• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 242
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 3420روز قبل
قرآن

اول بگم که شرمنده اگر انجمن رو درست انتخاب نکردم، مطمئن نبودم که این سئوال تو کدوم قسمت باید بپرسم!
و در مورد سئوالم هم باید بگم که به طور کلی می دونم که هر جز قرآن رو میشه به دو، چهار و یا هشت قسمت تقسیم کرد، اما می خوام بدونم که این تقسیم بندی به چه صورت انجام می شه. مثلا در ویکی پدیا تقسیم بندی 60 حزبی و در سایت خانواده ی ختم قرآن تقسیم بندی 120 حزبی قرآن نمایش داده شده. آیا این تقسیم بندی ها یه جور استاندارد هستند و همه ی افراد برای مثال، قرآن 60 حزبی رو به همین ترتیب میشناسن؟
و در نهایت اگر که این تقسیم بندی ها به یک صورت رایج انجام میشه، ممکنه به من بگید که در تقسیم بندی 240 حزبی کدوم آیه ها و سوره ها، در هر حزب قرار می گیرن؟
چهارشنبه 2/11/1392 - 7:0
سلامت و بهداشت جامعه
اختلالات روانی تهرانی‌ها 800 برابر شد!

پیش از آن هم وزارت بهداشت آمارهایی منتشر کرده بود که نشان می داد 26.5 درصد زنان و 20.8 درصد مردان ایرانی در طول یکسال حداقل به یک نوع اختلال روانی مبتلا می‌شوند.
مجله مهر: جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت از ابتلای 21درصدی مردم کشور به اختلالات روانی خبر می دهد که در پایتخت به 34درصد می رسد. بیمارانی که در جمعیت 12 میلیونی تهران، 4میلیون نفر می شوند. با این حال، 50 سال قبل روزنامه اطلاعات از آمار 5هزار نفری مبتلایان به اختلالات روانی خبر داده بود که بیمارستان‌های روانی توانایی پذیرش بیش از نیمی از آنها را ندارند.
روزنامه اطلاعات چاپ 31 مردادماه 1342 با تیتر «3هزار دیوانه در میان مردم زندگی می کنند» نوشته بود: صبح امروز آقایان دکتر طباطبایی رئیس ادارۀ پزشکی قانونی و ناصح دادستان تهران بازدیدی از بیمارستان روانی امین‌آباد (تیمارستان) به عمل آوردند.
ضمن این بازدید مسئولین بیمارستان روانی به اطلاع دادستان رساندند که با وجود وسعت و ازدیاد جمعیت تهران بر تعداد بیماران روانی تهران افزوده شده، به حدی که امکان قبول این قبیل بیماران از بین رفته است و از طرفی همه روزه از شهرستان‌ها نیز عده‌ای بیمار روانی به تهران اعزام و به وسایل مختلف درصدد برمی‌آیند این قبیل بیماران را نیز به امین‌آباد تحویل دهند و چنانچه شهرداری‌های هر محل به بودجۀ بیمارستان روانی از جهت تامین مخارج بیماران ناحیه خود کمک نکنند برای بیمارستان امکان نگهداری این تعداد بیمار وجود ندارد.
اعلام خطر می‌کنم!
در گزارش مذکور همچنین از دادستان تهران تقاضا شد که موافقت اردوی کار برای ساختن یک محل مناسب جلب شود تا اطفالی که دچار نقیصه عقلی هستند در آن محل نگهداری شوند. در حال حاضر نزدیک ۳۰ طفل که دچار نقیصه عقلی هستند در امین‌آباد به سر می‌برند که نگهداری این اطفال مشکلاتی برای بیمارستان روانی از جهت نگهداری سایر بیماران روحی ایجاد می‌کند.
آقای دکتر طباطبایی رئیس ادارۀ پزشکی قانونی پس از خاتمۀ این بازدید به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر بین ۱۸۰۰ تا دو هزار نفر بیمار روانی در بیمارستان روانی رازی بستری هستند در حالی که حداقل در تهران پنج هزار بیمار روانی وجود دارد. به این ترتیب سه هزار نفر از بیماران روانی بین جمعیت تهران به سر می‌برند و به همین جهت امکان دارد هر روز یکی از آن‌ها با مردم عادی برخورد نمایند.
آقای دکتر طباطبایی افزود: من به حکم وظیفه و کار روزانه خود از این جهت اعلام خطر می‌کنم زیرا در تهران حداقل سه هزار نفر بیمار روانی بین مردم پراکنده‌اند و چون امکان مالی و سازمانی تیمارستان مناسب نیست از نگهداری آن‌ها معذور است.
تهران چند بیمار روانی دارد؟
آمار 5هزارنفری مبتلایان به اختلالات روانی در سال 42 اگرچه تعجب برانگیز بود، اما آمارهای امروزی از رقم 4میلیون بیمار در تهران خبر می دهند. رقمی که نسبت به 50سال قبل 80هزاردرصد افزایش داشته است!

شهریورماه امسال، معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت در همان جلسه معارفه خود آماری از وضعیت اختلالات روانی در مردم ایران داد که به گفته او باید توجه جدی و سریع به آن شود. علی اکبر سیاری گفته بود: طبق آمار 21.1 درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که 34.2 درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید در این زمینه کاری کرد.
پیش از آن هم وزارت بهداشت آمارهایی منتشر کرده بود که نشان می داد 26.5 درصد زنان و 20.8 درصد مردان ایرانی در طول یکسال حداقل به یک نوع اختلال روانی مبتلا می‌شوند.

این بررسی همچنین نشان داده بود که بیماریهای روانی در زنان کشور رتبه اول بار بیماری‌ها را دارد و در مردان بعد از حوادث عمدی و غیر عمدی که عمدتاً حوادث ترافیکی است دومین بار بیماری‌ها را از نظر مرگ و ناتوانی باعث می‌شود.

با این حال، کمبود تخت های روانی هنوز هم مشکل اصلی بیمارانی است که مجبورند به جای درمان در بیمارستان، به زندگی روزمره شان بپردازند. بر اساس نیازسنجی انجام شده مبتلایان به اختلالات روانی در ایران حداقل به 11هزار تخت روانی در بیمارستان ها نیاز دارند که تنها 7هزار تخت برای آنها فراهم است.

چگونگی تقسیم قرآن به حزب های 60، 120 و 240 تا

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:58
قرآن
در آیه ی 8 سوره ی سجده آمده که (ترجمه را می نویسم) : "سپس نسل او را از چکیده آبی پست مقرر فرمود"

در حالیکه امروز مشخص شده که منی یکی از برترین پدیده های حیاتی است. در هر قطره ی آن میلیون ها اسپرم زنده ی در حال فعالیت همراه با همه ی مواد لازم مثل غذا و آب و مواد حفاظتی وجود دارند. اما انسان بی اطلاع گذشته گمان می کرد که منی آبی پست و بی ارزش و نفرت انگیز است.

حالا سوال من اینه که: با وجود این، چرا در قرآن از این مایع، به عنوان آبی پست نام برده شده است؟

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:57
محبت و عاطفه
استان کردستان در پی اقدام انسان دوستانه معلم مریوانی که با هدف همدردی با شاگرد بیمارش، موهای سرش را تراشید اقدام به چاپ تمبر اختصاصی این معلم و شاگر کرد.
مدیرکل پست استان کردستان گفت: این تمبر حاوی عکسی از ˈمحمد علی محمدیان ˈ معلم و ˈماهان رحیمیˈ شاگردش است که بر روی نیمکت کلاس نشسته اند.

 

 

فاتح احمدی افزود: در کنار عکس این معلم و شاگرد نوشته ای هم با عنوان ˈ همدردی معلم مریوانی با شاگردش ستودنی است ˈ درج شده است.
انتشار خبر و گزارشی با این موضوع بازتاب های داخلی و خارجی فراوانی به دنبال داشت تا جاییکه رییس جمهوری دستور تقدیر از این معلم فداکار و رسیدگی به وضعیت این دانش آموز را صادر کرد.

 

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:56
قرآن

در آیه ی 9 سوره ی سباء آمده که، ترجمه: آیا به آنچه از آسمان و زمین در دسترسشان و پشت سرشان است ننگریسته اند اگر بخواهیم آنان را در زمین فرو می بریم یا قطعه ای از آسمان بر سرشان می افکنیم قطعا در این [تهدید] برای هر بنده توبه کاری عبرت است.

در این آیه آسمان سقفی تصور شده که می توان تکه ای از آن را کند و بر سر مردم گناهکار کوبید. اگر منظور این باشد این مطلب غلط است چون سقفی در ورای زمین وجود ندارد. جهان مجموعه ای از کرات و منظومه ها و کهکشانهاست. آسمان آبی که به چشم ما می آید رنگ آبی زیبائی است که از تراکم هوای اطراف زمین حاصل می شود. این گفته ی قرآن شبیه به همان نظر غلط انسان ابتدائی است که گمان می کرد آسمان شیئی شفاف در بالای سر ما است.

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:54
ازدواج و همسرداری

پرسش: رابطه گرایش مذهبی و تمایل به برقراری ارتباط با جنس مخالف از نظر اسلام چگونه است؟

پاسخ

اسلام به مسأله عشق و دوستی میان دختر و پسر از دو بعد نظر می کند 1. بعد انسانی و فطری 2. بعد جنسی و غریزی

1- اسلام از تمامی انسانها (مؤنث و مذکر) می خواهد که به چشم هم نوع به یکدیگر بنگرند چندان که کرامت انسانی را در میان هم پاس دارند و در رفع حوائج هم بکوشند و از هم حمایت کنند و در گرفتاریها به یاری هم بشتابند و خلاصه (انسان بودن) را ارج بگذارند و بایستی نسبت به انسانهای دیگر احساس نزدیکی و دوستی کنند.

احادیث بسیار زیادی در خصوص رعایت حقوق مؤمنین و مسلمین از حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) وارد شده است که از مجموع آنها این گونه استفاده می شود که اسلام بر مسأله دوستی و محبت که باعث ربط آدمیان به همدیگر و ایجاد نوعی احساس متقابل در میان آنان می گردد پافشاری می کند و این درجه از دوستی و پیوند درونی را یکی از جلوه های ایمان می شمارد رسول اکرم(ص) می فرماید: (ایمان کسی کامل نیست مگر آن که هر چیزی را که برای خود می پسند برای دیگران نیز بپسندد و آن چه را برای خود زشت می شمارد برای آنان زشت بداند) بر این اساس نگاه بی روح و بی عاطفه به دیگران و مشکلاتی که در زندگی، با آنها دست و پنجه نرم می کنند نگاهی مؤمنانه نیست حدیث معروف دیگری نیز هست که به روشنی گویای این دیدگاه بلند اسلام است پیامبر اکرم(ص) فرمود:(من لم یهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم، هر کس در اندیشه امور دیگر مسلمانان نباشد مسلمان واقعی نیست)[1]

 

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:53
ازدواج و همسرداری

درباره این که دوران نامزدی و عقد فرصت خوبی برای شناخت همدیگر است، زیاد شنیده اید. اما فکر می کنید چرا لازم است چنین شناختی در دوران عقد به دست بیاید؟ اصلا چه ایرادی دارد اگر شناخت همدیگر را به دورانی موکول کنید که زیر یک سقف زندگی می کنید و فرصت کافی برای سر در آوردن از خلق و خو و عادت های اخلاقی همدیگر دارید؟

حقیقت این است که شما هر قدر هم برای بله گفتن و بله گرفتن وقت صرف کنید، هر قدر تحقیق کنید و هر قدر درباره انتخابتان اطمینان داشته باشید، باز مواردی وجود دارد که شما باید پیش از شروع یک زندگی مشترک از آن با خبر شوید. دوران عقد به شما این شانس را می دهد که به علایق و سلیقه های همسرتان توجه کنید و روحیات او را بهتر بشناسید. حسن این ماجرا در سه چیز است:

اول این که در برخورد با یکدیگر رفتار مناسبی خواهید داشت، دوم این که با هم انس می گیرید و سوم این که بهتر می توانید به هم ابراز محبت کنید. اما رسیدن به این مرحله به خودی خود هفت خوانی دارد که باید از آن بگذرید

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:52
قرآن

والسَّقْفِ الْمَرْفُوعِ (5 طور)
ترجمه: قسم به آسمان که سقف بالا نگه داشته شده ای است.
این آیه به احتمال قوی از کلام قس بن ساعده الایادی [1] شاعر جاهلی گرفته شده است که در شعرش گفته "وسقف مرفوع" [2]
بالا بودن آسمان هم غلط است. تصور کنید کره ی زمین را بصورت معلق در فضا. بالا و پائین معنی ندارد. ما بصورت قرار دادی (نه واقعی) آنچه را روی زمین است یا بسمت زمین است پائین و سمتی که از زمین دور می شود را بالا می نامیم. این یک قرارداد اعتباری غیرواقعی است.
پس اینهم غلط فاحش دیگری است که محمد مطابق تصور یک انسان ناآگاه اولیه در قرآن آورده است.

[1] قس بن ساعده الایادی از خطبا و شعرای مشهور عرب قبل از محمد بود. او معتقد به خدای واحد و معاد بود و اشعار و خطبه هایش پر از کلمات حکیمانه است. وی قبل از بعثت مرده است. محمد به او علاقه داشته و قبل از مرگش بعضی خطبه های او را مستقیما گوش داده است و بسیاری از گفته ها و اشعار او را حفظ کرده بود (الاصابه 551/5)
[2] دلائل النبوه اثر حافظ بیهقی 103/2

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:51
قرآن

إِنَّ اللَّهَ یُمْسِكُ السَّماواتِ وَالْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَلَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَكَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ كانَ حَلِیمًا غَفُورًا (41 فاطر)
ترجمه: همانا خدا آسمانها و زمین را نگاه می دارد تا نیفتند و اگر بیفتند غیر از خدا هیچ کس آن ها را نگاه نمی دارد.

این تصور غلط در افسانه های بسیار قدیم بشری نیز وجود دارد. مثلا در تائوئیسم آمده است که پانگو (pangu) زمین و آسمان را از هم جدا کرد و بین زمین و آسمان ایستاد و آسمان را برافراشت. [1] تصور محمد، مثل هر انسان بی اطلاع دیگر، این بوده که آسمان و زمین هر دو باید بیفتند و ساده ترین جواب یک انسان متدین اینست که خدا آنها را نگه می دارد. دقت کنید در این آیات یک غلط مهم وجود دارد و آن اینکه گوینده گمان می کرده چیزی نمیتواند در فضا معلق باشد و همه ی اشیاء به سمت پائین می خواهند بیفتند و طبعا زمین و آسمان هر دو باید بیفتند و خدا باید آن ها را نگه دارد. در صورتیکه این تصور غلط است. بین اجسام نیروی جاذبه وجود دارد و مثلا اگر زمین از حرکت باز ایستد، زمین بسرعت به سمت خورشید خواهد رفت و با آن برخورد می کند در صورتیکه در تصور ما خورشید بالاست نه پائین. از نظر فیزیکی انرژی ناشی از جاذبه و انرژی جنبشی، اجرام آسمانی را در مسیر و موضع خاصشان سوق می دهند. مثلا جاذبه می خواهد زمین را بر خورشید بکوبد و نیروی گریز از مرکز ناشی از حرکت دورانی زمین می خواهد زمین را از خورشید دور کند. برآیند این دو نیرو زمین را در مسیر خاصش نگه می دارد.

در آیه زیر قرآن نگه داری آسمان را به ستون نسبت داده است:
خَلَقَ السَّماواتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها وَأَلْقى فِی الْأَرْضِ رَواسِیَ أَنْ تَمِیدَ بِكُمْ وَبَثَّ فِیها مِنْ كُلِّ دابَّةٍ وَأَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَنْبَتْنا فِیها مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِیمٍ (10 لقمان)
ترجمه: آسمانها را بی هیچ ستونی که آن را ببینید خلق کرد (یعنی آسمان ها دارای ستون ها نامرئی نگهدارنده ای هستند که شما نمی بینید).

محمد گمان می کرده که آسمانها سقفهای سنگینی هستند که ستونهای نامرئی آن ها را نگه می دارند تا بر زمین نیفتند. که این تصور از دو جهت غلط است. اولا، آسمان چیزی نیست که ستون بخواهد و ثانیا، ستونی برای نگهداری کرات وجود ندارد. لازم به ذکر است که بعضی اندیشمندان یونانی مثل Anaximander (قرن ششم قبل از میلاد، بیش از هزار سال قبل از محمد) متوجه شده بودند که اجرا آسمانی نیازی به ستون ندارند و نیروهائی آن ها را در تعادل نگه می دارند. [2] محمد حتی به درک این دانشمند یونانی 1200 سال قبلش نیز نرسیده بوده است.
بعضی افراد که می خواهند به هر قیمتی برای قرآن معجزه تراشی کنند، گفته اند منظور از ستونهای نامرئی، نیروی جاذبه است. اما نیروی جاذبه بر خلاف ستون عمل می کند، چون ستون با نیروی جاذبه مقابله می کند. بنابراین منظور از ستون نمی تواند نیروی جاذبه باشد. ما به کمک معجزه تراشان می آئیم و می گوئیم شاید منظور از ستون، نیروی گریز از مرکز باشد. اما بازهم غلط است چون نیروی گریز از مرکز سعی دارد شیء را در یک خط مستقیم به پیش براند که با ستون جور در نمی آید. و باز هم اگر فرض کنیم منظور از ستون، تعادل بین نیروی جاذبه و گریز از مرکز باشد، باز هم غلط است. چون اولا: تعادل ایندو یعنی گریز از مرکز و نه جاذبه بتنهائی. در اصطلاح فیزیک، جمع برداری ایندو نیرو بدست می آید که شیء سماوی را در جهت خاصش (مثلا دورانی) پیش می راند. یعنی باز چیز نگهدارنده ی واقعی (ستون) نمی ماند چون عملکرد ستون در جهت پائین است که همجهت با جمع برداری دو نیرو نیست. ثانیا در بسیاری از موارد تعادلی بین ایندو نیرو وجود ندارد. مثلا یک سنگ آسمانی در مسیر حرکتش هر گاه به کره ای نزدیک شود تحت تاثیر جاذبه ی کره، می تواند تغییر جهت دهد یا با کرده تصادم کند. یا دور شدن سریع کهکشانها از یکدیگر، غلبه ی انرژی جنبشی بر جاذبه ی بین کهکشانها را نشان میدهد در حالیکه در فضای بیکران معلقند. بهر روی با هیچ استدلالی نمی توان ستون نامرئی را به معجزه چسباند، بلکه این برداشت یک انسان ساده ی بی اطلاع است که گمان می کند هر چیزی اگر نگاه داشته نشود می افتد. پس زمین و آسمان هم باید بیفتند. اما چون نمی افتند باید چیزی آن ها را نگه دارد که خداست یا ستون یا هردو. دیدیدم که همه ی این خیالات غلط است.
نکته ی مهم دیگری که باید به معجزه تراشان یادآوری کرد این است که قرآن را باید با قرآن و سنت فهمید نه با خیالپردازی. نه در قرآن و نه در سنت کوچکترین اشاره ای به جاذبه وجود ندارد. اگر محمد در جائی از قرآن یا سنت، نیروی جاذبه را مطرح کرده بود قطعا کار بزرگی کرده بود مثل نیوتون، که تازه آنهم معجزه نبود چنانکه نیوتون معجزه نک

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:50
دعا و زیارت

اَللّٰهُمَّ خُصَّ اَنْتَ اَوَّلَ ظالِمٍ بِاللَّعْنِ مِنّى وَابْدَاءْ بِهِ اَوَّلاً ،ثُمَّ الثّانِىَ وَالثّالِثَ وَالرّابِعَ
پروردگارا تو لعنت مرا مخصوص گردان به اولین شخص ظالم و اول در حق اولین ظالم و آنگاه در حق دومین و سوّمین و چهارمین.

اینجا متوجه نمیشم چرا ابتدا درخواست میکنیم که خداوند لعنت ما را به اولین شخص مخصوص گرداند و دوباره میگیم اول در حق اولین ظالم؟
یعنی در ادامه چرا گفته نمیشه : سپس در حق دومین ظالم؟ چون اولی رو ابتدا لعن فرستادیم


اَللّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشّاكِرینَ لَكَ عَلى مُصابِهِمْ
خدایا ترا ستایش مى­كنم بستایش شكر گذاران تو؛ برغم اندوهى كه بمن در مصیبت رسید

معنی (به ستایش شکرگذاران تو) یعنی چی؟ چون میدونم به خاطر اینکه ما عزادار امام حسین علیه السلام هستیم داریم شکر میکنیم که بیتفاوت نیستیم
ولی ستایش شکرگذاران دوتا صفت ستایش و شکرگذار که باهم و پشت سر هم اومدن رو متوجه نمیشم که ستایش شکرگذاران چطور میشه

چهارشنبه 2/11/1392 - 6:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته