• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 24
تعداد نظرات : 8
زمان آخرین مطلب : 6212روز قبل
دانستنی های علمی

مسلما خط پس از تکلم و زبان بوجود آمده است و سیر تکاملی آن را میتوان بطور خلاصه باین تریتیب بیان کرد.
خط تصویری: انسان در آغاز برای ثبت وقایع یا انتقال پیام تصاویری میکشید مثلا تصویر خورشید به معنی روز و تصویر ماه به معنی شب بود.

·         با پیشرفت تمدن و تکامل انسانها این تصاویرها ساده تر شدند و برای انتقال پیام ها سرعت عمل پیدا کرد و قراردادی برای انتقال پیام خطی بین خودشان بوجود آوردند، مهمترین این خط مجموعه علامت هائی است که در مصر بکار گرفته شد و بدان نام هیروگلیف (یا خط مقدس) نهاده اند که نقوش و علائمی روی برگهای پاپیروس میکشیدند.

·         خط هجائی: یا خط صوت نگار که برای هر صدائی علامتی را با کشیدن تصویر یا علائمی یا نقوش خاصی بکار گرفته و در واقع هجی کردن کلمات شروع شد مثلا برای فهماندن Believe از علامت زنبور Bee و برگ leaf استفاده میشده است.

·         خط الفبایی: مرحله تکامل خط است که امروز با تغییراتی مورد استفاده قرار گرفته است و فنیقی ها و مصری ها و بابلی ها مخترعان این کتاب میباشند که بعدا توسط یونانی ها تکمیل و رواج یافته است و درواقع ریشه خط لاتین را تشکیل میدهد.

·         خط میخی: در نزد ایرانیان قدیم معمول بوده و آنرا از کلدانیان و قوم آرامی گرفته، تغییراتی به آن داده اند از چپ به راست نوشته میشود 42 حرف داشته که بطور افقی و عمودی نوشته میشوند، از این خط سنگ نوشته های هخامنشیان را میتوان نام برد در این خط هر صدا علامت خاصی دارد که مجموع صداها 21 حرف بودند، بایرون ولیزی نخستین کسی بود که خط میخی را کشف کرد.

·         خط پهلوی: که از آرامی گرفته شده بود، و بسیار مشکل هم بود، چون یک حرف باید چندین صدا داشته باشد، بیش از 25 حرف نداشت و دو قسم هم بود، اشکانی ساسانی.

·         خط اوستایی: گرچه این خط از پهلوی اقتباس شده بود اما تغییرات فراوانی یافت. از جمله اینکه اعراب داخل حروف گردید و از چپ براست نوشته و خوانده میشد و 24 حرف داشت.

·         خط آرامی: از خط میخی است که برخی از کتیبه های هخامنشیان بدان نوشته شده است.

·         خط سغدی: که از خط آرامی اقتباس گردیده.

·         خط عربی: که از خط قبیله بنی سام بود که از خط سامی اقتباس شده بود.

·         خط مانی: که تلفیقی از خط آرامی و عربی بود.

·         خط سریانی: که از این خط کوفی و نسخ پدید آمده است.

·         خط کوفی: در کوفه رواج داشت تا اینکه از روی آن، خط نسخ و تعلیق و چندی بعد از روی تعلیق بوسیله میر علی تبریزی، خط نستعلیق بوجود آمد، و این خط بدست میر عماد حسینی قزوینی بسر حد کمال رسید(25 حرف دارد.)

·         ابجد
حروف ابجد عبارتند از:
ا ب ج د ه و ز ح ط ی ک
123456789
ل م ن س ع ف ص ق ر ش
30-40-50-60-70-80-90-100-200-300
ت ث خ ذ ظ ض غ
400-500-600-700-800-900-1000

·         الفبای فارسی دارای 32 حرف و الفبای عربی دارای 28 حرف است (چ،پ،گ،ژ ندارد)

·         الفبای یونانی
آلفا – بتا – گاما – دانا – اپسیلون – دتا – اتا – تتا – یوتا – گاتا – لامپدا – مونو – اکسی – اومیکرون – پی – رو – سیکما – توار – بسیلون – فی – خی – یسی – اومگا.

·         الفبای کرولال
برای این نوع اشخاص یک سلسله حروف قراردادی بوسیله انگشتان دست بسته یا باز اختراع کرده اند که شامل 25 حرف است و اشخاص کرو لال با این علائم میتوانند همه چیز را بنویسند و بخوانند.

·         الفبای نابینایان (Braills)

الفبای کوران برعکس کرو لال ها بوسیله نقطه  ها و خطوط برجسته الفبایی اختراع شده است. الفبای برجسته را در سال 1852 لوی برایل فرانسوی ابداع کرد، خود او فرزند یک نعلبند فرانسوی بود که بر اثر ضربه درفش، چشمانش کور شد، اما در همان حال نابینایی الفبای برجسته ساخت که بنام او مشهور است.

·         الفبای تند نویسی (Shorthand)
این الفبا برای نوشتن نطقها و خطابه ها اختراع شده هر حرف آن مجموعا بجای دو و یا سه حرف گذاشته میشود و از خطوط موازی و نیم دایره ها تشکیل میگردد.

·         الفبای مورس (Morse)

الفبای مورس را، ساموئل مرس، نقاش و فیزیکدان آمریکایی (1771-1872) برای سهولت مخابرات، تلگراف اختراع نمود، و مرکب از خط و نقطه است. برای حروف 37 علامت و برای اعداد و نقطه گذاری 26 علامت گذاشته است. و امروز بوسیله دستگاه تله تایپ، با این سیستم ، نقطه ها و خطها از دستگاه فرستند، در دستگاه گیرنده نوشته شده و بصورت تلگراف آماده میشوند.
يکشنبه 9/2/1386 - 17:21
دانستنی های علمی

داركوب‌هاي كاكل دار كه بزرگترين داركوب‌ها در آمريكاي شمالي به شمار مي‌روند سر خود را ‪ ۲۰‬مرتبه در ثانيه با سرعت ‪ ۲۴‬كيلومتر در ساعت به تنه درختان مي‌كوبند اما مغز و چشم و سرشان آسيب نمي‌بيند.

به گزارش پايگاه اينترنتي لايو ساينس، يك محقق دريافته است كه ماهيچه‌هاي ضخيم، استخوان‌هاي اسفنجي شكل و پلك چشم سوم باعث مي‌شود كه مغز و چشم اين پرندگان صحيح و سالم بماند.

"ايوان اسكواب" يك چشم پزشك در دانشگاه "ديويس" كاليفرنيا گفت، اگر ضربه شديدي به سر انسان وارد شود رگ‌هاي خوني پشت چشم پاره مي‌شوند و اعصاب پشت چشم نيز صدمه مي‌بينند.

اسكواب گفت مشاهده افرادي كه در جريان سوانح رانندگي دچار جراحات شديد مي‌شوند براي من اين سوال را پيش آورد كه داركوب‌ها كه سرشان را با شدت به درخت مي‌كوبند، چرا آسيب نمي‌بينند؟
اسكواب پاييز گذشته به دليل تحقيقش در زمينه علت مصون ماندن داركوب ها از سردرد كه در مجله انگليسي "چشم پزشكي" چاپ شد، برنده جايزه "نوبل ال جي" شد. اين جايزه به كسي داده مي‌شود كه هيات داوران، تحقيق علمي او را به عنوان برترين تحقيق "جالب اما بي‌ثمر و بي‌فايده" انتخاب كنند.

تحقيق اين جشم پزشك نشان مي‌دهد علاوه بر ضربه‌هاي مستقيم پيكاني شكل كه از صدمه ديدن سر اين پرندگان جلوگيري مي‌كند، بدن آنها به گونه‌اي طراحي شده است كه تاثير اين ضربه‌ها را جذب مي‌كند.

يك هزارم ثانيه قبل از ضربه، نوك پرنده حركت مي‌كند، ماهيچه‌هاي متراكم موجود در گردن منقبض مي‌شود و پرنده، پلك داخلي ضخيم خود را مي‌بندد.

بخشي از اين نيرو به ناحيه پايين ماهيچه‌هاي گردن منتقل مي‌شود و به اين ترتيب از وارد آمدن ضربه كامل به جمجمه جلوگيري مي‌كند.

وجود يك استخوان قابل انعطاف در جمجمه نيز مانند يك كوسن عمل مي‌كند.

اسكواب گفت: پلك چشم اين حيوان مانند كمربند ايمني صندلي عمل مي‌كند و حقيقتا از بيرون زدن چشم از سر جلوگيري مي‌كند و در غير اين صورت شبكيه چشم پاره مي‌شد.

قسمت خارجي چشم پرنده نيز محكم و مملو از خون است تا بدين ترتيب از فشرده شدن شبكيه جلوگيري شود.

مغز پرنده در جريان ضربه، سر سفت و محكم مي‌ماند. بروز جراحت‌ها در ناحيه سر انسان موجب مي‌شود كه مغز انسان در مايعي كه آن را احاطه كرده است، حركت كند. اما داركوب‌ها اين مايع را ندارند.

هر چند دانشمندان نمي‌توانند مطمئن باشند كه داركوب‌ها سردرد نمي‌گيرند اما به گفته اسكواب حداقل مي‌توان مطمئن بود كه آنها در برابر سردرد بسيار مقاوم هستند.

شنبه 8/2/1386 - 14:43
دنیای گیاهان و حیوانات

محققان موفق به كشف معماي چگونگي ثابت ماندن دماي داخل کندوهاي زنبورهاي عسل شدند.

به نقل از خبرگزاري آلمان، محققان آمريكايي دريافتند در حاليكه زنبورهاي بزرگتر براي يافتن غذا، كندو را ترك مي‌كنند، زنبورهاي كوچكتر در كندو مي‌مانند و با گرماي بدن خود دماي كندو را ثابت نگه مي‌دارند و در صورتيكه هواي كندو گرم شود، زنبورهاي بزرگتر هواي خنك را از بيرون كندو و به داخل آن هدايت مي‌كنند.
بنابر اين گزارش، تابحال محققان تصور مي‌كردند كه هر زنبوري بنا به احتياج، عمل گرم كردن و يا سرد كردن را انجام مي‌دهد.
همچنين به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، وقتي دماي كندو سردتر از 30 درجه سانتيگراد شود، زنبورهاي كوچك با بدن خود هوا را گرم مي‌كنند و در صورتي كه درجه حرارت كند و بالاتر از 33 درجه باشد، زنبورهاي بزرگتر با بال زدن هواي خنك را وارد كندو مي‌كنند.
بر اساس اين گزارش، زنبورها مي‌توانند درجه حرارت بدن خود را با حركت عضلات بدنشان تنظيم كنند.

شنبه 8/2/1386 - 14:42
دنیای گیاهان و حیوانات

نوعی مار پایتون
بزرگترین گونه مار شناخته شده در جهان که آناکوندا (Anaconda) نام دارد که در آمریکای جنوبی یافت می شود. اولین نمونه از این حیوان که از لحاظ جثه در نوع خود رکوردار است، با طولی معادل حدود 11 متر در سال 1944 توسط کاوشگران نفت، در شرق کلمبیا کشف شد.

کلنل پرسی اچ. فاوست (Colonel Percy H. Fawcett) از افسران اسبق ارتش انگلیس که در تاریخ فوق در محل حضور داشته در این باره می گوید :

"ما درون قایق به آرامی مشغول حرکت بودیم، ناگهان یک سر مثلثی شکل و یک بدن مواج به طول چندین متر در مقابل ما پدیدار گشت، من بلافاصله اسلحه ام را در پشت این حیوان قرار دادم و به محض شلیک، مار عظیم الجثه حرکاتی سریع و غیر قابل کنترل را آغاز نمود، به طوری که قایق ما تقریبا در حال واژگون شدن بود."

در ادامه توضیحات فاوست ذکر شده که سرانجام چگونه این جانور عظیم الجثه را متوقف کردند و به بررسی سایز بدنش پرداختند و طول این جانور حدود 19 متر و قطر آن را حدود 31 سانتی متر تخمین زده شد.

آناکوندا که در مواردی مار بزرگ آبی یا هیولای دریاچه نیز نامیده شده، می تواند در آب های روان زندگی کند. مانند گونه های دیگر مارها، آناکوندا نیز گوشتخوار است اما برخلاف اغلب هم نوعانش که از زهر خود برای کشتن یا از پا انداختن طعمه استفاده می کنند، آناکوندا همانند پایتون (python نوعی مار بوا) با اعمال فشار، جان طعمه را می گیرند. در حقیقت پایتون ها به دور حیوانی که قصد شکارش را دارند، می پیچند و با استفاده از ماهیچه های قدرتمند خود طعمه را تا جایی که دیگر قادر به نفس کشیدن نباشد، می فشرند.

پایتون ها دسته ای از مارهای غیر سمی و زیرشاخه مارهای بوا یا Pythoninae هستند، وجه تمایز Python ها با مارهای بوا در داشتن دندان در آرواره پایینی است.

آناکونداها در مقایسه با پایتون ها مارهای بزرگتر و سنگین تری هستند و قطرشان نیز بیشتر است. شاید به این دلیل است که آناکونداها به عنوان مارهای آبی بر خلاف پایتون ها برای بالا رفتن از درخت هیچ زحمتی به خود نمی دهند.


آناکوندایی که توسط مردم اسیر شده است.
این گونه از مارها از خانواده مارهای بوا به رنگ سبز تیره با خط و خال های دورانی شکل است و عموما در نواحی گرم و مرکزی آمریکای جنوبی سکونت دارد، در مواردی "مار بوای آبی" نیز به آن اطلاق می شود. از آنجائیکه بیشتر وزن این مار غول پیکر را مایعات تشکیل می دهند، آناکونداهایی که داخل آب زندگی کی کنند، نسبت به مارهایی که بر روی درخت ساکنند، رشد بیشتری دارند.

آناکونداهای ساکن آب معمولا برای شکار، به محض اینکه طعمه وارد آب می شود، به سمتش حمله ور شده و او را با فشار در داخل آب خفه می کنند.

تغذیه و مشکلات هضم
اغلب مارهای بزرگ پس از به دام انداختن طعمه، آن را یک جا می بلعند و علیرغم اینکه فک مارها از لحاظ فیزیکی به گونه ای است که می تواند از اتصال جمجمه تا اندازه دلخواه باز شود، قادر است شکارهایی بزرگ تر از قطر خود را نیز ببلعد، در واقع دو فک این حیوان توسط رباطی با خاصیت ارتجاعی به هم متصلند.

زمانی که لاشه حیوانی درون شکم مار قرار دارد، لازم است پیش از اینکه در روده فاسد شود، هضم گردد. اگر مار نتواند قبل از پخش باکتری در بدنش طعمه بلعیده شده را هضم نماید، مجبور به بالا آوردن آن می گردد و در صورتی که امکان چنین کاری نباشد، احتمال دارد مار در اثر مسمویت غذایی از بین برود.

آناکونداهای عظیم الجثه معمولا حیواناتی چون آهو، خوک، ماهی و کروکودیل های کوچک را شکار می کنند. این مار در ابتدا گردن طعمه را به دندان می گیرد و پس از آن با تلاش کل بدن جانور را می بلعد.

هر چند آناکوندا را بزرگترین مار می شناسند، نوعی پایتون در سال 1912 در اندونزی می زیسته که ظاهرا بزرگترین حیوان در گونه خود بوده است. آناکونداهای کلمبیا نیز در زمره عظیم الجثه ترین نمونه های این حیوانات به شمار می روند.


پایتونی که در حال خفه و خرد کردن یک آهو است.
حمله به انسان
در مورد شکار انسان ها توسط مارهای بزرگی چون پایتون ها و آناکونداها، موارد متعددی گزارش شده از جمله اینکه در سال 1972 یک پایتون در کشور برمه پسر بچه ای 8 ساله را خورد، در سال 1927 نیز شخصی به منظور فرار از بارش باران به زیر درختی پناه می گیرد، دوستانش که پس از مدتی تنها کلاه و کفش های او را یافته بودند با کشتن یک پایتون که در آن حوالی به سر می برد، بدن فرد قربانی را داخل شکم مار پیدا کردند.

عجیب است بدانیم اغلب حملاتی که توسط مارهای بزرگ به انسان ها اتفاق می افتد، بر خلاف تصور ما در جنگل نیست، بلکه در حومه شهرها رخ می دهد. بسیار دیده شده که افرادی پایتون را جزو حیوانات خانگی نگهداری می نمایند، اما باید در نظر داشت که همواره احتمال خطر حمله این حیوان وجود دارد.

در سال 1993 یک نوجوان 15 ساله با وزنی معادل 95 پوند توسط یک پایتون خانگی مورد حمله قرار گرفت. این مار با 11 فوت طول (حدود 3.5 متر ) و 53 پوند وزن، جثه متوسطی داشت اما با تلاش اندکی توانسته بود این پسر را ببلعد. به هر حال مارهای بزرگ علیرغم زیبایی قابل تحسین، می توانند خطرناک باشند و لزوما تنها در جنگلها نیست که به انسان ها آسیب می رسانند.

بزرگترین مار زنده جهان
در روزهای آخر سال 2003، خبر به دام انداختن یک پایتون عظیم الجثه در کشور اندونزی اعلام شد. طبق این گزارشات جانور فوق حدود 15 متر طول و 443 کیلوگرم وزن دارد و در حال حاضر بزرگترین مار زنده جهان محسوب می شود.
شنبه 8/2/1386 - 14:39
بیماری ها
بیماری لویی بادی (Lewy body) وضعیتی است که منجر به جنونی بسیار مشابه با بیماری آلزایمر میشود. البته این بیماری هم در ماهیت دقیق نشانه ها و هم در آسیبهایی که پس از مرگ در مغز بیماران یافت شده،
با آلزایمر متفاوت است. هرچند شیوه درمانی و علاجی برای بیماری لویی بادی وجود ندارد، اما بعضی از نشانه های آن توسط دارو قابل کنترل هستند. به طور خلاصه، بیماری لویی بادی نوعی جنون است که به دلیل آسیبهای مغزی که بنا به دلایلی ناشناخته رخ میدهند، به وجود می آید. با معاینه دقیق میتوان متوجه تفاوت نشانه های آن با آلزایمر شد. لویی بادی اخیرا به عنوان یک بیماری مستقل شناخته شده است.
شنبه 8/2/1386 - 14:35
کامپیوتر و اینترنت

شبکه 


طراحی الگوی شبکه
واژه توپولوژی یا به شکل خاص ترتوپولوژی شبکه به چگونگی چیدن و طرح فیزیکی کامپیوترها، کابلها و دیگر اجزای شبکه اشاره میکند. توپولوژی واژه استانداردی میباشد که افراد حرفه ای شبکه آن را به عنوان طرح اصلی شبکه استفاده میکنند. علاوه بر واژه توپولوژی این نظم دادن ممکن است توسط واژه هایی همچون:

1.      الگوی فیزیکی

2.      طرح

3.      دیاگرام

4.      نقشه

نیز بیان میشود. توپولوژی شبکه قابلیتهای شبکه را تحت تاثیر قرار میدهد. انتخاب یک توپولوژی بجای نوع دیگری از توپولوژی میتواند بر روی موارد زیر تاثیر گذار باشد:

1.      نوع تجهیزاتی که شبکه به آن نیاز دارد.

2.      قدرت و توانایی تجهیزات

3.      رشد شبکه

4.      روشی که شبکه مدیریت میشود.

با توجه به تمام موارد، ایجاد یک شبکه به سادگی متصل کردن یک کامپیوتر به کابل ارتباط نمی باشد بلکه وجود انواع مختلف کابل، کارتهای شبکه، سیستم های عامل شبکه و دیگر تجهیزات مورد نیاز باعث میگردد که نیاز به یک الگوی اتصالاتی باشد که در واقع همان توپولوژی است.

توپولوژیهای استاندارد
تمام طرحههای شبکه از سه توپولوژی پایه ای شکل گرفته اند:

1.      خطی (BUS)

2.      حلقوی (Ring)

اگر کامپیوترها به صورت یک سطر و توسط یک قطعه کابل (Segment) به همدیگر متصل شده باشند به چنین توپولوژی ، توپولوژی BUS میگویند. اگر کامپیوترها به قطعات کابلی که از یک نقطه یا هاب (HUB) منشعب میشوند متصل باشند توپولوژی بنام Start شناخته میشوند. اگر کامپیوترها به کابلی که به شکل حلقه درآمده است متصل گردند یک توپولوژی Ring شکل گرفته است.

توپولوژی BUS

توپولوژی bus

توپولوژی BUS با نام گذرگاه خطی (Linear Bus) نیز شناخته میشود. این ساده ترین و معمول ترین راه شبکه کردن کامپیوترها است. این شامل یک کابل منفرد بنام Trunk (که همچنین ستون فقرات و Segment نیز نامیده میشود) میباشد که کامپیوترهای شبکه را از طریق یک خط تکی به همدیگر متصل میکند.

تبادل اطلاعات بر روی Bus

کامپیوترها در یک شبکه با توپولوژی Bus از طریق آدرس دهی داده ها به یک کامپیوتر خاص و گذاشتن داده ها بر روی یک کابل به شکل سیگنالهای الکترونیکی ارتباط برقرار میکنند. برای این که شما متوجه شوید چگونه کامپیوترها برروی یک bus با همدیگر ارتباط برقرار میکنند باید سه مفهوم اساسی زیر را بدانید:

1.      ارسال سیگنال

2.      رفت و برگشت سیگنال

3.      قطعه پایان دهنده

Server های خاص

گستردگی وظایف serverها بسیار پیچیده و متفاوت است. Server های شبکه های بزرگ به شکل server های خاص در آمده اند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای درحال گسترش کاربران باشند. بطور مثال دریک شبکه windows NT انواع مختلف serverها شامل موارد زیر است:

·         Server های مخصوص فایلهای چاپگر:
server های مخصوص فایل برای ذخیره داده ها و فایلهای اطلاعاتی و server های چاپگر برای به اشتراک گذاشتن چاپگرها به کار میروند.

·         Server های برنامه های کاربری:
برعکس
server های فایل و چاپگر که کل اطلاعات در هنگام نیاز کاربر از روی server به ماشین کاربر انتقال داده میشود در serverهای برنامه های کاربردی کل اطلاعات بر روی ماشین server باقی میماند و فقط بخشی از آن که کاربر تقاضا کرده است به ماشین Client منتقل میگردد.

·         Serverهای نامه: این serverها پیغامهای الکترونیکی بین کاربران شبکه را مدیریت مینمایند.

·         Server های فاکس: این گونه server ها ترافیک فاکس به داخل یا خارج شبکه را توسط به اشتراک گذاشتن کارتهای فاکس مودم مدیریت میکنند.

·         Serverهای ارتباطات: این گونه serverها جریان داده ها و پیغامهای الکترونیکی را بین کاربران شبکه و دیگر شبکه های کامپیوتری یا کامپیوتر های Mail frame یا کاربرانی که از طریق مودم و خط تلفن به server متصل میگردند را مدیریت میکنند.

نقش نرم افزار
server شبکه و سیستم عامل با هم بصورت یک واحد عمل مینمایند. بدون توجه به اینکه یک server تاچه  حد ممکن است قدرتمند و پیشرفته باشد بدون یک سیستم عامل که بتواند از این منابع سخت افزاری استفاده کند یک server کارآیی چندانی نخواهد داشت.

رفت و برگشت سیگنال
به دلیل اینکه اطلاعات به صورت سیگنال الکترونیکی به کل شبکه فرستاده میشوند این سیگنال از یک سر کابل به سر دیگر آن به رفت و آمد در می آید تا تمام دستگاههای متصل به Bus بتوانند سیگنال را مشاهده کنند. اگر سیگنال هنوز برروی خط باشد و توسط دستگاهی مورد پردازش قرار نگیرد همچنان در طول کابل به رفت و برگشت ادامه میدهد و باعث میشود که کامپیوترهای دیگر نتوانند سیگنالی ارسالی کنند بنابراین بعد از این که زمانی به سیگنال اجازه داده شد تا به آدرس دستگاه مقصد برسد باید آن را متوقف کرد تا دستگاههای دیگر بتوانند برروی Bus سیگنال ارسال کنند.

قطعه پایان دهنده

برای توقف کردن رفت و برگشت سیگنال قطعه ای بنام قطعه پایان دهنده (Terminator) در انتهای هر سرباز کابل قرار میگیرد تا سیگنال آزاد را که به انتهای Bus رسیده است جذب کند. جذب سیگنال کابل را پاکیزه میکند تا کامپیوترهای دیگر بتوانند داده ارسال کنند.

تخریب ارتباط شبکه

چنانچه کابل ارتباطی در توپولوژی Bus به هر دلیلی آسیب دیده شود یا اتصال انتهایی آن قطع گردد کابل ارتباطی دارای یک یا دو سر بدون قطعه Terminator)) میگردد و بنابر این سیگنال در کابل شروع به رفت و برگشت میکند و متوقف نمیشود، به همین دلیل دیگر هیچ دستگاهی نمیتواند برروی Bus اطلاعات ارسال کند و کل شبکه از کار می افتد که اصطلاحا میگویند شبکه میخوابد.
کامپیوتر های شبکه هنوز بعنوان کامپیوتر
Stand-alone میتوانند به فعالیت های خود ادامه دهند اما تا هنگامی که Segment قطع میباشد آنها امکان ارتباط با یکدیگر را ندارند.

توسعه LAN

lan

همین طور که سایت یک شبکه محلی نیاز به گسترش و بزرگ شدن دارد، کابل در توپولوژی Bus نیز میتواند توسط یکی از دو روش زیر توسعه داده شود:

1.      قطعه ای بنام اتصال دهنده مغزی (Barrel connector) میتواند دو قطعه کابل را به یکدیگر متصل کند تا یک کابل طویل تر حاصل شود. اما (connector ها) باعث ضعیف شدن سیگنال میگردند و بهتر است تا یک کابل طویل یکپارچه خریداری گردد بجای این که قطعات کابل را به یکدیگر متصل کنیم. در حقیقت استفاده از تعداد زیادی connector باعث جلوگیری از دریافت صحیح سیگنال در کامپیوتر های شبکه میگردد.

2.      دستگاهی بنام تکرار کننده (Repeater) میتواند برای اتصال دو کابل استفاده شود. در واقع یک Repeater سیگنال را قبل از خارج کردن از خود در مسیر تقویت مینماید. یک repeater خیلی بهتر از یک connector یا یک قطعه کابل طویل عمل میکند زیرا به سیگنال اجازه میدهد که حتی مسافت طولانی تری را طی و هنوز به درستی دریافت شود.

توپولوژی Star

star توپولوژی

در توپولوژی star کامپیوترها از طریق قطعات کابل به یک قطعه مرکزی بنام HUB متصل شده اند. سیگنالهای ارسالی توسط یک کامپیوتر از طریق Hub به همه کامپیوترهای شبکه فرستاده میشود. این توپولوژی در روزهای اولیه علم کامپیوتر شکل گرفت و آن درجایی بود که کامپیوتر ها به یک کامپیوتر مرکزی Main frame متصل میشدند. شبکه های ستاره ای (star) مدیریت منابع متمرکز را امکان پذیر میسازند اما بدلیل این که هرکامپیوتر به یک نقطه مرکزی متصل شده است میزان مصرف کابل درنصب شبکه های بزرگ بسیار زیاد میشود و همچنین اگر نقطه مرکزی از کار بیافتد کل شبکه میخوابد در صورتی که اگر یک کامپیوتر یا کابلی که آن را به Hub وصل مینماید دچار مشکل شود تنها کامپیوتر معیوب نمیتواند با بقیه دستگاههای شبکه ارتباط برقرار کند و بقیه دستگاهها کماکان کارآیی خود را حفظ میکنند.

دستگاههای Hub

hub

یکی از دستگاههای که در اکثر شبکه ها به صورت تجهیزات استاندارد در آمده است Hub میباشد در یک توپولوژی star ، Hub قطعه مرکزی میباشد.

Hub های زنده یا فعال

اکثر Hub ها، Hub های فعال کننده میباشند بخاطر این که همانند Repeater ها سیگنال خروجی را تقویت میکنند. در حقیقت بخاطر این که معمولا Hub ها ، 8 تا 12 خروجی برای اتصال به کامپیوتر ها دارند بعضی اوقات به آنها Repeater های چند پورته نیز (Multi port repeater) میگویند این Hub ها برای کارکردن نیاز به تغذیه برق دارند.

Hub های مرده

بعضی از انواع Hub ها ، Hub های مرده می باشند به این معنا که سیگنال ورودی را تقویت یا مجددا تولید نمیکنند وفقط به عنوان یک نقطه گذر عمل میکنند. این گونه Hub ها نیاز به تغذیه برق ندارند.

Hub های مرکب

Hub های پیشرفته ای که انواع مختلفی از کابلها را در ورودی قبول میکنند و ارتباط بین Hub های مختلف و توپولوژی مختلف را برقرار میکنند Hub های مرکب نامیده میشوند.

نکات قابل توجه در مورد hub ها

Hub ها دستگاههای مفید و انعطاف پذیری هستند و معمولا سیستمهایی که از آنها استفاده میکنند بهتر از آنهایی که از Hub بهره نمیگیرند عمل میکنند. یکی از فوائد Hub ها این است که اگر یک قطعه از کابلهای ارتباطی آسیب ببیند یا قطع گردد فقط کامپیوتر منتهی به آن کابل از شبکه خارج میشود و بقیه سیستم کارآیی خود راحفظ میکند. دیگر مزایای استفاده از توپولوژیهای بر اساس Hub به شرح زیر است:

1.      تعویض و گسترش سیستم کابل کشی بسیار آسان است و فقط کافی است کامپیوتر ها یا hub دیگری به مجموعه متصل کرد.

2.      میتوان از پورتهای متعددی برای پذیرش انواع مختلف کابل استفاده کرد.

3.      نظارت متمرکز برروی فعالیت و ترافیک شبکه

توپولوژیهای مرکب

امروزه بسیاری از توپولوژیهای در حال کار ترکیبی از توپولوژیهای Bus ،star و Ring میباشند.

توپولوژی Star Bus

star bus توپولوژی

در یک توپولوژی star bus تعدادی شبکه با توپولوژی star وجود دارد که توسط یک bus خطی به یکدیگر متصل شده اند. معمولا در چنین توپولوژی Hub ها را با یکدیگر به صورت خطی مرتبط میکنند.

توپولوژی Star Ring

 توپولوژی star ring تقریبا مشابه توپولوژی star bus است با این تفاوت که در توپولوژی star bus ، hub ها توسط خطوط Trunk به یکدیگر متصل میشدند اما در توپولوژی star ring ، hub ها خود با استفاده از یک hub اصلی توسط الگوی ستاره ای به یکدیگر متصل شده اند.

شنبه 8/2/1386 - 11:31
دانستنی های علمی

  1. قدیمی ترین آثاری که از انسانهای اولیه بدست آمده اسکلتی بوده در غاری در تانگانیا در افریقا که مربوط به ششصد هزار سال پیش میباشد.
  2. بلند قدر ترین انسان معاصر شخصی بوده بنام روبرت پرشیگ که قد وی 70/2 متر بوده است. این شخص در پانزده ژوئیه 1940 در میشیگان وفات یافت – در حال حاضر شخصی بنام آلبرت یوهان کرامر هلندی دارای قدی معادل 54/2 متر میباشد- بلند قد ترین زن تاریخ خانمی بوده بنام ماریان وهد که 55/2 متر قد داشته وی متولد 1866 بوده است.
  3. پر اولادترین مادران خانمی بوده است بنام فئودور و اسیلت که 29 بار باردار شد و 69 فرزند بدنیا آورد – خانمی بنام بتی هال که 94 سال دارد دو ندیده دارد، تعداد فرزندان و نوه ها و نتیجه های او 256 نفر میباشند.
  4. در 9 ژانویه 1960 خانم آلمانی بنام آمازوگومر 7 قلو زائید (5دختر و 2پسر) –  همچنین در 1918 در نیجریه نیز مادری 7 قلو زائید- اولین دوقلوی بهم چسبیده ماری و آلیز چالکورنیت هستند که در 1550 در بیدندن انگلستان متولد شدند و 34 سال عمر کردند – دو قلوهای بهم چسبیده سیامی (چانک و اونک) که در 1811 متولد شدند با دو خواهر (سارا و آدلائید) ازدواج کردند و صاحب 19 فرزند شدند و 17 ژوئیه 1874 در 62 سالگی با فاصله 3 ساعت از همدیگر فوت کردند- عجیب ترین زایمان دو قلو در سال1846 در استراسبورک فرانسه بود که فاصله ما بین دو زایمان 137 روز طول کشید – مادری که رکورد دو قلو زائیدن را شکسته خانمی از اهالی سیسیل است که 11 بار دوقلو زائیده است.
  5. پر وزن ترین نوزاد جهان در سوم ژوئن 1961 در جنوب ترکیه متولد شد و 880/10 کیلوگرم وزن داشت – سبک ترین نوزاد جهان نیز در 1938 در انگلستان بدنیا آمد که فقط 283 گرم وزن داشت.
  6. در هفتم دیماه 1366 نوزادی دو سر که دارای دو قلب چهار ریه دو معده و دو ستون فقرات بود در تهران متولد شد و فقط یک ماه و نیم زنده بود.
  7. عنوان درازترین و سنگین ترین پستاندار همین طور بزرگترین حیوانی که تا بحال ثبت شده متعلق به نهنگ آبی است. درازترین نمونه نهنگ که رکورد آن ثبت شده نهنگ ماده ای است که در جزایر فالکلند در سال 1909 به خشکی آورده شده است درازا و طول این نهنگ حدود 33 متر بوده است. در سی ام مارس 1947 نیز توسط یک کشتی صید نهنگ در جنوب اقیانوس آتلانتیک نهنگی صید شد که وزن آن 209 تن بود. قلب این نهنگ 700 کیلوگرم و زبان آن 72/4 تن بود بد نیست بدانید که یک نهنگ با اندازه معمولی در طول ماههای تابستان روزانه بیشتر از 3 میلیون کالری مصرف میکند.
    در ضمن بلندترین صدا هم مربوط به نهنگ آبی است آنها وقتی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند صدائی تولید میکنند که قدرت آن حدود 188 دسیبل است. این بلند ترین و پرقدرت ترین صدائی است که از یک موجود زنده خارج میشود قدرت و شدت این صدا در حدی است که از 530 مایل دورتر قابل کشف و دریافت است.
  8. درازترین گردن از آن زرافه است که طول گردن آن به 78/5 متر نیز میرسد.
  9. بزرگترین پستاندار خاک زی فیل است که وزن آن تا 5/6 تن میرسد.
  10. کوچکترین پستاندار نیز موشی است بنام دراز پوزه که فقط 4 سانتی متر طول دارد.
  11. سریع السیر ترین حیوان یوزپلنگ است که سرعت آن تا 145 کیلومتر در ساعت رسیده است.
  12. بزرگترین گوشتخوار آبی نهنگ ماهی است (8/19 متر درازا) – و بزرگترین گوشتخوار خشکی خرس قهوه ای آلاسکا است (725 کیلوگرم وزند).
  13. تنها پستاندار پرنده خفاش است.
  14. عجیب ترین پستاندار زمین کانگرو میباشد.
  15. طولانی ترین دوره حاملگی پستانداران در فیل هندی است (2 سال و یکماه) – و کوتاه ترین دوران حاملگی از آن پستانداری است بنام اوپوسوم (12 روز).
  16. بزرگترین پرنده روی زمین شترمرغ است اما قادر به پرواز نیست. نوعی از این پرنده یافت شده که 5/156 کیلوگرم وزند داشته است.
  17. طولانی ترین عمر دربین پرندگان از آن کلاغ است که بیش از صد سال نیز عمر میکند (طوطی نیز تا 73 سال عمر میکند.)
  18. بزرگترین تخم پرندگان متعلق به شتر مرغ است (تا 67/1 کیلوگرم) – و کوچکترین تخم مرغ متعلق به مگس خوار است (14 میلی گرم)
  19. طولانی ترین دوره روی تخم خوابیدن متعلق به مرغابی است (75 تا 82 روز) و کوتاهترین دوره از آن دارکوب میباشد (10روز)
  20. بزرگترین مروارید جهان 116 میلی گرم وزن دارد.
  21. در بین جانوران لاک پشت با بیش از 152 سال بالاترین سن را داشته است – فیل آسیایی 78 سال – خرس و روباه و اسب 50 سال – زنبور طلائی 6 هفته – پروانه 2 ماه – مگس چهار ماه – پشه 6 ماه – زنبور عسل یکسال.
  22. گرانترین گربه جهان گربه ای بوده متعلق به یک بانوی امریکائی که در لندن مبلغ 5880 پوند قیمت گزاری شد.
  23. با اینکه خورشید 000/300/1 مرتبه از زمین بزرگتر است در مقایسه با تعداد زیادی از ستارگان بسیار کوچک میباشد.
  24. فاصله سیارات و ستارگان را در کهکشان به سال نوری اندازه میگیرند و آن عبارتست از 365×24×60×60×300000 کیلومتر – ستارگانی هستند که میلیونها سال نوری از ما فاصله دارند.
  25. اگر بتوانیم در هر دقیقه 300 ستاره در آسمان بشماریم برای شمردن تمام آنها 3500 سال عمر لازم است.
  26. در کهکشان ما یکصد میلیون خورشید وجود دارد و میلیونها منظومه.
  27. هر میلیمتر مکعب خون 7500 گلوبل سفید و 5000000 گلبول قرمز دارد – و هر قطره آب محتوی هزاران جانو زنده است.
  28. از هر ششصد میلیون کرده آسمانی در یکی از آنها امکان زندگی هست با این حساب میلیاردها سیاره مسکونی میباشند که زمین یکی از آنهاست. (از مجموعه سیارات منظومه شمسی فقط کرده زمین مسکونی میباشد)
  29. تاریخ پیدایش زمین را 15 میلیارد سال قبل تخمین میزنند.
  30. محور حرکت وضعی زمین نسبت به خط قائم 23 درجه و 27 دقیقه انحراف دارد، کوچکترین تغییری در این انحراف ایجاد شود باعث بروز اختلالات آب و هوائی و زندگی موجودات و حتی از بین رفتن حیات در کره زمین خواهد شد.
  31. لایه ازن که در جو وجود دارد اشعه ماوراء بنفش خورشید را جذب میکند، از بین رفتن لایه ازن برابر است با از بین رفتن حیات در کره زمین .
  32. 3 چهارم موجودات روی زمین را حشرات تشکیل میدهند.
  33. در فاصله 8000 سال نوری از زمین کراتی وجود دارند که دارای حجم فشرده شگفت انگیزی میباشند بطوریکه حجم یک قاشق فرضی آنها میلیونها تن وزن خواهد داشت.
  34. اولین علائم رادیوئی که ساکنان زمین از کرات دیگر دریافت کرده اند از کره مریخ بوده است.
  35. جدید ترین سیستم فیلمبرداری پزشکی در کانادا ابداع شده است بنام V1 که تصویرهای گرفته شده از سلولهای بدن را سه بعدی نشان میدهد.
  36. کمپانی توشیبای ژاپن شبکیه مصنوعی چشم ساخته است که مانند شبکیه طبیعی علائم نوری را دریافت میکند اما قادر به تشخیص رنگها نیست.
  37. نخستین ایستگاه فضائی بنام میر (صلح) در 1986 بوسیله روسها در فضا ایجاد شده است.
  38. دورترین جرم فلکی که تاکنون رصد شده است در دب اصغر است که چهارده میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد.
  39. یک کلکسیونر فنلاندی مجسمه لنین را که پس از تحولات شوروی در میدان سرخ مسکو پائین کشیده شد به مبلغ صد هزار دلار خریداری کرد.
  40. بزرگترین آرشیو الکترونیکی ضبط اطلاعات کامپیوتری معادل با 7 گیگا بایت توسط یک کمپانی ژاپنی به بازار عرضه شد.
  41. سرعت حرکت چرخشی زمین به دور خود در استوا 1667 کیلومتر در ساعت است که این سرعت در هر قرن 30 ثانیه کاهش میابد.
  42. برای ساختن مصالح جدید مانند ابر هادی ها ترکیبات بسیار سمی دانشمندان تصمیم گرفته اند از روبوت ها (آدمک های مصنوعی) استفاده کنند.
  43. الکترونیکهای ضد چرت که به بازار عرضه خواهند شد دستگاههای کوچکی هستند که در پشت گوش نصب میشوند و به محض خم شدن سر آزیری را به صدا در می آورند که برای رانندگان بیابانی مناسب است. (قابل توجه کارمندانی که پشت میز چرت میزنند.)
  44. نخستین تلسکوپ برای دریافت علائم موجودات زنده در کرات آسمانی در آرژانتین بکار گرفته شد.(ماه مه1990)
  45. کلینیکی در انگلستان دایر شده که در مقابل دریافت 600 دلار جنس نوزاد را به میل والدین تغییر میدهد. (دسامبر 1991)
  46. در چین ساعتی به بازار عرضه شده است که قاب زیرین آن پوشیده از نوعی خاک کمیاب است که مانند طب سوزنی علاوه بر نشان دادن وقت بعضی از ناراحتیهای معده و عصبی را نیز درمان میکند. (نوامبر 1991)
  47. سیاره زهره دارای آتشفشان فعال میباشد.
  48. آدم آهنی جدید (روبوت) در ژاپن ساخته شده که میتواند بارهای سنگین را بلند کرده و با سرعت 2 کیلومتر در ساعت حرکت کند.
  49. دستگاه جدیدی در ژاپن ساخته شده است که به مچ دست بسته میشود و بوسیله ارتباط با ماهواره ، شخص دارنده آن را در هرجای دنیا که باشد پیج میکند.
  50. ستاره شناسان انگلیسی در منچستر سیاره جدیدی را خارج از منظومه شمسی که در کهکشان (ساجی تریوس) قرار دارد کشف کرده اند و بنام ستاره نیترونی نامیده اند. این نخستین کشف سیاره خارج از منظومه شمسی است (آگوست 1991)
  51. در اوایل سال 2003 میلادی دانشمندان اروپایی با آزمایشات بیولوژیکی توانستند نوزادی شبیه انسان را بوجود آورند، این عمل با اعتراضات شدید مجامع مذهبی و سپس مجامع مختلف انسانی روبرو گردید. اما شبیه سازی بوسیله دانشمندان
شنبه 8/2/1386 - 11:29
کامپیوتر و اینترنت

نانو


تاريخ فن آوري اطلاعات، با وجود قدمت نه چندان طولاني خود، شاهد پيشرفت هاي خيره كننده اي بوده، كه روش هاي ذخيره، پردازش و تبادل اطلاعات را بارها و بارها دگرگون كرده اند.

مسيري نادرست در ابتداي هزاره سوم:
اما به نظر مي رسد، مسيري كه پيشرفت هاي فن آوري اطلاعات، براي توليد سيستم ها و دستگاه هاي جديد و در نتيجه نرم افزارهاي متناسب با آنها طي مي كند، اكنون با وجود ساير دستاوردهاي تكنولوژيك مانند فن آوري نانو، روندي صحيح و منطقي نباشد.

متخصصان نرم افزار، در هنگام كار با نخستين رايانه الكترونيكي قابل برنامه ريزي، با نام ENIAC، بايد كاملاً محتاط و با توجه عمل مي كردند، ‌زيرا تنها يك اشتباه كوچك در برنامه نويسي، منجر به صرف كار و زمان بسيار زيادي براي مرور، بازبيني و عيب يابي كارت هاي پانچ حاوي اطلاعات و داده ها مي شد.
علاوه بر اين، برنامه هاي قابل نگارش توسط رايانه هاي ENIAC، به علت كم بودن حافظه اين سيستم ها، لزوماً بايد بسيار كم حجم و سبك طراحي مي شدند.

به مرور، ظرفيت و سرعت رايانه ها، رو به افزايش گذاشت و اولين كامپيوتر خانگي (IBM 5150) قادر به ذخيره كردن 16384 رقم در حافظه ترانزيستوري خود شده بود. در آن هنگام، مايكروسافت نيز، بعنوان شركتي كوچك و نوپا، يك مبدل زبان Basic براي اين رايانه هاي خانگي طراحي كرد كه تنها با استفاده از 4 كيلو بايت حافظه در ROM، عملكردهاي خود را انجام ميداد!

پيشرفت هاي بيشتر، ريزپردازنده هاي سريعتر و ابزار مطمئن تري را براي پردازش و ذخيره اطلاعات، به كاربران رايانه معرفي كرد. در سال 1981و با معرفي IBM 5150، چه كسي گمان مي كرد كه بشر، شاهد تحولي چنين عظيم در فن آوري اطلاعات و ارتباطات باشد: سيستم هايي با پردازنده هاي فوق پيشرفته، داراي سرعت بسيار بيشتر و هزينه ي بسيار كمتر.

حجم و پيچيدگي زياد نرم افزارها:
اما براستي دستاورد اين همه پيشرفت و فن آوري براي بشر چه بوده است؟ آيا اكنون كاربران رايانه، مي توانند يك صفحه متن را سريعتر از گذشته (مثلاً در هنگام كار با Word 97) تايپ كنند؟
سيستم هاي رايانه اي و كاربرد آنها با ظهور فن آوري هاي جديد، و به نسبت پيشرفتي كه اين فن آوري ها داشته اند، آن قدر كه جذاب، زيبا و پر زرق و برق شده اند، مؤثر و مفيد واقع نشده اند. به جرات ميتوان گفت كه اكثر كاربران فعال رايانه قادر به استفاده از 80 درصد قابليت هاي برنامه Word نيستند!!

اكنون برنامه ها و نرم افزارهاي رايانه اي، بسيار پيچيده تر و پرحجم تر نوشته مي شوند، در بيشر اوقات تنها به اين دليل كه سيستم هاي سخت افزاري مورد استفاده آنها، داراي ظرفيت و منابع كافي براي پردازش اين نرم افزارها، مي باشند. پيشرفت فن آوري در طراحي و ساخت سيستم ها و سخت افزارهاي مدرن، سطح استفاده از منابع و ظرفيت آنها را نيز به طرز چشمگيري افزايش داده است. حافظه، ديسك هاي سخت، پردازشگر، كارت هاي گرافيك و ساير سيستم هاي سخت افزاري تنها به اقتضاي پيشرفت علم و فن آوري، ارتقا يافته و برنامه ها و نرم افزارهاي رايانه اي نيز به تبع آنها و به صورت كاملاً غير ضروري، پيچيده، سنگين و حجيم شده اند. در اين شرايط، بسياري از سيستم هاي قديمي و نيز تجهيزات سخت افزاري مربوط به آنها، ناگهان به ابزاري بي مصرف و بيهوده تبديل شده و موجب ايجاد خسارت هاي سنگيتي گرديدند.

براي مثال MS-DOS 3.3، يكي از نخستين سيستم هاي عامل، تنها به ظرفيتي در حدود 700 كيلو بايت نياز داشت يعني چيزي در حدود نيمي از يك فلاپي ديسك معمولي. اين مقدار براي MS-DOS 6 به 16 برابر افزايش يافت، يعني ظرفيت 4 فلاپي ديسك معمولي. براي ويندوز 95 همه چيز تغيير كرد و اين سيستم عامل با نياز به ظرفيت 13 فلاپي ديسك در نوعي از ديسك هاي سخت با فرمت و شكل جديد يعني همان CD-ROM به بازار عرضه شد. و اكنون مايكروسافت، ‌براي عرضه ويندوز ويستا كه اخرين نسل از سيستم هاي عامل پركاربرد در جهان محسوب مي شود، چاره اي جز انتخاب DVD (با حجم 4.7 گيگابايت!) ندارد. اين يعني ظرفيتي معادل 13000 فلاپي ديسك كه زماني نيمي از آن براي نصب MS-DOS 3.3 كفايت مي كرد.

بايد پرسيد كه دستاورد اين همه پيشرفت چه خواهد بود و عاقبت كار به كجا خواهد انجاميد؟
ابزار و تجهيزات غير ضروري در سيستم هاي عامل و برنامه هاي كاربردي، محيط هاي گرافيكي سه بعدي، تصويرهاي داراي وضوح بالا و كيفيت حقيقي، برنامه هاي پيچيده و حجيم كه كاربرد مؤثري را ارائه نمي دهتد، همگي موجب استفاده بي رويه، بي منطق و لجام گسيخنه از منابع و ظرفيت هاي انرژي موجود در جهان مي گردند؛ گويا فردايي براي نسل هاي بعدي وجود نخواهد داشت.

به مدد همين پيشرفت كاذب، ويروس هايي چون Friday 13th با حجمي در حدود 2 كيلو بايت و آلودگي به ميزان 1813 بايت، به بدافزارهاي غول پيكري چون Brontok.FT بدل شده اند كه حجم آنها دست كم به 12 مگابايت مي رسد!

راهكار:
در دنيايIT همه چيز ديوانه وار در حال پيشرفت است. ديسك هاي سخت، حافظه هاي سيستم، عملكردهاي سيستم هاي عامل و ... . اما آيا واقعاً نمي توان به موازات اين پيشرفت، برنامه هايي را طراحي كرد كه ساده تر و سبك تر و در عين حال مؤثر و كاربردي باشند؟

استفاده از فن آوري نانو اما، در اين يورش بيرحمانه انسان به منابع و ظرفيت هاي مهم طبيعت، مي تواند گره گشا و نجات بخش باشد. اين نوع فن آوري با استفاده اندك از انرژي و منابع آن، اثرات و كاربردهاي بسيار مفيد و مؤثرتري در زندگي بشر خواهد داشت.

دنياي فن آوري اطلاعات و جنبه هاي مختلف آن نيز بي شك از تأثيرات مثبت نانوتكنولوژي بي بهره نخواهد ماند. هم اكنون از اين فن آوري مي توان براي كاربردهاي بسيار ساده اما در عين حال سريع، دقيق و مؤثر استفاده كرد.

NanoScan، فن آوري جديدي ست كه با توجهي خاص به نانو تكنولوژي پا به دنياي IT و امنيت آن نهاده و قادر است صدها و هزاران كد مخرب فعال در سيستم هاي رايانه اي را بدون اشغال بخش زيادي از حافظه و ظرفيت سيستم رديابي و كشف كند. با ظهور اين فن آوري، دنياي امنيت IT، ناچار است كه دير يا زود استفاده از روش هاي سنتي و نرم افزارهاي پيچيده و حجيم را فراموش كرده و روند ايجاد پيچيدگي هاي غير ضروري و فربه كردن نرم افزارهاي امنيتي را متوقف سازد.

متاسفانه، نرم افزارهاي معمول به گونه اي طراحي و توليد ميشوند كه در سيستمي پر از برنامه،‌ عملكرد و محيطهاي اجرايي مختلف به كار گرفته شده؛‌ عملكردهاي متنوع و فراواني را به كاربران خود ارائه داده و در عين حال كاربردي و مؤثر نيز واقع شوند؛ فارغ ازاين كه، براي كليه اين فعاليت ها، منابع و ظرفيت هاي قابل توجهي از سيستم و انرژي مورد نياز است كه افزايش استفاده از آنها مطمئناً به سود انسان نخواهد بود.

با ورود فن آوري نانو به دنياي IT، برگي جديد از تاريخ اين دانش ورق خواهد خورد و كاربران قادر خواهند بود درست مانند لحظه هاي آغازين تولد رايانه ها، يك برنامه كاربردي مفيد را با استفاده از ظرفيت يك فلاپي ديسك روي رايانه هاي خود نصب كنند و يا با استفاده از يك برنامه امنيتي 400 كيلوبايتي، تمام كدهاي مخرب موجود در كليه قسمت هاي رايانه خود را تنها در عرض 60 ثانيه، رديابي و كشف نمايند.

شنبه 8/2/1386 - 11:27
دانستنی های علمی
در مورد سرعت نور هم حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) نظريه اي ابراز كرده كه با توجه به عصر او بسيار جالب توجه مي باشد .
او گفت :كه سرعت نور كه بطرف چشم ما مي آيد فوري است و از انواع حركات است .
يك مرتبه ديگر اين نكته ذكر مي كنيم كه وسائل تكنيكي زمان اجازه نمي داد كه حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) بتواند سرعت نور را اندازه بگيرد . ولي همين قدر كه گفت نور حركت است و سرعت آن فوري مي باشد ، تقريباً نظريه اي شبيه باين دوره راجع به نور گفته است .
روايتي از او نقل مي كنند كه خلاصه اش اين است كه روزي در محضر درس خود گفت :
نور قوي مي تواند اجسام سنگين را بحركت درآورد و نوري كه در طور سينا بر موسي آشكار گرديد .
از نورهائي بود كه اگر مشيت خداوند معلق مي گرفت كوه را بحركت در مي آورد ممكن است فكر كنيم .
بر طبق اين روايت حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) اساس تئوري ليزر را پيشگوئي كرده است .
بعقيده ما آنچه حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) راجع به حركت و سرعت نور و اين كه نور از اشياء بچشم ما مي تابد گفت اهميتش زيادتر از تئوري ليزر بطور ساده است .
چون اين تئوري را قبل از حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) گفته بودند ولي وي آنچه راجع به سرعت و حركت و تمركز نور و اينكه نور از اشياء به چشم ما مي تابد گفت مخصوص اوست .
از ازمنه قديم در بين اقوام مختلف اين عقيده وجود داشت كه نور مي تواند اجسام را بحركت در آورد .
در مصر قديم اين عقيده وجود داشت كه نور مي تواند از همه چيز بگذرد و اجسام را هم بحركت درآورد و حتي كوه مانع از عبور نور نيست .
به عقيده آنها انوار معمولي نمي تواند از كوه بگذرد و آنرا بحركت درآورد اما اگر نور قوي بوجود بيايد مي تواند از وسط كوه بگذرد يا آن را بحركت درآورد و اين بسته به تمايل نور قوي است كه از وسط كوه بگذرد تا آن را بحركت آورد .
راجع به علت فيزيكي اين نظريه در هيچ جا توضيحي گفته نشد اما در بين تمام اقوام قديم اين عقيده وجود داشته و مثل اين كه قبل از بوجود آمدن ادياني كه تاريخ آنها در دست مي باشد اين عقيده رائج بوده است . چون قبل از اين كه نوع بشر داراي ادياني گردد كه امروز تاريخ آنها در دست مي باشد ، بجادوگري عقيده داشته و بين دين و جادوگري تفاوتي وجود نداشته و عقيده باين كه نور ، قادر است از حجاب ها بگذرد و اجسام را بحركت درآورد از جادوگري است .
از مبدأ اين عقيده جادوگري بدون اطلاع هستيم و آنهائي هم كه چيزي در اين خصوص گفته اند از روي فرض بوده است و مأخذي موجود نيست كه نشان بدهد اين عقيده در آغاز در كدام قوم بوجود آمد .
ازموضوع عقيده به انرژي بودن نور اگر بگذريم آنچه در تئوري حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) راجع به سرعت نور گفته شده همان است كه امروز مي دانند و سرعت حركت نور را ثانيه اي سيصد هزار كيلومتر محسوب كرده اند . اين سرعت ، امروزه فوري نيست زيرا با موازين جديد علمي يك ثانيه مدتي است طولاني و سيصد هزار كيلومتر ، با توجه به مسافات نجومي فاصله اي كوتاه .
اما با موازين قديم ، سيصد هزار كيلومتر سرعت در يك ثانيه يك سرعت فوري بوده و از لحاظ استنباط سرعت سير نور هم حضرت امام جعفر صادق
(عليه السلام) پيشقدم بشمار آمده است .
شنبه 8/2/1386 - 11:23
آموزش و تحقيقات

امروزه اکتشافات فضایی بدون استفاده از نیروی رایانه غیر ممکن است. رایانه ها قادرند فضاپیماها را هدایت کنند، قسمتهای بیشمار فضاپیما را بررسی و صحت عملکرد آنها را اعلام کنند، مرکز هدایت زمینی را در جریان وضعیت فضاپیما قرار دهند و در صورت نیاز مسیر حرکت فضاپیماها را مشخص کرده، آنها را هدایت کنند. در نخستین پروازهای فضایی به اندازه امروز از رایانه ها استفاده نمیشد؛ در حقیقت ، رایانه هایی که آن روزها برای هدایت فضاپیمای ایلات متحده امریکا یعنی آپولو مورد استفاده قرار میگرفتند، نیرویی به اندازه رایانه های شخصی امروزی ما داشتند. کاوشگرهایی که در فاصله های دوردست کره زمین در فضا پرواز میکنند، با خود رایانه هایی را حمل میکنند که برای هدایت دوربین ها و اندازه گیری های مختلف برنامه نویسی شده اند. رایانه ها قادرند اطلاعاتی که از کاوشگرهای فضایی بصورت علایم ضعیف رادویی دریافت میکنند را به اطلاعات لازم و قابل فهمی تبدیل کنند. دانشمندان نیز به نوبه خود این اطلاعات را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند، تابه نکات جدیدی در مورد اجرام آسمانی دست یابند.

شاتل

(صفجه های هدایت شاتل فضایی- رایانه هایی که شاتل های فضایی را هدایت میکنند، جزء پیشرفته ترین رایانه ها محسوب میشوند)

نیروی موشک

موشکهای فضایی مانند موشکهای آتشبازی عمل میکنند. سوخت با ماده ای به نام اکسنده که حاوی گاز تسریع کننده احتراق یعنی اکسیژن است ترکیب میشود. آنگاه این ترکیب که یک پیشران محسوب میشود، میسوزد و گازهای داغی را تولید میکند، این گازها منسبط شده ، از طریق یک دماغه خارج و باعث میشوند موشک بطرف بالا حرکت کند. این واکنش برای اولین بار در قرن هفدهم توسط دانشمندان انگلیسی ، اسحاق نیوتن ، در قانون سوم حرکتش بیان شد. او اظهار داشت که برای هر علمی (خروج گازها در اینجا) عکس العملی است مساوی و مخالف جهت آن (در اینجا ، حرکت موشک)

آتش بازی
(اصول مشابه- اصول اساسی موشکهای آتشبازی که در جشنها مورد استفاده قرار میگیرند، تفاوت چندانی با موشکهای پرتاب کننده فضاپیما ها ندارند.
)

نیرویی که یک موشک را به طرف جلو حرکت میدهد، نیروی پیشران نامیده میشود. قدرت نیروی پیشران به سرعت خارج شدن گاز خروجی بستگی دارد. نیروی پیشران به موشک شتاب داده ، باعث افزایش سرعت آن میشود. مقدار شتاب نیز بستگی به جرم موشک دارد. هرچه موشک سنگین تر باشد، برای رسیدن به فضا ، به نیروی پیشران بیشتری نیازمند است. تا وقتی که موتور های موشک، روشن و درحال تولید نیروی پیشران هستند، شتاب فضاپیما نیز هر لحظه زیادتر میشود. موتور موشک یا از پیشران مایع استفاده میکند یا جامد، اما بعضی اوقات ، یک موشک کامل ممکن است در مراحل مختلف از هر دو نوع پیشران استفاده کند. کارشناسان موشکهایی را پیشنهاد کرده اند که از انرژی اتمی به عنوان سوخت استفاده میکنند، چرا که آنها از نظر مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه اند. اما ترس از خطر استفاده از سوخت اتمی مانع استفده از این نوع موشکها شده است.

ساترن 5

(ساترن 5 – فضاپیماهای امرکایی آپولو با استفاده از موشکهای پرقدرت ساترن 5 به فضا پرتاب میشدند.)

سوختهای پیشران از یک نوع سوخت و یک اکسنده تشکیل شده اند. برای روشن شدن موشک، کافی است یک جرقه کوچک سوخت پیشران آن را آتش بزند. سوخت آتش گرفته تا آخرین قطره میسوزد. گازهای حاصل از سوخت پیشران از طریق دماغه انتهایی موشک خارج میشوند. اولین موشکها را احتمالا در قرن یازدهم میلادی در کشور چین ساخته اند. آنها موشکهایی بودند که از سوخت پیشران جامد استفاده میکردند. سوخت موشک یک نوع باروت بود که از مخلوطی از نیترات پتاسیم ، زغال چوب و سولفور تشکیل شده بود.

سطح داخلی موشک

(سطح داخلی موشکی که از پیشران جامد استفاده میکند- در وسط پیشران در حال سوخت یک حفره ایجاد میشود، که دور تا دور آن پیشران در حال سوختن است.)

موشکهایی که از سوخت پیشران جامد استفاده میکنند، اغلب به عنوان موشکهای تقویت کننده ای استفاده میشوند که نیروی اولیه موشکهای بزرگتر را تامین میکنند. موشکهای بزرگتر خود از سوخت پیشران مایع استفاده میکنند. بزرگترین موشکهای مصرف کننده سوخت جامد با 45 متر ارتفاع جزء موشکهای تقویت کننده شاتل فضایی ایالات متحده امریکا محسوب میشوند. آنها حاوی 586500 کیلوگرم (2/1 میلیون پوند) سوخت پیشران هستند که بطور متوسط 13 میلیون نیوتن (5/3 میلیون پوند نیرو) نیروی پیشران را تولید میکنند. این موشکها را طوری طراحی کرده اند که بعد از اتمام سوخت و افتادن در دریا ، از دریا بیرون کشیده شده ، دوباره برای ماموریتهای بعدی سوختگیری میشوند. ساخت موشکهایی که از سوخت جامد استفاده میکنند چندان دشوار نیست. آنها مقدار زیادی نیروی پیشران را در یک مدت زمان کم تولید میکنند. تنها ایراد این نوع موشکها این است که بعد از روشن شدن به راحتی خاموش نمیشوند. به عبارت دیگر، نمیتوان آنها را به آسانی تحت کنترل در آورد.

نیروی پیش برنده

(نیروی پیش برنده – شاتل فضایی ایالات متحده از موشکهای تقویت کننده عظیم الجثه ای برخوردار است که از سوخت پیشران از پر کلرات آمونیم به عنوان اکسنده و پودر آلومنیوم به عنوان سوخت تشکیل شده است.)

موشکهای مصرف کننده سوخت مایع

اکثر موشکهایی که از آنها در پرواز های فضایی استفاده میشود، از سوخت پیشران مایع بهره میبرند. سوخت و اکسنده که در مخزنهای جداگانه ای نگهداری میشوند، هر دو مایع هستند. پمپهای قدرتمندی آنها را به محفظه احتراق میبرند؛ در آنجا آنها با هم ترکیب شده ، شروع به تولید گازهای خروجی میکنند. گازهای مذکور نیز به نوبه خود از دماغه انتهایی موشک خارح میشوند. بعضی از موشکها از یک ماده قابل اشتعال سریع برای شروع احتراق استفاده میکنند. سوخت پیشران سایر موشکها هنگام ترکیب سوخت و اکسنده شروع به احتراق میکنند.

شاتل 

(فرایند احتراق پیشران مایع – اکسنده و سوخت با هم ترکیب میشوند و در محفظه احتراق شروع به سوختن میکنند. سپس گازهای خروجی حاصل از فرایند احتراق از دماغه خارج و به عنوان نیروی پیشران ، موشک را بطرف جلو حرکت میدهند.)

بسیاری از موشکها ، از جمله موشکهای شاتل فضایی ایالات متحده از هیدروژن مایع به عنوان سوخت و اکسیژن مایع به عنوان اکسنده استفاده میکنند. تعداد موشکهای مصرف کننده سوخت پیشران مایع به مراتب بیشتر از موشکهای مصرف کننده سوخت پیشران جامد است. علت این امر کنترل آسان نیروی پیشران موتور موشکهای مصرف کننده سوخت مایع در مواقع ضروری است. با وجود این، موشکهای مصرف کننده پیشران مایع خالی از ایران نیستند ، چرا که بعضی از پیشرانها را بایست در دمای پایین نگهداری کرد. دلیل این امر اینست که ، در دماهای جوی ، پیشرانهای مایع به گاز تبدیل شده، فضای بیشتری را اشغال میکنند. موشکهای بزرگ مانند موشکهای آریان آزانس فضایی اروپا یا شاتلهای فضایی ناسا بجای یک موتور از چند موتور مصرف کننده سوخت پیشران مایع بطور همزمان استفاده میکنند. موتورهای مذکور به کمک هم نیروی کافی را جهت پرتاب یک فضاپیما به مدار تولید میکنند.

مخزن سوخت

(مخزن حارجی سوخت – مخزن خارجی شاتل آتلانتیک بعد از فراهم کردن پیشران لازم جهت پرتاب فضاپیما به زمین سقوط میکند.)



پرواز شاتل فضائي
برای تماشای فیلم احتیاج به نرم افزار RealPlayer دارید.

مراحل مختلف یک موشک

برای سفر به فضا ، یک موشک چند مرحله ای مورد نیاز است. هر کدام از این مراحل یک موشک جداگانه محسوب میشود که هم دارای منبع سوخت است و هم موتور. بسته به زن محموله ماهواره ها، از موشکهای تقویت کننده ای در کنار مراحل مختلف موشک برای افزایش نیروی موتورها استفاده میشود. مرجله اول، کل موشک را از زمین بلند میکند و به محض اتمام سوخت از بقیه موشک جدا شده ، به زمین سقوط میکند. آنگاه موتور مرحله دوم روشن میشود. به خاطر وزن سبکتر موشک در این مرحله ، شتاب موشک نیز بیشتر میشود؛ این سیر صعودی شتاب با جدا شدن هر مرحله از موشک ادامه میبابد. مرحله پایانی موشک قسمت حامل ماهواره را به فضا و به طرف مقصدش حمل میکند.

مراحل یک موشک

(مراحل یک موشک – این نمای منفجر شده یکی از موشکهای آریان آزانس فضای اروپاست که مراحل مختلف موشک را نشان میدهد.)
شنبه 8/2/1386 - 11:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته