• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 242
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 3413روز قبل
شخصیت ها و بزرگان

 

ولادت

آیت الله سید محمد بن قاسم فشاركی اصفهانی؛ درسال 1253 قمری 1217 شمسی در فشارك به دنیا آمد. جد بزرگ او امیر شریف سالها قبل از آن از زواره به فشارك آمده بودند و برادر امیر شریف بنام امیر مشرف به روستای ویر در همان حوالی می رود. در سن 11 سالگی به عراق رفت. و كفالت او را برادر بزرگش ابراهیم ملقب به «كبیر» بر عهده گرفت. و برخی دروس را نزد برادر و مابقی را مانند فقه و اصول را نزد علمای دیگر مانند آیت الله فاضل اردكانی و حاجی آقا حسن بن سید مجاهد گذراند. در سال 1286 قمری به نجف رفت و در محضر آیت الله حاج میرزا محمد حسن شیرازی تلمذ كرد و در سال 1291 به همراه آیت الله شیرازی به سامرا رفت. پس از وفات آیت الله شیرازی مجدداً در سال 1312 هجری قمری به نجف بازگشت.

آنطور كه آقا بزرگ تهرانی در كتاب خود می فرماید، در مسجد هندی در نجف كرسی تدریس داشت كه حدود 300 شاگرد در كلاسش حاضر می شدند. شیخ عباس قمی در فواید الرضویه می فرماید: زمانی كه آیت الله شیرازی در شعبان 1312 وفات كرد بزرگان به او رجوع كردند زیرا اعتقاد داشتند كه او اعلم پس از میرزاست و از او خواستند كه تصدی امور شرع و مرجعیت را بر عهده بگیرد ولی ایشان می فرماید: من خود می دانم كه شایسته این كار نیستم زیرا ریاست امور شرعی نیاز به امور دیگری غیر از علم دارد و من در این امور وسواس خاصی دارم و من به غیر از تدریس به كاری نباید مشغول شوم. به ایشان اشاره كرد كه به سراغ مرحوم میرزا محمدتقی شیرازی بروند. كه این یكی از دلایل بلندی همت و پاكی نفس و اخلاص قلب این بزرگوار بوده است.

مرحوم سید محمد فشاركی، از بزرگ ترین شاگردان میرزای شیرازی و استاد حاج شیخ عبدالكریم حائری است. مرحوم حائری می گوید:

من از استاد خود، آیة الله فشاركی شنیدم كه فرمود: آن هنگامی كه میرزای شیرازی اوّل درگذشتند، رفتم منزل، دیدم مثل این كه در دل ام یك نشاطی هست، هر چه اندیشیدم جای نشاطی نبود، میرزای شیرازی در گذشته، استاد و مربی من بوده... مدتی اندیشیدم ببینم كجا خراب شده، این نشاط مالِ چیست؟ بالأخره به این نتیجه رسیدم كه شاید نشاط از این است كه همین روزها من مرجع تقلید می شوم. بلند شدم رفتم حرم و از حضرت خواستم كه این خطر را از من رفع كند؛ گویا حس می كنم كه تمایل به ریاست دارم.

ایشان تا صبح در حرم به سر می برد و صبح وقتی برای تشییع جنازه می آید، او را با چشمانی پر التهاب می بینند و معلوم بوده كه همه ی شب را مشغول گریه بوده است و بالأخره تلاش كرد و زیربار ریاست نرفت.

مشاوره در اعلمیّت

مرحوم آیة الله سید احمد زنجانی قدس سره می نویسد:فرزند مرحوم سید محمد فشاركی رحمهم الله فرموده است: بعد از وفات میرزای شیرازی بزرگ، پدرم توسط من به مرحوم آقا میرزا محمد تقی شیرازی پیغام داد كه "اگر شما خود را اعلم از من می دانید بفرمایید تا من زن و بچه ام را، در امرِ تقلید، به شما ارجاع دهم و اگر مرا اعلم می دانید شما خانواده ی خود را در مسئله ی تقلید، به من ارجاع دهید".

هنگامی كه این پیام را به میرزا رساندم، تأمّلی كرده و فرمود: «خدمت آقا عرض كنید كه آقا خودشان، چه گونه می دانند؟». من این سؤال را، كه به منزله ی جواب بود، خدمت پدرم عرض كردم. پدرم فرمود: «برو عرض كن كه: شما در اعلمیّت، چه چیز را میزان و معیار می دانید؟ اگر دقّت نظر، میزان باشد، شما اعلم اید، و اگر فهمِ عرفی معیار باشد، من اعلم ام».

من، دو باره این پیام را به میرزا رساندم. ایشان باز تأمّلی كرده و فرمودند: «خودشان كدام یك از این دو را میزان قرار می دهند؟»

من بازگشتم و این جواب را كه سؤال بود، ابلاغ كردم. آقا تأمّلی كرد و فرمود: «بعید نیست كه دقّت نظر، میزان و ملاك اعلمیّت باشد. آن گاه فرمود كه همگی از میرزای شیرازی تقلید كنیم.»

لوازم مرجعیّت

هنگامی كه برای قبول مرجعیت، به آیة الله سید محمد فشاركی قدس سره مراجعه كردند، فرمود: «من، شایسته ی مرجعیّت نیستم؛ زیرا، ریاست شرعی، به جز علم فقه و شناختِ احكام، امور دیگری از قبیلِ آگاهی از مسایل سیاسی و شناختن موقعیّت امور جاری و موضع گیری های درست در هر كار را نیز لازم دارد و اگر من در این كار دخالت كنم، به تباهی كشیده می شود. برای من، غیر از تدریس، كار دیگری جایز نیست». و بدین گونه این عالمِ نَفْس كُشته، مردم را به میرزا محمد تقی شیرازی ارجاع می دهد.

دفع بیماری وبا

مرجع تقلید زمان خود مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالكریم حائری مؤ سس حوزه علمیه قم نقل كرد: مدتی در شهر سامراء نزد مرحوم آیت الله العظمی میرزای شیرازی(متوفی 1312 قمری) درس می خواندیم، روزی در وسط درس استاد بزرگ ما آیت الله سید محمد فشاركی(متوفی 1315 قمری) وارد شد، در حالی كه بسیار مضطرب و نگران بود، علت نگرانیش این بود كه بیماری مسری وبا در عراق شیوع یافته بود و بسیاری از مردم را كشته بود، آقا سید محمد فشاركی فرمود: آیا شما مرا مجتهد می دانید؟ گفتیم آری، فرمود: آیا مرا عادل می دانید؟ گفتیم آری(منظور او این بود كه پس از تایید، حكمی صادر كند) آنگاه گفت: من به تمام شیعیان سامره از زن و مرد حكم می كنم كه هر یك از آنها یك بار زیارت عاشورا را به نیابت از مادر امام زمان علیه السلام بخوانند، و آن مادر بزرگوار را در نزد فرزند بزرگوارش شفیع قرار دهند كه امام زمان علیه السلام پیش خدای بزرگ از ما شفاعت نماید تا خداوند شیعیان سامراء را از بیماری وبا حفظ گرداند. مرحوم آیت الله حائری گوید: وقتی كه این حكم از مرحوم آیت الله سید محمد فشاركی صادر شد، چون خطر مرگ در میان بود، همه شیعیان اطاعت نمودند و در نتیجه، یك نفر شیعه در سامراه تلف نگردید، و خداوند متعال شیعیان را از این بلای عمومی نجات بخشید.

 مرحوم سید محمد فشاركی، استاد اصول و فقه با همه علم و فضیلتی كه داشت، در كمال فقر و نیاز مادی زندگی می كرد. آیةالله حائری در دوران طلبگی چندین سال تكفل مخارج استادش و پس از رحلت او تكفل خرج فرزندان او را بر عهده داشت و از درآمد اندكی كه پیدامی كرد، آنان را بر خویشتن ایثار و مقدم می شمرد در صورتی كه خود كمال نیاز را داشت. بعدها نیز تقریرات و مباحث درس استاد بزرگوارش، سید محمد فشاركی را تحریر نمود.

شاگردان وی

1- مرحوم میرزای نائینی(آیت الله العظمی میرزا محمدحسین غروی نائینی)

2- مرحوم آیت الله العظمی شیخ محمدرضا نجفی مسجد شاهی كه دارای تالیفات متعددیست و در كتاب وقایة الذهان خود نیز شرح حال مرحوم فشاركی را آورده است

3- مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبد الكریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم. ضمنا كتاب تقریرات ایشان تحریر بیانات مرحوم فشاركیست

4- مرحوم سیدحسن مدرس نماینده مجلس

حل مشكل علمی ایشان توسط امام زمان (عج)

وی در یكی از موضوعات علمی دچار شبهه ای شد و هر چه بیشتر اندیشید، كمتر راه حلی یافت. مطلب را با علما در میان گذارد و هر كدام برای او پاسخی دادند، ولی هیچ یك جواب قانع كننده ای كه مشكل او را برطرف كند، ندادند و در نتیجه اشكال به قوت خود باقی بود.

آیت الله فشاركی می فرماید: به ناچار جهت حل اشكالم در بامدادی تصمیم گرفتم كه از شهر سامرا خارج شوم و دور از غوغای اجتماع و نقل و نقد محیط مدرسه درباره آن مساله بیاندیشم، لذا به سوی رودخانه پهناوری كه از كنار شهر می گذشت روان شدم.

امواج نشاط افزای شط كه همراه با نسیم ملایم، در حركت بود، افكار خمود و خسته هر انسانی را به جنبش می آورد.

من در ساحل شط ولی در جای گودی كه آب هنگام طغیان بوجود آورده بود، و در اعمال اندیشه فرو شدم.

اما هنوز چندان در ژرفای اندیشه غوطه نزده بودم كه جوان عربی به گونه شبانان در برابرم پیدا شد و پرسید: سید محمد اینجا چه می كنی؟

من كه از این مزاحمت برآشفته بودم، گفتم: شما به ما چكار؟ دنبال كار خود برو، من می خواهم در مساله ای فكر كنم!

جوان پرسید: مساله چیست؟ بیان كن تا بشنوم!

و چون می خواستم هرچه زودتر این جوان عرب را از خود دور كنم، مساله مورد گفتگو را از اول دقیقاً بیان نمودم و آن جوان سراپا گوش بود و همه را درك می كرد، اری از قیافه او فهمیدم كه مطالب را خوب می فهمد!

من مشغول بیان مساله و مقدمه چینی بودم كه آن جوان فرمود:

«سید محمد؛ در این مقدمه اشتباه كردی كه به نتیجه غلط و شبهه زا رسیدی»!

و چون ایراد آن مقدمه را تذكر داد، یك مرتبه تمام شبهاتم برطرف شد و كوچكترین اشكالی در ذهنم نماند.

جوان عرب رفت و سپس به این فكر افتادم كه این عرب بیابانی كی بود؟ از كجا آمد؟ و به كجا رفت؟ خوبست از او سوال كنم. اما همین كه از گودی بیرون آمدم و به اطراف نگریستم اثری حتی از رد پای مباركش هم نیافتم و آنگاه دانستم مورد عنایت خاص حضرت مهدی علیه السلام قرار گرفتم و متاسفانه وقت حضور، او را نشناختم.

زعشقت واله و حیران منــــــم من

 

چو مجنون زار و سرگردان منم من

گهی در جستجویت سوی گـــــلزار

 

گـــهی چون جغد در ویران منم من

دل آراما، دل آرامی نـــــــــــدارد

 

زهجــرت بی سر و سامان منم من

طبیبانــــه بیـــا انـــدر كنـــــــــارم

 

دچار درد بی درمــــــــــان منم من

به شهر و كوچه و دشت و بیـــابان

 

سراسیمه زنـــــــــان گریان منم من

الا ای یوسف زهرا چو «ناصر»

 

زهجرت در غم و حرمــــن منم من

  از وی آثاری مانند اصاله البرائه، الاغسال، الفروع المحمدیه، مجموعه رسالاتی در فقه و غیره، شرح اوائل رساله البرائه شیخ انصاری، رساله ای در خلل به جا مانده است.

سفر به دیار باقی

وفات وی را در 1316 قمری 1277 شمسی دانسته اند. محل دفن وی یكی از حجره های صحن مقدس علوی است.

 

پنج شنبه 24/11/1392 - 8:4
شخصیت ها و بزرگان
پرسش دعای “صنمی قریش“ که در آن دشمنان اهل بیت لعن شده اند، تا چه حد اعتبار دارد؟ آیا علی علیه السلام این ادعا را در قنوت نمازهای خود می خواند؟
پاسخ

در مورد دعای معروف به “صنمی قریش“ که گفته شده: حضرت علی (ع) آن را در قنوت نماز شب و نمازهای دیگر می خوانده است، اثری در کتب روایی معتبر شیعه دیده نمی شود.

 مرحوم مجلسی نیز که در بحار[i]، “باب القنوتات الطویله“ از کتاب الصلاه و به نقل از کتاب “البلد الامین و جنه الامان“ این روایت را نقل می کند، بدون ذکر سندی معتبر، فقط به این بسنده می کند که این روایت را ابن عباس از حضرت علی (ع) نقل می کند. و همچنین است در کتاب “الصحیفه العلویه المبارکه [ii]“ بنابراین روایت مذکور نزد شیعه فاقد شرایط اعتبار است.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که ضعف سند باعث بی اعتبار شدن محتوا در دعا و مسائل اخلاقی نیست. در مسائل اخلاقی و ادعیه، در صورتی که محتوا با اصول و ارکان اسلام مخالفتی نداشته باشد قابل اعتماد و عمل می باشد.

پنج شنبه 24/11/1392 - 8:0
مهدویت



از ماموریت که برگشت ،خوشحالبود. پرسید:
.
راستی فرمانده !
گمراه کردن اینهاچه فایده ای دارد ؟
ابلیس جواب داد:
.
امام اینها که بیاید ،روزگار ماسیاهخواهدشد ؛
اینها که گناه می کنند ، امامشان دیرتر می آید….”
مهدی جان اربابم
.
شاید کمی دور
.
شاید کمی نزدیک
.
ولی خیالم راحت است که تو هستی…!

یه صلوات بفرست.
پنج شنبه 24/11/1392 - 7:58
آلبوم تصاویر
دیدنی های امروز

دیدنی های امروز

میکولای کوالی یف یکی از نمایندگان مجلس روسیه (دوما) در حال نگاه کردن به مدال ها و نشان هایش





استقبال رسمی از فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه در کاخ سفید







ماکت کوسه در سیل انگلیس





 شادمانی از بارش برف در ایالت جورجیا آمریکا





گریه زاغه نشینان در شهر داکا (پایتخت بنگلادش) از ویرانی خانه هایشان (100 زاغه)   در حادثه آتش سوزی







دمیتری مدودف نخست وزیر روسیه در حال تماشای مسابقات اسکی پرش المپیک زمستانی سوچی





مارتین شولز رییس پارلمان اروپا (نفر وسطی) در حال بازدید ازموزه هلوکاست در شهر قدس





تظاهرات در مقابل دادگاه عالی فیلیپین در شهر مانیل علیه قانون جدید نظارت بر اینترنت که از نظر مخالفان محدود کننده آزادی ها و حریم خصوصی شهروندان است





ادامه تظاهرات ضد حکومتی در شهر کی یف مرکز اوکراین





یک کارگاه آجر پزی در بنگلادش





باد شدید در شهر لیسبون پرتغال





نگهداری گل های تازه بسته بندی شده برای فروش در روز ولنتاین و نیز سال نوی چینی در مرکزی در استان یونان چین





یک داور در حال معاینه دندان های یک سگ در نمایشگاه سالانه سگ ها در نیویورک





بدون شرح!





 

                                               
پنج شنبه 24/11/1392 - 7:50
ازدواج و همسرداری
پاسخ امام جواد(ع) به نامه‌ای درباره ازدواجپاسخ امام جواد(ع) به نامه‌ای درباره ازدواج

حدیث روز

جنوب نیوز- حسین بن بشار می‌گوید به امام جواد علیه‌السلام نامه‌ای نوشتم تا در خصوص موضوع ازدواج از ایشان سوال کنم، حضرت در جوابم نگاشت:
اگر خواستگاری به خانه تان آمد که از دیانت و امانت او راضی هستید به او زن بدهید، و اگر او را رد کنید(و این دو شرط را در نظر نداشته باشید) سبب فتنه و فساد بزرگی خواهد شد.

متن حدیث:

عَن حُسَینِ بنِ بَشارِ الواسِطی قالَ: کَتَبت الی ابیِ جَعفَرِ الثّانیِ عَلیه‌ِالسَّلامِ أسألُهُ عَنِ النِّکاحِ فَکَتَبَ عَلَیهِ السَّلامُ: مَن خَطِبَ اِلَیکُم فَرَضیتُم دینَهُ وَ اَمانَتَهُ فَزَوَّجُوهُ، ِالّا تَفعَلُوهُ تَکُن فِتنَةٌ فِی اَلارضِ وَ فَسادٍ کَبیرٍ.

«التذهیب، جلد 7، صفحه 369»

پنج شنبه 24/11/1392 - 7:48
ورزش و تحرک
احتمال جدایی دایی قوت گرفت

دایی قراردادی سه‌ساله با پرسپولیس منعقد کرده است ...

سرمربی پرسپولیس با وجود عقد قرارداد سه‌ساله در شرایطی خاص، مجوز ترک تیم را دریافت می‌کند.

به گزارش جنوب نیوز، روزنامه خبر ورزشی نوشت: در روزهای گذشته شایعه استعفای علی دایی منتشر شد که صحت نداشت و او پس از تساوی مقابل فجرسپاسی نیز صحبتی مبنی بر جدایی مطرح نکرد و نزدیکان او هم این خبر را به شدت تکذیب کردند. دایی قراردادی سه‌ساله با پرسپولیس منعقد کرده اما قرارداد سال دوم و سوم او مشروط است و به همین دلیل احتمال جدایی دایی در پایان فصل از پرسپولیس وجود دارد. با توجه به اعتراض‌های گسترده دایی به مسئولان باشگاه و وزارت ورزش قابل پیش‌بینی است که او از مشروط بودن قرارداد سال‌های دوم و سومش استفاده کرده و با توجه به وضعیت نامساعد پرسپولیس و اعتراضات پیاپی بازیکنان برخلاف میل باطنی‌‌اش از جمع سرخپوشان جدا شود و فصل آینده در تیمی کار کند که آرامش بیشتری داشته باشد.

البته همه این مسائل بستگی به نتایج پرسپولیس دارد. اگر در چند هفته باقیمانده پرسپولیس بتواند تحولی معجزه‌آسا داشته باشد و قهرمان شود و مشکلات مالی هم حل شود، دایی قطعاً قید جدایی را خواهد زد اما اگر مشکلات پابرجا باشد و پرسپولیس هم نتواند در 4 بازی باقیمانده نتیجه قابل‌قبولی کسب کند و از کسب سهمیه آسیایی هم باز بماند، جدایی دایی را باید قطعی دانست.

پنج شنبه 24/11/1392 - 7:45
اخبار
آملی لاریجانی: تخریب قوه قضاییه تخریب نظام است

رئیس قوه قضاییه حملات ضدانقلاب و عملکرد نظام قضایی کشور را نشانه‌ای بر «صحت مسیر حرکت» قوه قضاییه و اهمیت جایگاه آن در نظام جمهوری اسلامی خواند

 

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی کشور با همه توان همگام با انقلاب به پیش می‌رود گفت: ایجاد ساختارهای جدید، پالایش قوانین قضایی، توجه ویژه به پیشگیری از وقوع جرم و به کارگیری فناوری‌های نو در امور قضایی از جمله دستاوردهای حرکت رو به رشد قوه قضاییه به شمار می‌رود.

به گزارش مهر، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک یوم الله 22 بهمن افزود: انقلاب اسلامی در نظام قضایی کشور نیز مانند سایر بنیان‌های جامعه ایرانی تأثیر بسزایی بر جای گذاشته به طوری که از زمان مدیریت شهید آیت الله بهشتی تاکنون حرکت بالنده دستگاه قضایی تداوم یافته است.

رئیس دستگاه قضا «حرکت در چارچوب نظام الهی » را شاخص فعالیت قوه قضاییه دانست و تأکید کرد: آنچه برای جامعه الهی و معنوی ما حائز اهمیت است این است که تصویب و اجرای قوانین قضایی کشور منطبق با تعالیم اسلام باشد و بر اساس تحقق همین مطالبه عمومی می‌توانیم بفهمیم که جهت حرکت دستگاه قضا درست بوده است.
 
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه قوه قضاییه از نظر ساختار، تشکیلات و همچنین در مقام عمل یعنی ایجاد امنیت، مبارزه با فساد و احقاق حق، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است اظهار کرد: پالایش قوانین قضایی از جمله قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری و دهها قانون از دیگر دستاوردهای نظام قضایی کشور است که همه این دستاوردها مرهون تلاش‌های مسئولان عالی قضایی و همه قضات و کارکنان دستگاه قضایی در 35 سال گذشته بوده است.
 
رئیس قوه قضاییه حملات ضدانقلاب و عملکرد نظام قضایی کشور را نشانه‌ای بر «صحت مسیر حرکت» قوه قضاییه و اهمیت جایگاه آن در نظام جمهوری اسلامی خواند و تأکید کرد: دستگاه قضا در ایجاد امنیت و جلوگیری از مفاسد پیشگام است به همین دلیل برخی از ضدانقلاب خارج نشین به منظور سست کردن پایه‌های نظام، این دستگاه را مورد هدف قرار داده‌اند ولذا برخی از آنان توصیه می‌کنند تا جهت حملات به سوی قوه قضاییه باشد.
 
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه « تخریب قوه قضاییه، در اصل تخریب نظام است افزود: دستگاه قضایی همواره از نقد حقوقی و سازنده استقبال می‌کند و اگر انتقادها را درست تشخیص دهد، بر مبنای آن عملکرد خود را تصحیح می‌کند کمااینکه در بسیاری از موارد اینگونه عمل نموده است، اما مسلماً نقد غیر از افترا، توهین و زمینه‌سازی برای تخریب نظام است.
 
رئیس دستگاه قضا افزود: البته از ضدانقلاب انتظاری جز تخریب نیست اما از شخصیت‌ها و رسانه‌های داخلی توقع نداریم که همان ادعاها را تکرار کنند.
 
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه قوه قضاییه با صلابت در «مسیر صحیح خود» حرکت خواهد کرد، خطاب به مردم عزیز ایران گفت: خادمان شما در قوه قضاییه با همه توان در مسیر احقاق حق و اجرای عدالت گام برمی‌دارند و تلاش دارند کاستی‌ها را برطرف نمایند.
 
رئیس دستگاه قضا از اعلام و انتشار برخی آمارهای نادرست از جمله ادعای وجود 17 میلیون پرونده انباشته شده در دستگاه قضایی توسط برخی مسئولان خارج از دستگاه قضایی انتقاد کرد و افزود: هر چند که این آمار ناآگاهانه بیان شده است اما جای این گلایه هست که چرا بدون بررسی کافی، اعداد و ارقامی مطرح می‌شود که هیچ واقعیت ندارد. این درست است که سالانه حدود 13 میلیون پرونده در دستگاه قضایی آمار می‌شود و این فرایند ثبت در تمامی مراجع رسیدگی است اما باید توجه داشت اولاً این آمار نشانگر این تعداد شکایت یا دادخواست در دستگاه قضایی نیست چون یک پرونده در مراحل مختلف دادرسی به ثبت می‌رسد و جزء آمار محسوب می‌شود ولذا ممکن است یک شکایت در نهایت در مراجع مختلف ده بار ثبت شده ولذا ده پرونده محسوب ‌شود. اینگونه احتساب پرونده‌ها، علل الاصول اشکالی ندارد ولکن باید توجه داشت که از این آمار مثلاً 13 میلیونی استنباط نشود که 13 میلیون جرم یا حادثه حقوقی در کشور وجود دارد و ثانیاً مهمتر آنکه در هر حال وقتی 13 میلیون پرونده سالانه به دستگاه قضایی وارد می‌شود، گاه بیش از 13 میلیون پرونده هم مختومه می‌شود. یعنی در هیچ زمانی این عدد پرونده در یک‌زمان در دستگاه قضایی جمع نمی شود. پرونده گویی همچون رودی جاری در حال حرکتند و بنابراین شاید عشری از عدد مذکور هم در یک زمان در دستگاه قضایی انباشت نباشد.
 
 آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش پیروزی انقلاب اسلامی را مصداق آیه « انا فتحنا لک فتحا مبینا» دانست و تصریح کرد: برای کسانی که در آن زمان حضور داشتند فشارهای استبدادی رژیم طاغوت را لمس می‌کردند، روش ضددینی و وابستگی کشور به غرب را مشاهده می کردند، پیروزی انقلاب اسلامی به معنای واقعی «فتح مبین و انقلاب نور» بود.
 
رئیس قوه قضاییه با توجه به اینکه بخش بزرگی از جمعیت کنونی کشور پس از رویدادهای انقلاب به دنیا آمده‌اند، از ارزیابی ریشه‌های شکل‌گیری انقلاب بر اساس معیارهای «صوری و شکلی» انتقاد کرد و گفت: شاخص ارزیابی‌ها نمی‌تواند فقط به ظاهر متکی باشد و برای نمونه فراوانی یا کمبود ارزاق عمومی را معیار اصلی ارزیابی  انقلاب تلقی کرد.
 
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه «بنیان، ماهیت و غایت» انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری حضرت امام(ره) با دیگر انقلاب‌های جهان متفاوت بود اظهار کرد: گرچه در انقلاب اسلامی ایران و برخی انقلاب‌های دیگر از جمله انقلاب بلشویکی روسیه که منجر به شکل‌گیری اتحاد جماهیر شوروی شد، شباهت‌هایی در ظاهر به چشم می خورد و برای نمونه هر دو انقلاب نظامی سلطنتی را برچیدند، اما ماهیت انقلاب‌ها در گرو شکل‌ ظاهری آنها نیست، بلکه بنیان‌های معرفت شناختی و هستی شناسانه و همچنین اهداف اصلی انقلاب نقش تعیین کننده را در ماهیت انقلاب برعهده دارند.
 
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: برای مومنانی که وحی الهی را پذیرفته بودند، هدف انقلاب به وجود آوردن حکومتی برای به فعلیت رساندن این وحی الهی بود. رهبر عظیم الشأن انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی هم همواره از اسلام سخن می‌گفت و تمام حیاتش را وقف مردم و به فعلیت رساندن تعالیم انبیا کرد. بنابراین چنین انقلابی را نمی‌توان با انقلاب مبتنی بر مارکسیسم که ضدفطرت بشری، وحی الهی و تعالیم انبیا است مقایسه کرد.
 
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: مسلمانان اعتقاد دارند حق تعالی که محیط بر همه عوالم است، برای هدایت بشر تعالیمی را فروفرستاده است. ما اعتقادمان این است که خداوند آیات نورانی خویش را نازل فرموده تا انسان‌ها را از ظلمت به نور ببرد همانطور که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: هُوَ الَّذِی یُنَزِّلُ عَلَی عَبْدِهِ آیَاتٍ بَیِّنَاتٍ لِیُخْرِجَکُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ.
 
رئیس قوه قضاییه در ادامه به تشریح تفاوت ماهیت انقلاب اسلامی با حرکت های آزادی‌خواهانه مبتنی بر اندیشه لیبرال دموکراسی پرداخت و گفت: لیبرال دموکراسی که با ادعای آزادی بشر یک نظریه فلسفی را بنیان حرکت های اجتماعی قرار داده است، در عمل بمب هسته‌ای را می‌سازد، انباشت می‌کند و حتی بر سر مردم فرومی‌ریزد اما رهبر انقلاب اسلامی مبتنی بر اندیشه‌های الهی و به عنوان مرجع دینی ، ساخت، انباشت و به کار بردن سلاح هسته‌ای حرام اعلام می‌کند.
 
آیت الله آملی لاریجانی ارزیابی انقلاب اسلامی بر اساس شاخص های ظاهری را «جفا به انقلاب» توصیف کرد و افزود: گاهی مشاهده می‌شود که در ارزیابی کارآمدی انقلاب برخی از کمبودها از جمله تأمین ارزاق ملاک قرار می‌گیرد که این نوع ارزیابی‌ها جای تأسف دارد؛ البته وظیفه نظام اسلامی است که رفاه عمومی را هم برای آحاد ملت فراهم کند، اما هیچگاه نباید این موضوع شاخص ارزیابی اصلی انقلاب قرار گیرد.
 
رئیس دستگاه قضا «استقلال، عزت و خودباوری» را یکی دیگر از اهداف انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: تا پیش از انقلاب مردم ما هرگز یک رأی‌گیری واقعی را تجربه نکرده بودند، اما امروز مرد و زن، پیر و جوان نه تنها از حق تعیین سرنوشت برخوردارند بلکه احساس وظیفه می‌کنندکه با بصیرت و بر اساس شاخص های روشن دینی در پای صندوق های رأی حاضر شوند که این خودآگاهی و خود باوری را انقلاب اسلامی به مردم عطا کرده است.
 
آیت الله آملی لاریجانی خودباوری انقلابی را پرتوی از آموزه قرآنی «فان العزه لله و لرسوله و للمومنین» خواند و گفت: پیام انقلاب اسلامی این است که ای انسان اگر می‌خواهی در حیات خود عزیز باشی باید به جایی تکیه داشته باشی که منبع عزت است.
 
رئیس قوه قضاییه «فراهم شدن بستر شکوفایی استعدادها» را هدف دیگر انقلاب و البته شاخص ارزیابی آن معرفی کرد و افزود: انقلاب با همه فشارهای استکبار جهانی و تحریم‌های نظام سلطه در 35 سال گذشته، اکنون به شکوفایی در حرکت های علمی و پیشرفت‌ در فناوری رسیده که برای دنیا خیره کننده است البته این شکوفایی به حوزه علمی مختص نیست بلکه جنبه‌های مدنی و سیاسی را نیز در برمی‌گیرد.
 
آیت الله آملی لاریجانی همچنین با توجه به درپیش بودن یوم الله 22 بهمن تصریح کرد: حضور مردم در راهپیمایی‌های 35 سال اخیر، افزون بر دلگرمی مسئولان و تقویت انسجام ملی، پیامدهای عظیم خارجی نیز دارد زیرا نشان‌دهنده اقتدار کشور، همدلی جامعه و بی‌تاثیر بودن فشارهای بیگانگان است.
 
رئیس قوه قضاییه افزود: امیدواریم امسال هم همه مردم عزیز ما یک‌صدا، با نشاط و با صلابت در راهپیمایی روز 22 بهمن شرکت کنند و ان‌شاء ا... وحدتی را که از بسیاری از سلاح‌ها در شکست دشمن موثرتر است، بار دیگر نشان دهند.
 
در ادامه این جلسه مسئولان عالی قضایی به بحث و بررسی در خصوص لایحه آیین دادرسی کیفری اخیر التصویب که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و جهت رفع ایرادات به مجلس شورای اسلامی اعاده گردیده بود پرداختند و ادامه بحث به جلسه آینده موکول شد.                                                
پنج شنبه 24/11/1392 - 7:44
تغذیه و تناسب اندام
جگر مرغ بخوریم یا نخوریم؟

اساسا یکی از خصوصیات گوشت های احشایی مثل سنگدان و جگر این است که دارای پروتئین هستند و می توان...

حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب می‌شود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و می‌توان آن را مصرف کرد اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمی‌شود.

http://media.jamnews.ir/medium1/1392/11/23/IMG09203302.jpg

 

اساسا یکی از خصوصیات گوشت های احشایی مثل سنگدان و جگر این است که دارای پروتئین هستند و می توان از آنها به عنوان منابع تامین کننده این ماده غذایی مهم استفاده کرد. جگر مرغ علاوه بر این که دارای حجم بالایی از پروتئین است، همچنین در روند خونسازی نقش مهمی ایفا می کند. سنگدان مرغ هم حاوی مقادیری بالا از پروتئین است و از سوی دیگر دارای آنزیم هایی است که سنگهای کلیوی را می شکند و در واقع از خواص درمانی برخوردار است. البته اگر در پرورش مرغ ها از مواد هورمونی استفاده شود نه تنها مصرف جگر سودی ندارد بلکه بسیار مضر هم خواهد بود. هورمون به عنوان یک ماده مضر ممکن است در جگر مرغ تجمع پیدا کند و مصرف آن را برای افراد مضر سازد.

مطالعات فراوانی که در کشورهای مختلف، ازجمله ایران انجام شده، نشان می‌دهد که متاسفانه، در بسیاری از مرغداری‌های صنعتی، دوره‌های منع مصرف گوشت بعد از تجویز داروهای مختلفی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، رعایت نمی‌شود. به‌عبارت ساده‌تر، مثلا زمانی که به مرغ‌ها، آنتی‌بیوتیک می‌دهند، باید حدود ۵ تا ۱۴ روز از کشتار مرغ، خودداری شود. مساله‌ای که در موارد زیادی، رعایت نمی‌شود.

 

 به طور معمول آنتی‌بیوتیک‌ها، فلزات سنگین و سموم در بافت نرم بیشتر جای می‌گیرند و از آن جایی که پوست مرغ از بافت چربی بوده و جگر هم بافت نرمی است همچنین مغز سر حیوانات هم از بافت نرمی است، از لحاظ علمی این‌گونه مواد در این بافت‌ها رسوب می‌کنند که پس از رسوب در این مناطق خود به خود میزان آن‌ها افزایش پیدا کرده و با خوردن این‌گونه مواد، آنتی‌بیوتیک‌ها، سموم یا فلزات سنگین می‌توانند به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامت مصرف‌کننده شود که این مسئله در مورد باقی دام‌ها مثل گاو، گوسفند و گوساله نیز صدق می‌کند.

 

       

 

پنج شنبه 24/11/1392 - 7:41
عکاسی
عکاسی با چادر نماز+عکس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۴۹
کد مطلب: 7732
 
به گزارش فارس، انقلاب اسلامی با وحدت بین اقشار مختلف مردم و گوش به فرمان بودن رهبری چون امام خمینی(ره) بود که به پیروزی رسید. اگر نبود اراده مردم و ایمانشان به خدا چطور می‌شد، بر ده‌ها سال ظلم و ستم پیروز شد و بساط طاغوت را به یکباره در هم شکست. تصویر زیر در حاشیه یکی از تظاهرات های بهمن سال 57 به ثبت رسیده است. این زن با ظاهری جالب در حال عکاسی از تظاهر کنندگان است.

پنج شنبه 24/11/1392 - 7:36
اهل بیت
کشف کندوی عسل در محراب امام زمان(عج)+ عکس

دبیرخانه مسجد سهله از کشف ۱۲ کندوی عسل در محراب امام مهدی(عج) در مسجد سهله خبر داد.

به گزارش پارس به نقل از عقیق، مضر المدنی، دبیرخانه مسجد سهله اعلام کرد: در مکان محراب امام مهدی(عج) 12 کندوی عسل پیدا شده است که نشان دهنده اعجاز الهی است.


وی افزود: کندوهای عسل در سجده گاه امام دوازدهم قرار گرفته است که بسیار تعجب آور است.

مضر المدنی تصریح کرد: مهندسان و کارگران هنگام کار با این کندوهای عسل روبه روشدند و از اینکه به چه شکل با این ظرافت در آنجا زنبورها کندو درست کرده اند، تعجب کردند.


المدنی خاطر نشان کرد: با توسعه حفاری در این مکان متوجه شدند که این کندوها به هم پیوسته هستند و پر از عسل بوده است.

رهیر محبوبه، یکی از کارگران گفت: از جهت طبیعی این امر پدیده ای عجیب و غریب به شمار می رود، زیرا این مکان، برای لانه گزینی زنبور مساعد نبوده است ولی این امر اتفاق افتاده است و تعداد کندوها به تعداد امامان معصوم(ع) است. وی از کارشناسان خواست تا روی این مسئله بی نظیر تحقیق کنند.

لوی الجبوری، مسئول اطلاع رسانی مسجد سهله گفت: پس از کشف کندوهای عسل می خواهیم تا این کنودها را برداشته و در صندوق چوبی نگهداری ک

پنج شنبه 24/11/1392 - 7:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته