• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1269روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
استامینوفن ‌کدئین دار ممکن است روی دید فرد، رانندگی کردن و کار با دستگاه‌های دقیق اثر گذار باشد و مصرف بی‌رویه و بدون حساب آن ممکن است وابستگی ایجاد کند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین ، قرص سرماخوردگی علاوه بر استامینوفن، داروی ضدحساسیت و ضداحتقان هم دارد و افراد بهتر است مرتب فشارخون را اندازه گیری کنند، زیرا اثر داروی فشارخون را کم می‌کند.

در ماه چند عدد استامینوفن ساده برای رفع سردرد می‌توان استفاده کرد؟

اگر شما یک، دو و سه روز استامینوفن مصرف کنید و سردردتان بهتر نشود و دلیل سردردتان را ندانید باید به پزشک مراجعه کنید. مشکل دیگر این است که وقتی مسکن را بی‌رویه مصرف کنیم ممکن است علائم یک بیماری را مخفی نگه دارد.

فرق استامینوفن کدئین‌دار با نوع ساده آن در چیست؟

ما در علم داروسازی، اصطلاحی داریم به نام سینرژیسم یا هم‌افزایی. به این معنا که برخی داروها تاثیر خودشان دارند، اما در کنار داروی دیگر اثرشان بیشتر می‌شود. مثلا استامینوفن ساده 325 میلی‌گرم یک اثر درمانی دارد وقتی به آن ده میلی‌گرم کدئین اضافه شود اثر آن 325 میلی‌گرم بسیار زیاد می‌شود.

پس اگر ما به اثر بیشتر استامینوفن نیاز داریم؛ اما نخواهیم از دوز بیشتر استامینوفن به علت سمیت کبدی استفاده کنیم، در این موارد می‌توانیم از استامینوفن کدئین دار بویژه هنگام دردهای شدیدتر استفاده کنیم. استامینوفن کدئین داروی otc (نیاز به نسخه دارد) نیست، ولی استامینوفن ساده داروی otc است، چون مصرف کدئین برای بسیاری از افراد مضر است.

چه افرادی نباید از کدئین استفاده کنند؟

افرادی که یبوست دارند، افرادی که احتمال وابستگی به کدئین دارند، افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می‌گذرانند و افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند که احتمالا این داروها با کدئین تداخل دارند. پزشک به بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند نیز ممکن است استامینوفن 500 میلی گرم تجویز کند ولی این دسته افراد نباید از استامینوفن کدئین‌دار استفاده کنند.


آیا افرادی که در زمینه داروها سوال دارند، می‌توانند از طریق تلفن، پاسخ سوالات‌شان را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور دریافت کنند؟

تلفن 1490 شماره تلفنی است که بدون گرفتن کد، پاسخگوی سوالات دارویی مردم در سراسر کشور است. شماره 82101 در تهران نیز مرکز اطلاع رسانی دارویی است که پاسخگوی مردم عزیز است.

چه توصیه‌ای به مردم درباره مصرف داروهای otc دارید؟

برخی مسکن‌ها سمیت کبدی و برخی از آنها سمیت کلیوی دارند. بنابراین هنگام مصرف مسکن‌ها، اگر امکان مراجعه به پزشک ندارید حتی الامکان با داروساز مشورت کنید و اگر بیماری زمینه‌ای دارید مثلا بیماری‌های قلبی، کلیوی یا کبدی هنگام خرید دارو otc با دارو ساز مشورت کنید. 

 
چهارشنبه 28/7/1395 - 10:11
سلامت و بهداشت جامعه
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ضمن تأکید بر اینکه زائران از طریق سامانه سماح برای پیاده روی اربعین ثبت نام کنند تا بیمه عمر و درمان شوند، گفت: فقط گروه‌های خاص در این سفر نیاز به تزریق واکسن دارند.
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سید علی مرعشی، در پاسخ به این سوال که آیا زائران پیاده‌روی اربعین نیاز به تزریق واکسن خاصی دارند؟ گفت: تزریق واکسن به صورت اجباری یا قطعی توصیه نمی‌شود.


چه کسانی حتماً باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟

وی افزود: تزریق واکسن آنفلوآنزا صرفاً برای کسانی که سن بالایی دارند، سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیماری دیابت دارند و یا بیماری قلبی یا تنفسی دارند به طور کلی توصیه می‌شود.

مرعشی در ادامه مهم‌ترین توصیه به زائران پیاده‌روی اربعین را ثبت‌نام در سامانه سماح اعلام کرد و گفت: زائران حتماً باید در این سامانه ثبت‌نام کنند چرا که وقتی در این سامانه ثبت‌نام کنند تحت پوشش بیمه و درمان رایگان قرار می‌گیرند و هر گونه اتفاقی برای آنها از نظر بستری، سوانح، بیماری و ... رخ دهد کل درمان آنها به صورت رایگان انجام خواهد شد.

زائران پیاده روی اربعین بیمه عمر می‌شوند

وی تصریح کرد: با ثبت‌نام در این سامانه زائران بیمه عمر نیز می‌شوند. اما وقتی زائران به صورت آزاد و یا به وسیله شرکت‌هایی که آگهی یا تبلیغات می‌کنند ویزا می‌گیرند ممکن است پوشش بیمه‌ای نداشته باشند و در هنگام حادثه دچار مشکل شوند. در حالی که زائران می‌توانند با پرداخت هزینه کمی در سامانه سماح خود را بیمه درمانی و عمر کنند.

افزایش چشم گیر هزینه‌های درمانی در عراق

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از افزایش چشم‌گیر هزینه‌های درمانی در عراق خبر داد و گفت: اگر زائران پیاده‌روی اربعین پوشش بیمه درمانی نداشته باشند (از طریق سامانه سماح بیمه نشده باشند) مجبور خواهند بود تمام هزینه‌های درمان را خود در بیمارستان‌های عراق پرداخت کنند.

وی تشریح کرد: زائرانی که در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند به محض حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با اعلام نام خانوادگی، شماره ملی و یا شماره پاسپورت مشخصات آنها در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد. نمایندگان بیمه و مرکز پزشکی حج و زیارت نیز در بیمارستان‌ها حضور دارند و بلافاصله در سیستم کامپیوتری نام آنها ثبت‌ می‌شود و به صورت رایگان درمان خواهند شد.

زائران پیاده روی اربعین اجباری برای تزریق واکسن مننژیت ندارند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که در سفر حج همه زائران موظف هستند واکسن مننژیت را تزریق کنند، چرا چنین اجباری در سفر اربعین وجود ندارد؟ آیا نیاز است زائران واکسن مننژیت تزریق کنند؟ گفت: اجبار زائران حج و عمره برای تزریق واکسن مننژیت بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی است.

وی تشریح کرد: نیازی به تزریق واکسن مننژیت برای زائران پیاده‌روی اربعین نیست چرا که بر اساس اطلاعات و آمار هیچ گونه مواردی از بیماری‌های همه‌گیر در عراق ثبت‌نشده و از آنجایی که مسئله بروز اپیدمی در عراق وجود ندارد اجباری به تزریق واکسن مننژیت نیست ولی اگر زائری خواست می‌تواند این واکسن را تزریق کند و این تزریق اختیاری است.

مرعشی در پایان گفت: افرادی که بیماری هایی مانند قند، فشار خون، بیماری های قلبی، ریوی و ... دارند و یا داروی خاصی مصرف می کنند حتماً داروهای مورد نیازشان را برای سفر (کمی بیش از اندازه معمول) همراه ببرند. افرادی هم که نیاز به تزریق واکسن دارند حتماً 2 هفته قبل از اعزام این تزریق را انجام دهند.

 
 
چهارشنبه 28/7/1395 - 10:1
سلامت و بهداشت جامعه
هنوز هیچ راهی برای پیشگیری از ابتلای کودک به اوتیسم یافت نشده است. با این حال با درمان بموقع بیماری بهبود یافته و مهارت های اجتماعی و کلامی کودک ارتقا پیدا می کند.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

به گزارش جام جم سرا ، هرچند درمان کاملی برای اوتیسم وجود ندارد ، ولی ترکیبی از درمان های خانگی و مدرسه‌ای می تواند به درمان این بیماری کمک کند. هدف درمان افزایش عملکرد کودک با کاهش شدت بیماری است.

معمولا متخصصان بسته به مشکل و شدت بیماری کودکان درمان های متفاوتی را ارائه می کنند و گاهی اوقات نیز درمان اوتیسم ترکیبی از چند روش تخصصی است.

اغلب متخصصان درمان های رفتاری و ارتباطی را نیز مد نظر قرار می دهند و تا حدودی نیز با موفقیت رو به رو می شوند.

یکی دیگر از روش های درمانی که برای کودکان اوتیسمی می توان به کار گرفت،درمان های آموزشی است همچنین درمان های خانگی نیز تا حدودی پاسخگوی مشکلات کودکان اوتیسمی بوده است.

درمان های دارویی نیز در میان درمان ذکر شده راه دیگری است که بسیار توصیه می شود.کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است به بیماری های دیگر ناشی از اوتیسم همچون بیماری صرع، اختلالات خواب و مشکلات معده مبتلا باشند و باید در کنار درمان اوتیسم به درمان این بیماری ها نیز اهمیت داد.

 

پیشگیری از اوتیسم

 

هنوز هیچ راهی برای پیشگیری از ابتلای کودک به اوتیسم یافت نشده است. با این حال با درمان بموقع بیماری بهبود یافته و مهارت های اجتماعی و کلامی کودک ارتقا پیدا می کند. اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم است با مراجعه به مشاوران و متخصصان برای آشنایی با راههای مختلف بهبود کودک، به کودکتان کمک کنید. درمان به موقع برای کودک مفید بوده، زندگی را برای او آسان تر کرده و از افزایش شدت بیماری اوتیسم پیشگیری می شود.

در مطالعه ای اثربخشی تقلید بزرگسال بر بهبود توجه اشتراکی کودکان مبتلا به اتیسم بررسی شد. در این پژوهش کودکان به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. هر دو گروه در فاز بازی مداخله شرکت می کردند که طی آن بزرگسال رفتار کودک را تقلید می کرد و یا به طور مشروط به آن پاسخ می داد، و سپس وارد فاز بازی خودانگیخته می شدند .

 

بر اساس نتایج، کودکان گروه تقلید در فاز مداخله زمان بیشتری به بزرگسال نگاه می کردند، و در فاز بازی خودانگیخته مدت زمان بیشتری به بزرگسال نگاه کرده و نگاه او را دنبال می کردند.به طور کلی نتایج نشان داد رفتار تقلیدی بزرگسال، توجه اشتراکی کودکان پیش دبستانی مبتلا به اتیسم را تقویت کرد که نشاندهنده ی ارزش تقلید به عنوان یک مداخله است. 
چهارشنبه 28/7/1395 - 9:59
سلامت و بهداشت جامعه
افزایش سن، ارتباط مستقیم با کاهش قدرت باروری زنان دارد. این مسأله در مردان بسیار کمرنگ است، اما باید گفت مردانی که بالای 40 سالگی بارور می‌شوند احتمال تولد فرزند با مشکلاتی مانند اوتیسم در آنها بیشتر است.
 
 
 
 
 

دکتر لاله اسلامیان، جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان مطالب فوق به جام‌جم گفت: مشکلات تخمک‌گذاری در خانم‌ها و اختلالات اسپرم در آقایان از عمده‌ترین علل ناباروری شناخته شده‌اند که البته بیشتر این مشکلات، قابل درمان هستند.

وی تاکید کرد: قرار گرفتن در معرض گرما، انجام کارهای سنگین، مصرف انواع دخانیات و مشروبات الکلی، خستگی طولانی و آلاینده‌های محیطی می‌تواند در کیفیت اسپرم‌سازی مردان تاثیرگذار باشد. البته این عوامل در مردانی که سالم باشند تاثیر چندانی نخواهد داشت.

این متخصص زنان با بیان این که به خانم‌ها توصیه می‌شود در سنین کمتر از 35 سال اقدام به بارداری کنند، عنوان کرد: زنانی که از طریق روش‌های کمک باروری، بارور می‌شوند احتمال سقط و زایمان زودرس در آنها بیشتر است و به علت سن بالا یا مشکلات متابولیکی احتمال این که به عوارضی مثل دیابت بارداری و فشار خون بالا در بارداری دچار شوند، زیاد است؛ اما این به آن معنا نیست که چنین مساله‌ای در تمام افراد روی خواهد داد. 
چهارشنبه 28/7/1395 - 9:54
سلامت و بهداشت جامعه
 
 
 
 

یک محقق و پژوهشگر حوزه کودکان در خصوص کودکان مبتلا به اوتیسم یا در خودماندگی گفت: کودکان اوتیسمی به برنامه های ساختاری و فردی نیاز دارند .همچنین در این کودکان مهارت هایی مانند مهارت کنشی،مهارت کلامی ،ارتباطات و مدیریت رفتارها نیز باید افزایش پیدا کند.

یوسف اردبیلی محقق حوزه بیماری های کودکان در خصوص ویژگی های کودکان اوتیسمی افزود: کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند درمان های گفتاری برای آنها از ضروریات است.کار درمانی و درمان فیزیکی نیز باعث می شود تا حدودی ضعف های این کودکان برطرف شود.اغلب این کودکان نیاز دارند تا با یک فردی که تجربه های کافی در زمینه رفتار با کودکان اوتیسمی را فراگرفته است در تماس باشند تا بتوانند خدمات بهتری دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به این اختلال عصبی و معیارهای مختلف تعریف اوتیسم گفت:اوتیسم در حقیقت یک اختلال عصبی به شمار می رود و انجمن روان کاوی ایالات متحده در سال 2000 میلادی طبقه بندی های مختلفی از اختلالات شایع رشد اوتیسم ارائه داد.قانون تعلیم و تربیت افراد ناتوان سه جنبه اولیه را برای اوتیسم می شناسد که باعث مشکلات جدی در بخش اعظم فعالیت های روزانه آنها به خصوص در تحصیل می شود.

اردبیلی ضمن بیان این مهم که دامنه تعاملات اجتماعی کودکان اوتیسمی محدود است تصریح کرد:این کودکان نه تنها در تعاملات اجتماعی ضعیف هستند بلکه برخی رفتارهای سرزده از سوی آنها به مهارت های ارتباطی شان لطمه وارد می کند.الگوهای مداوم رفتاری مانند لرزیدن،تکان تکان خوردن،فعالیت های غیرکنشی،خط خطی کردن وسایل و... نیز جزء اصلی خصوصیات رفتاری کودکان اوتیسمی به شمار می رود.

این پژوهشگر در ادامه افزود:اوتیسم جزء 5 اختلال مهم رفتاری به شمار می رود که تحت طبقه اختلالات شایع رشد در قانون تعلیم و تربیت افراد ناتوان آورده شده است.همچنین این اختلال نیز در میان پسران شایع تر است و تقریبا چهار برابر دختران نیز به این اختلال مبتلا می شوند.

به گفته این محقق،طیف ناتوانی اوتیسم در آمریکا بسیار زیاد است و نمونه گیری ها نشان می دهد یک نفر در 110 نفر در آمریکا به اوتیسم مبتلا هستند.خیره نگریستن یک مشکل اساسی است که در طیف اختلالات اوتیسم به چشم می خورد . این کودکان به ندرت توانایی برقراری ارتباط با دیگران را دارند .کودکان اوتیسمی الگوهای رفتاری تکراری و یکنواختی دارند .در بازی و تقلید و تعامل اجتماعی با همسالان خود بسیار متفاوت رفتار می کنند.

این پژوهشگر حوزه کودکان در بیان برخی مشکلات رفتاری کودکان اوتیسمی ادامه داد:کودکان مبتلا به اوتیسم در دنیای منحصر و خاص خود زندگی می کنند و کاملا به طور ارادی در تعاملات اجتماعی تمایلی به شرکت در جمع ندارند.کودکان اوتیسمی در سنین نوجوانی به جای تقابل و همبستگی با همسالان به اشیا اطراف شان وابستگی نشان می دهند .

وی افزود:کودکان اوتیسمی همچنین حرکات تکراری را بیشتر دوست دارند و از دنیای واقعی خود را دور می کنند.ارتباط کمی با دنیای اطراف برقرار می کنند و در قبال دستورات و الزامات واکنش عکس از خود نشان می دهند.زیرا وجودشان آکنده از انگیزش های درونی است.

اردبیلی با اشاره به موفقیت های کودکان اوتیسمی در زمینه های مختلف بیان کرد: توسعه و رشد کودکان اوتیسمی نیز در برخی موارد چشمگیر است عده ای از این کودکان مهارت های کنشی بسیار بالایی دارند و در مطالعه پیشرفت زیادی از خود بروز می دهند.همچنین استعداد خارق العاده در انجام محاسبات ریاضی دارند که همین مهم باعث می شود در حد مهارت یک دانشمند قرار گیرند. 
چهارشنبه 28/7/1395 - 9:53
سلامت و بهداشت جامعه
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، محققان در اسپانیا بیش از 3 هزار جفت مادر و کودک را در مطالعات خود بررسی کردند 88 درصد این کودکان مورد مطالعه در سن یکسالی بوده و بقیه کودکان در سن 5 سالگی مورد ارزیابی اختلالات طیف اوتیسم و علائم بیش فعالی قرار گرفتند .مادرانی که در طول بارداری دوز زیادی استامینوفن مصرف کرده بودند کودکان شان از سنین پایین علائم بیش فعالی و اوتیسم را بروز دادند.

همچنین کودکان 5 ساله ای که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفته بودند در معرض خطر بالاتر بیش فعالی و تکانشگری بودند.

این کودکان در معرض مداوم به طور خاص عملکرد ضعیف تری در آزمون کامپیوتری اندازه گیری توجه،تکانشگری و پردازش سرعت بصری نشان دادند.

در این آزمایشات پسران بیشتر در معرض علائم طیف اوتیسم بودند.پاراستامول یا استامینوفن تکانه های عصبی این کودکان را تشدید می کند و بعد از تولد شاید هنگام مصرف پاراستامول احساس کنند دردشان تکسین یافته اما به مرور زمان چون در دوره جنینی در معرض استامینوفن بودند تاثیرات منفی در مغزشان ایجاد می شود.

همچنین پاراستامون ممکن است زمانی که این کودکان به مرز نوجوانی و دوره بلوغ می رسند اثرات مخرب خود را نشان دهد و در توسعه سیستم ایمنی بدن شان نقص ایجاد کند.

مطالعات نشان داد قرار گرفتن جنین در دوران بارداری در معرض گسترده پاراستامول یا استامینوفن در دورانی که جنین در رشد در رحم مادر به سر می برد در اوایل کودکی کودکان مبتلا به ADHD یا بیش فعالی می شوند از این رو زنان در زول دوران بارداری باید به توصیه های درمانی توجه خاصی نشان دهند. 

چهارشنبه 28/7/1395 - 9:52
سلامت و بهداشت جامعه

پزشکان در یک بررسی جدید تاکید کردند زنانی که در دوران بارداری از استامینوفن به عنوان یک مُسکن بی‌خطر استفاده می‌کنند بیشتر احتمال دارد فرزندشان در آینده به مشکلات رفتاری مبتلا شود.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، در این بررسی آمده است استامینوفن اولین انتخاب زنان باردار به عنوان یک مسکن بی‌خطر است در حالی که مصرف این مسکن باعث می‌شود احتمال تولد نوزادان مبتلا به مشکلات رفتاری از جمله بیش‌فعالی افزایش یابد.

همچنین در تعدادی از مطالعات دیگر هم آمده است که مصرف این نوع مسکن می‌تواند فرآیند رشد مغز را در نوزاد متولد نشده متوقف سازد. به گفته محققان مصرف مرتب مسکن استامینوفن در دوران بارداری خطر تولد نوزادان مبتلا به مشکلات رفتاری را تا ۷۰ درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش ساینس ورلدریپورت، "اوی استرگیا کولی" از دانشگاه "بریستول" در این باره گفت: در این مطالعه ۷۷۰۰ زن در دوران بارداری‌شان شرکت داشته‌اند که ۵ درصد از کودکان آنان در سنین شش یا هفت سالگی دچار مشکلات رفتاری بوده‌اند. همچنین کودکان مبتلا به مشکلاتی چون بیش فعالی از مادرانی متولد شده‌اند که در دوران بارداری از قرص مسکن مصرف کرده‌اند. 

چهارشنبه 28/7/1395 - 9:50
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از بیماری هایی که خیلی پنهان و البته بصورت نامرئی به سراغ افراد می آید «پوکی استخوان » است ، عارضه ای که در سال های اخیر شدت آن میان زنان و مردان ایرانی بخصوص در افراد میان سال بیشتر شده است .در گفت و گو با یک متخصص مفاصل و عضلات بررسی بیشتری به روی این بیماری انجام داده ایم.

 

 

 

دکتر علیرضا رجایی فوق تخصص مفاصل و عضلات (روماتولوژی) در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : پوکی استخوان بیشتر از آن که علایم داشته باشد ، عوارض دارد . شایع ترین علائم این بیماری شکستگی استخوان، کمر درد یا قوز پشت است. پوکی استخوان بیشتر در بین زنان رایج است تا مردان. در زنان میزان از دست رفتن استخوان پس از یائسگی که میزان هورمون استروژن افت پیدا می کند، سرعت می‌گیرد.

وی در ادامه افزود : افراد باید این موضوع را بسیار جدی بگیرند زیرا اگر درمان این عاضه به تعویق بیافتد منجربه بدشکلی ، محدودیت حرکتی و عوامل خطرناک دیگر می شود و در نتیجه درمان را دشوار می کند . هر چه سن شما افزایش پیدا کند، احتمال ابتلا بیشتر می گردد در صورتی که والدین یا خواهر برادر شما مبتلا به پوکی استخوان باشد درصد بروز این بیماری نیز افزایش میابد .

رجایی گفت : افراد باید به دردهای خفیف در ستون فقرات توجه کنند اغلب بخاطر درد کمی که در این ناحیه حاصل می شود به آن اهمیتی نمی دهند نکته قابل ذکر این است که معمول ترین شکستگی استخوان در این بیماری شکستن استخوان های ستون فقرات است.

این روماتولوژیست اظهار کرد: زنان بالای 65 سال ومردان بالای 70 سال بسیار مستعد این عارضه هستند وهمان طور که گفته شد هر چه سن افراد افزایش پیدا کند احتمال بروز پوکی استخوان نیز افزایش میابد .

افرادی که دچار بیماری های خاصی مانند روماتیسم ، سرطان سینه ، بیماری های غدد و پرکاری تیروئید هستند یا بیماری هایی که باعث سو جذب ویتامین های بدن می شوند ، باید بدانند این بیماری ها سر دسته این گروه از بیماری هایی هستند که عامل بروز پوکی استخوان را افزایش می دهند .

وی افزود: کسانی که داروهای خاصی مانند « کورتن » استفاده می کنند در راس افرادی که مبتلا به این عارضه هستند قرار دارند ، داروهای ضد تشنج هم باعث پوکی استخوان و هم نرمی استخوان می شود بنابراین افرادی که در طولانی مدت از این داروها استفاده می کنند درصد بالایی در ابتلا به این بیماری دارند و باید اقدامات لازم برای این افراد صورت گیرد .

افرادی که تحت درمان سرطان هستند بخصوص سرطان سینه ، داروهایی که در طول درمان استفاده می کنند در پیدایش این عارضه بی تاثیر نیست .کسانی که دچار مشکلات غدد جنسی هستند ، چه مردان و چه زنان. زیرا این غدد در ساخت استخوان تاثیر دارد و اگر دچار اختلالی شود احتمال بروز را افزایش می دهد .

رجایی در خصوص ژنتیکی بودن این بیماری بیان کرد: درصد زیادی از تغییرات توده استخوانی وابسته به فاکتورهای ژنتیک است. تراکم استخوان به‌خصوص در کودکان و خانم‌های جوان ارتباط بسیار نزدیکی یا تراکم استخوان در وابستگان آنها دارد. توده استخوانی در خانم‌ها به وضعیت سیکل‌های قاعدگی بستگی دارد. شروع زودرس قاعدگی باعث افزایش توده استخوانی و تاخیر آن موجب کاهش توده استخوانی می‌شود. قاعدگی نامنظم کاهش توده استخوانی را به دنبال دارد پس کنترل سیکل‌های قاعدگی مرتب از ضروریات است.

این فوق تخصص مفاصل و عضلات متذکر شد : کاهش قد ، عامل مهمی است که اغلب افراد نسبت به آن بی توجه هستند زیرا پوکی استخوان می‌تواند باعث متلاشی‌شدن مهره‌ها (استخوان‌های ستون فقرات) شود. بصورت معمول اگر یک نفر قد خود را در 25 سالگی اندازه بگیرد و نیز در 50 سالگی مقایسه کند باید حداکثر 4 سانتی متر تفاوت داشته باشد بنابراین کاهش قد بیش از 4 سانتی متر در سنین ذکر شده می تواند یکی از نشانه های پوکی استخوان باشد .

وی در خصوص تشخیص و درمان این بیماری گفت : با آزمایش تراکم استخوان افراد به سادگی و سریع می توانند متوجه شوند دچار پوکی استخوان هستند یا خیر . اولین اقدام در درمان این بیماری پیدا کردن علت بروز آن است چرا که اگر درست تشخیص داده نشود درمان هم درست انجام نمی گیرد . آقایان و خانم هایی که در سنین یائسگی دچار این مشکل می شوند را می توان علت آن را افزایش سن ذکر کرد و اگر در سنین پایین افراد دچار این بیماری شدند حتما باید علت آن مورد بررسی قرار گیرد .برای مثال اگر فردی دچار پوکی استخوان است باید کلسیم مصرف کند ولی اگر بیمار دچار پرکاری تیروئید باشد کاملا خطرناک است و می تواند فرد را درگیر عارضه های جبران ناپذیر کند یا در کسانی که دفع کلسیم ادرار آن ها بالاست و با دادن کلسیم به این افراد دچار سنگ کلیه می شوند .

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین 

چهارشنبه 28/7/1395 - 9:49
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص ارتوپد گفت: استفاده از آفتاب ، انجام فعالیت بدنی مناسب و تغذیه صحیح می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر گذار باشند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین ، دکترفرشید باقری گفت : بیماری پوکی استخوان یا همان بیماری خاموش قبل از اولین شکستگی هیچ علائمی ندارد و فرد با یک زمین خوردگی ساده دچار شکستگی می شود که به طور معمول این امر در سنین بالا رخ می دهد.

وی ادامه داد: سن بالای شصت سال ، استفاده از رژیم های غذایی نامناسب و بروز یائسگی در خانمها از جمله مواردی است که در بروز پوکی استخوان موثر است .

این متخصص ارتوپد با تاکید بر اینکه استفاده از آفتاب به صورت مستقیم ( بدون شیشه ) هفته دو تا سه بار به مدت پنج دقیقه الزامی است، اظهار داشت : انجام فعالیت بدنی مناسب موجب می شود تا بدن تعیین کند به چه مقدار ویتامین دی نیازمند است و این کار می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه کرم های ضدآفتاب با توجه به پوشش دهی که دارند، مانع جذب اشعه ماورای بنفش شده و از این طریق میزان ابتلای افراد به پوکی استخوان را افزایش می دهند.

باقری به بیماری هایی که موجب پوکی استخوان می شو،د اشاره کرد و گفت : بیماری های کلیوی ، پاراتیروئیدی و همچنین بیماری های گوارشی که جذب ویتامین D را مشکل می کنند، از جمله عوامل بروز در پوکی استخوان است.

وی به نقش مکمل ها اشاره کرد و افزود:مکمل ها فقط در خصوص افرادی که تغذیه نرمال و طبیعی ندارند می تواند موثر باشد و افراد معمولی با انجام فعالیت روزانه ، استفاده از آفتاب و رژیم غذایی مناسب می توانند تا حد بالایی از بروز پوکی استخوان در خود جلوگیری کنند.

این متخصص ارتوپد خاطرنشان کرد: متاسفانه سبک زندگی ماشینی و استفاده از رژیم های لاغری نامناسب ، موجب کاهش تولید ویتامین دی در بدن شده و زمینه بروز پوکی استخوان را فراهم می کند. 

چهارشنبه 28/7/1395 - 9:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

سوال : چند سالی است كه دانه هایی زیر چشمم ایجاد می شود و از بین نمی رود. این دانه ها سفید بوده و فاقد هر گونه ترشح یا خارش هستند و بدون هیچ گونه درد یا نشانه ای به وجود می آیند. می خواستم علت ایجاد و راه درمان آن را بدانم و اینكه آیا لیزر آن را از بین می برد و آیا لیزر كردن برای چشمم ضرری ندارد ؟ 

جواب : میلیا كیستهای خوش خیم حاوی كراتین هستند كه به صورت شایع ظاهر می شوند. میلیاهای اولیه در نوزادان دیده می شود ولی ممكن است در كودكان و بالغین نیز رخ دهد. میلیاهای ثانویه در تعدادی از بیماریهای تاولی دیده می شود و یا ممكن است متعاقب درم ابریژن رخ دهد.

این عارضه غالبا یك كیست اپیدرمی كوچك است. این كیست می تواند با منشاء غدد اكرین یا فولیكولهای پیلوسبابه باشد. میلیاهای اولیه ممكن است از مناطق فولیكولهای موی كركی ایجاد شوند ولی میلیاهای ثانویه ناشی از آسیب به واحد پیلوسبابه هستند. این مشكل در هر سنی قابل رویت است.

معمولا بدون نشانه هستند. در اطفال و بالغین بیشتر در اطراف چشم دیده می شوند و غالبا طی چند هفته ایجاد می شوند این ضایعات سطحی، یكنواخت، سفید یا زرد رنگ و گنبدی شكل با قطر حدود 2-1 میلی متر هستند. علت ایجاد آن در نوع اولیه، غدد چربی تكامل نیافته است كه بیشتر در نوزادان دیده می شود.

ولی در نوع ثانویه علل متفاوتی دارد از جمله ، ضربات یا تاول كه باعث تخریب مجرای عرق شود. این عارضه می تواند همراه با اختلالاتی از جمله بولوس پمفیگوئید، اپیدرمولیزبولوزا، بولوز لیكن پلان، پورفیری و سوختگی باشد. آسیبهای پوستی ناشی از درم ابریژن یا رادیوتراپی می تواند باعث میلیا شود. در اثر درماتیت تماسی و آلرژی به مواد ضد آفتابها نیز دیده می شود. بعلاوه متعاقب مصرف كورتن های قوی موضعی نیز دیده می شود. میلیا می تواند ارثی باشد و به شكل اتوزوم غالب به ارث رسد.

درمان : 
هیچ درمان خوراكی یا موضعی برای از بین بردن میلیا وجود ندارد. یك مورد مطالعه گزارش موردی، مصرف موفقیت آمیز ایزوترتینوئین موضعی و ماینوسایكلین را در بیماران مبتلا به میلیای پلاكه گزارش كرده است.

میلیا را می توان با استفاده از سر سوزن و خروج محتویات آن درمان كرد. نوع خاصی از میلیا (Miliaen Plaque) می تواند بصورت موثری با انجام electrodesiccation، لیزر CO2 درم ابریژن یا كرایوسرجری درمان كرد. درمان عارضه خاصی ندارد. 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته