• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1276روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
 
 
 

پلک افتاده به معنی این است که  لبه پلک بالایی می افتد  و گاهی حتی می تواند تمام یا بخشی  را تحت پوشش  قرار دهد و باعث مشکلات بینایی شود. و گاهی افتادگی پلک ممکن است ثابت باقی بماند، ممکن است متناوب باشد. ماهیچه  پلک فوقانی  از سرعت  کنترلش کاسته  می شود ، بنابراین برخی از تمرینات برای پلک افتاده  وجود دارد که بهتر است امتحان کنیدیک جراح پلاستیک افتادگی پلک را کامل درمان میکند اما قبل از انجام این کار بهتر است خودتان با حرکات مختلف به درمان آن بپردازید

زمانیکه با افراد صحبت می کنیم، چشم ها کانون توجه ما خواهند بود و هیچ کدام از ما نمی خواهیم  به خاطر افتادگی پلک ها این مرکز توجه را از دست بدهیم!

مقاله زیر، ضمن معرفی علل افتادگی پلک، تمریناتی را برای اصلاح آن  پیشنهادخواهد کرد.

Ptosis یا افتادگی، می تواند یک یا هر دو پلک را تحت تاثیر قرار دهد.در این حالت، لبه های پلک بالا از حالت طبیعی پایین تر می افتد و بعضی اوقات می تواند تمام یا بخشی از مردمک را بپوشاند.

در چنین شرایطی،آسیب یا ضعف عضله Levator (عضله بالا برنده)، که مسئول بالا نگه داشتن پلک ها می باشد، منجر به عدم کنترل کافی پلک و افتادگی آن می شود.این اتفاق می تواند؛ثابت، متناوب و یا پیش رونده باشد.

زمانیکه افتادگی پلک ، یکی از پلک ها را درگیر کند، تشخیص آن در مقایسه با پلک سالم آسانتر است ، اما بروز افتادگی در هر دو چشم، این تشخیص را به مراتب دشوارتر خواهد کرد.

علل افتادگی پلک

-نقص مادرزادی

-روند عادی پیری

-آسیب عصب

-مشکل پزشکی مرتبط با بیماری

-وجود گل مژه

-سردرد و میگرن

جراحی چشم

درمان

به محض تشخیص علت دقیق افتادگی پلک، می توان نسبت به درمان آن اقدام نمود.

اگر علت ایجاد آن، مربوط به سن باشد،با انجام یک عمل جراحی زیبایی پلاستیک بالا بردن پلک می توان این حالت را اصلاح کرد.در صورتیکه فرد به طور مادرزادی با افتادگی پلک متولد شده باشد،پزشک متخصص به منظور اصلاح و جلوگیری از وخیم شدن آن، انجام عمل جراحی را توصیه کرده و چنانچه افتادگی پلک به علت بیماری های عصبی و عضلانی یا بیماری های چشم باشد،پزشک با تجویز دارو آن را درمان خواهد کرد.

در ضمن با انجام یک سری تمرینات موثر می توان شدت آن را کنترل نمود.

تمریناتی موثر برای کاهش افتادگی پلک

-دو انگشت خود را در دو طرف شقیقه ها قرار داده و کمی فشار دهید.بلافاصله چشم ها را باز و بسته کنید.این تمرین را ۱۰ بار تکرار نمایید.

-صاف بنشینید و اول به روبه رو نگاه کنید.چشم ها را باز نگه داشته و بدون حرکت سر، به بالا و پایین نگاه کنید.

-صاف بنشینید و به روبه رو نگاه کنید.درست همانند تمرین قبل، چشم ها را باز نگه داشته و بدون حرکت سر، به چپ و بعد به راست نگاه کنید.

-صاف بنشینید و چشم ها را ببندید. در همین حالت بدون حرکت سر، اول به چپ و بعد به راست نگاه کنید.

– محلی راحت مثل جلو آیینه را انتخاب کنید.انگشت اشاره را زیر دو ابرو قرار داده و به آرامی ابرو را به سمت بالا و مخالف استخوان ابرو بکشید.حالا پلک بالا را کمی پایین بیاورید.تا ۵ بشمارید و پلک خود را ببندید.حالا پلک را باز کرده و تا ۶ بشمارید. این تمرین را ۳-۲ بار دیگر هم تکرار نمایید.

– انگشتان خود را روی شقیقه ها قرار داده و مختصری چشم ها را به سمت گوش ها بکشید. چشم ها را باز و بسته کنید.۱۰-۵ بار سریعا این کار را انجام دهید.

یک موقعیت راحت را برای نشستن انتخاب کنید. چشم ها را باز کرده و به روبه رو نگاه کنید.حالا ابروها را بالا برده و همزمان، چشم ها را نیمه باز کنید. کمی صبر کنید و بعد با در گیر کردن ماهیچه های پلک و زیر ابرو، پلک ها را بالا ببرید.در مرحله دوم این تمرین ، باید بتوانید سفیدی چشم ها را بالای مردمک چشم ببینید.این تمرین را جلو آیینه به تدریج آنقدر تمرین کنید تا به آن عادت نمایید.۱۰ بار این حرکت را انجام دهید.

فراموش نکنید که یک شبه نمی توان با این تمرینات به نتیجه ایده ال دست یافت.بنابراین صبور باشید و با جدیت و اطمینان از بهبود تدریجی شرایط، تمرینات را دنبال کنید.

منبع- مه شو

 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:41
سلامت و بهداشت جامعه
مطالعات محققان کلینیک مایو در آمریکا نشان می دهد علاوه بر عوامل هورمونی، استرس و رژیم غذایی، باکتری های روده نیز نقش مهمی در سردردهای ضربان دار افراد مبتلا به میگرن دارند.
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، این مطالعات نشان می دهد ترکیب منحصربفردی از باکتری های معده و روده میزان حساسیت نسبت به مواد غذایی حاوی نیترات را افزایش می دهد. نیترات موجود در مواد غذایی توسط باکتری های روده تجزیه می شوند و سبب انبساط رگ های خونی موجود در مغز و پوست سر شده و در نهایت باعث سردردهای ضربان دار می شوند.


مطالعات نشان می دهد نمونه بزاق و مدفوع تمام مبتلایان به سردردهای ضربان دار، حاوی این ترکیب باکتریایی بوده است.


سردرد های میگرنی به صورت درد های ضربان دار و تپش دار در نقطه ای از سر توصیف می شود و معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. مدت زمان این درد بین 4 تا 72 ساعت است و زندگی فرد را مختل می کند.


معمولا این افراد نسبت به صدا و نور حساس می شوند و بیماری آنان با این دو عامل افزایش می یابد. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و تعداد مبتلایان خانم 4 برابر آقایان است.


نتایج یک مطالعه جدید که در شصت و ششمین نشست سالانه مغز و اعصاب آمریکا در فیلادلفیا مطرح شد نشان می دهد که استرس مهمترین عامل عود این حملات است.


با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:


•استرس ( 80 درصد)
•هورمون (65 درصد)
•بو (44 درصد)
•نور (38 درصد )
•دود (36 درصد)
•گرما (30 درصد)
•مواد غذایی تحریک کننده (27 درصد)
منظور از مواد غذایی تحریک کننده میگرن عبارتند از :
•انواع ترشیجات
•انواع مخمر ها
•انواع ادویه ها
•انواع غذا های کنسرو شده
•نوشابه های انرژی زا
•مقادیر زیاد کافئین
•کاکائو
•پنیر چدار
•ماهی دودی
•سوسیس و کالباس
•نوشابه
•پیاز
•مشروبات الکلی


یکی از مهمترین دلایل عود سردردهای میگرنی، عدم توجه به وعده های غذایی، مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به میگرن توصیه می شود که به وعده های غذایی منظم توجه داشته باشند و از غلات، میوه و سبزیجات تازه و گوشت کم چرب استفاده کنند.

 

نتایج این تحقیقات در نشریه mSystems منتشر شده است. 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:39
سلامت و بهداشت جامعه
خیلی‌ها خواب آخر هفته را بعد از چند روز کار زیاد، حیاتی و لازم می‌بینند اما حالا پزشکان هشدار می‌دهند که بهتر است روز تعطیل آخر هفته در رختخواب نمانید.
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامانه ، محققان در انستیتو معتبر کارولینسکا در سوئد می گویند، خوابیدن زیاد در روزهای شنبه و یکشنبه (برای ما ایرانی‌ها، پنج شنبه و جمعه) ریتم طبیعی بدن را به هم می‌ریزد و بیش از این که احساس خوب استراحت و در رفتن خستگی را ایجاد کند، به شما حس بدی می‌دهد.


سوزانا یرنلوف، روانشناس و محقق خواب، در این باره به «د لوکال» گفت: «بخشی از این به دلیل ساعت بدن است، بنابراین وقتی بیش‌تر از همیشه می‌خوابید، مثل این است که دچار جت لگ شده باشید و جت لگ هم سبب می‌شود کمتر سرحال باشید. اگر همیشه کم می‌خوابید و آخر هفته‌ها زیاد، ساعت بدنتان را به هم می‌ریزید...»

 

او یک توصیه جدی دارد: هر روز، سر یک ساعت خاص بیدار شوید و سر یک ساعت خاص بخوابید. 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:16
سلامت و بهداشت جامعه
زمانی که به خواب می‌رویم، مغز و اعضای حیاتی بدن هنوز در حال کار کردن است و آثار یک روز پرمشغله و سخت را ترمیم و بدن را برای روز بعد آماده می کند. اما آنچه خیلی از ما نمی‌دانیم این است که در خواب اتفاقات بسیار جالبی رخ می‌دهد که در ادامه مطلب به آن اشاره‌ شده است.
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، ابتدا فرد به خواب سبک می‌رود، سپس خواب عمیق ‌تر می‌شود. چرخه خواب با حرکت غیرسریع چشم در مرحله یک آغاز می‌شود. این نوع خواب هنگام گوش دادن به یک سخنرانی خسته‌کننده هم رخ می‌دهد. سپس فرد وارد مرحله عمیق خواب می شود.

در آخر نیز وارد حرکت تند چشم در خواب (REM) می‌شود. در این مرحله فرد خواب می‌بیند که بین 90 تا 120 دقیقه به طول می انجامد و در یک‌ شب معمولاً 4 یا 5 بار این مرحله طی و فرد هر بار به مدت چند ثانیه از خواب بیدار می‌شود .گاهی حتی متوجه بیدار شدن خود هم نمی‌شود. سپس دوباره مرحله اول شروع می‌شود . با طی کردن شب، فرد زمان کمتری را در مرحله خواب عمیق سپری می‌کند و زمان بیشتری در مرحله REM سپری می‌شود. به همین دلیل است که به نقل نیوزویک وسط یک خواب عجیب به‌ طور ناگهانی از خواب بیدار می‌شوید. با نزدیک شدن به ساعت صبح زمان REM نیز کمتر و فرد برای بیدار شدن از خواب آماده می شود.


مغز پاک ‌سازی می‌شود:

نتایج بررسی‌ها نشان می دهد که سیستم پاک ‌سازی ضایعات ازجمله پلاک‌های آلزایمر در مغز هنگام خواب فعال ‌تر است. مغز تمامی اطلاعات به دست آمده را پردازش می‌کند و اطلاعاتی را که نیاز ندارد، پالایش می‌کند.


ضربان قلب و تنفس کند می‌شود:

حس این‌ که نمی‌توانید هنگام خواب حرکت کنید، به علت کند شدن روند فیزیولوژیکی بدن ازجمله تعداد نفس‌ ها در هر دقیقه و سرعت ضربان قلب ،هنگام خواب است. افزون بر این حتی حرکت عضلات و اندام‌های داخل بدن نیز کند می‌شود. روده‌ها آرام می‌گیرد، کبد که در زمان بیداری مشغول سم ‌زدایی است، هنگام خواب سعی می‌کند خود را پالایش کند .


فشارخون افت می‌کند:

هنگامی‌که بدن در حالت آرامش قرار دارد فشارخون افت پیدا می‌کند.


دمای بدن افت می‌کند:

به ‌طور منظم به ما توصیه می‌شود دمای اتاق را هنگام خواب پایین بیاوریم تا اتاق دمای مناسب پیدا کند. به‌طور طبیعی زمان خواب دمای داخل بدن کمی افت می‌کند و در ایجاد خواب مؤثر است.


بدن فلج می‌شود:

هنگام خواب تمامی عضلات به‌جز عضلات چشم و تنفس بدن فلج می‌شود. علت آن نیز پیشگیری از لگدزدن در خواب یا ایجاد واکنش فیزیکی هنگام خواب است. گاهی فلجی به مدت 20 دقیقه به طول می‌انجامد. 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:12
سلامت و بهداشت جامعه
کار‌گذاری ایمپلنت، مناسب‌ترین روش جایگزینی دندان از دست رفته است. هدف دندانپزشکی نوین، بازسازی دندان از دست رفته، راحتی تکلم و سلامت بافت‌های تخریب شده براثر افزایش سن، بیماری یا صدمه وارد شده به سیستم دهان و دندان است.
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، هر چه تعداد دندان‌های از دست رفته بیشتر شود، رسیدن به هدف به کار بردن ایمپلنت با درمان‌های متداول دشوارتر می‌شود.

ایمپلنت دندانی، ابزاری است که پس از عبور از مخاط دهان روی یا درون استخوان در حفره دهان قرار گرفته، برای حمایت از پروتزهای ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیاز بیمار به پروتز ثابت، وضعیت نامناسب دندان پایه برای درمان پروتز ثابت، از دست رفتن تک دندان و تمایل نداشتن به استفاده از پروتز ثابت، نداشتن امکان استفاده از پروتز متحرک به علت تهوع و ناتوانی روانی تحمل مخاط، ازجمله موارد انتخاب بیماران برای تمایل به استفاده از ایمپلنت است. 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:10
سلامت و بهداشت جامعه
جام جم سرا: یک داروساز بالینی یا تاکید بر اینکه مصرف قرص ژلوفن در بیماران قلبی و عروقی می‌تواند منجر به افزایش حملات قلبی شود، گفت: مصرف قرص ژلوفن و همخانواده‌های آن در درازمدت و بخصوص با دوز بالا می‌تواند منجر به خونریزی معده و زخم‌های گوارشی بویژه در افراد بالای ۶۵ سال، سیگاری و الکلی شود.
 
 
 
 
 

دکتر سپیده الیاسی با بیان اینکه قرص ژلوفن جزو داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است، گفت: از این دسته داروهای ضد التهاب که به صورت خوراکی، موضعی و تزریقی وجود دارد، می‌توان داروهای دیکلوفناک، پیروکسیکام و ناپروکسن را نام برد.

وی کاربرد این دسته از داروهای ضد التهاب را کنترل درد و التهاب دانست و گفت: این دارو‌ها با صلاحدید پزشک تجویز می‌شود اما به دلیل او.تی.سی (OTC) بودن این دارو‌ها و قرص ژلوفن که جزو داروهای فروشی بدون نسخه هستند، چنین داروهایی به یکی از پرکاربرد‌ترین داروها در سطح جامعه تبدیل شده‌اند و به صورت بی‌رویه خودسرانه مصرف می‌شوند.

این متخصص دارو سازی بالینی تصریح کرد: با توجه به اجازه فروش بودن نسخه این دسته از دارو‌ها، شاید در ظاهر داروهای بی‌خطری به نظر برسند اما عوارض مختلفی برای مسکن ژلوفن و سایر داروهای این‌ها مطرح است؛ به همین دلیل در بعضی گروه‌های جمعیتی خاص این دارو‌ها باید با احتیاط مصرف شود و یا تا حد امکان مصرف نشود.

الیاسی در خصوص مشکلات داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای افراد اظهار کرد: مصرف این نوع دارو‌ها در بیماران دارای فشار خون بالا می‌تواند منجر به خروج کنترل فشار خون شود؛ بنابراین در صورت لزوم مصرف این دسته از دارو‌ها در بیماران با فشار خون بالا باید با حداقل دوز و کوتاه‌ترین دوره ممکن و تحت نظر پزشک مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف این دسته از دارو‌ها در کوتاه مدت نیز می‌تواند عوارضی مانند سوء هاضمه و سوزش سر دل داشته باشد، افزود: مصرف دراز مدت و دوز بالای این دارو‌ها می‌تواند منجر به خونریزی معده و زخم‌های گوارشی شود به ویژه خطر این عوارض در افراد بالای ۶۵ سال، بیماران با سابقه خونریزی گوارشی، افراد سیگاری، الکی و کسانی که داروهای ضد انعقادی مانند آسپرین مصرف می‌کنند بیشتر است؛ به همین دلیل به طور قطع باید تحت نظر پزشک از این دارو‌ها مصرف شود.

این متخصص داروسازی بالینی بیان کرد: بیمارانی که مشکلات کلیوی، نارسایی قلبی و یا بیماری‌های کبدی دارند نیز باید از مصرف این نوع دارو‌های ضد التهاب تا حد امکان خودداری کنند و در صورت لزوم مصرف با احتیاط و نظر پزشک از آن استفاده کنند.

الیاسی افزود: مصرف ژلوفن در افرادی که ریسک فاکتور بیماری‌های قلبی، عروقی و یا سابقه سکته مغزی و قلبی دارند؛ می‌تواند خطر حملات قلبی را افزایش دهد به همین دلیل باید با احتیاط تجویز شود.

وی با اظهار اینکه مصرف قرص ژلوفن و داروهای این رده در بیماران آسمی می‌تواند منجر به افزایش خطر حملات آسمی شود، در پایان خاطر نشان کرد: داروهایی که به صورت OTC و بدون نسخه عرضه می‌شوند، به این معنا نیست که عاری از عوارض هستند بلکه باید با مشورت پزشک مصرف شوند. (ایسنا) 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:9
سلامت و بهداشت جامعه
قطره‌های چشمی انواعی دارند. برخی چنان که بین عموم شایع است برای شست و شو و یا ضدعفونی کردن چشم‌ها به کار می‌روند. با این حال تقریبا بیشتر این قطره‌ها خاصیت و استفاده درمانی دارند و با تجویز پزشک به منظور و کاربردی خاص به کار می‌آیند. در این نوشتار می‌توانید با این دارو‌ها، نحوه استفاده درست از آن‌ها و خلاصه اطلاعات و آگاهیهایی بیشتر درباره این محصولات آشنا شوید.
 
 جام جم سرا: قطره های چشمی می توانند در درمان بیماریها یا رفع ناراحتیهای چشمی بسیار مفید باشند. اما مهم است که بیاد داشته باشید که تمامی داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. داروها بیماریها را درمان می کنند اما می توانند گاهی اوقات مشکل ایجاد کنند.

بسیاری از بیماریهای چشمی را می توان با قطره ها درمان کرد. اغلب اثر داروها در چشم باقی می ماند و فقط مقدار کمی از آن به سایر نقاط بدن میرسد بنابراین خطر کمی نسبت به داروهای خوراکی در ایجاد عوارض جانبی دارند.

بعضی از عوارض قطره های چشمی موضعی هستند بدین معنی که روی چشم اثر می کنند ولی در تمامی بدن اثری ندارند. اما مانند هرگونه داروی دیگری قطره های چشمی می توانند سلامتی شما از جمله سلامتی چشمانتان را به خطر بیاندازند.

داروها را صحیح استفاده کنید:
وقتیکه پزشک شما دارویی را برایتان تجویز می کنند باید نکات مهم زیر را درنظر داشته باشید:

  • مطمئن شوید که اسم دارو را می دانید. داروها همواره یک اسم ژنریک و یک اسم تجارتی دارند. اسم ژنریک را می توان با حروف ریز زیر نام دارو پیدا کرد.
  • مطمئن شوید که میزان دفعات مورد نیاز استفاده از دارو را می دانید.
  • بروشور دارو که حاوی جزئیات درباره عوارض جانبی و تذکرات لازم می باشد را بخوانید. چنانچه سئوالی داشتید، با چشم پزشکتان تماس بگیرید.
  • چنانچه در هنگام استفاده از دارو ناراحتی برایتان ایجاد شد بلافاصله با چشم پزشکتان تماس بگیرید.

گاهی اوقات چشم پزشک می تواند داروی دیگری را تجویز کند یا از روش دیگری برای درمان استفاده کند. اما گاهی اهمیت قطره های چشمی بحدی است که ممکن است شما مجبور باشید بعضی از عوارض جانبی را در ضمن درمان تحمل کنید.

حساسیت ها
بیاد داشته باشید که هر گونه حساسیت دارویی را باید به پزشک/چشم پزشک معالجتان اطلاع دهید. هر دارویی میتواند باعث ایجاد حساسیت شود حتی قطره های ساده که احتیاج به نسخه ندارند چون بهر حال حاوی مواد شیمیایی هستند. گاهی اوقات داروهائی هستند که ممکن است در گذشته برای شما مشکل آفرین بوده اند. مهماست که هر گونه واکنش حساسیتی را که در گذشته داشته اید به پزشک بگوئید. واکنشهای حساسیتی نسبت به قطرههای چشمی معمولا باعث ایجاد خارش ،تورم وایجاد دانه های قرمز در اطراف چشم می شوند. در صورت مشاهده هر یک از این عوارض متعاقب مصرف قطره های چشمی حتماً با چشم پزشک خود تماس بگیرید.

قطره های چشمی مورد استفاده در معاینه چشمی

قطره های گشاد کننده : چشم پزشک از قطره های چشمی برای گشاد کردن مردمک چشم شما استفاده می کند که بدینوسیله می تواند داخل چشم شما را ببیند. چون بعد از معاینه بدلیل استفاده از دارو توسط پزشک رانندگی ممکن است مشکل باشد بهتر است شما ترتیبی برای رسیدن به خانه بعد از معاینه فراهم کرده باشید .

قطره های بی حس کننده: بی حس کننده ها داروهای از بین برنده درد می باشند که چشم های شما را در عرض چند ثانیه بی حس می کند. این قطره ها بایستی در مطب پزشک استفاده شود و هرگز در خانه بکار نرود. استفاده مکرر از آنها میتواند به سطح چشم شما صدمات جدی بزند.

قطره های چشمی بدون نسخه

شما می توانید بعضی از قطره های چشمی را بدون نسخه خریداری کنید اما به یاد داشته باشید که حتی این قطره ها هم حاوی مواد دارویی هستند. قطره ها بایستی بر اساس تجویز پزشکتان و توصیه بروشور دارو استفاده شوند هر گونه علامتی که قطره ها ایجاد کنند ممکن است واکنش حساسیتی باشد حتی قطره هایی بدون نسخه.

قطره اشک مصنوعی محلولی است برای مرطوب کردن چشمهای خشک. شما میتوانید آن را به میزانی که نیاز دارید استفاده کنید. قطره های بدون ماده نگهدارنده برای افراد بدون حساسیت وجود دارند. قطره های ضد پرخونی وقرمزی حاوی داروهایی هستند که چشمها را با منقبض کردن عروق سفید میکنند. اگرچه این داروها باعث بهبود سلامتی چشم نمی شوند اما این قطره ها از قرمزی چشمها کم می کنند. معمولا اگر زیاد استفاده نشوند بی ضرر هستند. چنانچه شما از این داروها مکررا" استفاده کنید ممکن است چشمهای شما قرمزتر شده و با قطع دارو تحریک و قرمزی ایجاد کنند.

داروهای نیازمند نسخه

قطره های استروئید (کورتون): این داروها بسیار قوی هستند و بایستی فقط با نظر پزشک مصرف شوند. استفاده از آن برای مشکلات چشمی بدون نظر پزشک می تواند خطرناک باشد. وقتیکه استروئیدها استفاده میشوند توانایی چشم برای مقابله با عفونتها و ترمیم صدمات کاهش می یابد. استفاده طولانی مدت از این قطره ها میتواند منجر به ایجاد آب سیاه یا آب مروارید و باعث از دست دادن دید شما شود. علیرغم این خطرات فوائد استفاده از استروئید ها در درمان بعضی بیماریها مهم می باشد که بایستی بهرحال تجویز شوند. اسامی ژنریک استروئیدهای شایع عبارتند از:

  • پرونیزولون
  • دگزامتازون
  • بتامتازون
  • هیدروکورتیزون
  • فلوئورومتولون
  • مدریزون

قطره های درمان عفونت: چشم پزشکتان درصورتیکه شما عفونتی داشته باشید که بتوان با داروهای خاص درمان کرد ممکن است این داروها را تجویز کند. قرمزی چشم لزوماً به معنای وجود عفونت نیست. داروی خاصی وجود ندارد که بر روی تمامی عفونتها موثر باشد. بعضی عفونتها را نمی توان با هیچکدام از داروهای فعلی درمان کرد. شما بایستی در عرض چند روز بهبودی قابل توجهی بدست آورید. در صورتیکه در حین استفاده قطره وضعیت چشم شما بدتر شد با چشم پزشک تماس بگیرید.

قطره های درمان گلوکوم (آب سیاه): آب سیاه بیماری عصب چشمی و اغلب ناشی از افزایش فشار داخل چشم است. از آنجا آب سیاه می تواند منجر به کاهش دید شود قطره های چشمی برای کاهش فشار چشم مورد استفاده قرار می گیرند.

بعضی از داروهای گلوکوم مانع ایجاد مایع بیش از حد داخل چشم می شوند. سایر داروها خروج مایع را در چشم بیشتر می کنند. شما قطره های ضد آب سیاه را در چشم می ریزید اما این داروها روی بقیه نقاط بدن شما هم اثر می کنند. چون این داروها مانع از دست دادن دید شما می شوند شما ممکن است مجبور باشید این عوارض جانبی را تحمل کنید.

مراقب عوارض جانبی باشید

داروهای مختلف ضد آب سیاه اثرات جانبی متفاوتی دارند.

تنگ کننده های مردمک: آنها ممکن است باعث تاری دید، سردرد و حتی پارگی پرده شبکیه شوند. اگرچه پارگی پرده شبکیه نادر است ولی چنانچه شما نقاط سیاه متحرک یا جرقه های نورانی دیدید فورا" با چشم پزشک تماس بگیرید.

بلوک کننده های بتا: ممکن است باعث مشکلات تنفسی در کسانیکه آسم یا تنگی نفس دارند شوند. از عوارض دیگر این داروها کاهش یا نامنظمی ضربان قلب و افسردگی است. لازم است اگر آسم یا تنگی نفس دارید پزشکتان را قبلا" مطلع نمایید.

اپی نفرین: ممکن است باعث افزایش یا نامنظمی ضربان قلب و یا افزایش فشارخون شوند.

چنانچه شما هر کدام از این اثرات جانبی را تجربه کردید به چشم پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتیکه از قطره های ضد آب سیاه استفاده می کنید در مراجعه به دیگر پزشکها هم مدت مصرف را یادآوری کنید.

چگونه قطره ها را در چشم بریزید

در ابتدا ممکن است ریختن قطره ها در چشم مشکل بنظر برسد اما با تمرین آسانتر می شود.

  • سر خود را به عقب خم کنید.
  • پلک تحتانی را با انگشت اشاره پایین بکشید تا یک فضا ایجاد شود (پوست پلک تحتانی را با انگشت های اشاره و شست به پایین بکشید).
  • قطره را بداخل این فضا بیندازید بدون اینکه نوک قطره چکان با چشم یا پلک شما تماس یابد. (به منظور جلوگیری از آلوده شده ظرف قطره)
  • چشمان خود را ببندید (پلک نزنید) و نقطه ای که پلک به بینی وصل می شود را فشار دهید و این عمل را برای 2 تا 3 دقیقه ادامه دهید.
  • قبل از بازکردن چشمها قطره جذب نشده و اشک را از پلکهای بسته با دستمال کاغذی تمیز پاک کنید. سپس چشم هایتان را باز کنید.
  • چنانچه بایستی بیش از یک نوع قطره را در یک زمان استفاده کنید. قبل از استفاده از قطره دوم 3 تا 5 دقیقه صبر کنید.|چشم پزشکی نور
 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:7
سلامت و بهداشت جامعه
چشم‌ها وقتی قرمز می‌شوند که رگ‌های خونی ریز در سطح آن‌ها، گشاد و پر از خون شود. این اتفاق در اثر نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم و بافت‌هایی که چشم‌ها را می‌پوشانند، می‌افتد. معمولاً قرمز شدن چشم‌ها خطرناک نیست و جای نگرانی هم ندارد، اما اگر دردناک شوند و دید فرد دچار اختلال گردد، می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری بسیار جدی باشد.
 
 
 
 

جام جم سرا:
وقتی که قرمزی داخل چشم کمرنگ است، خون درون رگ‌ها غلظت کمتری دارد. این حالت معمولاً صبح‌ها موقع بیدار شدن از خواب ایجاد می‌شود.

علائم
میزان قرمزی چشم‌ها معمولا نشانه خطرناک بودن یا نبودن آنها نیست و در صورتی که نشان‌دهنده شرایطی خاص و نگران‌کننده باشد، با برخی علائم مثل درد همراه است.


سایر علائم عبارتند از:

التهاب و تورم خشکی چشم‌ها خارش سردرد و گردن درد دل درد! عطسه، سرفه و آبریزش بینی انقباض‌های ناگهانی عضلات مواد مخاطی تورم پاها و دست‌ها

علل قرمزی چشم‌ها در صبح‌‌:

کم‌‌خوابی، بدخوابی و قطع نفس در حین خواب (آپنه) مصرف الکل که باعث ایجاد اختلال در خواب (REH) می‌شود. تغذیه (مربوط به روز گذشته) استفاده از محصولات آرایشی چشم و پاک نکردن آنها قبل از خواب کاهش تراوش اشک چشم در طول شب


دلایل احتمالی قرمزی چشم‌ها در شب:

مواد سمی موجود در محیط تشعشعات ناشی از نور خورشید وارد شدن فشار به چشم‌ها خستگی زیاد دود سیگار بخارات و دودهای شیمیایی استفاده مداوم از لنزهای تماسی

عوامل موثر در قرمزی چشم‌ها:
چشم‌ها در اثر عوامل مختلفی قرمز می‌شوند. برخی افراد بعد از انجام فعالیت‌های خاص دچار آن می‌گردند. در برخی موارد نیز، این قرمزی شب هنگام در حین خواب به وجود می‌آید و صبح وقتی خود را در آیینه می‌بیند، متوجه آن می‌شوید وقتی به مدت طولانی در معرض نورخورشید و تشعشعات ناشی از آن قرار می‌گیرید، چشم‌ها تحریک شده و قرمز می‌شوند.

سایر عوامل قرمزی چشم‌ها:
تورم پلک چشم
تورم ملتحمه زخم قرنیه و عفونت آن
خراشیدگی قرنیه
دیابت
وجود شیء خارجی در قرنیه
تورم عنبیه
داروهای رقیق‌کننده خون
استرس و نگرانی‌های مضاعف
سرماخوردگی
حساسیت و تب بالا
بارداری
نارسایی کلیه (سنگ کلیه)
بیماری کبد
فشار خون بالا
یائسگی
هوای خشک
عفونت
رژیم‌های غذایی نامناسب
کمبود ویتامین‌های B2 ،B6 و آمنیواسیدهای هیستیدین، لیزین و فنیل آلانین

دلایل قرمزی چشم‌ها در کودکان:
بیشتر کودکان به همان دلایلی که بزرگ‌تر‌ها دچار قرمزی چشم می‌شوند، ممکن است چشمشان قرمز شود (از آماس عنبیه گرفته تا حساسیت‌ها) ولی آنها نمی‌دانند که نباید چشم‌های خود را بمالند تا مشکل تشدید نشود. عفونت گوش، کم آبی بدن و حتی گرما و سرمای محیط که از طریق منابع غیرطبیعی به وجود می‌آیند، دلایل اصلی قرمزی چشم در کودکان هستند. در برخی موارد نادر، بیماری کاوازاکی که با التهاب رگ‌های خونی همراه است نیز باعث قرمزی چشم‌ها می‌شود. این بیماری از هر 100 هزار کودک، 19 نفر را در ایالات متحده آمریکا دچار می‌کند و با تب بسیار بالا همراه است. هر چه سن بالاتر می‌رود، عملکرد بافت‌های چشم ضعیف‌تر می‌شود؛ به طوری که در پیری این بافت‌ها آنقدر ضعیف عمل می‌کنند که برخی مشکلات، از جمله اختلالات مربوط به بینایی را ایجاد می‌کنند. پیرچشمی، آب مروارید، فساد ماهیچه‌های چشم، آب سیاه، خراشیدگی قرنیه و... از عوارض پیری و تأثیر آن روی چشم‌ است. تمام این موارد با قرمزی چشم‌ها همراهند. عوامل دیگری همچون استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون، حساسیت‌ها، فرو رفتن شیء خارجی در چشم و... نیز در سنین پیری باعث قرمزی چشم‌ها می‌شوند.

برطرف کردن:
در اغلب موارد، خستگی چشم باعث قرمزی آن می‌شود و نیاز به هیچ مداوایی نیست؛ چرا که با استراحت کردن برطرف می‌شود. در موارد شدیدتر که قرمزی چشم با استراحت نیز برطرف نمی‌شود، بهتر است به یک چشم‌پزشک مراجعه کنید. معمولاً استفاده از قطره چشم برای برطرف کردن قرمزی چشم‌ها و استفاده از محلول نمک برای خارج کردن شیء خارجی فرو رفته داخل چشم، مفید است. اگر قرنیه ورم کرده باشد، باید از دست زدن به چشم‌ها و مالیدن آنها خودداری کنید؛ چرا که باعث عفونت بیشتر چشم‌ها می‌شوند.

درمان‌های طبیعی قرمزی چشم‌ها:
برخی داروهای گیاهی و خانگی نیز می‌توانند قرمزی چشم‌ها را برطرف کنند و تأثیر زیادی در سلامت چشم‌ها دارند. برای درمان تحریکات وحساسیت چشم می‌توان از چای استفاده کرد. مقداری چای را دم کرده و بعد از صاف کردن روزی دو تا سه بار چشم‌ها را با آن شستشو دهید. برای شست وشوی چشم می‌توان از بابونه نیز استفاده کرد. مقداری گل بابونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از نیم ساعت آن را صاف کنید و چشم‌ها را با آن شستشو دهید. برای تقویت چشم‌ها هر روز یک لیوان آب هویج خام بنوشید. برای جلوگیری از ریزش اشک و خارش چشم و همچنین تقویت بینایی و رفع قرمزی آن می‌توانید از روغن زیتون استفاده کنید. روزانه دو تا سه بار، یک تا دو قطره روغن زیتون را در چشم‌ها بچکانید. با استفاه از کمپرس گرم نیز می‌توانید از شدت قرمزی چشم‌ها و التهاب آن‌ها بکاهید. به این ترتیب که یک دستمال کاملاً تمیز را بشویید و داخل ظرف آب نبستاً گرم فرو برده و روی چشم‌ها قرار دهید.

نکاتی برای رفع قرمزی چشم‌ها و پیشگیری از آن:
چشم‌های خود را ببندید و روی آنها آب سرد بریزید تا احساس آرامش و راحتی کنید. از کمپرس سرد (یخ‌های کوچکی که داخل حوله گذاشته‌اید) استفاده کنید.
میزان دریافت ویتامین‌‌های A و B را افزایش دهید. از دود سیگار بپرهیزید. بخارات و دودهای شیمیایی غلیظ، مواد سمی موجود در محیط و تشعشعات زیانبار خورشید نیز همین تأثیر را روی چشم‌ها دارند و تا می‌توانید از آنها دوری کنید. از عینک‌های ایمنی و محافظ استفاده کنید؛ به خصوص وقتی جایی هستید که گرد و خاک زیادی در محیط پخش است. اگر از لنزهای چشمی استفاده می‌کنید، به توصیه‌های پزشک در مورد نحوه مصرف توجه و عمل نمایید. وسایل آرایشی چشم‌ها را در صورت کهنگی و فساد دور بیندازید و اجازه ندهید کس دیگری از لوازم شخصی شما استفاده کند.

مواد غذایی مؤثر در جلوگیری از قرمزی چشم‌ها:
نوشیدن آب فراوان (آب مقطر بسیار مناسب‌تر است)
میوه‌های تازه به خصوص انواع توت که سرشار از فلونوئیدها هستند
غذاهایی که سرشار از ویتامین‌های E و C هستند؛ مثل سبزیجات و میوه‌های خام
بنشن‌ها و حبوبات
اسیدهای چرب اصلی موجود در ماهی، آجیل و سبزیجات برگدار مثل کلم و اسفناج
کلسیم، منیزیم و ویتامین D
روغن بذر کتان
روغن زیتون

مصرف غذاهای زیر را نیز محدود کنید:
مارگارین و چربی‌های هیدروژنه
محصولات لبنی
چربی‌های اشباع شده
نمک
شیره ذرت، قند، شکر، شکلات و کلیه مواد غذایی که حاوی شیرین‌کننده‌های غلیظ هستند
روغن‌های تصفیه شده

غذاهای کبابی، دودی و سرخ کردنی (دنیای سلامت) 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:6
سلامت و بهداشت جامعه
کمتر کسی پیدا می‌شود که در طول عمر خود از انواع مسکن‌های غیرنسخه‌ای همچون آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن برای درمان سردرد یا دردهای مفصلی مصرف نکرده باشد. اگر از جمله افرادی هستید که هر روز از این نوع داروها مصرف می‌کنید باید بدانید با این عادت در بلندمدت آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به سلامت خود وارد خواهید کرد.
 
 
 
 
 
 
 

جام جم سرا:

پزشکان معتقدند مهمترین باور اشتباهی که افراد در مورد مصرف داروهای مسکن دارند این است که تصور می‌کنند این داروها بی‌ضرر هستند. در حال حاضر داروهای غیرنسخه‌ای یا به اصطلاح OTC بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند.

به گفته پزشکان، مصرف دوز پایین آسپرین برای افرادی با فاکتور‌های خطرزای سکته مغزی، بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان سودمند است اما مصرف دوز بالای آن نه تنها مفید نیست بلکه زیان هم دارد. داروهای مسکنی که در دسته‌ داروهای ضدالتهابیِ غیراستروئیدی قرار می‌گیرند مانع از آن می‌شوند که هورمون «پروستاگلاندین» درد و التهاب را در پاسخ به عفونت یا آسیب‌دیدگی که البته یک واکنش طبیعی و حیاتی است، ایجاد کند.

به گزارش شاین، در مورد خطرات احتمالی و البته جدیِ مصرف بیش از اندازه‌ی مسکن‌های غیرنسخه‌ای برای سلامت بدن می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

 

زخم معده

 

مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی به خصوص ایبوپروفن و آسپرین باعث ایجاد زخم و التهاب در جداره داخلی معده شده و موجب بروز عارضه «ترک معده» می‌شود. بر اثر این عارضه معده نمی‌تواند مواد مغذی را جذب کند. همچنین موجب می‌شود تا پروتئین‌ها و مواد آلرژی‌زای مشکل‌ساز همچون گلوتن از این ترک عبور کرده و حساسیت غذایی ایجاد کنند. علاوه بر این داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی بر عملکرد باکتری معده که کنترل کننده سیستم ایمنی است، تاثیر می‌گذارد و در نتیجه فرد بیشتر بیمار می‌شود.

 

آسیب‌دیدگی کبد

 

استامینوفن مانند ایبوبروفن و آسپرین باعث بروز زخم‌های معده نمی‌شود اما در عوض آسیب کبدی را به همراه دارد. همچنین موادی چون الکل می‌توانند در عملکرد طبیعی بدن برای تجزیه استامینوفن حتی اگر با دوز مجاز مصرف شود، اختلال ایجاد کرده و موجب آسیب‌دیدگی کبد شوند.

 

آسیب دیدن کلیه‌ها

 

کلیه‌ها یکی دیگر از اعضای بدن هستند که تولیدکننده اصلی هورمون پروستاگلاندین به حساب می‌آیند. هورمون پروستاگلاندین علاوه بر کنترل ترشح‌های اسیدی در معده به کلیه‌ها کمک می‌کند تا عملکرد خود را در خارج ساختن مواد زائد از خون بهتر انجام دهند. بسیاری از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی در انجام این فرایند خلل ایجاد می‌کند و موجب آسیب دیدن کلیه‌ها می‌شوند.

 

بیماری قلبی

 

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی می‌توانند خطر بروز بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. این داروها آنزیم COX-2 را که همراه با پروستاگلاندین از رگ‌ها حفاظت می‌کنند متوقف می‌سازد و موجب می‌شود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی افزایش یابد.

 

حساسیت بیشتر به درد

 

مطالعات نشان می‌دهد مصرف بی‌رویه استامینوفن و داروهای غیرالتهابی ضداستروئیدی موجب می‌شود حساسیت به درد را تشدید می‌کند. از سوی دیگر پس از مدتی مصرف دارو تاثیر آن در کاهش درد کمتر می‌شود و به همین دلیل فرد باید داروهای بیشتری برای تسکین درد مصرف کند.(ایسنا) 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:5
سلامت و بهداشت جامعه
نه‌تنها در برهه فعلی، بلکه سال‌های متوالی است که مصرف دارو در ایران بسیار بالا و فراتر از استانداردهای جهانی است
 
 
 
 
 
 

جام جم سرا: یکی از عمده دلایل مصرف بالای دارو در بین ایرانیان، نحوه تجویز نسخه درمانی از سوی پزشکان است؛ به گونه‌ای که مشاهده می‌شود هم اکنون بسیاری از پزشکان ایرانی، به تجویز زیاد دارو در نسخه‌های درمانی راغب هستند و برای اغلب بیماران، داروی زیادی را تجویز می‌کنند.

یکی دیگر از دلایل بالا بودن مصرف دارو در کشور ما به بحث خوددرمانی و سهولت دسترسی به انواع و اقسام داروهای مختلف برمی‌گردد.

به طور مثال، در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای نمی‌بینید که داروهای حساسی مثل آنتی‌ بیوتیک را بدون نسخه پزشک در اختیار بیمار قرار بدهند، اما متاسفانه در کشور ما برخی داروخانه‌ها، بدون نسخه هم این داروها را در اختیار بیمار قرار می‌دهند و به عوارض جانبی این داروها فکر نمی‌کنند.

البته نباید فراموش کرد که در این بین، بالا بودن هزینه ویزیت پزشکان نیز در بحث خوددرمانی بیماران، تاثیر دارد.

یعنی وقتی بیماری توانایی پرداخت حق ویزیت را نداشته باشد، در این صورت ترجیح می‌دهد که بدون نسخه به داروخانه برود و داروی حساسی مثل آنتی‌بیوتیک را برای درمان بیماری‌اش، دریافت کند.

به همین دلایل است که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور ما بسیار بالاست و مصرف بالای همین داروها نیز سلامت ایرانیان را مورد تهدید جدی قرار داده است.

برای کاهش مصرف بالای آنتی‌بیوتیک‌ها و دیگر داروها در ایران، باید ابتدا روی بیماران فرهنگ‌سازی شود تا آنها از معایب پرشمار خوددرمانی و تهیه بدون نسخه داروها، اجتناب کنند.

راهکار بعدی، آموزش و توجیه پزشکانی است که داروهای زیادی مثل آنتی‌بیوتیک را تجویز می‌کنند؛ باید به این گروه از پزشکان آموزش داد تا آنها نیز در نسخه‌های درمانی‌شان از تجویز داروهای غیرضروری برای بیماران پرهیز کنند.

افزایش قیمت داروهای تخصصی مثل آنتی‌بیوتیک و ممنوع شدن فروش بدون نسخه این داروها نیز از اقدام‌های دیگری است که می‌تواند مصرف افسارگسیخته این داروها را در کشور مهار کند.

البته ذکر این نکته ضروری است که مشکلات سوء‌مصرف داروها در ایران نیز دست کمی از تبعات افزایش مصرف دارو ندارد.

به طور مثال، همان‌طور که مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها و گرفتن بدون نسخه این داروها می‌تواند خطرات متعددی را برای سلامت بیمار به همراه داشته باشد، مصرف نکردن داروهای آنتی‌بیوتیک که از سوی پزشک تجویز شده است یا نصفه نیمه خوردن این داروهای تجویزی هم می‌تواند تبعاتی ـ حتی گاه بدتر از تبعات افزایش مصرف خودسرانه دارو ـ داشته باشد.

دکتر اکبر منصوری ‌- داروساز 
يکشنبه 2/8/1395 - 14:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته