• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12
تعداد نظرات : 4
زمان آخرین مطلب : 5720روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
تسریع بوت
هنگامی كه شما برای اولین بار ویندوز XP را بر روی یك سیستم نصب می كنید،‌ یكی از بارزترین بهبودهایی كه مایكروسافت به كرنل سیستم عامل خود داده است توجه شما را جلب خواهد كرد. در طی سیر تغییر و تحولات ویندوز و آمدن نسخه های جدیدتر، همه انتظار داشتند زمان بوت نیز در نسخه های جدیدتر طولانی تر شود،
اما مایكروسافت حقیقتا با روند سریع بوت ویندوز XP، همه را غافلگیر كرده است. اما مایكروسافت چه كار جدیدی را در ویندوزXP انجام داده است؟
اولین چیزی كه روند بوت را سریعتر می كند، چیزی است كه برای اولین بار با ویندوزXP،Me و ویندوز 2000 ارائه شد یعنی Simple Boot Flag یا.SBF SBF ثباتی در حافظه CMOS‌ در تراشهBIOS است و اولین باری كه ویندوز بوت
می شود مقدار دهی میگردد. SBF سه دسته اطلاعات مهم را در خود نگهداری می كند، علاوه بر یك بیتparity در انتها كه ویندوز را قادر می سازد صحت محتوای این ثبات را بررسی كند.
اولین بیت در این ثبات، PNPOS نام دارد كه نشان می دهد آیا سیستم عاملی كه نصب شده است یك سیستم عامل آگاه از ادواتPlug-and-Play هست یا خیر. اگر این بیت بر روی1 تنظیم شده باشد،BIOS در حالت حداقلی، تنها چیزهایی را كه واقعا لازم دارد بارگزاری می كند و سپس كنترل را به ركورد راه انداز سیستم عامل می سپارد. ویندوز همیشه این بیت را بر روی 1 تنظیم می كند. این كار به تنهایی زمان بوت را كاهش می دهد.
از آنجا كه BIOS تنها حداقل سخت افزار مورد نیاز را راه اندازی می كند، می تواند از مواردی چون درگاه های ورودی/خروجی ووقفه ها صرف نظر كرده و كنترل و راه اندازی آنها را به ویندوز بسپارد كه بسیار سریعتر این كار را انجام می دهد.در حقیقت تنظیم این ادوات با مقادری نادرست می تواند به طور جدی ویندوز را در نسبت دهی منابع سیستم به طور پویا، دچار مشكل سازد. پس از بیت PNPOS در ثبات SBF، بیت دیگری به نام BOOTING وجود دارد كه نشان می دهد آیا آخرین بوت ویندوز موفقیت آمیزبوده است یا خیر.
اگر این بیت نشان بدهد كه بوت قبلی موفقیت آمیز نبوده، BIOS مقدار بیت بعدی را برابر 1 قرار می دهد.
آخرین بیت، DIAG نام دارد و مشخص می كند كه آیا روال های بررسی و تشخیص سخت افزارهای BIOS باید اجرا شوند یا خیر. اگر این بیت دارای مقدار صفر باشد، یعنی در طول بوت قبلی مشكلی رخ نداده در نتیجه از انجام كنترل های قدیمی سخت افزاری صرف نظر می شود كه باعث كاهش زمان بوت می شود.
اما ا گر بوت قبلی موفقیت آمیز نبوده باشد، بیتDIAG دارای مقدار1 خواهد بود و روال های كنترل و تشخیص سخت افزار انجام می شود.

پیش واكنشی (Pre-fetching)
بهبود بعدی و بزرگ هسته ویندوزXP، اضافه شدن قابلیت پیش واكنشی به آن است.این بدین معنی است كه راه انداز بوت هسته سیستم عامل، تمامی داده هایی را كه نیاز دارد به طور یك جا واكشی می كند كه باعث كاهش زمان دستیابی دیسك و در نتیجه افزایش سرعت بوت سیستم می گردد. راه انداز بوت ویندوزXP اساسا به منظور پیش واكشی همزمان درایورها و كدهای دیگری كه بارگذاری و اجرای آنها در هنگام بوت حیاتی و مهم است، تماما از اول بازنویسی شده است. علاوه بر بارگذاری همزمان و موازی درایورها و كدهای راه انداز، ویندوزXP تا آنجا كه بتواند بارگذاری و راه اندازی درایورها را سریعترانجام می دهد. در واقع حتی هنگامی كه شما میز كار ویندوزXP را می بینید بسیاری از درایورها هنوز نصب نشده اند. در حالی كه نسخه های قبلی ویندوز پیش از نمایان ساختن میز كار، راه اندازی تمام درایورها را كامل می كردند. به عنوان مثال ویندوز XP درایورهای شبكه را در این مرحله بارگذاری می كند، اما آن ها را تا زمانی كه میز كار بالا آمده و در حال اجرا باشد به طور كامل راه اندازی نمی كند. البته یك استثنای بزرگ برای این حالت وجود دارد وآن حالتی است كه كامپیوتر شما بخشی از یك Domain شبكه است، كه در آن حالت تمام درایورها باید تماما پیش از رسیدن به مرحله تایید ورود كاربرو Login كردن، فعال بارگذاری و راه اندازی شوند. اگر در ویندوزXP شما برخی از منابع شبكه ای مانند درایو شبكه، چاپگرشبكه، سی دی درایو راه دور در شبكه و... به درایوهای شبكه نگاشت شده اند، دلیل اینكه در بسیاری از مواقع، درست بعد از بوت، قادر به كار با آنها نمی باشیدهمین امر است.
تسریع و بهبود بزرگ دیگری كه در روند بوت و زمان آن انجام شده است، هنگامی دیده می شود كه ویندوزXP شروع به چیدن پویای مكان فیزیكی تایید درایور در ویندوزXP از نصب بدون اجازه درایورهای نا معتبرو ناشناس جلوگیری می كند.

بهبود در حافظه
بعد از آنكه سیستم بوت شد و بالا آمد، یكی از بهبودهای اصلی ویندوز یعنی روال های مدیریت حافظه كه تماما از اول بازنویسی شده اند شروع به ایفای نقش می كنند.
حافظه بسته به اهمیت محتوای آن، توسط ویندوزبه دو دسته تقسیم بندی می شود. گروه اول، حافظه صفحه بندی نشده است. این حافظه زمان زمان بسیار زیادی را، حتی برای خود روال مدیریت حافظه كه باید همیشه در حافظه فیزیكی قرار داشته باشد مصرف می كند. گروه دوم، حافظه صفحه بندی شده است كه اكثریت حافظه سیستم شما را تشكیل می دهد. استفاده از این نوع حافظه خطرات كمتری را در مواقع بحرانی سیستم در بر دارد و لذا ویندوز می تواند در صورب نیاز به حافظه فیزیكی بیشتر، با خیال آسوده آن را توسط مدیر حافظه مجازی به روی دیسك منتقل كند.
ویندوز، حافظه رابه صفحات4 كیلو بایتی تقسیم بندی می كند واین صفحات توسط سیستمی ازFlagها مدیریت می شوند كه مدخل های جدول صفحات یا Page Table Entries(PTE) نام دارند.هرPTE حاوی اطلاعاتی در باره صفحه ای است كه به آن تخصیص داده شده و نیز شامل اینكه آیا آن صفحه در حال استفاده است یا خیر. ویندوزXP تعداد اینPTE هارا به اندازه ای افزایش داده است كه بتواند تا 1.3 گیگا بایت حافظه را پوشش دهد كه بدین معنی است كه هسته سیستم عامل می تواند حافظه را به صورت بهینه تری بدون نیاز به پاكسازی PTEها و استفاده مجدد از آن ها مورد استفاده قرار دهد.

 

يکشنبه 10/6/1387 - 13:38
کامپیوتر و اینترنت
بسیاری از شماها هنگام روشن کردن کامپیوتر قبل از آنکه سیستم عامل خاصی بالا بیاید به سد محکمی با نام رمز عبور BIOS برخورد کرده اید. رمز عبوری که بر خلاف سایر رمز عبورها به هیچ وجه در هارد دیسک کامپیوتر ذخیره نمیشود. یا همین مشکل موقعی که می خواهید مشخصات Setup نامپیوتر را عوض کنید پیش میآید. این مقاله به معرفی چند روش برای حل این مشکل میپردازد. فرض ما بر این است که شما رمز عبور کامپیوتر خود را فراموش کرده اید و دنبال راه حل هستید و قصد اذیت کردن و دست بردن در کامپیوتر کسی را ندارید.

روش اول: برای دزدی از یک مکان ساده ترین و اولین کار استفاده از شاه کلید است تا آبرومندانه و ترو تمیز وارد شوید و آخرین راه حل بالا رفتن از دیوار است. در این مورد هم اینچنین است ما برای مارک ها و مدلهای مختلف Bios رمزهای عبوری معرفی می کنیم که امیدواریم مشکل شما را حل کند و نیازی به بالا رفتن از دیوار نداشته باشید.


AWARD BIOS

AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet

AMI BIOS

AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITT RAND, Oder

رمزهای عبور زیر را بر هر نوع Bios میتوانید امتحان کنید

LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj

 

توجه داشته باشید که هنگام وارد کردن رمزهای عبور حروف بزرگ را بصورت بزرگ و حروف کوچک را بصورت کوچک وارد کنید.

روش دوم : یک روش نرم افزاری برای پاک کردن رمز عبور

اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است بدان دسترسی دارید میتوانید از برخی نرم افزارهای موجود برای پاک کردن رمزعبور استفاده کنید ولی از آنجا که مکن است شما به این نرم افزار ها دسترسی نداشته باشید روش زیر را به شما معرفی میکنیم.

کامپیوتر را به حالت MS DOS برگردانید و دستور DEBUG را اجرا کنید

0 برای مدلهای مختلف BIOS عبارات زیر را وارد کنید


AMI/AWARD BIOS

O 70 17

O 71 17

Q

PHOENIX BIOS

O 70 FF

O 71 17

Q

GENERIC

Invalidates CMOS RAM.

O 70 2E

O 71 FF

Q

 

توجه کنید که حرف اول برابرحرف "O " است نه عدد صفر.

روش سوم : روش سخت افزاری

اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است به آن دسترسی ندارید یا رمز عبورهای قبلی کارساز نبود می توانید از روشهای سخت افزاری زیر استفاده کنید.

● استفاده از Jumper ها

بر روی تمام مادربردها یک Jumper است که از آن برای پاک کردن CMOS میتوانید استفاده کنید.کنار این jumper معمولا این عبارت دیده میشود Clr CMOS.

تنها کاری که شما میکنید این است که jumper را از پایه 1و2 درآورده و به پایه 3و4 نصب کنید و دوباره به حالت اول برگردانید. شما به همین سادگی میتوانید رمز عبور را پاک کنید.

● در آوردن باتری

میتوانید باتری دستگاهتان را که روی مادربرد است درآورده و دوباره جا بیاندازید در این حالت تمام اطلاعات CMOS به حالت پیش فرض برمیگردد. ولی توجه داشته باشید که جا انداختن باتری کمی مشکل است.

● عوض کردن آی سی ( Cheap CMOS )

اگر هیچ یک از روشهای الا جواب نداد میتوانید آی سی CMOS را با یک آی سی از همان نوع عوض کنید یا از نوع برنامه ریزی کنید اینکار ابزار مخصوصی دارد و شرکتهای تعمیر کامپیوتر برای شما اینکار را خواهند کرد .

توجه: برای پیدا کردن آی سی CMOS میتوانید به دفترچه مادربرد خود مراجعه کنید.

در این روشها علاوه بر اینکه رمز عبور را پاک میکنید سایر اطلاعات نیز به حالت اولیه برمیگرد ولی نگران نباشید مشکلی نیست و شما میتوانید دوباره مشخصات کامپیوتر خود را در Setup وارد کنید

جمعه 8/6/1387 - 2:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته