• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 551
تعداد نظرات : 968
زمان آخرین مطلب : 4652روز قبل
بیماری ها

سیاه زخم چیست؟

سیاه زخم

سیاه زخم عفونتی است که به دلیل یک نوع باکتری به نام باسیل بزرگ گرم مثبت(Bacillus anthracus) بوجود می آید.این باکتری تولید کننده ی اسپور می باشد.اسپور ها می توانند سال ها در خاک باقی بمانند و اگر بتوانند وارد بدن شوند باعث ابتلا به سیاه زخم می شوند.اگرچه این بیماری میان حیوانات مزرعه شایع است ،اما انسان ها نیز از طریق تماس با حیوان بیمار مبتلا می شوند.

چگونه انسان ها مبتلا به سیاه زخم می شوند؟

اگر انسان در معرض اسپورها قرار گیرد،احتمال دارد به این بیماری مبتلا شود.اما حتماً  باید به یکی از سه روش زیر با آن ها در تماس باشد.

1)هزاران اسپور وارد شش شود.

2)از گوشت آلوده به اسپور تغذیه کند.

3)به مواد آلوده به اسپور دست بزند و اسپورها از طریق زخم موجود در دست وارد بدن او شود.

آیا این بیماری واگیردار است؟

بیماری سیاه زخم واگیردار نیست،یعنی شما این بیماری را از فرد مبتلا به آن نخواهید گرفت،اما بعضی از بیماری ها مانند آنفلولانزا واگیردار هستند.

افراد مبتلا به سیاه زخم را اغلب به کمک آنتی بیوتیک درمان می کنند.

ترجمه:نعیمه درویشی

 

يکشنبه 18/7/1389 - 13:40
بیماری ها

  تبخال چیست؟

تبخال ناشى از ویروس "هرپس سیمپلكس"(Herpes Simplex Virus) یا ویروس تبخال ساده است و عارضه اى واگیردار است.

تبخال

احتمالاً بسیارى از شما تجربه ی زدن تبخال را داشته اید: گوشه لبتان شروع به مورمور كردن مى كند و یك نقطه كوچك و سفت كه نمى توانید آن را ببینید، روى لبتان ظاهر مى شود.

پس از یكى دو روز تاول هاى قرمزرنگى روى لبتان به وجود مى‌آید، این همان تبخال معروف است كه احتمالاً موقع خواب پدیدار شده است و راهى براى پنهان كردن یا برطرف كردن سریع آن وجود ندارد.

تبخال كاملاً با " آفت" - كه بعضى افراد آن را با تبخال اشتباه می‌کنند - متفاوت است. آفت ها معمولاً مسرى نیستند و زخم هایى هستند كه بر روى بافت‌هاى نرم درون دهان به وجود مى آیند، جایى كه تبخال نمى‌زند.

تبخال بیمارى شایعى است، اگرچه نمى‌توان تبخال را معالجه كرد یا به كلى از آن پیشگیرى كرد، اما راه هایى وجود دارد كه مى تواند توالى بروز آن را كاهش دهد یا مدت بروز آن را محدود كند.

علائم و نشانه هاى تبخال

علائم و نشانه هاى تبخال این موارد هستند:

تاول هاى كوچك و دردناك پُر از مایع كه روى منطقه برجسته، قرمز و دردناك پوستتان قرار دارند.

درد یا مورمور شدن كه اغلب یكى دو روز پیش از ظهور تاول‌ها احساس می شود.

معمولاً 7 تا 10 روز طول مى‌كشد تا تبخال برطرف شود. تبخال معمولاً روى لب‌ها ظاهر مى شود. اما گاهى روى سوراخ هاى بینى، چانه یا انگشتان دست هم دیده مى‌شود. گرچه غیر معمول است، اما ممكن است تبخال در داخل دهان هم بروز كند(اما تنها بر روى لثه ها یا كام سخت كه در سقف قرار دارد).

اگر زخمى روى بافت هاى نرم درون دهانتان ظاهر شود ممكن است آفت باشد، ولى مطمئناً تبخال نیست.

علائم تبخال ممكن است حداكثر تا 20 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر نشود و معمولاً 7 تا 10 روز طول مى‌كشد. تاول ها شكل مى‌گیرند، مى‌تركند و ترشح مى‌كنند. سپس كبره زردرنگى تشكیل مى شود و نهایتاً با ریختن آن، پوست صورتى رنگى در زیر ظاهر مى‌شود و تبخال بدون گذاشتن جا بهبود مى یابد.

علل تبخال

گونه هاى معینى از ویروس هرپس باعث تبخال مى‌شود.

ویروس "هرپس سیمپلكس نوع ?" (HSV1) معمولاً در صورت، تبخال ایجاد مى‌كند. ویروس "هرپس سیمپلكس نوع ?" (HSV2) مسئول ایجاد تبخال هاى تناسلى است. با این حال هر دو نوع ویروس مى توانند هم در ناحیه صورت و هم در دستگاه تناسلى تبخال ایجاد كنند.

زمانی تبخال به شما سرایت مى‌كند كه با شخصى كه داراى ضایعه فعال است تماس بگیرید. استفاده مشترك از ظروف غذا، تیغ و حوله مى تواند باعث سرایت عفونت شود.

هنگامى كه یك بار به تبخال مبتلا مى‌شوید، ویروس در سلول‌هاى عصبى پوست‌تان نهفته باقى مى‌ماند و ممكن است دوباره به صورت عفونتى فعال در همان محل اول یا نزدیك به آن ظاهر شود. در این صورت ممكن است در محل قبلى، احساس خارش یا برآمدگى كنید.

تب، قاعدگى، استرس و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممكن است باعث عود تبخال شود.

چه وقت باید به پزشك مراجعه كرد؟

تبخال‌ها عموماً بدون درمان بهبود مى‌یابند. اما در موارد زیر باید به پزشك مراجعه كنید:

- دچار بیمارى دیگرى هستید كه باعث اختلال دستگاه ایمنى شما شده است.

- تبخال هایى دارید كه پس از یك تا دو هفته به خودى خود بهبود نمى‌یابند.

- علائم بیمارى شدید است.

- عودهاى مكرر تبخال در شما رخ مى‌دهد.

عوارض تبخال

تبخال مسرى است. ویروس تبخال مى‌تواند از طریق پوست، از شخصى به شخص دیگر منتقل شود.

ویروس "هرپس سیمپلكس" مى تواند حتى زمانى كه تاول‌ها ظاهر نشده‌اند مسرى باشد، اما بیشترین خطر انتقال عفونت زمانى است كه تاول ها ظاهر مى‌شوند تا زمانى كه آنها كاملاً خشك مى‌شوند و كبره مى‌بندند.

اگر به تبخال مبتلا هستید، از تماس با نوزادان، افراد مبتلا به اگزما (التهاب پوستى ناشى از آلرژى) یا افراد دچار اختلال دستگاه ایمنى مثل مبتلایان به سرطان، ایدز یا گیرنده پیوند عضو خوددارى كنید.

عفونت تبخالى چشم كه باعث ایجاد جوشگاه بر روى قرنیه مى شود، یكى از علل مهم كورى است. این عارضه نیاز به درمان فورى پزشكى دارد.

درمان

تبخال عموماً بدون نیاز به درمان پس از 7 تا 10 روز برطرف مى‌شود. اگر به حملات مكرر تبخالى دچار مى‌شوید، پزشكتان ممكن است داروهاى ضد ویروسى برایتان تجویز كند.

استفاده از دارو مى تواند طول دوره ابتلا به تبخال را كوتاه كند و درد شما را كاهش دهد.

پیشگیرى

براى اینكه از ابتلا به  تبخال پیشگیرى كنید و یا نگذارید تبخال به سایر نقاط بدنتان یا افراد دیگر منتقل شود، به توصیه هاى زیر عمل كنید:

*از بوسیدن یا تماس پوستى با افراد مبتلا به تبخال، در زمانى كه تاول روى پوست آنها وجود دارد خوددارى كنید. ویروس مى تواند تا هنگامى كه ترشحات مرطوب در تاول وجود دارند، انتقال یابد.

* از وسائل مشترك استفاده نكنید. وسائل غذاخورى، حوله ها و سایر چیزهاى شبیه به آنها مى تواند در صورت وجود تاول ها، باعث انتقال بیمارى شود.

*دست هایتان را تمیز نگه دارید: اگر مبتلا به تبخال هستید، قبل از لمس كردن افراد دیگر، دست هایتان را بشویید.

*مراقب لمس كردن سایر نقاط بدنتان باشید، به خصوص چشم ها و دستگاه تناسلى، به گسترش عفونت حساسند.

*از عوامل تحریك كننده بپرهیزید. از جمله وضعیت هایى كه ظهور تبخال را تحریك مى كنند، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است.

*از كرم هاى ضدآفتاب استفاده كنید. كرم ضدآفتاب را پیش از قرار گرفتن طولانى مدت زیر آفتاب، چه در تابستان و چه در زمستان، روى لب ها و صورتتان بمالید تا از ظهور تبخال پیشگیرى کنید.

مراقبت شخصى

تبخال معمولاً بدون درمان ناپدید مى‌شود. در طول مدتى كه تبخال وجود دارد، با رعایت نكات زیر مى توانید از ناراحتى رهایى یابید:

استفاده از كرم ها: كرم هاى معمولى كه بدون نسخه پزشك به فروش مى رسند ممكن است راحتى شما را فراهم كنند، اما انتظار نداشته باشید كه بهبودى را تسریع كنند.

استفاده از مسكن ها: از جمله آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن براى تخفیف درد. به كودكان هیچ گاه آسپیرین ندهید. آسپیرین مى تواند یك عارضه نادر و بالقوه كشنده را به نام نشانگان "راى" در كودك ایجاد كند.

استفاده از گرما یا سرما

اجازه بهبود به ضایعه بدهید: از فشار دادن، كندن یا سوراخ كردن تاول‌ها بپرهیزید.

يکشنبه 18/7/1389 - 13:39
بیماری ها

نوعی تبخال در زنان

تبخال تناسلی بیماری شایعی که کمتر مورد توجه قرار می‌ گیرد

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی یک بیماری منتقل ‌شونده از راه جنسی است که باعث زخم‌ های کوچک دردناک در ناحیه تناسلی می ‌شود. این علایم ممکن است با تب، خارش، سوزش و اشکال در ادرار کردن همراه شود. اما بسیاری زنانی که به این بیماری مبتلا هستند، متوجه آن نمی‌ شوند زیرا یا تنها علایمی خفیف و موردی دارند، یا اصلا علامتی ندارند. ابتلا به تبخال تناسلی در زنان همچنین ممکن است با التهاب واژن، عفونت مجاری ادراری، یا حتی همورویید (بواسیر) اشتباه شود....

برای تبخال تناسلی علاجی وجودی ندارد اما با استفاده از داروها و تغییرات سبک زندگی، می ‌توان علایم بیماری را کنترل کرد و شیوع بیماری را کاهش داد. مشاوره نیز به دلایل متعدد اهمیت دارد. تبخال تناسلی از راه آمیزش جنسی منتقل می ‌شود و نمی‌ توان آن را ریشه‌ کن کرد. تشخیص تبخال تناسلی ممکن است باعث ناراحتی روانی شود و احساسات انزواجویی، گناه، یا خشم را در فرد برانگیزد. بیماران همچنین نیاز به کمک مداوم در مورد جنبه ‌های جسمی ابتلا به تبخال تناسلی و اطلاعاتی در مورد پیشگیری از انتقال آن دارند.

تبخال تناسلی چیست؟

اغلب موارد تبخال تناسلی ناشی از ویروس ( Herpes Simplex Virus) هرپس سیمپلکس نوع 2 (HSV-2) و برخی موارد ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV-1) است که باعث تبخال معمولی هم می‌ شود. این ویروس‌ ها پس از ورود به بدن درون دستگاه عصبی مخفی می ‌شوند. این ویروس در زنان در اعصاب نزدیک ورودی دستگاه تناسلی خارجی جایگزین می ‌شود. بعدها در زمانی ویروس دوباره فعال می‌ شود و باعث عود کردن علایم می ‌شود. گر چه دقیقا معلوم نیست که چه عواملی عود ویروس را باعث می ‌شود اما عود ویروس با عوامل متعددی از جمله قاعدگی، خستگی، استرس، بیماری و قرارگیری در معرض نور خورشید ارتباط دارد.

تبخال تناسلی در میان زنان بسیار شایع است. بسیاری از زنانی که به این ویروس آلوده می ‌شوند، متوجه این بیماری نمی ‌شوند، مگر اینکه سال‌ ها بعد برای آن مورد آزمایش قرار گیرند یا در مورد علایم پنهانی آن آگاهی کسب کنند.

انتقال و پیشگیری

ویروس تبخال از راه آمیزش جنسی منتقل می‌ شود. این انتقال ممکن است هم در هنگام ظهور زخم‌ های فعال و هم در هنگامی که هیچ علامتی وجود ندارد، رخ دهد. بهترین راه برای جلوگیری صحبت کردن با شریک جنسی در مورد آن، اجتناب از آمیزش جنسی هنگام فعال بودن بیماری و استفاده از کاندوم است. داروهای ضدویروسی نیز می ‌توانند میزان ریزش ویروس را کاهش دهند و احتمال انتقال آن را پایین بیاورند اما نمی ‌توانند به طور کامل از آن جلوگیری کنند.

سیر تبخال تناسلی

پس از قرارگیری در معرض ویروس هرپس سیمپلکس، علایم ممکن است در طول 2 تا 12 روز ظاهر شود. برخی از افراد دچار علایم عفونت ویروسی مانند درد عضلانی، تب، و سردرد می‌ شوند. تا نیمی از افراد دچار این ویروس، ممکن است دوره ‌ای از علایم پیش‌ درآمد را تجربه کنند. این علایم ممکن است شامل سوزن‌ سوزن شدن ناحیه تناسلی خارجی یا درد تیرکِشنده در باسن، ران و لگن باشد. ممکن است فرد پس از عفونت با ویروس، هیچ علامتی را نشان ندهد. در برخی از موارد اولین نشانه‌ های بیماری ممکن است سال‌ ها پس از ابتلای اولیه ظهور کند.

ظهور بیماری معمولا با التهاب و به دنبال آن بروز خوشه کوچکی از تاول‌ ها همراه است که پس از چند روز پاره می‌ شوند و ترشحات آن ها بیرون می ‌ریزد و زخم‌ های اغلب دردناکی را به جای می ‌گذارد که کبره می ‌بندند و نهایتا بهبود پیدا می ‌کنند. سایر علایم احتمالی شامل تب، سردرد، اشکال در ادرار کردن و بزرگی گره‌ های لنفاوی در کشاله ران است. برخی از زنان دچار تحریک دستگاه تناسلی خارجی یا ایجاد شقاق در آن می ‌شوند. اولین ظهور بیماری که اغلب شدیدترین آن است، معمولا در طول سه هفته بهبود پیدا می‌ کند. در طول زمان، عودهای بیماری با فواصل بیشتر، مدت کوتاه تر و شدت کمتری رخ می‌ دهند. تبخال تناسلی که به‌ وسیله ویروس هرپس سیمپلکس 2 ایجاد می ‌شود، بیشتر از موارد ناشی از ویروس نوع 1 عود می ‌کند.

تبخال تناسلی و بارداری

تبخال تناسلی به خصوص در زنان باردار خطرناک است زیرا ممکن است در حین زایمان عفونت را به نوزادشان منتقل کنند. عفونت هرپس سیمپلکس نوع 2 می‌ تواند به معلولیت‌ های شدید و حتی مرگ نوزاد ختم شود. بیشترین خطر در صورتی است که مادر در حول و حوش زایمان دچار اولین ظهور تبخال تناسلی شود. در این موارد انجام سزارین خطر ابتلای نوزاد را کاهش می‌ دهد اما این عمل تنها در صورتی توصیه می ‌شود که مادر در حین زایمان زخم‌ های باز داشته باشد. پزشکان معمولا توصیه می‌ کنند زنان بارداری که دچار تبخال تناسلی عودکننده هستند، با نزدیک شدن به زمان زایمان از داروهای ضدویروسی استفاده کنند تا از ظهور بیماری جلوگیری شود.

ترجمه: دکتر زهرا عباسپور

 

يکشنبه 18/7/1389 - 13:37
بیماری ها

زخم دهانی واژه ای کلی بوده و مترادف و معادل آفت نیست .
مطلب زیر را در مورد آفت مطالعه نمایید :
آفت نوعی از زخم‌های دهان محسوب می‌شود. برخی اصطلاحات متداول كه برای این زخم‌ها به كار می‌رود عبارتند از: زخم‌های كوچك راجعه آفتی و نیز استوماتیت آفتی راجعه. آفت‌ دهان‌ سرطانی‌ نیست‌. آفت‌ دهان‌ ممکن‌ است‌ با عفونت‌ هرپسی‌ (ناشی‌ از ویروس تبخال‌) اشتباه‌ گرفته‌ شود. این‌ نوع‌ زخم‌ می‌تواند در هر دو جنس‌ رخ‌ دهد، اما در زنان‌ شایع‌تر است‌. آفت عود کننده از مهمترین نوع آفتهاست؛ زخمهای عود کننده بطور معمول در دوران طفولیت تا بلوغ شروع می‌شوند و بهبودی آن حدود ۱ تا ۴ هفته طول می‌کشد. زخم آفت معمولاً گرد یا بیضی بوده و یک حاشیه قرمز رنگ با مرکز زرد یا خاکستری دارد.
آفت از دو جهت با تب خال متفاوت است یکی اینکه آفت بیشتر بافت نرم داخل دهان را گرفتار می کند جائیکه بندرت توسط زخمهای تب خال در گیر می شود و آنکه دیگر آفت مسری نیست ولی تب خال بسیار مسری می باشد .
علت ایجاد آفت چیست؟
مكانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست. ولی به نظر می‌رسد واكنش‌های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد. زخم‌های آفتی وقتی ایجاد می‌شوند كه به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یك مولكول ناشناخته را اعلام می‌دارد. حضور این مولكولها باعث حمله لنفوسیت‌ها خواهد شد. (همانند حمله همین سلولها به بافت پیوند شده به بیمار). نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود.
چه عواملی باعث پیدایش آفت دهان می‌شوند؟
عوامل مختلفی باعث پیدایش زخم‌های آفتی می‌شوند. هر یك یا تركیبی از این موارد می‌تواند در پیدایش زخم‌های آفتی نقش داشته باشد:
1 - استرس‌های روحی روانی(مثلاًافزایش زخم‌های آفتی نزدیك امتحانات دانشجویان)
2 - كمبودهای ویتامینی (مثلاً كمبود ویتامین‌های B1, B2, B6, Bو C)
3 - كمبود سایر مواد تغذیه‌ای: مثل كمبود روی, اسید فولیك, آهن, كلسیم, سلنیم
4 - آلرژی (حساسیت): مثلاً آلرژی‌های غذایی(مثل آلرژی به گلوتن و یا میوه‌هائی مثل لیمو, پرتقال, سیب, گوجه‌فرنگی و یا توت‌فرنگی, پنیر و سایر لبنیات, شكلات, گردو)و یا, افزودنی‌های خوراكی(مثل سینامون آلدئید و یا بنزوئیك اسید)و یا سایر مواد مثل آدامس, مواد دندانپزشكی, داروها و غیره
5 - تغییرات هورمونی: مثلاً افزایش زخم‌های آفتی در خانمها در زمان عادت ماهیانه و یا كاهش زخمهای آفتی در دوران بارداری
6 - مسائل ژنتیكی: شیوع بیشتر آفت در فرزندان بیماران مبتلا در مقایسه با افراد سالم
7 - عوامل عفونی
8 - شرایط پزشكی خاص و بیماریهای مشخص مثل اختلال عمل نوتروفیلی, بیماری بهجت, بیماری التهابی روده, بیماری سیلیاك و كراون و بیماران مبتلا به ایدز
9 - خمیر دندانها یا دهانشویه‌های حاوی سدیم لوریل سولفات (SLS)
10 - تروما یا آسیب به مخاط دهان (مثلاً تحریك مخاط در اثر یك دندان تیز یا بعضی غذاها)
داروها: مثل داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی, بتابلاكرها, داروهای شیمی‌ درمانی كه همگی ارتباطی با بروز آفت‌های دهان دارند.
انواع آفت
آفت یک بیماری شایع بوده و تا ۲۰ درصد جمعیت را مبتلا می‌سازد. در افرادی که سطح اقتصادی و اجتماعی بالاتری دارند شایعتر است و سه فرم عمده دارد:
آفت مینور
فرم مینور یا کوچک حدود ۸۰ درصد موارد را شامل می‌شود. این فرم عمدتاً در گروه سنی ۱۰ تا ۴۰ سال دیده شده و ناراحتی مختصری ایجاد می‌نماید. زخمهایی بین ۲ تا ۴ میلیمتر در لب‌ها ، گونه‌ها ، کف دهان و زیر زبان ایجاد می‌شود. این زخمها در لثه‌ها ، کام و روی زبان شایع نیستند. تعداد زخمها در یک زمان معمولاً کم بوده و بین ۱ تا ۶ عدد متغیر است. ضایعات طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود یافته ولی با فواصل نامنظمی ممکن است عود کند. زخمهای معمولاً گرد و یا بیضی بوده ولی ممکن است خطی باشند. رنگ زخم ابتدا زرد رنگ بوده ولی بتدریج خاکستری می‌شود. حاشیه زخم ملتهب و قرمز رنگ است و بهبودی بدون جوشگاه صورت می‌پذیرد.
آفت ماژور
فرم ماژور یا بزرگ حدود ۱۰ درصد موارد را شامل می‌شود. این زخمها بزرگتر بوده ، عود بیشتری داشته ، مدت بیشتری باقی می‌ماند و از نوع مینور دردناکتر می‌باشد. اندازه آنها ممکن است از یک سانتیمتر هم بزرگتر شده و در هر جای دهان حتی روی زبان و کام نیز دیده شوند. تعداد آنها کم ( معمولاً ۱ تا ۶ عدد ) و طی ۱۰ تا ۴۰ روز بهبود می‌یابند. بهبودی آنها می‌تواند با بجا گذاشتن جوشگاه باشد.
فرم شبه تبخال
این فرم در سنین کمی بالاتر از فرمهای قبلی دیده شده در خانمها شایعتر است. این فرم به شدت دردناک بوده و آنقدر فواصل عود کم است که زخم تقریباً بطور مداوم وجود دارد. این فرم با ایجاد تاولهای ریز شروع می‌شود که سریعاً تبدیل به زخمهای کوچک ( ۲ میلیمتری ) می‌شوند. این ضایعات در هر جای دهان ممکن است باشند. این زخمها بزرگتر شده و به یکدیگر می‌پیوندند تا یک زخم ‌بزرگ که طی ۱۰ روز یا بیشتر بهبود می‌یابد، تشکیل شود. به دلیل شباهت ظاهری این فرم آفت به تبخال ، فرم شبه تبخال نام گرفته است، ولی دلیلی بر دخالت ویروس تبخال در این بیماری وجود ندارد
درمان آ‏فت دهان
هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد ولی روشهایی هست كه در كاهش مدت زمان حضور زخم و نیز كاهش درد و ناراحتی بیمار مؤثر است.
1- استفاده از خمیردندانهایی كه حاوی سدیم لوریل‌سولفات نباشند.
2- استفاده از محصولاتی كه مثل Orabase با ایجاد یك لایه محافظ روی زخم‌ها مانع تحریك آنها توسط عوامل محیطی می‌شوند.
3- محصولات بی‌حس كننده موضعی (مثل لیدوكائین, بنزوكائین)
4- داروهای ضدباكتریایی (مثل سولفات مس و ...)
5- داروهایی كه سطح زخم‌های آفتی را شستشو می‌دهند (مثل پراكسید هیدروژن و كار با میدپراكسید)
6- تركیب شیر منیزی و دیفن‌هیدرامین با نسبت مساوی 4 تا 6 بار در روز
7- داروهای گیاهی: برخی عصاره‌های گیاهی باعث تخفیف علائم بیماران آفتی می‌شوند
8- مصرف مرتب وروزانه ماست كه محتوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس باشد
9- كاهش عوامل آسیب زننده(تروماتیك) دهان مثل دندانهای شكسته, جرم زیاد, پركردگی‌های تیز و ...
10- رعایت بهداشت دهان به صورت دقیق و منظم
11- عدم مصرف غذاهایی كه ایجاد آفت را تشدید می‌نمایند. (مثل غذاهای آلرژیك)
12- درصورت كمبود تغذیه‌ای بایستی مكمل مولتی‌ویتامین مصرف شود.
13- عدم مصرف غذاها و مایعات محرك مثل آب‌لیمو یا رب‌گوجه‌ و ...
14- كاهش استرس
15- داروهای ضدالتهابی كه توسط پزشك تجویز می‌شوند: مثل آفتازولAphthasol, Kenalog in orabase كه همان تریامسینولون استوناید بوده و به نام تجاری Adcortyl در بازار ایران وجود دارد.
16- داروهای مهاركننده كلاژناز مثل تتراسایكلین و Peridex یا كلرهگزیدین گلوكانات .درمان با كلرهگزیدین می‌تواند سرعت بهبود زخم‌های آفتی را بهبود بخشد

يکشنبه 18/7/1389 - 13:35
پوست و مو

درماتیت شوره ای، عودکننده است

درماتیت سبورئیک ، چانه

پوسته‌ پوسته شدن پوست، به ویژه در قسمت‌ های مرکزی صورت، ابروها و پوست سر، خارش گه گاهی این مناطق و قرمز شدن آن ها از علامت ‌هایی است که برای بعضی از آقایان آشنا است.

 این وضعیت گاهی اوقات در محل‌ هایی از صورت که ریش در می ‌آید ایجاد می ‌شود و ظاهر نازیبای آن آزاردهنده است؛ به خصوص که بیشترین شدت این بثورات پوستی با نام درماتیت شوره ای یا سبورئیک (seborrheic-dermatitis )، در سنین 18 تا 40 سالگی است و آقایان جوان معمولا با این علایم درگیر هستند.

ایجاد شوره سر زودرس ‌ترین علامت این درماتیت و شایع ‌ترین علامت آن است که موجب قرمزی و پوسته‌ دار شدن نواحی گوناگون سر شده و در نواحی پیشانی از حد موها نیز فراتر می ‌رود.

گاهی هم در موارد مزمن می ‌تواند موجب ریزش موها شود. البته این ریزش، موقتی است و موها دوباره رشد خواهند کرد.

درماتیت سبورئیک ، سر

حدود 1 تا 5 درصد جمعیت دنیا گرفتار این مشکل پوستی هستند و با این که این مشکل در نوزادان و بزرگسالان وجود دارد اما در تمام مراحل سنی شیوع این ضایعات در آقایان بیشتر از خانم‌ ها است.

این ضایعات قرمز در نواحی چرب بدن که غدد سباسه فراوانی دارد، ایجاد می ‌شود و با این که به نظر می ‌رسد دسته‌ ای از قارچ‌ ها در به وجود آمدن ‌آن دخیل‌ هستند اما علت این مشکل هنوز نامشخص است.

امکان دارد بر اثر استرس یا انواع بیماری‌ ها دوباره عود کند.

با این که علایم معمولا با مراجعه به پزشک قابل کنترل است ولی عودکننده بوده و درمان قاطعی ندارد. بنابراین درمان‌ های نگهدارنده و تکراری را باید ادامه دهید و گاهی ممکن است این درمان‌ ها تا سال ‌ها لازم باشند.

اگر به آکنه شدید(جوش‌ های غرور جوانی) مبتلا باشید، امکان دارد درماتیت سبوره با شدت بیشتری در شما به وجود آید.

این مشکل در شرایطی چون کاهش ایمنی بدن (مانند ابتلا به اچ ‌آی ‌وی یا تحت شیمی ‌درمانی) تشدید می ‌شود و در مواردی چون سوء تغذیه، صرع، چاقی و الکلسیم نیز بدتر می ‌شود.

دکتر محمد جواد ناظمی متخصص پوست و مو

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

يکشنبه 18/7/1389 - 13:32
خواص خوراکی ها

آشنایی با خواص رازیانه

رازیانه

رازیانه با خواص فراوان دارویی، التیام بخش بسیاری از بیماری ‌ها از جمله سرفه و سرماخوردگی است.

 

رازیانه، نوعی گیاه دارویی است كه مصارف مختلفی دارد.

تمام بخش ‌های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراكی است، ولی روغن حاصل از دانه‌ های رازیانه، سمی بوده و حتی مصرف كم آن، می‌ تواند منجر به ایجاد دانه ‌های پوستی، مشكلات تنفسی و حالت تهوع گردد.

 

این گیاه دارای طعم تند، تلخ و شیرین است و كمی به طعم نعناع شبیه است.

 

مصرف رازیانه باعث افزایش شیرمادر و نیز كاهش وزن می‌ شود. اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه این گیاه، ممكن است منجر به تشنج عضلانی و حتی توهم شود.

پیاز رازیانه

پیاز رازیانه

رازیانه حاوی مقادیر فراوانی ویتامین، مواد معدنی و فیبر است. منگنز، پتاسیم، منیزیم، كلسیم، آهن، ویتامینC و B3 از این موارد می باشند. ویتامین C موجود در پیاز رازیانه، ضد باكتری بوده و برای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.

 

علاوه برآن، این بخش از گیاه، دارای فیبر فراوانی بوده كه برای كاهش كلسترول، مفید است و از ابتلا به سرطان روده پیشگیری می ‌كند.

 

رازیانه همچنین دارای مقدار فراوانی پتاسیم است كه باعث كاهش فشارخون می‌ شود و به این ترتیب برای افرادی که دچار حمله قلبی می‌ شوند، مفید است.

 

این گیاه دارویی، سموم بدن را پاك می ‌كند و بیماری‌ التهاب دهان را از بین می ‌برد و برای درمان سرماخوردگی و نیز سرفه، به خاطر خاصیت خلط‌ آورش، مفید است.

 

دانه رازیانه

بخار حاصل از جوشاندن برگ‌ های این گیاه در آب، بیماری آسم و برونشیت را تسكین می ‌دهد.

 

دانه های رازیانه

مصرف دانه‌ های رازیانه، باعث تسكین دل درد می‌ شود،

عمل هضم را آسان ‌تر می ‌كند،

كرم روده كودكان را از بین می ‌برد،

باعث تقویت چشم می ‌شود،

حساسیت ‌های چشم را از بین می‌ برد

و دارای خواص فراوانی برای كبد، طحال و مثانه است.

 

شهره فرجی
يکشنبه 18/7/1389 - 13:27
پوست و مو

عوارض لامپ های كم مصرف بر روی پوست و چشم

لامپ کم مصرف

نتایج تحقیقات نشان می دهد اشعه ی فرابنفش که مقداری از آن در نور لامپ های کم مصرف هم وجود دارد عوارض مختلفی بر روی پوست و چشم دارد که از جمله مهم ترین این عوارض، لکه های پوستی، پیری پوست و آب مروارید است. 

لامپ های کم مصرف با نور سفید و یا فلورسنت نیز همانند هر منبع نوری مجموعه ای از نورهای(مرئی، فرابنفش و مادون قرمز) را دارند که اگر استانداردهای لازم در خصوص ساخت این لامپ ها به کار گرفته نشود، آسیب های جدی به سلامت فرد وارد می کنند.

عوارض پوستی

به طور کلی نورها به سه بخش نورهای مرئی، نورهای با امواج فرابنفش و نور با امواج مادون قرمز تقسیم می شوند که هر منبع نوری این سه نوع نور را در خود دارد.

بیشترین آسیبی که به انسان می رسد از جانب امواج ماورای بنفش است که این آسیب ها با گذشت زمان و در درازمدت به پیری پوست، لکه های پوستی، سوختگی و قرمزی پوست و در موارد شدید هم منجر به سرطان پوست منجر می شود.

اشعه ی فرابنفش(یو. وی) موجود در نور آفتاب و یا لامپ های کم مصرف با تحریک سلول های رنگدانه ساز پوست، موجب افزایش بروز لکه های پوستی و بروز کک و مک در پوست افراد در معرض این نورها می شود.

بررسی های انجام شده نشان می دهد میزان تابش پرتوهای اشعه ی ماوراء بنفش از یک لامپ معمولی فلوروسنت بیش از 2800 نانومتر بوده که این مقدار از اشعه ی تابیده شده به پوست، موجب تغییرات پاتولوژیک در سلول های پوست می شود.

افرادی که پوست حساسی دارند بیش از سایرین از این لامپ ‌ها آسیب می‌ بینند چون میزان پرتو ناشی از آن ها از لامپ ‌های معمولی بیشتر است.

کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند لامپ ‌های کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماری ‌های پوستی و از جمله سرطان پوست و همچنین سرگیجه و میگرن در افراد مبتلا به صرع می ‌شوند.

اشعه ی فرابنفش نور خورشید با انواع مختلف UVA، UVB و UVC برای پوست مضر هستند. دو اشعه ی نوع A و B اشعه هایی هستند که از نور خورشید به زمین می رسند و به بروز مشکلاتی در پوست می انجامد. تحقیقات نشان می دهد که مقدار اندکی از این اشعه ی فرابنفش در نور لامپ های کم مصرف هم وجود دارد.

دکتر محمد گلشنی دبیر انجمن متخصصین پوست ایران در این زمینه می گوید هر چند مقدار این اشعه در لامپ های با نور سفید(لامپ های مهتابی و کم مصرف) کم است اما چنان چه فرد بری مدت طولانی در معرض آن ها باشد در درازمدت می تواند باعث کدری، تیرگی و ایجاد لک در پوست شود.

وی گفت: افراد بهتر است برای کاهش این مشکل از نورهای زرد و لامپ های آفتابی در منزل استفاده کنند.

به گفته ی دبیر انجمن متخصصین پوست ایران لامپ های با نور سفید باید در فاصله ای بیشتر از دو متر بر فرد تابیده شوند.

این متخصص پوست در پاسخ به این که ترکیب کردن و در کنار هم قرار دادن نورهای سفید و زرد می تواند مشکلات و عوارض نور های مهتابی را کمتر کند گفت: بهترین نور، نور لامپ های آفتابی یا همان نورهای زرد هستند و این ترکیب نمی تواند عوارض نورهای سفید را خنثی کند.

دکتر علیرضا فیروز، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و جذام ایران نیز در این زمینه گفت: با توجه به این که طیف نوری لامپ های با نور سفید مقداری متفاوت از لامپ های معمولی است توصیه می شود افرادی که دارای پوست های حساسی هستند و دچار حساسیت پوستی هستند برای مدت های طولانی، در معرض این نوع نورها قرار نگیرند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: میزان اشعه ی فرابنفش موجود در نورهای سفید در مقایسه با نور خورشید بسیار کمتر است و تنها در صورت مواجه شدن فرد به مدت زمان طولانی و در دراز مدت ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در پوست فرد شود.

به گفته ی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و جذام ایران، افرادی که دارای پوست هایی بسیار حساس، پوست های روشن ، کودکان و یا افرادی که از برخی داروهای با عوارض حساسیت پوستی استفاده می کنند بهتر است زمانی که در زیر نورهای سفید به مدت های طولانی قرار می گیرند از کرم های ضد آفتاب و یا سایر روش های محافظت از پوست استفاده کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: طیف نوری لامپ های با نور سفید مقداری متفاوت تر از نورهای معمولی است که برای بسیاری از افراد معمولی ایجاد مشکل نمی کند و تنها در افرادی که دارای پوست های بسیار حساسی هستند در دراز مدت ممکن است موجب بروز برخی مشکلاتی پوستی از جمله تیرگی، پیری و چین و چروک در پوست شود.

کارشناسان انجمن پوست انگلیس توصیه می کنند، بهتر است نور این لامپ ها با استفاده از محفظه های مشبک محصور شود تا پرتوهای مستقیم نور هنگام تابش شکسته و در محیط پخش شود و آن هایی که روزانه بیش از چهار ساعت در معرض این نورها قرار می گیرند باید از کرم ضد آفتاب برای محافظت پوست صورت خود استفاده کنند.

لامپ های فلوروسنت

عوارض چشمی

نور لامپ های کم مصرف علاوه بر این که بر روی پوست عوارض بر جای می گذارد برای بینایی نیز مُضر هستند و به آسیب رساندن به عدسی چشم و قدرت بینایی فرد منجر می شود.

نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده است کسانی که در منازل و یا محل کار خود روزانه بیش از هشت ساعت در معرض نور لامپ های فلوروسنت قرار گرفته اند پنج برابر بیشتر از افراد دیگر دچار بیماری کاتاراکت یا آب مروارید(کدورت عدسی چشم) می شوند.

دکتر پرویز زرین بخش، رییس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران با بیان این که به طور کلی استفاده از نورهای سفید و لامپ های کم مصرف در فاصله ی نزدیک، به علت این که حاوی مقداری اشعه فرابنفش است به عدسی چشم آسیب می رساند گفت: برای کاهش این آسیب ها باید فاصله خود را با این نورها رعایت کرد.

وی افزود: به منظور محافظت از چشم ها در برابر اشعه ی مُضر نورهای سفید و لامپ های کم مصرف باید فاصله ی حدود سه متر رعایت شود و فرد مستقیما در زیر آن ها قرار نگیرد به همین علت افرادی که از چراغ مطالعه استفاده می کنند ، باید دقت کنند که نور چراغ از نوع سفید نباشد.  این متخصص در خصوص رنگ های سفید و زرد لامپ های کم مصرف گفت: رنگ زرد لامپ های کم مصرف برای چشم مناسب تر است و اشعه ی فرابنفش به کار رفته در نور های سفید، آسیب بیشتری به عدسی چشم وارد می کند.

متخصص بیماری های چشم اظهار داشت: هنگام مطالعه در اتاق هایی که دارای لامپ کم مصرف است باید فاصله حدود سه متر رعایت شود و تابش آن ها نیز بر سطح کتاب یا کاغذ مطالعه، نباید به طور مستقیم باشد.

رییس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران یادآور شد: بهترین حالت نور هنگام مطالعه باید به این صورت باشد که از سمت چپ مطالعه کننده و از پشت سر بتابد همچنین نور نباید از سطح کاغذ انعکاس داشته باشد. انعکاس نور از سطح کاغذ، به چشم ها آسیب می رساند.

عوارض روحی و روانی

عوارض روحی و روانی نور لامپ های فلوروسنت شامل خستگی زودرس، افسردگی، ضعف و بی حالی، از دست دادن تمرکز، کاهش بازده کاری و افزایش تنش های روحی است.

امواج مُضر خورشید

امواج فرابنفش B با طول موج 290 تا 320 نانومتر، توسط سلول های لایه ی سطحی پوست جذب بیشتری دارند و در همین لایه به پوست آسیب می رسانند. عامل اصلی آفتاب سوختگی و ایجاد سرطان های پوست بیشتر بر اثر همین اشعه است.

امواج فرابنفش A طول موج بلندتری دارند(320 تا 400) و عمیق تر در پوست نفوذ می کنند و علاوه بر سلول های سطحی، سلول های عمقی تر پوست را نیز تحت تأثیر قرار می دهند.

امواج A عامل اصلی پیری زودرس پوست ناشی از آفتاب بوده و همچنین در ایجاد سرطان پوست، به امواج B کمک می رساند.

بنا بر گفته متخصصان پوست و مو استفاده از ضد آفتاب های به طور مرتب و تکرار آن ها در فواصل زمانی متناوب در طول روز می تواند مانع از اثرات منفی اشعه فرابنفش نورها بر پوست شود.

در نهایت این که:

استفاده از لامپ های کم مصرف به دلیل صرفه های اقتصادی که دارند در همه جای دنیا به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند، اما این در حالی است که بنا بر اذعان متخصصان امر سلامت، نور این لامپ ها می تواند عوارضی برای افراد داشته باشد.

امروزه این لامپ ها به خاطر کم مصرف بودن آن در بین مردم، طرفداران زیادی دارد و در سطح وسیعی از ادارات، کارخانه ها و منازل استفاده می شوند و از این رو باید درباره ی مضرات و خطرات ناشی از این نور، اطلاع رسانی کافی انجام شود.

یادآوری این عوارض و مشکلات هر چند هم اندک باشد ضروری است تا راه کارهای لازم برای کاهش آن عوارض ارایه داده شود. در عین حال باید به خاطر داشت که بسیاری از عوارض خود را در دراز مدت نشان می دهند و به صرف این که هم اکنون عارضه ای به چشم نمی آید از آسیب هایی که ممکن است در دراز مدت خود را نشان دهد، نباید غافل شد.

استفاده از لامپ های کم مصرف بدون شک از نظر مصرف کمتر انرژی مطلوب هستند اما متخصصان پوست به این نتیجه رسیده اند که بهتر است در محل هایی که افراد مرتبا در آن ها حضور دارند از این لامپ ها استفاده نشود و در عوض در مکان های عبور و مرور و راهروها و پارکینگ ها و اتاق های انتظار و نظایر آن می توان از این گونه لامپ ها استفاده کرد تا هم در مصرف انرژی صرفه جویی شده باشد و هم این که به سلامت مردم آسیبی رسانده نشود.

مهری میردریکوند

يکشنبه 18/7/1389 - 12:57
محبت و عاطفه

سلام خوب هستید ؟؟؟

خانم آنیما اگه امکان داره به مطالب خودتون با عنوان (سوالات احمقانه ولی واقعی وکیل مدافعان در دادگاه های آمریکا )یه سر بزنید

موفق و موید باشید

راز یک نگاه

شنبه 17/7/1389 - 17:16
انتقادات و پيشنهادات

سلام  داداش خوبم خوبی؟؟؟؟

هر کاری کردم نتونستم به فارسی برش گردونم اشکال نداره هر وقت مطالبم به چشمت خورد نظر بده من ازتون انتظار نظر ندارم فقط آرزو دارم همیشه همه تبیانی ها موفق و سلامت باشند همین ؛ راستی داداش میشه راهنمائیم کنی و بهم بگی چت را چطور راه اندازی کنم آخه بلد نیستم این و هم بگم عضو اولیه هستم

شنبه 17/7/1389 - 13:25
شعر و قطعات ادبی

کاش میشد تو این دنیای لعنتی به هیچکس دل نبست

کاش میشد غرورت زیر پای هیچکس نمیشکست

کاش میشد کسی رو بی دلیل نرنجانیم

کاش میشددلمان از هیچکس نمیشکست و کاش های دیگر

اما چه کنیم که دلمان بی دلیل دل میبنده به محبتهای بی دریغ یک آشنا اما با بی توجهی او میشکنه میدونم این برای همه شمااتفاق افتاده میدونم دلهای بیشتر شما در مقابل محبت عزیزی شکسته اما دل من در مقابل محبت کسی که میخواستم محرم حرفهای دلم باشه شکسته ایکاش می تونستم برا ین زود رنجی ام بر این دل بیکسم غلبه کنم ایکاش میتونستم با اشکهای چشمانم بجنگم و نزارم در مقابل هر کس و ناکسی بریزه و منو بشکنه ایکاش میتونستم کسی رو داشته باشم که به حرفای دلم گوش کنه ودردمو کمتر کنه بخدا حرفهای زیادی رو دلم سنگینی میکنه اما محرم اسراری نیست تو این دنیای لعنتی همه غریبه شدند انگار نه انگار که بنده یک خدایند انگار نه انگار که فرزند یک آدمند آخه چرا این مردم انقدر سنگ دل شدند مگه نگه داشتن راز دل یه بی پناه انقدر سخته ؟تو که این و میخونی بهم بگوتا حالا شده از عزیز ترین کست علت مشکلش را بپرسی و بهت جواب نده اما از یکی دیگه بشنوی که علت مشکلشو به اون گفته چه حالی میشی؟ازش میشکنی؟یا در خلوت تنهاییت اشک میریزی ؟کدوم یکی رو انجام میدی ؟کمکم کن بگو چیکار کنم با این دل تنهایم ؟کمکم کن کمکم کن کمکم کن کمکم کن کمکم کن کمکم کن کمکم کن

شنبه 17/7/1389 - 13:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته