صیقلی تر و كم پیچ و خم تر باشد و قطر داخلی بیشتری داشته باشند خروج گازهای زائد راحتتر خواهد شد و موتور بهتر تخلیه میشود
1)
هترز ( هدرز ) با نصب این قطعه به جای مونیفولد به خاطر داشتن قطر بیشتر و سطح داخلی صافتر خروج گازها بهتر صورت میگیرد

) منبع : حذف منبع ها در تخلیه ی بهتر اثر زیادی دارد
اما به خاطر صدای زیاد و ایجاد شدن جریانهای آشفته درون لوله ها این عمل جالب به نظر نمیآید و به جای اینکار منبع ها رو با انواع اسپورتی تعویض میکنند


3 )
کاتالیزور : این قطعه که در مسیر اگزز موتورهای انژکتوری قرار دارد با استفاده از كاتالیزور های شیمیایی از خروج مواد سمی به طور چشمگیری جلوگیری میكند و وجود یك سنسور در درون آن ECU را برای كنترل مقدار سوخت ورودی به موتور مطلع میكند
برداشتن این قطعه موجب میشودراه خروج مواد بازتر شود و در تیجه موتور بهتر تنفس كند

سیستم جرقه :
وظیفه: سوزاندن سوخت خودرو
برای تقویت این سیستم راههای متعددی وجود دارد
1 )
استفاده از شمعهایی با مقاومت كمتر و استفاده از وایرهای شمع با مقاومت كمتر و عایق بندی بهتر اولین قدم به شمار میرود

الف ) برای ساخت وایر شمعهای اسپرت با حداقل هزینه میتوان انواع با كیفیت وایرهای معمولی را خریداری كرد و با چسبهای عایق پلاستیكی یا انواع نسوز نخی آنها را عایق كرد

ب ) استفاده از شمعهای چند الكترود كمك بیشتری به ایجاد جرقه میكند و جرقه ی بیشتر در محفظه پخش میشود
2)
پس از آن با تعویض كوئیل با انواع قویتر میتوان جرقه ی قویتری را در درون سیلندر ایجاد كرد كه طبعا توان بیشتری برای شارژ كوئیل قویتر لازم است كه با استفاده از منبعهای تغذیه ی پر توان در سیستم شارژ و الكتریكی مانند باطری و دینام میتوان این نیاز را بر آورده كرد

انواع آلترناتورهای با دوام در آمپراژهای مختلف قابل دستیابی هستند كه حد اكثر تا 160 آمپر توان تولیدی دارند

استفاده از مدارهای تقویت سیستم جرقه هم كمك زیادی به سوختن بهتر میكند که انواع آن در بازار یافت میشود و یا نقشه آنها را میتوان بدست آورد به صورت دست ساز درست کرد
2)
استفاده از دو كوئیل برای دستیابی به قدرت بیشتر : اما پیدا كردن قطعه ای كه توان تحمل ولتاژ بالا را داشته باشد و عایق بندی مناسبی هم داشته باشد سخت است كه به نظر من برای اینكار به قطعه ای كه در خودروهایی كه از دو سیستم جرقه برای مسابقات طولانی مدت استفاده میکنند میتوان تكیه كردد
این قطعه ی ساده Automatic coil selector نام دارد میتواند برق خروجی دو كوئیل را وارد دلكو كند 

انواع دیگری از این سیستمها وجود دارند كه برای هر شمع یك كوئیل دارند (multiple spark coil )
بدین صورت كه هر كوئیل بر روی شمع قرار میگیرد و مستقیما شمع را تغذیه میكند


مرحله ی دوم موتور :

تقویت سیستم مكش:
1 )
استفاده از توربینهای الکترونیکی کوچک
این توربینهای کوچک که به شکل فن در مجراهای سیستم مکش استفاده میشوند با به گردش در آوردن هوا و متراکمتر کردن هوای ورودی به سیستم سوخت رسانی تا حدودی به بهبود کارایی موتور کمک میکنند
2)
استفاده از كیتهای توربو شارژر و سوپر شارژر
توربو شارژرها و سوپر شارژر ها ( سیستمهای پر خوران ) با متراكم كردن هوای ورودی حجم بیشتری از هوا را درون سیلندر وارد میكنند كه با اضافه كردن مقدار سوخت بیشتر به آن میتوان انفجار قویتری را درون سیلندر ایجاد كرد و در نتیجه توان موتور به مقدار قابل توجهی افزایش میابد
الف) توربو شارژر از دو توربین حلزونی تشكیل شده كه به وسیله ی یك شافت به هم متصل هستند یكی از این توربینها را در مدار اگزز و مسیر خروج دود قرار میدهند كه انرژی حاصل از حركت آن برای به حركت در آوردن توربین دوم به كار میرود

سوپر شارژر این وسیله عملكردی شبیه به توربو شارژر دارد با این تفاوت كه انرژی حركتی خود را از چرخش میل لنگ دریافت میكند

بین این دو سیستم توربو شارژر به خاطر توانایی بیشتر محبوبیت بیشتری هم دارد
اما دمای هوایی كه برای تغذیه تحت فشار قرار گرفته در پروسه ی كمپرس بالا میرود كه ممكن است توان لازم را ایجاد نكند یا به حرارت درون سیلندر بیفزاید پس در مسیر آن رادیاتور كوچكی قرار میدهند كه دمای آن را پایین بیاورد (اینتر كولر )

سیستم جرقه :
راه پر هزینه و البته پر بازدهی هم برای تقویت سیستم جرقه وجود دارد و آن هم استفاده از كیت های تقویت است
این کیتها كه به MSD معروفند متشكل از قطعات مختلفی هستند
الف ) دستگاه Discherge كه نقش اول را ایفا میكند
ب ) كوئیلها
ج ) دلكو
د) آلترناتور یا دینام
ه )وایرها
و) استارتر
ی) انژكتور

با نصب مجموعه ی این قطعات بر روی خودرو میتوانید توان جرقه و سیستمهای الکتریکی را به طور چشمگیری افزایش دهید و حتی در خودروهایی كه قدرت بالایی تولید میكنند میتوانید از تعداد بیشتری از این كیتها به طور همزمان یا نوبتی ( بوسیله یAutomatic coil selector ) استفاده كرد

3 )
تقویت سیستم سوخت رسانی (كاربراتور یا انژكتور)
سیستمهای كاربراتوری به خاطر سادگی طراحی تقویت آسانتری هم دارند
با تغییراتی در نحوه ی باز شدن دریچه ها و گشاد كردن آنها حجم مخلوط ورودی را میتوان افزایش داد
راههای دیگر تقویت آنها استفاده از پمپ های بنزین قویتر و پر فشارتر الكتریكی است البته استفاده از نازلهای انژكتور به جای سوزنهای مكانیكی هم میتواند در ایجاد

اگر از انواع سی ال سی کاربراتور استفاده میكنید حذف كاتالیزور به تقویت این سیستم كمك میكند و البته برای انواع ارزان قیمت و بی کیفیت که کارایی کمتری دارند حذف سیستم مدار بسته هم میتواند موثر باشد
اما برای سیستمهای انژكتوری می توان با گشاد كردن ریل سوخت و تعویض انژكتورها با انواع بزرگتر سوخت را با حجم بیشتری به داخل سیستم هدایت کرد
تعویض پمپ بنزین با انواعی كه حجم بیشتری را پمپاژ میکنند میتواند موثر باشد و همچنین تغییر در برنامه ریزیهای ECU


مرحله ی سوم.
(
تعویض و تغییرات كلی )
تقویت سیستم سوخت رسانی و مكش :

اگر یك خودروی توربو دارید و یا خودروی خود را مجهز به این سیستم كرده اید برای اینكه بتوانید قدرت بیشتری از این راه بدست آورید استفاده از سیستمهای كاربراتور و انژكتورهای قویتر پیشنهاد میشود و طبعا هزینه ی زیادی میطلبد
برای خودروهای كاربراتوری استفاده از كاربراتورهای چند دهانه با دهانه های بزرگتر و یا حتی استفاده از چند كاربراتور توصیه میشود
برای سیتمهای انژكتوری سیستم كنترل الكترونیكی باید برای ورود حجم هوای بیشتر برنامه ریزی شود
ضمن آنكه به پمپ سوختهای قوی كه برخی توان پمپاژ بیش از 150 لیتر در ساعت را داشته باشند و بتوانند فشار زیادی را ایجاد كنند ( به اضافه ی تنظیم كننده ی فشار سوخت ) نیاز دارید
و همینطور به استفاده از ریلهای سوخت قطورتر با خطوط فلكسیبل و در انتها انژكتورهای قویتر كه حتی انواعی از آنها قادر به پاشش نزدیك به 1000 سی سی بر دقیقه هستند٬ در صورت استفاده از سیستمهای پرخوران نیاز دارید

تغییر سر سیلندر
1)
استفاده از تعداد سوپاپهای بیشتر : برای اینكار باید كل سر سیلندر تعویض گردد ( البته اگر در بازار موجود باشد )
تغییرات در سر سیلند میتواند باعث بیشتر شدن ضریب تراكم شود كه میتوان با تراش دادن چند میلیمتر از كف سرسیلندربه ضریبهای بالاتری دست پیدا كرد
2)
برخی تغییرات باعث افزایش حجم ورود و خروج گاز میشود كه میتوان به گشاد كردن نشیمنگاه سوپاپ به همراه تعویض سوپاپها با انواع بزرگتر اشاره كرد و در مرحله ی بعد با گشادتر كردن پورتهای خروجی ورودی حجم بیشتری را به سیلندر وارد یا از آن خارج كرد
3)
پس از آن استفاده از میل سوپاپهای اسپورت است كه انواع مختلفی دارند
تفاوت این میل سوپاپ با انواع معمولی در شكل بادامكها و برخی قسمتهای دیگر است كه این تفاوت باعث تغییر در زمان باز و بسته شدن سوپاپها و در نتیجه راندمان حجمی ورود و خروج بهبود میابد 

تغییر در بلوك موتور:
این تغییرات شامل تغییر حجم٬ افزایش كمپرس و تغییر در شكل محفظه ی احتراق است
1)
برای افزایش حجم در مرحله ی اول میتوان پیستون را با انواعی كه در وسط خود برجستگی یا فرو رفتگی دارند تعویض نمود كه حجم موتور را كاهش یا افزایش میدهد و شكل محفظه ی احتراق را به دلخواه شما تا حدودی دچار تغییر میكنند
2)
مرحله یعد تراشكاری سیلندر و بیشتر كردن قطر آن است كه طبیعتا به همراه آن باید پیستون هم با انواع بزرگتر عوض شود
تغییر در اندازه ی شاتون به نسبت تراكم یا راندمان حجمی موتور كمك میكند
3)
اما برای افزایش كمپرس سیلندر علاوه بر تغییر ضریب تراكم بوسیله تراش سرسیلندر یا تغییر در اندازه ی شاتون رینگها هم نقش مهمی دارند
رینگ پیستونها را میتوان با انواع اسپورت كه هم آببندی بهتری دارند و هم تنش و گرمای بیشتری را تحمل میكنند تعویض نمود که در خودروهایی که سیستم سوخت رسانی تقویت شده یا از سیستمهای پر خوران استفاده میشود استفاده از این رینگها بهتر از انواع معمولی است 

تغییر در دیگر قسمتهای موتور :
تغییراتی كه توضیح آنها ذكر شد طبیعتا فشار بیشتری را به موتور نسبت به حالت عادی وارد میكنند پس در این صورت برخی قطعات هم باید تغییر پیدا كنند
1 )
میل لنگ ٬ قطعا وقتی شما موتور را تقویت میكنید فشاربیشتری به آن میآورید پس در اینصورت قطعه ای مانند میل لنگ دچار تنش بیش از حد میشود
اولین راه آن بالانس میل لنگ است زیرا اكثر خودروها به علت تولید انبوه قطعات از ظرافت کمتری در این قطعه برخوردارند و چون این قطعه به شدت تحت فشار است باید از بالانس خوبی برخودار باشد تا در دورهای بالا دچار پدیده لرزش و رزونانس نشود
اما گاه ممكن است فشار بیش از حد زیاد باشد و آلیاژهای استاندارد استفده شده در انواع معمولی توان پاسخگویی را نداشته باشند كه در این صورت باید میل لنگ را با انواع اسپورت كه هم از بالانس بهتری برخوردار هستند و هم آلیاژ مستحكمتری دارند استفاده كرد و البته برخی از آنها در فاصله ی بین ثابتها و متحركها تفاوتهایی با هم دارند كه در محل مرگ بالا و پایین پیستون تغییراتی ایجاد میكنند و باعث تغییرات حجمی و تراكمی میشود

2 ) اویل پمپ و واتر پمپ
این دوقطعه برای موتورهای تقویت شده از اهمیت زیادی برخوردار هستند زیرا وظیفه ی خنك كاری به عهده ی هر دوی آنهاست و همینطور وظیفه ی مهم روغنكاری هم به عهده ی اویل پمپ است
طبیعی است كه هرچه موتور بیشتر تحت فشار باشد وظیفه آنها سنگینتر است
پس بهتر است برای اینكه موتور اتومبیل دچار تنش شدید و یا افزایش حرارت نشود این دو قطعه را با انواعی كه راندمان حجمی بهتری دارند تعویض كنید

3 )
فلایویل
وظیفه ی سنگین انتقال نیرو را به گیربكس به عهده دارد
این قطعه هم مانند میل لنگ دچار تنش و یا لرزش میشود پس مرحله ی اول تراشكاری دقیق و تابگیری آن است زیرا این قطعه هم از نظر ضرافت در مراحل ساخت در حدی نیست که نیاز های یک خودروی پر قدرت را تامین کند و باید بسته به شرایط خودرو با دقت فراوانی تنظیم شود
هرچه فلایویل سبكتر باشد افزایش دور موتور سریعتر صورت میگیرد پس تعویض آن با انواع سبكتر میتواند كمك زیادی به دورگیری سریع اتومبیل نماید

بعد از موتور نوبت به تقویت سیستم انتقال قدرت میرسد
1)
دیسك صفحه كلاچ : قطعه ای كه ارتباط بین موتور و گیربكس را به وجود میآورد
همانطور كه میدانید این قطعه به وسیله ی اصطكاك ارتباط بین پیشرانه و جعبه دنده را برقرار میكند كه هرچه این اصطكاك بیشتر باشد انتقال نیرو بهتر صورت مگیرد
پس بهترین راه تقویت آن استفاده از اجناسی است كه سطح تماس بیشتر و لنتهایی با اصطكاك بیشتر داشته باشند
انواع اسپورت این قطعه در بازار یافت میشود كه البته كاركردشان به روانی انواع معمولی نیست اما وظیفه ی خود را به نحو احسن انجام میدهند

 گیربكس :
وظیفه ی آن تغییر ضریب گردش موتور نسبت به گردش چرخهاست
هرچه ضریب گیربكس بزرگتر باشد قدرت بیشتری به چرخها انتقال میابد و هرچه كوچكتر سرعت بیشتری نصیب چرخها میكند
پس گیربكسها را میتوان به دو دسته ی قدرتی و سرعتی تقسیم كرد
بنابر این گیربكسی كه هر دوی این خواص را داشته باشد در تمامی شرایط قابل استفاده است اما گاه شرایط استفاده شما را به انواع قدرتی یا سرعتی نیازمند میسازد
1)
تغییر ضرایب دنده های گیربكس یا تعویض كل گیربكس با انواعی كه ضریب متفاوتی دارند در نحوه ی انتقال قدرت ٬ شتابگیری و حداكثر سرعت اتومبیل نقش بسزایی دارد

 

 

) برای اینکه از توانایی تعویض دنده ی اتومبیل خود بهتر استفاده کنید تعویض گیربکس با اجناس مرغوبتر و تعداد دنده های بیشتر در به کارگیری قدرت و گشتاور موتور در شرایط مختلف کمک بیشتری میکند. اما تغییر دادن ضرایب گیربکس و نزدیک کردن فاصله ی دنده ها حتی پس از تعویض آن هم ممکن است لازم باشد
3)
سرعت تعویض دنده در شتابگیری و رانندگی نقش مهمی دارد، قسمتی از این سرعت به راننده بستگی دارد اما نقش مهمتری را اتومبیل ایفا میکند پس هرچه شیفتر های گیربکس در مدت زمان کمتری مسیر دنده ها طی کنند اثر بیشتری در بهبود شتابگیری دارد . تغییر در اندازه های شیفتر و یا استفاده از قطعاتی به نام Quick Shifter به راننده کمک زیادی میکند

4)اما قسمتی كه فشار نسبتا زیادی را متحمل میشود در سیستم انتقال نیرو، پلوسهای چرخهاست كه وظیفه ی انتقال نیرو از دفرانسیل به محور چرخها را دارند
در خودروهای تقویت شده به خاطر فشار زیادی كه به پلوسها وارد میآید احتمال شكستن آنها بالا میرود
پس تعویض این قطعه بعد از تقویت موتور با انواع با دوامتر تقریبا الزامی است

تقویت سیستم تعلیق و فرمان:
سیستم تعلیق: برای یك اتومبیل تقویت شده اهمیت بالایی دارد زیرا نقش مهمی در قابلیت هدایت و پایداری یك اتومبیل را ایفا میكند
در اتومبیلهای تقویت شده به علت اینكه راننده از تواناییهای آن نسبت به اتومبیل عادی فراتر میرود پس نقش سیستم تعلیق برای هدایت و پایداری سنگینتر میشود
بنابراین باید به فكر افزایش توانایی این سیستم هم بود
برای یك اتومبیل تقویت شده قابلیت بیشتر از راحتی ارزش دارد
پس معمولا تغییراتی كه در آنها داده میشود راحتی را به مقدار قابل توجهی كم میكند
1)
یكی از ابتدایی ترین كارهایی كه انجام میشود كوتاه كردن فاصله ی كف اتومبیل با زمین است تا مركز ثقل خودرو پایینتر آمده و پایداری آن بیشتر شود
در بازار فنرهایی برای اینگونه اتومبیلها وجود دارند كه بسته به انتخاب شما میتوانند در سایزهای مختلفی انتخاب شوند
2)
اما برای كارایی بهتر به كمك فنرهایی كه قابلیتها بیشتری هم داشته باشند نیاز است تا مكمل سیستم تعلیق خودروی شما شوند که انواع گازی و روغنی آن حتی با قابلیت تنظیم ارتفاع و یا خشکی قابل دستیابی هستند

) بعد از آن نوبت به تقویت اتصالات و گاه تغییراتی در آنها میرسد كه بسته به نوع خودرو و سیستم تعلیق محاسبات لازم را باید انجام داد و تغییرات را اعمال كرد

4) دیگر قطعه ای كه در این سیستم به كار میرود استرس بار است كه وظیفه ی تقسیم تنش بین چرخها را دارد
این قطعه كه دو سر كمك های جلو ویا عقب را به هم متصل میکند در پیچها فشار وارد به یك نقطه را تقسیم میكند تا خودرو قابلیت هدایت بهتری داشته باشد و البته عمر قطعات بالاتر رفته و خطر شكستن یا منحدم شدن اتصالات تعلیق كم شود

سیستم فرمان: خودروهای تقویت شده به فرمان تیزتر و دقیقتری نیاز دارند
برای اینكه بتوان تعداد دورهای قفل تا قفل فرمان را كم كرد تا حساسیت بیشتری پیدا كند در ضریب دندانه های آن باید تغییراتی داد كه بسته به نوع جعبه فرمان و سیستم آن باید انتخاب كرد
مثلا در انواع دنده شانه ای باتغییر تعداد دندانه های شانه میتوان فرمان را تیزتر کرد

ترمز
طبعا هر گاه خودرویی تقویت میشود باید چاره ای هم برای نگه داشتن آن اندیشید
برای اینكه سیستم ترمز اتومبیل شما بهتر عمل كند ابتدا باید سیستم تقویت یا بوستر آن را قدرتمندتر كرد كه معمولا استفاده از انواع بزرگتر توصیه میشود.
اما افزایش قدرت بوستر ممكن است بر روی سیلندها و دیسكهای معمولی فشار زیادی وارد كند و باعث نابودی سیلندر یا خوردگی آنی دیسك و لنت ترمز شود!
پس برای اینكه این قدرت به نحو بهتری استفاده شود باید از سیلندهای ترمز قویتر و بزرگتر به همرا دیسكهای ترمز بزرگتر برای افزایش سطح تماس استفاده كرد
البته استفاده از دیسكهای خنك شونده ( كانال دار ٬ سوراخدار و شیار دار ) برای جلوگیری از گرم شدن سیستم ترمز و كاهش كارایی آن توصیه میشود 

 

 قطعات تقویت بدنه
1)
برای تقویت بدنه تا آنجا كه امكان دارد سعی میشود از مواد سبك اما محكم استفاده شود تا ضمن ایجاد امنیت مناسب وزن خودرو را افزایش ندهند
انواع این قطعات مانند گادرهای مخفی داخل بدنه برای محافظت از سرنشین و حفظ شكل اطاق در برابر ضربه طراحی و در محل خود نصب میشود
اما در این بین انواعی از لوله های محافظتی را در درون محفظه ی موتور زیر و داخل اطاق قرار میدهند تا امنیت اطاق آن افزایش یابد

2)
مسئله ی بعدی در تقویت بدنه شكل آیرودینامیكی آن است
شكل ظاهری خودروها به گونه ای است كه در مقابل فشار هوا تمایل به برخاستن از زمین را دارند به این علت از قطعاتی در بدنه استفاده میشود كه این نقص را جبران كنند
از این دست میتوان به انواع سپر٬ بال٬ ركاب و سینی های كف اتومبیل اشاره كرد
الف) سپرها
سپر جلو علاوه بر حفظ امنیت وظایف مهمتری در خودروهای تقویت شده دارد
یكی از بزرگترین وظایف آن رساندن هوای كافی به موتور است پس برای انتخاب سپرها انواعی را انتخاب كنید كه ورودی هوای بزرگتری داشته باشند
دیگر وظیفه ی سپر ها رساندن هوای خنك و تازه به مجموعه ی چرخهاست
این هوا به خنك شدنن بهتر دیسكهای ترمز كمك میكند
فاكتور بعدی در انتخاب سپر نوع طراحی آن است كه باید تمایل خودرو را به نزدی شدن به زمین بیشتر كند
اما سپر عقب وظیفه ی كنترل و آرام كردن جرایانهای زیر ماشین را دارد كه به خاطر طراحی خاص قسمت پایین به این مهم دست میابد
ب) ركابها
ركابها در پایینتر جلوه دادن ارتفاع كف اتومبیل نقش موثری دارند اما وظیفه دیگر آنها آرام كردن جریانهای بغل ماشین است
ج) بالها كه در قسمتهای مختلف اتومبیل از جمله انتهای سقف یا صندوق عقب نصب میشوند عموما وظیفه ی ایجاد جسبندگی بیشتر را بر عهده میگیرند كه گاه ممكن است تا چند 10 كیلوگرم نیروی عمودی به اتومبیل وارد كنند
د) اما مقوله ی مهم دیگری كه در دینامیك خودرو تاثیر دارد شكل زیر آن است
وجود برجستگیها و فرو رفتگیهای زیر خودرو باعث اغتشاش جریان هوا میشود پس برای اینكه این موضوع مشكلی از نظر پایداری به وجود نیاورد در تقویت خودروها سعی میشود قسمتهای زیرین را با سینی های فلزی یا كامپوزیتی بپوشانند تا سطحی صاف بدست آید و جریان هوا دچار آشفتگی نشود

برای راننده ی یك خودرو تقویت شده یکی مهمترین مسائل داشتن اطلاعات كافی از وضیعت موتور است تا بتواند در استفاده از آن موفق باشد
یكی از مهمترین اطلاع دهنده ها نشان دهنده های دیجیتال و
آنالوگ است
در خودروهای عادی به علت تولید انبوه دقت نشان دهنده های استاندارد مناسب نیست و معمولا تعداد آنها هم كافی نیست
بنابراین یك خودروی اسپرت باید گیجهایی با دقت بالا را داشته باشد
مهمترین گیج نشان دهنده دور شمار موتور است كه انواع دیجیتال آنالوگ یا لیزری آنها در بازار موجود است 

نشان دهنده ی دیگر كه اهمیت بالایی هم دارد گیج فشار روغن است و پس از آن گیجهای ٬ سیستم توربو و سیستم الكترونیكی است
از دیگر گیجهای مورد نیاز میتوان به Fule Gauge . A/f Ratio Gauge . VAC Gauge اشاره کرد البته سرعت سنج هم جای خود را دارد اما در شرایط مسابقه اهمیت کمتری برای یک راننده حرفه ای دارد
و انواع ترکیبی این گیجها هم وجود دارد که بهتر اطلاعات را در اختیار راننده قرار میدهند و فضای کمتری هم اشغال میکنند

جمعه 22/8/1388 - 22:44
اقتصاد

کسی امپلی فایر 30000 وات واقعی نمی خواد البته بگم دست سازه ولی هر واتی که خواستین کمتر یا بیشتر بگین براتون بسازم اگر هم خواستید با این ایمیل تماس بگیرید mahdi_rashidi2003@yahoo.com 

پنج شنبه 8/6/1386 - 17:0
ادبی هنری

ده مژده كه از عالم بالا خبر آمد كز جيب افق كوكب اقبال برآمد
شب بار سفر بست و همايون سحر آمد نازل ز سماء آيه فتح و ظفر آمد
بر منتظرين مژده بده منتظر آمد از مهد بقا مهدى ثانى عشر آمد
كو حجت حق حامى دين ماء معين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
امشب ز كَرَم حق گُهرى داد به نرجس وز برج ولايت قمرى داد به نرجس
در قدر و شرف تاج سرى داد به نرجس از صلب حسن برگ و بَرى داد به نرجس
خوش باش كه حق بال و پرى داد به نرجس برخيز كه زيبا پسرى داد به نرجس
كز شرم رخش شمس و قمر خانه نشين است چون خُلد برين از قدمش روى زمين است
تا جلوه نما دلبر جانانه ما شد آكنده دل از نعره مستانه ما شد
تا نور رخش رونق كاشانه ما شد ديوانه مهدى دل ديوانه ما شد
كو فخر بشر حامى قرآن مبين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
او آمده از پادشهان تاج بگيرد تاج از سر كيخسرو و ليلاج بگيرد
با تير دل خصم خود آماج بگيرد با عدل و عدالت ره تاراج بگيرد
قنداقه او جاى به معراج بگيرد دست من دلخسته محتاج بگيرد
كو خلق جهان را به خدا يار و معين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
در پانزده ماه گرانمايه شعبان آمد به جهان جان جهان خسرو خوبان
شد ماه ز انوار رخش سر به گريبان وز مقدم او نعمت حق گشت فراوان
شاهى كه خدا حجت خود خوانده به قرآن از دامن نرجس شده چون ماه نمايان
خشنود دل فاطمه در خلد برين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
او آمده از بهر نجات بشريّت از ورطه كبر و حسد و بخل و منيّت
يكسان بكند مشربه شاه و رعيّت نابود كند منكر حكم احديّت
پاينده كند پرچم سرخ علوييّت جاويد شود دين خدا تا ابديّت
كو مظهر فتح و ظفر و نهضت دين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
عالم ز قيامش به خدا قايمه گيرد با آمدنش ظلم و ستم خاتمه گيرد
از راه كَرَم آيد و دست همه گيرد وز نهضت او رحمت حق واسعه گيرد
اَكناف جهان ز آمدنش همهمه گيرد او آمده تا داد دل فاطمه گيرد
كو زاده زهرا پسر حبل متين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است
اى يوسف زهرا پسر شاه ولايت اى آن كه ز موى تو كند شام حكايت
بر ما نظرى كن ز ره لطف و عنايت تو شاه شهانى و شهانند گدايت
«ژوليده» زند صبح و مسا دم ز ولايت تو جان جهانى و جهانى به فدايت
باز آى كه دل با غم و اندوه قرين است چون خلد برين از قدمش روى زمين است

 

" ژوليده نيشابورى"

 

پنج شنبه 8/6/1386 - 16:54
کامپیوتر و اینترنت

 

حذف Folder Options از My Computer و Control Panel
حذف Folder Options براي اينه كه بعضي ها بخوان كسي تو اين قسمت از تنظيمات ويندوزشون دستكاري نكنه . براي اين كار عمليات زير رو انجام بديد :
 
از منوي Start گزينه ي Run رو انتخاب كنيد و در كادر درون پنجره ي Run تايپ كنيد Regedit و اينتر بزنيد .
HEKY_CURRENT_USER > Software> Microsoft> Windows > CurrentVersion > Policies > Explorer
پس از اين كه به آدرس بالا رفتيد با راست كليك در سمت راست پنجره يك داده از نوع Binary value ايجاد كنيد و نام آن را NoFolderOptions بگزاريد .
حال اين داده را باز كنيد و مقدار آنرا 01 00 00 00 بگزاريد .
ويندوز را Restart يا Log off كنيد .
براي اينكه دوباره Folder Options رو ظاهر كنيد به آدرس گفته شده برويد و داده اي را كه ساختيد حذف كنيد .

پنج شنبه 8/6/1386 - 16:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته