• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 182
تعداد نظرات : 128
زمان آخرین مطلب : 4197روز قبل
سينمای ایران و جهان

 Planet Earth در سال 2006 توسط بخش مستند  به كارگردانی Alastair Fothergill (كارگردان شهیر فیلم های مستند) با بودجه 25 میلیون دلار! در طی مدت 5 سال ساخته شد. George Fenton برای این مجموعه موسیقی باشكوهی را تصنیف كرده است كه لذت تماشای این چنین اثری را چندین برابر كرده است. در زمان تماشای این مجموعه بارها و بارها سكانس های باورنكردنی را خواهید دید كه گوش سپردن به این موسیقی متن  بر هیجان شما خواهد افزود!این مجموعه در 62 کشور و 204 محل متفاوت فیلمبرداری شده است. گوینده این مستند David Attenborough یکی از شناخته شده ترین گویندگان و طبیعت شناسان جهان می باشد و لقب Sir را نیز دریافت کرده است. این مستند دارای 11 اپیزود (قسمت) می باشد. در اولین اپیزود یک دید عمومی درباره مناطقی که در 10 اپیزود بعدی قرار است به آنها پرداخته شود، داده می شود. درهر کدام از 10 اپیزود بعدی به بررسی یکی از بوم های طبیعی روی زمین و جانورانی که در آن ناحیه زندگی می کنند، می پردازد. در این مستند رفتارهایی از حیوانات که تا پیش از این دیده نشده بود به تصویر کشیده شده است.  هم مانند: تعقیب گوزن توسط گرگ ها از بالا، بچه خرس های گریزلی که برای اولین بار از غار بیرون می آیند، حمله ناگهانی صدها شمشیرماهی و کارشناسان

منبع:http://one.parsgooya.ir/?id=54363

پنج شنبه 29/7/1389 - 18:12
بیماری ها

كلستریدیوم ها باسیل های گرم مثبت(در كشتهای تازه و جوان) اسپورزا  متحرك و بیهوازی و كاتالاز منفی هستند. محل طبیعی زندگی آنها خاك بوده و فراوانند و در دستگاه گوارش حیوانات و انسان( جزئی از فلور عادی)نیز وجود دارند. از نظر تولید بیماری كلستریدیومها را می توان به دو گروه تقسیم كرد: اول آنهایی كه قدرت تهاجمی كمی در بافتهای زنده دارند و بیماریزایی آنها به دلیل تولید سم و زهرابه كشنده ایست كه در خارج بدن و یا در داخل ترشح می كنند.آسیب این گونه باكتریها بطور كامل به وسیله زهرابه تولید می شود. كلستریدیوم تتانی  ( Cl.tetani ) عامل كزاز و كلستریدیوم بوتولینوم ( Cl.botulinum ) عامل بوتولیسم جزء این گروه اند. و دوم آنهایی كه به بافتها یا روده هجوم می آورند و در آنها تكثیر پیدا می كنند و شامل تعداد زیادی از كلستریدیوم است  اكثر آنها زهرابه هم تولید می كنند اما زهرابه آنها كمتر از گروه اول است.تعدادی از این باكتری ها در روده تولید زهرابه می كنند و آثاری كه به انتروتوكسمی ( Enterotoxemia ) معروف است ایجاد می نمایند. بنابراین بطور خلاصه می توان گفت بسیاری از كلستریدیومها یا پروتئین را تجزیه می كنند و  یا تولید سم می كنند و بعضی هم هر دو كار را انجام می دهند.http://www.bio-zist.blogfa.com/

 

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:53
بیماری ها

مورفولوژی و مشخصات:

1_ ارگانیسم های مشخص و برجسته: اسپور كلستریدیومها معمولا پهن تر از قطر باسیلی است كه در داخل آن شكل گرفته اند. در گونه های مختلف این باكتریها اسپور بطور مركزی  نزدیك به انتها یا انتهایی قرار گرفته است. بیشتر كلستریدیومها متحرك بوده و تاژك دارند. به عنوان مثال با کلیک در تصویر زیر اسپور یک نمونه كلستریدیوم را می توانید ببینید ( به طور كلی دو جنس مهم كه تولید اسپور می كنند باسیلوس ها و كلستریدیوم ها هستند ).

 

                                         

                   

در سمت راست اسپور Spore و در سمت چپ رنگ آمیزی گرم Gram از نمونه كلستریدیومی دیده میشود. برای بزرگ شدن تصویر بر روی آن كلیك كنید.           

 

2_ كشت: كلستریدیومها در شرایط بیهوازی رشد كرده و اكسیژن برای آنها سم محسوب می شود اما گونه های كمی توانایی تحمل شرایط بیهوازی را دارند و می توانند در این شرایط نیز رشد كنند ( مانند كلستریدیوم پرفرنجنس ). برای بوجود آوردن شرایط بیهوازی می توان یكی از روش های زیر را استفاده نمود :

ایجاد شرایط بیهوازی:

الف_ قرار دادن محیط كشت و پلیت ها یا لوله های آگار در ظرف بدون منفذ و در بسته و سپس به یكی از این روشها این شرایط را ایجاد می كنیم: خارج نمودن هوا  از داخل آن و وارد نمودن نیتروژن و CO ده در صد  به داخل آن _ استفاده از  بسته هایی به نام Gaspack كه ساده ترین این روشهاست. وقتی كه آب به این Gaspack ها اضافه شود گاز هیدروژن و CO2 تولید می كند هیدروژن تولید شده با اكسیژن درون ظرف واكنش داده و آنرا مصرف می كند در نتیجه آب تولید می شود سپس ظرف خالی از اكسیژن می شود ( به محض ریختن آب به روی بسته های َGaspack  درب ظرف حاوی محیطهای كشت محكم بسته می شود ) معمولا برای اینكه H با O بهتر واكنش دهد در درون جارها (منظور همان ظرف ها می باشد) كاتالیزور بیهوازی كه به Pallodinized Alomina Pelet هم معروف هستند قرار می دهند. _استفاده از كپسول های هیدروژن كه در آن درب جار بسته شده و از طریق دریچه هایی هیدروژن وارد جار می شود و كاتالیزور هم وجود دارد. بتدریج هیدروژن با اكسیژن موجود در جار تركیب شده و قطرات آب تولید می شود و كم كم فشار منفی در جار تولید می شود. _ گاهی اوقات از شمع نیز در ایجاد شرایط بیهوازی استفاده می شود اما كمتر. كه در اینصورت شمع را روشن كرده و در درون جار می گذاریم و درب جار را می بندیم.

ب_ استفاده از محیطهای كشت احیاء شده ای (به ویژگی های رشدی مراجعه شود) كه قدرت احیا كنندگی زیادی دارند مثل Cook meat (گوشت پخته شده ) و محیط Thioglycolate broth كه به صورت مایع و در لوله می باشند كه اینها اكسیژن موجود در محیط را مصرف كرده و معمولا در عمق محیط شرایط بیهوازی ایجاد می شود بنابراین باید نمونه در ته و عمق محیط قرار داده شود و بلافاصله درب لوله بسته شود.

3_ ویژگی های رشدی: ویژگی و مشخصه باكتریهای بیهوازی عدم توانایی آنها در مصرف اكسیژن به عنوان یك پذیرنده نهایی الكترون (هیدروژن) است. آنها فاقد سیتوكروم و سیتوكروم اكسیداز هستند و نمی توانند پراكسید هیدروژن را بشكنند زیرا آنزیم كاتالاز و پراكسیداز ندارند. بنابراین H2O2  در حضور اكسیژن تا غلظت های سمی تجمع می یابد. كلستریدیومها و سایر باكتریهای بیهوازی اجباری احتمالا فاقد سوپراكسید دسموتاز هم هستند در نتیجه تجمع ریشه آزاد آنیون سوپراكسید سمی امكان پذیر می شود . اینچنین باكتریهای بیهوازی می توانند واكنش های متابولیك خود را فقط در یك پتانسیل اكسیداسیون - احیاء منفی یعنی در محیطی كه شدیدا احیا كننده است انجام دهند.

كلستریدیومها می توانند قندهای گوناگونی را تخمیر كنند.بسیاری از آنها می توانند پروتئینها را هضم كنند. بعضی محیط شیر ( شیر تورنوسل یا Litmus milk ) را اسیدی كرده و بعضی دیگر آنرا هضم می كنند و تخمیر طوفانی یا شیر طوفان زده  یا Stormy milk  را ایجاد می كنند مثلا در كلستریدیوم پرفرنجنس (در شیر طوفان زده لخته های ایجاد شده در شیر بدلیل تولید زیاد گاز تكه تكه می شود ).

4_ اشكال كلونی: در مورد اشكال كلونی كلستریدیومها هر كدام در جای خود گفته خواهند شد.

5_ خصوصیات آنتی ژنی: كلستریدیومها آنتی ژن های مشتركی دارند ولی آنتی ژنهای محلول اختصاصی هم دارند كه با استفاده از تست های ایجاد رسوب می توان بر اساس این آنتی ژنها  آنها را گروه بندی نمود.

http://www.bio-zist.blogfa.com/

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:45
سخنان ماندگار

من ادعا نمیکنم که همیشه به یاد آنهایی که دوستشان دارم هستم اما ادعا میکنم حتی در لحظاتی هم که به یادشان نیستم دوستشان دارم.

                                                             دکتر علی شریعتی

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:39
بیماری ها

تقسیم بندی كلستریدیوم ها :

كلستریدیومها دارای تقسیم بندی های متفاوتی هستند. یك نمونه آن در زیر گفته شده است:

الف_ كلستریدیومهای انتروتوكسیك  Enterotoxic Clostridia  شامل:

_ كلستریدیوم پرفرینجنس  Clostridium.perfringens  ایجاد كننده بیماریهای: التهاب روده Entritis  و انتروتوكسمی Enterotoxemia  _ كلستریدیوم دیفیسیل   Clostridium.difficile  ایجاد كننده بیماریهای: كولیت غشای كاذب Pseudomembranous Colitis  و اسهال بدنبال (به همراه) مصرف آنتی بیوتیك Antibiotic-associated Diarrhea .

ب_ كلستریدیومهای هیستوتوكسیك Histotoxic Clostridium  شامل:

_ كلستریدیوم پرفرینجنس  Clostridium.perfringens  ایجاد كننده بیماریهای: Wound Contamination  و سلولیت Anaerobic Cellulitis  و گانگرن گازی Gas Gangrene ـ كلستریدیوم سپتیكوم Clostridium.septicum  ایجاد كننده بیماری ادم بدخیم Malignant Edema    كلستریدیوم شوآی Clostridium.chauveai  ایجاد كننده بیماری پای سیاه Blackleg  _ كلستریدیوم نوآی Clostridium.novyi ایجاد كننده بیماری تورم عفونی و نكروتیك كبد یا سیاه مرض Infectious Necrotic Hepatitis  یا Black   Disease_كلستریدیوم همولیتیكوم Clostridium.hemolyticum ( Cl.novyi : type D ) ایجاد كننده بیماری هموگلوبینوری باسیلی Bacillary Hemoglobinuria  ( یا آب قرمز Red Water ).

ج_ كلستریدیومهای نوروتوكسیك Neurotoxic Clostridia  شامل:

ـكلستریدیوم بوتولینوم Clostridium.botulinum   ایجاد كننده بیماری بوتولیسم Botulism ـ كلستریدیوم تتانی  Clostridium.tetani  ایجاد كننده بیماری  كزاز Tetanus.

http://www.bio-zist.blogfa.com/

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:30
سخنان ماندگار

 

همواره به اهداف خود فکر کنید!

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:25
بیماری ها

Anthrax (سیاه زخم )

بیماری سیاه زخم یک بیماری عفونی حاداست که توسط باسیلوس آنتراسیس ایجاد می شود. شیوع این بیماری در عموم حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند، بز، شتر و گوشتخواران اتفاق می افتد. بیماری می تواند به انسانهایی که با حیوانات آلوده و یا بافت آلوده حیوانی سروکار دارند، سرایت کند. میکروب این بیماری می تواند به عنوان سلاح بیولوژیک مورد استفاده قرار گیرد و تولید آن نسبتاً آسان است ، لذا در حال حاضر از اهمیت خاصی برخوردار شده است . پخش گسترده پاکتهای حاوی عامل این بیماری در آمریکا نگرانی هایی را در کل دنیا به وجود آورده است . گفتنی است بیماری سیاه زخم عموماً در مناطق کشاورزی و در بین حیوانات شیوع می یابد. انسان نیز در تماس با حیوان آلوده و یا محصولات به دست آمده از حیوان آلوده ، به بیماری مبتلا می شود. کارگرانی که با حیوان مرده و یا محصولات به دست آمده از حیوان مبتلا سروکار دارند، احتمال ابتلا به سیاه زخم برای آنها زیاد است این گونه آلودگی به سیاه زخم صنعتی مشهور است . انتقال بیماری سیاه زخم به سه شکل پوستی ، تنفسی و گوارشی است . اسپور این باکتری قادر است سالها در خاک باقی مانده و حیوانات را از این طریق آلوده کند. انسان در تماس با این حیوانات آلوده شده و بیمار می شود. همچنین از طریق خوردن گوشتهای آلوده نیز به فرم گوارشی بیماری مبتلا می گردد. چنانچه اسپور این بیماری از طریق هوا وارد مجاری تنفسی شود، فرم تنفسی سیاه زخم ایجاد می شود. علائم بیماری بستگی به نحوه تماس انسان با عامل بیماری دارد، ولی معمولاً این علائم در طی مدت 7 روز ظاهر می شود: در شکل پوستی که شایعترین (در حدود 95 درصد) نوع است عفونت سیاه زخم زمانی اتفاق می افتد که عامل بیماری که معمولاً در پشم ، چرم و موی حیوان (مخصوصاً بز) آلوده وجود دارد، از طریق زخم و یا بریدگی پوستی وارد بدن شود. شروع عفونت های سیاه زخم شبیه گزش حشرات بوده که با خارش و برآمدگی پوست همراه است . اما طی یک تا دو روز به جراحات تاول گونه و سپس به زخم بدون درد با قطری در حدود 1 تا 3 سانتیمتر و با مشخصه نکروز سیاه رنگ در مرکز زخم تبدیل می شود. غدد لنفاوی در نزدیک زخم ممکن است متورم گردند. مرگ و میر پوستی ، در صورت عدم درمان ، حدود 20 درصد است . چنانچه درمان با آنتی بیوتیک مناسب انجام شود، مرگ و میر به ندرت اتفاق می افتد. شکل تنفسی با ورود اسپور باکتری از طریق مجاری تنفسی ایجاد می شود. ورود اسپور می تواند اتفاقی (محیط های آلوده ) و یا عمدی باشد. شروع علائم معمولاً شبیه به یک سرماخوردگی است . پس از چند روز علائم پیشرفت کرده و مشکل تنفسی ایجاد شده و در فرد شوک ایجاد می شود. فرم تنفسی معمولاً منجر به مرگ می شود. فرم گوارشی : ممکن است پس از مصرف گوشت آلوده به عامل سیاه زخم اتفاق بیفتد و علائم آن التهاب حاد دستگاه گوارش است . علائم اولیه شامل تهوع ، کاهش اشتها، استفراغ ، تب و به دنبال آن دردهای ناحیه شکمی است . استفراغ همراه با خون بوده و اسهال شدید در فرد بیمار مشاهده می شود. در فرم گوارشی میزان مرگ و میر ممکن است بین 25 تا 60 درصد موارد را تشکیل دهد. یکی از راههای پیشگیری ، استفاده از واکسن است که در ایران تنها برای دامها استفاده می شود. لازم به ذکر است واکسن نوع حیوانی نباید برای انسان مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر کشور آمریکا به علت شیوع این بیماری از واکسن انسانی علیه آن استفاده می کند. در صورتی که لباس و وسایل به عامل سیاه زخم آلوده شود، باید آنها را سوزاند. سطوح آلوده را می توان با استفاده از فرمالدئید 10 درصد در آب و محلول کلروپراکسید هیدروژن 3 درصد ضدعفونی کرد. در صورت آلودگی موها و بدن ، آنها را باید با شامپو و مواد شوینده کاملاً شستشو داد. برای درمان سیاه زخم پنی سیلین ، تتراسیکلین و فلوروکونیلون (سیپرو) تجویز می شود که می بایست حداقل 24 ساعت قبل از شروع سپتی سمی داده شود. درمان آنتی بیوتیکی می تواند در کاهش ضایعات فرم پوستی بیماری سیاه زخم مؤثر باشد. در سیاه زخم تنفسی پس از ظهور علائم بیماری ، درمان تقریباً بی نتیجه است . تحقیقات انجام شده نشان می دهد، درمان میمون هایی که بلافاصله یک روز پس از تماس با اسپور این باکتری آنتی بیوتیک دریافت کرده اند، موفقیت آمیز بوده است .

http://www.bio-zist.blogfa.com/

 

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:17
سخنان ماندگار

یادمان باشد

با پژوهش تصمیم گیری کنیم!

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:12
بیماری ها

پنومونی مایکوپلاسمائی ( ذات الریه آتیپیک اولیه ) تعریف : این بیماری بیشتر به صورت یک عفونت قسمتهای پایین دستگاه تنفس تظاهر می کند ولی گاهی هم به صورت فارنژیتی که پیشرفت کرده و به برونشیت یا ذات الریه انجامیده ، تظاهر می کند . * علائم : نشانه های بیماری تدریجی با سردرد ، بی قراری ، سرفه ( اغلب با حمله های ناگهانی ) ، گلودرد و گاهی ناراحتی سینه ، که ممکن است بیشتر مربوط به پرده های جنب باشد ، برو زمی کند . خلط که در مراحل اولیه کم است ممکن است بعداً زیاد شود . نقاط ملتهب ریه که در رادیوگرافی سینه دیده می شود بسیار بیشتر از آنچه که علائم بالینی نشان می دهد می باشد . یک هفته پس از آغاز بیماری در حدود یک سوم از بیماران دچار افزایش شمار گلبولهای سفید خون می شوند . دوره بیماری بین چند روز تا یک ماه و گاهی هم بیشتر ادامه خواهد داشت . پنومونی مایکوپلاسمایی را بایستی از سایر پنومونیهای ناشی از عوامل غفونی مثل باکتریها ، آدنوویروسها ، آنفلوانزا ، ویروس سن سی شیال تنفسی ، پاراآنفلوانزا ، سرخک ، پستیاکوز ، تب کیو ، گروهی از قارچهای بیماریزا و سل تشخیص داد . * عامل عفونت : مایکوپلاسما پنومونید * وقوع : وقوع این بیماری همه جایی است وبه صورت تک گیر ، بومی و گاهی همه گیر به خصوص در اجتماعات نظامی بروز می کند . همه گیری بیماری بیشتر در اواخر تابستان و پائیز است . جنس و نژاد در ابتلا به این بیماری بی تأثیر است . * مخزن : انسان مخزن این عامل عفونی است . * روش انتقال : احتمالاً از طریق تنفس قطرات معلق بزاق آلوده در هوا صورت می گیرد . تماس مستقیم با بیماران یا وسائل آلوده به ترشحات بینی و حلقی نیز منجر به انتقال بیماری می شود . * دوره کمون : بین ۶ تا ۳۲ روز است . واگیری : احتمالاً کمتر از ۲۰ روز است . درمان بیماری ، مجاری تنفسی را عاری از عامل عفونی نکرده وممکن است میکوپلاسما تا ۱۳ هفته در بدن باقی بماند . ممکن است ابتلای مجدد به این نوع ذات الریه نیز دیده شود ، مصونیت مربوط به حضور پادتنهای خونی که تا یکسال دوام خواهند داشت ، می باشد . * گندزدایی : گندزدایی بینی و گلو و شستشوی نهایی صورت می گیرد . * قرنطینه ومصون سازی تماسها : ندارد . * درمان اختصاصی : شامل مصرف آنتی بیوتیک خاص با تجویز پزشک می باشد

http://www.bio-zist.blogfa.com/

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:5
سخنان ماندگار

لحظه ها را گذراندیم که به خوشبختی برسیم غافل از آن که لحظه ها همان خوشبختی بودند .

پنج شنبه 29/7/1389 - 17:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته