• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 85
تعداد نظرات : 35
زمان آخرین مطلب : 6211روز قبل
آموزش و تحقيقات
خون را صاف و تشنگی و صفرا را دفع می کند. خیار برای صفراوی مزاجان و مبتلایان به ضعف اعصاب فوق العاده نافع است و تب های کهنه را آشکار میسازد. آب خیار برای رفع خارش مفید است. مغز خیار چندان مغزی نیست ولی پوست آن حاوی مقدار زیادی ویتامین ث می باشد. خیار رسیده و زرد شده دل درد تولید می کند. آب خیار پخته(بی نمک) برای پوست های چرب صورت مفید است.
گفته اند اگر در کنار بستر طفلی که مبتلا به تب می باشد چند خیار تازه بگذارند، تبش می برد و طفل شفا می یابد.
جوشانده پوست خیار، یرقان را سه روزه درمان می کند. تخم خیار مدر و برای کبد متورم نافع است.
سه شنبه 4/2/1386 - 12:17
آموزش و تحقيقات
یک ضرب المثل می گوید:« هرکس می تواند بدون خوردن غذایی هر مسافتی را که بخواهد را ه برود مشروط به اینکه جیب هایش پر از بادام باشد.»

بادام برای تقویت حافظه و قوه باصره نافع است. بادام ملین بوده و برای سینه مفید است. بادام برای سرفه خشک و مثانه سودمند بوده و برای درمان زخم روده مورد استفاده قرار می گیرد و دارای مواد ازته، چرب، مواد هیدرودوکربن و املاح معدنی است. بادام گرم و تر بوده و مصلح آن شکر است.
برای بیماران مبتلا به بیماری قند، از آرد بادام نان درست می کنند. بادام دارای ویتامین آ و ب و قند و سقز و چربی و روغن مایع و مواد سفیده ای و آهک و فسفر می باشد. نظر به اینکه بادام به مقدار زیاد مواد سفیده ای دارد نباید در خوردن آن افراط کرد.
از بادام شیرین ، شیره بادام تهیه می کنند که برای سرفه تجویز می شود. در کتاب « سبزیها و میوه های شفا بخش» لئونس کارلیه ذکر شده است که از بادام شیرین شربتی تهیه می کنند که در مورد التهاب و تورم اعضاء تناسلی و ادرار مفید است. شربت مذبور را به طریق ذیل بدست می آورند:
« یک کیلو گرم بادام را باید پوست کند و آن را در هاونی که کمی آب دارد کوبید تا خمیری بدست آید و آن خمیر را در یک لیتر آب و پانصد گرم شکر حل کرد. بعد آن را در صافی با فشار صاف کرده و هفتصد گرم قند و دویست و پنجاه گرم عرق بهار نارنج را به آن اضافه کرد.»
بادام تلخ
بادام تلخ دارای سم مهلکی است بنام اسید پروسیک که در طب برای درمان بعضی بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد. بادام تلخ ورم را فرو می نشاند، نزله و سرفه خشک و یرقان را دفع می کند و سنگ مثانه و کلیه را می شکند ولی نباید بیش از سه دانه آن را خورد زیرا بادام تلخ همانطور که گفتیم سم است و مصرف زیاد آن سرگیجه می آورد
سه شنبه 4/2/1386 - 12:16
آموزش و تحقيقات
مرکبات اصولا همه مفیدند چه نیروی الکتریکی بدن را زیاد می کنند و مانع رسوب خون در جدار رگها میگردند و تصلب شرائین را بر طرف و از ابتلا به این بیماری جلوگیری می نمایند.
در بین مرکبات از همه مفیدتر پرتغال و نارنگی است. پرتغال رنگ رخسار را باز نموده و خون را تصفیه می کند و هنگام پیری از بالا رفتن ترشی خون جلوگیری می کند.
پرتغال بوسیله املاح زیاد خود موجب قلیایی شدن خون می شود و ترشی آن اثر ضد ترشی دارد.
پرتغال بزرگترین عامل تصفیه خون است و برای کلیه امراض مخصوصا اسکوربوت و خونریزیهای شدید و تشنجات فوق العاده مفید است. با اینکه پرتغال دارای مواد قندی است برای مبتلایان به بیماری قند مفید است.
پرتغال به مقدار زیاد ویتامین ث و کاروتن دارد . کاروتن ماده ای است که در معده با عصیر کبد مخلوط شده و ویتامین آ تولید می کند.
پرتغال دارای اسید مالیک و اسید تارتریک و اسید سیتریک می باشد که هرکدام دارای خواصی می باشند.
عصاره پوست پرتغال دارای خاصیت ضد یبوست است و گاهی در کیک سازی مصرف می شود.
سه شنبه 4/2/1386 - 12:16
آموزش و تحقيقات
دو نوع انبه وجود دارد:
1- انبه ای که عصاره اش مکیده می شود.
2- انبه ای که قطعه قطعه شده و بعد به مصرف می رسد.
انبه نارس دارای مواد زیر می باشد:
آب 5/81 درصد، سلولز 5 درصد، املاح معدنی (قابل حل) 5/1 درصد، املاح غیر قابل حل 9/1 درصد و سایر عناصر. املاح قابل حل موجود در انبه عبارتند از پتاسیم، اسید تارتاریک و اسید سیتریک.
انبه رسیده دارای مواد زیر می باشد:
بیلیروبین زرد، کاربن بی سلناید، بنزوئیت، اسید سیتریک، اسید گالیک و صمغ
پوست انبه رسیده حاوی مواد زیر است:
اسید سیتریک- مخلوطی از اسید گالیک، صمغ، گالاکتوز و پانتوز.
انبه هم روی درخت می رسد و هم در سبد. البته انبه ای که روی درخت می رسد برای سلامتی مفیدتر است اگر چه انبه ای که در سبد می رسد شیرین تر می باشد.
انبه نارس معرق، قابض و خنک کننده است. لذا شربت آن در تابستان بسیار مفید است، انبه رسیده مشهی، ملین، مدر و مقوی است.
انبه نارس برای بیماری خونریزی لثه مفید است. پوست درخت انبه قابض و مقوی است مصمغ آن نیز قابض می باشد. مغز هسته اش ضد عفونی کننده است. گل آن قابض و خنک کننده است.
مضارانبه
انبه برای افراد گرم مزاج و (در صورتی که مبتلا به بواسیر و اسهال باشند) مضر است. خوردن آن روی شکم خالی شخص را مبتلا به نفخ شکم و یا استسقای طبلی می کند ولی کسانی که کرم روده دارند، چنانچه صبح اول وقت قبل از خوردن صبحانه چند دانه انبه رسیده میل کنند کرم روده دفع می شود.
نباید در خوردن انبه افراط کرد زیرا سوء ها ضمه و بیماری چشمی تولید می کند و خون را فاسد می سازد و بچه ها، مبتلا به امراض پوستی می شوند.
بنابراین در خوردن انبه باید زیاده روی نشود و ضمناً نکات زیر باید رعایت شود:
1.پس از خوردن انبه به فاصله کمی شیر و یا آب زنجبیل بنوشید.
2.شربت عصاره لیموترش بعد ازتناول انبه شما را از اعوارض سوء آن باز می دارد.
البته  تجدید کننده جوانی، و مشهی است به شرطی که در خوردن آن افراط نشود
سه شنبه 4/2/1386 - 12:15
آموزش و تحقيقات
نارگیل که شیره نباتی خوانده شده ارزش غذای فوق العاده دارد. به طوریکه یک انسان می تواند تنها با خوردن شیر آن به زندگی خود ادامه بدهد. نارگیل چنانچه با سالاد و سبزی خورده شود خیلی زود هضم می شود ولی اگر با مواد نشاسته ای و قندی خورده شود دیر هضم می گردد.
میوه نارگیل «Coconut »:
خون تمیز و پاک تولید می کند، سینه را نرم می نماید، برای معالجه فلج، جنون، مالیخولیا و تشنج اعضاء مفید است. تن را فربه می کند و ضعف را دفع می نماید اگر با نبات خورده شود برای تقویت قوه باصره نافع خواهد بود. روغن نارگیل برای هر دردری مفید است اگر بر سر بمالند پیازچه مو را تقویت و باعث رشد مو می گردد. نارگیل کثیر الغذاء است و در تقویت نیروی جنسی اثر فوق العاده ای دارد هضم نارگیل در اثر روغنی که دارد آسانست.
اگر مبتلا به بدبوئی دهن هستید یک قطعه نارگیل خشک بخورید رفع خواهد شد، نارگیل برای بیماران مبتلا به قند بسیار مفید است
سه شنبه 4/2/1386 - 12:14
آموزش و تحقيقات
 هويج فصل مشخصي ندارد و هميشه و در هر موقع سال، مي توان آن را تهيه كرد.
ـ با آن كه ميوه اي شيرين است؛ اما فاسد نمي شود.
ـ در تقويت قوه بينايي نقش مهمي دارد.
ـ مي تواند به تصفيه خون كمك كند و علاوه بر اين در خون سازي بدن نيز مفيد است.
ـ از خوراكي هاي مفيد براي مبتلايان به چربي خون بالا به شمار مي آيد.
ـ قند موجود در هويج، نه تنها ضرري براي بيماران ديابتي ندارد؛ بلكه انسولين گياهي موجود در آن براي اين دسته از بيماران مناسب نيز هست.
ـ به افزايش شير مادر كمك مي كند.
ـ بيماران كليوي مي توانند از هويج به عنوان يك داروي مؤثر، تغذيه كنند.
ـ آرامبخش دردهاي معده و روده به شمار مي آيد.
ـ به آن دسته از افرادي كه از اختلالات ريوي رنج برده يا به تنگي نفس دچار هستند، توصيه مي شود.
ـ در هويج در حدود 87 درصد آب وجود دارد، كه اين آب به آساني جذب سلول هاي بدن مي شود.
ـ هويج سرشار از ويتامين A است و علاوه بر نقش چشمگير آن در تقويت بينايي، در نشاط و شادابي پوست نيز مفيد است.
ـ به افرادي كه دچار اختلالات كبد هستند توصيه مي شود كه كمتر از هويج استفاده كنند.
ـ ويتامين D نيز به وفور در هويج يافت مي شود.
ـ جويدن هويج توسط كودكاني كه در حال دندان درآوردن هستند، علاوه بر آن كه به از بين بردن خارش لثه هاي آنها كمك مي كند، مي تواند در درآوردن دندان اين كودكان مؤثر نيز باشد.
ـ هويج سرشار از آهن است. همچنين مقاديري سديم، پتاسيم و كلسيم نيز در آن يافت مي شود.
ـ در طب قديم از هويج براي درمان بسياري از بيماري ها استفاده مي شد و ازمهمترين موارد استفاده آن ، درمان سينه درد و سرفه بود.
سه شنبه 4/2/1386 - 12:13
آموزش و تحقيقات

زیتون نقرس و رماتیسم را درمان می‌کند ، برگ زیتون با اثر مقوی درمان کننده فشار خون و زخم‌های عفونی است. شیرابه‌ای قندی تحت نام (مان زیتون) از ساقه این درخت ترشح می‌شود که مصرف خوراکی دارد. همچنین برگ زیتون نیز حاوی گلوکزید،‌مواد قندی، مواد تلخ، کلروفیل، اسید گالیک، تائن، موم و مانیت است.
روغن زیتون، سوزش و درد ناشی ازسوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری می‌کند. کمپرس پوست در موارد آفتاب زدگی، سرمازدگی، گزش مار، عقرب و حشرات با روغن زیتون سبب تسکین درد و سوزش و التیام می‌شود. همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده،‌مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این درحالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف می‌سازد و موهای سپید شده را سیاه می‌نماید.
چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک راتسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.

مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین نیز نقش مفیدی در معالجه پوست پای ترک خورده، درمان شوره سر و ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو دارد. پوست و برگ درخت زیتون دارای خواص تب‌بر است.

تاثیر روغن زیتون در بهبود جریان خون:
اجزای مغذی خاص در روغن زیتون و برخی غذاهای دیگر می تواند دلیل تاثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامت قلب باشد.
این ترکیبات که تحت عنوان “فنل” نامیده می شوند اثر آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارند. در این مطالعه تاثیر سودمند روغن های زیتون سرشار از فنل بر عملکرد عروق خونی مشخص شده است.
مصرف غذاهای غنی از ترکیبات فنلی می تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشد و بر قلب نیز تاثیر حفاظت بخش دارد.

تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه دو قاشق غذا خوری (۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد که این امر، به دلیل وجود چربیهای اشباع نشده در این روغن است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است که به جای چربیهای اشباع شده از روغن زیتون استفاده شود تا میزان مصرف کالری روزانه از حد لازم بیشتر نباشد. همچنین روغن گردو و اسید چرب امگاــ۳ که در گوشت ماهی و سبزیجات وجود دارد همچون روغن زیتون، اسیدهای چرب اشباع نشده دارند و بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی مفیدند.

روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفرا است براي اين منظور بايد آنرا با آبليمو مصرف كرد . روغن زيتون براي رفع سرفه هاي خشك مفيد است . براي رفع پيوره لثه ، روغن زيتون را بر روي لثه بماليد .براي برطرف كردن خراش و ترك پوست جويدن برگ زيتون براي از بين بردن زخم هاي دهان مفيد است وزیتون تقويت کننده نيروي جنسي است. مصرف روزانه زيتون از امراض قلبي وسرطان جلوگيري مي كند و بالاخره روغن زيتون بهترين روغن براي پخت و پز مي باشد زيرا در اثر حرارات خراب نمي شود.



فواید:

حاوی میزان زیادی روغن غیراشباع مونو می باشد.

حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول و خطرا ابتلا به سرطان می شود.

حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.

دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن های دیگر بیشتر است و حتی می توان آن را فریز کرد.


گرچه فواید روغن زیتون بسیار بیشتر از مضرات آن است، اما این محصول هم ضررهایی دارد.


مضرات:

با گرم شدن، کمی از طعم و بوی این روغن از دست می رود.

گرم شدن در دمای بالا می تواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن شود، که باعث ایجاد بیماری های قلبی در مصرف کنندگان شود.

در آخر

خلاصه آن که زیتون درختی پر ثمر و روغن میوه آن، غذا و دارویی مفید و در درمان اختلالات گوارشی، کبدی، کلیوی، پوستی وعفونی است. زیتون نقرس و رماتیسم را درمان می‌کند و برگ زیتون با اثر مقوی درمان کننده فشار خون و زخم‌های عفونی است.
این درحالی است که مصرف زیاد میوه زیتون سبب لاغری، بی‌خوابی واختلالات تنفسی می‌شود.
سه شنبه 4/2/1386 - 12:12
آموزش و تحقيقات


منبع ویتامین
ویتامین
ماده معدنی
موز
Niacin, B6, Folic Acid*
Potassium, Magnesium, Phosphor*
سیب
Biotin
Potassium, Iron*
زردآلو
A and Provitamin (carotene)
Potassium, Phosphor*, Iron*
آناناس
C
Potassium, Magnesium*
گلابی
C, Folic Acid*
Potassium
توت فرنگی
C, Folic Acid*
Potassium, Magnesium*, Phosphor*, Iron
میوه توسرخ Grapefruit
C
Potassium, Magnesium*
خربزه
C, A and Provitamin (carotene)
Potassium, Magnesium*, Phosphor
گیلاس
C, Folic Acid
Potassium, Magnesium*, Phosphor*
کیوی Kiwi
C, K
Potassium, Calcium*, Magnesium*, Phosphor, Iron
نارنگی
C
Potassium, Calcium*, Magnesium*
انبه Mango
C and A and Provitamin (carotene), Folic Acid, Biotin*
Potassium, Magnesium
شلیل Nectarine
A and Provitamin (carotene)
Potassium, Magnesium*, Phosphor
پرتقال
C, B1, Folic Acid, Biotin*
Potassium, Calcium*, Magnesium*, Phosphor*
هلو
C, Biotin*, K*
Potassium, Phosphor, Iron*
آلو Plum
Niacin, Pantothenic Acid, K
Potassium, Magnesium*
هندوانه
C, Biotin, Pantothenic Acid
Potassium
انگور
C*, Folic Acid, Biotin*, K
Potassium, Phosphor, Iron*
لیمو
C, Folic Acid*
Potassium, Magnesium
انگورفرنگی Gooseberry
C, Folic Acid*
Potassium, Magnesium*, Phosphor, Iron*
خربزه سبز Melon
C, A and Provitamin (carotene) , Folic Acid, Biotin
Potassium, Magnesium, Phosphor, Iron
تمشک Raspberry
C, Folic Acid, Biotin*
Potassium, Calcium*, Magnesium, Phosphor, Iron

معدنی و ویتامین ها در سبزیجات
واد معدنی- مثل پتاسیم و منیزیوم ویا آهن - مواد شیمیایی هستند که بدن ماآنهارا معمولا از طریق مصرف مواد غذایی حیوانی و یا گیاهی جذب میکند. به بعضی از این مواد مثل ید jodine و سلینیوم selenium بدن ما به مقدارنسبتا کمتری نیاز دارد. به هر صورت - هر یک از این مواد وظیفه و نقش حیاتی و ویژه ای را برای سلامتی و ادامه زندگی ما بعهده دارند. جدول زیر لیست مهمترین مواد معدنی را بدست می دهد.

منبع ماده معدنی
ویتامین
ماده معدنی
کنگر فرنگی
Artichoke
C, Biotin*, Folic Acid*
Potassium, Calcium, Magnesium, Phosphor, Eisen
بادمجان
C, Folic Acid
Potassium
گل کلم
C, B1, B6, Folic Acid, Pantothenic Acid, K
Potassium, Magnesium*, Phosphor, Iron
لوبیا
Biotin, K
Potassium, Calcium, Magnesium, Phosphor, Iron
Broccoli
C, B1, B2,Folic Acid, Pantothenic Acid, A and Provitamin (carotene), K
Potassium, Calcium, Magnesium, Phosphor, Iron, iodine, zinc
قارچ
B1, B2, Niacin, Pantothenic Acid, D
Potassium, Magnesium*, Phosphor, Iron, Iodine
کلم چینی
C, Folic Acid
Potassium, Calcium*, Iron*
نخودفرنگی
B1, B2, Niacin, Folic Acid, Pantothenic Acid, Biotin, K
Potassium, Magnesium*, Phosphor, Iron, zinc
رازیانه
Fennel
C, B1, A und Provitamin (carotene), E, K
Potassium, Calcium, Magnesium, Phosphor, Iron
خیار
C, K, Folic Acid
Potassium, Iron*
کاهو
A and Provitamin (carotene), K
Potasium
کدو
A and Provitamin (carotene)
Potassium, Phosphor, Iron
ذرت
Niacin, B6, Pantothenic Acid
Potassium, Magnesium, Phosphor
چغندرقرمز
C, Folic Acid
Potassium, Magnesium, Phosphor, Iron
کرفس
B6, A and Provitamin (carotene), K
Potassium, Calcium, Phosphor, Iron*
مارچوبه رسمی
Asparagus
C, B1, Folic Acid, Pantothenic Acid, K
Potassium, Magnesium, Phosphor, Iron*
اسفناج
C, B1, B2, B6, A and Provitamin (carotene), Folic Acid, Biotin, E, K
Potassium, Calcium, Magnesium, Phosphor, Iron, Iodine
پیاز
C, Biotin
Potassium
گوجه فرنگی
C, B2, A and Provitamin (carotene)
Potassium, Magnesium*
سیب زمینی
C, B6, Folic Acid, K
Potassium, Magnesium*, Phosphor
کدوی سبز
B1, Folic Acid, K
Potassium, Magnesium, Iron


کاربرد مواد معدنی
ناخت مواد معدنی مورد نیاز بدن و کاربرد آنها یکی از نخستین گامها درجهت تغذیه آگاهانه و سلامتی دیرپاست .
Phosphor
فسفر phosphor ماده ایست حیاتی برای ساختمان استخوان ها و کسب انرژی و صرف آن. فسفر یکی از اجزای سازنده دیواره سلول ها و همچنین یکی از اجزای ساختار ژنتیکی-genetic make-up میباشد.
Magnesium
خیلی از پروسه های مربوط به متابولیزم یا سوخت وساز بدن به وجود منیزیوم وابسته است. بخصوص پروسه هایی که به تولید انرژی ویا انتقال انرژی می پردازند. ماهیچه ها و اعصاب برای ادامه کارایی به این ماده معدنی نیازفراوان دارند. منیزیوم همینطور ساخت و بافت استخوان ها را تقویت میکند.
Calcium
کلسیم دندان ها و استخوان ها را تقویت کرده، علاوه براین به عملکرد ماهیچه ها و رقیق تر کردن خون و همینطور انتقال نشانه ها ویا signal ها در سیستم عصبی کمک می کند.
Zinc
روی zinc نقش مهمی در ساخت و سوزcarbohydrates و چربی و پروتئین دارد. zinc کمک زیادی به بهبود زخم ها کرده و همینطور سبب تقویت بنیه دفاعی بدن و حس چشایی می شود.
Iron
دو سوم آهن بدن در گلبول های سرخ نهفته شده است. وجود این ماده در گلبول های سرخ به حمل اکسیژن یاری می رساند. وجود آهن در بدن به تعداد زیادی از روندهای حیاتی در ارگانیسم کمک میکند.
Iodine
غده تیرویید thyroid gland برای ساخت هورمون های مربوط به این غده، نیاز به ید دارد.

علامت * نشانگر آنست که گیاه مورد نظر کمتر از 5% از نیاز روزانه ما را دربردارد!
سه شنبه 4/2/1386 - 11:57
آموزش و تحقيقات
توت فرنگی گياهي است با نام علمي FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ ROSACACEAE كه دو نوع ساقه راست و خوابيده دارد‌. گل‌هاي آن منظم و به رنگ سفيد مي‌باشد‌.
قسمت مورد استفاده خوراكي توت فرنگي در حقيقت نهنج گل آن است كه بهتدريج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان ميوه توت فرنگي معروف است‌.



قسمت هايي كه از بوته توت فرنگي مورد استفاده قرار مي گيرند، عبارتند از: ميوه ، برگ و ريشه .
از دير باز همه قسمت هاي اين گياه مصرف دارويي داشته است و از برگ و ريشه آن كه حاوي مقدار قابل ملاحظه اي تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده مي شده است. توت فرنگي به صورت هاي گوناگون مورد استفاده قرار مي گيرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستني.

خواص تغذيه اي توت فرنگي و اثر آن در سلامتي انسان :
توت فرنگي منبع خوبي از فيبر، ويتامين C، فولات، پتاسيم و آنتي اكسيدان ها مي باشد كه اين مواد مغذي باعث مي شوند توت فرنگي بعنوان يك جايگزين شيرين، باعث افزايش سلامت قلب، كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در كل ارتقاء سلامتي بدن شود.

- مصرف اين ميوه علاوه بر وجود انواع ويتامين، املاح و آب كه هر كدام اثرات خود را بر بدن اعمال مي كنند داراي خاصيت تقويت كننده، ملين و خنك كننده نيز مي باشد.

- توت فرنگي از تصلب شرائين جلوگيري مي نمايد.

- توت فرنگي اشتها آور است و ادرار را زياد مي كند.

- دم كرده برگ توت فرنگي در زياد كردن ادرار و شير بانوان مفيد است.

- دم كرده برگ توت فرنگي يا ميوه توت فرنگي مي تواند نقرس و سنگ هاي مثانه را معالجه كند.

- املاح معدني موجود در توت فرنگي خاصيت مسهلي به آن بخشيده است، زيرا اين املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار مي كند و به همين جهت توت فرنگي براي درمان يبوست مؤثر است.

- اگر توت فرنگي را له كنيد و در آب بريزيد، نوشابه اي به دست مي آيد كه براي درمان تب هايي كه با بيماريهاي التهابي همراه مي باشد، بسيار مفيد است.

- توت فرنگي به علت داشتن آهن و ويتامين
C در خونسازي بدن مؤثر است.

- توت فرنگي به علت دارابودن مقادير كافي كلسيم و فسفر، در رشد و نمو كودكان و نوجوانان ، استحكام دندان ها و ترميم شكستگي استخوان ها بسيار مؤثر است.

- توت ‌فرنگي حاوي موادي چون فسفر، كلسيم، منيزم، پتاسيم و مقداري آهن و هيدرات 2 كربن بوده و در بدن توليد انرژي كرده و خستگي را برطرف مي‌كند.

- توت فرنگي به دليل داشتن ويتامين
C ، در درمان بيماري لثه مؤثر بوده و به هضم غذا كمك زيادي مي‌كند.

- دانشجويان و افرادي كه تمرينات فكري مي‌كنند، بهتر است حتما توت فرنگي ميل كنند چرا كه خوردن اين ميوه باعث تامين فسفر مورد نياز مغزشان ميشود.

- همچنين، توت فرنگي به علت داشتن ويتامين
B در كاهش و رفع ترس، عصبانيت، خمودي، اضطراب، هيجان و سستي مؤثرست.

- توت فرنگي نقش مهمي در خونسازي بدن دارد و از خاصيت ضدعفوني كننده‌اي برخوردارست. علاوه بر اينها خوردن توت فرنگي باعث پاك شدن خون از مواد مضر و زايد مثل اوره، اسيداوريك و چربي مي‌شود و نيز درمان كننده نقرس است.

- ويتامين
A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقويت چشم مي‌شود.
سه شنبه 4/2/1386 - 11:43
آموزش و تحقيقات
فيبرهاي غذايي بخشي از گياهان هستند که توسط آنزيم‌هاي موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نمي‌باشند. فيبرهاي غذايي فوايد زيادي براي حفظ سلامتي انسان و جلوگيري از بيماري‌ها دارند و به همين جهت امروزه نقش به سزايي در رژيم‌هاي درماني و پزشکي ايفا مي‌کنند. البته بايد توجه داشت که استفاده از فيبرها فقط براي بيماران با بيماري‌هاي خاص توصيه نمي‌شود و تمام افراد بايد روزانه به مقدار لازم از فيبرها استفاده نمايند.</SPAN>
فيبرهاي غذايي در ميوه‌جات، سبزي‌جات، بقولات و دانه‌هاي کامل يافت مي‌شوند که فراهم کننده‌ي ريزمغذي‌ها و ترکيبات غيرمغذي مانند آنتي اکسيدان‌ها، فيتواستروژن‌ها هستند که اهميت زيادي براي سلامتي انسان دارند. يک رژيم غذايي سرشار از فيبر، از نظر انرژي و چربي فقير مي‌باشد. اين رژيم از لحاظ حجم زياد بوده و از نظر ريزمغذي‌ها غني مي‌باشد و همين امر خود يکي از مزيت‌هاي استفاده از فيبرها در رژيم غذايي است. </SPAN>
دسته‌بندي فيبرهاي غذايي

1- سلولز
2- پلي‌ساخاريدهاي غيرسلولزي که خود به پنج دسته تقسيم مي‌شوند، شامل
الف: همي سلولز
ب: پکتين
ج: صمغ‌ها
د: لزوجت گياهان
ه: گياهان خزه مانند و جلبکي
3- غير کربوهيدرات‌ها: که در اين گروه ليگنين جاي دارد.

حال اندکي به اطلاعات خود در دسته‌بندي فوق بيافزاييم.
- سلولز: انسان‌ها به علت فقدان آنزيم لازم جهت هضم سلولز در دستگاه گوارش خود قادر به هضم سلولز نمي‌باشند. بنابراين سلولز در مسير دستگاه گوارش به صورت توده‌اي قرار مي‌گيرد و همين توده به حرکت غذا در طي دستگاه گوارش کمک کرده و سبب تقويت و افزايش حرکات دودي معده مي‌شود.
سلولز اغلب در ديواره‌ي سلولي گياهان يافت مي‌شود و فراهم کننده‌ي موادي هستند که در گذشته فيبر خام نام برده مي‌شدند.
منابع اصلي سلولز عبارتنداز: برگ و ساقه سبزي‌جات، پوست و دانه‌ي ميوه‌جات.
- پلي ساخاريدهاي غير سلولزي: همان‌طور که قبلاً ذکر کرديم داراي 5 عضو مي‌باشد.
اين مواد آب را جذب کرده و زمان تخليه‌ي غذا را از لوله‌هاي گوارشي کوتاه مي‌نمايند. تمام اين مواد به غيراز همي سلولز، موادي صمغ مانند هستند که در آب حل مي‌شوند و به كلسترول چسبيده و جذب کلسترول را کنترل مي‌کنند و هم‌چنين با توليد توده‌هايي غيرقابل هضم در روده‌ و تحريک عضلات روده، مانع فشار کلون مي‌شوند.
- ليگنين: اين نوع فيبر تنها نوع غير کربوهيدراتي از فيبرهاي غذايي مي‌باشد. ليگنين اغلب از قسمت چوب مانند گياهان به دست مي‌آيد و در روده با صفرا ترکيب شده و تو ترکيبات غيرقابل حل شدن توليد مي‌کند و به اين صورت مانع هضم آن‌ها مي‌شود. ليگين در بافت سفت گلابي و نوعي لوبيا يافت مي‌شود.
دسته‌بندي فيبرهاي غذايي از لحاظ قابل حل بودن
- فيبرهاي غيرقابل حل:
- سلول
- اغلب همي سلولز
- ليگنين
- فيبرهاي قابل حل:
1- صمغ‌ها
2- لزوجت گياهان
3- جلبک‌ها و خزه‌ها
4- اغلب پکتين‌ها
- منابع سلولز: سيب، گلابي، نخود، لوبيا، خانواده‌ي کلم، سبزي‌جات ريشه‌اي، گوجه‌فرنگي، سبوس، گندم کامل، گندم سياه کامل
- منابع پلي ساخاريدهاي غيرسلولزي:
همي سلولز= سبوس، غلات، دانه‌هاي کامل.
پکتين= سيب، مرکبات، توت‌ها بخصوص توت‌فرنگي، لوبيا سبز، هويج
صمغ‌ها= بلغور جودوسر، لوبيا خشک
ليگنين= گندم کامل، گندم سياه کامل، توت فرنگي، هلو، گلابي، آلو، سبزي‌جات رسيده
ياشار وزيري- کارشناس‌ارشد علوم تغذيه
سه شنبه 4/2/1386 - 11:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته