• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 14504
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا پنير در دين اسلام مكروه است؟
پاسخ : پنير يكي از غذاهاي مقوّي و داراي كلسيم فراوان است. اگر پنير مكروه باشد، شايد بدين دليل باشد كه هنگام درست كردن آن، شير را نمي‏چوشانند تا اگر ميكروبي در آن باشد كشته شود. از اين رو، ممكن است امراضي از قبيل تب مالت به انسان سرايت كند. نيز مي‏گويند خوردن مداوم پنير از نيروي حافظه مي‏كاهد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14505
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چگونه انسان كه از مني است، پاك است؟
پاسخ : اوّلاً، مني انسان تا هنگامي كه بيرون نيامده و در بدن است، نجس نيست. ثانياً، مني نجس است، ولي چون تبديل به انسان مي‏شود، با استحاله پاك مي‏شود. استحاله يكي از مطهّرات است؛ مانند سگ، كه حيواني نجس است، در نمكزار مي‏افتد و نمك مي‏شود. اين استحاله موجب پاك شدن آن است. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14506
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا بايد براي نماز وضو يا تيمم گرفت؟
پاسخ : هر چه را خداوند متعال واجب كرده است، از مصلحتي برخوردار است و هر چه را حرام كرده است، داراي مفسده است، ولي حكمت و اسرار بسياري از احكام بر ما پوشيده است و اين از نارسايي فكر و انديشه ماست. آنچه بر ما لازم است، اين است كه دستورهاي خداوند را ارج نهيم و از گذر انجام وظيفه به رشد و كمال معنوي دست يابيم و از مفاسد دوري جوييم. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14507
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا برخي احكام اسلامي براي مردان و زنان يكسان نيست؟
پاسخ : تمام دستورهاي اسلام بر اساس مصالح و مفاسد وضع شده است و هيچ دستوري بدون مصلحت نيست. امّا اين كه آن مصالح و مفاسد چيست، راه يافتن به همه آنها ممكن نيست هر چند بسياري از آنها در آيات و احاديث بيان شده است. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14508
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا قصاص كشتن زن، نصف مرد است؟
پاسخ : قوانين و مقررات اسلام را خداوند، با آن دانش بيكرانش، وضع فرموده است. از اين رو، هيچ حكمي بي‏حكمت نيست گرچه ممكن است انديشه و خرد ما بدان نرسد. آنچه مسلّم است اين است كه اسلام به شخصيّت زن بسيار ارج مي‏نهد و براي ارج نهادن به حقوق او دستورهايي بسيار دارد. وجود چنين تبعيضي در حكم قصاص، بي‏گمان علّتهايي ويژه دارد و ما مي‏توانيم به پاره‏اي از آنها اشاره كنيم؛ مثل‏3 اين كه مردان معمولاً نان‏آور خانواده‏اند و زياني كه از نبود آنان به خانواده مي‏رسد، بيش از نبود زنان است. ولي نمي‏توانيم مدّعي شويم كه علّت تبعيض در حكم قصاص، همين است. تنها از اين حقيقت آگاهيم كه در احكام اسلامي، بر مصلحتهاي انسان و جامعه انساني ارج نهاده شده است. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14509
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا در هر ركعت نماز دو بار سجده واجب است؟
پاسخ : اين دستور خداوند است و علّتش چون علّت بسياري از اجزا و شرايط عبادات براي ما روشن نيست. آنچه مسلّم است اين است كه تمام دستورهاي خداوند داراي حكمت است، امّا اين كه حكمت آن چيست براي ما روشن نيست. ما بايد يه اين احكام و دستورها به دقّت عمل كنيم تا خداوند از فضل و رحمت خويش پاداش نيك، ما را برخوردار فرمايد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14510
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا نمازهاي صبح و مغرب و عشاء را بلند و نماز ظهر و عصر را آهسته بايد خواند؟
پاسخ : بي‏گمان، احكام و دستورهاي اسلامي، براي انسان داراي مصلحتهايي ارزشمند و حياتي‏اند، ولي چه بسا كه ما از بسياري مصلحتها و حكمتها بي‏خبر باشيم. اين موضوع آسيبي به ما نمي‏رساند و آنچه بر ما بايسته است، ارج نهادن و عمل كردن به اين احكام و دستورهاست كه رستگاري در گرو همين است، نه دانستن مصلحتها و حكمتها. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14511
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : حكمت كفّاره چيست؟
پاسخ : واضع قوانين در اسلام خداوند متعال است. او، كه دانشي بيكران دارد، براي هر چيزي قانوني شايسته و بايسته برنهاده است. كفّاره نيز يكي از قوانين جزايي اسلام است و داراي مصلحتهايي ارزشمند هر چند مي‏توان براي كفّاره مصلحتهايي برشمرد، ولي نمي‏توان مدّعي شد كه علّت وجو كفّاره تنها همينهايند. تنها خداوند است كه به چنين اموري آگاه است و انديشه آدمي نمي‏تواند بدان راه يابد. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14512
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : اگر علّت غسل مسّ ميّت آلودگي به ميكروب است، آيا مي‏توان به وسيله صابون يا وسايل ديگر ميكروب را از ميان بُرد و ديگر غسل نكرد؟
پاسخ : البته، پس از مرگ، آلودگي و ميكروبهايي در بدن ميّت پديد مي‏آيد كه بايد دوري كرد، ولي اين بخشي از علّت حكم است، نه همه آن. بايد دانست كه علّت حقيقي بسياري از احكام براي ما معلوم نيست. بس، بايد تنها به دستورهاي ديني عمل كنيم و از چنين اجتهادهايي بپرهيزيم. « بخش پاسخ به سؤالات »
کد سوال : 14513
موضوع : گنجینه مذهبی>موسسه درراه حق
پرسش : چرا مسلمانان بايد مردگان را غسل و كفن و دفن كنند؟
پاسخ : چنان كه دانشمندان گفته‏اند، يكي از بهترين راههايي جلوگيري از انتشار ميكروبهاي بدن مردگان اين است كه آنها را در خاك دفن كنند تا هيچ گونه بيماري براي ديگران پديد نياورند. برخي راهي ديگر پيش مي‏نهند كه بدن ميّت را بسوزانند. بر فرض كه اين راه نيز براي جلوگيري از انتشار ميكروب درست باشد، بايد پرسيد كه آن راه آبرومند و خردمندانه است يا اين راه؟! آيا انسان خردمندي كه گرفتار خرافات نيست، حاضر مي‏شود كه بدن پدرش را بسوزانند؟! اسلام، چنان كه زندگان را محترم مي‏داند، مردگان را نيز ارج مي‏نهد و از اين رو، فرمان مي‏دهد كه بازماندگان، جسد مردگان را با احترامي خاص غسل و كفن و دفن كنند. « بخش پاسخ به سؤالات »