• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 192
تعداد نظرات : 2
زمان آخرین مطلب : 3727روز قبل
خانواده

بوسه مهر
موی سپید تو، کتاب پربهای تجربه هاست و سینه ات مالامال از آلام زندگی. تو از غصّه ها، قصّه های بسیار شنیده ای. تو گنج رنج های روزگاری و تقویم نانوشته عبرت ها. گفته های تو روشنی بخش راه زیستنمان و چشمان کم سوی تو، ستاره های شبستانِ زندگی ماست. دست های پینه بسته ات جغرافیای دردهای زمین است و چین های پیشانی ات تاریخ مرارت های روزگار.
پشت تو را انبوه تجربه ها خمیده است و پای تو از سنگینی عبرت ها می لغزد. تو معلّم خانواده و الگوی جامعه ای. ما بر قامت به رکوع رفته تو سجده احترام می گزاریم و بر دستان پینه بسته ات، بوسه مهر می زنیم و در کلاس آموزه های زندگی تو، زانوی ادب، بغل می گیریم و خود را وامدار مهر و محبت و صفای تو می دانیم.
سالمندان در فرهنگ اسلامی
در فرهنگ زندگی ساز اسلام،بر تکریم پیران تأکید بسیار شده است. وقتی دفتر سخنان امامان معصوم را ورق می زنیم در این باره اشارات گویای بسیار می یابیم. امام صادق علیه السلام می فرمایند: «پیران خویش را تکریم و با خویشان خود، رفت وآمد کنید». و در جای دیگری فرموده اند: «از ما نیست کسی که به سالمندان احترام نگزارد و بر کودکان شفقت نورزد». پیامبر عظیم الشان اسلام نیز، باب دیگری از اخلاق اسلامی را به روی ما گشوده، می فرمایند: «احترام و تعظیم پیران امّت من، تکریم و تعظیم من است».
تعظیم خداوند
انسان، بر اساس نیازهای بی شمار خویش، گسترده ترین ارتباط ها را با افراد و اشیای گوناگون دارد؛ ارتباط با خداوند، با خویش، با پدر و مادر، با همسر و همسایه با استاد و شاگرد، با هم کیش و ناهم کیش، با دوست و دشمن، و حتی ارتباط با طبیعت. دین زندگی آموز اسلام، سازنده ترین نظام ارتباطات و بهترین آیین هم زیستی سالم را پیشنهاد کرده است. در این میان، برخورد با سالمندان از دیرپاترین و سرنوشت سازترین ارتباط هاست. در دین مقدّس اسلام، سالمندی، ارزش به شمار آمده و در برخورد با کهن سالان بر اصل تکریم و پاسداشت مقام ایشان، تاکید فراوان شده است. تا آن جا که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: «تکریم پیران مسلمان تعظیم خداوند است».
مقام بلند سالمندان
در معارف اسلامی و آموزه های دینی، بر مقام بلند سال خوردگان تأکید بسیار شده و از اندیشه پربها و تدبیر پیرانه آنان به نیکی یاد شده است و آن را بر قدرتمندی جوانان برتری داده اند. حضرت علی علیه السلام در سخن زیبایی می فرمایند: «اندیشه پیر در نزد من از تلاش جوان خوش آیندتر است».
پاسداشت سالمندان در خانواده
در فرهنگ اسلامی، خانواده، کانون خوش بختی، آرامش، غم زدایی و تغذیه عاطفی انسان هاست. سالمندان، ستون های استوار خانواده ها هستند و پایدار ماندن و آفت زدایی از خانواده وابسته به پاس داشتن حقوق و حرمت آنان است. از این رو باید در کانون خانواده، با صمیمانه ترین دل جویی ها، اندوه های طاقت سوز آنان را زدود و بر زخم هایشان مرهمی از محبّت و نوازش نهاد، باید به آنان خدمت و محبّت کرد و در برابرشان دست اطاعت بر سینه نهاد و به تکریم، بر دست هایشان بوسه زد. باید حرمت آنان را متواضعانه پاس داشت و چونان مادری مهرورز، سبدسبد بر دامنشان گل افشاند تا گل لبخند مهمان همیشگی لب های مهربانشان باشد و در سایه سار آرامش بخش خانواده، تمام رنج ها و ناکامی های بیرونی خود را بدرود گویند.
پاسداری از ارزش های اسلامی و ایرانی
باید در تکریم پیران و تعظیم سالمندان ـ آن گونه که فرهنگ زندگی ساز و خوش بختی آفرین اسلام گفته است ـ کوشید و نگذاشت که پیوندهای عاطفی و معنوی میان خانواده ها، از هم گسسته شود و موریانه های غفلت، بنیاد زندگی مان را از هم فرو پاشند. باید با احیای فرهنگ اسلامی و ایرانی، نسلمان را از آزمودن جهنّم فرهنگ غرب باز داریم و اگر چنین نکنیم، زندگی مان چونان برخی مردم فرنگ رو به بحران و تاریکی خواهد رفت. غالب غربی ها، حرمت پیران خویش را پاس نداشته و آنان را در غروب زندگی شان و در غربت پیری با غم ها تنها می گذارند. برای این که در این منجلاب تباهی غرق نگردیم باید پاسدار راستین ارزش های اسلامی و ایرانی باشیم و رهنمودهای انسانی اولیای الهی را سرمشق خود قرار دهیم.
احترام به سالمندان در قرآن
قرآن که کتاب هدایت انسان هاست، فرهنگ زیبایی زندگی را روبرویمان گسترانیده و افق های روشنی از اخلاق انسانی را پیش رویمان گشوده است. در آیه 23 سوره اسراء آمده است: «پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هرگاه یکی از آن دو، یا هردوی آنها، نزد تو به سن پیری رسند، کم ترین بی احترامی به آنها روا مدار و صدای خود را بر آنها بلند مکن و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو».
اشک های تنهایی
موهای سفیدشان را که می بینی، دلت از غم پر می شود. می دانی که زمان خواهد گذشت و تو نیز روزی، سفیدی موها را تجربه می کنی و دست هایت چروک و سوی چشمانت به ضعف می گراید. پشت تو نیز روزی خمیده می شود. دست هایت می لرزد و زیبایی چشم گیرت زیر موج چروک های صورتت جمع می شود. تو هم روزی مادربزرگ و پدربزرگ می شوی. چشم به در می دوزی که شاید کسی بیاید و تمام لحظات تنهایی ات را پر کند. مادر بزرگ ها و پدربزرگ های تنها را دیده ای؟ دیده ای که چطور تنهایی شان را بین عکس های سال های قبل تقسیم می کنند؟ ساعت ها می نشینند و با تنها عکسی که از عزیزی به یادگار دارند حرف می زنند و ظرف احساسشان را آرام خالی می کنند. وقتی که حرف هایشان تمام می شود اندوهی بزرگ در دل هایشان لانه می کند و اشک آهسته بر روی صورتشان جاری می شود. بیایید نگذاریم پدربزرگ ها و مادربزرگ ها، اشک تنهایی بریزند.
غربت پیرغربی
تحقیقی که در زمینه روابط خانوادگی در پاریس به انجام رسیده است، نشان می دهد که 9 درصد از کودکان 12 تا 14 ساله نمی دانند که پدربزرگ ها یا مادربزرگ هایشان زنده اند یا نه؛ یعنی ارتباط بین نسل ها چنان رو به کاهش است که نواده ها از وضع پدربزرگ ها و مادربزرگ هایشان خبر ندارند؛ زیرا آنها در شهرهای دوردست زندگی می کنند و امکان ارتباط با آنان تقریبا از میان رفته است. در حقیقت باید گفت که پیران به تبعیدگاه می روند و تبعیدگاهشان، همان آسایشگاه سالمندان است.
ناخدایان کشتی زندگی
یکی از دانشمندان غربی می گوید: پیری ما را از کار باز می دارد، امّا از کدام کار؟ از کاری که در خور نیروی جوانی است. آیا کاری نیست که از عهده عقل و فکر برآید و از نیروی جوانی و توان جسمانی بی نیاز باشد؟ این ادّعا که از پیرکاری برنمی آید چنان پوچ و باطل است که بگویند: به وجود ناخدا در کشتی نیازی نیست! زیرا وقتی ملوانان به هر طرف در تکاپو و شتابند و از دکل ها بالا و پایین می روند و دلیرانه با طوفان می جنگند، او آسوده و بی حرکت، سکان را به دست گرفته و بی کار نشسته! بلی، کار جوانان از ناخدا برنمی آید؛ اما وظیفه ی او بسی مهم تر و خطیرتر است. کارهای بزرگ زاییده ی زور و بازو و چستی و چالاکی نیست؛ بلکه مولود تجربه و پختگی و شخصیت و نفوذ کلام است و این مزایا و صفات را تنها در پیران باتجربه می توان جست.
کمانت به چند؟
پیرمردی صدساله، که در اثر طول عمر، پشتش خمیده بود، بر عصای خود تکیه کرده بود و گام برمی داشت. جوانی جاهل او را دید. به خمیدگی پشت او اشاره کرد و گفت: «ای پیرمرد، این کمان که بر پشت داری به چند خریده ای تا من نیز یکی بخرم؟» پیر، نگاه عاقلانه ای به او کرد و گفت: «اگر عمر یابی و صبر کنی، آن را به رایگان به تو نیز خواهند بخشید».
تیرقدی بر سر پیری نژند گفت به بازی که کمانت به چند؟
گفت مکن نرخ تهی مایگان رو که هم اکنون رسدت، رایگان
گنج پیران
روزگار قاصد مرگ است و شب و روز از عمر آدمی می کاهند. انسان آن گاه که بر عمر رفته می نگرد، از تأسّف و دریغ سرشار می شود. اما آنچه از این گذران عمر می آموزد پربهاست. ثمره عمررفته، تجربه هایی است که انسان را گران بار می کند.
فردوسی شاعر بزرگ حماسه سرای ایران در شاهنامه در حق پیر و کرامت او آورده است:
شهنشاه گوید که از رنج من مبادا کسی شاد و از گنج من
مگر مرد بادانش و یادگیر چه نیکوتر از مرد دانا و پیر؟
غزالی نیز، آن گاه که به رفع عیوب توصیه می کند، می گوید: «عیوب خویش به چهارطریق بتوان شناخت، یکی آن [است] که در پیش پیری پخته و راه یافته بنشیند، تا آن پیر، اندر وی همی نگرد و عیوب وی با وی همی گوید».
پند پیران
پند پیران گران بهاست؛ چه آن که آنان سرشار از تجربه و تدبیرند. سخن پیر، کیمیایی است که می تواند مس وجود انسان را به طلای ناب مبدّل سازد.
عنصری شاعر روزگار غزنویان پس از ستایش نیروی جوانی، از تجربه گران قدر پیران بدین گونه یاد می کند:
جوان و پیر دو چیز است بخت خاطر او یکی به قوتْ برنا، دگر به دانشْ پیر
و حافظ رأی پیر را از بخت جوان، ارجمندتر می داند:
جوانا سرمتاب از پند پیران که رأی پیر از بخت جوان به
پیری و جوانی
پیر خردمند است و سرد و گرم روزگار را دیده و تلخ و شیرین زندگی را چشیده. اما جوانی معمولاً با خامی همراه است. سالمندان، سرشار از تجربه اند و اگر نیروی بدنی خود را از دست داده اند از نیروی معنوی شگرفی برخوردارند. پیران ما دانایان راز و پاسداران فرهنگ گذشته ایرانند. حافظ شنیدن نصیحت پیران را باعث کمال انسان می داند:
پیرانْ سخن به تجربه گویند گفتمت هان ای پسر که پیر شوی، پند گوش کن
و صائب صحبت پیر را حصار عافیت نامیده می گوید:
جوان را صحبت پیران حصار عافیت باشد به خاک و خون نشیند تیر، چون دور از کمان باشد
مجالست پیران
عنصر المعالی به گیلان شاه توصیه می کند که در گذرزمان این نکته تجربه شده است که «آنچه پیران دانند، جوانان ندانند». و می افزاید:
«نشست و برخاست همه با جوانان مکن. با پیران نیز مجالست کن و رفیقان و ندیمان پیر و جوان، آمیخته دار... از بهر آن که پیران چیزها دانند که جوانان ندانند».
اشک ندامت
از مسائلی که در حاشیه زندگی پیران مطرح می شود، ندامت از تندروی های روزگار جوانی است. برخی از سالمندان در حسرت طراوت جوانی انگشت ندامت به دندان می گزند و از این که عمر را به هوس درباخته اند دچار تأسّف و تأثّر و دریغ اند و بعضی دیگر شکایت از کوتاهی عمر می کنند. افسوس آنان به سبب از دست دادن مواهب جوانی است که طراوت است و شادابی و رنج آنها حاصل از پیری است که سراسر ضعف است و اندوه و خستگی.
دریغا که فصل جوانی برفت به لهوولعب زندگانی برفت
دریغا که مشغول باطل شدیم ز حق دور ماندیم و غافل شدیم
دریغا چنان روح پرور زمان که بگذشت بر ما چو برق یمان
من آن روز را قدر نشناختم بدانستم اکنون که در باختم
سرمایه جوانی
جوانی چنین گفت روزی به پیری که چونست با پیری ات زندگانی؟
بگفت: اندرین نامه حرفی ست مبهم که معنیش جز وقت پیری ندانی
تو به کز توانایی خویش گویی چه می پرسی از دوره ناتوانی؟
جوانی نکودار کاین مرغ زیبا نماند در این خانه استخوانی
متاعی که من رایگان دادم از کف تو گر می توانی مده رایگانی
پروین اعتصامی
پیر شرقی
پیر در مشرق زمین، نماد تجربه و خرد است و مردم از صحبت او بهره های روحانی می برند. آنان همواره، روشنی بخش خانواده و سرشار از دوستی و ستایشند. همه کس در همه جا، دست محبّت و احترام بر سر آنان نهاده و در مجالس و محافل بالاتر از دیگران نشانده می شود. سالمندان، محرم راز فرزندان خویش اند و مشکلات خانواده را به سرپنجه تدبیر می گشایند. هرچه بر سن وسالشان افزوده می شود، روحانیتشان را بیشتر می ستاییم. آنها را گنجینه فناناپذیر خاطرات و شگفتی ها می دانیم، به خواستگاری فرزندانمان می فرستیم و در نزاع های خانوادگی آنان را میانجی می کنیم و در برابرشان زانوی ادب بر زمین می زنیم. در جامعه ما، پیر شدن موهبت است و هرکس را که به دعا یاد می کنند جمله «پیرشوی» را بدرقه راه وی می سازند.
حرمت پیر
«پیر، نماد وقار و احترام و بزرگواری است و در عرصه ادب پارسی از او با حرمت فراوان یاد شده و واژه پیر همواره از احترام انگیزترین کلمه ها بوده است.
از مردمی که بزرگ ترین شاهکارهای ادبی، اخلاقی و تربیتی را در طی قرون متمادی پدید آورده اند، این مایه تکریم پیران عجیب نیست، بلکه از لوازم زندگی آنان است. به اعتقاد یک خردمند غربی: «احترام به پیران در هر کشوری، متناسب با مقدار تربیت و فضایل اخلاقی آن مردم است».
پادشهی، پاس فقیران بدار پیرنه ای، حرمت پیران بدار
حافظ
دست تعدّی از سر پیران کشیده دار پشت کمان به خاک رساندن کمال نیست
صائب
رنج پیری
رنج پیری از زمینه های تفکّر انسانی است. در عرصه ادب و فرهنگ نیز می توان گفت که، بیشتر هنرمندان و شاعرانی که به مرحله پیری راه یافته اند مرثیه ای براین فرجام دردناک زندگی آدمی برجای گذاشته اند. این سوگ نامه فصلی است که کم تر دفتری از ادبیات ایران از آن خالی است. شاعران و نویسندگان، هریک به گونه ای از این پایان ناگزیرآدمی نالیده اند.
به پیری خاک بازیگاه طفلان می کنم بر سر که شاید بشنوم زان خاک بوی خردسالی را
این سطرهای چین که ز پیری به روی ماست هر یک جداجدا خط معزولی قواست
صائب
ز پیری شد برون از دست اسباب تأسّف هم خوشادندان که می آمد به کار لب گزیدن ها
ملافیض کاشانی
خمیده قد از آن دارند پیرانِ جهان دیده که اندر خاک می جویند ایام جوانی را
مکتبی شیرازی
حکایت
وقتی به جهل جوانی بانگ بر مادر زدم، دل آزرده به کنجی نشست و گریان همی گفت: مگر خردی فراموش کردی که درشتی می کنی؟
چه خوش گفت زالی به فرزند خویش چو دیدش پلنگ افکن و پیل تن
گر از عهد خردیت یادآمدی که بیچاره بودی در آغوش من
نکردی در این روز بر من جفا که تو شیرمردی و من پیرزن
تازیانه فقر
برخی از سالمندان که از نظر مالی حمایت نمی شوند، در زیر تازیانه فقر و نداری جان می دهند. ما بارها، نظاره گر زندگی طاقت فرسای این سالمندان تهی دست بوده ایم. بر مسئولان فرهنگی و اقتصادی کشور است که با برنامه هایی مناسب، اسباب سلامت تن و راحتی روان آنان را فراهم آورند. و بر قلب های مهربان است که بذر عاطفه و احساس را در دل های پیر آنان بکارند و شادی را مهمان دل های آفتابی شان کنند.
شنبه 8/4/1392 - 22:52
سينمای ایران و جهان
پس از پخش مجموعه «بال‌های خیس» و بازی مهران رجبی در آن، وی این بار به گروه بازیگران مجموعه «گذر از رنج‌ها» به کارگردانی و نویسندگی فریدون حسن‌پور پیوسته است. مهران رجبی قرار است در نقش عمو غفور ایفای نقش کند. او در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس به ویژگی‌های این نقش اشاره کرده و گفته است: عموغفور یکی از شخصیت‌های اصلی قصه و عمویی دوست‌داشتنی و شیرین است. وقتی پیشنهاد این نقش از سوی کارگردان به من شد، حس خوبی نسبت به این شخصیت داشتم. علاوه بر آن شخصیت‌پردازی مناسبی هم داشت.

رجبی که پیش از این هم تجربه همکاری با فریدون حسن‌پور را داشته است، جدیدترین نوشته او را دارای شخصیت‌پردازی درستی دانسته و معتقد است فریدون حسن‌پور وقت و انرژی لازم را برای نگارش فیلمنامه این سریال صرف کرده است. این بازیگر در بخش دیگری از صحبت‌های خود، درباره مضمون سریال گفت: مضمون سریال تلویزیونی، گذر از رنج‌هاست که برایم جذابیت داشت و قصه یک نفر از دوره تولد تا مرگ روایت می‌شود. به نظرم داستان برای مخاطب تعلیق‌هایی دارد.

بازیگر مجموعه‌های شوق پرواز، از یاد رفته، خوش‌نشین‌ها و سی‌امین روز از جمله بازیگران پرکاری است که هر سال دست‌کم در یک اثر تلویزیونی بازی می‌کند.

 

شنبه 8/4/1392 - 22:52
سينمای ایران و جهان

محمود شهریاری از جمله مجریانی است که در طول فعالیت خود اجرای برنامه‌هایی با فضاهای متفاوت را تجربه کرده است. اجرای او را در برنامه‌های مناسبتی، جنگ، ویژه برنامه‌های ماه رمضان و غیره شاهد بوده‌ایم. وی که چند ماهی است در برنامه «فیتیله» شبکه دو به اجرا می‌پردازد، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا به دشواری‌های اجرای برنامه‌های کودک و نوجوان اشاره کرده و معتقد است این شیوه اجرا ظرافت‌ها و حساسیت‌های خاصی دارد؛ بنابراین باید همه‌ چیز حساب‌ شده باشد و همه جوانب را رعایت کرد.

شهریاری علت تمرکز فعالیت‌اش را در برنامه‌های شاد چنین بیان می‌کند: لبخند یکی از مهم‌ترین ضروریات زندگی هر فرد در جامعه است که امکان دارد به شغل او هم ارتباطی نداشته باشد. اما در شغل‌ ما لبخند و شاد بودن یکی از ویژگی‌های اصلی و از ضروریات کار است. لبخند کارت دعوت برای افراد است؛ یعنی این ‌که به سمت من بیایید و خطری از سوی من شما را تهدید نمی‌کند. برنامه حتی اگر جدی‌ترین برنامه‌ هم باشد می‌شود با نکات ظریفی آنها را بیان کرد.

شهریاری همچنین بتازگی در برنامه‌ای اقتصادی از شبکه بازار مجری‌گری کرده که پخش سری نخست آن به پایان رسیده است.

 

شنبه 8/4/1392 - 22:51
ورزش و تحرک

همانند بسیاری از شخصیت‌ها که به دلیل فعالیت‌های علمی و فرهنگی‌شان به چهره‌هایی ماندگار تبدیل می‌شوند، برخی رویدادها نیز همین مشخصه را دارند و از افراد چهره می‌سازد.

برد تیم ملی فوتبال ایران مقابل کره جنوبی و صعود به جام‌ جهانی 2014 برزیل می‌تواند همان اتفاقی باشد که خاطره گزارش مزدک میرزایی را ماندگار کند. او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، احساسات خود را در لحظه‌های پرافت و خیز مسابقه توصیف کرده و گفته است: بعد از گل ایران، چون هر لحظه احتمال داشت گل بخوریم، استرس و اضطراب را به معنای واقعی کلمه در گزارش احساس کردم. بعد از گل قوچان‌نژاد حالت خیلی بدی وجود داشت و در آن لحظه بشدت تحت فشار بودم.

او در پایان حرف‌های خود به شدت هیجان و خوشحالی‌اش هنگام زدن گل اشاره کرده و افزوده است: در لحظه گل زدن قوچان‌نژاد احساس واقعی‌ام را نشان دادم و شاید در آن زمان خیلی از مردم هم از خوشحالی جیغ و فریاد زدند و به هوا پریدند. هنگام گل‌ زدن آنقدر خوشحال بودم که اگر عکس‌العملم را می‌دیدید، تعجب می‌کردید که چرا به این شکل خوشحالی کردم.

 

شنبه 8/4/1392 - 22:10
اقتصاد

 

فرقی نمی کند چک کیفری باشد یا حقوقی؛ دادگاه تنها در صورتی حکم به پرداخت مبلغ چک خواهد داد که دارنده به عنوان شاکی، فرم مخصوص دادخواست را پر کرده باشد افزایش تعداد چک های برگشتی و برخی نواقص در قانون چک باعث شده خیلی از کسانی که چک برگشتی و بلامحل در دست دارند از وصل مبلغ آن ناامدی باشند. این موضوع خصوصا در چک های با مبلغ پایین بیشتر به چشم می خورد. کسانی که در باجه بانک ها منتظر وصول چک هستند وقتی به آنها گفته می شود حساب صاحب چک خالی است احساس می کنند دیگر راهی برای رسیدن به پولشان وجود ندارد. قانون چک چند بار اصلاح شده، اصلاحات جدیدتر هم در راه است. هر چند هنوز مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد اما اگر مراحل پیگیری را درست انجام دهید و از قوانین موجود آگاهی داشته باشید، می توانید به پولتان برسید. 

زمان را از دست ندهید

اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که زمان را از دست ندهید. حقوقی شدن چک را بارها شنیده اید اما شاید خیلی ها هنوز نمی دانند مهم ترین دلیلی که باعث می شود یک چک حقوقی شود تعلل خودشان است. شما در صورتی که چکی در دست دارید که بلامحل است فقط دو ماه زمان دارید تا نسبت به برگشت زدن آن اقدام کنید. خیلی ها فکر می کنند این زمان شش ماه است در قانون موجود هم روی شش ماه زمان تاکید شده اما در عمل بیشتر از دو ماه نباید صبر کرد چون چک زمانی برگشت خورده به حساب می آید که مراحل مربوط به آن به طور کامل توسط بانک طی شده باشد. بالا رفتن تعداد چک های برگشتی باعث شده بانک ها با تراکم مواجه باشند و در فرصت مقرر نتوانند این اقدامات را انجام دهند.

برگشت زدن به معنی شکایت نیست

اشتباه دومی که اکثر در این زمینه مرتکب می شوند این است که فکر می کنند همین که چک را برگشت زدند به معنای پایان مراحل شکایت است. برگشت زدن چک به تنهایی نمی تواند برای رسیدن به پولتان کافی باشد. شما بعد از برگشت زدن تنها شش ماه فرصت دارید که به مراجع قضایی شکایت کنید. در صورت ثبت نکردن شکایت در این مدت نمی توانید به دریافت پول تان امیدوار باشید.

حقوقی شدن، پایان همه چیز نیست

حالا اگر فردی کوتاهی کرد و چکی که در دست دارد حقوقی شد آیا باید قید همه چیز را بزند؟ این تصور که چک حقوقی شده از اعتبار افتاده غلط است. در چک های حقوقی فقط صادرکننده قابل تعقیب و مجازات کیفری نیست اما می توان تقاضای توقیف اموال و دارایی صادرکننده را کرد و دادگاه نیز حکم به پرداخت مبلغ چک خواهد داد مگر آن که با دفاعیات صادرکننده ثابت شود که به طور کلی طلبی وجود ندارد یا آنکه چک بابت ربا صادر شده باشد یا به هر دلیل دیگر دارنده چک استحقاقی ندارد. پس اگر چکی که در دست دارید حقوقی هم شد از ادامه پیگیری ناامید نشوید.

فرم مخصوص دادخواست را فراموش نکنید

یک رویه عجیب در شکایت های مربوط به چک در اداگاه ها باب شده است که اگر به آن توجه نکنید ممکن است شکایت تان به هیچ وجه به نتیجه نرسد. وقتی کسی برای شکایت در مورد چک برگشتی به این دادگاه ها مراجعه می کند هیچ کس در مورد فرم مخصوص حرفی به میان نمی آورد و تصور این است که برای وصول وجه چک از طریق دادگاه، فقط برای شکایت کیفری صورت گیرد. در حالی که حتی اگر این شکایت به نتیجه برسد، دادگاه تنها حکم به مجازات حبس خواهد داد و درباره طلب دارنده اظهار نظر نمی کند. هم درباره چک های کیفری و هم چک های حقوقی، دادگاه تنها در صورتی حکم به پرداخت مبلغ چک در وجه دارنده چک را صادر خواهد کرد که دارنده به عنوان شاکی که در اصطلاح حقوقی به آن خواهان می گویند، فرم مخصوص دادخواست را تکمیل و با پرداخت هزینه دادرسی از طریق ابطال تمبر و سایر تشریفات قانونی، آن را تحویل دفتر دادگاه داشته باشد. پس در مراجعه به دادگاه برای شکایت در مورد چک فرم درخواست را فراموش نکنید.

حساب های دیگر صادرکننده هم به روی شما باز است

یکی از مهم ترین منابع وصول چک های برگشتی دیگر حساب های صادرکننده در بانک مورد نظر است. این یکی از مواردی است که به تازگی بانک ها مجاز به استفاده از آن شده اند اما ایراد مهم این است که تا شما درخواست نکنید بانک ها با توجیه عجیب مشتری مداری! این کار را نخواهند کرد. هر چند اگر قرار بر مشتری مداری باشد بانک از طریق پاس کردن چک می تواند به اعتبار صاحب چک کمک بکند. به هر حال یک امکان قانونی خوب برای کسانی که با چک برگشتی مواجه می شوند این است که درخواست کنند از طریق حساب سپرده یا هر حساب دیگری که صادرکننده در بانک مورد نظر داشته باشد مبلغ چک پاس شود. براساس قانون بانک ها ملزم به این کار هستند و در صورت مقاومت به شرطی که از وجود حساب دیگری از صاحب چک مطمئن هستید می توانید از طریق بانک مرکزی موضوع را پیگیری کنید.  ممکن است این شبهه پیش بیاید که دارنده چک از کجا بداند که صاحب چک در بانک مورد نظر حساب دیگری دارد یا نه؟ درصورتی که درخواست از سوی دارنده چک صورت بگیرد و بعدا ثابت شود که حسابی در کار بوده و بانک ازز پرداخت وجه خودداری کرده، شعبه مربوطه توبیخ می شود و مجبور به جبران ضررهای دارنده چک خواهد شد اما در صورت نبود درخواست مسئولیتی متوجه بانک نیست. البته قرار است به زودی این اشکال رفع شود و بانک ها طی بخشنامه ای ملزم شوند که در صورت صورت از حساب سپرده و پس انداز صاحب چک، مبلغ را بپردازند. تا آن موقع شما حواس تان به درخواست باشد. نکاتی که برای ثبت شکایت باید به آن توجه کنید. برای این که شکایت شما زودتر به نتیجه برسد، رعایت چند نکته لازم است. از پشت و روی اصل چک، گواهینامه بانک مبنی بر علت پرداخت نشدن چک، دو نسخه کپی تهیه کنید و کپی های تهیه شده را در مرجع قضایی حل برابر با اصل کند. شکایت را در فرم های چاپی مخصوص تکمیل و امضا کنید و نهایتا اصل چک برگشتی و شناسنامه یا کارت شناسایی را همراه با مدارک به مرجع قضایی تحویل دهید.

درچه صورتی نمی توانید به وصول چک امیدوار باشید؟

۱- چک وعده دار باشد :چک باید به صورت نقد و بدون وعده صادر شود چرا که چک باید همانند اسکناس وسیله پرداخت نقدی باشد بنابراین اگر به فرض مثال، امروز چکی برای تاریخ فردا یا هفته یا ماه یا سال آینده صادر شود، صادرکننده چک مجازات کیفری نخواهد شد. البته خیلی از چک ها برای مدت زمانی حتی یکساله هم صادر می شود. این موضوع تناقضی با این بند ندارد به شرطی که حواس تان به موضوع باشد. وقتی شما از کسی چکی می گیرید که مثلا تاریخش برای شش ماه دیگر است از نظر حقوقی به این معناست شما همان روز و همان تاریخ چک را دریافت کرده اید مگر اینکه در پشت چک یا در دسته چک اصلی به وعده دار بودن اشاره شده باشد.

۲- چک تضمینی باشد :در صورتی که چکی برای تضمین معامله یا حسن انجام کاری صادر شده باشد، در صورت وجود موجودی با یکسری شرایط قابل وصول است اما درصورت بلامحل بودن نمی توانید شکایت کنید. براساس قانون صدور چک باید به بدهی صادرکننده معادل مبلغ چک باشد، مانند آن که شخصی بابت خرید یک دستگاه اتومبیل یا آپارتمان یک فقره چک برای پرداخت تمام یا قسمتی از وجه معامله صادر کند.

۳- چک بدون تاریخ و مبلغ مشخص باشد :در صورتی که ثابت شود چک بدون تاریخ صادر شده است، دارنده نمی تواند برای وصول آن شکایت کند معمولا در این گونه موارد، دارنده چک، قبل از شکایت و قبل از مراجعه به بانک، تاریخ را درج می کند اما چنان چه در مرجع قضایی ثابت شود صادر کننده در هنگام صدور، تاریخ چک را ننوشته است، هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد. هم چنین چک سفید امضا هم در صورت خالی بودن موجودی ارزش یک برگه کاغذ بی ارزش را دارد.

۴- چک با واسطه به دست شما رسیده باشد :در صورتی که چکی در دست دارید و با واسطه به دست شما رسیده باشد یعنی مثلا در قبال یک معامله طرف مقابل چک یکی از مشتریان خود را به شما بدهد، در صورت خالی بودن حساب حق هیچ گونه شکایتی نخواهید داشت.

منبع: روزنامه هفت صبح

شنبه 8/4/1392 - 22:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

‎ابتلا به بیماری های عفونی و تب ناشی از آن، بهار و زمستان نمی شناسد؛ یعنی اگر قرار باشد بیماری به سراغمان بیاید، می آید و ما می مانیم و این سوال که چطور می توانیم حال مان را به روز اولش برگردانیم...

تب یکی از آشکارترین نشانه های ابتلا به برخی از بیماری هاست و معمولا درمان ساده ای هم دارد. اما از درمان های طبی که بگذریم، متخصصان تغذیه هم توصیه هایی برای کاهش تب دارند؛ این که زمان ابتلا به تب چه بخوریم و چه نخوریم تا زودتر خوب شویم.

۱. آب و آبمیوه بنوشید :کاهش میزان آب بدن یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که برای یک بیمار تب دار اتفاق می افتد. این کم آب شدن بدن می تواند با احساس خستگی، کرختی و عدم تمرکز همراه باشد. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند اگر تب دارید، برای جبران کم آبی بدنتان تا می توانید، آب و آبمیوه بنوشید. مصرف آبمیوه های تازه، طبیعی و خنک به دریافت سطح مناسبی از انواع ویتامین ها و املاح در بدن کمک می کند و تعادل آب و الکترولیت ها را بازمی گرداند. شما می توانید با مصرف انواع میوه های رسیده، تازه و خنک هم تا حد قابل قبولی تب را پایین بیاورید.

۲. غذاهای پخته میل کنید :بهتر است افراد بیماری که تب دارند، از مصرف غذاهای خام و نان های سفید پرهیز کنند و به جای آن غذاهای کاملا پخته و غلات سبوس دار را در برنامه غذایی شان بگنجانند. به طور کلی هضم غذاهای پخته یا غلات سبوس دار برای بدن ساده تر از هضم خوراکی های خام و غلات تصفیه شده است. دیرهضم بودن خوراکی های خام و فشاری که آن ها بر دستگاه گوارش وارد می کنند، می تواند وضعیت یک بیمار مبتلا به تب را بدتر کند بنابراین افراد مبتلا به تب باید تا بهبود کامل، سبزی های بخارپز و میوه هایی که کمی حرارت دیده اند و رسیده تر هستند، بخورند.

۳. خوراکی های ملین بخورید :ابتلا به یبوست هنگامی که بیماری همراه با تب را پشت سر می گذارید، می تواند باعث تشدید تب و مشکلات تان شود. به همین دلیل بهتر است حتما سوپ مرغ را با آلو یا میوه های ملین مانند کیوی و انجیر مصرف کنید تا دچار یبوست و دردسرهای بیشتر نشوید.

۴. به ویتامین E احترام بگذارید :محققان دریافته اند مصرف خوراکی های حاوی ویتامین E می تواند تا حد قابل ملاحظه ای باعث کاهش تب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع تر بیماری شود. به همین دلیل بهتر است در دوران بیماری، مقداری از خوراکی های حاوی این ریزمغذی های مفید را هم در برنامه غذایی تان بگنجانید. از مهم ترین منابع ویتامین E می توان بادام، روغن ذرت، فندق، کره بادام زمینی، ماهی سالمون و تخمه آفتابگردان را نام برد.

۵. ویتامین C را جدی بگیرید :کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن در پی ابتلا به بیماری عفونی و تب کردن متعاقب آن، جزو شایع ترین مشکلاتی است که بدن دچار آن می شود بنابراین هر چقدر بیشتر، بهتر و سریع تر سیستم دفاعی بدن تان را در برابر عوامل بیماری زا تقویت کنید، زودتر از شر بیماری خلاص خواهید شد. مصرف حجم مناسبی از خوراکی های حاوی ویتامین C می تواند تاثیر چشمگیری در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و بهبود بیماری داشته باشد. از مهم ترین منابع این ویتامین می توان به انواع مرکبات، پیاز، انواع فلفل دلمه ای در رنگ های مختلف، کلم بروکلی، گریپ فروت، طالبی، کلم، کیوی، توت فرنگی و گوجه فرنگی اشاره کرد.

۶. بتاکاروتن را فراموش نکنید :بتاکاروتن نیز یکی از ریزمغذی هایی است که می تواند در کاهش تب به ما کمک کند. زردآلو، مارچوبه، جگر سیاه، کلم بروکلی، طالبی، هویج، ذرت، انبه، گوجه فرنگی، گریپ فروت صورتی، هندوانه و هلو هم از بهترین منابع غذایی حاوی بتاکاروتن و سایر کاروتنوییدها هستند.

۷. روی تان کم نشود! زینک یا همان روی، ماده معدنی ای است که تاثیری حیاتی برای مقاومت در برابر عوامل عفونی و ترمیم بافت های آسیب دیده در بدن دارد. مصرف متعادل خوراکی های حاوی روی نیز می تواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و کاهش شدت علایم سرماخوردگی و میزان تب بشود. بنابراین توصیه می شود اگر تب داشتید، به بیماری های عفونی مبتلا شدید یا سرماخوردگی به سراغ تان آمد، حتما خوراکی های سرشار از روی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، مغزهای خام، غذاهای دریایی و غلات سبوس دار مصرف کنید.

۸. وقتی تب می کنیم، دمای بالای بدن باعث افزایش تعریق و تبخیر آب بیشتری از آن می شود. به همین دلیل باید سعی کنیم تا حد امکان به حفظ میزان مناسبی از آب در بدن مان کمک کنیم. یکی از راه های پیشگیری از کم آب شدن بیش از حد بدن، مصرف نکردن خوراکی های مدری است که حجم ادرار را افزایش می دهند و میزان آب دفع شده از بدن را هم بالا می برند بنابراین بهتر است در دورانی که تب دارید، دور مصرف انواع نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای، قهوه یا نسکافه را خط بکشید.

۹. شکر نخورید :اگر تب دارید، شکر و خوراکی های شیرینی مانند نوشابه های گازدار، آبمیوه های صنعتی حاوی شکر، عسل و قند مصرف نکنید. همان طور که می دانید، گلبول های سفید به عنوان بزرگ ترین مدافعان بدن در برابر عوامل بیماری زا باید قدرت برخورد مناسب برای از بین بردن دشمن بیرونی که همان عفونت ها، ویروس ها و میکروب ها هستند، داشته باشند. مصرف شکر و خوراکی های شیرین، قدرت مبارزه گلبول های سفید خون را کاهش می دهد و باعث می شود با سرعت مناسبی موفق به از بین بردن عوامل بیماری زا نشوند.

۱۰. دور این خوراکی ها خط بکشید:

اگر تب دارید، دور این خوراکی ها را خط بکشید: شیر غیر پاستوریزه یا لبنیات باز و فله ای، میوه های باپوست، سبزی های خام، غذاهای سرخ کردنی، چرب و سرشار از کلسترول که هضم شان برای دستگاه گوارش سخت است، نوشیدنی های گازدار و مدر مانند ماءالشعیر، آدامس های ترک سیگار که حاوی مقداری کافئین و مدر هستند و همین طور تنقلات شوری مانند چیپس و پفک.

مترجم: ندا احمدلو

منبع: روزنامه سلامت

شنبه 8/4/1392 - 22:3
آلبوم تصاویر
والپیپر های با کیفیت از انواع خوردنی ها (49 عکس)

 

شنبه 8/4/1392 - 21:42
آلبوم تصاویر
والپیپر های با کیفیت از انواع خوردنی ها (49 عکس)

 

شنبه 8/4/1392 - 21:42
آلبوم تصاویر
والپیپر های با کیفیت از انواع خوردنی ها (49 عکس)

 

شنبه 8/4/1392 - 21:42
آلبوم تصاویر
والپیپر های با کیفیت از انواع خوردنی ها (49 عکس)

 

شنبه 8/4/1392 - 21:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته